Lamination av hår hemma med hjälp av gelatin (recept)


Ja, du hörde rätt. Idag kommer vi att erbjuda dig ett recept på laminering av hår hemma med gelatin.
Denna metod för hår restaurering är lämplig för dem som har hårt skadat hår, ändarna är splittrade, håret har förlorat en hälsosam glans och blir torr, som halm. Då kommer gelatinhårlaminering hemma att vara till nytta för dig. Även för ägare av tunt och glest hår, kommer en sådan lamineringsprocedur hemma att orsaka den mest synliga effekten av hårvolymen.

Fördelen med gelatin över lamineringsaffärer är att den innehåller kollagenprotein (naturlig) som täcker alla dina hår med en skyddande film. Därför kommer ditt hår att bli hälsosamt, tjockare efter ett sådant förfarande. Gelatin brinner och fukerar håret. Bara räkna inte med en fantastisk effekt första gången. För synliga förändringar behöver du minst 3 procedurer. Det är lämpligt att hålla dem när du är van att tvätta håret. Det vill säga om du tvättar håret tre gånger i veckan, kan du göra lamineringen med gelatin tre gånger i rad. Om du tvättar håret en gång i veckan, är håråterställningsförfarandena en gång i veckan. Varje gång ditt hår kommer att ackumulera effekt, och som ett resultat får du glans, silkighet och jämnhet.

Hemmagjord laminering av hår med gelatin är inte en fiktion, men en verklighet!

En annan fördel med detta håråterställningsförfarande är att hemlagad hårlaminering med gelatin har ett litet pris i affären, du kan köpa gelatin utan stora kostnader, vilket gör det svårt för någon tjej att utföra denna procedur hemma.
Själva förfarandet för laminering med gelatin är inte särskilt komplicerat och tar ungefär en timmes tid, i princip som vanlig hårvård, till exempel en hårmask. Nedan ger vi dig recept på gelatinlaminering, där allt är måttat, hur man gör hårlaminering direkt hemma.

Hemlaminering hårgelatin (recept)

För gelatinmaskan behöver du:

 • 1 påse gelatin;
 • Kokt vatten;
 • Mask eller balsam för hår.

Hur man gör hårlaminering (hårlamineringsanvisningar):

 • 1. Koka vatten, låt det svalna något. Vi häller ut 1 msk. sked gelatin i en glasskål och häll 3 msk. skedar inte varmt vatten. Om du har tjockt eller långt hår, öka sedan proportionerna med 3 gånger, dvs tillsätt tre skedar vatten till tre matskedar gelatin (gör alltid bara 1: 3). Blanda noga med allt. Var inte rädd, om gelatin pinnar till bestick, kommer den då lätt att tvättas bort. Vi rekommenderar, efter att du har blandat allt bra, täcka skålen med gelatin med en tallrik så att den inte kyler och fryser. Ja, förresten, är denna andel avsedd för kort hår. Efter det första förfarandet måste du själv justera proportionerna av den beredda gelatinösa blandningen. Så att nästa gång du bestämmer dig för att göra hårgelatinlaminering, vet du redan hur mycket blandning som behövs för ditt hår.
 • 2. Vid den här tiden, tills gelatinet sväller, går du att tvätta håret med schampo, och applicera sedan en balsam och tvätta sedan av det. Vi torkar håret med en handduk för att avlägsna överskott av fukt, men för att hålla den lite fuktig.
 • 3. Så från det ögonblick som vi gjorde den gelatinösa mushen, ska det ta ca 15-20 minuter. Nu kontrollerar vi att vi har med gelatin. Om det inte är helt upplöst, kan du återuppvärma det även i ett vattenbad, omröming tills en homogen massa.
 • 4. Lägg sedan till din favoritmask på gelatin - en halv matsked (det är inte tillrådligt att lägga till mer, eftersom effekten kanske inte är som den borde). Konsistensen ska likna tjock gräddfil eller deg.
 • 5. Applicera gelatinblandningen på ditt våta hår. Det är tillrådligt att inte applicera på hårbotten själv, dvs hår på rötterna själva. Stå tillbaka ca 1 cm från hårrötterna. Applicera en gelatinmask mycket snabbt. Du kommer att se - det här lamineringsförfarandet kommer inte vara svårt för dig.
 • 6. Nu, när vi lägger all blandning på håret, måste du sätta en plastpåse på huvudet eller en speciell keps. Täck med en annan handduk och värm huvudet med en hårtork i 10-15 minuter. Då går vi om hushållsarbetet och vi märker inte hur 45 minuter har gått.
 • 7. Torka av den gelatinösa masken med vatten. Du kommer att se att gelatin kommer att tvätta håret utan stor svårighet, tack vare den balsam som vi lade till blandningen.

Hår efter laminering (foto)

Hur ofta gör laminering hår?

Du kan göra gelatinlamination minst en gång i veckan i två månader. Du kommer att se resultatet direkt efter den första applikationen, och då kommer effekten bara att öka.

Vi gav dig ett exempel på det enklaste receptet för laminering av hår hemma med gelatin.

Men du kan också försöka göra gelatinösa masker med effekten av laminering. Vi erbjuder dig att bestämma vilken gelatin hårmask, dess recept, passar dig. När du väljer dig ska du styra din hårtyp, färg och grad av skada. Skillnaden mellan gelatinous mask och gelatin lamination är bara i det faktum att vi också lägger till en extra komponent i masken (äggula, mjölk, örter, senap, etc.). Och grundkompositionen och beredningsprocessen är densamma som med gelatinlaminering.

Hur man gör en gelatinmask?

Processen att göra en mask är densamma som hårlaminering. Lägg bara till en annan användbar komponent.

Hur applicerar man en gelatinmask?

Masken appliceras mycket enkelt, precis som en vanlig mask. Konsistensen ska likna flytande honung. Applicera inte en mask i hårbotten, men lämna hårrödorna (2 cm) fri från gelatin, så att det inte finns någon klåda och masken tvättas lättare.

För dem som har svårt att göra hemlagad hårlaminering med gelatin med ett skriftligt recept, rekommenderar vi att du tittar på en video om hårlaminering hemma.

Lamineringsgelatin (video)

Videon visar hur man gör en gelatinmask med kycklingblommolja. Hennes detaljerade recept ges nedan.

Därefter erbjuder vi dig recept för olika typer av hårmaskor. Du behöver bara välja en mask som passar för ditt hår och förbereda det. Det är väldigt enkelt. Basen för alla recept är andelen gelatin + vätska - 1: 3.

Gelatinmask med juice

Blondiner kan tillsätta till den resulterande blandningen saften av citron, utspädd med vatten och brunetter-morotjuice. Det visar sig att 1 matsked gelatin - 3 matskedar juice. Vi lägger till juice istället för vatten och värmer den här blandningen i ett vattenbad. Och då gör vi allt som vanligt.

Kock- eller ricingelatinmask

Blanda gelatin och varmt vatten i ett förhållande av 1: 3. Lägg sedan till en halv tesked olja. Vidare, som vanligt.

Herbal gelatinmask

Brew kamilleblommor för blondiner, och nässlor för brunetter. Blanda avkoket med gelatin och tillsätt 1 msk. honung. Då är allt konsekvent, som i de tidigare recepten maskerar.

Gelatinmask för hårvolym

Vi behöver: 1 tsk. gelatin, 1 tsk. färglös henna, 1 tsk. senap, 2 msk. l. vatten, 1 äggula. Blanda väl i ett vattenbad.

Gelatinmask på mineralvatten

Vi köper i butiken vanligt icke-kolsyrade mineralvatten. Ta gelatin 1 msk. l. och tillsätt det 3 msk. l. mineralvatten. Rör om denna blandning i ett vattenbad tills gelatin är helt upplöst. Efter att gelatinmassan har svalnat, applicera den på håret. Eftersom gelatin innehåller vitamin E, måste du lägga till masken vitamin A eller ett par droppar citron med lavendelolja.

Gelatinmask med mjölk

Blanda allt i samma mängd 1: 3 gelatin och mjölk. Sätt i ett vattenbad tills gelatin är helt upplöst. Efter kylning, applicera på hår.

Gelatinmask med mandelmör

I ett förhållande av 1: 3 utspädd gelatin och vatten. Om du har torrt hår, lägg sedan till 1,5 tesked mandelolja till blandningen, 1 tsk för vanliga och 0,5 tsk mandelolja för fett. Vi sätter smält i ett vattenbad och applicerar sedan på håret. Håll denna mask i högst 30 minuter.

Ägggelatinmask för alla hårtyper

Späd gelatin och vatten i ett förhållande av 1: 3. Tillsätt sedan äggulan från kycklingen och sätt i ett vattenbad. Vidare, enligt anvisningarna.

Gelatin torr hårmask

Gelatin och vatten - 1: 3. Lägg sedan till ytterligare en tesked äppelcidervinäger och ett par droppar lavendelolja eller någon annan. Vi sätter i ett vattenbad och rör om. Följ sedan samma steg som tidigare.

Gelatin oljig hårmask

Ta 1 äggula, 4 matskedar citronsaft (kan ersättas med ättika), lägg sedan till gelatin - 1 matsked och schampo - 1 matsked. Allt detta omrörs väl, läggs i vattenbad etc.

Gelatin Shampoo Mask

Koka gräset (nässla, kamomill, burdock, etc.). Det beror helt på hårets typ och färg, vilket gräs du väljer. Lägg till 1/3 kopp avkok 3 msk. l. gelatin och din schampo. Vi lägger allt detta i ett vattenbad och rör om tills gelatin är upplöst. Applicera detta gelatinösa schampo på huvudet och låt det stå i 10 minuter. Förvara gelatin med schampo i kylskåpet i en vecka.

Hår efter gelatinösa mask ser jämna, släta, elastiska och tjockare ut.

Gelatinmask (foto efter laminering)

Hur ofta gör en gelatinös mask?

Du kan göra denna procedur för hår som gelatinlamination minst en gång i veckan. Och resultatet blir bättre, och effekten av gelatinmaskan - mer. Håret kommer att få en hälsosam utseende. Kommer att falla mindre och bryta.

Nu ska vi sammanfatta och svara på de grundläggande frågorna om hårlaminering, hur man gör det RIGHT:

 • 1. Försök att inte gnugga den gelatinösa masken i hårbotten, eftersom det kan orsaka skalning och klåda.
 • 2. När du bereder gelatinblandningen i ett vattenbad, se till att gelatin inte kokar. Han kommer omedelbart att förlora alla sina fördelaktiga egenskaper. I detta fall är det bättre att förbereda en blandning av gelatin igen.
 • 3. Försök att lösa upp gelatin fullständigt. Applicera inte blandningen med klumpar, eftersom de kommer att vara svåra att kamma med hår.
 • 4. Om ditt hår inte lyser, är effekten av laminering inte synlig även efter flera procedurer, så kanske du bör konsultera en läkare för att hitta orsaken eller sjukdomen.

Om du har några frågor, fråga dem i kommentarerna. Där hittar du svar på många frågor.

Förutom förfarandet för håråterställning med gelatin finns det också en gelatinmask som gör huden mer ungdomlig och hälsosam och kommer att lindra akne. Eller stärka naglarna med gelatin med hjälp av speciella bad mot brittleness och tillväxt. Allt detta finns i avsnittet Skönhetshemligheter.

Vi hoppas att du gillar vårt recept på laminering av hår med gelatin hemma. Nu kan du se bra ut. Om du har nya tillägg till receptet, tveka inte, och skriv din feedback i kommentarerna eller ge din receptgelatinmask.

Effekten av laminering kommer att skapa en hårmask med gelatin

Nu är laminering av hår mycket vanligt i salonger. De flesta kvinnor är intresserade av frågan: "Är det möjligt att själv utföra denna procedur?".

Fördelarna med och skadan av gelatinmasker

Hemligheten av deras popularitet ligger i det faktum att resultaten är synliga efter det första förfarandet. Basen för kompositionen - gelatin. Det är ett 100% animaliskt protein. Den består av kollagen, små molekyler som tränger in i de djupare hårlagren, har en terapeutisk och kosmetisk effekt. Varje hår är täckt och omsluter i en skyddande film.

fördelar:

 • Strängarna blir silkeslika, glänsande, mjuka;
 • skyddsfilm hjälper till att behålla fukt i krökorna;
 • ökar visuellt hårvolymen;
 • återställa och näring håret väl;
 • Alla komponenter skiljer sig åt genom att de är billiga.

Behöver försöka. Det finns ingen enda metod som passar alla.

nackdelar:

 • i vissa fall, efter proceduren splittrar håret;
 • det finns svårigheter att tvätta och kamma den applicerade kompositionen;
 • känsla av fett vid rötterna.

Viktiga procedureregler

Trots de flera recepten för gelatinmaskiner kan man uppmärksamma upprepade huvudpunkter:

 1. Basen är alltid densamma - gelatin, vatten (mjölk, kefir, avkok) och schampo eller balm.
 2. Proportionerna av förhållandet mellan gelatin och vätska 1: 3 (till exempel gelatin en matsked och vatten - tre).
 3. Gelatin ska fyllas med varmt men inte varmt vatten. Om du lägger till varmt vatten kan det koagulera och från kallt vatten - länge att lösa upp. Det bästa alternativet är 50-60 °. Låt i 15 minuter röra hela tiden. Om det finns klumpar, använd en sil. Om det inte är helt upplöst, värm det i ett vattenbad, vilket inte tillåter kokning. Om blandningen kokar, är det nödvändigt att förbereda en ny. Dra nytta av en sådan mask kommer inte att.
 4. Efter det att gelatin är upplöst, tillsätt de återstående maskinkomponenterna till den homogena massan, blanda väl (resultatet av förfarandet beror på det).
 5. Blandningen måste appliceras på hela längden av håret, för att undvika kontakt med rötterna. Det är bättre att dra sig tillbaka med 1-2 cm. Annars kommer frisyren att få ett glatt utseende.
 6. Huvudet ska täckas med en plasthatt och värmas med en handduk.
 7. Det rekommenderas att skölja med varmt eller kallt vatten utan att använda schampo. Låt håret torka, kam.
 8. Innan proceduren ska du tvätta håret, men använd inte balm och balsam, torka håret med en handduk, men lämna dem våt.

Gelatin Mask Recept

Använda ovanstående regler måste du välja alternativ för individuella recept.

Mask med tillsats av äggula

En matsked gelatin häll 3 matskedar kallt vatten, sätt i några sekunder i ett mikrovågsugn eller vattenbad. När gelatin är upplöst, tillsätt den resulterande massan med ett ägg och en matsked schampo med äggula. Rör om.

Denna mängd är tillräcklig för proceduren med korta strängar. För tjejer med medelhårlängd bör antalet ingredienser ökas med 2 gånger och med långa krullar - 3-4 gånger. Blandningen appliceras på vått hår. Lämna på i 30-40 minuter.

Metod bestående av 2 steg

Den består av två förfaranden. Ursprungligen förbereder grunden för dem. Detta kommer att kräva en matsked av ätlig gelatin (används inte som omedelbar) och 6 matskedar varmt vatten. Låt i 15 minuter röra hela tiden. Häll sedan hälften av den beredda basen i en annan behållare, tillsätt samma mängd schampo i den, blanda och applicera längs hela längden av torrt hår, undvik kontakt med rötterna.

Värm huvudet, håll i 30-60 minuter. Tvätta av utan att lägga till schampo, handdukstork, men gnugga inte försiktigt. För nästa steg i proceduren ska du ta den andra delen av den beredda basen och kombinera den med samma mängd hårbalsam, tillsätt vitamin E. Du kan släppa ylang ylangoljan.

Applicera på krullar, lämna i en halvtimma, skölj. Det får sköljas med ett avkok av örter. Förfarandet varar i 3-4 veckor.

Mask med avkok av örter

Kompositionen omfattar gelatin, örtkokning (kamomill, nässla) eller vatten, en matsked av en hårmask, en blandning av oljor. Du kan lägga till ett ägg. Kvinnor med fet hår rekommenderas att komplettera med protein och torra - med äggula. Repetitionsfrekvensen - en gång i månaden.

Fuktgivande mask för torrt och skadat hår

Ingredienser: gelatin - 1 msk. l., mjölk - 3 msk. l., honung - 1 msk. l., några droppar av någon essentiell olja.

Mask med tillsats av juice

Vatten ersätts med juice av citron, morot.

Mask för hårvolymen

Den består av en tesked gelatin, två matskedar vatten, en tsk senapspulver, en tesked färglös henna och äggula.

Några användbara tips

 • schampo och balsam, är det önskvärt att tillsätta mer än gelatin, för att undvika sprött hår;
 • det är omöjligt att sätta gelatin i ren form;
 • skölj med varmt vatten, men inte varmt, annars kan gelatin slits ut.
 • torka naturligt utan att använda en hårtork
 • Applicera inte formuleringarna i hårbotten för att undvika klåda och brännande.

Förfarandet för att förbereda och applicera en hårmask med gelatin är ganska enkelt. För att uppnå önskad effekt bör du noggrant studera och följa alla rekommendationer.

Gelatin hårsmaskar och folklaminering

Gelatin för hår gav en verklig boom i kosmetologin - efter två applikationer är effekten av att använda en hemmamask med den synliga. Som det visade sig hjälper en hårmask med gelatin att lösa många problem som är förknippade med hår och utför en fullständig håråterställning på en strukturell nivå.

Gelatin användning för hår

I sig har produkten ingen skada på håret och ger alltid ett lika bra resultat. Alla tjejer som använde det för håret åtminstone en gång sa att efter de gelatinösa maskerna började deras strängar se bättre ut. Vad är hemligheten för ett sådant magiskt verktyg?

Användbar komposition och terapeutiska egenskaper för hår:

 • Kollagen fungerar som ett byggmaterial för att återställa hårstrukturen och skydda den. Detta beror på det faktum att varje håraxel är omslagen av en mycket tunn genomskinlig film som samtidigt hjälper till att räta ut håret och skydda det från de skadliga effekterna av en aggressiv miljö.
 • Mineraler i form av fosfor, magnesium och kalcium levererar alla nödvändiga element till håret, behåller sitt utmärkta tillstånd internt och externt.
 • protein är viktigt för att främja tillväxt
 • Användningen av sådana blandningar ger hårvolymen, eliminerar mjäll, fungerar som ett utmärkt medel mot brott på grund av förtjockningen av staven, hjälper till att bekämpa torrhet av trådarna, håller fukt inuti och matar torrt hår.

Kontraindikationer att använda:

 • Masken av gelatin som helhet har ingen hälsorisk, men om det finns symtom nedan är det värt att revidera de populära recepten och välja de som är beredda utan gelatin.
 • Individuell intolerans mot någon del av hårbehandling. Symtom inkluderar: utslag, rodnad, klåda, brännande. Vi bör också bekanta dig med kontraindikationerna för att ta denna produkt inuti;
 • Hemmasker baserade på denna viskösa substans bör inte appliceras på huvudets hud - det bildar en skorpa, träskor porer, orsakar klåda och brännande;
 • Det är omöjligt att utföra liknande vård av hår i närvaro av sår och andra skador, sådant beteende kommer att förorena såret och orsaka festering;
 • Det är omöjligt att använda gelatin i sin rena form för torr typ av trådar, det torkar dem ännu mer, eftersom en del av blandningen måste vara en komponent som fuktar till exempel för att förbereda den med en balsam;
 • Ägare med roliga lockar och bara hårt hår från naturen kontragerar också detta verktyg, det ger håret ännu större styvhet;
 • Missbruk inte användningen av hårprodukter med gelatin, det ger en allvarlig belastning på håret och kan tvärtom kraftigt försvaga.

Gel lamination med gelatin

Huvudskälet till att de flesta kvinnor kommer att tillgripa sådan billig behandling är effekten av laminering, vilket kan uppnås utan speciella utgifter hemma genom att förbereda lösningen med egna händer. Denna metod kommer att ge synlig hjälp till hår som är skadligt, har splittrade ändar och har förlorat sin naturliga glans.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Som tidigare nämnts är denna produkt rik på kollagen, det är den största fördelen jämfört med butikskosmetik, eftersom den har ett naturligt ursprung och omsluter håraxeln med bättre kvalitet. Effekten av masken med gelatin - ett hälsosamt utseende av hår, märkbar förtjockning och volym, fuktade strängar. Det viktigaste som är viktigt att komma ihåg är att laminering av hår hemma inte ger omedelbar effekt efter det första förfarandet. För en synlig effekt krävs minst 2 behandlingar. Till gelatinösa hårmaskor var inte tungt, det kan ske direkt på shampooingsdagen.

Hem hår lamination recept

Hemlaminering är inte så dyrt i motsats till salongen, det är ett litet men väldigt fint plus. Själva processen med laminering är väldigt enkel och tar ungefär en timme, men som någon annan hårvård hemma. Överväg mer i detalj hur man gör det hemma.

ingredienser:

 • 1 pack gelatin;
 • vatten;
 • balsam eller hårmask.
Video recept: Gelatin hår lamination hemma
Framställning av gelatinös massa

Baserat på kort hår: 1 msk. l. gelatin, 3 msk. l. varmt vatten. Om krullarna är långa, ta mer granuler och följaktligen vätska. Häll det i en liten skål, rör om och låt svälla i 15-20 minuter. Under tiden fortsätter du till nästa steg.

schamponering

Medan han sväller går vi på toaletten och rengör vårt huvud med schampo på vanligt sätt. Eftersom vi strävar efter lamineringsmål bör vågorna på håret fluffas upp, för det här är mitt huvud tålbart varmt vatten. Vi använder schampo utan silikon, i slutändan använder vi inte balm eller balsam. Skölj håret med en handduk.

Matlagningslamineringslösning

Vi smälter det svullna gelatinet i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, men låt det inte koka, annars kommer det att förlora alla dess helande egenskaper, vi blandar ½ msk. l. butiksmask eller balsam, baserat på en kort frisyr. Om du tar 2 msk. l. gelatin, balsam behöver 1 msk. l. och så vidare.

Applicera lösningen

Mask för laminering från början av huvudet, steg tillbaka från rötterna på minst 1 cm. Applicera blandningen jämnt på våta strängar, om så önskas, kamma den med en kam, dra upp ändarna mycket bra. Vi lägger en film över huvudet, lägger på en varm hatt eller en ullduk. Vi går så här i 1 timme, i processen kan du värma ditt huvud med ett hårtork ett par gånger.

Avlägsnande av lösning

Efter den tilldelade tiden går vi till badrummet, tar bort det varma locket och börjar tvätta av med kallt vatten. Denna lösning kommer att tvättas mycket lätt på grund av närvaron av balsam. Torkar naturligt.

Gelatin hårrätning

De bästa rätsträngarna är den som ger maximal nytta. Efter vissa regler, med en exakt formuleringsformulering, kommer en hemlagad mask med ett gelatinpulver att vara flera gånger effektivare än att bara experimentera och verkställa slumpmässigt.

Regler för beredning och användning av gelatinmaskar

Det verkar som svårt att knäda talaren hemma och sprida sig på håret? Men nej, och det finns några nyanser.

 1. Det är viktigt att du inte fyller den med vatten, du måste låta den suga upp denna fukt och svälla upp, först smälta och blanda medicinen, och det är mycket viktigt att inte koka det.
 2. Om gelatin och schampo eller balsam används, måste de vara av hög kvalitet.
 3. Det är obligatoriskt att applicera blandningen på tvättade strängar, förhindra hudkontakt.
 4. Efter applicering av värmen vi slingrar upp, eftersom en sådan självhäftande substans penetrerar hårstrukturen speciellt bra i värmen, kan du dessutom värma upp med en hårtork.
 5. Spolning sker minst en timme senare, inte med varmt vatten, helst varmt eller kallt, om nödvändigt kan du applicera ett mildt schampo. Vi torkar oss uteslutande på ett naturligt sätt.
 6. Användningsfrekvens 1 - 2 gånger om 7 dagar, på hösten och på våren. En kurs på minst 10 behandlingar per säsong.

Hemlagad recept gelatin hårmaskar

Processen att förbereda vilken mask som helst är likadan att förbereda en lösning för laminering, med den enda skillnaden - beroende på det problem du vill lösa, blandas vissa produkter, annars är processen för applicering, slitage och sköljning densamma.

Mask från att falla ut

Resultat: Lämpligt för vilket hår som helst, hjälper till att sluta håravfall.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • 1 msk. l. gelatin;
 • 30 gr. honung;
 • äggula;
 • 1 tsk. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Knippa pulvret som för laminering, när det sväller, smälter, blanda resterande produkter. Vi fördelar sig längs hårets huvud, varnar oss varmt och går i 45 minuter. Skölj noggrant om nödvändigt flera gånger.

Super Hair Growth Mask

Resultat: gelatin används ofta för hårväxt, detta recept hjälper till att växa en vacker man.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vätska;
 • 1 msk. l. Dimexidum;
 • någon panthenol;
 • 1 msk. l. gelatin;
 • vitaminerna A och E.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi suger granulerna i vatten, vänta tills de sväller. Vi värmer, blanda hjälpkomponenterna, täcka kronan med lösningen och linda upp. Efter 60 minuter tvätta vi våra huvuden.

Video recept: Mask - hårlaminering med gelatin, vitamin E och olja

Mask för att stärka håret

Resultat: återställer från rot till spets.

ingredienser:

 • gelatin;
 • 5 droppar björk tjära;
 • äggula;
 • vatten;
 • schampo.
Beredning och appliceringsmetod:

Proportionerna av gelatin, vatten och schampo beräknas enligt det tidigare målade schemat. Vi kombinerar det beredda pulvret med schampo och andra produkter. Använd en kam, fördela jämnt varje sträng, värma upp den i 25 minuter. Torka av huvudet.

Mask för split ends

Resultat: återställer fluffiga ändar genom limning, förhindrar tvärsnitt i framtiden.

ingredienser:

 • gelatin;
 • 1 msk. l. mandelolja;
 • vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Enligt det gamla systemet förbereder vi en klibbig lösning, tillsätt olja, smörj varje kröna generöst och rikligt uppsluta ändarna. Vi bär under locket 45 minuter, tvättas noggrant ut.

Mask för blekt hår

Resultat: Denna mask är idealisk för blondiner, dess komponenter kommer att bidra till att behålla krullarnas vithet.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Blöt i citrusjuice, väntar på svullnad, smälta i ett vattenbad. Vi sprider den beredda massan på håret, vi tar bort efter 45 minuter.

Mask för tunt och svagt hår

Resultat: gör varje hår tjockare, stärker

ingredienser:

 • gelatin;
 • 1 msk. l. aloe gel;
 • vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi beräknar proportionerna för dess längd, blötlägg den, smälta den, blanda i gelén. Tåla 35 minuter under en varm keps, skölj.

Mask för volym och densitet

Resultat: fyller håret med luftig ljusstyrka och håret är starkare.

ingredienser:

 • 100 ml vatten;
 • 3 droppar rosmarin;
 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. hårbalsam.
 • ricinolja;
 • burdock olja;
 • havsalt.
Beredning och appliceringsmetod:

Salt lös upp i varmt vatten och häll gelatin med det, låt svälla. Vi smälter, vi blandar balsam och oljor, vi sätter. Tvätta av efter 50 minuter med schampo.

Mask för fettigt hår

Resultat: effektivt avlägsnar sebum, hjälper till att reglera funktionen hos de externa utsöndringarna.

ingredienser:

 • 100 gr. svart bröd;
 • 1 tsk. citronsaft;
 • 170 ml mjölk;
 • 2 msk. l. svullen gelatin.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi suger brödet utan skorpor, kombinerar dem med de andra komponenterna och applicerar dem på krullarna. Håll i ca 45 minuter, tvätta på vanligt sätt.

Hair Shine Mask

Resultat: eliminerar de trasiga ändarna, lägger till glans och elasticitet.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered huvudkomponenten enligt den tidigare beskrivna metoden, sätt på trådarna. Rulla upp huvudet, tål 25 minuter. Tvätta ut med inte varmt vatten och beundra den eleganta glansen.

Gelatinmask med lamineringseffekt

Resultat: gelatin och olja dyker djupt på varje hår med en lamineringseffekt.

ingredienser:

 • 2 msk. l. gelatinpulver;
 • vatten;
 • honung;
 • balsam;
 • 1 tsk. ricinolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Från alla gräs gör vi avkok. Kokt spänningsbuljong dränktes huvudkomponenten, som vanligt, vänta tills det sväller, smälter. Sedan blandar vi allt, lägger på håret och isolerar i 50 minuter. Väl tvättat, om nödvändigt med schampo.

Video recept: Mask som laminerar hårgelatin - resultatet och granskningen

Mask med gelatin och schampo

Resultat: Det hjälper till att snabbt och enkelt räta ut uraktiga strängar utan att lima.

ingredienser:

 • 3 msk. l. varmt vatten;
 • 1 msk. l. pulver;
 • ½ msk. l. schampo.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg pulvret, sätt shampooet, applicera på strängarna i 50 minuter under en varm keps.

Mask med gelatin och balsam

Resultat: Smälter, närmar och hindrar spetsens tvärsnitt.

ingredienser:

 • 1 msk. l. pulver;
 • ½ msk. l. balsam;
 • 3 msk. l. varmt vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi förbereder såväl som blandningen med schampo, appliceras, tvättas bort.

Video recept: Gelatinmask för att återställa skört, torrt och skadat hår

Mask med gelatin och kokosnötolja

Resultat: Mätta livslösa torkade lockar med glans.

ingredienser:

 • 1 tsk. kokosnötolja;
 • 3 msk. l. vätska;
 • 1 msk. l. vårt pulver;
 • äggula;
 • 1 tsk. senapspulver;
 • 10 ml balsam.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar komponenterna enligt anvisningarna för beredning av den gelatinösa massan, försiktigt fördela den på hårets huvud, vi värmer i 30 minuter. Vi tvättar bort.

Mask med gelatin och ägg

Resultat: gelatin med äggstopp alopeci, återställning.

ingredienser:

 • 2 msk. l. gelatinösa granuler (eller pulver);
 • 6 msk. l. vätska;
 • ägget.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg granulerna enligt anvisningarna tills de svullnar, vispa ägget separat. Vi förbinder komponenter, vi smälter på lås, vi rullas upp med en film och en scarf. Vi går som 45 minuter.

Mask med gelatin och senap

Resultat: startar aktiv tillväxt, stärker.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • äggula;
 • 1 msk. l. granuler;
 • 1 msk. l. lökjuice;
 • 1 tsk. senapspulver.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi extraherar lökjuice, smälter granulat, slår äggulan. Vi kombinerar produkter, knådar väl, applicerar, undviker kontakt med huden. Vi vänder oss om med polyeten och en varm scarf. Efter 20 minuter sköljer vi väl, om senapet brinner starkt, kan det vara tidigare.

Mask med gelatin och honung

Resultat: återställer skört och kraftigt skadat hår.

ingredienser:

 • 15 gr. huvudkomponent;
 • 1 tsk. äppelcidervinäger;
 • 70 gr. vatten;
 • 2 droppar jasmin eterisk olja;
 • 2 droppar salvia eterisk olja;
 • 30 gr. honung.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg pulveret som vanligt, smälta, blanda med etrar och andra komponenter. Applicera i 25 minuter under locket.

Mask med gelatin och mjölk

Resultat: närmar, fuktar, återställer.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. mjölk;
 • 30 gr. honung;
 • 3 droppar lavendel eterisk olja.
Beredning och appliceringsmetod:

I mjölken suger du granulerna när de är svullna, varma, koka inte. Lägg till honung, smör, lock lock, glöm i 45 minuter. Skölj på vanligt sätt.

Mask med gelatin och burdock olja

Resultat: aktiverar tillväxt och återställer varje hår.

ingredienser:

 • 15 gr. granuler;
 • 70 gr. vätska;
 • 1 msk. l. burdock olja.
Beredning och appliceringsmetod:

På det klassiska sättet förbereder vi massa, vi sätter vi vindar. Ta bort i 50 minuter.

Mask med gelatin och bröd

Resultat: leder till den normala funktionen av de externa utsöndringskörtlarna.

ingredienser:

 • 150 gr. vitt bröd;
 • ½ kopp vatten;
 • 2 msk. l. gelatinös massa;
 • 1 tsk. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi suger brödet i vatten med juice, tillsätt den beredda gelatin, sprid på strängarna. Klänningshetten, tvättas av efter 40 minuter.

Mask med gelatin och citron

Resultat: stärker, tar bort överskott av fett, ger sken.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • 1 tsk. persilja juice;
 • 1 msk. l. gelatinösa granuler;
 • 1 tsk. aloe gel;
 • 1 tsk. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered juice på förhand. Vi löser upp granulerna, blanda saften, applicera den under filmen (duschlock). Tvätta av efter 60 minuter.

Mask med gelatin och henna

Resultat: gör håret mjuk och silkeslen.

ingredienser:

 • 1 tsk. senapspulver;
 • 1 tsk. gelatin;
 • 1 tsk. färglös henna;
 • äggula;
 • 1.5 Art. l. vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg granulerna, smälta, blanda de återstående bulkkomponenterna, smörj håret. Under locket bär vi 120 minuter, tvättas med mycket vatten.

Mask med gelatin och lera

Resultat: stärker strängar, bekämpar fett.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • 1 tsk. färglös henna;
 • 1 msk. l. huvudkomponent;
 • 1 tsk. lerblå.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered den gelatinösa massan på standard sätt, tillsätt de återstående komponenterna, smörj trådarna. Vi bär under ett lock 30 minuter, skölj noggrant.

Mask med gelatin och brandy

Resultat: stimulerar tillväxt, näring, återställer.

ingredienser:

 • huvudkomponent;
 • vatten;
 • cognac - 1 tsk;
 • honung - 1 tsk.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi väljer förhållandet mellan gelatin och vatten för hårets längd, förbereder massan, lägg till brandy med honung, blanda väl. Täcka blandningen med trådar, lind upp varm, ta av blandningen efter en timme.

Mask med gelatin och vitaminer A och E

Resultat: närmar, återställer, startar aktiv tillväxt.

ingredienser:

 • 25 droppar:
 • vitamin E;
 • vitamin A;
 • ½ tsk tinktur av rödpeppar;
 • 2 msk. l. butiksmask för hår.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar den förberedda gelatinösa massan med vitaminer, tinktur och mask, dab well hår, wrap in heat i en timme. Om masken brinner hårt, tvätta av innan.

Video recept: Gelatin shampoo i hårvård - vi lagar mat hemma

Recensioner om användning av gelatin för hår

Mycket nöjd med gelatinmasken, håret blir mycket mjukt och glänsande. Efter maskeringen förvärvade de ytterligare volym och blev mindre splittrade.

I flera år i rad drabbades hon av hårljus och brände dem kraftigt. Med hjälp av en gelatinmask med senap kunde hon återställa håret med liten ansträngning och odla sin naturliga färg.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Hårmask med gelatin, laminering hemma

Lamination är ett populärt kosmetiskt förfarande för hår, under vilket ett speciellt verktyg appliceras på locken för att skydda dem mot skadliga effekter. Denna procedur kan utföras hemma och ersätter därmed den ganska kostsamma vården i en skönhetssalong. Därför är det mest prisvärda alternativet för hårvård en hårmask med gelatin, laminering hemma, vilket inte tar mycket tid och kommer att ge ett fantastiskt resultat.

Gelatin användning för hår

Laminering är mycket användbar för torr, spröd, tunn, skadad av återanvändbar blekning och färgning av hår. Hemlaminering gör att du kan:

 1. Återställ skadad struktur
 2. Ge hår glans och elasticitet;
 3. Bli av med brittleness och split ends;
 4. Fuktar och stärker håret;
 5. Skydda mot negativa effekter (lack, curling iron, damm, sol, frost);
 6. Gör ditt hår lydigt, smidigt och voluminöst.

Hem Lamination Produkter

De använda produkterna är: speciellt färglöst färgämne, vegetabiliskt kollagen eller spray (express laminat), men det vanligaste sättet är en gelatin hårmask.

Gelatin, som används för hemlaminering, enligt dess egenskaper och hårvård förmågor, visar en synlig effekt inte sämre än salongen en. Prova en hårmask med gelatin, laminering hemma är att gelatin wraps hår. Detta skapar en skyddande film som förhindrar ytterligare skada på håret.

Genomförande av hårlaminering

Lamination av hår hemma förekommer i flera steg, beroende på det valda sättet, det förväntade resultatet och hårets kvalitet. Om det inom en snar framtid kommer hår att behöva färgas, är det bäst att utföra laminering omedelbart efter färgning för att bevara nyanserna under lång tid. Effekten av laminering kommer att vara upp till 5-6 veckor.

Professionell laminering

Medel kan hämtas och köpas i en specialiserad butik. De innehåller inte skadliga ämnen (ammoniak, väteperoxid), som förstör hårstruktur, men har användbara komponenter i form av aminosyror och keratin.

För laminering med professionella produkter behöver du: hårmask, djuprengöring; komposition för laminering. Förfarandet i sig innefattar följande steg:

 • Rengör håret med ett speciellt schampo, fördela en näringsmask i några minuter och skölj.
 • Applicera laminering på det torkade håret jämnt;
 • Wrap hår med klädfilm, sätt på ett lock och värm det med en hårtork i ungefär en halvtimme (ca 5 minuter);
 • Vid slutet av proceduren skölj av medlet, använd sedan balsam och skölj noggrant igen.

Hemlagad gelatinlaminering

Det mest tillgängliga och lika effektiva förfarandet är gelatinlaminering. Fördelen med laminering med en sådan produkt är följande: gelatin kan köpas utan betydande materialkostnader; förfarandet är inte särskilt komplicerat och tar inte så mycket ledighet Gelatin innehåller naturligt protein, kollagen, vitaminer, aminosyror och spårämnen som är nödvändiga för att återställa hårets struktur. Gelatinlamineringsförfarandet innefattar flera steg:

 1. Tvätta håret med vanligt schampo, eller använd en rengöringsmaske av lera. Blöt håret med en handduk;
 2. Applicera den beredda gelatinkompositionen jämnt på fuktigt hår, täcka dem med en handduk och håll i en halvtimme;
 3. Tvätta blandningen hårt från håret med exceptionellt coolt (något varmt) vatten för att göra håret smidigt och glänsande.

Det finns ett stort antal receptmaskiner för lamineringshår. Följande hårmaskar med gelatin anses vara den vanligaste och mest effektiva lamineringen i hemmet ger ett synligt resultat efter 3-4 applikationer.

Klassiskt recept med balsam

Användning: 15 gr. gelatin, 50 ml. vatten (eller mjölk), 20 g. hårbalsam. Gelatinblanda med mjölk eller vatten och låt svälla i tanken i 15 minuter. Om det finns klumpar i den gelatinösa blandningen som inte är upplöst, värm sedan blandningen i ett vattenbad. I kompositionen tillsätt balsam, men så att konsistensmassan inte var för flytande.

Applicera blandningen snabbt på tvättat, fuktigt hår och linda dem i plastfolie. För bättre effekt bör håret värmas med en hårtork i flera minuter Efter uppvärmning lämnar du masken i en halvtimme och tvättar sedan av med kallt (inte varmt!) Vatten utan användning av vårdprodukter. Efter att håret har rengjorts från masken, för att åtgärda proceduren, skölja dem med vatten och citronsaft (i proportion: 1 tsk juice per 1 liter vatten).

Efterföljande masker baseras på ett klassiskt balsamrecept som har samma lamineringseffekt. Men de lägger till en eller flera extra komponenter för att ge näring åt håret. Principen för beredning och applicering av varje mask kommer att vara nästan identisk.

Hårväxtmask

Olika essentiella oljor läggs till gelatinbasen i denna mask för att påskynda hårväxten. I ett förhållande av 1: 3 späd ut gelatin med varmt vatten. Lägg sedan till blandningen 3-4 droppar ricinus, havtorn, mandel- eller burdockolja. Masseringsrörelser fördelar masken för hårväxt, lämnar ett tag och sköljs med vatten vid rumstemperatur.

Universell mask för alla hårtyper

Måste ta: 15 gr. gelatin, 30 ml. vatten, 15 ml. aloe juice, 7 ml. persilja juice. Gör en gelatinbas för masken. Lägg sedan till aloe och persilja juice och applicera den som en vanlig mask. Denna blandning kan användas för poröst hår.

Gelatinjuice mask

Denna frukt är lämplig för ägare av någon nyans av hår. Skillnaden är bara i valet av juice för en viss nyans: nypressad citronsaft för ljusa, morotsjuice för mörka. 15 gr. gelatin står för 50 ml. juice. Ingredienserna blandas grundligt och upphettas i ett vattenbad. Masken appliceras som vanligt.

Allmänna rekommendationer och användbara tips

 1. Hårlaminering utförs företrädesvis inte mer än en gång i veckan;
 2. En mask med gelatin appliceras på hårets längd (inte i hårbotten!), Återgång från rötterna 1-2 cm;
 3. Uppvärmning av den gelatinösa massan bringar den inte i kokning;
 4. Gelatin måste vara helt upplöst när det upphettas, så att massan lätt appliceras på håret utan klumpar.
 5. För bästa effekt rekommenderas att lämna masken under lång tid (längre än 1 timme);
 6. Det rekommenderas att tillsätta en balsam till gelatinbasen.
 7. Om resultatet efter tre lamineringsmetoder inte är märkbart, är orsaken till att håret försvagas, vilket ligger inne i kroppen.

Vi tittade på recept för hur man gör en hårmask med gelatin, laminering hemma är inte så svårt. Om du redan har gjort sådana masker eller vill försöka, se vårt forum där du kan begära råd eller lämna feedback.

Hur man gör en mask för håret av gelatin - en fantastisk effekt

God dag, kära vänner.

Idag ska vi prata om hur man gör en mask för hår med gelatin. Hair of Hollywood skönheter eller divas av olika orsak avund och överraskning.

Anledningen kan inte vara genetisk. De förknippar en fantastisk hård look med dyra kosmetiska procedurer som är tillgängliga för kvinnor med hög inkomstnivå.

Hemlaminering

I praktiken krävs inte dyra investeringar för att få en fantastisk nästan momentan effekt. Små kostnader och några timmar av konsoliderad tid kan göra en hårklipp inte värre än Hollywoods skönheter från fluffigt, splittat orent hår.

Processen som så dramatiskt kan förbättra utseendet och kvaliteten på håret kallas laminering. Ordet är bekant. I vardagen är så kallad beläggning avsatt på papper och skyddar den från fukt, solljus och mekaniska effekter.

Video - hårlaminering hemma

Under lamineringen är varje hår täckt med en speciell hartsförening. Filmen skyddar håret mot solljus, kyla, näring.

Resultatet är ett tjockare hår, slät hår, med slutna eller förseglade snedställande ändar. Proceduren utförs i skönhetssalonger, har ett högt pris.

Varje värdinna står inför en laminationliknande effekt i köket. Efter att gelatinblandningen är framställd bildas den minsta, nästan osynliga filmen av organiskt ursprung på skålens yta.

Det glitter, jämnt raderar ytan, kräver en liten inverkan att ta bort. Endast i stället för hartser gelatin innehåller kollagen, vilket ger en hartsliknande andningsbar beläggning.

Gelatinens förmåga att skapa en skyddsfilm är grunden för laminering i hemmet eller gelatinmasker. Processen har ett överkomligt pris, kräver ingen speciella ingredienser, allt du behöver är i köket. Det enda villkoret är tid och längtan.

Klassisk gelatin hårmask

Receptet för gelatinblandningen motsvarar det traditionella brygggelatininet. En liten mängd pulver hälls med varmt vatten, mängden vätska bör vara tre gånger mängden pulver.

Det är viktigt att vattentemperaturen ligger under kokpunkten. Denna regel följs under hela processen.

Gelatinet får suga i vatten, ungefär 10 minuter, och blandningen omröres periodiskt för att påskynda upplösningen. Resultatet ska vara en homogen vätska.

De återstående oupplösta bitarna på håret kan uppträda som lim, det kommer bli svårt att tvätta dem, och deras hår blir förvirrade under lång tid. Hur man får en homogen blandning av hemmafruar vet:

 • Du kan lägga till lite vatten.
 • För att helt lösa klumpar kan du använda vattenbadet.
 • Tillåt att blanda i några sekunder i mikrovågsugnen. Upprepa experimentet flera gånger tills önskad effekt erhålls.

Huvudkravet - Vätsketemperaturen ska inte nå koka. Resultatet ska vara en blandning som liknar flytande honung.

Vad kan läggas till masken

Varje hemmafru som växer träd eller blommor vet att för att utvecklingen ska kunna ske korrekt måste växten utfodras. På samma sätt behöver hår skydd, vård och näringstillförsel.

Alla nödvändiga komponenter behöver inte köpas, de är ständigt i köket. Kunnig och korrekt tillämpning och växling kan göra håret till en stolthet.

Varianter av tillsatser i termer av 1 msk. en sked full av gelatin:

 • gelatin med ett ägg och 1 matsked honung används för hårväxt och restaurering av ett hälsosamt utseende, håll i 30 minuter,
 • gelatin med schampo i lika stora mängder har en positiv effekt på torrt och torkat hår, behåll masken i högst 45 minuter,
 • Den helande effekten förbättras genom tillsats av 1 msk. skedar av äppelcidervinäger och några droppar av din favoritolja,
 • komplex mask av gelatin, en halv tesked senap, ägg, en tesked socker förbättrar hårstrukturen, läker dem, ökar blodcirkulationen,
 • god näring erhålls när håret ersätts med mjölk, kefir, avkok av kamomill, mineralvatten eller nässla,
 • morotjuice förstärker håret bra, men rekommenderas endast för mörkt hår,
 • väl beprövad mask med tillägg av kardborre, olivolja.

Sätt att applicera en mask

Det finns flera sätt att applicera en gelatinmask.

Kall mask

För att förbättra resultatet ska masken vara varm, lite varm. Ansökningsförfarande:

 • En hemlagad hårmask appliceras på grundligt tvättat hår, för att förbättra effekten, får du tvätta håret med schampo flera gånger.
 • För att förbättra effekterna av gelatin innan du applicerar på blandningen, tillsätt en sked av den vanliga masken från distributionsnätverket. Det är en mask, inte en balsam, som främjar öppningen av hårvågor och som ett resultat ökar effekten av gelatin. Balm stänger vågorna och används för sköljning.
 • När du applicerar masken försök att undvika att blandningen kommer på huden, för att undvika irritation. Håret är täckt med en blandning, som inte når ytan av huvudet några centimeter.
 • Efter appliceringen är håret täckt med en speciell keps och hålls i ungefär en timme. Om det inte finns några speciella begränsningar får du lämna masken över natten.

Hot mode (effektivare)

Masken appliceras på liknande sätt. Huvudet täckt med polyeten värms upp med en luftfuktare med varmluft. Värmetillståndet väljs individuellt. Som alternativ:

 • fem minuter med varm uppvärmning, fem minuter vila eller kall luft,
 • 10-15 minuter uppvärmning.

Mask med lin

Det här alternativet för laminering ger störst effekt, men mer tid krävs för dess förberedelse. I stället för vatten använd en avkok av linfrön.

Häll hett vatten och gör slem ut. Gelatin insisterar på linfröbuljong och används för applicering på håret.

Alla föreslagna metoder har en kumulativ karaktär av åtgärden. Med varje gång, och masken är önskvärd att applicera minst en gång i veckan, ackumuleras effekten, ökar, kvaliteten på håret förbättras. Under året växer håret inte bara tillbaka, men blir en prydnad för att vara stolt över.

Video - gelatin hårmask

Kära vänner, jag önskar er god hälsa och gott humör.Nästa Artikel
Vad ska vara behandling av splittrade hårändar? Vi gör listan, än att behandla!