Göm inte och behandla: ta hand om hårbotten


Bland de överflöd av moderna hårvårdsprodukter är det ibland lätt att bli förvirrad. Oftast uppmärksammas konsumenterna av kosmetiska och medicinska preparat för olika typer av hår, medan vi helt glömmer det faktum att hårbotten behöver särskild vård.

Det innehåller hårsäckar, eller, helt enkelt, hårrötter, så vård ska vara systematisk och konsekvent. Om du har allvarliga problem behöver du åtminstone ett samråd med en kosmetolog, och bättre en hudläkare eller en tricholog. Maskar mot fethet och klåda, applicering av peeling, en mask för torr hårbotten och medicinsk kosmetika är perfekt för förebyggande.

Orsaker och symtom

För psoriasis, liksom utseendet på torr eller oljig mjäll, klåda, torrhet, som är de vanligaste problemen i hårbotten, bör du genast besöka en specialist. Orsakerna till torrhet och oljighet kan vara olika - allergier, felaktig vård, levande i svåra klimatförhållanden, vattenkvalitet, ohälsosam kost, dysbakterios och jämn stress. När det gäller känslig hårbotten kan reaktionen på olika faktorer vara ganska våldsam, dess ägare måste vara särskilt försiktiga och inte ta upp frågan till läkare.

Masker för varje tillfälle

Enligt exponeringsmetoden är sådana masker uppdelade i skalar (i analogi med ansikts- och kroppskalningsskrubb); på effekten - på fuktgivande, närande, lugnande, stimulerande och anti-mjäll. Och slutligen skiljer de mellan sättet för hudtyp: för torrt, normalt, oljigt och känsligt. Denna kosmetiska produkt kan köpas i en vanlig butik, apotek, eller till och med gjort hemma. För allergier och psoriasis, kontakta läkare innan du gör något. Vi rekommenderar starkt dig att göra självmedicinering.

reningsmedel

Skalningen är utformad för att exfoliera döda hudpartiklar, vilket hjälper håret att "andas" fritt. Det är väldigt enkelt att göra hemma med hjälp av till exempel vanligt salt. Det behöver bara gnidas in i hårrötterna och tvättas sedan av. Med torr hårbotten är det bättre att göra sådan skalning en gång i veckan, med fet hud en eller två gånger i veckan. För dessa ändamål rekommenderas att du använder kaffe i stället för salt och om du blandar det med äggula och brandy och inte tvättar det i en timme, kommer du att ha en dubbelverkande peeling mask!

Oljig hud

Hon behöver torka, sammankoppla och desinficera komponenter, såsom zink, mentol, tea tree, lavendel, rosmarin, kamille, pinje, pelargon, cederträ eller apelsinoljor. När du köper kosmetika, kolla deras tillgänglighet i produkten. De hjälper inte bara till att normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna utan också lindra klåda och mjäll utan att torka håret. Hemma kan du lägga till några droppar aromolja till färdig schampo och skapa din egen idealvårdsprodukt.

Vanligtvis är det för denna typ av hårbotten rekommenderat att använda baser från kefir, medicinsk lera eller citronsaft, där du också kan tillsätta lämpliga eteriska oljor, värma blandningen i ett vattenbad och håll på håret i ungefär en timme. Förresten, kom ihåg att hemlagade masker appliceras innan du tvättar huvudet (för att få en mer uttalad effekt, kan du använda en plastlock och lägga en varm hatt eller handduk ovanpå) och tvätta sedan med schampo för din hårtyp.

Torr hud

Masker för torr hårbotten innehåller vanligtvis vegetabiliska oljor (olivolja, kokosnöt), basoljor (jojoba, avokado, kli), honung, mjölk, samt växtekstrakter och aromatiska essenser. För att ge en fuktgivande effekt visas masker med tillsats av jäst, äggula, banan eller gräddfil. Det rekommenderas ofta att själv applicera riven lök på hårrötterna.

Faktum är att å ena sidan fungerar det verkligen. Men å andra sidan kommer lukten av lök att absorberas i ditt hår direkt och kommer att förbli jämnt på torra lockor, och det kan också förbli på kläderna, hattar och handdukar som du använder! Om detta stör dig rekommenderar vi att du hittar ett neutralt vårdalternativ bland hemlagade recept.

Känslig hud

Vi har redan nämnt att ägare av känslig hud måste möta ett stort antal problem varje dag. Mot dem kan användningen av lämpliga vårdprodukter fungera. Du behöver näringsämnen och fuktgivare, särskilt om håret utsätts för aggressiva miljöfaktorer. Annars blir det svårt att undvika mjäll, klåda i huden och därmed behandling av en specialist.

För torr och känslig hud, undvik sådana stimulerande komponenter i kosmetika som peppar och alkohol. De har en uppvärmningseffekt och orsakar blodkörning till rötterna. Efter det börjar håret växa snabbare och kan bli tjockare. Men även i avsaknad av synliga problem är det nödvändigt att använda blandningar med tillsatsen av dessa ingredienser mycket noggrant. Dina bästa vänner är lugnande kamomill, mint, tea tree, jäst, kefir och gräddfil för fuktgivande, såväl som neutral kosmetika utan dofter.

Korrektvårdstips

Självklart är schampon, balm och masker bra hjälpare i kampen mot vackert hår. Men de kommer inte räcka om kroppen saknar näringsämnen, eller om du felaktigt bryr dig om dina lockar. Sammanfattningsvis vill jag ge några allmänna tips som kan hjälpa dig att skapa ett omfattande vårdprogram som är effektivt under alla förhållanden.

 • Först justera din kost och övervaka ditt intag av vitaminer. Det är nödvändigt att lägga till livsmedel och beredningar innehållande zink och omättade fettsyror (fiskolja, skaldjur, linolja) till kosten, du borde också dricka den föreskrivna minsta vätskan, nämligen minst trettio milliliter per kg vikt per dag. Läkare erbjuder samma diet för psoriasis.
 • För det andra, exponera inte frisyren för mycket värmeexponering, missbruk inte hårtorken, curling irons och straighteners. Går ut i solen eller frosten, var noga med att bära en hatt.
 • Tredje, välj rätt schampo. Detta är den viktigaste kosmetiska produkten, och för fuktgivande och näring är det inte mindre viktigt än efterföljande vård. I det här fallet bör du tvätta håret noggrant.

Och kom ihåg att stress kan negera alla dina ansträngningar för att bekämpa "skadedjur". Var försiktigt övervaka din sinnesstämning, vara i god form och gläd dig själv, vänner, kollegor och nära och kära med lyxiga lockar.

Väg 94? Och du väger 58! Bantning för det lata! Modern teknik från Elena Malysheva.

Hur man väljer en mask för hårbotten och håret? Rekommendationer och hemlagade recept

Vackert och tjockt hår - det här är en av huvudkomponenterna för kvinnlig skönhet. Under årens lopp är mode för frisyr och frisyrer, hårfärg, men friska och välskötta trådar och krullar alltid i trend.

Det är ingen hemlighet att hårets tillstånd beror till stor del på hårbotten. I vår artikel kommer vi att lära oss mer om hur man väljer rätt mask för hårbotten.

Individuella funktioner

För att välja en lämplig mask för huvudet måste du veta vilken typ av hud som helst. Det finns fyra typer av hårbotten och hår:

 1. Den vanliga typen - hårbotten karakteriseras av måttliga talgkörtlar, det är rent, utan mjäll och klåda. Hårelastisk, ganska tjock, har en hälsosam utseende och glans. För att behålla skönheten i normalt hår rekommenderas näring och fuktgivande masker.
 2. Torr typ - hårbotten har minskad sebumsekretion, därför är den mycket mottaglig för miljöpåverkan, irritation och flaking. Torr, fin mjäll kan förekomma. Håret är tunt, skört och livlöst. För denna typ av hårbotten är närande, lugnande, regenererande masker lämpliga, liksom för fuktgivande.
 3. Fettyp är resultatet av ökad aktivitet hos huvudets talgkörtlar. Överskott av talg kan deponeras på den håriga delen i form av gulvågar och orsaka klåda. Oljigt hår blir också täckt med en tjock blomma, har en karakteristisk tråkig glans. Här kan du rekommendera en mask för mjäll, klåda och peeling samt lugnande masker.
 4. Blandad typ - kännetecknad av fet hårbotten och torra, spröda tips. Därför är det nödvändigt att applicera masker på hårbotten, normalisera arbetet med talgkörtlarna på en alkoholbasis, lugnande och mjällmaskor, och närande och fuktgivande masker i ändarna av håret.

Scalp Mask Klassificering

Enligt produktionsmetoden utmärks:

 • kosmetiska masker av industriproduktion;
 • hemlagad - gjord av att blanda olika ingredienser hemma.

Med funktionen av masken är:

 • Näringsrika masker - ge hud och hår med användbara komponenter, bidra till återställandet av skadat hår. Det kan innehålla kycklingägg, örtberedningar, oljor, mejeriprodukter, honung.
 • Lugnande - normalisera blodcirkulationen, lindra inflammation, läka hårbottenskador, återställa subkutana metaboliska processer. De innehåller eteriska oljor, vitaminer, stallost, öl.
 • Fuktgivande masker hjälper till att upprätthålla balansen i hårbotten och håret på rätt nivå, skydda mot de skadliga effekterna av ultraviolett strålning, gör håret smidigt och hanterbart. De innehåller fermenterade mjölkprodukter, vegetabiliska oljor, gelatin, arnica.
 • Regenerering - mättat hår med viktiga vitaminer och mineraler. De innehåller naturliga oljor, grädde, havtorn bär, citrus.
 • Från klåda och skalning - lindra irritation i huden, har antiinflammatorisk och helande effekt. Kan innehålla ägg, aloe, ricinolja.
 • Mjällmaskor - normaliserar talgkörtlarna. Kan innehålla calendula tincture, lökjuice, citronsaft, vegetabiliska oljor.
 • alkohol - rekommenderas för fet hårbotten;
 • fettbaserade masker föredrages för torr dermis.

Vad kan du laga hemma?

Så, oftast för beredning av hemma masker används:

 • kycklingägg
 • kräm;
 • fermenterade mjölkprodukter - kefir, gräddfil, kockost;
 • alkoholdrycker - öl, brandy;
 • vegetabiliska oljor - burdock, castor;
 • eteriska oljor;
 • honung;
 • rågbröd;
 • växtbaserade tinkturer;
 • grönsaks- och fruktjuicer;
 • senap;
 • näringsjäst
 • vitamin A, E, vitaminer från grupp B.

Och nu ger vi några detaljerade recept för hemlagade hårmaskor.

Senap för feta trådar

 1. Tre matskedar senapspulver späd ut samma mängd varmt vatten till konsistensen av gräddfil.
 2. Applicera på hårrötter, täcka med plast och linda ihop med en handduk.
 3. Skölj med varmt och kallt vatten efter 15-20 minuter.

Senapsmask för torr hårbotten

 1. Blanda i en homogen massa av 1 tesked senapspulver, mjukat smör, tung kräm och burdockolja.
 2. Applicera blandningen på hårrötterna.
 3. Skölj med varmt och skölj med kallt vatten efter 20-30 minuter.

Denna produkt kommer samtidigt att ge näring till hårbotten och kommer att ge impulser till hårväxt.

Senapmasker rekommenderas att gälla 2 gånger i månaden.

Kefir för att bekämpa överflödig fettsekretion

Kefir har en torknings- och desinfektionseffekt, så det är mycket användbart för fet hår. Det rekommenderas att applicera icke-fet kefir på håret i 2-3 minuter före varje shampooing.

En blandning av 100 gram kefir och juice 1 lök hjälper till att bekämpa mjäll. Denna mask hålls i 20-30 minuter och används en gång i veckan.

Kefir med tillsats av oljor

Detta verktyg är utformat för torrt hår och dermis, bereds enligt följande:

 1. En halv kopp kefir blandas med en tesked vegetabilisk eller eterisk olja.
 2. Massa gäller hår och försiktigt gnuggar in i hårrötterna.
 3. Täck sedan med polyeten. Skölj med schampo efter 15 minuter.

Näringsrik med oljor

Hårbotten maskerar med oljor är tillgängliga och lätta att använda. För deras tillverkning används:

 • burdockolja - accelererar hårväxten, fyller dem med vitalitet;
 • ricinolja - kan penetrera djupt i hårets struktur, återställa det och täcka ytan med en tät film;
 • olivolja - orsakar inte allergier, lindrar hårdhet och irritation i hårbotten, ger näring och återställer hårstrukturen;
 • kokosnötolja - har en stark antiinflammatorisk och desinficerande effekt, reglerar talgkörtlarna, så det kan användas även för fet hår.
 • Arganolja - på grund av den tjocka filmen ökar hårvolymen och ger den en fantastisk glans.
 • apelsinolja - stärker hårrötterna, slåss mjäll, innehåller en stor mängd vitaminer.
 1. Masker från oljor appliceras på håret, täckt med cellofan och inslagna.
 2. Håll 30-40 minuter.
 3. Tvätta sedan av med schampo.

Inköpta masker för hårbottenvård Idag producerar kosmetiska företag en mängd olika masker för att ta hand om alla typer av hår. Du kan köpa dem i någon kosmetisk butik.

Här är några exempel på masker som köpts med den här produkten:

 1. Mask av Kapous Caring Line med vete och bambu extrakt. Kostnaden för 500 ml av denna produkt är 450 rubel.
 2. Ollin Professional Full Force. Mask för hår och hårbotten med bambu extrakt kostar 550 rubel för 250 ml.
 3. Top Care Repair. Intensiv regenererande mask med bambuxtrakt från Lisap värt 950 rubel för 250 ml.

slutsats

Med denna artikel kan du bestämma vilken typ av hår och hårbotten. Välj de komponenter som behövs för hemgjorda masker som passar dig. Nu är det upp till dig. Uthållighet och regelbunden användning och du får det önskade resultatet.

Varning! Informationen i denna artikel har verifierats av våra experter, utövare med många års erfarenhet.

Om du vill samråda med experter eller fråga din fråga, kan du göra det helt gratis i kommentarerna.

Om du har en fråga utanför ramen för detta ämne, lämna den på den här sidan.

Masker och produkter för torr hårbotten hemma

Normal hårbotten är mycket mindre vanlig än fet eller torr. Och eftersom problemet med skelning, klåda, förlust och torrhet är bekant för de flesta. Någon klarade av torrhet, det hände någon att möta det, men det finns de som gör en stor insats för att bli av med det. Dyra vårdprodukter är inte ett paradis. Ofta efter användningen av dyra balm och droger förvärras situationen bara. Då kommer till hjälp av folkmedicinska lösningar.

Torr hud: vad är orsaken

Om det inte är möjligt att hantera situationen på egen hand, är det nödvändigt att konsultera trikologen, en undersökning för att fastställa orsaken och söka efter en effektiv behandlingsmetod.

Ogiltig vård

Det finns många anledningar, och hon är en av dem - en obalanserad diet. Halvfabrikat, snabbmat och konserverad mat orsakar problem för hela kroppen. Låg rörlighet och dåliga vanor - den andra anledningen. Tillbringade hela dagen i ett rökigt rum är inte det bästa sättet att påverka hudens tillstånd. När det gäller att gå på vintern utan huvudbonad, så "tack vare" hennes hud skäller aktivt och torkar. Och det är omöjligt att smörja henne med en kräm, som händer eller ansikte. Därför är det nödvändigt att bestämma vad som är bättre: att imponera på andra, och sedan lösa problemen med hud och hår, eller ha en trendig huvudbonad och bibehålla frisk hud och lock.

Illiteratvård och användning av annonserade produkter bidrar också till torrhet. Oavsett hur mycket produkten är annonserad, oavsett hur fantastisk duften är, det nya verktyget är annorlunda, om det inte passar typen av lockar och hud och innehåller ett riktigt hav av kemiska tillsatser, är det strängt förbjudet att använda dem. Om du har natrium Laureth Sulfate, ska du glömma köpet.

Torka hårtork har blivit en riktig tragedi för huden. Om det inte finns någon tid för naturlig torkning, rekommenderas att du använder en terryhandduk eller åtminstone ett kallt läge. Med torr hårbotten och klåda är det lämpligt att använda så många skönhetsartiklar som sällan som möjligt.

Useless hår och färg. I önskan att bli ägare av lockar av en rik modig nyans, tjänar damer både hudbrännskador och allergier och förluster. Färgning - en gång i en och en halv eller två månader och bara hos den professionella men inte hemma av egna styrkor.

Vitaminbrist och hormonavbrott

Hormonavbrott - torr hud. Graviditet, postpartumperioden, utfodring och sjukdomar i den sexuella sfären - en anledning att rådgöra med en läkare för råd.

Vitaminbrist löses genom att ta de nödvändiga ämnena på banan, men det behövs också en riktig näring. Och inkludera i kosten bör vara mat utan värmebehandling: spannmål, nötter, baljväxter.

Shampoo för torr hårbotten och hemmetoder

Ett viktigt villkor för att behålla huden i gott skick är korrekt tvättning. Före proceduren rekommenderas strängarna att kamma.

Hur man bibehåller normalt hudsjukdom

Shampoo - bara lämplig typ av lockor. Verktyget appliceras på handflatan, utspätt med vatten, slår på skummet och först efter att dessa åtgärder har applicerats på trådarna, från början av huvudet till toppen.

För sköljning - luftkonditionering. Shampoo behöver inte vara kvar på håret efter tvätt: det blir smutsigt väldigt snabbt. Vid torkning kan handduk gnugga inte. Hårförpackat och väntande, du kan kamma nästan torra lockar.

När du väljer ett schampo för torr hårbotten, måste du stanna kvar på ett verktyg som försiktigt avlägsnar smuts. Du måste först läsa etiketten för att se kompositionen. Salicylsyra och koltjära krävs. Applicera verktyget är bara viktigt för håret. Högkvalitativt schampo skumar inte, men det är inte nödvändigt. Efter tvätt av balsam, lämnas balsam i fem minuter, huvudet tvättas och tvättas igen.

Färdiga produkter för torr hud

Det japanska verktyget Kracie i sin komposition kombinerar prestationerna från modern teknik och phytoextracts. Utvecklingen närmar och fuktar huden. Växterna i Japan och Kina, risklid, tvålrot och doften av blommande sakura är de främsta "skådespelarna" i schamponet. Vid användning av rekommenderad sköljning av samma serie Ichikami.

Kompositionen appliceras på våta strängar, churn och tvättas med varmt vatten. Om ansökan har orsakat rodnad, klåda och annat obehag, är det viktigt att avbryta användningen innan du konsulterar en hudläkare.

Efter shampoo mjuknar Cutrin BIO + huden. Verktyget tillhör den professionella linjen, och därför är resultatet garanterat att vara positivt. Användning är möjlig om torr hud är känslig.

Verktyget är utrustat med en dispenser, vilket är mycket bekvämt, eftersom flaskan är liten. Stramar huden efter den första användningen eliminerar, mindre hår faller ut. Sköljmedel rekommenderas från samma serie Dryness Relief.

Emolium moisturizer med karitolja och panthenol är speciellt konstruerad för torr hårbotten. Det passar både barn och vuxna. Känslig hud rengörs försiktigt och vattenfettbalansen är inte störd. Shampoo är hypoallergena. Verktyget appliceras, förtypning på handflatan ett litet schampo. Sprid över huden och skölj sedan med icke-hett vatten.

Klar maske Zait Al Hayee Hemani - ett naturligt och effektivt verktyg. Förutom de värdefulla oljorna sesam, tsiperus, senap, alkaner, castorbönor, olivolja, jatamaner och laurel-kobrafett. Det har fuktgivande, närande och återbildande egenskaper.

Produkten masseras in i rötterna och lämnar en kvart i timmen och sprider sedan längs längden. Huvudet värms och lämnas i ett par timmar. Kompositionen tvättas av med schampo. Njut av - om tre dagar. Teckning är möjligt för natten. Efter en sådan mask krävs inga luftkonditioneringsapparater.

Hem rättsmedel för torr hud

Men färdiga verktyg hjälper inte i alla fall till att minska problemet, det är mycket mindre att lösa det. Och det finns ingen garanti mot intoleransen hos en av deras komponenter. Och kostnaden för sådana droger är inte budget. Denna brist saknar hemmet.

Oljemaskor

Fuktar och lindrar torra hudoljor. Detta verktyg är universal. Bly håller bollolja. Det blandas med olivolja eller havtorn i lika stora mängder, lägg till ett par msk honung för att få en mask för torr hårbotten hemma.

Blandningen upphettas något och appliceras på huden på partiklarna. Från ovan - en film med en scarf i en timme. Sedan tvättas kompositionen noggrant. Eftersom det här inte är en lätt uppgift, rekommenderas att göra en sådan mask på en ledig dag. Du kan skölja lås med senap, ett par matskedar per liter vätska. Det är tillåtet att tillsätta saltvatten eller läsk till balsamsköljningen i ett shampoo-förhållande av en till tre.

Oljebehandling är en mjukgöring av huden och att bli av med torrhet. Massage med högkvalitativ olivolja eller mandel perfekt närter och återställer skyddsskiktet av dermis. Uppvärmd olja är effektivare. Det hälls på handflatan och masserar i huden och väntar på absorption. Det rekommenderas att applicera produkten över natten, tvätta den med schampo på morgonen under rinnande vatten.

Tea Tree Oil fungerar bra. Tio till tjugo droppar av extraktet läggs till ett halvt glas babysjampo. Blandning används dagligen för att förbättra hudtillståndet.

Blanda med en matsked vegetabilisk olja ett par droppar tea tree eter och massera in i huden. I en vecka eller två hjälper en sådan massage till att återställa sitt normala tillstånd.

Torr hud som kliar är mycket användbar mask från kokosnötolja. Det bildar en skyddande film för att bevara fukt. Produkten masseras i ren hud och lämnas i en halvtimme. Tvätta av med rent vatten utan schampo. Applicera denna Masochka nödvändig en gång i veckan. Det finns ett annat alternativ - varm kokosolja och tillsätt till schampo.

Masochka med fermenterade mjölkprodukter

Tvätta bara smetanuyu masochku. Den använder fettsyror, helst hemlagad. Till hennes matsked läggs samma mängd citronsaft och ägg. Alla slår upp, värms något på ett vattenbad och appliceras på huden på avskiljningar i en halvtimme. Tvätta av med schampo. Skölj med avkok av ekbark.

Citronsaft kan också läka av överdriven torrhet. Det masseras, lämnas i fem minuter och tvättas noggrant med schampo. Om mjäll inte stör, spolas citronsaft ut med vatten.

Innan tvätt tvättas citronsaft och yoghurt i huden i några minuter och tvättas av med en mild schampo. Sådana förfaranden upprepas tills problemet helt elimineras.

Äggsmaskar

En gång i veckan - masochka med äggula. Slå upp det, tillsätt lite varmt vatten, en matsked vodka och applicera den på rötterna och huden i en halvtimme.

Till ett hundra gram kräm tillsätt mjöl för att få en viskös massa och applicera den på huden och lås i en halvtimme. Därefter tvättas kompositionen utan schampo.

Vatten - varm, kokt. Idealisk - infusioner och avkok av örter. Det tar tid, men det är lämpligt att utföra sådana förfaranden tills huden upphör att avta och torka.

Soda, Vinäger och Aloe

Soda är erkänt som ett anmärkningsvärt och demokratiskt sätt att rädda huden från torrhet. Som en fuktgivande mask för hårbotten blandas produkten med vatten och masseras i dermis. Du kan först applicera olivolja på huden, vänta i tio minuter för att suga in och skölj med vatten.

Äppelvinäger är en kraftfull botemedel mot torrhet. Med sin hjälp normaliseras hudens ph. Verktyget appliceras på ren och torr hud, blandas i lika delar av vinäger med vatten, blandningen appliceras endast på huden med bomullspuddar. Maskins frekvens - en eller två gånger i veckan.

Att mildra överdriven torrhet är uppgiften att aloe vera. Om du inte kan använda färsk juice kan du köpa aloe vera gel på apoteket. Produkten masseras med fingrar i huden, lämnar en kvart i timmen och tvättas med en mjuk schampo.

Lök, vitlök och örter

Masochka av ett hundrafemtio gram smör av svartbröd, blöt i ekbuljong, kokt enligt receptet på förpackningen, fungerar perfekt. Varmbuljong läggs till brödet för att få en slam och kör den i den ångade huden efter tvätt. Varma från ovan och lämna för natten. På morgonen är det nödvändigt att skölja kompositionen, som vanligt, skölj med surgjort vatten.

Mjukt mjukar huden lök-vitlök mask. För henne sprutas juicen från vitlökens huvud och lök, rivet på gallret, med olja och kastorbönor eller kardborre. Kompositionen appliceras på huden, värms uppifrån och hålls i ett par timmar. Burning kommer att behöva lida: resultatet är värt det.

Honung och frukt masker

I ett två-till-ett förhållande blandas olivolja och honung, blandningen upphettas något och appliceras på huden. Top isolerad med en film med en näsduk och lämnat i tjugo minuter. Skölj med mycket schampo, skölj effektivt, bedöma genom recensionerna, ett avkok av horsetail nässla eller ekbark.

För att bli av med torr hud läggs en matsked honungs, tre skedar mjölk och ett par stora skedar mandelolja till massan av en mogen banan. Kompositionen blandas noggrant och appliceras på rötterna och huden, sprids över dynan. Lämna i en halvtimme och tvätta av med schampo.

Kompositionen kan vara komplicerad. För en fuktgivande mask, blanda en halv mogen banan, en fjärdedel avokado massa, en matsked naturlig yoghurt med en tokoferol kapsel och en matsked med mandelolja, kardborre, olivolja eller ricinolja. Allt blandas i en mixer tills det är smidigt och appliceras på huden, sprider resterna i lock. Från ovan - en film med en scarf. Låt blandningen stå i en halvtimme, skölj sedan med mycket vatten, skölj strängarna som vanligt.

Torr hud är en permanent eller tillfällig följeslagare. Att lämna det utan omsorg och behandling är absolut fel beslut. Det är möjligt att applicera kompositioner både redo och hus. Men i vilket fall som helst, om inget av de använda metoderna ger positiva resultat, är det dags att söka en specialist tricholog eller dermatolog. För behandling av mycket torr hårbotten är frågor om "vad man ska göra" och "hur man ska" inte effektiva. Orsakerna till problemet kan vara en hel del, och endast specialisten kan avslöja den verkliga.

Hur och vad att fuktar hårbotten

Obehagliga symptom

Tecken på torr hårbotten i början är knappt märkbara. I avsaknad av ett svar på det resulterande obehaget kommer de att förvärras. Dessa inkluderar följande:

 • återkommande klåda;
 • Stark elektrifiering av trådarna vid kamning
 • ihållande känsla av täthet, förvärrad efter tvättning
 • ökad exfoliering av hudens hudväggar;
 • förlust, sprött hår, splittrade ändar;
 • utseendet på en allergisk reaktion på kosmetika som kroppen inte har reagerat på tidigare.

Det finns verktyg som inte återställer det skadade skiktet i epidermis, men maskerar bara de yttre manifestationerna av problemet. Om orsaken till torrhet inte är fastställd är det inte önskvärt att använda dem.

Faktorer som bidrar till utseendet på torr hårbotten

Orsaker till sebaceous körtelfunktion inkluderar:

 • Obalanserad näring. Bristen på vitaminer i kosten, som ger näring till håret, gör krullarna svaga och tråkiga.
 • Otillräckligt vattenintag. För att bilda en hälsosam hårstruktur behöver du dricka minst 2 liter färskvatten per dag.
 • Mycket torr inomhusluft. På vintern berövar värmesystemet luften i huset av livgivande fukt, från vilken hela människokroppen lider;
 • Felaktigt utvald kosmetisk vård, som orsakar allergiska reaktioner och ökad torrhet.
 • Frekventa traumatiska procedurer, såsom hetstackning, målning, applicering av fixeringslack, spray, konstant tvätt;
 • Stramt hår, skadar inte bara krullarna utan huden;
 • svamp;
 • Graviditet och amning, som påverkar tillståndet av hormonella nivåer och orsakar håravfall
  Ett antal sjukdomar, såsom diabetes mellitus, dysfunktion av sköldkörteln och centrala nervsystemet, seborré, dermatit, psoriasis och andra;
 • Frekventa besök i poolen. För att skydda mot exponering för klor behöver du använda en silikonlock och kosmetiska skyddsmedel för hår och hud.
 • Missbruk solarium. Det är bevisat att ultraviolett strålning har en destruktiv effekt på hårets struktur.
 • Dåliga vanor
 • Ålder över 40 år. Tyvärr, med ålder förlorar elasticitet, inte bara ansiktets hud. Mikrocirkulationen av blodkärlen i huvudets hud minskar, den håller dåligt fukt.

Endast trikologen kan fastställa den exakta orsaken efter ett antal ytterligare undersökningar. Att känna de irriterande faktorerna gör att du kan välja den optimala behandlingen.

Förebyggande problem

 1. För att undvika ovanstående symptom behöver du först justera kraften och återställa vätskans balans i kroppen.
 2. Det är värt att föredra enkla frisyrer utan värmeuppvärmning av huvudets hår och hud.
 3. På vintern är det lämpligt att köpa en luftfuktare och placera den i sovrummet. Det skapar ett gynnsamt inomhusklimat och kan läka hela kroppen.

Ambulans i form av vitamintillståndsmaskar

Om ett medicinskt samråd har uteslutit allvarliga hälsoproblem kan du använda hemlagade masker för att återfuka och återställa huvudets hudbalans. Ordningen och reglerna för deras ansökan är desamma, endast de ingående elementen skiljer sig åt.

 • Masker måste vara nyberedda, med varje timme minskar antalet användbara egenskaper i dem.
 • Applicera dem regelbundet. Du bör inte vänta på en bestående effekt om håret och epidermis i huvudet behandlas ibland.
 • För att bestämma förekomsten av individuell intolerans mot komponenterna måste varje mask först testas.
 • Masker appliceras på huvudet som tidigare tvättats och något handdukstorkat.
 • Eftersom den beredda blandningen ska lämnas under lång tid, kan du bekvämt använda en plastduschlock och dessutom täcka toppen med en varm handduk.
 • Det är nödvändigt att tvätta av masken med rinnande vatten utan att använda schampon.
 • Från användning av en hårtork bör överges.

Masker för att eliminera klåda och läka mikroskador

lök

Häll en stor lök med en mixer. Använda gasbindning i flera lager, pressa saften från den erhållna uppslamningen. Gnid försiktigt in lökjuice i hårbotten och lämna i cirka en timme i cirkulära rörelser.

Oljemask med honung och ägg

En matsked av ricinolja (eller burdock) värms något i ett vattenbad, lägg sedan äggulan och en matsked honung in i den. Omsorg bör tillämpas på rötterna för att förhindra att tråden tränger och håravfall.

Fuktgivande och närande maskor

kefir

Du kan göra det till en regel att skämma undan din hud i en halvtimme med en kefirmask före varje tvättning. Om möjligt, beredda en mjölksyraprodukt själv. Om håret är fet, bör mjölken för mognad vara mindre fet, om den är torr, då högre.

frukt

Uppgiften att återfuktas klarar väl Kiwi. När du köper bör du välja en mjukt mogen frukt. Mala den rengjorda frukten i en mixer och applicera på de shampoode hårrötterna i 20 minuter. I fruktmassan kan du lägga till några droppar av någon hårolja.

Kefirjäst

En påse med torr jäst ska spädas i varm kefir, tillsätt en matsked smält högkvalitativt smör och sätt den resulterande substansen att suga i ett vattenbad. Låt inte koka. Sätt i 10 minuter på en varm plats för att lösa upp jäst.

Regenererande masker

Vid helgdagarna är regenerativa masker av särskild betydelse.

vitamin

Multicomponent mask omfattar:

 • argonolja (i frånvaro av ricin eller burk) - 1 eftermiddagskedja;
 • E-vitamin (retinolacetat eller alfa-tokoferolacetat) - en halv tesked;
 • senapspulver - 1 matsked
 • flytande honung - 1 tesked;
 • Creme 10% fett - 1 matsked.

vetegroddar

Om det är möjligt att hitta vetexsolja till salu, kan den inte bara läggas till maten för matningskurvor, men också vara förberedd för de yttre regenererande maskerna.

Hjälp av professionella kosmetologer

Skönhetssalonger har en stor arsenal av verktyg för att bekämpa torr hud och huvud vegetation.

En erfaren mästare kommer att påbörja proceduren med ett schampo med en peeling som gör att du kan ta bort skaliga, kornade partiklar av övre dermis.

Det andra steget är en stimulerande huvudmassage som förbättrar blodcirkulationen och orsakar en rush av näringsämnen till hårrötterna.

Om håret splittras ska de skäras eller poleras, vilket möjliggör användning av ett speciellt munstycke för att avlägsna stratifierade ändar längs hela längden av strängarna.

Den kosmetiska industrin producerar många kompressorer för professionell vård. En frisör kommer säkert att erbjuda ett urval av fuktgivande och irriterande masker.

Det är lättare att lära dig hur du ska sköta din hårs skönhet och hälsa och ta förebyggande åtgärder än att leta efter sätt att eliminera de obehagliga symtomen och sjukdomar som uppstått.

De mest populära maskerna för torr hårbotten

Masker för torr hårbotten kan vara en riktig frälsning för xeros. Deras användning bidrar till att undvika mjäll, klåda och återställa den vackra glansen hos krullarna. Beroende på komponenterna har maskerna olika effekter. När skalning ska hårbotten användas som en butik och en mask av egen förberedelse.

Varför behöver vi fuktgivande hårbotten masker

Torr derma i huvudet orsakar betydande obehag - en känsla av tightness framträder, hår förlorar sken, mjäll förekommer. Förlängd torkning kan orsaka håravfall, vilket ökar deras bräcklighet. Detta tillstånd åtföljs av konstant klåda och andra olägenheter.

Huvudets dermis skiljer sig från resten eftersom håret på det skapar ett annat skyddsskikt. Sebaceous körtlarna i detta område fungerar lika aktivt som i ansiktet, och därför sebum ackumuleras vid rötterna. Underlåtenhet att följa hygienåtgärder kan orsaka reproduktion av patogena mikroorganismer.

Producerad talg har också en skyddande funktion - det skyddar ytan av huvudets epidermis mot fuktförlust och uttorkning. Detta är nödvändigt för att bevara integriteten och är resistent mot verkan av patogena mikroorganismer. Sebum skyddar och närmar hårsaxeln, fuktar botten och rötterna, förhindrar sårbarhet och bibehåller elasticitet.

De främsta orsakerna till kränkningen av hydrering kan vara flera:

 • användningen av alltför aggressiva tvättmedel för tvätt
 • näringsbrister som utlöses av kostenstörningar
 • ökade stress- och ångestnivåer, vilket påverkar kroppens hormonella reglering
 • ändra sammansättningen av det vatten som används för tvättning
 • störningar i matsmältningsorganets funktion
 • hormonella störningar;
 • förändring i kroppens vatten-saltbalans
 • svampinfektion.

Med en stark uttorkning av huvudets epidermis är det nödvändigt att analysera de senaste dagarna - om det var en förändring av kost eller vårdprodukter. Om inga förändringar har gjorts nyligen, men överträdelsen manifesteras och kvarstår länge, bör du kontakta en hudläkare.

När man tar hand om torr hårbotten är det också viktigt att välja rätt schampo.

Viktigt: I närvaro av en stor mängd mjäll och svår klåda bör du använda något medel endast efter samråd med din läkare. Självmedicinering kan förvärra situationen.

Hårbottenolja för torrhet

Användningen av oljor hjälper till att uppnå en konkret återhämtning av lockar:

 • bildar en tunn skyddsfilm som förhindrar förångningen av vätskan;
 • närmer sig, mättar epidermis med användbara komponenter;
 • normaliserar talgkörtlarna;
 • fuktar håraxeln;
 • ger skinsglans.

Det är möjligt att använda denna ingrediens både självständigt och som en del av masker och blandningar.

Mask för fuktgivande hårbotten bereds ofta på grundval av vilken olja som helst. Den mest populära ingrediensen är burdock - det reglerar talgkörtlarna, stärker håret, närnar dem och förhindrar håravfall. Det kan användas med överflödigt fett och med otillräcklig produktion av talg.

kokos

Kokosolja kan framställas i form av raffinerade och oraffinerade. Raffinerad har en högre grad av rening, det är flytande och lättare att tvätta bort. En närande mask för hårbotten, som innehåller kokosolja, hjälper till att återställa det mest skadade håret på kort tid.

Fast olja som har fantastiska näringsegenskaper. Om du vill göra håret mjukt, mjukt och elastiskt, samt minska förlusten, kommer sheasmör att vara den bästa lösningen. Den kan användas både i ren form och för att berika dem med blandningar baserade på äggulor.

jojoba

Jojobaolja har en flytande struktur. Det har ett högt innehåll av fleromättade syror, vilket hjälper till att normalisera talgkörtlarna. Det används både för att stimulera tillväxt och minska mjäll, torrhet och klåda.

avokado

Avokadoolja används för att behandla mjäll och hjälper till att eliminera obehaglig klåda. Användningen av avokadoolja ger näring till hårbotten, stärker håret och återställer glans. Den används för överdriven torrhet, hjälper till att återställa epidermis.

Masker för torr hårbotten

Hårmask för torr hårbotten kan förberedas oberoende, hemma. Ett sådant verktyg är effektivt, och det kommer inte att innehålla konserveringsmedel eller skadliga föroreningar som kan provocera allergier.

Om du inte är utsatt för allergiska manifestationer kan du välja mellan de medel som finns i butiken.

Bland de inköpta maskerna för fuktgivande hårbotten är följande:

 • Philip Kingsley Scalp Mask. Fuktar epidermis, förhindrar mjäll och klåda. Hjälper till att rengöra och exfoliera på applikationsstället.
 • Farmavita Amethyste Purify Peeling Mask. Det är snarare en peeling som eliminerar klåda och flaking. Dess tillämpning hjälper till att stimulera förnyelseprocessen och stärka håret, göra dem mer levande.
 • Goldwell DualSenses Scalp Specialist Sensitive 60sec Behandling. Perfekt för känslig hårbotten. Eliminerar alla obehagliga symptom som medföljer torrhet.
 • Revlon Professional Intragen S.O.S. Lugn koncentrerad behandling. Rengör och lugnar försiktigt ytan av dermis. Det används ofta av personer med tendens till allergiska reaktioner.
 • Optima Maschera Gullig Sensibile. Återställer ytan av dermis. Främjar hydrering och helande. Återställer hydratiseringsnivån.
 • Sea Of Spa Hårvård Mud Mask. Detta verktyg stärker, återställer och närmar håret och hårbotten. Regelbunden användning hjälper till att öka hårväxten och stoppa håravfall, minska bröthet.

Eftersom xenos är känslig för komponenterna i produktens sammansättning är det nödvändigt att ge företräde åt hemma masker.

Oljeblandningar

Hårmask från hårbotten, som innehåller olja i kompositionen, ganska svår att tvätta bort. Dess åtgärd låter dig förvandla hårets utseende, men svårigheter med spolning kan orsaka misslyckande att använda.

För att oljan ska kunna lösas upp i schampon lättare är det önskvärt att använda huvudsakligen flytande oljor - de absorberas bättre och lättare att bryta ner. Vid otillräcklig spolning kan klåda och irritation uppstå.

Viktigt: Soda kan användas för att spola oljeblandningar från håret - det kommer att förbättra effekten av den alkaliska komponenten i schampot. För att göra detta, blanda sodavatten med schampo i ett förhållande 1: 3. Verktyget kommer också att vara ett utmärkt antiseptiskt medel.

Gräddfil

Det är bättre att förbereda masken med hjälp av hemlagad gräddfil. 1 msk. Du måste blanda med samma mängd citronsaft och lägga till ett helt ost. Alla ingredienser måste blandas till en likformighetstillstånd.

För att förbättra effekten av blandningen rekommenderas att värmas upp i ett vattenbad. När det appliceras, ska det vara varmt, inte varmt - annars kan proteinet curl, vilket kommer att negera alla fördelar med masken.

Håret är uppdelat i partiklar, och en blandning appliceras över den. Du kan hålla en liten massage för att förbättra blodflödet. Detta bidrar till att förbättra näringen.

Då måste krullar vikas i en plastpåse och isolera. Det rekommenderas att tvätta av blandningen från håret efter 30-40 minuter med vanligt schampo. För att konsolidera effekten kan du skölja håret med avkok av nässla eller ekbark.

Äggula

Användningen av denna ingrediens hjälper till att närma dermis och förhindrar torrhet och irritation. Äggblomma används i ett stort antal masker - det mjuker den aktiva komponentens aggressiva verkan, skyddar epidermis och närnar det.

För att förbereda blandningen måste äggulan piskas tills den är jämn med 1 msk. l. vatten. Tillsätt sedan samma mängd vodka till blandningen. Användningen av vodka bidrar till att stimulera blodflödet inom applikationsområdet och därigenom öka äggulans närande och fuktighetsgivande egenskaper.

Applicera mask för torr hårbotten från mjäll på ytan av epidermis. Exponeringstiden är 20 minuter. Skölj bättre med varmt vatten.

kräm

Frisk mjölkkräm ger näring och fuktar ytan av hårbotten. De innehåller fettsyror, vars funktion hjälper till att återställa fuktnivån och förbättra epidermis skyddsfunktioner. Cream måste blandas med vetemjöl för att erhålla en viskös homogen massa. Rågmjöl med denna situation fungerar inte - det innehåller mindre gluten, och därför behöver det mycket mer för att uppnå önskad tjocklek.

Den resulterande massan appliceras på renad hårbotten och hårlängd. Exponeringstiden är 30 minuter. Användningen av isolerande lock hjälper till att avsevärt förbättra verktygets effektivitet.

Masker för skalp av skalning är lätt att förbereda hemma. Deras snabba åtgärder och hälsoeffekter är överlägsen butiksmixar. Du kan själv förbereda sådana produkter, vilket hjälper till att njuta av processen och spara pengar.

Metoder för effektiv hydrering av hårbotten och håret

Skalning av hårbotten, mjäll, klåda, känsla av täthet, sprött hår med splittrade ändar är alla tecken på att talgkörtlarna fungerar onormalt när cellerna inte kan hålla tillräckligt med fukt inuti sig. Att ignorera sådana fenomen kan leda till utveckling av ganska allvarliga sjukdomar - till exempel seborré (det kommer att förekomma i allvarlig form), alopeci (alopeci), hyperkeratos.

Överdriven hårbotten kräver noggrannare uppmärksamhet, vilket innebär regelbunden, särskild vård och behandling.

Orsaker till ökad torrhet i hårbotten

Det finns bara två skäl som leder till torr hårbotten: cellerna får inte tillräckligt med fukt, sebaceous körtlar producerar för lite fett. Men det finns tillräckligt med predisponeringsfaktorer som leder till sådana brott:

 • Använd alltför varmt vatten vid tvättning av huvudet.
 • störningar i metaboliska processer i kroppen;
 • konstant användning av hårtork, "strykning", curling när styling hår;
 • felaktig efterlevnad av dricksregimen
 • total dehydrering
 • bERIBERI;
 • inre sjukdomar som orsakar generella dysfunktionella organ och system;
 • felaktig näring - en obalans mellan konsumtionen av kolhydrater, fetter och proteiner;
 • rökning och alkoholism
 • ökning i kroppstemperatur i långläge;
 • amningstiden (amning).

För att noggrant bestämma orsaken som ledde till ökad torrhet i hårbotten är det nödvändigt att objektivt utvärdera din egen livsstil. I vissa fall är det möjligt att återställa hårbotten endast genom att korrigera vissa aspekter av livet när den aktuella staten fortfarande är i orörd form. Det kommer att bli nödvändigt att lära sig hur man skiljer den vanliga hårdhetens och mjällens hårdhet från det aktuella problemet - bara på det här sättet kommer det att vara möjligt att välja en effektiv behandling.

Symtom på överdriven torr hårbotten

Som regel kan torrbotten identifieras med symptom - den är karakteristisk för detta tillstånd och har en komplex manifestation. Dessutom säger läkare att närvaron av endast 1-2 tecken från listan över symptom på torr hårbotten inte betyder att detta problem är platsen att vara. Men om från listan över symptom under det kommer att vara 3-4 poäng, då kan vi säkert säga att hårdhetens torrhet är verkligen närvarande och en komplex behandling krävs.

Så, för torr hårbotten kommer följande symtom att vara inneboende:

 • hudirritation
 • intensiv klåda (det är ständigt närvarande, oavsett om personen har använt någon styling / kosmetiska produkter (utesluter allergier));
 • håret blir skört, torrt och bitat;
 • Det finns alltid en känsla av täthet i huden.

Observera: Huvuddragen i det aktuella landet är ett enkelt test: en kosmetisk servett bör fästas vid huvudets hårs rötter. Om det inte lämnar några oljiga märken, men endast mjäll är närvarande, bekräftar detta förekomst av ett torrt hårbottenproblem.

Om de flesta av ovanstående symtom är närvarande bör man vidta brådskande åtgärder för att eliminera problemet. Annars börjar håret intensivt falla ut, och hårbotten kommer att bli täckt med scabs, vilket leder till allvarliga sjukdomar. Dessutom behöver du inte bara hantera behandling, utan också att utföra en full, regelbunden vård för hårbotten.

Regler för vård av torr hårbotten

Många tror att vården av hårbotten är en vanlig kamning av håret och användningen av vissa specifika kosmetiska produkter. Faktum är att vårdreglerna - en uppsättning åtgärder:

 1. Normalisering av effekt. Det är nödvändigt att balansera och diversifiera den dagliga kosten - till exempel är det nödvändigt att inkludera oliver, havtornsbär, avokado, fet fisk och sesam i menyn.
 2. Normalisering av dricksregimen. Minst en och en halv liter rent vatten bör förbrukas per dag. Det här beloppet inkluderar inte te, kaffe, komposit, första kurser, vi talar om användningen av rent vatten.
 3. Överge värmeverktyg. Det är inte nödvändigt att packa håret under en viss period, eftersom hårbotten bör ta en paus från det aggressiva inflytandet av värmeverktyg (hårtork, tång, "strykjärn").
 4. Tvätta håret ordentligt. Överdriven hårbotten kräver noggrann behandling, så det ska bara tvättas med varmt vatten - inte varmt och inte kallt!
 5. Avvisa kosmetika. Inköpta schampo och balsam balsam ska inte användas, det är bättre att föredra naturliga produkter. Till exempel kan du tvätta håret med torr hårbotten med ett vanligt ägg och skölja dem med ett avkok av medicinska örter.
 6. Gör fuktgivande masker. Dessutom bör de göras regelbundet, utan "helgdagar och helger", eftersom bara ett långt och noggrant schema för att applicera fuktgivande masker för hår och hårbotten kommer att ge det förväntade resultatet.
 7. Få en läkarundersökning. Detta görs för att identifiera interna sjukdomar som leder till dysfunktionen hos talgkörtlarna i hårbotten. Efter undersökning och identifiering av patologier måste du genomgå en behandlingskurs.
 8. Bli av med dåliga vanor. Oavsett hur tritt det kan låta, rökning och alkoholism påverkar hår- och hårbottens tillstånd negativt. Därför, om problemet med överdriven torrhet i hårbotten redan har en plats att vara, måste du ge upp dåliga vanor. Förresten måste du också utesluta från kosten av söta kolsyrade drycker.
 9. Skapa önskad luftfuktighet i rummet. Endast torr luft orsakar försämring av hårbotten, så du måste ständigt övervaka luftfuktigheten. Du kan få genom regelbunden luftning och ett fartyg med vatten (det är installerat på batteriet), men det är bättre att köpa en luftfuktare.
 10. Ofta kamma hår. Detta kommer att vara ett slags massage i hårbotten som säkerställer blodflödet och förbättrar talgkörtlarna. Experter rekommenderar att du använder eteriska oljor när du kammar - detta kommer att förbättra effektiviteten av proceduren.

Ofta skärs elimineringen av orsakerna till torr hårbotten och behandling, vilket ger utmärkt resultat. Om problemet är i ett försummelsestillstånd, måste du kontakta en tricholog, som ska ordinera en professionell behandling, eller börja använda växtbaserade läkemedel, vegetabiliska oljor och folkrecept för att återställa hårbottenhälsan.

Allmänna principer för behandling av ökad torrhet i huvudet

Överklaganden till trichologen följs alltid av en fullständig undersökning, och behandlingen väljs ut individuellt. I regel består behandlingen av den aktuella sjukdomen av laserterapi, användningen av ozon och mesoterapi, förfaranden som fokuserar på intensiv och snabb hydratisering. Men även läkare-trichologer betonar att vissa folkläkemedel också har en utmärkt effekt - de eliminerar den obsessiva klåda och flaking av epidermis.

De mest populära maskerna från kategorin "traditionell medicin" vid behandling av hårdhet i hårbotten är fuktgivande - de normaliserar inte bara talgkörtlarna, utan också gör håret glänsande, starkt, "levande", tjockt och volumint.

Lökmask

Du måste ta en medellöklök och mala den i en puree på något sätt - hoppa genom en köttkvarn (mekanisk eller elektrisk), använd en bländare eller riv den.

Observera: Löna essentiella oljor är irriterande för ögonslimhinnan. För att undvika detta, håll i lökhuvudet i kylskåpet i 30-40 minuter innan du förbereder potatismos.

Sätt den beredda puréen på en ren gasbind, vikad i flera skikt och gör en egen väska. Sedan, med denna väska, måste du gnugga hårbotten, och i synnerhet gnugga den massa som släpps från gazen tills hela ytan på huvudet behandlas. Därefter måste du täcka ditt huvud med cellofan / polyeten och linda upp med en handduk - du måste vara i denna position i 60 minuter.

Det sista steget är att tvätta av lökmassan från huvudet, städa håret från det med hjälp av schampo och skölj det med vatten med några droppar av eventuell olja som tillsatts. Det sista ögonblicket är mycket viktigt, eftersom det är de eteriska oljorna som inte avger "doften" av lökarom.

Äggula massa

Äggula är en utmärkt naturlig / naturlig fuktkräm, så det rekommenderas att använda det vid behandling av även mycket torr hårbotten. För att göra en mask baserad på äggulor, måste du blanda ihop 50 ml varmt mineralvatten (filtrerad vanlig), 20 ml vodka (eller utspädd alkohol) och 1 rå äggula. Alla komponenter i denna folkmedicin blandas noggrant, sedan slå med en mixer (1 minut räcker för denna process) och appliceras på hårbotten. Dessutom appliceras de inte bara, utan försiktigt gnidas. Sedan följer allt det klassiska systemet: vi täcker huvudet med cellofan / polyeten, lägger upp en handduk och håller masken på huvudet i 30 minuter.

Nästa behöver du noggrant tvätta huvudet med varmt vatten och schampo och skölj det med ett avkok av örter.

Oljemask

Om du använder regelbundna och korrekta kosmetiska oljor kan du snabbt bli av med hårdhet i hårbotten och återställa hårets skönhet, eftersom det är de oljor som är de bästa fuktighetsgivarna.

En oljemask görs enkelt: orefinerad vegetabilisk olja upphettas i ett vattenbad och gnids i hårrotsarna. Varaktigheten av "bär" av en sådan mask är 60 minuter, det är inte nödvändigt att täcka / värma huvudet. Därefter appliceras schampo på torrt hår och händerna hamras in i ett starkt skum tillsammans med olja. Det resulterande skumet ska fördelas över hela längden av håret och massera dem försiktigt och hårbotten. Först efter det kan du tvätta av masken med schampo, skölj huvudet med avkok av medicinska växter.

Observera: För användning av den aktuella fuktgivande masken kan du använda olivolja, kokosnötolja, druvfrö, burdock, jojoba och ricinolja.

Mask av smör och honung

Detta verktyg har i allmänhet en komplicerad effekt på håret och hårbotten: olja - perfekt fuktar och honung fungerar som en terapeutisk komponent. Oljehonungsmask gör att du snabbt kan bli av med den obsessiva klåda på bakgrunden av alltför torr hårbotten, mjäll och skört hår.

För att förbereda en sådan mask måste du blanda oraffinerad olivolja i mängden 50 ml och flytande honung i mängden 25 ml. Glöm inte att värma de angivna ingredienserna i ett vattenbad innan du lagar mat. Varaktigheten av att hitta oljehonungsmask på huvudet är 20 minuter, sedan tvättas den på samma sätt som beskrivits i föregående recept.

Behandling av hårdhet i hårbotten är alltid lång, du måste vara tålmodig och förvänta dig inte omedelbara resultat. Om processen inte startas, kommer användningen av fuktgivande masker och genomförandet av rekommendationer från experter på korrigering av kosten att ge positiva resultat efter 3 månader från behandlingens början. Om processen startas, kommer behandlingenstiden att vara mycket längre.

Tsygankova Yana Alexandrovna, medicinsk kommentator, terapeut av högsta kvalifikationskategorin

10,003 totalt antal visningar, 10 visningar idagNästa Artikel
Hur man hanterar håravfall under schamponering