9 recept av de bästa maskerna för hårdensitet


Hunt, tjockt hår kräver noggrann vård. Om du regelbundet tar hand om dem och skämmer bort dig med närande maskor, kommer frisyren att vara frodig under lång tid, och strängarna blir silkeslösa och lätta. Det finns många populära recept för tjockt hår. Den mest enkla och effektiva samlas in i den här artikeln.

Tjockt, friskt hår naturen har tilldelat inte alla kvinnor. Men det finns tillgängliga medel som du kan förbättra utseendet på hår - hemlagade masker. De är inte sämre, och ofta överlägsen i praktiken att lagra kosmetika.

Användningen av masker för hårdensitet

Orsaker till missnöje med håret kan vara olika. Vissa människor har tunt hår av naturen, den andra lider av att falla ut eller förstöra håret, har torkat dem. Resultatet är en-vätska, spröda, tråkiga strängar som inte håller volymen. Dessa problem kan lösas. Det är tillräckligt att använda masker från tillgängliga och användbara komponenter, som är indelade i:

 • uppvärmning - öka blodmikrocirkulationen
 • jäst - ge sken och näring, stimulera tillväxt
 • protein - återställa strukturen
 • Olja - ge volymen av hår och närma huden;
 • ört - förhindra förlust, stärka och mätta med vitaminer.

Komponenter väljs för att påverka hårbotten, stimulerar blodtillförseln och tillväxten av nytt hår. För dessa ändamål lämpliga masker med 2-3 ingredienser som förbättrar och kompletterar egenskaperna hos varandra.

Regler för ansökan

Medicinska masker appliceras 1-2 gånger i veckan, en kurs på 10-15 procedurer och en paus på 1 månad. Du kan kombinera flera kompositioner, alternerande uppvärmningspeppar och lätta örtmaskor.

Det finns enkla regler, enligt vilka masken för hårdets densitet kommer att gynna och snabbt resultat:

 • Applicera oljeblandningar, produkter med kaffe, mejeriprodukter, honung, peppar, kanel, senap, vitlök och lök innan du tvättar håret. De måste tvättas av med schampo för att tvätta små partiklar och ta bort den obehagliga lukten.
 • Gelatin, jäst, örtmaskor appliceras på ett rent huvud.
 • Om det finns oljor bland komponenterna, måste de införas i kompositionen uppvärmd i ett vattenbad.
 • För att öka produktens inverkan, är huvudet täckt med en plastlock eller film och omslagen med en handduk.
 • Om kompositionen är honung och peppar, är det användbart att testa för allergier. Förbered en liten del och applicera på huden. Om rodnad uppstår, kassera detta recept.

Det har en positiv effekt på mikrocirkulationen och stimulerar hårfolliklarna.

Självtillverkade masker är bra eftersom du kan välja en individ som passar ditt problem, komposition. Nedan är de mest populära och beprövade recepten gör håret tjockare och mer magnifikt.

Jäst med kamille för tillväxt och densitet

Ett utmärkt verktyg för snabb tillväxt av strängar, närande huden och rötterna. Bryggerjäst i en brikett, torr eller i tabletter, kommer att göra.

Lös upp jästen i vatten och lämna på en varm plats. Gör en infusion av torkade kamomillblommor och blanda med jäst. Tillsätt piskad äggula. Spinn efter sträng lägg kompositionen på huvudet. Värm upp och vänta 15-30 minuter.

Burdock för densitet och volym

Traditionella medel för tillväxt och förstärkning av hår, matar och förhindrar förlust.

Värm en flaska olja i varmt vatten. Häll produkten i handflatan och gnid in i huden. Sprid oljan från rötterna till ändarna med en kam. Isolera huvudet och håll det i minst en timme. Tvätta av med mycket schampo.

Kefir-hjul för tillväxt och densitet

Efter ricinolja blir håret silkeslen, felfri och tjock. Kefir stärker och närmar sig strängarna, så att de växer snabbare.

Värm kefir och häll olja in i den, blanda. Applicera på rötterna, täck med film och lämna i 30 minuter. Tvätta av med örtavkok (kamomill, ek, lind).

Cognac med ägg

Det gör frisyren tjock, stärker och återställer, reducerar förlusten.

 • Cognac 1 msk. l.
 • Äggula.
 • Honung 1 tsk.

Kombinera uppvärmd honung, varm brandy och vispadg i en djup skål. Applicera masksträng vid sträng på hela huvudet, binda den med en film och en handduk. Håll i 15-30 minuter, skölj sedan.

peppar

Aktiv stimulerar tillväxten av nytt hår, vilket gör det tjockt och silkesligt.

 • Rödpeppar - 1 msk. l.
 • Honung - 4 msk. l.

Smälta honungen i ett vattenbad. Tillsätt peppar och blanda noggrant. Sätt på handskar och massera produkten. Värm huvudet och håll blandningen i 30 minuter. Om du känner en stark brinnande känsla, tvätta den av.

Kategoriskt kan du inte använda verktyget om huden har sår, sår, skador och repor.

senap

Stimulerar hårväxten och ökar blodcirkulationen. Strängarna blir tjockare och starkare. Kan appliceras på smutsigt hår.

 • Senapspulver - 2 msk. l.
 • Socker (ökar den brännande känslan) - 2 msk. l.

Blanda senap och socker, lös upp med varmt vatten i flytande tillstånd. Applicera på huden med massörrörelser. Bär uppvärmningslock i 30 minuter. En liten stickning och brännande känsla är tillåten. Tvätta av med schampo och applicera balsam.

vitamin

Uppgiften för denna komposition är att närma hårsäckarna med vitaminer som är nödvändiga för tillväxt och för att återställa den skadade strukturen hos strängarna.

 • Olje vitaminer B6, B12, 3 ampuller.
 • Äggula.
 • Shampoo - 1 msk. l.

Kombinera äggula, vitaminer i en homogen massa. Täck trådarna med kompositionen och håll i 40-60 minuter. Skölj noggrant.

Gelatin för sällsynt hår

Gelatinmättat med proteiner och gör håret elastiskt, glänsande, volumint och tjockt. Det stänger "skalorna" och håret mindre att trycka.

 • Varmt vatten - 3 msk. l.
 • Gelatin - 1 msk. l.
 • Balsam - 0,5 st. l.

Blöt torrt gelatin i varmt vatten. När det sväller, kopplas det med balsam. Sprid på strängarna, appliceras inte på huden och rötterna. Skydda med polyeten och värme med luft från en hårtork. Lämna på i 30-40 minuter. Skölj sedan med vatten.

Lök med honung

Lökjuice ger sken, stärker och stimulerar tillväxten. Honung närmar sig nödvändiga mikrodelar och ger volym.

Skaka riven lök och pressa saften genom ostklaven. Smält den tjocka honungen i varmt vatten och blanda med saften. Applicera på strängar och håll i 1 timme.

Kontra

Hemmagjord kosmetika kan orsaka allergier om det finns en individuell intolerans mot en av ingredienserna i kompositionen. De farligaste är masker med paprika och senap. De är mycket irriterande, värmer huden och kan inte användas för någon, till och med minimal skada på huden.

Skölj och torka håret måste försiktigt, så att inte en enda droppe av masken föll på slemhinnorna. Detsamma gäller för alkoholformuleringar.

Före användning, testa för känslighet. Förbered en liten del och applicera på din handled. Tvätta och kontrollera hudreaktionen.

Oljemaskor som sällan orsakar allergier anses vara de mest neutrala.

Med hjälp av dessa recept kan du hålla ditt hår friskt och tjockt under lång tid. Avvisa vid behandling av hårtorkar, strykjärn och hårspray. Då uppnår det önskade blir enklare och snabbare.

Masker för täthet och hårväxt hemma

Sidinnehåll:

Tjockt, glänsande och friskt hår - varje kvinnas önskan, men miljöförorening, stress, hälsoproblem gör vårt hår tunt och livlöst. Hår- och skönhetsprodukter erbjuder lösningar på dessa problem, men i motsats till vad de lovar kan aggressiva kemikalier göra håret ännu mer skadat.

I princip finns det ingen anledning att spendera pengar på dyra förfaranden och produkter. Det finns många naturläkemedel där du kan göra effektiva hårmaskar för täthet och snabb tillväxt hemma.

Orsaker till håravfall och gallring

Möjliga orsaker till håravfall och gallring, som bör elimineras till maximalt från ditt liv:

 • fysisk eller emotionell stress
 • hormonell obalans
 • vitaminbrist för hår,
 • miljöförorening
 • allergi,
 • använder fel hårvårdsprodukter,
 • dålig daglig hårvård
 • ärftlighet.

Masker för täthet och hårväxt hemma

Vi uppmärksammar en översyn av de bästa sätten för täthet och hårväxt hemma med enkla recept. Läs också: Masker för ansiktet för tonåringar hemlagade recept

Enkla masker för hårdensitet från ägg hemma

Regelbunden näring av hårprotein är viktig, vilket gör håret tjockare och accelererar tillväxten. Hemma kan du förbereda de mest effektiva hårmaskorna från ägg.

Recept 1. Ta ett eller två ägg, beroende på hårets längd och vispa dem. Applicera äggmasken på fuktigt hår i ca 30 minuter och täck huvudet med en omslag. Tvätta håret med varmt vatten och schampo. Du kan använda denna mask för tillväxt och tjocklek en eller två gånger i veckan.

Recept 2. Ett annat hemlagat recept - äggmask för massage. Blanda en äggula, en matsked av hår olja efter eget val (till exempel kokos, burdock, olivolja, jojoba) med två matskedar vatten. Använd denna blandning att noggrant massera hårbotten i 10 minuter, håll sedan vid 20 minuter håret att massera hårbotten med denna anläggning varje vecka, och efter bara några behandlingar kommer du att märka en avsevärd förbättring - håret blir tjockare och mer motståndskraftig för att accelerera sin tillväxt.

Masker i olivolja för hårväxt och tjocklek

Olivolja kommer också att lägga till tjocklek på ditt hår. Dessutom hjälper det att mjuka och stärka dina lockar. Detta är ett av de mest populära verktygen för att göra hemlagade hårmaskor.

Recept 1. Massage håret och hårbotten med varm olivolja och lämna den på håret i 30-45 minuter. Tvätta håret noga med ett mildt schampo. Du kan också lämna olivolja som en mask på håret för natten och tvätta det på morgonen.

Recept 2. Blanda 2 matskedar olivolja med 2 matskedar honung. Låt blandningen stå på håret i 30-60 minuter under filmen och en varm handduk, och tvätta sedan håret.

Använd dessa produkter en eller två gånger i veckan.

Masker för densitet och snabb hårväxt med avokado

Avokado hjälper också till att öka hårets tjocklek, eftersom det fuktar och lägger volymen till ditt hår. I denna frukt finns proteiner och vitaminer A, D, E och B6, magnesium, folsyra, aminosyror, koppar och järn, vilket bidrar till den totala förbättringen av håret och deras tillväxt. Vi erbjuder två enkla recept av masker för densitet och snabb hårväxt hemma från denna exotiska frukt.

Recept 1. Gör en blandning av mosad en avokado, mosad en banan och en matsked olivolja. Applicera masken med massagerörelser i hårbotten, fördela hårets rester. Lämna avokado masken på håret i 30 minuter under en omslag och en varm handduk eller ulllock.

Recept 2. Du kan också göra en närande hårmask genom att blanda två matskedar vetegroddarolja med en halv mogen avokado, mashed i potatismos (dubbelt så många ingredienser med långt hår). Applicera masken för att rengöra håret i 30-40 minuter, täck med film och handduk.

Använd någon av dessa avokado hårmaskar för att växa och tjocka håret en gång i veckan.

Castorolja för hårväxt och densitet

Massera hårbotten med ricinolja är ett av de enklaste sätten att få tjockare hår hemma. På grund av sin höga viskositet täcker den noga håret och skyddar det från att falla ut. Dessutom finns det mycket vitamin E och fettsyror i ricinolja, vilket främjar snabb hårväxt.

Förberedelse av masker för hår från ricinolja

 • Värm en blandning av lika delar av ricinus och kokosnötolja. En ricinolja hjälper också håret, det är bara för tjockt och obekvämt att applicera.
 • Applicera oljan i hårbotten med massagerörelser, sprida den över håret med en kam.
 • Täck håret med en handduk fuktad med varmt vatten.
 • Lämna ricinolja på håret i minst en timme, och tvätta sedan håret med schampo som vanligt.
 • Använd det här verktyget en gång i veckan för att njuta av glänsande och tjockt hår.

Soda för att ge hårvolymen och densiteten

Bakpulver fungerar bra på tunt hår, vilket gör det mer voluminöst. Soda drar väl ut smuts och kemikalier från hud och hår, det visar sig vara en bra skrubb.

Recept. Ta din vanliga mängd schampo och tillsätt 1 tesked soda. Blanda ingredienserna och applicera på håret i 5 minuter. Skölj med kallt vatten.

Tänk på att läsk inte är lämplig för torrt hår, eftersom det är mycket torrt. Håll inte heller en sådan mask på håret i mer än 5 minuter.

Honung att reparera hårskador och deras tjocklek och tillväxt

Honung har en rik komposition av vitaminer och mineraler, tack vare vilken den används ofta i ett antal skönhetsritualer hemma. Detta är ett utmärkt botemedel mot tunt hår, eftersom det "reparerar" det, vilket eliminerar skador och tvärsnitt. Honung gör också håret glänsande och volumint, fuktar det. Regelbunden användning av honung gör håret tjockare och friskare.

Recept för en enkel mask med honung. Slå 2 ägg och tillsätt tre matskedar flytande honung. För att honung ska bli flytande måste den upphettas, men den måste kylas innan den läggs till masken. Häll honung i ägget och vispa igen. Applicera masken på håret i 1 timme under filmen och en varm handduk eller ulllock.

Massage med kokosolja för hårväxt och hårdensitet

Kokosolja är ett utmärkt sätt att uppnå hårdensitet hemma. Den innehåller fördelaktiga fettsyror och E-vitamin, skyddar hårbotten från bakterier, fuktar hår. Kokosolja bör värmas upp och masseras med hårbotten. Detta kommer att bidra till hårväxten och öka densiteten.

Massage med kokosolja stimulerar hårsäckar och gör håret tjockt och glänsande. Efter applicering av oljan på hårbotten och håret med massagebevegelser, täck huvudet med en film och en handduk, håll i 1 timme.

Öl för hårdensitet

Öl tjocknar håret och ger volym. Dessutom innehåller öl proteiner som ger hårstyrka och glans.

Receptmask öl med ägg. Blanda 100 ml öl och 2 äggulor. Applicera blandningen i håret i en halvtimme under duschdräkt eller film. Skölj noga med schampo.

Gelatin för hårdensitet

Gelatin är ett annat mirakelmedel för fint hår. Det gör håret tjockare och skyddar det. Sätt två teskedar gelatin i ditt schampo och håll hårshampo med gelatin på håret i 5 minuter medan du tvättar håret.

Masker för täthet och hårväxt recept

I själva verket är det omöjligt att öka hårdets densitet med hjälp av kosmetika och omsorgsmedel. Forskare har visat att även före födelsen av en person läggs antalet hårsäckar på huvudet på den genetiska nivån. Men det som verkligen görs hemma är att ta hand om sund glans, jämnhet och volym. Lush glänsande hår verkar alltid visuellt tjockt. Hemmagjorda masker kan också stimulera hårväxt genom att leverera näringsämnen till hårsäckarna själva. Som ett resultat ser håret tjockt och snyggt och lägger mer än standard 2 cm per månad i tillväxt.

De mest aktiva hemlagade maskerna

Hemmagjorda masker är mycket effektiva, eftersom de innehåller de mest aktiva ingredienserna. Vissa är mycket rika på näringsämnen, andra har en liten irriterande och uppvärmande effekt, varigenom hårbotten värmer upp och blodkärlen levererar användbara komponenter till hårsäckarna mycket snabbare. Aktiva ämnen innefattar:

 • essentiella vegetabiliska oljor;
 • lök, vitlök;
 • vodka, brandy;
 • kycklingägg
 • flytande vitaminer.

Med de tre första komponenterna gör varma hårmaskor, följt av två - den normala temperaturen. För att förbättra effekten är det maskerade huvudet täckt med polyeten och en handduk, och en ljus massage i hårbotten är klar i förväg. Masken appliceras också genom att massera i en cirkulär rörelse med en bred mjuk borste. Proceduren utförs minst 2 timmar före sänggåendet, så att håret har tid att torka utan att använda en hårtork.

Recept Masker för hårväxt

Naturliga Henna har använts i hundratals år som en omsorg och stimulerande hårtillväxtmedel. På grundval av dem gör de en mask som, förutom att öka hårets tillväxt, läker huden. Eftersom henna kan torka huden lite, kan den inte ofta användas av personer med torrt hår och en tendens till mjäll.

Henna mask recept

 • färglöst henna 1 pack (2 för långt hår);
 • kokande vatten;
 • 20 g honung.

Henna bryggs med kokande vatten så att en pastig blandning erhålls, vilket blir lätt att applicera på håret. Honung läggs till den enkla blandningen, omrörs och appliceras på hela huvudet, från rötterna, täckta med polyeten. Stå upp till 2 timmar. Om masken är gjord på mörkt hår, kan du använda färgad henna, dessutom kommer hårfärgen att bli djupare och mer mättad. Receptet kan användas 3 gånger i månaden.

Lökmaskrecept

Lök krossas i en mixer eller pressad juice från den. Olivolja blandas med lök och brukade appliceras på hår och rötter. 30 minuter räcker för en synlig effekt. Om lökjuice används, gnids den med olja och hålls i 30 minuter. Ett sådant medel förstärker blodcirkulationen, men kan orsaka viss brännande känsla. Eftersom maskins huvudsakliga ingrediens har en stark lukt är det bättre att använda masken på helgerna när samhället kan skjutas upp nästa dag.

Receptmask av konjak och aloe

 • 1 msk. l. konjak;
 • Aloe juice till 2 msk. l.
 • 20 g honung;
 • äggula.

Slå äggulan ordentligt med aloejuice. Lägg till cognac, honung och något uppvärmd. I form av värme betyder gnidningsrörelser applicerade på rötterna. Lämna tillslag i 25-30 minuter. Denna mask ska användas regelbundet, men inte mer än 2 gånger i veckan.

Oljemask med vitaminer

 • vitamin A och E 10 droppar;
 • olivolja och burdock olja 1 msk. l.

Ingredienserna blandas, värms något i en skål ovanför vattnet och används för sitt avsedda syfte, uppmärksamma rötterna. Huvudet är täckt med polyeten och masken lämnas i 1 timme. Tvätta av med bekväma kroppsvatten med ett gott schampo, vilket tar bort oljeblandningens rester. Masken kan upprepas varje vecka för att ändra sammansättningen av eteriska oljor.

Senapsmask

 • 20 gr. senapspulver;
 • 1 kycklingula
 • fett kefir.

Senap utspädd med äggula och tillsätt kefir i sådan mängd att det var lätt att applicera blandningen i håret. Massan ska stå 10-15 minuter före appliceringen. Exponeringstiden är 30 minuter. Huvudet måste värmas upp. Denna mask stimulerar kraftigt hårväxten, men läker också tipsen.

Masker för volym och visuell densitet av hår

En ölmaske kan stärka håret, fylla det med syre, tillsätt volymen. För dess förberedelse behöver du avokado halv massa och 2 msk. l. levande öl. Ingredienserna piskas till en krämig grus och täcker hela håret i längden. Efter en halvtimme tvättas masken av och sköljs med surgjort vatten med citronsaft.

För mörkhåriga kvinnor lämplig botemedel med naturlig kakao. Det är nödvändigt att blanda kycklingägg med 1 msk. l. kakao och 100 g kefir. Efter ritning värms huvudet och lämnas i 30 minuter. Detta verktyg kan ge håret en ljus nyans. Därför är det för blondiner att föredra att göra en mask av avkok av kamomill, honung, mjöl eller stärkelse. En tesked kamilleblommor brygger 100 g kokande vatten, insisterar på 15 minuter. I en enkel infusion tillsätt 1 tsk. honung och mjöl eller stärkelse för att få en optimal konsistens. Applicera i 25 minuter.

Växtbaserade masker tar väl hand om håret, vilket ger en välskött och hälsosam utseende. Här är en av dem. Du måste ta 1 msk. l. torkade örter rosmarin, mint, salvia och basilika. Blandningen hälls 250 ml äppelcidervinäger och några droppar lavendelolja och mynta. Alla insisterar på en mörk sval plats i 14 dagar och lagras sedan i kylskåpet. Förbered masken, späd 2 msk. l. Infusion i 200 ml varmt vatten och gnidts i huden och håret. Masken kan lämnas hela natten, så det får maximal effekt.

Snabbmasker för tillväxt och hårdensitet

Under en katastrofal brist på ledig tid kan du använda enkla grooming masker, som inte alltid behöver tvättas och tiden som spenderas på matlagning tar några sekunder. De mest populära och effektiva ingredienserna för sådana masker väljs väl av eteriska oljor, grönt te och honung.

 1. För tillväxt och täthet av hår lämplig olja: ricin, burdock, mandel. En liten mängd olja måste gnidas i hårbotten och appliceras i ändarna av håret om det är torrt och skadat. Om tiden tillåter kan oljan värmas upp. Det räcker att gå runt med en sådan mask i ungefär en timme och tvätta av med schampo.
 2. Grönt te, som en bra antioxidant, används ofta för att läka hår. Dess aktiva ingredienser närnar och fuktar hårbotten, främjar hårväxten. För gnidning i hårbotten med varm bryggning grönt te. Om du fyller sprayen med det här verktyget kan de spruta håret längs hela längden.
 3. Honungsvatten är den mest uppskattade uttrycksmask för hårväxt. I varmt vatten (250 ml) späds 1 msk. l. honung och spray det på hårbotten och hela håret. Efter torkning kan produkten tvättas av med schampo.

Alla hemlagade masker är bra eftersom de bara består av naturliga ingredienser, vars kvalitet och friskhet inte är tveksam. Det är också billigt att ta hand om håret hemma eftersom alla inköpta produkter inte är idealiska för hårtyp och inte orsakar allergier. Om det händer med en hemlagad mask kan du ersätta ingredienserna i den eller välja ett annat recept. Vanligtvis visas den varaktiga effekten av hemmetoden efter en månad med regelbunden vård. Håret kommer att bli tjockt, vackert och friskt.

Den bästa masken för densitet och hårväxt

Utmärkt bas för schampo, en av de mest effektiva stimulanserna för hårväxt, ett underbart verktyg för att bekämpa mjäll. Allt detta handlar om vanlig senap.

Faktiskt är senapsmaskor en riktig balm som stärker strängarna, vilket ger dem silkighet, vacker naturlig glans och hälsa.

Är du redo att använda senap som bas för hårprodukter? Läs först av reglerna för dess ansökan.

"Newbies" på noten

Senap hårmask - kontraindikationer

 • Gravida kvinnor bör överge de "heta" senapprocedurerna. På grund av överhettning kan en allergisk reaktion uppstå, liksom en ökning av temperaturen.
 • Det är förbjudet att använda en senapsmask i närvaro av sår, finnar och inflammationer på huvudet.
 • En allergi mot denna produkt kan vara ett hinder när man använder senap som ett medel för kosmetiska förfaranden. För att eliminera utseendet på en allergisk reaktion, kontrollera hur din hud reagerar på senapprovet. Förbered en blandning av en liten mängd senapspulver (ta bara på knivens spets) med varmt vatten, vilket gör det till en krämig stat. Lägg sedan det på din handled eller till exempel på din armbågs skurk. Om du känner en liten brännande känsla inom 10 minuter, som inte åtföljs av klåda och rodnad, bör du inte vara rädd för den allergiska reaktionen på senap. Gör detsamma genom att göra en senapsmaske: På samma sätt, testa det för allergiframkallande. Du kan få den förväntade effekten endast från säkra blandningar för hud och hår.

Hur man gör en hårmask

 • För beredning av masker, använd inte färdig mat senap, men torrt pulver. Senap i form av flytande kryddor innehåller ämnen som är skadliga för håret.
 • Senapsmaskningsproceduren utförs med gummihandskar.
 • Utsätt inte senap med kokande vatten. Ta bara bekväma varma (fyrtio- och sextio grader - inte mer!) Vatten för att förbereda masken. Annars bildas giftiga ämnen i senapspulveret i kombination med kokande vatten som kommer att skada hårbotten och strängarna.

Så här applicerar du en mask med senap

 1. Eftersom senap är en ganska aggressiv substans, tvätta inte ditt hår i flera dagar innan du applicerar masken. Det ackumulerade fettskiktet tillåter inte överdriven irritation och torkning av hårrötterna.
 2. Applicera en senapsmask med försiktighet - se till att blandningen inte kommer in i dina ögon.
 3. Drömmer om ett lyxigt hårhår, sätter kvinnor ofta en mask på hela huvudet. Så applicera senap masken är omöjligt. Applicera den endast på hud och hårrötter. Spetsarna på strängarna bör skyddas mot torrhet genom att smörja dem med någon basolja - kardborre, persika, oliv eller annat.
 4. Håll inte masken med senap på håret längre än den tid som anges i receptet. Brott mot denna regel är fylld med oönskade konsekvenser i form av mjäll, skört hår.
 5. En liten brinnande känsla är en normal reaktion. Men om det finns en stark brinnande känsla, ska masken omedelbart tvättas bort. Nästa gång ska du bara minska koncentrationen av vissa ingredienser.
 6. Ta bara varmt vatten för att skölja senapsmask. Även en liten brännande känsla av denna mask förbättrar hudens känslighet avsevärt och användningen av varmt eller kallt vatten leder till negativa känslor. Dessutom kan hårsäckar påverkas.
 7. Efter tvätt av masken med vatten, tvätta håret med schampo och behandla med en närande balm. Tack vare senapsblandningen förbättras balsamets fördelaktiga effekt kraftigt.

Hemlagad senap hår masker

Recept Mustard masker ska väljas som vanligt baserat på vilken typ av hår du äger. Se även: Hårtillväxtmask med burdockolja

Enkel hårmask

Senapspulver löses upp i varmt vatten till en krämig konsistens. Efter att ha gnid masken i huden, täck den med en vattentät film och en varm "lock". Lämna på huvudet i 10-15 minuter. Med en stark brinnande känsla, minska "arbets" tiden för senapsmask.

En ytterligare effekt av läkningstrådar kan uppnås om det kryddiga pulvret utspätts inte med vatten utan med varmt te eller ett avkok av användbara örter, såsom nässla, salvia, basilika, kamille.

En enkel maska ​​med senap hjälper till att kämpa mot alltför fett hår, samt påskynda tillväxten.

Hemlagad senapsmask med kanel och avokadoolja

Receptmask för hårväxt är lämplig för dem som har intakt normalt hår. För dess förberedelse, använd 3 matsked senap, 3 matsked avokadoolja, 1 tesked med kanel. Blanda alla ingredienser i en skål tills en smidig vassle erhålls.

Gnugga masken med senap, massera massor av rotzonen. Varma, lämna produkten på huvudet i en timme. Om du har känslig hud, förkorta tiden.

Använd inte en senapsmaske med kanel och avokadoolja mer än en gång i veckan.

På grund av att kanel ingår i din mask kommer ditt hår att lysna.

Cream mask

För att göra denna mask, lägg till 1 matsked tjock grädde, 1 tsk smör och senapspulver till 1 matsked olivolja. Blanda sedan alla ingredienser tills det är smidigt. Efter applicering av blandningen i hårbotten håll den i 30 minuter.

Komponenterna i masken neutraliserar senapet något - det torkar inte håret. Därför rekommenderas en krämmask för täthet och hårväxt främst för de med torrt hår.

Hemmasker för densitet och snabb hårväxt

Hemmagjorda masker för hårdensitet är ett utmärkt verktyg. Ju äldre en person blir, desto mindre blir hans hår, när det börjar falla. För att förhindra håravfall och göra håret tjockare kan du använda specialverktyg för att stärka och odla dem. Och det finns ett annat mycket effektivt sätt - hemlagade masker. Masker för hårdensitet kokas hemma kan stimulera tillväxten av nytt hår, samt stärka rötterna av befintligt hår. Det handlar om dessa masker och kommer att diskuteras i den här artikeln.

De mest effektiva delarna av masker för hårdensitet är burdock, ricinus och kokosoljor, örtdekok, jäst, lök och vitlök. Närvaron av dessa produkter i hemmet maskerar verkligen håret, accelererar blodcirkulationen i hårbotten och stimulerar hårväxten.

Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - MASK APPLICATION TECHNOLOGY

Av stor betydelse är rätt teknik att applicera en mask för hårets tjocklek.

 1. Tio minuter före proceduren rekommenderas att massera hårbotten med intensiva rörelser. Under applikationen bör du också göra en massage, bara lättare i cirkulära rörelser.
 2. Rehabiliteringskursen innehåller arton till tjugo procedurer som ska utföras 1-2 gånger i veckan. Då är det viktigt att ge ditt hår vila i ungefär två eller tre månader och genomföra en behandling och återhämtning.
 3. Var noga med att testa den beredda kompositionen för en mask för förekomst av allergiska reaktioner.
 4. Overexposure masker borde inte vara i hopp om att du kommer att få mer effekt. Detta kommer att leda till att huden blir beroende av de aktiva ingredienserna som används, och i slutändan upphör de att ge ett positivt resultat.

HEAD MASSAGE

Det finns en variant av låg densitet, när en del av dina hårsäckar bara "sover". För att väcka dem, gör en vanlig huvudmassage.

Aktiverande blodcirkulation ger alltid positiva resultat - efter några veckor kommer du att märka en elastisk volym på huvudet.

 1. Massage kan göras med fingrar, knackar på huvudet, masserar huden i cirkulära rörelser och drar lite hårsträng vid strängen.
 2. Passar även för detta ändamål massageborste med en stel borste och avrundade ändar (men överdriv inte det).
 3. Saltmassage, som kan utföras med regelbundet grovt salt efter tvättning av huvudet (kräver extra sköljning).
 4. Det finns specialutrustning till salu: Murashka massager (det kallas också "Magic Fingers", "Antistress" etc.) och andra gillar det.

Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - MASS KLASSIFICERING

Masker för att förbättra tillväxten och öka hårets tjocklek är uppdelade i:

 • näringsrika - stärker utbudet av hårsäckar med näringsämnen
 • stimulerande - irriterar hårbotten och accelererar hårväxten.

NUTRITIONAL MASK

Sammansättningen av näringsmassorna innehåller huvudsakligen vegetabiliska oljor. Det bästa resultatet är att man använder burk, olivolja och ricinoljor. Det är nog att göra oljemaskar 1 gång i 7-9 dagar för att få ett utmärkt resultat. Men sådana masker tvättas bort väldigt illa.

Näringsrika masker är också förberedda med ägg, kosmetisk lera, kefir, yoghurt, honung, bananer, svartbröd och jäst.

STIMULERANDE MASKER

Stimulerande masker kokas oftast med senap, peppar och lök. De är mycket effektiva, men det är väldigt svårt att bli av med lök lukten, och peppar binder när det kommer i dina ögon. Även alla dessa masker orsakar bränning av huvudet. Den bästa effekten har en senapsmask.

Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - HEMRESERVER

KEFIR-BREAD MASK MED Henna FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Det ger hårvolymen, visuellt gör den tjockare, återvänder glans, gör den mjuk och smidig.

Ingredienser.
Kefir - 200 ml.
Henna - 1 tsk.
Rågbröd - två bitar av smulor.

Beredning.
I henna lägg till kefir och bröd. Blandningen lämnas stå i fem minuter och appliceras sedan på hårbotten och hela längden av förvasket och torkat hår. Mask håller i en halvtimme under filmen och en handduk. Skölj med varmt vatten med äppelcidervinäger (per liter vatten 1 tsk. Vinäger). För att undvika förändring av hårfärg rekommenderas blondiner att göra denna mask utan att lägga till henna.

OLJE-LEMON MASK FÖR OLJEHÅR

Action.
Gör hår tjockare, närmar, rensar, ger sken.

Ingredienser.
Kockolja - 2 msk. l.
Castorolja - 2 msk. l.
Citronsaft - 4 tsk.

Beredning.
Blanda oljor, värm i ett vattenbad, ta bort och tillsätt citronsaft. Applicera på rent och torrt hår, massera hårbotten. Mask att hålla under filmen och en handduk i en halvtimme, och tvätta sedan med schampo.

HONESALT MASK MED MÄRKE FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Masken gör håret tjockare, glänsande.

Ingredienser.
Cognac eller vodka - 0,75 kopp.
Flytande honung - 1 msk. l.
Havssalt -1 msk. l.

Beredning.
Kombinera alla ingredienser och insistera på omslag på en mörk och sval plats i fjorton dagar. Den resulterande kompositionen appliceras med långsamma massrörelser i hårbotten. Blötlägg masken under filmen och en varm handduk i en timme. Förfarandet är gjort på otvättat hår. Tvätta av masken med varmt vatten med en mild schampo.

GUL MASK MED PEPPER FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Masken ökar blodcirkulationen i hårbotten, stimulerar tillväxten, ger hårdensiteten, lyser, förbättrar deras utseende och tillstånd avsevärt.

Ingredienser.
Äggulor - 2 st. (med medelhårslängd kan mängden ökas eller minskas).
Redpepparpulver eller tinktur - 1 msk. l.

Beredning.
Komponenter för att ansluta och gnida i hårbotten. Vik upp filmens topp och linda en varm handduk. Tvätta av kompositionen efter fyrtiofem minuter med ett mildt schampo (du kan ta barnet). Om masken är stark, skölj den oavsiktligt bort. Nästa gång, ta lite mindre peppar eller använd senap.

MUTTON OCH HERBAL MASK

effekt
Denna mask stimulerar hårväxten och dekorerar, det är bra för alla typer.

ingredienser
Torkat blad av mint - 1 liter
Torkad rosmarin, basilika och salvia - på 1: a århundradet l.
Äppelvinäger - 1 kopp
Eteriska oljor av mint och lavendel - 3 droppar

beredning
1 msk varje ört behöver pundas och blandas. Häll 1 glas äppelcidervinäger, tillsätt 1-2 droppar mintolja och 2-3 - lavendel. Infusera blandningen på en mörk plats i en glasbehållare i ca 2 veckor.

Strained infusion i mängden 2 msk. utspätt i 200 ml vatten och gnidts in i huden. Förfarandet görs bäst på kvällen för att lämna masken för att påverka natten.

Det rekommenderas att upprepa en gång i veckan.

MASK AV DIN HNS

effekt
Det är gjort elementärt och har en mycket fördelaktig effekt på håret.

ingredienser
Henna iranska eller färglösa - 1 pack

Användning av
Vi köper Henna. För brunhåriga kvinnor och brunetter - iranska vanliga; för blondiner eller de som inte vill byta skugga till kastanj, - färglös. Följ anvisningarna på förpackningen och applicera den på håret.

Henna förtjockar håret och omsluter det, så frisyren ser tjock och frodig ut, särskilt efter flera sessioner.

KEFIR EGG MASK MED COCOA

effekt
Denna mask är utmärkt för att öka hårdets densitet och är perfekt för vilken typ som helst.

ingredienser
kefir - 1/2 kopp
ägg - 1 st
kakao - 1/2 tsk

beredning
Blanda alla ingredienser noggrant och applicera på hårrötter. Efter några minuter, när det första lagret av masken torkar lite ut, applicera ett annat lager. Denna procedur måste upprepas flera gånger och sedan sätta på huvudet cellofan och en varm handduk. Du kan tvätta av masken efter 25 minuter. Samtidigt behöver du använda ett mildt schampo. När du tvätter håret kan du skölja dem med avkok av nässla. Denna mask ska göras 3 gånger i veckan. Om du applicerar det i tre månader blir ditt hår mycket tjockare.

MÄLK OCH ALMOND MASK

effekt
Denna mask kommer att främja en mer intensiv tillväxt av ditt hår.

ingredienser
Mandel - 1/2 kopp
Mjölk 1 kopp

beredning
För att förbereda denna mask ska finmalda mandlar blandas med mjölk tills konsumtionen av sur grädde nås. När masken är klar, applicera den på ditt hår och lämna det där i ett par timmar.

NIPPER MASK FÖR HÅRVÄXT

effekt
Denna mask stimulerar perfekt hårväxt genom att förbättra blodcirkulationen.

ingredienser
Kockolja - 1: a
Äggula - 1 st
Cognac - 1chl
Flytande honung - 1chl

beredning
Alla dessa komponenter måste blandas noggrant och gnidas in i hårrötterna. Den återstående blandningen kan jämnt fördelas över hela längden av håret. För att effekten av masken kommer snabbare, värm huvudet med cellofan och en varm handduk. Efter 1 timme kan masken tvättas av med schampo.

EGG-LEMON MASK MED COGNAC OCH OLIVOLJE FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Stimulerar hårväxten, ger dem tjocklek och glans, ger näring till huden och hårroten.

Ingredienser.
Olivolja - 4 msk. l.
Cognac - 200 ml.
Äggula - 1 st.
Citronsaft är ett medium citron.

Beredning.
Komponenterna blandas i en homogen blandning och gnuggar i hårbotten, resterna fördelas genom håret. Härifrån, som vanligt, linda med en omslag och linda med en handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken. Om nödvändigt, använd schampo två gånger.

ÄGG OCH OLJHÅRMASKIN

Action.
Det närmar sig, ger glans, gör håret tjockare och mer voluminöst.

Ingredienser.
Kockolja - 2 msk. l.
Flytande honung - 1 tsk.
Cognac - 1 tsk.
Äggula - 1 st.

Cooking.
Värm oljan och tillsätt de övriga ingredienserna. Att applicera struktur på huden, gnugga i rötterna, och sedan på hela längden av håret, var uppmärksam på tips. Sammansättning att hålla sig under filmen och en handduk och en halv timme. Tvätta håret med schampo efter en viss tid.

HÅRMASKIN MED DIMEXID

Action.
Stimulerar tillväxten, ökar tjockleken, lägger till glans, vitaminer och återställer metabola processer i hårbotten.

Ingredienser.
Kockolja - 2 msk. l.
Oljelösning av vitamin E - 2 tsk.
Oljelösning av vitamin A - 2 tsk.
Citronsaft - 1 tsk.
Dimexidumlösning - 1 tsk.

Beredning.
Kockolja värms upp i ett vattenbad. Tillsätt vitaminer, citronsaft till varm olja, blanda upp allt och injicera Dimexidum-lösningen. Mask med Dimexide håller sig under filmen och en handduk i en timme, skölj sedan med schampo.

EGG-HERBAL MASK FÖR HÅRDENSITET

Action.
Beroende på vilken typ av hår vi väljer rätt gräs: För lätta - Kamille, för mörka - Nässla eller St John's wort, för röda - Calendula. Masken ger volymen och densiteten i håret, rengör huden, ger jämnhet och glans.

Ingredienser.
Avkok lämplig för ditt hårhår - 2 msk. l.
Äggula - 1 st.

Beredning.
Först måste du förbereda ett avkok, receptet är vanligtvis listat på lådan. Om inte, då: 2 msk. l. örter häll kokande vatten, håll på ett vattenbad i tio minuter, ta bort och insistera på att kyla, dränera. Infusion kombinerad med äggula och applicera på hårbotten och hela längden på rent och torrt hår, linda med en film och en handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken med rinnande varmt vatten.

HONESALTMASK FÖR HÅRSTYRNING

effekt
Hemmagjorda masker för hårdets densitet, som innehåller salt, hjälper till att stärka hårsäckar, vilket innebär att ditt hår inte kommer att falla ut.

ingredienser
Grovt salt - 1 kopp
Cognac - 1 glas
Honung - 1 kopp

beredning
Alla dessa komponenter måste blandas och läggas i 2 veckor på en mörk plats. Då måste du sätta en mask på hårrötterna, värma huvudet och behåll masken i 1 timme. Skölj av denna mask utan att använda schampo. Det blir tillräckligt varmt vatten.

Honey and Herbal Mask för hårdhet

Action.
Beroende på hårtyp, välj lämpligt gräs: för ljuskamomill, för mörkskinn eller Johannesjurs, för rödkalendula. Masken ger volymen och densiteten i håret, rengör huden, ger jämnhet och glans.

Ingredienser.
Avkok lämplig för ditt hårhår - 2 msk. l.
Flytande honung - 1 msk. l.

Beredning.
Först måste du förbereda ett avkok, receptet är vanligtvis listat på lådan. Om inte, då: 2 msk. l. örter häll kokande vatten, håll på ett vattenbad i tio minuter, ta bort och insistera på att kyla, dränera. Kombinera infusionen med honung och applicera i hårbotten och hela längden på rent och torrt hår, linda med folie och en handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken med varmt vatten.

YEAST MASK FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Gör hår tjockare, näring, ger glans. Beroende på hårtyp, välj lämpligt gräs: för ljuskamomill, för mörkskinn eller Johannesjurs, för rödkalendula.

Ingredienser.
Bakersjäst - 1 msk. l.
Avkok lämplig för ditt hårhår - 2 msk. l.
Äggula - 1 st.
Kock (eller mandel) olja - 2 msk. l.

Beredning.
Först måste du förbereda ett avkok, receptet är vanligtvis listat på lådan. Om inte, då: 2 msk. l. örter häll kokande vatten, håll på ett vattenbad i tio minuter, ta bort och insistera på att kyla, dränera. I infusionen tillsätt hackad jäst och vispadgöss. Blanda allt och lämna på en varm plats i fyrtio minuter. Lägg sedan till olja i kompositionen. Applicera med massrörelser i hårbotten och sprida sig över hela längden på håret. Skydda med plastfolie och linda med en handduk. Efter fyrtio minuter, skölj huvudet med varmt vatten, om nödvändigt, använd schampo. Som en balsam är det effektivt att använda färdig växtbaserad avkok.

OLJA-ALCOHOL MASK FÖR VÄXT OCH DENSITET AV HAIR

Action.
Stärker, läker hårbotten, gör den tjockare.

Ingredienser.
Castorolja - 2 msk. l.
Alkohol - 2 msk. l.

Beredning.
Anslut komponenterna, gnugga blandningen i rötterna två gånger i veckan. Håll i 30 minuter och tvätta håret med schampo. Skölj med varmt vatten, sura med citronsaft och ättika (per liter vatten - saften av en halv citron och en matsked vinäger).

Oljemask med viktiga oljor för alla hårtyper

Action.
Stärka håret, desinficera hårbotten, ge glans, gör det tjockt och lättsamt. För densitetspreferensen bör ges till eteriska oljor av mint, lavendel, rosmarin, salvia, basilika.

Ingredienser.
Jojobaolja (eller burdock, castor) - 2 msk. l.
Mint eterisk olja - 3 droppar.
Lavendel eterisk olja - 5 droppar.

Beredning.
Jojobaolja värms och kombineras med eteriska oljor. Gnid kompositionen i rötterna och sprid över hela längden av håret med hjälp av en träkam. Från ovan är det möjligt att bära ett duschlock för bekvämlighet. Tvätta av masken med schampo om en timme.

NUT MASK FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Det ger tjocklek och glans till hår, renar, stimulerar tillväxten av nytt hår, vars folliklar är i vila.

Ingredienser.
Tallötter - 1 handfull.
Några varmt vatten.

Beredning.
Krossa nötterna med en pestle i en mush, i färd med att lägga lite vatten. När du får gröt, lägg den i ugnen, värmd till 150 grader, i en halvtimme. Det borde finnas en massa som liknar mjölk. Denna mjölk bör dagligen gnidas in i rötterna och hårbotten. Behandlingsförloppet är två månader. Då samma paus, och igen kursen.

ALMAN MASK FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Stimulerar hårsäckar och hårväxt, ger volym och densitet.

Ingredienser.
Skalad mandel - en handfull.
Varmt vatten (vissa).

Beredning.
Nötter pund i mush, lägga vatten till processen. En krämig massa bör bildas. Att applicera strukturen på håret och att hålla en timme. Skölj med rinnande vatten.

För att öka effektiviteten hos masken för densiteten av hårbaserade oljor (kardborre, ricinus, mandel, jojoba), kan du lägga till tre droppar essentiell oljecedar.

FÖRSTÄLLNINGSMASKIN MED MAYONESIS

effekt
På grund av innehållet av majonnäsägg och vegetabilisk olja. Denna mask kommer perfekt näring och stärker håret, samtidigt som det ger tjocklek och pomp.

ingredienser
Majonnäs -1 msk
Fettolja (kan vara vilken som helst: oliv, persika, grönsak, mandel, etc.) - 1 tsk.
Ägg - 1 st

beredning
Alla ingredienser blandas grundligt. Applicera den resulterande massan på hårrötterna, om blandningen förblir, fördela sedan över hela längden. Håll i 2 timmar.

STIMULERA VÄXTEN BOTTOM HAIR MASK

effekt
Främjar hårväxt lök mask.

ingredienser
Lök - 2 st
Morötter - 1 st
Fettolja (olivolja, ricinus, burdock) - 1 msk

beredning
Saften av två lökar blandade med saft av en morot, tillsätt en sked olja (oliv, ricin, burdock). Håll minst en timme.

Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - DUSTING INSIDE

För hårets densitet och tillväxt är det inte alltid tillräckligt bara kosmetiska förfaranden - de kan ge en tillfällig effekt. Trots allt, om kroppen inte tar emot näringsämnen från var att dra sitt hår?

Användbara hårprodukter:

 1. Proteiner - kött, fisk, ägg, mejeriprodukter. De är en slags "byggstenar" för hårväxt.
 2. Fetter som ingår i nötter och frön, liksom i oljor av vegetabiliskt ursprung (solros, olivolja, majs, etc.). De är väldigt viktiga för bildandet av nya hårsäckar, vilket är anledningen till att de som är på en fettfattig diet ofta förlorar håret kraftigt.
 3. Vitaminprodukter - alla grönsaker och frukter (helst utan värmebehandling).

Vet: om du verkligen behöver överraska alla med ditt hårs glans - du kan uppnå detta, men inte på en dag eller en vecka, utan på minst 2 månader.

Hemmasker för täthet och skönhet av hår - de bästa recepten

Sådana problem som uttorkning, torrhet, brist på volym gör inte tjusningen av flickan lika mycket som ett sparsamt hår. Masker för täthet kokta hemma hjälper till att göra håret tjockt. Naturligtvis kommer folkrecept inte att öka mängden hår på huvudet, eftersom densiteten är enbart en genetisk faktor. Men sådana hårprodukter fungerar bra mot att falla ut, vilket innebär att de slutar spruta och väcka vilande lökar, vilket utlöser en snabb tillväxt, vilket innebär att håret blir tjockare. Förutom restaurering av täthet gör hemmagjorda recept tunnare hår tjockare, återställer skadade ändar, förlivade färgade trådar.

Tips och regler för användning av masker

Hemmagjord mask för hårdensitet är gjord av färska och naturliga produkter. Folkmaskar är som regel förberedda med händerna på en gång, med långvarig lagring, förlorar de bara sina egenskaper.

Beroende på ingredienserna har effektiva masker enskilda egenskaper i beredningen:

 1. När den används i receptet av gelatin, förtypas den med vatten i proportionerna 1: 3, där de tar 1 del av gelatingranuler och 3 delar vätska. Efter svullnad, det är ungefär en kvart i timmen smälter gelatinet, vilket inte låter det koka, och det är redan blandat med huvudmassan.
 2. Om en oljemask bereds för att öka hårets tjocklek, rekommenderas att värma alla oljor, förutom estrar, till en bekväm temperatur, koka inte;
 3. Jästmasker framställs på nästan samma sätt som gelatin, i en separat behållare hälls torr jäst med vatten (kefir, örttekoko) och får stå i minst 20 minuter så att de kommer upp och sedan blandas med huvudmassan;
 4. Innan du använder någon mask för att öka hårdets densitet är det viktigt att bekanta dig med de kontraindikationer som är tillgängliga för det och att testa för allergier. I närvaro av intolerans är det värt att använda en annan terapeutisk förening för att inte skada dig själv.
 5. Mask kokad hemma utsmält huvudsakligen på ett rent huvud. Det är värt att börja applicera från rötterna, gå gradvis ner till ändarna.
 6. Så att hårbehandlingen är effektiv, är huvudet inslaget med värme efter behandling med blandningen. Först sätter de på en plastpåse eller ett duschlock, och på toppen täcker de den med en handduk eller ett näsduk.
 7. Exponeringstiden på minst 40 minuter, om så önskas, kan du lämna för natten;
 8. Recept för hårtäthet bör användas i en kurs av 10 procedurer, efter en paus.

Video: Hur man gör hår tjockare hemma

Hemmagjorda masker för hårdensitet

De bästa maskerna för densitet är de som du har förberett dig själv. De utför nödvändig hårvård baserat på dina behov. I grund och botten hjälper de till att eliminera hårets sällsynthet, göra curvaceous curls, används ofta för snabb tillväxt. Kakaobaserade oljeformuleringar, till exempel, ökar pumpen.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Mask för densitet och tillväxt

Resultat: Kompositionen med eteriska oljor används för accelererad tillväxt, hår av någon nyans.

komponenter:

 • 7 droppar ylang-ylang extrakt;
 • 7 droppar tea tree;
 • 2 msk. l. tjockt kaffe
 • 30 ml kamilleavkokning.
Beredning och appliceringsmetod:

Matlagning kamomill, insistera, filtrera. Vi kombinerar alla ingredienser, låt det brygga i en kvart i timmen. Den färdiga gruelen appliceras först på hårbotten och fördelas sedan längs strängarnas längd. Skölj på i minst 50 minuter, skölj sedan noggrant.

Mask för densitet och mot förlust

Resultat: frukter används ofta vid behandling av hår, till exempel citrus hjälper till att tona pärlorna genom att stoppa håravfall, brandy kommer att förbättra återväxten och i allmänhet kommer detta recept märkbart att öka tjockleken.

komponenter:

 • 4 msk. sked brandy;
 • 1 orange;
 • 2 ägg.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå ägg i skum, citrusfrukter med skal. Blanda, tillsätt alkohol, applicera. Vi lägger på en duschlock och en frottéhandduk, vänta i 35-40 minuter, tvätta väl.

Mask för densitet och volym

Resultat: En effektiv produkt av honung för densitet, tack vare sina många komponenter, närmar, återställer och gör luftkronor.

komponenter:

 • 3 msk. l. örter:
 • för röd calendula;
 • för blondiner - kamomill;
 • för mörkhårig - Hypericum;
 • 40 ml honung.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi brygger rätt gräs, enligt anvisningarna på förpackningen. Klar buljongblandning med biprodukter. Tja, vi blöt huvudet och strängarna i den resulterande lösningen. Vi sätter ihop filmen. Efter 45 minuter, tvätta ut.

Mask för täthet och förstärkning

Resultat: Som du vet kan en senapsmaske hjälpa till att falla ut och för tillväxt och löser också problemet med hårets noggrannhet.

komponenter:

 • 3 msk. l. senapspulver;
 • äggula;
 • 30 ml vatten;
 • 40 ml olivolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Olivolja är något värmd, blandad med slagen äggula. Blanda senap och vatten separat, kombinera med basen. Blandningen fördelas över huvudet, från rötterna och ned till ändarna. Exponeringsperioden under huven är från en kvart till en timme, allt beror på graden av bränning.

Mask för förtjockning och förtjockning

Resultatet: En enkel mask som avsevärt ökar hårkrullets tjocklek.

komponenter:

 • 4 msk. l. sojaprotein;
 • 3 msk. l. pulveriserat socker;
 • vatten eller avkok.
Beredning och appliceringsmetod:

Proteinet späds med vätska till tillståndet av tjock grädde, blanda pulver. Applicera grus på fuktiga strängar och rötter. Rulla upp med polyeten i 45 minuter. Sköljde väl.

Mask för täthet och glans

Resultat: Få människor vet om användning av tomater i kosmetologer, men här är ett klart exempel, en hårmask. Det kommer att hjälpa till att återvända till glansglansen. Endast mogna tomater behövs. Ett godtyckligt antal tomater, beroende på hårets längd, tre små rivare eller slipa i en mixer. Vi täcker hela huvudet och strängarna med färdig juice. Skölj noga efter 30 minuter.

För fint hår

Resultat: lägger sken och volym till håret.

komponenter:

 • 50 gr. honung;
 • 250 gr. konjak;
 • 1 msk. grovkornigt salt.
Beredning och appliceringsmetod:

Produkterna blandas, placeras i en glasburk, tätt stängd, insisterar 14 dagar. Den färdiga lösningen appliceras på hårbotten och längs krullarnas längd bär vi under filmen i en timme. Tvätta av på vanligt sätt.

För oljigt hår

Resultat: Ricinolja närmer sig, ger sken, ger tjocklek, rensar talgmen.

Komponenter, 50 ml oljor:

 • kardborre;
 • castor;
 • och 1/2 citron.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered en varm bas, kombinera med citrusjuice. Vi bearbetar torra rena strängar i längd, massera dem. Ta bort det varma locket efter 45 minuter, ta av blandningen.

För torrt hår

Resultat: En utmärkt fuktkräm av torkade krusar - en mask av oljor. Blanda med burdock olja näring, fyller med vitaminer, återställer densitet.

Komponenter, på 20 gr. oljor:

 • kokosnöt;
 • mandlar;
 • kardborre;
 • och 5 droppar rosmarin.
Beredning och appliceringsmetod:

Basoljor blanda, värme, droppeter. Vi behandlar hela huvudet med den resulterande blandningen, vikla den i en timme. Bra med schampo tvätta bort.

Superdensitet - receptet från oljor

Resultatet: En blandning av kokosolja närmar sig och reparerar skadade trådar.

Komponenter på 35 gr. olja:

 • jojobaolja;
 • kokosnöt;
 • 1 tsk. konjak;
 • 1/4 citron
 • 5 droppar mynt extrakt.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi gör en oljelösning, värme, berika med eter och brandy. Med den resulterande föreningen smörjer vi först kronans topp och fördelar sedan kammen längs längden. Vi bär en timme under huven, tvätta våra huvuden noggrant.

Från ägget

Resultat: En äggmask är en utmärkt lösning som ger volym, glans och densitet till frisyren.

komponenter:

 • ett par ägg;
 • 200 gram vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå ägg, blanda med vatten, blanda noggrant. Den resulterande lösningen sköljs med ett huvud eller försiktigt appliceras på varje sträng separat. Vi värmer i 60 minuter.

Video recept: Äggsmask för hårdensitet hemma

Från honung

Resultat: lägger till tjocklek, aktiverar aktiv tillväxt.

komponenter:

 • 120 ml vodka;
 • 40 gr. honung;
 • 1 msk. l. havsalt.
Beredning och appliceringsmetod:

Alla produkter är knådade, stängda i en burk, 14 dagar i ett mörkt kallt utrymme insisterar. Efter en tid applicerar vi lösningen med massagerörelser, värmer upp värmen. Vänta på en timme, tvätta av.

Från senap

Resultat: i ett företag med äggula, slutar det att falla ut, ökar återväxtens hastighet och gör krökorna tjocka och starka.

komponenter:

 • 40 gr. senapspulver;
 • 50 gr. vatten;
 • 1 msk. l. socker;
 • äggula.
Beredning och appliceringsmetod:

Senap utspädd med varm vätska, blanda med socker och äggula. Vi bearbetar hela huvudet och trådarna, viks i plast och en handduk i minst en kvart i timmen. Vi tar bort.

Från Dimexidum

Resultat: ökar tjockleken, ger sken, närmar sig vitaminer, startar processen med snabb tillväxt.

komponenter:

 • 2 tsk. vitamin: retinol och tokoferol;
 • 1 msk. l. citronsaft;
 • 50 gr. kardborre;
 • 1 tsk. Dimexidum.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi värmer upp basoljan, kombinera den med en vitamincocktail, juice och dimexid. Vi smeder under en film i 55 minuter.

Med jäst

Resultat: förbättrar densiteten genom att stoppa alopeci och förbättra tillväxten, ger sken.

komponenter:

 • äggula;
 • 1 msk. l. jäst;
 • 50 gram mandelolja;

20 ml avkokning av:

 1. Nässla löv för mörkt hår;
 2. Kamille för blondin;
 3. Marigold för redheads.
Beredning och appliceringsmetod:

Matlagningsdekok enligt instruktionerna från förpackningen. Fyll dem med jäst, lämna till jäsning. Mandelolja kombinerar med slagen yolk, jäst och processhår från råtta till spets. Vi bär under en keps 55 minuter.

Från bröd

Resultat: Bröd recept stoppar skallighet, gör hår tjockare.

komponenter:

 • 50 gr. rågkrumb;
 • ½ l kefir.
Beredning och appliceringsmetod:

Crumb blötläggt med jäst mjölkprodukt, låt stå i 30 minuter för att slutföra svullnad. Mash i gröt gaffel, lägg på kronan, resten i längd. Klä upp varm hatt i en timme, tvätta av.

Med kefir

Resultat: En blandning av lera och mjölkprodukt förbättrar hudens tillstånd.

komponenter:

 • 1 msk. jäst mjölkprodukt
 • 2 tsk. lera någon;
 • 2 bitar svart bröd.
Beredning och appliceringsmetod:

Bröd är blött i en sur mjölkprodukt, vi krossar det med lera, vi knådar det i mush. Applicera vid rötterna och i längd, efter 45 minuter, tvätta av.

Kockolja

Resultat: återvänder glans och densitet, förbättrar tillväxten av strängar, närmar huden.

komponenter:

 • äggula;
 • 40 gr. kardborre;
 • 2 tsk. konjak;
 • 30 ml honung;
 • 2 tsk. aloe juice
Beredning och appliceringsmetod:

Värm oljan, kombinera den med resten av produkterna, bearbeta kronan och hela längden på trådarna. Klä duschdunken och handduken i 1,5 timmar. Tvättade på vanligt sätt.

Med gelatin

Resultat: Tjocknar håraxeln, vilket gör håret mer tjockt och tjockare.

komponenter:

 • 3 delar vätska;
 • 1 del gelatin;
 • 2 tsk. ricinolja;
 • 2 tsk. kardborre.
Beredning och appliceringsmetod:

Späd gelatin med vatten i de proportioner som anges tidigare i artikeln, tillsätt oljor, applicera det på huvudet och strängarna jämnt. Rulla på filmen och en handduk i en timme. Vi tvättar bort.

Med konjak

Resultat: Cognacföreningar stärker rötterna, förhindrar förlust.

komponenter:

 • 200 ml cognac;
 • äggula;
 • citron;
 • 5 msk. l. oliv.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar allt, bearbetar trådarna, lägger på en varm keps i 50 minuter. Skölj med schampo vatten.

Med peppar

Resultat: förbättrar blodflödet, ger näring av folliklarna, aktiverar tillväxt, ökar volymen och lyser.

komponenter:

 • ett par äggulor;
 • 1 msk. l. röd pepparjord.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå på äggulorna, häll peppar i dem, knäda väl. Vi bearbetar kronan och locken, lindar den med film och en näsduk. Efter 40 minuter tvätta av kompositionen, med en stark brinnande känsla kan vara tidigare för att undvika brännskador.

Med båge

Resultat: lökmask har alltid varit känd för sin positiva effekt på håret. Eliminerar alopeci, förbättrar tillväxt, lägger till glans.

Komponenter, 1 msk. l.:

 • majonnäs;
 • lökjuice;
 • honung;
 • olivolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Från glödlampan får vi färsk juice, kombinera med resten av komponenterna. Den resulterande kompositionen gnids in i huden, resten fördelas genom tillväxt. Dribba huvudet i en timme. Tvätta av, för att eliminera obehagligt doft av lök, kan du skölja huvudet med vatten med lavendel eterisk olja eller någon annan.

Video recept: De bästa hemlagade maskerna för hårdensitet

Recensioner om användningen av populära recept

Regelbundet använder en mask för hår benägen för fett, helt nöjd med resultatet. Sebaceous körtlar började arbeta mer måttligt, håret är mer lydigt, glittrande och i volym blev det mer.

Veronica, 30 år gammal

Jag använder honungs- och äggmasker och växlar dem. Jag är helt nöjd med resultaten, strängarna har blivit tjockare, frisyren skiner och blir mer voluminös och växer snabbare.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>Nästa Artikel
Tunt hår