Hemlagade masker för torrt hår - de bästa recepten och recensionerna


Uttömda, torkade och spröda lockar är ofta resultatet av daglig styling, perm, blonding, exponering för heta stylingverktyg. Också dåliga vanor, förorenad miljö påverkar hårets hälsa negativt. Sådana krullningar kräver uppmärksamhet, vilket måste innehålla masker för torrt hår. Enkla recept kan du snabbt återställa hårets ändar och fuktar hela längden.

Vad ska man göra med torrt hår hemma

Vård av torrt hår är mildt, eftersom den här typen av lock är mycket känslig och bräcklig.

 • Tvätta inte ditt hår dagligen. Även om du är van vid att göra det varje dag, ta det besväret att välja tvätt kosmetika med inskriften - "För daglig användning". Sådana medel innehåller inte aggressiva rengöringsmedel, vilka väsentligen torra krullar.
 • Förutom de ovan angivna varumärkena kan schamponet vara avsedd - "För mycket torrt hår" eller för skadat. Sådana tvätt kosmetika bryr sig också om håret och har en fuktgivande effekt som torkade trådar behöver.
 • För att tvätta huvudet är det bättre att justera vattnet som är varmt, praktiskt taget vid rumstemperatur. Hot kan förvärra problemet och orsaka splittrade ändar att bilda.
 • Efter att du har rengjort toppen av schamponet för torrt hår är det absolut nödvändigt att använda balsam. Den bästa lösningen skulle vara schampo och balm från en linje, som regel kompletterar de varandra.
 • Det är viktigt att applicera hemlagade masker för torrt hår två gånger i veckan innan du rengör huvudet. De närmar sig, återställer vattenbalansen och integriteten hos håraxeln, gör rötterna starkare.
 • Om du förbereder en mask för lathet för att återställa torrt hår, kan du applicera enkelkomponentfettmaskar för torrt hår som består av endast en olja som finns hemma (ricinus, kokosnöt, grönsak, olivolja, etc.).
 • Under inga omständigheter kan tvättade våta krullar inte gnidas starkt med en handduk, bara blöta dem och linda dem i en turban så att allt överskott av vatten går in i tyget.

Med kammar i arsenalen hos varje vacker kvinna borde det finnas en kam av naturmaterial: trä, ben eller horn. Det är viktigt att tvätta dem noga var sjunde dag.

Torra och spröda lockar är förbjudna att torka, utom i situationer där det är omöjligt att göra. Om en hårtork är en oumbärlig daglig ritual - gå till affären och köp den som har ett lugnt, coolt läge, kommer det att spara svaga lås från överhettning och förlust av dyrbar fukt. Om det inte finns en kall hårtork, följ de grundläggande reglerna för torkning av denna typ av hår: Avståndet mellan håret och strängen ska vara minst 30 centimeter, flytta det från topp till botten och inte tvärtom, annars kan du provocera och förvärra läget för fint hår och torra tips. Också du borde inte hålla en varm ström länge på ett ställe, den heta strömmen måste ständigt röra sig. Vi rekommenderar att du använder heta masker för bättre näring och fuktgivande hår.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Färga inte torrt hår, speciellt lysa. Blekt av sig själva torka upp, och detta beteende i förhållande till torra strängar förstör dem helt. Om strängarna redan är målade, är det värt att gradvis klippa ändarna för att växa och återställa naturligt hår. För noggrann färgning rekommenderas att du väljer färger som är ljusare eller mörkare än naturliga för 1-2 toner, inget mer. För behandling av torrt hår är det mycket användbart att skära av de skurna ändarna varje månad, detta uppdaterar kärnan, förbättrar hårets utseende och förhindrar ytterligare stark delaminering.

Vi har redan pratat om fuktighetens nödvändighet att driva strängarna. Om ditt hår har blivit torrt - du dricker lite rent vatten och fuktar inte håret med hjälp kosmetika. Orsaken till dränering av strängar är också vädret, försök att skydda hårbotten från ultraviolett strålning på sommaren och frysning på vintern.

Hårkosmetikmarknaden är full av olika sprayer. De bidrar till bättre repor och sparar lock från skador och täcker varje kärna med ett skyddande osynligt lager samtidigt som fukt och glans behålls. Recept för torrt hår ger inte bara yttre påverkan i form av fuktgivande torrt hår, men också internt. Ta din kost, den borde innehålla vitamin A. Ät mer frukt och grönsaker.

Tips och regler för användning av masker

Mycket ofta, även den mest effektiva masken ger inte det rätta resultatet, och det är inte alls eftersom det har en dålig komposition. Faktum är att inte alla vet hur man använder folkrecept för sitt eget gott, mer exakt för det bästa av håret, särskilt när det gäller torrtypen.

 1. Vilken komposition som helst appliceras på vått hår efter tvätt, förutom olja.
 2. Vilken mask som helst ska vara varm, särskilt olja. Det förbättrar penetrationen av fördelaktiga ämnen i håraxeln och fuktar med torr hud.
 3. Utan att misslyckas är huvudet som smutsas med en medicinsk förening täckt med polyeten och uppvärmd. Växthuseffekten förbättrar komponenternas prestanda, men frånvaron blir inte skadlig.
 4. Maskerna tvättas av med varmt vatten, vilket minskar skador på krullarna.
 5. Exponeringstiden för en blandning varar i minst 30 minuter, varaktigheten av behandlingen är minst 10 masker per kurs, appliceringsfrekvensen är två gånger i veckan.

Användbar video: Hur appliceras oljemaskor på torrt hår

Hemmagjorda masker för torrt hår

En av de viktigaste förutsättningarna för hårvård är återfuktande. Och det spelar ingen roll, de är antingen feta eller torra, och de båda behöver det. Detta gäller särskilt för de dränerade krullarna som har förlorat sin glans, styrka, elasticitet. Känslig för fettinnehåll kan på något sätt utan extra fukt på grund av talg, men inte torr. Hembakade blandningar för torra krökningar kräver inte speciella kulinariska talanger och kostnader.

Mask för torra tips

Effekt: återfuktar torkade ändar, återställer, förhindrar dissektion och stark entanglement.

komponenter:

 • äggula;
 • 50 gr. honung;
 • 30 gram olivolja.
Metod för beredning och tillämpning:

Pound smöret med äggula, blanda varm honung. Applicera lösningen på spetsarna, börja ungefär från mitten av längden, montera i en bulle, sätt på en duschlock och en handduk från handduken. Tvätta av på en timme.

Video: Naturliga masker för torra ändar hemma

Mask för torr och spröd

Effekt: återställer tråkiga torra strängar, ger mjukhet och elasticitet.

komponenter:

 • 1 kapsel tokoferol;
 • 1 kapsel retinol;
 • 40 ml mandelolja.
Metod för beredning och användning:

Värm oljan i badet, blanda med vitaminer. Med en varm lösning täcker vi generöst hela hårlinjen, vi borstar varje krull separat. Vi rullar i bullen på toppen, skapar en växthuseffekt i 60 minuter. Skölj med schampo.

Mask för torr och delad

Effekt: Smälter och förtorkar håraxeln, ger näring med fukt, vitaminer och mineraler, vilket ger en glans.

Sammansättning, 1 timme l.:

 • honung;
 • solrosolja;
 • färglös henna;
 • och 1 äggula.
Metod för beredning och tillämpning:

Alla noggrant rör, bryta klumparna. Vi drar tillbaka från under 20 centimeter och täcker ändamålen generöst. Wrap film, lämna i 2 timmar. Vi tvätta toppen av huvudet med en stor mängd vatten med schampo.

Mask för torr och skadad

Effekt: Stärker, närmar hårbotten och lockar, fuktar, läker, fyller med glans, ger mjukhet.

komponenter:

 • 40 ml havtornsolja;
 • 1 tsk. citronsaft.
Metod för beredning och användning:

Värm oljan, blanda den med citrusjuice. Massage i huden och smutta längs krullarnas längd. Vi täcker huvudet med ett lock, håll i en timme, skölj med vanligt sätt.

Video recept: Reparera mask för torrt och skadat hår hemma

Mask för torr färgad

Effekt: närmar torkat hår, gör lockar lydiga och fuktar.

komponenter:

 • 120 ml kefir;
 • 40 gram solrosolja;
 • 20 gr. honung.
Metod för beredning och tillämpning:

Vi kombinerar en varm produkt av biodling, jäst mjölk vid rumstemperatur och smör. Vi bearbetar en blandning av tvättat, torkat huvud. Vi gör ett växthus på toppen av det, tål en halvtimme, min standard.

Mask för mycket torr

Effekt: även det torkaste håret återvänder till livet.

komponenter:

 • 2 msk. l.: linfrö och havregrynfrön;
 • 1 tsk. burdock olja;
 • 250 ml vatten.
Metod för beredning och tillämpning:

Mala griterna till mjöl, ånga med kokande vatten, häll smöret i den färdiga vattnet, blanda noggrant. Vi applicerar varm våt längs hela längden, vi sätter på en duschlock. Tvätta huvudet på huvudet efter 40 minuter.

Mask för torra rötter

Effekt: främjar intensiv återfuktning av roten i huden, hjälper till att bli av med mjäll.

komponenter:

 • 1 paprika
 • 1 msk. l. kosmetisk lera;
 • 40 ml kefir.
Metod för beredning och användning:

Peppar utan frönslipningsblandare, blanda med lera och mejeriprodukter. Vi applicerar den färdiga blandningen till full längd, efter 50 minuter tvättar vi den med mycket vatten.

Mask för torrt hår med oljiga rötter

Effekt: Rengör sebum perfekt, normaliserar talgkörtlarna, fuktar.

komponenter:

 • 1 msk. l.: althea, linfrö, näsblad
 • ca 250 ml kokande vatten;
 • 2 msk. l. färglös henna.
Metod för beredning och tillämpning:

Brew 3 första ingredienser, insistera timme, hoppa genom cheesecloth. Henna späds med infusion till en krämig konsistens, vi smeder strängar från rot till finish. Håll huvudet varmt 50 minuter, min standard.

För torr hårväxt

Effekt: Förutom den utmärkta fuktighetsgivande effekten, förhindrar blandningen skallighet, stimulerar tillväxt. Det enda negativa - en obehaglig lukt.

Sammansättning, 30 ml:

 • lökjuice;
 • citronsaft;
 • ricinolja.
Förberedelsesmetod och hur man använder:

Häll löken i gröt, pressa saften, kombinera med citrus och smör. Gnid lösningen först i huden och fördela sedan till tipsen. Värme omslagen i 40 minuter. Tvättade som vanligt. För att neutralisera det obehagliga aromen kan du skölja med citronvatten eller vatten med vilken aromatisk eter som helst.

Mot förlust av torrt hår

Resultat: stärker hårets rotsystem, stannar alopeci, förbättrar hårstrukturen, fuktar.

komponenter:

 • 10 gr. Johannesört;
 • 100 gr. vodka eller alkohol;
 • 50 gr. vegetabilisk olja.
Recept och hur man ansöker:

Häll gräset med alkohol i en kruka, insistera stängd i mörkret och kyla. Den färdiga tinkturen filtreras med gasbindning, använd var 7: e dag, blandning med olja 15 ml infusion. Efter applicering sätts huvudet i en kvarts timme, efter tvätt är det standard.

Stärka torrt hår

Resultat: närmar sig lökarna och huden, stärker, återställer vattenbalansen.

Komponenter, 1 msk. l.:

 • linfrö extrakt;
 • hackad pepparrot
 • gräddfil.
Hur man förbereder och tillämpar:

Blanda krossade rötter i önskad mängd med smör, tillsätt en jäst mjölkprodukt. Applicera på rötterna, sedan bearbeta längden. Vi sätter på en duschlock, vi värmer. Efter 50 minuter tvätta av med schampo.

Den bästa fuktgivande masken för torrt hår

Effekt: Den bästa lösningen mot torrhet - oljemask. De återfuktar, närnar och levererar strängarna med alla nödvändiga ämnen.

Oljekomposition av 50 ml:

 • kardborre;
 • oliv.
Metod för framställning och användningsförfarande:

Vi blandar, värmer upp, bearbetar allt hår. Vi värmer i 3 timmar eller för natten. Mitt huvud är standard.

Video recept: Fuktgivande och återställande mask hemma

Nourishing mask

Resultatet: en multikomponentblandning närmar, fuktar och återställer lockar, ger mjukhet och glans.

komponenter:

 • 1 msk. l. jäst;
 • 1 tsk. socker;
 • 60 ml mjölk;
 • 20 ml jojoba;
 • 1 ägg.
Förberedelsesmetod och hur man använder:

Fyll jästen med socker med varm mjölk, låt en kvarts timme svälla. I den färdiga lösningen tillsätt smör och slagen ägg. Med den resulterande lösningen bearbetar vi generöst håret, skapar en växthuseffekt i 45 minuter.

Regenererande mask

Effekt: fuktar intensivt, eliminerar nästan alla trichologiska problem, inklusive torrhet. För att återställa torrt hår behöver du bara kokosolja. Totalt är det nödvändigt att värma oljan och applicera generöst över hela längden. Därefter samlas upp på toppen, sätt på en duschlock och på toppen av en handduk. Vi väntar på ca 60-90 minuter. Efter en tid tvättar vi bort den vanliga metoden.

Kockolja

Effekt: närmar sig, förhindrar förlust, glans och silkiness kommer.

ingredienser:

 • 15 ml burdockolja;
 • äggula;
 • 15 ml honung;
 • 10 ml konjak.
Metod för beredning och användning:

Alla ingredienser blandas grundligt, fördelas över hårets huvud, sätt på en varm keps i 90 minuter. Skölj med mycket vatten med schampo.

Med ricinolja

Effekt: Stoppar alopeci, stimulerar aktiv tillväxt, fuktar, ger en spegelglans.

ingredienser:

 • 30 ml castorca;
 • 1 msk. l. rom.
Hur man lagar och använder:

Vi blandar varm olja med en alkoholhaltig dryck, noggrant suga varje strand, värm upp toppen av huvudet. Efter två timmar tvättar vi ut på vanligt sätt.

Med olivolja

Som ett resultat: det ger näring med alla viktiga vitaminer och mineraler, fuktar, närmar och läker avsnittet.

Förbered 60 ml:

 • honung;
 • oliv extrakt.
Förberedelsesmetod och hur man ansöker:

Vi blandar komponenterna, värmer upp till en behaglig temperatur, smörjer hela längden generöst. Vi lägger på det uppvärmda locket på en halv timme mitt huvud.

Med gelatin

Effekt: fuktar, mjukar, täcker varje hår med en film och håller all fukt inuti.

ingredienser:

 • 2 msk. l. gelatinösa granuler;
 • 60 ml vätska;
 • 1 kycklingägg.
Recept och användningsmetod:

Häll granulerna med vatten eller örttekok, vänta en halvtimme tills de sväller, smälter i badet. Pund den färdiga viskösa massan med äggula och applicera omedelbart på trådarna. Placera håret under filmen i 1 timme. Tvätta med stora mängder vatten.

Med kefir

Resultatet: Fuktar huden, närmar sig näringsämnen och glans.

komponenter:

 • 1 skiva svart bröd;
 • 100 gr. yoghurt;
 • 20 ml burkolja.
Metod för tillverkning och användning:

Rågcrumb lämnas för att blötläggas i en jäst mjölkprodukt, sedan blandas med en gaffel, blandas med smör. Det resulterande våtbehandlade hårhåret hålles under locket i 30 minuter. Tvättade som vanligt.

Video recept: Hemmagjord mask för torrt hår baserat på kefir

Med konjak

Resultat: stärker, startar aktiv tillväxt, förhindrar alopeci, fuktar.

ingredienser:

 • 20 ml jojoba;
 • äggula;
 • 15 ml cognac;
 • 20 ml honung;
 • 1 tsk. Henna är färglös.
Metod för beredning och användning:

Gnugga äggula, honung och smör, tillsätt alkohol och pulver. Efter att ha omrörat vi bearbetar varje sträng, hamnar vi i 45 minuter. Tvätta av med schampo.

Från ägget

Resultat: tonar hårbotten, fuktar, ger sken och elasticitet.

komponenter:

 • ½ avokado;
 • 1 ägg.
Recept och hur man ansöker:

Skjut ihop frukten utan huden, blanda den med ett slagen ägg. Applicera massan på håret från rötterna till ändarna, täck med en film och en handduk i 50 minuter. Vi sköljer med en stor mängd vatten med schampo.

Från gräddfil

Effekt: närmar sig folliklarna, rötterna och håraxeln som mättar med vitaminer, oljor och fukt.

komponenter:

 • 30 ml havtorns extrakt;
 • 1 msk. l. gräddfil;
 • ½ banan.
Metod för beredning och tillämpning:

Fruktmosa med gaffel, kombinera med flytande komponenter. Den resulterande gröt bearbetar huvudet. Efter 40 minuter tar vi bort det varma locket, tvätta mitt huvud.

Video recept: Super enkel mask för hälsa och skönhet av blekt hår

Från senap

Effekt: En senapsmaske förutom att stimulera tillväxten, hjälper till att återfuka varje hår, ge det glans och jämnhet.

ingredienser:

 • 2 msk. l. pulver;
 • 170 ml vatten;
 • 60 ml oliv extrakt.
Metod för beredning och användning:

Varmt vatten blandas med torr senap och smör. Vi bearbetar med massagerörelserna toppen av huvudet, fördelar resterna till tipsen. Vi sätter upp oss i 30 minuter. Tvätta mitt huvud med varmt vatten och schampo.

Från aloe

Resultat: stärker glödlamporna, gör krökningarna lydiga och smutsiga.

ingredienser:

 • 20 ml ricinolja;
 • 15 ml aloe gel;
 • 30 gr. honung.
Metod för tillverkning och användning:

Vi extraherar gelén från plantans löv eller tar den på apoteket, gör det klart, blanda det med alla ingredienser, täck hela huvudet. Skapa en växthuseffekt i 60 minuter. Vi tvätta toppen av huvudet med den vanliga metoden.

Från honung

Effekt: Fuktar, närmar, ger sken och mjukhet.

komponenter:

 • 20 ml solrosolja;
 • 50 gr. honung;
 • 15 ml äppelcidervinäger.
Metod för beredning och användning:

Alla rumstemperaturkomponenter kombineras i en enda komposition, vi behandlar dem med hela hårets yta. Efter 40 minuter tar vi bort den varma hatten, mitt huvud är standard.

Av oljor

Resultatet: återfuktar, närmar, ger skina och mjukhet, stoppar alopeci och stimulerar tillväxten.

Ingredienser 1 msk. l.:

 • oliv;
 • ricinolja;
 • kardborre;
 • schampo.
Förberedelsesmetod och hur man ansöker:

Vi kombinerar varma oljor med ditt favoritschampo, applicerar det på fuktigt hår, gör skum. Tvätta av efter 20 minuter utan schampo.

Från majonnäs

Effekt: fuktar djupt, gör lydig, eliminerar ändens tvärsnitt.

Receptets sammansättning:

 • 2 msk. l. majonnäs;
 • 5 droppar graneter.
Metod för beredning och tillämpning:

Mayonnaise mix med eter, distribuera till lock. Vi bär en mask under locket i 30 minuter, tvättar vanligt med schampo.

Video recept: majonnäs masker för torrt hår hemma

Recensioner om användningen av populära recept

Jag älskar mostards mask mycket. Första gången är det väldigt varmt, men då blir du van vid det. Håret efter det glänsar, passar bra i en frisyr och växer som galen.

Jag använder en vanlig lermask för torrt hår. Effekten är märkbar efter 4 applikationer, håret blir tjockare, förvärvar volym och torkar mindre.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Masker för torrt och sprött hår.


Lista över inlägg "Masker för torrt och sprött hår." Forum Skönhet, hälsa, fritid> Skönhet

sålde en speciell mask. På något sätt vår ryska. kostar 35 rubel. tre påsar, använd var 10: e dag, men om det är mycket torrt kan du ofta, förmodligen. Det finns ricinolja, burdockolja och vitaminer.
Här är en länk till företagets produkter:
Hårväxtaktivator
http://www.pegas.ru/goods/dnc/km-biokos.shtml
Hårväxtaktivator för fint och färgat hår 3 x 15 gr. # KM-030
För att skydda och stärka ditt hår för att påskynda tillväxten erbjuder vi dig en kosmetisk olja för fint och färgat hår - en naturlig hårväxtaktivator baserad på kardolja, ricinolja och lök och vitlöksextrakt. Kockolja har en positiv effekt på hårväxten, ricinolja har en mjukgörande effekt på hårbotten, stärker hårrötterna. Den unika kombinationen av vitaminer och värdefulla näringsämnen som ingår i lök- och vitlöksextrakten läker hårbotten, förbättrar hårets utseende och struktur.
Ingredienser: burdock olja, ricinolja, vitlök extrakt, lök extrakt.

jag gillar det kanske det passar dig. Jag vet inte vad som handlar om aktivering. men det faktum att håret och hårbotten blir mjukare är ett faktum.

Topp 5 hemma masker för torrt skadat hår

Trots det faktum att vi lever med dig under den intensiva utvecklingen av hårdmetallindustrin, med det mest varierade pris- och kvalitetssortimentet, behöver vi ibland något mer naturligt och speciellt. Och då kan du tänka på hemlagade masker, jag säger inte att du inte behöver använda inköpta hårmaskor, dessutom, efter varje tvätt lägger jag på professionella masker för hårlängd och tar bort balm och balsam helt från min vård. Helt enkelt, hemlagade masker baserade på naturliga ingredienser ger oss en mer uttalad terapeutisk effekt, inte en kosmetisk.

Recepten av några hemlagade masker skickas vidare från generation till generation.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Varför håret blir torrt och skadat

Anledningen till att hårförhållandet förvärras kan vara mycket, och det kan till och med vara flera orsaker på en gång och det är ganska svårt att beräkna dem. Konventionellt kan dessa skäl delas in i två grupper:

Interna orsaker till hårförslitning. Dessa är orsaker relaterade till kroppens interna problem, till exempel järnbristanemi, när håret blir torrt och börjar falla ut. Förutom problem med sköldkörtel, sjukdomar i mag-tarmkanalen, gynekologiska sjukdomar, hormonella störningar, cirkulationssjukdomar, kroniska sjukdomar, långvarig medicinering och oftast fel obalanserad kost.

Externa orsaker till torrt och skadat hår. Externa orsaker inkluderar felaktig hårvård, svår stress eller kronisk stress, frekvent färgning och kemisk perm, användning av hårtork, strykning, curling, felaktigt kammade hår, hårda hårklippningar, hårnålar, hårt vatten som tvättade mitt huvud.

Med de inre orsakerna till försämringen av håret är det svårare att klara av än det yttre.

Ta hand om torrt skadat hår

Hårvård börjar från vad vi äter, för det är med blod att alla nödvändiga näringsämnen som de behöver dagligen kommer till håret. Därför bör du äta en balanserad kost, äta mer säsongsbetonade grönsaker och frukter och var noga med att äta kött varje dag, det finns mycket protein i det och protein för hår är huvudbyggnadsmaterialet. Du bör också dricka mycket rent vatten, utan tillsatser, med beräkning av 30 ml vatten per kg kroppsvikt. Glöm inte fysisk aktivitet, eftersom det förbättrar blodcirkulationen, vilket i sin tur förbättrar hårnäringen. Du kan också dricka en kurs av komplexa vitaminer för hår (två gånger om året, i slutet av hösten och i början av våren).

Friskt hår börjar också med en hälsosam hårbotten. Valet av schampo spelar en mycket viktig roll här, det rekommenderas att ha flera schampon i din arsenal, en för djup hårrensning, som inte används mer än en gång varannan vecka och en för daglig användning. När håret är torrt och skadat kan du titta på de närande, regenererande och fuktgivande linjerna.

Tvätta inte allt hår med schampo, det räcker bara för att skumma rötterna, och när du sköljer schamponet från huvudet, kommer det att strömma genom håret och tvätta hårets längd.

Om håret är torrt och skadat måste du noggrant och noggrant ta hand om hårets längd. Var noga med att i din arsenal vara en bra professionell hårmask från en regenererande eller närande linje.

En gång i veckan för att göra "grundligt" mask. Du tar en bra återställande inköpsmask på vått (handdukstorkat) hår, varma med plastfolie och ett ulllock (värmepanna) och värm upp det med en hårtork, värm upp det i ca 5-8 minuter och låt det svalna i ytterligare 15 minuter. Så masken tränger igenom håret bättre och fungerar mycket bättre.

Kamma inte vått hår, men lite fuktigt och speciellt kam. Också, behöver inte kamma och röra dem ofta. Det är bättre att kamma håret innan du tvättar huvudet, så efter tvätt kommer det inte att vara så rörigt. Odelbara produkter: oljor, serum, krämer, vätskor, kristaller - är ett obligatoriskt steg i vården av torrt, skadat hår, samt värmeskydd före varje hårtork, och ännu bättre så lite som möjligt för att använda den.

Hemmasker för torrt och skadat hår

Hemmasker för torrt skadat hår är huvudsakligen baserade på naturliga basoljor, bäst av alla rekommenderade: olivolja, avokado, shea, jojoba, kokosnöt, hampa, sesam och andra. Från eteriska oljor - lavendel, orange, neroli, ylang-ylang. I hemmet ingår också honung, glycerin, äggula, farmaceutiska vitaminer i ampuller, kefir, gelatin, aloe.

När du gör hemlagade masker för torrt skadat hår ska du följa dessa riktlinjer:

 1. Hemmasker ska göras i en kurs, 10-15 procedurer, kurser kan upprepas, men du måste ta en paus i en månad.
 2. masker appliceras före tvätt av huvudet och under en period av en timme eller längre;
 3. Hushållsmaskar bör isoleras, så maskinkomponenterna är bättre;
 4. masken ska beredas omedelbart före appliceringen
 5. När du väljer oljor för hemlagad masker, se till att de är oförfinerade och kallpressade;
 6. masker för torrt skadat hår appliceras på längden av att gå tillbaka från rötterna.

Vitaminmask för skadat hår

Mask baserad på de bästa naturliga oljorna för hår, som syftar till närande och fuktgivande hår, samt farmaceutiska vitaminer och aloe juice. Vitamin A stimulerar restaureringen av hårstrukturen, gör håret starkt och elastiskt. E-vitamin främjar hårväxt och restaurering.

 • 1 tsk olivolja;
 • 1 tesked sesamolja;
 • 1 tsk jojobaolja;
 • 1 timmes sked linfröolja;
 • 1 tsk honung;
 • 1 ampull aloe extrakt;
 • 5 droppar vitamin A i olja;
 • 5 droppar vitamin E i olja;
 • 1 äggula.

Andelen oljor kan ändras beroende på hårets längd. Olja kan upphettas, tillsätt honung och äggula, och i slutet av vitaminer och aloe vera. Applicera masken på hårets längd, steg lite tillbaka från rötterna. Vi lämnar masken i 1 timme, vi kan värma upp det, och sedan tvättar vi av det med schampo och applicerar en balsam eller en mask.

Nourishing mask

Sheasmör är idealiskt för vård av skadat hår, har kraftfull mjukning, fuktgivande, antiseptisk, antiinflammatorisk och regenererande egenskaper. Och kokosolja är en av de mest populära oljorna för att ta hand om hårets längd, vilket sparade mer än ett hår.

 • 1 msk kokosnötolja;
 • 1 matsked sheasmör (shea);
 • 3-5 droppar vitamin A i olja;
 • 3-5 droppar vitamin E i olja;
 • 5-8 droppar ylang-ylang eterisk olja.

Blanda basoljor och värme i ett vattenbad, tillsätt sedan vitaminerna A och E för att värma oljor (du kan köpa dem i ett apotek och de är ganska billiga). Applicera blandningen i hårets längd och isolera. Lämna masken i 1-2 timmar och skölj väl med schampo (2-3 gånger).

Fuktgivande mask för mycket torrt hår

Masken på basis av kefir hjälper till att återställa den skadade hårstrukturen, stärka och försegla dem. Kefir bildar en slags skyddande film på håret, som blir som en sköld, motsätter sig de negativa effekterna av miljön på håret.

 • 0,5 kopp kefir;
 • 1 matsked honung;
 • 1 matsked olivolja;
 • 1-2 matskedar potatisstärkelse;
 • 3-5 droppar lavendel eterisk olja.

I den varma kefiren tillsättes resten av ingredienserna, och applicera på hela längden på håret i 30-40 minuter, varma, tvätta sedan ditt hår som vanligt.

För att bli av med lukt av kefir är det tillräckligt i slutet att skölj håret med vatten med tillsats av citronsaft eller vinäger (1-2 matskedar per liter vatten).

Återställande hårmask

Denna mask är inte särskilt lämplig för färgat hår, eftersom demiksid och oljor tvätta färgen från håret. Kokosolja tränger igenom hårstrukturen och tillåter inte schampon och andra medel att tvätta protein från dem, återställer hår och förhindrar splittrade ändar. Dimexid främjar bättre penetration av näringsämnen i tyget, det vill säga att maskingredienserna bättre tränger in i hårstrukturen och närnår det med näringsämnen.

 • 2 matskedar olivolja
 • 2 msk kokosnötolja;
 • 5-8 droppar vitamin A och E i olja (säljs i apotek);
 • 2/3 tsk dimexidum.

Det är önskvärt att värma upp masken och applicera den på hårets längd i värmen, steg tillbaka från rötterna, den kan värmas för bättre effekt. Håll masken ska vara 1-2 timmar, och tvätta sedan ditt hår som vanligt.

Recept av dessa masker hjälper till att återställa håret och behålla dem i gott skick, men med tanke på att du systematiskt och ständigt bryr dig om ditt hår och inte bara med hjälp av hemma masker.

Masker för torrt hår


Bräcklig, nästan livlös, torr, förlorade sin glans, som halm. Vad ska man göra med sådant hår? Är det möjligt att spara endast den kortaste frisyren?

I de flesta fall kan håret fortfarande återupplivas. Hur? Tack vare masker för torrt hår! Och inte shoppa och gjorde dig själv. Tro mig - de är mycket mer användbara än inköpta, men de är många gånger, många gånger billigare!

Varje mask för torrt hår består av naturliga ingredienser, vars uppgift - näring och skydd. På vår sida - de bästa recepten för torra hårmaskor fick maximal positiv feedback.

Mask för torrt hår № 1 (med olja)

Den är förberedd av två artiklar. l. olivolja och äggula (rå). Blandningen appliceras innan huvudet tvättas i en timme. Tvätta av med schampo.

Mask för torrt hår № 2 (med honung)

Den bästa honung - örter, och den första samlingen. Om denna produkt har varit med dig länge och har klarat att kristallisera, smälta den (försiktigt - när den upphettas över 35 grader, förlorar honungens egenskaper och kommer inte längre att användas).

Hårmask med honung är gjord av rå äggula, 15 gram brandy och 30-40 gram flytande honung. Applicera minst 30 minuter (helst en timme) för att städa håret. Tvättade med vatten.

Mask för torrt hår № 3 (med yoghurt)

Det här sättet att återuppliva håret trivs fortfarande av våra mormor. I mjölken (250 g, bara hemlagad, inte lagrad, inte pastöriserad, inte kokad) läggs en massa finhackad färsk växt.

Lämna en dag (tills souring). Masken är klar. Applicera det på hår och lämna minst en timme. Tvätta av masken med schampo (mjuk, icke-aggressiv).

Mask för torrt hår №4 (med humle)

Denna mask kräver inte sköljning. Den är beredd från lika delar av roten av marshkalamusen, hoppkeglarna, kardborrrot. Växter krossas och hälls varm öl (det värms upp tills skummet uppträder vid lägsta möjliga eld).

Mask insisterar tre timmar, sedan filtreras. Den resulterande infusionen fuktar rötterna varannan dag. Förresten kan masken förberedas i förväg, men den förvaras endast i kylskåpet och inte mer än 3 dagar.

Mask för torrt hår №5 (med kål)

Ett annat "gyllene recept" från våra mormor skafferi. Det visar sig att kåljuice är ett riktigt förråd av vitaminer. I kombination med äggula ger det en underbar återbildande effekt. Applicera på håret i ungefär tjugo minuter, tvättas sedan av med vatten. Masken görs varje vecka (oftare).

Mask för torrt hår №6 (med avokado)

Den är gjord strax före användning, från massan av en halv av mogen avokado och rå äggula. Ansök om en timme. Tvättade med vatten.

Mask för torrt hår №7 (bröd)

En matsked av blandningen av växtämne, kamille (apotek) och kaklat vatten (200 gr). Låt svalna och brygga (40 minuter). Krummor rågbrödsmulan (ett par portionade bitar) och häll det med infusion.

Den resulterande vattnet appliceras på håret och rötterna. Mognad timme. Tvättade med vatten.

rekommendationer

Masker för torrt hår appliceras försiktigt, med mjuka, gnidningsrörelser. Ett ljust bad (hårförpackning med cellofan och en handduk över toppen) hjälper näringsämnenna tränga in i rötterna och djupt in i håret.


Vid avfettning av feta masker, använd endast naturligt innehållande laurylsulfater och liknande komponenter. Falla inte för tillverkarnas knep som försäkrar att deras schampo "städar väl".

De ljuger inte, de är helt enkelt tysta på att renhetsförmågan hos sulfit och sulfatderivat är så aggressivt att det helt berövar håret och rötterna i deras naturliga skydd, från vilket de blir sköra.

Ta hand om ditt hår. Om du ofta färgar dem eller gör en perm, använd olämpliga schampon, regelbundet torka, använd tång och strykjärn, då kommer inga masker att hjälpa.

Håret är väldigt lustigt och mildt. De, som hud, kräver näring, gillar inte direkt strålar från den brännande solen, lider av frost och får stress efter din nervösa störningar. De återspeglas och karies, och närvaron av parasiter och hypovitaminos. Sträva efter en hälsosam livsstil och ditt hår kommer att tacka dig. Tja, våra masker kommer att vara ett utmärkt stöd och förebyggande.

Andra recept på hårmaskor finns på vår hemsida.

Innan du använder hårmaskor enligt populära recept, se till att du inte är allergisk mot sina komponenter eller rådfråga en specialist.

Mycket torra hårmaskor recensioner


Grupp: Administratörer
Meddelanden: 4033
Registrering: 26/04/2015
Användar-ID: 32903

Låt oss diskutera ett sådant ämne som en fuktgivande mask för torrt hår, fuktgivande produkter i ändarna av håret. Rekommendera de bästa fuktgivande hårmaskorna, din feedback är intressant.
Och allt som relaterar till fuktgivande hårmaskor.

Vilka hårprodukter använder du? Rådgör med de bästa inköpen fuktgivande maskerna som är lämpliga för användning med torra hårtips. Det är köpt.

Och vilka kommentarer mottogs:

- Bättre oljor och flytande kristaller från fuktgivande hårtips.

- Kokosolja i form av en mask för torrt hår.

- Hur mycket kokosolja har du och vilken kapacitet?

- 100 gr - 159 rubel i Moskva. Jag har två gånger håret i midjan.

- Och vi har kokosolja 100 ml 50-70 UAH i ett apotek.

- Kokosolja van lav, det viktigaste är att inte överdriva det, men det torkar också perfekt, men jag gillar fortfarande druvfröolja i form av en fuktgivande hårmask.

- Bra sak! Torra hårändar - min svamp.

- Numero kärlek från moisturizers som en mask hemma.

- Olja från Indien, 100 gram, kostar ett öre om 150 r - en bra mask för fuktgivande. Jag har exakt samma i staden ca 1000 p.

- Jag säljer 30 ml 80 rubel i allmänhet, frågade jag på apoteket, jag trodde att det skulle finnas en flaska och där i glaset en liten bit hår.
Skräck, kort sagt, det blir dyrt för mig att gå, håret är inte kort. Varför inte ta med oss ​​stora flaskor. Säljs i apoteket Arnica, i vanliga småflaskor som aromoljor som det. Här är flaskan som på 1: a bilden. Och före det sålde vi Aromatikas oljor, som 2: a bilden. Jag tog dem alltid, ett bra företag, men nu tar de inte det, där kokosolja var i en burk i en solid konsistens.

- Fuska galen. När jag såg skillnaden, avigel. Men jag har mycket av mig, jag behöver det lite i hårets ändar, bara ett par droppar. Tittade du inte på iherb?

- Beställ via Internet, Avito, förresten sker det med hemleverans.

- Arom företag (inte aromatiska) i någon apotek bör vara densamma, jag gillar fortfarande sheasmör, jag beställde en utmärkt fuktkräm orefinerad, en burk på 100 UAH har länge varit med mig.

- Jag har två favoriter bland inköp av fuktgivande hårmaskor - Mytisk olja från L'oreal Proffessionel, och Numero med macassarolja från Brelil, i bruna förpackningar.

- Du vet, jag ville ha den här oljan så mycket. Nu är det, och inte nödvändigt, det finns ingen direkt "wow" -effekt från det, som jag förväntade mig av en mask för torrt hår. Återvände till hennes kristaller för hår och glad.

- Här var jag bara fast och ville ha en vätska, jag köpte den på ett apotek, men jag har vissa tvivel om det.

- I Letuale är de fulla, bara ta inte billigt.

- I Spivak finns massageplattor, en blandning av användbara oljor för hår. Den bästa Ylang Ylang. Där är sheasmör, kokosnöt, ylang och en del andra, alla ingår som närande, fuktgivande medel.
Effekten är cool på hårets ändar.

- Min mamma från Finland tog en stor burk olja, smutsar hennes ansikte och kropp, om torrhet uppstår, använde inte upp i ett halvår. Jag kommer inte att ljuga om volymen, men jag tror att det skulle vara tillräckligt länge för mitt långa hår, det skulle kosta 13 euro. Om det finns möjlighet att få olja därifrån, notera. Bra fuktkräm.

- Den här masken räddade mina torra hårändar - Derbe Regene fin hårmask med sköldkörtelkstrakt på hemsidan neven ru.

- För mig hjälpte denna mask för hårspetsarna, håret blev slät, även om det hade blivit fluffat, trasigt och trasigt. Längd under axlarna.

- Och kardborre är inte dåligt, om det inte finns någon annan. Förresten finns det ett alternativ till mycket bra fuktgivande hårmaskor - folkmekanismer med kefir.

Perfekt för kontinuerlig vård för torrt, sprött, skadat hår. Kefir (150 ml), slå med rå äggula, tillsätt till dem värmda till en varm statlig burkolja (15 ml).

Försök, effekten är verkligen super.

- Den bästa fuktgivande masken för hårspetsarna och i allmänhet allt som någonsin varit på mitt hår.

- Tack, sol! Jag gnuggar fortfarande salt med kefir. Jag vet inte om resultatet.

- Jag är också engagerad i oljor, jag är författaren. Jag har kokosnöt och shi och macadamia och argan. Vad är det bara inte. Jag bad dig köpa fuktgivande hårmasker! Kockolja är för stora molekyler, det tränger inte in i hårets struktur. Och kokosnöt är inte bäst. Om från oljor, då macadamia, jojoba, argan. För tillväxt - Bay.

- Vätskekristaller från professionella hårkosmetik innehåller alla aceton! Och ännu mer torkad.

- Revlon i en röd kan sval fuktgivande hårmask. Du kan använda varje dag. Sälja i salongerna, värt 800 rubel.

- Macadamia är det bästa smöret.

- Och det hjälpte mig inte.

- Lebels smältreparation är en mycket bra och fuktgivande hårmask.

- Företaget "vi kan ta hand om" oljan kostar 700 rubel, men är mycket ekonomiskt och värt pengarna.
På palmen av 1-2-3 (maximala) droppar, beroende på hårets tjocklek, gnuggar på palmerna och håller håret (torkat) ungefär från mitten av tillväxten till ändarna av håret, låt det absorbera, tar bort de snittiga ändarna, håret är mjukt, slät, inte förvirrad.

- Omkring 500 rubel. Ekonomisk sak. Det bästa av moisturizers, enligt min mening.

- Det passade mig inte, och det ligger nästan orörd. Nonsens, för att vara ärlig, inte för permanent användning.

- Estel fuktgivande hårmask.

- Det är allt individuellt. Vad är meningen att ge råd om mer än hälften inte passar?
Så länge du inte försöker alla fuktighetsgivare och slutar vid en sak, finns det ingen mening i rådet.

- Var hittar alla denna spivak? Jag har inte sett någonstans.

- Jag tar mig från Europa. På tonat mycket långt hår tycker jag om dessa fuktgivare. Hårmaskar är stora och schampo ojämnt. Här tar jag det på 2 bilder. Även normal kvalitet. Jag har druvolja på mina hårändar. Kosmetisk från tina.

- Den enda åtgärden för torra hår slutar! Allt annat är nonsens! Inget torrt drag kommer inte att återhämta sig.

- Thai kokosnötolja, från Thailand.

- Mitt hår är självt mörkt, jag bestämde mig en dag för att färga i en blond och färgade den. En månad senare återvände jag till mörkret igen, och efter 3 månader igen i platina blond. Mitt hår var torrt, skräck som, kort sagt, så började mina hår sakta avbrott och jag förlorade 30 cm hår. Jag försökte med många olika fuktighetsgivare, men jag tyckte mest om det: Italiensk fuktighetsgivande hårmask i Italien, jag försökte först ha en mask med havre, hon gjorde mitt hår mjukare, lättare och glänsande och lite läkt, fuktat, sedan försökte jag numero med keratin. Det här är saken, håret på en vecka avbröt inte redan. Det är masken med keratin som läker och stylar håret. Ekonomiskt. Jag gillar det personligen.

- Spray från capus blå så cool återfuktar håret.

- Jag läser nu om flytande kristaller, jag vet inte var du såg aceton där, jag tittade även på sammansättningen av ett par produkter, silikoner - ja, mycket. Och efter långvarig användning av produkter med silikonhår försämras.

- Men för mig är den bästa fuktgivande masken för torrt hår

- Jag håller inte med, jag använder silikoner efter och under varje tvätt och ingenting bryts.

- Jag använder också, jag skrev om konstant vård. Hår bör tillåtas vila, ta raster eller åtminstone byta pengar.

- En bra fuktgivande hårmask, men efter det hjälper inget annat! Tyvärr.

Och vilken bästa fuktgivande hårmask och tips kan du rekommendera?

Krasotulya.ru rekommenderar !! Bara prova det !!

Masker för att återställa torrt och skadat hår

Torrt hår är ofta en följeslagare för användning av pleyok, strykjärn, hårtork, färgning och kemiska perms. Curls tillstånd påverkar dåliga vanor, liksom negativa miljöfaktorer. Torrt skadat hår måste vara tillräckligt näring, fuktad och näring. Hemmasker återställer och fyller dem med användbara ämnen.

Typer och egenskaper hos masker

Fuktgivande masker baserade på ägg, vegetabiliska oljor, mejeriprodukter och vitaminer hjälper till att klara av torrt hår hemma. Liknande fastigheter har juice och extrakt från växter. Mjukgörande och fuktgivande hår eliminerar torrhet och styvhet. Annars kommer de vara svåra att sätta ihop i den enklaste frisyren. Syftet med hemlagade masker är att närma krullarna med användbara ämnen och att hålla resultatet i lång tid.

Masker för torrt hår skiljer sig åt i deras sammansättning, exponeringstid och effekt. Vanligtvis hålls verktyget på huvudet i en halvtimme eller lite mer. Masker för hår på basis av oljor i hemmet bör tvättas av med schampo, och resten är ganska mottagliga för vatten.

Alla masker avsedda för torrt hår är uppdelade i följande typer:

 • moisturizers;
 • näringsämnen;
 • återställa;
 • för färgat hår
 • för ändarna av håret.

Mjukt och mycket torrt hår sparar bara närande masker. Deras huvudsakliga egenskaper är följande:

 • påskynda tillväxten
 • närma hårsäckarna med näringsämnen
 • eliminera splittrade ändar;
 • göra håret mer lydigt, mottagligt för läggning;
 • återställ strukturen, gör håret elastiskt, glatt och glänsande.

Återställande hårmaskor är konstruerade för uttömda, färgade, skadade lockar. De påverkar deras struktur, förbättrar den och eliminerar mikrotrauma.

Masker för torra hårändar appliceras lokalt. Vanligtvis är dessa medel beredda på basis av olivolja, mandel, linfrö, ricinolja.

De bästa recepten fuktgivande masker

Fuktighetsgivande mask är lätt att förbereda hemma på basis av ett glas kefir och en matsked vegetabilisk olja, helst mandel eller persika. Kompositionen fördelas genom håret. Huvudet värms och lämnas för att fungera i en halvtimme. I stället för kefir kan du ta yoghurt. Båda dessa ingredienser är utmärkta hårfukningsmedel.

En annan effektiv fuktgivande mask är majonnäs. Förutom huvudkomponenten, lägg till ett par droppar rosmarin. Huvudet är inslaget i plast och lagt på en hatt. En timme senare tvättas hårmasken av.

Oljebekämpningsmask för mycket torrt hår med yoghurt stärker, släpper och ger glans. Den består av följande ingredienser:

 • hemlagad kefir eller yoghurt - 100 ml;
 • mandel eller olivolja - 15 ml;
 • honung - 15 ml.

Honung och smör upphettas separat i ett vattenbad. Kombinera ingredienserna och tillsätt kefir. Applicera på hela längden av torrt hår. Håll blandningen på huvudet i 40 minuter. Det rekommenderas inte att använda kompositionen på färgade krusar, eftersom det spolas ut pigmentet.

Gummimask för fuktgivande torrt och färgat hår närmer sig, återställer, mjukar, lägger till sken efter den första applikationen. Receptet är blandat:

 • yoghurt - 100 ml;
 • aloe juice - 15 ml;
 • 1 äggula;
 • kokosnötolja - 10 g.

Kokosolja smälts och kombineras med övriga komponenter. Sammansättningen hålls i en timme och tvättas sedan av.

Näringsämnen och regenererande blandningar

Att återställa torrt skadat hår hjälper till att maskera enligt följande recept:

 • majonnäs - 15 ml;
 • avokado - 0,5 st;
 • äggula - 1 st.

Alla komponenter blandas och appliceras på torrt hår i 30-60 minuter.

Det är användbart att göra en fuktgivande och närande mask med aloe för torrt hår en gång i veckan. Det här är en riktig källa till vitaminer, som kommer att ge curls med allt du behöver. Maskreceptet ger blandning av sådana ingredienser:

 • aloe juice - 15 ml;
 • lökjuice - 15 ml;
 • honung - 5 g;
 • äggula - 1 st.

Blandningen appliceras på trådarna och isolerar huvudet. Tåla kompositionen i 40 minuter. Tvätta det med schampo och skölj håret med kallt vatten med citron. Nourishing mask kommer att spara även mycket torrt hår.

Mask för tillväxt och hårdhet med vegetabiliska oljor kommer att gynna både torra och normala lockar. Det kommer att effektivt återställa strukturen, ge glans och främja tillväxten. Receptet måste ta:

 • mandelolja - 15 ml;
 • jojobaolja - 5 ml;
 • olivolja - 15 ml;
 • Ylang-ylang eterisk olja - 3-5 droppar.

Blandningen av basoljor upphettas något på ångbadet och därefter tillsättes eter. När det appliceras är det bättre att massera hårbotten. Masken hålls i en timme och tvättas av. Oljor har en bra effekt på hårsäckar, stärker dem.

Fördelen med masken för färgat hår kan inte överbelastas. Receptet ser ut så här:

 • banan - 1 st;
 • honung - 5 g;
 • avokado - 1 st;
 • mandelolja - 30 ml;
 • äggula - 1 st.

Avokado och banan mashed i en mixer. Tillsätt smör, äggula och honung. Alla blanda väl. Kompositionen appliceras på locken längs hela längden och täcker huvudet med en handduk i 40 minuter. Banan och avokado hjälper till att till och med få mycket torrt och sprött hår.

Att återvända krullarna mjukhet, elasticitet och vacker glans hemma hjälper masken för detta recept:

 • ricinolja - 15 ml;
 • gelatinpulver - 15 ml;
 • vatten - 100 ml;
 • olja vitaminer A och E - 10 droppar.

Gelatin blötläggs i vatten i en halvtimme. Då värms det något på ångbadet. Efter kylning tillsättes olja och vitaminer till blandningen. Kompositionen appliceras på hela längden av krullarna och lämnar att verka i 40 minuter.

En av de bästa maskerna för tunt och torrt hår är gelatin. Det återställer perfekt krullarnas struktur och återger hårvolymen:

 • äppeläger - 5 ml;
 • gelatin - 15 ml;
 • varmt vatten - 15 ml;
 • eteriska oljor av jasmin, pelargon, rosmarin eller salvia - 3-4 droppar.

Lös upp gelatin i vatten och blanda det med övriga ingredienser. Sprid kompositionen på strängarna i en kvart i timmen.

Recept för tips

Hemmagjorda masker hjälper till med splittrade ändar, som ofta är i torrt hår:

 • En utmärkt mask för torra ändar av hår bereds av ricinolja, olivolja och citronsaft blandad i lika stor andel. Verktyget appliceras i ändarna och inkuberas i en halvtimme.
 • Blanda en tesked av castorca och äggula. Applicera kompositionen i ändarna i en timme och tvätta sedan.
 • Receptet på en fuktgivande, närande och regenererande hårmask innebär att man blandar 15 ml burdockolja med 10 ml frisk aloejuice. Stå i en halvtimme.
 • Behandla torra ändar av håret kan vara en mask av färska morötter och vegetabilisk olja, blandad i förhållandet 2: 1. Behandla lockar och tvätta efter en halvtimme.
 • Kompositionen baserad på saft av citron, spenat och kål, blandad i lika delar, avlastar de splittrade ändarna. Medlen hålls i en timme.

Ingen mask kan limma de snittiga ändarna, så de måste klippas innan de används.

Skötseltips för torra lockar

För att inte skada de torra, spröda, tunna strängarna, förutom att du använder masker måste du följa följande regler:

1. Var noga med att trimma tipsen minst en gång i månaden.

2. Det är tillåtet att måla lockar inte mer än en gång var 1,5: e månad. Samtidigt är det bättre att använda sparsamma formuleringar på en naturlig basis, vilket kommer att vara fördelaktigt och inte skada de redan uttömda strängarna. I inget fall kan torrt hår lysa upp - de kommer att börja bryta.

3. Det är bättre att överge installationen med heta tangar, pleyok och strykning.

4. Tvätta torrt hår inte mer än en gång i veckan med varmt, men inte varmt vatten.

5. I komplex vård för torrt hår ingår butikskosmetik, som är utformad för att återställa strukturen och öka kretsens elasticitet.

6. Medel för tvätt och hårvård bör väljas enligt deras typ och befintliga problem.

7. Våta krullar kan inte kamma och gnidas för hårt med en handduk.

8. För kamning är det bättre att använda kamar med glesa tänder av naturmaterial.

9. Använd en hårtork för att torka torrt hår är möjligt med två regler. Det är nödvändigt att hålla enheten på minst 30 cm från huvudet. Torrt hår är tillåtet endast med kall luft, vilket styr strömmen från topp till botten.

10. Vid kallt väder bör du definitivt skydda håret med en hatt och huva, och på sommaren borde du ha en hatt för att skydda den mot den negativa effekten av ultraviolett strålning, vilket torkar lockar ännu mer.

11. Fuktar krullarna, inte bara från utsidan, men också från insidan, dricker 2 liter rent vatten om dagen.

12. Ge ytterligare näring till håret lätt med hjälp av en ordentligt vald diet, som måste innehålla färska grönsaker och frukter.

Genom att följa dessa regler kan du förbättra hårets tillstånd och slutligen lösa problemet med alltför torrt hår.

Mask recensioner

Vilken mask är mest effektiv för torrt hår, berätta recensioner.

"Jag är målade sedan 16 år. Jag har en shag overdried, ändarna är splittrade. Masken baserad på gelatin och ricinolja hjälpte mig att rätta till situationen. Efter en månads användning började mina krullar skenas före varje tvätt. De ser mer hydratiserade och friska ut. "

Lyudmila Osipova, St Petersburg.

"Jag har alltid haft torkade torkade ändar. Efter applicering av masken med aloe och burdockolja, som hittades från recensioner på Internet, var problemet nästan löst. Jag var tvungen att genomföra en hel del procedurer, men det var värt det. Nu behöver jag inte klippa mitt hår så ofta. "

Tatiana Kalugina, Samara.

"Jag har naturligt torrt hår som inte sparar shampoo och balsams. Jag var tvungen att börja göra masker hemma. Kompositionen baserad på kefir och mandelolja hjälpte mig att fuktar torrt hår. Curls har blivit som silke, har fått en galen glans. "

Olga Dovlatova, Moskva.

"Efter att ha flyttat till öst och en skarp klimatförändring såg mitt hår inte bäst ut. Jag var tvungen att rädda henne. För torrt hår använde jag jojobaolja och ylang-ylangeter. Jag valde detta recept enligt mina flickväns entusiastiska recensioner. Och han hjälpte mig mycket. Krullarna började skina, se fjädrande och levande. "

"Under de senaste 5 åren har jag regelbundet blekt mitt hår hemma. Därför är de mycket torra och tunna. Efter att ha granskat recensioner och recensioner online fann jag en hårmask baserad på gelatin, äppelcidervinäger och eteriska oljor. Innan du använde det, tvättade jag mitt huvud två gånger. Sedan satte hon på en mask och höll den i en timme. Efter 6 av dessa procedurer har mitt hår helt förändrats. Verktyget har gynnat mig uteslutande. Krullarna blev glänsande och voluminösa. "

Christina, Nizhny Novgorod.

Masker för torrt hår kommer att återställa hårets hälsa och attraktionskraft, men bara med regelbunden användning. Förfarandet hemma bör utföras minst ett par gånger i veckan. Det rekommenderas också att byta kompositionen för att inte orsaka missbruk och bevara den terapeutiska effekten.Nästa Artikel
Färg för att lätta håret: hur man väljer och använder