Kan jag göra en mask för håret av surmjölk


Naturliga produkter för att bevara hårets skönhet - det är ett lagerhus med användbara element. Många kvinnor använder lager, som används i mat varje dag för tillverkning av omtänksamma masker för lock. I vissa formuleringar finns mejeriprodukter, men de flesta produkterna är baserade på sur mjölk.

På kursen går också ryazhenka, yoghurt och kefir. De har speciella egenskaper som gör strängarna lydiga och hydrerade, och stärker dem och lägger till glans. Effekten av deras användning kommer endast att ske vid användning av en naturlig produkt, och inte butiken. I mjölk från förpackningen finns ingen hälften av de deklarerade egenskaperna.

Fördelarna

Efter användning av mejeriprodukter släpas krullarna, deras cellulära struktur är fylld med nödvändiga element och blir tätare, splittrande hår avlägsnas längs hela längden. Sur mjölk ger glans att låsa och stärker dem, stoppar förlusten.

Sammansättningen av detta verktyg innehåller följande ämnen:

 • B-vitaminer (riboflavin, kobolamin och nikotinsyra) eliminerar mjäll, har en antibakteriell effekt, bildar en viktlös skyddsfilm, vilket mildrar miljöpåverkan.
 • Kalcium stärker rötterna och förhindrar håravfall.
 • Mjölksyror stimulerar kollagen syntes, som är ansvarig för skönhetens styrka, styrka och elasticitet.
 • Protein fungerar som livräddare av tunna strängar, återställer sin skadade struktur, limar splittrade ändar, släpper krullarna.

Både get och koprodukter används för att behandla hår. Om det inte finns någon sur mjölk i huset, men det finns en fräsch produkt, är det lätt att få den nödvändiga produkten från den över natten. Det är bara nödvändigt att hälla lite vätska i ett glas och placera det på en varm plats efter att ha tidigare tappat en bit svart bröd in i den.

Under dagen kommer mjölkprodukten sura, och den kan användas för att behandla trådarna som ett schampo, läkningstråd eller mask.

På videomask för surt mjölkhår:

Den senare användningsmetoden för produkten används oftast. Det finns många recept för välgörande vårdprodukter för alla typer av krullar, men de är särskilt bra för hår som är benägna att fett och ohälsosam glans.

Vad de är

Vi ger de mest effektiva recepten, för att underlätta urvalet reducerar vi dem till undergrupper, som alla kan eliminera ett specifikt problem med lockor.

Förbättrad näring

ingredienser:

 • 2 yolks;
 • 2 msk. l. sur mjölk (kefir);
 • 1 ampull vitamin E (för torra strängar);
 • 1 tsk. citronsaft (för fett).

preparatet:

Kefir blandat med ägg, för att få enhetlighet är bättre att använda en visp. Sedan, beroende på typen av lockar, lägg till den tredje komponenten och applicera på hela håret. Skapa en "växthus" effekt, och efter 25 minuter, tvätta av.

ingredienser:

 • 10 gr. naturlig jäst;
 • 3 msk. l. sur mjölk.

beredningar:

Denna mask använder jäst som säljs i förpackningar, deras torra motsvarighet kommer inte att vara lika effektiv. Avbryt en jäst "i ögat" och späd dem i en uppvärmd mjölkprodukt. Efter att fermenteringsprocessen börjar, applicera produkten på locken och deras tips. Wrap huvudet med klämfilm och linda upp med en varm scarf eller handduk. Denna mask ska tvättas av efter en timme med varmt rinnande vatten.

Vilken olja för torra hårändar är bäst att applicera, du kan förstå om du läser innehållet i den här artikeln.

Vad är recensionerna om jojobaolja för hår, du kan förstå om du läser innehållet i den här artikeln.

Vad är recensionerna om den viktiga oljan av mynta för hår, beskrivet i detalj i den här artikeln här: http://soinpeau.ru/maski/dlya-volos/maslo-myaty.html

Du kanske också är intresserad av information om L'Oreal hair clarification oil.

förstärkning

 • 3 msk. l. kefir, yoghurt eller yoghurt;
 • 1 msk. l. kardborre, ricinus och olivoljor.

preparatet:

Blanda komponenterna och värma dem. Sprid på lock och håll i en halvtimme. För att förbättra effekten av de medel du behöver för att tillsätta vitamin E eller A till den. De kan köpas på apoteket. När du köper måste du fråga olja vitaminer i ampuller.

Det skulle också vara trevligt att introducera några droppar kamomill och lavendelestrar, de kommer inte bara att ge doft, utan visar också deras lugnande, antiseptiska och uppfriskande egenskaper.

ingredienser:

 • äggula;
 • 2 msk. l. sur mjölk;
 • 1 msk. l. ricinolja.

preparatet:

Pre-beat äggula, tillsätt mjölk eller kefir in i den och rör om, och häll sedan i ricinolja. Hela blandningen appliceras på håret, lindas med plast och en handduk. Blötlägg i en timme och skölj sedan med vatten.

minska

ingredienser:

 • 3 msk. l. naturligt smör och sur mjölk;
 • 1 ampull olja vitaminer A och E;
 • 2 droppar kamomill, lavendel och ylang-ylang estrar.

preparatet:

För detta recept kan du använda burdock, linfrö, ricinolja och deras analog olivolja. Sur mjölk kan i sin tur ersättas med yoghurt eller kefir. Blanda alla oljekomponenterna först och sätt sedan till den fermenterade mjölkprodukten. Rör för att lösa upp alla ingredienserna och fördela sedan på strängarna längs hela sin längd.

Verktyget åldras under filmen en kvart i timmen och avlägsnas sedan med hjälp av vatten och schampo.

ingredienser:

 • 100 gr. sur mjölk;
 • äggula;
 • juice av ett medeltal av aloe;
 • 1 msk. l. honung.

beredningar:

För att få en saxplanters saft är det tråkigt att försiktigt bryta av eller skära ett blad. Men växten ska vara gammal, saften från det unga bladet är inte lika effektivt. Trima huden, för enkelhets skull, klippa in stycket i bitar, sedan ska den resulterande massan gnidas med en gaffel och pressa vätskan ur den genom gasbindning. Sedan tillsätt surt mjölk, äggula och honung till det, rör och värm allt i mikrovågsugnen.

Applicera produkten för att rengöra lockar med en pensel, sätt på en plastlock och en handduk. Skölj efter 40 minuter.

Från fallande strängar

Detta ettkomponentverktyg. Dess tillämpning består av följande: Det är nödvändigt att påverka serumet från yoghurt och applicera det på krullarna, samtidigt som hårbotten masseras och efter fem minuter tvättas och håret tvättas med ett vanligt rengöringsmedel. För att förbättra effekten kan du blanda serumet med burdockrottinktur, i så fall kommer proportionerna av komponenterna att vara lika.

ingredienser:

Mask med mjölk och honung för hår

 • en halv kopp sur mjölk;
 • 1 msk. l. honung;
 • vitt bröd.

preparatet:

Honung häll i mjölken, blandningen värms upp. Två skivor bröd utan skorpa, häll blandningen och låt suga. Efter gnugga brödsmulor noggrant och värma dem en andra gång. Applicera på strängar och vänta 40 minuter.

Med en stark håravfall bör denna mask hållas hela natten. Bära en plast- eller gummikåpa på huvudet och en frotté över den.

För att öka tillväxten av strängar

ingredienser:

 • 2 msk. l. salt;
 • 1 msk. yoghurt;
 • 3 droppar cedareter.

beredningar:

Blanda mejeriprodukt med salt, du måste köpa små, så att det kan lösa sig snabbare och sedan släppa 3 droppar olja i en redan homogen blandning. Det resulterande verktyget bör appliceras på våtkrullar och skapa en "växthus" effekt.

Bär en mask på locken i 20 minuter och eliminera sedan med vatten och schampo.

ingredienser:

 • 200 ml sur mjölk;
 • 1 msk. l. senapspulver.

preparatet:

Dessa komponenter blandas tills fullständig upplösning och en homogen krämig massa appliceras på krullar och lämnar i 40 minuter. Efter tvättning. Senap stimulerar aktivt hårsäckarna, så det här verktyget måste grundligt gnidas in i rötterna, men det kan inte användas om det finns snitt och sprickor på huvudet.

På videomasken för hår gjorda av sur mjölk:

Men hur man använder linfröolja för hår beskrivs i detalj i den här artikeln.

För att få reda på vad den mest effektiva masken för hårdensitet för närvarande finns, kan du läsa innehållet i den här artikeln genom att klicka på länken.

Och hur Estelleolja används för skadat hår finns i informationen i den här artikeln.

Men vad är recensionerna om utjämning av hårolja Vella, finns i den här artikeln.

Vilken metod för applicering av burdockolja för hår existerar för närvarande. Du kan förstå genom att läsa innehållet i den här artikeln genom att klicka på länken.

recensioner

 • Polina, 27 år gammal: "Sedan min barndom tvättade min mormor mitt hår med sur mjölk med ett ägg, hade jag sin sommarlov, närmaste affär var långt att gå och min mormor hade ont, så de lyckades med vad som var i huset. Efter sommarsemestern kom jag hem med en tjock mopp. Men nyligen återvände jag till det gamla glömda verktyget igen, när hårsträngar började falla ut intensivt, kom jag omedelbart ihåg mjölkmaskerna. För deras förberedelse köper jag produkter från farmödrar på marknaden, behåller proportioner, som skrivs i receptet, och som ett resultat, för en månad nu, som mitt hår håller på plats, har jag inte hittat ett nytt "runaway" hår hemma. Bättre än de gamla beprövade recepten, tills jag hittade, och jag tvivlar på att de vill. "
 • Alexandra, 41 år gammal: "Jag är passionerad för folkkosmetik, jag gillar att skapa handgjorda kosmetiska mästerverk. Köpta produkter kan inte mätta håret med så många nödvändiga ämnen och så försiktigt inte på dem som hemma masker. Jag gillar att de kan använda de produkter som finns i kylskåpet. När det gäller surmjölk kan jag säga att det här exemplet betonar att en naturlig produkt, även i sin förstörda form, är mycket effektivare än köpt ny. Jag gör hela tiden masker, från min ungdom led jag av fettigt hår. Bara du kommer att tvätta dem, och de hänger igen med tjockt släp, ingen frisyr gjort, inte tweaked, det är allt förgäves. Och med kefirmaskar går jag med vriden krullar i två dagar, och mina krullers glans är hälsosam, inte glänsande. Den som tvivlar, han kan försöka sin handling på sig själv, tro mig, det blir inte värre. "
 • Marina, 38 år gammal: "Efter att ha läst recepten började jag göra masker av yoghurt och vitaminer, köpte dem på apoteket olika i ampuller och alternerade, ändra dem varje gång. Flickor, effekten är fantastisk, håret ser ut efter salongen. Dessutom försvann splittrade ändar, innan de applicerade maskerna, applicerade hon frisören två gånger i månaden så att han skulle skjuta mig den här "huggen" och nu hade han inte varit i två månader. Jag gör kefirny strukturer, och ibland mejeri. Jag råder alla att använda dem för att återställa skönheten i deras lockar! "

Hårets skönhet beror på den rätta vården av dem och kroppens inre tillstånd. Om du efter långvarig användning av yoghurtmasker inte kan se den förväntade effekten bör du kontrollera din hälsa. Efter härdning av sjukdomen kommer mjölkprodukter att hjälpa till att hålla krullarna i utmärkt skick, vilket säkerställer jämnhet, styrka och normalisering av metaboliska processer.

Hur hjälper surmjölk håret? Rekommendationer för användning.

Det är möjligt att behandla hår och hud praktiskt taget från allt som finns i kylskåpet. Genom att konsumera frukter och andra hälsosamma livsmedel inuti, får kroppen vitaminer.

Vad ska man göra om maten är bortskämd? Det finns inget behov av att slänga ut produkten, eftersom jämn sur mjölk kan ge ditt hår ett välvårdat utseende!

Fördelarna med sur mjölk

Många vet att surmjölk har en positiv effekt på lockar.

 • Mjölk som är sur kan återställa tunna, spröda och svaga strängar.
 • Proteiner och fetter i mjölk eliminerar irritation och risk för mjäll.
 • Ger silkiness och glanssträngar.
 • Produkten slutar håravfall, hjälper håret att växa snabbare.
 • Efter flera förfaranden blir styling mycket enklare.

Sådan mjölk kommer att vara speciellt användbar för hår med:

 • krullar torrhet;
 • nyfärgat hår eller som perm perm restaurering;
 • lösa strängar;
 • riklig förlust
 • delade ändar;
 • total frånvaro av volym.

Rekommendationer för användning

Vid ansiktsmask är det lämpligt att följa vissa regler:

 • Om, förutom mjölk, finns andra ämnen närvarande i masken, blir det inte överflödigt att värma mjölken i ett vattenbad.
 • Det är lämpligt att använda masker när håret redan är ganska smutsigt.
 • Att applicera en mask bara på rötterna, på ändarna eller längs hela längden beror på det förväntade resultatet.
 • Om maskeringsreceptet innebär att du håller det ett tag måste du sätta håret i en hatt eller en påse som ska ha en handduk på.
 • Skölj av eventuell mask med ljummet vatten, med shampoo under tvätt.
 • Det är värt att kontrollera om det finns en allergi mot mjölk och andra komponenter.

Vi rekommenderar dig att läsa:

 • Om enkla folkrättsmedel mot håravfall, läs här.
 • Vad är cicatricial alopeci, och hur man känner igen det när du först dyker upp.

Kontra

Eftersom mjölk inte tas internt, men externt, finns inga allvarliga kontraindikationer. Om kroppen inte tolererar laktos är användningen av sur mjölk absolut inte rekommenderad.

I andra situationer kan yoghurt användas säkert. För att ta reda på om det finns en individuell intolerans mot produkten, bör den appliceras i en liten mängd bakom örat och kontrollera hudens reaktion.

Recept för sura mjölk hår masker

Att stärka

Det enklaste alternativet är en mask där håret helt enkelt sköljs med mjölk, från rötterna, ända fram till ändarna och placeras sedan i en påse och handduk. Efter en halvtimme ska håret tvättas med schampo. Effekten kommer att bli särskilt märkbar efter fjärde - sjätte proceduren.

näringsrik

Denna mask hjälper dig att göra håret friskare: blanda mjölk med ett par äggulor. Om håret är torrt bör du tillsätta E-vitamin till blandningen, och om det är oljigt, då en sked citronsaft. Innan du fortsätter med ansökan, blanda alla ämnen mycket noggrant. Täck ditt huvud med en omslag. Ta bort efter en halvtimme - 40 minuter.

För svagt hår

Denna mask anses vara komplex, förutom yoghurt innehåller den många andra ämnen, såsom eteriska oljor eller vitaminer.

Tre skedar smör att välja mellan (burk, ricinus eller grönsaker) värms med vattenbad. När oljan värms upp, lägg till så många skedar mjölk. Förutom denna blandning tillägger vitaminer: A, E, samt kamille och lavendel eterisk olja. Rör om. Efter att ha hållit masken i en halvtimma, skölj med varmt vatten.

firming

Två matskedar sur mjölk häll 150 gram rågbröd, lägg sedan till en sked stor ricinolja. Rör om ingredienserna och vänta 15-20 minuter tills brödet sväller. Applicera masken och lämna i 40 minuter, skölj sedan med vatten. Du kan använda balsam i slutet av proceduren.

För tunna trådar

Till en matsked varm mjölk, tillsätt en matsked torkad jäst och låt blandningen stå i 2 timmar. Applicera sedan på hår, försiktigt täcka dem med en hatt. Efter en timme, skölj med schampo, om nödvändigt, upprepa proceduren: första gången du tvättar masken kommer det vara ganska svårt.

Mot en nedfall

Stryk vassle surmjölken och gnid den sedan i rötterna med en massage. Efter massering av huvudet, lämna serumet i några minuter. För bättre effekt kan du dessutom lägga till burdock decoction till det, andelen ska vara 1: 1.

För torra lockar

Oliveolja, nässleavkokning, mjölk blandad i samma förhållande. Applicera den färdiga blandningen först i ändarna, flytta till hårets rötter. Håll masken ska vara minst 2 timmar, skölj sedan med varmt vatten, schampo är inte nödvändigt att använda.

Mjölk för att tvätta håret

Sur mjölk kan ibland ganska väl ersätta schampo. För att förbereda ska schampon behöva:

receptet

 1. Värm mjölken med ett mikrovågsugn / vattenbad.
 2. När håret är oljigt, lägg till bröd till varm mjölk, och när det är torrt, äggula.
 3. Den resulterande blandningen appliceras på håret, var särskilt uppmärksam på rötterna.
 4. Att sätta håret i en film på toppen för att lägga på en keps för termoffekt. Tjugo minuter senare tvättas massan av. För att neutralisera den sura lukten kan du skölja huvudet med ett avkok av örter (till exempel salvia, kamomill, nässla).

Förutom de beskrivna recepten finns det många andra. Sur mjölk kan blandas med ingredienser som honung, salt, frukt, estrar, speciell kosmetisk lera.

Som du kan se är det lätt att ta hand om hår hemma, och alla produkter, även som sur mjölk, kan hjälpa till. Användningen av yoghurt är en utmärkt hårvårdsmetod som inte tar mycket tid och kommer att ge ett bra resultat: ditt hår blir ljusare, mer hanterbart och hälsosammare.

Ingen bortskämd mjölk? Det spelar ingen roll, här är receptet för kefirbaserade masker:

Mjölkhalsmasker - Användbar och hur man använder dem

Varje person sedan barndomsåldern vet vad mjölk är och hur användbart det är. På grund av detta försöker vi att äta det regelbundet, men förutom fördelarna med kroppens inre hälsa är mjölken användbar för hår och hud. Det läggs till hemlagade masker och sköljer håret, mer om detta senare.

Mjölkanvändning för hår

Denna boskapsprodukt innehåller många fördelaktiga substanser som är viktiga för alla. Mask för hår med mjölk på kortast möjliga tid återfuktar överdriven krullar, fyller håret med glans och eliminerar ändens tvärsnitt, det här är inte allt, varför det är användbart.

Läkande egenskaper för hår

Masker på mjölk kämpar med ett antal hårproblem. Det visas att använda:

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 1. För att eliminera mjäll
 2. Behandling av splittrade ändar;
 3. Behandling av överdriven fetthalt i huvudet;
 4. Återställande av skadade trådar;
 5. Eliminering av utslag
 6. Accelereringen av återväxten;
 7. Restaurering av naturlig glans och silkiness.

Mjölkansökan för hår

Först och främst bör du fokusera på att denna produkt kan vara annorlunda, därför kan blandningen beredas inte bara från ko. Ofta läggs get, ko eller surmjölk till kosmetika, och bakad mjölk används också när det är mycket dåligt och torr mjölk används. Vilken fråga ska du använda en individ?

Mjölk sköljning

Det är mycket användbart att skölja håret med mjölk, proceduren är enkel, tar mycket liten tid och bär mycket gott hår. Att förbereda sig för att skölja håret är väldigt enkelt, det är mycket användbart att tvätta håret med mjölk.

ingredienser:

 • 200 ml mjölk;
 • 200 ml kamilleavkokning;
 • 5-10 droppar äppeläger.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered en stark kamille avkok i förväg, filtrera det, kyla det, blanda med basen och ättiksyra. Vi går på toaletten, på vanligt sätt, tvättar vårt hår, i slutet sköljer vi med den beredda lösningen, massera huvudet försiktigt i 5 minuter. Skölj med varmt vatten och torka lösningen på ett naturligt sätt.

Video recept: Hushåll skölj för att stärka skadat hår

Regler för användning av mjölkmasker

Varje medicin har egna instruktioner för användning, naturkosmetik också. För att reagera korrekt på dina ansträngningar är det viktigt att följa vissa regler om användningen av mjölksformler.

 1. Bestäm håret, välj den rätta. För torrfett, för fett - skumma, för normal - någon.
 2. Om det inte finns hemlagad färsk, kan du använda butiken, effekten blir sämre, men bättre än ingenting alls.
 3. Maskerna använder mjölk vid rumstemperatur, inte kallt.
 4. Det rekommenderas att applicera mjölkblandningen för att torka smutsiga trådar innan du tvätter huvudet.
 5. Efter applicering av blandningen var noga med att värma huvudet. Bär från 20 minuter till 1 timme.
 6. Masken avlägsnas väldigt lätt, ibland kan det ta lite schampo. Slutsatsen kan du skölja med örtavkok.
 7. Efter sådana enkla rekommendationer kommer trötta krullar snabbt till liv och kommer att glädja ögat.

Hemlagad recept mjölk masker för hår

Du kan inkludera alla slags hjälpmedel i form av blandningar med mejeriprodukter i form av oljor och andra produkter som finns i köket, allt beror på önskat resultat. Tänk på några mjölkmasker som hjälper till att lösa några hårproblem.

Mask från att falla ut

Resultat: hjälper till att stoppa håravfall av någon intensitet.

ingredienser:

 • 170 gr. mjölk;
 • 100 gr. rågbröd;
 • 30 gr. ricinolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi skär bröd i små skivor, häll i mjölk och ricinolja, låt stå i 25 minuter. Vi sprider det svullna brödet med en gaffel till gröt, lägger den på håret längs hela längden, lägger på en hatt. Efter 40 minuter, tvätta ut.

Mask för ökad tillväxt

Resultat: närmar sig lökarna, stärker, uppmuntrar till tillväxt.

ingredienser:

 • 100 gr. mjölk;
 • 25 gr. torr jäst
 • 60 gr. honung.
Beredning och appliceringsmetod:

Jäst utspädd i mjölk, vänta 15 minuter tills de kommer. Blanda honungen, fördela den resulterande kompositionen över rötterna och hela längden. Vi vänder om med en film och en handduk i 50 minuter. Vi tvättar bort.

Video recept: Mjölk hår mask med senap och jäst

Mask för att stärka och återställa hår

Resultat: stärker rötterna, förbättrar hårets utseende.

ingredienser:

 • 10 gr. salt;
 • 1 glas mjölk.
Beredning och appliceringsmetod:

Späd saltet, sprid det generöst på våta strängar, låt lite massera, lämna i 10 minuter, tvätta det ordentligt.

Mask för split ends och återhämtning

Resultat: På grund av aktiv näring och fuktighet, det förhindrar att ändarna skärs, håret kommer att få ett hälsosamt och vackert utseende.

ingredienser:

 • 70 ml sur mjölk;
 • 3 kapslar retinol;
 • 3 kapslar tokoferol;

2 droppar estrar:

Beredning och appliceringsmetod:

Lätt värma oljorna, kombinera med en blandning av sur mjölk och vitaminer, och slutligen lägger vi till etrar. Den resulterande kompositionen smörjer smutsigt strängarna, speciellt ändarna, vi slår upp varmt, vi bär en timmesmask. Tvätta ut.

Mask för tunt och svagt hår med havregryn

Resultat: hjälper till att stärka gallringshår, förhindra brittleness och excision.

ingredienser:

 • 75 ml mjölk;
 • 60 gr. ricinolja;
 • 3 msk. l. gröt.
Beredning och appliceringsmetod:

Rör alla ingredienser i en homogen massa, applicera på huvudets hud, linda, tvätta av efter 2 timmar.

Mask för volym och densitet

Resultat: ger en frisyr i frisyren, vaknar vilande lökar.

ingredienser:

 • 30 gr. honung;
 • 3 msk. l. mjölk;
 • 2 msk. l. havregrynsmjöl.
Beredning och appliceringsmetod:

Blanda alla ingredienser, ge 30 minuter att svälla, fördela på håret. Bär en uppvärmd keps, stå i en halvtimma, tvätta noggrant.

Fuktgivande mask för torrt hår

Resultat: näring, återställer vattenbalans.

ingredienser:

 • äggula;
 • 150 ml mjölk;
 • 60 gr. honung;
 • 15 gr. olivolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Blanda noggrant alla produkter med varandra, applicera, bära en varm hatt. Efter 45 minuter tvätta av med schampo.

Video recept: Mjölkmask för näringsrikt torrt hår hemma

Mask för fettigt hår

Resultat: En underbar rengöringsblandning, lindrar talg, reglerar talgkörtlarna.

ingredienser:

 • 75 ml mjölk;
 • protein;
 • 15 ml aloejuice;
 • 2 tsk. konjak.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå på proteinet, blanda med resten av ingredienserna, applicera på toppen av huvudet. Vi sätter ihop polyeten, lägger på en varm hatt, tvättar av efter en och en halv timme.

Hair Shine Mask

Resultat: närmar, fuktar, fyller strängar med naturlig glans.

ingredienser:

 • 250 ml kamilleavkokning;
 • 250 ml mjölk;
 • ½ citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Använd den vanliga metoden att tvätta mitt huvud, skölj det rengjorda håret med en blandning av ovanstående komponenter, håll den i 10 minuter, skölj med varmt vatten.

Fläckmask

Resultat: hjälper till att snabbt hantera mjäll med regelbunden användning.

ingredienser:

 • 10 droppar citronsaft;
 • 140 ml mjölk;
 • 60 gr. honung.
Beredning och appliceringsmetod:

Koka mjölk, droppa färskt, det borde krulla. Spänn det, sätt honung i vasslen, applicera lösningen på trådarna. Klädpaket och sjal, glöm håret i 40 minuter. Ta bort.

Getmjölksmask

Resultat: matar, stannar sektionen, fuktar.

ingredienser:

 • 200 ml getmjölk;
 • äggula.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi fuktar generöst hela hårets hår i blandningen, lindas i en påse, gå i 50 minuter. När tiden går mitt hårskum, skölj noga.

Cow Milk Mask

Resultat: näring, förbättrar tillväxten.

ingredienser:

 • äggula;
 • 60 ml olivolja;
 • 100 ml mjölk.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar produkter, impregnerar vi varje sträng och ett integument, vi sätter ihop i 1 timme. Väl tvättat, du kan med schampo.

Sur mjölk mask

Resultat: glattar, räter ut trådar, ger sken och ljushet.

Ingredienser i lika stora proportioner:

 • ricinolja;
 • oliver;
 • kardborre;
 • kefir (yoghurt);
 • några droppar vitaminer A, E.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar oljor, kefir och vitaminer, vi lägger på håret på all längd, vi sätter upp i värme. Ta bort med vatten och schampo om 50-55 minuter.

Mask av mjölk och ägg

Resultat: ger sken, styrka, närmar sig krullen från insidan.

ingredienser:

 • ägg;
 • 100 gr. mjölk;
 • 30 gr. honung.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå på ägget, blanda honungen och huvudkomponenten, knäda väl, smörj den på håret. Lämna under huven i 40 minuter. Tvätta av som vanligt.

Mask av mjölk och honung

Resultat: fuktar, aktiverar aktiv tillväxt.

ingredienser:

 • 130 gr. vitt bröd;
 • 150 ml mjölk;
 • 40 gr. honung.
Beredning och appliceringsmetod:

Blöt bröd, vänta tills det sväller. Mash med en gaffel, blanda med honung. Vi lägger mycket på strängarna och hårbotten, lägger på ett duschlock och på en handduk, vänta 50 minuter och tvätta på vanligt sätt för dig. Om så önskas kan du gå hela natten, på morgonen tvättar.

Video recept: Nourishing mask - termiskt skydd av torrt hår hemma

Mjölk och jästmask

Resultat: hjälper till att snabbt växa långa lockar.

ingredienser:

 • 2 msk. l. senapspulver;
 • 1 msk. l. jäst;
 • 1 msk. l. sockersand;
 • 30 gr. honung;
 • 100 gr. mjölk.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg jästen med socker i huvudkomponenten i en timme. Blanda resterande produkter, om det visade sig vara mycket tjockt, utspätt med kokt vatten. Applicera under filmen, sätt huvudet i värmen. Masken kan baka, det rekommenderas att hålla inte mer än 30 minuter, om det är mycket dåligt, tvättar vi det tidigare.

Mask med mjölk och kakao

Resultat: återställer, närmar, förbättrar den mörka nyansen av brunetter.

ingredienser:

 • 50 gr. kakaopulver;
 • 130 gr. mjölk;
 • ägget.
Beredning och appliceringsmetod:

Förtunnad kakao, blanda i förväg slagen ägg. Vi fördelar massan på huvudet, förpackas i en timme. Tvätta med varmt vatten.

Mask med mjölk och gelatin

Resultat: Tjocknar håraxeln, eliminerar de snittiga ändarna, släpper håret.

ingredienser:

 • 3 msk. l. varm mjölk;
 • 1 msk. l. gelatin;
 • 10 droppar vitamin A (du kan och utan vitamin).
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg gelatin, vänta i 15 minuter för att svälla, smälta i badet, men koka inte, dropp vitamin, blanda. Applicera den färdiga viskösa blandningen med en kam över hela längden av håret, lämna det under filmen i 45-55 minuter.

Video recept: Lamination av hår hemma med mjölk och gelatin

Mask med mjölk och banan

Resultat: återställer, närmar sig, gör starkare strängar.

ingredienser:

 • 1 msk. l. citronsaft;
 • 1 banan;
 • mjölk.
Beredning och appliceringsmetod:

Grind banan med skal i gröt, blanda med citronsaft. Vi fuktar håret med mjölk, fördelar bananblandningen över det och lämnar det under det varma locket i 50 minuter. Tvätta på vanligt sätt, utan att använda tvättmedel.

Video recept: Effektiva masker för hår från mjölk hemma

Recensioner om användningen av mjölk till hår

Jag älskar verkligen mjölkmasken med jäst. Hur gammal jag är, och mitt hår ser fortfarande levande ut, skiner och växer bra.

Jag insåg för länge sedan att naturkosmetik är bättre än någon kemi, jag har använt den i masker länge, jag är helt nöjd med hårets tillstånd.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Mask för hår med sur mjölk

Barn och vuxna vet om de fördelaktiga egenskaperna hos mjölk och mejeriprodukter. Detta är en gåva av naturen, eftersom jäsning av mjölk sker utan användning av kemiska komponenter.

Sour Milk Hair Mask

Barn och vuxna vet om de fördelaktiga egenskaperna hos mjölk och mejeriprodukter. Detta är en gåva av naturen, eftersom jäsning av mjölk sker utan användning av kemiska komponenter. Även i antiken brukade skönheter mjölk för att bibehålla skönheten i deras hår och kropp. Den "användbarheten" av surmjölk är överlägsen fräsch, den har många vitaminer som påverkar låsens tillväxt och hälsa. Fermenterad mjölkprodukt närmar och återställer dem, ger volym och fluffighet.

Och därför rusar du inte för att bli av med gammal mat i kylskåpet. Sur mjölk är användbar inte bara för kulinariska läckerheter, det är idealiskt för hemmet kosmetiska förfaranden och återupplivar det hår som påverkas av användningen av kemikalier. Mask surmjölk kan framgångsrikt ske hemma. Framställning av blandningar av surmjölk kräver ingen speciell kompetens.

Vilken mjölk ska användas

Hemmagjord mjölk kommer givetvis att vara mer användbar. Men det är svårt för invånarna i megacities att hitta en sådan produkt. Välj därför mjölk med hög fetthalt. Förresten är en fetthalt på 3,2% optimal. En annan viktig punkt - produktens hållbarhet. Det ska vara minimalt, eftersom sådan mjölk produceras praktiskt taget utan användning av konserveringsmedel och tillsatser.

För att stärka håret

För detta är det bättre att använda sur getmjölk. Men om det inte är det, gärna ta det vanliga.

 • Det är tillräckligt att sätta mjölk på håret och hårbotten, sätt sedan på en plastlock och värm huvudet. I 30-60 minuter kan du göra hushållsarbeten, och dina krullar kommer under tiden att få mat. Produkten sköljs med varmt vatten utan schampo. Det är bättre att torka huvudet i luften utan att torka dem med en hårtork. Detta recept är lämpligt för bräcklighet och håravfall.
 • En annan typ av mask hjälper till att stärka hårrötterna. Kompositionen innehåller sur mjölk, honung, citron. Alla komponenter blandas (citron i form av juice), och blandningen gnids i hårbotten och fördelas till hela längden. Du kan lägga till någon essentiell olja. Sedan få en annan trevlig aromterapi procedur.

Förtvivlan inte om det inte fanns någon sur mjölk i kylskåpet. Du kan göra det själv. Koka en halv liter färsk mjölk, svalna till rumstemperatur, tillsätt 2-3 msk gräddfil och låt den värma över natten, istället för gräddfil kan du använda svartbröd. Vid morgon kan yoghurt användas för masker.

Nourishing mask

Den är avsedd för dem vars hår har förlorat sin glans och har utseende av rått strå. För blandningen, ta en del yoghurt och tre färska äggulor. Ingredienserna blandas och appliceras sedan på håret. Skölj med shampoo efter 30 minuter. Några förfaranden är tillräckliga för att ditt hår ska bli glänsande och hälsosamt.

För tunt och svagt hår

Att laga en sådan mask av sur mjölk är inte tillräckligt. Vi måste fylla på droger från apoteket. Du behöver lika mycket vegetabilisk olja (olivolja används vanligtvis, du kan ta linfrö eller burk) och sur mjölk. Få ca 200 g av blandningen. Lägg i den i en flaska med vitaminer A och E. Produkten appliceras i en timme och tvättas sedan av med schampo. Eftersom det finns olja i masken, är det nödvändigt att tvätta det flera gånger så att håret inte ser fet ut som ett resultat.

Mask för fettigt hår

 • I surmjölk (1 kopp), häll två stora skedar salt och några droppar olja (det är bättre att ta cederträ). Blanda noggrant och applicera på tvättat, men inte torrt hår. Täck ditt huvud med något varmt. Mask håll i ca 20 minuter, och tvätta sedan håret med schampo. Kamma de torkade locken flera gånger med en mjuk borste.
 • En annan lösning med sur mjölk och plantain hjälper effektivt med fet hårbotten. Lika delar av hackat gräs och surmjölk tas för det. Kompositionen appliceras på fuktigt och rent hår, gnidas in i huden vid rötterna. Tjugo minuter tvättas av utan schampo, men med en balsam. För att göra detta kan du använda ättika eller en infusion av kamomill, burdock rot.

För torrt hår

En jästmask framställs enligt följande: en halv kopp sur mjölk upphettas till 40 grader, därefter tillsättes torr jäst (1 tsk). Vi måste vänta på att jästen fermenteras och börjar skumma. Bark sätta på längden och gnidde in i rötterna. Blandningen bör hållas i ungefär en timme.

Råd för älskare av färgförändring: sur mjölk har förmågan att lägga en ljusare nyans till locket. Sådan förtydligande kommer inte att orsaka skada, till skillnad från användningen av kemiska färgämnen. Håret blir lydigt och friskt.

Mask med honung

I honung, liksom i mjölk finns det många användbara vitaminer för hår. Denna mask kan göras åtminstone varje dag. För att laga mat, använd ett halvt glas mjölk och en sked honung, liksom några skivor vitt bröd. Honung läggs till förvärmd, sur mjölk och blandas tills den är jämn. Vitt bröd hälls med en flytande bas, massan infunderas i en timme. Efter denna tid omrörs blandningen igen och återuppvärmes.

Den varma kompositionen appliceras och inkuberas i ca 30-40 minuter. Om håret är skadligt kan du hålla masken hela natten. Skölj med varmt vatten utan tvål. Skölj med några växtbaserade extrakt.

Regler för användningen av masker från surmjölk

 • För att maskera den förväntade effekten måste du göra det korrekt.
 • För torrt hår är det bättre att använda mycket fet mjölk, bättre get.
 • För oljigt hår, välj lättmjölk, helst vassla.
 • Det är att föredra att använda naturlig mjölk eller mjölk, men med kort hållbarhet.
 • Mjölken för masker ska tas vid rumstemperatur eller något varmare. Du kan hålla behållaren med sur mjölk i varmt vatten i flera minuter.
 • Fermenterade mjölkblandningar appliceras på hela ytan av huvudet, längden och huden.
 • Masker tvättas av med vatten vid rumstemperatur.
 • För att resultatet av masken ska visas är det nödvändigt att ansöka minst 10 gånger, en gång i veckan.

Värdet av fermenterade mjölkmasker i enkelhetens förberedelse, effektivitet, frånvaro av obehag. De orsakar inte allergier och återställer hälsa mot hår.

Mask för hår med mjölk, variationer i formuleringar, de goda egenskaperna hos ko, get, kokosmjölk. En mjölkmask för hår som tillverkas av en frisk eller sur produkt kommer att vara användbar. Coconut.

Hårmask med sur och färsk mjölk, ko och getmjölk - Användningsmetoder och recept

När det gäller användningen av färsk mjölk i vuxen ålder, har läkare och forskare ständigt tvister. Men dess yttre användning ger tydligt bara positiva resultat, speciellt krullar. Produkten är rik på näringsämnen som ger strängarna förstärkning, restaurering och skydd. Vi kommer att studera hur hårmask med mjölk fungerar, vilka typer av produkter som finns och hur man förbereder kompositionerna korrekt.

Typer och fördelar med mjölk

Mjölk är inte en multikomponentprodukt, men alla dess aktiva substanser är mycket koncentrerade, vilket gynnar låsningarna. Det bör noteras att i hemmet används medicin inte bara mjölk av kor, utan även get och kokos.

Teoretiskt är den torra blandningen också lämplig för framställning av kompositioner, men resultatet av det kommer inte att vara lika uttalat. Men surmjölk är ganska lämplig för återvinning av strängar, eftersom det behåller alla värdefulla egenskaper.

ko

Kummjölk används för att maskeras oftast för att den är mest prisvärd. Dess komposition har en extremt positiv effekt på lockar. Följande egenskaper hos produkten har terapeutiska egenskaper:

 • Proteiner. Bidra till regenerering av skadade strukturer, normalisera tillväxten, förhindra utseendet av splittrade ändar.
 • Vitaminer i grupp B. En av de mest värdefulla ämnena som är nödvändiga för skönhetens skönhet och hälsa. De eliminerar mjäll, bekämpar svampinfektioner, läker mikroskador och sår på huden, lindrar klåda, kuver varje hår med en film, vilket ger dem glans och elasticitet, skyddar mot negativ påverkan av den yttre miljön.
 • Mjölksyra. Främja produktionen av kollagen, som bestämmer hårets elasticitet och elasticitet. Ge krullarna en rik glans, gör dem mer lätta och mjuka.
 • Kalcium. Stärker folliklarna och rötterna, stoppar förlusten av lock och varnar honom i framtiden.

Om du vill få effekten av masken, laga den från hemlagad mjölk. I butiksprodukten, tidigare rening och värmebehandling, bevaras minsta mängd användbara ämnen.

get

Det är ganska svårt att överskatta fördelarna med getmjölk, det är ännu mer värdefullt i komposition än mjölk. Först och främst har produkten en stor fetthalt.

Proteinet som finns i det hjälper till att återanpassa även mycket torra och skadade strängar. Det innehåller också många vitaminer och fettsyror. De kan återställa hår från rot till spets, väcka sovande folliklar, öka kollagen och elastinproduktion, skydda mot frosts skadliga effekter, ultraviolett strålning och andra yttre faktorer.

En mjölkmask för hår som tillverkas av en frisk eller sur produkt kommer att vara användbar.

kokos

Kokosnöt brukade vara exotisk och knappa för våra breddgrader, men nu säljs det i vilken stormarknad som helst. Hans mjölk innehåller många användbara komponenter för lockar.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt vitamin C och vitaminer från grupp B. De riktas mot de skadade strukturerna, snabbt återställer dem, ökar de naturliga skyddande egenskaperna hos strängarna och förhindrar deras förstöring från de negativa effekterna av väderförhållandena. Närvaron av kalium, natrium, järn, fosfor och zink gör verktyget oumbärligt för hårets försvagning och dimma.

Den är idealisk för vård av melirovannymi, blekt eller överlevt ett perm hår.

vittnesbörd

Masker med mjölkinnehåll passar tjejer som har utsatts för allvarliga problem eller vill förhindra dem. Medlen har en uttalad terapeutisk effekt, försiktigt påverka strängarna och hårbotten, förbättra hårets utseende.

Deras användning kommer att vara mest lämplig för följande överträdelser:

 • förekomsten av klåda och irritation av dermis;
 • bräcklighetsträngar;
 • prolaps eller alopeci;
 • allvarlig torrhet
 • förlust av elasticitet
 • lipid obalans;
 • mjäll i någon form;
 • sluta eller långsam tillväxt.

Användarvillkor

Effekten av masker beror inte bara på kvaliteten på huvudkomponenten utan också på förmågan att kombinera det med andra komponenter. Observera att du inte kan lägga till några ingredienser efter eget gottfinnande, eftersom de kan minska effekten av vissa produkter.

Experter rekommenderar att man beaktar följande faktorer vid behandling av hår:

 1. Välj mjölk baserat på ditt hårs skick och typ. Om det är normalt kan du ta någon produkt. Getmjölk kommer att hjälpa till med torra strängar, men det kommer inte att fungera för feta, eftersom det bara kommer att förvärra problemet. Använd i så fall en ko med minst en procentandel av fett eller kokosnöt.
 2. Mjölk bör värmas före användning. Om det innehåller ägg eller eteriska oljor är det inte nödvändigt att göra detta, rumstemperaturen är bra. Värme leder till vikning av ägg och avdunstning av användbara komponenter från estrarna.
 3. Applicera medel för att torka håret innan du tvätta huvudet och hålls under film och en handduk från 20 till 60 minuter.
 4. För att tvätta av resterna av masken är det bäst att använda fytokosmetik. Välj shampoo med kamillextrakt, nässla, ekrot, rosmarin, salvia.
 5. För sköljning använd örtte och infusioner eller vatten surgjord med cider vinäger.

Behandlingsförloppet består av 10-12 procedurer, de utförs 2-3 gånger i veckan. För att behålla resultatet och förebyggandet, gör masker varannan vecka.

Bäst recept

Att förbereda en sund komposition hemma är väldigt enkel. Om mjölken hade surt, rusa inte för att kasta bort den, men lägg den till masken. Medel kan ha olika ytterligare komponenter som verkar för att eliminera specifika problem och ger i kombination med mejeriprodukter utmärkt resultat.

Tänk på vilka formuleringar som är användbara för hår och hårbotten.

Förstärkning och förtjockning

Häll 20 g bryggerjäst med 100 ml varm mjölk, lämna i en halvtimme. När skum bildas ovanför vätskan, tillsätt en piskad äggula och en matsked av föruppvärmd kokosnötolja eller burdock. Blanda väl med en gaffel eller vispa, applicera på håret, särskild uppmärksamhet ägnas åt rötterna och hårbotten. Låt det varma i en timme och tvätta sedan.

Kompositionen är idealisk för att ta hand om tunna och försvagade lockar, ge dem en täthet, volym, stoppa förlusten och accelerera tillväxten.

Mot sektionen

Lösa strängar som är stratifierade vid tipsen behöver särskild vård. För dem är denna metod lämplig.

Vi kommer att förbereda masken från surmjölk, även yoghurt, kefir eller hemlagad yoghurt. Fermenterade mjölkprodukter kan användas i ren form, förvärmning av dem.

Vi vått strängarna 20 minuter innan tvätten, om situationen är väldigt igång, lämna kompositionen för natten. Mandel-, oliv- eller jojobaoljor hjälper till att förbättra effekten av läkemedlet - vi tar 2 matskedar per 100 ml vätska. Använd istället några droppar rosmarin eller lavendeleter.

Hemlaminering

Det är möjligt att ge glansen en spegelglans, för att göra dem flexibla och perfekt släta, inte bara i salongen utan även hemma. För detta behöver vi gelatin. Detta är en helt naturlig produkt, som innehåller mycket kollagen. Det täcker varje hår med en skyddande film, fyller porerna, gör håret silkeslen och förenklar sin styling.

Matsked gelatin häll 3 matskedar getmjölk, vänta tills granulerna sväller. Därefter sätt blandningen i ett vattenbad tills gelatin är helt upplöst. Lägg till en matsked flytande honung, om så önskas - två droppar lavendel eter. Applicera hela längden på förfuktade strängar, retreating från rötterna 2 cm. Vi värmer, vänta en halvtimme, tvätta av med schampo.

Regenerering och skydd

Masken för hår från vassle hjälper till att återställa trådarna efter kemisk och termisk skada. Bäst av allt, om produkten är gjord av getmjölk innehåller den mer vitaminer och syror, vilket bidrar till regenerering av trådarna och stimulerar de metaboliska processerna i folliklarna.

Vi värmer upp serumet i ett vattenbad, applicera det på hårbotten och håret. För jämnt fördelning av kompositionen, kamma håret med en träkam med glesa tänder. Tåla en kvart i timmen och tvätta sedan.

Lightening och vård

Blanda 50 ml kokosmjölk och en tesked nypressad citronsaft. Bra beat, uppvärmd i ett vattenbad. Vi fördelar jämnt på vått hår, isolerar och väntar i 20 minuter. Inget behov av shampooing. Effekten kommer att märkas redan den första proceduren, och hela kursen ger ditt hår en hälsosam och ny nyans.

Receptet kommer att vädja till naturliga blondiner och tjejer som har fått en fashionabel nyans med hjälp av färgning. Masken kommer att skydda färgen från att tvätta ut, och det naturliga håret kommer att lysa med 1-2 toner.

I slutet

Mjölk är den mest värdefulla naturprodukten som förlänger ungdomar och skönhet. Det är bra för vård av lock och kan användas både i ren form och som en del av medicinska masker. Beroende på strängarnas tillstånd och önskat resultat kan du använda get, ko, kokosmjölk. Det spelar ingen roll om det är surt eller friskt, det viktigaste är att föredra hemlagade produkter.

Välj din perfekta hårförbättring och njut av resultaten.

Författare: Dasha Pashchenko

Denna mask hjälper dig att göra håret friskare: blanda mjölk med ett par äggulor. Om håret är torrt bör det läggas till. Mjölk för att tvätta håret. Sur mjölk kan ibland ganska väl ersätta schampo. För att förbereda ska schamponet behöva

Sour mjölk för hår - användbara egenskaper, mask recept

Det är möjligt att behandla hår och hud praktiskt taget från allt som finns i kylskåpet. Genom att konsumera frukter och andra hälsosamma livsmedel inuti, får kroppen vitaminer.

Vad ska man göra om maten är bortskämd? Det finns inget behov av att slänga ut produkten, eftersom jämn sur mjölk kan ge ditt hår ett välvårdat utseende!

Fördelarna med sur mjölk

Många vet att surmjölk har en positiv effekt på lockar.

 • Mjölk som är sur kan återställa tunna, spröda och svaga strängar.
 • Proteiner och fetter i mjölk eliminerar irritation och risk för mjäll.
 • Ger silkiness och glanssträngar.
 • Produkten slutar håravfall, hjälper håret att växa snabbare.
 • Efter flera förfaranden blir styling mycket enklare.

Sådan mjölk kommer att vara speciellt användbar för hår med:

 • krullar torrhet;
 • nyfärgat hår eller som perm perm restaurering;
 • lösa strängar;
 • riklig förlust
 • delade ändar;
 • total frånvaro av volym.

Rekommendationer för användning

Vid ansiktsmask är det lämpligt att följa vissa regler:

 • Om, förutom mjölk, finns andra ämnen närvarande i masken, blir det inte överflödigt att värma mjölken i ett vattenbad.
 • Det är lämpligt att använda masker när håret redan är ganska smutsigt.
 • Att applicera en mask bara på rötterna, på ändarna eller längs hela längden beror på det förväntade resultatet.
 • Om maskeringsreceptet innebär att du håller det ett tag måste du sätta håret i en hatt eller en påse som ska ha en handduk på.
 • Skölj av eventuell mask med ljummet vatten, med shampoo under tvätt.
 • Det är värt att kontrollera om det finns en allergi mot mjölk och andra komponenter.

Vi rekommenderar dig att läsa:

Kontra

Eftersom mjölk inte tas internt, men externt, finns inga allvarliga kontraindikationer. Om kroppen inte tolererar laktos är användningen av sur mjölk absolut inte rekommenderad.

I andra situationer kan yoghurt användas säkert. För att ta reda på om det finns en individuell intolerans mot produkten, bör den appliceras i en liten mängd bakom örat och kontrollera hudens reaktion.

Recept för sura mjölk hår masker

Att stärka

Det enklaste alternativet är en mask där håret helt enkelt sköljs med mjölk, från rötterna, ända fram till ändarna och placeras sedan i en påse och handduk. Efter en halvtimme ska håret tvättas med schampo. Effekten kommer att bli särskilt märkbar efter fjärde - sjätte proceduren.

Om mjölken i huset är färsk, men det finns en önskan att prova en mask, kan du avsiktligt förstöra mjölken. För att göra detta, sätt det bara i vilket rum som helst och glöm det för en dag. För att påskynda processen kan du lägga till en bit svart bröd.

näringsrik

Denna mask hjälper dig att göra håret friskare: blanda mjölk med ett par äggulor. Om håret är torrt bör du tillsätta E-vitamin till blandningen, och om det är oljigt, då en sked citronsaft. Innan du fortsätter med ansökan, blanda alla ämnen mycket noggrant. Täck ditt huvud med en omslag. Ta bort efter en halvtimme - 40 minuter.

För svagt hår

Denna mask anses vara komplex, förutom yoghurt innehåller den många andra ämnen, såsom eteriska oljor eller vitaminer.

Tre skedar smör att välja mellan (burk, ricinus eller grönsaker) värms med vattenbad. När oljan värms upp, lägg till så många skedar mjölk. Förutom denna blandning tillägger vitaminer: A, E, samt kamille och lavendel eterisk olja. Rör om. Efter att ha hållit masken i en halvtimma, skölj med varmt vatten.

firming

Två matskedar sur mjölk häll 150 gram rågbröd, lägg sedan till en sked stor ricinolja. Rör om ingredienserna och vänta 15-20 minuter tills brödet sväller. Applicera masken och lämna i 40 minuter, skölj sedan med vatten. Du kan använda balsam i slutet av proceduren.

För tunna trådar

Till en matsked varm mjölk, tillsätt en matsked torkad jäst och låt blandningen stå i 2 timmar. Applicera sedan på hår, försiktigt täcka dem med en hatt. Efter en timme, skölj med schampo, om nödvändigt, upprepa proceduren: första gången du tvättar masken kommer det vara ganska svårt.

Mot en nedfall

Stryk vassle surmjölken och gnid den sedan i rötterna med en massage. Efter massering av huvudet, lämna serumet i några minuter. För bättre effekt kan du dessutom lägga till burdock decoction till det, andelen ska vara 1: 1.

För torra lockar

Oliveolja, nässleavkokning, mjölk blandad i samma förhållande. Applicera den färdiga blandningen först i ändarna, flytta till hårets rötter. Håll masken ska vara minst 2 timmar, skölj sedan med varmt vatten, schampo är inte nödvändigt att använda.

Mjölk för att tvätta håret

Sur mjölk kan ibland ganska väl ersätta schampo. För att förbereda ska schampon behöva:

receptet

 1. Värm mjölken med ett mikrovågsugn / vattenbad.
 2. När håret är oljigt, lägg till bröd till varm mjölk, och när det är torrt, äggula.
 3. Den resulterande blandningen appliceras på håret, var särskilt uppmärksam på rötterna.
 4. Att sätta håret i en film på toppen för att lägga på en keps för termoffekt. Tjugo minuter senare tvättas massan av. För att neutralisera den sura lukten kan du skölja huvudet med ett avkok av örter (till exempel salvia, kamomill, nässla).

Förutom de beskrivna recepten finns det många andra. Sur mjölk kan blandas med ingredienser som honung, salt, frukt, estrar, speciell kosmetisk lera.

Som du kan se är det lätt att ta hand om hår hemma, och alla produkter, även som sur mjölk, kan hjälpa till. Användningen av yoghurt är en utmärkt hårvårdsmetod som inte tar mycket tid och kommer att ge ett bra resultat: ditt hår blir ljusare, mer hanterbart och hälsosammare.

Ingen bortskämd mjölk? Det spelar ingen roll, här är receptet för kefirbaserade masker:Nästa Artikel
Burdock mask komprimera