Masker för att färga hår hemma


De flesta färdiga hårfärgerna har aggressiva ingredienser som skadar hårstrukturen. Hyppig användning är inte komplett utan spår. Det tar månader att återhämta sig. Moderna kosmetiklinjer syftar till att använda naturliga extrakt, oljor för näring och fuktgivande försvagade strängar, men interagerar med kemikalier, i de flesta fall förlorar de sin styrka.

Ett bra alternativ att ge ditt hår en rik nyans var färgning med speciella masker. Varje naturlig komponent som används i formuleringen har en uppsättning "användbara" kemiska element som kan stärka håret. Bland annat kan sådana masker ändra hårets naturliga färg med en rik skugga eller till och med ton.

Förfaranden med användning av sådana masker har en dubbel effekt, vilket inte medför negativ inverkan på folliklarnas struktur och utveckling. Den enda försiktigheten är att förprova komponenter för att testa för en allergisk reaktion.

Färgsmaskar för mörkt hår hemma

Komponenterna som behövs för hemmet kan alltid hittas i köket eller köpas från marknaden. Det rekommenderas att endast färska naturliga ingredienser används, och maskernas sammansättning bör appliceras omedelbart efter förberedelsen.

Kaffe Recept

Kaffebönor fylls med friska ämnen för hår:

 • flavonoider som stärker rotsystemet
 • koffein, vilket ökar resistensen av miljöpåverkan
 • antioxidanter som stimulerar regenereringsprocessen, syntetiserar kollagen;
 • karotenoider och andra vitaminer och mineraler.

För beredning av masker användes endast kaffebönor. Löslig produkt och dess analoger är inte lämpliga. Färgade trådar med tecken på överdriven torrhet och brittleness är föremål för färgning.

Rik djup nyans garanteras med enkel regler:

 • Innan masken tvättas är huvudet inte specifikt nödvändigt. Men du kan fukta strängarna för att fördela kompositionen över hela längden var bekväm.
 • För det ljusa hårets hår är sådana masker inte lämpliga, eftersom resultatet kan vara en rödaktig matt nyans. Det rekommenderas inte heller att använda metoden för färgning av grått hår. Ett otäckt resultat kan erhållas när du använder kaffe på tidigare färgat hår med ett kemiskt färgämne.
 • Efter appliceringen är masken att vikla huvudet med en plastduk och en handduk med en handduk för att skapa en gynnsam miljö för komponenterna.
 • Håll kompositionen på håret kan vara inom en timme. Men för en ljus effekt är det tillräckligt med 20-30 minuter.
 • När du tar bort masken kan du använda schampo, vegetabiliska avkok. Prefekt ges till nässla, ekbark och salvia.
 • Det är lämpligt att inte använda en hårtork för att torka. Varmluft gör strängarna mätta och torra.

Förutom fördelarna med att använda kaffe för färgning av hår, överväga nackdelarna:

 • hemma, oerfarna hantverkare har svårt att förutse den resulterande tonen;
 • effekt av toning kort.

Alternativ nummer 1

Häll det malda kaffet (4 matskedar) med varmt vatten (glas) och koka i 5 minuter. Lägg henna-paket till den kylda drycken för att öka hållbarheten av resultatet. Applicera botemedlet för att hålla på huvudet under en plastduk och handduk i 20-40 minuter. Få en rik kastanjetang.

Alternativ nummer 2

Bryggt malt kaffe (3 matskedar) i 3-5 minuter och låt stå i en halvtimme. Därefter tillsätt 2 äggulor och brandy (30 ml). Håll masken i 10-25 minuter. Resultatet blir en vacker chokladfärg på trådarna.

Kakaoprecept

Som en del av frö av ett tropiskt träd är en stor mängd ämnen användbara för hår:

 • aminosyror;
 • eteriska oljor;
 • vitaminer och mineralsalter;
 • kalcium, järn, fosfor;
 • färgpigment etc.

Kakao masker har följande effekter:

 • stärka rötterna
 • närma och fukt
 • släta krullar;
 • göra strängar lydiga och elastiska;
 • väcka vilande lökar, ett hundra stimulerar tillväxten av nya hår.

Rik vitaminkomposition hjälper till att stärka strängarna, ger sken och vitalitet. Pigmentet färgar håret i en trevlig chokladfärg. Genom att kombinera olika ingredienser kan du uppnå önskat resultat. Men den viktigaste faktorn som bestämmer resultatet är den ursprungliga hårfärgen.

För att få skuggan av mahogny tillräckligt för att blanda kakaopulver (3 msk) med henna (1 matsked). Torka den torra blandningen med vatten eller schampo. Masken applicerad på huvudet ska hållas i 40-60 minuter, sköljdes sedan med vatten.

Ekbarkrecept

Eksbark har varit känd för sin helande egenskaper under lång tid. Hennes tanniner ger hårstyrka, stärker rötterna.

Bland annat har en avkok av barken följande åtgärder:

 • antiseptikum;
 • antiinflammatoriska;
 • lugnande;
 • sårläkning.

Kompositionen är rik på användbara komponenter, bland vilka är:

För att förbereda färgkompositionen måste koka 1-2 matskedar ekbark i 30 minuter. I den filtrerade buljongen läggs en påse av Henna eller buljong av lökskal, koka separat. Sätt blandningen på huvudet under filmen och en handduk i 1 timme. Vid slutet av proceduren, tvätta av masken med varmt vatten.

Hur får man vackert hår från en tvättduk på huvudet?
- Hårväxt över hela ytan av huvudet på bara 1 månad;
- Den organiska kompositionen är helt hypoallergenisk;
- Applicera 1 gång per dag;
- Mer än 1 miljon nöjda köpare av män och kvinnor runt om i världen!
Läs hela historien.

Brightening hårmaskor

Honung anses vara den mest populära förtydligaren. Färgningstiden är flera timmar, men resultatet överstiger alla förväntningar. Komplement till den söta komponenten med andra clarifiers (citron, kamilledekok, kanel), du kan få en vacker gyllene nyans även från det ursprungliga mörka håret (naturlig färg).

Förutom de listade för förtydligande används också:

Fördelen med dessa klarare är uppenbar, eftersom alla produkter är tillgängliga och helt ofarliga, vilket inte kan sägas om den färdiga färgen. Den enda varningen är allergi mot vissa ingredienser.

Lightening med naturliga ingredienser har en nackdel. För att uppnå en ljus blond misslyckande. Särskilt om den ursprungliga färgen på strängarna var mörk.

effekt

Resultatet beror primärt på krullarnas initiala färg. Det rekommenderas inte att använda naturliga kaffefärger på lätt hår.

Förutom att den rödaktiga nyansen för att få en rik, vacker ton inte fungerar. Samt tillämpa metoden för färgning av hår som tidigare har färgats med kemikalier.

Hållbarheten hos naturliga färgämnen är liten (upp till 3-4 tvättar), men du kan förbättra effekten med tillsats av henna. En asiatisk växt varar längre på håret. Dessutom tenderar det att ackumulera pigment på hårstrukturen. Efter nästa ansökan kommer strängarna att förvärva en rikare nyans.

Ett annat sätt att öka hållbarheten hos skuggningshår är att använda sköljningar efter varje schampo på grund av kaffekookning, ekbark och andra komponenter som användes för färgning.

Tips / rekommendationer

 • Lätt naturligt hår bör inte färgas med mörka naturliga pigment. Få rik färg med naturliga färgämnen kommer inte att lyckas. För att få en rik färg krävs flera procedurer. Naturligt pigment avsätts på hårets yta och ackumuleras med varje ny färgning, vilket resulterar i önskad ton.
 • Innan du använder komponenterna för första gången är det nödvändigt att testa för allergier.
 • Om det finns tvivel om resultatet, kan du för-måla strängen på det mest inkomplicerade stället och se till att effekten erhålls.
 • Med hjälp av folkrecept måste du följa alla instruktioner. Felaktig applicering och brott mot formuleringen kan leda till ojämn färgning av trådarna och få en matt skugga.
 • Målade naturliga pigmentkrullar behöver mild omsorg. Det är oönskade att använda en hårtork och andra värmeanordningar för läggning.
 • Samtidigt kan de naturliga komponenterna inte använda kemiska föreningar. Förutse resultatet blir omöjligt.

recensioner

Mina strängar är naturligt bruna i färg. Från solen och frekventa krullar bleknades håret och blev torrare. Jag vill inte använda kemiska färgämnen. Från de naturliga komponenterna valde man ett avkok av ekbark och använder det regelbundet för tonning. En gång i veckan applicerar jag den kokta blandningen av avkok och henna till strängarna och håller i 15-20 minuter. Det tar lite tid för rutinerna, men mina krullar lyser med hälsan. Anställda på jobbet tror inte att en sådan effekt kan uppnås med ett enkelt avkok.

Jag vågar inte använda färdiga färger för färgning. Mitt hår är så tunt, och efter exponering för kemikalier är jag rädd att den blir spröd. Hon bestämde sig för att lätta individuella strängar med honung. Resultatet är vackert och håret efter proceduren är bara doftande.

För att ge min nyans ett naturligt brunt hår använder jag kaffe. Varannan vecka brygger jag en drink från naturkorn och applicerar den i 1 timme på håret. Förutom färg visas en vacker glans. Och strängar blir starka och lydiga. Jag förstår verkligen inte människor som förstör hår med kemiska färgämnen, om det finns ett så användbart och säkert sätt.

Masker för mörkt hår - färgat och naturligt. Recept masker för svart hår - djupet av färg och grooming

Mörka hårskärmar har sina egna egenskaper. En av de viktigaste förfrågningarna - hur man bevarar och förbättrar sin naturliga eller konstgjorda färg samtidigt som frisyrens glans och silkesmjukhet ger? För att hjälpa till i detta kan maskera för svart hår enligt hem recept.

Hur mörka hårmaskor fungerar och vad de är gjorda av

Många masker för ägarna av mörkt hår utmärks av den särdrag att de innehåller komponenter som har en kort färgningseffekt.

· Kakao i form av pulver eller smör

Vissa örter har liknande egenskaper. Det är därför som masker för brunetter med försiktighet ska använda blondiner, röda och ljusa brunhåriga kvinnor.

Inte bara de namngivna, men många andra komponenter i maskerna för svart hår, färgar dem inte direkt, men påverkar aktivt syntesen av eumelanin. Så kallad ett av de två pigmenten, på proportionerna och hur mycket det beror på brunettens hårfärg.

Naturligtvis fungerar det även på hår och andra komponenter i hårmask, behandlar sin skadade struktur, underlättar kamning, lägger till glans och så vidare.

Recept för mörkt hår med kaffe och kakao

Kafé

Grädde och ägg - Återställ strukturen av skört hår. Och kaffe i kompositionen förbättrar inte bara deras naturliga färg, men förhindrar också förlusten på grund av blandning med olja.

Förbered en stark dryck, brygga 2 msk. skedar av malet kaffe 100 ml vatten. Efter en halvtimme tillsätt 80 ml dricksvätska, 50 ml luktfri solrosolja och äggula. Sprid masken på håret, blöt i 30 minuter och skölj.

Brasserie med svart bröd och kakao

Kombinationen av ingredienserna i denna mask sätter i ordning det livlösa feta håret, vilket ger dem lydnad i styling. Och signifikant basvolym, som kommer att pågå flera timmar efter användning av masken.

Blöt i 120 ml mörk ofilterad öl 1 skiva svart bröd utan skorpa. Smält honungen i ett vattenbad och lägg det till öl med bröd, tillsätt 2 msk. skedar av kakaopulver. Applicera på håret, var särskilt uppmärksam på rötterna, täck huvudet med plast och en handduk, vänta 40-50 minuter och skölj.

Kaffe med majonnäs

Sammansättningen av denna mask är skapad för glans av hår med en hälsosam struktur, som de fördelaktiga elementen i burdocken bryr sig om. Och även på grund av majonnäs efter det blir det lätt att lägga till det tuffaste och mest stygga håret och räta lockigt hår.

Förbered kaffe, ta 200 ml vatten 2 msk. skedar av snabbkaffe. Lämna ett tjockt lager för masken, filtrera kaffet och blanda det varmt med 1 msk. sked av majonnäs, äggula och 2 msk. skedar av burdock olja. Sprid över håret och skölj efter 30 minuter.

Från kakao och henna

Huvudskillnaden för denna mask är den uttalade färgningseffekten av henna, liksom den laminerande effekt som kakao erbjuder. Cognac - vitamincocktail för hår, ökar dessutom blodcirkulationen i hårbotten. Tja, äggulan - närmar och mjukar.

Förbered henna genom att späda ut det enligt förpackningsanvisningarna. Tillsätt kakaopulver, äggula och 1 msk till Henna. sked brandy. Blötlägg masken med henna på håret enligt instruktionerna på det, tvätta sedan ditt hår.

Banan med choklad

Choklad på tungan - förbättrar humör och appliceras på håret - fyller dem med vitalitet. En banan med honung ger dem silkeslen mjukhet, pomp, glans och slät, vilket ger dem likhet med det utseende som skulle vara efter en salonglaminering.

Sätt den smälta chokladstången i vattenbadet, tillsätt 25 g honung. Mash pureed (färgad sandpapper) banan. Blanda den med choklad när den smälter till ett helt flytande tillstånd. Applicera en mask över hela längden på håret. Värm huvudet med polyeten och en frottéhandduk och vänta i 60 minuter. Tvätta sedan av det.

Kollagen med choklad

Hemligheten hos denna ursprungliga mask för pomp och strålning är kollagen. Han skyddar också håret perfekt mot de aggressiva effekterna av sommarsol, vinterfris och stadsförorenad luft. Choklad bryr sig om färgdjupet. Satsen av oljor stärker hårets rotare, ger volymen och dessutom kämpar med mjäll.

Smält mjölkchokladstången och häll i disken med kollagenpulver, rör omedelbart där på röret så att inga klumpar kvarstår. Lägg också snabbt till en varm, ännu inte börjad för att härda chokladmassan av 20 ml burdockolja och 12 droppar essentiella olja av kastanj och citrongräs. Applicera masken på håret, lämnar inga torra trådar, täcka dem med plast, varma med en handduk och lämna i 45-60 minuter, tvätta sedan håret.

Andra Hemlagade Mörka Hår Mask Recept

Vitamin med oljor

Masken av oljor och vitaminer fuktar och återställer helt torrt hår, speciellt skadat, till exempel genom färgning. Och kakaosmör förbättrar sin färg.

Häll 50 ml kakaosmör och burdockolja i disken i ett vattenbad, tillsätt 3 droppar essentiell olja av orangefärgad orange och 5 droppar vitaminer A och E. Efter att ha blandat allt, sätt oljeblandningen på håret, täcka dem med plastfolie och linda i en handduk. Tvätta av efter 20 minuter.

Te och grädde

Inte bara toning hår, te ger dem också elasticitet och behandlar sjukdomar i hårbotten. De återstående ingredienserna fuktar och mjukar främst, utan att påverka graden av tinting hårbrygga.

Gör svart te med en hastighet av 100-120 ml vatten per 1 msk. en sked teblad. Tåla en infusion om 20 minuter och anslut den med 1 msk. en sked olivolja (du kan lukta) äggula och 2 teskedar av tung grädde. Gnid en stor del av blandningen i hårrötterna, använd resten över hela längden, lind huvudet i polyeten och vänta 30 minuter. Tvätta huvudet.

Ört med svartbröd

Den unika användningen av rugbröd för skönhet och hälsa hos hår är känd från tiden, varav det fanns skriftliga källor i allmänhet. En bukett örter passar bäst för mörkt hår - förbättrar färg, bidrar långsiktigt till utvecklingen av färgpigment och skyddar mot dugghet som uppstår genom användning av stylingprodukter och skadlig strålning från solen. Alla komponenter tillsammans ökar hårväxten.

Förbered en infusion av en blandning av torkade örter, tagen 1 tesked nässla, oregano, blommor av celandine, salvia och plantain. Torka buljongen och suga den i smöret av svartbröd, i proportioner som är tillräckliga för tjock vassle. Applicera produkten på håret, från rot till spets, täck huvudet med polyeten och varma med en handduk. Tvätta av efter 1-2 timmar.

Näsdel med senapsolja

Ägare av mörkt hår kan lösa problemet med mjäll i parallell genom att intensifiera och fördjupa hårfärgen - så här visar senapolja och nässle sig. Ägg och grädde näring och mjuknar hårbotten. Havregryn när man gnuggar masken i hårets rotare fungerar som ett massageverktyg, och ger också användbara spårämnen.

Infusion av 2 msk. skedar med torrt näsblad eller 6 msk. skedar av juice från den unga (sallad) nässla blandad med äggula, 2 tsk senapsolja, 3 msk. skedar gräddfil och 2 h. skedar av havregryn. Applicera en mask, huvudsakligen på rötterna, men lite och längs hela längden. Tvätta håret på 30 minuter.

Cherry

Färgdjupet i denna mask visar körsbär, det ger näring också håret med vitaminer, stärkelse - djupt rengöring, citron - lägger till glans.

Ta 350 g körsbärsrör, färska eller tinade frusna, ta bort benen från det och hugga i puré med en mixer. Tillsätt 1 msk. sked citronsaft och 1 tesked stärkelse. Sprid blandningen över ditt hår och täck huvudet med polyeten. Skölj efter 30 minuter.

Hur man använder en mask för svart hår

Det är omöjligt att på förhand veta hur en mask med färgverk på mörkt hår kommer att påverka. För att undvika obehagliga överraskningar är det bättre att prova på en sträng först - om resultatet kom till smak - masken ges en grön färg.

Effekten av denna typ av masker kan stärkas och fixeras, om håret tvättas efter dem sköljs med infusion av en växt som påverkar pigmenteringen av hår - salvia, nässla, ekbark, svart te, valnötter.

Om masken var med färgämnena, bör håret torkas naturligt och inte med hårtork.

Sätt på masken på den smutsiga (inte bokstavligen självklart), lite våta strängar.

Maskor för brunetter står på huvudet i ungefär en timme för att få tid att arbeta med färgämnen, men för kompositioner med aggressiva ingredienser (lök, konjak, peppar, senap, etc.) mäter mindre tid - 15-20 minuter och i allmänhet strikt tills ögonblicket på huvudet obehag kommer att märkas.

Kaffemask hemma

För att stärka håret och återställa vitaliteten användes många ingredienser av naturligt ursprung. En av dem är naturligt kaffe. Han har länge förankrats i stället för favoritkomponenterna i maskerna, som är hemma. Jord kaffebönor innehåller många aktiva ingredienser som på en djup nivå återställer hår, fyll dem med styrka, elasticitet. Dessutom är krullarna mycket glänsande, vilket betonar deras friska utseende.

Egenskaper och fördelar

En sådan inverkan på håret är tillhandahållen genom närvaron av följande element i kaffe:

 • koffein - det aktiverar cellernas arbete, laddar dem med energi, förbättrar deras skyddande funktioner;
 • antioxidanter - sakta ner åldringsprocessen, förhindra bildandet av maligna vävnader, komprimera kollagenskiktet;
 • polyfenoler - stärka, förhindra skallighet;
 • karotenoider - ge en färgningseffekt, gör färgen mättad;
 • klorogen syra - har antioxidantegenskaper, skyddar lockar mot aggressiva miljöpåverkningar;
 • Vitamin B1 - behandlar tunt, svagt hår;
 • vitamin B2 - behandlar skallighet i vilket stadium som helst
 • Vitamin PP - förhindrar att gråstrålarna uppträder tidigt, mättar färgen;
 • kalium - håller vatten i cellerna, fuktar torrt hår;
 • fosfor, järn, magnesium - mätta cellerna med syre, förbättra blodcirkulationen, närma folliklarna, säkerställa tillväxt.

Indikationer och begränsningar

Kaffemaskar är perfekta för ägare av mörka, tråkiga, torra, sköra strängar. Det är också tillrådligt att använda om du vill aktivera curls tillväxt, sluta förlusten. En effektiv hemmamask kommer endast att ske vid regelbunden användning av den en gång i veckan.

Kaffe är en specifik produkt, inte alla, den är lämplig som en ingrediens för masker. Detta gäller för personer med högt blodtryck (de som inte rekommenderar att man dricker kaffe), de som är överkänsliga för sin sammansättning, bör noggrant välja allergikänsliga recept. Blondiner kan inte sätta en kaffemask, eftersom färgningseffekten gör dem till en rödaktig färg.

Nyanser av att använda masker

Med tanke på alla egenskaper hos huvudrediensen, bedömer du genom recensionerna, kan du uppnå ett mycket bra resultat.

1. Använd endast jordbönor för hemlagade masker, eftersom en mask med snabbkaffe inte har samma egenskaper.

2. Före proceduren, tvätta håret ska inte vara - bara tillräckligt för att fukta strängarna.

3. Blandningarna själva är beredda från marken, som härrör från bryggning. För att underlätta att kornen tvättas senare från huvudet, lägger de lite balm i masken.

4. Först appliceras massa med massrörelser till rotområdet och sprids sedan längs hela längden upp till spetsarna.

5. Effekten av en hemgjord mask kommer att bli flera gånger bättre om huvudet värms med plast och en handduk, och allt hår är dolt under dem.

6. Ju mörkare håret - ju längre du behöver hålla masken på huvudet med en färgningseffekt.

7. Behandlingsförloppet på detta sätt - 10 sessioner, en gång i veckan.

8. Efter masken, använd inte schampo, för att inte tvätta det fortfarande inte fasta kaffepigmentet. Som ett alternativ kan du använda ett ägg.

9. Mask med cognac håller inte längre än 20 minuter.

10. Om syftet med ansökan är behandling, men inte förebyggande, är det under denna period nödvändigt att vägra från torkning, strykning och andra aggressiva anordningar.

Göra hem rättsmedel

Det finns många varianter av recept för beredning av terapeutiska blandningar baserade på kaffe hemma. Alla ytterligare ingredienser förbättrar dess egenskaper, varierar beroende på behoven hos en viss typ av hår.

№1. Basic. Brew två teskedar kaffe i en kopp vatten, fördela förtjockningen över hårbotten och hela hårlängden, värma upp det, skölja av efter 15-25 minuter, beroende på mättnad av ursprunglig färg.

№2. Med konjak och kaffe. En matsked bryggd mark blandas med ägg (två äggulor), tsk. olivolja, konst. l. brandy och 2 msk. l. varmt vatten. Applicera på rötterna och hela längden på spetsarna, håll inte mer än 20 minuter.

№3. Lökmask. En tesked varm brödjord blandas med en matsked lökjuice, samma mängd burdockolja och honung. Förvara bör vara 30 minuter, tvättas med en liter vatten, som tillsättes 100 ml citronsaft.

№4. Den bästa färgfärgsmasken med kaffe hemma. 2 matskedar av färglös henna blandat med varmt vatten för att få en mushy stat, tillsätt 2 msk. l. bryggd tjock. Håll dig inom en timme. Bedömning av recensioner gör denna blandning färgen ljus och mättad.

№5. För tillväxt. En matsked av marken blandas med äggulorna av två ägg, en tsk ricinolja och två msk. l. konjak. Applicera direkt på rotzonen, isolera, håll i 10-20 minuter.

№6. Nourishing mask. För hennes behov:

 • mjölk (1 kopp);
 • kaffegrund (2 msk. l);
 • flytande honung (1 msk.);
 • ägg (1 stycke).

Förberedelse: Lägg till kaffebryggor i mjölken, varma i några minuter. Efter blandningen är varm sätt honung, ägg i det, blanda noggrant. Applicera på håret, linda dem med en film och en handduk, håll i 20-30 minuter, skölj med en sköljning. Även om matlagningsprocessen tar tid, kommer håret utan tvekan att känna till fullo fördelen med naturliga ingredienser.

№7. För torra, tråkiga lockar. 100 ml olivolja värms upp lite, tillsätt en matsked av tillagad tjock olja och ett par droppar orange eterisk olja för att lägga till sken. Applicera på rotområdet och över hela längden, linda in, håll i 30 minuter.

"Jag bestämde mig hemma för att förbereda en mask för färgning från naturligt kaffe - jag gillade resultatet! Hårfördelen är obestridlig och färgen är intressant, naturlig. Ingen kemisk färg kan inte jämföras. Curls började lysa - vilket inte tidigare observerats. Jag vill prova en annan mask med konjak, jag har fokal skallighet, i de recensioner som de skriver att det borde hjälpa. "

Julia, Moskva regionen.

"Regelbundet gör jag varje vecka en kaffesköljmask. Efter att ha tvättat mitt huvud, knådar jag den medicinska blandningen med tjocken, tillsätt lite lämplig balmsköljning till den. För mig är fördelarna förstärkta och underhållna av en god, mörk färg som skymmer i solen. Redan hooked på denna procedur flickvän, som hon beundrade ständigt mitt hår. "

"Nu är jag i position, användningen av färger var förbjuden. Men du vill se vacker, men inte med en tvättad musfärg. Jag blev rekommenderad att göra en mask med effekten av färg på receptet av henna och kaffe. Jag vill säga så mycket min färg har inte förändrats, men håret har blivit mycket hälsosammare att se, glansa. Bedömning av recensionerna, för att uppnå mättnad av nyansen måste du applicera en kaffemask regelbundet varje vecka. "

"Jag tyckte verkligen om hårmasken med mjölk, honung, ägg och kaffe. Ibland lägger jag lite burdockolja till det för större bra, effekten är cool. Mitt hår är som halm, torrt, livlöst, och som jag gör denna procedur - i tre dagar ser de ut släta, glänsande och viktigast - de har blivit mycket mjuka och jag vill röra dem hela tiden. Jag råder alla och jag kommer att fortsätta att göra det själv. "

"Jag visste inte att det var möjligt att använda kaffe för hår. För att stoppa skallighet, försökte jag mycket köpta kosmetika. Fördelarna med dem är tvivelaktiga, men kostar lite. Efter en månad misslyckad behandling med dem bytte jag till hårmaskiner som var beredda hemma. Gradvis, vecka efter vecka, började de falla mindre. Gillade speciellt masken med cognac. Ett enkelt recept och snabb åtgärd. "

Ksenia, Nizhny Novgorod.

Masks växande popularitet för skönhet av hår från naturligt kaffe, kokt hemma. De är ett lagerhus med nästan alla nödvändiga element för lökens hälsa, och därför för alla strängar. Enkla recept ingredienser gör deras användning tillgänglig.

Kaffemask med färgverkning

Hårmask med kaffe är användbart för tjejer och kvinnor vars krullar måste stärkas och kompletteras med näring. Dessutom, på grund av närvaron av naturlig färgämne i naturliga kaffebönor är den idealisk för brunetter och mörkbrunhåriga kvinnor. Effekten kan upplevas av tjejer med mörkt och askblont hår, om de vill göra dem mörkare. Men blondiner, rödhåriga och i allmänhet ska alla blonda människor avstå från att använda kaffe för att stärka krullarna.

Denna mask omfattar användandet av endast naturliga och högkvalitativa komponenter, så att du kan lägga undan en burk med omedelbar kaffe, liksom alla slags smaksatta kaffedrycker och blandningar av typen "3 in 1". I stället fyller du på äkta malet kaffe eller mala välrättade kaffebönor i en kaffekvarn. Och alla nödvändiga tillsatser och ytterligare komponenter måste läggas till masken enligt originalreceptet.

Kaffemask: det enklaste receptet

I sin enklaste form är en kaffe hårmask ett slags sköljmedel i den meningen att det appliceras efter schamponering och stannar på håret i några minuter. För att förbereda en sådan komposition, ta 5 matskedar av nymalt kaffe och brygg kokande vatten i en halv liter.

Det resulterande kaffedekoket kan inte appliceras omedelbart: det måste stå och kyla något.

Cirka en timme senare, när kaffet har tid att maximera sina fördelaktiga egenskaper, kan du påverka infusionen och skölja krullarna. Detta bör göras efter att du har noggrant tvättade rester av schampo.

Mask med kaffe, äggula och smör

I en annan, mer komplex version kommer kaffemasken att kräva mer ingredienser och mer ansträngning från dig. Men masken med kaffe, beredd enligt detta recept, ger en mycket större effekt på håret, och det blir märkbart bokstavligt efter den första applikationen. Du behöver:

 • färskt, nybryggat kaffe (ca 100 ml, företrädesvis i form av värme)
 • dessutom ca 3 matskedar från marken från under druckna kaffet
 • 1 äggula (utan protein, eftersom protein torkar huden, men vi behöver inte det)
 • 1 tsk mandel (eller någon annan av ditt val: olja, ricinus, burdock) olja

Dessutom kan du berika kompositionen med någon användbar eterisk olja: till exempel lavendel, citron, grapefrukt eller någon barrträd.

Denna komponent kommer att förbättra de omsorgsfunktioner som kaffemaskan har för hår och ge det nya nyanser av trevlig arom. Alla ovanstående komponenter blandas försiktigt och läggs i slumpmässig ordning. Tillsätt 5 droppar eterisk olja i slutet och blanda noggrant med kompositionen.

Applicera blandningen före shampooing, eftersom kompositionen med kaffe appliceras på torra lockar. Under applikationen, glöm inte att jämnt fördela masken på hårbotten och hela längden på spetsarna, och sedan försiktigt men effektivt massera huvudet för att bättre absorbera komponenterna. På grund av de naturliga egenskaperna hos alla komponenter aktiverar denna kaffeprocess blodcirkulationen i hårbotten, stimulerar cellförnyelse och accelererar tillväxten. Som ett resultat blir håret starkt, smidigt, glänsande och voluminöst.

Ytterligare effekter

Förutom de viktigaste obestridliga fördelarna, kommer användningen av kaffe att hjälpa dem som vill ge en choklad eller något gyllene nyans.

Till skillnad från ett sådant vanligt naturligt färgämne som henna, överdriver en kaffemask inte lockningar, men tvärtom gör dem mer lätta och elastiska. För att få en färgande effekt måste du hålla masken på håret lite längre, inte mindre än en halvtimme. Från den tid då masken kommer att vara på huvudet beror det på graden och djupet av den resulterande nyansen.

För brunhåriga kvinnor kan en mask med färgämne berikas med en matsked av högkvalitativ cognac. Denna ädla alkoholhaltiga dryck kommer att ge varje hår ytterligare inget mindre ädelglans. Blondiner och tjejer med ljusbrunt hår kan göra krullarna mer gyllene. För att få denna honungskugga är det tillräckligt att lämna masken på huvudet i 10-15 minuter och tvätta sedan noga av det.

Upprepa proceduren för att applicera masker med kaffe regelbundet, men inte mer än 3 gånger i veckan. Naturliga antioxidanter av kaffebönor är mycket aktiva, så de positiva resultaten från sådan behandling kommer att märkas tillräckligt snart. För att förbättra effekten och bevara den, försök ta hand om ditt hår och mellan behandlingarna. För att göra detta, behåll krullarna från de kalla, starka vindarna, gör inte styling med hjälp av heta enheter. En sådan enkel, men konstant vård kommer att ge ditt hår ett hälsosamt och strålande utseende.

Hemmagjorda masker för mörkt hår: vilka ingredienser att välja, hur man lagar mat

Brunetter, enligt statistiken, är armén mycket mer talrik än blondiner. Man tror att mörkt hår har större tjocklek och styrka, så att de skapar utseendet på ett lyxigt och frostigt hårhår. De är skyldiga i sin färg till eumelaninpigmentet, som råder över den andra - pheomelanin (som bestämmer kretsens ljusa nyanser). Brunetter har en distinkt fördel gentemot blondiner: de blir gråa mycket senare. För att betona skönheten hos sina mörka strängar, för att förlänga sin ungdom, borde mörkahårda skönhetar ta hand om dem.

Det finns speciella masker för mörkt hår, som kan förberedas hemma från vanliga produkter. De stöder hur mycket pigmentet - eumelanin fungerar, vilket kan tråkigt utifrån effekterna av olika faktorer och i avsaknad av korrekt vård. Låt inte detta hända och försök att mätta ditt mörka hår med styrka och glans med enkla men mycket effektiva masker. Ingredienser för att plocka upp är inte svårt.

Sammansättningen av masker för mörkt hår

I naturen finns det många ämnen som har färgningsegenskaper. De skiljer sig från "kemi" och syntetik, som är fyllda med butiksrör för hårfärgning. Naturliga produkter har ingen långvarig effekt, men de förstör inte strukturen på trådarna, tvättar inte pigmentet. De förbättrar endast kromaticiteten hos det ursprungliga melaninet inuti varje hår. Till mörka krullar lyser vacker glans, förstärkt sin naturliga charm, du måste aktivera Eumelanin. Många produkter som kan bli huvudämnet av masker för mörkhåriga unga damer kan göra detta.

 • Kaffe är den bästa vårdprodukten för dem med mörkt hår. Det förstärker inte bara den ursprungliga färgen utan förstärker också rötterna samtidigt som strängarna inte faller ut. Det ger styrka och energi i flera dagar, trött på konstant stress mot hennes lås.
 • Kakao är mästaren i hemlaminering av mörkt hår. Vill du ha en naturlig, men strålande hårglans, kringgå frisör? Brunetter rekommenderas att använda kakao masker för deras mörka hår, både från pulver och med införande av kosmetisk olja. Båda produkterna kommer att göra dina curls till en strålande skärm, vilket återspeglar något ljus - naturligt och artificiellt.
 • Äkta bark, nässla och salvia är den perfekta grunden för alla kosmetiska masker för mörkt hår. Du kan själv lagra på detta råmaterial: samla, torka och använda för det avsedda ändamålet. Du kan köpa färdiga apotekskostnader. I båda fallen garanteras effekten av glans och glans. Buljonger och infusioner av ek och salvia bark är kända för sin toniska effekt för hårbotten, rötterna och håret i allmänhet. Så, förutom yttre resultat, kan du stärka trådenes hälsa från insidan.
 • Svart te, starkt bryggt, är också mycket bra för att behålla vackert, naturligt, mörkt hår. Om du sköljer dem regelbundet krullar efter tvättning blir deras skugga rik och ljus. Förutom sköljning kan den också användas som bas för masker.
 • Valnötter har en kraftfull färg effekt och rekommenderas inte för att ta hand om blont hår, eftersom de kan förstöra den ursprungliga färgen på blondiner. Men brunetter kan njuta av glansen att valnötterna dekorerar håret.
 • Senapolja kan också vara ett utmärkt sätt att förbättra glansen av mörkt hår, men inte alla kan uthärda sin irriterande effekt på hårbotten. Det fanns fall när en tillräckligt allvarlig hudallergi började, strängar föll rikligt ut efter masker med senapsolja. De är dock sällsynta. Om du förpröva det här verktyget kan du skydda dig mot oönskade effekter.
 • Sojasås kan också aktivt inkludera brunetter i maskerna för deras hår.

Dessutom finns det ingen exotisk bland dem: alla dessa produkter är alltid till hands, de kan alltid hittas på hyllor i affärer eller apotek.

Så, till vackra brunetter kommer ingenting att förhindra att förbereda en utmärkt, effektiv, naturlig mask för att behålla hårfärgen.

Det viktigaste är att lära sig hur man gör det korrekt.

Hemligheter om användningen av masker för brunetter

För att en hemlagad hårmask ska vara effektiv, motiverar det alla förhoppningar som ställs på det, du behöver veta några små nyanser av dess förberedelse. Ett ögonblick som inte beaktas kan visa sig vara en besvikelse, så försök att strikt följa rekommendationerna nedan, och då kommer den mörka hårvårdsproceduren att bli en massa trevliga känslor och känslor.

 1. Eftersom alla ovanstående medel har ökat mörkt pigment av hår, ger de en viss nyans. Om dina krullar inte är svarta som stig, är det bättre att testa deras effekt. För att göra detta, applicera en kokad mask på en tunn, separat sträng dold under hårets tjocklek. Efter att den behandlade krullen tvättats och torkats kan du visuellt utvärdera resultatet. Vanligtvis, efter ett sådant test, är strängen efter masken avsevärt annorlunda än resten av hårmassan: den lyser, den blir mycket mörkare och mjukare.
 2. Det andra testet måste hålla fast vid huden, kontrollera det för allergier mot maskindelarna. Handleden är den perfekta platsen för att göra detta test. Det kommer omedelbart visa huruvida efter appliceringen av denna åtgärd förväntas du ha problem i form av hudutslag och irritation.
 3. Om masken innehåller kosmetiska oljor eller honung är det bäst att värma dem lite upp till 40-50 grader. Detta kommer att förbättra effektiviteten hos din beredda produkt. Om du använder ägg och eteriska oljor rekommenderas det att sänka uppvärmningstemperaturen för alla ingredienser så att ägget inte curdler och de eteriska oljorna inte förlorar sina fördelaktiga egenskaper.
 4. Kaffe för beredning av sådana masker kan användas endast naturligt, utan tillsatser, fin eller medium slipning. Sova kaffe (om det är friskt och utan socker) kan också vara en utmärkt grund för en sådan mask.
 5. För att göra masken lätt att tvätta bort efter proceduren, bör den inte torka ut och bilda klumpar i håret. För att skydda dig från detta, blanda alla ingredienser i en mixer. I detta fall kommer blandningen att få önskad konsistens och jämnt falla på trådarna och tvättas sedan lätt bort.
 6. Masker för mörkt hår appliceras på smutsiga, något fuktiga strängar.
 7. Eftersom många masker för mörkt hår utför inte bara en färgfunktion, utan också en förstärkande, kan de först göras ordentligt i rötterna. Denna självmassage kommer bara att gynna. Därefter är det redan möjligt att bearbeta trådarna och tipsa sig själva med den beredda blandningen. Det sista ackordet combing curlsna med en sällsynt kam: detta kommer att förhindra att de blir trassliga i framtiden.
 8. Därefter är det bara att sätta på ett duschlock som kommer att skapa ett termiskt vakuum: det accelererar effekten av användbara ämnen. Du kan knyta en varm scarf, en scarf, en terry handduk över den.
 9. Masker som innehåller kryddor och andra irritationsmedel i hårbotten är bättre att inte överdriva det: 15-20 minuter räcker för att uppnå önskad effekt. De återstående blandningarna är säkra i en timme. Ett antal masker kan göras även för hela natten.
 10. För sköljning, använda svart, starkt te, ett avkok av salvia, ek bark, valnöt - alla dessa verktyg ökar inverkan på pigmentering av mörkt hår. Om kosmetiska oljor har använts, är masken bättre att tvätta med schampo, torka lidit huvudet direkt till den oljiga blandningen. Efter vzobote all denna massa av skum, är det lätt att tvätta bort under en stråle av vanligt vatten.
 11. Försök att torka håret efter dessa masker på ett naturligt sätt, utan att använda en hårtork.
 12. En gång i veckan kommer sådana förfaranden att vara tillräckliga.

Gör en mask för mörkt hår varje gång du märker att håret förlorat lyster, inte längre lysa, tråkig och livlösa trådar hängande. Återupplev dem redan efter den första behandlingen du ge dem ett nytt liv - en ljus, mättad färg, naturlig, mycket vacker glans, och viktigast av allt - att stärka inifrån. Om du följer alla dessa rekommendationer kommer var och en av recepten att vara användbar och effektiv.

För hår är mycket användbar mask med arganolja. Om recept för smör och masker finns här >>

Stärka och återställa hår kan vara med hjälp av kanel. Naturprodukt kommer att återställa sken och hållfasthet mot håret: https://beautiface.net/maski/dlya-volos/korica.html

Översikt över de bästa receptmaskarna för mörkt hår

På samma sätt som det inte finns två identiska mänskliga organismer finns det inga två identiska hår. Någon de är tunna, spröda, splittrande, någon - täta, styva, som borst. Krullarna reagerar därför på masken på olika sätt. Det finns många recept, men vilken kommer att förbättra färgen på ditt hår, bara du kan bestämma. Prova olika masker: Gillar inte en - byt till en annan komposition. Och den andra kommer att vara värdelös - prova det tredje botemedlet, kanske blir det bäst. De negativa recensionerna om maskerna för mörkt hår från brunetter är dock mycket få, och oftast beror de på att de inte kan använda dem. Välja recept, fokusera på välkända, välkända produkter. Proportionerna anges ungefärligt på hårets genomsnittliga längd, så att du kan ändra dem för dina data. Kom ihåg att färgkomponenten måste vara huvudmasken.

 • Klassisk kaffemask

2 bord. skedar av marken naturlig kaffebröd 250 ml kokande vatten, täcka, lämna i 40 minuter, sprida sig med vätskan längs strängarna i en halvtimme.

 • Kaffe + mjölk + äggula + smör

2 bord. tsk mald naturlig kaffebrygd 100 ml kokande vatten, täck och låt stå i 40 minuter, tillsätt 100 ml mjölk vid rumstemperatur (eller grädde), rå äggula, 50 ml oraffinerad vegetabilisk olja. Åtgärdstiden är ca 20 minuter. Denna mask samtidigt läka skadade, utsatta för sprött hår och besökte.

 • Kaffe + konjak + äggula + smör

2 bord. tsk mald naturlig kaffebrygd 100 ml kokande vatten, täck och låt stå i 40 minuter, tillsätt 50 ml av konjak (eller rom), två rå äggula, 50 ml oraffinerad vegetabilisk olja. Eftersom masken innehåller alkoholinnehållande dryck, efter 15 minuter, är det bättre att tvätta bort det.

 • Kaffe + kefir + äggula + henna

2 bord. skedar av mark naturlig kaffebröd 100 ml kokande vatten, täck, låt i 40 minuter, tillsätt 100 ml kefir vid rumstemperatur, rå äggula och 1 bord. sked Henna. Åtgärdstid - 1 timme.

2 bord. skedar av mark naturligt kaffe, 1 bord varje. sked av basma och henna brew 100 ml kokande vatten, täcka, lämna i 40 minuter, sätt på håret i 1 timme.

 • Kakao + honung + smör + kefir

3 bord. skedar av naturligt kakao pulver mix med 1 bord. sked av honung, 1 bord. sked av ricinolja, 5 bord. skedar av kefir. Åtgärdstid - 1 timme.

500 gram färsk körsbär, förtvättad från frön, krossas och appliceras på håret i en halvtimme.

 • Kakao + kanel + peppar + smör + äggula

3 bord. skedar av naturligt kakao pulver mix med 1 bord. sked av kanel, en nypa röd paprika, 1 bord. sked av vegetabilisk orefinerad olja, äggula.

Med dem blir någon brunett ännu ljusare, vackrare, mer märkbar. Var inte lat: använd naturens gåvor som kännetecknas av naturlighet, säkerhet och mycket större effektivitet än många butiker.

Masker för mörkt hår

Det har länge observerats att kontingenten hos mörkhåriga unga damer är mycket bredare än blonda jungfruens samhälle. Till skillnad från blondiner kan brunetter skryta av starkare och tjockare lockar och lyxig hårvolym. Den ädla skuggan av hår blir resultatet av aktiv utveckling av eumelanin - detta pigment är överlägset pheomelanin, vilket är ansvarigt för färgning av trådarna i en ljuston. Således får brunetter en betydande fördel i form av ett senare utseende av grå hår.

För att ytterligare skugga skönheten i mörkt hår bör deras ägare ta hand om hårets återhämtning i tid. För att göra detta måste du regelbundet skämma bort lock med olika hemlagade masker. Framställningen av sådana kompositioner tar inte mycket tid och kräver inte inköp av dyra produkter. De nödvändiga ingredienserna finns i vilket kök som helst. Mörka hårvårdsprodukter är utformade för att främja produktion och kvarhållande av eumelanin, vilket skyddar trådar från förlusten av hälsosam glans och färg.

Den perfekta komponenten av masker för brunetter

Naturen gav generöst mänskligheten naturliga färgämnen. Om märkesvaror av syntetiska produkter är en tveksam kombination av hänsynslösa kemikalier, är produkter av naturligt ursprung mycket känsligare: de skadar inte hårets bräckliga struktur och förstör inte det värdefulla pigmentet. Målet med naturliga färgämnen är att öka mättnaden av naturlig melanin, som ger näring åt varje enskilt hår. För att återge skinsglans och raffinerad charm är det nödvändigt att "väcka" Eumelanin. Det här arbetet är ganska kapabelt för många naturprodukter - och det är vad de borde ingå i sammansättningen av hälsomaskar.

Kaffe hävdar att hon är hedrad mästare i restaureringen av mörkt hår. Å ena sidan, det gör den ursprungliga nyansen av strängarna mycket ljusare och mer mångfacetterad, å andra sidan - det stärker rötterna effektivt och därmed sparar håret från att falla ut. Bland annat får kaffe snabbt håret till tonen, vilket återvänder sin tidigare glans och elasticitet.

Senapolja

Senapolja ger raffinerad glans över hela ytan. Den enda nackdelen: inte varje kvinna kan utstå brännande känsla på grund av den aktiva påverkan på den känsliga hårbotten. För dem som vågar experimentera med senap, ibland finns det en skarp allergisk reaktion, vilket leder till snabb håravfall. Därför krävs extrem försiktighet när det gäller senapsolja. För att undvika negativa manifestationer är det bättre att testa i förväg på ett litet område av huden. Hårmaskar med senap beskrivs i detalj på vår hemsida.

Svart te

Starkt svart te är känt som en oumbärlig komponent i vård av matt mörkt hår. Med konstant användning som balsam blir skuggan märkbart ljusare och rikare. En annan, inte mindre effektiv möjlighet att använda te är som grund för olika masker. Det bör noteras att du bara behöver använda bryggt te, och inte som en väska, eftersom deras sammansättning är extremt tveksam.

kakao

Kakao anses vara det mest effektiva sättet att laminera mörkt hår. Om du vill träffa krullarna som omger med en spegelglans, är det inte nödvändigt att tillgripa hjälp av en professionell frisör: vanligt kakaopulver eller kosmetisk olja baserad på det kommer att klara av denna uppgift.

valnöt

Valnötter ger en kraftfull färg effekt, så de rekommenderas inte för blondiner. Men brunetter kan känna det fantastiska resultatet till fullo: valnötdekok ger håret bara fantastisk glans och glans.

Sojasås

Sojasås är fantastisk, men den här produkten är också en värdefull komponent för hårvård av mörka nyanser, det ger håret en ljus nyans och har en desinfektionseffekt.

salvia

Infusion och salviadekok är kända för sina utmärkta stärkande egenskaper, i kombination med förmågan att utrusta krullarna med elegant glans.

Ek bark

Eksbark har en ljusfärgseffekt, gör håret starkt, vackert, elastiskt, glänsande och silkeslen. Dessutom glömmer du delade ändar, mjäll och oljig glans. Läs mer om hårmaskar med ekbark på vår hemsida.

nässla

Nässla löv - kanske den mest perfekta kompositionen för hemvårdsmaskar. Nässle stärker, närmar och ger en hälsosam glans till håret, det klarar av mjäll och normaliserar sekretet hos talgkörtlarna. Du kan ta reda på nässlehårsmaskar på vår hemsida.

Självklart har mörkhåriga unga damer i sin reserv många naturliga assistenter. Produkter för att bibehålla sken och förbättra färgen samtidigt skänka lockar med vitalitet. Dessutom är deras förvärv inte förknippat med några svårigheter: en del finns alltid tillgänglig i arsenalen för varje värdinna, och resten kan lätt hittas i ett apotek eller butik.

Det visar sig att ingenting hindrar dig från att få lockar värda entusiastiska beröm. I kampen mot det fantastiska håret är det bara viktigt att lära sig några enkla regler om användningen av hemmasker.

Hur man använder en mask för mörkt hår

För att effektiviteten hos hemberedningar ska kunna tillgodose de högsta kraven är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal funktioner.

■ Var och en av dessa ämnen är avsedd att förbättra kontrast av det mörka pigmentet. Om du inte är ägare till ravenfärgade strängar, bör du i förväg testa effektiviteten hos den här produkten. Det är tillräckligt att skilja en liten krull (det bästa är det som är dolt i hårets djup) och täcka det med den valda kompositionen. Efter tvätt och torkning av huvudet kan man dra slutsatsen att det är lämpligt att använda denna mask. Normalt är förändringen i strandkvaliteten synlig för blotta ögat: det skiner, mjukar och ser mycket mörkare ut än de andra.

■ Ytterligare en ytterligare kontroll krävs för att identifiera eventuella allergier. Faktum är att vissa ämnen inte alltid "stämmer överens" med de andra komponenterna i hemmasker. Det är att föredra att utföra ett test på handleden: Denna zon tjänar som en ideal indikator på negativa manifestationer (till exempel irritation, rodnad eller utslag).

■ När det gäller att lägga till kaffe måste det vara naturligt, fritt från alla slags tillsatser. Det är önskvärt att välja en produkt av medium eller fin slipning. Men för sovande masker är en full dryck ganska lämplig - naturligtvis, fräsch och inte sötad.

■ I de fall då kompositionen berikas med vegetabiliska oljor eller honung rekommenderas dessa ingredienser att värmas upp till ca 50 grader. Å andra sidan, om du använder eteriska oljor och kycklingägg, bör värmebehandlingen minimeras: annars ägget kommer helt enkelt att kollapsa och fördelarna med estrar avdunstar utan spår.

■ För att underlätta spolning, tillåta inte att masken torkar på krullarna. Klumpar kommer oundvikligen att förvirra håret. För att skydda dig mot obehag måste du ordentligt slå kompositionen med en bländare - till maximal enhetlighet och därigenom appliceringens enhetlighet. Före proceduren bör håret vara smutsigt och lätt fuktat.

■ Masker avsedda för mörkt hår, driva inte bara färgning utan även förstärkning av syftet. Därför är det första som de behöver för att försiktigt gnugga in i rötterna, och bara sedan sprida sig över hela längden och tipsen. Massage rörelser bidrar till att förbättra blodflödet i hårbotten, och detta är ett viktigt plus. Vid slutet av maskapplikationen bör strängarna kamma försiktigt med en kam med sällsynta tänder. Därefter täcker vi håret med ett duschlock - det kommer att koncentrera värmen i huvudområdet och därigenom utlösa användbara komponenter. I avsaknad av en keps är det tillåtet att komma med en varm scarf, handduk eller halsduk.

■ Masker som innehåller kryddor och andra aggressiva ämnen bör inte ligga på håret i mer än tjugo minuter. I andra fall kan kompositionen inte tvättas i en timme, eller till och med gå för natten. Som skölj bör inte använda butiksprodukter och naturliga växtbaserade infusioner - ovannämnda salvia, valnötter, ekbark eller starkt te.

■ Spolning av oljemaskor är traditionellt åtföljd av olägenheter på grund av ökat fet hår. Sådana kompositioner bör avlägsnas med användning av ett schampo applicerat direkt ovanpå en fet film. Och först då, efter ett litet slag, måste du skölja håret under rinnande vatten. Kom ihåg att användningen av en hårtork är bättre att skjuta ut en stund: det är mycket mer användbart att torka krullarna på ett naturligt sätt.

■ Den optimala frekvensen av upprepningar av vårdprocedurerna - en eller två gånger i veckan. Förstärkning av färg och glans av strängarna noteras efter den första användningen av masken.

Masker för mörkt hår hemma

Det är omöjligt att inte märka att hårets kvalitet varierar kraftigt i olika representanter för det rättvisa könet. Vissa kvinnor måste ta itu med brittleness och thinning, medan andra tvingas att pacify dagligen rekalcitrant tight curls. I detta avseende är det inte förvånande att resultaten av användningen av masker varierar signifikant.

Hittills utvecklade många recept, utformade för att återuppliva och betona den naturliga skönheten till även det svagaste och tröttaste håret. Du bör inte se något som en panacea i ett visst verktyg: om en komposition inte uppfyller dina förväntningar, lämna bara den och gå till ett annat alternativ. Det är möjligt att på jakt efter den perfekta masken som passar din hårtyp måste du prova helt olika alternativ.

Otillfredsställelse med användningen av vårdmaskar för brunetter är oftast på grund av en banal kränkning av teknik. När det gäller proportionerna får de utsättas för mindre förändringar i enlighet med längden på dina lockar. Huvudnyanserna är följande: Komponenten som ansvarar för färgning bör råda i kompositionen.

Receptar bästa hemmasker för brunetter

Mask för mörkt hår med kaffe

Du behöver ett par matskedar av nymalt kaffe och 250 ml kokt vatten. Efter att ha druckit kaffe måste du täcka det och insistera i fyrtio minuter. De kylda kaffegrenarna appliceras på hela längden av locken i ungefär en halvtimme.

Kaffemask för hår med tillsatt olja

För det första bryggas malt kaffe (i förhållande till två matskedar per 100 ml kokt vatten). Efter 40-45 minuter måste den kombineras med mjölk eller grädde vid rumstemperatur (100 ml), samt en äggula och 50 ml vegetabilisk olja (helst orefinierad). Kompositionens giltighet - tjugo minuter, därefter måste håret sköljas ordentligt. Kompositionen återställer perfekt strukturen hos de skadade, skurna och sköra krullarna.

Mask för mörkt hår med brandy

Du måste lagra med två matskedar malet kaffe, 50 ml rom eller brandy, samma mängd olja, obehandlad olja, samt ett par äggulor och 100 ml kokande vatten. Bryggt och äkta kaffe kombineras med alla andra ingredienser. Kompositionen är åldrad i femton minuter, varefter håret tvättas noggrant med varmt rinnande vatten.

Kaffemask med henna och basma

Det kommer att ta en matsked Henna, samma mängd basma och två matskedar av organiskt organiskt kaffe. Komponenterna blandas och hälls hundra milliliter kokande vatten. Infektera kompositionen bör ligga under locket, ungefärlig åldring på håret - en timme.

Kaffemask med kefir och henna

Efter nymalt kaffe bryggs (i proportion av 2 skedar per 100 ml kokande vatten), måste det infunderas i fyrtio minuter. Därefter tillsättes äggula, en matsked färglös henna och 100 ml kefir till drycken (den ska vara vid rumstemperatur). Denna mask är kvar i en timme, var noga med att värma huvudet med en handduk eller en hatt.

Mask för mörkt hår med körsbär

Ett pund färsk körsbär måste bli av med frön, skölj väl och finhacka. Mashed bär kvar på curls i trettio minuter.

Mask för mörkt hår med honung

Det är nödvändigt att kombinera fem matskedar kefir, tre skedar kakaopulver, en sked ricinolja och samma mängd honung. Kompositionen appliceras i en timme.

Mask för mörkt hår med kakao

Lös upp två matskedar av kakao med uppvärmd mjölk till ett grötigt tillstånd, tillsätt piskad äggula och en matsked av brandy. Kompositionen gnids in i rötterna och lämnas i en timme med isolering. Bra för håravfall.

Kakao Spicy Mask

Tre matskedar av kakaopulver kombineras med en sked kanel, samma mängd orefinerad olja, en kycklingägg och en nypa röd paprika. Applicera endast på håret.

Mask för mörkt hår med kanel

Tillsätt till fyra matskedar honung två tsk kanel, en tesked jordklöda, tre matskedar olivolja och varmröda peppar på toppen av en kniv.
Alla ingredienser blandas och låt den brygga på en varm plats i 10-15 minuter och appliceras sedan endast på lockar (blandningen är väldigt het), som ska vara torr och linda dem i polyeten. Tvätta av efter en timme.

Mask för att lätta mörkt hår

Inte alla ägare av mörka lockar vill fördjupa färgen. Denna mask är för dem som vill lysa mörkt hår. Ta fyra matskedar honung, en matsked olivolja och två teskedar kanel, späd med varmt vatten tills en pasty konsistens. Applicera på huvudet, varma och lämna i en timme.

Mask för mörkt hår med öl

Häll en liten skiva rågbrödsmjöl med fyra matskedar ofiltrerad öl, lägg till en matsked kakao och honung och torr senap vid knivets kant. Kompositionen appliceras på rena och något fuktiga strängar, exponeringstiden 20-25 minuter.

Mask för mörkt hår med färgningseffekt

Förbered ett avkok av ekbark enligt instruktionerna, när du kokar det, lägg till lite lökskal. Koktid är ca 30 minuter. Den erhållna blandningen appliceras på krullningar och isoleras. Exponeringstid är en timme. Håret efter masken blir rik och blir blank.

Dark Hair Shine Mask

Gör kaffebryggor med en hastighet på två matskedar av finmalt krukad kaffe i ett glas kokt vatten, kallt, spänna, tillsätt två msk burdockolja, en matsked majonnäs och en äggula. Applicera på rent fuktigt hår och varmt. Mask för mörkt hår: Kaffegrund och burdockolja är åldrat i 30 minuter.

Svart hårmask med svart te

Ta en matsked svart te, täck golvet med ett glas kokande vatten, låt det brygga i 15 minuter, lägg sedan till en äggula, två teskedar tjock grädde och en matsked olivolja. Gnugga blandningen i rötterna och fördela håret, linda in och lämna i 30 minuter.

Senap olja anti-mjäll mask

Kram saften från de unga bladen på nätet eller gör en infusion av torra löv (ta två matskedar), tillsätt två teskedar senapsolja, en äggula, två tsk havregryn och två matskedar av fet gräddfil. Kompositionen appliceras på smutsigt hår och gnidas in i rötterna. Exponeringstiden är 30 minuter, så masken ska tvättas av med schampo.

Mask för mörkt hår med oljor

Ta tre teskedar av jojobabasolja och söt mandel, värm i ett vattenbad, tillsätt två droppar eteriska oljor av citron, rosmarin och pelargon. Applicera på lock och hårbotten, varma och låt i 2 timmar, skölj sedan.

Mask för mörkt hår med valnötter

Ta två matskedar olivolja, 2 matskedar av krossad grönskal, bark eller valnötblad, tillsätt vatten ca 1 liter och koka i 20 minuter, svalna till rumstemperatur, applicera, värm och blöt i 30 minuter, skölj sedan.

När det gäller effektivitet är hemlagade grooming masker för brunetter inte på något sätt sämre än inköpta produkter. De smälter lätt krullar med näringsämnen, vilket ger håret en magnifik glans.

Senaste blogginlägg på vår sida

Senaste forumet på vår sida

Lämna din feedback om denna procedur (den kommer att visas på denna sida efter moderering)
I denna formulär beskrivs endast personlig erfarenhet från förfarandet. För att lämna en kommentar om innehållet i artikeln, använd en annan form - i rutan "kommentarer" längst ner på sidan.Nästa Artikel
Nizoral shampoo №1 mjäll, är det så eller är det bättre analoger