Mask med exotisk hår arganolja


Arganolja är ett oöverträffat verktyg vars läkning förmåga är oumbärlig i modern kosmetologi. Dess exklusivitet är endast jämförbar med sådana dyra produkter som tryffel och svart kaviar. Och den här dyrbara oljan har verkligen magiska egenskaper, som kan återfå livet till det svagaste håret. Så varför är så unika masker med arganolja?

Argan produkt - flytande marockansk "guld"

I dalen av Atlasbergen i Marocko, växer under de tuffa torkarnas villkor ett "evigt ungdomsträd" - Argan. Denna växt, som lätt överlever under den brännande solen, är utrustad med en otrolig livskraft. Dess frukter liknar vagga stora oliver. Det är från dem att den helande oljan, kallad "flytande guld i Marocko", bryts över hela världen.

Den exklusiva och höga kostnaden för arganolja beror på dess komplexitet. För att få två liter oljig produkt skördas 12-14 träd. Och detta är 100 kg Argan-frukt, innehållande 30 kg fröer, vilket ger bara tre kilo kärnor. Hela processen med oljeutvinning är uteslutande manuellt arbete av marockanska kvinnor. Soltorkade frukter de rensar av fibrer och bryter ett skal med en sten, extraherar kärnor från dem. För kosmetiska och terapeutiska ändamål tillverkas produkten genom kallpressande råa nukleoler. För mat - de stekas tills en trevlig nötsmak bildas.

Helande effekt på hår

Tillverkare av VIP-kosmetika för hårvård lägger särskild vikt vid produkter som innehåller Arganolja. De är väl medvetna om att "marockanskt guld" är en elixir för utmattade, livlösa strängar, splittrade ändar och försvagade rotfolliklar.

Basen av arganolja är Omega-fettsyror och vitaminer A och E, som matar håret i hårbotten, förhindrar förlust av fukt i håraxlarna och saktar åldrande på cellulär nivå. Det är också en underbar lösning rik på antioxidanter och växtbaserade antibiotika, vilket gör oljan bakteriedödande. Anti-aging steroler och triglyceroler ockuperar inte de sista platserna i oljens biokemiska sammansättning. Den första främja aktiv hårväxt, stärka rotlökarna, sakta ner processen med grått hår. Den andra - agera på strängarna lugnande och göra dem smidiga och silkeslen. Även med hjälp av produkten med naturliga fungicider som finns i den, kan du bli av med mjäll och seborré.

Regelbunden användning av arganolja för håråterställning motiverar fullt ut sin kostnad. Det kommer att ge omfattande vård från rot till spets och hjälpa till att stärka håret som faller ut, reparera skadade och skydda försvagat hår. Med det kan du alltid glömma om de sjukdomar som är förknippade med problem hår.

Regler för användning av masker

Arganolja är utrustad med en stor mängd användbara egenskaper, vilket gör att den kan ingå i masksammansättningen, som intensivt regenererar och skyddar hår från aggressiva effekter. Men den multifunktionella elixir används sällan i hemmet kosmetologi av två skäl - den höga kostnaden och rädslan för oljiga substanser som kan öka hårets fettinnehåll. Men det här mycket effektiva verktyget är värt pengarna och lämnar inte en obehaglig glans på locken. Till skillnad från andra kosmetiska oljor har den en mycket lätt textur.

För att undvika valsningar och öka effektiviteten hos masker med hjälp av en unik oljekanna, om du följer de enkla tipsen:

 • 1. Arganolja i ren form innehåller många biologiskt aktiva substanser som kan orsaka allergier. Därför bör du, innan du inkluderar den i sammansättningen av hälsoskyddsmassor för hår, testa för individuell tolerans. Om produkten efter ett par timmar inte orsakar obehagliga känslor kan den användas.
 • 2. Masker med arganolja för hår används huvudsakligen för torkade och spröda strängar. Men om oljigt hår behöver vård, måste masken nödvändigtvis innehålla torkningsingredienser - citronsaft, alkoholkomponenter eller äggvita.
 • 3. För att göra oljan bättre öppen bör den värmas upp i badet.
 • 4. Argan återställande blandningar appliceras på både smutsigt och tvättat hår. Effekten blir densamma.
 • 5. Blandningar med olja kan appliceras på tre sätt: gnid in i roten, smörj hela längden på håret eller bara deras tips.
 • 6. Efter applicering av maskerna behöver håret skapa en "växthuseffekt". För att göra detta borde du lägga ett fukttätt lock på huvudet och bygga en turban från en varm handduk ovanpå.
 • 7. Tidpunkten för aktiva åtgärder av arganolja - från en timme till två. Det beror helt på de relaterade komponenterna som utgör masken.
 • 8. När det gäller masker - "gröt" kan bli bortskämd med olja, om du inte håller fast vid dess proportioner som anges i receptet. En stor mängd olja är svårare att tvätta av håret. I en sådan situation kommer sköljning av huvudet med varmt citronvatten eller örtavkokning att hjälpa till.
 • 9. Behandlingsförloppet med arganläkningsprodukt är utformat för 10-14 procedurer vid en frekvens av två gånger under veckan.

Ursprungliga recept

Oljedoseringen justeras beroende på längden på strängarna och hårets densitet.

 • Klassisk kompress från arganolja. Lätt värm palmerna med varm olja och gnid försiktigt in i rötterna med massörrörelser och sträck dem sedan längs ytan av trådarna. Isolera och lämna i ett par timmar.
 • Argan Balsam. Masken med effekten av balsam appliceras (endast på strängarna) med händer fuktad i en liten mängd olja. Höghastighetsbalsam behöver inte tvättas.
 • Firande olja. Kombinera argan och burdockolja (2 matskedar) och applicera på torrt hår. Mycket effektiv mask appliceras vid de första tecken på skallighet.
 • Fuktighetsgivande blandning med eteriska oljor. En tesked arganolja blandad med två teskedar olivolja, tillsätt äggula och 5-10 droppar estrar av salvia och lavendel. Denna mask kommer inte bara att återfuka krullarna utan också ge dem en delikat arom av örter.

Användningen av hemlagade masker med Arganolja är en magisk effekt som kan göra håret "som i reklam". Med hjälp av sådana hälsoprocedurer kan du skapa en flytande och silkeslen hårkaskad utan dyra salongprocedurer.

Användningen av arganolja för hår - masker hemma

En av de sällsynta och värdefulla kosmetika är marockansk olja. Endast i norra delen av den afrikanska kontinenten växer ett prickigt träd med ljusgula frukter. Arganben, mogning i semi-desert terräng, blev grunden för produktionen av en magisk produkt.

Använd arganolja för hår

 • vitamin E;
 • karotenoider;
 • fytosteroler;
 • organiska syror;
 • skvalen;
 • fytosteroler;
 • triterpenalkohol.

Användbara egenskaper för hår:

 1. Fuktar och mjukar;
 2. Neutraliserar exponering för höga temperaturer, ultraviolett strålning;
 3. Hårenhetens struktur återställs;
 4. Stör störningar
 5. Folliklar förstärks;
 6. Tillväxten aktiveras
 7. Bryr sig om hårbotten
 8. Förhindrar mjäll, peeling.

Kontraindikationer - individuell intolerans. Skadorna kommer att utesluta tidigare provning vid armbågen.

Användningen av arganolja för hår

Arganolja för hår kan användas i kompositioner eller i ren form, behandlingstips eller torra, skadade områden. Hemma, balsam, balsam och sprays används för att stärka och återställa krullarna. Folk recept med smör Marockaner skapade med egna händer, används både för behandling av hår och för skonsam omsorg.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Var kan man köpa?

Marockansk hårolja kan köpas på apoteket. Denna naturkosmetik erhålls på bästa sätt - genom kallpressning. Priset på olja beror på doseringen och företaget hos distributören: 55 ml - 550-800 rubel, 30 ml - 250-400 rubel. Det är mer lämpligt att köpa olja med sprutmunstycken eller droppstopp.

De bästa recepten maskerar med arganolja för hår

De fördelaktiga egenskaperna hos arganolja används ofta i hemmagjord kosmetologi. Regelbundet tillämpning av olika metoder för att använda medicinska hemma masker kan du bli ägare av blanka friska krullar. Effekten på naturligt hår är fantastiskt - det omsluter varje krull, vilket ger det glans, styrka och elasticitet.

Hårförlustmask

Resultatet: ett recept på en mask med arganolja, en beprövad tonik för hår. Vid kraftig förlust, använd en sju dagars kurs.

ingredienser:

 • 28 droppar arganolja;
 • 14 gr. kakaopulver;
 • 6 gr. ingefära.

Beredning och appliceringsmetod: sätt in näringsrik olja och orientalisk krydda i ett torrt doftande pulver. Blanda väl, tillsätt en avkok av nässla före gräddfilen. Gnid in i rötterna och massera huvudet i tre minuter. Bär en skyddande duschlock, motstå masken och oljan i organen för håret i ytterligare tio minuter. Tvätta citrusbuljong, istället för en balsam för att använda växtbaserad infusion.

Hårväxtmask

Resultat: effekten av olja på hårbotten har en fördelaktig effekt på folliklarna, vilket aktiverar tillväxten av krullar. Om du använder ditt hemhjälp korrekt, kommer ditt hår att växa 2-3 cm per månad. Applicera arganolja för att uppnå maximal effekt över natten.

ingredienser:

 • 23 droppar arganolja;
 • 12 gr. senap;
 • 20 ml mjölk.

Förberedelse och appliceringssätt: Utsätt senapspulver med varm mjölk, tillsätt marockansk olja. Distribuera uteslutande på rotzonen med en pensel. Åtta minuter efter appliceringen skölj med naturligt schampo. För fint hår, använd dessutom sköljning med keratin.

Mask för tips

Resultat: användningen av arganolja suger upp stratifierat hår. Motståndskraften återställs, krullarnas naturliga glans ökar. För skadat och torrt hår, applicera minst tre gånger på åtta dagar.

ingredienser:

 • 16 droppar arganolja;
 • 9 droppar druvolja;
 • 3 gr. sheasmör
 • 2 droppar palissandereter.

Beredning och appliceringssätt: Kombinera arganolja med bär och smält shi, blanda noggrant för att komma in i etern. Sprid på rent fuktigt hår med en svamp, skölj med en pappershandduk efter fyrtio minuter.

Mask för fettigt hår

Resultat: Främja en mild rengöring, normalisering av pH-nivån i hårbottenmaskan av arganolja.

ingredienser:

 • 15 droppar arganolja;
 • 7 droppar salvieolja;
 • 18 ml kefir;
 • 12 gr. blå / grön lera

Förberedelse och användningsmetod: kombinera varm kefir med kosmetisk lera och tillsätt andra komponenter. Sprid hemmedlet baserat på arganolja på området 3-5 cm under rötterna. Efter tjugo minuter, tvätta krullarna med en neutral baby shampoo, skölj med kalendula extrakt.

Mask för torrt och sprött hår

Resultat: Hårvård med arganolja bidrar till mättnaden av organiska syror, vitaminer. Krullarna blir mjuka, elastiska, kompositionen täcker varje krull med en skyddande film, från brittleness, tvärsnitt och exponering för solljus.

ingredienser:

 • 26 droppar arganolja;
 • 15 gr. öljäst;
 • 2 yolks;
 • 4 droppar palissandereter.

Beredning och appliceringsmetod: Späd jästpulveret med en varm skorpa av kamomill, tillsätt näringsrik olja och äggulor. Slår till en likformighet med en visp, skriv in etern av rosenträ. Applicera på torra lockar, retreating tre / fyra cm från rötterna. Bära en hatt och linda huvudet med en hårtork för att värma upp med varm luft. Efter en halvtimma tvättar du locken med ett fuktgivande schampo med baobabolja.

Mask för färgat hår

Resultat: Masker med oljor är oumbärliga för håråterställning efter alla typer av färgning, även biovärden. Återställer den porösa strukturen, ger en hälsosam glans, förhindrar att receptet som skapas av hemmet kosmetologi blir intrasslat.

ingredienser:

 • 27 droppar arganolja;
 • 6 droppar olivolja;
 • 20 gr. råg kli;
 • 14 ml aloe juice.

Förberedelse och appliceringssätt: Ång buljongen med linddekok, på en mixer för att bli en homogen mush. Introducera kyld saftig juice och oraffinerade närande oljor. Sprid på våta lockar, insvept med film och en varm handduk för att vänta en kvart i timmen. När du tvättar rester av masken använder du organisk linjeshampo, varefter du måste applicera en balsam för färgade och skadade lockar.

Mask för fuktgivande och närande hår

Resultat: arganolja för torrt hår eller dehydratiseras, kompenserar för brist på vitaminer, syror och fukt. Använd en beprövad, enkel mask för att återhämta sig från den brännande sommarsolen och skydda mot temperaturförändringar på vintern.

ingredienser:

 • 28 droppar arganolja;
 • pyridoxinampull;
 • 11 droppar veteolja;
 • 17 gr. honung.

Förberedelse och användningsmetod: Lägg till marockansk olja, flytande vitamin och fuktgivande veteolja till den smälta blomman. Applicera mask med argan för hår på rena, torra strängar. Blötlägg kompositionen, täckt med en hatt och en handduk i ungefär trettio minuter. Efter det angivna intervallet tvätta krullarna med ett avkok av grapefruktskinn.

Mask för skadat hår

Resultat: medicinska recept för arganhårolja återställer varje hår, limar vågar och fyller upp porösa områden. Med överdriven brittleness rekommenderas att man utför en tio dagars kurs av masker.

ingredienser:

 • 7 ml arganolja;
 • 2 ml jojobaolja;
 • 7 ml cognac;
 • 3 vaktelägg.

Förberedelse och användningsmetod: kombinera piskade ägg med uppvärmnings kosmetiska oljor och konjak uppvärmd till 50. På kvällen fördela den helande massan över hela hårväxtområdet. Bär ett duschlock, ovanpå en varm passande vinter (en handduk glider av under sömnen). Tåla proceduren hela natten, på morgonen tvättas med ett sulfatfritt schampo.

Videorecept: Användbara egenskaper och användningen av arganolja i hemmet

Marockanska oljebrukanvändningar

Jag applicerar arganolja för hår direkt efter toning eller färgning. Strängar försvinner inte, och färgen varar längre.

Hem hårvård gör att du alltid kan se ut som en miljon. Arganolja fuktar perfekt utan att väga krullar.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Hårmaskor med arganolja: användningsfinesser

Arganolja är en unik läkande produkt. Det kan förvandla tunt, livlöst hår till starkt och silkeslen, stärka rötterna och lösa många problem i hårbotten.

Utan tvekan

Arganolja innehåller högst användbara ämnen:

 • Fettsyror - ger strängar ett utmärkt skydd mot yttre stimuli (ultravioletta strålar, frysningstemperaturer, överdriven användning av hårtork eller tång) och hjälper till att sakta ner processen med cellfading.

Syror utgör ca 70% av oljens sammansättning. Organiska syror - har helande egenskaper och en uttalad antifungal effekt.

Det är därför som arganolja kan användas som ett grundläggande verktyg för att bli av med mjäll. Steroler är organiska ämnen som är kända för sin anti-aging effekt. De hjälper till att förhindra utseendet av tidigt grått hår, förbättra metaboliska processer och närma krullarna.

Steroler aktiverar produktionen av kollagen och elastinfibrer, varför strängarna slutar falla ut, blir starkare, börjar växa bättre.

 • Polyfenoler är naturliga antioxidanter som perfekt slät hår. Oavsett vilket tillstånd trådarna är i, kan polyfenoler göra dem jämn, smidig, lägga till glans.
 • Vitaminer A, E - aktivera regenerering av skadade celler, hjälpa till med förnyelsen, därför återställer de sköra, splittrar slutar väl.
 • Således används arganolja i stor utsträckning i kosmetologi för återvinning av lock som kräver full näring, förstärkning och fuktighet.

  Applikationsfunktioner

  Arganolja som säljs på apotek är en koncentrerad produkt. Den används i sin rena form, men den mest utbredda användningen av olja från argan som en del av olika masker.

  För det första beror detta på besparingar, eftersom kostnaden för produkten är hög.

  Dessutom finns det en hög koncentration av användbara ämnen i den, så för användningen krävs det flera gånger mindre än någon annan vegetabilisk olja.

  Före användningen värms oljan något i ett vattenbad (högst 50 grader). Under inga omständigheter bör du förhindra överhettning eller kokning, eftersom vid höga temperaturer alla användbara substanser förstörs, och effekten när den appliceras på håret kommer att vara minimal.

  Argan olje hår masker passar bra både på rena lockar och på de som inte har tvättats i flera dagar. Det finns inga strikta rekommendationer när man ska utföra proceduren - allt är gjort av praktiska skäl. Vattna trådarna med vatten innan du applicerar masken är också valfri.

  Den beredda blandningen smutsas grundligt i hårets rötter med massörrörelser och fördelas sedan över hela längden på locken. För större effektivitet rekommenderas att man skapar en växthuseffekt - efter att blandningen är fördelad genom håret läggs en cellofantlock på huvudet och en handduk är insvept på toppen.

  Oftast används arganoljebasmaskar för att behandla torra, fallande lås. För att mata fet hår måste maskenas sammansättning innehålla ingredienser som har en torkande effekt (alkohol, citronsaft, äggvita).

  Efter proceduren är det viktigt att tvätta kompositionen noggrant, annars kommer det att lämna en obehaglig oljig glans. För att göra detta, använd shampoo med våta palmer till håret (inget behov av att blöta krökarna, bara palmer), skum och sköljas med mycket varmt vatten.

  Om så önskas kan strängarna sköljas med avkodning av eventuella läckande örter eller citronvatten (blanda ett glas citronsaft med en liter rent vatten).

  • för snabb tillväxt med ricinolja;
  • regenerera med senap och burdock olja;
  • baserad på linfröolja för att stärka lockar;
  • fuktgivande med mandelolja;
  • för daglig vård med honung, ägg och olivolja.

  Flera recept

  På basis av arganolja är det möjligt att förbereda många användbara masker:

  • Från håravfall. Ett kycklingägg blandas med en matsked olja. Kompositionen rekommenderas att sätta på smutsiga trådar, håll i minst 20 minuter.
  • För tillväxt. För att öka krämens tillväxt blandas uppvärmd argan och burdockolja i lika delar.

  Kompositionen gnidas grundligt i rötterna och fördelas sedan över hela längden. Det tvättas av på en och en halv timme.

  För att uppnå den bästa effekten och den snabba tillväxten av krullar måste du utföra upp till 10 procedurer.

  Även för tillväxt kan du använda den klassiska kompressen när ren olja utan extra komponenter appliceras på rötterna och lockarna och lämnar i en timme.

 • Att stärka. För att förhindra förlust och stärka strängarna behöver du tre matskedar av förvärmda argan- och burdockoljor. Blandningen är jämnt fördelad på håret. Ju längre kompositionen blir kvar på huvudet desto bättre. Den optimala tiden är 3-4 timmar.
 • För näring. Du behöver två matskedar arganolja och honung blandad och uppvärmd i ett vattenbad.
 • Att återhämta sig. Om strängarna är mycket skadade, kommer de att hjälpa till med kompositionen, som innehåller en kycklingägg och en tesked arganolja, honung och oljelösning av vitaminerna A och E. Om krullarna är för långa ökar antalet komponenter och observerar proportionerna.
 • För delade ändar. Om det finns problem med spetsdelen gnids en blandning av en matsked arganolja och fem droppar ylang-ylang eterisk olja till dem dagligen.
 • Ett annat intressant recept på hårmaskar med arganolja finns i följande video:

  Säkerhetsåtgärder

  Eftersom oljan innehåller en stor mängd biologiskt aktiva komponenter, orsakar det ibland en allergisk reaktion. Därför utförs ett toleransprov före användning.

  För detta smörjs ett litet område av huden på någon känslig plats, till exempel på handleden eller armbågens inre böja.

  Arganolja hjälper till att hantera eventuella skador, vilket gör krökorna frodiga och tjocka. Krullarnas naturliga skönhet kommer att återvända, och varken det regniga vädret eller andra yttre påfrestningar kommer att störa det vackra utseendet.

  De bästa recepten för hårmaskor med arganolja: reglerna för förberedelse och användning

  innehåll:

  Idag säljs kan du hitta olika typer av oljor, inklusive de som tillverkas av exotiska växter. Arganolja är också exotisk för våra breddgrader, arganträdets frukter används för dess förberedelse. Denna växt är tropisk, växer i norra Afrika. Denna olja är dyr, men på grund av dess unika egenskaper används den ofta i skönhetsindustrin.

  Vad är användningen?

  Hur är den här typen av olja användbar? Först av allt, det högsta innehållet av näringsämnen. Oljens sammansättning innehåller följande ämnen.

  • Fettiga organiska syror med en uttalad anti-svamp effekt, därför hjälper oljan effektivt till behandling av seborré.
  • Polyfenoler är biologiskt aktiva substanser som är en kraftfull antioxidant. Ger håret hälsa, silkiness, glans.
  • Steroler är organiska substanser som har en uttalad föryngrande och skyddande effekt. På grund av detta aktiveras metaboliska processer, näring förbättras.
  • E-vitamin anses vara ett skönhetsvitamin, det lanserar processerna för självläkning, främjar snabbare cellförnyelse.

  Hårmasken med arganolja gör att du kan mätta tråden med ämnen som bara är nödvändiga för att behålla skönheten. Med hjälp av detta verktyg i vård av lockar kan du uppnå en uttalad kosmetisk effekt. Problem i samband med hårbotten (seborré, mjäll) och håret själv kommer att gå iväg. Curls blir mer hälsosamma, glänsande, elastiska och kommer att strömma som silke.

  Arbetsordningens regler

  Arganolja som säljs på apotek är en koncentrerad komposition och det är en av anledningarna till höga kostnader. Således för att förbereda kosmetika hemma måste du använda en liten mängd olja, så flaskan kommer att räcka under en lång tid.

  Innan du använder arganolja för kosmetiska ändamål är det absolut nödvändigt att utföra ett känslighetsprov. Faktum är att när man använder detta verktyg är sannolikheten att utveckla en allergi mycket högre än vid användning av grundläggande kosmetiska oljor.

  Hemmagjord argan hårmask är ett universellt verktyg, det kan användas för hår av vilken typ som helst. Men om kompositionen är beredd på strängar som är benägen för fett, är det nödvändigt att inkludera komponenter som har en torkande effekt. Det kan vara kycklingäggvit, alkohol, sur fruktjuice eller bär.

  Förutom vanlig olja rekommenderas detta att värmas upp lite innan teckning. Men du kan inte tillåta överhettning, och det är inte så att het olja inte kan appliceras på håret. När överdriven uppvärmning (mer än 50 grader) av näringsämnena kommer att kollapsa och masken blir inte lika effektiv.

  Masker kan appliceras både före och efter schamponering, så förfarandet för att genomföra förfarandena väljs av bekvämlighetsskäl. Det är nödvändigt att gnugga kompositionen i huden, försiktigt dela håret i partiklar, sedan med en kam eller palmer för att fördela kompositionen av strängarna.

  Uppvärmning är en viktig del av förfarandet, så förbereda i förväg en plastlock eller skärväska och en handduk som måste vikas runt huvudet. Maskens varaktighet anges som regel i receptet. Om det inte finns några speciella instruktioner är det nödvändigt att hålla kompositionen ungefär en timme.

  För att tvätta av oljebrunnen rekommenderas att shampoo appliceras på håret utan att det fuktas med vatten, bara palmerna bör fuktas. Skumschampo och skölj sedan av med mycket vatten. Skölj sedan håret en andra gång, sköta som vanligt.

  Om det är bestämt att göra masker för profylax, är det tillräckligt att genomföra rutinerna tre gånger i månaden. För behandling bör antalet procedurer ökas till två per vecka. Hela kursen kan ta upp till två månader, dess längd kommer att bero på krullarnas initiala tillstånd.

  recept

  Ansökan i ren form

  Denna typ av olja kan användas och outspädd och inkludera den i maskernas sammansättning.

  Oljepackning

  Uppvärmd olja gnidas försiktigt in i huden och fördelar sedan längs strängarna. Vi lägger ett uppvärmningslock på huvudet (plasthatt plus en frottéhandduk) och håller i två till tre timmar. Tvätta sedan av. Detta är ganska dyrt, men effekten är värt det.

  För att lägga till glans

  Du kan applicera lite olja på rent hår. För att göra detta, lägg lite olja på din palm, gnugga den mellan dina handflator och smutta försiktigt dina lockar. Sköljning är inte nödvändigt, du kan omedelbart stapla håret i håret. För denna procedur behöver du en hel del olja, om du överdriver det med mängden kommer strängarna att se fettiga ut och du måste tvätta håret igen.

  Du kan lägga till lite olja och färdiga kosmetika - masker, balm. Således kommer det avsevärt att öka effektiviteten av verkan hos den färdiga kosmetiken.

  Du kan använda olika recept för hårmaskor med arganolja, som förutom huvudkomponenten innehåller andra medel.

  Att stimulera snabb tillväxt

  Vill du växa långt hår snabbare? Använd en mask av en blandning av två typer av oljor. Det är nödvändigt att ta in lika stora mängder (mängden bestäms av hårets längd) av arganolja och burdock. Värm och applicera först på rötterna, gnugga försiktigt, och sedan på trådarna. Håll kompositionen från 90 till 120 minuter, du måste göra fem till tio procedurer.

  Att behandla skador

  För krullar som är skadade är det värt att förbereda en sådan näringskomposition:

  • äggula;
  • honung;
  • arganolja;
  • oljelösning av vitaminerna E och A.

  Alla komponenter utom äggula tar en tesked, om håret är långt, bör antalet ingredienser ökas, samtidigt som ovanstående proportioner upprätthålls.

  För behandling av avsnitt

  För att förhindra tvärsnitt, bör du dagligen gnugga tipsen av hårblandningen som framställts av arganolja och ylang-ylang eterisk olja. (på en matsked av basolja ta fem droppar väsentliga).

  Med ökat fett

  Om håret snabbt blir fet kan du använda den här masken:

  • slå proteinet med tillsats av en matsked surt juice (du kan använda saft av tranbär, lime, citron);
  • Blanda skummet med en sked arganolja, applicera blandningen på trådarna.

  Denna komposition bör inte hållas längre än fyrtio minuter, eftersom den sura saften är ganska aggressiv.

  För torkade trådar

  Om håret är mycket torrt, då för att återställa det och eliminera brittleness, kan du använda en mask tillverkad av tre typer av oljor blandade i lika stora mängder. Vi måste ta arganolja, kokosnötolja och sheasmör. Framställning av kompositionen enligt följande:

  • Värm upp kokosnötoljan till ett flytande tillstånd med sheasmör.
  • kyla massan innan stabiliseringsprocessen startas och, med konstant slagning (använd en mixer eller mixer), introducera oljan. Den färdiga sammansättningen av konsistensen ska likna en kräm.

  Kompositionen kan beredas i förväg och lagras i upp till tre veckor på en mörk plats i en skål med ett tätt lockat lock. Använd ett par gånger i veckan, applicera på trådarna tre timmar före tvätt. Om du brukade tvätta håret på morgonen kan blandningen appliceras på kvällen och kvar på hela natten.

  Användningen av arganolja för att bevara hårets skönhet

  Arganolja används alltmer inom kosmetikindustrin. Detta är inte förvånande - på grund av det stora antalet näringsämnen i kompositionen bidrar användningen till förbättringen av håret, bevarar sin skönhet. Hårmask med arganolja kan upprätthålla skönhet och läka hår.

  Funktioner av komposition och påverkan

  Produkten är framställd från arganivax i Marocko. I sig är oljan väldigt värdefull - den extraheras från frukt av ett träd som växer i ett torrt varmt klimat och fruktbart en gång vartannat år. Som ett resultat av extraktion erhålls en oljig grönaktig vätska med en uttalad lukt av valnöt.

  Oljan har förbluffande reducerande egenskaper på grund av följande komponenter:

  1. Vitamin A (tokoferol) har höga regenererande egenskaper och används vid återställande av hud- och hårskador.
  2. Storslagen utjämning tillhandahålls av polyfenoler i kompositionen;
  3. Förekomsten av verul, vanilj och lila syror förhindrar mjäll och inflammation i hårbotten;
  4. Fleromättade fettsyror skyddar hårbotten och håret själv, liksom ökar motståndet mot yttre stimuli.
  5. Förebyggande av grå hår är möjligt på grund av innehållet av steroler.

  Regelbunden användning av olja har följande effekt:

  • förbättra hårstrukturen;
  • göra dem starkare;
  • förbättra sken;
  • påskynda tillväxten
  • minska förlusten avsevärt
  • minska utseendet av splittrade ändar;
  • förebygga förekomsten av mjäll och bli av med den redan befintliga
  • reglera arbetet med talgkörtlar.

  Egenskaper för användning för hår

  Verktyget kan användas både oberoende och i en blandning med andra flytande vegetabiliska oljor och produkter. Att använda den i sin rena form kräver inte sköljning, vilket är väldigt bekvämt och ger signifikanta fördelar jämfört med användningen av ricinor eller burdockoljor. Det är möjligt att applicera både längd efter tvätt och på det förorenade håret - det hjälper till att skydda dem från skador. Beroende på vilken typ av hår som kan variera specificiteten av användningen.

  Torrt hår

  För torrt hår kan du applicera oljan i sin rena form. För att göra detta måste det förvärmas till kroppstemperatur och appliceras sedan på hårbotten och längden. Då behöver du lägga håret under en värmekåpa, så att användbara ämnen absorberas snabbare och agerar mer effektivt. Denna mask appliceras i en och en halv timme. Regelbunden användning av en sådan mask kan läka hårbotten på kort tid, göra dem mer elastiska och vackra.

  Normalt hår

  För normalt hår kan oljan effektivt återställa skadade områden, minska bröthet och tvärsnitt. För att göra detta, applicera det i ändarna efter tvättning och låt det torka naturligt. Det appliceras också på huden - det här hjälper till att stärka hårsäckarna och minska förlusten.

  Oljigt hår

  För oljig hårbotten kan användningen av arganolja vara en riktig frälsning - det rensar, läker, styrker och reglerar talgkörtens aktivitet. Därför kan den användas säkert inte bara för längd, men också för rötter - det kommer att minska fett. Det är nödvändigt att applicera uppvärmd till kroppstemperatur på rötterna, du kan massera lite för att förbättra effekten. Applicera sedan på längden för att driva håraxeln och förhindra sektionen. Tipsen vid applicering bör ges särskild uppmärksamhet. Därefter, under uppvärmningslocket, ska agenten hållas i ungefär en timme. Skölj med varmt vatten och schampo.

  Maskrecept

  Förutom användning i ren form är oljan extremt effektiv i maskernas sammansättning. Hårmask med arganolja kan bli en sparande "trollstav" när den återställs. Du kan ansöka dem beroende på staten - en eller två gånger i veckan. Hyppigare användning rekommenderas inte för att inte överätta håret.

  Med extrem försiktighet bör verktyget användas för personer som är benägna att manifestera allergiska reaktioner. Ett stort antal aktiva ingredienser i kompositionen kan orsaka allergier. För det första är det bättre att hålla ett allergitest på handleden och först efter det att verktyget används.

  Mask för skallighet och med stark håravfall

  Masken hjälper till att minska håravfall och stimulerar mer aktiv tillväxt av nytt hår, närmar och förstärker dem, vilket gör det mjukt och hanterbart.

  Krävs att blanda 1 tsk arganoljor, 3 tsk olivolja, piskad äggula av ett ägg och 7 droppar lavendel och salvia eteriska oljor. Denna blandning bör gnidas i hårbotten och lämnas under en handduk i 10-15 minuter. Tvätta av med varmt vatten och schampo.

  Mask för fettigt hår

  Det här verktyget minskar hårets fettinnehåll och reglerar aktiviteten hos hårbotten i hårbotten. Regelbunden användning bidrar till att minska fett, stärka håret och göra det starkare och friskare.

  Det är nödvändigt att blanda 1 tsk. argan, druvfrö och avokadooljor. I blandningen behöver du lägga till några droppar essentiell olja av mynta eller cederträ - de hjälper till att minska fettinnehållet. Uppvärmd till kroppstemperatur en blandning i en halvtimme ska appliceras på hårbotten och hårlängden. Det kommer att visa sig mer effektivt när man använder ett värmekåpa eller med den vanliga uppvärmningen med en handduk.

  Firming mask

  Denna mask kan användas absolut för alla typer av hår - det hjälper till att stärka hårsäckarna och bidrar till reglering av talgkörtlarna. För matlagning måste du blanda lika mycket arganolja och burdockolja. Uppvärmd till kroppstemperatur, blandningen bör appliceras först på hårbotten och sedan på längden. Det är nödvändigt att stå emot masken i ca 1,5 timmar, skölj sedan med varmt vatten och schampo. Skölj noggrant, eftersom burkolja kan vara svårt att tvätta bort.

  Arganolja för hår: egenskaper och regler för användning

  gå med i diskussionen

  Dela med vänner

  I reklamtexter om den nya wonder-shampoo används kombinationen av "arganolja" då och då. Låt oss se vad denna olja är, om det nästan är ett paradis för ett antal hårproblem och om det kan användas hemma i sin rena form eller som en del av hemlagade masker.

  Effekt och komposition

  Olj argan extraherad från frukten av plantan med samma namn, som växer i Nordafrika. Det marockanska Argan-trädet producerar frukter som liknar oliver, men större och köttiga. Från dem bara extraherade arganolja genom kallpressning.

  Processen att pressa denna metod är energiintensiv och kräver en stor mängd råvaror, varför den färdiga produkten har en ganska hög kostnad. Men det är med denna metod att få fram att det är möjligt att bevara alla helande egenskaper hos frukterna av Argania.

  För hårvård bör du välja olja för kosmetiska förfaranden, extern användning. Det utsätts inte för värmebehandling, vilket innebär att den behåller mer användbara element. Det finns också kulinarisk arganolja, som kan användas för hårvård, men du borde inte förvänta dig en bra effekt av detta. Dess huvudsakliga syfte är att laga mat.

  Sammansättningen av den kosmetiska produkten innehåller många vitaminer och fördelaktiga fettsyror, vilket gör det möjligt att framgångsrikt använda produkten för kosmetiska ändamål - för att förbättra tillståndet och behandlingen av hud och hår. Således har det innehöll vitamin A en antioxidant effekt, främjar produktionen av kollagen, ökar hastigheten på vävnadsregenerering och reglerar fettmetabolism i celler.

  En annan antioxidant i arganolja är E-vitamin, som också är ansvarig för att transportera syre till cellerna, förbättrar regenerering och saktar ner processen med åldersrelaterade förändringar i cellerna.

  Vitamin F bidrar till bättre absorption av resten av ingredienserna i kompositionen, "övervakar" en tillräcklig fuktighet i cellerna, ger den nödvändiga hydrering.

  Bland antioxidanterna i produkten sticker ut och polyfenoler, vilket också återställer cellerna och håller dem i pigmentet. Processerna med självföryngring, liksom att sänka processen med utseendet av grå hår i håret, tillhandahålls av ett ämne av produkten som kallas sterol, som har organiskt ursprung.

  Mer än 80% av arganoljan består av fettsyror - palmitinsyra och oljesyra. De är nödvändiga för att upprätthålla den önskade sammansättningen av celler, och även skydda dem från de negativa effekterna av miljön. Slutligen innehåller kompositionen de så kallade växtbaserade antibiotika som hjälper hårbotten motstå svampar, bakterier och mjäll.

  Med mindre skador på håret kommer de första resultaten från användningen av produkten att märkas efter några veckor efter användningen. Om det finns allvarliga skador, kommer det att ta 4-6 månaders behandling, den synliga positiva effekten av oljan känns efter 2 månader med regelbunden applicering av kompositionen.

  Termen "vanlig" betyder i detta fall att du använder produkten minst 2-3 gånger i veckan.

  Användbara egenskaper

  Kompositionens rikedom och naturlighet gör det möjligt att tala om en stor komplex effekt av oljan på huden och håret. Så, fettsyror är användbara för svaga, tunna, splittrade ändar. Olja bidrar till att utjämna hårvågor, gör håret starkare, fluffiness försvinner, jämnhet och glans framträder.

  Påverka hårbotten, mjukar arganoljan och normaliserar lipidprocesser. Detta gör att du kan glömma torrheten och känslan av hårdhetens hårdhet, eliminerar överdriven fetthet, mjäll (vinst av vitamin F).

  Ger en antioxidant effekt och saktar åldringsprocessen, oljan förstärker och närmar hårsäckarna, vilket gör att håret blir starkare och tjockare, mindre faller ut. Vid frekvent användning av produkten är det möjligt att förhindra att det gråa håret uppträder tidigt.

  Tydlig användning av produkten för torrt färgat och blekt hår:

  • För det första kompenserar den för brist på fukt som alltid uppträder i färgat hår.
  • För det andra bidrar det till att behålla pigmentet i hårstrukturen, vilket innebär längre bevarande av skuggan och glansen av färgat hår.

  Färgat och det mer blekta håret blir ofta lätt och fluffigt. Detta beror på det faktum att färgämnet lyfter hårvågorna för att tränga in i. Som redan nämnts stänger arganoljan, mjukar vågar. På grund av detta fluffar håret inte, glattar och behåller skuggan som härrör från färgning längre.

  Det är således möjligt att särskilja följande huvudområden för användning av hårolja:

  • behandling av skadade delade ändar, inklusive tips
  • behandling av hårbotten (mjäll, oljig seborré, svampinfektioner);
  • fuktgivande och bevarar färgen på färgat hår, förebyggande av tidigt grått hår.

  Kontra

  Naturlig arganolja anses vara en produkt som sällan orsakar allergier. Men mättad med aktiva ingredienser kan produkten fortfarande orsaka en negativ reaktion i kroppen.

  För att förhindra en sådan olägenhet kan det leda till ett allergiskt test. I ren form appliceras oljan i ett tunt skikt på handleden och lämnas i 4 timmar. Om under denna tid det fanns klåda, svullnad, rodnad, utslag, då bör användningen av olja (även i masksammansättningen med andra komponenter) överges. Om det inte finns någon negativ reaktion kan du använda produkten.

  Användningen av olja för allvarliga dermatologiska sjukdomar i hårbotten rekommenderas inte. I närvaro av öppna sår, brännskador, nackdelar och repor. I detta fall borde du vänta på läkning av huden.

  Det är viktigt att använda en naturlig kvalitetsprodukt. Lågkvalitativ eller defekt olja, såväl som en produkt med utloppshållbarhet, har ingen effekt i bästa fall och kommer att väcka allergiska reaktioner i värsta fall.

  Högkvalitativ olja säljs i mörka glasbehållare och är vanligtvis utrustad med en doseringslock. Ursprungslandet måste vara Marocko, i extrema fall - närliggande länder. Hållbarheten för en naturlig produkt utan konserveringsmedel är inte mer än ett år.

  Om oljan som är lagrad i kylskåpet (det vill säga den ska hållas där) mörknar och bildar en fällning, vilket indikerar närvaron av föroreningar i kompositionen. Det är osannolikt att produkten kan anses vara 100% säker.

  Om förekomsten av föroreningar, förresten, säger och luktar. Den naturliga produkten luktar söt, har en lätt arom av popcorn. Bristen på lukt eller blomgult är bevis på att oljan har genomgått vissa förfaranden som inte förutses av den kallpressande tekniken.

  Applikationsfunktioner

  Olja är lämplig för applicering både på torrt och på vått hår. I det första fallet appliceras en liten mängd på håret och på spetsarna som en spray eller balsam. Det är bekvämt att lägga bokstavligen några droppar olja på handflatan, gnugga den lite, och sedan, som det var, släta håret och undvik att få förening på rötterna. Spola det är inte nödvändigt, du kan omedelbart börja lägga.

  För att behandla hårbotten och stärka rötterna, applicera oljan korrekt vid hårets botten. Produkten gnids i hårbotten medan du gör en lätt massage. Sedan fördelas kompositionen över hela längden av håret. Liksom de flesta oljemaskor kräver arganolja uppvärmning av huvudet, så efter applicering är det lämpligt att lägga en plastlock på huvudet och värma dig med en handduk. Du måste hålla masken från en timme till flera timmar, du kan till och med lämna den för natten.

  För att uppnå en större effekt från användningen av olja hjälper till att värma den i ett vattenbad till 37-38C. Det värmer upp snabbt, så du måste lägga olja på din handled innan du applicerar på hårbotten. Om temperaturen verkar bekväm kan du applicera olja. Om det känns varmt för nu, låt produkten svalna en stund.

  Det bör förstås att produkten är mycket koncentrerad och därför rekommenderas att den används i ren form inte mer än 2-3 gånger i veckan. Mestadels utspädd produkt appliceras på spetsarna. Kombinationen av arganolja med andra kosmetiska oljor hjälper till att få en säker och effektiv mask.

  Kompositionen tvättas ganska lätt, i de flesta fall är det tillräckligt, sällan två schampon som tvätter huvudet. Om du är rädd att efter håret kommer ditt hår att hänga som "istappar" och bli fet, kan du lägga till en tesked hårbalsam till oljan eller masken baserat på den. Det är användbart för dessa ändamål och äggulan, som gnids i hårbotten för att använda en marockansk produkt.

  Efter proceduren kan du skölja håret med vatten, där citronsaft eller äppelcidervinäger tillsätts. De neutraliserar också överskott av fett.

  Arganolja kan kombineras inte bara med andra oljor, men också med väsentliga analoger. Den senare har också många sorter och följaktligen syftet. Eteriska oljor tillsätts i liten mängd till arganprodukten - högst 2-3 droppar.

  Du kan kombinera de essentiella oljorna av ylang-ylang, sandelträ och olja med marockansk olja. Sådana tandems kommer att lindra torrhet och delade ändar. Kombinationen av marockanska produkter med eteriska oljor av grapefrukt, citron, lavendel, rosmarin och bergamot sparar dig från alltför mycket fett. Från att falla ut - dess kombination med eukalyptusetrarna, neroli, cederträ.

  recept

  Argan Oil har ett brett utbud av applikationer. Genom att lägga till en viss komponent i den kan du förbättra en specifik maskverkan. Tänk på de mest populära beprövade receptmaskarna med arganprodukt för att lösa olika hårproblem.

  Behandling av torrt hår

  Den terapeutiska kompositionen av detta recept kommer att återuppliva det naturligt torra håret, ge dem den nödvändiga fukten. Det är också lämpligt för dem som förstörde håret med frekvent färgning med hjälp av ett krusjärn eller en hårtork.

  Förutom arganolja, för beredning av masken kommer att kräva mandel- och burdockolja. Oljor tas i lika stora mängder och appliceras på håret. Håll i en timme.

  För oljigt hår

  Kompositionen kommer att eliminera hårdhetens överdriven fettighet, så att håret blir fräschare längre, det blir mindre benäget att tvätta.

  Du kan få en mask genom att blanda 1 tsk argan-, druv- och avokadoolja. Två droppar cedertolja bör tillsättas till denna blandning (som regel säljs den i små flaskor, som eteriska oljor, så det blir lätt att droppa). Om hårlängden ligger under axelbladet, dubbla antalet komponenter.

  Komponenterna i blandningen blandas, appliceras på rötterna, kombinerar processen med en ljusmassage och fördelas sedan genom hela håret. Exponeringstiden är 30-40 minuter.

  Hårmaskor med arganolja

  Inte så länge sedan började folk använda arganolja för kosmetiska ändamål för hårvård. Men trots detta har det blivit mycket populärt, eftersom det anses vara den mest effektiva komponenten i vård av krullningar hemma.

  Om vi ​​pratar om priset är verktyget inte tillgängligt för alla kvinnor, men du behöver mycket lite av det. Låt oss prata idag om vad som utgör en hårmask med arganolja, hur man använder den korrekt och vad är kontraindikationerna.

  Fördelarna med arganolja för hår

  Det mesta av oljan är omättade fettsyror, som är till stor nytta. Du kan ofta höra att de också kallas "friska fetter" - Omega-3, Omega-6. För att vår kropp ska fungera normalt är det nödvändigt att använda dessa typer av fetter i kosten. Med brist på dem kan du se hur kroppen snabbt åldras. De första tecknen på brist på sådana fettsyror betraktas som tråkigt hår, sköra naglar och ohälsosamt utseende av huden.

  Förutom de användbara syrorna innehåller oljan en stor mängd vitaminer. Särskilt viktigt för att bibehålla skönhetens skönhet är vitaminerna A och E. Dessa är skönhets vitaminer som hjälper till att ta bort skadliga och giftiga ämnen från kroppen.

  Nu blir det klart att arganolja är mycket värdefull i kosmetologi, det är exceptionellt, naturligt och det är osannolikt att hitta dess analoger.

  Låt oss nu prata om egenskaperna hos arganolja:

  • Antiinflammatorisk effekt tillhandahålls av ämnen som naturliga antioxidanter. De saktar åldrandet av celler, återlämnar ungdomar.
  • Omega-3 och Omega-9 syror ger en fuktgivande effekt.
  • Det skyddar krullarna mot direkt solljus och negativa miljöfaktorer.
  • Ger en näringseffekt på grund av innehållet i dess sammansättning av ett stort antal näringsämnen.
  • Förbättrar hårsäckens näring och normaliserar också ämnesomsättningen i cellerna.
  • Antifungal åtgärder hjälper till att snabbt bota olika sjukdomar i hårbotten.
  • Gör hårsträngar lydiga och silkeslen.

  Kontra

  Således avger kontraindikationer för denna olja inte, men det finns några begränsningar och försiktighetsåtgärder före användning:

  • Använd inte olja om det finns djupa repor eller sår på huden.
  • individuell intolerans mot komponenterna.

  Experter varnar för att användningen av arganolja kan orsaka en allergisk reaktion. Innan du använder den måste du se till att den inte manifesterar sig på komponentfonderna.

  I alla andra situationer får olja användas. Kom ihåg om hållbarheten, som är ca 2 år. Vid utgången av dess användning är strängt förbjudet.

  Villkor för användning av arganolja

  Arganolja används inte så ofta för hemvård. För det första på grund av priset, eftersom det är mycket högt. För det andra ökade fett hår efter användning av själva produkten. Men detta kan undvikas genom att använda produkten självt. Därför uppmanar HeyrFace dig att bekanta dig med hur du korrekt använder en hårmask med detta verktyg:

  1. Arganolja kan användas för att ta hand om alla typer av hår. Endast för feta trådar är det ett litet tillstånd - det är viktigt att inkludera produkter i masken som är något torkade (så att krullarna inte blir feta). Dessa produkter inkluderar: protein, alkohol, färskpressad citronsaft.
  2. För bästa resultat rekommenderar vi att oljan värms upp lite. Det är lämpligt att göra detta i ett vattenbad, men det är också tillåtet i mikrovågsugnen.
  3. Ansökan är tillåten på både rent och smutsigt hår.
  4. Det är tillåtet att gnugga in i hårsäckarna, applicera direkt på håraxlarna själva, och använd dem endast för tips (förebyggande av delaminering).
  5. Det är viktigt att vikta huvudet under plastfolien och linda den över ett varmt sjal och en handduk med en frottéhandduk, vilket ger en växthuseffekt. Detta möjliggör mycket djupare penetration i hårbotten och aktivera alla processer.
  6. Att hålla oljan på locken ska vara ca 2 timmar, i vilket fall effekten av den kommer att vara maximal. Även beredningstiden för kompositionen på håret kommer att bero på vilka ytterligare komponenter som användes.
  7. Spolning måste också vara korrekt. När tiden har kommit för att avlägsna kompositionen, tillsätt skampo till masken på huvudet, skum den och tvätta den sedan av. Glöm inte att skölja krullarna med ett enkelt varmt avkok av kamomill eller nässla. Korrekt spolning av oljan från locken kommer att förhindra utseendet av fettens effekt.
  8. Oftast rekommenderas inte arganolja. Annars upphör det att agera, eftersom håret börjar användas. Medel olja ska appliceras inte mer än två gånger inom 7 dagar, och procedurerna bör inte vara mer än 15. Efter det krävs att vila på dina krullar - 14 dagar och kan upprepas igen om det är så nödvändigt. I allmänhet rekommenderar vi att du läser hur ofta du kan göra masker för hår.

  Recept maskerar med arganhårolja

  Självklart är hemlagad hårmask med arganolja beredd enligt olika recept hemma, så vi kan helt enkelt inte berätta om allt. Men vi erbjuder dig det mest effektiva just nu.

  För torr och spröd. ta:
  • Macadamia ester - 20 ml;
  • extrakt av ylang-ylang - 1 ml;
  • lavendelolja - 1 ml;
  • arganolja - 20 ml;
  • Mandelolja - 20 ml.

  Alla komponenter kombineras i en liten behållare och värms något i en mikrovågsugn. Kom ihåg att temperaturen ska vara lite varm för att inte brinna den känsliga hårbotten. Massa jämnt fördelad över hela längden på locken. Vi sätter fast och håller i 30 minuter. Ta bort kompositionen från håret, som angivits ovan.

  För oljigt hår. För att förbereda masskompositionen krävs följande komponenter:
  • arganolja - 1 msk;
  • Olivolja - 1 msk.
  • Eterolja av cederträd - 1 ml;
  • pepparmynt - 1 ml.

  Kombinera alla komponenter, blandningen upphettas något. Applicera jämnt på lockar, inslagna och tåla 25 minuter. Spolningsprodukter med tillsats av naturligt schampo.

  Restaurering, hydratisering och näring. Sammanställt av:
  • äggula - 1 st;
  • honung - 20 ml;
  • ricinolja - 20 ml;
  • Olivolja - 20 ml;
  • Arganester - 20 ml.

  Vispa skinkan för att bilda ett litet skum. Under tiden värm lite honungen i ett vattenbad och sätt det till äggulan och rör om det hela tiden. Alla ovanstående oljor kombineras med varandra och på samma sätt som honungen värms upp. Varm blandning av oljor häller in i ägg-honungsmassan, glöm inte att rör om hela tiden.

  Vi fortsätter till ansökan - först med massagerörelser på rötterna, och först då distribuerar vi det till krullar. Vi värmer huvudet och håller i en timme. Vi tvättar av masken från håret i lite varmt vatten och lägger till lite schampo på en naturlig basis.

  Tätningsmask Följande ingredienser krävs:
  • huvudkomponent - 20 ml;
  • naturlig honung - 20 g;
  • Kokosolja - 20 ml;
  • salt - 10 g.

  Salt häll i en lämplig behållare och tillsätt produkten av biodling, blanda. Vi kombinerar oljor och värmer dem i ett vattenbad. Efter att vi kopplar samman de två massorna. Detta bör göras noggrant och långsamt så att massan blir homogen.

  Applicera hårmask med arganolja från rötterna och jämnt fördelad över hela längden. Vi värmer och håller 50 minuter. Tvätta av som vanligt.

  Fuktighetsgivande, rengöringsmaske. För beredning tar vi:
  • hemlagad yoghurt utan olika tillsatser - 40 ml;
  • arganolja - 20 ml.

  Häll yoghurten i en lämplig behållare och tillsätt olja till den, rör om. Det rekommenderas att applicera på förkromade lock, massera noga för att förbättra blodflödet till hårsäckarna och aktivera alla cellulära processer. Vi sätter ihop och håller kompositionen på huvudet i 60 minuter. Efter tvättning och torr naturligt.

  Med hjälp av sådana masker från arganolja för hårvård kommer du att kunna närma, stärka och till och med återställa dina lockar hemma.  Nästa Artikel
  Kamille och lakan löv för håravfall, recensioner