En blogg om skönhet och mode


En blogg om skönhet och mode

Oljiga hårmaskor - 9 effektiva recept hemma

Hej kära läsare!

Vem har oljigt hår, han står inför sådana problem som:

 • hår på rötterna blir snabbt smutsiga
 • en obehaglig oljig glans framträder
 • hår ful stämmer ihop

Kämpa med oljigt hår hjälper speciella masker som är lämpliga för fettkrullar. De neutraliserar den ökade utsöndringen av subkutan fett och tar bort oljig glans.

Det är bäst att använda produkter som citronsaft, senap, alkoholmask (de torkar hårbotten).

Använd för lockar

Masker för feta hårrötter har sådana användbara egenskaper:

 • torka hårbotten
 • minska sekretionen av subkutant fett
 • ta bort oljig glans
 • bli av med daglig shampooing
 • behandla mjäll

Korrekt applikation

Innan du förbereder receptet, granska ansökan tips för att korrekt förbereda och applicera en hårmask:

 1. För att göra ditt hår mindre tjockt måste du sluta äta mycket feta och stekta livsmedel. Efter ca 2 veckor ser du att lockets utseende kommer att märkbart förbättras.
 2. Före användning på hårprovverktyget. Du måste se till att du inte är allergisk mot någon komponent. Applicera därför en liten mask på handleden i 30 minuter. Titta på reaktionen. Om det inte finns klåda, rodnad, bränning, använd sedan en mask.
 3. Gör inte en mask om du har mikroskador på hårbotten (sår, nackdelar, repor).
 4. Blandningen måste gnidas in i rötterna med massörrörelser.
 5. Var noga med att värma ditt huvud med ett duschlock och en handduk.
 6. Håll masken på huvudet i 30-40 minuter.
 7. Tvätta håret med varmt vatten med hjälp av schampo.
 8. Skölj krullarna med hushållsspolning.
 9. Applicera en mask kurs i minst 1 månad och gör det regelbundet varje vecka (2 gånger). Detta är det enda sättet att uppnå ett bra resultat.

Bäst recept

Senapsmask

Detta recept hjälper inte bara till att bli av med överdriven sekretion av talg, men stoppar också förlusten, förbättrar tillväxten. Torkar också hårbotten.

Vi behöver 2 matskedar varje. senapspulver och mandelolja, 1 tsk. socker, äggula och 3-4 droppar eterisk olja.

Lös upp senapspulveret i varmt vatten för att bilda en tjock vassle. Tillsätt resterande ingredienser, blanda noggrant och applicera blandningen på rötterna med massrörelser i 20 minuter.

Skölj låsen med en naturlig sköljning efter tvätt.

olja

Använd inte bara en olja för fet hår, för att inte förvärra situationen, men var noga med att lägga till till exempel citrusjuice, eteriska oljor, lökjuice.

recept:

Vi mixar på 1 bord. sked burdock, kokosnöt, olivolja, 1 stolov.l. citrusjuice (apelsin, grapefrukt eller citron) och lägg även till 4 droppar citruseter (apelsin, citron eller grapefrukt - att välja). Applicera Masochka på rötterna i 40 minuter.

ägg

Äggsmask klarar av oljig glans, gör krullarna mjuka, silkeslen, ger naturlig glans.

Applicera endast produkten på rent, tvättat hår.

recept:

 1. Ta 2 äggulor, försiktigt gnugga dem med en sked och lägg till 1 bord. sked av brandy (eller ersätt brandy med vodka). Gnugga blandningen i rötterna och håll i 30 minuter.
 2. 2 äggulor blandas noggrant med 2-3 bord. skedar av yoghurt med låg fetthalt. Gnugga först i huden och applicera sedan på trådarna. Håll på huvudet i 40 minuter.

Med havsalt

Hanterar perfekt problemet med havssalt. Det rensar mycket väl huden från smuts, talg, mjäll, varefter håret inte kommer att bli så snabbt förorenat.

Ta 3 bord. skedar av havssalt (ta bara bra salt), 4 droppar te-trädeter.

Håret ska vara lite fuktigt före appliceringen. Applicera på huden med massörrörelser. Lämna produkten på huvudet i 2-3 minuter och tvätta sedan av det.

Använd 1 gång i 2 veckor eller 1-2 gånger i månaden.

kefir

Med ökat oljigt hår hjälper inte valfri kefir, vassle.

Med kefir kan du laga olika recept. Välj den som bäst passar dig och applicera den på ditt hår.

recept:

 1. Applicera kefir på huden och krullarna i 30 minuter, skölj sedan med vatten.
 2. Ta äggula, 1 msk. sked brandy och kefir. Gnugga blandningen i huden och lämna i 35-40 minuter.
 3. Blanda på 1 bord. sked kefir, aloejuice, örttekoko (till exempel kamomill, nässla, burdock eller andra örter), 1 te l. citronsaft, honung. Gnid den beredda blandningen i rötterna och vänta 30 minuter, skölj sedan.
 4. Vi behöver en halv kopp kefir och 4 droppar eter (till exempel citron, apelsin, lavendel, ylang-ylang, tea tree). Blanda blandningen och applicera på huden och krulla i 40 minuter.

citronsyra

Ett av de mest effektiva recepten för fet hår är citronmask. Det torkar huden, neutraliserar överdriven sekretion av subkutan fett, eliminerar glans.

recept:

 1. Lägg till 1 bord till äggula. l. brandy och citronsaft. Gnugga in i rötterna och lämna i 30 minuter.
 2. Blanda på 1 bord. sked aloe juice, citronsaft, honung och äggula. Massage i huden i 30 minuter.

Med eteriska oljor

Använd eteriska oljor för att förbättra utseendet på lockar, nämligen bli av med oljig glans, mjäll, förlust, gör dem silkeslen, elastisk, mjuk och smidig.

För oljigt hår, använd sådana estrar: citron, apelsin, mint, grapefrukt, tea tree, bergamot, ylang-ylang, eukalyptus, enbär, cederträ, lavendel och andra.

Ester kan läggas till balm, masker, schampon. För att göra detta, ta en del av verktyget och tillsätt 3-4 droppar eter, tvätta sedan ditt hår.

Gör också ett ansikte kam. Applicera 3 droppar eter till träkammen och kamma lockarna i längd i 5 minuter. Upprepa detta förfarande 2-3 gånger i veckan.

alkohol

Alkoholtinkturer och masker torkar huden helt, efter det att håret blir mindre förorenat, ser rent och snyggt längre ut.

recept:

 1. Blanda äggulor från 1 bord. sked vodka eller brandy (tillval), 1 tsk. sked av honung, aloe juice, citronsaft. Applicera på rötterna genom att massera i 30 minuter.
 2. Vi behöver 1 bord. sked av gräs (ta 1 gräs att välja mellan - nässla, björkblad, kalendula blommor). Fyll med vodka (100 ml). Och sätt i 5-10 dagar att insistera på en mörk plats. Därefter spänna och gnid in i rötterna 2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer. Om det inte finns någon tid att vänta tills läkemedlet är infunderat, köp en färdig calendula tinktur på ett apotek och tillämpa.

balsam

För att förbättra resultatet rekommenderar jag att du använder hemlagade sköljningar.

Det kan vara vinäger, citron eller örtsköljning.

Applicera äppelcidervinäger för att skölja, citron, örter (mint, kamille, citronsmör, kolsfoot, linden, plantain, salvia, nässla, björkblad).

För att förbereda örtsköljning ta 2 tabeller. skedar av gräs till 1 liter vatten. Fyll gräset med kokande vatten, vänta tills agentens infusioner, svalna. Därefter spänna det och skölj efter tvättning av hår. Applicera det 3 gånger om 1 månad. Ta sedan en paus och byt sköljning till ett annat recept så att det inte finns någon missbruk.

För att göra ättika eller citron balsam, ta 1 liter varmt vatten och 2 bord. skedar av äppelcidervinäger (eller citronsaft). Skölj håret med denna lösning 3 gånger i veckan i 1 månad.

Det bästa varumärket och hemlagade masker för fet hår - i en recension

Oljig, obehaglig att skaka sken; otrolig föroreningshastighet gråtande, klibbande mjäll livlösa istappar som inte passar i en frisyr - det här är inte hela listan över de problem som ägare av fet hårtyp regelbundet möter. De måste tvättas dagligen för att se mer eller mindre välskötta. De behöver ständigt kontakta trichologer för medicinska och kosmetiska förfaranden. De får dig att sitta på koldioxidfria dieter. Och självklart krävs särskild vård för att ta hand om dem. I synnerhet finns det speciella masker för oljigt hår, med torkningsegenskaper, vilket för en stund gör att du glömmer bort de flesta ovanstående problem.

Utnämning av masker för fet hår

Till att börja med är det värt att förstå hur masken fungerar mot fet hår för att kunna applicera det korrekt. Först måste det ta bort de yttre tecknen på denna typ av trådar. De flesta av dessa verktyg (både butikshandlade och hemgjorda) klarar framgångsrikt många problem:

 • ta bort oljig glans
 • kontrollera sebaceous körtlar, minska mängden utsöndrade hemligheter,
 • torkades;
 • Ge inte curls snabbt bli smutsiga;
 • lindra gråtande fläckar av mjäll
 • göra livlösa istappar i en elegant kaskad av välskötta hår;
 • underlätta installationsprocessen;
 • eliminera behovet av daglig tvättning av huvudet.

Längs vägen, med hjälp av masker för fet typ hår, kan du lösa andra problem om de är avsedda:

 1. för tillväxt
 2. för densitet
 3. att stärka;
 4. från att falla ut
 5. mjäll;
 6. mot uttunning.

Någon mer som en mask för oljigt hår hemma, eftersom det har en mer naturlig komposition (ägg, kefir, senap, oljor, etc.). Andra föredrar att köpa en färdig version av butiksproduktionen med parabener, sulfater, men samtidigt är det oerhört effektivt och nästan omedelbart effektivt. Här, som de säger, är det en smakfråga. Men man måste komma ihåg att de alla kräver speciella tillämpningsregler.

Envis statistik. Blondar har mycket sällan hår av fetttyp. Ofta drabbas av denna olycka brunetter och brunhåriga kvinnor.

Hemligheter att använda kokosnötolja för hårvård.

Regler för ansökan

Butiks- och hemmamaskar för fet hår kommer endast att fungera om du använder dem korrekt. Var därför säker på att läsa applikationsanvisningarna för de första och reglerna för matlagning - för den andra.

 1. Undersök betyg av de bästa maskerna (en av dem presenteras nedan). Välj 2-3 lämpliga alternativ.
 2. Kolla in recensionerna. Lämna 2 produkter du gillar.
 3. När du köper försummar du inte råd från en specialist för att göra rätt val.
 4. Läs anvisningarna för användning.
 5. Som regel appliceras masker för fet hår uteslutande på hårbotten, där talgkörtlarna är belägna.
 6. Var försiktig med masker som innehåller oljor (alla grönsaker, kosmetika), eftersom de är för tjock och oljig konsistens, vilket kan förvärra tillståndet för trådarna. Om deras användning är nödvändig, se till att sådana masker inkluderar rödpeppar, tinkturer, senap, vodka etc.

Det återstår att ta reda på vilken mask för fet hår som är bättre att välja. Vill du ha en snabb åtgärd, är inte begränsad i medel, är inte rädd för att vänja sig vid de kemiskt aktiva ingredienserna, lita på den moderna skönhetsindustrin - då märkesvarorna från butiksproduktionen för dig. Du föredrar naturliga ingredienser, du letar efter fler budgetalternativ, du är rädd för tillståndet för dina smärtsamma strängar, du övar farmors recept - i så fall kommer folkmedicinska läkemedel att hjälpa till.

Användbar rådgivning. Prova en mycket effektiv, men viljestrategi för fet hår. Sluta äta för fet, stekt, oljig mat. Du kommer att bli förvånad över att efter 2 veckors förändrad näring kommer tillståndet hos strängarna att förbättras avsevärt.

Brand masker för fet hår

De bästa maskerna för fet hår samlas särskilt för dig i ett litet betyg som gör att du kan navigera i varumärken och priser.

 1. Hårbottenbehandling - Mask för fet hårbotten. Moroccanoil. Israel. $ 140.
 2. Mask för oljig skalp med citronoljaolja. Orising. Spanien. $ 100
 3. Astringent Mask - en mask för fet hår. Heliga landet. Israel. $ 36,6.
 4. Cool Orange Scalp Conditioner - Rengöringsmask för fet hårbotten med det vackra namnet "Cold Orange". Lebel. Japan. $ 32.
 5. K.Therapy Purifying Matt mask Oljig hår är en läkningsmask för fet hår med en mattifierande effekt. Lakme. Spanien. $ 31.
 6. Minska lera - masken baserat på lera för oljig hårbotten. Selektiv. Italien. $ 22,9.
 7. Absorberande lera pasta för fet hårbotten. Kapous Professional. Ryssland. $ 6,6.
 8. Mud slappna av stressmask med mallow extrakt. Konstant Delight. Italien. $ 4,8.
 9. Brödmask för fet hår. DNC. Ryssland. $ 1,4.
 10. Mask för hår på grund av lera av Saki-sjön. Djuprengöring för fet hår. Med Formel. Ryssland. $ 1.

Dessa är de mest effektiva maskerna för fet hår, som har passerat ett flertal laboratorietester och test. Dessutom kan nätverket hitta mycket positiv feedback om dem. Så studera, välj och läka dina strängar så att de ser fantastiska ut. Om det inte finns några begränsningar i ekonomin är det naturligtvis bättre att köpa apoteksmedel från kända varumärken. I synnerhet kommer bra produkter från Israel, vilket inte är så mycket kosmetika som medicinska preparat.

Detta är intressant. Den första prevalensfaktorn som provar fett och hårfettighet är ärftlighet, genetisk predisposition. Och bara den andra är vägen för livet.

Hemlagade recept

Hemmagjorda masker för fet hår från de produkter som du alltid kan hitta i ditt kök eller som en sista utväg i ett första hjälpen kit kan vara ett bra alternativ till varumärkesprodukter. De är naturliga, de har ingen kemi, allergier och andra biverkningar är mycket sällsynta. Men för behandling av sådant problematiskt hår finns inget bättre.

Beroende på kompositionen

 • Senapsmask

Det bästa är masken för fet hår med senap, vilket kan göras ett par gånger i veckan enligt följande recept. Blanda noggrant i en emaljgryta med 30 gram senapspulver, varmt vatten, olivolja, granulärt socker och rå äggula. Fukta hårets tips med någon kosmetisk eller vegetabilisk olja. Applicera den beredda kompositionen på hårrötterna. Sänk ner huvudet, massera det bra, kamma genom strängarna, jämnt fördela torkmedlet. Använd en duschlock, gör en handduksturban. Håll i 15 till 30 minuter. Tvätta omedelbart med mycket varmt vatten med en stark brinnande känsla.

Utmärkt hjälp för att klara den feta skinnreceptens hemlagad mask för oljigt hår med ägg och kefir. Den första produkten närmar sig, den andra - stärker. Ett glas fettfettkaka med en rå kycklingägg. Gnid in i rötterna, fördela sedan med en hårborste längs hela längden av trådarna. Håll under isolering från en halvtimme till 1,5 timmar.

Behandlingsmaskan av lera för fet hår är lämplig för de som, förutom deras fettighet, upplever andra svårigheter: förlust, mjäll, uttunning, avitaminos etc. Det bästa sättet att klara uppgiften är den Kil-blå kosmetiska leran. Blanda 50 gram blåpulver med 20 ml citronsaft, rå äggvita, 2 matskedar honung. Vid behov späd ut med destillerat vatten. Åtgärdstid - högst 20 minuter.

 • Kockolja

Många skriver att burkmask för fet hår är bra för att närma rötterna och bota håravfall. Men det bör inte glömmas att oljan innehåller en mycket oljig konsistens, som kan förvärra tillståndet för strängarna av denna typ. Var därför säker på att det förutom receptet finns torkning, aggressiva ämnen: senap, kanel, lök, vitlök eller vätskor som innehåller alkohol. Värm 30 ml burdockolja på vattnet (ångbadet), blanda med rå äggvita och 10 g slipad chilensk peppar. Håll tills starkt brinnande eller 15 minuter (max).

Beroende på funktionaliteten

 • För tillväxt

Mycket bra mask för tillväxt av fet hår från tinkturen av rödpeppar, som i mängden 2 matskedar som ska blandas med mosad 1 mogen avokado.

För att förhindra att trådarna hänger med livlösa istappar, försök receptet för en hemlagad mask för densiteten av fet hår. Blanda 50 gram använda kaffegrunder med samma mängd kamilleavkokning. Lägg till 7 droppar tea tree och ylang-ylang eteriska oljor.

 • Att stärka

Eliminerar oljig glans och ger näring till rötterna, förhindrar förlusten, en mask för att stärka fet hår. 3 skivor med röd varm peppar häll ett glas vodka. Lämna i 10 dagar på en mörk plats. Blanda med ricinus och kardborreoljor (tesked) före användning. Sammansättning gnid i hårbotten, blöt i 2 timmar under en handduk.

Du kan göra en ganska brännande och täppt men mycket effektiv mask för att oljigt hår faller ur lök och vitlök. De behöver slipa till en puré, blanda 2 matskedar, utspädd med olivolja eller burdockolja till önskad konsistens. Gnid in i rötterna. Skölj av efter 15-20 minuter. Så att krullarna inte har en obehaglig vitlökslök lukt, efter proceduren kan du skölja dem med vatten och äppeläger löst i det.

Biet masker för oljig mjäll hår är överraskande i sin lätta förberedelse och maximal effektivitet. Krossa färsk, saftig rödbetor till ett purétillstånd och inte pressa saften, gnugga i hårbotten och rötterna i 20-30 minuter.

 • För fint hår

Följande recept på en hemlagad mask för oljigt och tunt hår kommer att öka din frisyrvolym och densitet. Blanda 50 ml jojobaolja med 2 råpipade proteiner. Tillsätt 5 droppar geraniumeter.

Förtvivlan inte om naturen har gett dig oljig hårtyp. Först, se till att dessa är de gener som det inte finns någon medicin på. När allt kommer omkring är provocerande faktorn väldigt ofta din egen livsstil (självklart, fel), men du kan klara dig själv. För att förbättra tillståndet hos de oljiga, kommer alltid smutsiga strängar att hjälpa masken som beskrivs ovan. Och oavsett vilket val du gör - butik eller hemma. Det viktigaste är att använda dem klokt för att uppnå maximal nytta.

Masker för oljigt hår hemma: matlagningsmetoder

Masker för fet hår hemma kan förberedas på egen hand med hälsosamma hårprodukter. Masker av honung, senap och lera hjälper till att återställa den normala funktionen av talgkörtlarna.

Damm, sot, luftförorening av luften - de trogna följeslagarna i stadsborna. Under dessa förhållanden är håret oavbrutet aggressivt. Bland de negativa effekterna av detta problem är störningen av talgkörtlarna som reagerar på effekterna av skadliga ämnen.

Körtlarna försöker skydda hårbotten, börja intensivt producera en hemlig sebum. För att normalisera sebaceous utsöndringar och bli av med oljig glans, använd masker baserade på honung, kefir, ägg och andra användbara produkter.

Äggsmaskar

Kosmetologer förklarar användbarheten av ägg enligt följande: de (ägg) för hår är som gödselmedel för växter. Ju mer regelbundna du gör, desto friskare är hårbotten och den frodiga frisyren. Användningen av medel på grundval av ägget är särskilt viktigt med problemet med talgkörtelns hyperaktivitet. Men överdriv det med användningen av dessa produkter är inte värt det.

Av denna anledning rekommenderas användning av protein och äggulor i kombination med andra komponenter som kompletterar deras åtgärder. I det här fallet kommer håret att vara mjukt och lättsamt.

Åtgärden av denna mask är avsedd att förbättra hårbotten, stimulera blodcirkulationen och normalisera talgkörtlarna. Förväntad effekt:

 • stärka rötterna
 • eliminera glans
 • hårelasticitet.

För att uppnå detta resultat används denna kosmetiska (som alla andra) minst en gång i veckan. Under samma period kan du använda andra masker, balm, sköljningar, tinkturer för fet hår.

preparatet:

 • 1-2 äggulor (mängden beror på hårets längd) bryts in i en lämplig storlekskontainer;
 • tillsätt 1-2 timmar sked brandy;
 • Tillsätt 1-2 timmar med en sked vatten.

Ingredienser blandas och denna massa är täckt med hår. Det är lämpligt att använda denna borste för hårfärg. Därefter måste du bära en tyg eller plastlock och på toppen av det för att knyta en varm handduk. Masken tvättas av efter 20-30 minuter. För noggrann tvätt av hår använd lämplig schampo.

Med vodka

Denna mask för matlagning och åtgärd liknar den första. Men cognac ersätts med vodka eller alkohol. Alla rekommendationer för applicering är lämpliga för denna kosmetiska.

Honungsmask för fet hår

Överflödigt fett som produceras av körtlarna gör håret tyngre, blockerar tillgången till näringsämnen och syre. Allt detta påverkar deras hälsa och styrkan på rötterna negativt. Därför bör listan över behandlingar för fet hår innehålla extremt användbara honungsbaserade masker.

Beredningsmetod:

 • 2 matskedar honung upphettas i ett vattenbad;
 • tillsätt 1 timmes sked aloe juice
 • 1 äggula;
 • 1 bordssked lökjuice;
 • 1 timmes sked gräddfil.

Alla komponenter i masken blandas noggrant. Den beredda massan appliceras på smutsigt hår, eftersom målet är att förbättra hårbotten. Sätt på en plastlock (du kan använda klädesfilm). Wrap ditt huvud med något varmt. Kosmetisk tvätta av efter 30 minuter.

Senapsmask

Senap är ett erkänt hårväxtstimulansmedel. Dessutom rengör det effektivt hårbotten, vilket är viktigt för hyperfunktion hos talgkörtlarna. Senapbaserade masker ska hållas i 35-40 minuter. Huvudet måste värmas på något lämpligt sätt: Använd en terryhandduk, halsduk, sjal.

Maskinsammansättningen

 1. 1 matsked senapspulver;
 2. 1 skedsked kosmetisk grön lera.
 3. 1 hl av honung.
 4. 1 matsked vatten.

Beredning och applicering av masken

I en rymlig tank häll vatten. Om honungen är tjock smälta den i ett vattenbad. Tillsätt till vatten och rör om. Tillsätt citronsaft. Lera och senapspulver tillsättes i små portioner med kontinuerlig omröring.

Applicera på hårbotten med en färgborste. Om inte, kan du fördela massan med fingrarna. Täck ditt huvud med plast och en scarf. Skölj med varmt vatten efter en halvtimme med tillsats av schampo.

Kefir mask

Kefir är en effektiv behandling för fet hår. Denna mejeriprodukt ger näring och fuktar dem. Kefir innehåller alla vitaminer, spårämnen och ämnen som är nödvändiga för hårbotten: A, E, C, kalcium, mjölksyrabakterier, levande jäst. Den föreslagna masken appliceras på hårrötterna.

Kosmetikens sammansättning:

 • 150 ml kefir;
 • 1 matsked torr senap
 • 1 msk burdock eller mandelolja;
 • 1 äggula
 • 1 hl av honung.

Maskberedning:

 • senap hälles i en behållare med kefir, omröres tills en homogen massa;
 • tillsätt smör
 • tillsätt äggula och honung.

Alla komponenter, långsamt, blandade. Den färdiga massan appliceras med en borste på hårrötterna. I slutet av denna process täcker du huvudet med en handduk. Efter 30 minuter tvättas med shampoo.

Gelatinmask

Gelatinbaserade masker har en lamineringseffekt. De kan göra oljigt hår skrymmande och snyggt. En annan positiv effekt är elimineringen av delade ändar. För att förbereda denna effektiva kosmetiska produkt behöver du:

 • 1 msk gelatin;
 • ½ kopp varmt vatten;
 • 1 tl används oftast schampo.

Om gelatin inte löser sig bra, måste du låta det stå ett tag i vatten och först efter det att det blandas. Vattenbadet kommer också att hjälpa till att påskynda processen att framställa ett terapeutiskt medel. På det smälter gelatin snabbare.

Masken appliceras på vått hår. Huvudkåpa ingenting. Håll i 15-20 minuter och tvätta av med varmt vatten.

Mask för fet hår baserat på henna

I motsats till populär övertygelse fläckar färglösa henna inte hår. Det närmar dem och gör dem mer hållbara, återställer strukturen. Fördelaktig effekt på hårbotten, exfolierande döda celler och eliminering av mjäll. Henna stimulerar blodcirkulationen och därigenom förstärker rötterna.

Maskernas sammansättning:

 • 1 paket färglöst henna;
 • ¼ koppar varmt vatten (inte kokande vatten);
 • 2 äggulor.

Om så önskas, lägg till lite äppelcidervinäger i masken. Han kommer att ge hår glans och elasticitet.

Maskberedningsprocess:

 1. Henna hälls i ett glas eller en keramisk behållare.
 2. Vatten tillsättes i små portioner, blandas kontinuerligt.
 3. Tillsätt äggulorna.

Det borde finnas en massa med en konsistens med halvt kräm. Kompositionen appliceras på rötterna, försiktigt gnuggar in i huden. Sedan appliceras på håret, sprider sig över hela längden. Täck huvudet med plastfolie, linda en halsduk, näsduk eller handduk. Håll masken i minst en timme. Tvätta sedan av med varmt vatten.

Sköljande fettigt hår

Efter applicering av någon kosmetisk produkt för fet hår, är det nödvändigt att genomföra en sköljningsprocedur för välbefinnande. Det kräver avkok av örter som är lämpliga för denna typ av hårbotten och hår. Med ökad produktion av sebaceous körtelsekretion är följande örter användbara:

För framställning av avkok är det nödvändigt att häll 2 msk grönsaksråvaror 1 liter kokande vatten. Då är det nödvändigt att täcka behållaren med lock. Därefter insisterar buljongen på 1-2 timmar. Den färdiga produkten kan inte filtrera genom en sik eller ostklaff. Men i det här fallet kommer det att ta en mer noggrann shampooing.

Masker för fet hår: hur man uppnår maximal effektivitet

Ökad greasiness, oljig glans, oförskämd utseende, fast ihop strängar, snabb förorening, tung lukt - det här är inte alla problem som ägarna av fettigt hår står inför. Ofta lider de också av ett antal relaterade problem: mjäll, brist på fukt, för mycket förlust, gallring. Det konsoliderar inte ens det faktum att nästan aldrig har problem med elektrifiering och splittrade ändar.

För att avhjälpa situationen behöver du en noggrann behandling som föreskrivs av en tricholog. Hans mål är att normalisera sebaceous körtlar i huvudet, som producerar för mycket talg. Tyvärr finner inte alla medel och tid för sådan behandling. Därför är ofta den enda vägen ut kosmetiska masker för fet hår - från ledande tillverkare eller tillagade hemma.

effektivitet

Ett högkvalitativt märke eller väl valda hemma mask mot fet hår eliminerar nästan alla sina tecken:

 • eliminerar fettighet och oljig glans;
 • torkar;
 • förenklar styling, gör den mer hållbar och långvarig;
 • ger en välskött, städad look;
 • skapar volym och visuell effekt av densitet
 • eliminerar behovet av regelbunden tvättning av huvudet;
 • ger en trevlig arom.

Inget behov av att fokusera på sådana masker, som bara tar bort greasiness. Leta efter multifunktionella verktyg som, förutom ovanstående problem, kommer att spara dig från ett antal relaterade:

 • aktivera tillväxt
 • stärka och närma rötterna
 • kommer att befria från en alltför stor förlust
 • eliminera mjäll
 • fukta;

Med hjälp av masker i kampen mot fett är det viktigt att förstå en sak: det här är kosmetiska produkter och inte terapeutiska medel. De fixar problemet på ytanivå, visuellt. Även om de påverkar de subkutana körtals sebaceouskanalerna och minskar sebumproduktionen är detta en tillfällig effekt. Så snart ansökningsdatumet slutar (och det är vanligtvis begränsat till 1-1,5 månader), kommer alla svårigheter att återvända. Därför är det fortfarande värt att tänka på att konsultera en tricholog och full terapi.

Detta är intressant. Blondiner står nästan aldrig inför problemet med fet hår - tvärtom lider de av överdriven torrhet. Men för brunetter blir det ofta en riktig plåga. I brunhårda kvinnor är sannolikheten att bli ägare av denna typ ungefär 50/50.

Märkesklassificering

Att hitta rätt betyder att det är logiskt att gå till en av de kosmetiska butikerna. Dyrt och billigt, premium och massmarknad, närande och fuktgivande, professionellt och vanligt - sortimentet av masker för fet hår är fantastiskt och gör att du tar en mer ansvarsfull inställning till valet.

För att inte gå vilse i denna sort presenterar vi uppmärksamma TOP-10 av de bästa kosmetiska produkterna som torkar ut och eliminerar den oljiga glansen:

 1. Matt Mask K-Therapy Rening - matting, med ett komplex av svavelsyra aminosyror och zink. Lakme (Spanien). $ 24,7 (6x15 ml).
 2. Hårmaskinsförstärkning - orange stramning. Helig frukt (Israel). $ 23,47 (250 ml).
 3. H-Tea Tree - fuktgivande, med tea tree extrakt. Honma Tokyo (Japan / Brasilien). $ 19,21 (300 ml).
 4. 100% naturlig. Normaliserar talgkörtlarna i huvudet. Sibirina (Ryssland). $ 12,63 (200 ml).
 5. Hårbehandling Bergamot och olivolja - näringsrik, med bergamot och olivolja. Banna (Thailand). $ 7,09 (300 ml).
 6. Balansera hårmaskens återställande och förstärkning - balansering, för att stärka och återställa, för hår, oljig vid rötterna och torka på spetsarna. EO Laboratorie SPA (Ryssland). $ 3,64 (200 ml).
 7. Mask System Balance - för mjäll, med propolis och timjan extrakt. Nexxt Professional (Tyskland). $ 3,63 (200 ml).
 8. Adsorberande, för oljigt och fettigt hår med en aminosyra sebon-normaliserande komplex och rosa lera. Vitex (Vitryssland). $ 2,78 (450 ml).
 9. Organic Macadamia Oil Hair Mask - med macadamiaolja. Planeta Organica (Ryssland). $ 1,72 (200 ml).
 10. För djuprengöring, med lavendel, cypress, kaolin. DNC (Ryssland). $ 1,1 (100 g).

Brand masker används för fet hår

Om tillståndet av fet hår är helt försummat, och det finns ingen tid att besöka trichologen, kan du köpa lämpliga masker på apoteket. De har en terapeutisk och kosmetisk effekt som verkar direkt på huvudets talgkörtlar. Men var beredd att betala en stor summa pengar för dem:

 1. Behandling av hår hårbotten lera maske - bekämpning, med medicinsk lera mot mjäll, psoriasis, seborré. Sea of ​​Life PRO (Israel). $ 50 (500 ml).
 2. För fet hårbotten, med lera. Selective (Italien). $ 22,34 (100 g).
 3. Maschera Söt Grassa - seboreguliruu mask för fet hår med ett aktivt komplex Polyquaternium-37. Optima (Italien). $ 14,52 (150 ml).
 4. O Oljehärdig hårmask - skalning för fet hårbotten. Sistem4 (Finland). $ 13,11 (100 ml).
 5. Impacco Capelli Talasso - maskschampo för fettigt hår. Guam (Italien). $ 12,93 (250 ml).

När du köper apoteksmaskar, glöm inte bort deras terapeutiska effekt och läs noga instruktionerna (speciellt kontraindikationer). Men kom ihåg att efter allt det mest idealiska alternativet är ett preliminärt samråd med en specialist.

Användbar rådgivning. Innan du köper någon butik eller apoteksmask för fet hår, först granska recensionerna. Var särskilt uppmärksam på bristerna, så att du senare inte blir besviken i köpet.

ansökan

Med märkesmasker är det mindre problem, inte bara för att de direkt kan appliceras på huvudet, vilket innebär att de inte kräver tidskrävande förberedelser. De åtföljs av detaljerade instruktioner om hur och hur ofta de ska användas. Ibland måste du träna hemma med läxor, eftersom inte alla ögonblick skrivs i receptet. För att göra allt rätt, följ de allmänna reglerna för deras ansökan.

utbildning

Få människor vet att det är nödvändigt att lagra en märkesbaserad hårmask inte i badrummet, men i kylskåpet. Men innan appliceringen ska det från och med i förväg för att få det att vara vid rumstemperatur.

Applicera medel för fet hår bör vara på ett smutsigt, inte tvättat huvud. Det finns två förklaringar till detta. För det första har de vanligtvis en rengöring, peeling effekt. För det andra kommer överskottstvätt att stimulera subkutana körtlar för ytterligare talgproduktion.

ingredienser

För framställning av hemlagade masker tas vanligen produkter med en torkningseffekt:

 • senap;
 • gelatin;
 • grönt te;
 • kosmetisk lera (det bästa i detta fall - vit och grön);
 • alkohol tinkturer, vodka, brandy;
 • bröd;
 • citrusfrukter;
 • peppar;
 • vitlök;
 • äppelcidervinäger;
 • äggvita.

Om du föredrar fytoterapi, använd avkok och örtinfusioner för masken, som har en fördelaktig effekt på huvudets subkutan körtlar och förbättra tillståndet hos fet, fettigt hår:

 • Hypericumperforatum;
 • ekbark;
 • burdock root;
 • lime blomma;
 • mor och styvmor;
 • ung nässla
 • pepparmint;
 • rosmarin officinalis;
 • fräken;
 • hoppkeglar.

Du kan också lägga till eteriska oljor som normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna i huvudet:

 • citron;
 • bergamott;
 • mint;
 • ceder;
 • cypress;
 • tall;
 • eukalyptus;
 • enbär;
 • ingefära;
 • kryddnejlika.

Om dessa ingredienser är närvarande i märkesmasken du köpt, kan du vara säker på att det definitivt kommer att gynna fet hår.

Men med grönsaker och kosmetiska oljor, var extremt försiktig. Oftast lämnar de bakom en fet film, vilket bara förvärrar tillståndet av fet hår. Det enda villkoret för vilket de kan användas: Minsta mängd i kompositionen plus ytterligare torkningsingredienser.

beredning

Det är bättre att blanda alla ingredienser i en metallfri maträtt. Många ignorerar detta råd, och undrar då varför verktyget inte fungerade. Oxider kan bildas som negativt påverkar tillståndet av fet hår.

Honung, kefir, vatten, örtdekok bör värmas något i en mikrovågsugn eller ångas för att förbättra den termiska effekten. Men överdriv inte det med temperaturen: 35 ° C räcker till. Annars kommer äggvita att krulla, och då blir det svårt att kamma ut sina vita flingor, och det kommer inte att ha någon torkningseffekt. Eteriska oljor och ampull vitaminer i kontakt med heta ämnen kan också förlora sina fördelaktiga egenskaper.

Blandningen bör ha en homogen konsistens utan klumpar. För att uppnå detta blanda ingredienserna en efter en. Det är för det första till exempel späd senapspulveret med vatten, och tillsätt sedan endast till de resulterande pasta de övriga ingredienserna som anges i receptet. Enhetligheten hjälper också till att uppnå en nedsänkning eller konventionell bländare.

Om blandningen är för flytande (det kommer att tappa ur håret), tillsätt något mjöl till det - vete, råg, majs. Hon kommer att ta bort överdriven fettighet. Om täthet tvärtom visade sig vara onödigt, häll buljong eller infusion av medicinska örter, vilket eliminerar fettinnehållet i pastaen (listad ovan).

Det här ögonblicket gäller både varumärkes- och hemmasker. Var inte lat och ta dig tid att testa om det inte blir ett allergen för dig. Detta kommer att undvika mycket problem senare. Testkontroll utförs på de områden där huden är den tunnaste och känsligaste. Dessa inkluderar:

Tender hud på dessa ställen reagerar snabbt på irriterande ämnen. Det är nog att smörja det med ett försäljningsmedel (bara så tunt som möjligt!), Tvätta av det efter 10 minuter och spåra reaktionen. Frånvaron av klåda, ohälsosam rodnad, utslag, brännande känslor innebär att masken säkert kan användas för det avsedda ändamålet.

infliction

Torkmasker mot fettlighet skiljer sig från de andra eftersom de kräver applicering på hårbotten och håret själv. De gnids in i rötterna för att normalisera sebaceous körtlar och eliminera de associerade symtomen (stoppa prolaps, lindra mjäll). Gör det bättre med dina fingrar och gnugga blandningen på avdelningarna. Det är emellertid inte nödvändigt att engagera sig i självmassage, eftersom det stimulerar subkutana körtlar för att öka talgproduktionen.

Håren själva ska behandlas längs hela längden för att rengöra dem av fettighet och ge dem ett mer välskött utseende. Du kan göra det med dina palmer eller en speciell bred tofs.

Det finns en viktig nyans som inte bör ignoreras. Om rötterna är feta, och ändarna är torra, måste den senare fuktas i någon varm olja (olivolja, grönsaker, burdock) - för att återfuka och sedan gnugga blandningen i huden.

Trots allt är det långa håret knäppt på toppen.

Uppvärmning är inte nödvändigt, men det kommer att förbättra effekten. En duschlock och en handduk är allt du behöver.

Åtgärdstiden bör anges i anvisningarna för märkesmasker och i receptet - för hemmet. Eftersom det finns många torkning och även irriterande ingredienser i deras komposition, bör de inte lämnas för natten. En timme (max) räcker för att starta nödvändiga biokemiska processer. Ofta, efter 15-30 minuter kan du tvätta av.

tvätta

Masker mot fettighet måste tvättas enligt ett speciellt system. I det här fallet bör vattnet vara vid rumstemperatur och schampo - från en speciell serie (helst apotek), utformad för fet hår.

 1. Skölj först masken noggrant under rinnande vatten.
 2. Applicera sedan minsta mängd schampo. Tvätta huvudet, inte för mycket borttagen med självmassage. Skölj av igen under rinnande vatten.
 3. Sänk huvudet i bassängen med den tidigare beredda örtlösningen (200 ml buljong eller infusion per 1 liter vatten). Håll i 30-60 sekunder.
 4. Häll sedan en hink på huvudet med vatten, sura med citronsaft eller äppelcidervinäger (för 500 ml vatten - 1 msk. L.). Som ett alternativ - lägg till några droppar essentiell olja.

Torka håret efter alla dessa manipuleringar måste vara mycket försiktiga. Inget behov av att gnugga dem med en handduk, skruva loss, pressa. Bara blöt och låt det torka utan att använda en hårtork. Och först efter det, kammade försiktigt (du kan med tillsats av eterisk olja, som har torkningsegenskaper). Experter rekommenderar inte att du använder balsam och balsam i denna procedur.

Ytterligare tips

Du kan köpa den dyraste märkesmasken, eller välja det mest effektiva hemmet, beundra recensioner om vilka fyller hela Internet och gör allt strikt enligt instruktionerna, men du får fortfarande inte resultatet. Faktum är att fet hår är en av de svåraste att ta hand om. För att förbättra sitt tillstånd är det oftast inte tillräckligt med kosmetika i sig. Därför kommer parallell övervakning av ett antal användbara tips att ge den förväntade åtgärden:

 1. I oljiga hårschampon borde det inte finnas silikoner (i kompositionen förefaller de som substanser som slutar i -tikonol, -kone, -tikon) och lipidkomplex. De är tunga.
 2. Mask för fet hår ska vara lätt, luftig, krämig konsistens.
 3. Försök att tvätta ditt hår inte mer än 2-3 gånger i veckan. Varje gång före detta, använd en mask. Hel kurs - 12-15 procedurer.
 4. Oljigt hår ska tvättas på morgonen, eftersom på kvällen producerar talgkörtlarna maximalt talg.
 5. Huvudet ska skyddas mot höga temperaturer (de ökar sekretet hos talgkörtlarna): från varmt vatten, värmeverk (ploek, strykjärn, hårtork), öppet solstråle, bad och bastu.
 6. Frekvent kamning och massageprocedur med fet hårtyp är förbjuden.
 7. För ett tag, vägra att ta hormonella, antidepressiva läkemedel och antibiotika.
 8. Tvätta huvudbonaden ofta, som du bär hela tiden.

Och en annan mycket effektiv rådgivning. Vid användning av maskerna, minimera kosten (eller hellre vägra) kryddig, kryddig, stekt, fet, syltad mat och söta läskedrycker.

Om varken varumärken eller hemma maskerade försvagade och håret var lika fettigt och ljuvt, var noga med att fråga trichologen om hjälp. Du kan behöva en fullständig behandling.

Hemlagade recept

Med senap

Lös upp senapspulveret med varmt vatten i ungefär samma proportioner för att få en krämig blandning. Hemlagad senapsmask kommer inte bara att ta bort greasiness och torra, men hjälper också till att öka tillväxten. Tiden är en kvart i timmen.

Fler masker med senap finns i en separat artikel.

Med lera

Recept 1. Upplös 30 g gröna kosmetiska lerpulver med vatten vid rumstemperatur till en krämig konsistens, tillsätt 1 msk. l. naturlig 4% äppeläger. Tiden är 20 minuter.

Recept 2. 30 g kaolin (vitt kosmetisk lerapulver) utspätt med 1% kefir till en krämig konsistens, blanda med 75 g grön paprika, renad från frön och renad i en bländare. Tiden är 20 minuter.

Med kefir

Blöt 100 g rågbrödsmulka i 150 ml 1% kefir. Lämna i 30 minuter. Vispa noggrant. Tiden är ungefär en timme. Den här närande kefirmasken kommer att lindra inte bara fettighet utan ger också fet hår ett mjukt och välskött utseende.

Med dimexidum

Blanda 50 ml citronsaft (utan skal), 1 ampull retinolacetat och tokoferol, 10 ml koncentrerad dimexidum. Konsistensen kommer att bli flytande - bara promaknit hårbotten och hår den. Åtgärdstid - 20 minuter.

På de terapeutiska och kosmetiska egenskaperna hos Dimexidum och reglerna för användning av masker för hår med honom i kompositionen, läs länken.

Från att falla ut

Blanda 50 ml peppartinktur, 20 ml brandy, 20 ml smält macadamiaolja, 30 ml citronsaft (kan torkas), 10 g flytande naturlig honung, 2 råa äggvitor, piskad i skumtillstånd. Tiden är en kvart i timmen. Masken appliceras exklusivt på rötterna. Glöm inte att förhandla tipsen med olivolja.

Firande rötter

Häll 20 g levande jäst 200 ml frisk infusion från Hypericum perforatum. Låt i 10 minuter röra om. Häll 20 ml brandy brandy och citronsaft (du kan med zest), tillsätt 1 rå ägg. Tiden är 20 minuter. Masken appliceras exklusivt på rötterna.

fuktgivande

Blanda 150 ml pepparmintinfusion, 15 ml citronsaft, 1 tsk. vitlök juice, 75 g aloe massa, 50 g honung, 2 råa ägg. Tid - en halvtimme.

mjäll

Blanda 30 ml varm honung, 10% gräddfil, aloe juice, 1 tsk. vitlökjuice. Späd 150 ml pepparmyntsbuljong. Tid - en halvtimme.

Oljigt hår ger alltid mycket problem och förstör intrycket av bilden av sitt utseende. Men masker är de kosmetika som kan förbättra sitt tillstånd och till och med eliminera ett antal associerade symtom. Det viktigaste är att hitta ditt varumärke (eller recept).

Hemlagade masker för fet hår - de bästa recepten och recensionerna

Fat curls ger många problem till sina ägare. Vi måste ofta använda schampo, tillämpa medel för densitet och volym, bekämpa regelbundet mjäll och seborré. Orsaker till talgkörtorns överdriven aktivitet ligger ofta i hormonell obalans, såväl som i livsstil. Övervägande i kosten av kryddig, kryddig, liksom söta rätter och leda till kränkningar av hårbottenprocesserna. Oljiga hårmaskor är effektiva både för att återställa inre arbeten och för fuktgivande torra ändar.

Regler för att göra hemlagade masker för fet hår

Vad ska man göra med fettigt hår? Kommer att lösa problemet med naturliga föreningar. Att observera enkla rekommendationer är lätt att ta hand om lockar:

 1. Koka uteslutande i keramik eller keramik för att undvika oxidationsprocessen.
 2. Var noga med att kontrollera maskens sammansättning på reaktionen innan du behandlar hårbotten;
 3. Ytan på epidermis bör vara fri från sprickor och skador.
 4. Skölj med varmt vatten, för att inte ytterligare förbättra sekretionen av körtlar;
 5. Om håret är oljigt vid rötterna och spetsarna är torra används masken endast på rotområdet, skäret behandlas separat med näringsrik balsam.

Hemmasker Tips

Om du har blivit oljig krullar är det värt att använda återställande kosmetiska produkter en gång i veckan. Rätt shampoo ska kombineras med en balsam som appliceras på den huvudsakliga tillväxtzonen och till spetsarna.

De viktigaste rekommendationerna är:

 • För att minska fettighet kan du använda avkok av kamomill, nässla, maskros, kolfoot;
 • perfekt torkad, gör lockar frodig och voluminös lera, henna, spannmål och potatisstärkelse;
 • ett uppvärmningslock används i stor utsträckning för att förbättra effekten;
 • genomföra läkningsprocesser upp till två gånger i veckan
 • Innan du tvättar med schampo eller applicerar en mask, behövs en hårbottenmassage.

Användbar video: Hur blir jag av med fet hår?

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hemlagade recept maskerar mot fet hår

Optimal vård för fet hår kräver regelbunden djuprengöring. För att återställa arbetet med talgkörtlarna är att genomföra naturkosmetiska förfaranden. Ger pomp och volym, krullarna längre förblir glänsande och smuliga.

Mask för fettigt hår vid rötterna

Med egna händer kan du normalisera lipidbalansen, minska intensivt arbete, minska fet hår. För att stärka och täthet, öka tillväxten av vilande folliklar, måste du använda traditionella metoder. Allmänna villkor förbättras, mjäll och irritation försvinner.

ingredienser:

 • 20 gr. henna;
 • 10 gr. lera;
 • 6 droppar bergamoteter.

Tillverkning och användningsmetod: Häll pulvret med varmt te, vänta tills det bryts i ungefär en halvtimme. Blanda leran med färglös henna, fördela till områdena torra rötter med fem / sju centimeter. Tätt omslagen film, vänta sextio minuter.

Mask för fettigt hår och torra tips

För att eliminera fet hår, samt skydd mot brittleness över hela längden, rekommenderas att använda naturliga ingredienser. Förfarandet har en utmärkt effekt på tråkiga, livlösa färgade strängar, vilket ger dem mjukhet och glans. För att underlätta vikning och smärtsam upplösning av fläckar, upprepa försiktighetsprocedurerna två gånger i veckan.

ingredienser:

 • 40 ml sur mjölk;
 • äggula;
 • 5 ml vitamin B2.

Produktion och appliceringsmetod: vispa surmjölken med en visp med en äggula och en vitaminlösning. Den färdiga blandningen bearbetar torra obehandlade trådar över hela tillväxtområdet. Hur ska det vara varmt, lämna för att fungera i fyrtiofem minuter. Tvätta som vanligt.

Video recept: Mask för fett vid rötterna och torka på spetsarna

Mask för tillväxt av fet hår med senap

Maskens aktiva komponenter gör att du kan påskynda de metaboliska processerna i glödlamporna och ge näringsämnen. För att påskynda tillväxten och stärka, recitera folkrecept två gånger i veckan. Oxygen andning förbättras, håret blir starkt och fjädrande.

ingredienser:

 • 20 gr. senapspulver;
 • 50 ml infusionsnät;
 • 5 ml mandelolja.

Produktion och appliceringssätt: Blanda pulvret med infusionen för att få en homogen konsistens, tillsätt fröolja. Sprid senapsmasken på det basala området av otvättade strängar, lämna i tio / tolv minuter, skölj på vanligt sätt.

Mask för att stärka fet hår med vitaminer

Det ger ett snabbt resultat mot nedfall, en naturlig procedur som används hemma. Att mätta stammarna med användbara ämnen längs hela längden, samt att påverka formationsprocesserna i glödlamporna, att utföra minst tre gånger i månaden.

ingredienser:

 • 50 ml kamilleavkokning;
 • 25 droppar retinol;
 • 15 droppar tokoferol;
 • 2 ampuller av vitamin B 5;
 • 2 ampuller vitamin B12.

Produktion och appliceringsmetod: sätt in resterande ingredienser i ett varmt ansträngt avkok, fördela vätskemassan på rena trådar med en pensel. Efter bearbetning, vrid försiktigt filmen och låt den fungera över natten. På morgonen skölj med äppelcidervinäger utspädd med vatten.

Mask för densitet och volym

Regelbunden korrekt vård kommer att minska överdriven fetthalt i rotområdet, lindra mjäll och peeling. Förfarandet med tomatjuice ger den nödvändiga tjockleken och fluffigheten i håret, så att du kan spara stilen längre.

ingredienser:

 • 2-4 tomater;
 • 20 gr. risstärkelse;
 • 6 droppar rosmarin eterisk olja.

Produktion och appliceringsmetod: pressa juice från massa från saftiga mogna tomater, kombinera med stärkelse och doftande droppar. Massfördelningen fördelas på rötterna och den huvudsakliga tillväxtzonen och lämnar ändarna fri. Efter tjugofem minuter kan du spola.

Mask från att falla ut

För behandling av hår från riklig håravfall och brittleness är det värt att använda hemlagade förstärkare. Aktiva komponenter återskapar snabbt rotansystemets tillstånd, fyller underskottet av de nödvändiga elementen. Under lågsäsongen, genomföra en kurs av förebyggande förfaranden, av tre / fem sessioner.

ingredienser:

 • 20 gr. pepparrot;
 • 15 ml sesamolja;
 • 4 äggulor.

Förberedelse och användningsmetod: Hacka fräsch pepparrot på kombina, skriv in resterande komponenter. Sprid tjock våt jämnt vid rötterna och lämna i tjugo minuter. Skölj, som vanligt, om olja kvarstår, skölj med vatten och vinäger.

Mask för glans med konjak och citron

Ett effektivt recept som torkar fettigt hår gör att du kan få tjocka, voluminösa lockar, utan att tunna spetsarna och huvudområdet av tillväxten. Den återupplivande masken hjälper till att återställa krullarna efter färgning, när rotfettinnehållet bevaras och tipsen börjar splittras och bryts.

ingredienser:

 • 25 ml cognac;
 • 10 ml citron;
 • 15 ml druvolja.

Produktion och appliceringsmetod: I en varm alkoholhaltig dryck för att komma in i sur juice och lätt fuktighetsgivande olja. Behandla den våta blandningen med en flytande blandning, avvika lite från början av tillväxten. Du kan slutföra omhändertagandet i femtio / åttio minuter.

Video recept med äggula och brandy hemma

Fuktgivande mask med kefir

Masken från fermenterade mjölkprodukter ger ett välskämt utseende till feta tråkiga krullar. Normal fukt normaliseras utan viktning och ökar den ökade utsöndringen.

ingredienser:

 • 25 ml kefir;
 • 20 gr. kockost;
 • Ampul av vitamin B5.

Produktion och appliceringsmetod: från en yoghurt, mjuk stallost och vitamin för att förbereda en homogen massa, kan spädas ut med mineralvatten. Sprid limmassan på rena, våta strängar, vänta minst en timme. Curd blandning för att tvätta av vanligt sätt.

Nourishing mask med olivolja

För restaurering av dimsträngar efter sommar ultraviolett och havsvatten, samt skydd mot magnetisering och låga vintertemperaturer för fetttypen, är det värt att använda näringsförfaranden. Normaliserad vatten-lipidbalans, lödda porösa områden av nagelbandet.

ingredienser:

 • 15 ml olivolja;
 • 20 gr. gelatin;
 • 3 droppar ingefäraester.

Produktion och användningsmetod: rör kristallerna i grönt te tills de är fullständigt upplösta, sätt i en heliumpasta i den uppvärmda oljan och doftande droppar. Fördela från rötterna till fyra / sex centimeter, omedelbart efter tvättning, var noga med att värma och värma i varmt läge. Skölj efter en timmes åtgärd. Läs mer om fördelarna och användningen av olivolja för hårvård här.

Återställningsmaskan med lera

Den bästa masken för fetttyp gör det möjligt för en vecka att glömma formlös styling, ökad greasiness och brist på pomp och volym. Djupt påverkar de intracellulära nivåerna, rensar och torkar, gör krullarna mjuka och lätta.

ingredienser:

 • 20 gr. lera;
 • 30 ml öl;
 • 2 ampuller av vitamin B6.

Produktion och användningsmetod: Blanda favoritljudet med den berusande drycken, tillsätt pyridoxin. Intensivt gnugga massan i hårbotten, efter att ha lämnat de aktiva ingredienserna i en kvart i timmen kan du använda istället för schampo.

Mask för tunt oljigt hår med ägg och honung

Stärka tunna, livlösa strängar, återställ naturlig glans och hållbarhet tack vare ett bevisat recept. Naturliga komponenter har en fördelaktig effekt på strukturen av nagelbandet i slutet.

komponenter:

 • 3 ägg;
 • 25 gr. honung;
 • 20 gr. havregryn flingor.

Produktion och appliceringsmetod: Från havregryn för att förbereda en flytande uppslamning, i den kylda, tillsätt slagen ägg med honung. För att bearbeta rena våta krullar, varma, vänta ca två timmar, skölj med kallt vatten så att proteinet inte krullar.

Brödmask med havsalt

För mycket oljigt hår finns ett recept som ger maximal tjocklek och hälsosamt välvårdat utseende. Förfarandet tillåter dig också att påskynda tillväxten och bli av med hårbottenirritation.

ingredienser:

 • 30 gr. rågbröd;
 • 15 gr. havsalt.

Produktion och appliceringsmetod: Häll varm grönt te över brödköttet, rör om intensivt, tillsätt vita kristaller till mushen. Efter att ha bearbetat rotområdet, sätt på duschlocket och slut på tio minuter.

Äggsmask med aloejuice

Ger näring och hydratisering utan att täppa till kanalerna och aktiverar inte extra utsöndring. En mjuk effekt på stamstrukturen gör att du kan lödda den stratifierade skadade nageln, och grönsaksjuice ger en antiseptisk effekt.

ingredienser:

 • 3 ägg;
 • 20 ml aloejuice;
 • 3 droppar orangeeter.

Produktion och appliceringsmetod: vispa de kombinerade ingredienserna med en visp, använd den färdiga äggmasken till en våt chock från början av tillväxten till skivorna. Håll under en film och en handduk i minst en timme, skölj sedan som vanligt.

Video: Effektivt recept med ricinus och persikaolja, aloe och honung

Oljemask

För att återställa pH-balans, mättnad med fettsyror samt förebyggande av nederbörd. Vi rekommenderar att fettypen tillämpar detta näringsförfarande. Vitamin- och mineralcocktail ger tillräcklig näring och hydratisering, som används för profylax två gånger i månaden, med plötslig håravfall, håll fem / sex sessioner i rad.

ingredienser:

 • 20 ml burdockolja;
 • 5 ml sheasmör
 • 4 droppar ylang ylang eter.

Produktion och appliceringsmetod: Uppvärm de närande oljorna i ett vattenbad, späd med rosmarinbuljong och tillsätt doftdroppar. Bearbeta hela rotområdet och längs tillväxtlinjen. Göm under en uppvärmningskåpa, låt handla i två timmar, skölj med organiskt schampo.

Användbar video: Hur bli av med fet hår hemma

Recensioner om användningen av populära recept

Sedan tonåren är håret hela tiden oljigt, var jag tvungen att tvätta det varje dag. Masken med eteriska oljor hjälpte mig, nu volymen varar i fyra dagar, medan jag inte använder extra medel.

Valeria, 33 år gammal

Trött av att bry sig om fet hårbotten, så jag bestämde mig för att måla mig själv för att torka rötterna. Men det fanns också en nedgång, jag var tvungen att vända mig till populära recept. Efter applicering av masken med henna fästes rötterna, krullarna blev tjockare och skenigare.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>Nästa Artikel
15 bästa svarta hårfärgerna