Masker för barns hår: de grundläggande reglerna för vård


Hårmask för ett litet barn måste göras om tillståndet hos barnets hårhår lämnar mycket att önska. Vissa tror att det inte finns något behov av speciell vård, eftersom håret fortfarande över tiden kommer att växa snabbare och bli tjockare. Denna inställning är inte korrekt. Om det finns vissa problem måste de åtgärdas.

När behöver jag använda speciella hårvårdsprodukter för mitt barn?

Barnhår är vanligtvis tunna och ofta "pushed". Experter hävdar att detta är normen och kräver ingen särskild behandling, även om du kan ta hand om strängarna, kan du också stärka dem i det här fallet. Håravfall bör varnas, deras långsamma tillväxt, mycket "sällsynt" hår, närvaron av bala fläckar. I sådana situationer bör behandlingen påbörjas omedelbart. Särskild uppmärksamhet kräver en plötslig försämring av hårets utseende.

Anledningen till problemen kan vara:

 • olika överträdelser i inre organens arbete
 • felaktig vård för hårbotten;
 • ohälsosam diet;
 • exponering för externa faktorer
 • brist på vitaminer
 • felaktig shampooing
 • ärftlig faktor.

Experter hävdar att för intensiv håravfall är vanligtvis förknippad med vissa sjukdomar. Detta kan uppfattas som en signal att kroppen inte är helt i ordning.

Masker, schamponförändringar kan hjälpa till att förbättra hårets tillstånd, men för att lösa problemet en gång för alla är det bara möjligt att bestämma orsaken och genomgå en behandling. Om barnets hår faller ut måste du visa det för barnläkaren.

Ofta försämras hårets tillstånd efter att ha tagit mediciner på vintern. Det finns speciella schampon avsedda för barnhår. Det är nödvändigt att endast använda sådana medel. Det är viktigt att produktens sammansättning var så naturlig som möjligt. Det bör inte innehålla färgämnen, dofter. Allt detta kan orsaka allvarliga allergier.

För att få barnen att växa bra måste massagebehovet utföras regelbundet. Träkammer och speciella kamar är bra för detta ändamål. Under förfarandet förbättras blodtillförseln i de övre skikten av dermis och håret börjar växa snabbare.

Hur man gör masker hemma?

För att göra barnets frisyr ännu vackrare, måste håren tjocka och silkefulla, föräldrarna börja ordentligt ta hand om barnets hår. Masker för barns hår kan förberedas hemma, och i de flesta fall tar det inte lång tid.

Det finns ett stort antal recept.

De mest populära är masker:

 • med kefir. Preparatet är så enkelt som möjligt. Du måste blanda en kvart kopp kefir med en matsked av burdock olja. Den resulterande blandningen ska appliceras på barnets hår medan du badar, försiktigt gnider i hårbotten och tvättar efter 5-10 minuter. En sådan mask kommer att bidra till att strängarna blir mjuka och silkeslika.
 • med äggula. Äggulan innehåller en stor mängd vitaminer, essentiella fettsyror och andra värdefulla föreningar. Få människor vet att denna produkt kan användas istället för schampo och som en näringande mask. Kyckling äggulan ska blandas med en liten mängd vatten, applicera på barnets huvud och skum. Det är möjligt att tvätta av sådant naturligt "schampo" på 3 minuter. Dessutom är det inte nödvändigt att använda tvättmedel.
 • med äggula och glycerin. För äldre barn kan du förbereda en komposition av kycklingblomma, en tesked 9% ättika, en tesked glycerin och 3 msk ricinolja. Den resulterande blandningen är nödvändig för att sätta på strängarna och sedan vikla barnets huvud med plastfolie, terryhandduk. Tvätta av produkten kommer att vara om 10-15 minuter. Efter proceduren är det nödvändigt att tvätta håren;
 • med honung och yoghurt. Det finns ett recept på en effektiv mask för hårväxt hos barn. För att förbereda kompositionen behöver du blanda 1 msk honung med 1 sked yoghurt, 1 kycklingägg, 1 tesked lökjuice, en halv tesked av brandy. Masochka ska appliceras på hårets rötter, massera bra och fördela kompositionen över hela längden av strängarna. För att förbättra effekten rekommenderas att barnets huvud lindas i 10 minuter och skölj sedan av produkten med vatten. Det är viktigt att komma ihåg att honung anses vara en mycket allergiframkallande produkt. Använd det endast för kosmetiska ändamål om ingen reaktion föreligger i barnet. Experter rekommenderar alltid ett känslighetsprov. En liten del av masken krävs för att appliceras på armbågens baksida. Om rodnad och andra misstänkta symptom inte observeras inom 5 minuter är kompositionen ganska lämplig för användning;
 • med nässlor. Mask för att påskynda hårväxten hos ett barn kan göras på basis av njurdekok eller infusion. För att göra det hemma, häll en halv kopp torr grönsaksråvara med kokande vatten, tillsätt 3 teskedar av färglös henna, låt blandningen stå i 30 minuter och lägg den på barnets hår i 30 minuter. Verktyget måste kylas före användning.
 • med havtorn. Om huden på ett barns huvud flår, kliar, kan du råda unga föräldrar till recept masochki baserat på havtorn. Från bären måste du pressa saften och häll marcolivenolja i förhållandet 1: 3. Därefter rekommenderas att värma blandningen i ett vattenbad, utan kokning, sätt det på en mörk plats i 3 dagar. Efter denna tid kan du använda oljan, gnugga den i barnets hårbotten före varje tvätt;
 • med tebröd. För att ta hand om mörka barnhår en perfekt mask baserad på bryggt te. Blanda en halv kopp teblad med 1 msk henna, 2 msk yoghurt, 2 tsk jojobaolja och 10 droppar av en oljelösning av vitamin A. Applicera kompositionen på trådarna och hårbotten i 20 minuter, skölj sedan håret och torka dem;
 • med vitlök. Om barnets hår växer väldigt långsamt, kan du prova medlen för tillväxt av strängar. För att göra det, blanda 1 matsked kokande vatten, färglös henna och kefir, och tillsätt sedan några vitlöksklyftor, passerat genom en press, 1 tsk honung och ett kycklingägg. Kompositionen är nödvändig för att sätta på hårets rötter, gnugga försiktigt och sedan vikta barnets huvud i 20 minuter med en handduk, skölj sedan med kallt vatten. Denna mask har en mycket skarp lukt, så den kan inte användas i alla fall. Det är nödvändigt att skölja av kompositionen med kallt vatten, eftersom ägget tenderar att krulla vid en viss temperatur. Valsat protein är ganska svårt att kamma ut från trådarna.

Hur ofta behöver jag ansöka om barnhår?

För att använda maskerna en viss effekt, måste du använda dem för att ta hand om barnets hår regelbundet. Om du behöver lösa ett visst problem kan du ansöka om pengar till barnets chef varannan dag. Efter några veckor ska du gå in i underhållsläge och använda masker en gång i veckan. Samma frekvens är optimal vid användning av kompositioner som förebyggande.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till barnets ålder, hans smakpreferenser.

Det är inte så lätt att övertyga en vuxen bebis att göra en mask, speciellt när det gäller blandningar med en inte mycket trevlig lukt. I detta fall kommer föräldrarnas uppfinningar att hjälpa till. Till exempel kan hackad banan läggas till kefirmasken. Som regel accepterar barnen gärna proceduren med användning av "välsmakande" kompositioner med tillsats av yoghurt, kefir.

Medan masken kommer att påverka strängarna och hårbotten, kan du på något sätt locka barnet, leka med honom i badrummet i hans favoritspel. Äldre barn kan förklaras vad den här vården handlar om, samt erbjuda att göra näringsblandningen tillsammans. Naturligtvis glöm inte bort skyddet av barnens ögon. Kompositioner med lök, vitlök ska i alla fall inte komma på slemhinnorna.

Masker för vård av barns hår kan förberedas av dig själv. Korrekt utvalt verktyg hjälper till att stärka håren, göra håret tjockare och starkare.

Masker för tillväxt och stärka hår hos barn

Föräldrar möter ofta problemet med sällsynthet och håravfall hos barn. Detta beror på många faktorer: dålig kvalitet vatten, dålig miljö, obalanserad näring, sjukdom. Barnens hårmaskor hjälper till att göra barnets hår vackert och friskt.

Vad är skillnaden mellan barnhår och vuxna?

Barnets hår har vissa särdrag på grund av vilket det kräver viss vård. Eftersom hårbotten i barndomen är tunn, producerar den mindre naturligt fett och missar lätt både skadliga och fördelaktiga substanser. Barnets hår faller lätt ut på grund av hårsäckens grunda placering.

Hos mycket små barn är håret mjukt och tunt, men vid ungdom blir det stelare och tjockare.

Vätskan i barnhår förklaras av det faktum att hårfolliklarna slutar bilda endast vid 10-15 års ålder. Vid den här tiden kommer så många hår att spira som det läggs på en person på den genetiska nivån.

Även om tjockleken och tjockleken på håret beror till stor del på ärftlighet, kommer lämplig vård för dem i barndomen att bidra till att lägga grunden för ett hälsosamt och välskött hår i framtiden.

Recept Masker för hårväxt

Ett barns hår är tjockt, och det här är normalt. Allt hår som naturen kommer att växa upp senare, till ungdomar. Denna process kan dock accelereras genom att använda barns masker för att aktivera hårspiring. Vid beredningen används endast säkra naturliga ingredienser som absorberas väl av den unga kroppen.

Mask av äggulor

Ta ett par äggulor från kycklingägg, piska dem tills tjockt skum. Smörj barnets hår och hårbotten med blandningen. Vänta tills det är torrt, skölj sedan håret under rinnande vatten. För maximal effekt kan du göra avkok av nässla och använda det som ett naturligt alternativ till balm sköljning.

Mask av tomater

Mala tomaten till ett grusigt tillstånd (du kan använda en rivare) och gnugga den i ditt hår. Skölj masken med vatten efter en halvtimme.

Herbal Mask

För det här receptet behöver du humlekottar, kalendula blommor och kullor i förhållandet 3: 4: 4. Häll 1 liter vatten i potten, häll blandningen av örter och koka i en halvtimme. Klar betyder att det är nödvändigt att smörja barnets hårbotten 2 gånger i veckan.

Firming Mask Recept

Överdriven håravfall i barndomen kan indikera användningen av lågkvalitativa schampon och balsam som innehåller kemikalier. Hantera effektivt problemet med masker för att stärka håret för barn.

Odelbar groddmask

Köp i ett apotek saft grodd korn. Glöm inte att försäkra dig om att förpackningen inte är märkt F1 - det betyder att det finns hybrider i kompositionen.

Gnid i barnets rent hår 1 msk. l. organ. Spola det är inte nödvändigt.

Nöttermask

Förbered 1 tsk mandelmandelar och pinjenötter och 4 tsk. ayran. Blanda ingredienserna väl, gnugga barnets hår med dem. Efter 25 minuter tvättar du av masken med ett speciellt barnschampo.

Burdock Mask

Ta lite burdockolja, värm det lite och gnugga det i barnets hår. För att säkerställa att oljan är jämnt fördelad, använd en kam. Blötlägg masken i en timme, tvätta sedan ditt barns hår flera gånger med babysjampo.

Aloe Mask

Skär ett löv av aloe, hugga det upp till en grusig stat, applicera på barnets hår. Skölj med rinnande vatten efter en timme.

Vad mer att läsa:

2 kommentarer

Vasilisa

Pantogar räddade mig från håravfall, förvärvade det på råd av en hudläkare. Resultatet är fantastiskt. Efter bara tre veckor föll håret nästan inte ut, och på vissa ställen började en nedstå, vilket indikerar tillväxten av nytt hår.

Irene

Det är kontraindicerat för barn ålder som är skrivna där i instruktionerna.

Masker för hårväxt hos barn - de mest effektiva recepten!

För att barnhår alltid ska se friska och vackra, bör de regelbundet och ordentligt skötas. Masker för hårväxt hos barn ska användas i flera månader, en gång i veckan. Sådana masker är ganska lätta att göra dig själv med hjälp av hemlagade ingredienser som ingredienser. Och du kan köpa en färdig hårmask i en kosmetikaffär.

En hemlagad hårmask har dock flera fördelar. Först och främst är detta frånvaron av konserveringsmedel och kemikalier. Det finns bara en minus - en obehaglig lukt. Recept för hår maskerar ett stort utbud. Därför är det nödvändigt att välja utifrån hårets typ.

VAD ÄR FÖRDELNINGEN AV ANVÄNDNING AV HÅRMASKINER?

Regelbunden användning av hårmaskor, särskilt de som du har förberett dig själv, är mycket användbar. Med deras hjälp får håret den nödvändiga fukt och näring. Det är väldigt viktigt att du inte är lat och skäm bort ditt hår med olika naturliga masker. När allt kommer från håret kommer det att bli glänsande och silkeslen. Det viktigaste är att göra det regelbundet!

Välj din hårmask är inte svårt. Valet av denna produkt i butiken är stor. Och om du föredrar matlagning, finns det inga svårigheter här heller. Man får bara välja rätt och gott recept för att göra en mask och uppleva sin magiska effekt på sig själv.

REGLER FÖR MASKANSANVÄNDNING PÅ BARNHÅR

 • Det är viktigt innan en hårväxtmask appliceras på ett barn för hårväxt för att tvätta håret. Smutsigt hår kommer att störa absorptionen av maskens näringsämnen.
 • Välj alltid en mask som passar hårtypen och din handling.
 • Kombinera hårsträngarna innan du applicerar masken.
 • En varm handduk på huvudet hjälper till att förbättra masken.
 • Använd inte luftkonditionering efter tvätt av håret och innan du applicerar en mask till ditt hår.
  För att blanda alla ingredienserna i masken i en jämn konsistens är det bättre att använda en mixer.
 • Viktigt: Håret för applicering av masken ska maximalt pressas från fukt.

MASK RECEPTIONER FÖR VÄXT I BARNHÅR

Mask med fiskolja

Om ditt barns hår är torrt och inte växer bra, är den här hårmasken precis vad din baby behöver. Ingredienser: fiskolja, bara två matskedar; och en äggula.

Hur man gör en mask: värm upp lite fiskolja; kombinera sedan alla ingredienser.

Appliceringsmetod: Applicera i en varm form en mask på barnets hår, allt från rötterna till spetsarna. Vik hela hårmassan i en handduk eller göm den under ett speciellt lock. Att hålla på håret 35 minuter. Tvätta försiktigt av masken.

Det rekommenderas att använda en sådan mask inte mer än 2 gånger i veckan, eftersom masken med fiskolja är terapeutisk. Om du regelbundet använder denna mask för barns hår, så kommer dess effekt snart att märkas, hårväxten ökar.

Mask med vitaminer

Mängden av en sådan hårmask för ett barn att odla hår direkt beror på tjockleken och längden på barnets hår själv. Om håret är långt måste du ta 4 teskedar, om hårlängden är genomsnittlig, så är 2 teskedar tillräckligt. Så vi kombinerar dimexid (dimetylsulfoxid), vitamin A, E i en oljelösning och nypressad citronsaft.

Den färdiga blandningen ska appliceras på hårrötterna med en bomullsplatta eller borste. Lägg en speciell keps på toppen av ditt hår och linda den med en extra handduk. Håll hårmask i 60 minuter. Då ska håret tvättas med ljummet vatten. Var inte för rädd om ett barn har en liten stickning. Detta är resultatet av demiksidans penetration inuti hårsäckarna. Om bränningen är outhärdlig, är det nödvändigt att tvätta omedelbart av masken från håret, utan att behålla den föreskrivna tiden. Och bäst av allt, utspädd dimexid med något kokt vatten.

Om du vill kan du lägga till några droppar ricinus, burdock, mandeloljor och en äggula i masken.

Mask med en båge

En mask med en båge är mycket effektiv. För beredningen måste du blanda vattnet från en lök med en tesked naturlig honung. Den erhållna blandningen gnidas noggrant i ett barns hårbotten. Wrap håret i en plasthatt och linda ihop med en handduk, lämna det på huvudet ett tag. Skölj sedan med ljummet vatten, använd inte schampo och balsam med balsam. Maskens lukt är inte så trevlig, men dess åtgärd är värt det.

Mask med äggula

Äggula är känd för sina fördelaktiga egenskaper. För att förbereda masken bör piskas flera äggulor. Fördela den resulterande massan jämnt på håret. Vänta ett tag för att masken ska absorberas ordentligt och sedan ordna en bra tvätt. Dessutom förbereda ett avkok av nässla och skölj håret.

Burdock Mask

Kockolja är mycket användbar för hårväxt och densitet. Så värm en liten mängd burdockolja i ett vattenbad eller använd en mikrovågsugn. Varm olja smörj noggrant allt hår och rötter.

Håll håret i en halvtimme och tvätta håret med ett mildt schampo.

Mask för barnhår med aloe

Alo kan hittas på nästan alla fönsterbrädor i huset. Denna växt har helande egenskaper och används för att stärka barnets hår. För masken med aloe, ta ett köttigt blad av växten och hugga det i mush med en mixer. Applicera blandningen i barnets hår. Blöt på barnets huvud i upp till en timme, skölj sedan grundligt med lite vatten.

Mask för barnhår med tomater

För att förbättra barnhårets tillväxt, prova en mask för håret med tomater. För att göra detta, masha tomatpuréen, du kan grilla den. Applicera den resulterande purégröt på håret och lämna på golvet i en timme. Efter noggrant tvätta barnets huvud.

Burdock rotmask

För den här masken behöver du följande örter: 3 matskedar hopkeglar, 4 matskedar kalendula, 4 matskedar med kullrot. Fyll örtblandningen med vatten och koka i ca 25 minuter vid låg värme. Strained buljong bör appliceras två gånger i veckan till huvudets yta.

Barnens kropp absorberar mycket väl alla näringsämnen från hårmaskor. Därför anses detta sätt att återställa och stärka barnets hår betraktas som effektivt, och från det kommer du snart att kunna se ett positivt resultat. Regelbunden användning av hårmaskor för barn gör håret frisk och välskött.

Behöver tips om babyhår

 • Det hjälper till att stärka tunt barns hår med ricinolja. Smörj håret med olja, från roten och sluta med spetsarna. Täck huvudet först med en plastlock och använd en terränghandduk ovanpå, bygg en turban. Nå, sätt på din fantasi och bjud barnet att leka i Shamakhan-drottningen i ungefär sex timmar. I slutet av ett spännande spel, tvätta barnets huvud med babysjampo. Resultatet kommer säkert att behaga dig - håret blir silkeslitet och glänsande. Om du regelbundet använder en sådan mask under lång tid, blir ditt barns hår otroligt tjockt och kommer att förbli så hela livet.
 • I stället för ricinolja kan användas och burdock olja. Beauticians rekommenderar det för att stärka håret. Men på håret för att hålla denna olja räcker det för en halvtimme.
 • Efter tvättning är håret användbart att skölja dem med öl. Öl tvättas inte! Låt håret torka, och den obehagliga lukten kommer att försvinna.
 • För att mjuka hårt hår rekommenderar vi att du använder följande mask: Blanda 5 droppar glycerin, 15 droppar citronsaft och 125 g vatten. Gnid denna blandning i håret omedelbart efter att du har tvättat ditt hår.
 • För att ge ditt hår en speciell glans, använd det här receptet, skölj bara håret med avkok av persilja.
 • Ett avkok av nässla kan göra hårfärgen rikare.

Vilken typ av hårmask för ett barn att växa hår passar ditt barn, det är upp till dig att bestämma. Försök och hitta ditt recept på hur du snabbt stärker barnets hår.

Hur väljer man hårvårdschampo? Vilka andra verktyg kan användas: användbara oljor, hemlagade masker

Vad förenar saga karaktärer, favorithjältar av moderna flickor Rapunzel, Barbie, Winx feer? Naturligtvis, långt, tjockt, snyggt hår.

Dessa tjejer drömmer om de flesta tjejer och deras mammor.

Och pojkarnas föräldrar kommer sannolikt inte att vägra, så att deras söner har ett fantastiskt hårhår på huvudet.

Kvaliteten hos våra barns hår ligger i naturen. Är det möjligt att tävla om deras längd och vinna, lär vi oss av den här artikeln.

Barnens hårtillväxt

Varje hår passerar genom tre steg, efter att det dör ut, visas en ny på samma ställe. Tillväxten beror på mycket, inklusive ålder.

Vid flickor och pojkar växer de i genomsnitt med 13 mm per månad, vilket innebär 0,43 mm per dag och 15,6 cm per år. Detta är en statistik. Men hur många vet du om femåriga tjejer med en snedställd midja?

Det visar sig att hårväxten hos ett barn kan stimuleras på enkla och säkra sätt.

Medel för hårväxt hos barn

Daglig massage är oumbärlig i striden för längden.

Fingrarna behöver massera hårbotten, som om de rör sig.

Vi börjar med pannan och templen och flyttar gradvis till resten av platserna.

Vi ägnar detta åt minst 10 minuter om dagen.

Varmt klimat. Barnhår blir bättre under sommaren, eftersom blodet cirkulerar genom hårbotten vid denna tid på året. Hårpärlorna får mer näring och håret växer 20% snabbare.

Balanserad näring. Ett barns kropp borde få med mat alla nödvändiga ämnen för att förbättra hårkvaliteten: vitaminer och spårämnen.

Biotin, som är ansvarig för tillväxt, finns i ris, kötträtter, valnötter, baljväxter, valsad havre.

För att ordentligt bilda hårets struktur behöver du magnesium, jod, krom, kalcium, zink, svavel. De kan erhållas genom att inkludera i barnens diet blomkål och bröstspiror, grönsaker och frukter av gul och grön färg, ost, mjölk, keso, ägg, yoghurt.

Full sömn. Det främjar cellregenerering genom hela kroppen.

Avvisning av alltför snäva gummiband, metall hårnålar, hårtorkning, hårbårning - allt detta orsakar mekanisk skada på håret.

Korrekta valda schampon, masker, oljor. Vi kommer att fokusera mer på dem.

Shop Tools

I kampen mot hårväxten spelar en stor roll lämplig schampo för hårväxt för barn. Det bör noggrant arbeta med den känsliga babyens hårbotten, närma rötterna, stärka håren och stimulera tillväxten.

Goda babyhårtillväxtschampo innehåller inte:

 • lauryl eller lauret-natriumsulfat;
 • parabener;
 • stark parfym;
 • ljusa färger.

Shampoo bör innehålla naturliga växtbaserade kosttillskott och oljor som stärker strukturen och främjar hårväxten (extrakt av kalendula, sträng, kamomill, vetexsolja etc.).

Diskmedel ska inte användas mer än en gång om 7 dagar.

För tvätt, bara några droppar schampo som måste fördelas på huvudet.

Sedan ett par minuter, massera barnets hud med fingertopparna och skölj med varmt vatten från duschen med ett svagt tryck.

Tvätta håret noga med schampo. Med regelbunden användning kommer oljan att berika huden med fördelaktiga ämnen och förbättra hårets tillstånd avsevärt.

I butikerna hittar du massor av masker för att stimulera hårväxt hos vuxna. Förutom de aktiva naturliga komponenterna innehåller de ofta olika syntetiska substanser, så deras användning i barnet är oönskade.

Visste du att med vissa procedurer kan du påskynda tillväxten av strängar, till exempel mesotherapy och huvudmassage. Också mycket viktigt att kamma ordentligt.

Folkmetoder

Användbar mask för hårväxt för barn är lätt att göra hemma. Förfarandet utförs 1 gång per vecka.

 1. 2 tsk kåljuice.
 2. 2 tsk persikafrukt.
 3. 1 äggula.
 4. 1 tesked honung.

Det är nödvändigt att blanda ingredienserna, applicera på huvudet, linda en handduk, håll i 1 timme och skölj.

I stället för att köpa, kan du använda schampo, lagade dig själv.

 1. 1 äggula.
 2. 20 g vegetabilisk (kan vara olivolja) olja.
 3. 20 g citronsaft.
 4. 4 matskedar morotjuice.

Efter tvättning är det väldigt användbart att skölja håren med avkroppar av medicinska växter - nässla, kardborre, kamille, calamus rhizomer.

På vår webbplats hittar du ett stort antal hem masker recept för hårväxt: med nikotinsyra, från kaffesump, med vodka eller konjak, med senap och honung, aloe, gelatin, ingefära, henna, bröd, med kefir, med kanel, ägg och lök.

Användbara material

Läs våra andra artiklar om hårväxt:

 • Tips om hur man växer lockar efter en kvadrat eller annan kort hårklippning, återställ den naturliga färgen efter färgning, påskynda tillväxten efter kemoterapi.
 • Lunar kalender hårklippningar och hur ofta behöver du klippa håret när du växer?
 • De främsta orsakerna till att strängar växer dåligt, vilka hormoner är ansvariga för deras tillväxt och vilka livsmedel påverkar god tillväxt?
 • Hur man snabbt växer hår på ett år eller till och med en månad?
 • Medel som kan hjälpa dig att växa: Effektiva serum för hårväxt, särskilt varumärket Andrea; Estel och Alerana produkter; cemerica vatten och olika lotioner; Hästkraftsschampo och olja; liksom andra tillväxtschampon, i synnerhet Golden Silk Activator Shampoo.
 • För motståndare traditionella medier kan erbjuda människorna: mamma, olika örter, tips om användning av äppelcidervinäger och senap, samt recept för hur man gör hemlagad schampo.
 • Vitaminer är mycket viktiga för hårets hälsa: Läs översynen av de bästa apotekskomplexen, särskilt drogerna Aevit och Pentovit. Lär dig om funktionerna i användningen av vitaminer i grupp B, särskilt B6 och B12.
 • Lär dig om de olika förberedelserna för att öka tillväxten i ampuller och tabletter.
 • Visste du att medel i form av spray har en positiv effekt på krämens tillväxt? Vi erbjuder dig en översyn av effektiva sprayer samt instruktioner för matlagning hemma.

Användbar video

Några funktioner i barnhårvård:

Med förbehåll för dessa rekommendationer, är det troligt att öka barnhårets tillväxt med 7-12 mm per månad. Det viktigaste är att agera, ge inte upp, och så småningom kommer barnets hår att glädja dig med sin längd och pomp.

Lär dig att göra hårmaskor

Oavsett hur bra baby shampoo är, lockiga bebisar behöver extravård. Eftersom balsams och balsam inte rekommenderas för barn kvarstår endast hemlagade hårmaskor. De är idealiska i den meningen att mamman alltid kontrollerar sin kvalitet, för att hon vet exakt vilka komponenter hon använde.

Hur gammal kan du göra

Det finns inget exakt svar på denna fråga. Vissa experter rekommenderar att de gör det efter fem år, andra - inte tidigare än tio. Men på föräldrarnas forum kan du hitta historier om deras framgångsrika användning för treåringar. Så tar moderen beslutet i varje enskilt fall, med inriktning på behovet av ytterligare utfodring av babybollar och, naturligtvis, barnets uthållighet.

Komponenter av masker för barns hår: lämpliga och oönskade

Den viktigaste regeln för att välja en receptmask för barnet, så att den bara innehåller naturliga ingredienser. Oavsett hur mycket mirakulösa kompositioner med majonnäs, dimexid och andra tvivelaktiga komponenter är berömda, de är definitivt inte lämpliga för barn.

Barnens lockar passar:

- äggula (ger vitaminer, aminosyror, spårämnen, och dess tillsats gör det lättare att tvätta masken);

- jojobaolja (skapar en tunn skyddsfilm);

- kallpressad olivolja och kokosnötolja (tränga in i strukturen, närma, stärka, göra lydig och glänsande);

- burkolja (fördelaktig effekt på hårbotten, gör krullarna elastiska och glänsande);

- Shea, Ylang-Ylang, Rosemary, Sandelträ, Geranium och andra eteriska oljor (minska mängden fallande och splittrade ändar, lägg till glans);

- färglös henna (förbättrar struktur, läker)

- honung (näring, gör glänsande och silkeslen);

- färsk avokado, banan (förbättra krillens tillstånd).

Det är klokt att använda yoghurt eller andra mejeriprodukter. De är användbara för hår, men har en ganska flytande struktur. Av denna anledning flyter kompositioner baserade på dem vanligen under handduken även i de lugnaste spädbarnen. Dessutom lämnar sådana masker en märklig lukt på strängarna, vilket inte alltid är möjligt att döda, även genom att tillsätta eteriska oljor.

Också kontroversiell är användningen av ricinolja. Det har en bra effekt på håret, men är väldigt dåligt tvättat av. Så om barnet inte tålamod tålamod, medan modern kommer att tvätta all kvarvarande olja ur strängarna, är det värt att neka att använda den.

Stimulera hårväxten, men har en stingande effekt och därför bör barn inte ha senapspulver, rödpeppar, juice eller gräl av lök. Trots de tydliga fördelarna är det bättre att inte använda dem.

Villkor för förberedelse och användning

För masker är det nödvändigt att ta endast färska produkter av god kvalitet. Det rekommenderas att blanda dem i glasvaror, eftersom vissa ämnen oxiderar när de kommer i kontakt med metall och förlorar sitt näringsvärde. Alla komponenter måste blandas noggrant till en homogen komposition.

Mask, förberedd av ett nytt recept, rekommenderas att kontrollera om det finns en allergisk reaktion i barnet. För att göra detta måste ett par droppar av den färdiga kompositionen appliceras på armbågens böjning. Om efter 15 minuter det inte fanns klåda, rodnad, irritation, så kan du applicera kompositionen på håret. Helst är det bättre att vänta till nästa dag. Visst kan masken inte vänta så mycket, så att mamman kan göra det själv och barnet nästa dag att laga mat nytt.

Det är lämpligt att applicera kompositionen med en speciell pensel, och en liten bit svamp är lämplig för oljor. I extrema fall kan du använda en bomullsplatta eller göra allt för hand. Experter rekommenderar att du sätter en mask på rötterna först och delar håret med avskiljningar. Sedan bearbetade strängar längs hela längden.

Efter applicering av masken samlas långt hår på kronan i bunten och kort hår slätas på baksidan av huvudet. Nu kan du sätta en badhatt på ditt barns huvud, men det är bättre att sätta ihop den med en vanlig klädesfilm. Det griper väl det behandlade håret, vilket nästan förhindrar flödet av masken. En frottéhandduk i form av en turban sår på toppen av filmen eller locket. Det återstår att klara den tid som anges i receptet och tvätta av masken.

Det finns så många recept för masker att det definitivt kommer att finnas en som gör din barns krullar friska, glänsande och silkeslen. Förvänta dig att ett omedelbart resultat inte är värt det, eftersom hemlagad kosmetika innehåller naturliga ingredienser, och de behöver flera applikationer att ackumulera i håret och börja agera.

Barnmasker för hårtillväxt hemma

Barnhår är vanligtvis tunna och ofta "pushed". Experter hävdar att detta är normen och kräver ingen särskild behandling, även om du kan ta hand om strängarna, kan du också stärka dem i det här fallet. Håravfall bör varnas, deras långsamma tillväxt, mycket "sällsynt" hår, närvaron av bala fläckar. I sådana situationer bör behandlingen påbörjas omedelbart. Särskild uppmärksamhet kräver en plötslig försämring av hårets utseende.

Anledningen till problemen kan vara:

 • olika överträdelser i inre organens arbete
 • felaktig vård för hårbotten;
 • ohälsosam diet;
 • exponering för externa faktorer
 • brist på vitaminer
 • felaktig shampooing
 • ärftlig faktor.

Experter hävdar att för intensiv håravfall är vanligtvis förknippad med vissa sjukdomar. Detta kan uppfattas som en signal att kroppen inte är helt i ordning.

Masker, schamponförändringar kan hjälpa till att förbättra hårets tillstånd, men för att lösa problemet en gång för alla är det bara möjligt att bestämma orsaken och genomgå en behandling. Om barnets hår faller ut måste du visa det för barnläkaren.

Ofta försämras hårets tillstånd efter att ha tagit mediciner på vintern. Det finns speciella schampon avsedda för barnhår. Det är nödvändigt att endast använda sådana medel. Det är viktigt att produktens sammansättning var så naturlig som möjligt. Det bör inte innehålla färgämnen, dofter. Allt detta kan orsaka allvarliga allergier.

För att få barnen att växa bra måste massagebehovet utföras regelbundet. Träkammer och speciella kamar är bra för detta ändamål. Under förfarandet förbättras blodtillförseln i de övre skikten av dermis och håret börjar växa snabbare.

Hur man gör masker hemma?

För att göra barnets frisyr ännu vackrare, måste håren tjocka och silkefulla, föräldrarna börja ordentligt ta hand om barnets hår. Masker för barns hår kan förberedas hemma, och i de flesta fall tar det inte lång tid.

Det finns ett stort antal recept.

De mest populära är masker:

 • med kefir. Preparatet är så enkelt som möjligt. Du måste blanda en kvart kopp kefir med en matsked av burdock olja. Den resulterande blandningen ska appliceras på barnets hår medan du badar, försiktigt gnider i hårbotten och tvättar efter 5-10 minuter. En sådan mask kommer att bidra till att strängarna blir mjuka och silkeslika.
 • med äggula. Äggulan innehåller en stor mängd vitaminer, essentiella fettsyror och andra värdefulla föreningar. Få människor vet att denna produkt kan användas istället för schampo och som en näringande mask. Kyckling äggulan ska blandas med en liten mängd vatten, applicera på barnets huvud och skum. Det är möjligt att tvätta av sådant naturligt "schampo" på 3 minuter. Dessutom är det inte nödvändigt att använda tvättmedel.
 • med äggula och glycerin. För äldre barn kan du förbereda en komposition av kycklingblomma, en tesked 9% ättika, en tesked glycerin och 3 msk ricinolja. Den resulterande blandningen är nödvändig för att sätta på strängarna och sedan vikla barnets huvud med plastfolie, terryhandduk. Tvätta av produkten kommer att vara om 10-15 minuter. Efter proceduren är det nödvändigt att tvätta håren;
 • med honung och yoghurt. Det finns ett recept på en effektiv mask för hårväxt hos barn. För att förbereda kompositionen behöver du blanda 1 msk honung med 1 sked yoghurt, 1 kycklingägg, 1 tesked lökjuice, en halv tesked av brandy. Masochka ska appliceras på hårets rötter, massera bra och fördela kompositionen över hela längden av strängarna. För att förbättra effekten rekommenderas att barnets huvud lindas i 10 minuter och skölj sedan av produkten med vatten. Det är viktigt att komma ihåg att honung anses vara en mycket allergiframkallande produkt. Använd det endast för kosmetiska ändamål om ingen reaktion föreligger i barnet. Experter rekommenderar alltid ett känslighetsprov. En liten del av masken krävs för att appliceras på armbågens baksida. Om rodnad och andra misstänkta symptom inte observeras inom 5 minuter är kompositionen ganska lämplig för användning;
 • med nässlor. Mask för att påskynda hårväxten hos ett barn kan göras på basis av njurdekok eller infusion. För att göra det hemma, häll en halv kopp torr grönsaksråvara med kokande vatten, tillsätt 3 teskedar av färglös henna, låt blandningen stå i 30 minuter och lägg den på barnets hår i 30 minuter. Verktyget måste kylas före användning.
 • med havtorn. Om huden på ett barns huvud flår, kliar, kan du råda unga föräldrar till recept masochki baserat på havtorn. Från bären måste du pressa saften och häll marcolivenolja i förhållandet 1: 3. Därefter rekommenderas att värma blandningen i ett vattenbad, utan kokning, sätt det på en mörk plats i 3 dagar. Efter denna tid kan du använda oljan, gnugga den i barnets hårbotten före varje tvätt;
 • med tebröd. För att ta hand om mörka barnhår en perfekt mask baserad på bryggt te. Blanda en halv kopp teblad med 1 msk henna, 2 msk yoghurt, 2 tsk jojobaolja och 10 droppar av en oljelösning av vitamin A. Applicera kompositionen på trådarna och hårbotten i 20 minuter, skölj sedan håret och torka dem;
 • med vitlök. Om barnets hår växer väldigt långsamt, kan du prova medlen för tillväxt av strängar. För att göra det, blanda 1 matsked kokande vatten, färglös henna och kefir, och tillsätt sedan några vitlöksklyftor, passerat genom en press, 1 tsk honung och ett kycklingägg. Kompositionen är nödvändig för att sätta på hårets rötter, gnugga försiktigt och sedan vikta barnets huvud i 20 minuter med en handduk, skölj sedan med kallt vatten. Denna mask har en mycket skarp lukt, så den kan inte användas i alla fall. Det är nödvändigt att skölja av kompositionen med kallt vatten, eftersom ägget tenderar att krulla vid en viss temperatur. Valsat protein är ganska svårt att kamma ut från trådarna.

Hur ofta behöver jag ansöka om barnhår?

För att använda maskerna en viss effekt, måste du använda dem för att ta hand om barnets hår regelbundet. Om du behöver lösa ett visst problem kan du ansöka om pengar till barnets chef varannan dag. Efter några veckor ska du gå in i underhållsläge och använda masker en gång i veckan. Samma frekvens är optimal vid användning av kompositioner som förebyggande.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till barnets ålder, hans smakpreferenser.

Det är inte så lätt att övertyga en vuxen bebis att göra en mask, speciellt när det gäller blandningar med en inte mycket trevlig lukt. I detta fall kommer föräldrarnas uppfinningar att hjälpa till. Till exempel kan hackad banan läggas till kefirmasken. Som regel accepterar barnen gärna proceduren med användning av "välsmakande" kompositioner med tillsats av yoghurt, kefir.

Medan masken kommer att påverka strängarna och hårbotten, kan du på något sätt locka barnet, leka med honom i badrummet i hans favoritspel. Äldre barn kan förklaras vad den här vården handlar om, samt erbjuda att göra näringsblandningen tillsammans. Naturligtvis glöm inte bort skyddet av barnens ögon. Kompositioner med lök, vitlök ska i alla fall inte komma på slemhinnorna.

Barnhårsmaskar

Hårskydd hos barn kräver fullständig vård åt sig inte mindre än hos vuxna. Det bör förstås att det finns många negativa faktorer runt. Skadliga blandningar, mat och vatten av dålig kvalitet påverkar barnens hår negativt. De behöver vård att omedelbart lägga grunden för tillväxten av vackra och friska krullar. För detta kan du använda en mängd olika medel (balsam, schampo, hårmask). Insatser kommer att krävas för att växa, stärka och återställa hår.

Hårbarn har funktioner. De är som följer:

 • Huden på ett barns huvud är tunn. Följaktligen är andelen fett inte heller hög. Av denna anledning är skadliga ämnen lättare att tränga, liksom användbara medel.
 • Mindre hos barn och djupet där stränglökarna ligger.
 • Barnhår smälter lätt.
 • Bara efter 7 år är håret bildat.

Rekommendationer för beredning av blandningar

Barnens masker bryr sig om hår och hud på huvudet. Medel innehåller endast naturliga ingredienser. Det är bättre att välja produkter som kännetecknas av helande egenskaper. Det finns ett stort antal populära recept, som kommer att kunna hantera ett stort antal brister.

Beredda ämnen för hår bör gnidas in i trådarnas rötter. Efter applicering, lind huvudet av hår med polyeten och en varm handduk eller ha på sig en hatt.

Grunden för valet av komponenter beror på det faktum att vissa element kan motsäga varandra. Och på grund av detta kan de negativt påverka den lilla.

Masker för barn bör endast beredas av naturliga och högkvalitativa produkter.

Många barn har en tendens till allergier. Därför är inte alla ämnen lika användbara. Det är inte nödvändigt att inkludera industriprodukter i kompositionen av en fuktkräm, eftersom den kännetecknas av närvaron av skadliga ämnen av kemisk natur.

Klassiska recept

Blanda ihop följande ingredienser: äggula av ett ägg, en matsked yoghurt beredd hemma, sked förvärmd honung, några droppar konjak och lök.
Applicera produkten ska vara på våt och tvättad krullning av barnet. Skölj med vatten efter 30 minuter.

Mjäll recept

Du kan klara av mjäll i ditt barn med ett ganska enkelt recept. Blanda 10 droppar ylang-ylang-essens med samma mängd teolja. I den resulterande blandningen måste man tillsätta vegetabilisk olja (100 g). Applicera ämnet i barnets hår i 10 minuter innan du tvättar håret.

Nettle avkodning

Ett annat maskrecept innebär att du behöver hälla en halv kopp nät med kokande vatten. Tillsätt 3 skedar Henna till lösningen. Blandningen ska hamna som en mush. I det tillsätt äggula så snart massan svalnar. Masken appliceras på barnets hår i en och en halv timme. Skölj med vatten.

Mask med kefir

Masker för barns hår är förberedda och på grundval av kefir. För att göra detta appliceras mejeriprodukter i 2 minuter medan du badar en baby, tvättar den av efter en viss tid med varmt vatten. På grund av detta kommer krullarna i ett barn att bli mjuka och fluffiga.

Äggrecept

Barn, eller snarare deras lockar, kan hjälpa och äggula. Det är inte nödvändigt att ta hand om ett barns frisyr som kräver kontantutlägg för kosmetika. Hälsa, pomp, glanskrullar kan läggas till med en enkel äggmask. Vilka är fördelarna med recept av denna typ:

 • improviserade medel används
 • masken har en beprövad komposition;
 • ägg är rika på vitaminer och näringsämnen;
 • ger sken och förstärkning av strukturen;
 • förhindrar hårbrott
 • hårväxt aktiveras;
 • bekämpar mjäll.

Oavsett sådana masker gör det inte svårt.

 • För att göra detta, istället för schampo, använd bara äggula. Han skumar, väl rensar hårsträngarna. Mängden av detta ämne beror på längden på locken. Blanda äggula och vatten med varandra. Mask appliceras på locken längs hela sin längd. Det är nödvändigt att tvätta på 5 minuter. Detta verktyg ska inte användas mer än 2 gånger i veckan.

Recept för vård av barnhår är mycket vanliga. De mest effektiva är de som innehåller ägg. De hjälper till att stärka och återställa hår. Använd denna typ av mask kan vara flera gånger i veckan. Du måste tvätta håret med schampo. På rena krullar bör appliceras en mask av ägg, gnugga det bra in i huden. Det måste tvättas om några minuter med varmt vatten. Om det är varmt så kommer proteinet helt enkelt att kollapsa, vilket kommer att komplicera spolningen av ämnet.

 • För att förbereda nästa botemedel behöver du smör, äggula av ett kycklingägg, ättika, ricinolja och glycerin. Blanda äggula med 3 matskedar smör. I blandningen måste man tillsätta en sked stor glycerin och 9% ättika. Den resulterande massan appliceras på håret i en halvtimme. Efter hennes fördelning i håret måste du sätta på huvudet med en handduk.

Använd infusioner för att skölja huvudet

För att aktivera tillväxten, för att stärka och lägga till sken på strängarna, använd sköljning. Detta verktyg används strax efter att huvudet har tvättats. Sköljning i slutet är inte nödvändigt.

 • Du kommer att behöva ta hummer, näsblad, kamomillblommor och burdockrötter. Var och en av dessa ämnen ska tas 1 sked och bryggas med 1 kopp kokt vatten. Stam krävs på en halvtimme.
 • För att aktivera hårväxt bör använda willow bark och blommor av Calendula (eller kardborre rot). Dessa produkter behöver ta 2 matskedar av varje, hälla en liter vatten och koka på låg värme. Därefter kyls sköljningen och filtreras. Efter sköljning är huvudet inte nödvändigt att torka. Strängar måste torka sig.
 • För att förbereda infusionen bör du använda huden på 4 citroner. Till det kommer att behöva tillsätt vatten i en volym på 1 liter. Koka krävs i 15 minuter. Efter kylning är avkoket klart att användas.

rekommendationer

 • För att förbättra hårväxten, stärka och ge skönhet och hälsa till barnets lockor, observera hygien.
 • Du måste också köpa en speciell kam och huvudbonader. Rengöring bör inte vara för hårt, vilket gör det svårt för blod att nå huden.
 • Användning kräver endast baby shampoo och varmt, inte varmt vatten.
 • Gå regelbundet ut med din baby för en promenad.
 • När mjäll är botad, måste du bli av med kammen. Koka i huvudet det här genom att tillsätta detergent eller en lösning av ättika till vattnet. Om locket är omöjligt att bearbeta, behöver det bara kastas ut.

Glöm inte bra mat och vila. Detta komplex bidrar till barnets hälsa och goda humör. Och håret blir inte mindre hälsosamt, starkt och vackert.

Hårmaskar för barn - vad kan ett barn göra?

Inlagd av: admin i hårvård 06/16/2018 0 74 Visningar

Hårmaskar för barn - vad kan ett barn göra?

Mycket ofta hos barn växer håret väldigt långsamt, eller står allmänt stilla. Många tror att det här sker ojämnt, i vissa områden är det starkare, i vissa områden är det svagare. Om du är orolig för ett sådant problem, försök använda hårmaskar för barn. Det rekommenderas att göra dem en gång i veckan i tre månader.

Barnmasker bryr sig inte bara för håret utan också för barnets hårbotten. Dessa medel bör bestå av naturliga ingredienser och ha helande egenskaper.

Det finns många populära recept som hjälper till att hantera många problem, till exempel håravfall och skallighet. Färdiga masker måste gnugga barn i rötterna, sedan linda dem med plast och en handduk.

Det ska noggrant välja komponenterna. Vissa komponenter kan vara motstridiga eller skadliga.

Babyprodukter ska endast göras från naturliga ingredienser. Många barn är benägen för allergier och tolererar inte alla komponenter.

Använd inte köp, de har mycket skadliga kemikalier. Kom ihåg att barnets hår är mer känsligt och bräckligt.

Kompositionen kan framställas från hemmet eller köpas i parfymerings- och kosmetologinätverkens färdiga mask från beprövade tillverkare.

Hemmagjord mask har sina fördelar - det innehåller inte konserveringsmedel och kemikalier och minusar - det kan lukta obehagligt. Många recept - välj!

Barnomsorg: expertvideor

Fiskoljemask

Fiskolja i kombination med äggula är ett bra recept.

Vad vi behöver:

 • Applicera på krullarna (från rot till spets) varm komposition,
 • Wrap huvudet i en handduk eller plastfolie,
 • Vänta 40 minuter
 • Tvätta av.

Tips: Det är lämpligt att inte göra mer än 2 gånger i veckan, eftersom det fortfarande är en läkningsmask.

Barnens vitaminmask

Dosen av ingrediensen beror på hårets tjocklek och längd: för långa, ta fyra teskedar, med en genomsnittlig längd, två är tillräckligt. Kombinera och bland dimexid (dimetylsulfoxid), vitamin A, E i olja, färsk citronsaft.

Gnid roten med en bomullspinne eller en speciell borste / borste. Rulla upp med en plastpåse och linda med en handduk eller sätt på en ulllock. Håll i ca en timme.

Tvätta bort under en ström av varm dusch för att slutföra renheten. Det kan finnas en liten stickande effekt (dimexidapri penetration i hårsäckarna).

Med en stark brinnande känsla, ta bort och på senare tid späd dimexiden med kokt vatten. På vilja och tillgänglighet kan du lägga till ett par droppar jod, ricinolja, burdock eller mandelolja, kycklingägggula.

Firande naturlig mask för barns hår

Blanda följande ingredienser: 1 kyckling äggula, en tesked av hemlagad yoghurt, en tesked honung, fem droppar lök och konjak. Applicera i fuktigt lås av tvättad barn, håll 30 minuter, skölj med vatten.

Anti-mjäll för barn

Blanda 10 droppar ylang-ylang essens, 10 droppar tea tree olja med 100 g vegetabilisk olja. Applicera om 10-15 minuter innan du tvättar håret.

Mask baserad på bågen

Senapbaserad mask: ett recept lämpligt för barn

Vispa vispa eller gaffel till en homogen massa stol.lozhku senap eller senapspulver späddes med vatten, två äggulor och kopp yoghurt, filmjölk eller yoghurt.

I den uppvärmda tillståndet gäller för allt hår, sätta en duschmössa, för att värma huvudet varm halsduk / halsduk / mössa och håll en halvtimme.

Tvätta den vanliga metoden med schampo. Att stärka rötterna, men också att ta vitaminer i form av tabletter eller som ingår i frukt, grönsaker och mat.

Nettle mask för barns hår

Häll kokande vatten på ett halvt glas torrt nässla och 3 teskedar av henna. Den erhållna blandningen bör vara grumlig, tillsätt 1 äggula efter att blandningen har svalnat. Ansök om 1,5 timmar.

Kefir mask

Kefir hjälper till att göra barnets hår mjukare och mer fluffigt. Ordna ett litet badspel för barn. Sätt lite kefir på rena strängar, medan barnet badar, i 1-2 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

De är mycket effektiva för att återställa fukt i krullarna och regelbunden näring. Nyckelordet är regelbundet.

Ju oftare du gör masker, desto vackrare blir ditt barns glans med en hälsosam glöd.

Hårmaskar för barn: tillämpningsregler

 • Tvätta barnets huvud, eftersom det smutsiga håret inte kommer att kunna absorbera alla nödvändiga näringsämnen.
 • Välj en mask enligt dina krav.
 • Innan du applicerar, kram krökarna för att undvika trassiga trådar.
 • Innan proceduren kan du påföra en uppvärmd handduk, då kommer det att få mer effekt.
 • Använd inte balsammen efter att ha tvättat håret, varken före eller efter.
 • Använd en mixer för att blanda ingredienserna i en homogen massa.
 • Före appliceringen är det viktigt att pressa all överskottsfuktighet från strängarna.

Orsaker till hårproblem hos barn: Dr Komarovsky rådNästa Artikel
Tips mästare