Hemmasker för ett bad


Alla är kända för det ryska ångbadets helande egenskaper. I badet är kroppen helt avslappnad och rensad av ackumulerade toxiner och toxiner, som släpps ut genom de öppna porerna med svett.

Efter ett besök i badet förvärvar huden ett vackert flätat utseende och en hälsosam glöd, och hela kroppen känns ljus och energiserad.

I tidigare publikationer har vi redan pratat om fördelarna med ett bad för kvinnor, liksom hur man korrekt förbereder växtbaserade infusioner för ett bad för att förbättra de positiva effekterna av ånga på kroppen.

Låt oss ta reda på hur man gör masker och skrubber för badet för att ge huden och håret en vacker hälsosam utseende.


Varför maskerar för ett bad så effektivt?

Badbehandlingar påverkar vår hud, vilket gör att porerna öppnar sig helt när de utsätts för hög temperatur och ånga.

Detta ger inte bara ökad svettning, vilket bidrar till att avlägsna skadliga ämnen från kroppen, men låter dig också göra behandlingen mer effektiv på grund av djupare penetrering av användbara ämnen i huden.

Under påverkan av ökad temperatur i huden stimuleras kapillärcirkulationen. Blodet i kapillärerna börjar cirkulera mer intensivt och överföra användbara ämnen från den applicerade masken inuti de övre skikten av epidermis.

En sådan ökning av hudvårdens effektivitet i ansikte, händer och kropp har länge värderats av kvinnor som vill förlänga sin ungdom och ha vacker elastisk hud och starkt friskt hår.


När är det bättre att använda masker - före badet eller efter badet?

Helst bör alla hudvårdsprodukter appliceras efter badet, när huden redan är ganska ångad och alla slagg som släppts från den tvättas bort.

Om du använder ett botemedel innan du besöker ångbastunet kommer det helt enkelt att tvättas av med svett.

Användbar rådgivning: Om du vill få maximal nytta av användningen av hemmasker, använd dem först efter att ha besökt ångbastunet. Innan det är det lämpligt att tvätta all svett från huden under duschen, så att den är så ren som möjligt, och inget förhindrar penetrering av användbara ämnen.


Vilka masker används oftast i badet?

Som regel använder alla som besöker det ryska ångbadet och övervakar skönheten och hälsan hos deras hud att använda närande och fuktgivande masker efter ångrummet och skrubban för att rengöra huden i badet.

Används även ofta för hår som bidrar till den effektiva effekten på hårsäckarna.

Användbar rådgivning: det bör påminnas att hårets sammansättning endast kan appliceras efter att ångan lämnats. Ångning med hårvårdsprodukter rekommenderas inte. I ångrummet bör håret inte vätas för att inte få värmeslag.

Ibland kan du hitta rekommendationer för användningen av så kallade "diaphoretic" -medel som appliceras på huden för att förbättra svettningen. Om du vill prova dessa masker kan du använda recepten för deras förberedelse, som du hittar senare i artikeln.


Kefir mask

Den enklaste lösningen på de produkter som alltid finns till hands är kanske en kefir mask. Som namnet antyder är det beredt från kefir, vilket bör appliceras på ångad hud omedelbart efter att ha lämnat ångbastunet.


Honungsmask för torr hud

En honungsbaserad mask rekommenderas för ägare av torr hud för att mätta den med användbara ämnen.

För beredning, ta 200-300 ml varmt vatten, tillsätt havregryn, 50 g sur grädde och 2-3 matskedar av samma honung.

Blanda allt grundligt och applicera på kroppen och ansiktet omedelbart efter att ha lämnat ångbastunet. Skölj med varmt vatten efter 15-20 minuter.


Whitening mask med honung och citron

En annan populär badmask är en mask med honung och citron. Honung närmar sig huden med näringsämnen, och citron hjälper till att minska färgintensiteten hos fräknar och små pigmentfläckar.

Förbereda, pressa saften från en halv citron och blanda med 2 matskedar honung.

Den regelbundna användningen möjliggör ljustonens ljus och gör pigmentfläckarna mindre synliga.


Honungsmask mot celluliter

Denna mask är särskilt populär bland dem som vill bli av med obehaglig apelsinskal på låren och skinkorna.

För dess förberedelse måste du ta honung uppvärmd till ett flytande tillstånd och blanda i lika stora proportioner med salt.

I ångbastunet applicera kompositionen på problemområden och använd en speciell mitten för att göra en noggrann massage och gnugga produkten i huden. Efter 10-15 minuter av denna procedur ska resterna av en blandning av honung och salt tvättas av med varmt vatten.


Clay rensningsmask

Denna mask rekommenderas för de som har akne och rodnad på ansiktets hud.

För dess förberedelse bör du ta en speciell kosmetisk lera (vit eller blå), blanda till en plastkonsistens med vatten och applicera på ditt ansikte.

Efter ångrummet applicera kompositionen på ansiktet och vänta tills lera torkar, bilda en skorpa på ansiktet.

Därefter sköljer du produkten försiktigt med varmt vatten och applicerar grädden.


Föryngrande mask med havregryn och ägg

En bra effekt att återställa en vacker, snygg hud i ansiktet är regelbunden användning av ägg, mjölk och havregryn med tillsats av olivolja.

För att förbereda ett föryngrande medel måste du ta 1 kopp "Hercules", häll 70-80 ml varm mjölk och vänta tills flingorna sväller. Därefter slår äggulan, tillsätt 1-2 tsk olivolja och applicera på huden. Skölj med varmt vatten efter 15-20 minuter.


Sweatshops masker

Som nämnts ovan kan du förbättra separationen av svett med hjälp av speciella masker, som också snabbt kan förberedas från skrotprodukter.

Som regel görs alla på basis av salt, som har en diaphoretic effekt när den appliceras på huden, och fungerar också som en skrubb, om den också utför en liten massage.

Du kan blanda salt och honung i förhållandet 1: 1 och försiktigt applicera på kroppen strax före ångan.

Efter 15-20 minuter ska kompositionen tvättas med varmt vatten.

Föreningar av läsk och salt blandas i lika stor utsträckning med en liten mängd vatten är också populära.

Nedan kan du se en video om hur man gör masker för ett bad:


Scrubs för hud i badet

Scrubs kan effektivt rengöra huden av döda partiklar, försiktigt avlägsna dem från ytan.

Speciellt effektiv är användningen av skrubber i badet när huden ångas och porerna öppnas.


Honung och saltskrubba

En sådan skrubb kan framställas genom att blanda 4 matskedar honung med 1 matsked salt eller bordsalt.

Skinnet med en mask av honung och salt applicerat på den ska masseras försiktigt i en cirkulär rörelse, var försiktig så att du inte skadar den ångade huden med saltpartiklar.


Kaffebryggor skrubba med eteriska oljor

Ett annat effektivt och mycket populärt folkskrubbe recept för ett bad är en skrubb av kaffegrund. Kasta inte tjockt av det sovande kaffet. Hon är väldigt användbar i badet. Från kaffegrunden är en utmärkt mjuk skrubba, som mycket väl rengör huden från en mängd olika föroreningar och keratinerade partiklar.

För att göra kaffebrygga måste du ta kaffebryggan. Späd det med en liten mängd honung uppvärmd till flytande tillstånd och tillsätt några droppar eterisk olja.

Följande eteriska oljor rekommenderas för fet hud:
- citronolja;
- timjan;
- fänkål;
- mandarin;
- citronbalsam;
- lavendel;
- kryddnejlika;
- eukalyptus.

Eteriska oljor används för torr hud:
- myrten;
- kamomill;
- rosewood;
- sandelträ;
- jasmin;
- geranium.

För normal hud:
- lavendelolja;
- neroli;
- sandelträ;
- citrusfrukter;
- enbär.


Hårmasker efter badet

Efter badet har hårbotten också en ökad ton. Cirkulationen i de hypodermiska kärl som påverkas av hög temperatur ökar, vilket gör det möjligt för dig att effektivt få fram fördelaktiga ämnen från hårmaskor, vilket hjälper till att stärka hårsäckarna och förbättra hårets utseende.

De mest populära hårmaskorna är baserade på honung, som kan blandas med burdockolja och appliceras på håret i 20-25 minuter. Skölj därefter med schampo under rinnande varmt vatten.

Mycket användbart för hårtillväxt sköljning med nässla, kamomill och coltsfoot. För deras förberedelse kan du köpa en torr samling av dessa örter i ett apotek, häll varmt vatten på det och låt det brygga. Skölj håret efter ånga

En bra effekt för att stärka håret ger också en mask av äggulor, som måste appliceras på håret och hårbotten i 10-15 minuter, skölj sedan håret med varmt vatten.

Kroppsmaskor i badet och bastun: alla hemligheter i bruk

Ångbadens helande egenskaper har länge varit kända. Förhöjda omgivande temperaturer och våt eller torr ånga har en oerhört fördelaktig effekt på alla inre organ och system hos personen, liksom hud och hår. Under en session som hålls i ett bad eller en bastu öppnar alla porer och vår kropp rensas snabbt och effektivt av skadliga ämnen, slagg och toxiner.

Om du dessutom använder kroppsmask när du besöker ångbastunet, kan du uppnå en fantastisk effekt. I den här artikeln hittar du användbara recept för masker och ta reda på varför de är så användbara för vår hud.

Varför är masker för bastur och bad så effektiva?

Djupet av exponering för samma masker som appliceras på hela kroppens hud under normala hushållsförhållanden eller i förhållanden med hög temperatur och fuktighet är signifikant olika.

Den önskade effekten kan ses 2-3 gånger snabbare, eftersom:

 • huden är renad och befriad från slagg, därför blir den mycket mer mottaglig för effekterna av olika ingredienser;
 • Användbara ämnen som utgör maskerna, mycket enklare och snabbare för att komma in i kroppen genom förstorade porer.
 • under påverkan av hög omgivningstemperatur ökar blodflödet, så processer som regenerering, näring och hydrering av huden fortsätter mycket snabbare och resultatet blir märkbart nästan omedelbart.

Regler för användning av masker i badet eller bastun

För att uppnå högsta möjliga effekt bör masker appliceras och förberedas korrekt. Det är bättre att inte ta köpta formuleringar i ångrummet, det kommer att vara mycket mer användbart att förbereda masken själv från färska och naturliga produkter omedelbart före proceduren. Dessutom, beroende på typ av mask och effekten du förväntar dig av det, bör olika kosmetika appliceras vid olika tidpunkter.

Således appliceras nästan alla badmaskor på huden först efter uppvärmningsförfaranden. Och inte omedelbart, men efter 10-15 minuter, inte tidigare än du tar en dusch och tvätta av rester av svett och stratum corneum av epidermis. Annars, om du använder den beredda kompositionen lite tidigare, kommer den helt enkelt att dräneras från din kropp och kommer inte att ha någon fördelaktig effekt.

Samtidigt finns det andra typer av masker som måste användas före proceduren. Innan du går in i ångrummet appliceras masker-scrubs och "disintegrated" formuleringar avsedda för djup rening av dermis. Genom att förbättra svettningen under besök i bastun hjälper sådana kosmetika att rengöra och ta bort döda hudpartiklar av epidermis. Sålunda är deras huvuduppgift att inte mätta integritet med värdefulla ämnen, utan tvärtom att ta bort allt som är onödigt från dem.

Masker för bad och bastur - recept

Det finns många användbara kroppsmaskar som kan användas före och efter ett besök på ångrummet.

Kroppsmaskar efter att ha besökt ångrummet

 • Ett av de enklaste och prisvärda verktygen - är en vanlig kefir. Denna dryck är idealisk för ägare av torr och tunn hud. Ett tunt lager av kefir måste appliceras på de nödvändiga områdena i huden, vänta 10-15 minuter och tvätta med varmt vatten.
 • Ett glas havregryn häll varm mjölk och rör om för att få en homogen välling. Därefter måste blandningen kylas, tillsätt 1 kyckling eller 2 vakteloljor och en tesked olivolja. Om så önskas kan den bytas ut med annan olja som används för kosmetiska ändamål - ricinus, mandel, burdock, persika, och så vidare. Alla ingredienser är väl blandade, fördela produkten som erhållits över huden, vänta 15-20 minuter och skölj med vatten. Denna procedur har en mycket stark föryngrande effekt, så den är idealisk för damer i "balzac" ålder.
 • För problem hud typ, som ofta finns hos unga tjejer, kommer en blå lera rengöringsmask att göra. Det lindrar inflammation anmärkningsvärt och effektivt bekämpar akne och andra dermatologiska problem. För att förbereda det här verktyget måste du hälla blå lera med tillräckligt med vatten så att du får en massa, konsistens som liknar mager gräddfil. Efter applicering av den beredda kompositionen på kroppens önskade områden måste du vänta tills lera helt hårdnar och tvätta på vanligt sätt.
 • Följande recept hjälper dig att förbereda en effektiv anti-celluliter balsam. Ta 5 matskedar av nypressad druvsaft, kombinera med 1 tesked lite värmd honung och 1 matsked havregryn. Om du vill kan du också släppa 3-5 droppar av den essentiella oljan av bergamot, mandarin eller apelsin. Alla ingredienser blandar väl och fördelar den resulterande sammansättningen av höfterna och skinkorna, samtidigt som massage rörelser med palmer och fingertoppar. Efter 10 minuter måste balsam tvättas under en varm dusch med hjälp av barntvål.
 • Honungsmask förbättrar hudfärgen och eliminerar effektivt åldersfläckar. Du kan förbereda kompositionen för applicering enligt följande: Ta 200 gram lind eller vete honung, smälta det i ett vattenbad, sätt 1 msk gräddfil och samma mängd stallost till det och blanda ingredienserna mycket bra tills en krämig kräm erhålls. Om det behövs ska verktyget vara något avkylt och appliceras sedan på huden med ett tunt skikt, med särskild uppmärksamhet åt platser som har förändrats över tiden.

Alla ovanstående kosmetika närmar huden, så de ska användas efter att ha besökt ångrummet.

Kroppsmaskar innan du besöker ångrummet

Rengöringsmasker och balm som måste appliceras innan du går in i ångrummet, är beredda enligt följande recept.

 • Blanda den önskade mängden honung och salt i samma proportioner. Applicera försiktigt den beredda kompositionen på huden, utan att gnugga dem. Därefter ska du gå till ångrummet och spendera ca 20 minuter där.
 • På samma sätt kan du blanda i lika stora mängder salt och natron, och späd sedan dessa ingredienser med varmt vatten till en homogen uppslamning. Innan du går in i bastun ska blandningen appliceras på hela kroppen, vilket ökar mängden när kompositionen appliceras på problemområdena - skinkor, lår, buk och så vidare. I ångbastunet måste du vara ca 20-25 minuter. Detta verktyg hjälper till att rätta figuren och effektivt eliminerar övervikt.
 • Värm honungen något, ta 5 matskedar av denna produkt och blanda den med ett glas fint salt. Applicera detta verktyg på din kropp måste vara direkt i ångbastunet, medan du måste agera mycket noggrant, för att inte skada huden, särskilt på känsliga platser.
 • Ta kaffe från det sovande kaffet och lägg lite honung till det. Om du vill kan du också släppa några droppar av essentiell olja av ylang-ylang, rosmarin, bergamot och så vidare. Kompositionen som framställs på detta sätt bör också appliceras, vara direkt i ångrummet, i en cirkelrörelse tills huden blir röd. Innan du lämnar bastun ska tvättas på vanligt sätt.
 • Blanda vete eller lind honung med kanelpulver, med förhållandet 2: 1. Massage i en cirkulär rörelse för att applicera skrubben i kroppen, var särskilt uppmärksam på platser som palmer, knän, armbågar och anklar. Ett sådant verktyg rengör djupt och djupt dermis, men kan enkelt skrapa det, så du måste agera extremt noggrant.

Alla sådana kosmetika kan användas av ägare av vilken hudtyp som helst, men de passar bäst för flickor och kvinnor med fet hud och täppt porer.

Anti-celluliter mask

Alla som lider av celluliter är redo att gå i stora längder för att bli av med den. Men innan du slänger ut mycket pengar på ineffektiva salongprocedurer, försök att bekämpa en sådan olägenhet i badet. För att göra detta måste du förbereda en ganska enkel mask från honung och salt.

Observera: det bästa är i detta fall lämpligt havsalt, men om det inte är tillgängligt kan du använda den vanliga matlagningen. Blanda dessa två ingredienser i lika stora proportioner. Efter blandning applicera blandningen på hela ytan av kroppen och slappna av i några minuter. Tvätta sedan av masken.

Och tro mig, efter några sessioner om att applicera en liknande badmask för celluliter kommer du att märka att huden börjar sakta sakta ut. En månad senare, den andra tror du inte bara att ett sådant fenomen som celluliter någonsin har varit i ditt liv.

Hårmask

Jag skulle också vilja dela med dig en mycket enkel hårmask, vars användning efter badet hjälper till att återställa silkiness och densitet i ditt hår.

För att förbereda dig måste du blanda i lika stora proportioner honung och ricinus eller burdockolja. Applicera en välblandad mask på hårrötterna och hårbotten. Var uppmärksam på att du inte ska tvätta huvudet före detta, eftersom du efter att ha applicerat masken fortfarande måste tvätta den med schampo, eftersom du inte kan tvätta av vattnet med rent vatten. Håll en liknande mask i tio till femton minuter.

Tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

Naturligtvis är det ryska ångbastun och bastu ett av de mest fördelaktiga hälsoprocedurerna för vår kropp, vilket gör det möjligt för oss att uppnå både externa och interna förändringar till det bättre. Samtidigt glöm inte att svävningen har vissa kontraindikationer.

Till exempel personer som lider av hjärt-och kärlsjukdomar i strävan efter skönhet bör alltid rådgöra med sin läkare och strikt följa alla sina rekommendationer.

Badmask б hemligheter av perfekt skönhet

Välskötta hud och hår är en oumbärlig del av vår showiness och attraktivitet. För att hålla dem i perfekt ordning spenderar vissa individer dagar och nätter i elitskönhetssalonger.

Kära älskare av det ryska badet! Vem, om du inte vet, att skönheten och hälsan kan erhållas i en trevligare och uppriktigare atmosfär: utan dyrt välpromenterade medel och tjänster av ärafulla kosologer - men bara med hjälp av vår "Mor Nature" gåvor.

Det är känt och testat i praktiken att naturliga badmaskar kan fungera undrar att deras regelbundna användning kommer att hjälpa din hud och hår att behålla friskhet och ungdom, för att fylla dem med styrka och hälsa. Men kom ihåg, för att uppnå önskad effekt borde du korrekt välja och förbereda själv en helande "cocktail". Och för det här behöver du:

 • Använd bara de maskorna i badet som matchar din hud och hårtyp.
 • Blanda naturliga "cocktails" bara innan besöket i badet

Ämnet med val av masker är ganska populärt på Internet, men för att inte falla in i det "smutsiga ansiktet" framför läsarna på vår sida, hämtade vi de mest effektiva, beprövade och lättanvända alternativen.

Hur man använder medicinsk behandling i badet

Innan vi går direkt till recepten av masker, låt oss skriva ut den korrekta sekvensen av dessa användbara procedurer i badet.

 • Förfarande nr 1. Vi blir av med allt överskott: masker som "svettas upp"

I badet tas de ackumulerade "skräp" i kroppen bort genom intensiv svettning. Ju mer överskottsvätska kommer ut, desto bättre blir "Augean stall", så en erfaren badare kommer alltid att göra en speciell "förklädnad" mask som maximalt förbättrar denna naturliga process.

Ett ämne som klarar av denna uppgift är salt (hav eller matlagning). Kroppsmaskor i badet med en sådan "tillsats" är det rätta sättet att bli av med allt överskott, men kom ihåg att du borde applicera agenten i intervallet mellan första och andra inmatningen i ångrummet, så att kroppen först kan ställa in på rätt sätt.

 • Förfarande nr 2. Ta bort extra "hud": rengörings maskaskrubb

Ånga och värme spelar rollen som en "huvudnyckel" till dörren, som öppnar de mest dolda "hörnen" i de djupa skikten av huden för åtkomst. den öppnar breda porerna, värmer sig djupt och blir speciellt "girig" för alla slags verktyg. Men först måste du knäcka hennes övre "rustning" - den upplupna skorpan av döda döda celler. Ta bort "tillväxten" med peelingmedel, som inkluderar blandade hårda "smulor":

 • Skrubba masker i ett bad med en stor smula som konstruerad för intensiv exponering
 • Ansiktsskrubbsmask i ett bad med fin smula för att undvika skador på känslig vävnad

Ämnen som används för slipning av hud: Malt kaffe, nötter, socker, salt. I princip används alla ofarliga fasta substanser (fruktgropar etc.), men för deras egen beredning använder de de mer tillgängliga ovan nämnda "skrapar" alternativen.

Maskskrubbe appliceras på kroppen mellan andra och tredje ingången i ångrummet. Kroppen är utsmält med ett tjockt lager kokt grädde och gnuggar huden noggrant i cirkulära rörelser. Förbättrar effekten av användningen av speciella massagehandskar. Tvätta först kompositionen med varmt och kallt vatten.

 • Förfarande nr 3. "Feed" och kära: näringsblandningar

Efter intensiva förfaranden är det dags att leverera den viktigaste "lasten" till dess destination. Huden är ångad, renad och redo att ta emot hälsosamma ämnen som är utrustade med helande egenskaper. Det är dags att applicera närande masker efter badet, vars sortiment är så brett att någon "gourmet" hittar sin unika och potenta cocktail. Om kroppen oftast är nöjd med köpkräm, är personen i den här planen mer lycklig. Varje dam är säker på att pålägga henne en nyberedd blandning som gör huden skinnande med skönhet och hälsa.

Populära produkter som används för att göra ansiktsmask efter ett bad är jäst, havregryn, honung, ägg.

Applicera "cocktail" bör vara efter slutförandet av alla bad och tvättprocedurer.

Förberedelser för procedur nummer 1 med "pootrazgonnye" -blandningar för kroppen i badet

 • Naturlig honung - 1 glas
 • Havsalt - 1 glas

Blanda de två ingredienserna noggrant före skumning. För att undvika för tidig upplösning av salt är det bättre att förbereda en mask direkt i badet, förutom det tar bara en minuts tid. Vi applicerar blandningen över hela kroppen (utan att gnugga det!) Och gå till ångrummet i en kvart i timmen, ta handduken "på plikt" med oss ​​för att torka "strömmarna" av svett.

 • Smör - 1 kopp
 • Havsalt - 1 glas

Vi täcker kroppen med ett tjockt lager av blandningen och, utan att gnugga, gå till ångrummet i en kvart i timmen. Denna mask är ett alternativ för dem som inte kan använda det första alternativet på grund av allergi mot honung.

MASK MED HONES OCH SÄRSKILDA

 • Svart rädisjuice - 1 kopp
 • Naturlig honung - 1 kopp

Blanda de två ingredienserna tills en homogen massa bildas. Vi täcker huden med ett tjockt lager av den färdiga blandningen (utan att gnugga det!) Och gå till ångbastun i 10-15 minuter. Denna mask är lämplig för känslig irritabel hud som inte tål salt aggression.

Förberedelser för procedur nummer 2: Kroppskrubb i badet

 • Naturlig honung - 1 glas
 • Kalkad kanel - 1 kopp

Knäda massan tills en homogen "gruel" bildas strax före rengöring av huden.
Masker, scrubs för badet är bättre att gnugga över kroppen med en speciell mitten. Massage sker i cirkelrörelse, med särskild uppmärksamhet på problemområdena (armbågar, klackar, knän). Denna blandning är lika lämplig för både ansikte och kropp.

Vill du öka effekten? Använd havsalt eller socker i stället för kanel (passar som en kroppscrubbmask i badet, och den ursprungliga versionen används på ansiktet).

Vill du bli av med celluliter och även huden? Byt ut kaffehack kanel.

ORANGE SCRAB MASK (för fet hud)

 • Torkad apelsinskal - 1 kopp
 • Vatten - 1 kopp

Mala den orangefärgade zesten, späd sedan pulvret med vatten tills en tjock uppslamning bildas. Applicera blandningen och gnugga in i huden (det är lättast att inte sakna och behandla varje "del" i kroppen välmassage "spiral"). Detta är en universell maskskrubbe (för ansikte och kropp) och det kan enkelt omvandlas till en skonsam "skrapa" för torr hud, tillsätt ett par skedar gräddfil eller olivolja till kompositionen.

OAT MASK-SCRAB (endast ansikte)

 • Havregrynflingor - ½ kopp
 • Mjölk - 3 matskedar
 • Cream - 3 matskedar

Knippa blandningen och applicera den på ansiktet och nacken med massagerörelser.

Förberedelser för procedur nummer 3: näringsformuleringar för ansiktet i badet

LEMON-YEAST MASK (för fet hud)

 • Citronsaft - 0,1 kg
 • Jäst - 20 g

Lös upp jäst i citronsaft (före bildandet av "gräddfil") och smutta ansiktets hud i en kvart i timmen.

MASK FRÅN CARTOON MED ADDITIONS (för normal hud)

 • Hemgjord stallost - 30 g
 • Sur mjölk - 30 g
 • Morotjuice - 30-40 g
 • Olivolja ≈ 30 g

Blandningen appliceras på ansiktet och håller i högst en halvtimme. Skölj sedan med varmt och kallt vatten.

GUL MASK MED ADDITIVER (för torr hud)

 • en äggula
 • Olivolja - 30 g
 • Färsk citronsaft - 5-6 droppar
 • Naturlig honung - 20 g

Applicera masken i en halvtimme, och tvätta sedan av ansiktet med varmt och kallt vatten.

Shine, lyx och glans: "cocktails" för hår

Ångrummets extrema klimat hjälper inte bara i kampen för vacker hud. Hårmaskor i badet - ett "panacea" för slöhet, svaghet och livlöshet i din "mane"; Vi ger ett antal universella recept för olika behov.

KEFIR MASK - näring, styrka, glans för alla hårtyper

Hårrödor behandlas noggrant med kefir och smutsas sedan över hela längden (det är bättre att använda surmjölk), täcka med plastfolie och linda ihop med en handduk. Du måste hålla masken i minst en halvtimme, och tvätta den med "helande" vatten, där brösten ångades.

Burdock-honungsmask - tillväxt, skydd mot håravfall, energi för alla hårtyper

 • Kockolja - 3 matskedar
 • Naturlig honung - 3 matskedar

Applicera på hår, täcka dem med cellofan och en handduk, håll i en "termos" i en halvtimme. Skölj håret rekommenderas också "cocktail" av örter.

MASK MED HNSA OCH HÅR: Förstärkning och glans för alla typer av hår

 • Henna - 3 tsk.
 • Torrnål - 0,1 kg

Nettles och Henna är förångad i vatten (gör en "gruel"), håll masken på håret i en halvtimme.

Varför är badmasker för ansiktsrensning och föryngring användbart?

Ha en fantastisk effekt av ansiktsmasker i badet. Huvudhemmet för vårdens livslängd, förlorar inte popularitet idag, förmörkar kosmetologins nyheter. Med hjälp av ånga och ökning av temperaturen kan alla rengöra och föryngra huden. Förfarandena är otroligt användbara, hjälper till att minska rynkor, sluta åldersrelaterade processer. En bra känsla av friskhet ger en omfattande naturlig kosmetisk vård.

Effekten av badmaskar

Det är i badet du kan känna effekten av masker på huden. På grund av de höga temperaturerna på porerna, penetrerar de aktiva naturliga elementen fritt i de epidermis djupa skikten.

 1. Rengöringskanaler i 2 steg.
 2. Fukt upprätthålls.
 3. Oxiderande medel, toxiner är härledda.
 4. Du kan bli av med comedones.
 5. Acne och akne läker snabbare.
 6. Smidig lättnad.
 7. Det har en tonisk effekt.
 8. Kapillärer stärks.
 9. Edemaer och rodnad försvinna.
 10. Omedelbart friskt ansikte.
 11. Hjälper till att ta bort spår av trötthet, stress, sömnlöshet.

Vilka masker kan du göra

Effekten av badprocedurer på huden beror på strukturen och ingredienserna. Ansiktsporerna expanderar, vilket innebär att skyddsbarriären minskar, omslaget är känsligt för infektioner, patogen mikroflora. Därför, med rikliga ansiktsskador bör akne inte utföra vårdförfaranden.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Olika kompositioner är lämpliga för rengöring, toning, fuktgivande. Det viktigaste är att ingredienserna inte överdriver huden, men fyller vattenbalansen. Alginatmaskor används inte i ångbastunet, vilket medför en skulptör, men när temperaturen sjunker leder det till torrhet och skalning. Det är också att föredra att använda en hemmamask, frånvaron av konserveringsmedel, kommer kemiska element att tillåta att kompensera för brist på vitaminer, mineraler, syror, utan ytterligare giftiga ämnen.

Ansöknings- och tillämpningsregler

I kosmetologin är det viktigt att ta hänsyn till alla processer, det är nödvändigt att veta, inte bara hur man förbereder kompositionen, men också hur man applicerar den korrekt. För att huden ska få den önskade effekten av rengöring, vitare, fuktgivande eller näring är det värt att använda enkla rekommendationer.

 • butik eller apotek är inte lämpliga för användning i badet, recepten är beredda från naturliga ingredienser hemma, om ingredienserna är torra, kan spädas ut med vatten omedelbart före appliceringen;
 • Masken är det sista steget i alla vattenprocesser, det är nödvändigt att noggrant ånga täcken, tvätta, efter en kosmetisk session;
 • kan inte användas i ångbastunet, när man interagerar med svett friglade toxiner, verkar gifter igen på epidermis, bara redan i masken, måste du noggrant rensa ansiktet och fortsätt sedan till proceduren.
 • Tack vare kanalernas öppning är det möjligt att begränsa varaktigheten till tio minuter;
 • kontraindikationer är problemhud med omfattande infektionsfaktorer, manifestationer av rosacea.

Hemlagad bad ansiktsmask recept

Populära recept som används efter djupdammning har en kraftfull detox-effekt. Exponering för de djupa lagren av dermis bidrar till att säkerställa avlägsnandet av toxiner och toxiner. De aktiva elementen i kompositionen mättar cellerna med vitaminer och mineraler. Det finns en förnyelse, förbättring av syreandningen.

För problemskinn

Ta bort de svarta prickarna tack vare honungsmasken. Det finns en dubbel rengöring - under åtgärd av ånga och ett kosmetiskt recept. Underbar jämn yta, slät struktur, inflammation, utslag kan glömmas, i kanalerna finns det ingen oljig hemlighet.

komponenter:

 • Art. sked av honung;
 • Art. henna sked
 • en tesked aloe juice.

Pre-steam henna pulver, tillsätt honung, grönsaksjuice om fem minuter. Grundligt blandat, applicera ett generöst lager av massage längs linjerna. Lämna i tio / femton minuter. Ta bort rester våt svamp. En ansiktsmask i ett bad av honung är tillräckligt för att utföra en gång i veckan, så att ansiktet lyser med renhet och friskhet.

Mot inflammation

Ett effektivt recept kommer att bli av med akne, komedi, åldersfläckar. Den naturliga masken har antiseptiska, antiinflammatoriska egenskaper, och ger utmärkt omsorg för huden. Intracellulära processer normaliseras, förfarandet bidrar till eliminering av toxiner, oxidanter.

komponenter:

 • Art. en sked av lera
 • 2 tsk kefir;
 • tesked druvaolja.

Kombinera blå lera med yoghurt, druvolja, blanda noggrant, för maximal homogenitet. Att fördela på de rensade locken, undviker ögonlocksytan, munen. Masken varar inte mer än åtta minuter, det är viktigt att inte tillåta torkning, åtdragning av epidermis, så att du regelbundet kan fuktas med vatten. Skölj på vanligt sätt, upprepa rengöringsmasken, det rekommenderas två gånger i månaden.

fuktgivande

Ansiktsmasker i bastun är användbara för att upprätthålla ungdom och friskhet i ansiktet. Cellerna är mättade med mineraler och vitaminer, integrerade näringsämnen och hydreras. Lätt att bli av med peeling, användbar för alla typer av dermis, speciellt för torr och känslig.

komponenter:

 • gurka;
 • Art. sked stärkelse;
 • Art. skedkräm;
 • 2 droppar grapefrukteter.

Skala frukten, sätt den i en mush på en mixer. Sedan introducera grädde och majsstärkelse, tillsätt aromolja. Fördela näringsmässig massa genom massagerna, lämna upp till tio / tolv minuter. Ansiktsvård komplett som vanligt. Du kan använda proceduren en gång i veckan.

Pigment fläckar

Att bleka huden i bastun kan vara oberoende, utan att tillgripa tjänsterna av hårdvaruk Cosmetology. Problemet med pigmentering framträder i 30 år, särskilt med passion för sola, solarium. Få den perfekta porslinshuden hemma genom att förbereda ett magiskt recept.

komponenter:

 • Art. sked persilja juice;
 • Art. sked av gräddfil;
 • Art. sked av stuga ost;
 • tesked palmolja.

Smält den närande oljan i en vattenbad, blanda ännu varmare med stallost. Separat, pressa saften från persilja löv, vispa visp med gräddfil. Kombinera alla ingredienser, fördela massan i ansiktet, det är nödvändigt att täcka alla områden utan undantag. Låt på i tio minuter, ta sedan bort resten med en våt skiva. Den största effekten kan uppnås i badet, men anti-aging masken används också framgångsrikt hemma.

Nourishing mask

Lossa rynkor, flabbarhet, förlust av tonnärande mask. Mättade celler med organiska syror, accelererar blodcirkulationen, återställer elasticitet.

komponenter:

 • Art. kakao sked;
 • en tesked mjölkpulver;
 • en tesked olivolja;
 • 2 droppar cypresseter.

Blanda kakaopulver med pulvermjölk, späd massan med vatten. Introducera fuktgivande eterisk olja till en homogen uppslamning. Sprid jämnt på ansikte, nacke, lämna i sju / åtta minuter. Förfarandet för att upprätthålla ungdomar, förebyggande av åldersrelaterade förändringar tillämpas tre gånger i månaden.

skrubba

Mjukt skalande, lätt lymfatisk dränering hjälper till att säkerställa den naturliga sammansättningen av skrubben, tillagad med egna händer. Det rekommenderas att använda receptet för alla typer av epidermier, inklusive känsliga. De epidermis skyddsegenskaperna aktiveras, förnyelseprocesserna accelereras. Vi rekommenderar att du lär dig bekanta dig med de bästa scrubsna i ansiktet.

komponenter:

 • Art. sked havremjöl;
 • en tesked salvia;
 • en tesked anisfrö;
 • tesked plantain.

Grind havremjöl på en kaffekvarn, slipa noggrant örterna i pulver. Kombinera ingredienserna, torka massan med vatten tills det är tjockt vatten. Efter att porerna har öppnat, fördela föreningen i cirkulära rörelser, lämna i sju / åtta minuter. Fullständig ansiktsbehandling som vanligt.

peeling

Du kan föryngra din hud med bärskalning. Det används inte bara för att rensa huden, men också för att förbättra syreandningen och påskynda förnyelsen. Justerar strukturen perfekt, klarar av rynkor, pigmentering, korrigerar linjen i det ovala.

komponenter:

 • 10 gr. jordgubbar;
 • 10 gr. krusbär;
 • 5 gr. gul söt körsbär;
 • 15 droppar tokoferol.

Mala bär i en mixer, hoppa genom cheesecloth för att bli av med fasta ämnen, inklusive krusbär frön. Tillsätt vitamin E, blanda väl, fördel massan på ansiktet med en pensel. Håll i upp till fem minuter, skölj helst av med örttekoko. Upprepa proceduren rekommenderas inte mer än en gång var tredje vecka, annars kan huden bli torr, känslig.

Intressant video: Honungsmask efter ett bad med citron och kli

Recensioner om användningen av badprocedurer

För min problemhud använder jag en mask från henna, renar svarta punkter väl, lugnar inflammerade områden. Jag bestämde mig för att prova samma mask bara efter ångrummet. Ansiktet ser utvilade porer blir helt osynliga.

Badprocedurer, detta är en riktig hemlighet för ungdomar, det är svårt att uppnå denna effekt utan plast. Jag älskar att göra olika skal, fuktgivande masker, slät, tonad hud. Kollegor tror att jag ger injektioner, men det hela är i deras traditionella traditionella procedurer.

Masker för ett bad: Ett urval av de bästa recepten för masker för ansikte, kropp och hår + tillämpningsregler

Våt ånga och förhöjda temperaturer i det ryska badet har en positiv effekt, inte bara på de inre organen utan också på huden. I ångrummet värms människokroppen, porerna öppnar sig och börjar aktivt rengöras av ackumulerade slaggar. Dessa förfaranden är mycket användbara för hud och hår, men om de samtidigt använder masker för badet, kommer effekten att vara helt enkelt fantastisk.

Badmaskernas helande egenskaper: varför är de så effektiva?

Djupet av maskerna i badet är 2-3 gånger större än vid normala (hem) förhållanden eftersom:

 • fler näringsämnen kommer in i de förstorade porerna;
 • renad och slaggfri hud kan bättre absorbera näringsämnena i masken;
 • blodcirkulationen ökar vid höga temperaturer i huden, så alla hydratiseringsprocesser, näring, hudregenerering förekommer snabbare med ett mer märkbart resultat.

Gjorda masker tas vanligen inte in i badet, mycket mer populärt är självtillverkade kompositioner gjorda av naturliga ingredienser. För att förbereda helande blandningen och i bokstavlig mening "för att inte förlora ansikte" måste du följa följande regler:

 • Använd endast färska produkter för att göra masker;
 • ät ingredienserna strax innan du går till badet, helst - innan du applicerar på huden.

Korrekt applicering av masken - nyckeln till framgång

Korrekt förberedd mask - det här är ingen garanti för framgång. För att din hud ska få maximalt näringsämnen från badkosmetik måste du kunna använda dem korrekt. Särskilt mycket kontrovers uppstår om frågan om när det är bättre att applicera masker: under ångkokning eller efter att ha besökt ångrummet. Låt oss döma mer om denna fråga.

Vanliga ansikts- och kroppsmaskor appliceras i badet först efter att ha besökt ångrummet. Och då, inte omedelbart, men efter 10-15 minuter efter det obligatoriska att ta en dusch och tvätta av rester av svett från huden. Om du bråttom och bestämmer dig för att skämma undan din hud i ångbastunet, kommer inget bra att komma av det. Masken kommer helt enkelt att tömma från huden tillsammans med svetten.

Det finns en annan typ av masker, det behöver bara appliceras innan du går in i ångrummet. Dessa är "spreader" masker och skrubber masker som tjänar till att rengöra huden. "Potozgonnye" -masker gör det genom att öka svettningen i ångrummet och scrubs - på grund av att huden döljer döda hudpartiklar och ökar hudens andningsaktivitet. Dessa masker tjänar inte att suga på huden med näringsämnen, men att ta bort allt som är onödigt från det.

I badet är det bra att göra och hårmaskor. Man skulle anta att det är bäst att sätta på en mask, skaka huvudet med en handduk och gå till ångbastunet så att håret värms upp och absorberar väl de helande ingredienserna. Du kan dock inte göra det här. Kom ihåg ett av badets huvudregler: Håret i ångbastun ska vara torrt. Om du applicerar en mask, kommer de inte längre att vara torra, och sannolikheten för att få värmebeträdet ökar därför flera gånger. Applicera därför masken på ditt hår först efter det sista intaget i ångrummet.

Bastans ansikte och kroppsmaskar - Rengör, fuktar, närnar

1. Fuktgivande kefir mask

En av de enklaste men effektiva innebär att omedelbart fuktgivande torr, förvitad hud. Ett lager av kefir appliceras på ansiktet och kroppen och åldras i 10-15 minuter, varefter masken tvättas av med varmt vatten.

2. Rening av lera ansiktsmask

- vit (blå) lera

Ett underbart verktyg som lindrar inflammation och minskar akne. För att förbereda masken blandas leran med vatten till ett krämigt tillstånd och appliceras på ansiktet. Vänta, när leran härdar och försiktigt tvätta av med vatten, försöker att inte sträcka huden.

3. Anti-aging mask

- 1 tsk. olivolja

Ett glas havregryn hälls med varm mjölk till en grötig stat. När blandningen har svalnat, tillsätt äggula och olivolja, blanda allt grundligt. Applicera på huden och inkubera i 15-20 minuter.

"Potozgonnye" masker - öka svettningen

1. Honungssaltmask

Honung och salt (hav eller matlagning) blandas i ett förhållande 1: 1 och försiktigt appliceras på huden, inte gnugga. Gå sedan till ångbastun i ca 15-20 minuter. Under denna tid, "honar och salt" aktivt "squeeze out" från porerna alla toxiner och smuts.

2. Anti-celluliter salt-soda kroppsmask

Denna kroppsmask rekommenderas att använda i badet för alla som vill gå ner i vikt och justera konturerna i deras figur. Salt och läsk blandas i lika stora mängder, vatten tillsättes för att erhålla en uppslamning. Innan du går in i ångrummet appliceras blandningen på hela kroppen på huden, särskilt tätt på problemområdena - skinkor, lår, buk. Gå sedan till ångbastun i 20-25 minuter.

Masker scrubs - bli av med överskott

1. Honungskrubbe

- 1 msk. fint salt (krossat hav eller matlagning "extra")

Denna förening verkar samtidigt som en "svett" mask, och som en skrubb. Ingredienserna är blandade, och sedan direkt in i ångrummet gnidde in i huden med massagerörelser. Försiktighet måste vidtas för att ta bort de övre "onödiga" delarna av epidermis, men inte skada den levande huden.

2. Kaffe och honungskrubbe

- Tjock från sovande kaffe

- några droppar essentiell olja (ylang-ylang, mandarin, citron, grapefrukt)

Kaffegrunder kombineras med honung och några droppar eterisk olja. Under ett besök i ångrummet gnids den resulterande kompositionen cirkulärt i ansiktets och kroppens hud tills en liten rodnad uppträder. Tvättade av efter att ha lämnat ångbastunet.

Hårmaskor - för styrka och glans

1. Mask mot håravfall

- burdock (eller castor) olja

Honung och smör (1: 1) blandas och appliceras på rötterna av otvättat hår och hårbotten. Wrap hår med en handduk i 20-30 minuter, varefter kompositionen tvättas av med vatten med användning av schampo.

2. Mask med henna för att skina och stärka håret

- påse av henna (kan vara färglös)

- ½ kopp torrnål

Henna med nässlor hälls med kokande vatten till ett krämigt tillstånd. När blandningen har svalnat lite, fördela den över hela längden av rent hår. Efter det hårförpackade cellofanpaketet och en handduk i 30-60 minuter. Tvätta av masken med varmt vatten (utan schampo).

Ansiktsmasker i rynkbadet

Regelbunden applicering av ansiktsmasker i badet bidrar till att skydda ungdom och friskhet i huden under lång tid. Poror avslöjas maximalt, toxiner, skadliga ämnen och överskott av talg tas bort. Därför har masker en positiv effekt på hudens tillstånd.

Användbara element tränger bättre upp i sina övre lager. Detta beror på effekterna av het ånga och hög luftfuktighet inuti badet. Om du korrekt förbereder en mask, kommer den att djupt närma, rena och högkvalitativa fuktar ansiktets hud.

Hur användbara ansiktsmasker i badet

Graden av exponering för ansikts- och kroppsmaskar i badet är dubbelt så hög som vid normal temperatur och fuktighet. I en väl öppnad porer får mer näringsämnen. Ansiktets hud, kvalitativt rensad av slagg, absorberar bättre ingredienserna i masken för badet, och vid höga temperaturer ökar blodcirkulationen. Av denna anledning är hudåtervinning snabbare.

Använd en ansiktsmask i badet av följande skäl:

 • Kanalrengöring.
 • Bibehålla naturlig lipidbalans.
 • Avlägsnande av antioxidanter och toxiner.
 • Bli av med svarta prickar.
 • Accelererar läkningsprocessen.
 • Utjämning av hudavlastning.
 • Stärka nätverket av kapillärer.
 • Minskar puffiness och rodnad.
 • Ta bort spår av sömnlöshet, stress och trötthet.

Det är viktigt! Regelbundna besök i badet bidrar till att normalisera hudens feta ämnesomsättning. Oljig hud blir torrare och torrare. Varm ånga förbättrar hudens elasticitet, det ser fräschare ut, rynkorna smälter gradvis.

Det är bättre att förbereda närande och fuktgivande masker för badet med egna händer, så att du kan skämma bort din hud med användbara naturliga ingredienser.

Vilka masker kan användas i badet

Maskestrukturen och beståndsdelens sammansättning påverkar direkt effekten av badproceduren. Om du är osäker på vilken typ av ansiktsmasker du kan göra i badet bör du bestämma syftet med deras ansökan. För fuktgivande, näring, toning och rengöring bör välja olika kompositioner. Element måste fylla på den erforderliga mängden fukt och inte överdriven hud i ansiktet.

Det är viktigt! Vid höga temperaturer kan alginatmasker med en skulptörseffekt inte användas, eftersom de kan orsaka desquamation och torrhet. Det är lämpligt att förbereda en mask i badet hemma.

Naturliga beredningar för användning i badet utan konserveringsmedel och kemikalier hjälper till att fylla balansen mellan vitaminer, mineraler och syror och kommer inte att lägga till extra giftiga ämnen i huden.

Hudvård är nödvändig i alla åldrar, särskilt efter 45 år, kommer ansiktsmasken i badet att ge dig möjlighet att återfuka och närma huden, samtidigt som kostnaden för kosmetiska procedurer minimeras.

Beautician rekommendationer

Huvudvillkoren för att uppnå ett effektivt resultat vid användning av ansiktsmasker i ett bad är att deras ansökan är regelbunden. Du måste besöka badet och utföra kosmetiska procedurer i det minst en gång, och helst två gånger i veckan.

De viktigaste tipsen för kosmetologer, som bör följas när man ansöker anti-aging ansiktsmasker i ett bad eller bastu:

 • Kompositionen måste beredas omedelbart innan du besöker badet och lägg sedan den i en ren skål.
 • Det kosmetiska förfarandet bör startas först efter att hygienen har slutförts.
 • Rengöringsmasken kan appliceras i ångrummet, och det är bättre att göra närande eller fuktgivande i ett väntrum eller ett vilarum.
 • Innan du återvänder till ångbastunet måste du applicera en sönderdelad mask som förbättrar den naturliga svettningsprocessen.
 • Vid det tredje besöket i ångrummet rekommenderas att man applicerar en skrubbmask.
 • Det är nödvändigt att distribuera masken med ljusmassagerande rörelser, inte pressa hårt, men samtidigt ganska försiktigt.
 • Inget behov av att hålla masken på huden under en längre tid, 10-15 minuter räcker.
 • Efter alla badprocedurer, applicera en närande grädde i ansiktet.

Finns det några kontraindikationer för användningen av masker?

Kosmetiska procedurer i badet är kontraindicerade om det finns foci av inflammation och irritation i ansiktet. Andra anledningar till varför du bör skjuta upp appliceringen av föryngrande masker i ansikts- och kroppsbadet med egna händer är:

 • Problem med fartygen.
 • Hjärtsjukdom.
 • Störningar i det endokrina systemet.
 • Allergiska hudreaktioner.
 • Graviditet.
 • Närhet till blodkärlens hud.

De angivna förhållandena är strikta kontraindikationer för att genomföra badprocedurer, inklusive de för ansiktet, på grund av exponering för förhöjda temperaturer och fuktighet.

De bästa ansiktsmaskerna i badet

Effektiva recept för masker för ansikte och kropp i badet, som kan förberedas med egna händer, läs vidare.

Whitening masker

gurka

För matlagning behöver du en liten färsk gurka. Nästa behöver du:

 • Grind gurka riven eller blender.
 • Töm överskott av vatten.
 • Applicera den resulterande vattnet på ansiktet i 10 minuter.

Gurka ansiktsmask i rynkor badar perfekt, fuktar, vitar huden och hjälper till att eliminera pigment fläckar.

Rengöringsmasker

Honungsmask med henna

En matsked Henna häll varmt vatten i fem minuter. Lägg sedan till en tesked aloe juice och en matsked honung. Blanda väl, applicera och lämna i 20 minuter. Tack vare honungens ansiktsmask, kan du avlägsna huden med svarta fläckar och rengöra den av överflödigt fett och smuts. Smidig färg, jämnhet, brist på inflammation på huden - allt detta tack vare honungsmask.

Mask med rädisa och tjock honung

Svart rädisjuice och honung i lika stora mängder ska blandas och appliceras på huden i flera lager. Tvätta av efter 15-20 minuter. Kombinationen av honung och rädisa ger inte upphov till nya utslag och irritation och desinficerar huden. En ansiktsmask med honung när den appliceras i ett bad hjälper till att lindra akne och komedoner och ta bort toxiner.

Kefir druvmask med lera

Kombinera en matsked blå lera med två teskedar kefir och en tesked druvolja och blanda till ett tillstånd av fullständig homogenitet. Applicera jämnt på ansiktets hud, förutom huden runt ögon, mun, ögonlock. Det är viktigt att inte låta masken torka helt för att undvika att dra åt huden. Det rekommenderas att applicera en sådan mask två - tre gånger i månaden.

Nourishing masker

Kakao mask

En matsked med pulveriserat kakaopulver blandat med en tesked mjölk, tillsätt vatten och två droppar essentiell cypressolja. Applicera på ansikte och skölj i 10 minuter med kallt vatten.

Denna mask hjälper till att minska rynkor, öka ton och elasticitet. Det ger näring av de övre skikten av huden med organiska syror, förbättrar blodcirkulationen och ger elasticitet. För att förhindra åldersrelaterade förändringar rekommenderas att verktyget används minst tre gånger i månaden.

Ägg och mandelmask

För att få en näringsblandning måste du separera äggulan från proteinet och kombinera den med en tesked mandelolja och en liten mängd djurbuljong. Masken ska fördelas över ansiktets hud och tvättas av efter tjugo minuter med en bomullspinne doppad i varmt kokt vatten.

Vi erbjuder att titta på en videorecension om mandelmasken:

Reversal mask

Speciell diagonal mask av honung och salt är nödvändigt för att förbättra svettningsprocessen i ångrummet. Till 50 gram honung behöver du lägga till 100 gram havssalt och blanda noggrant. Applicera på huden i 10 till 12 minuter och skölj med varmt vatten. Efter en sådan mask rekommenderas att använda en fuktgivande eller närande kräm.

Bad scrubs för ansikte

Orange Peel Scrub

Torkade jordskorpor mals i en mixer eller kaffekvarn och blandas med en liten mängd vatten. Om ansiktets hud är torr, är det tillrådligt att lägga till gräddfil eller vegetabilisk olja, till exempel olivolja.

Honungskrubbe

Honung och kanel i ett förhållande mellan 2 och 1 blandas och appliceras på ansiktet med ansiktsmassage rörelser i en cirkel.

Masker för problemskinn

Gjutmaske med citron

För hud utsatt för akne och inflammation, väl lämpad mask av jäst och citron efter badet. 20 gram jäst utspädd i 100 gram citronsaft. Applicera den resulterande masken på huden i 15 minuter och skölj sedan med kallt vatten.

Tomatmask med lera

Massan av en mogen tomat utan skal avtorkas med en sikta. Blanda den erhållna vattnet med vit lera (1 msk) och icke-kolsyrade mineralvatten. Applicera på ansiktet med undantag för huden runt ögonen och munnen. Skölj av med kallt rinnande vatten vid rumstemperatur efter 15 minuter.

Masken exfolierar hudens yta från de kornade partiklarna, förbättrar de metaboliska processerna i de övre skikten i huden, släpper ut rynkor och förhindrar förekomst av inflammation.

slutsats

Att gå till badet eller bastun kan vara ett utmärkt alternativ för kosmetiska procedurer utan att besöka skönhetssalonger och dyra procedurer. Hembakade recept och naturliga kompositioner hjälper till att bevara ungdomen i huden, ge det fräschhet och smidiga rynkor.

En ansiktsmask efter att ha besökt ett bad i olika variationer hjälper till att uppnå maximal nytta och en helande effekt för blekning eller bara trött ansiktshud.Nästa Artikel
Vad kan tvätta ditt hår i stället för schampo: Folkmorskor