Tjockt hår med masker


Som håret kan säga mycket om kvinnan. Vackra, friska och tjocka strängar gör damen i andras ögon attraktiva, framgångsrika och självsäkra. Denna frisyr lockar utseende och blir ett föremål för avundsjuka. Hårvård kräver vanligtvis tid och pengar. Masker för hårdensitet hemma - det är ett prisvärt sätt att återställa det fantastiska utseendet på ditt hår.

Viktiga rekommendationer

Vårdförfarandena utförs av kurser: 15-20 sessioner, 2-3 masker per vecka. Efter några månader får kursen att upprepas. Det är nödvändigt att ge håret möjligheten att återställa den naturliga balansen. Som en förebyggande åtgärd kan du tillgripa procedurer en gång om 6 månader.

Hårmask för densitet och volym är åldrat på håret i genomsnitt 30-60 minuter. Allt beror på fondens sammansättning. Det rekommenderas inte att hålla blandningar som innehåller aggressiva och irriterande hudkomponenter på huvudet i mer än 1 timme. Om det inte finns några sådana ingredienser i kompositionen får den lämna blandningen upp till 8 timmar (vi tittar på hårets initiala tillstånd och de angivna uppgifterna).

Varje ingrediens i hemlagade masker har de nödvändiga egenskaperna för att lösa frågor om densitet och håravfall. Kombinering av sådana komponenter i ett recept förbättrar maskins effektivitet flera gånger. De flesta komponenterna syftar till att irritera hårbotten, vilket resulterar i en ökning av blod och syre i vävnaderna. Dormanta folliklar väcker, och ny hårväxt noteras. De övriga ingredienserna ingår för att göra håret starkare, friskare, mjukare, mätta med vitaminer och lägga till naturlig volym.

Det är möjligt att förbättra effekten genom att massera huvudets hud och förbereda det för effekterna och göra det mer mottagligt för ingredienserna. Efter att ha använt något sätt måste du värma huvudet. Använd för den här filmen och en handduk. Tvätta av blandningen från håret med varmt vatten och schampo. Undantaget är masken med ägget. När du tvättar, använd en kall dusch, eftersom ägget kan lockas och tvätta det blir svårt.

Det är viktigt! Inkludera i masken för tätheten av lockar hemma, bara de komponenter som inte exakt orsakar allergi eller annan oönskade reaktion.

I följande video kommer du att kunna bekanta dig med den fasade applikationen av en äggmask för hårdensitet:

Börja matlagning

 • Den mest populära är en mask gjord av burdock och ricinolja. Oljorna tas i lika delar och späds något med citronsaft. För större effekt kan blandningen upphettas. Om du står emot en sådan mask hela natten, kommer ditt hår att få otroligt mjukhet och glans på morgonen.
 • Kefir (1 kopp), ryggbrödsmacka, brunetter får förstärka kompositionen med henna (1 tsk)
 • Honung och havsalt (1 msk.) Blanda med brandy (1/2 kopp). Masken infunderas i 2 veckor och appliceras på smutsiga trådar.
 • Äggula (beräknad med dess längdkrullar), rött paprika (1 msk.) Exponeringstiden varierar. Lita på dina känslor och låt inte en stark brinnande känsla. För fler masker med äggula, se den här artikeln.
 • Jäst (1 matsked), någon örttekoko (2 msk), äggula, burdockolja (2 matskedar) Innan du lägger på, ge komponenterna en "vän" i 40 minuter.
 • Senapspulver (2 matskedar), socker (1 msk), vatten (för att göra en gruel). Skölj av så snart det börjar brinna. Mängden socker får öka. Ju mer socker, desto mer aggressiv senap.
 • Kock / ricinus / kokosnötolja (2 msk), 1-2 droppar vitamin A och E (säljs i apotek), citronsaft och Dimexidum-lösning (1 tsk varje) Dimexid kan också köpas på apoteket på ett mycket överkomligt pris. Verktyget appliceras i form av värme.
 • Jojoba / burdock / ricinolja (2 matskedar), eteriska oljor av lavendel och mint (3-5 droppar vardera). Förvärm basolja före blandning.
 • Mala några kiwi till en slam och förtjocka med stärkelse eller mjöl (2-3 tsk)

Hemmagjorda masker kan öka hårdets densitet, ge dem extra styrka och glans. Det här sättet att ta hand om lock är billigt, säkert och naturligt. För att uppnå maximala resultat rekommenderas det att följa proportionerna och reglerna för tillämpningen.

Se också: Hur man gör håret tjockare och slutar håravfall (video)

Hemmasker för täthet och skönhet av hår - de bästa recepten

Sådana problem som uttorkning, torrhet, brist på volym gör inte tjusningen av flickan lika mycket som ett sparsamt hår. Masker för täthet kokta hemma hjälper till att göra håret tjockt. Naturligtvis kommer folkrecept inte att öka mängden hår på huvudet, eftersom densiteten är enbart en genetisk faktor. Men sådana hårprodukter fungerar bra mot att falla ut, vilket innebär att de slutar spruta och väcka vilande lökar, vilket utlöser en snabb tillväxt, vilket innebär att håret blir tjockare. Förutom restaurering av täthet gör hemmagjorda recept tunnare hår tjockare, återställer skadade ändar, förlivade färgade trådar.

Tips och regler för användning av masker

Hemmagjord mask för hårdensitet är gjord av färska och naturliga produkter. Folkmaskar är som regel förberedda med händerna på en gång, med långvarig lagring, förlorar de bara sina egenskaper.

Beroende på ingredienserna har effektiva masker enskilda egenskaper i beredningen:

 1. När den används i receptet av gelatin, förtypas den med vatten i proportionerna 1: 3, där de tar 1 del av gelatingranuler och 3 delar vätska. Efter svullnad, det är ungefär en kvart i timmen smälter gelatinet, vilket inte låter det koka, och det är redan blandat med huvudmassan.
 2. Om en oljemask bereds för att öka hårets tjocklek, rekommenderas att värma alla oljor, förutom estrar, till en bekväm temperatur, koka inte;
 3. Jästmasker framställs på nästan samma sätt som gelatin, i en separat behållare hälls torr jäst med vatten (kefir, örttekoko) och får stå i minst 20 minuter så att de kommer upp och sedan blandas med huvudmassan;
 4. Innan du använder någon mask för att öka hårdets densitet är det viktigt att bekanta dig med de kontraindikationer som är tillgängliga för det och att testa för allergier. I närvaro av intolerans är det värt att använda en annan terapeutisk förening för att inte skada dig själv.
 5. Mask kokad hemma utsmält huvudsakligen på ett rent huvud. Det är värt att börja applicera från rötterna, gå gradvis ner till ändarna.
 6. Så att hårbehandlingen är effektiv, är huvudet inslaget med värme efter behandling med blandningen. Först sätter de på en plastpåse eller ett duschlock, och på toppen täcker de den med en handduk eller ett näsduk.
 7. Exponeringstiden på minst 40 minuter, om så önskas, kan du lämna för natten;
 8. Recept för hårtäthet bör användas i en kurs av 10 procedurer, efter en paus.

Video: Hur man gör hår tjockare hemma

Hemmagjorda masker för hårdensitet

De bästa maskerna för densitet är de som du har förberett dig själv. De utför nödvändig hårvård baserat på dina behov. I grund och botten hjälper de till att eliminera hårets sällsynthet, göra curvaceous curls, används ofta för snabb tillväxt. Kakaobaserade oljeformuleringar, till exempel, ökar pumpen.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Mask för densitet och tillväxt

Resultat: Kompositionen med eteriska oljor används för accelererad tillväxt, hår av någon nyans.

komponenter:

 • 7 droppar ylang-ylang extrakt;
 • 7 droppar tea tree;
 • 2 msk. l. tjockt kaffe
 • 30 ml kamilleavkokning.
Beredning och appliceringsmetod:

Matlagning kamomill, insistera, filtrera. Vi kombinerar alla ingredienser, låt det brygga i en kvart i timmen. Den färdiga gruelen appliceras först på hårbotten och fördelas sedan längs strängarnas längd. Skölj på i minst 50 minuter, skölj sedan noggrant.

Mask för densitet och mot förlust

Resultat: frukter används ofta vid behandling av hår, till exempel citrus hjälper till att tona pärlorna genom att stoppa håravfall, brandy kommer att förbättra återväxten och i allmänhet kommer detta recept märkbart att öka tjockleken.

komponenter:

 • 4 msk. sked brandy;
 • 1 orange;
 • 2 ägg.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå ägg i skum, citrusfrukter med skal. Blanda, tillsätt alkohol, applicera. Vi lägger på en duschlock och en frottéhandduk, vänta i 35-40 minuter, tvätta väl.

Mask för densitet och volym

Resultat: En effektiv produkt av honung för densitet, tack vare sina många komponenter, närmar, återställer och gör luftkronor.

komponenter:

 • 3 msk. l. örter:
 • för röd calendula;
 • för blondiner - kamomill;
 • för mörkhårig - Hypericum;
 • 40 ml honung.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi brygger rätt gräs, enligt anvisningarna på förpackningen. Klar buljongblandning med biprodukter. Tja, vi blöt huvudet och strängarna i den resulterande lösningen. Vi sätter ihop filmen. Efter 45 minuter, tvätta ut.

Mask för täthet och förstärkning

Resultat: Som du vet kan en senapsmaske hjälpa till att falla ut och för tillväxt och löser också problemet med hårets noggrannhet.

komponenter:

 • 3 msk. l. senapspulver;
 • äggula;
 • 30 ml vatten;
 • 40 ml olivolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Olivolja är något värmd, blandad med slagen äggula. Blanda senap och vatten separat, kombinera med basen. Blandningen fördelas över huvudet, från rötterna och ned till ändarna. Exponeringsperioden under huven är från en kvart till en timme, allt beror på graden av bränning.

Mask för förtjockning och förtjockning

Resultatet: En enkel mask som avsevärt ökar hårkrullets tjocklek.

komponenter:

 • 4 msk. l. sojaprotein;
 • 3 msk. l. pulveriserat socker;
 • vatten eller avkok.
Beredning och appliceringsmetod:

Proteinet späds med vätska till tillståndet av tjock grädde, blanda pulver. Applicera grus på fuktiga strängar och rötter. Rulla upp med polyeten i 45 minuter. Sköljde väl.

Mask för täthet och glans

Resultat: Få människor vet om användning av tomater i kosmetologer, men här är ett klart exempel, en hårmask. Det kommer att hjälpa till att återvända till glansglansen. Endast mogna tomater behövs. Ett godtyckligt antal tomater, beroende på hårets längd, tre små rivare eller slipa i en mixer. Vi täcker hela huvudet och strängarna med färdig juice. Skölj noga efter 30 minuter.

För fint hår

Resultat: lägger sken och volym till håret.

komponenter:

 • 50 gr. honung;
 • 250 gr. konjak;
 • 1 msk. grovkornigt salt.
Beredning och appliceringsmetod:

Produkterna blandas, placeras i en glasburk, tätt stängd, insisterar 14 dagar. Den färdiga lösningen appliceras på hårbotten och längs krullarnas längd bär vi under filmen i en timme. Tvätta av på vanligt sätt.

För oljigt hår

Resultat: Ricinolja närmer sig, ger sken, ger tjocklek, rensar talgmen.

Komponenter, 50 ml oljor:

 • kardborre;
 • castor;
 • och 1/2 citron.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered en varm bas, kombinera med citrusjuice. Vi bearbetar torra rena strängar i längd, massera dem. Ta bort det varma locket efter 45 minuter, ta av blandningen.

För torrt hår

Resultat: En utmärkt fuktkräm av torkade krusar - en mask av oljor. Blanda med burdock olja näring, fyller med vitaminer, återställer densitet.

Komponenter, på 20 gr. oljor:

 • kokosnöt;
 • mandlar;
 • kardborre;
 • och 5 droppar rosmarin.
Beredning och appliceringsmetod:

Basoljor blanda, värme, droppeter. Vi behandlar hela huvudet med den resulterande blandningen, vikla den i en timme. Bra med schampo tvätta bort.

Superdensitet - receptet från oljor

Resultatet: En blandning av kokosolja närmar sig och reparerar skadade trådar.

Komponenter på 35 gr. olja:

 • jojobaolja;
 • kokosnöt;
 • 1 tsk. konjak;
 • 1/4 citron
 • 5 droppar mynt extrakt.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi gör en oljelösning, värme, berika med eter och brandy. Med den resulterande föreningen smörjer vi först kronans topp och fördelar sedan kammen längs längden. Vi bär en timme under huven, tvätta våra huvuden noggrant.

Från ägget

Resultat: En äggmask är en utmärkt lösning som ger volym, glans och densitet till frisyren.

komponenter:

 • ett par ägg;
 • 200 gram vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå ägg, blanda med vatten, blanda noggrant. Den resulterande lösningen sköljs med ett huvud eller försiktigt appliceras på varje sträng separat. Vi värmer i 60 minuter.

Video recept: Äggsmask för hårdensitet hemma

Från honung

Resultat: lägger till tjocklek, aktiverar aktiv tillväxt.

komponenter:

 • 120 ml vodka;
 • 40 gr. honung;
 • 1 msk. l. havsalt.
Beredning och appliceringsmetod:

Alla produkter är knådade, stängda i en burk, 14 dagar i ett mörkt kallt utrymme insisterar. Efter en tid applicerar vi lösningen med massagerörelser, värmer upp värmen. Vänta på en timme, tvätta av.

Från senap

Resultat: i ett företag med äggula, slutar det att falla ut, ökar återväxtens hastighet och gör krökorna tjocka och starka.

komponenter:

 • 40 gr. senapspulver;
 • 50 gr. vatten;
 • 1 msk. l. socker;
 • äggula.
Beredning och appliceringsmetod:

Senap utspädd med varm vätska, blanda med socker och äggula. Vi bearbetar hela huvudet och trådarna, viks i plast och en handduk i minst en kvart i timmen. Vi tar bort.

Från Dimexidum

Resultat: ökar tjockleken, ger sken, närmar sig vitaminer, startar processen med snabb tillväxt.

komponenter:

 • 2 tsk. vitamin: retinol och tokoferol;
 • 1 msk. l. citronsaft;
 • 50 gr. kardborre;
 • 1 tsk. Dimexidum.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi värmer upp basoljan, kombinera den med en vitamincocktail, juice och dimexid. Vi smeder under en film i 55 minuter.

Med jäst

Resultat: förbättrar densiteten genom att stoppa alopeci och förbättra tillväxten, ger sken.

komponenter:

 • äggula;
 • 1 msk. l. jäst;
 • 50 gram mandelolja;

20 ml avkokning av:

 1. Nässla löv för mörkt hår;
 2. Kamille för blondin;
 3. Marigold för redheads.
Beredning och appliceringsmetod:

Matlagningsdekok enligt instruktionerna från förpackningen. Fyll dem med jäst, lämna till jäsning. Mandelolja kombinerar med slagen yolk, jäst och processhår från råtta till spets. Vi bär under en keps 55 minuter.

Från bröd

Resultat: Bröd recept stoppar skallighet, gör hår tjockare.

komponenter:

 • 50 gr. rågkrumb;
 • ½ l kefir.
Beredning och appliceringsmetod:

Crumb blötläggt med jäst mjölkprodukt, låt stå i 30 minuter för att slutföra svullnad. Mash i gröt gaffel, lägg på kronan, resten i längd. Klä upp varm hatt i en timme, tvätta av.

Med kefir

Resultat: En blandning av lera och mjölkprodukt förbättrar hudens tillstånd.

komponenter:

 • 1 msk. jäst mjölkprodukt
 • 2 tsk. lera någon;
 • 2 bitar svart bröd.
Beredning och appliceringsmetod:

Bröd är blött i en sur mjölkprodukt, vi krossar det med lera, vi knådar det i mush. Applicera vid rötterna och i längd, efter 45 minuter, tvätta av.

Kockolja

Resultat: återvänder glans och densitet, förbättrar tillväxten av strängar, närmar huden.

komponenter:

 • äggula;
 • 40 gr. kardborre;
 • 2 tsk. konjak;
 • 30 ml honung;
 • 2 tsk. aloe juice
Beredning och appliceringsmetod:

Värm oljan, kombinera den med resten av produkterna, bearbeta kronan och hela längden på trådarna. Klä duschdunken och handduken i 1,5 timmar. Tvättade på vanligt sätt.

Med gelatin

Resultat: Tjocknar håraxeln, vilket gör håret mer tjockt och tjockare.

komponenter:

 • 3 delar vätska;
 • 1 del gelatin;
 • 2 tsk. ricinolja;
 • 2 tsk. kardborre.
Beredning och appliceringsmetod:

Späd gelatin med vatten i de proportioner som anges tidigare i artikeln, tillsätt oljor, applicera det på huvudet och strängarna jämnt. Rulla på filmen och en handduk i en timme. Vi tvättar bort.

Med konjak

Resultat: Cognacföreningar stärker rötterna, förhindrar förlust.

komponenter:

 • 200 ml cognac;
 • äggula;
 • citron;
 • 5 msk. l. oliv.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar allt, bearbetar trådarna, lägger på en varm keps i 50 minuter. Skölj med schampo vatten.

Med peppar

Resultat: förbättrar blodflödet, ger näring av folliklarna, aktiverar tillväxt, ökar volymen och lyser.

komponenter:

 • ett par äggulor;
 • 1 msk. l. röd pepparjord.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå på äggulorna, häll peppar i dem, knäda väl. Vi bearbetar kronan och locken, lindar den med film och en näsduk. Efter 40 minuter tvätta av kompositionen, med en stark brinnande känsla kan vara tidigare för att undvika brännskador.

Med båge

Resultat: lökmask har alltid varit känd för sin positiva effekt på håret. Eliminerar alopeci, förbättrar tillväxt, lägger till glans.

Komponenter, 1 msk. l.:

 • majonnäs;
 • lökjuice;
 • honung;
 • olivolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Från glödlampan får vi färsk juice, kombinera med resten av komponenterna. Den resulterande kompositionen gnids in i huden, resten fördelas genom tillväxt. Dribba huvudet i en timme. Tvätta av, för att eliminera obehagligt doft av lök, kan du skölja huvudet med vatten med lavendel eterisk olja eller någon annan.

Video recept: De bästa hemlagade maskerna för hårdensitet

Recensioner om användningen av populära recept

Regelbundet använder en mask för hår benägen för fett, helt nöjd med resultatet. Sebaceous körtlar började arbeta mer måttligt, håret är mer lydigt, glittrande och i volym blev det mer.

Veronica, 30 år gammal

Jag använder honungs- och äggmasker och växlar dem. Jag är helt nöjd med resultaten, strängarna har blivit tjockare, frisyren skiner och blir mer voluminös och växer snabbare.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

9 recept av de bästa maskerna för hårdensitet

Hunt, tjockt hår kräver noggrann vård. Om du regelbundet tar hand om dem och skämmer bort dig med närande maskor, kommer frisyren att vara frodig under lång tid, och strängarna blir silkeslösa och lätta. Det finns många populära recept för tjockt hår. Den mest enkla och effektiva samlas in i den här artikeln.

Tjockt, friskt hår naturen har tilldelat inte alla kvinnor. Men det finns tillgängliga medel som du kan förbättra utseendet på hår - hemlagade masker. De är inte sämre, och ofta överlägsen i praktiken att lagra kosmetika.

Användningen av masker för hårdensitet

Orsaker till missnöje med håret kan vara olika. Vissa människor har tunt hår av naturen, den andra lider av att falla ut eller förstöra håret, har torkat dem. Resultatet är en-vätska, spröda, tråkiga strängar som inte håller volymen. Dessa problem kan lösas. Det är tillräckligt att använda masker från tillgängliga och användbara komponenter, som är indelade i:

 • uppvärmning - öka blodmikrocirkulationen
 • jäst - ge sken och näring, stimulera tillväxt
 • protein - återställa strukturen
 • Olja - ge volymen av hår och närma huden;
 • ört - förhindra förlust, stärka och mätta med vitaminer.

Komponenter väljs för att påverka hårbotten, stimulerar blodtillförseln och tillväxten av nytt hår. För dessa ändamål lämpliga masker med 2-3 ingredienser som förbättrar och kompletterar egenskaperna hos varandra.

Regler för ansökan

Medicinska masker appliceras 1-2 gånger i veckan, en kurs på 10-15 procedurer och en paus på 1 månad. Du kan kombinera flera kompositioner, alternerande uppvärmningspeppar och lätta örtmaskor.

Det finns enkla regler, enligt vilka masken för hårdets densitet kommer att gynna och snabbt resultat:

 • Applicera oljeblandningar, produkter med kaffe, mejeriprodukter, honung, peppar, kanel, senap, vitlök och lök innan du tvättar håret. De måste tvättas av med schampo för att tvätta små partiklar och ta bort den obehagliga lukten.
 • Gelatin, jäst, örtmaskor appliceras på ett rent huvud.
 • Om det finns oljor bland komponenterna, måste de införas i kompositionen uppvärmd i ett vattenbad.
 • För att öka produktens inverkan, är huvudet täckt med en plastlock eller film och omslagen med en handduk.
 • Om kompositionen är honung och peppar, är det användbart att testa för allergier. Förbered en liten del och applicera på huden. Om rodnad uppstår, kassera detta recept.

Det har en positiv effekt på mikrocirkulationen och stimulerar hårfolliklarna.

Självtillverkade masker är bra eftersom du kan välja en individ som passar ditt problem, komposition. Nedan är de mest populära och beprövade recepten gör håret tjockare och mer magnifikt.

Jäst med kamille för tillväxt och densitet

Ett utmärkt verktyg för snabb tillväxt av strängar, närande huden och rötterna. Bryggerjäst i en brikett, torr eller i tabletter, kommer att göra.

Lös upp jästen i vatten och lämna på en varm plats. Gör en infusion av torkade kamomillblommor och blanda med jäst. Tillsätt piskad äggula. Spinn efter sträng lägg kompositionen på huvudet. Värm upp och vänta 15-30 minuter.

Burdock för densitet och volym

Traditionella medel för tillväxt och förstärkning av hår, matar och förhindrar förlust.

Värm en flaska olja i varmt vatten. Häll produkten i handflatan och gnid in i huden. Sprid oljan från rötterna till ändarna med en kam. Isolera huvudet och håll det i minst en timme. Tvätta av med mycket schampo.

Kefir-hjul för tillväxt och densitet

Efter ricinolja blir håret silkeslen, felfri och tjock. Kefir stärker och närmar sig strängarna, så att de växer snabbare.

Värm kefir och häll olja in i den, blanda. Applicera på rötterna, täck med film och lämna i 30 minuter. Tvätta av med örtavkok (kamomill, ek, lind).

Cognac med ägg

Det gör frisyren tjock, stärker och återställer, reducerar förlusten.

 • Cognac 1 msk. l.
 • Äggula.
 • Honung 1 tsk.

Kombinera uppvärmd honung, varm brandy och vispadg i en djup skål. Applicera masksträng vid sträng på hela huvudet, binda den med en film och en handduk. Håll i 15-30 minuter, skölj sedan.

peppar

Aktiv stimulerar tillväxten av nytt hår, vilket gör det tjockt och silkesligt.

 • Rödpeppar - 1 msk. l.
 • Honung - 4 msk. l.

Smälta honungen i ett vattenbad. Tillsätt peppar och blanda noggrant. Sätt på handskar och massera produkten. Värm huvudet och håll blandningen i 30 minuter. Om du känner en stark brinnande känsla, tvätta den av.

Kategoriskt kan du inte använda verktyget om huden har sår, sår, skador och repor.

senap

Stimulerar hårväxten och ökar blodcirkulationen. Strängarna blir tjockare och starkare. Kan appliceras på smutsigt hår.

 • Senapspulver - 2 msk. l.
 • Socker (ökar den brännande känslan) - 2 msk. l.

Blanda senap och socker, lös upp med varmt vatten i flytande tillstånd. Applicera på huden med massörrörelser. Bär uppvärmningslock i 30 minuter. En liten stickning och brännande känsla är tillåten. Tvätta av med schampo och applicera balsam.

vitamin

Uppgiften för denna komposition är att närma hårsäckarna med vitaminer som är nödvändiga för tillväxt och för att återställa den skadade strukturen hos strängarna.

 • Olje vitaminer B6, B12, 3 ampuller.
 • Äggula.
 • Shampoo - 1 msk. l.

Kombinera äggula, vitaminer i en homogen massa. Täck trådarna med kompositionen och håll i 40-60 minuter. Skölj noggrant.

Gelatin för sällsynt hår

Gelatinmättat med proteiner och gör håret elastiskt, glänsande, volumint och tjockt. Det stänger "skalorna" och håret mindre att trycka.

 • Varmt vatten - 3 msk. l.
 • Gelatin - 1 msk. l.
 • Balsam - 0,5 st. l.

Blöt torrt gelatin i varmt vatten. När det sväller, kopplas det med balsam. Sprid på strängarna, appliceras inte på huden och rötterna. Skydda med polyeten och värme med luft från en hårtork. Lämna på i 30-40 minuter. Skölj sedan med vatten.

Lök med honung

Lökjuice ger sken, stärker och stimulerar tillväxten. Honung närmar sig nödvändiga mikrodelar och ger volym.

Skaka riven lök och pressa saften genom ostklaven. Smält den tjocka honungen i varmt vatten och blanda med saften. Applicera på strängar och håll i 1 timme.

Kontra

Hemmagjord kosmetika kan orsaka allergier om det finns en individuell intolerans mot en av ingredienserna i kompositionen. De farligaste är masker med paprika och senap. De är mycket irriterande, värmer huden och kan inte användas för någon, till och med minimal skada på huden.

Skölj och torka håret måste försiktigt, så att inte en enda droppe av masken föll på slemhinnorna. Detsamma gäller för alkoholformuleringar.

Före användning, testa för känslighet. Förbered en liten del och applicera på din handled. Tvätta och kontrollera hudreaktionen.

Oljemaskor som sällan orsakar allergier anses vara de mest neutrala.

Med hjälp av dessa recept kan du hålla ditt hår friskt och tjockt under lång tid. Avvisa vid behandling av hårtorkar, strykjärn och hårspray. Då uppnår det önskade blir enklare och snabbare.

Recept masker för hårdensitet hemma

Varje kvinna kan göra masker för hårdensitet hemma. De har en positiv effekt på strukturen, avlägsnar hårsäckar från viloläge, avlider kåtpartiklar, främjar tillväxt, förhindrar för tidig skallighet, närmar sig glödlamporna, ger styrka till krullarna och återställer sin naturliga utstrålning.

Hemmagjorda masker för att ge hårdensitet

Hemma, med egna händer, kan du förbereda ett effektivt sätt att stärka håret, förtjocka och väsentligt påskynda tillväxten.

Underbart tjockt hår - drömmen om varje kvinna, och var och en av oss söker det här. Om du klandrar ärftlighet att du har gles, bräckligt och tunt hår och gör ingenting, kommer de att förbli tunna, oattraktiva och sällsynta. Och om du regelbundet använder enkla recept för att förbereda verktyg för hårdets densitet, kommer du säkert att vara lycklig med resultatet.

Mask för densitet och hårväxt

Den bästa masken för hårdensitet och acceleration av tillväxt bereds på grundval av kaffegrunder med tillsats av kamomillte och ylang-ylangte. Lämplig för ljusa, mörka och bräckliga lockar.

Komponentkomposition:

 • ylang-ylang;
 • kamille te - 1 msk. l.
 • kaffe grunder - 1 msk. l.

För att förbereda lösningen är det nödvändigt att blanda alla beredda ingredienser, låt stå, fördela sig till lock, håll så mycket som möjligt och tvätta på vanligt sätt.

Tips!

Om du lägger till en blandning av ett par droppar av tea tree oil, kommer locken att bli starkare och snabbare att växa.

Mask för volym och hårdhet

För att ge volymen till en frisyr kan man och bör förbereda en effektiv mask på grundval av ett avkok av tillgängliga örter som är lämpliga för de individuella egenskaperna och honung. Kamille är lämplig för lätta krökningar, mörkhåriga kvinnor bör ta St John's wort eller nässla, och kalendula rekommenderas för rödhåriga skönheter.

Vi behöver:

 • sammansättning av ört - 2 msk. l.
 • honung (söt bärnsten) - 1 msk. l.

Kompositionen rekommenderas att förberedas enligt instruktionerna på förpackningen eller bifogas den. Sedan kombineras det med honung och fördelas i rent tvättat hår. Efter 40 minuter är det möjligt att något mer, tvätta det applicerade läkemedlet med huvudet med schampo och skölj med sommarvatten.

Mask för tjockt hår med ett ägg

Många masker framställs med tillsats av ägg. Det finns ingen olycka i detta, eftersom lecitin, som ingår i äggula, multiplicerar håret, ger den nödvändiga näringen och har en positiv effekt på krullarnas struktur. Med hjälp av läkemedlet, som innehåller äggula, kan du göra lockar tjocka, ett effektivt verktyg kan ta bort de skalliga områdena.

För att förbereda masken måste du lagra:

 • 1 äggula
 • kefir - 125 ml;
 • kakaopulver - 1 tsk.

Rör om alla ingredienser noggrant och gnugga dem i hårsäckarna. Först appliceras en del av den färdiga massan på krullarna och först efter det att det första lagret av det applicerade medlet torkar, återstår den återstående mängden. Wrap huvudet och linda det med en näsduk eller handduk. Procedurens varaktighet är 0,5 timmar.

Om du applicerar en mask 2 gånger om 14 dagar kommer frisyren att vara underbar. För att konsolidera resultatet är det nödvändigt att utföra från 15 till 20 procedurer.

Mask för förstärkning av lock och täthet

Effektiv mask för håravfall.

ta:

 • vatten - 2 msk. l.
 • senap (pulver) - 2 msk. l.
 • 1 äggula;
 • någon olja (linfrö, burdock, jämn solros eller mandelolja) - 2 msk. l.

Blandningen appliceras på huvudet, försöker att inte röra spetsarna och lämnar i 15 minuter - 1 timme. Om det inte brinner och du är allt i drömmar om ett lyxigt spytt, är det bättre att klara en timme.

När du använder masken för första gången är det 15 minuter, för det verkar som att huvudet är i brand. Efter att ha blivit lite, kan du öka varaktigheten. Verktyget ger ingen skada, men tvärtom stärker krullarna och används för att påskynda hårväxten.

Mask för förtjockning av hår med senap

Senapsmask för hårdensitet återupptar blodflödet, värmer huvudet, ger näring till rötterna.

Vi behöver:

 • senapspulver - 40 g;
 • varmt vatten - 50 ml;
 • äggula;
 • granulerat socker - 2 tsk.

Blanda allt så att det inte finns några klumpar och applicera på strängar. Wrap en varm halsduk, håll masken. Procedurens varaktighet beror på hur tolerant du är för att bränna. Efter sköljning av krullarna, applicera en balsam. Ägare av torra och spröda krökar får inte göra proceduren mer än en gång var sjunde dag och för feta eller normala lockar är det optimala antalet procedurer per vecka två.

Mask för hårdensitet med burdockolja

När man förbereder de närande och reparativa verktygen med egna händer, är det omöjligt att inte nämna ett så underbart verktyg som burdockolja. Det förhindrar balding processen, närnar krullarna, ger en stimulerande effekt på hårsäckarna. Allt detta är nyckeln till glänsande och tjockt hår. Receptet på hårets tjocklek med burdockolja är enkelt.

Måste beståndsdelar:

 • burdock olja - 2 msk. l.
 • naturlig söt honung - 1 tsk
 • Äggula - 1 st.

Spektakulärt och enkelt recept har uppmärksammat många kvinnor. Den färdiga blandningen smutsas först in i glödlamporna och gnidas jämnt över locken. Då samlas det samman, du kan binda ett gummiband, linda det i polyeten och lämna masken i 1 timme. Stör inte in längden och upp till 1,5 timmar. Tvätta av läkemedlet på vanligt sätt och skölj med vatten.

Effektivitet beror på antalet kurser. För en bra effekt måste du spendera 15-17 procedurer.

Mask för hårdensitet. Kockolja + läkemedel Dimexidum

Vad är kärnan i Dimexidum? Det läggs till för att öka effekten av de produkter som ingår i masken.

Behöver ta:

 • vitaminer A, E - 2 tsk;
 • olja - 2 msk. l.
 • citronsaft - 1 tsk;
 • demiksidnym drug - 1 tsk.

Alla blanda och tillsätt dimexid i slutet. Mask håller i 1 timme och tvättas sedan av. 8-9 procedurer bör utföras.

För din information!

För att uppnå den snabbaste hårväxten kan du lägga till cedarolja till någon komposition.

Mask för förtjockning och tjockt hår med mandel

Effekten av masken är ganska omfattande. Det stimulerar tillväxten, tjocknar håret, ger det glans, tar bort hårsäckar från viloläge.

För recept, ta:

 • en handfull skalade mandelmuttrar;
 • lite vatten.

I en mortel, pund nötterna, häll dem i en behållare, tillsätt vatten och blanda. En timme senare, tvätta av.

Mask för hårdensitet med honung

Effektiva masker för hårdensitet bereds på basis av kefir, jäst och läkning av honung.

För detta behöver vi:

 • jäst - 2 tsk;
 • söt bärnsten (honung) - 3 msk. l.
 • yoghurt, kefirdryck eller koumiss - 0,5 msk.

Alla produkter är blandade, ger jäst närma sig en timme. Efter beredning appliceras medlet på håret, inslaget med en film och en scarf. Efter en timme tvättas håret med vatten och sköljas med avkok av örter eller vatten, sura med äppelcidervinäger.

Mask för att ge täthet och glans av hår

Hemlagade recept är ibland slående i sin enkelhet. Vem skulle ha trott att för att förbättra strängarna kan du förbereda masker, som inkluderar grönsaker. De verkar inte bara på strängarnas tillväxt, de förbättrar också strukturen, gör krullarna skina och tjocka. Håret ser inte så tråkig ut, grå och livlös som tidigare. Hemlagat medium för hårdensitet och glans är receptet med tomater mycket enkelt.

Ingredienser krävs:

 • tomater i vilken mängd som helst.

Tomater gnuggar på en finristad rivare och gnuggar blandningen i huden. Strängar fuktar också med vegetabilisk massa. Skölj efter 20 minuter.

Mask för tjockt hår

Det är möjligt att lägga till volymen till tunna och borttappna lockar med hjälp av en mask som innehåller salt, bra cognac och honung. Strängar blir tjockare och förvärvar en naturlig glans.

Ta ingredienserna:

 • honung - 1 msk.
 • grovt salt - 1 msk.
 • bra brandy - 1 msk.

Blanda erforderliga ingredienser, häll i en behållare med glas, stäng tätt med locket och skicka in ett mörkt ställe för att infilera. Efter 2 veckor kan du använda de förberedda metoderna. Mask krävs för att hålla i en timme, varefter tvätt krullar utan schampo. Masken skummar, så på råd av kosmetologer kan den användas istället för schampo.

Jästmask för tjockt hår

Enkla masker kan beredas med tillsats av jäst. De stärker strukturen och påskyndar hårväxten.

Nödvändigt för masken:

 • jäst - 30 g;
 • lätt uppvärmd mjölk.

Jästen späds ut i mjölk och appliceras längs hela längden av strängarna, och glömmer inte att gnugga den i krullarnas krönor. Efter 40 minuter tvättas masken av.

Mask för förtjockning av hår med peppar

Folkmask för hårdensitet är enkel att genomföra och resultatet är effektivt. Som ett resultat ökar blodcirkulationen, strängarnas utseende förbättras och deras tillväxt stimuleras.

Bör ta:

 • äggulor - 2 ägg;
 • 1 msk. l. rödpeppar.

Rör ingredienserna, applicera på huden, linda huvudet med en näsduk. Vänta i 45 minuter och skölj. Masken kan brinna. I det här fallet bör det omedelbart tvättas av.

Mask för tjockt hår med kefir

Applicera ett effektivt verktyg i 3 månader, du kommer märka att dina lockar kommer att multiplicera och bli tjockare.

Förbereda, ta:

 • kakao - 1 tsk
 • kefir dryck - 0,5 st.
 • ägget.

Alla komponenter måste blandas noggrant och gnugga en del av produkten i hårsäckarna. Efter det första skiktet torkar, upprepa proceduren och applicera ett efterföljande skikt. Upprepa tills lösningen är över. Efter 25 minuter kan du skölja med ett mildt schampo. Efter tvättning rekommenderas att skölja håret med avkok av dioecious nässla.

Mask för att öka hårdets densitet med brandy

En snabb mask ökar tjockleken, gör curl shine, återställ det gamla utseendet och berika huden med näringsämnen.

För hemmetoder du behöver:

 • 4 msk. l. olivolja;
 • äggula;
 • 200 ml cognac;
 • juice pressad från 1 citron.

Blanda alla ingredienser, applicera en homogen blandning på locken och skölj efter 40 minuter. Om första gången misslyckas kan du igen tvätta håret med hjälp av en lugnande schampo.

Recept masker för hårdensitet består av tillgängliga ingredienser. Det är inte svårt att förbereda dem. Därför, om du vill ha smarta och tjocka krökor, var noga med att använda maskerna. Nedan kan du läsa recensioner på ansökan.

Masker för hårdensitet: recensioner

Katerina, 24 år gammal

Använd regelbundet brandy mask. Håret blev glänsande, tjockt. Men innan jag inte kunde skryta med hans hår var krullarna tunna.

För fettigt hår hittade jag en lämplig mask. Matar det från senapspulver, socker och äggula. Självklart kunde jag först inte vänja mig vid den brinnande känslan, men vad kan inte göras för att få tjocka och vackra krullar.

Den vackra skönheten i mina krullar ger en mask med honung. Smarta, tjocka krullar faller nu vackert på axlarna och ligger i vågor. Jag förbereder en enkel mask regelbundet eftersom det är lätt att utföra och inte kräver några speciella komponenter.

Svetlana, 24 år gammal

Masken med läkemedlet Dimexid hjälpte mig att accelerera curls tillväxt och öka deras antal. Jag lägger till mer cedarolja i blandningen, vilket orsakar strängtillväxt.

Till efterrätt, video: Maskrecept för snabb tillväxt och hårdhet i hemmet

Fler videor: Maskrecept för tjocklek och hårväxt med gräddfil hemma

Hemmasker för densitet och snabb hårväxt

Hemmagjorda masker för hårdensitet är ett utmärkt verktyg. Ju äldre en person blir, desto mindre blir hans hår, när det börjar falla. För att förhindra håravfall och göra håret tjockare kan du använda specialverktyg för att stärka och odla dem. Och det finns ett annat mycket effektivt sätt - hemlagade masker. Masker för hårdensitet kokas hemma kan stimulera tillväxten av nytt hår, samt stärka rötterna av befintligt hår. Det handlar om dessa masker och kommer att diskuteras i den här artikeln.

De mest effektiva delarna av masker för hårdensitet är burdock, ricinus och kokosoljor, örtdekok, jäst, lök och vitlök. Närvaron av dessa produkter i hemmet maskerar verkligen håret, accelererar blodcirkulationen i hårbotten och stimulerar hårväxten.

Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - MASK APPLICATION TECHNOLOGY

Av stor betydelse är rätt teknik att applicera en mask för hårets tjocklek.

 1. Tio minuter före proceduren rekommenderas att massera hårbotten med intensiva rörelser. Under applikationen bör du också göra en massage, bara lättare i cirkulära rörelser.
 2. Rehabiliteringskursen innehåller arton till tjugo procedurer som ska utföras 1-2 gånger i veckan. Då är det viktigt att ge ditt hår vila i ungefär två eller tre månader och genomföra en behandling och återhämtning.
 3. Var noga med att testa den beredda kompositionen för en mask för förekomst av allergiska reaktioner.
 4. Overexposure masker borde inte vara i hopp om att du kommer att få mer effekt. Detta kommer att leda till att huden blir beroende av de aktiva ingredienserna som används, och i slutändan upphör de att ge ett positivt resultat.

HEAD MASSAGE

Det finns en variant av låg densitet, när en del av dina hårsäckar bara "sover". För att väcka dem, gör en vanlig huvudmassage.

Aktiverande blodcirkulation ger alltid positiva resultat - efter några veckor kommer du att märka en elastisk volym på huvudet.

 1. Massage kan göras med fingrar, knackar på huvudet, masserar huden i cirkulära rörelser och drar lite hårsträng vid strängen.
 2. Passar även för detta ändamål massageborste med en stel borste och avrundade ändar (men överdriv inte det).
 3. Saltmassage, som kan utföras med regelbundet grovt salt efter tvättning av huvudet (kräver extra sköljning).
 4. Det finns specialutrustning till salu: Murashka massager (det kallas också "Magic Fingers", "Antistress" etc.) och andra gillar det.

Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - MASS KLASSIFICERING

Masker för att förbättra tillväxten och öka hårets tjocklek är uppdelade i:

 • näringsrika - stärker utbudet av hårsäckar med näringsämnen
 • stimulerande - irriterar hårbotten och accelererar hårväxten.

NUTRITIONAL MASK

Sammansättningen av näringsmassorna innehåller huvudsakligen vegetabiliska oljor. Det bästa resultatet är att man använder burk, olivolja och ricinoljor. Det är nog att göra oljemaskar 1 gång i 7-9 dagar för att få ett utmärkt resultat. Men sådana masker tvättas bort väldigt illa.

Näringsrika masker är också förberedda med ägg, kosmetisk lera, kefir, yoghurt, honung, bananer, svartbröd och jäst.

STIMULERANDE MASKER

Stimulerande masker kokas oftast med senap, peppar och lök. De är mycket effektiva, men det är väldigt svårt att bli av med lök lukten, och peppar binder när det kommer i dina ögon. Även alla dessa masker orsakar bränning av huvudet. Den bästa effekten har en senapsmask.

Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - HEMRESERVER

KEFIR-BREAD MASK MED Henna FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Det ger hårvolymen, visuellt gör den tjockare, återvänder glans, gör den mjuk och smidig.

Ingredienser.
Kefir - 200 ml.
Henna - 1 tsk.
Rågbröd - två bitar av smulor.

Beredning.
I henna lägg till kefir och bröd. Blandningen lämnas stå i fem minuter och appliceras sedan på hårbotten och hela längden av förvasket och torkat hår. Mask håller i en halvtimme under filmen och en handduk. Skölj med varmt vatten med äppelcidervinäger (per liter vatten 1 tsk. Vinäger). För att undvika förändring av hårfärg rekommenderas blondiner att göra denna mask utan att lägga till henna.

OLJE-LEMON MASK FÖR OLJEHÅR

Action.
Gör hår tjockare, närmar, rensar, ger sken.

Ingredienser.
Kockolja - 2 msk. l.
Castorolja - 2 msk. l.
Citronsaft - 4 tsk.

Beredning.
Blanda oljor, värm i ett vattenbad, ta bort och tillsätt citronsaft. Applicera på rent och torrt hår, massera hårbotten. Mask att hålla under filmen och en handduk i en halvtimme, och tvätta sedan med schampo.

HONESALT MASK MED MÄRKE FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Masken gör håret tjockare, glänsande.

Ingredienser.
Cognac eller vodka - 0,75 kopp.
Flytande honung - 1 msk. l.
Havssalt -1 msk. l.

Beredning.
Kombinera alla ingredienser och insistera på omslag på en mörk och sval plats i fjorton dagar. Den resulterande kompositionen appliceras med långsamma massrörelser i hårbotten. Blötlägg masken under filmen och en varm handduk i en timme. Förfarandet är gjort på otvättat hår. Tvätta av masken med varmt vatten med en mild schampo.

GUL MASK MED PEPPER FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Masken ökar blodcirkulationen i hårbotten, stimulerar tillväxten, ger hårdensiteten, lyser, förbättrar deras utseende och tillstånd avsevärt.

Ingredienser.
Äggulor - 2 st. (med medelhårslängd kan mängden ökas eller minskas).
Redpepparpulver eller tinktur - 1 msk. l.

Beredning.
Komponenter för att ansluta och gnida i hårbotten. Vik upp filmens topp och linda en varm handduk. Tvätta av kompositionen efter fyrtiofem minuter med ett mildt schampo (du kan ta barnet). Om masken är stark, skölj den oavsiktligt bort. Nästa gång, ta lite mindre peppar eller använd senap.

MUTTON OCH HERBAL MASK

effekt
Denna mask stimulerar hårväxten och dekorerar, det är bra för alla typer.

ingredienser
Torkat blad av mint - 1 liter
Torkad rosmarin, basilika och salvia - på 1: a århundradet l.
Äppelvinäger - 1 kopp
Eteriska oljor av mint och lavendel - 3 droppar

beredning
1 msk varje ört behöver pundas och blandas. Häll 1 glas äppelcidervinäger, tillsätt 1-2 droppar mintolja och 2-3 - lavendel. Infusera blandningen på en mörk plats i en glasbehållare i ca 2 veckor.

Strained infusion i mängden 2 msk. utspätt i 200 ml vatten och gnidts in i huden. Förfarandet görs bäst på kvällen för att lämna masken för att påverka natten.

Det rekommenderas att upprepa en gång i veckan.

MASK AV DIN HNS

effekt
Det är gjort elementärt och har en mycket fördelaktig effekt på håret.

ingredienser
Henna iranska eller färglösa - 1 pack

Användning av
Vi köper Henna. För brunhåriga kvinnor och brunetter - iranska vanliga; för blondiner eller de som inte vill byta skugga till kastanj, - färglös. Följ anvisningarna på förpackningen och applicera den på håret.

Henna förtjockar håret och omsluter det, så frisyren ser tjock och frodig ut, särskilt efter flera sessioner.

KEFIR EGG MASK MED COCOA

effekt
Denna mask är utmärkt för att öka hårdets densitet och är perfekt för vilken typ som helst.

ingredienser
kefir - 1/2 kopp
ägg - 1 st
kakao - 1/2 tsk

beredning
Blanda alla ingredienser noggrant och applicera på hårrötter. Efter några minuter, när det första lagret av masken torkar lite ut, applicera ett annat lager. Denna procedur måste upprepas flera gånger och sedan sätta på huvudet cellofan och en varm handduk. Du kan tvätta av masken efter 25 minuter. Samtidigt behöver du använda ett mildt schampo. När du tvätter håret kan du skölja dem med avkok av nässla. Denna mask ska göras 3 gånger i veckan. Om du applicerar det i tre månader blir ditt hår mycket tjockare.

MÄLK OCH ALMOND MASK

effekt
Denna mask kommer att främja en mer intensiv tillväxt av ditt hår.

ingredienser
Mandel - 1/2 kopp
Mjölk 1 kopp

beredning
För att förbereda denna mask ska finmalda mandlar blandas med mjölk tills konsumtionen av sur grädde nås. När masken är klar, applicera den på ditt hår och lämna det där i ett par timmar.

NIPPER MASK FÖR HÅRVÄXT

effekt
Denna mask stimulerar perfekt hårväxt genom att förbättra blodcirkulationen.

ingredienser
Kockolja - 1: a
Äggula - 1 st
Cognac - 1chl
Flytande honung - 1chl

beredning
Alla dessa komponenter måste blandas noggrant och gnidas in i hårrötterna. Den återstående blandningen kan jämnt fördelas över hela längden av håret. För att effekten av masken kommer snabbare, värm huvudet med cellofan och en varm handduk. Efter 1 timme kan masken tvättas av med schampo.

EGG-LEMON MASK MED COGNAC OCH OLIVOLJE FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Stimulerar hårväxten, ger dem tjocklek och glans, ger näring till huden och hårroten.

Ingredienser.
Olivolja - 4 msk. l.
Cognac - 200 ml.
Äggula - 1 st.
Citronsaft är ett medium citron.

Beredning.
Komponenterna blandas i en homogen blandning och gnuggar i hårbotten, resterna fördelas genom håret. Härifrån, som vanligt, linda med en omslag och linda med en handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken. Om nödvändigt, använd schampo två gånger.

ÄGG OCH OLJHÅRMASKIN

Action.
Det närmar sig, ger glans, gör håret tjockare och mer voluminöst.

Ingredienser.
Kockolja - 2 msk. l.
Flytande honung - 1 tsk.
Cognac - 1 tsk.
Äggula - 1 st.

Cooking.
Värm oljan och tillsätt de övriga ingredienserna. Att applicera struktur på huden, gnugga i rötterna, och sedan på hela längden av håret, var uppmärksam på tips. Sammansättning att hålla sig under filmen och en handduk och en halv timme. Tvätta håret med schampo efter en viss tid.

HÅRMASKIN MED DIMEXID

Action.
Stimulerar tillväxten, ökar tjockleken, lägger till glans, vitaminer och återställer metabola processer i hårbotten.

Ingredienser.
Kockolja - 2 msk. l.
Oljelösning av vitamin E - 2 tsk.
Oljelösning av vitamin A - 2 tsk.
Citronsaft - 1 tsk.
Dimexidumlösning - 1 tsk.

Beredning.
Kockolja värms upp i ett vattenbad. Tillsätt vitaminer, citronsaft till varm olja, blanda upp allt och injicera Dimexidum-lösningen. Mask med Dimexide håller sig under filmen och en handduk i en timme, skölj sedan med schampo.

EGG-HERBAL MASK FÖR HÅRDENSITET

Action.
Beroende på vilken typ av hår vi väljer rätt gräs: För lätta - Kamille, för mörka - Nässla eller St John's wort, för röda - Calendula. Masken ger volymen och densiteten i håret, rengör huden, ger jämnhet och glans.

Ingredienser.
Avkok lämplig för ditt hårhår - 2 msk. l.
Äggula - 1 st.

Beredning.
Först måste du förbereda ett avkok, receptet är vanligtvis listat på lådan. Om inte, då: 2 msk. l. örter häll kokande vatten, håll på ett vattenbad i tio minuter, ta bort och insistera på att kyla, dränera. Infusion kombinerad med äggula och applicera på hårbotten och hela längden på rent och torrt hår, linda med en film och en handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken med rinnande varmt vatten.

HONESALTMASK FÖR HÅRSTYRNING

effekt
Hemmagjorda masker för hårdets densitet, som innehåller salt, hjälper till att stärka hårsäckar, vilket innebär att ditt hår inte kommer att falla ut.

ingredienser
Grovt salt - 1 kopp
Cognac - 1 glas
Honung - 1 kopp

beredning
Alla dessa komponenter måste blandas och läggas i 2 veckor på en mörk plats. Då måste du sätta en mask på hårrötterna, värma huvudet och behåll masken i 1 timme. Skölj av denna mask utan att använda schampo. Det blir tillräckligt varmt vatten.

Honey and Herbal Mask för hårdhet

Action.
Beroende på hårtyp, välj lämpligt gräs: för ljuskamomill, för mörkskinn eller Johannesjurs, för rödkalendula. Masken ger volymen och densiteten i håret, rengör huden, ger jämnhet och glans.

Ingredienser.
Avkok lämplig för ditt hårhår - 2 msk. l.
Flytande honung - 1 msk. l.

Beredning.
Först måste du förbereda ett avkok, receptet är vanligtvis listat på lådan. Om inte, då: 2 msk. l. örter häll kokande vatten, håll på ett vattenbad i tio minuter, ta bort och insistera på att kyla, dränera. Kombinera infusionen med honung och applicera i hårbotten och hela längden på rent och torrt hår, linda med folie och en handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken med varmt vatten.

YEAST MASK FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Gör hår tjockare, näring, ger glans. Beroende på hårtyp, välj lämpligt gräs: för ljuskamomill, för mörkskinn eller Johannesjurs, för rödkalendula.

Ingredienser.
Bakersjäst - 1 msk. l.
Avkok lämplig för ditt hårhår - 2 msk. l.
Äggula - 1 st.
Kock (eller mandel) olja - 2 msk. l.

Beredning.
Först måste du förbereda ett avkok, receptet är vanligtvis listat på lådan. Om inte, då: 2 msk. l. örter häll kokande vatten, håll på ett vattenbad i tio minuter, ta bort och insistera på att kyla, dränera. I infusionen tillsätt hackad jäst och vispadgöss. Blanda allt och lämna på en varm plats i fyrtio minuter. Lägg sedan till olja i kompositionen. Applicera med massrörelser i hårbotten och sprida sig över hela längden på håret. Skydda med plastfolie och linda med en handduk. Efter fyrtio minuter, skölj huvudet med varmt vatten, om nödvändigt, använd schampo. Som en balsam är det effektivt att använda färdig växtbaserad avkok.

OLJA-ALCOHOL MASK FÖR VÄXT OCH DENSITET AV HAIR

Action.
Stärker, läker hårbotten, gör den tjockare.

Ingredienser.
Castorolja - 2 msk. l.
Alkohol - 2 msk. l.

Beredning.
Anslut komponenterna, gnugga blandningen i rötterna två gånger i veckan. Håll i 30 minuter och tvätta håret med schampo. Skölj med varmt vatten, sura med citronsaft och ättika (per liter vatten - saften av en halv citron och en matsked vinäger).

Oljemask med viktiga oljor för alla hårtyper

Action.
Stärka håret, desinficera hårbotten, ge glans, gör det tjockt och lättsamt. För densitetspreferensen bör ges till eteriska oljor av mint, lavendel, rosmarin, salvia, basilika.

Ingredienser.
Jojobaolja (eller burdock, castor) - 2 msk. l.
Mint eterisk olja - 3 droppar.
Lavendel eterisk olja - 5 droppar.

Beredning.
Jojobaolja värms och kombineras med eteriska oljor. Gnid kompositionen i rötterna och sprid över hela längden av håret med hjälp av en träkam. Från ovan är det möjligt att bära ett duschlock för bekvämlighet. Tvätta av masken med schampo om en timme.

NUT MASK FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Det ger tjocklek och glans till hår, renar, stimulerar tillväxten av nytt hår, vars folliklar är i vila.

Ingredienser.
Tallötter - 1 handfull.
Några varmt vatten.

Beredning.
Krossa nötterna med en pestle i en mush, i färd med att lägga lite vatten. När du får gröt, lägg den i ugnen, värmd till 150 grader, i en halvtimme. Det borde finnas en massa som liknar mjölk. Denna mjölk bör dagligen gnidas in i rötterna och hårbotten. Behandlingsförloppet är två månader. Då samma paus, och igen kursen.

ALMAN MASK FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Stimulerar hårsäckar och hårväxt, ger volym och densitet.

Ingredienser.
Skalad mandel - en handfull.
Varmt vatten (vissa).

Beredning.
Nötter pund i mush, lägga vatten till processen. En krämig massa bör bildas. Att applicera strukturen på håret och att hålla en timme. Skölj med rinnande vatten.

För att öka effektiviteten hos masken för densiteten av hårbaserade oljor (kardborre, ricinus, mandel, jojoba), kan du lägga till tre droppar essentiell oljecedar.

FÖRSTÄLLNINGSMASKIN MED MAYONESIS

effekt
På grund av innehållet av majonnäsägg och vegetabilisk olja. Denna mask kommer perfekt näring och stärker håret, samtidigt som det ger tjocklek och pomp.

ingredienser
Majonnäs -1 msk
Fettolja (kan vara vilken som helst: oliv, persika, grönsak, mandel, etc.) - 1 tsk.
Ägg - 1 st

beredning
Alla ingredienser blandas grundligt. Applicera den resulterande massan på hårrötterna, om blandningen förblir, fördela sedan över hela längden. Håll i 2 timmar.

STIMULERA VÄXTEN BOTTOM HAIR MASK

effekt
Främjar hårväxt lök mask.

ingredienser
Lök - 2 st
Morötter - 1 st
Fettolja (olivolja, ricinus, burdock) - 1 msk

beredning
Saften av två lökar blandade med saft av en morot, tillsätt en sked olja (oliv, ricin, burdock). Håll minst en timme.

Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - DUSTING INSIDE

För hårets densitet och tillväxt är det inte alltid tillräckligt bara kosmetiska förfaranden - de kan ge en tillfällig effekt. Trots allt, om kroppen inte tar emot näringsämnen från var att dra sitt hår?

Användbara hårprodukter:

 1. Proteiner - kött, fisk, ägg, mejeriprodukter. De är en slags "byggstenar" för hårväxt.
 2. Fetter som ingår i nötter och frön, liksom i oljor av vegetabiliskt ursprung (solros, olivolja, majs, etc.). De är väldigt viktiga för bildandet av nya hårsäckar, vilket är anledningen till att de som är på en fettfattig diet ofta förlorar håret kraftigt.
 3. Vitaminprodukter - alla grönsaker och frukter (helst utan värmebehandling).

Vet: om du verkligen behöver överraska alla med ditt hårs glans - du kan uppnå detta, men inte på en dag eller en vecka, utan på minst 2 månader.Nästa Artikel
Hur man väljer och hur man använder elektro-pistoler