Surmjölk, bästa recept


Surmjölk är en otroligt hälsosam mejeriprodukt, som framgångsrikt används inte bara i diet och traditionell medicin, men också i kosmetologi. Det används när du utför wraps och massage, ingår i sammansättningen av olika masker för ansikte, kropp och hår.

Tjock sur mjölk är en riktig mängd näringsämnen som fyller dem med hälsa och vitalitet. Efter procedurerna med användningen av denna produkt får krullarna en hälsosam glans och håret - en extraordinär pomp.

Vad är användbar mask från yoghurt?

 • Yoghurtmaskerna mättar hårbotten och hårsäckarna med vitaminer och mikrodelar, stärker hårrötterna och minskar deras bräcklighet och förlust avsevärt.
 • Serumets sammansättning har en fuktgivande effekt på torrt hår, återställer sin hälsa, glans och lydnad.
 • Yoghurtens fördelaktiga effekt på fettigt hår är dess förmåga att absorbera talg, rengör huden noggrant och förhindra utvecklingen av inflammatoriska processer.
 • Fermenterade mjölkmasker har en skyddande effekt, vilket ger en tunnaste film runt varje hår som skyddar den från de skadliga effekterna av en aggressiv miljö.
 • Med hjälp av fermenterade mjölkprocedurer kan du bli av med mjäll och klåda, vilket förbättrar ansiktet på huvudets hud.
 • Användningen av yoghurt återställer hårstrukturen, återställer sin naturliga glans och skönhet.

effekt

Effektiviteten hos mejerimaskar beror i stor utsträckning på regelbundenheten av deras genomförande.

 • Om förfarandet är profylaktiskt, är det tillräckligt att inte utföra det en gång i veckan.
 • Om yoghurt används för att återställa skadad hårstruktur krävs kursbehandling. Den totala varaktigheten av en sådan kurs bör vara minst två månader med en frekvens på tre till fyra sessioner per vecka.
 • Alla komponenter som ingår i fermenterade mjölkmasker måste nödvändigtvis vara färska. Färskberedda formuleringar kan inte lagras. När de är färdiga, appliceras de omedelbart på strängarna.
 • Under beredningsprocessen bör kompositionen använda glas och en sked av trä.

Hemlagad yoghurtrecept

Du kan göra en hemlagad produkt så här: Koka två liter helmjölk, kyla den och tillsätt 30 gram 20% gräddfil och flera russin (närvaron av russin kommer att påskynda mjölkningsprocessen).

Behållaren med halvfabrikat är inslaget i en kökshandduk och lämnas på en varm plats för hela natten. Vid morgonen är huvudkomponenten i hälsovården redo.
Omslaget täcker inte täcken: det är bättre att täcka det med en ren ren gasbindning.

Håroljor - för tillväxt och densitet, kanske den bästa lösningen som nu är tillgänglig för absolut alla: både kvinnor och män. Vilka oljor är mest effektiva för hårväxt och tjocklek?

Ta masken för hår med linolja i den här artikeln i din spargris.

ansökan

Användningen av yoghurt är fördelaktig för krullar av vilken typ som helst, och både förebyggande och terapeutiska effekter av denna produkt är välkomna.

Resultatet av fermenterade mjölkprocedurer är hälsan hos huvudets hår och hud, den snabba tillväxten av lock och en märkbar ökning av hårets densitet på grund av förstärkning av hårsäckar.

För torrt hår

 • För att återfuka torra krullar behöver 250 ml yoghurt. Hälften av detta belopp gnids i hårets rötter och bära en oljekudde, vänta en halvtimme. Den återstående produkten är impregnerad med lockar och fingrarna med dina händer. Du kan gnugga yoghurt i håret i fem minuter. Efter denna manipulering kan produkten tvättas bort.

För fett

 • Lätt uppvärmt glas yoghurt, noga lös två skedar av salt i den. Efter tillsättning av tre droppar essentiell olja av sediment blandas kompositionen en gång till och appliceras omedelbart på det nyligen tvättade huvudet med orubbliga cirkulära rörelser av palmerna. Gnugga drogen i hårrötterna, fördela sina rester längs strängarna. Rulle upp huvudet i filmen och lindas varmt, vänta tjugo minuter. Tvätta av med varmt vatten och schampo.
 • Denna version av kefir-proceduren utförs på håret, benäget för snabb salinisering. Färsk citronsaft (dessertsked) hälls i varm surmjölk (150 ml). Efter blandning sätter du på lockar och gömmer dem under oljekudden, vikla badhandduk. Efter en halvtimme tvättas huvudet och sköljs med en svag lösning av äppelcidervinäger.

För tillväxt

Den verkliga elixiren som accelererar hårväxten är följande sammansättning. Uppvärmd i ett vattenbad 200 ml hemgoghurt, häll i en efterrättsked av pulverformad senap och sätt i en äggula. Efter att ha värmt huvudet, behåll en halvtimme.

Tvätta av utan att använda schampo.

Mot håravfall

För att mata och stärka hårsäckarna kan du prova vitaminversionen av masken. Alla dess komponenter (200 ml yoghurt, 40 ml olivolja, 25 ml naturlig honung) ska vara varma. Efter blandning av ingredienserna, tillsätt en ampull av något vitamin (A, B1 eller B6).

För att hålla kompositionen på håret i en timme.
Avokadoolja är en effektiv lösning som aktivt används för att återställa krullarna. Läs mer om fördelarna med avokadoolja för hår.

I stället för schampo

Surmjölk är ett bra ersättare för schampo: det kan rengöra och fukta håret. Den här egenskapen har länge haft skönhet i hela världen. Uppvärmd yoghurt, appliceras på håret och omedelbart viks huvudet med plast och en handduk. Efter tjugo minuter tvättas håret med varmt vatten och sköljas med en svag lösning av äppelcidervinäger eller citronsaft.

Så att efter detta förfarande finns det ingen obehaglig lukt, för att tvätta huvudet, använder de yoghurt, halvt utspädd med kamilledekok med tillsats av några droppar ylang-ylang eterisk olja.

Mask recept i hemmet

Att förbättra och stärka krullarna i förhållandena i ditt eget hem är inte svårt för någon, eftersom allt du behöver för en sådan session finns på hyllorna i kylskåpet. Du behöver bara välja den dag då fallen inte kommer att avleda processen, vilket kräver en betydande tid.

Förberedelse av den mest terapeutiska kompositionen tar några minuter, men dess exponering på huvudet och den naturliga torkningen av trådarna kan ta minst två till tre timmar. Låt oss fokusera på torkning av håret: det måste vara naturligt, utan deltagande av en hårtork.

Med ägg

Detta maskalternativ är bra för att stärka mycket fint hår. Häll lite mjöl i en varm yoghurt (100 ml) och kör ett ägg. Efter blandning bör komponenterna inte vara mycket tjock massa.

Bekämpa kompositionen på locken, kamma dem med en sällsynt kam. Huvudet är packat i film och isolerat.

Tjugo minuter senare tvättas det av med schampo.
Antag recept för hemlagade hårmaskar från ägg.

Med senap

Förfarandet med användning av denna komposition aktiverar hårväxt. Blandningen framställd av en äggula, en dessertsked av yoghurt och samma mängd senapspulver appliceras på strängarna (utan att gnugga) och lämnas i en halvtimme.

Den tvättas av på vanligt sätt.

Med kanel

10 g kulinarisk kanelpulver blandas med uppvärmd yoghurt (100 ml) och en dessertsked honung. Stå på huvudet i tjugo minuter. Närvaron av honung ger masken en effektiv lysande effekt.

Med jäst

Denna komposition kan smörjas inte bara med torra krullar utan även skadade, tunna och för tunna trådar. I den uppvärmda yoghurten (150 ml räcker) späds levande jäst (tesked) och lämnas i två timmar.

Den "brygga" som kom upp med massagerörelser gnidas försiktigt in i hårbotten och fördelas sedan över hela längden på krullarna. Uppvärmning av huvudet, kompositionen hålls på den i en timme.

Efter tvätt av masken med mycket varmt vatten, skölj håret med en svag lösning av färskpressad citronsaft.
Vad en jäst för hår är bättre, mer.

Kockolja

Förfarandet med denna komposition stärker väl hårrötterna. 50 ml burkolja, en efterrättsked av flytande honung och en ampull av vitamin B6 hälls i ett glas varm yoghurt.

Kompositionens exponeringstid är trettio minuter.

Med älskling

Droger som innehåller naturlig honung bidrar till förtydligandet av lock, så de är helt enkelt gjorda för blondiner. Fyra dessertskedar av honung blandas i ett glas uppvärmd yoghurt. Produkten gnids i hårbotten och impregneras med trådar.

Lämna på håret i minst en halvtimme.
Lär dig hur honung och brandy fungerar på ditt hår.

Skölj grädde från håret?

Med hjälp av en surmjölksmask kan du påskynda färgningen av färgämnet från strängarna och ersätta de aggressiva kemiska föreningarna som används i professionella frisörsalonger.

 • Åsidosätter yoghurt på hårets rötter och blötlägger den med lockar, de är dolda under ett vattentätt lock och isolerad med en flanellblöja. Efter två timmar tvättas masken av med mycket vätska surgjord med citronsaft. Kompositionen för torrt hår häller efter sked av någon vegetabilisk olja. För bearbetning av feta trådar tillsätt samma sked torr senapspulver.
 • Men receptet är mycket effektivt hemtvätt, vilket kan användas dagligen. För att göra detta, ta 125 ml yoghurt, två råägg, juice av hel citron, 50 ml vodka och två skedar av skedar. För torra strängar ersätts schampo med en efterrättersked med pulverformad senap. Mask flera (från tre till åtta) timmar hålls under en plastlock, och tvättas sedan av med vatten och schampo. På grund av procedurens varaktighet utförs det bäst på natten.

Eftersom fermenterade mjölkmasker har en mild effekt, kan ett tillfredsställande resultat uppnås med hjälp endast till följd av upprepad användning. Under en session kan färgen tvättas av ett par toner.

recensioner

Xenia:

Med torra och illa skadade lockar finns det ingen bättre åtgärd än nattförpackning med yoghurt. Regelbundet applicera det bara en gång i veckan kunde jag helt återställa hårets struktur och glömma problemet med split ends.

Veronica:

Jag vill dela med all min glädje i att använda den vanliga yoghurten. Med hjälp kunde jag återvända den tidigare skönheten till mitt hår, som led av en dåligt gjort perm. Återhämtningsprocessen tog två månader. Surmjölksmasker Jag gjorde två eller tre gånger i veckan. Den färdiga kosmetiken hjälpte mig inte.
Den enda negativa punkten som är förknippad med fermenterade mjölkmasker, är inte för trevlig lukt som härrör från håret.
Det är fortfarande att skölja krullarna så noggrant som möjligt, nödvändigtvis med sköljning försurad med ättika, eller att förena med denna lukt en stund.

I slutändan kan du, för hälsos skull, lida lite hår.

Du kan vara intresserad av att läsa vilka håroljor indiska tjejer använder, svaret i den här artikeln.
De bästa recepten för bananmaskar här.

Masker med yoghurt för närande hår

Folkmedel för ansikte, kropp och hår är otaliga. Alla har unika förmågor att förvandla människokroppen till ett hälsosamt, passande och attraktivt utseende. Sur mjölk har också läkning egenskaper.

Denna feta och tjocka produkt kan övervinna många hårproblem. Grunderna för beredningen av denna fermenterade mjölkprodukt är bakterierna, vilket ger yoghurten utmärkta med fantastiska helande egenskaper. Hårmask från yoghurt kan till och med stränga, det kan också göra håret lydigt, starkt, glänsande och otroligt vackert.

Värdet av jäst mjölkprodukt

Yoghurtens speciella kemiska sammansättning förklarar dess helande egenskaper. Först och främst är det de ovan nämnda mjölksyrabakterierna, som tar bort fettet som utsöndras av de subkutana körtlarna. Dessutom normaliserar de balansen av vatten på mobilnivån, liksom stärker immunförsvaret. Produkten har också följande aktiva beståndsdelar som positivt påverkar lockets tillstånd:

 • B5-vitamin (pantotensyra), som kan släpa vågens skalor, vilket som ett resultat blir silkeslen och smidig.
 • vitamin B9 (folsyra), bekämpar aktivt mjäll, lindrar klåda och irritation i huden och har också en antiinflammatorisk effekt.
 • vitamin C (askorbinsyra), ger elasticitet och elasticitet;
 • vitamin BGP (niacin), ger volym och glans, accelererar tillväxten av lockar;
 • kolin minskar förorening och oljighet
 • kalium, fuktar och förhindrar torrhet;
 • Kalcium, förbättrar hårets utseende;
 • proteiner återställer strukturen av skadat hår.

Som ett resultat blir hårmasken från yoghurt ett verkligt läkemedel. Det kan faktiskt bota alopeci, seborré, liksom eliminera klåda, stärka hårrötterna, räta ut trådarna och ge dem en hälsosam utseende.

För att få maximal nytta av denna mejeriprodukt borde du få veta några knep. Denna produkt appliceras på hår på olika sätt: vissa sätter masker på hela natten, andra använder dem i flera timmar. För att känna den maximala effekten av sådana masker bör du följa några rekommendationer:

 • 1. Koka sur mjölk hemma;
 • 2. Förvärm produkten något före användning. Detta gäller också för andra komponenter i maskerna.
 • 3. Tvätta inte håret innan du applicerar blandningen.
 • 4. Vilken mask som helst baserad på yoghurt ska appliceras på våtkrullar;
 • 5. Efter applicering är det önskvärt att sätta på huvudet tätt, så att du får den bästa effekten;
 • 6. Du kan tvätta av masken med eller utan schampo. Det rekommenderas att tillsätta örter till vattnet vid sköljning av håret.
 • 7. Använd inte hårtork för torkning av trådar;
 • 8. Det är nog att göra en mask 2 gånger i veckan, deras frekventa användning kan orsaka hårskador.

Populära Recept

1. Klassiskt recept. Yoghurt i sin rena form appliceras först på rötterna, sedan på strängarna själva och lämnat över natten.

2. Recept på fet hår. I en behållare rör om en tredje kopp sur mjölk från 2 msk. salt, några droppar eteriska oljor (till exempel cederträ eller tea tree olja).

3. Recept näringsmässig mask. 1-2 ägg mark, blandad med yoghurt.

4. Recept på torra strängar. Några matskedar honung blandas med uppvärmd yoghurt. Det visar sig vara en stor mask för torrt hår.

5. Recept för tunt och skadat hår. Den hemliga masken vid applicering av levande jäst. I 150 ml surmjölk tillsätt 1 tsk. jäst och låt blandningen i flera timmar svälla. Efter att tiden har löpt ut appliceras den på hela längden av håret och lämnas i 1 timme. Denna mask på basis av yoghurt och jäst stimulerar perfekt hårsäckar. Dessutom ökar användningen av jäst effekten av masken och stärker håret.

6. Recept för tillväxt. 1 msk. Senap häll ett glas yoghurt, rör och kör in i blandningen rå äggula.

7. Recept för förtydligande. Användningen av kanel i denna mask ökar effekten. Så, det är nödvändigt att blanda 10 gram kanel med 100 ml varm yoghurt. Du kan också lägga till blandningen av kanel och yoghurt honung. Förutom kanel kan du lägga till andra kryddor, men i måttlighet.

8. Recept på en vitaminmask. Ett glas värmd surmjölk blandad med 50 ml varm olivolja och 20 mg honung. Till blandningen tillsättes en flaska med vitaminer för hår (säljs hos någon apotekskiosk).

9. Recept för fluffiness och shine. Plantainens tvättade blad måste hugga fint, blanda med ett halvt glas yoghurt. Applicera en mask på de fuktiga krökarna. Resultatet kommer att märkas efter den andra ansökan.

Som du kan se finns det många recept för att skapa effektiva och viktigast användbara hårmaskar från yoghurt. Förutom ovanstående ingredienser kan du lägga till andra som du använde tidigare. Här är det självklart inte att överdriva det. 1-2 applikationer av en mask per vecka är tillräckliga. För detta kommer ditt hår att vara tacksamt, och deras skönhet kommer att locka många manliga entusiastiska synpunkter.

Vad är användningen av yoghurt för hår

Ända sedan de dagar då kvinnor inte var bortskämda av kosmetika, schampon och balsam, började de ta hand om sitt hår. Sur mjölk för hår höll ett mästerskap länge. Denna produkt har en stark näringseffekt och låter dig lösa många problem med oskadliga eller skadade lockar. För närvarande är det inte alltid möjligt att göra äkta helmjölk i hemmet, så det kan ersättas med kefir, som kan köpas i alla butiker.

Användningen av yoghurt för hår

Produkter gjorda av mjölk är till nytta för människor för både intern och extern användning. Om korrekt applicerad betyder, kan du uppnå en gynnsam effekt. Som en del av yoghurt, en hel del användbara vitaminer, liksom den nödvändiga mänskliga substansen:

 • dietfibrer;
 • mjölksyra;
 • proteiner;
 • vitaminer från flera grupper.

I kosmetologin används många verktyg som ligger till grund för yoghurt. Från dem blir frisyren mer frodig och tjock, krullarna är livliga och glänsande och glödlamporna är starka. Sur mjölk kan bli av med mjäll, det är nödvändigt att mata rötterna och att etablera arbetet i talgkörtlarna. Mejeriprodukter är oumbärliga för hår med hög fetthalt. Användbara egenskaper hos produkten förbättras om den görs för hand.

Hur man lagar hemlagad yoghurt

För att uppnå fördelarna med produkten måste du själv göra det. Förbered sur mjölk är lätt om det finns mjölk och några skedar kefir. Full tillgänglighet av produkten kommer på en dag. En liter mjölk ska köras och kylas sedan. För att laga sur mjölk hemma måste du använda en hel produkt. För surdeorna behöver du tre skedar kefir. Banken måste vara bunden med gasväv, eftersom innehållet måste andas. Efter åtta timmar att vara i värme erhålls en miljövänlig produkt.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Sådan hemlagad yoghurt för hår kommer att vara det mest lämpliga sättet. Det innehåller inte konserveringsmedel och kemiska tillsatser, ganska höga i kalorier och välsmakande. Om yoghurten är ordentligt förberedd självständigt kan den ätas och göra kosmetika baserade på den.

Så här applicerar du yoghurt för hår

Det är nödvändigt att använda klabber för hår ordentligt. I det här fallet kommer det att ge den efterlängtade effekten. Observera några grundläggande regler, du kan behandla hår och förhindra håravfall:

 1. Verktyget appliceras på locken längs hela längden;
 2. De måste fuktas i förväg men inte använda schampo.
 3. Masker med yoghurt kräver skapandet av en termisk effekt;
 4. Spolningsmedel kräver användning av schampo;
 5. Oftast är procedurens varaktighet från en timme till två.

Användningen av yoghurt för hår ger en bra effekt om du följer alla regler. Det finns inga kontraindikationer för denna produkt, eftersom den används för extern användning. I sällsynta fall kan en allergisk reaktion uppträda. För att undvika spridning måste du först prova blandningen på den fina huden i handleden eller bakom örat. Sur mjölk kan inte orsaka betydande skador tack vare de gamla åren hos människor till dess användning. Glöm inte att surmjölk sköljer bort färgen, så hårets ton kan ändras efter att du har använt verktyget.

Hemlagade recept för yoghurt hårmaskor

Sur mjölk används i olika recept för masker, wraps och schampon. Det ger hår fukt, näring och främjar återhämtning. Verktyget i verktyget är väldigt brett, så det är lämpligt för olika hår. Sur mjölk är mer aktiv med andra produkter, så det kan kombineras och blandas med de tillgängliga ingredienserna.

Mask för accelererad tillväxt

Tjock sur mjölk kan vara ett oumbärligt verktyg. Receptet är väldigt enkelt och kräver inga ytterligare komponenter. Sur mjölk används i sin rena form. Det ska appliceras på rötterna och massera huvudet väl. Sedan bearbetade strängar längs hela längden. Denna mask lämnas över natten. På morgonen kan du tvätta den med schampo. Glöm inte den termiska effekten, så resultatet blir mycket bättre. För att förbättra blodcirkulationen läggs torr senap till yoghurt. Detta förfarande är inte nödvändigt för att försena, för det är tillräckligt tjugo minuter.

Anti-dropout mask

Anti-nedbrytningsåtgärden baserad på yoghurt kan tillverkas hemma och tillämpas framgångsrikt utan att betala för dyra förfaranden.

ingredienser:

 • sur mjölk;
 • äggula;
 • aloe juice

För ett glas mjölkprodukt, ta äggula och två skedar av aloe juice. Alla komponenter är väl blandade och appliceras på krullarna. Hårvård med yoghurt gör att du kan spara kurvor och förhindrar förlust av glödlampor. Masken tvättas med ett schampo, eftersom produkten har en viss procentandel av fett.

Mask för torrt hår

Hårmasken från yoghurt kan återställa torra strängar och ge dem ett livligt utseende.

ingredienser:

 • sur mjölk;
 • ricinolja.

Oljan i produkten fungerar bra mot torrhet. Det är nog att lägga en sked i ett glas mjölkbas. I denna mask kan du ersätta ricinolja med kuller eller olivolja. Det är billigare och kan ligga i värdinnan. Proceduren fortsätter i en timme medan man skapar en termisk effekt. Det är tillrådligt att tvätta det två gånger med schampo.

Mask för fettigt hår

Hela sura mjölken utan tillsatser, liksom en mask som innehåller etrar, hjälper väl mot fet hår.

ingredienser:

 • sur mjölk;
 • några droppar cedareter.

Med ökat fettinnehåll och snabb förorening av strängarna är det lämpligt att använda yoghurt istället för schampo minst två gånger i veckan. För att förbättra effekten tillsätts inte mer än fem droppar cedareter till mjölkbasen. Den har en torkningsegenskap. Proceduren varar ungefär en timme, och då måste du spendera tvätt med schampo.

Mask för skadat och sprött hår

Om strängarna blir sköra och förlorar sin elasticitet, är det nödvändigt att tillgripa nödåtgärder.

ingredienser:

 • sur mjölk;
 • jäst.

Basen är ett glas jäst mjölkprodukt, förvärmd, vilket innehåller tio gram torr jäst. Förberedelsetiden betyder en timme. Då skulle den resulterande blandningen vara bra att passera över avskiljningen och hela längden. I värmen tar proceduren från en timme till två. Skölj av med schampo. Denna mask är också lämplig för skadade trådar.

Nourishing mask med yoghurt och honung

För tunt hår, i behov av näring, lämplig botemedel baserad på yoghurt. Naturlig honung är ett utmärkt komplement till det. I tandem kommer dessa komponenter att göra strängarna mjukare och starkare.

ingredienser:

 • sur mjölk;
 • honung.

Tvåhundra gram bas måste läggas ungefär femton gram honung. Om det är lite uppvärmt blir det lättare att blanda. Om komponenterna slås in i en homogen blandning appliceras de på strängarna längs hela längden. Huvudfokus bör vara på rötterna. För ökad effektivitet krävs att håret läggs och deras uppvärmning. Förfarandet varar från fyrtio minuter till en timme.

Firming mask med yoghurt och ägg

Gemensamma ägg-mjölkblandningar är mycket användbara för att återställa och stärka strängarna. De närmar och läker, förhindrar tvärsnittet och sårbarheten.

ingredienser:

 • sur mjölk;
 • äggulor.

För detta verktyg är det nödvändigt att värma yoghurten, med hjälp av ångbad, till temperaturen hos människokroppen. Därefter introduceras vispador i mjölkbasen. Den resulterande blandningen bör masseras huvud och resterna fördelade i strängar. Procedurstiden är fyrtio minuter med en termisk effekt. Spolning görs med schampo. Du kan använda kamille avkok, som utförs sköljning.

Anti mjäll Recept

Curdled mjölk hjälper inte bara strängar att bli mer attraktiva, utan även hårbotten. Närvaron av mjäll gör det svårt att se vacker och kliande.

ingredienser:

 • sur mjölk;
 • tea tree ether.

På något sätt tillsätts estrar i begränsade mängder. Annars kan de skada. På glasbasis bara några droppar, inte mer än fem. Det resulterande verktyget måste bearbetas huvudet och vrid det i polyeten. Procedurstiden är minst tjugo minuter. Maximalt tar det en timme. Spolning utförs med användning av schampo. En lång hållning på yoghurtens huvud kan tvätta av färgen.

Video recept: Balm för blont hår baserat på yoghurt hemma

Användningsrecensioner

När min mormor drack hemmagjord yoghurt tänkte de inte ens på hennes helande egenskaper. Hårproblem fick dig att tänka på ett bra botemedel. Nu maskerar min syster och jag varje vecka och är mycket nöjda med resultatet.

Så du vill se vacker ut, men från kemi frisyr bara förstör. De föreslog hur man gör clabber hemma. Jag är fortfarande den kulinariska specialisten, men jag lyckades laga den. Gjorde en mask med honung, mycket effektiv. Ansök nu regelbundet.

Elizaveta, 26 år gammal

Ibland slutar jag att tycka om mitt hår. De förlorar sin glans och hänger bara ut. Sedan tillgriper jag min favoritbehandling. Jag blandar yoghurt med smör och går runt i huset. Tiden tar inte mycket, du kan göra någonting. Tvätta sedan av, och så två gånger i veckan. Hjälper perfekt.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Squash Hair Masks: 8 Recept

Fler och fler tjejer tillgodoser folkkosmetologi för att förbättra hårets tillstånd. Detta är inte förvånande, eftersom mejeriprodukter har en enorm inverkan på håret. Så, yoghurt eliminerar de bitade ändarna, gör håret mjukt och glänsande. Dessutom bekämpar produkten mjäll och alla typer av seborré. För att maximera fördelarna måste du tillämpa kompositionen korrekt.

Tjock surmjölk: kemisk sammansättning och egenskaper

För att förstå hur värdefullt det kan vara surmjölk, räcker det med att studera produktens kemiska lista.

 1. Fermenterade mjölkbakterier - upptar en ledande position från hela listan över användbara artiklar. De ansvarar för att normalisera aktiviteten hos talgkörtlar, som producerar för mycket talg. Bakterier normaliserar vattenbalansen genom att verka på cellulär nivå. Även substanser förstärker hår från rötter och lämnar folliklar på platserna. Det är på grund av detta att mjällborttagning, mikrokrackbehandling och seborrhea kontroll uppnås.
 2. Vitamin B9 eller folsyra täcker strängarna med en skyddande mantel som förhindrar havsalt, ultraviolett strålar, ammoniak och andra skadliga komponenter från att tränga in i håraxeln. Vitamin B9 har en förebyggande effekt vid bekämpning av svampen i hårbotten.
 3. Kalium - stärker och skärmar cellmembranet, hjälper dem att behålla fukt i hårets kärna. Huvudmålet med elementet är att förhindra styvhet, torrhet, sektion. Det är därför yoghurt är användbart för tjejer med livslösa och skadade trådar termometrar.
 4. Vitamin PP, eller vitamin B3 (niacin), förhindrar för tidigt utseende grå hår, lägger sken på locken på grund av att pigmenten upprätthålls. Niacin lyfter strängar i rotdelen, väcker dormanta folliklar. Efter en månads användning av sur mjölk på huvudet uppträder en märkbar "fluff" (ny hår växer).
 5. Kalcium - bildar hårstrukturen, förstärker den från insidan. På grund av att folliklarna är användbara, förhindrar förlusten och flakningen av hårbotten. Kalcium aktiverar alla metaboliska processer, behåller fukt och täckvågar (viktigt för splittrade ändar).
 6. Vitamin B5, eller pantotensyra, ger naturlig och färgad hårglans, bekämpar styvhet och torrhet. I kombination med askorbinsyra (vitamin C) bidrar elementet till ytterligare produktion av kollagenfibrer, vilket gör strängarna elastiska och starka.
 7. Mjölksyra, kolin och protein - de listade enzymerna tillåter inte att mikropartiklar av damm tränger in i håret. Cholin är ansvarig för den måttliga produktionen av subkutant fett, protein återställer strukturen av utarmat hår.

Denna lista med användbara element - inte alla yoghurtens värdefulla kemiska sammansättning. Men det är redan möjligt att förstå att jästa mjölkprodukter är en riktig frälsning från många problem.

Tjock sur mjölk: ett recept

Maximal nytta av användningen av yoghurt kan erhållas i fallet om du förbereder produkten hemma.

 1. Häll i en kastrull 1 l. hela mjölk eller fett köpt. Skicka till elden och vänta på att koka. Så snart detta händer, plåga massan i ytterligare 2 minuter.
 2. Ta bort taren från kokplattan, svalna vid rumstemperatur. Tillsätt 90-100 ml. kefir hög fetthalt. Fermenterad mjölkprodukt används som starter.
 3. Häll ingredienserna i en glasburk (steriliserad), stäng nacken med två lager av gasbind och dra åt med ett rep (gummiband). Låt blandningen varma i 8-10 timmar, efter denna gång är yoghurten klar.

Subtiliteten i att använda yoghurt för hår

 1. Innan du använder mejeriprodukter i sin rena form eller masksammansättningen spenderar du träning. Värm kompositionen till 35-40 grader med hjälp av ett vatten eller ångbad. På samma sätt är det nödvändigt att värma oljorna och estrarna, honung och andra komponenter, förutom ägg.
 2. Du kan distribuera masken med yoghurt på rent eller smutsigt hår, det finns ingen stor skillnad. För bekvämlighet, först kamma och strö håret med rent vatten från en sprayflaska så att kompositionen omsluter varje sträng.
 3. Fetthåriga tjejer behöver inte sätta ihop plastfilm och en handduk över huvudet. Annars kommer du att skapa en obstruktion av porerna, vilket leder till fet trafikstockning. Om håret är torrt, våta ändarna separat med någon kosmetisk olja.
 4. Till skillnad från estrar är yoghurtmasker ganska lätta att ta bort. Du kan manipulera utan eller med schampo. Sammanfattningsvis appliceras en balsam alltid och sköljs med en lösning av vatten och citronsaft.

Masker med yoghurt för hår

Vitamin B1 och Retinol

 1. Vitamin B1 i ampuller säljs i ett apotek, du kan ersätta det med elementet B6. Retinol är ett vitamin A, även tillgängligt i ampuller. Anslut 1 st. beredningar, tillsätt 40 gr. honung.
 2. Lämna en kvarts timme, sätt sedan in 3 äggulor och 45 ml. filmjölk. Sprid sammansättningen av rumstemperatur över strängarna och blöt i en halvtimme.

Citronsaft och kli

 1. Förvärm 65 ml. hemlagad yoghurt, sätt sedan in 25-30 ml. citronsaft (du kan ersätta lime eller grapefrukt).
 2. I denna blandning tillsätt lite vete eller rågkli, så att kompositionen har funnit den konsistens som är nödvändig för applicering.
 3. Borsta, distribuera produkter på stapeln från spets till rot. Gnugga väl in i huden. Masken varar en halvtimme och är mer lämplig för torrt hår.

Salt och Rosemary Ether

 1. Om du är orolig för mjäll eller ditt hår har börjat falla för mycket, blanda en halv klyv havssalt (mark) med 70 ml. filmjölk.
 2. Värm inte produkten, tillsätt 3-4 droppar rosmarin eller tea tree eterisk olja till den. Sprid över ditt hår och gnugga in i rötterna. Lämna i 25 minuter.

Sur mjölk och jordgubbar

 1. Anslut 60 ml. sur mjölk (helst hemlagad) med 10 jordgubbar. Vänd ingredienserna till en röra med en mixer.
 2. Tvätta håret och applicera sedan blandningen på rena lockor. Fördela det jämnt till ändarna, värma med en film.
 3. Håll ingredienserna i minst 40 minuter, skölj därefter med rent vatten efter denna tid. Maskan är lämplig för torrt hår.

Kycklingula och surmjölk

 1. För beredningen av denna blandning kan du ersätta kycklingblomman med vaktel och yoghurt - kefir hög fetthalt. Förbered en blandning av 4 äggulor och 100 ml. jäst mjölkprodukt.
 2. Uppvärm inte, uppnår bara rumstemperatur (före kylskåp). Hantera skovla över hela längden, håll under filmen i 1 timme.

Kockolja och majonnäs

 1. Anslut 200 ml. yoghurt med 40 gr. majonnäs (bättre än hemma). Rör om med en gaffel, tillsätt 30 ml. kardborre, olivolja eller ricinolja.
 2. Häll ingredienserna i en kastrull för att ånga upp till 40 grader. Applicera på smutsigt hår, uppmärksamma hela längden och rötterna.
 3. Smörj ändarna separat med vilken olja som helst. Mask måste hållas under en plastpåse och en varm halsduk i 35-60 minuter. Skölj med citronvatten och schampo.
 1. Använd vanlig lös, inte pressad jäst. Du måste lösa upp 25-30 gr. produkt varm yoghurt. Efter 20 minuters infusion tillsätt 30 gr. honung.
 2. Värm kompositionen så att den tränger in i hårets kärna snabbare. Efter distributionen, bygg en polyetenfilm och en näsduk. Vänta 45 minuter.

Senap och kanel

 1. Bulkredienser accelererar hårväxt och läker sår. Blanda 3 gr. senap med 2 gr. kanel, tillsätt 60 ml. yoghurt och ett par råoljor.
 2. Slå med en mixer, gör en mask och var noga med att gnugga den i rotområdet. Håll under cellofan och en handduk i ca 30 minuter. Om obehag uppstår, tvätta blandningen tidigare.

Beroende på det ursprungliga problemet kan masker med yoghurt användas 4 gånger i veckan (torr, styvhet, tvärsnitt), 3 gånger (fet, kliande hud, seborré, mjäll) eller 1 gång (förebyggande åtgärder). Varaktighet för kursen - för att få önskat resultat.

Användbara hårmaskar från yoghurt: de bästa recepten

innehåll:

En av de traditionella produkterna av slavisk mat är surmjölk. Grunden för beredningen av denna produkt är den naturliga processen att mogna mjölk under inverkan av en ren kultur av mjölksyrabakterier. Sur mjölk absorberas väl och används aktivt i dietetik. Men inte mindre användbar är den externa användningen av denna produkt. Så, hårmaskan från yoghurt är ett utmärkt hemmedel som kan användas för förebyggande vård och behandling av skadade trådar.

Vad är användningen?

Vi kommer att förstå hur yoghurt påverkar locken, och vilka problem kan lösas med hjälp.

 • Mjölksyrabakterier. Kulturen av mjölksyrabakterier verkar effektivt på talgkörtlarna, normaliserar sitt arbete, har en lugnande effekt på huden och skyddar håret från skador.
 • Vitamin B5. Det andra namnet på detta vitamin är kalciumpantotenat, detta ämne hjälper till att släta hårflakor, så strängarna blir mjukare och förvärvar en vacker glans.
 • Vitamin B9. Folsyra anses vara ett av de mest effektiva verktygen i kampen mot mjäll, ger skydd mot hår.
 • Vitamin C. Alla har hört talas om fördelarna med askorbinsyra, detta ämne provocerar en extra produktion av kollagen, vilket hjälper till att stärka och öka hårets elasticitet.
 • Vitamin B3. Detta ämne kallas också niacin, det tillför volymen till strängarna, skyddar mot utseendet av tidigt grått hår, stimulerar tillväxten.
 • Kalium. Detta spårelement hjälper till att återfuktas.
 • Kalcium. Utan detta element är flödet av metaboliska processer omöjligt.
 • Mjölkproteiner. De lätt smältbara proteinerna i mjölk hjälper till att reparera skador.

Således är indikationerna för användning av yoghurt för hårvård ganska breda. Det kan användas för förebyggande och behandling av befintliga problem.

Arbetsordningens regler

Det är ganska svårt att hitta naturlig surmjölk i stormarknader, tillverkare erbjuder vanligtvis pastöriserade produkter med olika tillsatser. Men eftersom vi inte behöver tillsatser är det nödvändigt att köpa sur mjölk i gårdsbutiker eller att laga självständigt hemma.

För att göra sur mjölk behöver du mjölk och gräddfil. Naturligtvis är dessa produkter bättre att ta hem, eftersom efter pasteurisering i mjölk finns det mindre näringsämnen.

Matlagning yoghurt är lätt, du måste:

 • koka en liter mjölk, låt det svalna till en temperatur på 40 grader;
 • tillsätt 15 gram gräddfil, rör om
 • linda i en handduk och sätt på en varm plats i 10-12 timmar;
 • det är bättre att inte täcka disken, det är bättre att binda gasbind på toppen;
 • Förvara curdled mjölk i kylskåp, maximal hållbarhetstid är 5 dagar.

För att göra en mask måste sur mjölk uppvärmas. Du kan helt enkelt avlägsna det från kylskåpet i förväg och låt det stå så att det når rumstemperatur. Du kan värma yoghurten i ett vattenbad, men du måste noggrant övervaka att produkten inte överhettas, annars kommer den att begränsas.

Det rekommenderas att applicera de beredda strukturerna på lite fuktiga lås. Detta kan göras efter shampooing, en liten torkning av håret på ett naturligt sätt. Men du kan göra masker och innan du tvättar, bara lite fuktiga strängar med vatten.

Kompositioner med yoghurt appliceras på hela huvudet, de måste gnidas in i rötterna och spridas längs strängarna och gnuggar dem med palmerna på spetsarna. Uppvärmning av huvudet efter applicering av kompositionen är önskvärt, så masken blir effektivare. 60 minuter räcker för att hålla kompositionen, men det finns alternativ för masker som rekommenderas för natten.

Det är möjligt att tvätta kompositioner med hår helt enkelt med vatten eller med användning av schampo, att bara torka i luften utan att använda en hårtork.

För att förebygga masker baserat på hemgoghurt rekommenderas det att göra en gång i veckan, för behandling - varannan dag.

recept

Det finns en mängd olika recept för beredning av masker med tillsats av surmjölk. De bästa av dem måste väljas experimentellt, eftersom allas hår är annorlunda och reaktionen på samma procedur kan skilja sig åt.

För profylax

Detta är det enklaste receptet, eftersom du inte behöver något annat än tjock hemlagad yoghurt för att göra en mask. Den fermenterade mjölkprodukten appliceras först genom rekvisitioner, försöker göra en snygg massage. Då måste du rikligt lägga yoghurt på trådarna. Täck håret med en film och "isolera", dvs sätt på en ullhatt eller skruva "tulpen" ur en handduk. En sådan komposition kan hållas i en timme och kan lämnas hela natten.

För strängar utsatta för fett

Mjölksyra bekämpar effektivt fett, men för att göra kompositionen för fet hår ännu effektivare, rekommenderas att tillsätt citronsaft till masken. Ett glas surt mjölkdryck är tillräckligt med skedar av juice.

För att eliminera sektionen

Tvärsnittet av tipsen är ett vanligt problem som tjejerna står inför. Så att du inte behöver klippa ditt hår för ofta, bör du använda ett sådant verktyg som en hårmask från yoghurt och ägg.

Att förbereda kompositionen är enkel: det är nödvändigt att slå ett ägg och blanda det med ett glas yoghurt, för att tillsätta lite stärkelse eller mjöl för att göra kompositionen tjock. Applicera denna komposition på trådarna, var särskilt uppmärksam på tipsen. Håll ungefär två timmar.

För torkade trådar

Ser håret ut som ett gäng halm? Är de torra och spröda? Sur mjölk kommer att hjälpa till i det här fallet. För att förbereda kompositionen för torrt hår är det värt att lägga till burkolja till yoghurt. Ett glas jäst mjölkprodukt är en matsked olja. Alla är blandade, appliceras rikligt på rötterna och i alla trådar.

Att stimulera tillväxten

De tjejer som vill snabbt ändra sin frisyr och växa hår ska också använda masker med yoghurt. Kompositionen för hårväxt rekommenderas att inkludera senap. Det handlar inte om den populära färdiga kryddan, utan om "halvfabrikat", det vill säga det torra pulveret från plantans frön. För ett halvt glas yoghurt behöver du ta en tesked granulat och torr senap. Applicera kompositionen endast på rötterna, håll i två timmar.

För behandling av skador och sprött hår

Komposition för sprött hår framställs med tillsats av jäst. En halv kopp varm yoghurt tar en påse (11 gram) torr jäst. Låt blandningen stå på en varm plats i en timme, sätt sedan på avskiljningarna och sprid på strängarna.

För näring och hälsa

Håret utsätts för negativa effekter varje dag, så det är värt att ge dem ytterligare näring. Till exempel läker en mask för hår från yoghurt och honung perfekt och ger de nödvändiga näringsämnena till rötterna.

För ett glas yoghurt ta tre matskedar honung. Honung måste förvärmas, blandas sedan med en jäst mjölkdryck. Applicera på rötterna och i längden.

För att återställa strukturen

För tråkiga strängar kommer att vara användbar hårmask från yoghurt och aloe. För att förbereda kompositionen behöver du blanda ett glas yoghurt med två matskedar av aloe-bladjuice, liksom en äggula. Om trådarna är torra, måste du förutom kompositionen inkludera en sked olivolja. Applicera över hela huvudet, gnugga in i rötterna och fördela trådarna.

Squash Hair Masks

När en kvinna ser attraktiv ut, känns hon mycket mer självsäker och yngre. Och den yttre charmen börjar med hår, hårförhållanden. Och även om frisörbranschen idag går framåt med språng, är salongtjänster inte tillgängliga för alla. Därför föredrar de flesta kvinnor fortfarande att tjäna på ett folkligt sätt, det vill säga att läka håret med bevisade recept som användes av våra mormor. Vise slaviska skönheter använder ofta enkla medel i form av masker, och effekten är helt enkelt vacker. Och en av dessa betyder - sur mjölk. Vi lär oss hur vi använder det för att göra håret silkeslen, glänsande och stark.

Användning och sammansättning av produkten

Han har länge tagit sin äraplats i rangordningen av värdefull kosmetika. Komponenterna av surmjölk är vitaminer från grupp B, liksom C, A, E, K. Aminosyror och dietfibrer, mjölksyra och kalcium i dess komposition hjälper till att förbättra hårets struktur, göra dem starkare.

Om håret är torrt, är det bättre att använda serum från yoghurt, vilket fuktar mycket bra, hjälper till att vitalisera håret, gör det mer lydigt, ger volym. Vid läkning av fet hår absorberar yoghurt talg. Det rengör hårbotten försiktigt och effektivt.

Sur mjölk fungerar snabbt. Det rekommenderas att lägga det på otvättat hår och lämna i 30 minuter, värma med en plastlock. För att förebygga detta verktyg används 1-2 gånger i veckan, och med verkliga problem med hår - varannan dag. Till exempel, om de skadas efter färgning, kemiska perms 3 masker per vecka i en månad kommer att bidra till att avsevärt förbättra hårets tillstånd.

Hemlagad yoghurt blir mycket effektivare om den kombineras med andra produkter. Så du kan påskynda processen med återhämtning av hår och återställa sin naturliga glans.

Recept med yoghurt

Det finns många alternativ för att kombinera en jäst mjölkprodukt med andra. Vi erbjuder att prova den mest lämpliga för dig från sådana:

Krullade hårmaskor


innehåll:

Denna mejeriprodukt är en mycket tjock, fet (inte mindre än 3,2%) sur mjölk. Kärnan i dess beredning är bara rena kulturer av mjölksyrabakterier som gör yoghurt så helande för hälsan. Det används i medicin, dietologi, det är dags att öppna det själv och som en utmärkt kosmetisk hårvårdsprodukt. Det producerar effektiva masker för alla typer av krullningar, varefter strukturen i strängarna är inriktad, de blir lydiga, glänsande, starka, slutar splittras och bryts. Du behöver bara veta exakt hur sur yoghurt används hemma och vilka resultat kan förväntas.

Värdet av yoghurt för hår

Om du är intresserad av att lära dig mer om användbarheten av yoghurt för hår, är det tillräckligt att avslöja hemligheterna i dess kemiska sammansättning. Huvudviolen spelas där av mjölksyrabakterierna som redan nämnts ovan. De eliminerar överskott av fett, som producerar subkutana körtlar, normaliserar vattenbalansen på cellulär nivå, lugnar hårbottenirritation med seborré, stärker immunsystemet (hårets förmåga att motstå yttre skadliga effekter). Förutom dem finns det många andra näringsämnen i yoghurt som manifesterar sig själva aktivt, kommer in i håret och in i de subkutana skikten av huvudet.

 • Pantotensyra (vitamin B5) släpper vågorna av alla hår, vilket gör var och en av dem mjuk och silkeslen.
 • folsyra (vitamin B9) är ett effektivt botemedel mot mjäll, har en antiinflammatorisk effekt, det lindrar irritation och klåda från hårbotten, ger krullar med tillförlitligt skydd mot den brännande solen, förorenad atmosfär, kemiska effekter av frisörprocedurer.
 • askorbinsyra (C-vitamin) är en extra produktion av kollagen i cellerna, vilket gör krullarna elastiska, starka, elastiska;
 • Niacin (vitamin B3 eller PP) är en av de viktigaste substanserna för hår, ger dem volym, glans, ger dem inte för tidigt gråtande, främjar deras accelererade tillväxt.
 • Kolin (en vitaminliknande substans) kontrollerar mängden sebumsekretioner av subkutan körtlar, vilket förbättrar tillståndet för snabbt förorenat, fet hår.
 • Kalium behövs huvudsakligen för torra strängar, eftersom dess huvudsakliga funktion är att återfuktas, förhindra torrhet, hjälp cellmembran behåller värdefulla fuktiga inre celler;
 • kalcium är involverat i nästan alla metaboliska processer som förekommer i vävnaderna, vilket förbättrar hårets utseende.
 • mjölksyra, proteiner återställer aktivt den skadade strukturen hos det tunna, spröda håret.

På grund av sin kemiska sammansättning rik på vitaminer, mineraler och bakterier visar yoghurt för håret att vara ett riktigt läkemedel. Det kommer att bota seborré, alopeci, eliminera hårbotten i hårbotten, stärka rötterna, jämföra strängarna och göra dem mjuka och silkeiga. Alternativ för användning som kosmetika hemma är olika, men de kräver alla kunskaper om några små men viktiga kvinnliga tricks. De hjälper till att dra nytta av den maximala fördelen av yoghurt för hår.

Viktig rådgivning från förlaget!

En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en fruktansvärd figur - 98% av de populära schamponerna förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaron av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst!

Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka allergier eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra redaktörer genomförde en serie schampontester, bland vilka de identifierade ledaren, Mulsan Cosmetic.

Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Mulsan är den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

Användningen av yoghurt för hår

Applicera yoghurt för hårbehandling kan vara annorlunda. Någon föredrar att göra omslag för hela natten, vissa föredrar de vanliga maskerna i en timme, och vissa är vana vid att tvätta håret med yoghurt och sedan njuta av den naturliga glansen av sina återställda, återupplivade lockar. För att alla dessa förfaranden ska vara lika användbara och så effektiva som möjligt är det lämpligt att följa några rekommendationer för hemmabruk av yoghurt som hårvårdsprodukt.

 1. Curdled mjölk är lätt att laga hemma, så försök att använda en hemgjord produkt som blir mycket effektivare än butiken.
 2. Innan du blandar ingredienserna är det bättre att värma yoghurten något på kastrullens heta lock eller i vattenbadet. Det ska vara antingen varmt eller vid rumstemperatur, men inte kallt. Kosmetiska oljor och honung värms också på samma sätt. Men se till att deras temperatur inte överstiger 50 ° C, om masken innehåller ägg (de kan koagulera) eller eteriska oljor (de förlorar användbara egenskaper vid höga temperaturer).
 3. Det är inte nödvändigt att tvätta håret före proceduren för behandling av yoghurt.
 4. Det är bättre att applicera det på lite våta lockar. Först blandas blandningen i rötterna, hårbotten smutsas, sedan fördelas den av en kam över hårets längd, och spetsarna, som helt enkelt kan doppas i den färdiga masken i slutet, står inte åt sidan.
 5. Långa strängar kan tättas efter applicering, smutsiga kläder, så det är bättre att dra åt dem med en knut eller försegla dem med en barrette. För att förbättra yoghurtmaskens verkan, rekommenderas att du täcker ditt huvud med en plastpåse som skärs längs sömmen eller med en plastlock för duscha. Terry handduk vrider i form av turban sist.
 6. Tvätta produkter med sur mjölk lätt med eller utan schampo. Senast sköljning görs bäst med avkok av örter eller citronsaft.
 7. Efter tvättning bör håret torka sig, utan att använda en hårtork.
 8. Masker med yoghurt för hår kan användas som profylaktisk en gång i veckan, som terapeutisk mot fett eller mjäll - 2 eller 3 gånger. Efter en månad rekommenderas det att ta en paus.

Överensstämmelse med enkla regler garanterar maximal effektivitet från yoghurtprodukterna för hår. Genom att följa dessa rekommendationer kommer du inte att bli besviken över dem och kommer att kunna njuta av resultat som inte är långa i kommande. Ta seriöst valet av recept, vars antal rullar över, men det verkliga "arbetet" i ditt fall kan bara vara en.

Recept för sura mjölkmasker

Den mest populära av alla recept är den klassiska hårmasken från yoghurt, där produkten används i ren form. Det kan emellertid alternativt kompletteras med andra produkter för att förbättra denna eller den effekten av yoghurt på hårbotten och strängarna själva. Valet är ditt.

 • Natt hårvård med yoghurt

I sin rena form bör uppvärmd sur mjölk, utan några hjälpkomponenter, gnidas i hårbotten, appliceras på håret, värmas och sova.

 • Mask för fettigt hår

Bland i ett glas yoghurt två matskedar bordsalt. Tillsätt tre droppar eteriska oljor av teträd och ceder.

Blanda lite uppvärmd yoghurt med rå äggula.

 • Mask för torrt hår

Blanda ett glas varm yoghurt med tre matskedar av föruppvärmd honung.

 • Hårväxtmask

Matsked av senapspulver häll ett glas varm yoghurt, blanda noggrant, tillsätt rå äggula.

Blanda ett glas varm yoghurt, 50 ml olivolja (även uppvärmd) olja, 20 ml flytande honung. Innan du applicerar, häll eventuellt ampull vitamin (retinolacetat, tiamin eller pyridoxin) i masken.

Det är en underbar kosmetik som är yoghurt för hår: effektiva masker, utmärkt sköljning, natthäftning - allt fungerar felfritt och så effektivt som möjligt. Den viktigaste fördelen med denna produkt är dess naturlighet. Med det kan du inte vara rädd för att förstöra krullarna med "kemi" och syntetik, som idag är tillräckligt i varje butiks hårvårdsprodukt.Nästa Artikel
De bästa lösningarna för mjäll på vuxens huvud, medicinering, hårdvara, folkmetoder