Kefir masker för hår! För och nackdelar med blondiner och brunetter!


Vill du vara ägare till friskt, frodigt, lyxigt, silkeslen och glänsande hår?

Jag antar ja!

Folkmekanismer hjälper oss alltid ut, men bara i kombination med mental, emotionell hälsa och rätt näring. Idag kommer vi att göra kefir hårsmaskar hemma!

Om du nästan har försökt allt och dina krokar på ingen sätt kommer till sin ursprungliga skönhet, skynda inte på att skylla genetiken eller miljön. Jag vill påminna dig om vikten av rätt näring, att hålla sig ur en stressfull reaktion på händelser och en depressiv attack. Tänk på det! Statistiken säger att 70% av håret slutar växa och efter 4-6 månader faller det helt ut på grund av svår nervositet och överbelastning.

Därför kommer kefir masker användas tillsammans med att ta hand om emotionell och fysisk hälsa. Vitaminer, rätt näring, tillräcklig sömn, kön, frisk luft, trevlig kommunikation. Använd högkvalitativa kosmetika för tvätt, vård och styling. Här hittar du en bra hårbalsam.

Avvisa från smörgåsar, konserver, fettiga, söta, kryddiga och inkludera mer fiber, frukt, grönsaker och naturligtvis mejeriprodukter.

Vad är kefir masker för hår som är användbara för?

 • skydda mot yttre miljöpåverkan
 • Den unika sammansättningen av kefir med mjölkbakterier påverkar hälsan i hårbotten positivt
 • har rengöringsegenskaper
 • främjar regenerering av hårceller, avlägsnande av fria radikaler
 • När man interagerar med olika ingredienser kan kefirmasker avbryta och bidra till den snabbaste tillväxten
 • lysa upp
 • säkerhet på grund av avsaknaden av kontraindikationer, med skillnaden i individuell intolerans
 • tillgänglighet och enkelhet

Tänk på! Kefir hårmaskor kan tvätta pigmentet! Därför är dessa recept idealiska för blondiner som ljusförklaring! När det gäller brunetter är det här ett perfekt alternativ att tvätta det naturliga pigmentet, till exempel om du bestämmer dig för att lysa upp eller måla på en ljusare nyans. Alla är bättre än väteperoxid eller andra kemikalier. Eller låt oss säga att du målar och färgen visade sig vara mörk!

Använd en fettkaka så att den inte strömmar från krullarna till axlarna! Friskheten är inte diskuterad! Håll minst en timme och ansök 1-2 gånger i veckan i 3 månader! Det rekommenderas att tvätta kefirbaserade masker med varmt istället för varmt vatten så att kefir inte krullar. Då kan du tvätta håret på vanligt sätt!

Kefir hårmaskor

 • Behandlingsmasker på basis av kefir för förstärkning och mot förlust

----Kefir och jäst. 10 g torr jäst lös upp i en liten mängd varmt vatten, tillsätt 3 stora skedar fettkaka, 1 tesked socker och sätt på en varm plats i 10 minuter. Tillsätt sedan en tesked honung och senap, blanda. En stark och mycket effektiv mask mot håravfall.

----Kefir + vitaminer. Utmärkt toner, stärker, gör det glänsande och silkeslen och viktigast friskt. Ta färska blad av nässla, maskros, mint, rowan och plantain-chop i en mixer eller köttkvarn. Blanda örten med kefir-halvglas- och gnugga det noga i hårbotten. En sådan mask är mer lämplig för feta, normala och blandade typer.

 • Kefir maskerar för torrt och tråkigt hår

----Kefir + havregryn = näring och rengöring för skadat och torrt hår. Blanda ingredienserna till konsistens med gräddfil, tillsätt lite varm olivolja, applicera på lock och linda huvudet med en handduk.

 • Kefir maskerar för fet hår

----Kefir + blå lera = friskhet, glans och hälsosamt utseende, volym, tillväxt. Till en halv kopp yoghurt, lägg till 1CT. l. lera, rör och sätt på rötterna. Tvätta av efter 30 minuter med regelbunden schampo.

Du kan lägga till följande ingredienser till 100 gram kefir för att få masker för fet hår - citronsaft, piskad protein och riven potatis.

 • Näringsrik mask på basis av kefir

--- Lägg till 2 kapslar A-vitamin till en halv kopp kefir, några droppar orange, grapefrukt och lavendelolja och applicera den över hela längden.

Använd regelbundna kefir hårmaskar! Huvudförhållandet är en hälsosam livsstil och känslomässig komfort för att uppnå bästa resultat!

Blondines skönhetshemligheter: masker för blont hår

Ägare av blonda krullar orsakar äkta intresse för en bra del av den manliga befolkningen. Men för att vara centrum för uppmärksamhet är det inte tillräckligt att ha en vacker färg, hälsa och vitalitet också spela en stor roll. Enligt forskare är det ljusa håret tjockare än det mörka, men det har en mycket tunn struktur, därför är den benägen att brittleness, torrhet och sektion. Blont hår kräver mycket uppmärksamhet och noggrann vård. För att bevara skönheten föreslår vi att du använder masker för blont hår.

Hemgjorda blandningar hjälper till att snabbt återställa den skadade strukturen hos både naturligt blont hår och färgat, de kommer att återvända till glans och styrka.

Tack vare tillsatsen av vissa komponenter till blandningen kan du även ge ditt hår en viss nyans. Dessutom maskerar maskerna perfekt med utseendet av yellowness och dullness. Blondiner kan säkert anta de föreslagna skönhetsrecepten, vilket hjälper till att snabbt lösa ett problem.

Huvudkomponenterna i masker för blondiner

Att välja rätt mask behöver du veta hur dess ingredienser påverkar det övergripande tillståndet och färgen.

Huvudpigmentet i det ljusa hårets hår är pheomelanin, det är idealiskt kombinerat med ett stort antal naturprodukter. Bland maskernas mirakulösa komponenter kan vara örter, extrakt, frukter, mejeriprodukter etc. Den rätta kombinationen av komponenter är en av de viktiga stunderna för hemvård.

 • Citron är en av de viktigaste produkterna för blont hår. Han kan lysa även de mörka strängarna. Om du regelbundet lägger lite citronsaft i masken, kan du avlägsna håret med överdriven fettighet, öka tiden mellan att tvätta håret och lägga till glans.
 • Rabarber är känd för sin förmåga att ljusna. Användningen tillåter att blondiner skapar olika nyanser, spelar med bilder.
 • Grönt te, när det används ordentligt, ger ljuskrullar styrka, glans, energi, vacker nyans. Infusion bör endast framställas av naturligt te.
 • Kamille är det säkraste, mest tillförlitliga sättet att vårda. Tack vare tusensköna kan du få en vacker gyllene nyans som mirakulöst skimrar i solen. Regelbunden sköljning av hår med avkok hjälper till att förhindra torrhet, tvärsnitt och ett antal andra problem.
 • Glycerin bekämpar idealiskt med strågult, spännande många blondiner.
 • Kefir används för att accelerera hårväxten och att bekämpa gul nyans.
 • Honung stannar förlusten, stärker rotsystemet, eliminerar de splittrade ändarna, brittleness, matar locken från insidan.
 • Kanel - ett av de bästa verktygen för hemljus. För blondiner är den här produkten användbar eftersom den hjälper till att uppnå elasticitet, förhindrar förlust och bekämpar redhead. Det är också lämpligt för att främja tillväxt.
 • Banan närmar sig vitaminerna slöta strängar, utmattad av bristen på näringsämnen under lågsäsong.

Förutom de grundläggande komponenter som rekommenderas att lägga till i masken för blont hår, finns det produkter som kan förstöra färgen och bör undvikas. Under inga omständigheter ska blondorna använda ekbark, sojasås, kakao, svart te, kaffe, valnötdekokning. Alla listade ingredienser i maskernas sammansättning bör uteslutas, annars riskerar du att mörka dina lockar eller ge dem en grå färgton. Detta gäller inte bara de kompositioner som är inarbetade internt, men också för inköpta vårdprodukter.

Funktioner av användningen av masker

Användning av recept hemma borde inte orsaka svårigheter, eftersom nästan alla är enkla att genomföra. Ingredienserna som erbjuds för användning kan köpas på vilken mataffär som helst, och glycerin, kamilleblommor och andra droger säljs på apoteket. Glöm inte att kontrollera utgångsdatum. För att uppnå önskat resultat måste du följa de grundläggande principerna för användning av terapeutiska naturliga blandningar:

 1. Masker för blont hår bör appliceras regelbundet upp till två gånger om 7 dagar.
 2. Det är önskvärt att tvätta av strukturer från hårbuljonger av grönt te eller kamomill.
 3. Efter proceduren bör krullarna torka naturligt, de kan inte appliceras på några butiksverktyg.
 4. För bättre blandning av ingredienser kan du använda en mixer.
 5. Var noga med att kolla masken före användning för allergiska reaktioner för att undvika rodnad och utslag.
 6. De flesta formuleringar appliceras bara på håret, de behöver inte smörja rötterna. De enda undantagen är masker för tillväxt och mot förlust.
 7. Blandningarna för blondiner kan ge håret olika nyanser, så innan du använder dem måste du testa på en separat sträng.
 8. För att uppnå en uppvärmningseffekt måste du bära ett duschlock eller linda håret med klämfilm.

Hemmagjorda mirakelblandningar, förutsatt att de är ordentligt förberedda, ger resultat från den första ansökan. Glöm inte att reaktionen för alla är individuella och du kommer aldrig att få samma nyans som din vän, bekantskap etc. För att hitta ditt universella recept på skönhet måste du prova mer än en mask.

Vad är ditt hår?

Vård av blont hår bör vara speciellt. Ljuskronor är som regel tunnare än mörka, så det rekommenderas inte ofta att använda stylingverktyg. Det enda undantaget kan vara Quick Hair Straightener Hair straightener kam, eftersom det har en turmalin beläggning som inte skadar lockar. Alla strängar, utan undantag, behöver tidig skärning av splittrade ändar, annars växer de långsammare. För dessa ändamål, ta en titt på Split Ender - den bästa hårspånaren på marknaden för frisörprodukter.

De bästa recepten för att bibehålla blont hårs hälsa

Förutom de viktigaste komponenterna i maskerna används, och många andra är nödvändiga för att utföra en viss funktion. Vi erbjuder dig några användbara recept.

Mjölksmask

 • mjölk;
 • äppelcidervinäger;
 • kamilleblommor.

Förbered kamillextraktet i förväg, vilket ska blandas med 10 droppar ättika och ett glas mjölk. Kompositionen ska appliceras på håret och gömma sig under locket eller filmen i en halvtimme. Denna blandning kommer att göra håret silkeslen, stark med en naturlig blond bläck.

Citronmask

 • varmt vatten;
 • olivolja;
 • citronsaft.

Förbereda blandningen, ta en matsked olivolja och citronsaft, samt 3 matskedar vatten. Ingredienserna blandas grundligt och appliceras sedan med massagerörelser till hårrötterna och hela längden på trådarna. Efter en halvtimme kan du tvätta håret. Den här masken lyser lite, bekämpar dimma.

Kamille för gyllene lockor

 • hårbalsam;
 • kamilleblommor;
 • vatten.

Kamille bör hälla ett glas kokande vatten, insistera, och sedan blandas med en balm för din hårtyp. Den resulterande vätskan fördelar försiktigt hela längden på locken och håller den i ungefär en halvtimme. Efter proceduren tvätta håret med vatten utan schampo.

Lökblandning för hårväxt

 • 1-2 lökar;
 • ricinolja.

Hackad lök ska pressas, den resulterande saften blandas i ett förhållande av 1: 1 med ricinolja. Den resulterande kompositionen appliceras på rötterna och rester av strängarna. För att förbättra effekten bör du ha en hatt, handduk eller film. Efter en halvtimme kan masken tvättas av med schampo flera gånger tills lökluften försvinner.

Rosemary och kamille tinktur för att stärka håret

 • vodka;
 • rosmarin;
 • kamomill.

¾ Mill av vodka ska blandas med en matsked kamille te och samma mängd rosmarin te. Den resulterande vätskan ska hällas i en flaska mörkt glas och läggas bort på en varm plats. Skaka flaskan dagligen för att effektivt blanda ingredienserna. Efter några veckor kan tinktur bearbetas i hårbotten före sänggåendet. Applicera upp till två gånger i veckan.

Naturlig kamille sköljning

 • kamomill;
 • vatten.

Torkade kamomillblommor i mängden två matskedar ska hällas med en liter varmt vatten och hålles på låg värme i 5 minuter. Stam och kyld buljong för att skölja huvudet efter varje tvätt.

Glycerin-fuktgivande blandning

 • banan;
 • avokado;
 • honung;
 • glycerol;
 • ricinolja.
 • olivolja.

Blanda två matskedar bananpuré med en matsked avokado massa. Tillsätt sedan värmd honung (2 msk. Lådor), glycerin (1 msk. Lådor), ricinolja och olivolja (per tesked). Alla ingredienser blandas noggrant och appliceras på strängarna exklusive rotzonen. Du kan hålla massan upp till 40 minuter.

Fuktighetsgivande blandning för krus av torr typ med grönt te

 • grönt te;
 • kamomill;
 • nässlor;
 • oregano;
 • salvia;
 • rågbröd;
 • vatten.

En halv kopp naturlig grönt te, kamomillblommor, nässla, oregano, salvia (en matsked) häll kokande vatten (1 liter) och låt det brygga i 15 till 20 minuter. Lägg sedan till avkok 300g. massa av rågbröd. Gnid den resulterande grötiga blandningen i rötterna och tvätta den med varmt vatten efter en timme.

Blondiner måste ständigt vara vakta för sin skönhet, för att de är ägare av en sällsynt färg. De som speciellt repaintar håret i ljusare nyanser bör vara medvetna om att kemiska aggressiva ämnen skadar krullarnas struktur, orsakad torrhet, hårbotten. Neka inte recepten av masker som görs hemma och kan uppnå fantastiska resultat.

Kefir hårlättnad är en tidtestad folkmetod.

Under lång tid förändrade kvinnor sina hårfärger på olika sätt. Nu kan du måla dem i vilken färg som helst, det skulle vara en önskan. Men alla vet hur illa det är för deras hälsa. Vi erbjuder dig ett alternativ - lätta hår med kefir.

Egenskaper för jästa mjölkprodukter

Kefir innehåller en stor mängd användbara vitaminer och mineraler, till exempel vitaminerna A, B, C, E, kalcium, magnesium och kalium. Tack vare kalcium kommer det tunna håret tillbaka till styrka och växer mycket snabbare. Vitaminerna A och E kan ge en hälsosam glöd, ljus glans och har generellt en positiv effekt på håret.

Den jäst som finns i denna naturliga produkt bidrar till att påskynda tillväxten av lock och väcka vilande hårsäckar. Blandningen kan också lindra hårbotten av irritation och klåda, på grund av de baktericida egenskaperna hos jästa mjölkprodukter. Genom att använda dessa recept lyser du din nyans och förbättrar ditt hårs utseende och hälsa.

För att passa sådana masker

Kefir masker är lämpliga för alla typer av hår. Blekade och bräckliga lockar blir mjukare och upphör att bryta så intensivt. Och för oljigt hår finns det några plusser - krullarna blir inte längre oljiga och kommer inte att bli förorenade så snabbt. Om du har färgat hår och du inte är nöjd med färgen, är masken perfekt för dig. Mejeriprodukter bidrar till utlakning av pigment och hjälper sålunda försiktigt av med oönskade färger.

recept

Tänk på de mest populära recepten för kefirmasker för att lätta håret med tillägg av andra naturliga ingredienser.

Med älskling

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Värm kefir och tillsätt en sked full av honung. Rör om och applicera blandningen över hela längden. Håll kompositionen i 2 timmar (så länge som möjligt) och skölj sedan med schampo. Läs också hur honung lyser håret.

Med citron

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda den uppvärmda kefiren med citronsaft. Applicera på lock och värm huvudet med en handduk. Tvätta efter två timmar. Detta recept är mest lämpligt för ägarna av fettigt hår. Vill du veta mer? Läs om citronförtydligande.

Med tillsats av kanel

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda ingredienserna och applicera på trådarna. Håll blandningen i två timmar och skölj sedan med schampo. Som vi skrev tidigare är kanel mycket populär för lättnad.

Användbar video: kefir mask för torra, målade krullar.

resultat

Är det möjligt att lätta håret med kefir? För ett märkbart resultat är det värt att göra kefirmasker varje vecka. Det är önskvärt att den naturliga färgen inte var mörkare än mörkblondin. Men naturliga brunetter kan också göra denna mask, de behöver bara fler procedurer. Även om färgen inte ändras märker du att håret har blivit mycket starkare och har fått en vacker överflöde. Vi kan lära oss de mest effektiva sätten att lätta svart hår.

Ljusblonda tjejer kan säkert räkna med en blond - ditt hår kommer att tändas med 5-6 toner.

Redheads kommer att se att deras hår har blivit ljusare och har fått en lyxig guldglans.

Foto före och efter

Användbara tips

 1. För en fetttyp är en fettfri produkt lämpligast, men för tjejer med torrt hår är det värt att köpa 2,5%.
 2. Maskprodukter måste vara färska, då blir effekten större.
 3. Kefir kan blandas med yoghurt, resultatet blir mer märkbart.
 4. Överhett inte kefir eller det blir till cottage cheese. Det bästa alternativet är ett vattenbad.

Följande artiklar kommer inte att vara mindre användbara och intressanta för älskare av hem hårljus genom att använda folkmedicinska lösningar:

 • doftande förtydligande med citron eterisk olja;
 • bakpulver, som det enklaste och överkomliga sättet att bleka håret;
 • Effektiv vitamin cocktail av honung och citron;
 • klargöring av väteperoxid - garanterad framgång.

Användbar video: Mask för hårväxt med kefir och olivolja

Kefir hårmask

Förespråkare av en hälsosam livsstil vet att en kopp yoghurt vid sänggåendet hjälper till att fungera i mag-tarmkanalen, stärker naglarna, ger glöd till huden och främjar viktminskning.

Men det visar sig att moderna modekvinnor kan använda denna naturliga produkt inte bara inuti, utan också gnugga i lockar. Tro mig, efter en så ovanlig procedur, kommer frisyren att berätta "tack".

Blondiner kan exultera efter nästa fras: naturlig kefir lyser håret. Naturligtvis kommer effekten av en salongmålning inte att vara, men det är ganska möjligt att göra krullar 1-2 toner lättare. Det viktigaste - att välja rätt recept på hemvårdsprodukter och använda det regelbundet.

Tyvärr borde samma fakta stoppa ägarna av mörkt färgat hår - en sådan jäst mjölkprodukt tvättar pigmenten från strängarna lite, så de kan tråkiga och får inte det mest framträdande utseendet. De kan använda kefir i sammansättningen av naturvårdsprodukter, men i mycket små mängder. Då blir håret mjukt och glänsande och håller samtidigt högkvalitativ färg.

Kefir - det är bara en "magisk låda" med all sorts användbarhet. I sin struktur är:

 • mjölksyrabakterier;
 • jäst;
 • B-vitaminer;
 • vitaminer i grupp E;
 • kalcium;
 • protein;
 • proteiner.

Komplexet av dessa näringsämnen ger strängarna attraktivitet och städning, gör dem levande, starka och elastiska, accelererar tillväxten. Om du drömmer om vackra, försiktigt flytande och glänsande lockar, som en Hollywood-diva - ta en flaska kefir i närmaste affär. Men kom ihåg att det är nödvändigt att fokusera på hårtypen.

Kefir masker är lämpliga för frekvent användning. Det är bäst att göra dem kurser - bara då kan du räkna med en synlig effekt. 4-5 veckor räcker för att återställa krullningar eller stimulera tillväxten av nya strängar. Ta sedan en månadsbrytning - och starta om behandlingen.

Regler för användning av hemvårdsprodukter med kefir

 1. Det är bäst att arbeta lite värmd jäst mjölkprodukt.
 2. Håret före proceduren ska vara torrt eller lite fuktigt. Förresten, de kan inte tvättas i förväg - kefir i detta fall kommer att "fungera" inte värre än det köpta schampot.
 3. Först gnid verktyget i rötterna, sprida det jämnt över partiklarna, och gnid det först över hela längden av trådarna. Detta är nödvändigt så att masken för kefir hår börjar omedelbart att påverka hårbotten.
 4. Om möjligt, värm huvudet med en mask: Vik polyeten över håret, lägg sedan i en handduk eller sätt på en gammal varm hatt.

Recept av det mest effektiva sättet på grundval av kefir

I denna fermenterade mjölkprodukt är pulver och oljor helt lösliga, vilket gör den till en populär del av effektiva hemhårsprodukter.

Enkelt gnugga - "kefir shampoo"

- 0,5 kopp kefir.

Gnid försiktigt den fermenterade mjölkprodukten i varje sträng av din frisyr, var uppmärksam på rötterna. Wrap hår med plastfolie och lämna i 45-60 minuter. Denna mask kan tvättas av med kallt vatten utan tillsats av rengöringsmedel - det tar bort all smuts och fett helt från huvudet. Men det här alternativet är endast lämpligt för ägare av torrt och tunt hår.

Hårväxt aktivator mask med kefir och senap

 • ¾ kopp kefir;
 • 1 matsked senapspulver;
 • 1 tsk flytande honung;
 • 1 tesked av någon basolja;
 • 3 droppar rosmarin eterisk olja;
 • 1 äggula.

Gradvis omrörning, tillsätt resterande ingredienser till yoghurt. Skaka blandningen och gnid i partiklarna och fördela resterna över hela längden. Tvätta av efter 30 minuter med ljummet vatten. Burning under användningen av denna mask är normalt, senap irriterar huden lite och får blod att flöda så mycket som möjligt till epidermalskiktet.

Medel för att eliminera skador på krullarna

- 1 kopp kefir
- 2 matskedar av kakaopulver
- 1 matsked olivolja,
- 1 äggula.

Lätt slå ägget och rör det i kefir. Tillsätt kakao och smör, blanda. Blandningen appliceras på håret, fördelar från rötterna till spetsarna. Då måste du värma huvudet och hålla i ungefär en timme. Skölj med rinnande vatten och handdukstork. Favorita eteriska oljor kan läggas till denna produkt, de kommer att bli extra närande och fuktgivande element.

Nourishing mask för fet hår

- 1 kopp kefir
- 1 matsked blå kosmetisk lera.

Lätt värm 1 kopp surmjölk och lös upp den nödvändiga mängden kosmetisk lera i den. Det är tillräckligt med flytande gnidning i både rötter och hårspetsar, varma i 30 till 60 minuter. Denna mask tvättas av med varmt vatten med hjälp av schampo.

Sour-herbal mjällmedel

- 0,5 kopp kefir
- 1 glas vatten
- 1 matsked krossade näsblad.

Häll nässla med vatten och koka tills en avkok erhålls. Kyl den resulterande vätskan och kombinera med kefir. Gnugga masken vid avskiljningen och lämna i en halvtimme, skölj sedan. Denna metod är inte bara lämplig för flickor som lider av mjällets manifestation, men också för dem som vill snabbt växa hår.

Recensioner om hemreparationer med tillsats av mejeriprodukter

"Den enklaste masken är den vanliga kefir vid rumstemperatur. Min mormor rådde mig att gnugga den i mitt hår, och resultatet gladde mig. Hår efter sådant betyder livlig och mycket voluminös "

"Den gamla och snygga masken med kefir är så enkel, men mycket effektiv! Och jag gillar att hon inte behöver vänta två timmar från mig. Produkten kan tvättas av håret inom 30 minuter och vara nöjd med resultatet. "

Kefir hårmaskor

Briljant, jämnt och välviljt hår i en frisyr kan omvandla det vanligaste utseendet på bästa möjliga sätt. För att alltid vara stolt över krullarna behöver du ständigt träna bra hemvård för dem, kefir hårmask hjälper till med detta.

Fördelarna med kefir för hår och reglerna för dess användning

Den fermenterade mjölkprodukten är rik på vitaminerna B och E, mjölksyrabacillus, naturlig jäst, kalcium och protein. På grund av detta eliminerar kefir alla de vanligaste problemen i hårbotten:

 • Kefir-blandningen återfuktar, förbättrar hårets mjukhet och gör dem felfria.
 • Kefir tack vare dess mikronement ger näring inte bara håret utan också hårbotten, vilket hjälper till att normalisera hårfollikelns funktion.
 • Fermenterad mjölkprodukt är också användbar för reglering av talgkörtlarna.
 • Kefir mask för hårväxt anses vara den mest effektiva hemmet. Receptet på en användbar komposition som innehåller kefir, gör det inte bara möjligt att stoppa förlusten av lock, men också på grund av innehållet i andra komponenter ökar deras tillväxt. Ökningen i hårväxten och påverka jästdrycket.
 • Kefir är också ett av de mest optimala rengöringsmedlen. Mjölksyrabakterier hjälper till att ta bort döda hudpartiklar, damm och smuts.

Fördelarna med produkten som ett externt medel för behandling av lockar visas om du använder det valda receptet korrekt.

 • Framställd från kefir-kompositionen fördelas över hela längden av trådarna och på huden. Massage under appliceringen av blandningen tillåter att öka blodcirkulationen, öppnar porerna och skapar gynnsamma förutsättningar för penetration av alla användbara komponenter i hudcellerna.
 • Kefir-blandning på långt hår är svårt att applicera. För att underlätta denna process på följande sätt - kefir hälls i ett bassäng och sköljer i det, är det nödvändigt att hela massan är jämnt fördelad.
 • Det valda receptet kommer att ge det förväntade resultatet om du använder det upp till tre gånger i veckan under behandlingen, och upp till tre gånger i månaden som ett förebyggande förfarande.
 • Kefir-masken appliceras om en timme eller två innan du tvättar huvudet. Det är lättast att tvätta av blandningen med varmt vatten med ytterligare sköljning med sura lösningar. Det betyder att du kan lägga äppelcidervinäger eller juice från citron till vatten.

Vid användning av en jäst mjölkdryck måste dess lysande egenskaper beaktas - kefir kan torka ut pigment av färger från lock. På grund av den här egenskapen används kefirmask för lättare hår av blondiner - drycken hjälper till att göra färgen naturlig, medan krullarna själva håller sin renhet under lång tid.

Effektiva kefir masker för hår

Kefir, hemlagad mask kan innehålla sådana ytterligare komponenter som jäst, ägg, brandy, essentiella eller vegetabiliska oljor, dekoktioner av örter. Receptet ska väljas utifrån typen av hårbotten och det allmänna tillståndet för dina strängar. Jästblandning med användning av kefir kommer inte bara att stoppa håravfall, utan också bidra till att öka tillväxten. Äggsmaskar närmar sig krullarna och huden med alla användbara mikroelement. Masken av kefir och örter har antiinflammatoriska effekter.

Kefir Yeast Mask

Jäst i mängden en sked ska blandas med en sked flytande honung, en halv kopp kefir tillsätts till kompositionen. Det är nödvändigt att blandningen stod i 15 minuter på en varm plats, under vilken tid jästen kommer att sprida och ge upp alla dess spårämnen. Kefir - jästmask hålls på huvudet i ungefär en timme.

Med burdock

Detta recept kräver användning av vassle, men det är inte svårt att förbereda. Kefir behöver värmas upp och den separerade vätskan dräneras, det blir vassla. Därefter måste du brygga kullrot med en hastighet på 2 skedar per kopp kokande vatten. Efter kylning blandas buljongen med serum i ett lika förhållande. Beredda kefir mask för fet hår gnids i huden före varje hygienisk procedur i en månad.

Med kakao

Tre skedar kefir måste blandas med en mixer med en sked med enkelt kakaopulver, med två skedar mjölk och med äggula. Receptmask för hår kefir - kakao används för att öka tillväxten.

Med älskling

Kefir-masken för torrt hår är gjord av ett halvt glas dryck, en sked smält honung och en sked ricinolja eller klyftaolja. Kefir-blandningen eliminerar torrhet och ökar hårets mjukhet.

Ett maskrecept som innehåller bara användbara ingredienser kommer att vara ovärderligt i utseende - din frisyr kommer alltid att inspireras av beundransvärda svar. Kefir masken är lätt att förbereda och ersätter dyra processer i skönhetskliniker.

Kefir för hår - bättre hårmaskor från kefir

Underbart hår har alltid varit en speciell feminin stolthet. Friska, glänsande lockar, oavsett längd och färg, lockar alltid ögon. För att den naturliga styrkan och skönheten hos strängarna ska kunna leka med alla färger, används idag fler och fler naturvårdsprodukter.

En av de effektiva och helt säkra metoderna är kefir för hår och användningen av kefirmasker.

Denna mejeriprodukt är billig, trevlig och lätt att använda kan vara en källa till tillväxt och hårstyrka.
Vi kommer att förstå vad fördelarna med kefir för hårbotten och håret, till vilket det är lämpligt, och hur man förbereder en fullvärdig mask från den.

Fördelarna med kefir för hår

frekvent användning av hårtorkar, strykjärn och andra stylingapparater;
upprepad färgning, markering, andra kemiska effekter;
långvarig exponering för solen
brist på vitaminer
analfabeter hårvård
mjällutseende.

Således har kefir en fördelaktig effekt på försvagade lockar, hjälper till håravfall, otillräcklig volym.
Dessutom fungerar kefirmasker som ett utmärkt förebyggande verktyg för hårvård, näring och fuktgivande dem.

Ett annat syfte med användningen av sur mjölk är att lätta håret med kefir - det här är en ganska mild metod för att lätta naturliga lockar.

Vi finner ut på bekostnad av vilka komponenter kefir har ovan angivna användbara egenskaper.

Fermenterade mjölksvampar
Dessa ingredienser förbättrar blodflödet och metabolism. Därför kan kefirmasker påskynda hårväxten, normalisera hudens fettighet, eliminera mjäll.

protein
Det närmar och förstärker hårsäckar, hjälper till att förhindra splittrade ändar.

kalcium
Detta element är oumbärligt för hårväxt, så att du med regelbunden användning av kefir kan uppnå en märkbar ökning av hårvolymen och avslöja krullarnas naturliga skönhet.

Mjölksyra
Denna organiska förening förstör patogena mikrober, tar bort döda celler och mjäll. Dessutom, på grund av den sura miljön, kan du bli av med resultatet av färgning. Mer information om tvättkvalificeras nedan.

Det är nödvändigt att lägga till det Kefir maskerar efter att ha lämnat lämnar mikrofilm på hårets yta, vilket ger extra skydd mot ultraviolett strålning, vind och andra skadliga effekter.

Vi betonar också den absoluta säkerheten i det här verktyget. Detta är en helt naturlig produkt som hjälper till att skapa en optimal fuktgivande och närande miljö.

Paint remover med kefir mask

På grund av den mjölksyra som finns i kefir kan du bli av med resultatet av färgning. Detta är det mest ofarliga sättet att tvätta färgen från håret.

Den sura miljön löser upp färgpigmentet medan man försiktigt och försiktigt handlar. För att uppnå önskad effekt bör kefirmask appliceras under 1-2 veckor.

Nedan finns recept på verktyg, bland annat det finns en mask för tvätt. Med hjälp av kefir kan du också lätta strängarna, men du måste förstå att den här metoden bara är lämplig för tjejer med naturligt hår av ljusbruna och ljusa nyanser. Som ett resultat blir håret lättare med 2-3 toner.

Vem är kefir masker för hår?

Den fermenterade mjölkprodukten har inga biverkningar, så det finns inga begränsningar för ålder, hårtyp eller hud. En tjej eller en kvinna med någon form av hår kan prova en kefir mask. I det här fallet är det nödvändigt att välja ett recept, förstås, baserat på ett specifikt mål.

Detta verktyg har en förebyggande och terapeutisk effekt. Lika lämpliga brunetter, brunhåriga kvinnor, blondiner. För färgade, försvagade trådar kommer denna mask att bli en energikälla. När splittrade ändar hjälper till att återställa hårets struktur kommer det att bli en laminering. Torr, livlös curls kefir mask returnerar elasticitet och styrka.

Tunt, sprött hår, raka eller tjocka krullar - det spelar ingen roll. Hudtyp kan också vara vilken som helst - kefir mask är universal.
Även om du har naturligt tjockt, glänsande, hälsosamt hår, kan kefir göra det ännu bättre, skydda det från miljöens skadliga effekter, förhindra mjäll och andra problem. Försök bara använda den här produkten i kombination med vanliga kosmetika.

Välja och tillämpa kefir för hårvård

För att få önskat resultat, följ följande regler för beredning och användning av masker:

Använd inte surmjölk med förfallit hållbarhetstid;

Lämna inte färdiga föreningar i öppen sol;

När du tar masken till önskad temperatur, försök att noggrant övervaka konsistensen: kefir och ägg, som ofta ingår i blandningarna, rullar snabbt upp vid höga temperaturer. Det är bäst att använda ett vattenbad för att värma masken.

För att uppnå maximal effekt efter applicering av kefir-blandningen sätta på huvudet med en handduk eller klädesfilm, sätt i en varm hatt.

Maskens varaktighet ska vara minst en halvtimme, och i vissa fall 1-2 timmar.

En annan mycket viktig punkt: valet av produkt. Bara genom att använda högkvalitativ surmjölk, du förbättrar verkligen ditt hår fullt ut. Naturligtvis skulle det bästa vara kefir gjord av färsk hemlagad mjölk. Men få människor har möjlighet att få det regelbundet.

För torrt hår är den mest fetma mejeriprodukten (3,2%) idealisk. Resten rekommenderas att använda en 2,5 procent kefir.

När du väljer att vara uppmärksam på utgångsdatum. Lång lagringstid anger ett överskott av konserveringsmedel, det är bättre att inte använda sådana kefir.

En kvalitetsprodukt bör vara tät, innehåller minst vätska, utan bitterhet och utan obehaglig lukt.

Kefir hårmaskor - recept

Du kan också använda ren kefir för hår, det här är det enklaste alternativet för dem som är för lat för att förbereda komplexa masker eller inte för den här tiden.

Vi presenterar de mest effektiva recepten för recensioner av läsare!

Mask med kefir mot håravfall

Kefir - 150 ml;
Torr jäst - 10 g;
Honung - 1 msk.

Lös upp jästen med vatten, tillsätt honung och kefir. Sätt i en varm plats för en kvart timme, blanda noggrant. Applicera en mask på rötterna, sedan på resten av locken. Lämna i 1 timme. Tvätta av med varmt vatten utan att använda kosmetika.

Kefir mask för att återfuka håret, lägga till glans och elasticitet

Kefir - 100 ml;
Äggula - 1 st;
Olivolja - 1 msk. L.;
Kokosolja - 1 msk.

Användning:
Kefir vid rumstemperatur, blanda med resten av ingredienserna, applicera på hårbotten och fördela längs längden. För att värma huvudet och lämna i 40 minuter. Tvätta av med mycket vatten med tillsats av schampo, använd balsam.

Mask med kefir för att stärka och växa hår

Kefir - 200 ml;
Äggula - 1 st;
Kockolja - 1 msk.
Lök - 1 st.

Krossa lökarna, spänna saften genom cheesecloth. Kombinera med kefir och piskad äggula och häll i burdockolja. Sprid hela kompositionen med den resulterande föreningen. Lämna i en halvtimme. Skölj håret på vanligt sätt och skölj med vatten och citronsaft. VIKTIGT: Löksjuice kan lämna en obehaglig lukt på ditt hår. Därför kan en mask tillverkas utan denna komponent.

Mask för oljig hårbotten

Kefir - 150 ml;
Torr senap - 1 msk. L.;
Äggula - 1 st.
Essentiell olja (rosmarin eller någon annan smak) - ett par droppar.

Slå äggula, blanda med andra ingredienser. Massage försiktigt masken i hårbotten. Lämna i 30 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.

Kefir mask för hårväxt

Kefir - 150 ml;
Essential Oil Bay (Bay) - ett par droppar
Kockolja 1 msk.

Stryk olja i ett vattenbad, lägg till kefir. Lägg till eterisk olja i masken innan du applicerar, masken ska vara vid rumstemperatur. Applicera blandningen först till rötterna, kan också fördelas längs längden. Blötlägg 30 minuter.

Mask för att stärka håret

Kefir - 200 ml;
Äggula - 1 st;
Honung - 1 msk.
Kamille te - 50 ml.

Smälta honungen, häll i kefir, tillsätt ägget och ansträngt kamomillte eller kamille te. Rör om allt till en homogen konsistens. Sprid blandningen jämnt över hela längden på locken. Värm huvudet, vänta en timme. Tvätta trådarna med varmt vatten utan schampo.

Lightening hår med kefir

Ljushår med kefir är ett populärt förfarande för tjejer som inte vill tillgripa lättnad med färg. Det är nödvändigt att förstå att lättare hår med kefir bara är lämpligt för tjejer med naturliga hårfärger (från mörkblondin till ljus) också för naturligt rött hår.

För att uppnå effekten av förtydligande är det nödvändigt att göra en kurs av kefirmasker. Någon behöver 4-5 procedurer, andra minst 10. Kefir-mask för lätta kan göras 1-2 gånger i veckan.

Vad är den här masken att göra? Till att börja med, låt oss komma ihåg alla komponenter som kan tända håret: kefir, kanel (kanel ljusande hår är en av de mest populära metoderna), citron, kamille avkok.

Nå, nu är allting enklare, du kan välja mellan vad man ska göra en mask för att lysa, eller växla mellan olika masker. Låt oss ge några recept av masker för att lätta håret med kefir.

Kefir brightening mask med brandy

Kefir - 250 ml;
Citronsaft - 1 msk. L.;
Cognac - 1 msk. L.;
Äggula - 1 st.

Alla komponenter blandas, bringa till ett tillstånd av homogen massa. Distribuera masken från root till tips. Lämna på i 2-3 timmar, varma huvudet med en varm handduk eller lock.

Lightening hår med kefir och kanel

Kefir - 6 msk.
Kanel - 2 msk

Användning:
Blanda de två komponenterna och applicera på hela längden. Masken måste lämnas i minst en timme, eller bättre i två timmar. Glöm inte att värma ditt hår med en plastpåse och en handduk. Tvätta bort på vanligt sätt.

Lätta hår med kefir, kanel och citronsaft

Kefir - 6 msk.
Kanel - 2 msk
Citronsaft - 1 msk.

Användning:
Receptet sammanfaller praktiskt taget med det föregående, endast i denna variant lägger vi citronsaft och utför samma manipulationer.

Kefir hårmaskar: Lär dig att applicera och förbereda multifunktionella hemmetoder

Hårtillväxt med 4 cm per månad, adjuverande behandling av även de mest avancerade formerna av alopeci och seborré, naturlig vård för splittrade ändar, avskallning av mjäll på kortast möjliga tid, eliminering av konsekvenserna av misslyckad färgning - allt detta kan de vanligaste kefir hårmasken hemförhållanden. Multifunktionalitet och tillgänglighet - anledningarna till aktiv användning. Dessutom är positiv feedback om dess effektivitet mycket mer negativ.

effekt

Mot fetthalt

Trichologists kefir mask rekommenderas främst för fet hår. Med regelbunden användning, är de mindre smutsiga, eliminerar ohälsosam sken, normal funktion av talgkörtlarna. Ju lägre procentandel av fetthalten i en fermenterad mjölk dricker, desto bättre är vården.

skydd

I kefir finns det mycket riboflavin - vitamin B2, som har helande egenskaper. Tack vare honom blir masken ett starkt skydd för skadat, försvagat hår från aggressiva yttre faktorer (överdriven solstrålning, låga temperaturer, sur nederbörd). Interna negativa effekter (i form av stress, till exempel) blockeras också. Det är särskilt användbart att använda sådana verktyg efter skadliga frisörförsök i form av curling eller färgning.

Tillväxt aktivering

Det rika innehållet av nikotinsyra (B3) i kefir-masker gör dem användbara för dem som vill odla en lång och tjock fläta. Det är en katalysator för metaboliska processer på cellulär nivå, vilket tvingar glödlamporna att vakna från sömnen och gå in i den aktiva fasen av intensiv tillväxt. Samma vitamin förlänger livet av folliklar och förhindrar utseendet av grått hår.

Från att falla ut

Här framträder cyanokobalamin, som är involverat i blodbildning. Vitamin B12, tillsammans med kolin, förbättrar och accelererar blodcirkulationen, vilket har en positiv effekt på rötterna vid förlust. Jod, stärkande glödlampor, hjälper dem i detta.

Hur man hanterar denna sjukdom beskrivs i detalj i vår separata artikel.

mjäll

Samma B12 används vid behandling av avancerade former av seborré, vilket eliminerar även den mest rikliga mjäll och därtill hörande symtom (klåda, brännande, hyperemi).

Behandling av nedskärningar och brott

Om spetsarna slits och stavarna själva är spröda, kommer kefirmasker att hjälpa till att klara det här problemet tack vare återställningsfunktionerna för biotin i deras komposition. Han läker nästan all skada.

Ge volym

Som ett resultat av det faktum att maskerna med regelbunden användning accelererar hårväxten - deras densitet och volym ökar också. Kalcium spelar en viktig roll här, med vilken en jäst mjölkdryck berikas - det gör stavarna starka och förtorkar dem.

befuktning

På grund av det höga kaliuminnehållet i kefir har maskerna en fuktgivande effekt: de normaliserar vattenbalansen i cellerna. Därför rekommenderas de ofta att använda hemma för torrt hår, men det är nödvändigt att välja en drink med hög fetthalt.

För skönhet

Vissa människor gillar kefirmasker för hår bara för att förbättra sitt utseende, eftersom krullar, efter vanlig användning av masker, börjar lysa otroligt. Fosfor i sammansättningen av fermenterad mjölkdryck ger dem elasticitet och elasticitet, skapar en osynlig men hållbar film.

klargörande

Den mest avancerade i frisörens affärsguruer vet att kefir kan användas för att lätta håret. Han tvättar ut färgpigmentet. Naturligtvis kommer effekten inte att märkas omedelbart, men efter 5-6 masker garanteras en färgförändring med 1 eller 2 toner. Så det är lämpligt för att tvätta färgen efter inte ganska framgångsrik färgning.

Indikationer och kontraindikationer

 • fettigt hår på grund av riklig produktion av sebaceous sekret genom subkutana körtlar;
 • Det ständiga inflytandet av negativa faktorer (arbete relaterat till kemikalier, skadliga rök, levande i ett dysfunktionellt miljöområde, frekvent användning av termiska verktyg och styling kosmetika etc.);
 • långsam tillväxt;
 • förlust;
 • torr;
 • mjäll;
 • delade ändar;
 • bräcklighet;
 • brist på volym och glans
 • Behovet av förtydligande om ett par toner;
 • dålig färgning.
 • allergier;
 • individuell intolerans
 • psoriasis;
 • inflammatoriska processer (sår, kokar) och kränkningar av hudens integritet (färska sår, nyanser av nyanser, skärningar som inte har läkts).
 • hård rodnad i hårbotten
 • huvudvärk;
 • förvärring av inflammation (på grund av sur miljö);
 • hudutslag;
 • oväntad och ofta onaturlig färg (upp till en grön nyans).

Under graviditet och amning är kefirbaserade masker inte förbjudna.

Hur man gör

Matlagningsprocess

Använd alla andra rätter än plast eller metall.

Användbara kefir bakterier aktiveras endast i värme. För att uppnå maximal effektivitet från maskerna är det nödvändigt att den fermenterade mjölkdrycket antingen är vid rumstemperatur (häll det ur kylskåpet en halvtimme före proceduren) eller varma (för detta måste du värma upp det).

Honung och oljor värms också i ett vattenbad till ett varmt tillstånd.

Överreager inte med en uppvärmd pinne: om receptet innehåller vitaminer i ampuller, ägg eller eteriska oljor, bör blandningstemperaturen inte överstiga 30 ° C.

testet

Eftersom förfarandet utförs exklusivt hemma, faller allt ansvar för konsekvenserna på dig.

På extern användning av kefir sällan allergiska reaktioner, men detta är möjligt. Men ofta klåda och rodnad kan orsaka andra ingredienser i masken. Därför rekommenderas före appliceringen att applicera en liten mängd av den beredda blandningen till området bakom örat och observera resultatet. Om biverkningarna är frånvarande kan du använda den för sitt avsedda ändamål.

Vi bör inte glömma kefirs lätta egenskaper. Innan du applicerar det på hela huvudet, välj en tunn bottensträng dold under resten av håret och fukt den med den beredda blandningen. Så du kan eliminera den obehagliga grönaktiga eller gulaktiga nyansen. Detta råd är särskilt relevant för blondiner.

Hur man ansöker

Håret ska vara lite fuktigt, men förtvätt är inte ditt huvud rekommenderat.

Om masken används för att aktivera tillväxten, mot fallande eller mjäll, för att stärka rötterna, kan den bara gnidas i hårbotten - massera i cirkulär rörelse med hjälp av avskiljningar. Om dess uppgift är att läka håret själv, reparera skadorna, eliminera brittleness eller bli lättare, måste du applicera blandningen längs hela sin längd. Först görs detta med hjälp av palmer, och sedan lockas en kam med sällsynta tänder - för en jämnare fördelning. Om problemet ligger exklusivt i de visade tipsen - i kefir kan du bara rikligt blöta dem.

Därefter stickas håret upptill.

Uppvärmning krävs: som nämnts ovan aktiveras kefirs fördelaktiga egenskaper vid förhöjda temperaturer. Därför rekommenderas det, efter applicering, att ha på sig ett duschlock och linda huvudet med något varmt.

En av de vanligaste frågorna är hur mycket kefir ska hålla på huvudet? Dryckets unika karaktär är att dess varaktighet är obegränsad. Du kan göra det hela natten, men under ett villkor - om det inte kompletteras med aggressiva ingredienser (senap, ingefära, kanel, lök, citron, alkohol och andra). Om de är närvarande i kompositionen är en halvtimme maximal tid för exponeringen.

Hur man spola

Problem med att tvätta bort kefir masker uppstår oftast inte. Först måste du skölja håret med varmt vatten (det mesta av blandningen lämnar omedelbart). Skölj sedan ditt huvud med ett mildt schampo (helst utan silikon). Du kan till och med barnslig - du undrar vad en fantastisk effekt kommer att bli.

Shampoo med rester av kefir elimineras med varmt vatten. Gör ett avkok av gräs: nässla, ekbark, salvia, kamille är särskilt användbara för hår. För sköljning rekommenderas att man blandar ett glas koncentrerad lösning med 1 liter vatten.

Hår efter proceduren bör torka naturligt. Användning av en varm hårtork kommer att negera de terapeutiska och kosmetiska effekterna.

tips

Maskins effektivitet kommer i stor utsträckning att bero på vilken kefir du väljer att göra det. Det borde vara:

 • färskt och naturligt;
 • inga färgämnen;
 • icke-fet - att återfuka torrt hår;
 • mediumfett för normalt och kombinerat;
 • djärva - för att normalisera arbetet med de subkutana körtlarna och eliminera talgkörtlarna.

Om du gör en mask för natten, kom ihåg att du kan fläcka sängkläder på grund av dess flytande konsistens. För att undvika detta måste du noga klämma håret innan du gör isoleringen, och bara om du lägger en trasa under huvudet, vilket inte är synd.

För fet hårvård kan proceduren utföras 2-3 gånger i veckan, för normal och kombinerad frekvens minskas till 1-2 gånger, och för torra är det tillräckligt med 1 gång på 7-10 dagar.

recept

Andelarna av huvudingredienserna är baserade på den genomsnittliga hårlängden. Ändra dem enligt din egen: minska - för korta och öka - för längre.

Det närmar sig, skyddar mot aggressiva faktorer. Blanda en halv kopp kefir med 1 rå ägg, vispad tills skum.

Det närmar sig, ger sken och vacker nyans. Blanda en halv kopp kefir med 50 g kakaopulver. Du kan lägga till 1 rå ägg.

Kefir jästmask anses vara en av de bästa för att aktivera hårväxt, det gör dem tjockare, vilket ger volymen. Först spädas bryggerjäst (högst 15 g) med varmt vatten (50 ml). Efter svullnad, blanda noga och tillsätt till 200 ml kefir.

Stoppar förlusten, närmar och förstärker rötterna. Applicera endast på hårbotten. Blanda 100 ml kefir med 50 ml honung. Värm upp.

 • Med ricinolja

Lämpliga delar som behöver fuktas rikligt i den beredda blandningen. Kan användas för att återfuka torrt hår. Blanda och värm upp 200 ml kefir och 100 ml castorca. Samma effekt och proportioner har en mask med burdock olja.

Accelererar tillväxten. I en halv kopp kefir tillsätt 20 g kanelpulver. Blandningen blandas grundligt.

Normaliserar arbetet i de subkutana talgkörtlarna, det rekommenderas för fet hår. Senapspulver (20 g) häll kefir (100 ml). Rör om. På denna beredning av masken kan slutföras. Om det är för aggressivt för din känsliga hårbotten, lägg till mjukgörande ingredienser till den: 1 rå äggula, eller 20 ml honung eller 50 ml av någon olja.

Fler masker på senapbaserad artikel i länken.

Eliminerar oljig glans och greasiness. Blöt 50 gram svartbröd (kan vara svårt) i 100 ml fettfattig kefir. Om en halvtimme efter svullnaden kan den appliceras. Tänk på minus av en sådan mask: då är brödbitarna svåra att tvätta och kamma ut.

För tillväxt

Gnid bara rötterna. Resultatet av tillväxten för månaden - upp till 4 cm. Frekvens - efter 2 dagar på den tredje. Kurs - högst 12 masker.

På ett glas kefir:

 1. 100 ml koncentrerad örtavkänning eller infusion (nässla löv, berusande kottar, guldblommor eller apotekskamomill, kullrot är lämpliga för att aktivera tillväxt).
 2. 50 ml burk, ceder, granolja eller ricinolja.
 3. 10 (eller 5 med känslig hud) droppar estrar: citrus, barrträd, mint.
 4. 50 ml brandy, medicinsk alkohol, vodka eller tinktur av rödpeppar.

Senap och kanel bidrar också till god tillväxt.

Från att falla ut

Applicera endast på hårbotten. Under de första dagarna är det möjligt att öka förlusten - ingen anledning att vara rädd: det är förlust av hår, vars rötter inte kan återställas. Men då blir effekten av förstärkning märkbar för blotta ögat. Frekvens - två gånger i veckan. Kursen är 3 månader.

På ett glas kefir:

 1. 200 ml koncentrerad växtbaserad avkok eller infusion. För att stärka rötterna rekommenderar trichologer att använda rötterna av calamus och burdock, den vanliga laurellen.
 2. 50 ml olivolja, kardborreolja, vetex, ceder, ricinolja.
 3. 10 droppar estrar (om huden är för känslig för dem, kan volymen sänkas med hälften - upp till 5 droppar): tall, beat, mint, rosmarin, lavendel.

För förebyggande och behandling av förlust kan kefir blandas med lökjuice, honung eller jäst.

Från nedskärningarna

Vätska de piska tipsen i en kokad kefirmask. Glöm inte att skära dem regelbundet (en gång varannan månad). Frekvensen är en gång i veckan. Kursen är 2 månader.

På ett glas kefir:

 1. 100 ml koncentrerad avkok eller infusion av örter. Välj de som har regenererande egenskaper: Kamilleblommor, Pepparmintbladen eller ungt nässla, Johannesört, Aloe-massa, Björkknoppar, Havtornbjörn, Kardborrrot, Yarrow.
 2. 100 ml solrosolja, oraffinerad eller olivolja Extra jungfruoljor.
 3. 5 droppar sandelträ, lavendel, rosmarin, apelsin, mandarinestrar.

Kefir maskerar med brandy, honung, jäst och persikor hjälper också till att läka delade ändar.

Fuktgivande kefir masker

Den framställda blandningen appliceras med ett ganska tjockt skikt över hela det torkade hårets längd och gnidas in i huden. Kefir är den fattigaste (6%). Frekvensen bestäms individuellt, i genomsnitt - en gång var 7-10 dagar tillräckligt. Kursen är 3 månader.

På ett glas kefir:

 1. 100 ml koncentrerad växtbaserad avkok eller infusion. Unga nässlar, björkpinnar, coltsfoot, lime blomma, timjan, humle har fuktgivande egenskaper.
 2. 100 ml macadamia eller någon annan olja (alla har fuktgivande egenskaper).
 3. 3-5 droppar estrar: sandelträ, lavendel, mandarin, kamille.

För att eliminera torrhet kan du använda öl-, ägg-, glycerin-, honungs- och majonnäsmaskar med tillsatsen av denna fermenterade mjölkdryck.

För oljigt hår

Distribueras över hela längden (för att avlägsna fett) och gnidas in i huden (för att övervaka sebaceous körtlar). Kefir måste vara fettfattigt (max - 1,5%). Frekvens - upp till 3 gånger i veckan (beroende på försummelsen av problemet). Kursen är 15 masker, varefter en paus på 1 månad görs (under denna period kan du använda andra recept).

På ett glas kefir:

 1. 200 ml koncentrerad avkok eller infusion av örter. Normalisera fettproduktionen genom subkutana körtlar, rötter av calamus och burdock, salvia, kamomill, plantain, timjan och lavrushka.
 2. 7-10 droppar estrar: bergamot, basilika, cederträ, eukalyptus, citron, mint, apelsin, salvia, rosemary, rosmarin.

Det är bättre att inte använda vegetabiliska eller kosmetiska oljor för att ta hand om denna typ av hår. De täpper till porer, vilket bara förvärrar kirtlarna. De lämnar också bakom en fet film. Om det utför skyddande funktioner vid torrhet och skada, kommer det bara att förvärra situationen.

Du kan också ta bort den feta glansen från håret med hjälp av kefirmasker med tillsats av senapspulver, breadcrumb, citronsaft, rå äggvita, potatisjuice, brandy.

Lightening Kefir Masks

Applicera endast över hela längden, utan att påverka rötterna. Frekvens - varannan dag. Kursen - 5-6 masker räcker för att lysa upp för ett par toner. För att förbättra effekten tillsätts följande komponenter (till ett glas kefir):

 • rabarber, kanel, citronsaft - för brunetter och brunhåriga kvinnor;
 • lökjuice, äggulor, kamilleavkok - för blondiner och brunhåriga.

Kefir masker är inte bara en av de mest användbara, men också de mest icke-aggressiva och säkra. Därför, om några andra blandningar är kontraindicerade på grund av allergier eller hög känslighet hos huden, var noga med att använda dem för att förbättra ditt hårs tillstånd.

Naturlig laminering hemma? Detta kommer att hjälpa gelatinmask för hår - processen och receptet kan hittas här.Nästa Artikel
Ett integrerat tillvägagångssätt på hårets skönhet och hälsa - effektiviteten hos Alerana-produkter för hårväxt