Enkla hårmaskor för varje dag


Hår, som naglar och hud, behöver konstant vård. Och det allmänna utseendet beror på deras tillstånd. Det är nödvändigt att ta hand om krullarna varje dag, kamma dem med en massageborste för att förbättra blodcirkulationen, massera hårbotten, smörj spetsarna med oljor, utför masker flera gånger i veckan.

Vård kan ske i stugan, men för detta måste du ständigt spendera din fritid och mycket pengar på dyra rutiner. Det är mycket lättare att förbereda vårdprodukterna själva, effekten blir mycket bättre, eftersom de bara använder naturliga ingredienser, som innehåller många användbara ämnen och vitaminer.

Att bry sig om hår är det inte nödvändigt att välja recept med exotiska produkter. För att uppnå önskad effekt kan du använda de enklaste hårmaskorna, som är förberedda hemma.

Många av dem förbättrar hårfolliklarnas struktur, återställer, närmar, fuktar. Curls efter att deras ansökan få en levande glans, bli mjuk, felfri, vacker.

Varför håret blir skört och tunt

Användningen av strykjärn, hårtorkar, hårkrullare, pleyk nästan alla dagar påverkar hårfolliklarna strukturellt. Ja, och för varmt vatten när du tvätter, gör håret tunt och sprött.

Lyckliga, geler, skum, vax, färg, allt detta dödar långsamt våra krullar, de förlorar sin naturliga glans och styrka, blir torra, splittrade, sköra.

Dessutom påverkar hårets tillstånd hormonerna. Om det är trasigt så kommer det naturligtvis att se långt ifrån det bästa. Felaktig kost, livsstil spelar också en roll för att ändra lampans struktur. Vad ska man göra i det här fallet, hur man bryr sig om ditt huvud hemma?

För att göra det finns det tidstestade och praktiserade folkmekanismer, med hjälp av vilken du kan uppnå en bra effekt, återge sken och titta på håret. Du kan laga en mängd olika enkla och lätta hårmaskor hemma. Alla ingredienser du lätt kan hitta i ditt kylskåp. Recepten är enkel, billig men ganska effektiv.

Regler för användning av masker för hår:

 • Kompositionen för masochki bör ha en homogen massa och vara nyberedd;
 • exponeringstid måste följas enligt receptet;
 • kompositionen tvättas ordentligt med användning av schampo, växtbaserade dekoktioner eller vanligt vatten;
 • Du kan inte blanda två recept på en gång, det kommer inte att bli någon riktig effekt i det här fallet.
 • Det är bättre att göra behandlingen med masochki - 2 veckor varje dag eller 1,5 månader flera gånger i veckan;
 • Du måste välja recept enligt det befintliga problemet: från att falla ut, för tillväxt, från mjäll, från en del tips, för att fuktas och näring, restaurering, etc.
 • Du kan först använda ett recept, ta en paus och försök sedan en annan.

Ett av de enklaste och mest effektiva sätten för lermask anses.

Leran som tidigare använts av alla kända drottningar och antika skönheter - Nifertiti och Cleopatra. Denna produkt rensar huden väl, lockar, absorberar all förorening, gör håret mer voluminöst, samtidigt som det inte blir tyngre. Ett sådant verktyg är ganska lämpligt som en uttrycklig mask.

Lermaskens recept är enkelt. Huvudkomponenten, som du förstår, är lera. Det kan köpas på något apotek. Den utspädes med vatten för att erhålla en homogen tjock blandning som liknar gräddfil. Applicera på våtkrullar, varar i 15 minuter och tvättas av. Förfarandet utförs flera gånger i veckan. När kompositionen tvättas av kan du göra en lätt massage på huvudet.

För svagt, skört hår, du måste köpa vit lera, gult hjälper till med mjäll, röd kommer att mätta med syre, grönt kommer att eliminera seborré. Utmärkt rensar och skyddar mot yttre faktorer blå lera.

Enkela hemlagade masker för torra, skadade lockar

Många kvinnor står inför problemet med delade, torra och skadade lockar.

Fukt och närma dem med följande maskrecept.

 1. Med oljor. Ta samma mängd burdock och ricinolja, tillsätt två gånger mer citronsaft. Applicera, varma wrap huvudet och lämna i 2 timmar. Skölj utan schampo, men med äggula;
 2. Med rugbröd. Ta 200 gram rågbröd, finhack och häll kokande vatten. Lämna i två timmar i en emaljpanna. Därefter tillsätt ägget, blanda och gnid in i rötterna och huden. Håll i 40 minuter, skölj med vatten;
 3. 3. Med kefir eller mjölk. Kefir, mjölk, grädde, naturlig yoghurt lindrar torrhet. Dessa produkter smutsas enkelt in i rötterna och huden i en halvtimme. Förresten är surmjölkpress hårmask, kokt hemma, ett utmärkt sätt att återfuka och närma sig lockar.

Nourishing masker

 • Med konjak och äggula. Blanda två äggulor med 30 g brandy. Om håret är torrt kan du tillsätta 30 g olivolja, om oljig bara några droppar. Håll i 40 minuter;
 • Med jäst. För matlagning behöver du en sked av torr jäst. De späds ut i vatten, kompositionen gnids i huden och rötterna. Låt produkten torka helt, skölj sedan med schampo;
 • Med örter. Örtermedicin eliminerar mjäll, lägger till sken. Det är nödvändigt att göra ett avkok av salvia, kamomill, växtägran, oregano. Alla ingredienser tas i lika delar. Du kan lägga smörkt svartbröd. Applicera på rötterna och fördela längden, håll en timme;
 • Med gelatin. Ta en sked full av gelatin och tre vatten. Lös upp gelatin i ett vattenbad, kyla och tillsätt äggula. Rör om och applicera på våta strängar. Lämna i en halvtimme;
 • Med honung, gelatin och örter. Grind kamomillblommor eller näsblad i en kaffekvarn. Sked av råmaterial häll kokande vatten. Lös upp gelatin i ett vattenbad, lägg till gräs och en sked full av honung. Applicera och håll i 40 minuter.

De enklaste och billigaste hårmaskorna.

 1. Med ägg. Slå två ägg, tillsätt två matskedar vatten, eller infusion av kamomill eller nässla, några droppar mandelolja. Applicera på ett vått huvud, massera huden, kamma med en kam längs hela längden. Hans tänder ska vara sällsynta. Lämna i 20 minuter, skölj sedan med schampo;
 2. Med en banan. Knippa en mogen banan till en uppslamning, lägg till en låda med mandelolja. Applicera på torra strängar, håll i en halvtimme;
 3. Med älskling. Blanda en sked full av honung och 1/2 kopp varm mjölk. Den appliceras på torra strängar, varar i 15 minuter;
 4. Med öl. Du behöver en äggula, en sked full av mörk ofiltrerad öl, ricinolja och honung. Komponenterna blandas till en homogen massa, kompositionen appliceras på rötterna, huden, sedan längs längden. Det är nödvändigt att hålla i en timme efter tvätt och skölj med ättika - 2 skedar per glas vatten;
 5. Med scarlet. Ta en sked full av ricinolja, honung, aloejuice med en sked av brandy och en äggula. Mala äggula med honung, droppa olja, tillsätt brandy och i slutet av aloe juice. Rör tills mjuk. Strängar bör borstar, delas in i avdelningar och appliceras. Bär en hatt och linda en handduk, håll en timme.

Enkla masker för tillväxt och stärka hår.

 1. Med senap. Lös senap i varmt vatten, gör mush tjock. Gnugga in i rötterna, linda in och lämna i 20 minuter, skölj sedan;
 2. Med lök och honung. Skaka löken på ett fint rivjärn. Till en del av löken lägg till 4 bitar av honung. Applicera på huden, gnugga in i rötterna. Håll i 40 minuter;
 3. Med peppar. Väl stärker strängar tinktur av rödpeppar. Det kostar ett öre, men ger en hög effekt. Du kan göra det själv. Ta 100 ml vodka, hugga en röd chili peppar, tillsätt vodka och lämna i mörkret i 2 veckor. Använd den färdiga produkten måste vara mycket försiktig så att du inte bränner hårbotten.

Innan du applicerar, måste tinkturen utspättas. En mjukgöringsbas kan vara honung och äggula. Till exempel en sked peppar vodka, en sked honung, äggula, en sked olivolja. Håll 40 minuter. Om du börjar brinna huvudet ska du omedelbart tvätta av kompositionen.

Oljebasmaskar kan användas varje dag. Gnugga bara vegetabilisk olja i rötterna - hjul, burdock, linfrö, mandel, olivolja.

Så hemlagade strandvårdsprodukter är det bästa sättet att återställa och närma dem. Det är inte nödvändigt att förbereda dyra recept, de enklaste maskerna som ger en utmärkt effekt kommer att göra. Efter behandlingskursen kommer ditt hår att skina på ett nytt sätt, få styrka, hälsa och skönhet.

Den enklaste och enklaste hårmasken

Enkla hemlagade hårmaskor är en riktig skatt för tjejer och kvinnor som är "ivriga att" snabbt, billigt och arg "återställa och stärka sina lockar. Bokstavligen, ett par sådana masker per månad - och dina krullar kommer att förändras mirakulöst - glänsande, stark, lätt att kamma och inte dela alls.

De otvivelaktiga fördelarna med enkla hemlagade hårmaskor är först och främst närvaron av väldigt enkla och tillgängliga ingredienser (bokstavligen 1-3 komponenter) som finns i köket hos någon självrespektande älskarinna. Den andra fördelen är ett snabbt och enkelt matlagningsförfarande. För det tredje, naturen och miljövänligheten hos sådana masker. Och slutligen drar sådana masker inte en imponerande mängd av din plånbok, till skillnad från dyra kosmetika.

Vi erbjuder dig mycket enkla och lätta hemlagade hårmaskor som samlar endast positiva recensioner och som hjälper dig att lösa problem med mjäll, oljighet eller torrhet av strängar, volymminskning eller färg etc. Valet är ditt, kära damer!

Korrekt hårvård

Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

 1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
 2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
 3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
  • Instyler Tulip Safe Hair Curler
  • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
 4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
  • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

Enkla recept

Naturmedicin från kycklingäggor - vi stärker, återställer och närmar oss

Denna väldigt populära mask, känd för våra mammor och mormor, och förlorar fortfarande inte sin relevans och effektivitet. För tvättade våtsträngar fördela jämnt en blandning av två kycklingäggor och en matsked vegetabilisk olja, samtidigt som den gnider i hårbotten (antalet ingredienser är för övrigt för korta hårklippningar). Masken varar en halvtimme under ett uppvärmningslock (plastpåse + mössa / handduk), tvättas sedan med schampo. Du kan använda den här kompositionen med varje huvudtvätt - och snart kommer dina lockar att glädja dig med glans, styrka och silkighet.

Vi rengör och fuktar torra lockar med kefir

På grund av det höga innehållet av fördelaktiga syror rensar kefir (eller yoghurt) mycket väl hårbotten i gamla celler, fuktar och ger näring till håret, benäget för torrhet och brittleness. Vi tar 200 g jäst mjölkprodukt och appliceras på tvättade trådar i 5 minuter. (igen täcker vi huvudet med en hatt), varefter vi tvättar med schampo. En sådan mask på grund av dess fullständiga säkerhet och naturlighet kan användas mycket ofta. Den enda varningen är kefirs förmåga att lätta, så ägare av mörkt eller färgat hår bör inte glömmas bort om detta.

Senapbaserat tillväxtmedium

Drömmer du att överraska människor med lyxigt långt hår? Då är den här masken för dig! Senap aktiverar höggradigt hårväxten, samtidigt som håret förstärks och elimineras av smutsiga "flingor" av mjäll. Så häll 2 msk torr senap med ett par tre st.lozhek varmt vatten och rör om till ett tillstånd av tunna slam; tillsätt 2-3 matskedar schampo och blanda igen. Och nu distribuerar vi på rent fuktigt hår och vi sätter ihop. Efter 20 minuter Tvätta av masken med kallt (inte varmt eller varmt - för att undvika bränning) med vatten. Den optimala kursen är 10 sessioner.

Näringsämnesammansättning av honung

Älskling - precis det samma magiska verktyget i vården av våra "manes". Biprodukten, så älskad av många, regenererar först skadade hårpärlor, för det andra stärker och stimulerar tillväxten, och för det tredje bidrar till att skapa en voluminös och strålande frisyr. För att förbereda en honungsmask tar vi lika stora proportioner honung och schampo och applicerar det på håret över hela längden i 20 minuter. Tvätta av masken med varmt vatten. Viktigt: älskling, som kefir, kan tända håret, och därför överväga den här egenskapen. Förfarandet (endast 8 sessioner) kan utföras varannan dag.

Folk botemedel mot mjäll och mjäll

Lök är känd för sin enorma effektivitet i processen att stärka skadade rötter, snabb hårväxt och bli av med oljig mjäll. Till att börja med ska vi skära två medellånga lök på ett fint rivjärn (som ett alternativ, hugga grönsaken i en matberedare) och pressa lökjuice genom gasbindning. Lägg till det ett par konst. skedar av schampo och smarta den resulterande blandningen av hår. Efter 10 minuter Tvätta av vår oljemask med vatten med tillsats av äppelcidervinäger (två matskedar per liter vatten) och ett par droppar av eteriska oljor i ditt hem. Behandlingsförloppet är 4 behandlingar per månad.

Tonisk och uppfriskande oljebaserad

En sådan mask kan säkert tilldelas statusen för ett sådant "ungdomligt äpple" för vårt hår på grund av vitaminer, peptider, spårämnen och hormoner som ingår i oljorna. Oljemaskar har fantastisk rengöring och regenererande effekt, perfekt ton, näring och uppfriskning av våra lockar. Så vi tar någon vegetabilisk olja som du har i köket, och om det finns flera av dem, så kan du med rätta betraktas som en riktig älskarinna! Blanda dem i lika stora proportioner, tillsätt schampo och smörj den resulterande kompositionen med rena torra trådar. Efter 25 minuter mitt huvud under rinnande vatten. Minsta antal sessioner är 10.

Spray masker för hårbehandling

Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

 • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
 • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
 • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

Tycker du att ditt hår kommer att vara silkeslitet och glänsande efter att ha besökt dyra procedurer i skönhetssalonger? Tyvärr, men du är djupt misstag. Dessa recept, som testats av många damer i praktiken, är mer vältaliga än några ord: deras hår ser välskötta, glänsande och starka ut. Och detta visar återigen enkelheten och den extraordinära effektiviteten hos sådana medel. Skapa en oklanderlig bild av lyxigt och glänsande hår själv med hjälp av mycket enkla hemlagade masker - och den manliga beundran är garanterad!

De enklaste, snabba och effektiva hårmaskorna hemma

Nuförtiden kan du ganska ofta möta tjejer som inte har tillräckligt med tid att utföra ytterligare hemmetoder för att upprätthålla ett hälsosamt och attraktivt utseende av hår och förbättra hela utseendet. I vår artikel kommer vi att överväga de enklaste och samtidigt effektiva hårmaskorna, som är lätta att förbereda med egen hand från de produkter som finns i första hjälpen eller kylskåp för varje person.

Hur man gör en "mask-minut" för hår?

För att förberedelsen av dig bara kommer att ge en bra mängd hår, ber vi dig att bekanta dig med följande rekommendationer för hemma masker:

 1. Alla produkter och råvaror från vilka du förbereder din produkt ska vara färska och inte ha uttalade defekter (skär, formar, bucklor etc.).
 2. När du kombinerar flera produkter, använd en mixer eller köttkvarn - så kompositionen är homogen.
 3. Följ alltid de regler och doser som beskrivs i receptet, så att du kommer att rädda dig från de skadliga effekterna av långvarig exponering för håret hos de aktiva elementen som ingår i produkterna.
 4. Gnid kompositionen i håret / rötterna / dermis i huvudet ska vara skonsam massage-rörelser - detta säkerställer bättre absorption av fördelaktiga komponenter.
 5. Gör inte en mask för framtida användning, förbered alltid kompositionen omedelbart innan du applicerar den på lock.
 6. Håll masken på locken i minst en halvtimme så att komponenterna i produkterna har tid att absorberas och se till att du får den effekt du förväntar dig av proceduren. För att bättre absorbera de fördelaktiga mikroelementen, värm huvudet med cellofan och linda det i en varm scarf, näsduk eller handduk.
 7. Det är nödvändigt att avlägsna masken med rinnande vatten från kranen medan du använder ditt vanliga schampo.

Efter att ha studerat ovanstående regler och tillämpat dem när du utför hemma maskerar, säkerställer du den bästa effekten av de aktiva komponenterna i produkten och inom kort kan du uppnå önskad effekt.

Hem rättsmedel eliminera mjäll

Att bli av med mjäll kan hjälpa till med sådana masker:

 • Oljolivslökblandning. Krossa 7 tenn vitlök med en kniv och blanda med burkolja (i lika delar). Vi tillämpar massan, med hänsyn till ovanstående regler för genomförande av hemmetoder, tvättas efter 2 timmar.
 • Oljekokerväxling med äggula. Häll 75 ml kefir i en liten behållare och tillsätt 20 ml olja och äggula till det. Den skapade blandningen används som vanligt, tvättas av efter 1 timme.
 • Mask av vodka och lökjuice. Häll i 25 ml vodka, häll i 25 ml olja (helst ricinolja) och 25 ml juice extraherad från färsk lök. Blandade komponenter tillämpas med hänsyn till ovanstående regler för genomförande av procedurer hemma, ta bort efter 1 timme.
 • Enstaka komponent burdock mask. Kockolja (från 60 till 150 ml: mängden regleras av längd, tjocklek och täthet av lock) hälls i en flaska och läggs i varmt vatten i 3 minuter. Vi använder varm olja som vanligt, ta bort det efter 1 timme.
 • En blandning av torrt ört. I en liten keramikbehållare häller 10 g av följande laddningar: kardborre, nässla och vinrör. Örter häll 140 ml kokande vatten, täcka med lock och vänta en halvtimme, använd sedan buljongen som vanligt.

Masker för power curls hemma

Följande produkter hjälper till att fylla krullarna med användbara element:

 • Mask med rädisjuice. Massan av riven rädisa är placerad i ostklaff och färsk juice erhålls, vilket vi tillämpar med hänsyn till ovanstående regler för genomförande av inhemska förfaranden. Tvätta av massan efter 1 timme, behöver inte använda schampo.
 • Mask-minut från majonnäs. Majonnäs (naturlig eller hemlagad) används som vanligt, avlägsnas efter 15 minuter.
 • En blandning av smör och rom. I 40 ml rum häll 40 g ricinolja, blanda och använd, med hänsyn till ovanstående regler för genomförande av hemmetoder, tvätta av efter 1 timme.
 • Maskblandning av aloe, vitlök, äggula och citronsaft. I färsk äggula häll 10 ml aloejuice och citron samt gruel från 1 vitlöksklyfta. Blandade komponenter använder som vanligt.
 • Yolk en komponentmask. 3 färska äggulor (bättre att använda hemlagade ägg), slå och applicera som vanligt, ta bort blandningen efter 1 timme.

Hemmagjorda masker som ger glansglans

Sådana masker kan göra strängar skina:

 • Mask av kefir / vassla. Serum från surmjölk eller kefir (kan ersättas med yoghurt) med hjälp av de nämnda reglerna för förfarandena.
 • Maskblandning av citrusjuice, grönt te och olivolja. Vi extraherar juice från apelsin och citron och blandar dem i lika delar, häll sedan i 40 ml te och samma mängd olja från oliver. Använd homogen blandning enligt ovanstående standard.
 • En blandning av glycerin, ägg, olja och ättika. Slå 2 färska hemlagade ägg och blanda dem med 10 ml ättika, 35 ml ricinolja och 10 g förvärmd glycerin. Vi tillämpar masken med de angivna reglerna för genomförandet av procedurer hemma.
 • Bananblandning med smör och yoghurt. Lägg i 20 ml yoghurt och 45 ml olja från oliver eller burdocka i den revade banangrusen. Blandade ingredienser som används som vanligt, ta bort efter 1 timme.
 • Enkelkomponentmask med olja. 40 ml av någon vegetabilisk olja värms till 37 grader och använd enligt standarden, tvätta av efter 2-8 timmar (du kan lämna oljan för natten).

Masker för att förbättra hårväxten

Du kan göra håret längre genom att använda följande verktyg:

 • Honung-pepparblandning. Häll 20 g peppar (var noga med att mala rött!) I en behållare med 80 g viskös honung, applicera blandningen på pre-root-zonen och använd dessa regler för att utföra hemmasker.
 • Maskblandning av honung, öl, ägg och bananmassa. Vi blandar grundvattnet från en banan med 20 g viskös honung, 80 ml livlig mörk öl och ett hemlagat ägg. Blandade produkter gäller enligt standarden.
 • Klassisk senapsmask. Blanda i 65 ml kokt vatten från vattenkokaren 20 g senapspulver och 20 ml olja från solrosfrön. I den resulterande blandningen häll 10 g socker och häll rårågen. Vi tillämpar denna mask med tanke på de angivna reglerna för att utföra procedurer.
 • Mask med kefir och eterisk olja. 75 ml kefir (mjölk eller kefirvalle, gräddfil, yoghurt, koumiss, yoghurt, etc.) upphettas till 39 grader och hälls 5 g av vilken ester som helst. Vi brukar använda jäst mjölk som vanligt.
 • Mask med pressad jäst. 40-60 g jäst hälls med vatten (det kan vara vassle, kefir eller mjölk), efter 25 minuter applicerar vi massan, med hänsyn till ovanstående regler för genomförande av hemmetoder, ta bort dem efter 1,5 timmar.

Masker för hårdets densitet

Sådana masker hjälper till att göra en frisyr tjockare:

 • Cognac-saltmask med honung. Lägg i samma mängd honung och salt i 20 ml brandy. Vi gömmer blandningen på en varm plats, efter 14 dagar tillämpar vi den enligt ovanstående standard. Tvätta av masken efter 1 timme.
 • Enkomponentmask från fermenterade mjölkprodukter. 70 ml naturlig (idealiskt - hemlagad) koumiss, gräddfil, yoghurt, vassla, kefir etc. (valfritt), ta bort efter 1 timme med hänsyn till ovanstående regler för genomförande av hemmetoder.
 • Kefir-senapsmask. Vi häller ut 25 g senapspulver i en behållare med kefir och äggula. Blandad grötkomposition använder ovanstående standard, avlägsnas efter 15 minuter.
 • En blandning av honung, jäst och mjölk. I 90 ml mjölk häll 25 g jäst och tillsätt 40 g viskös honung. Blandningen appliceras efter 1 timme, med hänsyn till ovanstående regler för genomförande av hemprocedurer, ta bort efter 1 timme.
 • En blandning av aloe, honung och citron. Vi löser upp 15 g honung i 15 ml aloe och citronsaft. Den resulterande masken appliceras med ovan beskrivna standard.

Hemmagjorda masker för att ge hårvolymen

Du kan göra volymetrisk hår med hjälp av sådana masker:

 • Kaneloljemask. Kombinera 40 g varm honung med 25 ml ricinolja och 15 g kanel. Homogen komposition med användning av de givna reglerna för genomförande av hemmetoder.
 • Mjölk och vodka mask. Blanda 90 ml icke-fet mjölk från 40 ml vodka, blanda och använd en mask enligt standarden.
 • Socker- och jästmask. Häll 40 g pressad jäst i ett glas och häll 60 ml varmt kokt vatten och tillsätt 10 g socker. Häll i en blandning av 20 ml olja från oliver i 25 minuter, blanda och applicera, med beaktande av ovanstående regler för genomförande av hemmetoder.
 • Honung-rumblandning med salt. Häll i samma mängd havssalt och stingande honung i 60 ml rum. Blandningen placeras i en behållare (flaska) med lock, som vi gömmer på en varm plats. Efter 2 veckor, applicera masken som vanligt.
 • En blandning av kakao, äggula, mjölk och brandy. Häll 60 ml förvärmd mjölk i ett glas och häll 40 g kakao i den, rör om och tillsätt hemlagad färsk äggula och 35 ml brandy. Alla produkter skakas med en visp och använd den kombinerade massan för det avsedda ändamålet, tvätta av efter 1 timme.

Hemmagjorda masker för att stärka strängarna

Att göra krullar starka och ge dem vitalitet kan sålunda:

 • Unicomponent mask från henna. Häll 40 g färglöst hennapulver i en djup tallrik och häll kokande vatten från vattenkokaren. Vi tillämpar krämig massa med hänsyn till de beskrivna rekommendationerna för utförande av husprocedurer.
 • En blandning av gelatin och balsam / balsam att ta hand om lockar. Häll 60 g gelatin i en skål med varmt mjölk / kokt vatten, efter att pulvret har löstsätt, tillsätt 20 g balsam / balsam för lock till behållaren. Kompositionen används med hänsyn till rekommendationerna om genomförandet av hemmetoder. Avlägsna blandningen efter 1 timme.
 • Bröd och örtmask. Crackers eller färskt brödsmulor från svart "Borodinsky" bröd är staplade i en skål och fylld med ört avkok av nässla. Homogen krämig komposition används som vanligt, avlägsnas efter 1 timme.
 • Öl en-komponent mask. Vi använder inte mörkt filtrerad, icke-filtrerad levande öl i enlighet med de beskrivna reglerna för hemmetoder.
 • Enstaka mask med jäst. Torka 60 g jäst i kokt vatten (eller varm mjölk). Använd grötmassa som vanligt.

Masker för behandling av skadade lockar

Sådana masker hjälper till att återställa det hälsosamma utseendet på krullarna:

 • En blandning av henna, honung och äggula. Förbered 40 g av färglös henna enligt anvisningarna, häll 20 g färsk honung och vispadg i en krämig massa. Kompositionen används med de givna rekommendationerna om genomförandet av hemmetoder.
 • Maskblandning av mjölk, bananer och honung. Vi gnuggar 2 mogna bananer i potatismos och tillsätt 30 ml mjölk och 25 g viskös honung. Applicera den homogena mjuka kompositionen som vanligt, tvätta av efter 1 timme.
 • En blandning av lök, smör, honung och äggulor. Massa av lökmassa blandas med 20 ml olja (från burdock eller oliv), rå hemlagad äggula och 15 g honung. Vi blandar produkterna och använder masken enligt ovanstående standard.
 • Ägg-majonnäsblandning med bröd. Smulad svart brödskorpa i en djup tallrik, lägg sedan till 40 g naturlig / hemlagad majonnäs och hemlagad rå ägg. Den vispade massan används enligt standarden.
 • Maskblandning av äggulor och smör. Slå 2 färska äggulor lite i en metallfri maträtt och häll 45 ml olivolja åt dem. Blandningen används enligt ovanstående regler för genomförande av hemmetoder.

För att håret ska bli lyxigt och attraktivt igen, försök att hålla kurser av ovannämnda masker regelbundet, minst två gånger i veckan. Efter att ha spenderat lite tid och ansträngning på att skapa ett hemhjälpmedel och genomföra själva förfarandet kommer du att ge dig en levande bild och få många beundrare som beundrar din naturliga skönhet och hälsa.

Enkel hår maskerar effektiva hemlagade recept

Sidinnehåll:

I den moderna världen är huvudproblemet bristen på tid. Det är därför som många av oss föredrar att äta halvfabrikat och använda färdiga kosmetika i fabriken. Naturliga produkter är dock mest effektiva inom hårvård.

Denna artikel innehåller enkla recept för hemlagade hårmaskor som du enkelt och enkelt kan göra hemma.

Enkla hårmaskor hemma

Hemlagad lermask

Att förbereda en hemlagad lermask är ganska enkel. Gå till närmaste apotek och köp en väska med kosmetisk lera. Hemma, späd leran med vatten till en medium tjock grädde, applicera på att rengöra lite fuktigt hår i 40 minuter. Skölj sedan väl utan tvål och varmt vatten. Håret efter denna mask kommer att vara ovanligt glänsande och smidig.

En enkel mask av yoghurt eller kefir för att stärka håret

Detta recept är ännu enklare att förbereda! Köp kefir i mataffären, den bästa 1%. Hemma, använd kefir på rent fuktigt hår, sätt ett duschlock på toppen och värm huvudet med en handduk. Håll masken i 30 minuter. och mer, skölj sedan med varmt vatten med schampo. Hem kefir mask, trots sin enkelhet, om du gör det regelbundet stärker håret och förhindrar håravfall.

Äggula mask - ett enkelt recept för håravfall

Kycklingötter - ganska prisvärd och billig version av masken för glans och mot håravfall. Slå några fågeler lätt med en gaffel, applicera dem som en mask över hela längden av håret. Skaka huvudet med polyeten. Tvätta av efter en halvtimme med varmt vatten utan tvål och schampo. Trots den skenbara enkelheten hos denna hemlagade hårmask, är den extremt effektiv och fungerar bättre än de flesta köpte balm.

Hemlagad Olive Oil Hair Mask

En enklare hemlagad hårmask existerar inte! Lätt värm olivoljan (till kroppstemperatur, inte högre!). Applicera på rent hår. Använd en duschlock på toppen och sedan en varm scarf. Håll denna mask i minst en timme, du kan till och med sova med den.

Efter tvätta av med schampo. Balm du behöver inte, håret kommer att vara lydigt och lysande. Denna mask behandlar också delade hårändar. Det är också användbart för torrt hår med torr mjäll. Men fettigt hår kommer att vara mycket tacksam för en liten tjej!
Var inte orolig om du märker, gör denna mask för första gången, att du verkar ha mer hår som faller ut. Detta är ganska normalt. Redan på 2: a, 3: e gången kommer det att sluta och i utbyte för varje hår tappat ut 5 nya kommer att växa.

Den enda MEN: masken från olivolja är inte helt lämplig för färgat hår, för kan tvätta ut färgen.

Förutom olivolja kan du också använda andra oljor - jojoba, kardborre, ricinolja etc. Läs också: Masker för hårväxt och förstärkning av bäst

En enkel ölmask för glans och hårväxt

I rankningen av recept för enkla masker för hår vinner en ölmaske. Regelbunden öl, applicera på rent hår i en timme. Värm toppen med en handduk. Skölj sedan med vatten utan att använda tvättmedel. Bryggerjäst är rik på B-vitaminer. Det är därför som hemmagjorda ölmaskar ger näring och stärker håret. Allt är enkelt och ingen kemi!

Super enkla hårmaskor

Vi erbjuder dig flera recept för effektiva och samtidigt enkla hårmaskor hemma som inte kräver exotiska ingredienser och komplex förberedelse. I våra recept bara det som nästan alltid finns i hushållet.

Enkla hårväxtmaskor

Hårmask med honung och lök

Grate 1 lök och mixa med 2 matskedar honung. Den ideala proportionen är 1 del honung 4 delar lök.

Denna mask ska appliceras på hårbotten och gnugga in i rötterna. Tillämpningstid - 40-45 minuter. Skölj håret väl med schampo. Att bli av med en obehaglig lukt som sköljer med avkok av kamomill eller citronvatten hjälper till.

Enkel senap hårmask

Senap stimulerar blodcirkulationen av hårsäckarna.

Den enklaste versionen av en senapsmask hemma - Lös upp pulverformig senap med en matsked socker till en flytande uppslamning och applicera, massera på hårrötterna i 10-15 minuter, täckt med en handduk. Tvätta av med varmt (inte varmt!) Vatten.

Senapsmasken stimulerar hårväxten väl, men den ska användas med försiktighet - det finns risk för överdriven och brännande svagt hår. Också i inget fall ska denna mask användas för sjukdomar i hårbotten.

För att mildra den brännande känslan kan du lägga till någon vegetabilisk olja, äggula eller mejeriprodukter - grädde, gräddfil, kefir till senapsmask.

Honung-citronmask för hårväxt

Blanda 2 matskedar honung och juice av en citron. Applicera över hela längden av håret i 10 minuter, massera hårbotten. För ytterligare näring kan du lägga till 1 äggula. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

Enkla masker för håravfall

Olive Oil Mask

Värm en ¼ kopp oraffinerad olivolja i ett vattenbad. Gnid oljan i hårbotten och massage noga. Därefter täcka ditt huvud med ett duschlock eller klädfilm, och på toppen med en handduk eller näsduk. Håll denna mask på ditt hår så länge som möjligt, men inte mer än två timmar. Skölj med regelbundet schampo. Denna mask kan göras 1-2 gånger i veckan.

Mask med röd peppar för håravfall och tillväxt

Blanda 4 matskedar flytande honung med 1-2 matskedar röd paprika. Massera, applicera på hårbotten. Håll masken på håret 30-40 minuter under filmen och en varm handduk.

Fuktgivande hårmask hemma

Mask med honung och äggula för att återfuka håret

Den enklaste masken består av två äggulor, 2 matskedar honung och 2 matskedar olivolja. Blanda alla ingredienser och applicera över hela längden av håret i 30-40 minuter.

Den enklaste masken av kefir för fukt och håravfall

Bara fuktar håret med kefir, masserar hårbotten och täcker håret med en wrap eller duschlock, på toppen - med en varm handduk. Håll en mask av kefir på håret i 30-40 minuter. Skölj med varmt vatten och schampo. Citronvatten eller örtavkok hjälper dig att bli av med obehaglig lukt.

Effektiva enkla hårmaskor

Permanent hårvård är en av de viktigaste förutsättningarna för en vacker frisyr. Det ska inte sluta på stylisten, du måste regelbundet använda en mängd olika balm, sköljningar och några folkmedicinska lösningar.

Det är bevisat att det inte alltid är nödvändigt att köpa dyra schampon och lotioner för ett kvalitetsresultat. Ofta har enkla hårmaskor hemma en mer uttalad effekt för löjliga pengar.

Det är bara nödvändigt att välja några bra recept. På grund av den naturliga sammansättningen ger sådana verktyg perfekt hårbotten med väsentliga ämnen, ger huvudet hårhållfasthet och skönhet.

Hemlagad närande masker

Ett av de vanligaste problemen i kosmetologin förblir torrt hår och splittrade ändar. Den främsta orsaken till detta fenomen är i de flesta fall bristen på hydrering av huden och vitaminbrister med mineraler. För att fylla i förlorade reserver kan du självständigt förbereda olika enkla hårmaskor hemma.

De mest populära recepten är:

 • Användningen av konventionell burk eller ricinolja. Du kan köpa läkemedlet på apoteket. Det är nödvändigt att tvätta huvudet och applicera sedan ca 40-50 ml (om håret är medium eller kort) på fodret på den. För ägare av längre krullar kan mängden vätska ökas. Det är bättre att börja med att gnugga direkt i hårbotten och sprida sedan oljan över hela hårets yta. Vik den med klämfilm och en frottéhandduk. Vänta ca 40-45 minuter. Sedan måste återstoden av blandningen tvättas ordentligt. Naturliga ämnen ger näring till hår, fuktar dem, ger glans och silkighet.
 • Kycklingägg. Gommen används oftast eftersom den innehåller en stor mängd näringsämnen och vitaminer. Det används emellertid sällan sällan. Det är bäst att kombinera det med samma hjul eller olivolja, blanda tills det bildar en homogen massa och applicera på lock som liknar den tidigare metoden. På grund av närvaron av mineralämnen, organiska och fettsyror, återställer detta verktyg perfekt strukturen hos torrt hår, ger dem ytterligare smink.
 • Kefir mask. Ett mer komplext recept, som redan består av 3 ingredienser. Det är nödvändigt att blanda 50 ml jäst mjölkprodukt med 1-2 teskedar flytande honung. För att lägga till en speciell smak för håret, tillsätt 2-3 droppar av någon essentiell olja (rosmarin, cypress, lavendel). Allt detta måste bringas till en enhetlig konsistens och appliceras på huvudet i 40 minuter. Resultatet blir behagligt överraskat - håret återfår sin glans och silke, det blir mycket mer lydigt, klåda och mjäll försvinna.

Hem Firming Masker

Ett annat vanligt problem hos den moderna mannen är den ständiga stress och negativa inverkan av miljöfaktorer. Som ett resultat är frisyren ständigt negativ, och stavarna förlorar sin styrka och hållbarhet. Det är nödvändigt att vidta åtgärder för att återställa dem. För att göra detta, använd en enkel mask för att stärka håret hemma.

De mest populära recepten är:

 • "Cognac". För dess beredning behöver du 50-60 ml burdockolja, 2 glas bronsalkoholdryck och 2 msk. skedar av flytande honung. Allt detta blandas och appliceras på håret i 30-40 minuter. Denna komposition förbättrar folliklarna och stavarnas tillstånd, stärker hårrotsystemet. Som en extra ingrediens rekommenderas det ibland att använda kycklingblommolja, men det här är för egen övervägande;
 • "Olja". Det strävar efter samma mål som en liknande närande mask, men en hel uppsättning 5 olika oljor används här. Det är bäst att blanda i 30-40 ml mandel-, burdock- och castor linolja och tillsätt sedan ytterligare 2-3 droppar lavendel och cypress. Denna cocktail tar ut håret med hälsa och styrka, skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön. Procedurens varaktighet är 45 minuter.

Hemmasker för håravfall

Det finns situationer när det inte sköts omhändertagande av håret, och hon började försvagas. Det logiska resultatet av en sådan händelseutveckling kan vara full eller partiell skallighet. Var noga med att kontakta en specialist med problemet.

Men för att förbättra de traditionella terapiproblemen rekommenderas det att använda enkla hårmaskar för alopeci hemma.

Följande anses vara bäst:

 • Lök och vitlök. Det är nödvändigt att blanda saften av 1 lök med 3-4 vitlöksklyfta. Om så önskas, tillsätt 20 ml neutral olja. Denna blandning appliceras i 30 minuter och tvättas bort. Verktyget stimulerar perfekt tillväxten av nya lock och strängar på grund av effekterna på hårbotten och hårrötterna direkt;
 • Mask baserad på infusion av röda chili peppar. Det orsakar en ökning av mikrocirkulationen och aktiverar vilande folliklar. Förbereda, blanda 30 ml ricinus eller burdockolja med 20 ml vegetabilisk tinktur. Procedurens varaktighet är 15 minuter.

Hemlagade hårmaskor - det bästa alternativet för självhårande hår. Det är nödvändigt minst 2-3 gånger om månaden att hålla sådana händelser.

Enkla hårmasker recept

Det är väldigt lätt att förbereda enkla hårmaskor. De orsakar inte allergier, främjar tillväxt, stärker håret, gör dem glänsande och silkesleka. Sammansättningen av enkla masker bara naturliga ingredienser: örter, ägg, grönsaker, frukter, oljor. Se även: Mayonnaise hårmask hemma

För att stimulera hårväxten är ett effektivt verktyg ett verktyg som öl. Dess regelbundna användning har ett positivt resultat för hårväxten, gör håret silkeslen och tjock, liksom naturlig glans.

Enkla hårmaskor är masker med yoghurt eller kefir, som är lämpliga för oljigt och torrt hår. För att göra detta, använd ett medel till cirkulära hår och gnugga i hårbotten och håret. Då ska håret täckas med plastfolie och värmas med en handduk och efter 15-20 minuter tvätta håret med varmt vatten.

Hårväxtmask

För att förbereda en sådan mask behöver du torr senap, som måste spädas i varmt vatten, göra en tjock vassle och sprida den över håret och hårbotten med långsamma rörelser, försiktigt gnugga produkten i hårrötterna. Wrap hår med plastfolie i 20 minuter, och tvätta sedan som vanligt.

Mask för håravfall

För en sådan mask behöver du följande ingredienser för masken: ricinolja 2 msk. skedar, tinktur av het varm peppar 1 msk. sked, någon schampo 2 msk. sked. Alla måste vara väl blandade och gnugga den resulterande produkten i hårbotten, lämna i 1 timme, och efter det att tiden har gått, tvätta produkten från håret.

Det vanligaste problemet som bekymrar många kvinnor är torrt hår och deras avsnitt. Om du har ett sådant problem, använd någon av följande masker i 2-3 veckor i rad.

 • Ta lika stora mängder burdock och ricinolja, tillsätt 2 gånger mer citronsaft, applicera blandningen i håret, sätt på en hatt eller linda upp huvudet med en handduk. Håll masken i ca 2 timmar. Tvätta av utan tvål och schampo istället med äggulor.
 • 200 gram finhackat rågbröd, fyll i varmt vatten och låt svälla i flera timmar i en emaljskål. Tillsätt sedan ägget och gnugga den välblandade blandningen i hårbotten. Skölj med varmt vatten efter 40 minuter.
 • God effekt ger mjölk och mejerimaskar, gnidning. Gnugga bara mjölk, grädde, kefir eller naturlig yoghurt i håret och hårbotten 30 minuter före tvätt.

Hur man använder hårmaskor hemma?

Innan du bestämmer typen av ditt hår och väljer ingredienserna för framtida mask, läs de enkla regler som måste följas i processen med att använda denna kosmetiska.

För det första kan endast en väl gnidad homogen komposition appliceras på håret. Naturligtvis måste den vara nyberedd. För det andra måste du hålla masken inte mer och inte mindre än den angivna tiden, och tvätta sedan håret ordentligt. För det tredje löses hårproblem gradvis. Bestäm vad som är viktigare för dig: hårväxt, glans eller brist på mjäll och tvärsnitt? Blanda aldrig flera masker i hopp om att få ett dubbelresultat. Effekten kan vara omvänd.

Masker för hår är bättre att använda kurser. Terapeutisk - minst 2 veckor dagligen, förebyggande - minst 1,5 månader 1-2 gånger i veckan. Bestäm vilket problem som är viktigast för dig och koncentrera dig på det. Använd masken en eller två gånger i veckan och byt till en annan mask efter en kort paus (10-15 dagar). För att förebygga sektionen eller förbättra hårväxten, kan du använda lämplig mask hela tiden 1-2 gånger om månaden.

Enkla och effektiva hårmaskor hemma

Maskan hemma är ett perfekt sätt att återställa den förlorade glansen och ljusstyrkan, lägga till volymen eller göra lockigt hår lydigt.

Effektiva masker för hårväxt

Dålig hårväxt är ett av de problem som kan uppstå i alla åldrar med någon.

Det finns många orsaker till korta tillstånd, såsom genetiska faktorer, ärftlighet, miljöfaktorer, stress, depression, graviditet och undernäring.

Torrjästmaske

Torrjäst innehåller protein, som håret består av, och även i jäst finns det vitaminer från grupp B och PP, som är ansvariga för deras snabba tillväxt och styrka.

 • två tsk. torr jäst
 • en halv kopp mjölk;
 • två konst. l. honung;
 • en halv kopp kefir.

Blanda jäst med mjölk och lägg i en timme på en varm plats. Lägg sedan till honung, kefir och puree.

Sprid långsamt blandningen över kammusslorna. En timme senare, skölj håret med vatten eller buljong. Det rekommenderas att upprepa efter 5 dagar.

Senapsmask

Senap gör håret att växa i en otrolig hastighet.

 • Art. l. jäst;
 • en halv kopp vatten
 • h. l. sockersand;
 • två konst. l. senapspulver;
 • en bit av honung.

Blanda jäst, vatten och socker och låt blandningen jäsas i en timme. Lägg sedan till senapspulver och honung. Gnugga blandningen i ditt hår.

Gåsmask med senap på huvudet ska hållas i minst en timme. Skölj med vatten och skölj med regelbundet schampo. Försök att upprepa allt i en vecka.

Brewer's Yeast Mask

Brewer's yeast närmar sig hår, stärker rötterna, ger dem glans.

 • Art. l. torr bryggerjäst
 • Art. l. mjölk;
 • två ägg;
 • Art. l. vilken olja som helst.

Blanda jäst och mjölk, jäsning i värme. Efter tillsättning av ägg och smör, slå försiktigt blandningen och smidigt applicera på huvudet. Du kan göra en hatt från väskan och handdukarna.

Tvätta av masken efter en eller två timmars användning. Jäst för hårets hälsa och skönhet är det effektivaste sättet om det används en gång i veckan.

Masker för hårdensitet

Ofta lite fet i rötterna och torr på spetsarna av tunt hår behandlas med produkter som lätta dem.

Citronmask

Citronsaft och vatten kommer att berika håret med glans och mjukhet!

Blanda alla i lika stora proportioner och massera håret med denna blandning, vänta sedan ytterligare 5 minuter före sköljning.

Det är också ett trevligt luktande förfarande för fint hår, vilket innebär att masken kan användas som luftkonditionering.

Avocado Mask

Avokado är en välsignelse för livlöst och tråkigt hår.

Allt som krävs:

Gör en blandning av potatismos i en mixer, massage huvudet med det och glöm det i 10 minuter. Bli av med resterna av masken med varmt vatten. Använd en gång i veckan.

Effektiv mask för håravfall

Att förebygga håravfall är ett allvarligt bekymmer för de flesta kvinnor runt om i världen.

Äggsmask

Blanda noggrant massage hårbotten. Värm upp huvudet genom att förpacka påsen och handduken och titta på TV i 20 minuter.

Bli av med masken med kallt vatten. Använd inte mer än en gång varannan vecka.

Bananmask

 • två mogna bananer;
 • Art. l. olivolja;
 • Art. l. kokosnötolja;
 • honung.

Vik allt i en skål och mixa med en sked. Puree borste för att fördela håret. Låt det suga i cirka fem minuter.

Skölj puré med varmt vatten. Upprepa på en vecka.

Yoghurtmask

Yoghurt är ett billigt och effektivt sätt att djupt konditionera för hår.

För att förbereda masken behöver du:

 • en kopp yoghurt;
 • Art. l. äppelcidervinäger;
 • Art. l. honung.

Sprid blandningen över hela längden. Ge håll i 15 minuter. Masken kan tvättas med kallt vatten och glömma proceduren i en vecka.

Hår fuktgivande masker

Studier har visat att effekten är bättre om du applicerar masken på våta lockar.

Mask med olivolja och honung

Honung och olivolja är bra fuktgivare. Dessutom är honung en naturlig antiseptisk.

Därför hjälper denna mask också med mjäll och hudirritation.

Oljan är rik på antioxidanter, så det förbättrar hårets elasticitet och har en oerhört föryngrande och lugnande effekt.

 • Art. l. honung;
 • Art. l. olivolja;
 • tre droppar mint eterisk olja.

Blanda alla ingredienserna i en liten skål. Applicera blandningen över hela längden och massage huvudet.

Du kan använda locket och lämna blandningen i en timme. Tvätta håret som vanligt. Upprepa på en vecka.

Olivolja och brunt socker

Allt som krävs:

 • h. l. brunt socker;
 • Art. l. olivolja.

Socker ska vara helt upplöst i olja. Applicera på huvudet och låt blöt i 30 minuter. Skölj med vatten, sedan schampo. Effekten är tillräcklig från 3 d 5 dagar.

Jordgubbsmask

Vitamin C-vitamin är allt du behöver för att bli av med torrhet.

 • 7 stycken mogna jordgubbar;
 • Art. l. honung;
 • Art. l. kokosnötolja.

Blanda alla ingredienserna tillsammans för att göra en puree. Applicera masken på vått hår. Låt det stanna kvar i ca 10-15 minuter.

Skölj med vatten. På grund av jordgubbar håret kommer att ha sin egen söta läckra lukt.

Enkla masker för hårglans

De enklaste hårglansmaskarna är äggyoghurt.

Äggsmask

Ägg är magiska små källor till protein, vitaminer, essentiella fettsyror och antioxidanter. De är perfekta för att ditt hår ser fantastiskt ut.

För normalt hår är det viktigt att använda äggula och proteiner. För oljigt hår - bara proteiner för torrt hår - bara äggulor.

Det är nog att använda tre slagna ägg på vått hår. I 20 minuter, glöm håret, skölj sedan med kallt vatten och schampo. Använd endast en gång i månaden.

Yoghurt för tråkigt hår

Håret njuter av yoghurt inte mindre än oss! Mjölksyra och mjölkfett i yoghurt tar bort dödsvågar, liksom fuktar.

Det räcker att massera torrt hår med en halv kopp yoghurt och titta på en film i 20 minuter. Skölj och tvätta som vanligt. Använd efter behov.

Reparationsmasker

De enklaste håråterställningsmaskerna: banan med avokado och aspirin.

Banan och avokado

 • medium banan;
 • ägg;
 • halv avokado;
 • två konst. l. honung;
 • tre konst. l. olivolja.

Rör allt i en monotont mush. Sprid över hela längden och glöm i 30 minuter, skölj sedan med en fuktgivande schampo. Använd två gånger i månaden.

aspirin

Lägg bara till aspirin, slipas i pulver, i en liten mängd schampo och massera till skumning. Salicylsyra i aspirin återupplivar och återställer hår. Gör det varje vecka.

Masker för lockigt hår

Naughty curls kommer att lägga släta linjer om du använder en av följande naturliga mirakelmasker.

Majonnäsmask

 • två konst. skedar av majonnäs;
 • halvmassad avokado;

Blanda potatismos i en skål tills det är gräddig. Applicera detta hemlagade hårbalsam, koncentrera sig huvudsakligen på tipsen. Tvätta av med vatten om en halvtimme. Gör det en gång i några veckor.

Bananmask

 • kvart avokado;
 • en halv banan;
 • tre konst. l. olivolja;
 • tre konst. l. majonnäs.

Sätt allt i en mixer och mash det. Applicera på huvudet och fördela kammusslan. Rör inte i 20 minuter. Skölj sedan med vatten och schampo.

Enkla masker för volym

Ibland saknar håret volymen. Hur man gör det? Med hemlagade masker! Kvinnor spenderar hundratals rubel på jakt efter lyxsträngar och köper dyra schampon.

Många vet inte att en av de bästa hårprodukterna finns på hyllorna i vår favoritbutik.

Mandelmjölk och Kokosolja

Mandel är en av de mest fantastiska produkterna, särskilt när det gäller hårvård.

 • fyra konst. l. mandelmjölk;
 • tre konst. l. äggvita;
 • två konst. l. kokosnötolja.

Blanda alla ingredienser i en skål och borsta försiktigt. Skölj med kallt vatten och schampo.

Blandning används tre gånger i veckan, och om håret är mycket skadat, använd dagligen i 8-10 dagar.

Aloe Vera

Skäm bort ditt hår med en naturlig mask genom att prova det här alternativet.

 • fyra konst. skedar av aloe vera juice;
 • tre konst. l. olivolja;
 • tre äggulor.

Blanda olivolja, aloe och äggula i en skål. Applicera på torrt hår med en pensel och lämna i 4-5 timmar. Du kan tillämpa det över natten för bättre resultat.

Skölj med en mild schampo. När det appliceras i 8-10 dagar kommer håret att få en hälsosam utseende och volym.

Förorening av miljön, sol exponering, klorerat vatten, överdriven tvättning av huvudet och styling skador håret mer än vi förväntar oss. Naturliga hårmaskor förbättrar kvaliteten och utseendet på strängarna avsevärt.Nästa Artikel
TOP 5 schampon från nits: de bästa produkterna och recensionerna