Hårmaskar med vitaminer i ampuller: 7 recept


Magnifikt, vackert hår är en förtjusad dröm om många kvinnor. Det är mycket svårt att hitta en kvinna som är helt nöjd med sina lockar. Regelbunden färgning, curling, styling med hjälp av tång eller strykning påverkar hårets hälsa, vilket gör dem sköra, torra och livlösa. Spara situationen hjälper hårmaskor med vitaminer i ampuller, som med framgång kan användas hemma. Webbplatsen For-Your-Beauty.ru kommer att berätta för dig hur du gör oljemaskar på egen hand.

innehåll:

Hårets skönhet och hälsa beror på många faktorer. För att krullarna alltid ska vara tjocka, glänsande och silkesiga, är det nödvändigt att ge dem kvalitetsvård, äta rätt och se till att alla nödvändiga vitaminer och spårämnen är närvarande i maten. Dessutom kan vitaminer användas annorlunda - externt, vilket gör att de hjälper närande, stramande och fuktgivande hårmaskor.

Fördelarna med vitaminer i hårampuller

Läkemedelspreparat för hår i ampuller är oumbärliga för fullständig vård av svaga, tunna och spröda strängar. Oftast används i detta syfte flytande vitaminer av kategori A, C, B1, B6, B9 och B12, E, D, F, PP, vilka appliceras i ren form, blandas ihop, liksom andra komponenter.

Hemgjorda hårmaskor med vitaminer i ampuller har en omedelbar effekt - de ger näring, stärka och återställa håret, så att de kan hålla sig lyxiga under lång tid. Varje vitamin har sin effekt på lockar:

 • Vitamin A - har en positiv effekt på hårsäckar, stärker dem, fuktar hårbotten, gör locken mjuk, smidig och silkeslen.
 • Vitaminer B - B1, B6, B9, B12 anses vara oumbärliga "följeslagare" av vackert och friskt hår. Dessa unika substanser aktiverar blodcirkulationen, stoppar håravfall och stimulerar tillväxten, stärker och återställer låsens skadade struktur, förhindrar hårets tidiga åldrande och gråhårets utseende.
 • Vitamin C - återställer strängarnas proteinkonstruktion, ger dem en spegelglans och silkighet.
 • E-vitamin - effektivt fuktar och återställer hårstrukturen, ger elasticitet och fasthet.
 • Vitaminer D och F - perfekt kämpa mjäll och torr hårbotten.
 • PP används oftast för ökad håravfall, stimulerar tillväxten och förbättrar utseendet.

Innan du börjar bereda en hårmask med flytande vitaminer, måste du komma ihåg att några av dem inte rekommenderas att kombineras med varandra.

Den bästa variationen är kombinationen:

Det rekommenderas absolut inte att kombinera:

Sådana vitaminer minskar effektiviteten hos varandra, och därför kommer masken inte att ge det förväntade resultatet.

Effekten av masker

Hårmaskar med vitaminer kan vara ett värdigt alternativ till dyra salongprocedurer. Deras användning rekommenderas i de fall där krullarna har blivit tråkiga och livlösa, har deras färg förlorat ljusstyrka och mättnad.

Maskor med flytande vitaminer är mycket användbara för tunna, spröda, livlösa strängar med splittrade ändar. De oljiga substanserna stärker perfekt och återställer sin struktur, vilket gör krullarna starka och elastiska.

Ägare av hård, obotlig hår bör också vara uppmärksamma på masken med farmaceutiska vitaminer. Regelbunden utförande av sådana förfaranden gör strängarna mjukare, mer elastiska och silkeslen, vilket i hög grad förenklar hårläggningen.

Är du orolig för mjäll, skalning, torrhet och klåda i hårbotten? En effektiv lösning på problemet kommer att vara hemlagade masker med vitaminer som hjälper dig att snabbt återställa hårets skönhet och hälsa.

Hur man förbereder vitaminmaskar?

För att några masker med vitaminer som var hemmaberedda var lika användbara och effektiva som möjligt, är det nödvändigt att komma ihåg några enkla regler.

 1. Läkemedelspreparat kan appliceras på håret i ren form eller tillsättas till andra komponenter - färskpressad aloejuice, burdock eller annan vegetabilisk olja, ägg, kefir, senap.
 2. Verktyget är tillverkat i en ampull som behöver öppnas. För att göra detta, skära av ampullens spets med en speciell nagelfil som finns i förpackningen, försiktigt omslut den med en servett eller bomullsplatta och bryt av den.
 3. Fördelen kommer bara att medföra regelbundna masker som behöver göras 2-3 gånger i veckan.
 4. Blandningen ska appliceras på hårbotten och först därefter jämnt fördelad längs strängarnas längd.
 5. Kompositionen måste hållas 30-60 minuter.

Efter applicering är maskhuvudet bäst att isolera med polyeten. Detta ökar kraftigt effektiviteten av vitaminformuleringar.

Kontraindikationer:

Innan du applicerar masken måste du vara säker på att det inte finns någon allergisk reaktion på komponenterna!

De bästa recepten för hemlagade hårmaskor med vitaminer

Det finns ett stort antal masker, som innehåller flytande vitaminer och andra användbara komponenter. Vi delar det mest effektiva med dig!

För hårväxt

Slå 1 kycklingägg, häll 1 matsked med mandel och burdockolja till det och lägg sedan till vitaminerna B1, B6, B12 - i ampullen av varje beredning. Masken ska appliceras på vått hår, håll 1-1,5 timmar.

Hårförstärkning

Stärkar hårrötterna, stoppar förlusten. Blanda en flaska med vitamin D med 2 matskedar ricinolja, applicera på hårbotten och sprid över hela längden av trådarna, lämna i en timme.

Restaurering av tunt och sprött hår

En av de mest effektiva lösningarna är en mask med citronsaft. Kombinera ampuller med vitamin E och A, B6 med en tesked färsk citrusjuice, kardborre och ricinolja. Håll blandningen på håret i minst 60 minuter.

Från splittrade ändar

Utmärkt "terapi" för tunna, spröda, försvagade lockar med delade ändar - naturlig olivolja. Det gör strängarna mer elastiska, fjädrande och silkeslen, vilket ger dem styrka och glans.

För att förbereda masken, blanda 2-3 matskedar olivolja med ½ av vitaminerna A och E i en glas- eller keramikpanna, värm lite i ett vattenbad och applicera längs hela längden av trådarna. Blandningen rekommenderas att hålla minst 1,5-2 timmar.

För förstärkning och tillväxt av krullar

Bee produkter kombineras perfekt med flytande vitaminer, tillsats av naturlig honung eller propolisktinktur i hemmask hjälper till att förbättra blodcirkulationen, sluta håravfall, förbättra tillväxten.

Förberedelse av verktyget tar inte mycket tid - kombinera härmed en flaska med vitamin B1 med samma mängd aloeapotek extrakt eller en matsked med nypressad aloejuice, häll i lite propolisktinktur, blanda allt grundligt. Mask bäst appliceras på torra lockar innan tvätt, håll i ca 2-2,5 timmar.

Mask för spegelglans och silke

Lätt att förbereda, men extremt effektiv mask som gör att du kan stärka hårrötterna, göra strängarna silkeslen och glänsande - med honung och brandy.

Blanda 1 matsked av brandy och naturlig honung, lägg till kompositionen av 2 ampuller vitamin B12 och 1 äggula från kycklingägg. Alla komponenter ska blandas försiktigt tills en homogen massa, appliceras först till hårbotten vid avskiljning, sedan fördela kammen över hela längden på locken. Liksom andra vitaminmaskor, måste kompositionen hållas i minst en timme, värma huvudet med polyeten eller en handduk.

Att stärka och återställa strukturen

För att stärka försvagade, livlösa strängar, återställa sin struktur, bibehålla kraften och vital energi, kan du regelbundet göra masker med flytande vitaminer och örttekoko.

För dess förberedelse behöver 1 tesked av nässla, kamomill och lind. Gräsuppsamling Häll 0,5 liter kokande vatten, sätt på en liten eld och håll i 15-20 minuter. Torka ört avkok genom gasväv och kombinera 3 matskedar buljong med ampuller av vitaminer B1 och B12. Gnid försiktigt verktyget i hårrötterna och sprid över hela längden, håll i ca en timme.

Populära recept hårsmaskar med honung

Långa, tjocka, silkeslena krullar - drömmen om det rättvisa könet. Men det är inte alltid av naturen. Ofta, efter perm eller andra manipulationer med hår måste de återställas. Detta kan göras hemma för att tillgripa masker baserade på honung.

Fördelarna med honung

Naturlig honung är en naturlig förundran, som innehåller ett helt förråd av vitamin. Denna produkt har mirakulösa egenskaper både för organismen som helhet och för håret.

Vitaminer som ingår i honung har stora fördelar för hår. Till exempel, vitamin A i grupp A - motstå håravfall, stärka glödlamporna. Vitaminerna i grupp B förstärker håren längs hela längden av tillväxten, hjälper till att bli av med mjäll och E-vitamin förhindrar hår från att tunna och eliminerar snittet av tipsen.

Bee nectar är en utmärkt rehabilitant för hår som är utsatt för kemisk exponering: färgning, curling, keratinrätning. Denna produkt absorberas perfekt av kroppen, så den används ofta i hemvård.

På grund av den tjocka konsistensen fyller honungen tätt hårets porösa yta, vilket stärker dem längs hela längden. Nektar stärker deras motstånd mot att falla ut. Inte undra på att ett naturligt mirakel läggs till i sammansättningen av dyra, professionella masker, balsamer och schampon.

Funktioner och indikationer för användning av hårstrålar

Honungsbaserade masker är lämpliga för nästan alla typer av hår och hårbotten. Denna gåva av naturen har antiinflammatorisk, antibakteriell verkan. För människor som lider av hårbotten dermatit, fuktar honungsmask huden och hjälper till att bli av med mjäll.

För personer som lider av ökat fettinnehåll, som håret, och deras rötter, rekommenderas honungsbalm att använda en gång i veckan.

Denna typ av vård för lockar stärker dem väl. De som lider av håravfall, under en kort period av användning, noterar ett positivt resultat. Stor fördel i hår restaurering är den komplexa användningen av honung. En matsked per dag, utspädd i varmt kokt vatten, kommer att räcka för att förbättra effekten av extern vård.

Glöm inte att honung är ett mycket starkt matallergent. Innan du börjar behandla med det, ta ett allergitest för denna lösning. Applicera honung på ett litet område av huden på handleden, vänta tills 1, 5 timmar och kontrollera att det inte finns något rött märke, obehagligt klåda och brinnande. Om allt gick bra kan du använda det både inifrån och utomhus. Om du redan vet att du är benägen för allergier, är sådana masker en kontraindikation för dig, för hälsorisk.

Mask för hårväxt med honung vitaminer B6 och B12

Om du använder naturliga masker ofta i hemmet hårvård kommer resultatet att komma mycket tidigare än från butiksvaror.

Naturliga ingredienser är mycket lägre än professionella frisörtillbehör.

För att öka aktiviteten av hårväxt är lämplig mask med honung och vitaminer B6 och B12. Dessa vitaminer säljs i alla apotek. Deras fördelar beror på det faktum att de ger näring av lökarna, stimulerar tillväxt, fuktar rötterna, förhindrar håravfall, lindrar mjäll. Vitaminer kan användas som en extra ingrediens i masken och oberoende.

För att göra maxi behöver du:

 • Ampull av vitamin B6;
 • Ampull av vitamin B12;
 • Honung - 3-5 matskedar;
 • 1 msk. l olivolja;

Varje honungsmask kan appliceras på rötterna och längs hela längden på locken. Smält honungen, men koka inte den och överhett inte så att den inte socker. Skaka flaskorna och lägg dem till den första ingrediensen.

Därefter tillsättes en matsked olivolja. Applicera på rötterna och hela längden. Wrap håret i en plastpåse och en frottéhandduk. För god blodcirkulation bör du sätta huvudet i en terryhandduk eller en varm scarf och håll masken i 1,5 timmar. Denna mask kommer att stimulera rötterna och om det upprepas regelbundet, ges dåliga, långa krullar.

VIKTIGT !! Masken ska appliceras på rena strängar.

Skal hårmask med honung och ägg

Mjölk är överdriven torrhet i hårbotten. Det uppstår på grund av hormonella störningar i kroppen, störningar i hudens hudlager, stresstillstånd. Att bekämpa denna sjukdom hjälper till att maskera på basis av honung och ägg. Ett ägg är en extra fuktighetsgivande ingrediens, liksom olivolja. Det fuktar perfekt lökarna och huden på huvudet.
Det kommer att ta:

 • Honung - upp till 5 ssk
 • Ägg - 1;
 • Olivolja -1 msk;

Honung smälter till rumstemperatur. Smörj ägget ordentligt tills det är smidigt. Blanda ingredienserna, tillsätt sedan olivolja. Allt är klart. Applicera på vått hår, kam sprids längs längden. Denna mask är inte nödvändigtvis insvept i värme, lägg bara på påse eller linda huvudet med klämfilm. Medan närande krullar, i en timme kan du göra hushållssysslor. Efter det, tvätta av masken med varmt vatten, tvätta det ordentligt med schampo.

VIKTIGT !! Masker baserade på ägg och oljor, du måste tvätta av med termiskt vatten. Tvätta ut rötterna noggrant och låt inte ägget torka på håret.

Mask för att stärka håret med honung, burdockolja och senap

Senap, som röd paprika, stimulerar blodflödet, än det förnyar celler, aktiverar tillväxten av hårsäckar. I denna komposition av masken går honung som ett näringsämne som kompletterar masken.

För att skapa en honung-senapsmask är det bättre att välja en torr senap. Jämfört med den färdiga blandningen är det mer naturligt. Denna mask är endast avsedd för applicering på huvudets hud. För om du sätter den på splittrade ändar eller sprött hår, då beräknar du inte tiden du kan bränna lockar.
Antalet ingredienser du behöver räkna med din hårlängd. Våra ingredienser är konstruerade för medium längd, upp till axelbladet.

Lös upp två matskedar torr, pulveriserad senap i varmt vatten, rör om blandningen tills den är jämn. I denna massa tillsätt smält honung i mängden två matskedar och en speciell, fortifierande ingrediens - burdock olja, en matsked. Gnid in i glödlamporna, och över hela längden applicera burkolja i sin rena form. Håll denna mask på rötterna i högst 40 minuter, tvätta sedan med varmt vatten eller avkok av örter.

Hårförlustmask med honung, äggula

Håravfall är ett brådskande problem för alla ägare av långt hår, särskilt under beriberiperioden. Denna period förekommer oftast på våren och hösten, och hår, hud och naglar lider av det. För att hjälpa vår kropp att äta rätt, och även övervaka den från utsidan.

För håravfall effektivt hjälper masken med biet nektar och äggulor. Det är bäst att använda färsk, hemlagad honung och hemlagad äggula. Denna mask anses vara grunden. Gräddfil, oljor, brandy, vitaminer, citron och andra ingredienser kan sättas till komplexet av ingredienser.

För denna mask behöver du en äggula och två matskedar. Som vanligt smälter vi honungen, du kan i ett vattenbad till ett flytande tillstånd. Separera äggula från proteinet och blanda med honung, för en mer näringsrik effekt kan du lägga till en matsked olja. Det är bättre att sätta en mask på våta rötter, men det kan vara längs hela längden, men bara se till att ägget inte torkar ut. Att utföra sådan vård inom en timme.

Mask för skört hår med honung och olivolja

Hårolja är en naturlig fuktgivande. Kombinera den i olika typer av kosmetiska procedurer, rätt beslut. Hår är inget undantag. Från skört hår, en bra kombination: honung och olivolja. Denna mask är lätt att förbereda och billigt att köpa.

För att skapa den behöver du bara honung och olivolja. Varje hemmafru kommer alltid att ha dessa komponenter i köket. Olja brunn fuktar, ge en silkeslen textur till håret. Honung kommer att suga från rot till spets.

För detta recept måste du ta ingredienserna i lika stora mängder. Honung smälts till flytande tillstånd och blandas med smör. Rör om tills det är smidigt och applicera på huvudets och längden på huden. I huvudets hud gnider du kompositionen med massrörelser. Sätt en kosmetisk hatt på huvudet och sätt i en handduk i ca 45 minuter.

Mask för fet hår med honung och citron

Citron är en ingrediens som enkelt tar bort orenheter. Hår är inget undantag. Citronsaft, väl rengöra hårbotten med ökat fett och svettning. För personer med ökad fettinnehåll, snabb förorening av hår, en mask med honung och citron är lämplig för att lösa dessa problem.

Ingredienser: citronsaft och honung. Matlagningsförhållande 1: 1. För en genomsnittlig längd behöver du 2 matskedar citronsaft och 2 matskedar smält honung. Dessa ingredienser blandas till en homogen komposition, appliceras i hårbotten med masseringsrörelser och längs hela längden på krullarna. Det är bäst att sätta på huvudet i klädesfilm och en handduk eller halsduk. Hårpärlor öppnas snabbare, för en sådan mask är tillräckligt 30 minuter och du kan tvätta av. För rengöring av hår efter shampoo rekommenderas kamilleavkokning.
Som en extra ingrediens i kampen mot fethet av huvudet, kan du lägga aloe juice till masken.

Mask från delade hårändar med mandelolja och honung

Mandelolja kommer att fuktas fullständigt och lima de delade ändarna av trådarna. En mask som använder honung och mandelolja kommer att fylla livet med försvagade hår.

Mask matlagning recept:
Blanda en matsked smält honung med 100 g mandelolja. För bättre upplösning bör oljan värmas upp något. I denna mask kan du lägga till ett ägg, kamilleavkok, denna komposition är perfekt för blondiner.
Vi applicerar den beredda blandningen på vått hår och vi skapar effekt av "ett varmt bad". Tvätta av efter två timmar. Efter detta förfarande klibbar slutna ändar i ögonen.

Mask för frodigt hår med honung och bryggerjäst

Honungs- och jästmask har en närande effekt. Huvudhemligheten är jäsningens jäsning. För kvalitetsresultat, var noga med att använda levande jäst.
Krullet och lockigt hår utmärks av dess olydnad. Jästmask ger en utjämningseffekt.

För att skapa behovet, två matskedar jäst, som måste spädas i 100 g varm mjölk, till tillståndet av tjock grädde. I denna blandning lägg till honung - en Art. l. Vik hela kompositionen i en handduk och lägg den på en varm plats i ca 20 minuter. När jäst börjar arbeta och svälla lägger vi masken på trådarna, du kan inte linda den, men applicera den bara på håret. Tvätta av efter 40 minuter. Resultatet blir uppenbart.

Användningsfrekvensen för masker för hår hemma

Att använda masker från naturliga ingredienser som hårbehandling och restaurering är naturligtvis frågan: hur ofta ska de användas?

Definitivt inte, för allt beror på hår och hårbotten. Om håret är skört, med splittrade ändar, appliceras maskerna i minst två månader, två gånger i veckan. Om håret är mycket tjockt, överdriv det inte med citron, aloejuice, senap och peppar.

För sådana masker är det tillräckligt 1-2 gånger om två veckor, eftersom du kan torka ut huden och därmed skada dig själv.

Masker som är universella för alla hud- och hårtyper kan användas ofta, men inte mer än två gånger i veckan. Denna användning kan vara långvarig, istället för att köpa kosmetika för vård.

Hur man applicerar en mask på tvättat hår

Nästan alla honungsmaskar appliceras på rent, fuktigt hår. Detta beror på att deras struktur öppnas när de är våta. Vid denna tidpunkt läker de positiva ämnena håret från insidan, tränger djupare in i mitten. Dessutom är de tvättade locken lättare att applicera ingredienser med hjälp av en kam för att dra längs längden.

Inte för ingenting, det finns begreppet "varmt bad för håret." Det här är när en vårdprodukt appliceras på det tvättade håret och lindas i en handduk eller professionell termokapsel.

Feedback om användning av lätta hårmask med honung

Svetlana: "Jag är en naturlig brunett. Jag har alltid drömt om att bleka hår för ett par toner, men eftersom jag är emot kemiska förfaranden använde jag aldrig färg. Nyligen lärde jag mig om miraklet av honungsverkan, att förutom läkningskvaliteter kan dess komposition ljusa håret. Efter att ha samlat in mycket användbar information bestämde jag mig för att försöka. Jag kan säga att masken med honung och citron verkligen fungerar. Men huvudhemligheten är användningen av enbart naturlig, akacie honung. Inget annat slags mirakel lyser håret. Min dröm blev sann och det är inte nödvändigt att förstöra håret med kemi. "

De bästa maskerna baserade på honung för skönheten i ditt hår

Honung är en mångsidig och välsmakande åtgärd. Så fort det inte används! Och de dricker te med honom för förkylningar och gnuggar dem i huden i bastun för att få smidighet och bli av med celluliter, och till och med hårmaskor görs. Det visar sig att denna naturprodukt kan utföra verkliga mirakel: att rädda håret från alltför fetthalt, för att eliminera brummhet och torrhet, för att lägga till skinn och mjukhet i håret.

Specialister i kompositionen av honung upp till 400 biologiskt aktiva substanser. Här är bara en liten del av dem:

 • jod;
 • - järn;
 • - zink;
 • - vitaminer

Du kan använda honung i sin rena form, men det är särskilt bra i maskernas sammansättning när de blandas med andra ingredienser. Så försök att tillämpa några populära recept.

Ägg honungsmask

Mängden näringsämnen i vanliga ägg är imponerande:

 • - magnesium;
 • - zink;
 • - vitaminer A, E, vitaminer från grupp B, vitamin D;
 • - Kalcium;
 • - fettsyror

Allt detta är nödvändigt för att vårt hår ska vara starkt och se vackert ut. Blandar äggulan med två matskedar honung och ett par matskedar olivolja, vi får en utmärkt näringsämne som måste hållas på håret i ca 40 minuter. Då kommer alla nödvändiga element att få tid att absorberas. Tvätta sedan av masken med schampo.

Kockolja i "samhället" med honung

Den långa klyddoljan är fortfarande en stor assistent till frisörer och kosmetologer. Det verkar som om en vanlig skida är ett ogräs, och hur mycket dra nytta av det! Snarare, från oljan extraherad från vissa delar av växten.

För att stärka håret, och ta av sig mjäll och tunna hår, ta en matsked olja, samma mängd flytande honung och värma allt tillsammans (men inte i hett tillstånd, men så att blandningen blir varm).

Oljesyra, mangan, vitaminer, ricinoliska och stearinsyra kommer att interagera med de fördelaktiga ämnena som ingår i honung i en timme, medan du håller masken. Skölj sedan med shampoo.

Några kanel och honung för skönhet

Kanel används oftast som en uppfriskande krydda. Det bidrar till att värma upp, förbättra blodflödet. Att bli en del av honungsmaskan, kanel ökar metabolismen och därmed hjälper den aktiva blodtillförseln till hårbotten. Lökarna blir starkare, aktiv hårväxt börjar. Masken är perfekt för skört hår, såväl som för de som inte skiljer sig från naturen i volym. ta:

 • - Honung (häll ett par matskedar flytande);
 • - Malt kanel (en tesked);
 • - Två skedar (bord) med olivolja.

Vi förbinder allt. I 45 minuter applicerar vi masken på håret och försöker distribuera jämnt. Tvätta sedan av och skina i den sista sköljningen (med kallt vatten) tillsätt lite ättika.

"Intoxicating" mask: cognac för hår

Cognac, intaget (i små mängder) stimulerar ämnesomsättningen. Det visar sig att samma effekt på hårbotten, om den används som ingrediens i en honungsmask. Vi stänker i en skål:

 • - En matsked av brandy
 • - En matsked flytande honung.
 • och lägg till ett ägg (du kan bara äggula).

Denna blandning ska appliceras på hårbotten i varm form. Med regelbunden användning av masken ser du att håret har blivit mycket bättre och har fått en hälsosam glans.

Senap plus honung

Senap kan ofta ses på bordet som en varm krydda. Och om du tar pulvret och inte klistrar i ett rör, kan du med framgång tillämpa detta krydda vid framställning av masker för hår. Senap aktiverar hårsäckarna.

Spice bör spädas med varmt, inte varmt vatten, i mängden en tesked. Till den resulterande suspensionen tillsätt en matsked vätska (eller mjukad i ett vattenbad) honung och en halv tesked smör. Denna mask ska appliceras på smutsigt hår, och sedan, efter att ha väntat i 30 minuter, tvätta av med schampo. Om du känner en brännande känsla - vänta inte på den tilldelade tiden, måste du genast gå till duschen.

Castorolja honungsmask

Receptet liknar receptet burdock honung mask. I samma proportioner bör ta honung och smör (endast nu - castor) och applicera på hår. Du kan lägga till lite citronsaft och 1 äggula. Skölj av om en halvtimme - en timme.

Lökmask

Peeling en lök, du måste grilla den på en fin rivare. Lägg sedan till en eller två matskedar honung och en sked olivolja till den. Denna blandning appliceras på rent hår i en halvtimme. Det finns en liten "minus": naturligtvis kommer det från håret att vara lite tid att lukta löken. För att minska doften av doften, skölj håret med en balsam.

Honung och vitaminer - ambulanshår

Vitaminerna i grupp B förnekar förnekande hudceller, bidrar till aktivering av "fallna sömn" hårsäckar. Köp i apoteksampuller B2, B6, B12 och blanda med en matsked honung. Och om du lägger till en sked stor burdockolja - kommer effekten att intensifieras. Du kan hålla masken i en halvtimme.

Foder hår med kefir

Denna mask är bra eftersom du kommer att märka en viss effekt nästan omedelbart efter den första applikationen. Håret kommer att vara frodig och lyxigt, som skådespelerskor på skärmen. ta:

 • - en halv kopp kefir
 • - en tesked av torrjäst
 • - En sked honung (matsal).

Alla blandade, väntar på jäst "tjäna". Sedan ska blandningen appliceras på håret och gå i en halvtimme i denna form. I kefir mycket protein, vilket är ett byggmaterial för celler och kalcium. Masken fungerar bra.

Brunett vänder... till en blondin

Med hjälp av honung och citron kan du inte bara mata, utan också lätt tända trådarna. Nej, naturligtvis kommer den naturliga brunetten faktiskt efter en sådan mask inte att stiga nästa morgon med ett guld hårstycke, men med brunt hår kan du göra ditt hår 1 eller till och med 2 toner lättare.

Blanda saften av en hel citron med två matskedar honung (bord). Håll masken i 10-15 minuter. Om så önskas kan det ofta upprepas och gradvis blir håret märkbart lättare.

Aloe och honung

1 sked (eller stor efterrätt, eller bord) juice av aloe och flytande honung hällt i en skål, var rör om med 1 äggula. Den resulterande masken måste hållas i 20 minuter.

Gjutmaske med honung

Jäst innehåller en stor mängd protein, liksom många vitaminer från grupp B. Därför brukar de användas för att behandla hår och hårbotten ganska ofta, och recepten är kända under en längre tid, då människor kunde döma fördelarna enbart genom praktiska resultat, inte av teorin.

Det är nödvändigt att lösa upp en tesked jäst i mjölk, där honung tidigare har tillsatts. Om en timme måste du vänta på jäst "tjänade". Därefter applicerar vi en mask i en halvtimme. Att göra ett sådant medicinskt förfarande kan vara 1-2 gånger i veckan.

Peppar och honung: varmt par

Rödpeppar - ett utmärkt verktyg för uppvärmning och påskyndande av ämnesomsättningen. Dessa egenskaper används framgångsrikt vid framställning av hårmaskor för att göra håret tjockare och starkare. En matsked jordad rödpeppar kombineras med fyra stora skedar honung.

Masken ska appliceras på att rengöra håret i en halvtimme. Om det brinner märkbart - tvätta genast det med vatten.

Mjölk, älskling stränder

Mjölken är en produkt som finns i alla hem. Låt oss försöka lämna lite efter förberedelsen av morgongröt och använd den här lilla mängden i en hårmask.

Mjölk kommer att ge hår glans och fluffiness, eliminera brittleness. Det bör noggrant blandas en halv kopp mjölk med en stor sked honung, lite varm. Häll en bit vit bröd med denna blandning, lämna den i en timme. Du måste hålla masken på håret i 40 minuter. Du kan upprepa proceduren minst dagligen - det kommer inte att bli någon skada, bara användning.

Gelatin och honung

Gelatin mättad med kollagen, aminosyror och järn kan passa perfekt för håret - inte värre än någon annan dyr industriell mask. Och om du kombinerar det med honung - kommer fördelen att vara dubbel. Håret kommer att vara jämnt, mjukt, håret kommer att vara felfritt, med effekten av laminering.

En matsked gelatin ska fyllas med 3 skedar varmt vatten (kokt). Men vattnet ska inte vara varmt! Vänta tills gelatinet sväller, lägg till en sked full av honung. Mask för att hålla på håret i 30-40 minuter.

Honungsmask, söt och salt

Du märkte förmodligen att du är på havet: trots kosmetologernas varningar att havsvatten torkar håret hårt och gör det sprött, blir håret ofta mycket bättre på semester än hemma, även om du inte gör några masker. Anledningen är att havsaltet stärker håret, hjälper dem att växa snabbt.

Hemma kan du göra en mask av salt och honung (så att helande effekten är klar). Ett halvt glas havsalt från ett apotek, ett halvt glas flytande honung, du kan lägga till några matskedar av brandy - och ditt hår blir starkt och vackert. Men masken ska göras regelbundet.

Honungsmaskar är mycket användbara för hår, finns tillgängliga och kräver inte mycket tid för förberedelse. Gör det en regel minst en gång i veckan för att göra det här eller den där masken - du kan byta ut dem - och snart kommer du att upptäcka att håret har blivit tjockt, glänsande och fluffigt. Sådan är den magiska kraften av honung - en söt naturlig medicin!

Naturliga honungshårsmaskar: fördelar, regler och resultat

Honungsmask för hår hjälper till att bli av med många problem med hår. Denna naturliga och användbara ingrediens gör att du kan återställa hårstyrkan, förbättra och bli av med slutna ändar.

Användbara egenskaper

Honung - den komponent som ger hår med fördelaktiga ämnen kommer att göra dem lydiga och friska. Bland de egenskaper som har en positiv effekt på håret kan identifieras:

 • löser problemet med splittrade ändar;
 • normaliserar talgkörtlarna;
 • ger hår mjukhet;
 • gör färgen ljusare;
 • eliminera mjäll och irritation
 • förhindrar håravfall
 • låter dig skydda håret och hårbotten från exponering för solljus;
 • reagera med olika komponenter, det lyser.

Sammansättningen av denna unika substans innehåller en ofattbar mängd näringsämnen och spårämnen, alla absorberas perfekt av kroppen och ger håret ett friskt utseende. Honungsmaskar passar alla, om det finns några problem i samband med håret. Du kan också använda dem för förebyggande åtgärder.

Kontraindikationer att använda

Honung har en stark allergiframkallande egenskap, så människor som inte tolererar det, är en sådan mask kontraindicerad. För att säkerställa att det inte finns någon allergi mot det är det nödvändigt att genomföra ett test. För att göra detta, lägg ett par droppar honung på armbågen och observera reaktionen. I avsaknad av en hudreaktion kan masken användas säkert.

Resultat efter ansökan

Med regelbunden applicering kan denna biprodukt på kort tid göra håret smidigt, stärka det, mätta med vitaminer, lätta på huden på de flesta problem, återställa elasticiteten. Den kan kombineras med andra användbara komponenter, vilket kommer att ge ytterligare effekt.

Sådana masker är gjorda av de tillgängliga komponenterna, det viktigaste är att endast använda naturliga ingredienser i deras komposition.

Regler för förberedelse och användning

Så att masken inte förlorar sina användbara egenskaper, måste du följa vissa regler när du applicerar den:

 • Innan honung läggs till masken måste resten av komponenterna upphettas till en behaglig temperatur. Om tillåten uppvärmning överskrids med 39 ° C kommer de fördelaktiga egenskaperna hos många komponenter att kollapsa och det kommer ingen fördel;
 • Det är omöjligt att förbereda masken i flera dagar i förväg, det är viktigt att endast använda färska ingredienser i beredningen.
 • håret ska vara rent och lätt fuktat
 • hålla inte mer än 60 minuter;
 • För att fixa effekten av masken, måste du sätta på huvudet med en handduk medan den appliceras;
 • Efter applicering av masken rekommenderas att skölja håret med ört avkok av kamomill och nässla;
 • Varaktigheten av kursen är högst 30 dagar, och ansökningsfrekvensen är två gånger i veckan.

Maskrecept

För normalt hår

Det klassiska receptet innehåller direkt honung, som tidigare förts till ett flytande tillstånd. Denna komposition appliceras längs hela längden av håret.

Separat intensivt slå äggula med 2 matskedar honung, gradvis hälla i lite mörk öl. Till slut borde det bli mycket som gräddfil.

För torrt hår

Äggula blandad med 1 tsk. aloe juice, lägga till dem 1 msk. honung och 2 msk. basolja (du kan ta avokadoolja, ricinus eller burdock).

Ingredienser: 2 äggulor, 2 msk. burdock olja, 1 tsk honung, 2 vitlöksklyftor, 1 msk gräddfil.
Haka vitlök, tillsätt vätskekomponenter till det, blanda allt, använd som en mask.

För oljigt hår

Ingredienser: 1 tsk honung, 1 tsk citronsaft, juice från två blad av aloe, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk. lecitin. För att få honung i flytande tillstånd, för detta ändamål är det nödvändigt att värma det, häll i citronsaft, tillsätt hackad vitlök, aloejuice och lecitin.

Firming mask

Ingredienser: 1 msk. honung, juice 1 granatäpple.
Kram saften ut från granatäpplen och blanda med smält honung. Det är viktigt att endast använda färsk juice.

Ingredienser: 1 lök, 1 msk. honung.
Häll löken till en grötig blandning, mixa med löken.

Blandningen måste gnidas in i huden. För att avlägsna löklukten kan du skölja med vatten med ättika.

Att ljusna

Ingredienser: 1 msk. olivolja, 1 msk kanelpulver, ½ kopp honung, ½ kopp vatten.
Komponenterna blandade sig för att sätta på hela hårets längd. Wrap huvudet med en film.

Ingredienser: 1 msk. honung, läsk vid toppen av en tesked.
Lägg till läsk till schampo. Denna komposition sköljer huvudet. Smält därefter honungen i förväg för att applicera på håret och lämna över natten.

Nourishing mask

Ingredienser: Blanda i samma proportioner honung och olivolja.
Applicera på hår, skölj med schampo.

Från splittrade ändar

Ingredienser: i lika stora proportioner ta lecitin och honung, behöver olivolja 2 gånger mer. Blanda komponenter, applicera en mask längs hela längden, wrap huvudet med en film

Ingredienser: 2 msk. Älskling, 1 msk. äppelcidervinäger, 1 msk. mandelolja.
Alla blanda, applicera. Täck håret med en omslag.

Mask för att återställa skört hår

Ingredienser: 2 ägg, 2 msk. Älskling, 6 droppar aloejuice, 1 msk. mjölk.
Ta med huvudämnet i flytande tillstånd, blanda med ägg och smula gradvis. Tillsätt juice och mjölk

Från yellowness

K 2 msk. honung lägger till 2 msk. citronsaft, applicera på hår.

Med avokado

½ avokado knåd, blanda med 1 tsk. honung och 5 droppar orange eterisk olja. Applicera på hår från krona till spets.

Senapsmask för tillväxt

Senapspulver för att lösa upp med vatten för att få en tjock gröt, tillsätt 1 tsk. honung och 1 äggula. Applicera på hårbotten. För att bli av med mjäll samtidigt kan lavendelolja appliceras på håret längs hela längden.

Mask för densitet

Ingredienser: 2 msk. torr lera (om håret är ljust, måste du bara använda vit, i andra fall någon vilja göra), 1 kopp kefir, 1 msk. honung, 1 ägg.
Torka lera med vatten, tillsätt förvärmd kefir till den, rör om ett rå ägg och smält honung.

Från att falla ut

Hök 1 vitlöksklyfta och 1 lök med en mixer, tillsätt 1 msk till dem. honung.

Med konjak

Blandad 1 tsk. Älskling, 1 msk. brandy, 1 äggula och appliceras på hårbotten.

Med kefir

Ingredienser: 2 msk. honung, senapspulver - 2 matskedar, 3 matskedar. kefir, 6 droppar rosmarinolja. Alla ämnen blandas, appliceras över hela längden.

Kockolja

2 msk olja av burdock, honung och mjölk blanda med varandra i en mängd 2 msk. vardera, fördela hela längden.

Med ricinolja

Anslut 4 msk. Castorolja och 1,5 msk. älskling, applicera på hår. En sådan mask kommer att stärka dem väl.

Med olivolja

Ingredienser: 1 banan, 3 msk. mjölk och honung, 5 msk. olivolja, 1 ägg.
Mala en banan med en mixer, tillsätt resten av ingredienserna. Denna mask ska appliceras på torrt hår.

Med kanel

Blanda 1 tsk. kanelpulver, 2 msk. honung och applicera på hår.

Med jäst

I 2 msk. Mjölk utspädd 2 UF. jästpulver, tillsätt sedan 1 msk. honung.

Alla masker hjälper till att uppnå önskat resultat på kort tid. Tillgången till alla komponenter och enkel förberedelse gör honungsmasken en av de mest

Använd burdockolja i masker för hår

Skönheter med lyxigt hår har sina egna hemligheter. En av dem kan väl vara en mask beredd på grund av burdockolja med honung och vitaminer. Fungerar matlagning - i den här artikeln.

Vitaminer är inte bara bra, men också skönhet. Därför använder vi djärvt dem för att göra en underbar mask, tack vare vilken Rapunzel själv snart kommer att avundas vårt hår!

Den rikaste dekorationen av en kvinna är hennes hår. Hur ta hand om dem, så att deras utseende alltid var på topp? Ett överflöd av kosmetisk utveckling inbjuder oss med en ljus design och lovande reklam. Det är dock inte alltid i den attraktiva förpackningen verkligen värda produkter.

Hemlagade recept hjälper dig att undvika slöseri och få riktigt effektiva hårprodukter. En av dem kommer att beskrivas i detalj i den här artikeln. Det kommer att vara en fråga om en mask baserad på burdockolja och honung med tillsats av vitamin A och C.

Fördelarna med burdockolja för hår

Kockolja är en produkt som du kan påskynda hårväxten väsentligt. Den är gjord av rötter av vanliga kullor, som växer mycket i vårt land och anses vara en ogräs. Det är uppenbart att kostnaden för burdockolja är relativt låg, med tanke på dess effektivitet.

Kockolja har en positiv effekt på glödlamporna, väcker "lata" folliklar, vilket bidrar till ökad hårdensitet. Dessutom gör det håret mjukare och mer smidigt, vilket eliminerar grovhet på ytan, ger en hälsosam glans.

Regelbunden användning av olja gör att du kan påskynda processen med hårväxt igen, lösa problemet med håravfall, hantera brittleness och tvärsnitt, bli av med mjäll. Användningen av produkten visas både med oljigt och torrt hår. I båda fallen hjälper oljan att normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna, underlättar styling och förbättrar frisyrens estetiska egenskaper.

I hemmetoden används oljan både i sin rena form - gnidas in i hårrötterna, fördelade över sin yta, inklusive tipsen - och i kombination med andra komponenter.

Mask med burka, honung och vitaminer

En extremt effektiv lösning är en mask som tillverkas av kardborreolja och honung, med tillsats av vitaminer. Vi föreslår att man väljer ett val för vitaminerna A och C.

Båda komponenterna kan köpas på apoteket: vitamin A ("retinolacetat") kommer att ge hår mjukhet, pomp och elasticitet; vitamin C (askorbinsyra) - kommer att utföra rollen av en ljus scrub, rengöra hårbotten av döda hud partiklarna, aktiverar rötterna av livsmedel och säkerställa flödet av syre till dem, lägga lockarna vacker glans och jämnhet.

Du kan köpa C-vitamin i form av piller och krossa det eller använda askorbinsyra i pulveret. Honung, som också är en utmärkt komponent för närande hår, kommer att ge masken en omslutande struktur, vilket gör den bekväm för applikation.

I allmänhet har en mask med denna komposition en komplicerad effekt på hårets tillstånd, inte bara att förbättra sitt utseende utan även lösa problem som kommer inifrån.

Bland dem är:

 • Överträdelse av talgkörtlarna (överdriven torrhet eller fet hår);
 • mjäll;
 • ökad håravfall eller långsam hårväxt
 • glesa, tråkiga, spröda, splittrade ändar.

För att förbereda masken behöver:

 • Kockolja - 2-3 tsk.
 • Honung - 1-2 tsk.
 • En lösning av vitamin A - 5-7 droppar.
 • Vitamin C - 5 tabletter eller 1 tsk askorbinsyrapulver.

Matlagningsinstruktioner

Förbered de nödvändiga komponenterna för masken.

Sträcka C-vitaminpiller med en trämortel tills pulverformat. När du använder det färdiga pulveret av askorbinsyra, lägg det i rätt mängd.

Lägg till rätt mängd honung.

Lägg till burdock olja.

Tillsätt en lösning av vitamin A.

Blanda allt kraftigt.

Instruktioner för användning

 1. Applicera en mask på ett torrt, otvättat hår med en pensel eller svamp, från roten.
 2. Sedan sprida produkten över hela hårlängden.
 3. Var uppmärksam på ändarna så att de också påverkas av masken.
 4. Täck huvudet, först med en omslag, sedan med en tjock badhandduk.
 5. Blötlägg masken i 20 minuter, vattna basalzonen, gnid den med mjuka massagebevegelser och tvätta huvudet noggrant med schampo.

Frisyren blir bättre att hålla sig i form. Med regelbunden användning av masken kommer håret att vara färskt längre på grund av normaliseringen av talgkörtlarna, mjällen kommer att försvinna, håret blir tjockare och tillväxten accelererar avsevärt. Det rekommenderas att göra en mask 1 gång på 7-10 dagar i 2 månader, ta sedan en paus i 1,5-2 månader och upprepa kursen.

Hårmaskor med vitaminer i ampuller - för tillväxt, glans och styrka!

Det är ett välkänt faktum att vitaminer spelar en mycket viktig roll när det gäller hälsa och skönhet. Hårsäckar, som hårsubstansen, är särskilt känsliga för intaget av tillräckliga mängder vitaminer i kroppen. Och lockets attraktiva utseende är i direkt proportion till hur mycket den dagliga kosten berikas med vitaminer och spårämnen.

Men det är viktigt att komma ihåg att vitaminer inte bara ska komma från mat eller som kosttillskott utan också att de är mycket effektiva för att bibehålla skönheten hos curls. För att håret ska utstråla hälsa och glädje i sin styrka och skönhet, är det nödvändigt att regelbundet ta hand om dem med hjälp av vitaminsmaskar, liksom masker med växtingredienser, naturliga oljor och etrar. En sådan vård ger löpande livlighet och en spegel glänsar till håret.

Användbara egenskaper hos vitaminer i ampuller

Förutom de vanliga tabletterna presenteras vitaminer i apotek i form av vattenhaltiga eller oljiga lösningar. Vattenhaltiga vitaminlösningar är inneslutna i plast- eller glasampuller. Initialt används de för injektion, men ampullformen tillåter användning av dem i vård. Att ha tillförlitlig information om egenskaperna är det möjligt, baserat på behoven, att skapa en individuell terapeutisk cocktail som kommer att ha den mest helande effekten på hårstrukturen.

De flesta trichologer är överens om att en balanserad kost rik på vitaminer är ett bra förebyggande av många hårproblem.

Det är viktigt att inkludera diettmat som är rik på alla viktiga vitaminer: A, C, D, E, PP (nikotinsyra), sällsynt vitamin K och komplex B. De senare har en viktig funktion: de reglerar de interna metaboliska processerna och har därmed stor inverkan på hälsorådor.

Pyridoxin (B6), vitamin B12, niacin (B3) och biotin (B7) i komplexet har en fördelaktig effekt på håret och förbättrar deras tillstånd avsevärt. Men en tillräcklig daglig dos av vitaminer av komplex B är svårt att få endast från produkter av den dagliga kosten, så de beprövade recepten av förstärkta masker kommer till räddning.

Egenskaper och kombinationer av ampull vitaminer i cocktails

 1. Vitamin A hjälper till att återställa hårets struktur, avlägsnar sårbarhet och ger också den nödvändiga fukten. För att uppnå maximal effektivitet kan den kombineras med vitamin E. Den har bra fuktgivande egenskaper, gör håret glans och har en positiv effekt på hudens tillstånd. E-vitamin är känt som en kraftfull antioxidant och gör krullarna starka och elastiska. En mask berikad med en kombination av dessa vitaminer passar alla typer av (torrt, oljigt eller normalt hår).
 2. Användningen av komplexa B-vitaminer i masker kan läka förlust. Pyridoxin (B6) minskar irritation och klåda av känslig hud. Tiamin (vitamin B1) ökar blodcirkulationen i hårvårdssystemet i hårbotten. På grund av detta ökar tillväxten av nytt hår avsevärt, en så kallad "underfur" visas.
 3. Vitamin B9, bättre känt som folsyra, saktar ner dynamiken i åldersrelaterade förändringar i hårets hår och hud, förhindrar bildandet av grå hår. Det är också effektivt mot skallighet.
 4. Vitamin C (askorbinsyra) ökar intensiteten i syntesen av kollagen och elastin i hårvävnader. Hårets material blir mycket näring och får glans. Det bör dock komma ihåg att molekylerna askorbinsyra förstörs och förlorar sina egenskaper utomhus, så denna komponent måste tillsättas precis före användning!
 5. D-vitamin bekämpar mjäll och andra typer av seborrhea, och det används också vid behandling av psoriasis. Intern mottagning hjälper till med god absorption av kalciumtillskott, vilket också har en positiv effekt på hårets skönhet.
 6. Vitamin H, eller biotin, med nödvändig dosering, kan väsentligt förändra strukturen till det bättre och stoppa skallighet.
 7. Vitamin PP (nikotinsyra) i sin effektivitet är mycket lik folsyra. Det eliminerar också olika typer av nedfall, stärker håret och accelererar tillväxten av nya. Det bör dock komma ihåg att för ofta användning av detta vitamin kan torka effekten. Därför är ett av de föredragna sätten att använda nikotinsyra att gnugga ampullerna i sin rena form i hårfolliklarna hos fetttypen. Eller det kan blandas med schampo.

Det är möjligt att berika masker med ampulllösningar av vitaminer först efter detaljerad bekantskap med bruksanvisningen. Vissa vitaminer har ett antal kontraindikationer och kan orsaka individuella allergiska reaktioner. Vissa vitaminer kan också neutralisera varandra och kan därför inte blandas. Till exempel bör följande kombinationer av vitaminer inte blandas i samma mask: C och B-grupp, Bl med B2, B6 och PP; B12 med PP och E. Andra kombinationer, tvärtom, kan förbättra den totala effekten. Du kan samtidigt inkludera i en blandning av vitaminer A, E och pyridoxin. Denna kombination förbättrar verkan av A-vitamin, med det resultat att krullarna glädjer deras täthet och styrka.

Regler för kosmetisk användning av vitaminampuller

För att självständigt tillverka en förstärkt kosmetisk är det nödvändigt att observera ett antal speciella villkor:

 • Den färdiga blandningen testas först för närvaro av allergiska manifestationer genom applicering på ett litet område av huden;
 • Alla komponenter måste blandas väl tills de är smidiga.
 • Vitaminformuleringar måste användas omedelbart, eftersom innehållet i ampullerna snabbt förlorar sina fördelaktiga egenskaper vid kontakt med luft;
 • Hemmagjorda masker med vitaminer appliceras på rent, torkat hår och värms med ett speciellt termiskt lock eller lock.
 • Exponeringstid i genomsnitt är ungefär från 30 minuter till en timme. I närvaro av irriterande komponenter (till exempel peppartinktur) bör hudkontakten inte överstiga 15 minuter.
 • Vitaminblandning tvättas under rinnande vatten, om det används oljedjur av vitaminer, då behöver du använda schampo;
 • För bästa resultat måste du göra en kurs på minst 15 vitaminprocedurer.

Bevisade Recept för Vitamin Care Masker

Det finns många olika recept för omsorgsblandningar med vitaminkomplex i kompositionen. Ampuller är bra eftersom de lätt kan berika sammansättningen av nästan vilken vårdprodukt som helst. Således kan effekten av den resulterande kompositionen vara inriktad på ett specifikt problem, samt tillhandahålla ytterligare näring och vård för krullningar. Hemlagad recept diversifierar vården, och kombinationen av naturliga ingredienser med vitaminer ger hårets styrka och glans.

 • 1. Peppermask med vitamin B12

Rödpeppar har en kraftfull uppvärmningseffekt, vilket resulterar i ökad blodcirkulation i hårbotten. I kombination med B12 bekämpar det hårt förlust och kan accelerera tillväxten till 3 cm per månad!

Ingredienser: B12 - 1 ml (1 ampull); 1 msk. l. peppar tinktur (eller du kan ta den vanliga smaken för matlagning); engångs plastlock och handskar.

Förberedelse: Blanda innehållet i ampullen med peppar. Använd försiktigt handskar och gnid kompositionen i hårsäckarna. Att värma huvudet med en hatt och en handduk. Håll inte i mer än 10 minuter, tvätta sedan håret med ett mildt schampo.

Varning: du måste hålla reda på dina känslor. Peppar värmer huden, men den brinnande känslan ska vara måttlig. Om huvudet är starkt bakat, kliande och smärtsamt, bör du omedelbart tvätta bort massan från huvudet. För att lugna huden kan olivolja eller panthenol appliceras på rötterna.

 • 2. Maske av propolis och aloe, berikad med vitamin B1

Kombinationen av propolis med vitamin B1 är extremt effektiv för alla typer av alopeci och främjar bildandet av "underbeläggning", och aloe juice är känd för dess fuktighetsgivande och närande egenskaper.

Ingredienser: 1 tsk. apotek tinktur av propolis, 1 tsk. aloe, 2 ampuller B1.

Kombinera ingredienserna i masken för att erhålla en homogen blandning. Sprid i hårbotten i en halvtimme, skölj sedan.

 • 3. Mask med ett komplex av oljor och B12

Oljemaskor är välförtjänta populära bland andra hårvårdsmetoder. En mask berikad med komponent B12 kommer att ha en omedelbar fantastisk effekt på håret.

Det kommer att ta: 1 ampull B12, 1 ägg, 1 msk. l. klyfta, mandel- och havtornsoljor.

Slå ägg med olja uppvärmd på ångbad, tillsätt ampull B12 före applicering. Sprid blandningen längs hårets längd och på rötterna, lämna i en timme.

 • 4. Fuktighetsgivande citronmask med dimexidum

Citronsaft strider mot brittleness i kombination med vitaminer, och dimexid är känt för sina penetrerande egenskaper vilket hjälper till att fördelaktiga ämnen når hårsäckarna och stärker dem.

Nypressad citronsaft, Dimexidum-lösning, 1 msk. l. burkolja och ricinolja, vitaminer A och E i olja, en kapsel vardera (eller ta två kapslar av den färdiga produkten Aevit).

Recept: Blanda ingredienserna tills de är mjuka, applicera på huvudet i en period av 1 till 2 timmar.

 • 5. Kefir befäst mask

Ingredienser: 1 msk. l. uppvärmd kefir, 2 msk. l. färsk aloe juice, 2 msk. l. burdock olja, en äggula, 1 ampull B1.

Värmeolja och kefir, kombinera med andra komponenter. Smörj frisöret frisättligt och lämna under värmekåpan i en timme.

 • 6. Olivolja med vitaminer för mjukhet och smidighet.

2 msk. l. Värm olivolja på ett ångbad och häll sedan i fem till tio droppar vitamin A och E. Med den erhållna vitaminoljan fluffar du alla trådar och värmer i 2 timmar.

 • 7. Mask av brandy, äggulor och honung

Denna mask har en positiv effekt på huvudets hud, accelererar tillväxten och slutar håravfall.

Blanda äggula till slät med 1 msk. l. brandy och honung. Infusera två ampuller av B12. Masken sprids över strängarna och i hårbotten, håll i en timme.

 • 8. Firmalmask med ricinolja

2 msk. l. Castorolja ska kombineras med en ampull av D-vitamin. Sprid denna blandning på huvudet i 20 minuter, skölj sedan håret med vatten och applicera slagna yolk från tre ägg i några minuter. Denna procedur bör göras dagligen i tre dagar, då en paus på 1 vecka.

 • 9. Kockolja med vitamin B6 för att påskynda tillväxten

Ingredienser: 1 ampull pyridoxin, 2 msk. l. Kockolja, 1 msk. l. mandelolja.

Olja uppvärmd i en mikrovågsugn i ca 20 sekunder, tillsätt pyridoxin. Ljusmassage, applicera olja på lökområdets område. Sätt på en termokapsel och håll i en timme. I slutet kan du skölja ditt hår med nässla eller kamille avkok.

Resultatet av att använda denna mask är inte alls annorlunda än den dyra salonglamineringsproceduren. Och om du berikar kompositionen med ett vitaminkomplex, kommer denna mask att bli en unik behandling med en fantastisk effekt. Och medan det är nästan gratis.

Gelatin (1 msk. L.) Häll tre matskedar av uppvärmt vatten, lämna tills gelatin sväller. Då måste du lägga till 3 msk. l. favorit balsam och ampull B12. Blanda liberalt med varje blandningssträng och retetera 3 cm från rötterna. Lamineringstid - 1 - 2 timmar.

recensioner

"Under lång tid kunde jag inte växa mitt hår under axlarna. Jag trodde att jag var så "lycklig" med genetiken, även om alla i familjen har bra hår. En vän berättade för mig om ett öreverktyg som hjälpte mig att flytta tillväxten från marken. Apoteket måste köpa två förpackningar med ampuller B6 och B12. Jag tar en ampull och gnuggar innehållet i huden efter tvätt. Jag har gjort det i en månad nu, och mitt hår har äntligen börjat växa! I 3 veckor är de grenar på 1 cm! Och även hårets kvalitet har förändrats, de har blivit mer levande, en vacker glans har dykt upp! Jag rekommenderar starkt alla att prova detta verktyg, det är mycket billigt och finns tillgängligt i alla apotek. "

"För självtillverkade masker köper jag Kombibipen i ett apotek. Detta är en billig hushållsprodukt som innehåller B-komplexet. Jag brukar lägga vätska från en injektionsflaska till burkoljan. Håret började växa mycket snabbare, spetsarna blev fuktiga och mättade. En liten minus är en intensiv lukt som försvinner tillräckligt länge. "

"Tyvärr var jag personligen inför problemet med att falla ut. Nyligen började mitt hår att falla ut bara i stora mängder, efter varje kamning vill jag bara gråta. Jag försökte mycket, men bara selencin hjälpte mig. En månad senare slutade nedfallet, nytt hår började växa. Jag använde också masker. Och nu är mitt hår bara underbart! Jag hoppas att min erfarenhet kommer att vara till nytta. "

Förstärkta masker gjorda hemma är ett av de bästa sätten att ta hand om hår, ingredienserna för dem är billiga, och effekten är helt enkelt fantastisk. Det räcker med att ge detta ett par timmar i veckan och ditt hår blir en riktig stolthet! En sådan omvandling kommer inte att gå obemärkt!

Dela dina favoritmaskuppskrifter med vitaminer i ampuller i kommentarerna!Nästa Artikel
Kamille för hår: avkok, infusion, mask, olja