Brightening hårmaskor


Blont hår som många kvinnor. Och inte förvånande - blonda krullar ser spektakulära ut, föryngrar visuellt ansiktet och lockar andra människors uppmärksamhet. Men på grund av den frekventa färgningen i ljust hår, förändras hårets struktur, det börjar se tråkigt och livlöst. Mask för lätta hår hjälper dig att lösa detta problem - efter mitt råd kommer du inte bara att lätta krullarna utan också stärka dem.

Historien om blond locks popularitet

Även i antikviteterna i Rom var vitt hår bara en kult. Och inte bara hårfärg, men också ljus hud, och även ljus ögonfärg ansågs vara den mest fashionabla. Rika romerska kvinnor använde en mängd olika medel för att bleka hår, de gnuggade krullar med getmjölk, aska och satte sina huvuden mot solen för att missfärga trådar så mycket som möjligt. Men samtidigt skyddade skönheterna noggrant sin hud mot effekterna av ultraviolett strålning. Än då då blondiner ansågs vara skönhetsstandarden, skulle de mest populära av dem kunna kallas den antikens grekiska blonda gudinnan Aphrodite.

Idag blir blondin ganska enkel, du behöver bara besöka frisörsalongen, där en erfaren mästare kommer att tända håret utan att orsaka dem mycket skada. Men många av oss vill ha självständighet och dessutom naturlighet och maximal säkerhet. I det här fallet är det värt att titta på hemmagjorda metoder för att lätta håret, vilket naturligtvis inte kan bli en blondin, men det är ganska möjligt att tända håret med 1-2 toner.

Hur man gör hårljusare hemma - många flickor är intresserade. Detta är förmodligen den mest populära hårfärgen.

Men vi såg alla en sådan skrämmande effekt av peroxidljus som överhettat, "perhydrol" bomullsfärgat hår.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Data från naturen är naturligtvis olika för alla, och effekten av folkmedicinska åtgärder manifesterar sig på olika sätt. Mest troliga kommer dessa hemgjorda masker för lätta hår att passa tjejer med ljusbrunt och ljust brunt hår som vill lysa bara lite på ett säkert sätt eller få en gyllene nyans.

De säkraste och till och med mest användbara sätten är kamille och kefir. Men citronsaft är den mest traumatiska.

Vad påverkar hårets ljusning

Oavsett vilka metoder du använder, kom ihåg:

 • Svart hår är det svåraste att lätta.
 • Hårdt hår är svårt att färga.
 • Om du ofta ljusar ditt hår finns det risk för skada på hårsäckarna.
 • Våt hår lyser snabbare.
 • Rött eller rödaktigt hår kan inte lysas omedelbart. Efter det första förfarandet kommer håret att vara orangefärgat.
 • Blont hår är lätt att färga.
 • För att lätta grå hår måste du ytterligare behandla dem med en kräm eller oljekomposition för lätta.
 • Efter en perm, tänd inte ditt hår i minst en vecka.
 • Efter lätta håret, besök inte poolen, klor färgar ditt hår grönt.
 • För tunt hår behövs mindre blekning.
 • Skaddat hår bör inte lysas. En vecka eller två före lättnadsproceduren är det nödvändigt att behandla håret med masker.

Hur man lättar håret hemma snabbt:

 • 4 citroner
 • 20 g calendula blommor
 • 20 g kamomillblommor
 • 30 g rabarberrot
 • 50 g honung
 • 500 ml äppelcidervinäger
 • 50 ml alkohol medicinsk

Lägg ättika och rabarberrot i en kastrull, låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt kamomill, kalendula och saft av två citroner. Koka i ytterligare 5 minuter. Om så behövs kan du tillsätta 50 - 100 ml ättika. Låt blandningen svalna under locket.

Dra av buljong, om möjligt, så att inga små blad av gräs kan vara i blandningen. Lägg till honung, juice av två citroner och alkohol för konservering. Häll blandningen i en spray. Applicera på fuktigt hår i 40-50 minuter, helst täck huvudet med en plastlock. Skölj omedelbart med varmt vatten. För att bibehålla en konstant effekt bör blandningen appliceras efter varje tvätt.

Hår Mask Recept

Hur tänder håret med glycerin

Trots förekomsten av ett stort antal professionella kosmetika för lättare hår, även schampon som är enklare att använda, har traditionella metoder inte förlorat sin popularitet. Ett effektivt medel är glycerin.

Masker av glycerin och kamille

För att förbereda masken av glycerin, ta 50 g kamomill och 60 g glycerin. Kamille hälls kokande vatten, och insistera sedan 2 timmar, sedan filtrera och tillsätt glycerin. Masken appliceras på håret och viks i folie. Håll i 30-40 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Glycerin kommer att tända håret med 1 ton.

Kamille för lätta hår

Det mest kända och enkla sättet att lätta håret hemma är kamilleinfusion. Han kommer att få en ljus gyllene nyans. För att förbereda infusionen måste du ta 2 matskedar torkade kamomillblommor i 2 glas vatten, simma i 10 minuter över låg värme. Efter kylning och filtrering. Håret tvättas noggrant med schampo och sedan används kamomillblommor som luftkonditionering. Använd denna metod 2-3 gånger i veckan, efter varje shampooing.

Kamille masker recept:

1. Infusioner av nässla och kamille. Ta 1 msk. Sked av torkad kamomill, 1 msk. sked nätkedja på 1 liter vatten. Blanda och simma i 10 minuter. Efter tvättning av håret, skölj håret med infusion, rulla det i en handduk i 15-20 minuter. För en ytterligare effekt är det nödvändigt att lösa kamille-essensen i ett förhållande 1: 1 till vått torrt hår. En timme senare, skölj håret med en enkel infusion av kamomill.

2. För rött hår kan du använda följande recept. För detta gör du en infusion av 150 g farmaceutisk kamille och 0,5 liter vodka. Det är nödvändigt att insistera 2 veckor, sedan spänna och tillsätt 50 ml väteperoxid och 10 droppar citronolja. Applicera på håret med en aerosol i 20-30 minuter, skölj sedan med schampo.

3. Ta 0,5 liter äppelcidervinäger, 20 g kamomillblommor, 4 citroner, 30 g pundad rabarber, 20 g kalendula blommor, 50 g alkohol, 50 g honung. Ta rabarber och ättika för att laga mat och simma i 10 minuter över låg värme. Tillsätt kalendula, kamille, juice av 2 citroner till det resulterande avkoket och fortsätt att simra i ytterligare 5 minuter. Kyla och dra in infusionen. Tillsätt alkohol, honung och juice av 2 citroner. För applicering på håret, späd 1 msk. sked i lite vatten. Infusionsanvändning före varje tvätt. Håll på håret 30 minuter

4. Måla med saffran och lavendel. Ta 2 msk. skedar av kamomillblommor, 4 droppar lavendel eterisk olja, 1 citron, saffran på toppen av en kniv, ett glas vatten. Kamille och saffran häll kokande vatten och insistera på 30 minuter. Efter filtrering och tillsätt eterisk olja och citronsaft. Lättblandning appliceras på håret i 20-30 minuter och tvättas med vatten.

5. Ta 250 ml vatten, 250 g rabarber, 50 g kamomill, en nypa te. För att förbereda alla ingredienser behöver du hälla kokande vatten och insistera på en timme. Applicera på håret och håll i 30 minuter och tvätta håret med schampo

Hur tänder håret med honung

Denna lättnadsmetod har en lång historia och är en av metoderna för att lätta håret med folkmekanismer.

I början av proceduren tvättas huvudet med schampo, med tillsats av ¼ tsk soda. En honungsmask appliceras på vått hår. Det appliceras jämnt över hela längden av håret, sedan inslaget med en film och en handduk. Maximal effekt kan erhållas om du lämnar masken över natten. Honungsmask gör inte bara håret ljusare, men förbättrar också det övergripande tillståndet i håret, vilket gör dem friska och väldigt vackra.

Lätta hår hemma med lök

För att lätta håret hemma kan du också använda lök. Detta sätt att behandla mycket effektiva sätt, men försök att glömma det på grund av den specifika lukten. Förbereda, hugga 2 lök (stor) och pressa saften, tillsätt samma mängd vatten. Applicera på håret i 1 timme. Skölj håret med schampo. Lök kommer att bidra till att bli av med problemet med håravfall.

Lökmaskrecept

Du kan också göra en mask med ytterligare ingredienser: citronsaft, lite ättika, lite honung, riven lök. Du kan lägga till rosewood eterisk olja, så att lukten av lök inte var så stark. Vi stör, vänta lite. Applicera på håret innan du tvättar i 1 timme.

Kefir för lättare hår

Kefir tillhör absolut säkra metoder för lättnad, som närmar sig, accelererar tillväxten, återställer strukturen, gör håret silkeslätt och behagligt att röra vid.

Kefir appliceras på torrt hår och inslaget med film och handduk. Förvara denna mask ska vara 2-2.5 timmar.

Kefir mask för lätta hår

En mer komplex komposition innehåller 50 gram kefir, 2 matskedar brandy, 1 äggula, juice av 1/2 citron, 1 tsk hårbalsam. Komponenterna blandas noggrant och appliceras på håret längs hela längden. Vi rullar upp håret med en film och en handduk. Masken appliceras bäst över natten, eftersom den måste hållas i minst 8 timmar. Skölj utan att använda schampo med endast luftkonditionering. Efter första användningen av masken kommer du att se resultatet: ditt hår blir ljusare och silkeslen. Den enda nackdelen med masken är mycket svår att tvätta bort.

Mullear för att lätta håret

För att tända håret hemma, använd också mullein. För att förbereda tinkturen, ta 2 msk. skedar färskt (1 matsked torkad) kamomill och mulleinblommor, 2 msk. skedar av citronsaft. Blanda blommorna och häll 1 liter kokande vatten, linda in en filt och insistera på 30 minuter. Stam, tillsätt citronsaft och så mycket vatten att håret är helt nedsänkt i det; De bör förbli våta i ca 10 minuter. Används huvudsakligen för blont hår.

Använd också mulleinrot. Ta 30 gram extrakt av mulleins rot och blanda med 1 kopp varmt vatten. När du har tvättat håret kan du applicera blandningen i ditt hår.

Brightening hår med rabarberrot

Rabarberrot ger håret en gyllene nyans.

Det enklaste sättet att förbereda: ta 3 eller 4 msk rabarberrot eller en halv kopp ny, hackad rot, en liter vatten. Stew på låg värme i 20 minuter. Insistera 8 timmar, stam. Först test avkokningen på hårsträngarna för att se vilken färg det kommer att bli. Om du är nöjd kan du lätta ditt hår. Tvätta håret och skölj hårinfusionen i rad 3 gånger efter torkning av håret utan ytterligare sköljning.

Blanda i en skål tre handfullar rabarberrotpulver, juice av en citron och en tesked olivolja. Tillsätt en liten mängd varmt vatten till blandningen. Färg appliceras jämnt på tvättat och torkat hår, och sedan förpackas med en film och en handduk. Rabarber har en stark missfärgningseffekt, så var 5: e minut, kolla hårfärgen. Vid första bearbetningen håller inte blandningen i mer än 25 minuter.

Du kan också förbereda en ljusmask av rabarber och druvvin. Denna mask hjälper dig att lätta ditt hår minst 4 toner. För dess framställning 200 gr. torkad rabarber behöver hälla 0,5 liter druvvin och släckas. Koka tills halva innehållet koka bort, spänna och kyla, använd sedan på hår. Behöver behövas 2 timmar. Kursen är 7 dagar.

Färg med te och rabarber. Du måste ta 250 ml vatten, 250 g rabarber, en nypa te. Blanda komponenter, häll kokande vatten, låt till infusera i 50 minuter. Applicera på håret i 30 minuter och skölj sedan.

Bakpulver kan lätta håret

Bakpulver blandad med schampo kan hjälpa att lätta håret om 2 månader.

1. Blanda 8 matskedar bakpulver och en halv kopp vatten och tillsätt 100 gram vanligt schampo. Tvätta håret.

2. Fukt håret i duschen, lägg lite schampo i handen och tillsätt en nypa soda där. Massage blandningen i håret med rörelserna som du vanligtvis tvätta håret. Tvätta av med varmt vatten.

Hjälmlagad Brightening Ginger

För att förbereda den ljusande tinkturen, ta några rötter av ingefära, skal och grilla, fyll i vatten till ett minimum - så att det bara täcker dem, gryta på låg värme i 20-30 minuter. En timme senare belastning. Applicera det resulterande avkoket dagligen på håret tills ljuset blir märkbart.

Det finns ett annat effektivt sätt att lysa hår hemma med ingefära. Ta 1 msk. en sked av riven gingerjuice, juice av halv citron och 1 kopp naturlig öl, helst ljus.

För en mer koncentrerad formulering, tillsätt saften av hel citron.

Blanda alla ingredienser och applicera på håret. Skölj med kallt vatten för att stänga nagelbandet och öka skenan. För extra fukt och ljushet, använd några droppar jojobaolja till ditt hår. Efter flera behandlingar kommer ditt hår att få en gyllene nyans på kortast möjliga tid!

Receptmask med ingefära för lättare hår

För nästa ljusmask, behöver du gräddfil, ny ingefära, citrusskal, citronolja. Citrusskal och ingefära är fördränkt för en dag i en liten mängd vatten. Ta 200 gram gräddfil och tillsätt 2 msk. skedar av den resulterande infusionen och 10 droppar essentiell olja av citron. Fördela försiktigt masken på håret, linda klädesfilmen och en handduk. Håll masken i 2 timmar. Från den återstående tinkturen förbered sköljningen. Den första infusionen hälls i pannan och häll skalen och ingefära en andra gång. Vi väntar på 30 minuter och upprepa proceduren. När du har tvättat av masken med schampo, applicera en balsam på håret. Det är inte nödvändigt att tvätta det, bara torka håret.

Citron Lightening

Hur många människor, så många nyanser av blont hår. Modet för att lätta håret med citron har kommit till oss från öst. Mörkhåriga tjejer som bodde där glömde aldrig om honom, eftersom citron hjälpte dem att göra håret mer attraktivt. Citron, nämligen syra som finns i frukten kan lätta mörkt hår.

Att använda citronsaft späds med vatten och appliceras på rent hår. Dessutom ger citronsaft håret en "magisk glans". Denna metod är lämplig för tjejer med mörkt hår, liksom att bibehålla hårfärgen på ljus nyanser. Glöm inte om dess egenskaper, torrt hår.

Det här är mormors sätt att våta håret med citronsaft och ta en promenad i solen så att ditt hår brinner ut. De markerade till och med detta sätt tidigare - de satte på en hatt med hål, drog in strängar i dem, sätta citronsaft på dem och var under direkt solljus.

Effekten är förstås fantastisk - håret lyser snabbt i flera toner och förvärvar en vacker nyans. Men solbränna orsakar irreparabel skada på håret - det kollapsar, blir torrt och sprött. Glöm inte lagen - ditt hår ska skyddas mot ultraviolett strålning.

Citron kan användas på ett annat sätt, men det är i alla fall rekommenderat för ägare av fet hår, eftersom citronsaft torkar lite och rekommenderas inte för torrt och sprött hår. Kram saften av en citron i 0,5 liter vatten och skölj huvudet efter tvätt. Citronsyra lyser lätt pigmentet i håret.

Därefter kan du dyka upp i solen i 10 minuter för att förbättra effekten. Det naturligt lätta håret blir ljusare och lyser med 1-2 toner, och yellowness försvinner från färgat hår. Hår efter citron glistrar och elektrifierar inte.

kanel

Denna metod kräver också tålamod - det tar flera procedurer som varar 2-4 timmar för att lysa upp med 2-3 toner. Du behöver också en balsam eller en mask som köpts i affären - ett halvglas för varje procedur.

Ta en halv kopp balsam eller en mask och tillsätt 2 matskedar kanelpulver till den. Tvätta huvudet och applicera denna blandning på vått hår, sprida det ordentligt över hela längden och blötlägga alla strängar. Täck huvudet med plastfolie och en handduk, lämna under lång tid, 2-4 timmar. Skölj sedan håret med varmt vatten, var noga med att tvätta ut kanelkornen. Skölj med vatten, surgört med citronsaft.

Håret kommer att vara väldigt mjuk och doftande, men för att bli lättare kan det inte räcka.

Mask av kanel med honung för att lätta håret

Masken kombinerar två ljuskomponenter, och blir därför dubbelt så effektiv och användbar! Detta är det mest populära sättet att göra håret lättare hemma.

Ta lika stora proportioner kanelpulver och honung, till exempel 3 matskedar. Honung kan förvärmas något. Om det fortfarande är mycket tjockt, lägg sedan till lite vatten (eller kamille avkok) och olivolja. Applicera blandningen, noggrant blötläggning varje sträng. Täck håret med plast och en handduk och lämna i 3 timmar, skölj sedan.

Solljus hjälper ljusare hår

Solljus hjälper till att lysa håret, medan de ser naturligt ut. Allt du behöver är att spendera minst 2 timmar i solen. Men glöm inte att applicera solskyddsmedel så att du inte skadar huden. För att påskynda processen sprutar citronhår med en aerosol.

Hår Mask Recept

För att ändra färgen på sitt eget hår och lätta det lättare, köper kvinnor oftast speciella kemiska färgämnen, som bokstavligen etchar det naturliga färgpigmentet ur håret. Naturligtvis kan ett sådant förfarande inte kallas användbart - hårets struktur förstörs genom exponering för kemiska reagenser, de blir sköra, spröda, börjar splittras och ibland faller ut.

Om du vill lätta krullarna utan att uppvisa alla negativa konsekvenser, försök att använda ett icke-butiksbaserat ljussmedel i proceduren, men ett naturligt hemmedel - ljussmaskar för normalt och svagt hår. Sådana masker är det bästa och säkra sättet att lätta ditt eget hår och inte skada henne.

Regler för användning av hemlagad maskinkompositioner

Det bör omedelbart noteras att lättare hälsosamt hår med naturliga medel inte hjälper naturliga brunetter och mörka brunhåriga kvinnor. Så, de maximala locken blir ljusare med flera toner, men blir till en blondin, med hjälp kommer inte att fungera.

Inga sätt att klargöra hemmet och ägare av hårda och motstridiga strängar. För att kosmetika ska ge önskad effekt och att krullarna blir ljusare, måste du först måla din egen hårrock - för några månader att ta hand om det med speciella mjuka schampon, för att göra lämpliga masker.

Det rekommenderas inte att använda naturliga ljusare på håret svag och skadad, eftersom du kan försvaga dina egna strängar ännu mer.

Specialister i färgning rekommendera att följa följande regler när man klargör med hemmet:

 • Om du har ett grått hår, innan du applicerar blandningen på lockar - behandla dem med en speciell professionell blekgrädde för grått hår, annars kommer det grå håret att vara märkbart efter blekningsproceduren.
 • För att göra masken homogen och fungera bättre på lockar, blanda ingredienserna inte manuellt, utan med en mixer eller mixer;
 • För att förstå vad resultatet kommer att ge ett specifikt recept för att lysa blandningen - prova den på en tunn strand. Om resultatet passar dig kan du bearbeta hela volymen av lock med kompositionen;
 • Innan masskompositionen appliceras rekommenderas det att tvätta huvudet med ett rengöringsschampo och torka strängarna i lite fuktig form.
 • Ljusblandningen appliceras på längden men inte till rötterna;
 • Så att maskblandningen ger det bästa resultatet - efter applicering sätta på huvudet med en klämfilm och värm den med en tjock handduk ovanpå;
 • Naturliga ljusmedel för skadat hår bör hållas på huvudet under lång tid. Den genomsnittliga procedurtiden är 60 minuter;
 • Skölj håret noggrant under kallt rinnande vatten och låt det torka naturligt efter den angivna exponeringstiden.
 • Efter händelserna lätta håret är det inte önskvärt att simma i klorerade vattenpooler. Blekning kan ge en ful grön nyans till de blekta krökorna.

Det är värt att komma ihåg och informationen om att sådana förfaranden inte kan missbrukas. Återigen kan förtydligandet utföras först efter det att det tvättade naturliga pigmentet är helt återställt. För att få ljusskärmen längre, räcker det med att göra vanliga masker för blont hår från tid till annan.

Hemlagad missfärgning

Kamille och glycerin

Om du vill, lätta bara dina egna lockor - du behöver receptet på en glycerinkamomillmask för mildt hårlättnad. För att göra det måste du blanda en kvart kopp stark kamille avkok med 50 gram glycerin. Den resulterande massan är nödvändig för att bearbeta krullarna längs hela längden, linda huvudet med klämfilm och en tjock handduk och vänta 30 till 60 minuter. Det rekommenderas att skölja blandningen med trådar i kallt vatten. Denna mask gör dina strängar lättare med 1-2 toner.

Kamille och kefir

För en lätt missfärgning hemma kan du använda en blandning av kamilleinfusion och fet yoghurt. Brew 200 gram torkade kamomillblommor med ett glas kokande vatten, låt det brygga i flera timmar, och sedan spänna. I en kyld infusion, sätt in ett glas fett yoghurt och blanda noggrant. Blanda blandningen med trådar och låt den stå på huvudet i 30-50 minuter. Håret är bättre att gömma under en speciell keps. För att snabbt tvätta kefir med trådar - använd schampo.

Kamille och vodka

Kamilleblandning ger en bra effekt i hemmet blekning av lock. Förbered det enligt följande: 200 gram torkade blommor av en medicinalväxt bör hällas med två glas vodka. Blandningen hälles i en flaska med ett mörkt glas och låt det brygga i 14 dagar. Klar infusionsprocesssträngar och lämna kompositionen på huvudet i 30 minuter. Det är mycket oönskat att överskrida den angivna exponeringstiden, eftersom alkoholen i vodkasammansättning torkar håret starkt.

Hemlagad kefirbaserad förtydligande

Kefir masker - pålitligt hemmedel för hårblekning, vars effektivitet bevisas av många generations erfarenheter. Men du behöver veta - att använda formuleringar på kefir-basis oftare än en gång i veckan är mycket oönskade, annars kommer det att bli mer skada än bra.

Monomaka

Tänds hårmasmask av uppvärmd kefir. Mjölkprodukt i rätt mängd upphettas i ett vattenbad, och sedan måste det appliceras ett tjockt lager på trådarna. Hår efter bearbetning, täck med en plastpåse och linda en handduk. Håll kompositionen på huvudet 45-60 minuter, skölj sedan av med vatten och schampo.

Kefir och Cognac

Kefir-cognac-masken hjälper till att göra håret lättare och ge dem en vacker glans. Ta ett halvt glas fettsyrat mjölkdryck, häll ett glas brandy i det. Massan häller i en djup skål och lägger till den kycklingblomman och saften av en halv citron. Så att kompositionen tvättas bättre av håret - i beredningsfasen kan du hälla en matsked shampoo i den.

Recept för lättare mörkt hår

För att uppnå en förändring i mörkets färg på krullarnas natur måste kompositioner med blekningseffekt göra minst 2-3 gånger i veckan. Det är bäst att lätta upp den mörka hårmaskompositionen baserad på citron, rabarber eller kanel. Vi presenterar de mest effektiva recepten för masker för att lätta mörkt hår.

Citronsaft

För att göra kastanjetrådar lite lättare, kan du göra en masksammansättning baserad på citronsaft. Kram saften från två stora citrusfrukter och späd den resulterande vätskan ut med en liten mängd rent (filtrerat) vatten.

Den resulterande lösningen bör fukta alla strängar rikligt och lämna masken för att verkställa i 1 timme. Efter den angivna tidsperioden, tvätta av kompositionen från hårets huvud med ett mjukt schampo och skölj huvudet med en infusion av grönt te eller buljong av en farmaceutisk kamomill. Förresten kommer masken att ge det bästa resultatet om du torkar locken efter proceduren under starkt solljus.

Kanel och honung

Kanel hjälper till att missfärga mörka lås. Kanelpulver (tre fulla matskedar) ska blandas i ett halvt glas tjock balsam eller balsam, då tillsätts ny honung till massan - ungefär två matskedar. Ingredienserna blandas i en homogen blandning, som bör appliceras i ett tjockt lager på locken. En timme senare ska maskinkompositionen tvättas av i rikliga mängder varmt vatten.

Vi hoppas att din nya hårfärg kommer att glädja dig med sina nya nyanser. Var oemotståndlig!

Brightening hårmaskor - recept och regler för lätta

Oavsett hur många roliga skämt om blondiner, driver de fortfarande män galna. Tyvärr har modern natur inte presenterat alla med lätta strängar, så många människor drömmer bara om blixten och utan att förstöra håret. Vissa för att skaffa ljusa och luftiga bilder använder aggressiva färger, andra går till salongen, där de tänds med samma aggressiva kemikalier. I båda fallen åstadkommes irreparabel skada på locken, vilket innebär att man måste återhämta sig från blondning. Lyckligtvis finns det masker för att lätta hemlagat hår.

Tips och regler för hemlagad hårljus

Först och främst vill jag notera att de negativa recensionerna om folkrecept för att klargöra trådarna lämnas av dem som inte följde alla regler för deras användning. Det finns ett antal regler för hur man applicerar ljussmaskar, att överensstämmelse med det maximala antalet leder till positiva resultat. Om man ignorerar de elementära kraven blir masken för hår med en ljuseffekt till helvete, åtminstone det önskade resultatet uppnås inte, men som ett maximalt hår förstörs. Den hemlagade förtydligande processen består av 3 steg med en rad åtgärder.

Steg 1 - Förberedelse av hår för lätta

Det svåraste förfarandet är att lysa mörkt hår, det är ganska svårt att förstöra ett mörkt pigment med egna händer utan kemikalier. I en sådan situation är det nödvändigt att visa tålamod och inte ge stora förhoppningar på den första sessionen. Här är det viktigt att använda folkmedicinska lösningar för att lätta håret regelbundet och att backa upp sin åtgärd med sköljande örter, även med ljuseffekt, först då efter 2-3 veckor blir håret lättare med flera toner.

Ägare av hårda och orubbliga strängar, innan de blir ljusare, behöver du mjuka håret. Den styva håraxeln kommer inte att låta de aktiva lätta agensna inåt, pigmentet kommer att förbli oförändrat. För att mjuka är det nödvändigt att göra en kurs på 5 masker för att mildra håraxeln. Sådan förberedande hårvård kommer att bidra till färgens effektivitet.

Innan du använder hemlagade masker med ingefära, lök, citron eller kanel, är det viktigt att läka alla problem med håret i form av splittrade ändar, brittleness. Dessa komponenter är ganska aggressiva och kan förvärra ett befintligt problem. Sjuka strängar kommer snabbt att återställa samma hemgjorda masker, men med honung, ägg, vitaminkocktails.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

När det gäller grått hår behövs en särskild inställning här. Det spelar ingen roll vad aggressiva produkter du lägger i blandningen, de fläckar inte grått hår, gråa hår har inte färgpigment, och därför finns ingenting att lysa. I det här fallet är prehårmålad med en speciell krämfärg för grå hår, och först då uppnår man önskad ljusskugga med masker.

Steg 2 - Matlagnings ljusmask

Det är bäst att piska upp någon komposition med en mixer eller en mixer, så att du får den mest enhetliga konsistensen som är lätt att applicera.

Till resultatet svika inte, applicera den färdiga blandningen på en separat strand, stå en viss tid, tvätta och se vad som hände. Om allt passar kan du bearbeta hela huvudet, eller du kan öka andelen aggressiva komponenter, men genom att observera försiktighetsåtgärder eller välja ett annat recept.

Alla masker har kontraindikationer för att identifiera dem, det är viktigt att testa för en allergisk reaktion. Det är nödvändigt att lägga en färdig blandning på insidan av handleden, vänta 15 minuter. När klåda är röd är det bättre att välja ett annat maskrecept, annars kan du skada din hälsa. Ljussätt är bäst på ett smutsigt huvud. Sebum skapar en slags skyddande film på håraxeln, vilket sparar den från mycket aggressiva effekter.

Steg 3 - Applicera en mask

Det är bäst att applicera på reträtt från hårets botten, det kommer att rädda huden från irritation. Blandningen fördelas av palmer eller en kam med ett tunt, jämnt lager längs hela längden.

Så att effekten är mer intensiv, efter att ha bearbetat hårets huvud, placeras huvudet i värme. Traditionellt sår med cellofan och en handduk. Exponeringstiden beror på den ursprungliga nyansen, så blondiner bara 20 minuter och brunettstimmen.

Steg 4 - färdigställandet av målningen

Ofta inkluderar ljussmaskar inte oljor, så de tvättas ut helt enkelt med vatten utan problem. Men det är bättre att använda en mjukgörande schampo och balsam balsam, det är lite reanimerade chockade lockar. För att konsolidera blir resultatet sköljt med citronvatten eller grönt te.

Vid tiden för hemfärgning är det viktigt att överge torken. Håret bör torkas naturligt och bättre under solens strålar. För 7 dagar efter ljussättning är det omöjligt att tillåta kontakt med klorerat vatten på huvudet, vilket kan ge frisyren en obehaglig grön nyans.

Hemlagade recept maskerar för lätta hår

Det är värt att notera att hemlättnad är ett rent individuellt förfarande, pigmenteringen är annorlunda för alla. Någons hår svarar perfekt på kanel, men det hjälper inte någon. Efter en misslyckad förtydligning är det värt att försöka bara en annan blandning. Lyckligtvis finns det massor av recept.

Kanel Brightening Mask

Effekt: Lättar eventuellt nyans av hår i flera sessioner, har en fuktgivande effekt.

komponenter:

 • 3 msk. l. kanelpulver;
 • 60 ml honung;
 • 20 ml olivolja;
 • 1 citron
Metod för beredning och tillämpning:

Kram saften ut ur citrus, blanda den med varm honung, kanel och smör. Vi bearbetar varje sträng med en färdig mask, lägg på en duschlock, en scarf. Efter 2 timmar går vi för att tvätta håret med den vanliga metoden.

Video recept: Ljus hår med kanel hemma

Brightening mask med citron

Effekt: hjälper till att lysa upp trådarna upp till två toner, beroende på källfärgen.

komponenter:

 • 1 msk. citrusjuice;
 • 100 gr. favorit luftkonditionering.
Metod för beredning och tillämpning:

Blanda saften med balsam, låt stå i en kvarts timme. Vi bearbetar alla hår eller enskilda trådar, gömma kronan i en varm keps och gå och lägg dig. På morgonen tvättar de huvudet som standard.

Ljussmask med kefir

Effekt: kefir mask gör inte bara krullarna lättare, men löser också ett antal problem, såsom: förlust och torrhet.

komponenter:

 • 1 ägg;
 • 30 ml vodka;
 • 1 tsk. schampo;
 • 50 gr. yoghurt;
 • 30 ml citronsaft.
Metod för beredning och tillämpning:

Vi blandar alla produkter i en enhetlig komposition, bearbetar noga hela håret. Vi håller under det uppvärmda locket 40 minuter, tvättar på vanligt sätt.

Video recept: Kefir mask för säker hårlättnad

Ljusmask med honung

Effekt: näring med vitaminer, fuktar, har en lätta effekt. För att göra detta behöver du 90-100 ml flytande honung. Vi värmer biprodukten på vattenbadet, dela håret i strängar, smörj varje oljig. Vi samlar allt i en bunt, täcker den med en plastlock och en scarf. Håll i 2 timmar.

Ljusmask med rabarberdekok

Effekt: ger frisyren en ljus nyans, glans och elasticitet.

komponenter:

 • 250 ml kokande vatten;
 • 150 gr. torra rabarberrötter;
 • 60 ml glycerol.
Metod för beredning och tillämpning:

Grindrot ångad, tillsätt glycerin, rör, låt brygga i en halvtimme. Den färdiga lösningen filtreras genom cheesecloth, jämnt fördelad på hårets huvud. Vi värmer i 1 timme, tvättas som standard.

Brightening mask med båge

Effekt: En underbar mask som är lämplig för blondiner, förutom att lätta hår stimulerar sin aktiva tillväxt.

komponenter:

 • 2 msk. l. citronsaft;
 • 1 tsk. äppelsyraättiksyra;
 • 60 gr. honung;
 • 2 msk. l. lökjuice;
 • 5 droppar rosewood eterisk olja.
Metod för beredning och tillämpning:

Blanda alla listade ingredienser i en blandare, bearbeta jämnt varje sträng. Vi lägger på en varm keps i 40 minuter. Mitt huvud är den vanliga metoden.

Glycerin Brightening Mask

Effekt: gör håret ljusare, ger en gyllene glans till solen.

komponenter:

 • 2 msk. l. torr kamille;
 • 1 msk. kokande vatten;
 • 60 gr. glycerol.
Metod för beredning och tillämpning:

Brew chamomile, låt det brygga i ett par timmar, filtrera. Vi blandar buljong med glycerin, vi lägger på lås. Vi väntar 50 minuter i en varm hatt, skölj huvudet.

Brightening Mask med kamille

Effekt: ger en gyllene nyans till håret, saktar baldhet, ljusnar.

komponenter:

 • 25 gr. torra blommor;
 • 250 ml kokande vatten;
 • 90 gr. honung;
 • 30 ml citronsaft.
Metod för beredning och tillämpning:

Brew blommor, insistera 30 minuter, filtrera genom cheesecloth. Blanda med honung och juice. Vi bearbetar huvudet, gå med en mask under locket i 60 minuter, skölj som vanligt.

Brightening brunetter

Effekt: lämplig för att markera mycket mörka lock, ger ett gyllene glöd.

komponenter:

 • 60 gr. honung;
 • 50 gr. vodka;
 • 1 tsk. äppelcidervinäger;
 • 200 ml citrusjuice;
 • 2 msk. kamilleavkokning;
 • 2 msk. rabarberbuljong.
Metod för beredning och tillämpning:

Separat förbered dekoderna, filtrera, blanda dem med de andra vätskekomponenterna, sug huvudet generöst. Håll i 1 timme, skölj med mycket vatten.

Lightening brunhårad citron

Effekt: hjälper till att ändra nyans i ljussidan för ett par toner.

komponenter:

 • citron;
 • vatten.
Metod för beredning och tillämpning:

Vi blandar vatten med citrusjuice i proportionerna 1: 1, generöst vått hår. Varmt insvept i 60 minuter. Skölj med rent vatten och skölj med kamomill eller grönt te.

Lightening fairhaired

Effekt: Ljusstarka de blonda strängarna, stärker rötterna, hjälper till att tvätta av färgen.

komponenter:

 • 90 gr. soda;
 • 1 glas vatten;
 • 15 gr. salt.
Metod för beredning och tillämpning:

Soda häll vatten, blanda sedan med salt. Med den erhållna vattnet täcker vi varje sträng, håll inte längre än en timme, tvätta av.

Hur man återställer hår efter lätta

I det första skedet behöver du tålamod. Återställa bränt hår efter lätta är inte så enkelt, det tar mycket tid och ansträngning.

 1. Vandra till frisören. För att återställa hårets ändar är det nödvändigt att skära bort sin hopplösa del som inte kan återställas. Klipplängden beror på skadans allvar.
 2. För rengöring är huvudet bättre att välja ett mjukt schampo för blont hår. För återställande av lämpligt schampo för skadade krullar, alltid med en fuktgivande effekt. Kreatin, vegetabiliska proteiner, aminosyror måste vara närvarande i sammansättningen av de reducerande maskerna.
 3. För att återställa bränt hår är det nödvändigt att fokusera på användningen av ytterligare, outplånliga medel i form av balm och balsam. I jämförelse med schampo återställer de mer intensivt.
 4. För återhämtningsperioden är det viktigt att överge hårfönstret, tången, bandet, hårkrullarna, kosmetikens styling, allt detta torkar och skadar håraxeln, vilket inte är relevant i denna situation. Torka naturligt.
 5. Kombinera våthårskador även friska strängar och skadas ännu mer. Efter tvättning av huvudet, torka huvudet med en handduk och vänta tills den torkar, kamma sedan den.
 6. Under de första månaderna behöver missfärgade trådar särskild vård. Var noga med att applicera hemlagad fuktgivande mask ett par gånger i veckan, du kan använda och köpa, om du inte har tid att laga mat.

Användbar video: Hur man tänder håret med olivolja utan skada

Recensioner av hem rättsmedel

Använd regelbundet en mask med citron för att lätta håret. I naturen är jag en brunett, men jag kan notera en positiv effekt, håret är långsamt, men med varje användning blir det lättare. Självklart vill jag ha ett snabbare och stabilt resultat, men det är inte så svårt att göra en vanlig mask för att förbättra och bibehålla resultatet.

Det klarar sig med blondinering av kanel, men det är värt att använda det noggrant, det bränner huden starkt. Först var det outhärdligt att uthärda, så jag minskade volymen av pulvret i masken, det hade inte negativt på sig själva resultatet, efter masken lukter frisyren fantastiskt och håret faller nästan inte ut.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Brightening hårmaskor hemma

I den moderna världen vill flickor alltmer lätta sitt hår. Många damer betalar inte noggrann uppmärksamhet åt den förberedande delen om förändringen i hårtonen. Vissa fel förstör krullar med färger och stylingprodukter, varefter blekning blir omöjlig. För att utföra proceduren korrekt måste du följa tipsen.

Förberedande verksamhet

Du måste följa praktiska rekommendationer, så att du kan skydda högen från de negativa effekterna.

 1. Det är förbjudet att tända håret om de redan har en ohälsosam struktur. För att återställa och mjuka strängarna gör wellnessbehandlingar. Välj rätt typ av hårrengöringsmedel och balm. Gör en uppsättning närande masker, fortsätt sedan till manipulering av belysning.
 2. Om du har mörk hårfärg, är det viktigt att förstå att hemlagade lysande masker baserade på naturliga ingredienser inte kommer att göra dig en naturlig blondin. Krullarna lysas bara med 1-2 toner. För bästa resultat är det värt att tillgripa kemiska medel.
 3. Du kan experimentera på en liten hårsträng, som är lätt att gömma under det gemensamma hårhåret. På så sätt får du en uppfattning om hur mycket hårfärgen kommer att förändras.
 4. För att uppnå maximalt resultat ska maskinkomponenterna blandas med en bländare, sammansättningen kommer att förvärva en likformig uppslamning. Den färdiga produkten appliceras på nästan hela hårets längd. Samtidigt avvika från rötterna om två fingrar.
 5. Applicera en ljusmask för att rengöra fuktigt hår. För att säkra resultatet ska en speciell polyetenlock placeras på huvudet, över vilken en terryhandduk är sårad.
 6. För att uppnå ett bra resultat från belysningen bör masken hållas i minst 45 minuter. I grunden sköljs produkten med lite varmt vatten utan att vaska schampo.
 7. För att hålla håret silkesigt och mjukt, efter manipulering, måste skoveln fuktas med en närande balm. Kompositionen kommer att bidra till att skydda krullar från reaktionskomponenterna. Tänk på att missbruk av sådana masker inte är värt det. Efter att ha uppnått önskad nyans, leta efter mer godartade komponenter för att behålla resultatet.

Honung och kanel

 • Masken har visat sig på grund av den sparsamma egenskapen och fuktigheten. Det synliga resultatet uppnås genom flera förfaranden.
 • Tvätta 1 citron, hugga den i halva, pressa maximal mängd juice ut ur det. Blanda i en skål med 65 ml. lite uppvärmd honung, 25 gr. olivolja och 75 gr. mark kanel.
 • Rör om ingredienserna tills en homogen uppslamning på något sätt är möjligt, dela håret i strängar och applicera masken i ett jämnt lager.
 • Wrap huvudet med klämfilm, fäst med en näsduk. Vänta 1,5-2 timmar, skölj kompositionen med icke-hett vatten med hjälp av en luftkonditionering.
 • Rabarber och Cognac

  1. Häll i 500 ml. kokande vatten i en värmebeständig skål, tillsätt 50 gr. Kamilleblomställningar. Vänta på att brygga, häll sedan 140 ml. citronsaft.
  2. Anslut 200 ml i en separat behållare. avkok av rabarber, 15 ml. 6% ättika, 50 g. flytande honung och 65 ml. skridsko. Blanda i den allmänna behållaren två strukturer, sätt blandningen till homogenitet.
  3. Applicera masken på chocken, samtidigt som du undviker att få blandningen på hårrötterna. Wrap hår med polyeten, sedan med en handduk. Vänta 50 minuter, spola.

  Citrus och Balsam

  1. Beroende på den ursprungliga hårfärgen kan de tändas med högst 2 färger med hjälp av denna mask. Förbered det, blanda 30 ml. naturlig citrusjuice och 110 ml. hårbalsam.
  2. Slå ingredienserna med en mixer eller mixer. Låt massan smälta i 20 minuter. Använd sedan en mask före sänggåendet, sätt ihop ditt huvud som beskrivet ovan. Vid uppvaknandet skölj av med varmt vatten.

  Levande öl

  1. Masken är gjord på grundval av en komponent. Köp 500 ml. levande vete öl, blötlägga håret.
  2. Skaka krullarna med cellofan och en näsduk, vänta 2 timmar. Tvätta av med shampoo.

  Vodka och kefir

  1. Masken på grundval av sådana komponenter hjälper till att lätta krullarna, liksom förhindra torrhet och håravfall. Blanda 1 kycklingägg i en skål, 15 ml. schampo, 60 ml. kefir 2,5% fett, 35 ml. citrusjuice, 35 ml. vodka.
  2. Vispa alla ingredienser med en mixer. Applicera föreningen från rot till spets. Wrap skovelfilm. Vänta 35-45 minuter. Ta bort masken med varmt vatten, schampo och balsam.

  Lard och naturlig olja

  1. Anslut 250 ml. naturligt sheasmör och 35 gram. smält fläskfett. Värm blandningen i en kastrull, rör om.
  2. Mätta skoveln med den färdiga föreningen. Bygg en keps på huvudet av polyeten och en scarf. Vänta 1,5 timmar. Att ta bort masken behöver ett tvättmedel med djup rengöring.

  Stingy honung

  1. Denna mask ger dig möjlighet att fullständigt mätta håret med vitaminer och även genomsyra dem ordentligt. Bygg ett vattenbad, smält 100 gram på det. blomma honung.
  2. Dela skovel på strängar, använd verktyget längs hela längden. Sätt på en plastlock, värm håret med en näsduk. Vänta 2 timmar, tvätta masken med balsam.

  Rabarber och glycerin

  1. Chop 140 gr. torkad rabarberrot, fyll den med 270 ml. kokande vatten, tillsätt 65 ml. glycerol. Vänta 30 minuter, för den tilldelade tiden kommer kompositionen att infunderas.
  2. Städa buljongen med en gasväv och torka sedan håret med blandningen. Isolera huvudet, vänta i 1,5 timmar. Ta bort masken med icke-hett vatten med en balsam.

  Salt och läsk

  1. Masken baserad på ovanstående ingredienser är mer aggressiv i jämförelse med de andra. För dess beredningsblandning 140 gr. bakpulver, 80 ml. renat vatten och 25 gram. bergsalt.
  2. Ta kompositionen till en homogen uppslamning, applicera på spaden, inte nå rötterna. Håll masken i 45 minuter.
  3. Skölj huvudet i ca 10-12 minuter med varmt vatten. Masken kan förstöra den tidigare applicerade färgen av det kemiska pigmentet.

  Lök och äppeläger

  1. Maskan är mer lämplig tjej med blont hår, förutom att komponenterna aktivt stimulerar hårväxten. Placera 45 ml i mixerskålen. citronsaft, 12 ml. äppelcidervinäger, 40 ml. lökjuice, 55 ml. flytande honung och 3 ml. ester palissander.
  2. Återanvänd komponenterna försiktigt med en hushållsapparat tills en homogen blandning, applicera kompositionen i hårsträngarna. Wrap huvudet med en cellofantlock. Vänta 45 minuter, ta bort masken med icke-hett rinnande vatten med en balsam.

  Lavendel och Saffron

  1. Placera 7 gr. saffran och 25 gr. kamilleblomställning, häll 200 ml. kokande vatten, vänta 20 minuter. Efter en viss tid lägger du till kompositionen på 35 gram. citrusjuice, 4 ml. eter lavendel.
  2. Spänn kompositionen på ett bekvämt sätt, applicera en mask från rot till spets. Vänta en halvtimme, ditt huvud ska ligga under ett uppvärmningslock. Skölj blandningen med varmt rinnande vatten utan att använda något rengöringsmedel.

  Kamille och glycerinblomställning

  1. Masken hjälper till att lätta håret och ge det en gyllene nyans. Häll 150 ml. kokande vatten 55 gr. torr kamille. Lämna kompositionen för en tredjedel av en timme.
  2. Häll sedan buljongen genom ostklaven, tillsätt 70 ml. glycerin, blanda noggrant. Applicera masken för att torka håret, sätt på skyddskåpa. Vänta 1 timme, skölj utan schampo.

  Ägg och banan

  1. Krossa på något bekvämt sätt massan av 1 banan, tillsätt kycklingägget. Rör ingredienserna tills det är slät.
  2. Applicera botemedel från rot till slut. Wrap ditt huvud på vanligt sätt, vänta 2,5 timmar. Ta bort masken med icke-hett vatten med en balsam.

  Kamille, honung och citrus

  1. Tack vare de komponenter som finns i denna mask skyddar du ditt hår från att falla ut, samtidigt som de blinkar lätt.
  2. Brew i en fransk press 30 gr. Kamilleblommor, vänta 25 minuter, häll sedan buljongen i en separat behållare. Blanda 85 g med vätska. Stout honung och 35 ml. grapefruktjuice.
  3. Blanda noggrant, fukta med lockor. Vika dem med polyeten, säkra dem med en varm scarf. Vänta 45-60 minuter, skölj utan schampo och balsam.

  Vodka, honung och ättika

 • Masken kan lätta mörka strängar. För att göra detta, laga buljonger från 40 gr. rabarber och 50 gr. Kamilleblomställningar. Varje komponent häller 80 ml. kokande vatten, lämna i 20 minuter.
 • Stam-örtteck, blanda i en vanlig behållare med 50 gr. stingy honung, 10 ml. äppelcidervinäger, 45 ml. vodka, 180 ml. nypressad citrusjuice. Få från komponenterna av enhetlighet.
 • Blötlägg en brunn över hela längden, linda håret med polyeten och en handduk. Vänta 50 minuter, skölj huvudet noggrant med rinnande vatten utan balsam och schampo.
 • Citron och vatten

  1. Masken är ganska enkel att förbereda. För att skapa det krävs 1 stort citron och filtrerat vatten. Kompositionen kan tända håret upp till 2 toner.
  2. Kram saften från citrus, tillsätt lika mycket vatten. Proportionerna beräknas 1: 1. Blöt håret ordentligt med kompositionen, sätt ett cellofantlock och en halsduk på huvudet. Vänta 1-1,5 timmar, skölj med vatten.

  Innan du lyser håret, se till att de är helt friska. Efter att ha erhållit önskad nyans av håret bör noggrant efterfrågas. Ta vanan att mata krullar riktade medel. Sluta inte skölja dem med medicinska buljonger.  Nästa Artikel
  Effektiv mask för hår med gräddfil och ägg: ett detaljerat recept