Kefir för hår - bättre hårmaskor från kefir


Underbart hår har alltid varit en speciell feminin stolthet. Friska, glänsande lockar, oavsett längd och färg, lockar alltid ögon. För att den naturliga styrkan och skönheten hos strängarna ska kunna leka med alla färger, används idag fler och fler naturvårdsprodukter.

En av de effektiva och helt säkra metoderna är kefir för hår och användningen av kefirmasker.

Denna mejeriprodukt är billig, trevlig och lätt att använda kan vara en källa till tillväxt och hårstyrka.
Vi kommer att förstå vad fördelarna med kefir för hårbotten och håret, till vilket det är lämpligt, och hur man förbereder en fullvärdig mask från den.

Fördelarna med kefir för hår

frekvent användning av hårtorkar, strykjärn och andra stylingapparater;
upprepad färgning, markering, andra kemiska effekter;
långvarig exponering för solen
brist på vitaminer
analfabeter hårvård
mjällutseende.

Således har kefir en fördelaktig effekt på försvagade lockar, hjälper till håravfall, otillräcklig volym.
Dessutom fungerar kefirmasker som ett utmärkt förebyggande verktyg för hårvård, näring och fuktgivande dem.

Ett annat syfte med användningen av sur mjölk är att lätta håret med kefir - det här är en ganska mild metod för att lätta naturliga lockar.

Vi finner ut på bekostnad av vilka komponenter kefir har ovan angivna användbara egenskaper.

Fermenterade mjölksvampar
Dessa ingredienser förbättrar blodflödet och metabolism. Därför kan kefirmasker påskynda hårväxten, normalisera hudens fettighet, eliminera mjäll.

protein
Det närmar och förstärker hårsäckar, hjälper till att förhindra splittrade ändar.

kalcium
Detta element är oumbärligt för hårväxt, så att du med regelbunden användning av kefir kan uppnå en märkbar ökning av hårvolymen och avslöja krullarnas naturliga skönhet.

Mjölksyra
Denna organiska förening förstör patogena mikrober, tar bort döda celler och mjäll. Dessutom, på grund av den sura miljön, kan du bli av med resultatet av färgning. Mer information om tvättkvalificeras nedan.

Det är nödvändigt att lägga till det Kefir maskerar efter att ha lämnat lämnar mikrofilm på hårets yta, vilket ger extra skydd mot ultraviolett strålning, vind och andra skadliga effekter.

Vi betonar också den absoluta säkerheten i det här verktyget. Detta är en helt naturlig produkt som hjälper till att skapa en optimal fuktgivande och närande miljö.

Paint remover med kefir mask

På grund av den mjölksyra som finns i kefir kan du bli av med resultatet av färgning. Detta är det mest ofarliga sättet att tvätta färgen från håret.

Den sura miljön löser upp färgpigmentet medan man försiktigt och försiktigt handlar. För att uppnå önskad effekt bör kefirmask appliceras under 1-2 veckor.

Nedan finns recept på verktyg, bland annat det finns en mask för tvätt. Med hjälp av kefir kan du också lätta strängarna, men du måste förstå att den här metoden bara är lämplig för tjejer med naturligt hår av ljusbruna och ljusa nyanser. Som ett resultat blir håret lättare med 2-3 toner.

Vem är kefir masker för hår?

Den fermenterade mjölkprodukten har inga biverkningar, så det finns inga begränsningar för ålder, hårtyp eller hud. En tjej eller en kvinna med någon form av hår kan prova en kefir mask. I det här fallet är det nödvändigt att välja ett recept, förstås, baserat på ett specifikt mål.

Detta verktyg har en förebyggande och terapeutisk effekt. Lika lämpliga brunetter, brunhåriga kvinnor, blondiner. För färgade, försvagade trådar kommer denna mask att bli en energikälla. När splittrade ändar hjälper till att återställa hårets struktur kommer det att bli en laminering. Torr, livlös curls kefir mask returnerar elasticitet och styrka.

Tunt, sprött hår, raka eller tjocka krullar - det spelar ingen roll. Hudtyp kan också vara vilken som helst - kefir mask är universal.
Även om du har naturligt tjockt, glänsande, hälsosamt hår, kan kefir göra det ännu bättre, skydda det från miljöens skadliga effekter, förhindra mjäll och andra problem. Försök bara använda den här produkten i kombination med vanliga kosmetika.

Välja och tillämpa kefir för hårvård

För att få önskat resultat, följ följande regler för beredning och användning av masker:

Använd inte surmjölk med förfallit hållbarhetstid;

Lämna inte färdiga föreningar i öppen sol;

När du tar masken till önskad temperatur, försök att noggrant övervaka konsistensen: kefir och ägg, som ofta ingår i blandningarna, rullar snabbt upp vid höga temperaturer. Det är bäst att använda ett vattenbad för att värma masken.

För att uppnå maximal effekt efter applicering av kefir-blandningen sätta på huvudet med en handduk eller klädesfilm, sätt i en varm hatt.

Maskens varaktighet ska vara minst en halvtimme, och i vissa fall 1-2 timmar.

En annan mycket viktig punkt: valet av produkt. Bara genom att använda högkvalitativ surmjölk, du förbättrar verkligen ditt hår fullt ut. Naturligtvis skulle det bästa vara kefir gjord av färsk hemlagad mjölk. Men få människor har möjlighet att få det regelbundet.

För torrt hår är den mest fetma mejeriprodukten (3,2%) idealisk. Resten rekommenderas att använda en 2,5 procent kefir.

När du väljer att vara uppmärksam på utgångsdatum. Lång lagringstid anger ett överskott av konserveringsmedel, det är bättre att inte använda sådana kefir.

En kvalitetsprodukt bör vara tät, innehåller minst vätska, utan bitterhet och utan obehaglig lukt.

Kefir hårmaskor - recept

Du kan också använda ren kefir för hår, det här är det enklaste alternativet för dem som är för lat för att förbereda komplexa masker eller inte för den här tiden.

Vi presenterar de mest effektiva recepten för recensioner av läsare!

Mask med kefir mot håravfall

Kefir - 150 ml;
Torr jäst - 10 g;
Honung - 1 msk.

Lös upp jästen med vatten, tillsätt honung och kefir. Sätt i en varm plats för en kvart timme, blanda noggrant. Applicera en mask på rötterna, sedan på resten av locken. Lämna i 1 timme. Tvätta av med varmt vatten utan att använda kosmetika.

Kefir mask för att återfuka håret, lägga till glans och elasticitet

Kefir - 100 ml;
Äggula - 1 st;
Olivolja - 1 msk. L.;
Kokosolja - 1 msk.

Användning:
Kefir vid rumstemperatur, blanda med resten av ingredienserna, applicera på hårbotten och fördela längs längden. För att värma huvudet och lämna i 40 minuter. Tvätta av med mycket vatten med tillsats av schampo, använd balsam.

Mask med kefir för att stärka och växa hår

Kefir - 200 ml;
Äggula - 1 st;
Kockolja - 1 msk.
Lök - 1 st.

Krossa lökarna, spänna saften genom cheesecloth. Kombinera med kefir och piskad äggula och häll i burdockolja. Sprid hela kompositionen med den resulterande föreningen. Lämna i en halvtimme. Skölj håret på vanligt sätt och skölj med vatten och citronsaft. VIKTIGT: Löksjuice kan lämna en obehaglig lukt på ditt hår. Därför kan en mask tillverkas utan denna komponent.

Mask för oljig hårbotten

Kefir - 150 ml;
Torr senap - 1 msk. L.;
Äggula - 1 st.
Essentiell olja (rosmarin eller någon annan smak) - ett par droppar.

Slå äggula, blanda med andra ingredienser. Massage försiktigt masken i hårbotten. Lämna i 30 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.

Kefir mask för hårväxt

Kefir - 150 ml;
Essential Oil Bay (Bay) - ett par droppar
Kockolja 1 msk.

Stryk olja i ett vattenbad, lägg till kefir. Lägg till eterisk olja i masken innan du applicerar, masken ska vara vid rumstemperatur. Applicera blandningen först till rötterna, kan också fördelas längs längden. Blötlägg 30 minuter.

Mask för att stärka håret

Kefir - 200 ml;
Äggula - 1 st;
Honung - 1 msk.
Kamille te - 50 ml.

Smälta honungen, häll i kefir, tillsätt ägget och ansträngt kamomillte eller kamille te. Rör om allt till en homogen konsistens. Sprid blandningen jämnt över hela längden på locken. Värm huvudet, vänta en timme. Tvätta trådarna med varmt vatten utan schampo.

Lightening hår med kefir

Ljushår med kefir är ett populärt förfarande för tjejer som inte vill tillgripa lättnad med färg. Det är nödvändigt att förstå att lättare hår med kefir bara är lämpligt för tjejer med naturliga hårfärger (från mörkblondin till ljus) också för naturligt rött hår.

För att uppnå effekten av förtydligande är det nödvändigt att göra en kurs av kefirmasker. Någon behöver 4-5 procedurer, andra minst 10. Kefir-mask för lätta kan göras 1-2 gånger i veckan.

Vad är den här masken att göra? Till att börja med, låt oss komma ihåg alla komponenter som kan tända håret: kefir, kanel (kanel ljusande hår är en av de mest populära metoderna), citron, kamille avkok.

Nå, nu är allting enklare, du kan välja mellan vad man ska göra en mask för att lysa, eller växla mellan olika masker. Låt oss ge några recept av masker för att lätta håret med kefir.

Kefir brightening mask med brandy

Kefir - 250 ml;
Citronsaft - 1 msk. L.;
Cognac - 1 msk. L.;
Äggula - 1 st.

Alla komponenter blandas, bringa till ett tillstånd av homogen massa. Distribuera masken från root till tips. Lämna på i 2-3 timmar, varma huvudet med en varm handduk eller lock.

Lightening hår med kefir och kanel

Kefir - 6 msk.
Kanel - 2 msk

Användning:
Blanda de två komponenterna och applicera på hela längden. Masken måste lämnas i minst en timme, eller bättre i två timmar. Glöm inte att värma ditt hår med en plastpåse och en handduk. Tvätta bort på vanligt sätt.

Lätta hår med kefir, kanel och citronsaft

Kefir - 6 msk.
Kanel - 2 msk
Citronsaft - 1 msk.

Användning:
Receptet sammanfaller praktiskt taget med det föregående, endast i denna variant lägger vi citronsaft och utför samma manipulationer.

Kefir hårmask

Kefir kan kallas den mest prisvärda och populära hårvårdsprodukten. Våra mormor använde det framgångsrikt, varför ska inte moderna skönheter ta ett exempel från dem? Dessutom är masken för hår från kefir verkligen utomordentligt bra och effektiv!

Hur fungerar kefir-baserade kosmetika?

Kefirs helande kraft ligger i sin unika sammansättning. Kalcium, jäst, klor, vitaminer E, C, A och B, mjölksyrabakterier, kalium, magnesium och protein är bara några av de element som denna drink är känd för. Och alla kommer att presenteras för ditt hår helt gratis.

Ledande experter inom skönhetsindustrin blir inte trött på att studera mikrofloran av jäst mjölksvamp för att återskapa det konstgjort. Förresten blev deras försök inte krönade med framgång, därför är det för tillfället inte möjligt att jämföra en enda butik med en naturlig produkt.

Och nu får vi ta reda på hur påverkar det strängarna?

 1. Ta hand om fettigt hår. Organiska syror som ingår i kefir, eliminerar oljig glans, stabiliserar aktiviteten hos talgkörtlarna och förhindrar att strängarna blir mycket smutsiga. Förresten, det finns en liten hemlighet här: Ju mindre fett drickan har desto mer organiska syror innehåller det och desto mer lämpligt är det för sina mål.
 2. Näring och hydratisering av torkade trådar. Kalium normaliserar vattenbalansen och behåller vatten i cellerna, så att både hår och hud mättas med livgivande fukt.
 3. Skyddsfunktioner. Kefir höljer varje hår med en tunn film som skyddar dem från salongprocedurer (curling, highlighting, färgning, torkning med hårtork) och atmosfäriska fenomen (snö, frost, vind, ultraviolett ljus). Samma film skyddar trådarna från brittleness och ökar deras immunitet.
 4. Förstärkning av svaga glödlampor. Närvaron av vitaminerna B12 och B2 (riboflavin) förvandlar mjölksyran till den starkaste vitaminbomben, vilket förbättrar blodcirkulationen, ökar antalet röda blodkroppar och stannar strängarna från att falla ut. Håret slutar nästan falla ut!
 5. Stimulering av ny hårväxt. Tack vare nikotinsyra, niacin och vitaminer PP och B3 aktiverar kefir tillväxtprocesser, påskyndar metabolism, förhindrar för tidig celldöd och tidigt utseende av gråhår.
 6. Öka volymen. Kefir hårmask gör dem mycket tjockare och starkare, och detta påverkar direkt hårvolymen.
 7. Det ger hårets elasticitet, glans och glans.
 8. Mjäll behandling.
 9. Tätning av delade ändar.
 10. Fuktgivande och närande torkade strängar.
 11. Restaurering av hårstruktur.

Dessa kvaliteter av kefir bevisas av forskningen från moderna forskare, så du kan villkorslöst tro dem.

Tips om användning av kosmetika från kefir

Har du redan samlat i köket för att förbereda ett mirakelbota för ditt hår? Ge oss några minuter och notera några viktiga tips.

Tips 1. Använd inte jäst mjölkprodukt för färgade trådar. Kefir tvättar inte bara naturligt pigment från strängarna, utan tvättar också partiellt bort färgen från dem. Om du vill göra trådarna lite ljusare, använd den här funktionen till nytta för din skönhet. Självklart får du inte en bländande blond, men du kan rädda håret från väteperoxid och andra aggressiva ämnen.

Tips 2. Hållbarhet för naturlig kefir är bara tio dagar. I annat fall används konserveringsmedel i sin produktion, vilket sannolikt inte kommer att medföra någon fördel.

Kefir recept

Den mest okomplicerade versionen av masken

I avsaknad av ledig tid kan du göra en mycket enkel och snabb mask med ren kefir. Bara gnugga den i rotzonen och sträcka den över håret (otvättat och torrt). Därefter wrap huvudet med en film för att skapa en ångeffekt och vänta en och en halv timme.

Du måste upprepa proceduren varje vecka i minst en månad.

Många tjejer försöker ersätta kefir med butiksschampo, men det här receptet är endast lämpligt för torrt hårtyp. Faktum är att denna fermenterade mjölkprodukt gör strängarna något tyngre, vilket leder till att de blir mycket smutsiga.

Blekt hårmask

 • Olja (ricinolja, olivolja eller burdock) - 1 msk. sked;
 • Kefir - 3 msk. l.
 • Äggula - 1 st.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Applicera blandningen på trådarna och göm dem under filmen.
 3. Tvätta av efter 60 minuter med schampo.

Universell mask för vilken typ som helst

 • Kefir - 2 tsk;
 • Mjölk - 200 gram.
 1. Koka mjölk och låt det svalna.
 2. Lägg till kefir och mixa.
 3. Använd på våta och rena strängar.
 4. Efter en halvtimma tvättas av.

Ett annat recept på universalmasken:

Mask mot hög fetthalt

 • Kefir - 150 g;
 • Äggula - 1 st.
 • Torr senap - 2 tsk;
 • Honung - 1 tsk
 • Almond eller burdock olja - 1 tsk;
 • Eter (rosmarin eller citron) - 3 droppar.

Hur man gör en mask:

 1. Vi blandar alla ingredienser.
 2. Häll i en av estrarna.
 3. Smörj låsen med en blandning.
 4. Vi värmer huvudet och väntar en halvtimme.
 5. Tvätta av med schampo.

Förresten, vet du hur man tvätta håret så att ditt hår inte blir tjockt? 10 tips trichologist.

Mask, accelererar hårväxten

 • Kefir - 1 kopp;
 • Lök - 1 st.
 • Kockolja (1 tesked) och äggula - efter vilja.

Hur man gör en mask:

 1. Kram saften från löken.
 2. Blanda det med kefir.
 3. Lägg till resten av komponenterna.
 4. Fördela masken på huvudet.
 5. Vi värmer det med ett lock.
 6. Efter en timme, tvätta med schampo.
 • Kefir - 100 gram;
 • Äggula - 1 st.
 • Kockolja eller ricinolja - 1 msk. sked;
 1. Slå äggula med en gaffel.
 2. Vi ansluter alla komponenter.
 3. Applicera denna blandning på trådar och isolera dem med en keps.
 4. Tvätta av masken efter 60 minuter.

Kefir, nässla och kardborre mjäll

 • Kockrot eller näsblad - 2 tsk;
 • Vatten - ¼ kopp;
 • Kefir - ¼ kopp.

Hur man gör en mask:

 1. Grind burdock rot eller nässla löv.
 2. Fyll dem med vatten och låt det brygga.
 3. Filtrera genom en sikta.
 4. Vi kombinerar buljong med kefir.
 5. Applicera masken i en timme.
 6. Tvätta av med schampo.

Nourishing mask för fet och normalt hår

 • Blå lera - 1 msk. l.
 • Kefir - 0,5 kopp.

Hur man gör en mask:

 1. Fyll kefirlera.
 2. Smörj håret med denna massa och gnugga det i huden.
 3. Efter en halvtimma tvättas med schampo.

Kefir och svartbröd

 • Kefir - 0,5 kopp;
 • Brödsmulan är en liten bit;
 • Solrosolja - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Vi blötte kefir crumb.
 2. Tillsätt vegetabilisk olja.
 3. Blanda blandningen och applicera den på trådarna.
 4. Tvätta av efter 20 minuter.

Mask mot split ends

 • Big Fat kefir - 3 msk. skedar;
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Vispa skinkan.
 2. Blanda det med honung och kefir.
 3. Mask distribuera rotzonen.
 4. Vi sätter på huvudet med ett lock och värmer upp det från tid till annan med en hårtork.
 5. Vi tvättar bort inte tidigare än i en timme.

Du kommer att vara intresserad av:

Mask för accelererade tillväxtsträngar

 • Kefir - 3 msk. skedar;
 • Olja (ricinus, krämig, burdock, olivolja) - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Blanda smör och kefir.
 2. Vi mättar hela längden på strängarna.
 3. Vi värmer huvudet med en keps.
 4. Mitt huvud på en halvtimme.

Hur använder man masker på grundval av kefir?

Hårmaskor från kefir fungerar bara om du lyckas behålla alla nyanser:

 • Välj bara en hemprodukt;
 • Med en torr typ av strand behöver du kefir med en fetthalt av 6% eller 3,2%; fett - 1% eller fettfri; vid normalt - 2,5%;
 • Före användning måste kefir ångas
 • Om du använder den här produkten för första gången, ta ett allergitest på en separat sträng;
 • De flesta masker appliceras på obehandlade och våta strängar;
 • Ångeffekten är en annan förutsättning för agens fulla effekt;
 • Kefir-medel kan endast användas i rotzonen, och du kan gnugga längs denna längd - det beror helt på kompositionen;
 • Det påverkar också exponeringstiden för masken. Om det har aggressiva ingredienser (citron, lök, senap eller brandy) är perioden begränsad till 30 minuter. I annat fall kan masken göras åtminstone hela natten;
 • Kefir lämnar en obehaglig arom. Du kan bli av med ättika (1 matsked per 1 liter vatten);
 • Skölj kefir masker behöver en mjuk schampo;
 • Behandlingsförloppet består av tio procedurer som gjorts 1 gång om 5 dagar. Som du kan se, för att spara ditt hår är det inte nödvändigt att köpa dyra droger.

Hemterapi med kefirmasker i praktiken bekräftar dess effektivitet.

Kefir maskerar för hår hemma

Kefir är en god och hälsosam mejeriprodukt. Men dess fördelar är inte bara för att förbättra tarmmikrofloran. Kefir hår masker kommer att vara en oumbärlig källa till protein, mjölksyra och vitamin B. Dessutom innehåller det kalcium och jäst. Därför kan du använda kefir för hår för att eliminera förlusten, normalisera fettigheten och ge curls lydnad och mjukhet.

Fördelarna med kefir för hår

Kefir har en tonisk effekt på håret och hårbotten. På grund av det brett utbud av åtgärder när man använder kefir med hjälp av andra komponenter, är det möjligt att hitta det bästa verktyget för något hår. Det är bäst att använda hemlagad kefir för hår, som bara innehåller naturliga ingredienser.

De viktigaste användbara egenskaperna är:

 1. Innehåller mjölksyrasvampar, som bidrar till förbättrad blodcirkulation och metabolism. Därför växer krökorna med regelbunden användning mycket snabbare, och hårbotten vet normalt.
 2. Kefir är optimalt för användning på fet hår. Den unika sammansättningen normaliserar fettighet och med regelbunden användning kan man eliminera mjäll och seborré. Från mjäll kan användas som en mask, och sköljs med kefir hår efter tvätt.
 3. Huvudelementet som utgör krullarna är protein. Och det är han som är huvuddelen av kefir. Därför kan kefir stärka håret, återställa strukturen och förhindra utseendet av splittrade ändar.
 4. När du använder kefir, kvarstår mikrofilm på ytan av krullen och skyddar dem mot miljöpåverkan.
 5. Om du tvättar håret med kefir skapar det ett optimalt fuktgivande och näringsmedium, vilket är omöjligt vid användning av kemikalier.
 6. Sammansättningen av kefir innehåller mycket kalcium, vilket är oumbärligt för krullningar av kvinnor i alla åldrar. Användningen av kefir för hår är speciellt användbar under graviditeten och i vuxenlivet.
 7. Användbara egenskaper uppfattas inte av reklamkampanjer, utan bevisas av århundraden av erfarenhetsanvändning och laboratorieforskning. Men för att använda kefir medför maximal nytta rekommenderas det att laga kefir hemma.

Indikationer för användning

En mängd olika sätt att använda kefir bidrar till förbättringen av det allmänna tillståndet, oavsett typ. Ett recept på kefir hår kan vara att använda det för att tvätta håret eller som en komponentmask.

Indikationer för användning är omfattande:

 • Hårtab eller långsam tillväxt.
 • Torra lockar.
 • Överdriven greasiness.
 • Kombinerad typ där rötterna snabbt blir feta och spetsarna är mycket torra och splittrade.
 • Förlust av ljusstyrka och överdriven subtilitet.
 • Närvaron av mjäll, seborré och andra sjukdomar i hårbotten.
 • Ljusa håret.
 • Restaurering av skadade trådar efter perm, färgning eller dagligen och användning av hårtork och strykning.
 • Skyddskräm från kallt, vind och sol.

Sätt att använda sur mjölkdryck

Användningen av kefir gör hårvård effektiv och säker. Det rekommenderas dock att använda mjölkprodukter av inhemsk produktion och en ganska tjock konsistens. Olika procedurer bör utföras i 4-6 veckor.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hår tvätt kefir

Denna produkt är ett utmärkt sätt att bli av med hårfärg efter färgning eller när du förbereder dig för nästa färgning. Det är möjligt att tvätta färgen från kefir med hjälp av varmjästa mjölkprodukter, som måste appliceras i 2-3 timmar. Det rekommenderas att vikla lock med en handduk och ha en varm hatt. För att tvätta av färgen ska den appliceras på krullarna dagligen i 1-2 veckor.

Dessutom kan du använda kefir för vanlig shampooing. Det kommer att accelerera tillväxten, och ge dem mjukhet och friskhet. Produkten bör också användas i form av värme. Sprid över hela längden och låt i 3-4 minuter ständigt massera håret. Använd schampo efter det att det inte är nödvändigt. Curls är rena, färska och lider inte av de negativa effekterna av kemisk schampo.

Lightening hår med kefir

Självklart kan bara kvinnor med initialt ljusa krökar tända håret med hjälp. En brunett med en sur mjölkprodukt kan inte bli en blondin. Emellertid kommer kefir förtydligande göra de blonda mycket ljusare, och också ge krullarna en gyllene nyans. För att lätta håret måste du blanda saften av en halv citron, ett halvt glas av vår produkt och en liten cognac. Tillsätt äggula. Den erhållna kompositionen appliceras på krullarna och viks med en handduk. Skölj sedan utan att använda schampo. Om du använder verktyget i flera veckor minst två gånger i veckan kommer det att vara möjligt att inte bara lätta krullarna utan också förbättra det övergripande tillståndet hos frisyren.

Intressant video: Kefir mask för lätta hår

Lamination hår kefir

Hårlamineringsproceduren gör att du kan återställa delade ändar, ge torra trådar ett välskämt utseende, glans och volym. Laminering kan göras med hjälp av olika naturliga ingredienser, inklusive vår produkt.

Laminatkrullar ska använda en blandning av kefir, ricinolja och ägg. Dessutom kan du lägga till förångad gelatin. Den färdiga blandningen fördelas längs hela längden på locken. Därefter måste krullarna vikas in med plastfolie och lämnas i 30-40 minuter. Efter proceduren rekommenderas det inte att tvätta håret med schampo i minst en dag.

Kefir hårfärgning

Att färga krullarna och inte skada dem med ammoniakfärg kan du använda henna på kefir. Denna färgmetod ger krullarna mer färg och glans än vid användning av henna utspädd med rent vatten. Dessutom förbättrar det inte bara de ljusa färgerna utan tar hand om krullarna.

För beredning av färgblandning kommer att krävas 2 msk. skedar av henna och två glas feta kefir. Blanda ingredienser och låt det brygga. Värm sedan blandningen i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Applicera på krullar och låt i 40 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.

Hem recept kefir masker för hår

Om håret började falla ut, förlust av volym eller glans kan du göra en hemlagad mask på basis av kefir och andra naturliga ingredienser. Huvuddelen av denna mask kommer att vara kefir, men andra ingredienser bör väljas beroende på typ och de problem med krullar som behöver lösas.

Kefir mask för tillväxt

Kefir för hårväxt rekommenderas att användas i form av en mask med tillsats av jäst och naturlig honung. Receptet passar alla typer av krullar.

komponenter:

 • Hemlagad kefir - 80 ml;
 • Honung - 10 ml;
 • Torr jäst - 15 g.

Blanda de beredda ingredienserna och värm till ett varmt tillstånd. Efter 20 minuter, applicera på locken, var särskilt uppmärksam på hårbotten. Exponeringstiden för en sådan mask bör vara minst 30 minuter. För att påskynda tillväxten krävs 8-10 procedurer.

Video recept: Mask för hårväxt från kefir hemma

Kefir masken faller ut med rågbröd

Det rekommenderas att använda en enkel mask baserad på rågbröd och regelbundna kefir mot förlust. Förberedelsen tar lite tid, och de nödvändiga ingredienserna kommer alltid att finnas i huset. Ytterligare 25 effektiva masker faller ut, se här.

komponenter:

 • Rågbröd - 1 skiva;
 • Syrmjölkdryck - 100 ml.

Mjölkprodukt för att värma och suga bröd i den. Knäta fingrarna så att masken får en jämn konsistens. Sätt på rötterna. Tvätta av inte tidigare än 40 minuter.

Kefir mask för att stärka med henna

På hösten-vinterperioden saknar håret näringsämnen, så näring av rötterna kan anförtas kefir mask med vitaminer.

komponenter:

 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Vitamin E och A - 10 droppar;
 • Kli - 2 msk. l.
 • Färglös henna - 1 msk. l.

Sätt i en sådan sådan mängd kli, så att blandningen har en ganska tjock konsistens. Lägg till förtvättad henna, såväl som vitaminer, och applicera på strängar. Hår efter kefir blir starkt, voluminöst och upphör att falla ut.

Kefir mask för torrt hår med ricinolja

Detta recept kommer att ge ännu mycket torrt hår den nödvändiga näring och hydrering. Dessutom kommer curlsna att bli mer voluminösa och få en hälsosam glöd.

komponenter:

 • Syrmjölkdryck - 50 ml;
 • Castorolja - 5 ml;
 • Äggula - 1 st.

För detta recept är det bättre att laga kefir på egen hand. Lägg till resterande komponenter och applicera på lock. Försiktigt sprida den på spetsarna, som i första hand påverkas av torrhet och sprida sedan över resten av krullarna. Wrap med polyeten och wrap. Lämna masken helst inte mindre än en timme.

Video recept: Mask på kefir för alla typer av hår hemma

Kefir mask för fet hår med citron

Oljigt hår behöver särskild vård. Användningen av kefir och citronsaft hjälper inte bara till att minska fettigheten, men hjälper också till att påskynda tillväxten och tillföra glans och friskhet åt strängarna.

komponenter:

 • Citron - 1/2 st.
 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Havregryn - 2 msk. l.

Krama saften av en halv citron. Grind havremjöl med en kaffekvarn. Tillsätt den jästa mjölkprodukten och blanda noggrant. Applicera med fingrarna eller en speciell pensel. Det rekommenderas att använda under månaden två gånger i veckan.

Kefir mask för tjockt hår med kardborreolja

För att ge volym och tjocklek till och med till tunna och försvagade lockar rekommenderas det att regelbundet göra masker baserade på naturlig burkolja och hemlagad dryck. Som förebyggande åtgärd bör sådana masker utföras en gång i veckan och för behandling, 2-3 gånger i veckan i en månad.

komponenter:

 • Syrmjölkdryck - 80 ml;
 • Kockolja - 10 ml;
 • Äggula - 1 st.

Anslut komponenterna. Applicera på huvudet efter shampooing. Regelbunden användning kommer att öka volymen och lysa till lock.

Kefir mask för split ends

För att täta delade ändar, rekommenderas att använda gelatin. Genom att lägga den till kefir mask med örter, kan du uppnå en förbättring av utseendet av vilken typ som helst.

komponenter:

 • Gelatin - 10 g;
 • Syrmjölkdryck - 50 ml;
 • Nettle - 1 msk. l.
 • Burdock - 1 msk. l.

Häll nät och burk med 100 ml kokande vatten och låt det stå. Sedan spänna, värma och häll den resulterande infusionen av gelatin. Rör och tillsätt dryck. Applicera blandningen på krullar. Tvätta av efter 40-50 minuter med varmt vatten.

Kefir mask för att lätta håret med kanel

Masker på basis av kefir för lätta hår kan beredas på grundval av olika komponenter. En av de mest effektiva är citronsaft. Dessutom bidrar kombinationen av citronsaft och sur produkt till att normalisera kretsens fettighet.

komponenter:

 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Citronsaft - 40 ml;
 • Honung - 20 ml;
 • Kanel - 2 år

Applicera på lockar, försiktigt fördela blandningen med en kam. Wrap med plastfolie och låt i 2-3 timmar. För att förbättra effektiviteten kan du wrap en handduk eller periodiskt värma dem med en hårtork. Brightening mask som passar alla typer av hår.

Mask av kefir och ägg

För normalt hår utan allvarliga problem kan du använda en mask baserad på ägg och hemlagad kefir. Hon upprätthåller friskt hår och ger dig möjlighet att skina och mjuka.

komponenter:

 • Sour kefir - 60 ml;
 • Äggula - 2 st.
 • Olivolja - 20 ml;
 • Majonnäs - 1 msk. l.

Kombinera ingredienserna och slå lite. Om det finns problem med skadade tips eller förlust av glans kan masken lämnas över natten. Om det här verktyget används för att förebygga, kan du tvätta det av efter en timme.

Kefir och kakao mask

Denna mask kommer att bli en riktig frälsning under hösten-vintern, när krullarna blir tråkiga och livlösa. Och den magiska aromen av kakao kommer att muntra upp även under den kallaste kvällen. Kefir och kakao mjuknar lockar, ge dem en otrolig glans och volym.

komponenter:

 • Ägg - 1 st.
 • Kakao - 2 msk. l.
 • Syrmjölkdryck - 50 ml;
 • Kockolja - 20 ml.

Blanda ägget och kakan med en mixer, och tillsätt kefir och smör till massan. Hur mycket att behålla masken beror på hårets tillstånd. Som regel är 30-40 minuter tillräcklig. Om curls är dåligt skadade kan tiden dock fördubblas.

Video recept: Enkel effektiv mask för torrt hår med kefir och kakao

Mask med kefir och jäst

För att påskynda tillväxten och förhindra håravfall kan du använda en effektiv blandning av lök, surt produkt och jäst. Användningen av masken gör att du kan göra krullarna långa, tjocka och mjuka.

komponenter:

 • Lök - 1 st.
 • Syrmjölkdryck - 50 ml;
 • Torrjäst - 1 tsk;
 • Vilken olja som helst;
 • Honung - 20 ml.

Hacka löken i mush. Yeast pre-steam varm kefir. Blanda ingredienserna, tillsätt lite oljig olja för att döda lukten av lök. Exponeringstiden är 20-30 minuter. Det är bäst att tvätta masken med schampo, annars blir det omöjligt att bli av med lukten av lök.

Mask med kefir och honung

En av de enklaste, men inte mindre effektiva, maskerna. Det fuktar håret väl och ger en otrolig mjukhet.

komponenter:

 • Lera - 15 g;
 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Honung - 50 ml.

Blanda ingredienserna. Den erhållna blandningen kan hållas från en halvtimme till flera timmar.

Mask med kefir och senap

Senap har förmågan att torka fettkrullor, vilket därför minskar fettighet. En sådan mask bör dock appliceras så att inte överdriven spetsar.

komponenter:

 • Senapspulver - 2 tsk
 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Honung - 20 ml.

Häll senapspulveret med varm kefir, tillsätt smält och uppvärmd honung. Masken exponeringstid måste beräknas baserat på krullarnas tillstånd. I genomsnitt är det 30 minuter.

Recensioner om användningen av jäst mjölkprodukt

Jag är glad över kefirmasken med jäst. Curls från henne började växa mycket snabbare. Redan använder två månader och planerar inte att stanna där.

Fuktgivande mask med kefir - frälsning för försvagade och torra strängar. Jag tar en hemlagad surdrink som jag lagar hemma från bakterier och fet mjölk. Därför är masken helt naturlig.

Hårbehandling kefir främjas även min mormor. Visst, hon använde curdled milk. Min egen mask är kefir och naturlig honung. Strängarna blir silkeslika och trevliga att röra vid.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

De bästa kefirmaskerna för hår hemma: underverk med kefir och ägg

Vackert, silkesigt, glänsande hår - drömmen om vilken kvinna som helst. Vilken typ av kosmetika och tricks inte tillgodose moderna tjejer som vill göra ett underbart intryck på andra. Och det är inte förvånande eftersom håret är ett av de viktigaste kriterierna för att du kan bestämma varje kvinnas grooming och skönhet.

Trots de många olika kosmetikerna, vars överflöd du kan välja på hyllor i specialbutiker, kan du inte argumentera med effektiviteten och överkomliga priserna hos hembakade recept.

En av de mest framgångsrika produkterna som alltid är till hands är kefir.

Hårmaskor hemma (kefir eller kefir-ägg) har länge använts av kvinnor runt om i världen och är en stor hjälpare inom hår och hudvård. Kefir är användbar inte bara i form av masker utan också som en del av sköljmedel, livsmedelstillsatser etc.

Kefirs terapeutiska egenskaper har ett brett användningsområde, inte bara för att förbereda olika rätter, men också som en av huvudämnena i olika dieter.

Kefir är också otroligt användbart för hår, det har skyddande, restaurerande, terapeutiska och näringsrika egenskaper. Kefir-svampen kan utöva en positiv effekt på håret på grund av den komplexa symbiosen hos aktiva mikroorganismer som ingår i fermenterade mjölkprodukter.

Säkerhetsåtgärder

Om maskerna innehåller ingredienser som rödpeppar, lök, vitlök, senap eller andra produkter som kan orsaka en brännande känsla av hårbotten, måste du vara så förberedd att kompositionen måste tvättas omedelbart.

För att mildra åtgärden av "skarpa" komponenter kan du lägga till några droppar olja som finns tillgängliga i blandningen: burk, olivolja och jämn solros. En mask som inte orsakar allvarligt obehag kan lämnas på håret för den tid som rekommenderas i receptet, men om den brännande känslan eller irritationen efter masken är stark, är det bättre att inte använda detta recept.

Det betyder inte att masken är dålig, och ingredienserna är inte ordentligt utvalda, det passar bara inte din hårbotten.

Du bör inte överexponera den applicerade kompositionen på huvudet mer än den angivna perioden, eftersom det kan skada håret, men det är inte heller nödvändigt att tvätta av det tidigare, eftersom det leder till ineffektivitet hos produkten.

Kefir hår maskerar hemma

För intensiv tillväxt av vackert hår

I en keramisk eller glasbehållare, späd en matsked pulverformad senap med 30 gram. kallt vatten. Det borde göra en homogen vassle.

Blandningen bör bryggas vid rumstemperatur i minst 20 minuter för att svälla senapspulveret.

I den resulterande massan måste du lägga till tre matskedar yoghurt med något fettinnehåll. Masken appliceras över hela längden av otvättat hår.

Eftersom senap börjar arbeta vid förhöjda temperaturer, kan du slå huvudet med klädesfilm och dessutom sätta ihop med en varm scarf.

Bränning och värme kan kännas vid användningstidpunkten - det här är normalt. Den genomsnittliga tiden för att applicera denna blandning bör inte överstiga 1,5 timmar. Det är nödvändigt att tvätta på konventionellt sätt med shampoo.

Denna mask aktiverar hårsäckar som ligger i vila, som om de väcker dem och på så sätt accelererar tillväxten av strängarna.
[Direkt]

Rödpeppar istället för senap

I en keramik- eller glasbehållare, späd en ofullständig tesked med röd paprika med varm flytande honung i mängden två matskedar. Lägg till ingredienserna en halv kopp kefir vid rumstemperatur. Kefir behöver inte värmas upp så att den inte förlorar sina egenskaper, det kan du helt enkelt utsätta från kylen innan du får rumstemperatur.

Att sätta på hela längden inte mindre än en timme, som tidigare har insvept ett huvud med en film och en scarf.

Rödpeppar aktiverar tillväxt, och kefir har en tonisk och lugnande effekt.

100 gram kefir blandas med kanel 1 tsk och 20 gram brandy. Applicera i full längd. Vik en film och en halsduk i en timme. Skölj med schampo på traditionellt sätt.

Denna mask accelererar blodcirkulationen, därför hårväxt.

Håravfall

Huvudingrediensen är kefir. Du kan lägga till en nypa jäst eller ett par droppar av någon olja. Före varje shampooing kan du enkelt applicera kefir på din hårbotten när som helst (det blir ingen överdos och inga biverkningar).

Använd inte plast- eller aluminiumredskap för att röra ingredienserna i hårprodukten.

Blandningen närmar sig hårrötterna och slutar, förhindrar överdriven håravfall.

För oljigt hår

100 gram skummat kefir eller vassle blandat med saften av en hel citron och en äggvita. Du kan lägga till hälften av det sura äpplet hackat i en mixer till en homogen massa. Så att vid användning kan masken på glaset vikla huvudet med klämfilm. Efter 30 minuter, tvätta av.

Användningen av ett sådant medel före varje tvätt av huvudet i en månad för att tillåta att sebaceous-fettbalansen i hårbotten, samtidigt som den inte överdriver strukturen.

För torrt hår

100 gram fet kefir, en full matsked mayonnaise, några droppar glycerin och någon kosmetisk olja. Till ingredienserna kan du lägga till 50 gram öl och äggula. Alla ingredienser måste vara vid rumstemperatur, men utan värmebehandling, så vid matlagning måste du ta hand om nödvändiga produkter i förväg.

Masken kan användas innan varje huvud tvättas och appliceras på obestämd tid. Skölj med varmt vatten med schampo.

Basen för blandningen närmar och fuktar spetsarna, samtidigt som de inte väger ner rötterna.

För alla hårtyper

En bit svart bröd skärs i små kuber och suger i golvet - en kopp yoghurt. Efter 20 minuter blandas alla gafflarna noga till en homogen konsistens. Applicera på hårbotten i minst 30 minuter.

Skölj med kallt vatten. Om det finns möjlighet, till exempel på en ledig dag, så kan du applicera kompositionen på huvudet för hela natten.

Den enda nackdelen är kanske inte en mycket trevlig sur lukt, men resultatet är värt det.

Regelbunden användning av denna produkt toner friskt hår och ger det ett silkeaktig utseende och utmärkt utseende.

healing

50 gram av någon ätlig olja (solros, olivolja, linfröer etc.) blandad med en ofullständig kopp yoghurt. Mjölkshake appliceras över hela hårets längd i 60 minuter. Från tid till annan rekommenderas att kamma håret med en träkam.

Återställande och utjämningsegenskaper ger håret en silkeslen och unik glans.

Mot mjäll

250 gram vatten och en matsked med en massa torkade nässlar kokar tills halva vattnet kokar bort. I den resulterande buljongen tillsätt 125 gram kefir, det vill säga samma mängd som den färdiga buljongen. Hälften av kompositionen appliceras på att rengöra håret i 15 minuter. Efter den angivna tiden är det nödvändigt att applicera den återstående delen i ytterligare 15 minuter. Tvätta av masken med varmt vatten med en balsamsköljning.

Du kan använda flera växter av färskt nät i stället för den torkade blandningen, det här är speciellt viktigt under vår-sommarperioden.

Näringsrikt "ägg"

Beroende på hårets längd och tjocklek, applicera en mask för hår med ägg och kefir. För att göra detta, ta 1 eller 2 ägg, blandat med 50 respektive 100 gram yoghurt.

Blanda produkterna tills de är smidiga och applicera över hela längden i 40 - 50 minuter.

Vid behov rekommenderas att sätta på huvudet med en film och en scarf.

Kompositionen närmar sig och fuktar håret, återställer rötterna och spetsarna av håret. Äggula är mättad med många enzymer och vitaminer från grupp B, som tjänar som en källa till extra glans för vackra lockar.

Andra äggmasker recept kan hittas i den här artikeln.

Till skillnad från kosmetiska produkter för hårvård garanterar beredningen av masker för hår med kefir hemma den absoluta frånvaron av skadlig kemi. Dessutom hemmet är mer tillgängliga och innehåller bara naturliga ingredienser.

Kefir och mejerimaskar har inga kontraindikationer att använda.

Fördelarna med kefir för hår. Kefir maskerar för håravfall hemma

På de fördelaktiga egenskaperna för matsmältningssystemet är kefir känt för många. Men denna unika produkt är bra inte bara för intag, utan också som en universell mask för kefir hår.

Kefir är ett enkelt, prisvärt och mycket effektivt verktyg som har en positiv effekt på hårbotten. Denna mask kan enkelt tillverkas hemma.

Fördelarna med kefir

Kefirs sammansättning är rik på:

 • kalcium;
 • jäst;
 • mjölksyrabakterier;
 • B-vitaminer;
 • vitamin E.

Fördelarna med kefir för hår är att den kan:

 • återställa strukturen;
 • mata rötterna;
 • stärka hårsäckar
 • mjukna och fuktiga strängarna;
 • förhindra tendensen till ökad förlust.

Vad är kefir för hår som är användbart? Det bildar en skyddande film på krullarna, vilket fram till nästa hårtvätt eliminerar den negativa påverkan av yttre påverkan.

Hur påverkar kefir olika typer av hår? På grund av den fuktgivande effekten är kefirbaserade hårmaskor idealiska för torrt hår. För färgade trådar är sådana masker oönskade, eftersom deras användning kan tvätta ut färgpigmentet. Obelagda lockar efter applicering av kefir mask kan vara något ljusare.

Regler för användningen av kefir

För att kefir hårmaskan ska kunna vara så effektiv och användbar som möjligt är det nödvändigt att observera enkla förhållanden:

 1. Innan du applicerar masken måste du tvätta huvudet och lämna det lite fuktigt.
 2. Den bästa effekten på håret har kefir vid rumstemperatur. Det kan värmas upp i varmt vatten eller i ett vattenbad.
 3. Användningen av kefir mask utförs under isoleringen i form av polyeten och handdukar, halsduk eller sjal.
 4. När du använder kefir för en fett typ av krullningar behövs det med låg fetthalt. För torra typer är det bättre att köpa kefir med hög fetthalt.
 5. För terapeutiska ändamål rekommenderas att göra sådana masker 1 gång om 7 dagar med en kurs om 2 till 3 månader.
 6. För förebyggande ändamål rekommenderas masken att appliceras 1 gång om 30 dagar.

Om du vet hur mycket att behålla och hur man gör en kefir mask, kommer det att ge fördelar och maximal effektivitet.

Universell mask

Se även:

För varje hårhår kan du använda en lättillgänglig universalmask. För hennes behov:

 • låt mjölken koka;
 • kyla;
 • tillsätt 2 teskedar varm jäst mjölkprodukt
 • lämna massan i 1 eller 2 dagar på en varm plats.

Efter exponering är det möjligt att applicera massan i 30 minuter under isolering, skölj sedan med vatten utan att använda schampo.

Firming kefir mask

För att stärka strängarna av vilken typ som helst, kan du förbereda en universell förstärkande mask baserat på kefir. För detta:

 • brygga 2 msk kamomill eller kalendula med kokande vatten och låt svalna;
 • tillsätt 3 msk varm jäst mjölkprodukt
 • 1 äggula.

Applicera masken på hårbotten under en period från 30 till 60 minuter under isoleringen. Därefter avlägsnas med varmt vatten.

Hårmask med kefir och kakao

Hårmask med kefir och kakao är särskilt populär bland kvinnor som står inför problemet med svår håravfall. Denna typ av blandning gör att du kan mata trådarna, ge dem en naturlig glans och påskynda tillväxten.

Kefir mask med kakao för hår innehåller följande ingredienser:

 • 1 tesked kakaopulver hälls med varmt vatten till en tjock konsistens;
 • 1 äggula drivs in
 • blandningen hälls 1/3 kopp fermenterad mjölkprodukt.

Blandningen appliceras på hårsäckarna och fördelas över 30 minuter under isolering och avlägsnas sedan med varmt vatten.

Hårmask med kefir och honung

Hårmask med kefir och honung är lämplig för alla typer av trådar. Det är förbjudet att använda det endast för dem som har allergiska reaktioner mot honung. Resten av masken anses vara universell.

Framställning av en sådan blandning genom att blanda följande komponenter:

 • 1/3 kopp jäst mjölkprodukt
 • 1 matsked naturlig honey.

Till denna blandning kan du lägga till 1 matsked olja, den bästa effekten har ricin och burdock. Denna blandning är effektiv med kampen mot förlust, slöhet och bräcklighet.

Denna version av massan appliceras på strängarna i 30 minuter och avlägsnas sedan.

Hårmask med kefir och jäst

Hårmask med kefir och jäst används för att näring, accelerera tillväxten och ge dem volym.

För att förbereda masken används:

 • 0,5 kopp jäst mjölkprodukt
 • 1 tesked socker;
 • 1 tsk torr jäst.

Alla komponenter placeras i ett vattenbad. När skum uppträder på ytan, avlägsna blandningen från värmen. När massan är podstnet appliceras den i 45 minuter, varefter blandningen avlägsnas med varmt vatten.

Hårmask med kefir och ägg för torrt hår

Hårmask med kefir och ägg ger näring och fuktar torr krullningstyp. Dessutom accelererar processen för ny hårväxt. För dess beredningsblandning:

 • 0,5 koppar varm jäst mjölkprodukt;
 • 1 äggula
 • 1 tesked olja.

Den erhållna blandningen appliceras, värm huvudet och efter 60 minuter avlägsnas med vatten och schampo.

Masken för torrt hår med kefir minskar krillens torrhet. Kefir närmar och accelererar tillväxten, medan oljan fuktar och mjukar dem.

Mask med kefir för fet hår

Den fermenterade mjölkprodukten kan normalisera hud- och fettmetabolismen, så det används ofta för att behandla och stärka fettformiga krullar.

För detta maskalternativ använd 1 kopp varm jäst mjölkprodukt.

För att förbättra effekten rekommenderas att lägga till 1 msk citronsaft eller 1 matsked alkohol: cognac eller vodka.

Massan lämnas under isolering i 60 minuter, avlägsnas sedan med schampo.

Kefir mask från split ends

Recept kefir hårmask med delade ändar hjälper till att skydda trådarna från ökad bräcklighet. Den innehåller:

 • 1 matsked gelatin löst i 3 matskedar vatten. Efter svullnad placeras gelatin i ett vattenbad, varefter det kyles till 36-37 ° C;
 • 0,5 koppar varm jäst mjölkprodukt tillsättes;
 • 1 matsked vegetabilisk olja.

Den resulterande massan appliceras på trådarna i 2 timmar, med särskild uppmärksamhet åt tipsen. Därefter avlägsnas massan under varmt vatten.

Gelatin, som ingår i masken, har en tätnings- och utjämningseffekt på håret. Kefir matar och accelererar deras tillväxt. Vegetabilisk olja förhindrar torrt hår.

Kefir hårmask för mjäll

Den kefirbaserade mjällmask hjälper till att normalisera hudfettmetabolismen och bli av med seborré.

För dess förberedelse behöver du:

 • 1 kopp varm jäst mjölkprodukt
 • 1 matsked vegetabilisk olja;
 • smul av svartbröd.

Den resulterande massan appliceras på hårbotten under isoleringen i 20 minuter och tvättas sedan av.

Kefir mask för hårväxt

Kefir mask för hårväxt kan bestå av många ingredienser, men kombinationen av kefir och lök har vunnit mest popularitet.

Masker med lök har en funktion: en bestående obehaglig lukt. Lök uppvisar hårtillväxtförbättrande egenskaper och förhindrar ökad förlust. När det kombineras med lökjuice och kefir neutraliseras lukt. Maskan har sålunda positiva effekter och har inga biverkningar.

För en sådan mask behöver:

 • 1 kopp varm jäst mjölkprodukt
 • 1 matsked lökjuice.

För att förbättra effekten av kefir hårmaskar mot håravfall kan du lägga till:

 • 1 tesked med burdockolja;
 • 1 äggula.

Masken lämnas i 60 minuter under isolering, sedan avlägsnas den med schampo och varmt vatten.

Kefir mask för lätta hår


Kefir-mask kan användas för att lätta håret eller för att påskynda färgens spolning. För att göra detta blanda:

 • 50 ml varm jäst mjölkprodukt
 • 2 matskedar alkohol: brandy, som kan ersättas med vodka;
 • 1 ägg;
 • juice av 0,5 citron;
 • 1 tesked shampoo.

Den resulterande blandningen males till strängarnas längd. Hudskydd rekommenderas inte. Masken lämnas under lång tid, men inte mindre än 8 timmar under isolering. För maximal effekt rekommenderas att du lämnar en sådan mask om natten.

Efter det måste huvudet tvättas med schampo under varmt vatten med en balsam eller balsam.Nästa Artikel
Keratin hårrätningsprocedur: implementeringsteknik, dess fördelar, nackdelar och allmänna rekommendationer