Hemmagjorda naturliga masker för att återställa tråkigt hår


Så här återställer du hårglans, hälsa och styrka: Recepten av de mest effektiva maskerna för tråkigt hår som gör dem smidiga och glänsande.

En detaljerad artikel om orsakerna till tråkigt hår och de mest effektiva sätten att återuppliva håret finns här.

Mycket bra hjälper till att återställa torra, livlösa, tråkiga och spröda hårsmaskar från naturliga oljor. Speciellt bra hår olivolja, ricinus, mandel och kokosnötolja. Trichologists rekommenderar regelbundet att göra varma omslag. Ta en liten mängd olja och värm det lätt - i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn så att det blir lite varmt. Applicera olja försiktigt till torrt, smutsigt hår.

Om ditt hår blir smutsigt snabbt och håret är oljigt vid rötterna och torka i ändarna, applicera bara olja på håret själv, undvik kontakt med hårbotten och området vid rötterna.

Täck ditt huvud med en omslag, linda en handduk eller en scarf och håll i minst en halvtimme. Tvätta sedan håret med ett mildt schampo.

Ett annat populärt recept på en effektiv mask som hjälper till att ge ditt hår en vacker hälsosam glans, innehåller äggula och ricinolja. En äggula bör blandas med en matsked ricinolja. Applicera en maska ​​jämnt på den skadade delen av håret, varma och håll 50-60 minuter. Därefter skölj håret väl och låt det torka naturligt.

Bra effekt ger en närande mask, vilket också bidrar till att återställa glans till hår. Dess sammansättning innehåller aloe, honung, äggula, brandy och samma ricinolja används som bas. Proportionerna är följande: För ett tjockt köttigt aloeblad rekommenderas att du tar en matsked honung, en äggula, en tesked brandy och blanda allt detta med en matsked olja. I stället för hjul, kan du använda oliv eller linfrö. För att få effekten mer märkbar håll masken i minst en timme, och helst längre.

Tvätta håret efter maskerna, som innehåller äggula, tvätta håret med kallt vatten. Från het kan det krulla, och det blir svårare att städa ditt hår väl.

Bra för behandling av problem, skadat hår och masker från kefir, färsk yoghurt eller naturlig yoghurt utan tillsatser. Applicera denna mask på torrt eller något fuktigt hår, lämna i 10-15 minuter, skölj sedan strängarna noggrant, särskilt vid rötterna.

Sköljning är mycket bra för att ge glans till svagt hår. Blondiner rekommenderas traditionellt att skölja håret efter tvätt med kamillextrakt. Brunetter passar mer coolt nybryggt starkt te, du kan lägga till mint. Ett bra alternativ är att tillsätta citronsaft till kokt eller filtrerat vatten och skölj håret efter tvätt. Förutom citron kan du ta lite god honung.

Masker för tråkigt och skadat hår

De enda förutsättningarna är din önskan och din fasta avsikt och dina specifika riktade åtgärder.. Du måste veta att allt kommer att träna. Tro, det är i din makt! Om du vill vara vacker, gör en insats. För en början, precis innan du tvättar ditt hår, gör en varm wrap för dem, med någon vegetabilisk olja. Det bästa alternativet är olivolja. Det är uppvärmt, det är möjligt i mikrovågsugnen. Sedan appliceras oljan, i cirkulära rörelser, gradvis, på hårbotten och håret, gnuggar längs hela sin längd. Ovanifrån är det nödvändigt att täcka med en plasthatt eller förpackning och linda ihop med en handduk. Tvätta av efter ungefär en timme. Kan vara ett bra schampo med användning av balsam och hårbalsam

För att hjälpa till att erbjuda, förutom de inköpta maskerna för tråkigt och skadat hår hos olika företag, traditionella recept av folkmaskar för tråkigt och skadat hår.

Recept 1. (För mycket torr). Blanda i lika delar linfröolja och vodka. Applicera på hår. Täcker huvudet, inslaget med en handduk. Trettio minuter senare, tvätta av blandningen. Linfröolja kan ersättas med ricin eller burdock

Recept 2. Express mask av kefir Blanda en äggula och kefir 6 matskedar, och applicera blandningen i håret. Lämna en kvart i en timme eller 15 minuter och tvätta väl. Eftersom äggulan lätt kan koka, och det blir svårt att ta bort det från huvudets hår, använd inte hett vatten. Shampoo i detta fall är inte nödvändigt att ansöka. Recept 3. Mask för tråkigt och skadat hår från burdockrötter. Cirka 75 gram burdockrötter tar ett glas mandel eller vanlig solrosolja. Fylla. Lämna på en varm plats för en dag, så att lösningen är infunderad. Koka sedan i ca 15 minuter på en mild eld, stam. Spänn blandningen i cirkulära rörelser och gnid i hårbotten och applicera på håret. Det är bättre att täcka ditt huvud, du kan cellofan och wrap en varm handduk ovanpå. En timme senare, tvätta håret

Recept 4. Mask, återställer glans till torrt hår Ingredienser: Ägg-1 ​​stycke. Castorolja - 2 matskedar. Glycerin och ättika, en tesked. Vi förbinder komponenter, blandar och vi lägger på hår. Då täcker vi huvudet med en handduk. Efter trettio till fyrtio minuter tvättas håret väl.

Recept 5. Yoghurtmask Ingredienser: ett ägg och naturligt färgämne yoghurt sex matskedar. Alla blandade. Applicera masken på håret i 10 minuter och skölj väl.

Recept 6. Squashmask Ingredienser: Squash-150 eller 200 gram, en halv kopp mjölk. Olivolja -1 Bordssked Squash hoppa genom en mixer. Kram juice och tillsätt mjölk och olivolja enligt receptet. Försiktigt blandar vi allt, blandar och applicerar det på håret. Efter 20 minuter, tvätta av

Recept 7. Mask med grädde. Revitaliserar, fuktar och närmar sig håret. Ingredienser: För en matsked grädde av vete grod olja en tesked (ersätt med mandelolja) och en te juice av citron. Du kan använda citrondroppar i stället för citron. Applicera masken i några minuter. Tvätta av med schampo

Recept 8. Folkmask betyder för tråkigt och skadat hår. Ingredienser: honung, majonnäs, konjak vegetabilisk olja - alla en matsked och en rå äggula. All blandning och komposition, för en halvtimme innan du tvättar huvudet, gäller håret. Skydda med plastpåse eller lock och linda med handduk på toppen för värme. Håret tvättas om en halvtimme. Denna mask rekommenderas att applicera varje vecka, en eller två gånger.

Recept 9. En mask för att återställa något hår med öl (till och med utbränt med färg och kemi) (Det enda problemet är den specifika lukten av lök, som lätt kan elimineras genom att neutralisera med citron eller eteriska oljor). Ingredienser: brandy, flytande honung, ricinolja, citron, en matsked, vardera, tillsätt en rå äggula, gräva löken och tillsätt den resulterande lökjuice till blandningen. För att eliminera lukten av lök kan du använda några droppar essentiell olja, helst citron. Den resulterande kompositionen appliceras på håret. Håret är täckt med en handduk och håller i 30 minuter eller mer. Då tvättas håret med schampo, sköljdes håret med varm öl över bassängen och sköljdes med vatten.

Recept 10. En mask tillverkad av en blandning av rågbröd med färglös henna bereds enligt följande: Värm blandningen av bröd och henna och applicera det på håret i varm form. Mycket bra, om du kan lämna blandningen över natten. Tvätta sedan av det

Recept 11. Aloe hårmask Ingredienser: Castorolja (burdock) olja, brandy (alkohol), aloe juice, (alla komponenter tar en matsked), tillsätt en rå äggula, en tesked citronsaft Kombinera, blanda alla ingredienser, och Applicera på hår, gnugga i en timme eller två huvuden.

Recept 12. Masken hjälper bara från en majonnäs.

Recept 13. Bäst för tråkigt torrt hår, tvätta håret med ett vanligt kycklingägg. Bryt ett ägg i en kopp (bättre färskt), tillsätt några droppar vatten, inte mer än en halv sked, rör om utan att slå, tills den är jämn, och tvätta huvudet som ett schampo (men inte varmt vatten - ägget kommer att laga mat) Så vi upprepar två gånger. För torrt och tråkigt hår rekommenderar vi en så enkel lösning, som att lägga till några droppar burdockolja direkt till schampo och balsam.

Välj vad som passar dig, behandla ditt hår. Vi hoppas att du använder masker för tråkigt och skadat hår, du kommer att återställa håret och ge dem styrka, skönhet och glans. Allt beror på dig. Som ett vittne kan jag bekräfta att en väldigt kärleksfull mor vände sin tunna dotters tunna och fula hår i tjockt och vackert, bara smörjer dem varje kväll med burdockolja och täcker huvudet på natten med en scarf. Varje skinn tvättade håret. Och så fortsatte det i flera månader varje dag. Tålamod dig och älska själv! Allt måste lyckas. Dessa masker för tråkigt och skadat hår har trots allt inte hjälpt någon av oss.

Tips 1: Mask för matt och livlöst hår med honung

En hårmask med honung och mjölk kan vara mycket effektiv för att bekämpa tråkigt livlöst hår. Blanda 2 matskedar honung med samma mängd mjölk. Blandningen bör värmas upp i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Detta kommer att förbättra flytningen av honungen och öka absorptionen av masken. Då måste du bära en cellofan duschlock på huvudet och linda upp huvudet med en handduk. Den uppvärmningseffekt som skapas på detta sätt kommer att bidra till en bättre penetration av näringsämnen. Håll denna mask på håret i en timme för att applicera en gång i veckan.

Masken med honung och mjölk har en fantastisk närande effekt. Honung har ett högt innehåll av mikroelement, vitaminer, organiska syror, vilket garanterar näring och hydratisering av hårbotten, hårmättnad med vitalitet. Och mjölkproteiner och fetter tränger djupt in i håret, återställer dess struktur. En sådan mask kan vara särskilt användbar vid allvarlig skada på håret, exempelvis en misslyckad perm eller frekvent aggressiv färgning.

Regelbunden användning av hårmaskar med honung och mjölk kommer att göra håret mjukt, silkeslen och strålande hälsa.

Tips 2: Hårmaskar med bananer

Bananer är exceptionella i sin sammansättning: vitaminer, näringsämnen och mineraler, såsom järn, vitaminer B, C, E, magnesium, kalium och aminosyror. De ökar elasticiteten och gör ditt hår mjukare, ger silkighet och ger tillbaka det mest skadade håret till liv.

Bananmask är lämplig för skört, livlöst och tråkigt hår. Återställer hår som skadas av strykjärn, hårtork och torr av naturen. Och om du lägger till ytterligare ingredienser kan masken hjälpa och fet hår. Det rekommenderas också för lockiga och lockiga trådar, eftersom de själva har en porös struktur.

En mycket viktig regel för en bananmask är dess struktur och konsistens. Det rekommenderas inte att kneda bananer med en gaffel, eftersom små bitar kommer att förbli i ditt hår och att tvätta bort dem kommer att vara ett stort problem. Det är lämpligt att använda för detta ändamål en mixer och för alla andra ingredienser.

Masken ska ske på hela längden av håret, förutom rötterna. Och för oljigt hår måste de först fuktas med mjölk och pressas, och sedan applicera en mask på rötterna. Därefter linda hela huvudet med en wrap eller väska och linda ihop med en handduk.

För ett bra resultat bör masken hållas på håret i minst en timme, även två timmar är tillåten. Efter denna tid ska masken tvättas av med varmt eller till och med kallt vatten, men inte varmt.

För torrt hår

En tesked honung blandad med massan av en banan och med samma mängd mandelolja.

För oljigt hår

Mjuka den ojordade banan med skalen och blanda med en matsked citronsaft.

För skadat hår

I en pundad bananmassa kör en äggula och tillsätt 10 g gräddfil, kefir eller yoghurt.

Upprepa denna mask minst en gång i veckan och redan efter slutet av månaden kommer du att se en märkbar omvandling av ditt hår.

Tips 3: Att göra vitaminhalsmasker

Express mask

Även efter en enda applikation revitaliserar denna vitaminmask håret, accelererar tillväxten och närmar sig hårbotten. Förbereda blanda 2 msk. linolja med 1 tsk tinktur av Eleutherococcus och rå äggula. Tillsätt sedan ½ tsk. oljelösningar av vitaminer E, A och PP. Applicera produkten på håret, linda dem med klädesfilm och en handduk. Efter en timme, tvätta noga av masken med varmt vatten och schampo.

Mask med apotek vitaminer

Gör ditt hår glans, förbättra tillväxten och göra det mer elastiskt kommer att hjälpa följande komposition: Ta äggula av ett ägg, för 1 tsk. varmt vatten, senapspulver, kardborreolja, oljelösningar av vitaminerna E och A. Blanda maskinkomponenterna noggrant och applicera på fuktigt hår. Skaka huvudet med plastfolie och en handduk. Håll masken ska vara högst 10-12 minuter. Om du känner en stark brinnande känsla, kan du tvätta den av innan. Upprepa proceduren en gång i veckan. Med regelbunden användning tillåts en liten ökning av exponeringstiden för kompositionen till håret.

Honungsmask

Sammansättningen av honung är en stor mängd vitaminer som behövs för att behålla hårets hälsa och skönhet. För att bereda, ta den råa äggula, 1-1.5 st.l. cognac och 1-2 tsk flytande honung, något uppvärmd i ett vattenbad. Blötlägg masken i en halvtimme och tvätta den med varmt vatten.

Mint mask

Denna mask ger näring till håret, förbättrar tillväxten och lugnar hårbotten. För att laga det, ta 2 msk. citronsaft, 4 msk. morotsjuice och 1 kopp myntadekok. Rör om maskindelarna och applicera jämnt på håret. Tvätta av efter 6-10 minuter.

Masker för tråkigt hår - en översyn av schampon, vård och recensioner

Förutom bräcklighet och håravfall finns det mindre diskuterade men mer obehagliga fenomen, till exempel dumt hår. Livslöst, tråkigt, sprött hår, oavsett färg och längd, förstör alltid utseendet. Lejonets andel av köpta kosmetika, som lovar att återvända färg och glans, för att återställa torra trådar hjälper till att klara av problemet, men inte för länge. I denna situation kommer de till hjälp som ett hjälpmedel för hårvård, en mask för matt hår. De kan snabbt ge hårglans och förbättra tillväxten.

Orsaker till tråkigt hår

Det finns många faktorer som påverkar hårets hälsa, överväga de viktigaste:

 1. Psyko-emotionell stress. Nervös nedbrytning, depression, stress.
 2. Obalanserad näring. Korrekt vård kommer att bli effektivare om du granskar din kost och utesluter all skadlig eller måttlig konsumtion. Lägg till dina dagliga dietgrönsaker med frukter och torkade frukter rik på vitaminer i grupp B och N. Vad ska inkluderas i kosten: solrosfrön och pumpa, mejeriprodukter, torkade aprikoser, nötter.
 3. Graviditet och amning. De flesta kvinnor lider av försämring av håret under barnets ålder och hans utfodring. Detta fenomen är förknippat med en otillräcklig nivå av hemoglobin och brist på vitaminer. Detta fenomen är inte farligt och passerar över tiden, som kroppen återhämtar sig.
 4. Höga och låga temperaturer. Detta inkluderar att vara ute på vintern utan huvudapparat eller på sommaren under solens solstrålar. Påverka också håret, göra dem sköra, torra och tråkiga heta stylingapparater: hårtork, strykjärn, krusjärn, uppvärmda hårkrullare. För att bevara håret, försök att måtta deras användning.
 5. Kemi. Skinnande hår kan bli matt i färg på grund av frekvent färgning, perm och konstant användning av geler, mousser, vaxer och andra stylingkosmetika. Även sparsamma kemiska föreningar påverkar håret hårt, de förändrar hårets surhet, skadar glödlamporna på grund av vad de delar och faller ut.

Vad ska man göra om håret har blivit tråkigt

 • Hårbehandling bör vara omfattande. För att återställa tråkigt hår är det nödvändigt att ge dem näring och hydratisering.
 • Använd masker för tråkigt hår. Det bästa är de som består av feta och fuktgivande ingredienser: honung, oljor, mejeriprodukter.
 • Välj ett schampo som är lämpligt för tråkigt hår. Hans huvuduppgift är att rengöra smutsens huvud och ge glansglans.
 • Terapeutisk sköljning. För detta görs olika örtteter, detta förfarande ger glans till håret och styrkan hos folliklarna.

Shampoo för tråkigt hår

Shampoo "Home Doctor" bryggerjäst och olivolja mot dullness

Verktyget rensar försiktigt huden och håret från smuts. Kompositionen har en hydrolyserad öljäst och olivolja, dessa komponenter bidrar till att vitalisera håret, ge styrka och glans till svagt hårt och tråkigt hår. Efter att ha använts i kombination med en balsam blir strängarna starka, flexibla och mycket mjuka.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Gliss Kur Million Gloss för matt och opolerat hår

Hårreparationsformeln med en glanselixir skapar en lamineringseffekt. De aktiva substanserna i produkten täcker varje hår med en osynlig film, samtidigt som den återställer djupet, lägger till och återställer skadade områden på konstruktionsnivå.

Användbar video: Yttrande om schampo från dudehår med lamineringseffekt från SYOSS

Tips och regler för tråkig hårvård
 1. För att stärka, när håret faller ut och inte lyser, kan du ta ett antal aktiviteter hemma för att förbättra sitt tillstånd.
 2. Byt den vanliga plasthårborsten med en naturlig borstborste. Vid kontakt med håret fördelar denna pensel jämnt den utsöndrade talg genom hårets kropp, vilket gör det fuktigt och strålande.
 3. Om ditt hår har blivit tråkigt, sluta torka med en hårtork, ge företräde att torka naturligt. Ibland kan du använda en hårtork, men med kallluft. Det är oacceptabelt att använda strykjärn, curlers och gardiner under återhämtningsperioden.
 4. Hjälp håret mer fukt genom att mäta frekvensen av tvättning. Ju oftare du tvätta håret, ju mer du torkar dem och din hud kommer att förvärra problemet. Det är nog att tvätta toppen av huvudet 2-3 gånger i veckan, eftersom de blir smutsiga.
 5. Justera din kost, börja ta vitaminkomplex.

Hemlagade recept maskerar för tråkigt hår

Oavsett orsaken till frisyrens obehagliga slöhet, bör åtgärder för att återställa dem börja omedelbart. Detta kommer att hjälpa naturliga masker, förbereda egna händer. Kontraindikationer och skador från dem är praktiskt taget frånvarande, och fördelarna är kolossala. Folk recept ger inte ett omedelbart resultat, för att fundamentalt förändra hårets smärtsamma utseende, desto bättre måste visa tålamod. Hembehandlingar närmar sig tråkiga krullar med naturliga gynnsamma ämnen som med tiden smidigt vågar, närmar huden och återställer den naturliga utstrålningen.

Mask för tråkigt och torrt

Receptet med burdockolja återfuktar strängarna, återvänder sin naturliga styrka och glans, vilket eliminerar bräckligheten.

ingredienser:

 • 70 gr. äppelpuré;
 • 50 ml burdockolja;
 • 4 msk. l. Aloe leaf puree.
Produktion och tillämpning:

Vi baka ett äpple i ugnen och gör potatismos, hacka aloe, blanda allt med uppvärmd olja. Applicera den resulterande vattnet på torra trådar, topplock med film i en timme. Skölj som vanligt.

Mask för tråkig och spröd

Kefirmasken återupplivar, närmar, fuktar och ökar volymen.

ingredienser:

 • 70 ml kefir;
 • 60 ml vetexsolja.
Produktion och tillämpning:

Vi kombinerar den varma jästa mjölkprodukten med smör, då är det nödvändigt att applicera hela blandningen i håret, täck den med en varm keps och håll i en timme. Skölj av traditionellt.

Mask för tråkig och delad

Receptet med ägget hjälper till att bota dullness, stärka hårsäckar, fukt och rensa ändarna av sektionen.

ingredienser:

 • ägg;
 • 100 ml yoghurt;
 • 1 msk. l. ricinolja.
Produktion och tillämpning:

Vi slår ägget, blanda det med varm yoghurt-oljeblandning, bearbeta håret, var uppmärksam på ändarna. Vi placerar trådarna under en plastlock, turban, efter 45 minuter tvättar vi ut.

Mask för matt och tunn

För att återställa styrka och glans till tunt, svagt hår är det viktigt att inkludera komponenter som tjocknar kärnan, gelatin eller till exempel henna i masken.

ingredienser:

 • 3 msk. l. färglös henna;
 • kefir.
Produktion och tillämpning:

Vi später pulvret med varm kefir i ett grusigt tillstånd, försiktigt fördela det längs strängarna och stega tillbaka ett par centimeter från rötterna. Vi täcker kronan med ett växthus, tvätta av efter 60 minuter med varmt vatten.

Mask för tråkig och fet

Återställ det normala arbetet hos de externa utsöndringarna, ger sken och fukt.

komponenter:

 • 40 ml vodka;
 • 70 ml linfröolja.
Produktion och tillämpning:

Vi kombinerar två vätskor med rumstemperatur, fuktar vi varje strand och hårbotten med en svamp. Vi lägger på en plastpåse, en scarf i 45 minuter. Tvätta av med mycket vatten och schampo. För att bli av med lukt av alkohol kan du skölja med doftande vatten med eteriska oljor.

Mask för tråkig och livlös

Oljemasken med glycerin ger ett livligt utseende till håret, tränger djupt in i hårets kropp och ger det med vitaminer, fukt och mineraler.

ingredienser:

 • ägg;
 • 20 ml glycerol;
 • 30 ml ricinolja;
 • 15 ml äppelcidervinäger.
Produktion och tillämpning:

Rumstemperaturingredienserna är väl gnidade med ett ägg och täckt med lock med en lösning. Vi sätter på en varm keps, efter 50 minuter tvättas vi av.

Mask för tråkig och försvagad

Den närmar sig, minskar intensiteten av nedfallet, mättade med styrka och briljans.

komponenter:

 • äggula;
 • 40 ml honung;
 • 1 msk. l. majonnäs;
 • 40 ml vegetabilisk olja;
 • 20 ml cognac.
Produktion och tillämpning:

Alla gnidas med äggula, smörj varje fettfett, behandla hårbotten. Vi lägger på duschlocken och handduken i 40 minuter. Tvätta som standard.

Mask för glans

Masken fuktar håret, rengör huden väl av smuts och fett, släpper vågorna och lägger till glans.

ingredienser:

 • äggula;
 • 40 ml ricinolja;
 • 30 ml aloe gel;
 • 15 ml citronsaft.
Produktion och tillämpning:

Slå i äggulaen, blanda med varm olja, aloe och juice. Den erhållna blandningen appliceras på håret i längdriktningen, kamningskammare, tål en timme under locket. Skölj ut som vanligt.

Anti-dropout mask

Effektiv mot baldness-blandning som stärker hårsäckar, stimulerar hårväxt, ger dem en rik skugga och glans.

Komponenter, 1 msk. l.:

 • gruel av lökar;
 • ricinolja;
 • citronsaft;
 • honung;
 • konjak;
 • äggula.
Beredning och applicering:

Gnid löken på riven, pressa saften, kombinera med resten av ingredienserna, vi fukta hårbotten väl, fördela resten längs längden. Efter 40 minuter tar vi bort växthuset och går för att tvätta vårt hår.

Video recept: Dull hår skölj med grönt te och mynta

Recensioner om användning av anti-tarnish

Vid tiden för bekanta med masken av henna hade jag fruktansvärt tunt och svagt hår. De splittrade ständigt, bröt och skannade inte alls. Denna mask bidrog till att stärka hårstrukturen och fylla håret med glitter. Den enda hennaen torkar starkt huden och orsakar avskalning, så du får inte lägga en mask på huden.

Faced med intensiv håravfall efter födelsen av hennes dotter. Ofta hörde jag att masker med lök hjälper till att lösa detta problem, bestämde jag mig för att försöka. Resultatet visades inte omedelbart, men med tiden har håret i kammen blivit mindre. Minus masken - lukten av lök, men den kan maskeras med eteriska oljor eller parfymer.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Masker för livlöst hår hemma

 • Resuscitating burdock komprimera
 • Nourishing och moisturizing banan mask
 • Äggsmask för håråterställning
 • Gelatin hårmask
 • Hur man påskyndar hår restaurering

Felaktig hårvård, användning av olämpliga vårdprodukter, en radikal kost, sjukdom, överarbete... Allt detta kan leda till att det en gång frodiga och glänsande håret blir livlöst, skört och torrt. För att återställa sin skönhet hemma kan du regelbundet använda hemlagade läkningsmasker.

Resuscitating burdock komprimera

Kräftsoljans förmåga att återställa skadat hår är välkänt - ett av de mest populära sätten för den nationella "skönhetssatsen". Det hjälper till att återuppliva snabbt torkat eller skadat hår, lindra mjäll, minska bröthet och håravfall.

Även gnidning av ren burdockolja i hårbotten har en märkbar helande effekt på håret. Och om du blandar det med andra aktiva ingredienser, kommer effekten att förbättras.

För beredning av en komprimerad ren burdockolja, som kan köpas på ett apotek eller en kosmetisk produkt berikad med vitaminer. Till 50 ml smör, tillsätt två äggulor och en tesked naturligt kakaopulver (omedelbar kakao med mjölk eller socker fungerar inte). Gaffel eller vispa blanda ingredienserna till en homogen massa.

Applicera resuscitating burdock mask i hårbotten, gnugga det i hårrotsarna, sedan fördela resterna över hela längden av strängarna. Täck huvudet med plast, varma med en handduk eller en ullhatt och behåll kompressen från 40 minuter till en timme. Skölj huvudet noggrant efter proceduren. Mest troligt kommer du att tvätta håret 2-3 gånger - kullen tvättas av med svårighet.

Kockkompressor har en bra effekt på håret, men de bör göras inte mer än två gånger i månaden - annars kan strängarna bli för fet. De kan kombineras med andra sätt att ta hand om livlöst hår.

Nourishing och moisturizing banan mask

Juicy mogna bananer är en produkt som hjälper till att återställa volymen och glans till krullar, det ger hår fukt och hjälper till att skydda den från den yttre miljön. För att göra en läkningsmask, rengör en stor banan, masha väl massan, tillsätt en matsked naturlig honung och vispa med en mixer eller mixer.

Applicera en banan-honungsmassa för att torka håret, fördela det jämnt över hela hårets längd. Wrap polyeten i huvudet, linda en handduk över den och låt den stå i 20-30 minuter. Efter slutet av denna period, tvätta av masken med varmt vatten, skölj håret och skölj med schampo. Du kan göra en sådan mask 1-2 gånger i veckan.

Äggsmask för håråterställning

Rå kycklingägg - ett utmärkt verktyg för att återställa hårtonen, det har länge använts i hemmet kosmetologi. Ägg är en proteinkälla, och bara bristen på dem gör håret tråkigt och sprött.

För att göra en mask, bryta två ägg i en skål, tillsätt en tesked olivolja, ricinus eller burdockolja och 5-6 droppar naturlig citronsaft. Slå blandningen med en gaffel eller mixer.

Massera äggblandningen försiktigt i hårbotten med fingertopparna (detta aktiverar blodcirkulationen och ökar flödet av näringsämnen till hårrötterna), fördelar resterna över hela längden av håret. Sätt på ett duschlock och behåll en mask i 30-60 minuter. Skölj sedan håret med varmt vatten för att tvätta av äggmassan och skölj håret väl.

En sådan mask mjukar håret väl, gör det glänsande och lydigt. Och effekten kommer att märkas efter den första ansökan.

Gelatin hårmask

Gelatinmaskor som kan tillverkas hemma har samma effekt som salonglaminering - gelatinkollagen wraps hår, vilket skapar en tunnaste film på dem, "tätar" splittrade ändar, lägger till glans till hår. Håret efter att ett sådant förfarande blir smidigt, trycker inte på. De proteiner, vitaminer och mikroelement som ingår i gelatin ger näring till hår och läker dem.

Lös upp 10 gram gelatin i 3-4 matskedar varmvatten, vänta på svullnad. Tillsätt 3-4 droppar lavendel eterisk olja och en tesked naturlig honung och blanda väl.

Applicera den gelatinösa massan på det tvättade håret, sprida det från rot till spets (gnugga inte det i hårbotten), sätt på ett baddräkt och värm med en handduk. Tvätta av masken med ljummet vatten efter 30 minuter.

Hur man påskyndar hår restaurering

För att återställa livslöst hår, räcker det inte bara att göra regelbundna regenererande masker. Det är nödvändigt att göra justeringar och daglig hårvård:

 • att tvätta håret, använd mjuka schampon, som inkluderar naturliga oljor;
 • Använd balsam och silikonbalsam för skadat hår, såväl som fuktighetsgivare för delade ändar.
 • Tvätta huvudet med varmt vatten, för höga temperaturer kan störa processen med sebumsekretion som skyddar håret.
 • Efter tvätt, skölj håret med ett avkok av örter (nässla, kamomill, kalendula, björkblad, kullarrot etc.);
 • använd naturliga borstar
 • kamma inte, flät inte och lägg inte vått hår i håret, låt dem torka först;
 • vägra att använda en hårtork, pleyok, strykjärn och andra "hög temperatur" styling enheter;
 • om du färgar håret - försök att använda naturliga färgämnen, undvik en radikal färgförändring och frekvent repainting;
 • under den kalla årstiden gömma håret under locket, i sommarvärmen - täcka dem med en halsduk, hatt eller hatt, i badet - ha på sig skyddskåpa;
 • Skär regelbundet delade ändar.

Hårets tillstånd är nära relaterat till människors hälsa, så för att krullarna ska förbli glänsande och smidiga, behöver du hjälpa dem från "insidan". Försök att få tillräckligt med sömn, undvik överarbete och stress, ta inte bort med hårda dieter som försvagar kroppen. Gå in i den dagliga kosten av proteiner och vegetabiliska fetter, ät fisk och nötter, ta vitaminkomplex och drick mer rent vatten - det här hjälper dig alltid att se "hundra procent".

Gillade du artikeln?

Jag håller med om att hemvård ensam inte räcker för håråterställning. Efter hårförlängningar försökte jag länge att återställa skönhet till hår med kosmetika. Men kosmetologen ordnade Merz Special Dragee för mig. Efter att ha tagit dem blev håret mer glänsande och starkt.

Och förutom hemvård dricker jag alltid vitaminer för hår. Nu valt Pantogara, skönhetssalong rekommenderas. Håret efter perm såg mycket dåligt ut, var torrt, skört. Hon började ta Pantogar och förändringarna är redan synliga på det första paketet. Mitt hår har sken, ser mer attraktivt ut, började växa ännu bättre.

Italienare säger att håret var vackert, tätt och hälsosamt, du måste rengöra dem ordentligt och tvätta av resten av schampo. Italienarna använder en naturlig italiensk mitten för att tvätta hår, hårrötter och hårbotten. Den är gjord av linne och bomull, mycket tunn, delikat, masserar under tvätt, tar bort all smuts, lukt, svett, kosmetika, lack, etc. från håret. Håret blir fluffigt, tjockare, silkeslen, glänsande och glans på renlighet, lätt kammad, även hårfärg blir ljusare.

Kommentera artikeln "Hur man återställer livslöst hår hemma"

källa: www.7ya.ru
Torrt, tråkigt, hakat hår är ofta resultatet av daglig styling, frekvent perm, blekning, användning av heta apparater (strykjärn, lockor, etc.). Negativa vanor och negativ påverkan på miljön har också en negativ inverkan på deras hälsa och utseende. Förutom ordentlig grundvård, återfuktar, återställer och mättar övertorkat och skadat hår med nödvändiga ämnen för att hjälpa hemlagade masker för torrt hår.

De grundläggande reglerna för daglig vård för torrt hår.

 • Det rekommenderas att klippa torra hårändar en gång var 30: e dag.
 • Under hårfärgning bör preferens ges till naturliga och sparsamma medel, det är önskvärt att göra detta inte mer än en gång var 1,5-2 månader.
 • Det rekommenderas att vägra läggning med heta tångar.
 • Vid läggning kan du inte använda geler, helst skum eller grädde.
 • Tvätta torrt hår inte mer än en gång var sjunde dag.
 • I den komplexa vården för torrt hår ingår balsam och masker, vars verkan syftar till att återställa strukturen och öka elasticiteten.

I den här listan borde du lägga till en vanlig applikation av masker med en närande, fuktgivande och stramande effekt. Masker för torrt hår ska vara en gång i veckan, på dagen för shampooing. Oljemaskor baserade på olivolja, linfrö eller burdockoljor har stor effekt.

Kefir-brödmask för torrt hår.

Action.Fuktar hårbotten perfekt, närmar huden med näringsämnen, ger sken.

Ingredienser.Rågbröd - 1 skiva.

Beredning.Blöt bröd i varm yoghurt, tillsätt smör. En varm komposition för att sätta på rent och torrt hår, gnugga in i rötterna, på toppen för enkelhets skyld, bära ett duschlock och varma med en handduk. Efter en halvtimma, tvätta av masken med varmt vatten utan att applicera schampo.

Syrmjölksmask för torrt hår.

Action.Fuktar, närmar sig torrt hår, gör det mer lättsamt och mjukt.

Ingredienser.Surmjölk - 100 ml (för långt hår, om nödvändigt kan du minska eller öka volymen).

Beredning.Applicera sur mjölk med massörrörelser i hårbotten, sprid på rent och torrt hår. Ha en duschlock och stå i en halvtimme. Skölj utan schampo.

Oljemask för skadat och torrt hår.

Action.Det fuktar, ger näring, förstärker och läker hårbotten och ger glans och silke.

Ingredienser.Havtornsolja (mandel, burdock, olivolja, linfrö) - 2 msk. l.

Beredning.Värm oljan något och kombinera med citronsaft. Gnugga blandningen i rötterna och sprid över hela längden på rent och torrt hår. Från ovan för att fixa en hatt för en dusch och en saltsyra. Mask för att motstå en timme, skölj sedan med schampo. Masken kan tillverkas utan citron.

Ägghonungsmask för torra hårändar.

Action.Det närmar och återställer torra tips.

Ingredienser.Äggula - 1 st.

Beredning.Mala äggula med smör, tillsätt honung och konjak. Applicera blandningen i torra ändar, hämta dem sedan i en bulle och sätt på en duschlock. Mask håller i fyrtio minuter. Skölj med schampo.

Firming lökmask.

Action.Masken stärker håret perfekt, stoppar förlusten, är ett bra förebyggande av håravfall. Den enda nackdelen är en obehaglig lukt! Därför att göra bara om du inte behöver gå någonstans.

Ingredienser.Lökjuice - 1 msk. l.

Beredning.Mala lök, pressa saften, blanda med olja och citronsaft, gnugga kompositionen i rötterna med massörrörelser i fem minuter, håll i en halvtimme. Tvätta av med schampo och skölj sedan med vatten, sura med ättika eller citronsaft.

Ägg-rummask för skadat och torrt hår.

Action.Masken ger näring, stärker håret, ger glans, gör den silkeslen.

Ingredienser.Äggula - 1 st.

Beredning.Mala äggula med olja och rom tills en homogen substans, som gnuggar i hårbotten till ljusrödhet. Från ovan, sätt på en duschlock och varma med en handduk. Efter två timmar, tvätta av masken med varmt vatten.

Cream och oljemask för svagt och torrt hår.

Action.Masken ger näring till rötterna och hårbotten, stärker håret.

Ingredienser.Olja (oliv, burdock, havtorn, linfrö, mandel) - 1 msk. l.

Beredning.Riven pepparrotmassa placeras i en keramisk eller glasfat, tillsätt smör och gräddfil. Applicera den homogena blandningen i hårbotten, lägg ihop med polyeten på toppen och värm med en handduk. Tvätta håret med schampo efter fyrtio minuter.

Mask från calendula blommor tinktur för försvagat, torrt och skadat hår.

Action.Stärkar rötterna, stimulerar hårlökar.

Ingredienser.Calendula blommor torra - 1 msk. l.

Nourishing burdock mask för att stärka torrt hår.

Action.Den närmar, förstärker, ger sken och silkiness.

Ingredienser.Burdock rötter färskt (tvättat och torkat) - 75 g.

Beredning.Grind burdock rötter, tillsätt olja och insistera på en varm plats för en dag. Sätt sedan blandningen på en långsam eld i femton minuter. Avlägsna den färdiga kompositionen, applicera den på hårbotten och håret innan du tvättar, håll det i 2 timmar. Skölj med schampo.

Maske av Hypericum-tinktur för torrt hår.

Action.Stärker, återställer hårstruktur, förhindrar håravfall.

Ingredienser.Hypericum gräs - 10 g.

Beredning.Placera gräset i en burk, häll med alkohol eller vodka, täck och insistera på en mörk plats i en vecka. Tänka tinkturen. Applicera en gång i veckan innan du tvätter huvudet, gnugga i hårbotten (på rent och torrt hår). Skölj efter femton minuter med rent vatten. Förvara tinkturen på en mörk och sval plats i en tätt sluten burk.

Maskkräm för torrt hår.

Action.Återställer glans, elasticitet, näring och stärker torrt hår.

Ingredienser.Lanolin - 2 msk. l.

Beredning.Smält oljorna och lanolin i en skål samtidigt som vattnet uppvärms i ett vattenbad i det andra. Blanda sedan vattnet med en oljig vätska och rör omgående tills det är jämnt, tillsätt ättika. När massan har svalnat får du en närande grädde. Applicera det ska vara på hårbotten och håret, linda huvudet på toppen av filmen och linda en varm handduk. Efter en halvtimma, tvätta av masken med hjälp av schampo. För att förbättra näringseffekten i masken kan du lägga till ett nytt kycklingägg.

Ölmask

Action.Maskan förbättrar tillståndet för torra ändar, släpper håret, mättar dem med nödvändiga ämnen, lägger på sken, gör lydig, stimulerar tillväxt.

Ingredienser.Mörk öl - 200 ml.

Beredning.Ingredienser att kombinera och applicera på hår. Vik upp toppen med en film och en varm handduk. Skölj med schampo efter tjugo minuter.

Läkningsmask.

Action.Toner, rensar hårbotten, närmar sig, ger sken.

Ingredienser.Avokadosmassa - ½ av frukten.

Beredning.Gnugga fruktens massa med ägget i en homogen massa som appliceras i hårbotten och sprida sig på håret. Wrap med polyeten och en handduk, skölj av efter fyrtio minuter med schampo.

Oljemoney-mask.

Action.Masken stärker rötterna, närmar sig, ger glans, gör håret mjukt och mer lättsamt.

Ingredienser.Någon olja (burdock, olivolja, mandel, linfrö, ricinus, havtorn) - 1 msk. l.

Beredning.Komponenterna blandas och appliceras i hårbotten och gnuggar försiktigt in i rötterna. Vik upp toppen med en omslag och linda med en handduk. En timme senare, tvätta av masken med schampo.

Ägg och brandy mask.

Action.Det närmar, fuktar hårbotten, stärker, stimulerar tillväxten, återställer utseendet på skadat hår.

Ingredienser.Olivolja (du kan något) - 1 msk. l.

Beredning.Mala äggula med honung och smör, tillsätt cognac och henna, blanda allt tills det är slät. Mass appliceras på håret och lämnar under filmen och en handduk i fyrtio minuter. Skölj med varmt vatten och schampo.

Herbal mask

Action. Toner, ger sken, stärker.

Ingredienser.Ört (växt, kamille och nässla, 100 g vardera) - 1 msk. l.

Beredning.Brew kokande vatten gräs samling, insistera två timmar, sedan belastning. I en varm infusion suga brödsmulan. Massa appliceras på rent och torrt hår, på toppen, som vanligt, film och handduk. Skölj med varmt vatten utan schampo efter en timme.

Oljeväggsmask med tillsats av arnica-tinktur.effekt.

Ingredienser.Äggula - 2 st.

Beredning.Kombinera komponenterna, gnugga in massageringsrörelserna i rötterna, fördela sedan längs hela längden, var uppmärksam på de torra tipsen. Wrap polyeten över toppen och sätt ihop med en het handduk (när den svalnar, byt ut den med en het), torka av masken i fyrtio minuter med schampo.

Maskerelixir

Action.Masken återställer, närmar och ger glans.

Ingredienser.Mörk öl - 200 ml.

Beredning.Blanda örter och häll varm öl, insistera en halvtimme och påfrestning. Gnid i rötterna av torrt hår två gånger i veckan.

Och slutligen, snabbt och enkelt återställa glansen till torrt hår hjälper till att skölja håret med mineralvatten med gaser ("Borjomi", "Essentuki"). Förfarandet görs regelbundet.

Vegetation på huvudet är ganska utsatt inför olika externa faktorer. Förändringar i den mänskliga kroppens inre miljö har en viss effekt på dess tillstånd. Som ett resultat av negativt inflytande förlorar håret sin naturliga glans, silkeslen textur, blir torr och livlös. Om du stöter på en sådan typ av problem börjar du att agera omedelbart. Och först och främst använda tjänsterna av hemmet kosmetika.

Foto: livlöst hår

Näring för starkt hår

Vad påverkar hårets styrka och hur man gör dem friska och starka?

Hårets inre struktur, nästan 9/10, är ​​keratin, det så kallade fibrillära proteinet med en långsträckt, trådformad struktur och mycket hög mekanisk hållfasthet. I levande naturens värld är endast kitin, som består av hårda skal av olika djur, starkare än kroppen. De återstående 10% - vatten, lipider - fetter och fettliknande ämnen och melaninpigment, "ansvariga" för färg. Utanför är varje hår skyddad av ett nagelband - ett skal av horniga vågar, belägna på grund av kakel och mycket nära varandra, så att det friska håret kan böjas enkelt.

Keratin bildas i hårfollikeln; i början är det mjukt och mjukt, men när håret växer blir det starkare och starkare. Om keratin är tillräckligt, förblir håret starkt, torkar inte ut, bryts inte och faller ut i normen - 50-150 delar per dag.

Masker för livlöst hår hemma

Det mest användbara för håråterställning är utan tvekan en skönhetsprodukt som helt och hållet består av naturliga ingredienser. Det är lättast att genomföra denna idé genom att förbereda en mask för livlöst hår hemma. Det finns många recept för sådana kosmetika idag, så vi kommer naturligtvis att se på de mest effektiva.

Äggsmask för livlöst hår. Det kommer att ta: 2 rå kycklingägg, 6 droppar nypressad citronsaft, 1 tsk. vegetabilisk olja (olivolja eller ricinolja). Kombinera alla komponenter, vispa med en mixer eller mixer. Omedelbart före användning värms blandningen något till ett varmt tillstånd. Applicera masken på hårets rötter, smutsa försiktigt hårbotten och gnugga den med en närande komposition. Distribuera sedan kvarvarande medel längs krullarnas längd. Sätt på huvudet ett duschlock, gå sålunda i 20-40 minuter och tvätta av masken under en varm dusch.

Mask med en mamma. Det kommer att ta: 1 tablett naturlig mamma (det ska vara svart, glänsande och ha en karakteristisk trevlig lukt), 2 msk. mjölk. Sista uppvärmningen, lösa upp mamien i den, blanda drogen och applicera den på håret, inte glömma att behandla hårbotten. Tvätta håret ordentligt efter 60 minuter. För att uppnå resultatet ska en sådan mask tillverkas minst en vecka.

Burdock mask För livlöst hår. Ta 0,5 liter vatten, 50 ml olivolja eller mandelolja, 1 msk. torkad burdock rot. Häll upp grönsaksråvaror, fyll i varmvätska, tillsätt olja. Blanda allt bra och placera näringsflaskan på en mörk, sval plats i två veckor. Efter den angivna perioden, filtrera blandningen. Applicera masken på locken, nämligen hårrötterna, tre gånger i veckan. Blötlägg i håret i 30 minuter, skölj sedan.

Banan-honungsmask. Ingredienser: 1 stor mogen banan, skalad, naturlig honung i mängden 1 msk. Vrid frukten i en puré, passera den genom en mixer, blanda den bra med biodlingsprodukten. Applicera masken på torrt hår, jämnt fördela produkten över hela längden. Wrap huvudet med plastfolie, ovanpå en handduk. Lämna masken på håret i 30 minuter, skölj sedan med varmt rinnande vatten med hjälp av schampo.

Mask baserad på basen och eteriska oljor. För att återställa livslöst hår kan du använda druvfröolja, vetex eller jojoba - bara 25-50 ml, beroende på längden på dina lockar. Värm det något, tillsätt 3-5 droppar lavendel eter extrakt, grapefrukt, ros eller ylang-ylang, samt 1 rå äggula piskad med en kvast. Rör för att göra masken enhetlig. Applicera en kosmetisk skönhetsprodukt i ditt hår, gnid en liten mängd i rötterna. Tvätta av masken efter 40 minuter. För detta behöver du varmt vatten och mild schampo. För att återställa livslöst hår är det nödvändigt att tillgripa denna kosmetiska maskas tjänster två gånger i veckan.

Foto: livlöst hår

Shampoo för livlöst hår hemma

Till följd av användningen av hemlagade hårmaskor visade sig vara ännu bättre än du förväntar dig, du borde fixa det med hjälp av schampo från naturliga ingredienser för att tvätta huvudet. En sådan kosmetisk produkt är inte bara effektiv med avseende på livslöst hår, men det har också många fördelar. Dessa inkluderar mångsidighet, miljövänlighet, budget, enkel förberedelse.

Ägggelatinskampo för livlöst hår. Ingredienser: 2 rå äggulor, 1 msk. gelatin svällt i vatten. Blanda komponenter tills det är smidigt. Gnugga ägggelatin shampoo i hårrötterna och krulla sig i 2-3 minuter, skölj sedan med kallt vatten. Detta naturliga rengöringsmedel andas inte bara livet i ditt hår, men sparar dem också från att falla ut.

Fermenterad mjölkshampo. Ingredienser: 100 ml hög fetthalt, 1 rågbröd. Separera brödsmulorna från skorpan, häll den jästa mjölkdrycken. Lämna denna förberedelse för naturligt schampo i 2 timmar i rummet. Efter denna tid, blanda genom bländaren och använd för att tvätta håret.

Shampoo för livlöst hår baserat på kosmetisk lera. Det kommer att ta: vit lera - 50 g, renat vatten - 100 ml. Späd leran i en vätska, använd en blandning av en likformig krämig konsistens som ett schampo.

Mycket effektiv för restaurering av livslöst hår hemlagad schampo baserad på flytande tvål. Det senare är önskvärt att köpa organiska serier - i sådana kosmetiska produkter innehåller mer naturliga ämnen.

Olive shampoo. Ingredienser: mjuk flytande tvål - 0,5 matskedar, olivolja - 1/2 tsk, vatten - ett halvt glas. Blanda allt, häll massan i en plastflaska, skaka väl innehållet.

Kokosnötschampo. Den är framställd av följande komponenter: flytande tvål (1 msk), vatten (120 ml) och kokosmjölk (1/4 kopp). Precis som i föregående recept, kombinera de listade ingredienserna i en plastbehållare och använd blandningen enligt önskemål.

Rekommendationer för restaurering av livlöst hår

Foto: livlöst hår

Återgången till lås av deras naturliga styrka och skönhet är ganska verklig, men för denna användning av kosmetiska masker och schampo kommer inte att vara tillräckligt. Det är nödvändigt att följa reglerna för att bry sig om problematiska krullningar.

Efter shampooing, var noga med att använda en balsam för skadat, försvagat hår eller en fuktgivande balsam varje gång. Var noga med att skölja redan rent hår med avkok av örter. För detta ändamål passar lämpliga kamomillblommor, calendula, burdockrot, näsblad.

Använd inte hett vatten för vattenprocedurer. I annat fall kommer arbetet med mekanismen för utsöndring av talg, som bildar en skyddande film på ytan av krullarna, att störas. Bättre tvätta huvudet med varmt eller kallt vatten.

Borsta ditt hår med naturliga borst. Dessutom är det möjligt att utföra dessa manipuleringar endast med torrt hår, i ytterfallet - lite fuktigt (efter tvättning). Våt krullar kan inte läggas i håret, speciellt - att fläta i en fläta.

Om du äger livlöst hår, sluta använda bläck med aggressiva ingredienser som t.ex. ammoniak. Välj sparsamma färgämnen eller använd naturliga skönhetsprodukter (basma, henna, etc.).

Glöm hår styling med en hårtork i "varm luft" -läge, curling, strykning. Allt detta förstör mycket krullarnas kvalitet, bryter mot deras struktur och försvårar därför det befintliga problemet ytterligare.

Låt ditt hår vara starkt och vackert!

Författaren: Gataulina Galina
Artikeln är skyddad av upphovsrätt och närstående rättigheter. Vid användning och återtryck av materialet är en aktiv länk till kvinnans webbplats www.inmoment.ru obligatorisk.

Taggar: livlös hår, masker för livlöst hårNästa Artikel
Hair Forum.com