Ansiktsmasker av vitamin


Idag finns det många olika recept för ansiktsmasker, vilka är utformade för att uppnå olika mål eller lämpliga för en viss hudtyp. Deras komposition kan innehålla en mängd olika komponenter, men många experter rekommenderar att man lägger till speciella vitaminkomplex som utvecklas och tillverkas specifikt för dessa ändamål. Deras huvudsakliga fördel ligger i den initiala anpassningen under epidermis celler, vilket ger nästan omedelbar absorption och uppnåendet av ett snabbt positivt resultat.

Vilka vitaminer och vad är bra för ansiktet

Följande är huvudtyperna av vitaminer och egenskaper hos deras inverkan, vilket underlättar urvalet:

 1. Vitamin C är bra för att eliminera pigmentering på ytan av huden. Dessutom kan det användas som en profylaktisk komponent av masker för att öka ansiktets hudansvar före aggressiv miljöexponering. Det kommer också att hjälpa om det förekommer åldersrelaterade förändringar i början.
 2. BB är den rekommenderade ingrediensen för hållare av fet hud, eftersom det bidrar till att eliminera överskott av glans, normalisera vattenbalansen och funktionen av talgkörtlarna. Dessutom kommer det att stimulera blodcirkulationen och hjälpa till att säkerställa komplex utfodring av epidermis djupa lager.
 3. E är en av de viktigaste komponenterna i masker av motsvarande typ, eftersom den är ansvarig för att upprätthålla ansiktets ungdom och eliminera de första åldersförändringarna. Dessutom normaliserar detta vitamin vattenbalansen, eliminerar överdriven torrhet och alla dess huvudsakliga effekter, och har också en lugnande effekt på de inflammerade områdena.
 4. Alla B-vitaminer rekommenderas för ägare av torr hud, eftersom de ger en högkvalitativ fuktgivande effekt. Tack vare stimuleringen av blodcirkulationsprocessen accelereras transporten av näringsämnen och näringsämnen, därför är alla vävnader försedda med nödvändig och snabb näring. Dessutom, B-vitaminer släpper ut grunt ålder rynkor, lösa problemet med akne och andra inflammatoriska processer, och också stoppa hudens avskalning.
 5. K vitamin K måste läggas till maskerna, om nödvändigt, bli av med fräknar, eliminera ödem eller pigment fläckar av något ursprung.
 6. Vitamin A är ett annat viktigt element som är ansvarigt för hudens fasthet och elasticitet. Det har en komplicerad effekt, vilket eliminerar åldersrelaterade förändringar, återställer vattenbalansen, ger en fuktgivande effekt på torkad hud och stimulerar den naturliga processen med naturlig kollagenproduktion.

De bästa ansiktsbehandlingarna med tillsats av vitaminer

Kraften i tre vitaminer

Den första kommer att betraktas som en mask som heter "De tre vitamins kraft", dess väsen ligger i layouten av alla viktiga vitaminer för ansiktet, vilket möjliggör en kombinerad effekt.

Receptet är nedan:

 1. En äggula tagen från ett rå kycklingägg blandas med en matsked gräddfil med en ganska hög fetthalt.
 2. Vitaminerna A, E och D sätts till blandningen, den optimala volymen är 5 droppar av varje ingrediens.
 3. Alla komponenter är grundligt blandade, i slutet bör man få en homogen tjock massa som appliceras på ansiktet och hålls på det i ca 20 minuter. Öva denna procedur bör vara 1-2 gånger i veckan.

Omfattande vård

Det finns en annan version av preparatet av kompositionen, vilket möjliggör en komplex positiv effekt på ansiktets hud. Det kräver mycket tid, men denna nackdel kompenseras av det snabba mottagandet av resultatet, vilket kommer att märkas efter 1-2 avslutade förfaranden.

Receptet ges nedan:

 1. En matsked grön eller blå kosmetisk lera tas och blandas med ca 50-70 ml vegetabilisk olja, lin eller olivodling passar bäst.
 2. Vitaminerna A och E tillsätts till blandningen, 3 droppar av varje ingrediens räcker.
 3. Det är nödvändigt att skära en bas från ett gasbindmaterial under masken, i vilken hål görs för ögon och mun.
 4. Den resulterande massan för den framtida masken placeras i ett vattenbad och upphettas till optimal temperatur.
 5. Gaze är nedsänkt i blandningen, blöt in i den, vriden ut och överlagd på ytan av ansiktet.
 6. När masken svalnar naturligt krävs omdypning av gasvävnad i den förvärmda kompositionen.
 7. Procedurens varaktighet tar 30-40 minuter, efter den angivna perioden är det nödvändigt att tvätta ansiktet med vatten vid rumstemperatur och torka av det med en mjuk handduk av naturmaterial.

Nourishing mask

Nedan kommer att betraktas som ett annat sätt att förbereda en ansiktsmask, som ger en omfattande smink av ansiktets hud, förbättrar tonen och förbättrar färgen. Algoritmen för åtgärder som krävs för att erhålla medel ges nedan:

 1. En tesked kakao blandas med en matsked gräddfil med hög fetthalt.
 2. Essentiell olja av jojoba och vete grod olja läggs till blandningen, en halv tesked av varje ingrediens tas.
 3. Den sista ingrediensen läggs till: några droppar vitamin E.
 4. Alla komponenter blandas noggrant, varefter masken är klar för ansiktsbehandling.
 5. Efter 20 minuter måste verktyget tvättas med varmt vatten.
 6. Efter proceduren rekommenderas att dessutom fuktas huden med rosevatten eller en speciell lotion.

effektivitet

Effektiviteten hos masker, där olika vitaminer dessutom tillsätts, är ganska höga. För att få ett positivt resultat måste du först bekanta dig med de grundläggande egenskaperna hos olika element för att göra rätt val med hänsyn till funktionerna hos den tillgängliga hudtypen.

Det är också viktigt att följa de grundläggande reglerna för förberedelse, inklusive att komma ihåg att kompositionerna av olika produkter används exklusivt separat, och deras blandning med varandra är strängt förbjuden.

recensioner

Många har redan försökt använda vitaminmasker för ansiktet, några av deras recensioner om denna procedur och graden av dess effektivitet ges nedan som recensioner:

"Jag gillar att experimentera med olika ansiktsmasker och ständigt använda några nya verktyg, men min favorit är receptet, vilket gör att du kan få en mask baserad på havregryn och vitamin E, efter att ansiktet är märkbart förvandlat. Min syster använder samma botemedel, men hon har mycket fet hud, så under tillagningsprocessen lägger hon dessutom till en liten mängd citronsyra. "

"När jag har fritid, ökar jag regelbundet beredningen av olika vitaminsmaskar. Beroende på mina behov använder jag olika recept, men vanligtvis innehåller de vitamin A eller E. Efter dem blir ansiktet inte bara förvandlat, utan också uppdaterat. "

"Från tid till annan gör jag ansiktsbehandlingar för mig själv, nyligen försökte jag först lägga till vitamin A i min komposition. Effekten var helt enkelt fantastiskt! Den positiva effekten av masken på huden har ökat, jag har mjukat inte bara ålder, utan även ansiktsrynkor. Erfarenheten har blivit uppnådd, nu ska jag träna denna teknik mycket oftare. "

Hårmaskor med vitaminer i ampuller - för tillväxt, glans och styrka!

Det är ett välkänt faktum att vitaminer spelar en mycket viktig roll när det gäller hälsa och skönhet. Hårsäckar, som hårsubstansen, är särskilt känsliga för intaget av tillräckliga mängder vitaminer i kroppen. Och lockets attraktiva utseende är i direkt proportion till hur mycket den dagliga kosten berikas med vitaminer och spårämnen.

Men det är viktigt att komma ihåg att vitaminer inte bara ska komma från mat eller som kosttillskott utan också att de är mycket effektiva för att bibehålla skönheten hos curls. För att håret ska utstråla hälsa och glädje i sin styrka och skönhet, är det nödvändigt att regelbundet ta hand om dem med hjälp av vitaminsmaskar, liksom masker med växtingredienser, naturliga oljor och etrar. En sådan vård ger löpande livlighet och en spegel glänsar till håret.

Användbara egenskaper hos vitaminer i ampuller

Förutom de vanliga tabletterna presenteras vitaminer i apotek i form av vattenhaltiga eller oljiga lösningar. Vattenhaltiga vitaminlösningar är inneslutna i plast- eller glasampuller. Initialt används de för injektion, men ampullformen tillåter användning av dem i vård. Att ha tillförlitlig information om egenskaperna är det möjligt, baserat på behoven, att skapa en individuell terapeutisk cocktail som kommer att ha den mest helande effekten på hårstrukturen.

De flesta trichologer är överens om att en balanserad kost rik på vitaminer är ett bra förebyggande av många hårproblem.

Det är viktigt att inkludera diettmat som är rik på alla viktiga vitaminer: A, C, D, E, PP (nikotinsyra), sällsynt vitamin K och komplex B. De senare har en viktig funktion: de reglerar de interna metaboliska processerna och har därmed stor inverkan på hälsorådor.

Pyridoxin (B6), vitamin B12, niacin (B3) och biotin (B7) i komplexet har en fördelaktig effekt på håret och förbättrar deras tillstånd avsevärt. Men en tillräcklig daglig dos av vitaminer av komplex B är svårt att få endast från produkter av den dagliga kosten, så de beprövade recepten av förstärkta masker kommer till räddning.

Egenskaper och kombinationer av ampull vitaminer i cocktails

 1. Vitamin A hjälper till att återställa hårets struktur, avlägsnar sårbarhet och ger också den nödvändiga fukten. För att uppnå maximal effektivitet kan den kombineras med vitamin E. Den har bra fuktgivande egenskaper, gör håret glans och har en positiv effekt på hudens tillstånd. E-vitamin är känt som en kraftfull antioxidant och gör krullarna starka och elastiska. En mask berikad med en kombination av dessa vitaminer passar alla typer av (torrt, oljigt eller normalt hår).
 2. Användningen av komplexa B-vitaminer i masker kan läka förlust. Pyridoxin (B6) minskar irritation och klåda av känslig hud. Tiamin (vitamin B1) ökar blodcirkulationen i hårvårdssystemet i hårbotten. På grund av detta ökar tillväxten av nytt hår avsevärt, en så kallad "underfur" visas.
 3. Vitamin B9, bättre känt som folsyra, saktar ner dynamiken i åldersrelaterade förändringar i hårets hår och hud, förhindrar bildandet av grå hår. Det är också effektivt mot skallighet.
 4. Vitamin C (askorbinsyra) ökar intensiteten i syntesen av kollagen och elastin i hårvävnader. Hårets material blir mycket näring och får glans. Det bör dock komma ihåg att molekylerna askorbinsyra förstörs och förlorar sina egenskaper utomhus, så denna komponent måste tillsättas precis före användning!
 5. D-vitamin bekämpar mjäll och andra typer av seborrhea, och det används också vid behandling av psoriasis. Intern mottagning hjälper till med god absorption av kalciumtillskott, vilket också har en positiv effekt på hårets skönhet.
 6. Vitamin H, eller biotin, med nödvändig dosering, kan väsentligt förändra strukturen till det bättre och stoppa skallighet.
 7. Vitamin PP (nikotinsyra) i sin effektivitet är mycket lik folsyra. Det eliminerar också olika typer av nedfall, stärker håret och accelererar tillväxten av nya. Det bör dock komma ihåg att för ofta användning av detta vitamin kan torka effekten. Därför är ett av de föredragna sätten att använda nikotinsyra att gnugga ampullerna i sin rena form i hårfolliklarna hos fetttypen. Eller det kan blandas med schampo.

Det är möjligt att berika masker med ampulllösningar av vitaminer först efter detaljerad bekantskap med bruksanvisningen. Vissa vitaminer har ett antal kontraindikationer och kan orsaka individuella allergiska reaktioner. Vissa vitaminer kan också neutralisera varandra och kan därför inte blandas. Till exempel bör följande kombinationer av vitaminer inte blandas i samma mask: C och B-grupp, Bl med B2, B6 och PP; B12 med PP och E. Andra kombinationer, tvärtom, kan förbättra den totala effekten. Du kan samtidigt inkludera i en blandning av vitaminer A, E och pyridoxin. Denna kombination förbättrar verkan av A-vitamin, med det resultat att krullarna glädjer deras täthet och styrka.

Regler för kosmetisk användning av vitaminampuller

För att självständigt tillverka en förstärkt kosmetisk är det nödvändigt att observera ett antal speciella villkor:

 • Den färdiga blandningen testas först för närvaro av allergiska manifestationer genom applicering på ett litet område av huden;
 • Alla komponenter måste blandas väl tills de är smidiga.
 • Vitaminformuleringar måste användas omedelbart, eftersom innehållet i ampullerna snabbt förlorar sina fördelaktiga egenskaper vid kontakt med luft;
 • Hemmagjorda masker med vitaminer appliceras på rent, torkat hår och värms med ett speciellt termiskt lock eller lock.
 • Exponeringstid i genomsnitt är ungefär från 30 minuter till en timme. I närvaro av irriterande komponenter (till exempel peppartinktur) bör hudkontakten inte överstiga 15 minuter.
 • Vitaminblandning tvättas under rinnande vatten, om det används oljedjur av vitaminer, då behöver du använda schampo;
 • För bästa resultat måste du göra en kurs på minst 15 vitaminprocedurer.

Bevisade Recept för Vitamin Care Masker

Det finns många olika recept för omsorgsblandningar med vitaminkomplex i kompositionen. Ampuller är bra eftersom de lätt kan berika sammansättningen av nästan vilken vårdprodukt som helst. Således kan effekten av den resulterande kompositionen vara inriktad på ett specifikt problem, samt tillhandahålla ytterligare näring och vård för krullningar. Hemlagad recept diversifierar vården, och kombinationen av naturliga ingredienser med vitaminer ger hårets styrka och glans.

 • 1. Peppermask med vitamin B12

Rödpeppar har en kraftfull uppvärmningseffekt, vilket resulterar i ökad blodcirkulation i hårbotten. I kombination med B12 bekämpar det hårt förlust och kan accelerera tillväxten till 3 cm per månad!

Ingredienser: B12 - 1 ml (1 ampull); 1 msk. l. peppar tinktur (eller du kan ta den vanliga smaken för matlagning); engångs plastlock och handskar.

Förberedelse: Blanda innehållet i ampullen med peppar. Använd försiktigt handskar och gnid kompositionen i hårsäckarna. Att värma huvudet med en hatt och en handduk. Håll inte i mer än 10 minuter, tvätta sedan håret med ett mildt schampo.

Varning: du måste hålla reda på dina känslor. Peppar värmer huden, men den brinnande känslan ska vara måttlig. Om huvudet är starkt bakat, kliande och smärtsamt, bör du omedelbart tvätta bort massan från huvudet. För att lugna huden kan olivolja eller panthenol appliceras på rötterna.

 • 2. Maske av propolis och aloe, berikad med vitamin B1

Kombinationen av propolis med vitamin B1 är extremt effektiv för alla typer av alopeci och främjar bildandet av "underbeläggning", och aloe juice är känd för dess fuktighetsgivande och närande egenskaper.

Ingredienser: 1 tsk. apotek tinktur av propolis, 1 tsk. aloe, 2 ampuller B1.

Kombinera ingredienserna i masken för att erhålla en homogen blandning. Sprid i hårbotten i en halvtimme, skölj sedan.

 • 3. Mask med ett komplex av oljor och B12

Oljemaskor är välförtjänta populära bland andra hårvårdsmetoder. En mask berikad med komponent B12 kommer att ha en omedelbar fantastisk effekt på håret.

Det kommer att ta: 1 ampull B12, 1 ägg, 1 msk. l. klyfta, mandel- och havtornsoljor.

Slå ägg med olja uppvärmd på ångbad, tillsätt ampull B12 före applicering. Sprid blandningen längs hårets längd och på rötterna, lämna i en timme.

 • 4. Fuktighetsgivande citronmask med dimexidum

Citronsaft strider mot brittleness i kombination med vitaminer, och dimexid är känt för sina penetrerande egenskaper vilket hjälper till att fördelaktiga ämnen når hårsäckarna och stärker dem.

Nypressad citronsaft, Dimexidum-lösning, 1 msk. l. burkolja och ricinolja, vitaminer A och E i olja, en kapsel vardera (eller ta två kapslar av den färdiga produkten Aevit).

Recept: Blanda ingredienserna tills de är mjuka, applicera på huvudet i en period av 1 till 2 timmar.

 • 5. Kefir befäst mask

Ingredienser: 1 msk. l. uppvärmd kefir, 2 msk. l. färsk aloe juice, 2 msk. l. burdock olja, en äggula, 1 ampull B1.

Värmeolja och kefir, kombinera med andra komponenter. Smörj frisöret frisättligt och lämna under värmekåpan i en timme.

 • 6. Olivolja med vitaminer för mjukhet och smidighet.

2 msk. l. Värm olivolja på ett ångbad och häll sedan i fem till tio droppar vitamin A och E. Med den erhållna vitaminoljan fluffar du alla trådar och värmer i 2 timmar.

 • 7. Mask av brandy, äggulor och honung

Denna mask har en positiv effekt på huvudets hud, accelererar tillväxten och slutar håravfall.

Blanda äggula till slät med 1 msk. l. brandy och honung. Infusera två ampuller av B12. Masken sprids över strängarna och i hårbotten, håll i en timme.

 • 8. Firmalmask med ricinolja

2 msk. l. Castorolja ska kombineras med en ampull av D-vitamin. Sprid denna blandning på huvudet i 20 minuter, skölj sedan håret med vatten och applicera slagna yolk från tre ägg i några minuter. Denna procedur bör göras dagligen i tre dagar, då en paus på 1 vecka.

 • 9. Kockolja med vitamin B6 för att påskynda tillväxten

Ingredienser: 1 ampull pyridoxin, 2 msk. l. Kockolja, 1 msk. l. mandelolja.

Olja uppvärmd i en mikrovågsugn i ca 20 sekunder, tillsätt pyridoxin. Ljusmassage, applicera olja på lökområdets område. Sätt på en termokapsel och håll i en timme. I slutet kan du skölja ditt hår med nässla eller kamille avkok.

Resultatet av att använda denna mask är inte alls annorlunda än den dyra salonglamineringsproceduren. Och om du berikar kompositionen med ett vitaminkomplex, kommer denna mask att bli en unik behandling med en fantastisk effekt. Och medan det är nästan gratis.

Gelatin (1 msk. L.) Häll tre matskedar av uppvärmt vatten, lämna tills gelatin sväller. Då måste du lägga till 3 msk. l. favorit balsam och ampull B12. Blanda liberalt med varje blandningssträng och retetera 3 cm från rötterna. Lamineringstid - 1 - 2 timmar.

recensioner

"Under lång tid kunde jag inte växa mitt hår under axlarna. Jag trodde att jag var så "lycklig" med genetiken, även om alla i familjen har bra hår. En vän berättade för mig om ett öreverktyg som hjälpte mig att flytta tillväxten från marken. Apoteket måste köpa två förpackningar med ampuller B6 och B12. Jag tar en ampull och gnuggar innehållet i huden efter tvätt. Jag har gjort det i en månad nu, och mitt hår har äntligen börjat växa! I 3 veckor är de grenar på 1 cm! Och även hårets kvalitet har förändrats, de har blivit mer levande, en vacker glans har dykt upp! Jag rekommenderar starkt alla att prova detta verktyg, det är mycket billigt och finns tillgängligt i alla apotek. "

"För självtillverkade masker köper jag Kombibipen i ett apotek. Detta är en billig hushållsprodukt som innehåller B-komplexet. Jag brukar lägga vätska från en injektionsflaska till burkoljan. Håret började växa mycket snabbare, spetsarna blev fuktiga och mättade. En liten minus är en intensiv lukt som försvinner tillräckligt länge. "

"Tyvärr var jag personligen inför problemet med att falla ut. Nyligen började mitt hår att falla ut bara i stora mängder, efter varje kamning vill jag bara gråta. Jag försökte mycket, men bara selencin hjälpte mig. En månad senare slutade nedfallet, nytt hår började växa. Jag använde också masker. Och nu är mitt hår bara underbart! Jag hoppas att min erfarenhet kommer att vara till nytta. "

Förstärkta masker gjorda hemma är ett av de bästa sätten att ta hand om hår, ingredienserna för dem är billiga, och effekten är helt enkelt fantastisk. Det räcker med att ge detta ett par timmar i veckan och ditt hår blir en riktig stolthet! En sådan omvandling kommer inte att gå obemärkt!

Dela dina favoritmaskuppskrifter med vitaminer i ampuller i kommentarerna!

Hemlagad ansiktsbehandling med vitamin C: ampull och pulver

Det första som kommer att tänka på när man tänker på askorbinsyra är immunitet. Det är faktiskt en förstärkare av kroppens försvar. Men huden är immun. Om det försämras blir epidermis problematisk, blek och mer mottaglig för åldersrelaterade förändringar. För att skydda huden mot yttre irritationer och för att aktivera de interna processerna för förnyelse, hjälper ansiktsmasken med C-vitamin hemma. Vad är fördelen med askorbinsyra för huden? Hur man gör en mask baserad på den?

Beauties använder allt mer hemlagade, hemlagade masker för hudvård. Det här är inte förvånande, eftersom butikskosmetik inte alltid lever upp till förväntningarna, och inte alla har råd med regelbundna besök på salongen. Vitamin C är ett universalmedel som passar alla hudtyper. Som älskare av folkkosmetologi försäkrar, att ha inkluderat det i hemvårdsprogrammet, kommer du att eliminera inte bara externa problem, utan också påverka de cellulära processer som uppträder djupt i huden.

Hur är askorbinsyra användbar för huden: 5 funktioner

Fördelarna med vitamin C för kroppen är kända även för barn. Och hur påverkar detta ämne epidermis? Askorbinsyra utför fem huvudfunktioner.

 1. Protection. Askorbinsyra stärker hudimmuniteten, vilket gör epidermis mindre utsatta för externa negativa faktorer.
 2. Föryngring. C-vitamin aktiverar processen för kollagenproduktion, saktar åldrandet. Tygerna är elastiska och rynkor blir mycket mindre.
 3. Blekning. Den sura miljön påverkar åldersfläckarna, jämnar hudtonen och gör den mer frisk.
 4. Behandling. Askorbinsyra hjälper till att smala porer och normalisera mängden talg. Således läker det existerande akne snabbt, och risken för nya är signifikant minskad.
 5. Avgiftning. C-vitamin binder och tar bort alla porer från föroreningarna, toxinerna och tungmetallerna som har gått in i huden från atmosfären eller som ett resultat av att leda en fel livsstil.

Ansiktsmask med C-vitamin hemma

Hemmagjorda ansiktsmasker med vitamin C kan beredas på basis av apotekskomponenten i ampuller eller i pulverform. Det finns ingen grundläggande skillnad mellan dem. Välj själv exakt de medel du är bekvämare och trivsamare att arbeta med.

Bord av masker med vitamin från ampullen

I salongen och hemmet brukar man oftast använda ansiktsmask med vitamin C i ampuller. Kompetent plocka upp komponenterna, du kan erbjuda kvalitetsvård till vilken typ av hud som helst.

Bord - Recept för masker från askorbinsyra i ampuller

Bord av masker med vitamin i pulverform

Vitamin C för ansiktet kan användas i pulverform. Om du har några hudproblem, välj lämplig mask från bordet.

Bord - Recept för masker från askorbinsyrapulver

Hur man uppnår resultatet: 7 regler

I någon kosmetisk procedur har sina egna subtiliteter, överensstämmelse med vilket är nyckeln till framgång. När det gäller masker baserade på vitamin C är det också viktigt att följa vissa tillämpningsregler. Det finns sju huvudsakliga.

 1. Agera snabbt Den öppnade ampullen av askorbinsyra behåller sina egenskaper i högst två timmar, och därför är det nödvändigt att bereda och applicera masken omedelbart.
 2. Förbered huden för proceduren. Ansiktet måste vara helt rent innan du applicerar masken. Dessutom är det inte överflödigt att genomföra en ljusmassage för att förbättra blodcirkulationen. I annat fall kommer effekten att vara ytlig.
 3. Korrekt förbereda masken. Kompositioner som innehåller detta vitamin rekommenderas inte att laga mat i metallrätter. Detta neutraliserar substansens fördelaktiga egenskaper.
 4. Tiden för. Det bästa alternativet för proceduren - ett par timmar före sänggåendet. Om du gör en mask under dagen, försök att inte gå ut en timme efter proceduren.
 5. Hel kurs. Recensioner innehåller information som en märkbar och stabil effekt endast inträffar efter en tvåveckors processförlopp. Beroende på problemets svårighetsgrad appliceras masken två gånger i veckan eller oftare.
 6. Ta raster. Huden blir van vid varje botemedel, och därför ger varje nytt förfarande mindre och mindre effekt. Efter en tvåveckorsperiod av askorbiska masker, ta en månadsbrytning.
 7. Förvara produkten ordentligt. C-ampuller med vitamin C ska hållas på en mörk plats. Om de utsätts för direkt solljus förstörs strukturen av askorbinsyra, verktyget kommer inte längre att vara användbart.

Gå igenom kosmetiska butikerna hittar du förmodligen många masker med askorbinsyra i kompositionen. Så är det värt att självröra över hemmetoder, om allt är klart och förpackat i ett vackert rör? Det är värt det, för att askorbinsyra förstörs så snabbt i luften och under andra yttre påverkan som du knappast kan få hundradel av fördelarna med butikskosmetik. Endast en ny ansiktsmask med vitamin C i pulver eller ampuller kommer att göra ditt ansikte ungt och friskt.

"Jag är nöjd med mitt experiment", - recensioner av kosmetiska sessioner med "askorbisk"

Jag tycker att om du applicerar rent C-vitamin på huden, kommer det att fungera som en ytlig syra avskalning. Vitamin C är trots allt samma syra. Jag experimenterade, köpte vitamin C i pulver, en hel burk och lade den på mitt ansikte varje kväll i bara en minut eller två (utspädd med vatten, applicerat med en pensel för masker). Efter en vecka kan jag säga att resultatet är mycket märkbart: 1) huden är mycket lättare 2 ) alla inflammationer torkas (omedelbart efter tvättning verkar det som om motsatt och på morgonen går allting bort) 3) en frisk rodnad ser ut 4) huden ser väl ut. Jag är mycket nöjd med mitt experiment. En månad senare, jag upprepar.

En kollega berättade för mig om den här metoden. Vi satt och chattade om olika skönhetsprodukter, etc. Och hon delade detta recept med mig. Scala som askorbinsyra hjälpte henne mycket snabbt för att smala porer i ansiktet. Jag har ett liknande problem: fet hud, utslag och förstorade porer. Och på vissa ställen, även mycket utökad. Jag bestämde mig för att använda hennes råd. Jag köpte denna askorbic (den ska finnas i ampuller). På kvällen, efter tvätt, på ren hud, lägger jag på problemområden. Efter några minuter efter appliceringen torkar den ut på ansiktet och det känns väldigt bra hur det stramar huden. Jag tvättar inte det och går och lägger mig. Och nästa morgon tvättade jag bara mitt ansikte, och på kvällen upprepar jag förfarandet. Jag droppar dropparna på mitt finger. Den första ampullen är tillräcklig för 4-5 gånger. Jag såg resultatet någonstans på 2: a dagen. Ascorbinsyra har hittills hjälpt till att begränsa mycket dilaterade porer. Och de som är ännu mindre. Jag kommer att fortsätta använda den.

Nastya Evil, //irecommend.ru/content/suzhaet-pory-na-litse-foto-dokazatelstvo

Vitamin C är den bästa hjälpen med en matt yta, dilaterade porer och lös hud. Allt genialt är enkelt! Jag köper ampuller askorbinsyra i apoteket. Innan du applicerar grädden i ansiktet, lägg ett par droppar av lösningen till handflatan med grädden. Jag gör också en tonic för ansiktet - våt en wadded disk med mineralvatten och droppa askorbic igen. Jag gnuggar mitt ansikte. Detta bör ske i kurser - 2 veckor av daglig användning, sedan en paus i en månad. Resultatet kommer att vara synligt, jag garanterar. Ytan förbättras, särskilt sant på våren, när huden är matt. Tonen stiger, huden är åtdragen. I allmänhet gillar personen det väldigt mycket)))) Det viktigaste är att inte hålla ampullerna öppna och lägga till dem strax före användning. Ja, och viktigast av allt, kontrollera en allergisk reaktion i armbågens skurk!

Ansiktsmasker med vitaminer recept hemma

Sidinnehåll:

När som helst, huden i ansiktet, kroppen och håret som behöver näring och vitaminterapi.

Vitaminerna för hudens skönhet är vitaminerna A, E, D, C och B.

Dessa och andra vitaminer kan inte bara konsumeras med mat, men används också i masker för ansikte, kropp och hår.

För kroppens fulla funktion måste en person konsumera dagligen tillräckligt med vitaminer och mineraler, det är också viktigt för skönhet och hälsa hos huden.

Denna artikel innehåller recept för ansiktsmasker med vitaminerna A, E, liksom masker med vitamin C och grupp B.

För vitaminmasker kan alla ingredienser köpas på apoteket. Så, för hårbotten och håret är bäst lämpade vitaminer i ampuller, som öppnas och används omedelbart i masker. För ansiktets och kroppens hud kan du köpa oljevinaminer, såsom vitaminerna A och E, upplösta i huden som absorberas av huden mycket bättre.

Det bör komma ihåg att livet av några vitaminer är litet, så vitaminsmaskar bör användas omedelbart efter tillverkningen. Läs mer: Åtdragningsmask för ansiktet hemma

Glöm inte att också testa för allergier och utföra vitaminterapi kurser med vilopauser.

Vitamin ansiktsbehandling: vitamin E

Vitamin E (tokoferol) kallas med rätta ungdoms vitamin, eftersom det stimulerar cellförnyelse, förhindrar åldrande av huden, släpper den och stramar. E-vitamin är särskilt viktigt för huden på våren och sommaren, eftersom tokoferol hjälper till att skydda epidermis från exponering mot ultraviolett strålning. Kosmetika som innehåller E-vitamin skyddar inte bara från solen, utan också mjukar och fuktar huden helt, främjar läkning av sår och sprickor. Dessutom bidrar E-vitamin till att bli av med åldersfläckar, fräckor, ärr och sträckmärken på huden, och används också vid behandling av akne (akne).

För att förhindra vitamin E-brist i kroppen måste du äta rätt. Kvinnor behöver konsumera minst 10 mg E-vitamin dagligen, vilket finns i fet havsfisk, äggula, solrosfrön, olivolja, lever, nötter, grodvete, avokado, bröstspiraler, mjölk, baljväxter. Tyvärr får en modern person med mat mindre än en tredjedel av den dagliga normen av "ungdomens vitamin". Därför måste du dessutom ta E-vitamin som ett läkemedel. Bäst av allt absorberas E-vitamin tillsammans med vitaminerna A och C.

När det appliceras topiskt är vitamin E också användbart för huden. Det kan appliceras på huden genom att blanda en oljelösning av tokoferol med en kräm för daglig vård eller som en del av masker. En oljelösning av E-vitamin säljs i alla apotek. Men det viktigaste är att inte överdriva det. I stora mängder kan E-vitamin vara för tungt för huden. Speciellt du behöver inte lägga mycket E-vitamin på området runt ögonen: Känslig hud kan inte klara av belastningen, och istället för ett yngre ansikte riskerar du att få svullna ögonlock.

Ansikts- och nackmasker med vitamin E

 • Nourishing mask. 1 tesked honung, havregryn, yoghurt och olivolja ska blandas med 10 droppar av en oljelösning av vitamin E. Applicera den grundligt blandade massan i det rensade ansiktet och skölj med varmt vatten efter 10 minuter. Lämplig för normal hud.
 • Mask för fet hud. 15 droppar citronsaft, 5 droppar tokoferololjelösning, äggvita, 2 matskedar havremjöl. Blanda alla ingredienser, applicera på rengjort ansikte och lämna i 20 minuter. Skölj med kallt vatten.
 • Mask för torr hud. 2 tsk vegetabilisk olja (helst olivolja, oraffinerad) blandad med 2 matskedar av stearinost, tillsätt 5 droppar vitamin E. Applicera blandningen i 15 minuter på ett rensat ansikte, skölj med varmt vatten.

Regelbunden användning av ansiktsmasker med E-vitamin kommer att ge hudens elasticitet och fasthet, lindra rynkor och ge en hälsosam färg.

Användbara Vitamin Ansiktsmasker

Sammansättningen av vitaminmasker kan innehålla färdiga vitaminpreparat som köps i apotekskedjan. Använda masker för ansiktshudsvård med hjälp av olika vitaminer, du kan minska sin torrhet, fuktighet, mjukna huden, bli av med peeling, normalisera talgkörtens arbete och så vidare. Dessutom framställs vitaminmasker oberoende hemma från livsmedel som är rika på vitaminer: jäst, äggula, frukter och bär och naturligtvis grönsaker.

Närvaron i hemmet maskerar av dessa ingredienser kan du också få kompositioner rik på vitaminer. De kan avsevärt förbättra hudens elasticitet och minska torrheten, krympa porerna och föryngra huden. Det finns också en blekningseffekt.

Oftast blandas bär och frukter med grädde, honung, äggula eller protein, det är möjligt att använda en grädde istället, vilket kommer att minska effekten av naturliga syror. Nedan finns recepten för ansiktsmasker med vitaminerna A, E, PP, B1-B12, med C-vitamin, askorbinsyra och glycerin.

Vitamin A för ansiktsmasker och hemanvändning

Det är svårt att överdriva värdet av vitamin A för ansiktets hud. Dess brist återspeglar omedelbart utseendet - utslag och rynkor uppträder, krullarna börjar falla ut och dimma. På grund av molekylernas speciella struktur (tränger lätt in i de djupare skikten av epidermis) för att använda vitamin A-stål i schampon, balsam, krämer, serum.

Vitamin A Fördelar för ansiktet

Användningen av vitamin A för ansiktet började med behandling av skador och sår. Modern forskning har visat effektiviteten av retinol för att lösa sådana kosmetiska problem:

 1. Återställer elasticitet;
 2. Förbättrar hudfärg;
 3. Fylls som rynkor och rynkor;
 4. Lugnar dermis;
 5. Behandlar akne;
 6. Accelererar regenerering av nya celler med hög lokal immunitet.

Produkter som används i hemmasker för ansiktet, som innehåller vitamin A, har föryngrande och toning-effekter:

Hur ansöker du vitamin A i ansiktet?

Vitaminer för huden kan framställas i olika former - i ampuller, kapslar, oljelösning i flaskor. Metoder för applicering är ganska olika - Vätska vitamin A kan läggas till färdiga skrubber, skalar, masker, schampon eller introduceras i hemlagade kosmetiska kompositioner.

Användning av retinol för ansiktet hemma bör följa vissa rekommendationer:

 1. Ursprungligen genomföra ett individuellt mottaglighetstest. Applicera en oljelösning av vitamin A till din handled, vänta på en eventuell reaktion inom en timme. Om rodnad uppträder är en brännande känsla att ersätta flytande vitamin A med naturliga produkter, där koncentrationen är mycket mindre än den farmaceutiska formen.
 2. Masker med A-vitamin bör vara vid rumstemperatur, när de upphettas återställs de användbara egenskaperna.
 3. Förbättra effekten av vitamin A kan förskrubbas eller dammas dermis.
 4. Effektiva masker för ansiktet med ett ungdomsdinin bör utföras under 10-15 sessioner, med 2-3 månaders mellanrum.

Indikationer för användning av vitamin a för ansiktet hemma - problematisk, fet derma, akne, akne, komedoner, åldersrelaterade förändringar, rynkor av olika grad, förlust av turgor. Vi rekommenderar att du försöker magnetiska masker för att föryngra huden.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Bästa Hemlagad Vitamin En Ansiktsrecept

Vitamin A Anti-Wrinkle Mask

Resultat: vitaminer för ansiktet i ampuller fyller sig i kollagen och elastins luckor och återvänder ansiktet till ungdomens strålning och skönhet.

ingredienser:

 • A-ampull
 • 15 gr. kockost;
 • 7 ml grädde (från 20%).

Förberedelse och användningsmetod: Gnugga jästmjölkost genom en sik eller ostklaff för att komma in i kräm och innehållet i ampullen. För att damma ytan av dermis med en salvia komprimera, fördela kompositionen, pressa den mot huden. Lämna anti-aging massan i en halvtimme, ta bort med servetter.

Vitamin A Acne Mask

Resultatet: Vitamin A-recepten är effektiva mot hudor och svarta hudor. För förebyggande, utför manipuleringar 2 gånger i månaden.

ingredienser:

 • 2 kapslar vitamin A;
 • 14 gr. mjöl linser;
 • 3 gr. zinksalva.

Förberedelse och användningsmetod: Hål kapslarna, slipa lösningen, slip linserna på kvarnen, kombinera alla komponenter. Applicera ett tunt skikt på problemområdena, låt torka.

Mask med vitaminerna A och E

Resultat: För att korrigera den ovala, förbättra egenskaperna hos epidermalcellernas motståndskraft mot de negativa faktorerna måste vitamin A i olja kombineras med vitamin E. En sådan kombination kommer att möjliggöra för många år att bevara ungdom och skönhet i ansiktet.

ingredienser:

 • 2 droppar vitamin A;
 • 2 droppar vitamin E;
 • persimon.

Förberedelse och appliceringsmetod: Skala den söta frukten från huden och fröna, gör potatismos i en kombination, sätt in vitaminer. Sponzhem applicerades på nacke och ansikte mot lymfkörtlarna. Efter en halvtimma, tvätta med dogrose buljong.

Mask med vitamin A och glycerin

Resultat: hjälper till att bli av med peeling, gör dermis mjuka och flöjtiga A-kapslar för ansiktet.

ingredienser:

 • 3 kapslar av vitamin A;
 • 12 ml glycerol;
 • 23 gr. stärkelse.

Förberedelse och användningsmetod: kombinera komponenterna (med en nål för att genomborra kapselskalet), fördela med en pensel på ytan. För en påtaglig lyftnings effekt, tvätta av kompositionen 40 minuter efter appliceringen.

Vitamin A Recept på torr hud

Resultat: kosmetologer har länge använt de helande effekterna av vitamin A på huden. Dehydrerad, torr hud som är benägen för torrhet behöver speciellt livgivande molekyler för att förhindra utseende av för tidiga rynkor.

ingredienser:

 • A-ampull
 • 7 ml morotsjuice;
 • gurka.

Förberedelse och appliceringsmetod: Skala grönsaken, sätt den till en homogen massa på kombinationsblandningen, tillsätt saften och ampullens innehåll. Gnid in i ansiktet (förånga) i en cirkulär rörelse i flera minuter. Slutför vården efter 20 minuter.

Vitamin A för fet hud

Resultat: behandlingen av den oljeaktiga dermis bör innehålla olika ansiktsmasker. Oavsiktligt förbereda en naturlig botemedel som normaliserar arbetet hos exokrina ansikts körtlar kan vara hemma.

ingredienser:

 • vitamin A (ampull);
 • 14 gr. gul lera;
 • 2-3 droppar tangerin eterisk olja;
 • 12 gr. havrekli.

Beredning och användningsförfarande: Späd lera och kli med varmt grönt te, tillsätt vitamin och aromolja till den kylda massan. Steam ytan av dermis över den heta buljongen, använd kompositionen i ca 15 minuter. Mjuka den frusna kompositionen och försiktigt avlägsna svampen, behandla med en fuktgivande emulsion. Upprepa proceduren med en frekvens av 2-3 gånger i månaden.

Vitamin A Recept för Kombination Hud

Resultat: Med de populära recepten på ansiktsskinnet kan du avsevärt begränsa porerna, eliminera komedoner, förbättra hudfärgen.

ingredienser:

 • 1 ampull av vitamin A;
 • 3 ml sesamolja;
 • 14 gr. öljäst.

Förberedelse och användningsmetod: krossa jäst till pulver, häll varmt avkok av kalendula, introducera kosmetisk olja och vitamin. Rengör T-zonen med micellärt vatten, fördela kompositionen i 12 minuter. Efter avslutad procedur, behandla med citrusvatten.

Recept för vitamin A för problem hud

Resultat: Överträdelser i körtlarna med yttre utsöndring leder till akne, pustler. Genom att mätta cellerna med vitaminer och mineraler fylls obalansen, dermisstrukturen blir homogen utan inflammation. Procedurens frekvens beror på hudens tillstånd, det rekommenderas att först genomföra behandlingskursen i 7 sessioner, och sedan för profylax 2 gånger om månaden. Du kan applicera vitamin A punktvis, på akne, pustler eller kombinera med zinksalva, en bomullspinne för att behandla inflammerat område.

ingredienser:

 • 2 ml vitamin A;
 • 4 gr. torra kamomillblommor;
 • 13 gr. ärtmjöl.

Förberedelse och användningsmetod: Förbered ett pulver från blommor och ärtor på en kaffekvarn, tillsätt vitamin, späd konsistensen med destillerat vatten. Ta bort smink med termisk vätska, fördela kompositionen i 15 minuter gnugga in i huden. Avsluta behandlingsproceduren med en kontrasttvätt och en antiseptisk gel.

Video: Hemanvändning av retinol (vitamin A) för ansiktet - tips, hemligheter

Recensioner om användningen av retinol

Jag lade först oljelösningen till hårbalsammen. Nu med retinol gör jag masker för hud, scrubs, en mycket bra effekt, som efter märkes kosmetika.

Jag lagar alla kräm, tonics, lotions för mig själv och svärsonen med egna händer. Vätska vitaminer ersätter resor till en kosmetolog, jag tänker inte ens på mesoterapi eller hårdvarukorrigeringar.

Ansiktsmask med vitamin C: användbara egenskaper, tillämpningsregler, instruktioner för beredning

Precis som en man inte kan leva länge utan vatten, så kan hans hud förbli frisk med skönhet med brist på L-askorbinsyra. Utan det är det normala förloppet av metaboliska processer i vävnader omöjligt, vilket oundvikligen påverkar deras utseende. För att undvika sådana obehagliga förändringar kan du från tid till annan använda en enkel lösning för kroppsvård hemma. Detta är en ansiktsmask med vitamin C och andra fördelaktiga ingredienser.

Hur gör en ansiktsmask med vitamin C

En lösning av vitamin C, avsedd för injektion. Används externt för beredning av masker. Den utspädes med andra vätskor och blandas med fasta komponenter. Det är ineffektivt av sig själv, eftersom det snabbt förlorar sina användbara egenskaper i den yttre miljön.

Funktionerna hos maskinkompositionen med askorbic är att bevara hälsan hos dermis när det gäller de skadliga effekterna av väder (vind, kyla, sol) och miljöfaktorer. Detta ämne ger sina celler förmågan att syntetisera en viktig del av människans hud - kollagen. Det låter dig förhindra utseendet av åldersfläckar i ansiktet och andra delar av kroppen, som deltar i skapandet av ett skyddande skikt. Masken med C-vitamin ger hudens utstrålning, ömhet och elasticitet, hjälper till att jämna ut hudfärgen och återställa cellstrukturen.

Denna åtgärd kan också göras med hudblekning, dess återhämtning efter olika sjukdomar och stramning av sår. Inte illa nog, att vara en naturlig antioxidant, det hjälper också till att förebygga tecken på för tidig åldrande av kroppen. Denna komposition har också en föryngrande effekt, vilket gör den idealisk för att dämpa dermis. Ett sådant varierat spektrum av dess verkan beror på att hudceller upprätthålls i ton och blockerar aktiviteten av fria radikaler som negativt påverkar dess tillstånd.

På video: Acne, akne / akne: de bästa vitaminerna och kosttillskott för behandling av problemskinn

Det är viktigt! Den enda minus i ansiktsmasken med C-vitamin är att den endast är effektiv om den används omedelbart efter beredningen.

Vit C-ansiktsmaskeregler

Innan du använder sådana verktyg är det viktigt att bekanta dig med följande information:

 1. L-askorbinsyra säljs i flytande form (ampuller och rör), pulver och som kräm.
 2. Kompositionen i den öppna förpackningen är giltig i högst 2 timmar, du måste omedelbart förbereda en massa från den.
 3. Förfarandet börjar med att rensa ansiktet på föroreningar och kosmetika med en speciell mjölk. Sedan masseras det lite, och sedan lägger man blandningen.
 4. Det rekommenderas inte att förvandla kompositionen till ett vitaminkomplex genom att blanda flera ämnen. Det bästa alternativet är två eller tre.
 5. Smörj huden är bäst i 2-3 timmar före sänggåendet.
 6. Den önskade effekten av en ansiktsmask med C-vitamin kommer att medföra, om du gör dem minst 2 gånger om 7 dagar. Kursen sträcker sig i två veckor.

Receptar ansiktsmasker med C-vitamin hemma

För att få de mest positiva resultaten måste masskompositioner framställas inte från en L-askorbinsyra. Det kan och bör kompletteras med lera för ansikte, kiwi, havregryn, honung, gräddfil och andra lika användbara produkter. För att lösa varje problem erbjuds sitt eget recept.

acne

På bilden är en färdig att använda vitaminlösning av askorbinsyra. Designad för kosmetiska ändamål, effektiv som ett oberoende verktyg. Finns i flytande form, luktfri, genomskinlig vitfärg.

Förbered en blandning av lera (grön - 20 g), askorbinsyra (i flytande form 5 droppar) och apelsinjuice (10 droppar). Rör om och sätt åt sidan i 30 minuter. Efter denna tid lägger du ut kompositionen i ett tunt lager på de nödvändiga områdena. Koppla av, ligga ner tills massan börjar härda. När du känner att detta händer, torka av huden med en svamp. Den ska blötläggas i kallt grönt te för ansiktet, i frånvaro av vilket du kan använda en vanlig tonic.

toning

Förbered varm fröolja (10 ml), kiwi-massa (en frukt), gräddfil (20 ml), 1 krossad vitamin C och citronsaft (2 droppar). Kombinera alla ingredienserna tillsammans i en bestämd ordning, rör massan. Det ska visa sig utan klumpar. På hennes ansikte, håll tills det torkar. Tvätta av med varmt och kallt vatten. Tvätta först, sedan andra. Denna metod för beredning är relevant för ägare av alla hudtyper som behöver föryngring och toning.

Dra upp

Skala 1 gurka, hugga samma mängd kiwi och vänd en handfull jordgubbar till potatismos. Slå på alla ingredienser, med en mixer eller mixer, sätt 10 droppar flytande askorbinka där. Om kompositionen är för flytande, häll jord havremjöl i den för att tjockna den. Det täcker hela ansiktet helt och lämnar bara ögonen och läpparna intakta. Det är mycket viktigt att massera huden med fingrarna. Minst 15 minuter ska passera före tvätt. För att ta bort det, kommer varmt vatten och en bomullsplatta att göra.

Det är viktigt! På vintern, när kroppen har ett brådskande behov av näringsämnen, kan vitaminmasker för ansiktet hemma bli gjort lite mer än vanligt - 3-4 gånger i veckan

För akne

Blanda 2 krossade tabletter askorbinsyra med honung (1 tsk.) Och gräddfil (20 ml). Värm en liten blandning på spisen, lägg till några droppar citronsaft. Slå ingredienserna igen och applicera kompositionen på akne i ansiktet med en pensel. Cremen kan inte rengöras i 20 minuter. För att avlägsna rester, förbereda rent vatten (varmt) och en torr trasa.

För blekning av huden

Smält honung på spisen (20 ml) blandad med aloe juice till ansiktet (5 droppar), vitamin C och A (1 tsk). Behandla hela frontområdet med en bra piskad komposition. Ta bort rester efter 15 minuter med en vanlig servett, tvätta sedan med vatten. Det här verktyget hjälper till att ta bort mörka cirklar under ögonen, ta bort andra tecken på trötthet, lysa åldersfläckar och få blekande hud att se frisk ut.

blekning

Askorbinsyra (C-vitamin) tabletter. 1-3 tabletter är tillräckliga för en mask, beroende på mängd andra ingredienser. Tablet - vit, rund form, smuler innan du lägger till produkten

Häll stugaosten (20 g) med något starkt te (30 ml), tillsätt 5 droppar askorbinsyra och A-vitamin till dem. När du rör om blandningen smörjer du problemområdena med den. Från denna tidpunkt bör 20 minuter passera, då är det möjligt att ta bort resten av kompositionen med persiljadekok för ansiktet och behandla det sedan med en kräm med fuktighetsgivande egenskaper. Repetera sådana åtgärder i 2-3 månader, rodnaden kommer att passera, det kommer att vara möjligt att bleka mörka fläckar, smala de dilaterade kapillärerna.

fuktgivande

Blanda mineralvatten (10 ml utan gas) och 5 droppar vitamin A och C från ampuller. Doppa en bomullspinne i kompositionen och gnugga den över huden, tryck lätt på den. Spola det är inte nödvändigt. Detta verktyg är effektivt som fuktkräm och antiinflammatorisk.

En mask som innehåller C-vitamin för ansiktet är ett tillfälle att glömma många hudproblem!

Vanliga frågor

Oleg, 26 år gammal:

- God eftermiddag! Jag gör ständigt masker med tillsats av askorbinsyra, men jag har aldrig rengjort mitt ansikte innan du applicerade dem. Kanske det är därför resultatet kan lämna mycket att önska. Vad är bättre att använda för rengöring?

Specialistiskt svar:

- Oleg, hej! Ja, faktiskt beror effekten i stor utsträckning på korrekt rengöring av huden innan masken appliceras. Vi rekommenderar att du torkar av det med ett avkok av kamomill för ansiktet, som tränger djupt in i porerna och tar bort alla föroreningar.

Olga, 18 år gammal:

- Vilka vitaminer är bättre att blanda askorbinsyra?

Specialistiskt svar:

- Det beror helt på vilken typ av problem du vill lösa på det här sättet. Om du tar bort akne, den perfekta kombinationen - askorbisk lösning + folsyra + pyridoxin. Den första ingrediensen klarar olika utslag och har sårläkning egenskaper, den andra kompletterar inflammation, och den senare lugnar irriterad dermis.

Julia, 28 år gammal:

- I vilken form är C-vitamin mest effektiva - tabletter eller lösningar?

Specialistiskt svar:

- Vackert och det ena alternativet. Den enda skillnaden mellan dem är att det är lättare att applicera vitaminlösningen i masker.

På video: C-vitamin för ansiktshud - i ampuller eller i gräddeNästa Artikel
Vad och hur man behandlar håravfall: effektiva metoder och preparty