De mest effektiva och bästa maskerna för snabb hårtillväxt hemma: 20cm per månad


Varje flicka drömmar om hår, som Rapunzel. Men att odla dem är inte så lätt. Speciellt om du nyligen skapat en fashionabel frisyr "fyrkantig" eller en snygg "bob". Men det finns alltid en väg ut. Be om hjälp till de bästa maskerna för snabb hårväxt, vilket lovar en ökning på 10 centimeter per månad.

Säkerhetsåtgärder

Att göra och applicera masker är en trevlig process, effekten av att använda dem är lika bra. Men något recept har kontraindikationer och egenskaper. Först och främst bör du vara uppmärksam på följande punkter:

 • Innan du gör en mask, bekanta dig med receptet, använd inte de som inte stöds av fakta eller recensioner av andra människor. På internet kan de rekommendera en mask som kan skada dig.
 • studera varje ingrediens, använd inte expired produkter
 • Använd inte komponenter som orsakar allergier. Det är tillrådligt att sätta en liten mask på armbågens insida före applicering och se reaktionen;
 • När det appliceras på hår, undvik kontakt med ögonen, tänkt i masker för hårväxt med hjälp av heta ingredienser som kan orsaka brännskador på hornhinnan.
 • missbruk inte recept, det är bättre att använda en som rekommenderas;

Masker för snabb hårtillväxt hemma: upp till 20cm per månad

"Burning"

Det här är förmodligen den snabbaste masken för snabb hårväxt - 10 cm per vecka hemma.

Detta recept innehåller flera ingredienser:

Alla komponenter är blandade och försiktigt, med en borste applicerad på hårbotten, undviker kontakt med ögonen.

Om det är obekvämt att använda en borste för applicering, suga därefter hårrötterna med en svamp eller bomullspinne.

Peppartiklar penetrerar hårsäcken och "irriterar" den, vilket uppmuntrar till tillväxt. Håret växer inte bara i längd utan ökar också i volymen. Efter en månad - två vanliga applikationer ser du ett betydande resultat.

Om du gillar hur den pepparbaserade masken fungerar, så har vi några fler recept.

"Mustard"

Receptet med senap var älskad av många tjejer på grund av dess enkelhet och effektivitet.

För dess förberedelse behöver du:

 • torr senap - två teskedar;
 • singel kycklingägg protein;
 • socker - en halv tesked;
 • kardborre eller ricinolja - två teskedar.

Senap löses i varm olja, tillsätt sedan socker, mald med protein.

Hur maskerar detta?

Socker tjänar som en skrubb som blir av med de kornade partiklarna i hårbotten. Senapspartiklar är också irriterande för de "sovande" glödlamporna, väcker dem och stärker dem samtidigt. Håret växer snabbt och förtjockas i bredd, på grund av vilket detta recept har fått rykte som en av de bästa hårmaskorna för snabb tillväxt.

"Oljig nöje"

Det är så du kan ringa en mask med användning av kosmetiska oljor. De har en stor mängd användbara egenskaper som positivt påverkar håret som helhet.

Oljan täcker försiktigt håret, tränger in i våg och glödlampor och ger näring och förstärkning från insidan.

För att förbereda, ta flera typer av oljor: olivolja, linfrö, jojoba eller någon annan i ett förhållande av 1: 1.

Applicera blandningen på hela längden och hårbotten med massageavlastningsrörelser, varma inte i en timme eller mer. För större effekt, skapa en termisk effekt på huvudet, täckt med en handduk eller lock. I detta tillstånd ger oljorna de maximala fördelaktiga egenskaperna hos håret.

Skölj därefter med schampo med mycket vatten.

"Doftande plume"

Alla vet så billig och användbar produkt som lök. Den innehåller en stor mängd vitaminer och fördelaktiga ingredienser som kan stärka håret och ge dem en drivkraft för tillväxten.

Vad behövs för detta?

 1. Ta en stor lök och grilla den.
 2. Lägg till en matsked med burdockolja till den.
 3. Tillsätt äggvita och lite alkohol för reaktionen.

Applicera blandningen i håret och lämna i några minuter, skölj sedan.

Applicera masken två gånger i veckan i två månader. Efter vanliga procedurer kommer håret märkbart att växa, öka i volym och få en behaglig glans.

"Penny Paradise"

För att öka längden behöver vårt hår inte bara exponering för glödlamporna utan kräver helt enkelt förstärkning och skydd.

Denna effekt ger en mask av honung, banan, lager och smör. Ingredienser mala och blanda med varandra i ett förhållande av 1: 2: 2: 1. Applicera gruel på huvudet och täck med en plastpåse för att skapa en termisk effekt.

Hur agerar hon? Öl hjälper till att öppna skalor och porer på huden, och honung, banan och olja tränger in i strukturen och ger alla sina fördelaktiga egenskaper, stärker och berikar insidan. Förutom längden är du garanterad glans och jämnhet.

Förresten, om du noggrant följer våra nyheter, vet du förmodligen redan om fördelarna med öl för hår.

"Naturlig present"

En annan stor ingrediens för masken är lera, som kan lösa flera problem på en gång: att lindra mjäll, stärka, stimulera och närma.

Receptet kan vara väldigt annorlunda, huvudvillkoret - att välja den nödvändiga leran:

 • rosa för näring och mjukning;
 • svart - för bortskaffande av fettinnehåll och förorening
 • blå - lugnande huden.

Blanda ler med äggvita eller smör till en uppslamning, applicera på hår och vänta på torkning, skölj sedan och var noga med att applicera en mask eller balsam för att mjukna. Annars kommer håret se livlöst och tråkigt ut.

"Rågmat"

För att få ditt hår att växa ännu snabbare, ge dem en blandning av gammalt rågbröd, ägg, lök och linolja.

Hur man gör en mask? Ta löken och koka den i varmt vatten, häll 250 ml avkok i en djup behållare, lägg i gammalt rågbröd - 2 stora bitar, slakta ett kycklingägg och häll i matsked olja.

Du bör ha en tjock blandning som appliceras på hårrötterna.

Kombinationen av alla ingredienser påverkar håret positivt: de närmar, förstärker, "väcker" glödlamporna. Det viktigaste är att inte tillåta att masken torkar till slutet, för detta täcker huvudet med en plastpåse.

"White Henna"

Denna ingrediens, som henna, används ofta i pigarnas dagliga liv, det används som ett sätt att färglägga hår och ögonbryn och det används i ansiktsmasker.

Men färglös henna är speciellt bra för att behandla och återställa livlöst hår. Trots allt, ibland för tillväxt, behöver vårt hår hjälp att bli starkare och starkare.

Henna kan köpas på ett apotek eller kosmetikaffär för en liten mängd. Blanda det med vatten till ett tillstånd av flytande gräddfil och applicera på håret, håll i 30 minuter och skölj sedan.

Glöm inte att Henna är färglös, men det kan inte användas av tjejer med blekt hår, eftersom ibland kan Henna ge en grön nyans som det blir svårt att ta ut på egen hand.

Med regelbunden användning av henna masker blir strängarna märkbart längre och silkeslen.

"Tea Cocktail"

Det är väldigt konstigt, men te används sällan för kosmetiska ändamål, även om det har sina fördelar jämfört med andra produkter.

Följande recept är endast lämpligt för brunetter eller brunhåriga kvinnor, eftersom te har färgningsegenskaper.

Ta 1: 1 blad svart och grönt te, fyll det med 100 gram vodka och låt stå på en mörk plats. Gnugga infusionen i hårrötter varannan dag.

Detta recept kommer att förbättra hudens tillstånd, ta bort överflödig förorening, förbättra blodcirkulationen, och inom en månad kommer du att se resultatet.

"Brown Paradise"

Kanel används ofta i kosmetiska recept, det är särskilt bra för hårsäckarna och huden. Applicera kanel i masker, du får ett verktyg som kan öka tillväxten genom att förbättra blodcirkulationen vid rötterna, näring håret i allmänhet, berikar dem med vitaminer.

Detta är med rätta en av de mest effektiva maskerna för snabb hårväxt, den andra i kraft efter en varm komposition med röd paprika.

Kanel kan kombineras med en mängd olika produkter, den är särskilt väl kombinerad med kefir, honung, linolja. Lägg till den i någon av dessa produkter och använd den på huvudet.

På två månader kommer du att se en märkbar hårväxt, glans och toning, och även en fin lukt av kanel från håret för några dagar.

Vill du ha långa och vackra lockar under en kort stund? Masker för super snabb hårväxt baserad på peppar, kanel, honung och andra ingredienser som listas ovan kommer att passa dig.

Närma sig processen att växa ansvarsfullt och klokt, då kommer ditt hår att säga "tack" om en månad.

De mest effektiva recepten maskerar hårväxten hemma

Tillväxten av hår med 70% beror på genetiska faktorer och med 30% - av andra, externa och interna. Och om ärftlighet inte kan elimineras, kan vi påverka resten för att göra strängarna långa. Bra gjort med denna uppgift maskerar för hårväxt.

Du kan köpa pengar i en butik eller ett apotek, men det är svårt att hitta de som verkligen hjälper. Eller gör en stimulerande mask hemma. Den sistnämnda värdigheten i en helt naturlig sammansättning och tillgång till ingredienser. De kommer att klara av bristen på vitaminer, kommer att ge långt, välskötta hår, påskynda deras tillväxt. Som en följd av intensiv näring kommer de att se levande och silkeslen ut.

Matlagningsrekommendationer

Grunden för hemmet kosmetika - läkning av örter, naturliga oljor, ämnen som innehåller vitaminer och mineraler. Kompositionerna är lätta att förbereda med egna händer, de är mer effektiva än kemiska. Men innan du ansöker dem måste du veta reglerna.

 1. Håll fast vid maskreceptet. Nästan alla komponenter som ingår i möjligheterna att påskynda tillväxt, torrt hår. Överdosering eller överexponering av blandningen är skadlig och kan orsaka irritation.
 2. Gör ett allergitest. Några lösningar, såsom senaps, peppar, honung, orsakar reaktioner. Före användning, applicera en liten mängd av ämnet i armbågens böjning. Om det inte finns någon rodnad och irritation på en halvtimme, kan du använda kompositionen.
 3. Applicera masken korrekt. Många hårtillväxtförstärkare irriterar huden och kan skada den. Läs noggrant tillämpningsreglerna - inte alla medel måste delas ut längs krullarnas längd.
 4. Använd regelbundet. Hemlagade recept och masker för tillväxt används under lång tid. Typiskt appliceras kompositionen två gånger i veckan i 1-2 månader och gör sedan en månadsbrytning.
 5. Alternativa recept för tillväxtmaskar. Den långa användningen av hårprodukter är beroendeframkallande och försvagar effekten.

Enkla masker för att stimulera tillväxten är irriterande och ökar blodflödet till hårbotten. Hårrötterna får näring och därigenom aktiveras en ökning av krökans längd.

Enkla och beprövade masker för snabb hårväxt

För att aktivera förlängningen brukar vanligen använda värmekomponenter som förbättrar blodcirkulationen. Detta är lök, peppar, senap. Det finns många nya masker baserade på dem, som används under dagen eller på natten. Alla formuleringar är enkla, överkomliga, kräver inte mycket tid för förberedelse.

Cognac mask

Tillagningstid - 2 minuter.

 1. Tvätta håret och skölj med en handduk.
 2. Ta rumstemperatur cognac (värm lite om det är kallt).
 3. Gnid in i rötterna med en massorande rörelse i två minuter.
 4. Applicera över hela längden, var uppmärksam på torra tips.
 5. Skölj med varmt vatten och skölj med en gräsuppsamling efter en halvtimme.

Cognac accelererar hårväxten, hjälper till att bli av med överflödigt fett och tvärsnitt, ger volym och naturlig glans. Kan användas som vanlig hårvård.

Vitlöksmask

Tillagningstid - 5 minuter.

 • 1 tsk. aloe juice, citronsaft, honung;
 • 1 vitlöksklyfta.
 1. Krama en vitlöksklyfta, blanda den med aloejuice, honung, nypressad citronsaft.
 2. Tvätta huvudet och, medan strängarna fortfarande är våta, applicera kompositionen på huden.
 3. Sprid produkten över hela ytan av håret.
 4. Håll i en halvtimme.

Mask med senap för hårväxt

Koktid - 20 minuter. ingredienser:

 • 1 msk. l. senapspulver;
 • 100 ml kefir.
 1. Suga senap i kefir för en kvart i timmen.
 2. Applicera produkten på rötterna, utan att påverka exponerad hud och hår.
 3. Wrap ditt huvud för att maximera effekten.
 4. Skölj med vatten utan tvättmedel efter en kvarttimme.

Senap skapar en svag förbränning, som anses vara inom det normala området. Vid allvarligt obehag, skölj omedelbart av produkten för att undvika brännskador och en allergisk reaktion. Använd var 6: e dag. Lämplig för män och kvinnor för aktiv hårväxt.

Castor oljemask

Förberedelsestiden betyder - 5 minuter.

 • 1 msk. l. ricinolja och tinktur av rödpeppar (kan ersättas med vodka med peppar eller alkohol).
 1. Blanda ingredienserna.
 2. Applicera kompositionen för att torka hårbotten, göm under en handduk i 2 timmar.
 3. Gör proceduren två gånger i veckan.

Titta på videon, hur man förbereder ett medel för hårväxt.

Ölmask

Tillagningstid - 1 timme och 15 minuter.

 • 500 ml öl;
 • 200 gr. rågbröd.
 1. Ta disken med höga kanter, sätt bröd i det, häll öl.
 2. Lämna en timme tills massan är helt sönderdelad.
 3. Slå innehållet med en mixer tills den är jämn.
 4. Applicera produkten på bara tvättat hår, blöt i en halvtimme.

Skummig dryck garanterar inte arg tillväxt, men ger sken och styrka.

Peppermask

Tillagningstid - 2 veckor 5 minuter.

 • 0,5 koppar vodka;
 • 1 peppar röd paprika;
 • 1 msk. l. olivolja.
 1. Häll vodka och krossad rödpeppar i burken.
 2. Insistera på en cool plats i 2 veckor.
 3. Ta 1 msk. l. tinktur, lägg till samma mängd olivolja.
 4. Applicera kompositionen på rötterna och håret i en kvart i timmen.
 5. Tvätta av med schampo.

Pepparblandningar anses vara de bästa. De väcker huden till livet, mättar hårlamporna med näringsämnen, ger styrka, accelererar tillväxten.

Burdock Mask

Alla ingredienser tas i samma proportioner.

 1. Blanda ingredienserna.
 2. Applicera den resulterande lösningen på håret med massörrörelser.
 3. Gå upp till 2 timmar, skölj sedan med vatten och citronsaft. Det neutraliserar lukten av lök.

Kockolja accelererar tillväxten. Passar till tunna, lösa lockar.

Äggsmask för hårväxt

Tillagningstid - 10 minuter.

 • 1 ägg;
 • 2 tsk. honung;
 • 2 tsk. olivolja.

Användningen av masker för tillväxt.

 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Smörj håret.
 3. Skapa en handduk-sår värme.
 4. Blötlägg i en timme, skölj med vatten.

Upprepa en gång var 10: e dag.

Dimexid Mask

Tillagningstid - 10 minuter.

 • castor och burdock olja - 1 tsk;
 • dimexid, vitamin A och E - 1 tsk;
 • några droppar av någon essentiell olja.
 1. Blanda alla oljor, värm lite i ett vattenbad.
 2. Lägg till resterande komponenter.
 3. Applicera på hår och skapa en termisk effekt.
 4. Tvätta av efter 20 minuter.

Dimexid - läkemedel. För att inte förstöra håret, följ receptet.

Honungsmask för hår

Tillagningstid - 5 minuter.

 1. Blanda äggula och 1 sked citronsaft och honung.
 2. Smörj förtvättat hår.
 3. Wrap ditt huvud med något varmt, lämna i en timme.
 4. Tvätta av med vatten.

För att förbättra effekten av masken för hårväxt kan du lägga till peppartinktur.

Peppermask

Tillagningstid - 10 minuter.

 • 1 msk. l. tinkturer av peppar, honung, burk eller olivolja;
 • äggula.
 1. Blanda ingredienserna till en jämn konsistens.
 2. Applicera kompositionen på hårrötterna och fördela över hela längden.
 3. Skapa en värmeeffekt med cellofan och en handduk.
 4. En timme senare, tvätta den av.

Ginger mask

Tillagningstid - 5 minuter.

 • ingefära rot;
 • sesamolja eller jojoba.

Användningen av masker för tillväxt.

 1. Blanda en matsked hackad ingefärarot och smör.
 2. Gnid försiktigt in hårrötterna.
 3. Vik en handduk i en halvtimme, tvätta med schampo.

Hemlagad kanelhårtillväxtmask

Koktid - 20 minuter.

 • vatten;
 • äggvita;
 • mark kanel;
 • olivolja;
 • honung.
 1. Pipa proteinet med vatten, tillsätt 1 tsk. olja, honung, kanel.
 2. Blanda tills mjuk.
 3. Applicera på huvud och hår, wrap.
 4. Gå från 30 minuter till 3 timmar.
 5. Tvätta med schampo.

Lök hårmask

Tillagningstid - 25 minuter.

Användningen av masker för tillväxt.

 1. Skaka lökarna och pressa ut extra juice.
 2. Tillsätt honung till den resulterande vattnet.
 3. Smörj håret, lämna i 40 minuter.
 4. Tvätta av med vatten.

Aloe Vera mask

Tillagningstid - 5 minuter.

 • 50 gram brandy;
 • 1 tsk. honung;
 • 1 tsk. aloe juice
 1. Ta 50 gram alkoholhaltig dryck, värm det i ett vattenbad. Det ska inte vara varmt, men lite varmt.
 2. Tillsätt honung och aloe juice, mixa.
 3. Gnid i hår i cirkulära rörelser, håll i 20 minuter.

Resultaten av ansökan är märkbara på en månad. Enligt recensioner når hårväxten 2 cm, om du gör proceduren 2 gånger i veckan.

Nikotinsyramaske

Tillagningstid - 10 minuter.

 • 1 ampull nikotin;
 • 1 tsk. rödpeppar och aloejuice.
 1. Blanda ingredienserna.
 2. Applicera kompositionen på håret i 30 minuter.
 3. Tvätta huvudet.

Regelbunden användning av nikotinsyra kommer att ge styrka och täthet till strängarna, vilket kommer att accelerera tillväxten.

Mask med olivolja

Tillagningstid - 5 minuter.

 • 1 del honung;
 • 2 delar olivolja;
 • halv avokado
 1. Honung, smör och hackad avokado blandning.
 2. Smörj med hårblandning, lämna i 20 minuter.
 3. Tvätta av med schampo.

Kefir mask för hårväxt

Tillagningstid - 1 timme 10 minuter.

 • 4 msk. l. torr jäst
 • 0,5 kopp kefir;
 • 1 msk. l. honung.
 1. Rör om jästen i kefir och lägg den på en varm plats i en timme för jäsning.
 2. Lägg till honung.
 3. Applicera kompositionen på huvudet i en halvtimme.
 4. Tvätta håret med schampo.

Applicera blandningen varje dag i 10 dagar, sedan en gång i veckan. Detta kommer att påskynda hårväxten.

Nettle avkodningsmask

Tillagningstid - 1 timme.

 • 200 ml vatten;
 • 1 msk. l. torra löv och rhizomer av nässla.
 1. Fyll torra örter med vatten.
 2. Koka i en halvtimme på låg värme.
 3. Kyl det ner.
 4. Gnid in i hårrötterna.
 5. Skölj inte huvudet eller torka med en handduk.

Mask av rågkli

Tillagningstid - 1 timme.

 • 1 kopp kli
 • 0,5 liter vatten;
 • äggula;
 • 50 g honung.
 1. Häll kli med vatten.
 2. Koka några minuter på låg värme, låt svalna, spänna.
 3. I 70 ml buljong, tillsätt äggula och honung.
 4. Applicera kompositionen i håret och lämna i en halvtimme. Tvätta av med vatten.

Yeast Hair Mask

Tillagningstid - 30 minuter.

 • 1 msk. l. torr jäst
 • protein av ett ägg.
 1. Protein vispbrunn
 2. Häll den torra jästen och låt den komma i 20 minuter.
 3. Gnid in i rötterna med massörrörelser.
 4. Täck håret med en handduk, håll i en timme.
 5. Skölj med schampo.

Gelatinmask

Tillagningstid - 25 minuter.

 • en påse gelatin;
 • 2 msk. l. färglös henna;
 • 1 msk. l. kardborre och ricinolja;
 • äggula;
 • 5 droppar lavendel eterisk olja.
 1. Smält gelatin, tillsätt ingredienser, blanda.
 2. Applicera kompositionen på hela längden av håret.
 3. Håll 40-60 minuter.
 4. Tvätta av med varmt vatten.

Gör en medicinsk behandling en gång i veckan för en månad att växa, och senare - en gång var 14: e dag för kvinnor med svagt hår. Se bilder före och efter användning.

Hårmask med vitamin E

Tillagningstid - 25 minuter.

 • E-vitaminampull;
 • ricinolja;
 • äggula.
 1. Lägg i en flaska med vitamin i oljebasen.
 2. Blanda med äggula.
 3. Ha en lätt huvudmassage med blandningen.
 4. Vik i en timme.
 5. Tvätta huvudet.

Te mask med vodka för hårväxt

Koktid - 40 minuter.

 1. Brew starkt grönt te, kyla det till ett varmt tillstånd och påfrestning.
 2. Tillsätt 3 matskedar vodka och ricinolja.
 3. Applicera kompositionen på håret, sätt ihop med en handduk.
 4. Tvätta av på en timme.

White Clay Mask

Tillagningstid - 10 minuter.

 1. Rör leran med vatten tills en krämig konsistens erhålls.
 2. Om håret är fet, tillsätt en droppe citronsaft.
 3. Applicera kompositionen på endast tvättade strängar, linda ihop med en film och en handduk.
 4. Skölj med vatten efter en halvtimme.

Kokosolja

Koktid - 20 minuter.

 • en halv banan;
 • 2 delar kokosnötolja;
 • 1 del sur grädde.
 1. Blanda banan i mush.
 2. Blanda den med ricinolja och gräddfil (hög fetthalt).
 3. Förvärm i ett vattenbad.
 4. Applicera på håret, jämnt fördelat över hela längden.
 5. Sätt på toppen av filmen och en handduk.
 6. Tvätta av efter 20-30 minuter med varmt vatten och schampo.

Mask med eteriska oljor

Tillagningstid - 10 minuter.

 • 50 ml olivolja;
 • 12 droppar lavendel (pelargoner, kamille, rosmarin).
 1. Applicera en blandning av bas och eterisk olja till hårbotten och håret.
 2. Skölj efter 15-20 minuter.

Recensioner om användningen av hemmasker för hårväxt

Långt kunde inte bestämma vad som är bäst för hårväxt, tills hon försökte göra en masklök. Trots den skarpa, ihållande lukten växte jag en fläta i ett år. Självklart, upp till 10 cm per månad, kommer ingen folkmedicin att garantera hårväxt, men för mig är det det mest effektiva sättet.

Håret föll ut och slutade helt växa. Använda apotek verktyg, hjälpte inte. Jag försökte jästblandningen, en snabb resultat träff. Efter 30 dagar var förbättring synlig. Efter ytterligare 3 månader nått hårväxten 3 cm. Jag fortsätter att applicera den, super. Hjälpte hantera alopeci.

Om du gillar det - dela med vänner:

Komponenter för masker för mycket snabb hårväxt: senap, dimexid, vitaminer, peppar, öl och andra

För att växa chic långa krullar behöver vi ett integrerat tillvägagångssätt:

 • rätt näring
 • hälsosam livsstil
 • lämpliga vårdmetoder.

Tja, om den senare kommer att inkludera hemlagade recept masker, ganska enkelt att använda, men mycket effektiv.

Masker för mycket snabb hårväxt hemma

Vanligtvis används masker för att intensifiera tillväxten, som inkluderar uppvärmningskomponenter, såsom senap, lök och peppar, vilket framkallar aktivt blodflöde till hårbotten. Det ger folliklar med ytterligare näring med värdefulla ämnen och håret börjar växa aktivt.

Om du inte har hittat någon komponent från receptet hemma, oroa dig inte, för det finns många av dessa recept, och du kan välja vad du vill.

Enkla och effektiva folkrecept maskerar för snabb hårväxt

För mycket snabb tillväxt med senap

Senap är en stor hjälpare för att uppnå önskad tillväxt. Det bidrar också till att eliminera deras överflödiga fett.

För att förbereda blandningen måste du ta:

 • två matskedar av torrt senapspulver;
 • två matskedar av vegetabilisk olja;
 • två teskedar socker;
 • två matskedar varmt vatten.

Först måste du blanda alla ingredienser, och tillsätt sedan vatten. Applicera en mask inte på håret, men i hårbotten. För att förhindra att tipsen blir för torra smörj dem med uppvärmd vegetabilisk olja. Värm huvudet med cellofan och en handduk.

Håll 15-60 minuter beroende på hårbotten. Skölj sedan med vatten och skölj med schampo. För oljigt hår kan du göra en mask varje fem dagar, om de är av vanlig typ, en gång i veckan, och om de är torra, gör det inte mer än en gång var tionde dag.

Hårväxtmask med dimexidum

Dimexidum, som lätt kan köpas på ett apotek, brukar användas för att läka brännskador snabbare. Studier har visat att det ökar permeabiliteten hos cellmembran, så masker med dess användning kan penetrera till själva rötterna.

Det finns många masker med dimexid. Här är de två mest populära recepten för tillväxt:

 1. - Två teskedar Dimexidum, färsk citronsaft, flytande vitamin E och vitamin A.
 2. - En tesked dimexid, en matsked av kardborre och ricinolja, en tsk vitamin A och E, några droppar av en del eterisk olja.

Båda maskerna måste appliceras på rötterna. Huvudet är lindat med polyeten och lindas med en handduk ovanpå. Håll i en timme efter sköljning med vatten.

Det är nödvändigt att göra sådana masker en gång i veckan om två månader. I en vecka tillåter de dig att odla strängar på 1,5 centimeter.

Mask för hårväxt med vitaminer

Farmaceutiska vitaminer i flytande form är populära komponenter i masker. Vitamin E och vitamin A är mest effektiva för hår. Det är med dem att de mest populära maskerna är gjorda. Vi erbjuder ett av de möjliga recepten.

Förbereda, ta:

 • en tesked vitamin E och A;
 • en tesked olja;
 • två matskedar torr senap
 • äggula
 • två matskedar varmt vatten.

Ingredienserna är blandade, kompositionen appliceras på håret och huden, viks och håller i minst 10 minuter om du gör masken för första gången. Du kommer att känna en brännande känsla, men det här är en vanlig reaktion. Med tiden kan du öka hålltiden och nå gradvis upp till en timme.

Resultaten är mycket bra - håret växer mer aktivt och trivs med en attraktiv glans.

Mask för hårväxt med peppar

På grund av den irriterande effekten förbättrar rödpeppartinkturen helt hårväxtprocesser.

Förbereda blandningen du behöver:

 • en matsked av röd peppartinktur;
 • matsked av ricinolja;
 • 1-2 matskedar av din vanliga hårbalsam.

Applicera den med en pensel eller en tampong, och inte på håret, utan på hårbotten. Vrid sedan huvudet med polyeten och varma med en handduk. Det kommer att baka, men det rekommenderas att lida minst en timme och tvätta sedan av det med varmt vatten.

Mask för hårväxt på öl

Det faktum att öl stärker håret har märkts under lång tid. Men det kan också användas för hårväxt.

Det är nödvändigt att blanda samma mängd öl och ett avkok av nässla, skölj håret med den resulterande blandningen och gnugga den i rötterna. Varm och håll i 30 minuter.

Regelbunden användning gör det möjligt att påskynda hårtillväxten, förbättra sin styrka, samt bli av med mjäll.

Lökmaskrecept

Lök har förmåga att irritera och stimulera hårbotten, så effekten av sådana masker är bra. Den enda nackdelen är lukten. Även om de goda resultat som detta recept ger, överlappar det mer än det.

För att göra en mask måste du grilla löken, riva den med honung i förhållandet 3: 1. Kompositionen måste gnidas in i rötterna för att värma huvudet. Håll 40-60 minuter.

Du kan skölja huvudet med citronsaft efter tvättning av kompositionen.

Mask med kefir och kanel

Om du vill accelerera hårväxten och samtidigt läka dem kan du använda en användbar kombination av kefir med kanel.

Du måste blanda en halv kopp kefir med äggula, lägg till en liten sked av kanel. Allt försiktigt blanda, fördela håret jämnt. Håll i 30-60 minuter.

För att förbättra maskins effektivitet är det bättre att använda naturliga produkter.

Oljemaskor

Under lång tid har oljor använts för hårvård. I en uppvärmd form fyller de perfekt hårbotten och mättar den med användbara komponenter.

Olja passar perfekt in i håret, vilket ger dem glans och extra volym. Kock, ricinus och olivolja kan användas för hårväxt - de är mest populära i recept.

Det enklaste receptet är detta: Ta en halv kopp olja, applicera på ditt hår, inslaget med cellofan och en varm handduk. Du kan tvätta en sådan mask på en timme, men du kan också gå och lägga dig i sängen. Skölj med schampo och varmt vatten.

En annan mask är mer komplicerad, men ändå effektivare. För att förbereda det, ta två matskedar olivolja och burdockolja och 10 droppar vitaminer E och A. Blanda komponenterna och värmen. Blandningen appliceras på håret och håller i en timme.

Masker med eteriska oljor

Eteriska oljor läggs ofta till masker med oljor, vilket ökar deras effektivitet.

Olja är bra för hårväxt:

För att påskynda hårväxten måste du välja en bas vegetabilisk olja och lägg sedan till ett urval av sådana kombinationer av eteriska oljor:

 • 4 droppar rosmarinolja, 2 droppar tall, salvia, lavendel;
 • 2 droppar salviaolja och rosmarin, en droppe grapefrukteter.
 • 2 droppar klyftor, 4 droppar kanel och rosmarinolja.
till innehåll ↑

Ginger Root Mask

För att förbereda måste du grilla en bit gingerrot på en fin rivare, pressa saften från den resulterande massan. Vi måste ta en tesked av denna saft, blanda den med tre matskedar av lite vegetabilisk olja.

Olja kan användas:

Funktioner för beredningen och användningen av masker

Det är väldigt viktigt att välja den komposition som passar dig.

Kom ihåg att recept som innehåller irriterande ingredienser som senap eller liknande kan torka ut hårbotten. Kombinera håret innan du applicerar kompositionen och försök att applicera verktyget maximalt jämnt.

Hemmasker kan appliceras på smutsigt och rent hår. Det är bekvämare att göra innan du tvättar håret. Det rekommenderas att du alltid bär speciella hattar och värm huvudet med en handduk.

Efter tvättning är det användbart att skölja håret med örtdekok:

Masker appliceras en eller två gånger i veckan, under en period av 8-10 procedurer. Då kan du ta en paus och slutföra kursen igen.

Övervägande masker för att påskynda hårväxten syftar till att stimulera blodcirkulationen i hårbotten. Blod och lymf som kommer till lökarna ger hår med syre, värdefulla näringsämnen.

Populära masker med:

Hur man bestämmer i förväg den allergiska reaktionen på masken innan den appliceras på håret?

Hur bestämmer du allergisk reaktion på masken innan du applicerar den på håret?

Hej, ärligt talat, jag själv aldrig har upplevt en allergisk reaktion mot en mask, men jag tror att du måste titta på maskinkompositionen om du är allergisk mot komponenter, då borde du avstå från dem

Arbetar masker

Hej, ja, jag försökte dessa masker själv och för månaden fick + 4cm

snälla berätta för mig att den första masken verkligen fungerar?

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-video

-kategorier

 • Läkemedel (1)
 • Tabletter (1)
 • * a * - KULINÄR BOK (156)
 • KOLINÄRA ÅTGÄRDER (3)
 • KROWN DISHES (2)
 • ,,NAMS, (13)
 • TASTY BREAKFAST (7)
 • Snacks (13)
 • CAVIAR (4)
 • Drycker - Kakor (17)
 • RENSNING - konditorivaror (1)
 • PRODUKTER RICH. - TABELLER (4)
 • SPLIT POWER SUPPLY - Kalkylblad (3)
 • SALADS (52)
 • SAUCES (9)
 • Kött (6)
 • Dekoreringar kakor och pärlor (8)
 • Smycken för skålen (9)
 • * b * - FÖRSTA KURSER (37)
 • Borscht (3)
 • Grönsakssoppa (3)
 • Bågar (1)
 • Solyanka (2)
 • Soppa (16)
 • Kalla soppor (9)
 • SCHI (3)
 • * i * - andra skikt (15)
 • Risrätter (8)
 • Grytor (2)
 • Kashki (2)
 • Med skaldjur (2)
 • * g * VEGETABLE DISHES (52)
 • Aubergine (5)
 • Svampar (3)
 • Squashes (2)
 • Kål (5)
 • Potatis (11)
 • Tomater (1)
 • Pumpa (8)
 • * e * kötträtt (50)
 • CHICKEN (12)
 • MYASKO (32)
 • Köttrullar (5)
 • LIVARE (1)
 • * e * - CUTLETS (29)
 • Köttpattor (5)
 • Kotletter (3)
 • Grönsakspattor (8)
 • Fritters (1)
 • Fiskkakor (6)
 • Köttbullar (3)
 • Köttbullar (3)
 • * ё * - FISKISCHER (18)
 • squids (2)
 • krabbor (1)
 • liten fisk (12)
 • Fisksaltiga (2)
 • * f * - FLOAT DISHES (15)
 • Dumplings (4)
 • Makaroner (1)
 • Manty (6)
 • Dumplings (4)
 • * och * - pannkakor (27)
 • pannkaka kakor (4)
 • pannkakor (11)
 • grönsakspannkakor (6)
 • fritters (2)
 • Ban Cake - (American Pancakes) (4)
 • * st * - BAKNING (144)
 • belyashi (4)
 • bullar (19)
 • bakverk - mellanmål (4)
 • Baka på kefir (3)
 • Leposhki-Lavashi (30)
 • pampushkas (2)
 • pajer (21)
 • patties (24)
 • pizza (4)
 • Puffkakor (3)
 • saltade rullar (5)
 • bröd och bageriprodukter (11)
 • Bröd och sprickor (6)
 • pasties (9)
 • * y * grytor (2)
 • Curd Zapikanka (2)
 • * k * SWEET BAKERY (226)
 • Utan bakning (6)
 • Bullar, söta (13)
 • Wafers Tubules (3)
 • Cupcakes-muffins-cupcakes (12)
 • Kakor (76)
 • Kakor (46)
 • Munkar (31)
 • Bagels (3)
 • Söta bakverk (7)
 • Söta rullar (18)
 • Söt tårta (2)
 • Layered Stuff (4)
 • Crisps (5)
 • * l * - CAKES (226)
 • Pajer, kakor (27)
 • BROWN (1)
 • Inga ägg (1)
 • Utan bakning (22)
 • Muffins (7)
 • Grädde (7)
 • Honungskaka (12)
 • Napoleoner (13)
 • Festlig tårta (22)
 • Smetankovye (3)
 • Höstost (14)
 • Tiramisu (8)
 • TORTIES (26)
 • Fruktkakor (7)
 • Fruktkakor (8)
 • Cheesecakes (19)
 • Apple Charlotte Pies (26)
 • * m * TEST * (7)
 • STARTER (1)
 • Inga ägg (1)
 • Jäst (2)
 • Custard (1)
 • Shortbread (1)
 • Puff konditorivaror (1)
 • * n * - SWEETS (43)
 • Godis (20)
 • Lukum och Marmalade (3)
 • Söt behandla (16)
 • Smaksatt ost (1)
 • Kanderade frukter (1)
 • * o * DESSERT (34)
 • Desserter (13)
 • Gelé desserter (2)
 • Glass (8)
 • Stugaost (7)
 • Fruktfterrätter (4)
 • * n * - POST (11)
 • Lean bakverk (6)
 • Lenten Meal (1)
 • * р * - Påskbageriet (10)
 • Påskstuga (3)
 • Påsk Påskkakor (7)
 • * s * - konservering (24)
 • Jam (4)
 • Torkad (1)
 • Canning (6)
 • Marinerad (8)
 • Saltning (5)
 • * t * - RECIPER FÖR ANNAN LAND (38)
 • Grekiskt kök (9)
 • Georgiskt kök (5)
 • Indiskt kök (2)
 • Italienska (5)
 • Kinesisk mat (4)
 • Koreanskt kök (1)
 • Cypern Recept (9)
 • Turkiskt kök (2)
 • Japanskt kök (1)
 • * Ta * HÅR (20)
 • Vackert hår (4)
 • Masker för snabb tillväxt (7)
 • Håroljor (1)
 • Hårvård (8)
 • * TB * FACE (64)
 • 1- MASKER (36)
 • 2- TONIKA (2)
 • 3- LOTIONS (10)
 • 4- SCRUBS (4)
 • 5- MILK (3)
 • 6- Pimples (2)
 • 7- Svarta punkter (2)
 • 8 - PEELING- hemma (2)
 • 9 - SÄKERHET OCH MASSAGE (2)
 • * Tv * BODY (18)
 • Anti-celluliter masker (3)
 • Allt för en vacker kropp (7)
 • Komprimerar och maskerar - för buken (2)
 • BODY MASKS (2)
 • PEELLING FÖR ORGAN (1)
 • Produkter mot celluliter (3)
 • * TH * ÖGON (4)
 • HÅLL FÖR SPRING OCH ÖGONBROG (1)
 • Ögonhudbehandling (3)
 • * TD * Hals (6)
 • Halshälsa (6)
 • * De * SKIN (12)
 • Allt för vackra HUD (12)
 • * T * BREAST (4)
 • Hur man gör vacker bröst (4)
 • * Тз * SKOENDE GYMNASTIK (3)
 • Gymnastik för ansikte och nacke (1)
 • Kropps gymnastik (2)
 • * Tee * LIPS (2)
 • Masker (1)
 • Scrub (1)
 • * Y * - KVINNAS MAGAZINE (71)
 • ASTRALOGI OCH ANDRA. (5)
 • I INTERPRESSIONENS VÄRLD (34)
 • VIDEO (1)
 • MYSTERIENHUS (2)
 • BILDER - KORT (1)
 • Vackra och intressanta (14)
 • WORLD BEAUTY (8)
 • MAGIC: KONTRAKTER (5)
 • Kognitiv (2)
 • * y * - Skönhetsrekommendationer (97)
 • På apoteket - för skönheten! (8)
 • Produkter för skönhet och ungdom (1)
 • HEALTH SECRETS (1)
 • Vitaminer (5)
 • DIETS (42)
 • KVINNAS TRICKS (6)
 • Hälsa & Skönhet (1)
 • Skönhetskräm (1)
 • TINTS (3)
 • Användbara oljor (26)
 • Gå ner i vikt för hälsan! (2)
 • * yy * intresserar om användbar (13)
 • Utsätter sina fördelar (2)
 • * F * EGNA HAND (23)
 • BLOMMOR (2)
 • Från plastflaskor (1)
 • ORIGAMI (1)
 • Carving Technique (1)
 • Virkade (6)
 • Stickning på kön (2)
 • Från papper (3)
 • SOAP (2)
 • Hantverk (5)
 • * X * DOLLS (18)
 • Mönster (3)
 • Stickad leksak (2)
 • Sötpuppar (2)
 • Mjuk docka (4)
 • Skolleksaker (1)
 • Vi syr en docka (6)

-citat

Min favorit honungskaka.

zebra paj på yoghurt.

Kokostmjölksrecept

Titta på mina fingrar kakor.

Magemassage för viktminskning Magemassage för viktminskning - återlämna dig.

-musik

-Jag är fotograf

Monster High

-Sök via dagbok

-vänner

-Vanliga läsare

-gemenskap

-statistik

MASK FÖR SUPER FAST VÄXT AV HÅR

Hej tjejer! Ämnet är förmodligen för dem som vill växa hår snabbare)

Jag hörde om en hårmask så här:
1.

1 msk varm ricinolja
1 matsked av någon hårbalsam (som du brukar använda)
1 matsked pepparlikör (säljs i apotek)

De lovar att hennes hår växer som galet!

2. KASTOROVOE OLJA + BURDOCK + VITAMIN E. A + RÖDPÄRDNING (FRÅN LÄKEMEDEL) OCH DET ÄR DET MINST PÅ HÅR, FÖR 4 TIDAR, HÅRNA VAR MYCKET MINDRE ATT DROPS !!

3. Mask för hårväxt på ricinolja, rödpeppar och örttinktur:

3-5 tsk ricinolja, 1 tsk calendula tincture (eukalyptus tinktur, kamille på alkohol kan användas. Det kan ersättas med en sked av brandy eller vodka). Plus några droppar eterisk olja (någon) och om en tesked varm peppar. Håll på håret i 1-2 timmar. Castorolja används oftast som grund för en hårväxtmask.

4.Mask för hår från bröd:

Det här är den bästa folkmask för hår. Ta svart bröd, det bästa är råg, 2-3 skivor blöta i vatten, när du mjuker en bra sträcka dina händer. Lite varmt upp, så att det inte var kallt, men inte varmt, tillsätt ett par droppar kamferolja. Och lägg allt detta på huvudet (inte blöt det!) Rett mellan strängarna så att den är varm mot huvudet. Lägg sedan på en plastpåse eller lock, på toppen av en handduk, håll i ca en timme. Det är bättre att tvätta omedelbart i ett handfat och tvätta sedan med schampo. Masken för hårväxten från svartbröd var populärt även bland våra mormor.

5. Pepparmask för hår:

peppermask används i de fall där du behöver uppnå snabb hårväxt, för att varva 10 dygn för att smita hårets rötter med varm pepparjuice, håll håret i 1 timme och skölj sedan. Applicera en mask med gummihandskar! Om huden på huvudet är mycket känslig bör du späda saften av peppar med vatten i den koncentration som är bekväm. För sår eller repor på hårbotten är masken kontraindicerad.

Peppar hårmask:

Denna mask används ofta i hemmet kosmetika, dess recept är enkelt - ta 3 msk. skedar av honung + 2 msk. skedar av vitpeppar. Håll 15 min. Efter sköljning med citronvatten. Denna mask används för hårväxt.

Jästmaske:

1. Denna mask används för att stärka håret - ta 30 g jäst och 2 msk. Sked peppar. Applicera på hårbotten i 20 minuter. Tvätta av med vatten.

2. För att förbereda masken måste du blanda ½ kopp kefir, 1 tsk. honung eller socker och en liten bit jäst. Den erhållna blandningen sätts på en varm plats i 20-40 minuter och väntar på bildning av skum. Sedan fördelar vi masken från hårrötterna nedåt i riktning mot tillväxt, täcker med polyeten, en handduk och lämnar i 40 minuter. Skölj sedan noggrant.

För att stoppa håravfall, görs den här masken för att förbättra hårtillväxten i 10 dagar varje dag och upprepas sedan 1-2 gånger i veckan för att konsolidera resultatet tills du slutar tänka på ditt problem.

Många professionella frisörer och kosmetologer rekommenderar en jästmask till sina kunder, eftersom det redan har sparat mer än ett hår.

6. Olive hårmask med citron:

7.Home mask för split ends:

8. Mask för hår av kefir med lök:

Denna mask för håravfall, lökjuice bör blandas med kefir, eftersom bara kefir avskyr lök lukt. Du kan också lägga till burdockolja och äggula till denna mask.

9. Naturlig mask för håravfall:

Denna mask är lätt att göra med egna händer hemma - 1 äggula, 1 tsk yoghurt (utan frukt tillsatser), 1 msk. en sked av något hårbalsam, 1 tsk honung, 5-6 droppar lök eller vitlökjuice, 5-6 droppar brandy. Applicera på tvättat, fuktigt hår, håll minst 1 timme, bättre natt. Skölj utan schampo. Masken hjälper mot håravfall.

10. Hemmask för håravfall:

1 msk. späd med en sked stor senapspulver med låg fetthalt, lägg till 1 äggula, 1 tesked honung, 1 tsk mandelolja, några droppar essentiell olja (citron, rosmarin, ylang-ylang - efter eget gottfinnande). Applicera på håret i 30-40 minuter. Skölj med varmt vatten under locket och skölj sedan. Denna hemlagad mask hjälper till mot håravfall.

11.Hemmasker för hårdensitet:

Denna mask är lämplig för de fall då håravfall är mycket stark. Mask - 1 sked ricinolja; 1 sked lökjuice (endast juice behövs, men inte massa, annars håret kommer att lukta); 1 sked av kalendula tinktur; 1 sked chili-tinktur; 1 sked honung; 1 sked av brandy; 1 äggula. Om håret är långt, så skedar - bord, om kortt te. Mask sätta på huvudet, ta på en hatt och håll i en timme. Det rekommenderas att göra denna mask minst en gång var 2-3 veckor. Och för terapeutiska ändamål - en gång i veckan. Masken hjälper mot håravfall.

Hårmask med peppar och honung

Utmärkt mask baserad på bitter peppar och honung. Med hjälp av regelbunden användning av det här verktyget kan du inte bara accelerera hårväxten upp till 6 cm på två månader, men också bli av med de skarpa ändarna, närma hårbotten, eliminera mjäll och ge håret en fantastisk blek.

Så, för att förbereda denna mask för att förbättra hårväxten, måste du blanda i ett förhållande 1: 4 jordrött peppar och naturlig honung, som måste vara flytande eller tidigare smält i ett vattenbad. Applicera produkten som tvättas och fortfarande vått hår, gnugga väl i hårbotten. Då måste du sätta på huvudet med en plastpåse eller ha på sig en speciell hatt. Från ovan - en terry handduk som kommer att ge effekt av en bastu.

Håll masken på håret i ca 30-40 minuter. Skölj noggrant med varmt vatten när det är en brännande känsla. Peppermask för hårtillväxt är mycket effektiv, och om du gör det minst ett par gånger i veckan kommer de första resultaten att visas väldigt snabbt. Du kan köpa en sådan mask och professionell produktion.

Hårväxtmask med senap

Mycket lätt att förbereda och inte slå på plånboken - masker för hårväxt med senap eller vanlig senapspulver. När man applicerar senap, värms huvudets yta, blod rusar mot huden och stimulerar hårsäckarna och därigenom accelererar hårväxten. Dessutom har vegetabilisk eller olivolja, som ingår i produkten, en fördelaktig effekt på hårets tillstånd, närmar de splittrade ändarna, ger elasticitet, jämnhet och glans längs hela längden.

Senapsmask för hårväxt bereds mycket enkelt: i hett vatten måste du späda pulvret eller senap med olja i förhållandet 3: 1: 1. Lägg sedan till en en äggula, avskild från proteinet, en matsked granulatsocker och blanda väl. Applicera blandningen på rötterna och lämna i 20-30 minuter, lindra huvudet med en handduk och skölj sedan. Vi kan säga att detta är den bästa masken för hårväxt, speciellt den är lämplig för personer med fet hårstyp, eftersom senap sänker arbetet med talgkörtlarna.

Gelatin hårväxtmask

Det finns en annan utmärkt hårväxtmask baserad på gelatin. Fibrerna i denna produkt kompletterar de förstörda platserna i håret, bygger sin struktur tegelsten genom tegel och fyller luckorna.

1. Förbereda en mask är mycket enkel. Gelatin bör blötläggas i varmt vatten, och när det sväller, tillsätt några droppar schampo. Rör om, sätt på rötterna och lämna i 20-30 minuter.

2. Receptet på denna mask är mycket enkelt:

Två matskedar av torrt gelatin måste fyllas med varmt kokt vatten (fyra matskedar). När gelatin är infunderad, kan du lägga till kycklingula, honung och två matskedar av din schampo till den. Den beredda masken måste nödvändigtvis dras i ett vattenbad under ca tre minuter, eftersom gelatinet måste vara fullständigt upplöst. Om detta inte är gjort kan små korn sitta fast i håret och kamma dem ut är mycket problematiskt. Efter uppvärmning skall blandningen kylas för att få en tjockare konsistens. Mask appliceras på samma sätt som vid laminering av hår hemma, beskrivet nedan.

Gelatinmask - hårlaminering hemma.

Till att börja med ska du bara skölja håret med shampoo och sedan mjuka det med balsam, varefter du kan torka håret något med en handduk. Därefter appliceras en förberedd gelatin hårmask på håret - receptet är väldigt enkelt. För att förbereda masken är det nödvändigt att lösa tre matskedar torrgelatin i varmt kokt vatten (tre matskedar) och låt blandningen stå i en halvtimme tills den sväller. Efter det ska masken läggas på hårbalsam (balsam) och späda ut den i tjockkroppens konsistens. Det sista steget i beredningen av masken kommer att värma det i ett vattenbad under tre minuter med en gång omrörning tills gelatinet är fullständigt upplöst.

Kokad hårmask med gelatin ska fördelas jämnt längs hårets längd. Det är inte nödvändigt att gnugga det här verktyget i hårbotten, eftersom det kan ge en känsla av klåda. Efter applicering av masken ska du omedelbart vikla håret i polyeten och på toppen av det - med en handduk. Det rekommenderas att värma huvudet med en hårtork utan att ta handduken i 15 minuter. Därefter kan du vänta ytterligare en halvtimme och tvätta gelatin från huvudet. För att behålla hårets skönhet och hälsa, för att påskynda sin tillväxt och volymökning, bör masken med gelatin ske cirka fem gånger i månaden.

hjälper till att helt återställa håret, göra det tjockt, ge en hälsosam utseende och jämnhet. Såldes sådana masker och massproduktion.

Lökmask för hårväxt

När hemmafruar förbereder fasta masker för hårväxt, använder de ofta lök. Dess användbara egenskaper är kända för alla och under lång tid. Lök innehåller många vitaminer och mikroelement, det har bakteriedödande egenskaper, är en stark antiseptisk. Lök irriterar hårsäckar och stimulerar hårväxt, som peppar och senap.

Lökmask för hårtillväxt bereds med citronsaft och honung. De måste blandas med riven lök och applicera blandningen i håret längs hela längden med särskild uppmärksamhet på rötterna. Täck sedan huvudet med en tjock handduk och lämna masken i 50-60 minuter.

Honung närmar sig och gör håret smidigt, och citron ger en bländande glans. Du kan lägga till kompositionen av grönsaker, ricin eller burdock olja, glycerin, äggula. Det finns många alternativ, det här är en supermask. Att använda detta bevisade och, naturligtvis, effektiv betyder att du behöver två gånger i veckan under månaden. Effekten blir bara magisk.

Starkt verktyg för hårväxt (mask med dimexidum)

Med denna mask kan du öka hårväxten kraftigt (från 3 till 8 centimeter per månad).

Ingredienser (dimexid, vitaminer, castor och burdock olja kan köpas på något apotek):
- Dimexid (3 tsk)
- Vitamin A i olja (1 tsk)
- Vitamin E i olja (1 tesked)
- D-vitamin i olja (1 tsk)
- Vitamin B6 i ampuller (1 tsk)
- Vitamin B12 i ampuller (1 tsk)
- Castorolja (1 tsk)
- Kockolja (1 tsk)
- Citronsaft (2 tsk)

Ingredienser måste blandas noggrant, sätta på hårets rötter, linda huvudet med en film, linda med en ullduk eller en frottéhandduk ovanpå. Håll masken i en timme, skölj sedan.

Det är mycket viktigt: En del av Dimexidum i en mask bör innehålla tre delar av alla andra komponenter, dvs Mängden Dimescide i en mask bör inte överstiga 25% av maskens totala volym. Om du överdriver det med dimexidum kan du få en kemisk brännskada. Av samma anledning måste du noggrant blanda dimexiden med andra komponenter i masken och applicera omedelbart kompositionen (efter några minuter börjar maskins enhetlighet att bryta och du riskerar att smita huvudet med ren dimexid).

Det är lämpligt att göra en mask två gånger i veckan i två månader (utan luckor).

Hemligheten hos denna mask är att dimexid har förmågan att penetrera djupt i vävnader. Därför når de återstående komponenterna i masken snabbt hårsäckarna och mättar dem med vitaminer.

Vitaminmask för hårväxt och densitet:

Hårets tillväxt och tillstånd beror på hur många näringsämnen som kommer in i folliklarna.

Vitamin A reglerar keratinsyntesen, normaliserar talgkörtlarna, förbättrar hudimmuniteten, deltar i syntesen av pigment, stimulerar kollagensyntesen, accelererar de regenerativa processerna i huden, förhindrar inflammation och accelererar hårväxten.

E-vitamin har en fuktgivande effekt, skyddar huden och håret mot exponering för ultraviolett strålning. E-vitamin är nödvändigt för långt hår, det är ansvarigt för att transportera syre i blodet och därmed för näring av håret. När vitamin E inte räcker börjar håret falla.

D-vitamin främjar absorptionen av kalcium, vilket ger hårhållfasthet och hälsa och stimulerar tillväxten.

C-vitamin är involverat i syntesen av kollagen, bekämpar fria radikaler som bryter mot hårdhetens integritet, skyddar E-vitamin från oxidationsmedel, hjälper det att utföra sina funktioner, stärker hårbotten och därigenom upprätthålla normal blodtillförsel och näring till håret. Resultatet är att håret får extra skydd, det matar bättre och behåller sin styrka längre.

Vitamin B6 kommer att förhindra förekomsten av klåda och torrhet i huvudet. Dessutom är en av orsakerna till mjäll bristen på vitamin B6.

Vitamin B12 - från mjäll, skört hår och naglar. Det är särskilt nödvändigt för att upprätthålla syreflödet i hårbotten, vilket också påverkar hårväxten.

Internationellt ickeproprietiskt namn (INN): Dimetylsulfoxid

Doseringsform: Koncentrera för att bereda en lösning för extern användning.

Beskrivning: Det är en färglös transparent vätska eller luktfri eller färglös kristaller med en liten specifik lukt. Hygroskopisk.

Farmakoterapeutisk grupp: Antiinflammatoriskt medel för lokal administrering.

Farmakologiska egenskaper
Antiinflammatorisk läkemedel för extern användning, inaktiverar hydroxylradikaler, förbättrar de metaboliska processernas gång i inflammationen. Det har också lokalbedövning, smärtstillande och antimikrobiell verkan; har måttlig fibrinolytisk aktivitet.
Penetrerar genom huden, slemhinnorna, membranet i mikrobiella celler (ökar deras känslighet mot antibiotika) och andra biologiska membran, ökar deras permeabilitet mot droger.

Kontra
Överkänslighet, svårt lever- och / eller njursvikt, angina pectoris, markerad ateroskleros, glaukom, grå starr, stroke, koma, hjärtinfarkt, graviditet, laktation.

Biverkningar
Allergiska reaktioner, kontaktdermatit, erytem, ​​torr hud, mild brännande, kliande dermatit; sällan bronkospasm.

Interaktion med andra droger
Ökar absorptionen och ökar effekten av etanol, insulin och andra droger. Kompatibel med heparin, antibakteriella medel, NSAID. Ökar mikroorganismernas känslighet för aminoglykosid och beta-laktamantibiotika; kloramfenikol, rifampicin, griseofulvinu.

Särskilda instruktioner
Vissa patienter känner lukten av vitlök i inandningsluften.
Innan du använder drogen är det nödvändigt att testa för tolerans mot det. För att göra detta appliceras dimetylsulfoxid på huden med en bomullspinne fuktad i den; Utseendet av hyperemi och uttalad klåda indikerar överkänslighet.

Förvaringsförhållanden
Vid en temperatur inte högre än 25 ° С.Nästa Artikel
Varför huvudet kliar - de 7 vanligaste orsakerna till kliande hårbotten