Honungshårljus


Skinnande blont hår är drömmen om många kvinnor. Lättnad även en eller två toner kan skada hårets struktur, göra den torr och spröd och beröva dem av sin naturliga glans. Samtidigt finns det naturliga hemmetoder, även om den regelbundna användningen inte gör någon skada, men tvärtom bryr sig och stärker de splittrade ändarna.

Hur gör en honungsmask för att tända håret?

Brightening hår med honung är en metod som länge varit känd för slaviska skönheter. Med denna unika produkt kan du uppnå en strålande nyans, enhetlig förtydligande och samtidigt inte skada.

Honung hanterar helt enkelt denna uppgift, eftersom den innehåller naturliga ljuskomponenter, som liknar deras verkan mot ett sådant känt lysmedel, som väteperoxid. Med hjälp av det här verktyget kan du uppnå bra resultat: håret mjukar, blir fuktat och näring, färgpigmentet - naturligt eller kvar efter föregående målning i mörk nyans - förstöras delvis, försiktigt och gradvis ljusnar. Honung innehåller vitaminer i grupperna B, H och C, mineraler, ett antal aminosyror och enzymer som har en positiv effekt på hårets hälsa och utseende.

Honungsbaserade lätta produkter: hur man använder

Det första steget att laga mat är att välja högkvalitativ honung. Du kan kontrollera kvaliteten på ett enkelt sätt: En droppe honung kan sättas i eld i en matsked eller på ett knivblad. Den naturliga produkten smälter, medan sockersubstitutet snabbt blir karamell och till och med bränner och avger den karakteristiska lukten av bränt socker.

Nästa steg är att förbereda sig för tillämpningen av honungsprodukter.

För att göra detta kan du följa dessa tips:

 • Shampoo huvudet med 1 tesked sodavatten - detta kommer att mildra och avslöja hårvågor för en effektivare åtgärd av honungsblandningen;
 • använd en balsam eller balsam för vården kan inte vara att håret inte var täckt med ett skyddande medel under åtgärden av honungsblandningen;
 • Efter tvättning, torka håret noggrant med en handduk, avlägsna överskott av vatten, vilket kan göra masken efter applicering av vätskan.

Masken ska fördelas i små portioner över hela längden, massera och försiktigt gnugga den
bättre absorption. Efter applicering kommer det långa håret att sticka upp, som honung tunga vikter.

Vrid sedan huvudet i cellofan eller sätt på en duschlock. Du kan inte lägga i en handduk eller varm hårtork - värme minskar ljusningens egenskaper. Om du vill kan du täcka ditt huvud med en tunn halsduk. Maskens varaktighet beror på dess sammansättning. Till exempel är det nödvändigt att spendera 6-7 timmar för att lätta håret med honung och citron, och behåll andra masker i upp till 10 timmar.

Det blir optimalt att lämna masken till jobbet på natten. Tvätta av honungsmaskan ska vara varmt vatten med schampo, se till att håret inte dröjer kvar i honungarnas rester - från detta kan de vara förvirrade. Underhållsproceduren kommer att slutföra klimatanläggningen.

Ljuseffekten visas på andra eller tredje gången med en mask. Honungsfärgning är ett måttligt sätt, så en riktigt ljus ton kan uppnås genom att göra det 10-12 gånger, med 3-dagars intervall.

Honung Lightening Recept

Enkelt hår som lätt kan förberedas hemma hjälper till att göra håret ljusare med två toner och för att behålla en vacker nyans och glans.

Lös upp naturlig honung med lite vatten så att masken lätt appliceras. Sprid jämnt över håret, stränga efter strängen. Du kan lämna för natten. Regelbunden användning ger en behaglig ljus nyans till blondiner och brunhåriga kvinnor.

Blanda i en kopp hårbalsam och honung i förhållandet 2: 3. Applicera på rent fuktigt hår, håll i 10 minuter, skölj noggrant. Kan användas med varje tvätt. Utmärkt vård och något ljusare.

 • Honung blanda med kanel

Lättnadshår med honung och kanel ger en behaglig rödaktig nyans som är särskilt lämplig för ljusblond. Blanda 1 tsk kanelpulver med 2 matskedar honung. Applicera över hela längden och lämna i 8-10 timmar. Skölj noggrant, använd sedan balsam.

 • Honungblandning med citron

Förbered saften från en halv citron, tillsätt ett halvt glas honung. Håll inte mer än 7 timmar, skölj med varmt vatten. Ljusbrunt hår kan tändas med 2-3 toner. Använd blandningen inte mer än 1 gång per vecka.

Honungsmixar är bra för sin enkelhet och enkel förberedelse. Vård med sådana masker lägger till glans och stärker dem från rötterna till spetsarna.

Honungshårljus

Honung är allmänt känd som ett naturmedel för många sjukdomar, problem med hud och hår. Men få människor inser att med hjälp av denna biprodukt kan ljuset på ett säkert och effektivt sätt lätta på flera toner.

Fördelarna med att lätta håret med honung

Honung är ett bra verktyg - ett förråd av vitaminer och gruvarbetare som inte bara hjälper till att lätta håret, ge det ett strålande utseende, men också lindra dig av många problem, såsom torrt hår, förlust, brott, alltför fetthalt, seborré. Dessutom tvättar honung väl bort den gamla färgen från krullarna, utan att skada dem.

Så, vad är fördelarna med att lätta håret med honung:

 • återställande av skadat hår, inklusive splittrade ändar;
 • avlägsnande av mjäll, seborré
 • normalisering av talgkörtlarna;
 • stärka hårrötterna;
 • hårljus
 • djup rensning av krullar från smuts, damm, färg;
 • förbättra det övergripande tillståndet hos håret.

En annan viktig fördel med att använda honung för förtydligande är dess trevliga doft, i motsats till kemiska färgämnen som har en uttalad ammoniaklukt. Resultatet av lätta hår är synligt nästan omedelbart: mörkt hår efter första användningen blir ljusare, men ljusa och blonda krullar blir en vacker gyllene nyans.

VIKTIGT! Brightening hår med honung kan utföras för alla typer av hår, det enda innan du applicerar det är att göra ett allergitest.

Lightening regler

Förfarandet för förtydligande med honung hemma kräver ingen speciell kompetens och utbildning, men för att det ska kunna genomföras effektivt är det nödvändigt att följa flera regler:

Regel 1. Före färgning bör du noggrant tvätta håret med traditionellt schampo, utan att använda några masker, balsam eller sköljmedel efter tvätt. Du kan lägga till en halv halvsked soda till tvållösningen, vilket kommer att rengöra håret av smuts och fett.

Regel 2. Det är nödvändigt att korrekt förbereda honung. För att göra detta, ta några skedar (beroende på längden på ditt hår) honung och smälta det i ett vattenbad, inte kokande. Eller helt enkelt späd produkten med flera skedar varmt vatten. Använd inte mikrovågsugn för uppvärmning, eftersom de användbara egenskaperna hos honung förloras med denna metod.

Regel 3. Nu måste du direkt applicera produkten på håret. För att göra detta, torka hårt håret, kamma dem, fördela i lika strängar och smutta var och en av dem med honung, var noga med tips och rötter. Därefter gör du en ljusmassage av huvudet för att förbättra effekten av den naturliga produkten. Wrap håret i en plastpåse och linda en terryhandduk över toppen. Lämna en sådan mask i minst tio timmar. Det är därför det bästa alternativet är att göra förfarandet för förtydligande på natten.

Regel 4. Efter det att den angivna tiden har gått, skölj honungen noggrant med varmt vatten och skölj sedan håret med kamillextrakt eller med en lösning baserad på citronsaft eller äppeläger.

VIKTIGT! För att lysa håret med honung hemma måste du bara använda en naturlig produkt.

Hår Mask Recept

För dem som vill lätta sitt hår med honung, men inte vill eller inte kan spendera på förfarandet i tio till tolv timmar, kan du använda fantastiska honungsmaskar med tillsats av olika ingredienser som förbättrar effekten av honung.

Mask med honung och kanel: Blanda kanelpulver med flytande honung i ett förhållande 1: 1. Applicera på håret och vrid sedan huvudet med en plastlock. Tvätta av masken efter tre timmar.
Blekning av hår med honung och citron: Blanda i ett förhållande 1: 1 flytande honung, citronsaft och någon olja. Sätt masken på huvudet, som i föregående recept. Tvätta håret på två timmar.

Lightening honung och kamille. Innan du förbereder masken måste du göra kamilleavkokning (2 matskedar kamilleblommor häll kokande vatten, låt svalna). Blanda sedan kamilledekok, honung och citronsaft. Sätt på lockar och en halv till två timmar.

Mask med honung för hår

Om du drömmer om friskt, vackert hår, så hjälper en enkel mask med honung dig. Honung innehåller många vitaminer, mineraler, mikrodelar som försiktigt bryr sig om hår, stärker rötter, aktiverar metaboliska processer, närmar och återställer lockar, lindrar mjäll och ger håret en guldfärgad nyans.

Masken med honung görs 2 gånger i veckan, en halv till två månader. Då kan du minska antalet till en gång i 7 eller 14 dagar. För masochki krävdes naturligt, lite uppvärmd honung. Denna bi-produkt i sin rena form har en ganska aggressiv effekt på håret, så det rekommenderas att använda det tillsammans med andra komponenter: ägg, naturliga oljor, mejeriprodukter, mjölk etc.

Den klassiska masken är honung + olivolja. Blanda 4 msk. flytande honung och 5 msk. olja. Applicera på hår, wrap, tvätta om en timme med varmt vatten. Om du regelbundet använder ett sådant verktyg kommer du att bli av med många problem som härrör från ditt hår och bli ägare av lyxiga, friska och lysande lockar.

Hårmask med ägg och honung

Masken med ägg och honung är förmodligen den mest populära hårvårdsprodukten hemma. Men förutom stor popularitet har denna mask en mirakulös effekt på krillens tillstånd.

Mask med ägg och honung:

 • minskar håravfall
 • normaliserar talgkörtlarna, gör krullarna mindre fet, vilket resulterar i att hårfrekvensen minskar;
 • ökar volymen, gör lockar lydiga;
 • ger håret en vacker glans, glans.

Förbereda masochka blanda 2 ägg med 3 msk. honung. Först slå äggen bra och lägg sedan till lite flytande honung. Applicera blandningen på håret längs hela längden, inte glömma rötterna. Täck huvudet med en plastlock, täck med en handduk. Efter 30-40 minuter, tvätta av masken, skölj håret med ett avkok av örter eller en lösning av citronsaft.

Hårmask med honung och brandy

Hårmask med honung och brandy, kanske en av de mest effektiva i kampen mot håravfall, mjäll, oljig seborré, överdriven torrhet. Regelbunden användning av ett sådant verktyg gör krullarna mer fackliga, silkeslen, elastiska, släta, minskar deras förlust. Maska är också ett utmärkt medel för att återställa skadat hår efter en permanent eller frekvent färgning, hår, det aktiverar hårsäckens tillväxt, ger näring av glödlamporna med syre.

Gör en mask med honung och brandy är enkelt: Blanda tills bildningen av en homogen massa av en äggula, 1 msk. cognac, 1 tsk flytande honung. Applicera blandningen i håret, inte glömma rötterna. Håll masken under plastlocket i ca 30-40 minuter. Tvätta av med varmt vatten.

Hårmask yolk och honung

Stärka håret, minska fettinnehållet, normalisera arbetet med talgkörtlarna, ge krullarna en vacker glans och utstrålning, du kan använda en universell mask med honung och äggulor. För att laga det, ta: 2 äggulor blanda med 1 msk. flytande honung. Lägg till blandningen 1 msk. någon naturlig olja (oliv, burdock, castor). Applicera produkten på håret, inklusive rötterna, och tvätta av med 30-50 minuter varmt vatten och schampo. Efter proceduren är det mycket bra att sätta parfym på vått hår, förresten är parfymering grossist i Moskva och det är därför möjligt att inte spara det.

Honungsmask med kefir

Om dina lås lider av avitaminos, faller ut, bryts och delas, behöver näring, då kommer du säkert att bli hjälpt av en honungsmask med kefir. Det återställer helt krullets struktur, närmar och fuktar håret, skyddar dem mot mekaniska och termiska effekter, eliminerar mjäll och intensiv förlust, ger krullarna ett strålande, friskt och vackert utseende.

Ta 50 ml kefir eller yoghurt blandat med 15 ml flytande honung och ett ägg. Applicera masochka på hår, håll i 30-40 minuter, skölj med varmt vatten och schampo. För att bli av med håravfall, genomföra ett förfarande: minst tio masker en eller två gånger i veckan.

recensioner

Alena, 25 år gammal
"Jag smakade nyligen en liten mask med honung och rödpeppar. Effekten är fantastisk, håret har upphört att falla ut, bli tjockare, mer voluminöst och har en härlig utstrålning. Men vem som helst vill göra en sådan mask, var försiktig, allergier kan uppstå. Om produkten efter appliceringen är starkt bakad, tvättas omedelbart. Burning vid exponering för en mask är möjlig, men det måste tolereras. "

Margarita, 19 år gammal
"Jag försökte färga mitt hår med honung och kanel. Jag har blont hår, så jag såg inte någon speciell färgförändring, men krullarna skenade, de är vackert gyllene i solen. Dessutom förlorade jag mjäll och huvud klåda. "

Larisa, 28 år gammal
"Jag har mycket torrt hår, därför sparas jag bara av honungsmaskar. Jag gör det med olika komponenter, men oftast använder jag honung i kombination med naturliga oljor - olivolja, ricinus, mandel. Resultatet kan ses omedelbart efter den första ansökan, men det är dåligt att det varar en kort stund, du måste göra masken två gånger i veckan. "

Ett bra sätt att lysa håret med honung

Många tjejer drömmer om att lätta håret. Men att använda färg eller tonic för detta är långt ifrån allt. Även om många tillverkare lovar att sådana produkter är ofarliga, påverkar färgen i färgen håret negativt.

Lyckligtvis finns det många populära recept som du kan göra krullar några toner lättare. En av produkterna med den här egenskapen är honung. Han har själv ett antal användbara egenskaper.

Användbara egenskaper honung för kroppen

Denna produkt används ofta i recept av traditionell medicin som huvudkomponent. Och det är inte bara så. När allt kommer omkring har han ett antal användbara egenskaper.

Innan du använder honung för terapeutiska eller kosmetiska ändamål, se till att du inte är allergisk mot denna produkt.

Verktyget har återskapande egenskaper, så det används ofta i folkrecept för behandling av skador på hud och slemhinnor.

Det rekommenderas också att använda honung inom de personer som lider av magsår eller gastrit. Verktyget kan återställa och stärka kroppen, öka dess immunförmåga. Dessutom normaliserar det nervsystemet.

Honung används ofta för att behandla alla slags patologier, till exempel åderbråck, hjärtsjukdomar och kärlsjukdomar.

Dessutom används honung ofta för kosmetiska ändamål. Det är en del av ett stort antal ansiktsmasker. Honung används ofta i industriell produktion för att skapa ekologisk kosmetika.

Om du använder regelbundet honung, minskar risken för onkologi.

Vi bör också prata separat och effekten av produkten på håret. Masker baserade på denna komponent förstärker hårsäckar, lindrar mjäll och lägger sken och volymen till lock.

På grund av att produkten innehåller folsyra tillåter du regelbundet användning av honung att återställa fettmetabolism i hårbotten. Som en bonus får du en behaglig doft på ditt hår efter masken. Således kan vi dra slutsatsen att med hjälp av honung kan du inte bara lätta krullarna utan också göra dem friskare. Denna procedur är lämplig för vilken typ av hår som helst.

Vilka folkrättsmedel för lättnadsträngar kan göras från älskling?

Lättnadshår med honung är mycket effektivt, men ett bra resultat kan endast uppnås om proceduren utförs korrekt. Den består av 5 steg, nämligen:

 • Förberedelser för förfarandet
 • matlagningsmask
 • hårets applicering och innehavsperioden
 • tvätt av honung.

Kompositionen ska appliceras på rent och välkamat hår.

Citronmask

För att göra det behöver du ½ citronsaft. Tillsätt 3 msk till den. l. honung.

För att underlätta förberedelsen och appliceringen av blandningen på strängarna kan honungen förvärmas i mikrovågsugn eller i vattenbad så att det blir flytande och varmt (men inte varmt!). Om honungen inte är uppvärmd, lägg sedan lite varmt vatten till det.

Om du vill förbättra effekten av masken kan du lägga till 1 msk till den. burdock olja. Applicera den resulterande massan i ditt hår, sätt ett duschlock på toppen och linda huvudet med en handduk. Håll kompositionen inte längre än 7 timmar. Att genomföra förtydligande på detta sätt kan inte vara mer än en gång i veckan.

Honungsmask för lättare hår

För att göra masken lättare att applicera, späd honungen med vatten. Applicera kompositionen på håret, jämnt på alla trådar. Denna mask kan lämnas för natten. Om du gör det från tid till annan, då efter några procedurer, kommer du att märka resultatet.

För att inte fläcka kläderna, efter applicering av masken, linda in trådarna i klämfilmen.

Kamomillmask

Detta recept är lämpliga blondiner och de som vill bli av med det gula håret. Förbereda blandningen, ta en halv kopp kamille avkokning. Tillsätt juice av halv citron och 3 msk. honung. Blanda noggrant och jämnt fördela krullarna. Efter några timmar, tvätta av kompositionen.

Brightening hår med honung och kanel

Med detta recept kan du göra ditt hår lättare, men förfarandet tar mycket tid. Maskerna har en positiv effekt på krullarnas struktur, återställer dem, ger en hälsosam glans. Det första förfarandet tillåter dig redan att lätta trådarna i flera toner. Men för att detta ska ske, följ dessa regler.

För masken, ta 1/3 kopp honung. Det måste vara flytande. Blanda det med 2 msk. kanel och 1 msk. hårbalsam. Resultatet bör vara en homogen blandning. Applicera masken på vått hår, gnugga noggrant. Spola inte i 3-4 timmar.

Honung kan också gnidas in i huvudets rötter. Detta kommer att väcka hårsäckarna.

slutsats

Om du vill göra ditt hår lättare, men vill inte skada dem, kommer honungsmaskar i detta fall att vara en utmärkt lösning. De kommer att ge dina strängar inte bara önskad nyans utan också en helande effekt.

Hur tänder håret med honung hemma

Honung är en unik och värdefull biodlingsprodukt, som har haft en stark ställning inom traditionell medicin, matlagning och hemmet kosmetologi tack vare sina unika egenskaper. Inte många vet det, men även med hjälp kan man ändra hårets nyans. Denna produkt är en naturlig ljusare, det skadar inte bara krullarna, till skillnad från kemiska färger, men förbättrar även deras skick och utseende. Brightening hår med honung kan göras på flera sätt.

Varför älskling kan tända håret?

För att uppnå lättare hår genom honung erhålls på grund av några av dess ingredienser. Först och främst är det väteperoxid, det bildas som ett resultat av en kemisk reaktion av järnoxidation med fri syre. Också i produktens sammansättning är närvarande i stora mängder glukosoxidas - ett ämne som accelererar oxidativa processer.

Således uppstår bildningen av väteperoxid, vilket är ansvarig för honningens ljusande förmåga. Men denna förening finns endast i färskvaran.

Ljusa håret helt med honung kommer inte att fungera direkt, dess åtgärd är flera gånger svagare än för kemiska färgämnen. Måste visa tålamod och genomföra en hel del procedurer. Den främsta fördelen med denna blekningsmetod är emellertid att krullarna inte skämmer bort från biodlingsproduktens påverkan på dem, men återställs, blir starkare, förvärvar ett hälsosamt utseende och glans. De vanliga kemiska färgämnena har inte denna effekt.

Resultatet av förtydligandet av honung

Honung kan användas för att lätta håret nästan allt, den här produkten är lämplig för ägare av lock av något slag. Men effekten av proceduren är svår att förutsäga. Varje gång hårljuset med honung inträffar på olika sätt beror resultatet på många faktorer:

 • densitet och struktur av håret (hur poröst hår);
 • Hårets förmåga att absorbera och absorbera ingredienser från honung;
 • original nyans;
 • Kvaliteten på själva produkten (hur frisk är honungen).

I vissa fall är det möjligt att uppnå ett utmärkt resultat i 3-4 procedurer, i andra tar det mycket mer tid att rensa håret med honung - mer än 10 sessioner.


Det enklaste sättet att uppnå effekten av ägarna av ljusbruna strängar, kommer honung att ge dem en gyllene trevlig nyans. Brunetter, å andra sidan, ändrar sin färg mycket svårare, även om de kan lätta pigmentet i håret lite, rekommenderas de att använda akacia biodling. Om curlsna tidigare missfärgades, kommer honung att hjälpa till att eliminera den fula gulaktiga nyansen, vilket ger dem en spektakulär vete eller aska blond.

Dessutom, efter att ha utfört sådana förfaranden, får håret en trevlig honungsaroma, snarare än lukten av ammoniak, från vanliga färgämnen.

Tekniken för förfarandet för förtydligande

Lätt hår med honung hemma är ganska enkelt, men det finns en viss algoritm, vilket är viktigt att följa.

 1. Innan toning strängar måste tvättas med schampo. För maximal effekt kan en liten mängd soda läggas till tvättmedlet (1/4 tsk. För en tvätt). Sedan krulnar du bara att torka med en handduk, utan att behandla dem med några stylingprodukter, balsam eller sprayer.
 2. Honung måste också vara beredd att lätta håret. Det måste värmas upp med hjälp av ett vattenbad. Du bör inte använda en mikrovågsugn för detta ändamål - produkten kommer att förlora några av dess helande egenskaper som ett resultat.
 3. Förberedd honung ska vara snyggt uppdelad i strängar, det kommer att underlätta uppgiften att använda en kam med sällsynta tänder. Samtidigt kan en del av masken gnidas in i huden och röda delen av håret, detta kommer att bidra till att stärka glödlamporna och förbättra deras näring.
 4. För att hålla honungen strömmande, är det nödvändigt att sätta huvudet tätt ihop med en film och linda den med en mjuk handduk för att skapa en termisk effekt.
 5. Det kommer ta lång tid att hålla masken - minst 8-10 timmar, så det är lämpligt att lätta håret med honung på kvällen innan du lägger dig.
 6. Efter den föreskrivna tiden ska honungskompositionen tvättas av från huvudet, först med varmt vatten och därefter med schampo. Till slut kan du skölja strängarna med ett avkok av kamille eller en svag lösning av citronsaft.

Efter 3-4 dagar kan du utföra proceduren igen.

Kontra

Lättnadshår med honung är inte lämpligt för alla, den här metoden har flera kontraindikationer. Denna biodlingsprodukt är en allergen och ganska stark. De som först bestämde sig för att använda denna metod för att ändra hårets färg, måste du först testa produkten. För att göra detta bör en liten mängd honungsblandning appliceras på handleden eller bakom örat och vänta 20-30 minuter. Efter att ha tagit bort produkten från huden, var tålmodig för en annan dag och observera kroppens reaktion.

Ångestsymptom är:

 • brinnande känsla;
 • rodnad och svullnad
 • klåda och irritation.

Om en eller flera tecken visas, är det förbjudet att lysa håret med honung hemma.

Du bör också vara försiktig med användningen av honungsmaskar för personer med diabetes, även genom att penetrera genom hudens porer, den här söta produkten kan öka blodsockernivån. I denna sjukdom är det värt att rådgöra med din läkare om möjligheten att använda kosmetika med honung.

Det klassiska receptet för förtydligande

För att ljusa håret med honung hemma är det tillräckligt att bara späda det med vatten och applicera det på trådarna. För att förbereda lättnadsmedlet är det nödvändigt att ta 4 delar av en biodlingsprodukt och 1 del vatten. Om det i detta recept ersätts med äppelcidervinäger, blir effekten högre. Sätt en sådan komposition på locken och håll den i 8 timmar, och tvätta sedan alla med schampo och vatten.

Honung med kanel för förtydligande

Kanel kommer att påskynda processen med att lätta håret med honung, eftersom detta krydda kan förstöra det naturliga pigmentet i strängarna, men det skadar inte deras hälsa, tvärtom, det aktiverar blodcirkulationen i kapillärerna i huvudets epidermier, kommer att förbättra näringen av glödlamporna. Resultatet är vanligen märkbart efter den första applikationen, men för att klargöra krullarna för flera toner måste man spendera minst 3-4 procedurer.


Det finns några enkla sätt att lätta håret med kanel och honung:

 • behöver 1/3 kopp honung häll 2 msk. l. kanel och tillsätt 1 msk. l. balsam, blanda allt;
 • kombinera honung och kanel i lika stora volymer (beroende på hårets längd och tjocklek), blanda allt bra,
 • bör spädas ett halvt glas honung med ett glas vatten, tillsätt 2 msk. l. olivolja och 3 msk. l. kanelpulver, blanda allt bra.

En av de valda maskerna måste appliceras på strängarna och stå emot minst 3 timmar. Kanel är irriterande för huden, så en lätt brinnande känsla är en normal reaktion. Om irritationen intensifieras, bör kompositionen omedelbart tvättas och därefter väljer du ett annat recept.

Honungskomposition med citron

Citron, eller snarare dess saft, kan också vara en stor hjälpare för att ändra krullets ton, eftersom den har en avfärgande effekt.

Det är nödvändigt att förbereda en sådan blandning: 1 msk. l. Färsk citronsaft måste kombineras med samma mängd flytande honung, späd alla 1 msk. l. olja (lämplig kladd, oliv eller castorca). För att uppnå lättare hår med hjälp av en sådan komposition av honung och citron, tar det minst 2 timmar. Masken appliceras på locken, sprids över hela längden, väntar på den tilldelade tiden och tvättas med mjuk schampo och varmt vatten. Upprepade procedurer kan utföras först efter 7 dagar, men inte tidigare.

Detta recept är inte lämpligt för användning vid allergi mot citrusfrukter.

Honung Kefir Mask

En blandning av kefir och honung är det snabbaste - bara 1 timme är nog att märka ljusare effekten. Gör så här: blanda 2 msk. l. jäst mjölkprodukt med 3 msk. l. honung. Kompositionen är impregnerad tråd längs hela längden. Efter en halvtimme kan du redan ta bort den.


Denna mask är helt säker, och kefir hjälper till att fuktar huden på huvudet och lockar, förhindrar deras bräcklighet och torrhet, lindrar mjäll. Den enda nackdelen med detta blekmedel är att efter proceduren finns det en inte mycket trevlig surmjölksmak på håret. Det är lätt att bli av med det, för det här är det tillräckligt att skölja håret med surgjort vatten (med tillsats av citronsaft eller vinäger).

Honung och kamille avkok för förtydligande

Helande avkok av kamomillblommor kan ge krullarna en vacker gyllene nyans, vilket eliminerar yellowness och citronsaft och honung tar bort det mörka pigmentet från sin struktur.

För att göra ett lätta medel måste du ta 3 msk. l. uppvärmd honung, utspädd med ett halvt glas förframgjord kamillebuljong och saft av halv citron. Denna blandning ska appliceras på håret, blötlägga varje sträng med den, håll i 1-1,5 timmar och skölj med en mild schampo.

Honung - ett utmärkt och helt säkert sätt att lätta håret. Den avfärgande effekten av denna produkt har både oberoende och i tandem med andra ingredienser. Med hjälp av att hjälpa till att vända sig från en ljus brunett till en solig blonda, kommer det naturligtvis inte att lyckas, för han omhändertar inte krullarna, men missfärgar sig bara och tar bort det mörka naturliga pigmentet från kompositionen. Den märkbara effekten av honungsmaskar kommer att märkas bland ägarna av ljusa och blonda krullar.

Lightening hår med honung: välsmakande och bra för hår

Lightening hår med honung är ett populärt och prisvärt sätt som kräver en viss skicklighet och uthållighet. Den korrekta kompositionen, tillräcklig exponeringstid och överensstämmelse med tekniken gör att du kan få önskad nyans utan att använda kemiska färger.

Varför älskling är användbar

Det finns ett stort antal fakta och vetenskapliga studier om fördelarna med honung. Den viktigaste och obestridliga fördelen är att det inte förstör krullarna, som händer efter appliceringen av kemiska färgämnen. Dessutom noterade de allra flesta kvinnor en mer hälsosam utseende, mjukhet och fukt efter att ha applicerat masker med honung.

Den har en unik kemisk sammansättning och innehåller många användbara komponenter:

 • B-vitaminer hjälper till att accelerera tillväxten av dina lås;
 • E-vitamin förbättrar utseende, stärker och läker;
 • folsyra produceras inte i människokroppen men är involverad i bildandet av hårceller.

Hur tänder håret med honung

Missfärgning är möjlig på grund av verkan av väteperoxid i kompositionen. Mer exakt innehåller kompositionen enzymet glukosoxidas - en populär komponent i redoxprocesser. Som ett resultat av vissa kemiska reaktioner i en viss miljö bildas väteperoxid. Dess kvantitet är sådan att kemisk skada på strängarna är nästan omöjlig.

Mängden av detta enzym är större i färskvaran. Men även han kan ge ett avfärgande ämne 2 tusen gånger mindre än det som finns i en 6% peroxidfärglösning. Detta faktum bekräftar peroxidens oskadlighet i kompositionen och tvingar att vara tålamod, eftersom det synliga resultatet kommer att uppträda efter flera förfaranden.

Var uppmärksam! Hur honung ljusar håret beror också på hårets kvalitet, struktur, det faktum att det är färgat med kemiska färgämnen, den naturliga färgen och porositeten. Kretsens reaktion är väldigt individuell.

När ska man använda

Honung för lätta hår är en välsmakande och säker lättnadsmetod, men den är inte lämplig för alla. Genom att uppfylla en serie villkor kan man bestämma graden av det synliga resultatet:

 1. Produkten är effektiv för blonda tjejer. Ljusbrun, ljusbrun, vete, gyllene naturfärg är mer mottaglig för missfärgning.
 2. Färgförändringen kommer endast att ske med 2-3 toner. Fullständigt missfärgade trådar till ett tillstånd av platina blonda kommer inte att lyckas på grund av för låg koncentration av blekmedlet.
 3. Prioritering är återvinning av strängarna, inte färgning. Fukt och återhämtning kommer att märkas mycket mer än missfärgning.
 4. Inte den mest praktiska komponenten att arbeta med. Den pinnar, flyter och jordar allt runt. Därför kommer brist på tålamod att negera alla ansträngningar.

Kontra

Den viktigaste kontraindikationen är allergi mot biprodukter. Avstötning från kroppen kan orsaka rodnad, skalning, klåda. I vissa fall är det allvarligare konsekvenser. Även om det inte finns någon kontakt med huden, bör du fortfarande inte skämta med hälsan.

Det räcker att göra allergitestet en liten mängd biprodukt på handleden eller vid armbågens skurk. Om det finns några obekväma reaktioner är det bättre att överge metoden. Och ska inte använda den i närvaro av smärtsamma tillstånd som orsakas av förhöjda blodsockernivåer.

Foto före och efter

Honungsmask för lättare hår

Steg-för-steg guide om hur du tänder ditt hår med honung hemma:

 1. Förbered kompositionen. Det ska vara en flytande konsistens.
 2. Applicera liberally tillämpa brightener till strängar. Du kan använda en kam.
 3. Massera hårbotten.
 4. Omslut försiktigt en film eller duschlock, linda en handduk. Blandning kan läcka.
 5. Håll masken i ca 10 timmar. Det är bekvämare att göra det på natten, ta hand om sängens renhet efter sömnen.
 6. Skölj strängarna noggrant, skölj med schampo. Eventuellt - skölj med ett avkok av örter.

Hårmaskar med honung

Produkten kan appliceras i ren form, och du kan förbereda en blandning. En sådan honungsmaske kommer att ge en ytterligare helande effekt och närma sig locken. Det finns många naturliga hårmaskor med honung, till exempel kan du prova kamilleblekning med honung. Låt oss undersöka flera recept av de mest populära och tidsbestämda maskerna för användning hemma:

Honungsmask med ättika

Blanda biprodukt och äppelcidervinäger i ett 4: 1-förhållande, använd en homogen skurk på håret. Eventuellt kan du lägga till några droppar citronolja. Curls kommer att få ytterligare strålning.

olja

Lämplig för torra och skadade lockar. Det räcker att blanda en matsked honung och 0,5 matsked olivolja. Olja kan ersättas utifrån dina egna preferenser, till exempel kokos eller burdock. Läs också om att välja olja för lättare hår.

Baserat på luftkonditionering

Det är i själva verket anrikningen av det vanliga sättet att vårda. Blanda balsam och honung i förhållandet 2: 1 och låt i 15 minuter. Applicera sedan på lock och håll i 40 minuter. Missfärgning kommer att märkas efter cirka 4 behandlingar. En nypa kanel eller kardemumma kan sättas till blandningen.

Med kanel

Honung och kanel bör läggas till balsam. De två sista komponenterna ska vara lika. En balsam - 2 gånger mer. För att inte bilda klumpar i blandningen är det nödvändigt att mala kompositionen noggrant och tillsätt den flytande delen till pulvret, inte vice versa. Applicera blandningen på trådarna och linda i 40 minuter. Denna mask kommer att tvättas utan schampo och hjälper missfärga resultatet av misslyckad färgning.

Med citron

I lika delar måste du ta citronsaft, honung, olivolja. Juice är bättre att ta färskt. Olja kan ersättas med luftkonditionering eller annan favoritolja. Torka masken i 2-4 timmar, skölj med varmt vatten. Om du är intresserad av denna mask, läs en mer detaljerad artikel om hårlättnad med honung och citron.

Tips! Om blondorna i färgblandningen lägger till lite henna eller malt kaffe, kommer krullarna att få ett rött överskott.

Om kompositionen inte fungerar

Detta är en mycket mild klarare, så att du kan uppnå önskat resultat med 10-15 försök. Effektivitet efter den första applikationen är osannolikt. Även om en hälsosam sken definitivt kommer att dyka upp. Om resultatet inte uppträder under en längre tid måste du kontrollera blandningens densitet. Med otillräcklig smörjning minskar graden av förtydligande.

Kandad produkt får inte koka eller smälta i mikrovågsugnen. Innehållet av användbara ämnen kommer att minska, liksom ljuseffekten.

Tips! Om du är intresserad av en mer radikal ljusning hemma, kan du prova hydroponic att lysa håret.

Är det möjligt att använda destillerat vatten

Destillerat vatten är att föredra eftersom det hjälper till att skapa en miljö som bidrar till peroxidreaktionen. På grund av det neutrala pH-värdet på 7 förbättrar destillerat vatten tydligheten hos trådarna. Dessutom renas vatten från metaller som reagerar med peroxid, vilket minskar dess effektivitet.

Destillerat vatten kommer att minska klibbighetens klibbighet och sprida jämna mellanrum jämnt. För en mer uttalad effekt kan en liten väteperoxid sättas till blandningen. Då kommer krullarna att bli missfärgade snabbare.

Det är viktigt! Blandningen är oönskade att applicera på svart eller mörkt blont hår, eftersom de kan bli orange. Läs om lättare svart hår.

Eventuella oönskade reaktioner kan förutses genom att utföra en provfärgning av en tunn strand i den ockipitala zonen.

Förberedelser för förtydligande

Börja med hårbearbetning med honung, kom ihåg: så att färgkomponenterna inte skadar, och proceduren är så effektiv som möjligt, måste du följa vissa regler:

 1. För att undvika den gröna färgen på krullarna är det viktigt att överge metallredskapen. Metallen kan reagera med vissa komponenter och resultatet av att färga hår med honung är oförutsägbart.
 2. Av samma anledning kan metallkammar inte användas.
 3. Mellan procedurerna för att observera intervallet om 2-3 dagar.

Det är mycket viktigt att förbereda håret för proceduren. Öppnade flingor av håraxeln absorberar bättre komponenter, missfärgning blir mer intensiv. Därför bör masken appliceras på rena strängar. Och det är önskvärt att tvätta dem med tillsats av en nypa läsk i schampot. Soda hjälper till att rengöra och försiktigt exfoliera hårbotten. Då ska håret sköljas ordentligt och torkas med en handduk.

Den användbara klargöraren är mycket klibbig, det är svårt att tvätta. Därför måste platsen för förfarandet förberedas. Du kan påverka saker i förväg att det inte är synd att bli smutsig om masken läcker ut. Det är bättre att täcka golvet och närmaste föremål med polyeten, tidningar eller trasa för att skrubba dem från oavsiktliga droppar. Särskild försiktighet måste vidtas när man tillsätter henna, kan kvarstående fläckar kvarstå.

Det är lämpligt att bära blekningsblandningen på långa strängar och samla dem i en inte alltför tätt hög bulle. Duschlocket hjälper till att hålla strängarna på plats. För att undvika läckage kan du sticka det med osynliga på flera ställen. Sängen bör också förberedas. Du kan lägga en handduk på kudden och dessutom sätta på huvudet. Det rekommenderas inte att hålla en komposition med flera ingredienser över natten. Oförutsägbar hudton eller irritation är möjlig.

Hår efter förtydligande, även den mest skonsamma och naturliga, kräver lämplig vård. Du kommer lära dig mer om detta i följande artiklar:

Om blekning inte har lett till önskad effekt, kan du använda mer radikala och skonsamma kosmetiska produkter: naturlig vit henna och en harmlös ljusspray för hår, eller föredra ett bevisat sätt att lätta Supra.

Användbara videoklipp

Du kan se proceduren för lätta hår med honung på videon nedan:

Honung i allt och överallt är ojämförligt! Lättnadshår: snabbt, bekvämt!

Honung är en effektiv läkare av många sjukdomar, det är också känt som ett antiinflammatoriskt antibakteriellt medel. Denna naturprodukt, som naturligtvis presenteras för mänskligheten, kan förlänga den smärtsamma ungdommen och skönheten, för att fylla kroppen med livsgivande kraft och energi. Men de magiska egenskaperna hos honung slutar inte där. Det är oumbärligt som ett medel för hårvård, med hjälp kan du inte bara stärka dem utan också lätta dem. Att lätta håret med honung är ett av de enklaste och mest tillgängliga förfarandena som gör att du kan lösa två problem samtidigt: att behandla trådarna och ta bort det kvarvarande pigmentet från dem.

Fördelar med honungsmaskar

Honungsmaskiner gjorda på ren honung eller med tillsats av citron, kanel, burdockolja, ger oddsen mot alla aggressiva kemikalier som används i skönhetssalonger:

 • Vitaminerna B, E och K, som ingår i produkten, fruktos, glukos, askorbinsyra, närmar sig hår med näringsämnen, aktiverar tillväxt, sänker håravfall och läker dem från rot till spets.
 • honung orsakar inte allergiska reaktioner
 • Det kan användas för att delvis avlägsna färgen om den resulterande nyansen inte passar dig;
 • Honungshårljus är tillåtet på alla typer av hår;
 • masken kan hållas på strängarna under lång tid utan rädsla för deras tillstånd.

Honungsmaskar ger ingen snabb effekt. Beroende på antal och frekvens av proceduren kan håret tändas med en till tre toner. Honung utspelar sig och uppfriskar färgen, vilket ger strängarna en lyxig guldfärg och eliminerar rester av färgämnen.

Hur man väljer högkvalitativ honung

Varning! Honung måste vara naturlig och hög kvalitet. Den lågkvalitativa produkten löser inte bara ditt problem, utan också "skänker" nya, som negativt påverkar curls hälsa och utseende. Därför, innan du lätta håret med honung, se till att det är bra.

Kontrollera kvaliteten på produkten på tre sätt:

 1. Sätt en droppe honung på en sked eller knivkant. En riktig biprodukt smälter bara lite, medan den falska kommer att se ut som karamell eller kommer att brinna helt och lämnar lukten av bränt socker i luften.
 2. Lägg till lite jod till honungsblandningen. Om färgen ändras (förutom gulning), då har du en sockersurrogat.
 3. Lös upp en sked av honung i ett glas varmt vatten, utseendet av sediment kommer att indikera närvaron av utländska ingredienser i produkten.

I detalj om alla invecklingar att välja denna härdande biodlingsprodukt, berättade vi i artikeln Välj naturlig älskling: Sopa bort fake och bestämma vem som ligger!

Regler för applicering av ljussmedel

För att vara säker på produktens naturlighet kan du fortsätta med appliceringen av en ljussmask. Det är viktigt att veta hur man korrekt ljusar håret med honung, annars kommer du inte att uppnå önskade resultat.

 • Tvätta håret med schampo och tillsätt en tesked soda till vattnet. Denna åtgärd kommer att bidra till att mjukna och avslöja hårets struktur för penetration av honung i håraxeln.
 • Du bör inte tillgripa deltagande av en mjukgörande balsam eller balsam - strängar kommer att täckas med ett skyddande skikt som kommer att bli ett hinder för verkan av den användbara blandningen.
 • Torka håret lite före proceduren så att masken på huvudet inte blir flytande.
 • Sprid den beredda blandningen jämnt över hela längden på locken, massera och gnugga den med lätta rörelser.

Det är viktigt! Täck inte i håret med en handduk och torka inte - det kommer inte att uppnås.

Maskens varaktighet bestäms av dess beståndsdelar. Till exempel produceras lättare hår med honung och citron i 6-8 timmar, medan andra masker tar upp till 10 timmar. Därefter tvättas de ordentligt med varmt vatten och schampo. Avslutar ljussättningskonditioneringen eller balsammen.

Varning! Maskens märkbara effekt manifesteras endast i andra eller tredje etappen av honungsfärgning. Eftersom produkten inte orsakar skada på håret, kan proceduren upprepas 10-12 gånger med ett tidsintervall på 3 dagar. Endast i det här fallet kommer du att kunna uppnå en ljus nyans.

Honungsmaskrecept

"Farmors" recept och enkla verktyg från köksskåp bidrar till att lätta håret med honung och ge dem en hälsosam glans.

Klassisk blandning

Lös honung med vatten för att underlätta appliceringen av masken. Istället för vatten kan du använda naturlig äppelvinäger. Alternativt fördelar strängen genom strängen blandningen genom hela huvudet. Håll i 8-10 timmar. Frekvent användning av den klassiska masken kommer att ge en ljus gyllene nyans till brunhåriga kvinnor och blondiner.

Kamille och honung

Den blekande blandningen av en kamille och honung är avsedd för kvinnor med ett rättvist hår, och även för dem som vill bli av med skumhet av färg. Ingredienserna är inblandade i följande proportioner: en halv kopp kamille avkok, 3 stora skedar honung och saft av halv citron.

Kanel Duet

Lightening hår med honung och kanel kommer att ge strängarna en vacker, rödaktig färg. Denna nyans kommer att se särskilt lyxigt på ljusbrunt hår. För masken behöver du en tesked krossad kanel och 2 stora skedar biprodukt. För att behålla är det nödvändigt för 8-10 timmar.

Tandem med kefir

Kefir har i sig utmärkt ljusstyrka egenskaper, och denna effekt fördubblas i en duett med honung. För att skapa en mask, ta: ett glas kefir, en tesked jäst och 2 skedar honung. Blanda ingredienserna noga, applicera försiktigt på locken (blandningen blir väldigt flytande) och skölj efter 3-4 timmar.

Mörk hårlättnad

Denna procedur utförs endast med användning av akacia honung (och ingen annan), som bör försmältas med ett vattenbad. Späd det behöver inte något. Acacia-produkten är utrustad med en stark ljusningseffekt, och endast den här sorten kan "eliminera" mörkfärg och lätta håret med 1-2 toner.

Honungsmask med citron

Förbereda blandningen, pressa saften från en halv citron och blanda den med 3 matskedar honung. För bättre effekt kan du lägga till en sked stor burdockolja. Håll masken på håret i högst 7 timmar. Blekning av hår med honung och citron producerar inte mer än en gång om 7 dagar.

Kontra

Varning! Honungsmaskar aktiverar inte allergiska reaktioner, men i vissa fall är blixtprocedurer förbjudna.


När det är värt att avstå från honung som sprutar av hår:

 • med individuell intolerans mot biprodukter
 • i närvaro av brännskador, inflammationsfokus och öppna sår i hårbotten;
 • med diabetes mellitus, eftersom honung kan öka blodsockernivån genom att penetrera hudens porer.

Honung fortsätter att förvåna oss med en palett av helande egenskaper och kosmetisk mångsidighet. Ensam eller interagerar med andra produkter, tillåter det fantastiska resultat i lätta hår.

Honung för lättare hår: Blond utan skada!

Har du någonsin drömt om att byta skugga av ditt hår till en lättare? Nu behöver du inte gå till salongen, spendera stora pengar och riskera att ditt hår utsätts för kemikalier. Brightening hår med honung - en säker och budget metod för att uppnå önskat!

Du kan köpa honung direkt från vår apiary "Sweet Honey".

Hur fungerar det?

Hur tänder håret med honung? Hela hemligheten är i väteperoxid, vilken bildas i den naturliga produkten under påverkan av enzymet glukosoxidas. Järn i honung oxiderar syrefria radikaler, vilket frigör väteperoxid.

När detta ämne interagerar med färgat pigment i håret uppträder en särskild kemisk reaktion. Som ett resultat förändrar melaninpigmentet sin struktur, och hårets skugga blir lättare. Naturligtvis kommer du inte att kunna uppnå fullständig blekning av håret med honung. Men även brunetter kan lätta tonen lite.

Dessutom förbättrar honungskvaliteten avsevärt ditt hårs tillstånd. Produkten innehåller alla vitaminer som behövs för perfekt hår:

 • Vitamin A - normaliserar graden av fet hud i hårbotten, aktiverar hårväxten, stärker deras struktur och förhindrar håravfall
 • B-vitaminer - förbättra blodflödet i huvudet, minska nivån på skört hår, stimulera hårsäckar, ge en hälsosam glans
 • Vitamin C - ger fullständig näring av hårsäckarna, deltar i syntesen av provitamin A
 • E-vitamin - ansvarar för transporter av syre genom cirkulationssystemet, med hjälp av vilket det närmar sig håret med näringsämnen, stimulerar ljusstyrkan och tillväxten
 • Vitamin PP - förbättrar mikrocirkulationen av huvudets blod, stannar håravfallsprocessen, aktiverar tillväxten, förhindrar utseende av grå hår

Av denna anledning rekommenderas det att utföra rutiner för att applicera honungsmaskar regelbundet - och inte bara för att tända skuggan.

Masker för att lätta håret med honung

Huvudingrediensen hos alla masker är honung. Brightening hår rekommenderas att bära mer flytande pcheloproduktom, för att underlätta absorptionen av dess beståndsdelar. För detta ändamål kan du köpa akacia honung, som behåller sin viskositet under hela året, eller smälta kandiserad bietnektar i ett vattenbad.

Honungsmask för lättare hår

För att förbereda masken enligt det klassiska receptet behöver du naturligt pcheloprodukt, äppelcidervinäger och eventuellt hårbalsam:

Honung utspätt med äppelcidervinäger i ett 4: 1 förhållande. Blanda honungsbasen med balsam eller hårbalsam i proportioner på 1: 2. Blanda noga tills det är smidigt. Om så behövs, öka andelen balsam i receptet för att göra masken mer tjock.

Ett intressant faktum: Om du vill förbättra effekten kan du lägga till några droppar väteperoxid till ovanstående recept på en hårmask med honung för lätta. Verktyget lyser krullarna på en gång i flera toner. Observera: Denna procedur rekommenderas endast för rättvisa tjejer, riskerar brunetter att bli rödhåriga.

Mask för lättare hår med honung och kanel

Kanel är ett naturligt peroxidmedel. Det hjälper till att lätta håret för ett par toner, förbättra sitt tillstånd och ge en kryddig arom.

Blanda flytande honung och mark kanel i lika stora proportioner - 4 matskedar kommer att räcka. Blandning med 100 ml balsam eller hårbalsam. Rör tills mjuk. För att förbättra maskins effektivitet kan du också lägga 1-2 matskedar citronsaft.

Intressant faktum: Kanel i kombination med honung ger en varm nyans, inte kallt. Om du inte gillar det här - ska du tillgripa ett annat recept.

Hårmask med honung och citron

Lätta håret med honung och citron är den mest populära metoden för att uppnå en spektakulär färg. Citrus innehåller syra, som ändrar pigmentet och ger en ljusare nyans.

Flytande honung och citronsaft kombineras i proportionerna 3: 1. Lägg till blandningen samma mängd balsam eller hårbalsam. Rör tills mjuk. Eftersom masken torkar håret lite, rekommenderas att tillsätta 50 gram glycerin till receptet.

Intressant faktum: En honungs- och citronhårmask är mest effektiv när den kombineras med exponering för UV-strålar. Citrus är en slags katalysator vid förbränning av lockar. Det här förfarandet torkar dock håret, så det passar inte alla.

Lightening hår med kamille och honung

Kamille kommer inte bara att ge krullarna en gyllene nyans, men också avsevärt förbättra tillståndet för skadat hår. I beredningen av en sådan mask är mycket enkel:

Torkade kamilleblomställningar häll kokande vatten i ett förhållande av 1: 3. Insistera 4-6 timmar i en termos. Receptet rekommenderas också att tillsätta extra ingredienser: citronsaft, glycerin, saffran eller gurkmeja.

Denna avkok rekommenderas att användas som balsam varje gång efter att ha tvättat håret. Men göm inte lockar under en handduk, låt dem torka sig. Sedan faller fler färgämnen i hårstrukturen.

Mask för lätta hår från honung och kefir

Kefir penetrerar hårstrukturen, tvättar ut pigmentet något. Således provocerar den gradvis blekningen av krullarna.

Förvärm ½ kopp kefir till rumstemperatur. Tillsätt 1 ägg, citronsaft, 3 matskedar honung och 2 matskedar av brandy eller vodka. Om masken visar sig vara för flytande, lägg till en liten mängd balsam eller hårbalsam i receptet. Rör om blandningen tills den är jämn.

Artiklar i ämnet:

Enligt recensioner är honungs- och kefir-hårlättnad ett idealiskt förfarande för dem som har lidit av färgning av dålig kvalitet eller vill bli av med en skugga av yellowness. Denna mask är endast lämplig för rättvisa tjejer, vilket ger dem en naturlig ljusskugga.

Hur tänder håret med honung hemma?

Att lysa hårsmaskar med honung kommer endast att fungera om du har utfört proceduren korrekt. Vi erbjuder dig detaljerade stegvisa instruktioner:

Steg 1: Tvätta håret, men torka inte dem, men bara bli vått med en handduk. Maskan rekommenderas att appliceras på rena och våta krullar.

Steg 2: Applicera masken gradvis med ljusmassagerande rörelser: från rötterna, sprida sig gradvis över hela längden med hjälp av en kam. Och så tills hela ytan är täckt av mediet.

Steg 3: Bär en plast simma keps på huvudet eller linda håret med klämfilm. Du kan använda den vanliga handduken, men det är garanterat att du kvarstår fläckar.

Steg 4: Lämna masken på håret i minst 1-2 timmar. Ju längre komponenterna i blandningen är i kontakt med dina lockar - desto mer märkbar effekt. Det är bäst att lämna masken på huvudet i 6 timmar eller över natten.

Steg 5: Tvätta av masken med mycket varmt vatten. Som regel, efter det, tvätta håret igen är inte nödvändigt. De enda undantagen är de masker som innehåller oljor.

Steg 6: Upprepa proceduren varje gång efter att ha tvättat håret och lämnat i 5-10 minuter. Det är nödvändigt att behålla en ljus nyans.

Hur många procedurer behövs?

Om du inte har sett effekten efter första gången - förtvivla inte! För att uppnå ett märkbart resultat av lättnad - håret måste absorbera en naturlig produkt i tillräcklig mängd. Beroende på graden av porositet kan detta ta från en till flera procedurer.

Ägare av blont hår behöver i genomsnitt cirka 8-10 procedurer för att se vad som förväntas i spegeln. För att lätta mörkt hår måste masken appliceras mycket oftare - gör dig redo för 15 färgsessioner.

Intressant faktum: Det är bäst att kombinera användningen av honungsmaskar och kamilleinfusion. Den första du kommer att appliceras i flera timmar. En örtinfusion kommer att ersätta din sköljning - det kan användas efter varje hårtvätt.

försiktighetsåtgärder

Denna procedur har vissa kontraindikationer som beror på det valda maskreceptet - från honung, citron eller andra komponenter.

Det första du bör göra är att du inte är allergisk mot honung. För att göra detta, applicera en liten mängd av den beredda blandningen på huden i handleden. Där är huden mest känslig och känslig, så resultatet kommer inte ta lång tid. Om du inte har rodnad, klåda, brännskador, utslag eller andra farliga symptom inom 20-30 minuter - du kan applicera en mask på ditt hår.

Observera: Användningen av en kanelmask kan orsaka en lätt brännande känsla, därför rekommenderas ej ägare av mycket känslig hud att använda detta recept.

Källa till

Video "Ljusa håret med honung och kanel"

Vill du veta om våra nyheter, erbjudanden och rabatter? Prenumerera på vår telegramkanal! Du kan också följa oss på Instagram, Facebook och OdnoklasnikiNästa Artikel
Vilka sjukdomar orsakar klåda och skalning i hårbotten?