Hur man gör en mask med ett ägg för fet hår hemma: de mest effektiva recepten


Nästan alla utseende kan förvandla vackra välskötta lockar. I det här fallet kan håret vara långt, lyxigt faller från axlarna och dunklande lockar för att ge en kort frisyr en förvånansvärt feminin aspekt.

Det viktigaste villkoret för en kvinnas skönhet, en av de viktigaste, för att vara rättvis, är hår. Och oavsett hur ditt hår går, om det hänger tyvärr några timmar efter att det lägger sig, så går allt ner i avloppet och ser otroligt bort sin överklagande.

Parametrarna av hårskönhet är glans, pomp, ljushet, elasticitet, friskhet och naturligtvis färg. Och färgen försämras också mycket när ditt hår blir svagt is. Även efter den dyraste färgen slutar pigmentet se ut som håret är täckt med en fet film och ser mycket sämre ut i sin skugga.

I allmänhet måste detta omedelbart hanteras!

Oljig hårvård kräver ett speciellt tillvägagångssätt och användningen av specialverktyg. Förutom speciella schampon och sköljningar finns det ett antal färdiga verktyg för att bekämpa överflödigt fett.

Men för att lösa detta problem bör du vara uppmärksam på användningen av egenskaperna hos ett ägg som en kosmetisk. Hemmetoder med ägg visade sig bra för att lösa denna obehagliga omständighet, reglera lipid-fettmetabolism i hårbotten, normaliserande fettighet.

Skulle masken hjälpa till att minska hårbotten fet hud?

Självklart, ja! Äggula har utmärkta torkegenskaper, rengör hår och hårbotten väl.

För att förbättra den uppfriskande effekten av dess anmärkningsvärda avfettningseffekt, tillsätts ytterligare alkoholhaltiga komponenter, det kan vara brandy eller vodka. Också med samma syfte tillsätt citronsaft.

Hur är ett ägg gott för hår?

Äggvita fuktar locken, reglerar talgkörtlarna, har astringent egenskaper, absorberar överflödigt fett.

Gommen har både torkningsegenskaper på grund av dess förmåga att rengöra huden och håret och är rik på näringsämnen som är viktiga för utseendet på ditt hår och friska hårbotten.

Kombinationen av protein och äggula skapar en universell effekt på hårproblemet med överflödigt fett, löser problemet med att minska fett och problemet med näring och hydratisering.

Proteinet är rikt på vitamin B, vilket förbättrar blodcirkulationen. Den består av enzymer som hjälper till att minska fettet.

I äggula är natrium och kalium, vilket skapar en aktiv absorption av näringsämnen av celler och normaliserar hudens fuktighet. Lecitin som finns i äggulan skyddar huden mot negativa yttre påverkan.

Vitamin A i yolkompositionen - mjukar och fuktar. Och järn, som också är närvarande i äggula, ökar blodcirkulationen, aktiverar processerna för syreavgivning till cellerna, toner.

Det finns en speciell, som har en undertryckande effekt på sekretionen av talgkörtlarna.

Dina strängar blir släta, mjuka, friskhetsperioden efter tvätt är förlängd, de blir mindre feta. Äggsmask utför tre uppgifter som är nödvändiga för att lösa problemet med hår med hög fetthalt:

 1. Utmärkt tvättar hårbotten och håret på grund av yolkens egenskaper.
 2. Torkar huden och drar ut överskott av talg, tack vare proteinets naturliga egenskaper.
 3. Äggula och protein med komplex effekt är en kraftfull helande faktor för hårbotten, normalisering av processerna i cellerna i epidermis.

Effektiva recept

Från äggula med calendula tinktur

 • En bit yolk.
 • En del av calendula tinktur.
 1. Blanda och gnid in i rotzonen.
 2. Åtgärdstid - 20 minuter.
 3. Skölj med varmt vatten. Inte varmt!

protein

 1. Knippa proteinet.
 2. Gnid in i rotszonen och smörj hela håret.
 3. Skölj utan schampo efter att det torkar något. Extremt varmt vatten, även lite varmt.
 4. Åtgärdstid - 20-30 minuter.

Med naturlig yoghurt

 1. Slå på ägget tills det är skumigt.
 2. Tillsätt två matskedar av naturlig yoghurt.
 3. Blanda och applicera på hårrötterna och hela längden. Wrap ditt huvud.
 4. Håll masken i 30 minuter.
 5. Skölj med ljummet vatten, du kan utan schampo.

Med kamferolja

 1. Vispa äggulan.
 2. Ange fem droppar kamfer.
 3. Blanda och späd kompositionen med ett par matskedar vatten.
 4. Applicera på hårrötter i tre eller fyra minuter.
 5. Skölj med schampo

Ett annat alternativ maskerar med ägg på video:

Förberedelse och tillämpning hemma

Särskilda funktioner

 1. Alla ingredienser i masken före tillagning ska vara samma temperatur - rumstemperatur.
 2. Ägg är bättre att använda från hushållens kycklingar, de kan köpas i specialaffärer. Sådana ägg innehåller många gånger fler näringsämnen.
 3. Innan blandning med andra ingredienser måste ägget piskas.

Hur ansöker du?

 1. Verktyget blir ganska flytande, effekten på rötterna är också viktig, så använd kompositionen på det torkade håret, det blir bekvämare.
 2. Ny tvättad eller nästa dag efter tvätt - det spelar ingen roll.
 3. Först appliceras massan på rotzonen och fördelas sedan över resten av håret.
 4. Förbättra effekten av att massera rotzonen, underlätta absorptionen av aktiva substanser genom huden. Ta det här tre minuter.
 5. För att maska ​​arbetade hela tiden medan du är på håret, måste du byta håret med en handduk, vilket ger effekten av ett bad.
 6. Under handduken, använd polyeten för att öka den termiska effekten och inte torka handduken.
 7. Om du har oljigt hår, och ändarna torkas och delas, var noga med att skydda dem genom att borsta med varm vegetabilisk olja.

Hur man spola

 • Om du använde ägget som en mask i sin rena form kan du utan schampo.
 • Om det fanns olja tillsatser, måste du spola masken med tvättmedel.

Hur ofta kan du göra?

Optimalt - två gånger i sju dagar. Den vanliga kursen är en månad. Om problemet förvärras, fortsätter du efter månadskursen, men redan en gång i veckan.

Kontra

Det finns inga kontraindikationer, förutom eventuella allergiska reaktioner på ägget. Om du märker allergiska manifestationer, ta reda på vad din kropp ger en reaktion på, vilka komponenter. Detta beprövade verktyg kommer att ge ditt hår ljus och pomp, vilket väsentligt minskar tendensen till fett.

Om du vill ha en mer global och långvarig effekt, kolla näring, välj rätt produkter för att tvätta din hårtyp.

En positiv effekt på lösningen av problemet och korrekt fysisk aktivitet, särskilt aerob, pumpar alla viktiga kroppssystem.

Äggegenskaper är unika och effektiva för fet hårvård. Denna prisvärda produkt gör underverk. Det är så lätt att använda att det inte är svårt att använda det här verktyget. Efter två veckor med regelbunden användning av denna underbara produkt kommer du att märka en fördelaktig uppfriskande effekt.

Hårmask med äggula återvänder snabbt och silkiness!

En av de populära komponenterna i sådana masker är kycklingblomman. Det har en positiv effekt på hårstrukturen och hjälper till att lösa många problem.

Effekten av äggula på villkoret av håret

Den positiva effekten av äggulor på tillståndet och utseendet på håret bekräftas av många vetenskapliga studier och erfarenheter av flera generationer. Det finns många recept för äggulbaserat hår, som användes även av våra mormor, men har fortfarande inte förlorat sin popularitet bland de som föredrar naturliga sätt att vårda.

Positiva förändringar som uppstår med håret efter applicering av äggula, på grund av dess kemiska sammansättning:

 1. Retinol (vitamin A) är ett fettlösligt vitamin och antioxidant. Hjälper vid behandling av mjäll, stärker hårsäckar, förhindrar håravfall. Främjar restaureringen av tunna, spröda, splittrade ändar.
 2. Pantotensyra (vitamin B5) - ger normal blodcirkulation i huden och därmed flödet till folliklarna. Det förbättrar hårväxten, gör dem starka. B5 är aktivt involverad i pigmentering av hår, ger dem en hälsosam, rik färg, förhindrar att det gråa håret uppträder tidigt. Läker huvudets hud, hjälper till vid behandling av dermatit.
 3. Cyanokobalamin (vitamin B12) - behandlar mjäll, eliminerar klåda, lindrar irritation i huden, förbättrar hårväxten.
 4. Biotin (vitamin H) - eliminerar torr seborré, ger skinn, gör håret fluffigt och voluminöst.
 5. Kolin (vitamin B4) - stärker håret, förhindrar skallighet.
 6. Kobolt - accelererar hårväxten, fungerar som förebyggande av utseendet på tidigt grått hår.
 7. Kalium - är ansvarig för fuktgivande hår. Elementet mättar inte bara den nödvändiga mängden fukt, men bidrar också till det faktum att den hålls kvar i hårcellerna.
 8. Järn - hjälper till att normalisera den subkutana blodcirkulationen, som i sin tur har en positiv effekt på hårväxten.

Med hjälp av äggulor för hårvård kan du återställa sin hälsa och skönhet på kort tid.

Innan du använder gommen som kosmetisk måste du bli bekant med dess egenskaper.

Allmänna rekommendationer för beredning av masker

Välja ägg som du behöver komma ihåg: Ju fräschare de är desto högre är koncentrationen av användbara ämnen i dem.

Äggsmaskar är inte avsedda för lång lagring. Ägg är förgängliga, så maskeringslösningen måste förberedas för en applikation och omedelbart före proceduren. I matlagningsproduktionen ska maskor följa de allmänna reglerna:

 1. Separera äggula från proteinet bör vara noggrant, så att de inte blandar.
 2. Innan du kombinerar med andra komponenter ska äggulan pundas eller piskas.
 3. Vid tillsats av fasta ingredienser måste de krossas eller lösas i vätska.

Efter att masken har applicerats, för att förhindra att den torkar ut snabbt, ska huvudet täckas med ett plastbaddräkt, klädesfilm eller en vanlig plastpåse.

Populära recept för yolk hår masker

Antalet ingredienser i varje recept är baserat på genomsnittlig densitet och längd av hår. Med tanke på sina egna egenskaper kan alla självständigt öka eller minska volymen, men samtidigt behålla proportionerna.

Masker avsedda att stärka håret, öka volymen eller öka tillväxten, bör appliceras, gnugga in i huden. Om det inte innehåller aggressiva ingredienser kan resterna fördelas över hela hårets längd. Aggressiva produkter inkluderar användningen av vilka orsakar torrhet, brittleness, hårsektion, till exempel varm peppar, senap, alkoholhaltiga substanser.

För att göra maskinkomponenterna bättre penetrerar hårbotten, är det önskvärt att rengöra det med en skrubba. Fint salt kan användas som skrubber. Särskilt användbart för att göra detta med hög fet hud och mjäll.

Det rekommenderas att hålla masker med äggula i minst en timme.

 • För extra fuktighet

För ytterligare fuktgivande torrt hår applicera en mask av 1-2 yolks och två matskedar olja. Det rekommenderas att använda kastor, kardborre, mandel eller törstig olja. Alla komponenter kombineras och appliceras över hela längden av håret.

 • För att återställa brutet hår

En eller två äggulor kombineras med en matsked vegetabilisk olja (solros, olivolja eller linfrö). Blanda noggrant och applicera på hår.

 • För att eliminera mjäll

Verktyget hjälper till att lindra klåda, eliminerar torr och oljig mjäll, peeling. Lämplig för användning på alla typer av hår.

Framställd av två äggulor, en matsked av burdockolja, en tesked citronsaft, 4 droppar teträdolja.

I det första steget måste du mala tallarna. Blanda båda oljorna med citronsaft, och tillsätt sedan bara till äggula massan.

Den färdiga produkten smutsas grundligt in i huden, gör en lätt massage. Procedurens varaktighet från 40 minuter till en timme.

 • Att stärka och ge en hälsosam glans

Kombinera äggulan med en matsked mjölk (rumstemperatur) och tre typer eteriska oljor, var och en tar en droppe. Du kan använda blå kamille, rosmarin och geraniumolja eller välja en uppsättning oljor baserade på din egen smak.

 • Honungsmask för ytterligare näring

En-två äggulor (beroende på storlek), gnugga med tre matskedar av honung flytande konsistens. Applicera över hela längden på håret.

 • För att stärka håret

Mala gommen med två matskedar av kvalitetsbrandy och en matsked av ricinolja. Ägare av torrt hår gäller endast hårbotten, och de som har fet hår kan fördelas över hela längden.

 • För att förebygga håravfall

Mala två äggulor och mixa med ett glas färsk kefir. Det är bättre att använda kefir hemlagad.

 • För att bibehålla friskt hår

Masken som framställts enligt detta recept kan ge fullständig hårvård. Det närmar, fuktar hår, tillåter inte bildandet av splittrade ändar, gör håret smidigt och glänsande.

Framställd av två äggulor, ett halvt glas naturlig fet yoghurt och två matskedar honung.

Mala äggulorna och kombinera med yoghurt, mixa. Smält honungen i ett vattenbad, sätt till äggulv-yoghurtmassan, rör om till en jämnhetstillstånd.

Applicera en mask på hela längden av håret, isolerat med en näsduk eller handduk. Procedurens varaktighet är en timme.

 • För snabb hårväxt

Förbereder en mask av två äggulor, en tesked senapspulver, två matskedar olivolja.

Senap späd med en matsked vatten och kombinera med mosade äggulor, tillsätt olivolja.

Applicera bara en mask på hårrötterna och hårbotten, gnugga den försiktigt.

 • För naturlig hårlaminering

Användningen av masken orsakar effekten av laminering, förbinder de bitade och skadade håraxlarna, lägger till glans. Hår efter att proceduren är välskött.

För att förbereda en lamineringsmask behöver du: två äggulor, två matskedar av ätlig gelatin, en matsked hårbalsam (du kan ersätta varje färdig mask) och 6 matskedar vatten.

Späd gelatin med vatten, lägg åt sidan i 15-20 minuter för svullnad. Blanda äggulorna med balsam och det uppvärmda gelatinet, blanda noggrant.

Applicera en mask på tvättat, lite fuktigt hår, fördela det över hela längden, men steg tillbaka från rötterna 2-3 centimeter.

Det är nödvändigt att värma huvudet med en näsduk eller handduk ovanpå polyeten. För bästa effekten i 2-3 minuter, värm håret genom locket med en hårtork.

Maskens exponeringstid är en timme, sedan tvättas den utan schampo.

 • För att påskynda hårväxten

Masken används för att påskynda hårtillväxt, behandling eller förebyggande av skador av olika ursprung.

Mala två äggulor med en matsked, förspätt med vatten, torrjäst.

Applicera en mask, fördela hela längden.

 • Express mask för återhämtning

Verktyget hjälper till att snabbt återställa skadat hår till följd av misslyckad färgning eller permeering. Lämplig för torr hårtyp.

Förbereder en mask av två äggulor, en mogen avokado, två matskedar av grädde eller gräddfil, två droppar av vilken citrusolja som helst.

Förbereder sig enkelt. Avokado skinnas och tar bort benet, mosa med en gaffel eller med en mixer. Tillsätt grädde och eterisk olja (apelsin, citron, mandarin) till puré. Mala äggulorna i en separat behållare och kombinera med den totala massan.

Den färdiga masken kan appliceras på hela längden eller bara på spetsarna. Exponeringstiden är minst 40 minuter. Om masken tolereras väl kan den lämnas hela natten.

 • Yolkbaserad schampo

För att laga äggschampo behöver du bara använda färska kycklingägg. På håret av medellängd tillräckligt två äggulor. Slå dem upp med lite vatten. Du kan lägga 2-3 droppar eterisk olja. Välj bättre de oljor som är bra för håret.

Applicera schampo på vått hår, gnugga det i huden med massörrörelser. Utan tvätt kan det lämnas på håret i några minuter. Skölj det bättre med surgjort vatten. Förbered det med en matsked citronsaft eller äppelcidervinäger per liter vatten.

Som ett resultat av användningen av äggschampo kommer håret att stärkas, blir lätt att kamma, få en hälsosam glans. Det är nog att ansöka det två gånger i månaden.

Ur kosmetologins synvinkel är äggulan en unik produkt. Det har ett antal kvaliteter, användbara för hud och hår. Den systematiska och korrekta användningen av den hjälper till att förbättra håret, förbättra sitt utseende.

Äggmask för hår

Utan silkeslen, slät och glänsande hår, kommer ingen kvinna att känna sig 100% vacker. Här är bara en negativ inverkan av miljön, ohälsosam kost och konstant stress kan om några månader göra snygga strängar till skört, tråkigt och livlöst hår. Kan jag hjälpa henne med något? En hemlagad hårmask med äggula kommer att återställa naturlig styrka till dina strängar och göra dem avundas och stolthet.

Hur påverkar äggulan håret?

Färsk äggula är ett förråd av näringsämnen som förbättrar hårbotten och hårets tillstånd. Och poängen här är inte i magi eller mirakel, men i den överraskande kemiska sammansättningen av denna produkt:

 • Retinol (vitamin A) - eliminerar torr och oljig seborré, återupplivar splittrat, torrt, tunt och sprött hår, förhindrar deras förlust;
 • Cyanokobalamin (vitamin B12) - lindrar irritation, mjäll och klåda, deltar i blodbildning
 • Pantotensyra (vitamin B5) - stimulerar blodcirkulationen och förbättrar därför tillväxten av nytt hår. deltar i bildandet av hårpigment; är det bästa botemedel mot dermatit; förhindrar förekomsten av tidigt grått hår;
 • Kolin är en vitaminliknande komponent som stannar förlusten av strängar. Förresten, det återställer också nervceller, så gärna dricka råa ägg under tider med allvarlig stress;
 • Biotin (vitamin H) - lindrar hårbotten från mjäll, ger håret glans och volym;
 • Järn och kobolt är två andra element utan vilken normal hårväxt är omöjlig;
 • Kalium - mättar cellerna i huden och strängarna med vatten och tillåter inte att den avdunstas.

Resultatet av regelbunden användning av äggmasken kommer att vara ett slätt och glänsande hårhår som alla runt kommer att beundra.

Yolk hår masker - indikationer och kontraindikationer

Indikationerna för äggula masker är sköra, splittrade, tunna, skadade och torra trådar. Men det betyder inte att du har ett friskt hår, du kan inte från tid till annan hålla en skönhetssuga med skönhet för nöje och förebyggande.

Vad gäller kontraindikationer finns det bara två av dem:

 • Individuell intolerans mot yolkomponenterna och en tendens till allergiska reaktioner. Om du bestämmer dig för att använda äggula som terapeutiskt medel, utför ett test på insidan av handleden - smörj huden med en äggblandning i 15 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Inom några timmar, följ reaktionen - om det finns någon rodnad, klåda, brännande och annat obehag på huden, vilket tyder på att du inte ska applicera produkten på trådarna.
 • Oljig hårtyp är inte ens en kontraindikation, utan bara en nyans. För att en sådan mask ska kunna vara användbar, måste du lägga till ett torkelement till det (till exempel citronsaft).

Populära recept för äggula masker för normal typ

 • Honung - 2 msk. skedar;
 • Lök - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.

Så här förbereder du masken:

 1. Smält honung i ångbad.
 2. Anslut den med äggula.
 3. Kasta finhackade eller riven lök.
 4. Rör tills mjuk.
 5. Vi lägger på huvudet.
 6. Håll masken i ungefär en timme.
 7. Mitt huvud med schampo - det tar bort lökens smak.

Vi samlade 10 enkla och effektiva recept med honung och ägg.

Med tillsats av brandy

 • Äggula - 2 st.
 • Vatten - 40 gram;
 • Cognac - 40 gram.
 1. Beat äggulor.
 2. Kombinera dem med brandy och vatten och blanda noggrant.
 3. Applicera masken på strängarna i högst 20 minuter.
 • Äggula - 2 st.
 • Yoghurt (fetthalt) - 100 gram;
 • Citron eller apelsinskal (riven) - 1 tsk.
 1. Slå yoghurt tillsammans med äggulor.
 2. Applicera blandningen över hela längden på trådarna och vänta 25-30 minuter.

Användbar mask med aloe juice

 • Äggula - 1 st.
 • Flytande honung - 1 tsk
 • Aloe juice - 1 msk. en sked.
 1. Kombinera honung, äggula och aloejuice.
 2. Vi gnuggar först i rotszonen och sträcker sedan massan längs hela längden.
 3. Vi använder en varm keps och väntar i 35 minuter.
 • Banan - 1 st.
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 1 matsked
 • Öl - ½ kopp.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Vi mättar trådarna med en helande blandning.
 3. Håll masken under huven i ungefär en timme.

Yolk masker för torrt hår

 • Arnicaolja - 2 msk. skedar;
 • Burdock (castor) olja - 2 msk. skedar;
 • Äggula - 2 st.
 1. Blanda oljan.
 2. Lägg till dem äggulorna och mixa.
 3. Applicera på strängar i ungefär en timme, varma huvudet med en varm keps.

C tillsatser av oljor

 • Olivolja - 1 msk. sked;
 • Castor - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.
 1. Värm oljan i ett vattenbad.
 2. Tillsätt äggulan och blanda den grundligt med den första blandningen.
 3. Vi sätter på trådar, vi sätter dem i en handduk och värmer vårt hår med en hårtork.
 4. Håll masken i 40 minuter.

Honung och burdock olja

 • Äggula - 2 st.
 • Naturlig honung - 2 tsk
 • Kockolja - 2 tsk.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Vi sätter på strängar.
 3. Tvätta av efter 40 minuter.
 • Vodka - en halv kopp;
 • Vatten - ¼ kopp;
 • Äggula - 2 st.
 • Flytande ammoniak - 1 tsk.
 1. Vi kombinerar vatten, ammoniak och vodka.
 2. Introducera vispador i en tunn ström.
 3. Ständig omrörning av blandningen, bringa den till ett enhetligt tillstånd.
 4. Gnugga masken i hårbotten.
 5. Låt det stå i ca 30 minuter, skölj med rent vatten.

Majonnäs, honung och vitlök

 • Majonnäs - 1 msk. sked;
 • Honung - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.
 • Vitlök - 1 kryddnejlika.
 1. Vi kombinerar majonnäs med flytande honung.
 2. Tillsätt vitlök och vispador till dem.
 3. Vi mättar trådarna med blandningen och väntar 40 minuter.

Yolk masker för fet hår

Essentiella oljor och konjak

 • Cognac - 50 ml;
 • Äggula - 2 st.
 • ½ citronsaft;
 • Estrar av tall, avokado, mynta och enbär - 2 droppar vardera.
 1. Blanda alla ingredienser i en ren maträtt.
 2. Applicera på trådar i en halvtimme.
 3. Tvätta av med vatten utan schampo.
 • Äggula - 2 st.
 • Kockolja - ½ tsk;
 • Juften av en halv citron.
 1. Torka äggulor i citronsaft.
 2. Lägg till burdock olja.
 3. En halvtimme senare mitt huvud.

Oljor med konjak och citron

 • Äggula - 1 st.
 • Cognac - 1 tsk;
 • Castorolja - 1 tsk;
 • Mandelolja - 1 tsk;
 • Citronsaft - 1 tsk.
 1. Anslut alla komponenter i blandningen.
 2. Lägg dem på strängarna i 20 minuter.
 3. Skölj håret med rent vatten.
 • Kamferolja - ½ tsk;
 • Vatten - 2 msk. skedar;
 • Äggula - 1 st.

Så här förbereder du masken:

 1. Vi kombinerar alla ingredienser.
 2. Vi applicerar dem på huden och håret med massagerörelser.
 3. Tvätta av efter 5-7 minuter.

Skaldjursolja och burdock mask

 • Yolks - 2 st.
 • Kockolja - 1 tsk
 • Juice av en citron.

Så här förbereder du blandningen:

 1. Blanda äggulor med citronsaft.
 2. Lägg till burdock olja.
 3. Blanda blandningen och applicera den på trådarna.
 4. Vi tvättar på en halvtimme.
 5. Att fullständigt bli av med mjäll behöver cirka 15 procedurer.

Yolk masker för olika hårtyper - det här är ett unikt verktyg som ditt hår alltid ser bra ut!

Yolk hår masker - tips

Kosmetika på basis av äggula kan helt fungera endast när vissa villkor är uppfyllda. Annars kommer de inte att ge någon fördel:

1. Gyllan koagulerar vid 65-70 grader, så det kan inte blandas med heta matar. Om du förbereder en mask i ett vattenbad, var noga med att massan inte värmer upp över 45-50 grader. Blandade fortfarande blandningen? Känn det fritt att skicka det till papperskorgen, eftersom golvet kokt äggula fast i håret och kamma det där ute blir det mycket svårt.

2. För äggula masker, kan du ta några ägg.

Huvudvillkoren är att de ska vara hemlagad, det finns mer näringsämnen i dem än i butiken.

3. Vid framställning av hårmaskor, separera ordentligt det vita från äggulan. Detta görs mycket enkelt:

 • Metod 1 - Gör en tratt med en smal nacke från albumet och bryt ett ägg in i det. Proteinet kommer att dräneras i en förfylld skål, men äggulan kommer att förbli på trappans väggar.
 • Metod 2 - Pipa ägget med en tjock nål eller en nål på båda sidor och bara dekantera proteinet.
 • Metod 3 - bryt ägget och rulla innehållet från en del till en annan. Proteinet kommer att rinna ner, äggulan kommer att förbli i skalet.

4. Experter rekommenderar inte att tvätta håret i 2-3 dagar före proceduren.

5. Maskonen på äggulan appliceras endast på torra och obehandlade strängar.

6. Först måste du behandla rötterna och hårbotten - gnugga bara massan med fingertopparna. Ljus och massage rörelser.

7. Nu är det resten av hårets massa - fördela blandningen genom hela sin längd med en sällsynt kam.

8. Om hårspetsarna är splittrade, glöm inte att borsta dem igen med behandlingsblandningen.

9. Efter applicering av masken, samla trådarna i ett bunt, göm under en duschlock (eller en vanlig väska) och en turban från en varm handduk.

10. Du kan lämna blommans mask även under hela natten, eftersom den här produkten inte torkar och inte orsakar någon irritation. Om du tar minsta tid, stanna i 1-2 timmar. Under denna period absorberar håret och epidermis all den användbara kompositionen.

11. När du använder ytterligare komponenter (ingefära, senap, kanel, peppar, tinktur, cognac och andra) hålles masken i endast en halvtimme. Annars kan du tjäna irritation eller bränna.

12. Skölj inte skummasken med varmt vatten. Om massan är krökt på håret, applicera en bra balsam på dem och tvätta den med ättiksyra (1 matsked till 1 liter vatten).

13. Shampoo under proceduren är inte användbar för dig, eftersom äggulan i sig är ett starkt rengöringsmedel.

14. Applicera dessa masker varannan dag. I närvaro av aggressiva komponenter är tillräcklig och en gång i veckan.

15. Hela behandlingen av sådan behandling är 10 sessioner.

Genom att följa dessa rekommendationer från experter kommer du att uppnå bra resultat och snart kommer du att kunna skryta med en lyxig man av vackert hår.

Effektiviteten av masker för hår med äggula: användbara egenskaper. Unik kombination av äggula och olja för friskt hår

Att vara en värdefull matprodukt kan äggulor också vara ett bra fuktgivande, naturligt effektivt medel för att återställa hårets naturliga skönhet. Kompositionen innehåller näringsämnen som kan penetrera djupt in i hår- och hårbotten, vilket påverkar låsens tillstånd på mobilnivån. Om håret har förlorat sin naturliga glans, blir torr, spröd, hård så är det tillräckligt att förbereda en mask på grundval av äggula för att eliminera sådana problem.

Hårmask med äggula - egenskaper hos sammansättningen av den naturliga ingrediensen

Färsk äggula kombinerar många användbara element och näringsämnen som positivt påverkar hårbotten och håret. Den kemiska sammansättningen av produkten innehåller följande ämnen:

• A-vitamin eller retinol - eliminerar hårbotten i hårbotten, återupplivar torra och splittrande hår, förtorkar håret, förhindrar förlusten.

• B12-vitamin eller cyanokobalamin lindrar irritation, klåda, eliminerar torr hud och effektivt bekämpar mjäll, deltar i blodproppens processer och stimulerar därför hårväxten.

• B5-vitamin eller pantotensyra - ett element som är viktigt för blodcirkulationen, deltar i bildandet av hårpigment, eliminerar dermatit, är ett profylaktiskt medel för uppkomsten av för tidigt grått hår.

• Cholin är en vitaminliknande komponent som saktar eller stoppar håravfallsprocessen, det kan också återställa nervceller, lindra nervspänningar och påfrestningar, vilket ofta orsakar problem med hårhår.

• vitamin H eller biotin kämpar mjäll, ger krullvolymen och naturlig glans

• kobolt, järn - de faktorer som är inblandade i att säkerställa normal hårväxt

• Kalium - behåller fukt i hårbotten och håren.

Med regelbunden applicering av äggula på håret kan du se ett sådant resultat av komponenternas gemensamma arbete, som glans, densitet, jämnhet och glans.

Användningen av masker för hår med äggula mot hårdhetens hårdhet

För ägare av fet hår kommer äggulan att bli en riktig välsignelse. För att effektivt avlägsna fettinnehållet i strängarna, bara blanda några ingredienser som lätt kan hittas i alla hem och skapa en av de föreslagna maskerna:

1. En blandning av citron och äggula. Det är nödvändigt att skilja den nödvändiga delen av kycklingägg, tillsätt 1 msk. l. citronsaft, blanda och applicera jämnt på hårbotten och håret. Håret ska vara rent. För att förbättra effekten kan du värma ditt huvud, till exempel med en handduk. Men att gå med en sådan mask behöver du inte mer än 20 minuter. Det kommer att hjälpa ditt hår att hålla sig rent längre och håller också perfekt blond hårs skugga.

2. Kombinationen av äggula, aloe vera juice och honung är ett ganska enkelt men effektivt recept. Alla komponenter måste blandas i lika stora mängder och hållas på håret i ca 25 minuter. Applicera en grundligt blandad komposition till huden med massörrörelser.

3. Kombinationen av äggula och cognac bra och snabbt eliminerar fett och accelererar hårväxten.

4. Yolkask med senap - liknande brandy, kan denna produkt perfekt utföra två funktioner: eliminera fett och stimulera tillväxt. Penetrerar djupt in i cellerna, senap ökar blodflödet, reglerar metaboliska processer, vilket påverkar graden av spiring av hårsäckar. Använd i receptet du behöver pulveriserat senap, utspätt med vatten till tillståndet av gruel. Och i sista stund måste du lägga till äggula.

Några av alternativen kommer att kunna normalisera vattenfettbalansen i huden, så att håret inte längre blir snabbt fett.

En kombination av maskerad äggula och olja för att återställa torrt och normalt hår

När det gäller torrt och svagt hår måste helt olika ingredienser väljas tillsammans med äggula för att återställa dem. Till exempel kan olika oljor vara en hälsosam elixir för hår, de fuktar och fukerar helt hår, mättar dem med energi från insidan och återställer sin struktur.

Den vanligaste oljan för att öka hårtillväxten är burdock. I kombination med äggula kan denna ingrediens användas regelbundet efter varje hårtvätt. Resultatet kommer inte bara att accelerera tillväxten, men också en minskning av håravfall, matthet kommer att försvinna, håret blir inte längre livlöst, kommer att få silkighet och glans.

Andra kosmetiska oljor, såsom havtorn, mandel, olivolja och andra, kan bli extra komponenter i äggula masken.

Masker av äggula och olja är mycket användbara för hår efter färgning. Färgämnen är en aggressiv substans som påverkar både håret och hårbotten. Efter frekvent färgning, särskilt lätta, börjar håret bryta, falla ut, bli torrt, livlöst. Masker i detta fall är utformade för att påskynda läkning av hudskador, återställa strukturen i trådarna, fuktar och närmar cellerna. Och förbättrar effekten av sådana masker med tiden tillsatt honung.

Bibehålla skönhet och hälsa hos vanligt hår, samt återfuktar torr burk och en annan grupp av produkter - jäst mjölk, såsom gräddfil, kefir, yoghurt. Att förbereda ett sådant verktyg är väldigt enkelt. För kort och medium hår kommer 1 äggula tillräckligt, för lång 2, som du behöver lägga till samma mängd gräddfil eller kefir. Applicera blandningen på vått rena strängar, samtidigt som de är mättade rötterna. Då måste du värma huvudet och vänta minst 20-30 minuter. Att tvätta bort en sådan äggula mask kan vara svår, i vissa fall finns det en specifik jästluftmjölkslukt.

Ingredienser för en naturlig maskeolja och olja - recept för alla tillfällen

Från naturliga ingredienser kan du skapa en stor mängd hemlagade masker som hjälper till att lösa alla problem med hår. Gommen är en av de få produkter som går bra med andra komponenter i maskerna. Till det kan du lägga till örtte, oljor, mat. Vilken som helst av komponenterna förbättrar endast yolkens fördelaktiga egenskaper. Välj ett lämpligt recept från sorten, beroende på det nyckelproblem som behöver lösas. I de presenterade varianterna av den beräknade dosen för hårets genomsnittliga längd, så kan antalet variera:

1. Fukt hår med äggula och kosmetisk olja. Det är nödvändigt att ta 1-2 äggulor och 2 msk. l. vilken kosmetisk olja som helst.

2. Lösa problemet med att splittra slutar med vegetabilisk olja. Standardmängden äggula och 1 msk. l. någon vegetabilisk olja, till exempel linfrö, solros, olivolja.

3. Skina och stärka håret tack vare den eteriska oljan. Behöver kombinera 1-2 äggulor, 1 msk. l. varm mjölk och 1 droppe rosmarin, kamille och salvia. Någon annan uppsättning eteriska oljor passar dig.

4. Honung näring - du behöver 1 äggula, som måste poundas från 3 msk. l. flytande honung.

5. Skina och skina av håret på grund av gelatin. Det tar 25 g pulveriserat gelatin, ett glas vatten, 1-2 yolks, 3-4 matskedar. l. hårbalsam. Efter utspädning av gelatin i vatten måste du tillsätta resterande ingredienser, applicera på hår och hålla i en halvtimme.

6. Tillväxtökning på bekostnad av jäst. Lämplig produkt i torr form 1 msk. l. Det är nödvändigt att späda jäst med vatten till en uppslamning och tillsätt ett par äggulor.

Användbara tips om användning av hårmaskor med äggula

Effektiviteten av användningen av äggula masker kommer bara att uppstå vid korrekt användning av ingrediensen. I andra fall kommer förfarandets effektivitet att vara noll:

1. Gommen tenderar att krulla vid 70 grader eller mer, så det rekommenderas inte att kombinera den med heta livsmedel.

2. Lämplig för masker av ägg från alla ägg, men mer bra kommer hemifrån.

3. Vid framställning av masker måste kunna separera äggulan från proteinet.

4. Applicera äggula masken ska vara först och främst i hårbotten och rötterna, och sedan fördela massan över hela längden av håret. Rörelsen ska vara diskret, ljus och massage.

5. Det är bekvämt att distribuera kosmetiska masker genom håret med en sällsynt tunn kam.

6. Om det finns problem med splittrade ändar, är det nödvändigt att noggrant uppmärksamma detta område och smörja dem noggrant med kompositionen.

7. För att förbättra ingrediensernas egenskaper måste masken på håret isoleras. För detta kan du använda ett duschlock, en väska, en handduk.

8. Fuktgivande och närande maskar kan lämnas på håret även för hela natten. Men de komponenter som ingår i recepten för att bli av med fet hår, torkar både hud och hår, så du borde inte göra sådana experiment med dem.

9. Skölj yolkblandningen från håret med varmt vatten är omöjligt. Om massan lyckats krumma på håret, kan du försöka tvätta den med en stor mängd balsam och ättiksyra utspädd i vatten i andelen 1 msk. l. på 1 liter.

10. När sköljningen inte behöver användas, är äggulan i sig ett bra tvättmedel.

11. Den optimala frekvensen av applicering av masker - 1 gång om 2 dagar. Om det innehåller potenta eller aggressiva ingredienser, såsom senap, peppar, ingefära, ska frekvensen minskas till 1 gång per vecka.

En hel kurs för att använda masker är i genomsnitt 10 sessioner. Under denna tid kan du uppnå betydande förändringar med en bättre sida för håret.

15 recept för de bästa hårmaskorna med äggula: vad är deras fördel och hur man använder dem?

Äggulan i ägget är en utmärkt behandling för alla typer av hår.

Det har länge använts av kvinnor, som är huvudkomponenterna i olika masker, som kan göra smala, tråkiga strängar till ett lyxigt, glänsande hår.

Vad är användningen?

Huvudfunktionen som utförs av äggulan för hår är att stärka, närma, ge strängarna en silkeslen stat. Gommen från ett nybrutet ägg kan bäst utföra dessa uppgifter.

Fördelen med äggula är att den är rik på olika fördelaktiga spårämnen och vitaminer.

Hur är det mer användbart än protein?

Man tror att äggulans ägg är bättre än protein. Det är lätt att bevisa, överväga vad som är en del av äggulan:

 • Vitamin A är perfekt för att eliminera alla typer av mjäll, det förstärker håret tydligt, vilket gör det mer livligt, silkeslen, mjuk och smidig. Förhindrar problemet med att dela hår
 • Pantotensyra i produkten i fråga ökar processen för att stimulera hårväxten. Detta uppnås genom normalisering av blodcirkulationen i hårbotten. Dessutom hindrar vitamin B5 hudens skalning, liksom utseendet på grått hår.
 • vitamin B12 och folsyra normaliserar blodkärlens arbete, eliminerar känslan av torrhet och klåda, förhindrar utseende seborré
 • Kolin stör hårförlusten. För personer som lider av skallighet är masker med äggulor i detta fall bästa möjliga sättet.
 • lecitin förhindrar nedfall
 • H-vitamin ger sken, volym, eliminerar seborré
 • kobolt, D-vitamin och järn accelererar processen med starkt hår;
 • kalium behövs för att behålla den önskade mängden fuktighet;
 • fosfor och magnesium förbättrar utseendet på trådarna, vilket gör dem skina och mjuka.

Vad mer är användbar äggula, så det fett - de förstärker håret, tar hand om torr hårbotten, fuktar den. Du kan lära dig mer om fördelarna med äggula och hela ägget i motsvarande artikel.

När det gäller protein kan det sägas att det finns praktiskt taget inga användbara ämnen i den. Den innehåller bara ett minimum jämfört med äggulan, innehållet av kalcium och folsyra, liksom andra vitaminer.

Tips! Protein är dock inte värdelöst. Den är lämplig för rättvis hår och fet hårbotten. Vi rekommenderar att du läser recepten för proteinbaserade masker.

Hur man använder äggmasker?

När man bestämmer sig för att börja använda masker med äggula, måste man rådfråga en specialist som hjälper till att bestämma vilken typ av hår som ska identifiera samtliga befintliga problem med dem, vilket kommer att behöva bli av med.

Effektiva sådana verktyg kommer endast att vara om du lyssnar på några råd och rekommendationer. Det är till exempel rekommenderat att tillämpa i sådana fall:

 • människor med torrt hår typ;
 • om strängarna är överdriven på grund av konstant användning av hårtorken och krullen;
 • håret var bortskämd efter frekvent färgning eller krökning;
 • sköra, splittrade strängar;
 • matt och tunt hår.

För att förhindra att håret smells av äggula efter proceduren rekommenderas att endast vätskeinnehåll används, efter att filmen har tagits bort från äggulan. Dessutom är det tillåtet att tillsätta olika eteriska oljor till masken.

Det är strängt förbjudet att använda masker baserade på kycklingögon för personer som lider av allergier. Om du inte är helt säker på om du har en intolerans mot denna produkt, ta ett allergitest: Smörj ett litet område på insidan av din handled i 20 minuter. Efter denna tid tvättas massan av med varmt vatten och huden övervakas för eventuella ändringar.

Fara! I händelse av en brännande känsla, klåda, även en liten rodnad på huden, utseendet på fläckar, blir det klart att denna typ av kosmetika är kontraindicerad för dig.

För oljigt hår används sådana masker endast i kombination med torkningskomponenter. Detta är till exempel citronsaft.

När du bestämmer dig för att göra en mask hemma, måste du komma ihåg att rågelpanna kan blandas med andra komponenter, vars temperatur inte överstiger 65-70 grader. Det är med dessa indikatorer att äggulan koagulerar. Därför ska värmekomponenter för masker se till att de inte överhettas.

Den optimala temperaturen för den färdiga kosmetiska produkten är 50 ° C. Denna indikator är den mest bekväma för hårbotten. I händelse av att äggulan har kokats i bulk kan masken kastas bort, eftersom äggets ägg kommer att läckas dåligt från huvudet och göra det svårt att kamma.

Innan du förbereder en mask, se till att det inte får protein. För att göra detta, skölja försiktigt skinkan. Detta kan ske genom att försiktigt bryta skalet i ungefär två lika delar och överföra massan från en del till en annan.

Gör det över diskbänken eller disken! Du kommer att se att proteinet staplas i en behållare, men äggulan förblir.

Du kan också använda en tom plastflaska. Genom att suga sin äggula inuti, kommer den att skilja sig från proteinet.

Vid användning av hemlagade ägg kommer effekten av förfarandena att vara mycket högre än användningen av butiksprodukter. Detta förklaras av det faktum att fjäderfä matas bättre, så dess ägg är rika på olika vitaminer och fördelaktiga ämnen.

Det är också önskvärt att äggen var färskt - rivit inte mer än 7 dagar sedan.

Tips! För beredning av kosmetiska hårvårdsprodukter är alla typer av ägg lämpliga: kyckling, vaktel, anka och andra.

Applicera den färdiga massan ska vara på torra, smutsiga trådar. Massage rörelser, gradvis massa gnidas in i rötterna, och sedan appliceras längs hela längden. För detta är det mest lämpligt att använda kammen.

Om strängarna är starkt mejslad, döljer du noggrant in i håret efter att ha gnid massan i rötterna. Det kommer att fungera som ett utmärkt botemedel.

För att förbättra läkningseffekten kan du dölja ditt hår i en plastpåse som måste vikas i en varm handduk ovanpå.

Den optimala tiden under vilken du behöver hålla verktyget på huvudet - 1-2 timmar. I vissa fall lämnas det över natten. Allt beror på maskins extra komponenter.

Om bland de ytterligare ingredienserna är brandy, peppar, kanel, ingefära eller senap, är den tillåtna tiden för att hitta masken på huvudet 25 minuter. Annars kan brännskador uppträda.

Det är möjligt att tvätta av massan från huvudet endast med varmt vatten, annars kommer äggulan att koka direkt på den och gula klumpar kommer att uppstå, vilket blir mycket svårt att kamma ut. Om äggulan är krökt på håret, måste du applicera en balsambalsam på dem och tvätta den med en beredd lösning av 1 matsked vinäger och 1 liter rent vatten.

Efter avslutad procedur tillåts schampon inte att appliceras, eftersom äggulan och så väl rengör håret.

Äggsmaskar kan användas nästan varje dag endast om de inte har några irriterande komponenter (senap, brandy och andra). Du kan se ändringarna åtminstone efter 4 procedurer.

recept

Att förbereda en mask med äggula är mycket enkel hemma. Det viktigaste är att välja receptet som passar din hårtyp eller eliminera det befintliga problemet.

För normalt hår

Hett med peppar och konjak

För normalt hår, en mask som närmar dem, ökar tillväxten och reparationer skadade trådar är lämpliga. Som ingredienser behöver du:

 • äggula - 1 stycke;
 • citronsaft - 1 msk. l.
 • cognac eller vodka - 1 msk. l.
 • markerad rödpeppar - 1 tsk;
 • burdock olja - 1 msk. l.
 • Aloe juice - 1 msk. l.

Alla komponenter att ansluta, distribuera med en kam till tipsen. Täck med ett paket, linda i en handduk och låt i 40 minuter. Skölj utan schampo.

Förfarandet upprepas i 4 veckor inte mer än 4 gånger.

Honung Mejeri

För den vanliga typen är ett annat recept också lämpligt, vilket gör dem starka, ömma och glänsande. Behöver ta:

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 2 msk. l.
 • mjölk - ett halvt glas;
 • jäst - 10 g

Värm mjölken till en temperatur av 25-30 grader, tillsätt honung till det och späd jästen i den resulterande vätskan. När de kommer lägger till förblandad äggula.

Applicera på tipsen. Huvudet kan inte täcka. Håll i en halvtimme. Det är tillåtet att upprepa 3 gånger i veckan i 4 veckor.

Detta är bara en av många ägg- och honungsmaskar - den mest användbara blandningen för hår. Vi rekommenderar att du läser andra recept.

För torrt hår

Med olivolja och lera

Återuppliva torra strängar benägna att brytas, lämpliga medel framställda av följande komponenter:

 • äggula - 1 stycke;
 • vit lera - 2-3 msk. l.
 • olivolja - 1 msk. l.

Alla blandas och appliceras från rot till spets i en timme, efter att ha täckt huvudet med plastfolie och lindats med en varm scarf.

Tvätta av med shampoo.

Det är bättre att upprepa sådana åtgärder en gång inom 6-8 veckor.

Med äppelsås

Återställ de torra trådarna, mätta dem med den nödvändiga mängden fukt, en sådan mask, för att förbereda som måste blandas:

 • äggula - 2 stycken;
 • massa av äpple eller banan - 2-3 msk. l.
 • druvfröolja - 2 msk. l.

Applicera på strängar. Wrap i en timme, skölj.

Upprepa 2 gånger i veckan en månad.

Med honung och te

För torra och tunna trådar är en mask tillverkad av sådana komponenter lämplig:

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 2 msk. l.
 • grönt bryggt te - 4-5 st. l..

Gnid, sätt på ett duschlock, linda och lämna i en halvtimme.

Det är lämpligt att upprepa minst en gång i veckan i minst en månad.

För oljigt hår

Följande masker är lämpliga för att minska fett och talg.

Med ättika

För fetttypen kommer följande åtgärd att göra:

 • äggula - 1 stycke;
 • svart lera - 1 msk. l.
 • äppelcidervinäger - 2 msk. l.

Blanda bra och applicera på trådar.

Låt på i 30-40 minuter och skölj med varmt vatten.

Upprepa inte mer än en gång inom 2 månader.

Med senap

I närvaro av fet hår används ett annat medel, vilket kan beredas tack vare sådana komponenter:

 • äggula - 1 stycke;
 • senapspulver - 1-2 msk. l.
 • Havtornsjuice - 3-5 st. l.
 • vatten - så att massan inte är väldigt flytande.

Gnid bara in i rötterna, täcka med påse och handduk. Förvaras inte mer än 10-15 minuter. Tvätta av med schampo.

Upprepa inte mer än 1 gång per vecka 1-1,5 månader.

Var uppmärksam! Innan du använder maskerar med senap, rekommenderar vi att du gör ett test för allergier.

mjäll

Kockolja

Följande recept hjälper till att eliminera mjäll (torr och fet), klåda och överflöd. mix:

 • äggula - 2 stycken;
 • burdock olja - 1 msk. l.
 • citronsaft - 1 msk. l.
 • tea tree oil - 4 droppar.

Gnid försiktigt blandningen i huden, sätt ett duschlock på huvudet och linda det i något varmt.

Lämna en timme.

Applicera 2 gånger i veckan under månaden.

Honung och apelsin

Det kommer att bidra till att eliminera mjäll, förhindra håravfall, stärka hår och bidrar också till deras snabbare tillväxtmask, som består av:

 • äggula - 2 stycken;
 • honung - 2 msk. l.
 • vodka - 3-4 msk. l.
 • orange - 1 bit;
 • jojobaolja - 1 msk. l.

Först av allt måste du skära en apelsin och pressa juice ut ur det. Värm den filtrerade vätskan till en temperatur av 35 grader. Blanda sedan honung och vodka in i den.

I en separat skål, kombinera smör och äggulor, lägg sedan till andra ingredienser. Blanda väl. Applicera och skölj endast en timme.

Det är bättre att upprepa sådana åtgärder en gång i veckan i 1 eller 1,5 månader.

Med citron

Mask med citron och kycklingägg är ett fantastiskt botemedel mot mjäll, torr hud och klåda.

Dessutom blir strängarna mer voluminösa, mjuka, lydiga och silkeslen. För att förbereda detta underbara verktyg måste du blanda:

 • äggula - 2 stycken;
 • citronsaft - 3-5 msk. l.
 • burk eller olivolja - 1 msk. l.

Gnid försiktigt in i huden och fördela över hela längden. Att samla hår och täcka dem med plast. Top wrap med en handduk. Håll i en halvtimme. Tvätta av med varmt vatten.

Du kan se resultatet efter några få procedurer, men genom att upprepa denna mask 2 gånger i veckan i minst 6 veckor, kommer du att uppnå ett riktigt högkvalitativt resultat.

Från att falla ut

Med skridskoåkning

Denna äggmask är lämplig om det finns problem med svår håravfall. Vid tillämpning av denna metod förstärktes rötterna avsevärt. Du kan läsa mer i artikeln om masker med ägg och brandy.

För detta recept behöver du:

 • 1-2 yolks;
 • Cognac - 2 msk. l.
 • ricinolja - 1 msk. l.

Blanda alla komponenter och applicera en massa med massagebevegelser i hårbotten, täck med en påse och linda med en varm handduk.

För att hålla 30-35 minuter. Förfarandet bör upprepas 1 gång per vecka under månaden.

Tips! Det är bättre att använda en högkvalitativ alkoholhaltig dryck, eftersom det kommer att ge fler fördelar och kommer inte att orsaka en allvarlig brännskada på huden på huvudet.

Med kefir

Perfekt hjälp från baldness ett sådant verktyg:

 • äggula - 2 stycken;
 • kefir - ett halvt glas.

Blanda komponenter, gnugga in i rötterna och fördela över alla trådar.

För att bibehålla 40-60 minuter, inslaget med en varm handduk.

Tvätta av med schampo vatten. Upprepa en gång i veckan i 2 månader.

healing

För att återställa skadat hår, för att få dem att leva och skina igen behöver du:

 • äggula - 2 stycken;
 • Malt naturligt kaffe - 1 msk. l.
 • Cognac - 2 msk. l.

Sprid över hela håret. Skydda med en papperspåse och linda ihop med en varm trasa. Lämna i 60 minuter.

Det är nödvändigt att göra denna procedur en gång i veckan i minst en månad.

Det här verktyget förbättrar inte bara strängarnas tillstånd, men ger dem också en trevlig kaffeskade och arom, som många människor.

Varning! Denna mask är endast lämplig för ägare av mörkt hår.

firming

Det är möjligt att stärka håret tack vare en sådan mask, vilket kommer att behöva lite mer tid att skapa.

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 3-5 msk. l.
 • aloe juice - 2 msk. l.
 • vitlök - 1 kryddnejlika.

Blanda aloejuice, vitlök och honung och kyla över natten. Låt värme och blanda 1 matsked av den resulterande massan med äggula i en behållare innan du tvätter huvudet.

Gnid in i huvudet, linda och låt i 20 minuter. Skölj med varmt vatten flera gånger. Var noga med att använda schampo. Upprepa minst en månad en gång i veckan.

Tillväxtökning

Stimulera hårväxt kan en sådan mask:

 • äggula - 1 stycke;
 • senap - 1 msk. l.
 • vatten - 2-3 msk. l.
 • olivolja - 3-5 msk. l.

Applicera endast på hårrötterna i högst 10-15 minuter. Tvätta av med schampo vatten flera gånger.

Upprepa 1 gång per vecka i 1 månad.

Användbar video

Vi erbjuder dig att läsa videon om beredning och applicering av masker från äggula.

slutsats

Äggula är en utmärkt hårvårdsprodukt som, om den används korrekt och korrekt, kommer att hjälpa till att bli av med ett stort antal hårproblem och förhindra att de återkommer.Nästa Artikel
Granskning av de bästa italienska hårfärgerna