Hårmaskar - hemlagade recept


I detta avsnitt kommer recept på hårmaskor från olika naturprodukter som ägg, bröd, grönsaker, majonnäs, mejeriprodukter och många andra att samlas in.

Bekvämlighet är att i nästan alla delar kan du hitta hemlagade recept för masker baserade på en enda produkt, med mångsidiga åtgärder och rekommenderas för alla typer av hår.

Det faktum att den vanliga lökan är rik på vitaminer, och har helande egenskaper som många känner till. Men inte alla de rättvisa könen är dock som de starka, medvetna om den positiva effekten av pilbågen på hårets tillstånd.

Men om du regelbundet använder en hårbåge externt, till exempel i form av masker, kan du uppnå fantastiska resultat. Påskynda hårväxten väsentligt, förbättra, stärka, återuppliva, förhindra och sluta håravfall, och i allmänhet förbättra hårets struktur, och det här är inte alla möjligheter att lösa...

Naturliga hårmaskor från kefir ger dig möjlighet att känna effekten efter den första applikationen. Livslöst tråkigt hår kommer att få glans och energi, märkbart uppfriskande hårrötter, och i allmänhet kommer hårvolymen att öka, deras mjukhet och silkighet kommer att öka.

Observera att kefir masker rekommenderas speciellt i närvaro av fet hår, eftersom ha lätt avfettning och torkning. Kefir är dock bra för både blandade och vanliga hårtyper, och även med torrt hår kan du göra masker från kefir genom att blanda den med andra näringsämnen.

Användningen av blandningar baserade på honung, olivolja och andra vegetabiliska oljor har en positiv effekt på läkning av torra och skadade trådar.

De beskrivna recepten hjälper till att återställa livet och styrkan hos torkat, skadat, tråkigt och hängande hår, berika dem med väsentliga näringsämnen och vitaminer, ge dem en vacker glans, reducera brittleness och avsnitt.

I sektionen finns det masker för en mer fet hårtyp.

Användningen av svart (råg) bröd för hår, vilket är mycket rikt på B-vitaminer, hjälper till att förhindra håravfall, till viss del, påskynda tillväxten, stärka väl, normalisera läppbalans i hårbotten och dess skonsam rengöring från överskott av talg.

Recept för hårmaskor från bröd är lämpliga för både fet hår (i synnerhet) och andra typer (beroende på vilka produkter som läggs till brödet).

Har du märkbart ökat hårtork eller tips? Då hemlagade majonnäs hårmask recept är vad du behöver! Med enastående näringsegenskaper kan majonnäs inte bara ge håret den nödvändiga fukten, men stärka även de svaga och livlösa strängarna, ge dem en hälsosam glans, mjukhet och silkighet.

Som du säkert har förstått är masker från majonnäs mer rekommenderade för torr hårtyp eller i närvaro av torra tips. Men ytterligare näring och hydrering stör inte normalt hår.

Naturlig äppelcidervinäger hjälper till att mjuka och stärka håret, ge det en vacker glans och silkighet, eliminera överdriven fettighet, bli av med oljig mjäll.

Masker med dess tillsats kan användas både för en tjock typ av krullar och för mjukning av hårda torra trådar om näringsprodukter tas som utgångspunkt för produkten.

Denna populära citrus har en bra avfettningsegenskap, och i första hand rekommenderas hemmet för håret för hårdare lockar. Kompositioner med citron uppdaterar hårbotten och rötterna, vilket ger strängarna en vacker hälsosam glans.

I synnerhet citronsaft kan tända håret ett halvt ton. För enkel förtydligande och bättre glans av torra krus kan du också använda citrusen, endast i blandningar med näringsrika produkter - vegetabilisk olja, äggula, honung, gräddfil, etc.

Denna miljövänliga och naturliga produkt i sin effektivitet är inte mycket sämre än många salongprocedurer.

Kraftfull restaurering och förstärkning, ökning av densitet och glans samt ett hinder för håravfall - det här är bara en av de få fördelaktiga effekterna av färglös henna. Och dess omslutande förmågor hjälper till att släta utstående hårvågor, vilket är särskilt viktigt med skadat och splittrat hår.

Regelbunden användning av naturliga hårmaskor baserade på färglös henna kommer att återställa hårets skönhet och hälsa!

Det är ingen hemlighet att dekoktioner och andra folkmedicin från burdockrötter alltid har varit kända för sina helande effekter på hårets tillstånd.

Vi föreslår att du försöker hemlagad kardemask recept i blandningar med andra naturliga ingredienser som hjälper till att förhindra håravfall och förbättra hårväxten, lindra mjäll, stärka hårskalvar och, i allmänhet, öka deras vitalitet.

Hårmaskar från naturliga ingredienser. Recept.

Tjock, felfri, flytande siden - vad kan vara mer önskvärt än elegant hår? Visserligen kan inte ens varje tionde kvinna skryta avundsvärda krullar från naturen. Detta lämnar inte önskan om ideal - byggnad, perm, färgning, laminering - precis vad skönhet inte går för att förbli så.

Moderna butiker och salonger övermättas med produkter för att ta hand om olika tillverkare och för varje budget. Kosmetiska produkter för restaurering och näring av hår - mest efterfrågan idag. I samband med de senaste modetrenderna, fokuserade på korrigering av form, förändringar i struktur och färg.

Sådana lösningar innefattar balm och masker. De är industriella och naturliga. Låt oss prata om det senare. Eftersom konserveringsmedel, alkoholer och kemiska dofter som utgör de flesta butiksblandningarna är av minst intresse för oss.

Varför är naturlig hårmask mer föredragen?

Först av allt är de tillgängliga. Huvudkomponenterna är "levande" produkter, örter, oljor. De är lätta att göra hemma.

Med den övergripande överflöd av produkter som säljs verkar effekten av naturliga masker och deras uppfriskande effekt på lockar otroligt för många. Något från avsnittet av hushållsmagi. Men de jobbar verkligen.

Suspensionens sammansättning orsakas av hårtypen, som måste återställas - överdriven, fet, tråkig, stygg, spröd. I allmänhet är det svårt att förvirra avtalet, eftersom åtgärden gissas redan vid blandningssteget. Det faktum att oljor inte sätter oljigt hår i ordning, och senap inte ska användas på irriterad hårbotten är förmodligen lika tydlig som dag.

Därför, oavsett hur effektiv masken är från recensioner, använd den inte om du är allergisk mot minst en av dess komponenter.

Låt oss gå till matlagning

Förutom ingredienserna själva kommer processen att behöva:

 • djup skål
 • borste för applikation (om det är bekvämare med händer, borsten behövs inte)
 • duschlock
 • handduk (som isolering på huvudet)
 • tid - från 30 minuter till 1,5 timmar

Om ditt hår är splittrat på spetsarna, kan de inte kammas och styling liknar en halmkula, naturliga masker för torrt hår - det är vad läkaren ordinerat för dig. De fuktar och närmar sig samtidigt utan att väga ner.

Grunden för dem är oljor. Mandel, olivolja, senap, linfrö, avokadoolja, kokosnöt.

 • volymen av en matsked olja
 • äggula
 • äkta bi honung
 • en banan

Wrap huvudet i 40 minuter. Regelbunden användning en gång i veckan och två gånger - för hårt skadat hår - kommer att ge ett otroligt resultat!

Även för att mata torra tips använder du en blandning:

 • gräddfil
 • kefir eller majonnäs
 • med citronsaft

Denna procedur rekommenderas en gång i veckan i 40-60 minuter.

Det är nödvändigt att klargöra att alla ämnen som är baserade på råa ägg, var noga med att skölja med kallt eller ljummet vatten. Om du överdriver det med temperaturen, kommer ägget att krulla upp och underhållning i form av kamma ägg från hårets huvud för ett par timmar ges till dig.

Dimma och livlösa strängar sparar masken och ger glans. Deras grundlag är gjord av decoctions av örter och fruktsyror.

Konstigt nog, men lök - en erkänd expert i frågor om hårglans.

För att göra en lökmask, ta:

 • hackad medellök
 • sked av honung

Blanda, håll blandningen i 30-50 minuter. Den specifika lukten av lök neutraliseras genom sköljning med vatten och citronsaft eller äppelcidervinäger. Glans även med en enda applikation av en sådan mask kvarstår länge.

Mycket effektiv för att ge sken också:

De kan användas som ett självständigt medel och kombineras med frukt eller honung.

För att förbättra hårväxten, förhindra håravfall, lämpliga blandningar baserade på uppvärmning och stimulering av hårbottenkomponenterna. Ledare i denna kategori är senap och varm peppar. Med sistnämnda behöver du arbeta mycket noggrant. Det kan köpas på apoteket i form av alkoholtinkturer.

 • utspädd senapspulver (eller en tesked peppartinktur)
 • äggula
 • skedar av olja (ricinus, oliv, burdock eller annat)
 • skedar av honung

Gnid i hårbotten och sprida till rötterna i 20 minuter. Denna komposition, i kombination med en massage väcker hårfolliklar. Om du gör det var sjunde till tio dagar, så kommer du snart att se resultatet - en ökning av hårvolymen och deras vitalitet.

Näring och förstärkning av håret ger en naturlig mask baserad på levande jäst eller rugbröd. Detta är ett utmärkt universalmedel för alla typer av hår - fett, bränt, tunt - i alla dessa fall kommer brödgrödet att vara effektivt.

 • 50 gram levande jäst
 • späd med mjölk
 • en tesked av brandy
 • honungssked
 • äggula

Eller (liknande effekt):

Bär en blandning, värm med en handduk, du behöver minst en timme. Men effekten blir som att besöka en dyr salong. Bedömning av recensionerna - det upptar äraplatsen för den bästa naturliga regenererande masken.

Ytterligare medel.

För att förbättra effekten av användningen av hemmamaskar kan man skölja med ett avkok av örter eller vatten, sura med äppelcidervinäger.

Citron och kamille, förutom att lägga till sken, tjänar också som en naturlig klarare. Och med frekvent användning - några toner. För mörkhåriga skönheter för att tona och skina, är ett avkok av malet kaffe perfekt.

Hälsosamt, snyggt hår är en naturlig prydnad av en kvinna. Oavsett hur dyrt och gott du har på dig - om du har en tunn musa svans eller ett halmhalsband på huvudet, skriv det ner.

Med hjälp av modern teknik kan du öka volymen av hår, längd, ändra färg och struktur. Men mycket trevligare ser du att ha eleganta data tack vare naturen. Det är inte nödvändigt att ha en sådan gåva genetiskt eller ha en plump plånbok. Ibland räcker det att hänvisa till erfarenheterna från våra mormor och mödrar och tillämpa deras kunskaper om naturprodukternas egenskaper till deras fördel.

KOSMOPOLIT

10 mest effektiva hårmaskar från vanliga produkter

Vackert hår kräver noggrann vård, och hemlagade masker är ett av de snabbaste och mest prisvärda sätten att städa upp ditt hår efter en varm sol och havsferie. Vi har samlat 10 av de mest effektiva maskerna som du kan göra själv.

Det är nödvändigt att göra en mask för hår en gång i veckan - inte mer. Tro mig, med daglig vård, kommer du inte bara att få ett otroligt resultat, men du kan helt enkelt "överbelasta" håret med vitaminer och mikrodelar. När du har applicerat blandningen i ditt hår måste du lägga ett duschlock på huvudet och hålla masken i minst 30 minuter.

Mask av avokado och olivolja

Det här är favoritmasken av modell Joan Smalls, som skönheten gör regelbundet. Du behöver en mogen avokado, en matsked olivolja och 2 äggulor. Det är nödvändigt att blanda alla ingredienserna i massan, applicera över hela längden av håret och hårbotten. Efter 2-3 applikationer kommer du att märka resultatet - håret kommer att bli glänsande och fuktad.

Mask av stuga ost och gurka

Denna mask fuktar perfekt och är idealisk för torrt hår. Blanda i en blandare fettostost och en gurka utan skal. Du kommer att få fuktgivande på grund av gurka, och kock med riklig kalcium är ansvarig för näring. Förresten, det här verktyget är väldigt enkelt, så att en mask av keso och gurka kan existeras oftare än en gång i veckan.

Kiwi mask

Beroende på längden på ditt hår behöver du 1-2 mogna kiwi. Om frukten är mjuk nog, blanda en annan sked eller gnid den på en rivare. Intressant är kiwi - den enda frukten som kan förhindra för tidigt grå hår. Det är också rikt på vitaminerna E, C, B6, B9 och folsyra. Håret kommer att säga tack!

Mask av äggulor och honung

Detta är ett klassiskt recept som användes av våra mormor. Du måste blanda två äggulor (de innehåller vitaminerna A, B, E, D, liksom lecitin, som behövs för friskt hår) med en matsked honung. Den viktiga punkten är att du bara behöver tvätta av masken med kallt vatten, annars kommer äggulan att curl upp och du kommer inte vara så lätt att rengöra håret från klumparna.

Jästmaske

Jäst är verkligen mycket användbart för håret, eftersom det är rikt på många spårämnen - zink, järn, mangan, kalcium, vitaminer i grupper B, D, PP. Du behöver bakersjäst i en brikett (färre näringsämnen lagras i torrjäst) - de måste spädas med kefir till ett uppslamnings tillstånd och appliceras på håret och hårbotten.

Gelatinmask

Det snabbaste och mest kostnadseffektiva sättet att återställa håret och ge det glans är en gelatinmask. Det viktigaste är att köpa färglös gelatin! Häll 2 matskedar gelatin med varmt vatten och låt det brygga, värm sedan i ett vattenbad tills gelatin är helt upplöst, låt det svalna lite, tillsätt äggulor och applicera på håret längs hela längden. Denna mask ger en enkel effekt av laminering - du kommer att uppnå perfekt jämnhet.

Aloe och honungsmask

Du har nog hört talas om aloe mirakulösa egenskaper, vilket är bokstavligen användbart för allt! Och hår är inget undantag - två matskedar av aloejuice mixa med en sked naturlig honung och gnugga blandningen i hårbotten. Men växtsapet är så effektivt att du kan applicera det på ditt hår utan några hjälpämnen.

Röd kaviar hårmask

Detta recept med sina fans delade en gång en modell Tyra Banks. Och kan hon inte tycka att du är för snygg och dyr! För det första är röd kaviar verkligen rik på element som är användbara för ditt hår; För det andra borde det bara appliceras på hårbotten, så du behöver inte mer än en matsked av produkten (viktigast av allt, äter inte när du förbereder masken!). Kaviar bör grundligt knådas, gnidas in i hårrötterna och lämnas i 20-30 minuter. Denna mask förbättrar blodcirkulationen och stimulerar hårväxten - vi försöker bara att uppnå detta!

Banan hårmask

En sådan frukt som en banan, rik på kalium och vitaminer i grupp B, är användbar inte bara för att äta, men också för att applicera på håret. Denna mask beredas väldigt snabbt: knåd en banan i en mush, lägg till en sked full av kokosnötolja (mmm, vilken doft!), Applicera på håret och hårbotten. Effekten är märkbar efter det första förfarandet - masken närmar sig, fuktar och ger en hälsosam glöd.

Mask av en blandning av oljor

Vi har redan pratat om fördelarna med olika oljor, men ditt hår kommer framför allt som en cocktail av flera effektivaste produkter. Blanda jojoba, argan och mandeloljor i lika stora proportioner, värm i mikrovågsugnen eller i ett vattenbad och gör en mask rik på vitaminer en gång i veckan. Det fungerar "på alla fronter" - oljor och tar hand om hårbotten och "stänger" hårvågorna och gör håret silkesleget.

Naturligt hår maskerar hemma

Det är inte svårt att ge ditt hår den näring som behövs för sin skönhet och glans - gör bara en hemlagad hårmask. Om du fortfarande tvivlar på om du behöver utföra denna kosmetiska procedur rekommenderar vi att du läser vår artikel Varför behöver vi hårmaskar?

Med hjälp av naturliga ingredienser som du förmodligen har i ditt kylskåp, kommer du inte bara att göra den mest användbara hårvårdsprodukten utan spara också betydande pengar (jämfört med salongprocedurer och industriprodukter).

Grundläggande principer för att använda hemlagade hårmaskor

Varje tjej och kvinna har sina egna speciella krav på hårmasker - någon vill göra håret mer frodigt, någon kämpar med splittrade ändar, många väljer helt enkelt en mask enligt hårtypen. Oavsett vilket mål du har, följ de grundläggande principerna för att använda masker:

 • Applicera masken omedelbart efter beredningen. Lämna det inte i kylskåpet i flera dagar och sträcka "nöjet" ytterligare en gång. Var inte lat om du vill få maximal effekt från att använda masken.
 • Om du är allergisk, när du använder olika örter och ovanliga ingredienser, spela det säkert och se till att masken inte orsakar allergier.
 • Applicera masken när du har ledig tid, utan brådska - optimalt på kvällen. Det är vanligtvis nödvändigt att hålla det på håret i 20-30 minuter, för att förbättra effekten, sätt ett duschlock på håret eller täck det med en plastpåse och linda med en handduk ovanpå;
 • Det är bättre att tvätta av masken med varmt (inte varmt) vatten, efter proceduren behöver du inte tvätta håret, annars kommer hela effekten att försvinna.
 • Du bör inte göra hårmaskar oftare än 3 gånger i veckan och mindre än en gång i månaden. Frekvensen beror på hårets typ och maskens "aggressivitet". 1-2 gånger i veckan är det som regel ganska nog,
 • Masker appliceras vanligtvis från mitten av hår till ändar (om det inte är en absorberande mask för fet hår eller en mask för hårväxt, vars effekt också riktas mot hårbotten);
 • Det är tillrådligt att använda olika masker för maximal effekt av vård. Så du kommer att öka antalet olika användbara ämnen som härrör från masker, vilket gör håret vackert och friskt.

Vi erbjuder dig de mest enkla och effektiva hårmaskorna.

Masker för tillväxt och hårdhet

Honungsmask med ingefära: 1 msk. Älskling, 1 msk. slipad ingefära, 1 msk. burdock olja. Honung lite varm på ett vattenbad och blanda med ingefära och smör, gnid in i hårrötterna. Blandningen i form av värme kommer inte att vara för klibbig. Denna mask förbättrar hårväxten och ger dem en hälsosam glans.

Mask av bröd och öl: 200 g rågbröd (cirka en fjärdedel av en bröd) suga i ett halvt glas öl i 2 timmar. Den resulterande kompositionen appliceras i 30 minuter, skölj håret med vatten, i vilket äppelcidervinäger utspättes (0,5 koppar vinäger per 1 liter vatten).

Färglös Henna hårmask: Häll 100 g Henna med 300 ml kokande vatten. Kyl till kroppstemperatur och applicera i 30 minuter på håret från rötterna och hårbotten, masken måste värmas - täcka med en handduk. Denna mask förbättrar blodcirkulationen i huden och återställer skadade lampor.

Honungsmask med äggula och burdockolja: 1 msk. Älskling, 3 msk. olja, 1 äggula. Värm oljan och blanda alla ingredienser. Applicera på hårrötterna, håll i ca 1 timme. Förutom den snabba tillväxten kommer att ge hår mjukhet.

Hårförlust masker

Lökmask för hår: Riven lök på en fin riven lök kommer att förhindra håravfall och stimulera tillväxten. Applicera lökmassa i ett tjockt lager över hela längden och hårrötterna och lämna i ungefär en timme. För oljigt hår göres lökmask bäst med tillsats av alkohol, och om du också vill bli av med mjäll, lägg till lite ricinolja i riven lök. Minus av en sådan mask är den återstående lukten av lök. Tvätta den med torra senap eller hemlagad balsam hjälper dig att klara det: du måste blanda 150 g ättika, riven gingerrot, 4-5 droppar essentiell olja (till exempel Ylang-Ylang eller bergamot). 2-3 matskedar Den resulterande blandningen till 2 liter varmt vatten - och ditt hår kommer att hitta en trevlig arom.

Vitlöksmask med honung, citron och agavejuice: 1 tsk. citronsaft, honung och agavejuice, 1 finhackad vitlöksklyfta. Applicera på vått hår och hårbotten, håll blandningen i 30-40 minuter.

Multikomponentmask mot håravfall: 2 äggulor, 1 tsk. ricinolja, 2 tsk burdock olja, 1 tsk Cognac, 2 msk. älskling, lite färsk jäst. Värm den resulterande blandningen på ett ångbad, blanda och applicera på hår och hårbotten. Det är bättre att värma masken, täcker huvudet med plast och en varm handduk. Håll på håret i 2 timmar.

Mask från coltsfoot: 3 msk. l. lämnar till 1 liter varmt vatten - häll och insistera 30-40 minuter, sedan spänna och applicera på rötterna av tvättat hår.

Senapsmask: 1 msk. senapspulver, 2 msk. starkt svart te, 1 äggula. Applicera masken i 30 minuter. Masken brinner, det här är grunden till effekten - det aktiverar hårbotten i blodet.

Dessutom kan du göra hårmaskar med eteriska oljor: petigrain, bay, rosmarin, calamus, verbena, ylang-ylang, cederträ, tea tree, tall, rosenträd, mint, koriander, cypress, rökelse förebygga håravfall och stimulera dem tillväxt. Till exempel kan du göra en sådan mask med färglös henna (för 100 g Henna behöver du 300 ml kokande vatten). Kyl blandningen något och tillsätt några droppar av den valda eteriska oljan. Värm upp mask (duschlock och handduk) och håll håret i 30 minuter.

Delade hårmaskor

Mask för delade ändar med majonnäs: 1 äggula, 1 msk. majonnäs (idealiskt naturlig hemlagad), 1 tsk. honung, 2 malet vitlöksklyfta. Applicera masken från ungefär mitten av håret till spetsarna.

Mask för delade ändar med kakaohår: 3 msk. burdock olja, 2 äggulor, 1 tsk kakao. Värm oljan på ett ångbad och blanda med äggulor och kakao. Mask applicerad på håret i 1 timme, det är önskvärt att värma med polyeten och en handduk. Efter proceduren skölj håret med vatten och äppelcidervinäger (0,5 koppar vinäger till 1 liter vatten).

Äggsmask: 1-2 yolks, 1 msk. burdock olja, citronsaft från halv citron. Ingredienserna blandas och upphettas i ett vattenbad. Applicera på splittrade ändar, håll i 30-40 minuter, skölj med varmt vatten.

Masker för fint hår

Mask för fint torrt hår med ricin och olja: 1 tsk. ricinolja, 1 tesked olja, 2 te. citronsaft. Rör väl och applicera på hår och hårbotten, gnugga massage rörelser. Håll på håret i 1-2 timmar, för att förbättra effekten, täck håret med plastfolie och en handduk.

Sommarmaske för fint hår av vilken typ som helst: 75 g färska burockrötter, 200 g solrosolja. Blanda komponenter och insistera i 24 timmar, koka sedan, ofta rör om, över låg värme i 3 timmar. Den resulterande masken ska appliceras i hårbotten i 1-2 timmar. Denna komplexa, men effektiva mask förbättrar ditt hårs tillstånd avsevärt - gör det mer voluminöst, glänsande, accelererar tillväxten och skyddar ditt hår mot mjäll.

Oljiga hårmaskor

Kefir mask: 1 kopp kefir eller sur mjölk appliceras på håret före tvätt. Fermenterade mjölkprodukter minskar talgproduktionen. Masken hålls på håret i 30 minuter, varefter huvudet tvättas som vanligt.

Äggsmask för hår: 1 äggula, 1 tsk. alkohol, 1 tsk vatten. Gnugga masken i hårbotten efter att ha tvättat med schampo, håll i 10 minuter.

Mask av lera: Torka den blå lera med vatten till konsistensen av flytande gräddfil och applicera på hela längden av håret och hårbotten.

Mask av äggvita: slå 2 proteiner och applicera hår. Låt masken torka och skölj sedan med varmt vatten.

Honungsmask: 2 msk. l. honung, 2 äggulor. Applicera ägg-honung blandningen till hårrötterna medan du masserar hårbotten. Helst lämna denna mask på håret för natten.

Brödmask: 100 - 200 g svartbröd häll 0,5 koppar kokande vatten och täck med lock. Ungefär en timme senare kan du applicera den resulterande våldet på hårrötterna och hårbotten. Värm masken med polyeten och en handduk. Håll masken i 30 minuter, skölj med varmt vatten.

Proteinmask med kamille: 2 msk. l. torkade kamomillblommor, 50 ml kokande vatten, 1 äggvita. Brew kamomill med kokande vatten och låt det brygga i 3-4 timmar, och sedan införa infusionen. Slå de vita och blanda med kamillextrakt. Gnid blandningen i håret och hårbotten. Låt torka helt och tvätta håret med varmt vatten.

Gåsmask: 1 msk. l. jäst, 1 tsk. vatten, 1 äggvita. Lös upp jästen med varmt vatten tills det bildar en uppslamning och blanda med det vispade proteinet. Gnid blandningen i håret och hårbotten, efter torkning av masken, skölj med varmt vatten.

Senapsmask: 2 msk. l. senap löses i ett glas varmt vatten, sedan tillsätt ytterligare 1 liter varmt vatten. Den resulterande lösningen, skölj huvudet, var särskilt uppmärksam på hårrötterna och hårbotten och skölj sedan håret med varmt vatten.

Masker för normalt hår

Bröd och gräsmask: 1 msk. l. torr kamomill, lind, nässla; flera bitar rågbröd, flytande (fet) vitaminer A, B1, B12, 200 ml vatten.

En blandning av örter häller kokande vatten, insisterar om en timme, påfrestning och tillsätt till den resulterande infusionen av vitaminer och bröd. När brödet mjukar, rör den resulterande massan och applicera på håret. Det är bättre att värma masken och hålla den i en och en halv timme, skölj sedan av det med varmt vatten.

Radish mask: 100 gram är sällsynta att riva, pressa saften och gnugga den i hårrötterna. Mask för att hålla håret under en handduk i 1 timme, skölj sedan med vatten.

Mask av gröna lök: 3 msk. hackade lökfjädrar (pounded med en sked i gruel) applicera på hår i 1 timme, täcker dem med plastfolie och en handduk. Skölj med varmt vatten.

Mask med lökskal för att stärka håret: 1 msk. honung och lökskal, 2 msk. burdock olja, 3 msk. kokande vatten. Lökskål häll kokande vatten, insistera i en timme, sedan på infusionen. Tillsätt honung och burdock olja. Applicera blandningen på håret i en halvtimme, skölj sedan grundligt med varmt vatten.

Masker för torrt och sprött hår

Kycklingägg innehåller lecitin och aminosyror som ger näring åt håret och skyddar det mot skador, så äggmaskar är idealiska för torrt hår.

Äggsmask för hår: 2 äggulor, 2 msk. burdock olja, 3 msk. Arnica-tinktur (säljs på apotek). Håll i 30 minuter, med håret täcka, skölj sedan med vatten. Efter denna procedur kommer håret att bli fet, så det är bättre att göra det innan du lägger dig och tvätta håret på morgonen. Mask gör 1-2 gånger i veckan.

Äggsmask med glycerin: 1 ägg, 1 tsk. glycerin, 1 tsk ättika (bättre än äpple), 2 msk. l. ricinolja. Blanda och gnid in i rötterna och längs hela längden av håret. Förvara 30-40 minuter under polyeten och en varm handduk, skölj sedan med varmt vatten och tvätta håret med äggula. Denna mask görs en kurs, inom en månad, 1-2 gånger i veckan.

Mask av honung och aloe juice: Ta en matsked av varje komponent, blanda allt grundligt och applicera på rent hår. Håll inte mer än 10 minuter. och skölj med vatten.

Oljemask: 1 tsk. castor och burdock oljor, citronsaft. Blandningen injiceras dagligen i hårbotten och vikar huvudet med en handduk. hålla 2 timmar. Masken hjälper till att minska brittleness och ge ditt hår en hälsosam glans.

Naturliga hemlagade masker kommer säkert att hjälpa ditt hår bli mer hälsosamt och vackert!

Förbereder hårmaskar med naturliga ingredienser hemma

Oavsett hur säljaren i affären inte målar kompositionen av den produkt som erbjuds dig kommer det fortfarande att finnas kemi. Låt lite, om inte det värsta, men utan konserveringsmedel kosmetika snabbt försämras, och utan emulgeringsmedel och förtjockningsmedel kommer inte att gå så bra. Vill du ta hand om ditt hår hemma, samtidigt som du befriar dem från skadliga ämnen? Förbered dina egna naturliga hårmaskor.

Vi definierar problemet

Innan du hämtar hårprodukter måste du bestämma om typ, egenskaper och skick. Hårtyper och deras tecken är som följer:

 • Normal - hår, som inte ger speciella problem. Lätt, livligt och glänsande, kräver inte ofta tvättning.
  Detta hår behöver lite: grundvård, stärkande, närande medel. Men utan mycket ansträngning, inte att överdriva, eller vice versa att inte överdriva.
 • Oljig - vanligtvis smidig, tung hår, glänsande men kräver ofta tvättning, eftersom de snabbt blir smutsiga, ser röriga ut, "istappar".
  Oljigt hår saknar vanligtvis volym. För dem betyder lämplig torkning, tillsats av volym, förtjockande hår.
 • Torr, skadad - berövad fukt porös hår, matt, splittring, ofta svårt. Torrt, de kan vara från naturen eller på grund av olika störningar i kroppen.
  Oftast behöver de behandling. Rötterna och hårbotten behöver näring, förbättrad blodcirkulation och håret axlar sig - i maximal fukt och mjukning.
 • Blandad typ - fet på rötterna, torka på spetsarna. Oftast är detta tillstånd resultatet av yttre inflytande. Det är i första hand håret kan vara normalt eller oljigt, men från frekvent färgning, kemiska permiller eller termovoljor förstörs hårskenet, de skivade ändarna verkar och utsöndringen av talgkörtlarna kan öka.
  Här är det nödvändigt att välja en separat behandling för hårbotten och för torra tips. Ofta saknar sådant hår vitaminer, varför obalansen uppstår.

Vad för vad?

Har definierat problemet, fortsätt till valet av produkter för masker.

Den fuktgivande komponenten är i första hand en olja. Det finns många av dem, alla har sina egna egenskaper, men för fuktgivande kan du använda någon naturlig olja som grunden för masken. Ofta blir priset det avgörande valet. De enklaste, billiga oljorna som kan användas hemma är skägg, havtorn, vanlig grönsak. Av den dyrare blicken på jojoba, kokosnöt, mandel, argan. Deras struktur är mycket lättare, de mindre smutsiga håret.

Henna är lämplig för torkning av fet hår och rötter. Förutom färg och masker kan hon även tvätta håret (även om det inte är lätt, och inte alla kommer att tycka om denna process). Även från fettinnehållet sparar mat som innehåller syra. Det kan vara en mängd citrussorter, juice och mejeriprodukter. Och naturligtvis, alla typer av tinkturer och avkok av örter.

Grönsaker, frukter och bär, rik på vitaminer och fettsyror, har näringsmässiga egenskaper. De mest populära som hårvårdsprodukter är citron, jordgubb, banan, pumpa, avokado och många andra. Detta inkluderar lök och vitlök, men på grund av sin starka lukt används de mindre vanligt. När det gäller hårnäring är det omöjligt att inte nämna om honung. Detta är en av huvudkomponenterna, mättade med användbara ämnen, som kan ligga till grund för många masker för olika typer av hår.

Vad är ditt hår?

Hårbehandling är en ömtålig sak som kräver speciella ingredienser. Traditionellt används detta för att stärka avkroppen av örter och växtsoppa: aloe, kamille, calendula, arnica, cassia och andra.

Om du inte vill spendera produkterna på ditt hår, finns det ett annat enkelt sätt att göra en näringsrik mask hemma - bara tillsätt vitaminer i tabletter, bättre i kapslar. Sprid pillen eller häll kapslens innehåll i basen (till exempel i hårolja) och du är klar!

Korrekt hårvård

Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

 1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
 2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
 3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
  • Instyler Tulip Safe Hair Curler
  • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
 4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
  • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

Nödvändig inventering

För att göra masker hemma måste du lägga upp på flera saker:

 • Redskap. Bättre icke-metalliskt, vilket är lämpligt för alla ingredienser. Skålar, skålar med medelvolym, så att du kan hålla tillräckligt med pengar. Maskor är ofta heta eller bryggda med kokande vatten (avkok), så disken ska vara värmebeständig.
 • Skedar, pestlar, ätpinnar, tofsar. Allt att mala och blanda ingredienserna. Kraven är desamma: icke-metalliska, värmebeständiga.
 • Måttbägare. Ibland anger recepten inte antalet skedar, men gram och milliliter, så det här är mycket användbart.
 • Blender. Naturligtvis kan du göra det utan en pestel och en rivare, men med det är det tydligare bekvämare och snabbare.
 • Handskar. De flesta hemlagade hårmaskor bäst bäras av handskar, speciellt om de är maskerade med henna, honung, oljor eller ägg.
 • Polyeten eller duschlock. Här, som du föredrar: du kan köpa polyeten i en rulle, klippa av rätt mängd och linda huvudet, eller du kan lagra på förpackningar av rätt storlek eller lock.
 • Terry handduk. Det tjänar till att värma huvudet, förbättra effekten av masker på håret. Det är bättre att välja en gammal, onödig handduk, vilket inte är synd att bli smutsig. Inte alla masker tvättas bort (speciellt de som innehåller henna, kaffe, vissa juice), så du bör inte förstöra en ny handduk.

Behöver du värmebehandling?

De flesta näringsmässiga maskerna görs utan uppvärmning, det vill säga färska produkter tas, blandas och appliceras på håret som det är. Till exempel värmer inte ägg, olja, fruktmasker upp, för när de upphettas, förstörs de vitaminer de innehåller.
Vissa produkter fungerar bäst när det är varmt eller till och med varmt. Kefir masker värmer ofta till kroppstemperatur. Och henna bryggs med kokande vatten och appliceras på håret så varmt som huden kan tolerera. Faktum är att funktionsprincipen för dessa masker skiljer sig från vitamin, de verkar på grund av ämnen som faller i hårvågorna eller omsluter håret själv.

Är det möjligt för framtida användning?

De flesta naturliga masker tolererar inte långtidslagring. De måste vara beredda strax före användning. Produkter som innehåller mejeriprodukter, ägg eller grönsaker försvinner snabbt.
Masker av oljor, honung, örter och vitaminer kommer att vara lite längre, du kan förvara på dem i förväg, till exempel att ta med dig på vägen. Men du borde inte behålla dem för länge.
Men det finns de som kan och bör fylla upp. Detta är en annan typ av örter. Deras hållbarhet begränsas endast av tätheten på locket som täcker tinkturkärlet. Det vill säga, när alkoholen helt försvinner, kan detta verktyg försämras.

rekommendationer

Hemmasker är naturliga produkter som inte innehåller kemikalier, det vill säga de kan inte aggressivt påverka håret för att ordentligt fixa i sin struktur (till exempel keratin i brasilianriktning eller ammoniakfärg). Därför är huvudvillkoren för deras effektivitet regelbunden användning. Men överdriven användning kan också skada håret, så balans är viktigt här. Den optimala frekvensen av att använda en hårmask hemma är 1 gång om 10 dagar. När du exempelvis behandlar hår, från att falla ut, kan du (och till och med behöver) göra lämpliga masker oftare - 2-3 gånger i veckan.

Hur man tvätta bort

Det är bättre att tvätta av naturliga hårmaskor med varmt vatten utan schampo, så effekten blir mer uttalad och varar längre. Detta är dock inte alltid möjligt. Det är till exempel mycket svårt att tvätta håret efter en mask med oljor eller honung. I sådana fall måste du självklart använda shampoo, inte bara en gång.

Spray masker för hårbehandling

Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

 • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
 • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
 • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

effekt

I kosmetikaffären är allt uppenbart: ju mer i sammansättningen av naturliga ingredienser (oljor, växtekstrakter) desto dyrare är det här verktyget. När det gäller maskerna, som görs hemma och helt och hållet består av naturprodukter, kommer de att kosta dig mycket billigare än deras märkesvaror, och deras effekt blir ofta mycket bättre. Den enda nackdelen - denna effekt är inte beständig. Men du kan vara säker på att ingenting kommer att skada håret, eftersom hushållsmaskar inte innehåller kemikalier.

Topp 5 bästa recepten för naturliga hemlagade hårmaskor

Tidigare ansågs idealet för skönhet vara en tjej med rosa kinder och en tjock, lång flätad flicka. Tiderna ändras, men långt hår förblir alltid i mode. Moderna tjejer är redo att spendera mycket tid och pengar för att göra håret långt och vackert. Men är det värt att slösa så mycket, kanske är det bättre att prova folkens naturliga masker bevisade genom åren?

Till anteckningen: kanske hemligheterna av skönheten hos indisk skönhets hår kommer också att vara till nytta för dig.

Naturliga masker från senapspulver

Först och främst av antalet recensioner och matlagningsvariationer finns en mask som är utformad för att förbättra hårväxten, från senapspulver. Det finns mer än 10 olika recept för denna mask, basen är senapspulver och mindre ingredienser kan vara oljor, socker, ägg etc. Senap hjälper till att värma huden, vilket ger en tillströmning av näringsämnen genom blodkärlen till hårsäckarna. Med regelbunden användning av denna mask finns en ökning av hårväxten och deras övergripande förstärkning.

Senapspulver säljs i någon stormarknad och kostar ett öre. Dessutom är det bra att använda det i hushållet som ett helt ekologiskt sätt (se en separat artikel om detta).

Senapsmask för torrt hår

Senap fungerar ganska aggressivt på hårets hår, så för ägare av övertorkat och skadat hår av olika faktorer, är det lämpligt att "mjukna" masken med ytterligare komponenter.

Recept: Lös upp två msk potatispulver i en porslin eller plastbehållare med varmt vatten till önskad konsistens. Lägg till i denna komposition en matsked av någon vegetabilisk olja eller kosmetisk. Värm masken i mikrovågsugnen till önskad temperatur, tillsätt några droppar doftande lavendel eterisk olja eller ylang-ylang där. Applicera massan på huvuddelen av håret och hårbotten, samla håret i en bulle och linda det i en stor bomullsduk. Håll den här brinnande kompositionen på håret inte längre än 20-30 minuter. Varning! Med en stark brinnande känsla bör masken tvättas av med varmt vatten och med schampo och balsam!

Senapsmask med honung och ägg, för normalt hår

Om håret inte är torrt, men inte blir smutsigt under lång tid ser det ut som det är levande och behagligt att hålla kontakten, typ är normalt. För en sådan sjal passar en senapsmask med honung och ägg.

Recept: Blanda en liten del senapspulver med en stor äggula (du kan ta 2) och en matsked flytande honung. Kompositionen värms upp i mikrovågsugnen och appliceras på hårbotten med massorörelser för att säkerställa gott blodflöde. För att samla ett hårhår, linda ett huvud med en handduk och håll masken i 20-30 minuter.

Senapsmask för fet hår

Senap har en utmärkt egenskap - som en del av masken förbättras inte bara hårtillväxten utan också avlägsnas deras alltför stora fettinnehåll och reglerar utsöndringen av hårbotten i hårbotten. Sockermask med senap är perfekt för tjejer med fet hår.

Video: superväxt av hår med senapsmask:

Naturliga peppar maskerar hemma

På andra plats i fråga om popularitet och effektivitet bland masker för hårväxt är en peppermask. Dess huvudsakliga ingrediens är den heta peppartinkturen. Masksens handlingsprincip är densamma som hos senapsmaskorna.

Mask accelererar hårväxten från peppartinktur med olja för torrt hår

Flickor med torrt hår måste välja mjukare versioner av dessa masker så att de inte överdriver håret och hårbotten.

Recept: Blanda två matskedar av peppartinktur med samma mängd burdock, ricinus, olivolja eller kokosnötolja. Kompositionen ska appliceras på hårbotten, för att samla hår och rulla upp med en handduk i en halvtimme. Med en stark brinnande känsla bör masken tvättas av.

Peppar tinkturmask med ägg, honung och brandy

Denna mask förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och stärker håret på grund av närvaron i kompositionen av ytterligare aktiva ingredienser.

Recept: Blanda en sked av brandy, äggula, en tsk honung och två msk. tinktur av varm peppar. Värm omedelbart innan masken appliceras. Kompositionen appliceras på hårbotten, massage. Wrap huvudet med en handduk och håll masken i 40 minuter. I denna mask expanderar effekten av "två i en": peppartinkt blodkärl, förbättrar blodflödet, så att näringsämnen och ägg, honung och brandy bättre tränger in i hårbotten.

Till noten: honung är mycket användbar för hud och hår, lär dig mer om fördelarna med honung och användning i kosmetologi för hår och hudvård.

Expressmask för tillväxt av hår från peppartinktur

För dem som inte har tid att förbereda masker för komplexa recept, finns det ett enklare sätt att göra håret längre och starkare.

Hemlagad masker från burdock olja

Den tredje raden i listan över popularitet och effektivitet, tar en mask för hårväxt från burdockolja. Det är en lättanvänd, men mycket effektiv och användbar mask. Kockolja innehåller många användbara vitaminer, fettsyror och mikroelement, så det stärker håret perfekt och förbättrar tillväxten. Och för torrt hår, är denna mask användbar i tvillingar - det kommer att fuktas fullständigt och göra dem mjukare, mer lydiga.

Masken av burdockolja för tillväxt och stärka håret (särskilt torrt)

Recept: Mängden olja som krävs för beredningen av denna mask beror på hårets längd och mängd (tjocklek). Oljan bör värmas (så det kommer bättre att tränga in i hårbotten) och applicera på huvudet och håret över hela längden. Det är bättre att värma huvudet. Mask håller 60-90 minuter. Under denna tid kommer oljan att få tid att näring håret med näringsämnen och perfekt fuktar dem. Denna mask ska tvättas bort mycket noggrant.

Massage med burdockolja för hårväxt

För dem som har tillräckligt med tid finns det här receptet. Massage förbättrar blodcirkulationen, slappnar av hårbotten och har en positiv effekt, inte bara på håret utan även på en persons psykosociala tillstånd.

För massage behöver du ca 2 matskedar av varm burkaolja. Det bör appliceras på hårbotten och lätta gnidningsmassagerande rörelser. Massage bör vara 15-20 minuter. Du måste göra det långsamt, med koncentration. Efter proceduren sköljer håret på vanligt sätt.

Kefir Masks

För det fjärde är maskerna för hårväxt med kefir. Kefir själv betraktas som ett skönhetsmedel, eftersom det innehåller en stor mängd protein, fettsyror och vitaminer.

Mask för hårväxt från kefir med brandy

Denna mask förbättrar hårväxten på grund av innehållet i alla komponenter av näringsämnen och en liten uppvärmningseffekt.

Recept: äggula (för de med långt hår, det är bättre att ta två) blandas med 100 ml. kefir. Lägg lite smörgås i masken, en sked full av honung och en sked av smör (du kan till och med ta en grönsak). Applicera masken på hårbotten och sprida den över hela längden av håret. Om du inte är rädd för att få dina händer smutsiga, kan du försiktigt massera huvudet. Denna mask rekommenderas att stå på håret i ungefär en timme.

Mask för hårväxt från kefir med kakao

Det här är en väldigt lätt att förbereda mask som förbättrar hårväxten och främjar restaureringen och gör den hälsosammare.

Recept: kefir blandat med äggula, lägg till kakao sammansättning (en tesked med en kulle). Kakao lägger vanligen en omslag på masken och inte knådas inuti. För att fixa detta måste masken vara uppvärmd. Sätt den färdiga masken på huvudet och fördela den på hårets huvud. Förpackning är inte nödvändigt, men för hygienens skull är det fortfarande nödvändigt. Håll masken på huvudet i ungefär en halvtimma, tvätta av på vanligt sätt.

Anmärkning: Kakaosmör har utmärkta fuktighets- och mjukningsegenskaper. Det är otroligt användbart inte bara för hår (gör det slät, glänsande, silkeslen och hälsosamt), men också för huden som ett kraftfullt anti-agingmedel.

Naturliga hårmaskor baserade på örter, ägg etc.

Femte platsen i rangordningen av effektiva masker för hårtillväxt, uppdelades förstärkning och läkning med örtte, vilket accelererade naturlig hårväxt, nikotinsyra och uttrycka äggmasker. Örter har använts sedan antiken på alla sfärer av mänskligt liv, inklusive kosmetologi. Ägg läggs till sammansättningen av många masker för ansikte, händer och hår, men i sin rena form har de också en mycket bra effekt: de ökar tillväxthastigheten och förbättrar avsevärt hårets totala tillstånd. Nikotinsyra är vitamin B3 vid en viss koncentration. Det expanderar blodkärlen bra och förbättrar därigenom flödet av blod och näringsämnen till glödlamporna.

Sköljning med örter

De mest populära örterna som främjar tillväxt är: hästslag, burdock, nässla, salvia och kamille. Dessa örter har en generell förstärkningseffekt, förbättrar hårets tillstånd, minskar sannolikheten för att de tvättar ut byggmaterialet - proteiner, på grund av vilket det förbättrar hårväxten. Man måste dock komma ihåg att man inte bör förvänta sig en snabb effekt av växtdekok, det kan noteras först efter två månader med regelbunden användning.

För att skölja avkok, häll 100 gram av en torr blandning av olika örter med två liter varmt vatten och låt det infiltreras. Efter shampooing och applicering av balsam, ska håret sköljas med det beredda avkoket.

Äggsmaskar

Äggulan innehåller mycket "godis" för hår: B-vitaminer, zink, fosfor, selen och fett. Ägget kan till och med användas som ett komplett schampo - i piskat tillstånd bildar äggulan ett utmärkt skum och tvättar håret väl, till skillnad från schampo, utan att lämna några skadliga ämnen på dem.

För att tvätta huvudet med ett ägg måste du ta 1-3 yolks (beroende igen på längden), späd med en liten mängd varmt vatten och slå igen. Applicera kompositionen på fuktigt hår, massera huvudet på samma sätt som vid tvättning med schampo och lämna ägg på håret i 3-5 minuter. Tvätta av med varmt vatten. Efter applicering av ägg behöver du inte tvätta håret med schampo.

Nikotinsyra för hårväxt

Användningen av nikotinsyra för sådana ovanliga ändamål började ganska nyligen. På Internet, ett stort antal recensioner, som berättar om den positiva effekten av användningen av nikotinsyra.

För att genomföra kursen behöver du några ampuller av "nikotin". 1-2 ampuller nikotinsyra måste dagligen gnidas i hårbotten (tillval efter tvätt). Det viktigaste i kursen är regelbundenhet. Det är nödvändigt att genomföra proceduren i två veckor, ta sedan en tvåveckorsavbrott och börja om igen. Vanligtvis efter två månader blir resultatet mycket märkbart. Använd inte nikotinsyra om det finns skada på hårbotten, eventuellt bett etc. Nikotinsyra torkar inte hårbotten, men fettproduktionen normaliseras.

Odelbar skuggermask för hår

I varje flicka finns det ett begär för förändring av utseende. Oftast hänför sig dessa förändringar till håret. Curly hair straighten, rakt - försök att curl snyggt. Ljusfärgad i mörk och brunetter lätta deras hår. Sådana experiment kan dock vara kostsamma för ditt hår, eftersom färgen är mycket förstör håret och stör naturens balans i hårbotten.

Det finns mjuka sätt att ändra ditt hårs utseende. En av dem är toning. Detta ger håret en viss nyans med hjälp av produkter som inte tränger in i håret. Det här är alla typer av schampon, sprayer, balm och färgmask. Sprayer och nyansmask är oftast outplånliga. För att upprätthålla färg måste de användas regelbundet, annars pigmenteras mycket snabbt av håret.

Flickor vars "händer inte är för tristess" kan göra en outplånlig naturlig färgmasspray själva. För att göra detta måste du avkoka några örter och koka starkt kaffe på den. En outplånlig spraymask hälls i en flaska med en spray. Applicera produkten omedelbart efter tvättning till kammat vått hår, varefter de noggrant ska kamma igen. Den här oförstörbara masken kommer att ge mörkt hår en mer mättad färg, och ljuset kommer att göra det ljusbrunt eller brunt. På det här sättet kan du skugga på vilket hår som helst.

För att odla ett långt hårhår behöver du inte så mycket: tålamod och naturliga ingredienser. För att flätan ska vara lång måste håret få tillräckligt med vitaminer och väsentliga mineraler från blodet, vilket underlättas genom att bränna masker från senap och peppartinktur.

Det viktigaste med att använda något medel är regelbundenhet. Även ett enda missat förfarande kan negera hela effekten.

Recensioner av den bästa naturliga hårmasken

Sammanfattningsvis ger vi en karakteristisk översyn, från många andra, vilket bekräftar att senap anses vara den bästa masken för hårväxt. Nedan följer en recension av flickan som använde denna mask.

"Efter ett misslyckat frisyr splittrade håret starkt och förlorade sin glans. Att ta hand om var mycket torra och bröt. Jag bestämde mig för att gå till frisören och skära av allt det skadade håret. Befälhavaren sa att det är bättre att göra en torg. Hår var synd, men jag var överens.

När jag kom hem började jag leta efter sätt att växa hår så fort som möjligt, för efter 8 månader planerade min man och jag ett bröllop. Hittade ett recept på en senapsmask. Flickorna på internet berömde henne väldigt mycket.

Gjord en mask, som beskrivs i receptet, och applicerade den på hårbotten. De första 10 minuterna var väldigt heta, och jag ville tvätta det, men då kom en trevlig värme upp och jag kunde sitta i 30 minuter. Jag tvättade av masken under rinnande varmt vatten och tvättade mitt hår hårt med min schampo. En gång i veckan (oftast på torsdagar) i några månader gjorde hon denna brinnande mask, så hon gav huden en "vila" i 2 veckor och höll en annan kurs. Före bröllopet växte håret ordentligt, och frisören gjorde en otroligt vacker styling. "Nästa Artikel
Amla för hår: hemligheterna av den mirakulösa omvandlingen av lockar