Recept hem hår masker för natten


Moderna kvinnor är ofta svåra att tilldela tid för att ta hand om sig själva: många kosmetiska procedurer i salonger tar ibland flera timmar. Folkrecept i detta avseende är mer liberala, men ändå kräver många hårmaskar 1-1,5 timmar ledig tid. Vad gör man om varje minut är en verklig brist för dig, men du vill ändå se bra ut, bland annat med lyxiga lockar, hur som helst? För att hjälpa upptagen kvinnor kommer masker för natten, som tar hand om skönheten i ditt hår medan du sover.

Basen för nattmaskar innehåller som regel mjuka komponenter som försiktigt påverkar dina lockor, och därför kommer deras långvariga användning inte att skada hårbotten.

Tips för nattmasker

 1. Sådana masker behöver vanligen upphettas något före användning.
 2. Under användningen är det önskvärt att dessutom applicera polyeten eller pergamentpapper, fixera dem med en terryhandduk. Under påverkan av värme förbättras naturgasens helande effekt kraftigt, och sänglinne förblir säkert och gott.
 3. På morgonen tvättar du nattblandningen med ett mildt schampo.
 4. För att fixa proceduren är det bättre att skölja håret med ett avkok av medicinska örter: nässla, kalendula eller kamille.

recept

Låt oss titta på de bästa recepten för nattmaskar som är väldigt lätta att göra rätt hemma.

Mot en nedfall

Så om du lider av håravfall, kommer följande nattmask passa dig.

Ingredienser: citronsaft, någon vegetabilisk olja (i lika stora mängder).

 1. Blanda lika mycket citronsaft och någon av vegetabiliska oljor: oliv-, kardborre-, mandel- eller avokadoolja.
 2. Massage försiktigt blandningen på hårbotten.
 3. Som du förstår måste du lämna den hela natten och tvätta håret på morgonen.

Med ingefära

Ingredienser: 1 msk. slipad ingefära, 1 msk. sesamolja.

 1. Blanda en matsked med markerad ingefära och sesamolja.
 2. Applicera blandningen över hela längden och gärna lägg dig till sängen för att se resultatet på morgonen.

Med honung och ägg

Hårmask för natten med honung och ägg hjälper dig om krullarna inte har tillräckligt med näring.

Ingredienser: 2 ägg, 2 msk. flytande naturlig honung.

 1. Slå två ägg till jämnt och tillsätt honung.
 2. Blandningen appliceras med lätta massagebevegelser, och du kan bara stanna på rötterna eller fördela den över hela längden.

Potatis hårmask för natten

Denna blandning är idealisk för att återställa försvagade lockar, inklusive de som har påverkats negativt av färgning och andra frisörprocedurer.

Ingredienser: 1 potatis, 30 g honung, 1 protein.

 1. Grädda 1 potatis på ett fint rivjärn, tillsätt honung och vispprotein till det.
 2. Potatismask ska appliceras uteslutande på hårbotten och rötterna.

Fruktmask för hår på natten

Dess grund är juice.

Ingredienser: en tredjedel kopp morotsjuice, 30 gram aloejuice och samma mängd äppeljuice.

 1. Blanda alla saftar.
 2. Blanda noggrant.
 3. Sprid över hela längden, var särskilt uppmärksam på rötterna.
 4. Denna blandning är mättad med vitaminer, som är mycket användbara för håret, ger tillbaka sken, styrka och skönhet åt dem.

Under videon kan du läsa om hur man gör nattmaskor korrekt, våra kosmetologer rekommenderar!

Hur man gör en mask för håret på natten: viktiga och användbara regler

Natthårsmaskar är en trollstav som hjälper till att förvandla dem i flera förfaranden om ditt hår har drabbats av alltför aggressivt färgämne, kemisk perm, laminering, markering och andra förfaranden. Det trevligaste är att det är praktiskt taget inget att göra. Det är nog att följa instruktionerna och bara somna i en djup sömn, och på morgonen ser du att håret redan ser annorlunda ut.

För att nattmaskar ska få maximal märkbar effekt, rekommenderas att följa enkla men arbetsregler:

 1. Applicera produkten i en halvtimme - fyrtio minuter före sänggåendet, och inte 2-3 minuter före sänggåendet, som många moderna tjejer gör när de är uttömda under dagen.
 2. Kamma noggrant innan du applicerar nattmassan.
 3. Applicera blandningen endast på torra lockar.
 4. Applicera mer på den del av håret som behöver behandling i större utsträckning.
 5. Försum inte försiktighetsåtgärderna för att upprätthålla integriteten och säkerheten i sängkläder och kläder, om du planerar att lämna blandningen över natten.
 6. Tvätta håret på morgonen, det är lämpligt att använda varmt vatten för detta.
 • huvud
 • Hårmaskar

Hårmaskar för natten

Varje kvinna vill se bra ut och vara välskött, men det är inte så lätt att hitta några extra timmar för att besöka skönhetssalongen i den moderna rytmen i livet. Dessutom kostar kostnaden för salongprocedurer ibland "bett", och inte varje plånbok kan ge ägaren ett sådant nöje. Hemprocedurer kommer till räddning, som i de flesta fall inte är sämre än salongen i de flesta fall men har fortfarande vissa fördelar.

Idag kommer vi att prata om hårvård. Och konversationen kommer att gå om hur man får maximal effekt från sådan vård - om nattmask.

Varför på natten?

Även om du gör kosmetiska procedurer för hår hemma från "improviserade" betyder det att du behöver minst 1,5-2 timmar för att förbereda, tillämpa, hålla och ta bort dem. Olyckligtvis, under denna tid från vad masken ingredienser kan ge, har inte alla användbara substanser tid att absorberas i hårbotten och hårrötterna.

Hur är det? Öka exponeringstiden? Men vart ska man ta så mycket tid? Det finns en väg ut - lämna masken för natten! Och nattmaskerna har samtidigt sina fördelar:

  Time. Å ena sidan räddar vi det, men å andra sidan ökar vi det. Saving time ligger i det faktum att nattmasken inte tar bort från oss för mycket och väntar på att den ska få sin effekt. Ja, vid denna tidpunkt skulle det vara möjligt att göra hushållssysslor, men med en mask på huvudet kommer du inte att lämna huset, du kommer inte att lämna och kommer inte att ta emot gäster. Så varför inte göra en mask när ingen ser oss - för natten? Och att kombinera en dröm med ett användbart förfarande är en dubbel fördel! Dessutom fortsätter effekten av nattmaskar mycket längre än dagen, och därför behöver de inte frekvent användning. Ökningen i tiden är att exponeringsintervallet för masken inte är begränsat till en timme eller två. Det kan lämnas längre, vilket innebär att näringsämnen tränger djupare, fungerar bättre, och resultatet blir längre och helt enkelt fantastiskt.

Hur man applicerar nattmaskar?

För att få den förväntade effekten och inte förlora ditt hår, bör du följa vissa regler för beredning och användning av masker:

 1. När du väljer en mask, överväga dess orientering - vilket problem det kommer att hjälpa till att hantera. Dessutom ska masker som appliceras under en längre tid (6-8 timmar) märkas "på natten" eller "nattmask".
 2. Var extremt försiktig: nattmasker ska inte innehålla aggressiva ingredienser (salt, läsk, peppar, lök, vitlök, senap, kanel, citrus). Med långvarig exponering för hårbotten kan dessa ingredienser orsaka en allergisk reaktion eller till och med brännskador, vilket kan leda till håravfall.
 3. Det rekommenderas inte att använda klibbiga ingredienser i nattmask (bröd, banan, etc.). De är bra för hårvård, men de klarar av att torka ut och bli en skorpa över natten, så på morgonen tar det mycket tid och energi att tvätta och kamma resterna av en sådan blandning.
 4. Om du gör den valda masken för första gången, glöm inte att göra ett allergitest. På handleden eller armbågens böj applicera den beredda kompositionen och låt den stå i 10-15 minuter och tvätta sedan av: om det inte finns någon rodnad, utslag, ingen klåda, kan du säkert använda masken. För att undvika en oväntad färgverkan, skulle det vara användbart att testa masken på en separat hårsträng, och lämna kompositionen hela natten.
 5. Det är bäst att prova nya masker på en ledig dag, så att du inte behöver skynda någonstans på morgonen och samtidigt överväga resultatet under dagen. Vissa masker kan ge en oönnskad färgningseffekt (särskilt på blont hår) om de använder färgämnen (till exempel hennapulver, ekbark, juice av vissa grönsaker, bär och frukter).
 6. Före proceduren ska huvudet tvättas, torkas och kammas ordentligt.
 7. Applicera masken i 30-40 minuter före sänggåendet: Under denna tid kommer överskottsvätska att dränera och de flesta oljorna kommer att absorberas. Men så att säng- och nattkläder inte påverkas av möjliga feta eller färgade fläckar, kan du sätta på kudden med en gammal terryhandduk.

Som vi har sagt har nattmaskar en långvarig effekt och anses vara det mest effektiva sättet att behandla hår, så de används inte mer än 1 gång per vecka. Håll dig till reglerna för användning av nattmasker, och de kommer inte att göra dig besviken.

Recept Nattmasker för hår

Vi har valt ut för dig de mest populära nattmaskerna och grupperade dem enligt inverkan:

1. För split och skadat hår (inklusive efter frisörförfaranden - perms, färgning, etc.):

 • 2 msk. burdock olja, 1 msk. mandel-, castor- och jojobaolja, 3 droppar rosolja (salvia, kokosnöt, lavendel). Gnid blandningen i hårets ändar. Nästa morgon får du glans och ömtålig doft från håret, och med regelbunden användning ökar du fortfarande hårvolymen.
 • 1 msk. slipad ingefära, 1 msk. sesamolja - blanda, applicera blandningen på spetsarna och längs hela längden på håret.

2. För torrt, skadat och fallande hår:

 • 1 msk. gelatin häll 100 ml vatten och låt svälla i 20-30 minuter, sedan ständigt omröra, tillsätt gradvis balsam för din hårtyp - tills en blandning erhålls, som tjock gräddfil. Applicera kompositionen endast på håret, utan att påverka hårbotten, annars på morgonen kommer det att "dra av". Denna mask ger också en "laminering" -effekt.

3. Mot håravfall:

 • Blanda i lika stora proportioner nypressad äpple (vit druv) juice och någon vegetabilisk olja (oliv, burdock, avokado eller mandel). Applicera blandningen med massage rörelser i hårbotten.
 • Blanda 1 tsk. mandelolja, hundros och pumpa, 1 msk. gräddfil (helst hemlagad), äggula, 5-7 droppar ylag-ylang eter.

4. För fettigt hår:

 • 2 msk. honung lite (upp till 40 ° C), värme på ångbadet, tillsätt 1 slagen äggula - mixa. Gnid blandningen i hårbotten och sprid över hela längden av håret.
 • Koka i 50 ml kokande vatten 2 msk. torra kamomillblommor. Låt det brygga i 2-3 timmar, spänna, tillsätt ekorren piskad i skum.
 • 1 msk. jäst lös upp i 1 msk. varmt vatten, tillsätt det vispadda proteinet.

5. Näringsrika masker - appliceras på rötterna, sprider sig över hela längden av håret:

 • Slå 2 ägg, lägg till 2 msk. flytande honung till en homogen blandning.
 • 1/3 kopp morotsjuice, 30 g äppeljuice, 30 g aloejuice eller gruel. Denna mask kommer inte bara att mätta håret med vitaminer, utan också lindra mjäll och ge dem styrka, glans och skönhet.
 • Ta 1 stor mogen päron, ta bort stammen och kärnan med fröna, puré frukten med en bländare eller en liten rivare (om frukten är för saftig och pressa ut överskott av fukt). Lägg till 2 msk. olivolja och 1 slagen ägg.
 • Blanda 2 msk. castor och burdock oljor, 2 ampuller retinol (vitamin A) och tokoferol (vitamin E), 2 droppar din favorit eterisk olja.
 • Suga 2 skivor torkat rågbröd i kokande vatten, hugga i mush och låt stå i 2-3 timmar, pressa ut fukt (du kan kasta ut kakan) och tillsätt 1 tsk. burdock olja.

Natt hår masker är det bästa sättet att förvandla ditt hår i bara några behandlingar. Masker kommer också att vara användbara för hår som har lidit av aggressiva manipulationer med dem (markering, kemisk perm, laminering, frekvent användning av strykjärn, lockar, varm hårtork, etc. Det trevligaste med dessa förfaranden är att på morgonen ser håret ut mycket bättre än på kvällen.

Natt hår masker: 9 bästa recept

Moderna tjejer tillgodoser alltmer hemmet kosmetologi på grund av brist på tid. Det är extremt svårt att hitta en halvtimme i det dagliga laddade schemat. Det finns dock ett litet knep som hjälper dig att hålla håret i ett städat skick hela tiden. Specialister har utvecklat speciella masker som måste appliceras på håret och hållas hela natten. Det visar sig att i processen med sömnkrullar får tillräckligt fukt och bryr sig över hela längden.

Funktioner av användning av nattmaskar för hår

 1. Innan kompositionen appliceras är det nödvändigt att kamma håret. Chocken ska vara helt torr, annars kommer på morgonen håret att sjunga. Håret är täckt med kompositionen i en halvtimme innan du lägger dig.
 2. Verktyget appliceras i ett tjockt jämnt lager. Det är viktigt att lyssna på känslorna hos din egen kropp. Om du är obekväm bör du inte använda sättet för nattexponering.
 3. Innan du använder maskerna, utvärdera högen, identifiera problemområden. Om håret splittras, fördela verktyget vid tipsen. Flickor som lider av massiv förlust, bör verktyget tillämpas på rötterna.

Nattverksmaskar kan förberedas inte mer än 2 gånger i veckan, om möjligt mindre ofta. Innan du använder, var noga med att testa för en allergisk reaktion.

Grädde och pumpa

 1. Skär massan från pumpan, gnid den på en rivare eller hoppa genom en mixer. Tillsätt 45 g gröt. gräddfil, blanda, häll 30 ml. kräm med hög fetthalt (från 22%).
 2. Tillsätt 65 ml till blandningen. burk eller olivolja, bringa massan till homogenitet. För bättre effekt kan du lägga till 1 ml. E-vitamin eller B1.
 3. Sprid masken i ett tjockt lager över hela längden av håret, lämna i 10 minuter. Lägg nu på en kosmetisk hatt, gå runt lägenheten i en halvtimme.
 4. Om du inte har märkt negativa reaktioner, gå till vila. Efter uppvaknandet på morgonen skölj av produkten, skölj om möjligt strängarna med avkok baserat på medicinska växter.

Kefir och Mango

 1. Mango fuktar effektivt strängarna, så det är mer lämpligt att använda produkten på torrt hår. Ta 1 frukt, ta bort skalen från den, ta bort benet.
 2. Skaka köttet på ett fint rivjärn eller använd slipmaskiner (blandare, köttkvarn). Tillsätt 65 ml. olivolja, 45 ml. fett kefir.
 3. I en separat skål späd ut 35 gr. gelatin något varmt vatten, låt det svälla. Exponeringstiden är en halvtimme. Blanda föreningarna i en massa.
 4. Gör en hårmask, rusa inte för att täcka huvudet med en hatt. Titta på hårbotten i 30-40 minuter. Om allt är bra, gör ett bandage, skydda kudden, lägg dig för att vila.
 5. Blandningen påverkar epidermis och hår bara på ett positivt sätt, men det rekommenderas inte att klara det längre än 8 timmar. På morgonen avlägsna kompositionen med vatten, skölj med damminfusion av salvia.

Kokosnöt och patchouliolja

 1. Kompositionen rekommenderas för tjejer som lider av seborré. Kokosmassa och mjölk gör strängarna silkeaktig, ge de färgade trådarna glans, stärka folliklarna väl.
 2. För att förbereda kompositionen kan du använda kokosnötolja eller massa. Det är mer lämpligt att tillämpa det andra alternativet, det är mer tillgängligt. Köp 1 tjock kokosnöt.
 3. Ta bort skalen från fostret, ta bort massan. Passera det genom mixern, blanda med kokosmjölk. Stam, häll i 35 ml. olivolja, blanda.
 4. Tillsätt 3-5 ml. patchouli ether eller ylang-ylang. Applicera produkten i håret, blöt i 25 minuter. Om det inte finns inflammation och klåda, sätt på ett duschlock, gå och lägg dig.

Potatis och nikotinsyra

 1. Om du har ett mål - gör ditt hår glänsande, använd detta recept. Förbered 2 äpplen av "Simirenko" sorten, ta bort mittdelen från varje frukt.
 2. Lägg frukten i en koppblandare, ta till grötillståndet. Skal morötter, torra, skurna i kuber. Slipa det på samma sätt. Gör detsamma med två knölar potatis.
 3. Nu kombinerar alla massorna i en komposition, lägg till en flaska med nikotinsyra och 60 ml. olivolja (kan ersättas med någon annan naturlig komposition).
 4. Skruva upp föreningen på en skumsvamp eller borste, sprid den över rötterna. Gnugga försiktigt i hårbotten, gå gradvis ner. Hantera ändarna försiktigt.
 5. Vik varje sträng med klämfilm, vänta en tredjedel av en timme för att utvärdera reaktionen. Om allt är bra, värm det med ett duschlock. Ligga ner för att vila, tvätta på morgonen.

Honung och äggula

 1. I kombination kombinerar de listade komponenterna håret från insidan, gör det smidigt, stärker folliklarna och främjar den accelererade hårväxten.
 2. Så att du kan förbereda en effektiv komposition, använd bara flytande naturlig honung. Ta 70-80 gr. produkt, bryta honom några fågeläggor (proteiner behövs inte, de limar trådarna).
 3. Slå massan med en mixer, du kan lägga till ytterligare 45 ml burdock eller mandelolja. Masken är klar för applikation, men först måste du göra ett preliminärt test.
 4. Applicera föreningen till rötterna, stå för en kvart i timmen. Om hårbotten svarade normalt fortsätt användningen. Sprid produkten över hela längden, wrap huvudet med en trasa.
 5. Ligga ner för att vila, men håll inte blandningen längre än 7 timmar. Honung har lysande egenskaper, så masken ska appliceras på flickor med blont hår.

Glycerin och gelatin

 1. Många damer vill göra laminering hemma. Detta är inte förvånande, eftersom håret blir smidigt och glänsande efter några timmar.
 2. Gelatin används som en hushållsförening för förfarandet. Det måste spädas ut med vatten och följa instruktionerna. Därefter sättes glycerin till blandningen i mängden 15% av den totala volymen.
 3. Värm upp masken till 35-40 grader, tillsätt 60 gram till den. normal balsam för hår. Fördela sammansättningen av ett tjockt lager över hela längden, försök att inte påverka rötterna.
 4. Vik omedelbart ditt huvud med klämfilm. Slå på hårtorken, rikta den heta strömmen till hårbotten. Uppvärm masken i 5-8 minuter, ta 30 sekunders intervall.
 5. Ta bort polyetenen, låt din hud andas i en tredjedel av en timme. Sedan sätt på en duschlock, lägg dig för att vila med sinnesfrid. Tvätta av med schampo vatten på morgonen.

Cornolja och kli

 1. Häll mjölk i ett glas, lägg i mikrovågsugn och värm upp. Vänta inte på intensivkokning, vid det första tecknet på bubblingen stäng av ugnen.
 2. Häll nu 80 ml. Mjölk 45 gr. lin eller råg kli, blanda. Lägg till kompositionen 60-70 ml. majsolja och 40 gram. flytande honung.
 3. Gör en hårmask, vänta lite tid för att objektivt utvärdera hudens reaktion på honung. Om du inte känner en klåda, sätt på en duschlock.
 4. Gå till sängs, efter morgonen vaknar, tvätta av kompositionen med schampo. Det kan hända att du måste utföra proceduren 3-4 gånger. Om masken inte tvättas av, bereda en lösning av ättika och vatten (1:10 förhållande).

Mejeriprodukter

 • En effektiv fuktighetsmetod kan betraktas som användning av masker baserade på fermenterade mjölkprodukter. Särskilt effektiva formuleringar anses för skadade och målade hö.
 • För att förbereda masken kan du ta kefir, yoghurt, ryazhenka, surmjölk, yoghurt, etc. Produkten appliceras i ren form, inget annat.
 • Om du lägger till andra ingredienser i masken blir de fuktighetsgivande egenskaperna tråkiga. De förmörkas av naturliga oljor (näringseffekt), kycklingula (kämpar med tvärsnittet) etc.
 • Det räcker att distribuera produkten, linda på huvudbandet och gå och lägg dig. På morgonen kommer du att känna en distinkt lukt, som du kan bli av med att skölja håret med citronvatten.
 • Mandelolja och öl

  1. Ofta skumdryck används i kampen mot förlust av glans, brittleness, skallighet. På grund av det höga innehållet av jäst penetrerar drycken i kärnan och påverkar strukturen från insidan.
  2. Häll 225 ml. öl i ett glas, lägg i mikrovågsugnen och värm upp. Koka inte med. Lägg till skummet 60 gr. mandelolja (kan ersättas med olivolja).
  3. I en separat skål värms blandningen av 35 gr. gelatin och 50 ml. vattenblandning. Låt produkten svälla och svalna. När det når rumstemperatur, lägg till två kycklingäggor.
  4. Gör en mask för hår, känner inte ledsen för blandningen. Utvärdera epidermis reaktion, i händelse av ett positivt resultat, sätt på en hatt för att ta en dusch, gå och lägg dig.

  Förbered en nattmask baserad på någon naturlig olja. Lägg till kycklingötter, öl, brandy, pumpa massa, mejeriprodukter, äppelmos. Försök att skydda sängkläderna, särskilt kudden, från flytande formuleringar. Först lägg en matfolie, lägg en handduk ovanpå.

  5 effektiva masker för håråterställning på natten

  I den moderna rytmen i livet har vi alltid inte tillräckligt med tid och energi för att ta hand om vårt utseende och vår hälsa. Särskilt lider av detta hår. Under påverkan av brist på vitaminer, kyla eller värme, vind och användandet av stylingprodukter blir de sköra och förlorar sin naturliga glans och strålning. Att besöka skönhetssalonger är ganska dyrt, och varje session tar lite tid. Men du kommer bli förvånad över att du kan få bra resultat på egen hand från olika ingredienser hemma med hjälp av att förbereda kosmetika. Särskilt effektiva nattmaskar för hår, gjorda hemma.

  Funktioner för att applicera kompositionen på natten

  Hemmasker för natten kräver överensstämmelse med vissa regler och överväganden om subtiliteten att tillämpa kompositionen på huvudet. Detta gör att du får maximal resultat och inte skadar din hälsa. Att applicera en mask för natten sker i flera steg:

  1. Förberedelser för förfarandet. Väl kamma ditt hår och förbereda blandningen i de proportioner som anges i receptet efter eget val. Applicera verktyget rekommenderas i en halvtimme före sänggåendet. Förtvätt inte håret om inget annat anges i receptet.
  2. Teckning på lockar. Först behandla blandningen av de områden som behöver återställas och din uppmärksamhet. Dessa är vanligtvis hårets rötter och deras tips. Sedan sprida produkten över hela hårlängden. Vrid dem i en bulle på baksidan av ditt huvud, men dra inte åt för mycket. Därefter täcker huvudet med plast och lägger på en hatt eller en liten handduk fäst med en stift för ytterligare växthuseffekt.
  3. Håll kompositionen på huvudet. För eventuellt obehag rekommenderas att omedelbart tvätta av masken, även om det tog ganska lång tid efter appliceringen.
  4. Ta bort maskrester. På morgonen skölj kompositionen från huvudet med normalt varmt vatten. Använd om nödvändigt shampoo och hårbalsam.

  Rådet. För att förhindra att masken läcker ut på sängkläder, använd tjockare formuleringar och torka bort alltför mycket material som har läckt ut under filmen eller polyeten. För tillförlitlighet kan du lägga en handduk på kudden, vilket inte är synd att förstöra.

  Egenskaper för nattprocedurer

  Oftast kvinnor med torr, spröd, skadad eller dåligt fallande hårutväg till nattmasker. Till skillnad från konventionella kosmetika för hår är den applicerade kompositionen för hela natten en typ av "tung artilleri". Men att ansöka hemma natt masker kan vara någon, inte bara som en terapeutisk åtgärd, men också som en profylaktisk agent.

  Vanligtvis är sammansättningen av nattmaskar inte mycket annorlunda än de som tillämpas under en kortare period. Man måste bara komma ihåg att till exempel senap eller peppar, som på vanligt sätt kommer att ge förbättrad blodcirkulation och ökad hårtillväxt, bär nattmasker kan orsaka klåda, irritation, allergier och till och med brännskador. Det handlar om procedurens varaktighet. Dessutom är det inte nödvändigt att inkludera salt, kryddor och kryddor, läsk i sammansättningen av hemmet nattliga förfarandet.

  Nattmaskar har flera fördelar jämfört med andra hårregenererande och närande produkter. Bland dem är:

  • Effektivitet.
  • Mjukheten i effekterna på hårbotten och håret.
  • Spara tid och ansträngning.
  • Sparar pengar

  Vad är ditt hår?

  Rådet. För att undvika förekomst av allergiska reaktioner på den beredda kompositionen före den första applikationen på natten, applicera verktyget i form av en vanlig hemlagad hårmask. Håll i huvudet i det här fallet, det rekommenderas att det inte är mer än 15-20 minuter. Om du inte har märkt de negativa effekterna i form av klåda eller rodnad i hårbotten, kan du på ett säkert sätt applicera den färdiga masken över natten.

  Nattmasker Recept

  Det finns många recept för hemlagade nattmaskar. Vi bestämde oss för att dela med dig de mest effektiva av dem:

  Honung och ägg

  2-3 stora skedar av naturlig honung i flytande tillstånd ska blandas med ett förtäppt ägg eller bara en av dess äggulor. I den resulterande massan kan du lägga till lite vegetabilisk olja, till exempel, vetex, oliv eller mandel. Efter noggrann blandning är blandningen klar för användning. Efter det kommer håret inte bara att återhämta sig och växa bättre, det kommer att blekna och livlösa, men också förvärva en magnifik volym och luftighet. Näringsämnena som ingår i ingredienserna i denna hemlagade mask hjälper dina krusar att vara friska och smidiga.

  gelatin

  I ett halvt glas vanligt vatten späd en matsked gelatin. Lämna massan i en halvtimme för att gelatin ska vara ordentligt uppsvälld. Lägg sedan till någon hårbalsam här. Den resulterande blandningen bör vara krämig konsistens. Värm det i ett vattenbad, rör om tills massan blir homogen. Applicera på lite fuktigt hår, från hårbotten och var särskilt uppmärksam på skadade tips. Detta är en kraftfull regenererande hårmask. Den är speciellt lämpad för skadade, torra eller lösa krusar. Tack vare det kommer håret att återfå sin förlorade elasticitet, bräcklighet och splittrade ändar kommer att försvinna, håren kommer att återställas helt från rötterna till deras mycket tips. Och effekten kommer att ligga från laminering i en dyr salong.

  Från en blandning av vegetabiliska oljor

  Avokado olja, kardborre, olivolja och mandelblandning i lika stora proportioner. Tillsätt juice från halva citron och 2-3 droppar eterisk olja om så önskas. Perfekt citrusfrukter: grapefrukt, citron, apelsin. Applicera blandningen i ditt hår. Efter en natt med en sådan mask kommer du inte att känna igen ditt hår. De kommer inte bara att bli mjukare, vackrare och friskare, utan också få en naturlig nyans och glans. Deras tillväxt kommer att förbättras och antalet förlorade hår kommer att minskas avsevärt. Det är bara nödvändigt att notera att en sådan mask har en liten ljuseffekt.

  potatis

  Krossa 1 liten potatis med en fin rivare eller bländare. Lägg till 1-2 skedar av naturlig flytande honung och 1 äggula. Blanda allt bra och omedelbart efter förberedelse applicera på huvudet. Detta är ett mycket effektivt och billigt verktyg som kan hjälpa dig att glömma försvagat och skadat hår under lång tid. Curls efter en sådan hemlagad mask kommer inte bara att bli helt återställd, men blir mycket mer frodig och mjukare.

  ingefära

  Blanda ingefära och sesamolja i ungefär lika stora proportioner. Om du vill använda den här hårprodukten, använd den fräsch ingefära, grind den till ett tillstånd av grus och lägg i en mindre mängd än vid marken. Lägg sedan till några matskedar av någon annan vegetabilisk olja, som oliv eller burdock, till sesamolja och ingefära. Blanda allt grundligt och applicera på huvudet. Detta betyder så gott som möjligt lämpat för bortskaffande av hårdhet och matthet, och kommer också att klara sig enkelt med splittrade ändar. Håret kommer att se attraktivt ut, och det blir ett nöje att röra på dem.

  Det är viktigt! Undvik användning av starka ämnen i maskerna, såväl som ingredienser som kan orsaka irritation, bränna eller brinna under en längre vistelse i hårbotten.

  Som du kan se, är det ganska enkelt att förbereda ett medel för att applicera på håret hemma. Det är bara nödvändigt att komma ihåg några subtiliteter och regler för att få maximalt resultat och inte skada din hälsa. Välj ett lämpligt recept och använd det 1-2 gånger i veckan i flera månader. Bra resultat garanterat! Håret kommer inte bara att återställas och kommer att förvärva en naturlig vacker färg och glans, men kommer också att sluta falla ut. Signifikant öka deras tillväxt och lydnad när du styler hår.

  Det bästa dag och natt håret maskerar hemma

  Glänsande och silkesigt hår är dekorationen av varje tjej. Tyvärr kan inte alla skryta med chic krullar från naturen, hårmaskor kan korrigera denna situation. Nu finns det en stor mängd färdiga kompositioner med ett annat spektrum av handlingar, men du kan också förbereda en behandlingsmask själv. Vård av dina strängar är ett speciellt förfarande som inte tolererar krångel och kräver regelbundenhet.

  Mask klassificering

  För att kompositionen ska ha maximal effekt och fullständigt avslöja användbara egenskaper, bör den väljas utifrån kretstypen, deras längd och frekvens för att tvätta huvudet. För att inte misstas vid valet av vård av strängarna, studera noga maskinsammansättningen. Fråga dig själv frågan, vilken effekt vill du uppnå?

  Vad bättre att välja medel för att återställa strängarna, du kan lära av en kvalificerad tricholog eller från en frisör, som ska utvärdera strukturen och skadorna på krullar, fet hud och rekommendera hårvårdsprodukter.

  Vårdprodukterna är indelade i:

  • Att minska.
  • För tillväxt och förstärkning.
  • För att ge elasticitet och glans.
  • För att skydda färgen.
  • Med fuktgivande effekt eller för att eliminera överskott av fett.
  • För professionell vård.

  I de flesta fall appliceras masker som köpts i butiker direkt efter schamponering. De behöver helt enkelt appliceras på huden och längden, och efter en angiven tid, skölj med vatten. Nattmaskar hemma kan arbeta underverk exakt på grund av en sådan långsiktig effekt på hårstrukturen.

  Bästa dagliga medel

  Listan över de 10 hårstrålarna som finns i butikerna representeras av följande sätt:

  1. Komplimanger Naturalis-mask med heta paprika (priset ca 200 rubel för en volym på 500 gram) är perfekt för tillväxt och förstärkning. Peppar stimulerar blodcirkulationen i hårbotten, hårsäckar vaknar och börjar arbeta aktivt. Kompositionen är krämig, har en trevlig arom, bör appliceras på våta rötter, sprida sig över hela längden av håret med en kam och gör sig redo för vad kompositionen kan baka. Skölj av efter 15-20 minuter med kallt vatten. Rekommenderas inte för personer med cirkulationsproblem.
  2. Den andra i rangordningen är den vitryska lera masken med salter och extrakt från Döda havet (priset är 150 rubel per 450 gram). Skapat speciellt för att aktivt stärka strängarna, förbättra blodcirkulationen. Redan efter den första applikationen, uppträder mjukhet och glans, två veckor efter appliceringen, kommer håravfallet märkbart att minska. Kompositionen har en kumulativ effekt, ganska ekonomisk.
  3. Marockansk mask mot förlusten av Planeta Organica (500 rubel för 300 ml.). Masken är ganska dyr för sin storlek, det förklaras av närvaron i värdefull arganolja, en av världens mest värdefulla oljor. Denna olja har ett högt innehåll av vitamin F och E, som aktivt närmar och bryr sig om strängarna.
  4. Vitryska två minuters maskutstrålning Belita-Vitex med arganolja för skadade och försvagade strängar. Ganska billigt (upp till 200 rubel för 200 ml), men att döma av recensionerna, det fungerar underverk. Denna mask är lämplig för alla hudtyper, ger den naturliga silkesstruktur av ett långt hår och fyller strängar med närande mineraler.
  5. Mask för djup återhämtning Natur Sibirien Sea-Buckthorn (500 rubel för 300 ml). Denna produkt innehåller naturliga oljor, silkeproteiner, keratin, den är perfekt för skört, torrt, färgat hår. Snabbar näring håret med näringsämnen och ger dem jämnhet och glans.
  6. Masken från den koreanska tillverkaren La'dor (400 rubel för 150 ml) är perfekt för färgade och bleka trådar, ger glans, extra skydd vid frostigt eller torrt väder. Det rekommenderas att använda med en speciell kåpa som håller sig varm.
  7. Absolut reparationslipidmask för skadade strängar från L'Oreal (1500 rubel för 200 ml) rekonstruerar varje sträng, återställer den från insidan och skyddar den mot yttre påverkan. Maskens konsistens är tät, men lätt att applicera och smälter på huvudet, väl tvättat av, tillåter inte sammanfogning av strängar. Efter appliceringen är håret lätt att kamma, se väl preparerat.
  8. Italiensk mask Numero från varumärket Brelil (1 tusen rubel för 1 liter) med innehållet av användbara oljor ger ljusstyrka och liv till skadade hår, ger dem glans, elasticitet och eliminerar förlust. Kompositionen är lätt att applicera, har en kumulativ effekt, gör krullarna mjuka och silkeslena.
  9. Professionell mask med veteproteiner och keratin från Kapous (450 rubler per 500 ml), lämplig för både feta och försvagade trådar, såväl som torr, skadad. Om hårbotten är oljig bör masken appliceras enbart på hårets längd; för ägare av torrt hår gnider de i hårrötterna med massagerörelser och fördelar dem längs hela längden till ändarna.
  10. Oljig japansk mask från Shiseido (800 rubel för 180 ml) är lämplig för skadat, sprött, poröst hår. Återställer balansen av fukt i håret, släpper ut vågorna, ger vitalitet och stimulerar tillväxten. En extra fördel med denna mask är att du bara behöver hålla den på håret i fem minuter och skölj det noggrant med vatten.

  Natt hårvård

  Nattmaskar för hår hemma visade sig vara bra tack vare den långsiktiga effekten, kan nattmasker förbättra hårets tillstånd och göra dem så vackra, som om du bara kom ut från en skönhetssalong.

  Användningen av terapeutiska kompositioner för natten har sina egna egenskaper:

  • Varje blandning måste förvärmas. Lägg inte en kall blandning på ditt huvud: du kan få en förkylning och en kall massa är mycket svårare att tränga in i hårsäckarna.
  • Om håret är smutsigt eller har stylingprodukter, ska det tvättas i förväg.
  • Applicera produkter för hela längden på håret, så att du närmar håret och skyddar dem.
  • Vik inte håret med en hatt eller plast, om det inte anges i receptet, kan du göra med en enkel halsduk som skyddar sängen.
  • Innan du applicerar kompositionen, kamma noggrantarna och jämnt fördela den terapeutiska kompositionen över hela huvudet.

  Framställning av föreningar hemma

  Det finns många recept för blandningar för behandling och hårväxt, men det finns flera kompositioner som testas av ett stort antal tjejer:

  1. Honungsmask för natten att växa och stärka strängarna. I honung finns flavonoider som förbättrar blodcirkulationen i huden, från den här frisyren ser friskare ut. Och även honung har en bakteriedödande effekt, lindrar mjäll. Efter applicering av en sådan mask blir frisyren märkbart tjockare och mer preparerad. För matlagning behöver du från en till tre matskedar honung (styras av hårets längd) och en äggula av kycklingägg. Applicera honung för att värma, förvärma det i ett vattenbad. Först gnugga kompositionen i rötterna och sprid sedan över hela längden. Tvätta håret noggrant på morgonen med schampo.
  2. I kampen mot mjäll har lökkompositionen visat sig, för att höja den genomsnittliga löken i en mixer till ett vattentäta tillstånd. Tvätta håret, torka håret med en handduk och applicera hackad lök i hårbotten, sprid sedan över hela längden innan du applicerar. Vik håret i plast och lägg dig, på morgonen tvätta huvudet noggrant och skölj lås med vatten och ättika, så du kommer att bli av med löklukten och förvandla oljigt hår till blank och silkeslen. Att utföra sådan lökbehandling bör inte vara mer än 1 gång per vecka.
  3. Gelatin masker har länge hittat sina fans. Gelatin är trots allt ett naturligt kollagen som effektivt bekämpar brittleness, fluffiness och håravfall. Och även efter nattmasker med gelatin erhålls effekten av laminering, det är bättre att applicera det på natten. Förberedelserna är mycket enkla: Blanda en matsked gelatin med 100 ml vatten och låt svälla i 30 minuter. Lägg sedan långsamt din hårbalsam i den svullna gelatin, omrör hela tiden tills du får konsistensen av tjock gräddfil. Din komposition är klar! Applicera på det tvättade huvudet och fördela över hela längden, försök att inte applicera på huden, annars kan det vara mycket tätt. Då måste du täcka huvudet med plast och du kan gå och lägga dig. På morgonen efter att ha vaknat, värm håret med en hårtork, och du kan tvätta av kompositionen med rent vatten. Applicera denna komposition bör inte vara mer än en gång i veckan, och ditt hår kommer att se bättre ut än efter salonglaminering.

  Regler för oljeprogram

  Håroljor kan också inkluderas i din löpande vård för strängarna. Det finns en stor mängd olja, och en oerfaren köpare kan till och med bli förvirrad för första gången. Det finns eteriska oljor och väsentliga. Basolja - härledd från de mest fettinnehållande delarna av växten: gropar, frön, nötter. Eteriska oljor - flyktiga oljor, erhålls från frön.

  För behandling av trådar används essentiella oljor mycket mindre ofta, eftersom de är mycket koncentrerade.

  Oljorna, som måste appliceras exakt på natten, har visat sig vara utmärkta. Hårolja för natten du måste välja baserat på hårets tillstånd:

  • Lavendelolja - bidrar till "uppvaknande" av folliklar, lindrar av klåda och mjäll och förhindrar brott. Passar alla hårtyper.
  • Kamilleolja - lindrar inflammation efter aggressiva frisörprocedurer, i händelse av allergier på huvudets hud, med klåda eller mjäll. Denna olja är lämplig för skadat hår och hårbotten.
  • Burdock oil - № 1 ny hårväxt stimulator. Denna olja tränger snabbt in i hårbotten och reducerar vidhäftningen av talg till hårrötterna och gradvis löser upp fettreserverna. Hårbotten och rötterna släpps och den aktiva tillväxten av strängarna börjar.
  • Kokosolja är en naturlig balm som används för näring av hår, återställer skadat hår, skyddar och främjar aktiv tillväxt. Lämplig för torr hårbotten.
  • Citronolja är lämplig för fet hud och fet seborré. Rekommendera inte att använda med torr hud eller strängar.
  • Arganolja är en mästare bland oljor, det är inte billigt, men efter att ha applicerats är effekten helt enkelt fantastisk - du kommer att se jämnhet, glans, rik färg. Oljan är absolut inte fet, så det försvårar inte strängarna och med regelbunden användning ser håret ut som stjärnorna på Hollywood-spåren.

  Applicera oljekomposition på strängarna bör vara 30 minuter före sänggåendet. Förvärm oljan, det ska vara varmt, men inte varmt. Börja gnugga oljan i huden och sprida den över hela längden med en bred kam. Efter applicering, sätt på polyeten och lägg dig till sängen, var noga med att värma oljan på morgonen med en hårtork och skölj sedan av den.

  Det är lämpligt att låta håret torka naturligt.

  Hårvård bör vara permanent och omfattande. Dedikera dina strängar en timme i veckan eller utföra återställningsförfaranden på natten, och snart kommer ditt hår att få glädjande utseende.

  Recensioner av effektiviteten hos masker

  Jag använde bara koreanska La'dor. Mycket hög kvalitet, nyligen använder jag daglig kosmetika och kosmetika från Korea. Prova denna mask, speciellt om du ofta experimenterar med färgning, är färgen mycket rik och tvättar inte länge.

  Jag har använt oljor för att stärka strängarna i mer än ett halvt år. Jag köpte mig en kokosnöt och argan, återställ helt håret. Jag lägger den varje fredagskväll och lägger mig och tvättar den på morgonen. Försökte burk, men den är tjock för mig, och den ska tvättas av för länge. Jag tyckte inte om det.

  Jag studerade på frisörens kurser och där förklarade de för oss vilka hårmaskar det är bättre att köpa. Så, inte alltid dyra masker gör det bra med uppgiften. Jag gör klädkompositionerna för strängarna själv och använder oljor, det finns många recept på Internet. Mina lockar ser väldigt livliga ut och välskötta.

  Fördelarna med nattmasker för hårvård

  Det är möjligt att ta hand om håret på natten med hjälp av speciella masker. De mättar krullarna med saknade vitaminer och spårämnen, har en bestående effekt och kräver lite tid. Och för att spara pengar kan du använda masker, lagade hemma.

  Natt hårmask är en unik kosmetisk produkt, tack vare vilken det blev möjligt att ta hand om håret inte bara under dagen, men också på natten. Denna lösning är lämplig för tjejer som inte kan göra tid för dagvård och deras hår ser svagt och livligt ut. Du kan inte bara tillämpa den inköpta produkten, men också den beredda kompositionen hemma.

  Funktioner av nattmaskar för hår

  Det finns flera anledningar att föredra natthårvård. Den största fördelen med nattmasker är följande:

  1. Spara tid. Under dagen måste du avsätta några timmar för att göra din hårvård. På natten kan du vila lätt, medan maskinkomponenterna kommer att fungera aktivt.
  2. Hög effektivitet. Nattverksmaskar har en helande effekt i 6-8 timmar. Således mättar de maximalt krullarna med nödvändiga komponenter och kompletterar alla processer för vilka den kosmetiska produkten var avsedd.
  3. Mjuk åtgärd Det beror på produktens sammansättning, eftersom det inte finns några frätande partiklar i det, vilket leder till utveckling av allergier, brännande, klåda.

  Regelbunden användning av nattmask och överensstämmelse med alla rekommendationer kommer snart att låta dig njuta av vackra och friska lockar.

  Populära varumärken

  Lundenilona

  Denna nattmask är utformad för att omedelbart återställa alltför skadat och uttorkat hår. Den är baserad på ett rikt multifunktionellt komplex, som reanimates cuticle och minskar sårbarheten längs hela sin längd.

  Marlies Moller Overnight Hair Mask

  Det här är en intensiv nattmask, med vilken håret blir slät och strålande.

  funktioner:

  1. Effektiv hårutjämning, restaurering av torra och skadade trådar.
  2. Att fylla bristen på fukt i hårstängerna, utjämna nagelskalorna, vilket förbättrar hårets skydd, vilket gör det både starkt och elastiskt.

  ingredienser:

  Med regelbunden användning återfuktar masken, tar bort styvhet, ger hårlätthet, friskhet, mättar dem med vitaminer och mikrodelar. Dessutom lättare att kamma, styling ser välskötta och vackra.

  L'Oreal Professionnel Nutrifier Night Treatment

  Denna kosmetiska produkt är berikad med glycerin och kokosnötolja. De presenterade komponenterna eliminerar hårets torrhet under sömnen, vilket gör att morgontylningen förenklas. Masken är konstruerad för torr, utan fötter av näringsrikt hår. I kompositionen finns inga silikoner och andra aggressiva komponenter.

  Ansökningsmetod

  Applicera dessa masker på redan tvättade och lite våta krölar. Fördela kompositionen från rot till spets, gå igenom kammen och gå till fall. Spola masken är inte nödvändig.

  Hemlagade masker

  honung

  Det närmar sig försvagade, färgade och skadade lockar, vilket ger en naturlig glans.

  komponenter:

  Tillvägagångssätt:

  1. Honung upphettas i mikrovågsugnen.
  2. I en separat skål, slå gommen. Kombinera komponenterna och blanda noggrant.
  3. Applicera kompositionen på hela längden av håret, försiktigt gnugga i huvudets dermis.
  4. Täck huvudet med plast och gå och lägg dig. Tvätta bara på morgonen.

  lera

  Masken stoppar överskott av talg, normaliserar sekretet hos talgkörtlarna. Efter att hennes hår är snyggt och snyggt utseende, ökar intervallen mellan tvättning av huvudet.

  Erforderliga komponenter:

  • blå lera - 50 g.
  • honung - 1 msk. l.
  • citronsaft - 1 msk. l.
  • kefir.

  Tillvägagångssätt:

  1. Honungsmältning, tillsätt citronsaft. Blanda alla tills det är smidigt.
  2. Lägg till resten av komponenterna. Som en följd av att blandningen ska få en grumlig konsistens.
  3. Applicera kompositionen på rotområdet och fördela över hela längden. Varm med polyeten och en handduk.
  4. Tvätta av masken på morgonen.

  För snabb tillväxt

  Maskens aktiva komponenter levererar till vitaminer, värdefulla föreningar till Lukavitsy. Till följd av detta uppnås inte bara hår utan även hårbotten. Håret växer snabbare, irritation, klåda går bort.

  Nödvändiga komponenter.

  Tillvägagångssätt:

  1. Två typer av oljor kombinerade i behållare, tillsätt de återstående komponenterna.
  2. Ställ in kompositionen i mikrovågsugnen i 20 sekunder.
  3. Applicera masken med gnidningsrörelser i rötterna och fördela till tipsen.
  4. Att värma huvudet och gå och lägg dig. Tvätta av produkten endast på morgonen.

  För målade

  Denna mask ger näring, fuktar och återställer färgade lockar. De blir mjuka, lydiga och elastiska.

  Erforderliga komponenter:

  • avokado - 1 st.
  • kokosnötolja - 1 msk. l.
  • aloe juice - 2 msk. l.

  Tillvägagångssätt:

  1. Ta en mogen avokado, med en sked för att ta bort massan.
  2. Mash för potatismos.
  3. Tillsätt resterande ingredienser, rör om allt grundligt.
  4. Sprid kompositionen över hela längden och lämna över natten. På morgonen skölj med schampo.

  allt snabbare

  Masken ger håret sken, näring, gör dem hållbara och välskötta.

  Erforderliga komponenter:

  • kefir - 120 ml;
  • rågmjöl - 2 msk. l.
  • 1 äggula;
  • honung - 1 msk. l.

  Tillvägagångssätt:

  1. Mala honung med äggula, tillsätt de övriga ingredienserna.
  2. Använd en visp, slå massan tills den är jämn.
  3. Låt blandningen vara varm på 15 minuter så att den sväller.
  4. Sprid kompositionen över hela hårlängden, sätt på polyeten och en handduk.
  5. På morgonen tvättar du håret med schampo och balsam.

  Natt hårmaskor har blivit otroligt populära idag. Och det här är ganska logiskt: du kan spara tid, få maximal effekt och lösa flera problem på en gång. Du kan inte bara använda de inköpta produkterna. Hemmasker är inte värre, du kan inte oroa dig för den naturliga kompositionen.

  5 effektiva nattmaskar för hår

  Hemkosmetologi är en riktig trollstav för alla som är vana vid att ta hand om sitt hår, men har inte ledig tid att besöka en skönhetssalong. Dessutom är det svårt att hitta 30-40 minuter för en vanlig näringsmask, även om du är hemma i affärs- och familjebesväret, tack vare vilken du kan återställa din hälsa och glans. Det finns dock ett smart verktyg som ersätter dagvård - det är en nattmask över natten, effektiv och enkel att använda.

  Är hårmasker säkra på natten?

  En av egenskaperna hos nattproceduren, som de mest försiktiga företrädarna för det fria könet fruktar, är deras varaktighet. Faktum är att en persons normala sömn ska vara 6-8 timmar, därför kommer samma näringstid att vara näringskompositionen på håret. Är det farligt? Inte alls om du väljer noga komponenterna för vårdprodukter.

  Alla ingredienser som ökar blodcirkulationen bör uteslutas. Således kan röda paprika, lök, senap, några brinnande eteriska oljor under inga omständigheter användas för att förbereda hårmaskor för natten. Men följande komponenter är helt säkra:

  • burdock olja;
  • honung;
  • rå kycklingägg
  • grönsaks- och fruktjuicer;
  • avkok av kamille och hypericum;
  • aloe juice

  Dessa produkter närmar och fuktar håret och hårbotten i stället för att främja blodcirkulationen utan att orsaka brännande eller andra tecken på obehag. Det finns bara en kontraindikation som förhindrar att en lång session hålls - en allergi mot vissa ingredienser, som honung. Om du är noga med att inte lämna en obekväm komposition på huvudet för hela natten, gör ett preliminärt test. Hitta 2-3 timmar på dagtid och använd samma verktyg, lyssna på dina egna känslor.

  En liten träningspass kommer att berätta om du vill lita på den här kompositionen eller bättre att ge upp den. Faktum är att nattliga hårmaskar ger ett utmärkt tillfälle att experimentera med olika produkter och i slutändan välja riktigt användbara kombinationer för din hårtyp.

  Arbetsordningens regler

  Håret bör inte vara speciellt förberedt: förtvätt med schampo hotar att torka ut. På noggrant kammade torra strängar appliceras ett tunt lager av förberedd komposition. Inte dåligt, om det händer ungefär en halvtimme före sänggåendet.

  Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt de alarmerande faktorerna: splittrade ändar, ökat fettinnehåll i håret, fläckig hårbotten. Beroende på detta distribuerar de botemedlet - närmare rötterna eller bara på spetsarna.

  Glöm inte att vissa komponenter kan ändra hårets skugga. Speciellt handlar det om produkter av vegetabiliskt ursprung - extrakt och tinkturer från örter. Med tanke på nyansen av pigmentering rekommenderas blondiner att använda kamillebaserade produkter och brunetter - St John's wort. Korrekt valt verktyg gör underverk: En natthårmask hemma kommer att eliminera dullness och brittleness, accentuera skuggan, göra ditt hår elastiskt och glänsande.

  För att förhindra att lösningen torkar på håret är det bättre att använda en vanlig plastpåse. Det kommer att fixa håret och blockera tillträde till luften. Dyrt sängkläder för en natt kan ersättas med en enklare eller åtminstone att lägga en gammal handduk på en kudde. På morgonen räcker det med att avlägsna en icke fet olja med varmt vatten, och oljebelagt hår ska tvättas med en liten mängd schampo. Enkel sköljning kommer inte heller att vara överflödig.

  5 populära recept för nattmaskar

  Valet av komponenter beror på hårets typ och deras tillstånd. Vi erbjuder 5 alternativ för masker som är lätta att göra hemma med egna händer.

  Honung näring för alla hårtyper

  Huvudingredienserna, äggulor och honung är lämpliga för alla hårtyper, men de används vanligtvis om de försvagas, färgas eller blir sköra. 2-3 äggulor piskas ordentligt och blandas med en och en halv till två skedar lite värmd honung. Om den mottagna vikten inte räcker, ökar kvantiteten av produkter, inte bristande proportioner. Huvuddelen gnids in i rötterna, kammarnas rester är fördelade längs hårets längd.

  Oljebaserat medium för torrt hår

  Om torrt hår har lidit av att använda färg har det blivit sprött och olydigt, det är nödvändigt att inkludera oljor i produkten. Mandel, rosa och jojoba visar sig anmärkningsvärt, och glöm inte bort den mest användbara burken som vi tar som grund. Två matskedar av burdock olja räcker för en tesked av de återstående komponenterna. Massan ger näring till håret och förbättrar dess struktur, så fokus ligger på tipsen. För morgonsköljningen kommer vi definitivt att använda schampo, annars kommer håret inte att sköljas och de kommer att förbli för fet.

  Styrkan av frukt för att stärka rötterna

  Den viktigaste aktiva ingrediensen är äppeljuice, som inte bara är användbar som en vitamindryck utan också för extern användning. I en liten mängd färskpressad juice späds vi i lika stor utsträckning morotsjuice och aloe squeeze som finns i apoteket eller tillverkas oberoende av plantens löv. Vi gnuggar det mottagna organet i rötterna. Vitaminer och mineraler stärker håret och ger det en hälsosam utseende. Apple mask för torrt hår på natten gör dem mer elastiska och levande.

  Gentag hårbottenstimulering

  Vid beredningen av denna mask kräver försiktighet, eftersom en av dess komponenter - senapspulver, vilket är oönskat att använda för nattprocedurer. Det är bättre om vilotiden reduceras till ett minimum, och efter 6 timmar tvättas massan av. Vi löser upp 1 tesked pulver i ett glas fettkök, men en fetthaltig produkt är lämplig för fet hår. Natt sessioner rekommenderas inte mer än en gång var 2-3 veckor. Resultatet är starkare, friskare och snyggare hår.

  Växtbaserade masker för näring och förstärkning

  Vanligtvis används växtbaserade infusioner för att skölja håret efter tvätt. Men några av dem är bra för nattprocedurer. Hypericumblad, nässla, coltsfoot, mint eller maskrosblad, kalendula blommor, kamomill eller cornflower används traditionellt. 1 matsked torkade örter placeras i ett glas varmt vatten, hålls i ca 20 minuter i ett vattenbad och insisterar ytterligare en halvtimme. För att förbättra konsistensen kan du lägga äggulans äggula.

  Alternativ nattmask på video


  Att hjälpa ditt hår att vara välskötta, friska och glänsande är enkelt, det räcker att ibland utföra sådana tillgängliga procedurer som natt- eller dagsmaskar. Och kom ihåg: en av de största hemligheterna av skönhet är regelbundenhet.  Nästa Artikel
  Är huvud klåda förknippat med utseendet av grått hår? Eller är det ett missförhållande?