Hårmask med gelatin


I den här artikeln kommer vi att beskriva hur man korrekt ska göra en gelatin hårmask hemma, överväga recepten av de mest effektiva gelatinmaskerna. Var noga med att läsa recensionerna efter artikeln, de delar upplevelsen av dem som har provat sig masker av gelatin för hår.

innehåll:

Tänk på vad gelatin är, hur man korrekt applicerar gelatin till håret.

Gelatin är en proteinsubstans, den härrör från kollagen, ett bindvävsprotein. Det används ofta både inom kosmetikindustrin och i folkmedicin för hårväxt och förstärkning. Det läggs till schampon, används för att stärka naglarna och, naturligtvis, i olika masker.
För hårtillväxt rekommenderas gelatin att använda inuti. Ät gelé, gelé, marmelad. Du kan också späda en fjärdedel av en tesked gelatin i ett glas varmt vatten och drick den här drinken dagligen. Men kom ihåg - gelatin är ganska högt i kalorier.

Hur är gelatin hårmaskor användbara?

Gelatin innehåller protein och kollagen, som är nödvändigt för att förbättra tillståndet hos huden och håret. Gelatinmasker för hår hemma - En av de mest effektiva gelatin bidrar till att ge hårvolymen och glans. Den otroliga effekten av användningen av gelatinmasker är jämförbar med salonglamineringen. Till skillnad från silikon, som ingår i de flesta kosmetika, skadar de naturliga komponenterna i hemlagade masker inte hår.

Hur man gör en mask med gelatin hemma? Hur ofta kan du göra en gelatin hårmask?

 • Du kan använda gelatinmaskar för hår så ofta som du tvätta håret.
 • Applicera gelatin mask bör vara vått hår. Varning: Applicera bara gelatin på håret, inte i hårbotten! Det kan irritera torr hud.
 • Täck alltid huvudet väl. Du kan även värma håret med en hårtork för större effekt.
 • Håll gelatinmask på håret ska vara 40 minuter eller längre.
 • Tvätta av masken kan vara rent vatten med balsam.

Tips: För bättre svullnad gelatin i hemmamaskar bör uppvärmas något i ett vattenbad. Skynda inte. Gelatin bör vara väl upplöst! Annars blir det svårare att ta bort från håret.

Är masker med hårgelatin skadligt?

 • Det rekommenderas vanligtvis att göra gelatinmasker för behandling av torra, skadade, sköra och splittrade ändar. Det händer emellertid att gelatin inte är lämplig för vissa hårtyper - det torkar dem ännu mer.
 • Rekommendera inte att använda gelatin till ägare av för hårt hår. Hår efter gelatinös mask kan bli ännu mer stel och hårbotten - mer fet.
 • Kontraindikationer för användning: individuell intolerans.

De mest effektiva gelatinmask recepten för hår:

Recept 1. Mask med gelatin för hår.

Ingredienser: gelatin + äggula + lökjuice + schampo.
Blanda en äggula med fyra matskedar lökjuice, en matsked gelatin och en sked av schampo. Applicera masken på fuktigt hår och håll det i en timme, lindra huvudet i plast och en varm trasa. Tvätta av med varmt vatten. Om du är rädd för lukt, kan du ersätta lökjuice med en lösning av ättika eller citronsaft. Lämplig för fettigt hår. Accelererar hårväxten och garanterar deras volym.
Läs mer om äggmaskar:
Hårägg

Recept 2. Gelatin hårmask

Ingredienser: gelatin + senap + äggula + färglös henna.
Lös upp 1 tesked gelatin i 2 matskedar vatten innan svullnad, vänta 20-30 minuter. Lägg till en tesked av färglösa hönan, senap och äggula. Rör bra, applicera på hår, håll i tjugo till trettio minuter. Skölj med varmt vatten, du kan utan schampo. Tack vare sin senapsmask accelererar denna gelatinösa mask hårväxten.
Läs mer om användningen av senap i folkmaskar för hår, läs här:
Senap masker för håravfall

Recept 3. Gelatinmask för torrt hår.

Ingredienser: gelatin + vinäger + eterisk olja.
Förbered en hårdhetsmask med gelatin enligt följande:
En matsked gelatin löst i ett halvt glas vatten. Låt gelatin svälla. Ta din tid, vänta 20-30 minuter. Tillsätt en tesked naturliga ättika och några droppar av någon eterisk olja. Slå bra, applicera på tvättat vått hår, lämna i tio minuter. Skölj håret med rent vatten. Denna mask rekommenderas för torrt och skadat hår.
Läs mer om torr hårvård:
Masker för torrt hår Kanske kan du vara intresserad av detta:

 • Hårmaskor med henna - recensioner: 46
 • Masker med majonnäs för hår hemma - recensioner: 79
 • Mask för hår från bröd - brödmasker - recensioner: 66
 • Kakaohårsmask - de bästa recepten - recensioner: 44

Hårmask med gelatin отзывы: 247

Gjort en mask för hårgelatin + vatten. Effekten av gelatin för hår är utmärkt: volymen och glansen är bara fantastiska. Men... huvudet är mycket kliande. Har alla det här eller är det något slags individuellt intolerans?

Effekten av gelatin för hår är super efter första gången, huvudet kliar inte. Hår efter gelatin blev tjock, glänsande, smula.

Ja, men jag hörde: gelatin tvättas ut ur håret, vissa tvättas i en timme. Är detta sant? Och om du inte tvättar till slutet? Då, förmodligen, hår med klumpar av gelatin.

Och hur mycket ökar hårvolymen faktiskt från gelatin? Mycket märkbar?

Gelatin tvättas helt av håret och det kliar ingenting! En påse gelatin häll ett halvt glas vatten och låt det svälla i cirka 40 minuter någonstans. Då ska du värma upp lite (bara för att gelatinet blev utan klumpar allt för att helt upplösa) till håret för en timme någonstans och allt är bra tvätt off! Du kan lägga till gelatin hårmask mer äggula, citronsaft. Masken är super! jag gillar det Jag vet inte om volymen, jag har för stor volym utan masker))

Jag gör gelatin ansiktsmasker, liksom mitt huvud gelatin. En matsked gelatin häll svalt vatten (150 ml). Jag väntar 40 minuter tills gelatinet sväller och lägger till en äggula. Alla noggrant blandade och sätta på en mask på vått hår, gnugga försiktigt. Jag lämnar i 10-15 minuter under locket. Innan du tvättar, masserar jag mitt huvud väl och gnider det i mitt hår. Effekten är fantastisk! Om håret är torrt kan du lägga till en tesked äppelcidervinäger till gelatin.

....... det viktigaste! Jag vill inte använda även de dyraste schamponerna. Gelatin från håret tvättas helt ut. Du kan skölja håret med avkok av kamomill eller grönt te.

Jag är glad! Jag kunde inte ens föreställa mig att gelatin kan användas som en mask för hår. Effekten av gelatin för hår skakade mig bara innan jag inte kunde uppnå detta även med dyra hårprodukter.
Förresten, tvättas gelatin helt av håret

Är det möjligt att torka håret efter att ha använt gelatinmaskan?)

Utmärkt recensioner av masker med gelatin, du måste försöka!

Ja, effekten av gelatinmaskan är definitivt där, jag gjorde det en gång, jag fortsätter att använda gelatin för hår.

Gelatin masker för hår är super, jag gillade verkligen gelatin masken för hårvolymen, hår blev som fjädrar)))

Jag ska försöka och jag gelatin hår mask))

Hej, jag gillade också recensioner om maskerna av gelatin för hår, imorgon kommer jag definitivt att prova gelatinmasken! Tack så mycket.

Flickor, provade en mask med gelatin för hår, bara i vördnad. Håret är mer voluminöst, lätt att ångra och behagligt att ta på). Jag blandade ett paket med gelatin (först lät jag svälla i vatten) och blandade sedan blandningen med tsk. schampo, sätt på håret och håll i 30 minuter, tvätta av med vatten + schampo för att skölja väl. Torrt hår efter gelatin kan vara en hårtork, effekten är ännu större! Jag råder alla att vara vackra.

Jag är glad över gelatinmasken, håret är verkligen förvandlat.

Ja, verkligen, förväntade mig inte en sådan effekt från gelatin till hår. Prova det...

Jag ska prova en gelatinmask för hår också)

Men jag tvättade masken av gelatin med schampo och det har ingen speciell effekt, bara hårvolymen ökade något efter gelatin och håret blev smuligt och mjukt. Men för mer hårglans och lamineringseffekt tror jag att du först bör tvätta håret med schampo och applicera sedan en gelatinmask i 30 minuter. och sedan tvätta av det med varmt vatten.

Interesnechko! Jag ska prova gelatin för hår och uppnå mitt mål.

Jag ska prova en mask med gelatin!

Masken av gelatin tvättas helt av håret. Håret är slätt och mjukt. Efter första gången såg jag ingen speciell volym. Jag ska försöka igen

Vad sägs om gelatin om hårväxt?

Flera gånger redan gjorts hårinpackning - gelatin utspädd med kallt vatten, låt stå i tre timmar läggs schampo appliceras på torrt hår, som hölls i ungefär en timme, efter att sätta påsen och ullmössa, klumpar av smält själva, är effekten fantastisk.

Och som gelatin för hårväxt.

Jag läste recensioner av gelatin masker för hår, grävde upp en påse med gelatin, blanda det med äggula, dobavat schampo och slog 30 minuter såg ut som en påse och en handduk. Lurked bra. Effekten efter första gången från gelatin skakade! Mycket slät, glänsande hår!

Tjejer, tack för informationen. Fram till idag använde jag bara lök som masker! Hoppas på effekten! Men det är inte särskilt! Idag ska jag göra en liten mask.

ALL VACKIG HAIR.

Flickor hade alltid mycket vackert rakt och glänsande hår. Jag gjorde en biowave, belyser, efter 3 månader en annan perm. På huvudet var bara en mardröm! Håret liknade släp. I två veckors masker (gelatin, vitamin B6 och vanlig balsam) kom håret bokstavligen till liv och sken!

Jag hörde mycket för gelatin - jag ser nästan alla gillar det och försökte det. Jag ska försöka, tack så mycket, tjejer.)))))))))

Flickor - efter att ha tvättat håret, efter några maskor du torkar håret med huvudet lutat ner, är volymen utmärkt. Jag gör alltid det här.

Gelatin hår masker

Hur är gelatin för hår användbart?

Tror du att du vet mycket om gelatin? Visste du att gelatin används av många kosmetiska företag för tillverkning av masker, balm och schampo för hårvård?

Kompositionen av gelatin innefattar: kollagen, dietfibrer, aminosyror, järn, natrium, kalium, fosfor, protein. De närmar sig håret och håller fukt inuti.

Gelatin masker är mycket populära med vackra damer. Gelatin, som extraheras från proteinet i djurens bindväv, består av ämnen som är mest fördelaktiga för håret.

Effekten av gelatinmasker

Gelatin för hår kan lätt jämställas med hemmet "laminering".

Applicera gelatin masker hemma kommer att göra ditt hår elastisk, slät, hälsosam, tjock och blank. Skyddat gelatinöst hår kammas lätt. Gelatinmaskar accelererar hårväxten, ta bort en statistisk laddning från dem.

Efter applicering av masken av gelatin blir det tunna håret mer voluminöst. Gelatinös film som muterar ytan av poröst eller skadat hår, skyddar dem på ett tillförlitligt sätt mot skadliga yttre påverkan.

Gelatin masker är bra för alla hår. Men de är speciellt bra för tråkigt, obotligt tunt och bräckligt, splittrat och skadat hår.

Vilka problem kommer gelatinösa masker att hantera?

Speciellt bra gelatinösa masker hjälper dig att lösa problem om du har:

• Blandat hår - torrt i ändarna av håret.

• Långt hår, vilket obehagligt splittras vid spetsarna.

• Berört av volym, mycket tunt naturhår.

• Bristfälligt, svårt att kombinera oskärligt hår.

• Håret skadas genom perm eller frekvent färgning.

• Hår som saknar naturlig glans. "

Gelatin maskerar magiskt hårproblem i tjockt, silkeslitet, de är mindre förorenade. Hår lätt staplat, få en strålande glans!

Hur man applicerar gelatinmaskar

För att få maximal effekt från maskerna, bör du beakta råd från professionella. När allt kommer omkring, för torrt hår, tillsätts några komponenter till masken och för fet hår - helt annorlunda.

1. Häll gelatin med varmt kokt vatten, i proportion: 3 matskedar vatten för 1 sked gelatin.

2. Gelatin blandas noga till en homogen massa och lämnar att svälla i en halvtimme.

3. Endast efter dessa förfaranden kan ytterligare komponenter tillsättas gelatin.

4. För oljigt hår, tillsätt äggvita och citron, och för torrt hår - mjölkfettprodukter och äggulor.

5. Gelatinmask applicerad på vått, rent tvättat hår. Det är inte nödvändigt att sätta en mask på hårrötterna!

6. Sätt en plasthatt på huvudet och linda den med en handduk för att skapa en termisk effekt.

7. Mask, beroende på de tillsatta komponenterna, håll i 30-50 minuter.

Det är absolut nödvändigt att följa de angivna förhållandena så att gelatinmaskan kommer att ge önskad effekt.

Gelatin hårmaskor - recept

Den enklaste gelatinmasken

Gelatinmask för vilken hårtyp som helst

Hårmask med gelatin för torrt hår

- 1 äggula;
- 1 msk. gelatin;
- 3 msk. vatten;

Blanda vattnet med gelatin som i föregående recept, gnugga sedan noggrant den färsk äggulan med den svullna gelatin. Maskan fuktar torrt hår och skyddar dem mot skador.

Nourishing mask med honung och gelatin för hår

Gelatin oljig hårmask

Regenererande hårmask med gelatin och oljor

Gelatinmask för blekt hår

Detta recept är lämpligt för fet hår.
-1 msk. gelatin;
- 1 msk. citronsaft;
- 1 msk. hårbalsam.

Gelatin blandas med vatten och tillsätt citronsaft, efter att gelatinet är helt upplöst, tillsätt balsam och applicera på håret, skölj av efter en halvtimme.

Gelatinös mask med henna för förtjockning av hår

Gelatinmask med örter avkok

För avkok, ta några örter, till exempel nässla, ekbark, mint 1 tsk. och fyll dem med ett glas vatten, låt det brygga i 30 minuter och dra sedan på det. I en varm avkok, lägg till 1 msk. gelatin och 2 msk. schampo (bättre att använda barn). Applicera masken på håret i 20-30 minuter och skölj med varmt vatten. Beroende på hårfärgen kan du använda infusioner av nässla, lind, Johannesjurs, burdockrot eller kamille.

Applicera minst en gång hemma gelatinmask klokt, du kommer alltid att vara glad att använda den bara. Ditt hår kommer att börja flöda en strålande tjock kaskad! Kom ihåg att gelatinmaskan endast kommer att fungera med regelbunden användning. Regelbundet applicera gelatin masker kan du uppnå en märkbar märkbar ökning av hårets volym och tjocklek. Men allting är bra i måttlighet. Om håret är för mättat med gelatin, kan det bli tungt och det ser snyggt ut och slarvigt. Därför är 1 gång per vecka tillräckligt.

Om blandningen är likformig i sammansättningen, är varje hår försiktigt förpackat med det och ligger jämnt på strängarna. I form av värme fungerar alla komponenter i masken mycket mer effektivt, tränger djupt in i håret.

Gelatin hårmask gör det själv

Många salongprocedurer kan ersätta den hemma gelatinösa masken för hår. Det återställer de naturliga egenskaperna hos håret, förbättrar strukturen genom att verka på rötterna och ger dem skönhet och glans.

Hur man väljer en lämplig mask

Den främsta fördelen med gelatin ger sin komposition, vilken är baserad på substanskollagen, vilket ger hårelasticitet och hälsa. Användningen av en sådan mask kan lösa många problem i hårbotten - det kommer att återställa skört hår, öka tillväxten, ge volymen till frisyren och vara ett utmärkt alternativ till salonglamineringen.

Som komplement till maskinsammansättningen med andra komponenter kan du förbättra gelatinens egenskaper och samtidigt ge blandningen andra positiva egenskaper. Men innan du gör ett val i riktning mot en eller annan ingrediens, måste du bestämma vilken typ av hår och orsaken till problemen, om några. Olika kompositioner av dessa användbara masker används framgångsrikt för att förebygga alla typer av sjukdomar förknippade med bristen på keratin i håret.

Kontra

Generellt är gelatin hårmask hemma ganska säker, men du bör överväga förutsättningarna för dess kontraindikationer:

 • Om det finns en individuell intolerans för huvudkomponenten, är masken förbjuden att använda. Vid allergi mot besläktade ingredienser måste de ersättas av andra.
 • Det rekommenderas inte att applicera en sådan mask på huden - den passar tätt och blockerar åtkomsten av syre, vilket kan orsaka klåda och täppning av porerna.
 • användningen av hemlagade masker med gelatin tillåts i avsaknad av skada på huden;
 • utsatt för lockigt hår är det inte önskvärt att använda en hemlagad gelatinmask, eftersom det kommer att göra håret stelare
 • Använd inte verktyget för ofta, det är ganska svårt för ditt hår.

Matlagninggelatin hemma

Komponenten kräver förberedande förberedelse, men det är lätt att göra:

 1. Häll 1 paket av gelatin i ett glas eller keramisk maträtt.
 2. Häll det med en liten mängd varmt kokt vatten (3-4 skedar).
 3. Täck och lämna i en halvtimme.
 4. Om det finns oblandade kollagenklumpar i den resulterande blandningen, måste du bli av med dem.
 5. Till den resulterande lösningen tillsättes ett litet schampo eller balsam, och användes därefter i masks slutliga sammansättning.

Hur man applicerar gelatinmaskar

Dessutom bör du undvika att applicera en hemlagad mask på hud och hårrötter, det finns andra regler som måste följas:

 1. Håret innan du använder kollagenkompositionen ska tvättas och är något fuktigt.
 2. Applicera någon hemma mask och täck huvudet med en wrap eller plastpåse, lämnar ensam i 10 minuter.
 3. Sedan, utan att ta av påsen, applicera varm luft i huvudet med en hårtork.
 4. Vänta en halvtimme.
 5. Ta bort masken med vatten, utan att använda schampo.
 6. Det är nödvändigt att tillämpa masker minst en gång om 7 dagar.

Maskrecept

Receptet på torrt och skadat hår

För att ge ditt hår en hälsosam utseende till gelatin behöver du lägga till en sked stor honung, ges i flytande tillstånd. Det blir inte överflödigt att komplettera listan över komponenter i en sådan mask med avkok av kamille eller hypericum. Eftersom ört av Hypericum har en liten färgningseffekt är det bättre att använda kamomill för lätt hår.

Mask för fettigt hår

I en lösning av gelatin tillsätt färsk citronsaft (hälften av frukten). Citron har en lysande egenskap, så blandningen kommer inte bara att lätta på den feta effekten, utan också ge en ljus färg till en ljus nyans av hår.

Mask för normalt hår

Förbered en lösning av gelatin i enlighet med reglerna, tillsätt den råa äggulan i den.

Nourishing mask hemma

Fyll håret med vitaminer honung i kombination med gelatin (ta samma mängd). För att ge glans, kan du lägga till rå äggulor, och burdockolja kommer att ge en hälsosam utseende - lägg den i en mängd 1 sked.

Mask för laminering hemma

För att ge effekten av laminering spädas gelatin med vatten i enlighet med reglerna. Resultatet kommer under alla omständigheter att uppnås - med ett klassiskt recept, eller från användning av masker med andra komponenter, eftersom kollagen är en utmärkt naturlig komponent som efterliknar keratinrätning.

Gelatin hårväxtmask

Många recept för gelatinmaskar för hår, bland andra egenskaper, ger hårväxt, men användningen av senap gör kompositionen särskilt effektiv. En sked stor senapspulver används för den vanliga mängden gelatinlösning, den måste lösas i gelatinös vätska. Gör detsamma med färglös henna (den behöver hälften så mycket). Slutligen tillsätt 2 råoljor. Före appliceringen måste blandningen värmas upp.

Recept med balsam och gelatin

I en blandning med vilken som helst komposition kan du tillsätta hårbalsam, det kommer inte att medföra skada. Vidare kan balsam blandas i samma proportioner med schampo (eller ersättas alls) när det späds med gelatin med vatten och kombineras med gelatin.

För att lägga till glans

Det är svårt att hitta ett verktyg som är bättre än honung för att få håret att lysa. Ett glas mjölk kommer att bidra till att stärka denna egendom. Bee honung med gelatin är upplöst i den och appliceras sedan på huvudet.

Mask med eterisk olja och gelatin

Eteriska oljor väljs i kompositionen beroende på deras egenskaper och önskat resultat. Lavendelolja kommer att hjälpa till att bli av med mjäll, salvia eter kommer att lugna kliarna och olja av tallolja kommer att rädda det från att falla ut. Gelatin upplöst i vatten kombineras med 1 tesked vinäger. Till blandningen sättes 6 droppar av den valda eteriska oljan. Alla oljor är starka allergener, så du måste först utföra provet och droppa några droppar olja på armbågens böj. Om det inte fanns några reaktioner efter 15 minuter - det är säkert att lägga till olja i hemmasken.

Med ricinolja och gelatin

Denna olja stärker märkbart håret och främjar deras tillväxt. Blanda 1 tsk salt i gelatinblandningen (endast havssalt har helande egenskaper), samma proportioner observeras när man tillsätter oljor - ricinolja och burdock. För att förbättra effekten kan du lägga till ett par droppar essentiell olja (tillval: jasmin, ylang-ylang, lavendel, pelargon eller rosmarin).

Med burdockolja och gelatin

En halv sked oljolja berikar gelatinlösningen med en stor mängd vitaminer, hjälper till att klara brittleness och matthet.

Med örter och gelatin

Örtpreparat har också en positiv effekt på håret. De lugnar, lindrar klåda och gör dem lydiga. Kamomillblommor, nässlor och mint häll kokande vatten, låt infusionen svalna. Lägg sedan till gelatin.

Mask med äppeljuice och gelatin

Denna frukt lägger sken på krullarna. Gelatin måste spädas i juice, inte i vatten, samtidigt som proportionerna upprätthålls.

Mask hemma på natten

Med förbehåll för framväxten av starka hårproblem, kan i vissa fall gelatinmaskan lämnas hela natten. Samtidigt bör det inte kompletteras med andra ämnen, det är nog att blanda det med en balsam. På morgonen, var noga med att tvätta den av.

Video matlagningsmasker hemma

I videon kan du tydligt se hur man spädar gelatin i vatten och se till att effekten av en sådan mask, som är hemberedd, är fantastisk.

Bilder före och efter applicering av gelatinmaskar

Resultatet efter att ha applicerat en hemlagad mask med gelatin är jämförbar med effekten av de bästa schamponerna och balsamerna. Efter flera procedurer blir frisyren snyggare och mer voluminös. Det är uppenbart att håret blev mycket snyggare och utrustade med hälsa.

Gelatin är en underbar substans som gör att du kan ta hand om ditt hår längs hela längden och gynna dem. Tack vare honom kan du spara mycket arbete, tid och pengar på dyra procedurer för keratinrätning. Alla komponenter i hushållsblandningar är ganska tillgängliga, och deras förberedelser orsakar inte svårigheter.

Hårmask med gelatin

Varje kvinna, oavsett ålder, vill ha vackert, tjockt och friskt hår. Tyvärr får inte hela naturen ett sådant hår. För att påskynda tillväxten och öka densiteten hos strängarna hjälper det att maskera för hår baserat på gelatin.

Idag föredrar fler och fler kvinnor hembehandlingar för hårets hälsa och skönhet. Masker på basis av gelatin håller fast sina positioner.

Produkten innehåller protein, vilket har en positiv effekt på strängarnas hälsa. Efter applicering av gelatinmaskerna blir krullarna silkeiga, lätta att kamma och få en underbar volym.

På grund av dess egenskaper är gelatin allmänt använd inom frisörsindustrin: rätning, volym, behandling, restaurering och laminering. Dessutom har gelatinmasker en omslutande effekt som skyddar trådarna från yttre stimuli och förenklar stylingsprocessen.

Vad är användbar gelatin för hår?

Den kemiska sammansättningen av produkten innehåller 3 viktiga element som bidrar till skönheten hos curls. Tack vare dem är det möjligt att återställa skadade trådar utan att behöva klippa spetsarna.

Hur man gör en mask av gelatin?

Den enklaste versionen av masken kräver inte mycket arbete, och de nödvändiga komponenterna finns alltid i köket. Du behöver bara lösa upp 15 gram gelatin i 150 ml vatten och tillsätt balsam. Den färdiga kompositionen appliceras på rena krullar och lindas med cellofan. Blötlägg masken från en halvtimme till en timme och skölj utan schampo.

Hårmask med gelatin och ägg

Rätta stygga lockar hjälper hårmaskatin gelatin, ägg, schampo. Trots allt vill många ägare av lockigt hår räta ut dem. Effekten kommer att fortsätta endast för att tvätta huvudet, men proceduren kan göras närhelst du vill.

För att förbereda, måste du lösa upp 15 gram gelatin i 100 ml vatten, sätt in den vanliga delen av schampo och äggulor. Den resulterande kompositionen fördelas över hela längden av krullarna och lämnar i en halvtimme. Sköljning behöver lite varmt rinnande vatten.

Effektiv noggrann mask för hårväxt med gelatin. För att förbereda måste du lösa upp 15 gram gelatin i 100 ml kamilleavkokning. Tillsätt 5 ml peppartinktur och 1 droppe vitaminer A, E. Applicera blandningen på trådarna och sätt på en duschlock. Tvätta håret efter 2 timmar.

Hårmask med gelatin och schampo

Lös upp 15-30 gram gelatin i 100-200 ml varmt vatten beroende på längden på trådarna. Tillsätt den vanliga delen av schampon till blandningen (för 1 vattenbehandling). Applicera masken på våta lock och håll i minst 40 minuter. Shampoo ska vara mjukt, eftersom det kommer att påverka håret längre än vanligt. Efter en sådan mask bör du inte göra ditt hår med en strykanordning, en starkt uppvärmd enhet smälter gelatin och drar av håret. Gelatinösa förfaranden rekommenderas att utföras 1 gång om 3 dagar.

Hårmask med gelatin och balsam

Det enklaste receptet för hemlaminering av hår inkluderar gelatin, lite vatten och en favorit hårbalsam. Mängden gelatin som behövs beror på hårets tjocklek och längd, i genomsnitt kan det ta 15 gram (1 dospåse) till 50. Torrt gelatin måste hällas med kallt vatten så att det är helt täckt. Låt blandningen stå i ca 20-30 minuter, gelatinet sväller och mjuknar. Under denna tid kan du få tid att tvätta håret, eftersom masken ska appliceras på nyligen tvättade strängar. Torka håret med en hårtork är inte nödvändigt, bara blotta dem med en handduk. Till den svullna gelatin tillsätt balsam ca 2 matskedar. När det appliceras för att undvika kontakt med blandningen i hårbotten, kommer porerna att täppa till, förhindra blodcirkulation och inkomst av syre. På huvudet måste du bära en cellofantlock. Rekommenderad extra uppvärmning med en hårtork i 10 minuter. Efter uppvärmning behåll masken i ytterligare 40 minuter. Tvätta håret med rinnande vatten efter den angivna tiden. Problem med tvättning av klibbigt gelatin kommer inte att uppstå, på grund av balsam som är en del av blandningen.

Hårmask med gelatin och senap

Masken med gelatin och torr senap är utformad för att ge hårets attraktivitet, påskyndar tillväxten av friskt hår och eliminerar håravfall. För beredningen behöver du lösa upp 15-30 gram gelatin, vatten behöver dubbelt så mycket som det torra gelatinpulvret. Tillsätt 15-30 gram senap. För att mildra dess åtgärd och dessutom mätta tråden med vitaminer, kan du inkludera äggulan i masken. Kompositionen appliceras på våta krullar och varar ca 40 minuter. Du måste tvätta håret utan schampo - med lite varmt rinnande vatten.

Hårmask med gelatinvideo

Gelatin masker kan göras 1 gång i 3-7 dagar, beroende på komponenterna som ingår i kompositionen. Effekten är redan synlig efter 1 ansökan, men den varar fram till nästa shampooing. Gelatinösa hemmasker har emellertid en kumulativ effekt, gelatin närmar sig hår med kollagen och fyller hålrummen i hårstrukturen. Som ett resultat blir krökena lydig, flytande och silkeslen med en uttalad glans. I enlighet med hårtypen och det önskade resultatet, bland de många recepten för hårmaskor baserade på gelatin, kan du välja önskat alternativ.

Bland annat är kostnaden för hemlagade gelatinösa förfaranden billigt, i motsats till salongprocedurer med liknande resultat. Förfarandet är enkelt och kräver inte mycket tidskrävande för att göra det möjligt för varje kvinna. Intern användning av gelé är också bra för hårets hälsa.

För större förtroende för gelatinens effektivitet erbjuds en video med detaljerade instruktioner och ett illustrativt exempel på resultatet av proceduren.

Gelmasker för skadat hår

Den välkända livsmedelsprodukten som används för att bereda gelé och gelé, gelatin, visar sig också är ett bra sätt att reparera skadade lockar. Hårmask med gelatin, vilket är väldigt lätt att göra hemma, idag igen på toppen av popularitet. När allt kommer omkring kan inte ens de bästa kosmetik- och salongprocedurerna producera en så komplett behandling av problematiskt hår som gelatinösa granuler.

Vilka ingredienser gör matvaran så användbar? Huvudkomponenten av gelatin, proteinkollagen, täcker varje hår med en mycket tunn film och skyddar det på ett tillförlitligt sätt mot miljöövergrepp. Andra ämnen som ingår i kristallina granuler ger också den nödvändiga behandlingen för problemhår:

 • Vitamin PP främjar aktiv tillväxt och förtjockning krullar;
 • spårämnen (kalcium, magnesium, fosfor) intensivt närma och fuktar håret.

Gelatin hårmask kan göra även de svagaste och skadade trådarna smidiga, elastiska och strålande. Behandling av problemkronor med kristallgranuler ger verkligen konkreta resultat:

 • Skador på håraxelstrukturen elimineras.
 • Håravfallsprocessen stannar och de börjar växa snabbare.
 • Torra, sköra strängar, som lider av ett tvärsnitt i ändarna, fuktas aktivt och mättas med väsentliga näringsämnen.
 • Eliminerar elektrifiering, gör håret mer lättsamt och lättare att lägga
 • Gelatin, omsluter varje hår med en osynlig film, skyddar dem från yttre negativa fenomen
 • Gelatinmask är en riktig frälsning för tunna krullar: förutom att återställa och stärka, tjocktar det här håret och blir mer voluminöst
 • Curls ser ut efter salongproceduren laminering - ovanligt slät, elastisk, glänsande

En sådan positiv effekt av gelatin på håret gör masken med denna produkt väldigt effektiv för att återställa och växa svaga, stressberäknade lås. Det är också viktigt att behandling av problematiskt hår med gelatinmaskar är ganska lätt att göra sig hemma.

Regler för användning av gelatinösa blandningar

Så att processen att förbereda och använda hårmaskar på gelatin ger de förväntade resultaten och inte orsakar några problem (till exempel i form av svårigheter med utlakning av blandningen) notera följande rekommendationer.

 • Tillsätt gelatin med varmt vatten (koka det i förväg) - Ta en del av granulerna i tre delar vatten och rör om och undvik bildandet av klumpar. För att effektivisera behandlingen med kristallina granulat kan vatten ersättas med kryddor av örter. Den utspädda gelatin lämnas svälla i en halvtimme.
 • När blandningen är svullen, lägg till andra ingredienser. Du borde ha en ganska tjock homogen massa.
 • Var noga med att utföra ett allergitest - sprida din handled med den beredda blandningen och observera reaktionen.
 • Masken ska appliceras enbart på hårets längd (förtvätt dem och torka dem lite). Rötter och epidermier behöver inte smutsas.
 • När blandningen appliceras på håret, är det nödvändigt att göra en "växthuseffekt" - använd cellofan och en lock på toppen. Om du ignorerar denna rekommendation torkar gelatinblandningen ut och det kommer att vara problematiskt att tvätta det.
 • Behandlingen med en gelatinmask håller i genomsnitt 30 minuter, men varje specifikt recept har sin egen längd.
 • Försök skölja blandningen noggrant med varmt vatten med schampo.

Dessa enkla regler hjälper dig att ordentligt förbereda en gelatinmask hemma, och effekten av att använda blandningen baserat på en välkänd matprodukt kommer gärna överraska dig.

Om du strävar efter att hålla dina lockar i perfekt skick, ta det som vana att stile dem med låga temperaturer. Den bästa hjälpen i en "hälsosam styling" kommer att vara Fast Hair Straightener hqt 906 hairbrush comb. Kom ihåg om det tidlösa avlägsnandet av split ends. Machine Split Ender klara sig helt och hållet med den här uppgiften. Var inte lat för att ordentligt ta hand om krullarna, och de kommer alltid att lysa i solens strålar.

Receptar bästa gelatinösa blandningar

I folkkosmetologi finns det många hårmaskor med gelatin. Varje recept är utformat för en viss typ av hår och dess problem. Vi erbjuder dig de bästa recepten gelatinösa blandningar.

Klassiskt recept med schampo

Häll gelatingranuler med kallt vatten (1: 3), lägg åt sidan i 30 minuter. Värm den svullna gelatinösa massan under konstant omröring med hjälp av ett vattenbad. Häll i schampo (en del), blanda och maska ​​krullarna. Efter 10 minuter Tvätta den av

Rådet. Shampoo kan bytas ut med en balsam - det kommer att underlätta tvättning av kompositionen.

För tillväxt med färglös henna

Förbered en gelatinblandning (3 delar vatten för 1 del av granulat, tid för svullnad - 30 minuter). Lös upp massan i ett vattenbad, tillsätt färglös henna (st. L.), Mix. Mask curls, wrap, efter 40 minuter. Tvätta den av Henna är känt som en stimulator för hårväxt och ett medel för sin glans och volym.

Rådet. Istället för vanligt vatten kan du använda icke-kolsyrade mineralvatten eller växtbaserade avkok. Ägare av torra strängar, som lider av ett tvärsnitt av spetsarna, rekommenderas att ersätta vatten med kefir med tillsats av äggulor.

Om du vill, förutom att öka tillväxten av hår, ge det också en kopparfärg, använd färgad henna.

För tillväxt med havsalt

Lös havsalt i vatten (tsk på tre matskedar), och dra ihop gelatinösa granuler i den resulterande lösningen (ss). Värm den svullen blandningen med ett vattenbad, häll i kladd / ricinolja (st.l.) och din favoritester (några droppar). Massage hår, wrap, tvätta i en halvtimme med mild schampo. Gelatinmask med salt rekommenderas för att stärka och stimulera hårväxten.

För krullar torr typ

 • Med ägg

Förbered gelatinblandningen (en del gelatin + tre delar vatten, lämna i 30 minuter). Sprida de svullna granulerna med äggula. Procedurstid - 30 minuter. Gelatinmask med ägg måste göras för att återfuktas och skydda torrt hår från skador.

Förtunnad konst. gelatin tre msk. vatten. Efter 30 minuter, när blandningen sväller, tillsätt honung (tsk) och värm den med vattenbad. Den resulterande homogena massan smärtar håret, varmt huvud. Efter en halvtimma, tvätta av. Honung-gelatinmask ska göras för att eliminera bräckligheten och tråkigheten i torra strängar.
För krullar av fett typ

Torka torrt senap (tsk) med vatten till en grusig stat, kombinera med gelatingranuler. Håll masken på rent, fuktigt hår i 15-30 minuter. Senapblandning bör göras för att eliminera överflödigt fet hår.

Späd de gelatinösa granulerna (matskedar) med lökjuice (fyra matskedar), häll det slagna ägget och schampon (matskedar) i den svullna blandningen, blanda. Varaktigheten av sessionen är 1 timme. För att eliminera löken "arom", skölj håret med citronsyrat vatten med citrusolja som tillsatts. Gelatinös blandning med lök rekommenderas att rensa de feta trådarna från kontaminering, normalisera sebaceous utsöndring, återställa den skadade strukturen och närma krullarna.

Reagerar gelatinösa kompositioner för att återställa krullarna

Behandling av skadat hår kan utföras hemma med hjälp av gelatin. Trött på konstant stress, torr, spröd, splittrade ändar som ett resultat av hårmaskar med gelatin "kommer till liv", kommer att få styrka, styrka, jämnhet och glans.

Kockolja

Blanda den svullna gelatinösa blandningen (matskedar granulat + tre matskedar vatten) med klyftaolja (matskedar). Procedurens varaktighet är 40 minuter. Gelatin-oljemask rekommenderas för att bli av brådhet och tvärsnitt av hår och fyll dem med glans och jämnhet.

Med ättika

Först måste du göra en blandning av gelatin och vatten (1: 3), där tillsätt vinäger (tsk) och din favoritolja (ett par droppar). Håll masken på rent, fuktigt hår i 10 minuter.

Receptblandningar för rik färg

Gelatinösa masker med frukt / grönsaksjuicer eller örtdekok rekommenderas för att göra det färgade håret glans och mer mättad färg.

Med frukt och grönsaksjuicer

Förbered en gelatinmask med ett klassiskt recept. Bara vatten, ersätt lämplig färg på ditt hår med frukt / grönsaksjuice. För lätta krökor, använd citronsaft, för mörka - morötter. Universal juice lämplig för vilken hårfärg - äpple. Applicera denna blandning i 10 minuter, skölj sedan.

Med örtdekok

I likhet med föregående recept måste du förbereda en gelatinmask, ersätta vattnet med ett avkok av medicinska örter: kamomilldräkter blondiner, nässlor passar brunetter och brunhåriga kvinnor. Maskens varaktighet är 10 minuter.

Antalet fläktar av gelatinmaskor, som ger den nödvändiga behandlingen för problem hår och har en utmärkt kosmetisk effekt (förtjockning av tunna trådar, lägger till glans och jämnhet), blir alltmer.

Vad ska man göra om håret har förlorat sin glans och mjukhet, blir torr och spröd? Eller kanske du är orolig för den långsamma tillväxten av lockar? Förbered en mask med gelatin för ditt hår hemma - resultatet kommer säkert att glädja dig.

Vi är glada att dela med dig nyheten av kosmetiska industrin - La Beaute Hair eller motsvarande - en professionell spraymask Glam Hair. Detta mirakelmedel sätter håret i ordning i några få applikationer. Krullarna förvärvar glans, de blir släta som siden och det viktigaste växer snabbt. Vi rekommenderar att du följer länken och lär dig mer om naturliga hårvårdsprodukter.

9 recept för gelatinhårsmaskar hemma: en otrolig effekt före och efter en gelatinmask

Gelatin är en enkel och prisvärd komponent för hemlagade masker. I de flesta fall ger gelatin hårmask en otrolig effekt (bilden före och efter kommer du att se nedan). Faktum är att den naturliga komponenten täcker varje hår med en tunn elastisk film, därför blir krullarna skinniga, mer voluminösa, lydiga i styling.

Gelatin masker är lämpliga för hår av vilken typ som helst, de har inga kontraindikationer, och tillsättningen av olika ingredienser gör förfarandet väldigt användbart.

Särskilda funktioner

Gelatinmask är ett överkomligt alternativ till salongförfaranden som laminering. Dess väsen är enkel. Efter att ha sprutat den gelatinbaserade blandningen i strängarna, är varje hår täckt med en mycket tunn elastisk film.

Masken släpper håraxlarna, tillåter inte keratinvågorna att borsta, läker brutna ändar. Filmen ger krullarna en vacker naturlig glöd, den naturliga färgen verkar djupare och mer levande.

Förfarandet är också lämpligt för färgat hår, det förändrar inte färgämnets sammansättning och påverkar inte hårets konsistens.

Hemlagade masker med gelatin kan:

 • öka hårvolymen;
 • ge dem varaktig glans
 • underlätta styling;
 • maskera små defekter som splittrade ändar eller tråkig färg;
 • viktsträngar;
 • återställ krullar, försvagad med frekvent curling, färgning, blåstorkning.

Förfarandet är lämpligt för vilken hårtyp som helst: oljig, torr, skadad, överkänslig. En ytterligare effekt kommer att ges av tillsatser som kan läka eller återställa strängar, ge dem en trevlig arom, förbättra glans och färg.

Observera att om du bara behöver återställa skadat eller smärtfritt hår, så använder du bättre ett av recepten för stärkande masker.

Gelatin kombinerar alla ingredienser som oftast används:

 • naturliga vegetabiliska oljor;
 • essentiella och aromatiska oljor;
 • havssalt;
 • ägg;
 • torr senap;
 • växtbaserade dekoktioner;
 • henna;
 • fruktvinäger;
 • mjölk;
 • neutral eller baby schampo;
 • återställa balsam.

Förfarandet kan göras 1 gång per vecka. Masker med gelatin har en kumulativ effekt, med varje session kommer locken att se mer och vackerare och blankare ut. Efter 2 månader kan antalet procedurer minskas.

Matlagning nyanser

Vid masker är det nödvändigt att följa vissa villkor som gör förfarandet så effektivt och helt säkert.

 1. Välj recept med 3-4 ingredienser. För mångfaldig komposition gör blandningen mindre effektiv, komponenterna kan ömsesidigt försvaga varandra.
 2. Om håret är för tjockt och långt ökar antalet rekommenderade ingredienser 2-3 gånger. Det är viktigt att följa dessa proportioner.
 3. När matlagning gelatin måste vara helt upplöst. Om korn kvarstår i blandningen blir det svårt att tvätta dem ur håret.
 4. För att blandningen ska bli mer homogen kan den upphettas något i ett vattenbad och omröras grundligt. Sätt det utspädda gelatinet på spisen, det kan inte brinna.
 5. Massan bör inte vara för flytande. Den perfekta konsistensen liknar gles älskling, som flyter fritt från en sked och enkelt fördelas över strängarna. Om blandningen är för tunn kan du lägga till lite havregryn eller flingor, malda i en mixer.
 6. Tillsatsen av 1 tsk av balsam eller hårschampo hjälper till att underlätta tvätten av masken. Neutrala tvättmedel påverkar inte läkemedlets sammansättning.

Principer för att applicera gelatin hårmaskor hemma

Trots olika formuleringar appliceras masker baserade på gelatin på samma sätt. Det är bättre att tvätta oljigt hår utan att konditionera med balsam, torra bör omhändertas noggrant med en borste och avlägsna rester av stylingprodukter, damm och talg.

Det är lämpligt att applicera blandningen med en platt borste av syntetfibrer. Kompositionen är jämnt fördelad över trådarna, en liten mängd appliceras på hårbotten och rötterna. Glöm inte tipsen, efter fördelningen av huvudvolymen, sätta på dem en extra del av pengarna.

Efter applicering sätta en plastlock på huvudet. Alternativa alternativ är en skuren plastpåse, matfilm eller pergamentpapper. På toppen av håret är inslaget med en tjock handduk. För att förbättra effekten av masken kan du värma hårtorken direkt genom handduken. Förfarandet varar 30-45 minuter.

Efter att kompressen har tagits bort tvättas håret noggrant med varmt vatten.

För att förbättra glansen kan du skölja håret med kallt vatten genom att tillsätta en tesked äpple eller druvätäger, citronsyra eller naturlig citronsaft.

De bästa recepten gelatin maskerar för hår hemma

Valet av recept beror på hårets typ och tillstånd. För försvagad, torr, bortskämd av frekventa curlingsträngar, är en kombination av gelatin med vegetabiliska oljor lämplig, fettiga reagerar bättre på naturliga estrar, havsalt, örtte.

1. Naturlig skönhet

Utmärkt effekt ger en mask med ett komplex av örttillskott. Det återställer skadade trådar, gör dem elastiska, livliga, vackra. Örter ger håret en trevlig delikat arom och håller frisyren frisk under lång tid.

Ingredienser krävs:

 • 1 tesked torkad nässla;
 • 1 tsk torkad mynta;
 • 1 tesked krossad farmaceutisk kamille;
 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 1 msk. sked av schampo.

Förbered ört avkok genom att blanda hackade örter och hälla dem ett glas kokande vatten. Blandningen infunderas i 1 timme, då måste den filtreras. Häll gelatin med en liten mängd buljong. Låt det svälla, lägg sedan till schampo och resterande avkok. Rör om massan, låt den stå i 10 minuter, fuktar sedan håret generellt från rot till spets.

Håll masken i 40 minuter, skölj med varmt vatten och torka utomhus, utan att använda en hårtork.

2. Essentiell blandning

I stället för torra örter för beredning av masker kan du använda naturliga eteriska oljor. De är särskilt bra för torrt hår, näring och stimulering av rötterna, vilket ger låsningarna en spektakulär glans.

Ingredienser krävs:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 1 tsk äppelcidervinäger;
 • 2 droppar geranium eterisk olja;
 • 3 droppar jasminolja.

Häll gelatin 0,5 koppar varmt kokt vatten, blanda, häll äppeläger. Låt blandningen stå i en halvtimme och fördela lånet till nyvasket hår. Håll i 30-40 minuter, skölj sedan med varmt vatten och skölj med kallt.

3. Tillväxt och styrka

Svag, livlös, utsatt för håravfall kan stimulera masken med gelatin och henna. Det ökar mängden strängar, stärker rötterna, gör färgen mer mättad. Denna procedur är lämplig för brunetter och brunhåriga kvinnor; färgade blondiner är bättre att välja ett annat recept.

Ingredienser krävs:

 • 1 tsk gelatin;
 • 1 msk. sked Henna;
 • 1 äggula
 • en nypa torr senap.

Lös upp gelatin i 0,25 kopp varmt vatten, tillsätt slagen äggulor, henna och senap. Blanda ingredienserna noggrant, sprida dem längs hela längden av trådarna med en platt borste. Skölj masken med varmt vatten efter 30 minuter.

4. Havsvolym

Gelatin med tillsats av havsalt kommer att ge en god volym vätska, tröga, tråkiga lockar. Tack vare de tillsatta oljorna, blandar näring håret, återställer stavarna, släpper keratinskalorna.

Ingredienser krävs:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 1 tsk havsalt;
 • några droppar rosmarinolja;
 • 1 tsk ricinolja.

Tillsätt 0,5 koppar varmt vatten till gelatin, låt det svälla, tillsätt olja och salt. Rör om kompositionen och applicera på trådarna i 40 minuter. Tvätta av masken med varmt vatten och baby shampoo.

5. Oljekocktail

Håroljor är mycket väl lämpade för normalisering av torkade, skadade trådar. De återställer, ger näring, bidrar till att behålla fukt i krökarna, ger en bländande glans och gör den naturliga nyansen djupare.

Ingredienser krävs:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 0,25 tsk ricinolja;
 • 0,25 tsk mandelolja;
 • 2-3 droppar rosolja.

Lös upp gelatin i 0,5 kopp varmt vatten, låt det svälla och häll i oljan. Blandningen bör omröras noggrant för att göra den så homogen som möjligt. Sprid det genom ditt hår. Om strängarna är mycket oljiga, applicera masken, från mitten och inte vidröra rötterna. Tvätta av efter en halvtimme, vattnet ska vara väldigt varmt.

6. Mejeriåtervinning

Mycket mjuk komposition, lämplig för snabb återhämtning och näring. Stänger skadade keratin vågar, läker hårbotten utan att lägga till fett på den.

 • 1 glas mjölk;
 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 1 msk. sked flytande honung.

Värm mjölken och blanda den med gelatin. Låt svälla och lägg till honung. Blanda väl med en platt borste och applicera den på krullarna, var särskilt uppmärksam på tips och rötter. Skölj grundligt med varmt vatten efter 40 minuter.

7. Äggblandning

Masken med ägget mättar strängarna med lecitin och vitaminer, stärker dem, gör dem starkare, förhindrar brott. För oljigt hår använd ett helt ägg, för torrt är det bättre att ta en äggula.

Ingredienser krävs:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 1 ägg (eller 1 äggula);
 • 1 msk. sked av baby schampo.

Blötlägg gelatin i 0,5 glas varmt vatten i en halvtimme. Vispa ägget i en separat behållare och häll det i gelatinblandningen tillsammans med schampot. Blanda allt för att slutföra enhetlighet och applicera på håret med en platt borste. En liten del av blandningen gnuggar i hårbotten. Tvätta av efter 40 minuter med inte för varmt vatten.

8. Tropisk glans

Mycket användbar mask med kokosolja, matar försvagade, torra, skadade trådar. Efter proceduren utstrålar krullarna en delikat arom, blir glänsande och mycket lydig.

Ingredienser krävs:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 1 msk. sked av kokosnötolja;
 • Några droppar ylang-ylang olja.

Smälta kokosnötoljan i ett vattenbad och lägg till gelatinet, som tidigare blöts i 0,5 kopp varmt vatten. Rör om blandningen noggrant, för fullständig homogenitet kan det värmas lite mer. Lägg till eterisk olja, blanda. Applicera en varm massa på håret, gnid in i rötterna, lägg ett extra lager på spetsarna. Förfarandet varar 35-50 minuter.

9. Citron friskhet

En mask med citronsaft rekommenderas för feta, tråkiga, stygga strängar. Det är särskilt bra för naturliga blondiner eller tjejer med färgat, blekt, melirovannymi hår.

Ingredienser krävs:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 0,5 citron;
 • 1.5 Art. skedar av baby schampo.

Kram saften från citronen och blanda den med gelatin. Tillsätt 3 matskedar varmt vatten och schampo, låt blandningen stå. Sprid den längs strängarna från rot till spets, gnid en liten del i hårbotten. Skölj med varmt vatten i 40 minuter och skölj med kallt och tillsätt lite citronsyra eller naturlig juice.

Hjälmlagda gelatinmaskar hjälper till att återställa det mest försummade håret. Ett förfarande per vecka kommer att bidra till att upprätthålla ett dramatiskt utseende på lockar, ge dem hälsa och vitalitet.Nästa Artikel
Serum "Andrea" för hårväxt: Användningsmetod, funktioner i medel, erfarenhet av användning