Hemlagad hopprodukter


Av särskild nytta för huden är hoppkeglar, som uppnår mognad, förvärvar en guldgrönaktig nyans. Cones innehåller vitaminer, syror, tanniner, phytoncider, biologiskt aktiva komponenter, eteriska oljor och mineralsalter. Tänk på huvudkomponenterna för skönhet som humle innehåller:

• C-vitamin - skott och lövblad innehåller en stor mängd vitamin C, som skyddar huden mot yttre påverkan, bidrar till föryngring.

• Organiska syror (valerisk och tannisk) - har en antiseptisk effekt, lindrar inflammation, irritation, fuktar hudceller, främjar sårläkning;

• Lupulin (aktiv substans) - lindrar irritation och inflammation, lugnar huden;

• E-vitamin - stöder hudens elasticitet och ungdomar

• hartser - har antiinflammatoriska och sårläkande egenskaper

• Phytoncides - aktivera produktionen av kollagen och elastin, förbättrar hudens utseende.

• K-vitamin - lindrar inflammation

Utöver ovanstående komponenter innehåller humle vitaminerna B1, B2, B6, PP, aminosyror, järn, flavonoider och många makro- och mikroelement. Humle används ofta i industriell kosmetologi, på grundval av vilken de producerar ansiktshudsvårdsprodukter.

Hoppmasker: indikationer och kontraindikationer

För hemanvändning skördas mogna, gröngula humlekottar, skörden kan börja omkring mitten av augusti. Klipp av koner med pediceller upp till 2,5 cm långa och torka sedan i skuggan. Vid torkningsprocessen bör hopsyror bibehålla den ursprungliga färgen och smaken. Den unika kemiska sammansättningen av humle gör det möjligt att få den mest fördelaktiga effekten på huden.

• Oljig hudtyp - Kosmetika med humle hjälper till att kontrollera fettbalansen i huden, lindra inflammation, ta bort oljig glans på ansiktets hud;

• Torr hudtyp - humle fuktar huden som lider av torrhet, mättad med vitaminer, lindrar irritation, närar sig, eliminerar peeling;

• Åldrande, nedsmutsad hud - Ämnen och vitaminer som ingår i hoppet glattar fina rynkor, förbättrar hudens elasticitet, förbättrar hudfärgen, håller huden ung.

• Problemhud - Hops antibakteriella egenskaper hjälper till att bli av med akne, akne, skadar inflammation, lindrar utslag och irritation på ansiktets hud.

Kontraindikationer: Du kan inte använda humle med instabilt tryck, blodcirkulationstörningar, under graviditet och amning, individuell intolerans.

När man använder humle i hemmet kosmetologi måste man komma ihåg att den har en ganska stark färgverkan.

När du applicerar masker på basis av humle, se till att massan inte kommer in i kroppen, eftersom växten är giftig.

Medicinska egenskaper hos humlekottar

Bland de många medicinska växterna som vi använder för medicinska och kosmetiska ändamål är hopkottar kanske inte lika vanliga som andra örter. Det är dock hopkottar - ett utmärkt verktyg för att förhindra åldrande av vår hud, för att stärka håret och förbereda olika terapeutiska recept.

Vilka egenskaper är humlehopparna?
De viktigaste egenskaperna hos humlekottar innehåller en stark föryngrande och antiinflammatorisk effekt. Humle ökar hudens motståndskraft mot infektioner, välfärdar huden och stimulerar bildandet av nya celler.
Hopkeglar innehåller eterisk olja, vitaminer i grupp B, PP, mineralsalter och tanniner. Det är väldigt viktigt att hoppkottarna innehåller hartsartade hormonliknande substanser (östrogener), som upprätthåller hormonbalans under t ex menopaus och ger föryngring. Hoppkeglar har en lugnande effekt och normaliserar sömnen. Dessutom är hårhopp ett välkänt och beprövat verktyg som stimulerar hårväxt och bekämpar mjäll.
Egenskaperna hos hummer kan användas för dem som vill förstora sina bröst.
Hopkeglar innehåller naturliga fytohormoner som kompenserar för bristen på kvinnliga hormoner i kroppen. Brew 1 tsk jordhoppkeglar med ett glas kokande vatten och låt det brygga. Drick denna infusion i 2 veckor med en paus på 2 veckor i en tre-timmars kurs. Efter 2-3 månader kan kursen upprepas.

Humle för ansiktet.
Hålkottarnas helande egenskaper är särskilt fördelaktiga för åldrande hud.
Infusionshoppkäglar gnuggar ansikte på morgonen och kvällen för att släta och förhindra rynkor. Det rekommenderas att använda infusionsvätska för att torka fet hud efter tvätt. Förbered infusionen enligt följande: Häll 2 teskedar av humlekottar med ett glas kokande vatten och låt svalna.
En bra tonic och uppfriskande effekt torkar ansiktet med kosmetisk is från infusion av humlekottar. Det är bra att lägga till några droppar ginsengtinktur.

För fet hud med förstorade porer används masker från humlekeglar:
Recept 1 - Mask från humlekottar för hud med stärkelse.
Verktyget hjälper till att ta bort överflödigt fett och smalnar porerna.
Omkring en fjärdedel av ett glas infusion av kottar blandas med stärkelse för att få en uppslamning och appliceras på ansiktet i 15-20 minuter.

Recept 2 - Mask av humlekottar för fet hud.
Masken förbättrar blodcirkulationen och fettmetabolismen av huden. Det ger hudens elasticitet.
Förbered en infusion av 2 matskedar av berusande kottar och 0,5 liter kokande vatten, låt det brygga i 2 timmar och stam. Sätt växtbaserade rester på ansiktet i 15-20 minuter.

Med ökad ökning av ansiktshår, torka problemområden med en stark infusion av humlekottar. De terapeutiska egenskaperna hos humlekottar innefattar innehållet av naturliga fytohormoner i dem. Det rekommenderas att ta in infusionen av humlekål (1 tsk råvaror för att brygga i ett glas kokande vatten) på natten för att upprätthålla hormonbalans.
För extern användning för smörjning av problemområden (antenn- och hakzon) kan du använda en starkare infusion.

Cones hoppar på håret.
Hoppkäglar är hårets förstärkningsmedel. För oljigt hår och mjäll är det användbart att skölja håret efter tvättning med infusion av humlekottar (1 matsked av koner häll ett glas kokande vatten och lämna i ungefär en timme). Infusion av humlekottar stimulerar hårväxten. Tvätta håret 2-3 gånger i veckan med filtrerad infusion (2-3 matskedar koner för 2 liter kokande vatten, lämna i 20 minuter). Förresten kommer sköljning av håret med infusion av humlekottar att ge blont hår en behaglig nyans (2 matskedar av koner eller hoppblad, häll 1 liter vatten och koka i 20 minuter, sedan påfrestning).

Humle för hår är extremt användbar på grund av sin omfattande vitaminkomposition. Humle kan förbättra hårstrukturen, påskynda tillväxten, stärka håret och förhindra utseendet av tidigt grått hår och framför allt göra starka hårrötter och läka hårbotten, eftersom humle också har en stark antibakteriell effekt. Med denna växt är allt användbart: både löv och stjälkar, men fortfarande är det maximala antalet positiva, biologiskt aktiva substanser koncentrerat i knopparna.
I kosmetologi uppskattas humleegenskaperna och det finns tillräckligt med produkter för ansikts- och hårvård (schampo, balm, masker) som innehåller användbara extrakt från humle. Tänk på att produkter som innehåller naturliga naturliga ingredienser är dyra, så det är vettigt att göra hemlagad infusion, avkok, hemlagad schampo och masker, som inte innehåller kemikalier. Köp torr rå humle kan vara i alla apotek.

Vi erbjuder några fler recept för ansiktsmasker och berusande masker för hår.
Recept 1 - Hoppa håret för att stärka och stimulera tillväxten.
2-3 gånger i vecket tvätta huvudet med infusion av humlekottar (3 matskedar krossade koner och hoppblad för 2 liter kokande vatten). Insistera på att plantan ska vara minst 10-15 minuter.
Recept 2 - Hoppa håret mot mjäll.
Speciellt rekommenderas för fet hår.
Häll 1 matsked krossade hummer med 1 kopp kokande vatten, lämna i 1 timme och spänning. Skölj håret efter varje tvätt.
Recept 3 - Hoppa håret för att skina och ge håret en behaglig nyans.
Det rekommenderas för brunhåriga kvinnor och brunetter.
Häll 2 matskedar krossade kottar och hoppblad med 1 liter vatten och simma i 20 minuter. Kyl, spänna och skölj håret efter tvätt.
Recept 4 - Humle för hår mot skallighet - humle + burdock root + calendula.
Krossa hoppkeglar, kardborre och kalendula blommor. Ta en nypa av varje råmaterial och häll 1 liter kokande vatten på den. Låt stå i 2 timmar och dra in infusionen. Smör huvudet över natten, massera massan i hårbotten i några minuter.
Recept 5 - Mask för fet hud från humlekottar.
Masken förbättrar fettmetabolismen, hudelasticiteten och blodcirkulationen.
2 msk hackade hoppkäglar häll 1/2 kopp kokande vatten. Låt stå i 2 timmar och spänning. Applicera gräsresten på ansiktet i 20 minuter, torka sedan ansiktet med en bomullspinne fuktad med kallt kokt vatten.
Recept 6 - Mask för oljig och porös hud från humle - humlekottar + stärkelse.
Tar bort alltför mycket fett från huden.
Förbered en 2-timmars infusion av hummer (2 msk hackad råvara i en halv kopp kokande vatten). Till 50 ml filtrerade humle tillsätt lite stärkelse för erhållande av en flytande uppslamning. Applicera masken på ansiktet i 20 minuter, skölj sedan med varmt vatten.
Infusionshoppkottar torkar ansiktet för att mjuka huden och förhindra tidiga rynkor.

Välfriskar och tonar huden genom att fuktar en isbit från infusion av humlekottar. Förbered infusionen (1 matsked krossad råmaterial för 1 kopp kokande vatten), låt det brygga i 1 timme, spänna och häll i isformar. Det är användbart att lägga till några droppar ginsenginfusion eller extrakt av Eleutherococcus till infusionen av humle.

Infusioner av humle från håravfall.
Buljonger och infusioner av humle klarar helt hårt håravfall och stärker håret, lindrar torr och oljig mjäll. Förbered infusionen av humle för att skölja håret är ganska enkelt: Häll 1 matsked torra hummer med 3 koppar kokande vatten och låt det brygga i 40 minuter. Skölj och skölj håret efter varje tvätt.
Om du är orolig för överdriven håravfall, gnugga varje dag en stark infusion av humle i rötterna i håret och hårbotten i en månad (1 matsked per kopp kokande vatten, lämna i ungefär en timme). Gnugga infusionen av humle i rent hår, det är inte nödvändigt att tvätta det. En stark hopinfusion kan framgångsrikt bekämpa olika sjukdomar i hårbotten (fet och torr seboré, psoriasis, svampinfektioner, fläckskallning).

Hur man använder humleolja i masker för hår?
Hopp av essentiell olja tillsammans med infusioner och avkok är också ett utmärkt sätt att stärka håret och förbättra tillväxten. Oljehoppmask är ett effektivt hemmedel för torr mjäll. Gnugga hopoljan i hårbotten och i 2-3 minuter, sedan wrap huvudet med polyeten och en varm handduk. Applicera oljehoppmaskan ska vara på smutsigt hår och håll i ca 1 timme, tvätta sedan håret med varmt vatten och schampo och skölj med kall infusion av humle för att säkra ett positivt resultat.

Var försiktig när du applicerar masker och krämer. Alla läkemedel kan ha individuell intolerans, kontrollera den först på handens hud! Du kanske också är intresserad av detta:

 • Henna Hair Recensioner: 4
 • Hemlagade hårmaskor recensioner: 2
 • Hårmask för natten Recensioner: 2
 • Hur man gör håret glänsande? recensioner: 6

Läkemedelsegenskaper hos humlehinnor: 3

Och var kan man få hopkeglar? I apoteket sälja?

Irina, du kan köpa på apoteket, men du kan samla dig själv!

Idag kan du hitta humlehoppar i apoteket. På förpackningen anges och tips för användning, samt en garanti för att produkten samlades in och lagras under lämpliga förhållanden. Du kan dock göra hopkeglar själv. Kom ihåg att endast kvinnliga blomställningar används för medicinska ändamål.

Recept av skönhet och hälsa från hela världen!

Hopp är ett flerårigt gräs som årligen växer från dvalande rötter som går upp till 3 m i marken. Dessa jordstammar är underjordiska modifierade stammar med knoppar i knutpunkterna.

Varje år på våren växer långa krypande skott från humleens rötter. De täcker helt och hållet de närliggande gräs och träd, som bildar ogenomträngliga tjocktar. Hopbladen är stora och hjärtformade, och blommorna är ganska blygsamma gulgröna örhängen. När humlen bleknade, växer dessa örhängen och bildar plantor - humle-så kallade "koner". Växten blommar i juni-juli och bär frukt i juli-september. Humle används huvudsakligen inom medicin och livsmedelsindustrin. Hops frukter är traditionellt råvaror för bryggning. Från stjälkarna kan du göra lågkvalitativt papper och grovt garn. Unga lövblad används i Kina som foder för larver av silkesmaskfjärilar.

Om humans fördelaktiga egenskaper var kända för våra avlägsna förfäder. I "Izbornik Grand Prince Svyatoslav Yaroslavovich" är ett recept för att använda humle för att minska hårfett. Gamla slaviska kosmetologen rekommenderar att torka humlekottar, gnugga dem i damm och gnugga det resulterande pulvret i hårbotten. Detta verktyg hjälper till att hålla håret rent och glänsande under lång tid.

Humle bråkar aptiten. Det har lugnande, diuretikum, antispasmodiska och smärre analgetiska egenskaper, liksom östrogen aktivitet. Hoppinfusion används i sjukdomar i gallblåsan, lever och mage, med nervös agitation och sömnlöshet, för behandling av sår och abscesser. Eterisk olja härledd från humle, ingår i många hjärtmediciner, inklusive valokordin. Hopkäglar blandade med andra medicinska växter gör ett botemedel mot njureinflammation, dropp och irritation av urinblåsan. Hoppinfusion ordineras för neuros, hysteri, sömnlöshet, spasmer och vaskulär dystoni, och även som ett smärtstillande medel mot kolik i tarmarna.

Humle används i livsmedelsindustrin - vid bryggning och bageriproduktion. Från tidens ålder har den blivit odlad för produktion av öl, och en speciell jäst är förberedd från den, som är nödvändig för att baka några sorter av bröd.

Används i kosmetologi

Extraktet av humlekeglar används traditionellt i hårförstärkningsprodukter. Humle normaliserar fettbalansen i hårdelen i hårbotten, aktiverar metaboliska processer i epidermis, bekämpar mjäll och håravfall. De flavonoider som finns i humle normaliserar talgkörtlarna, K-vitamin har en positiv effekt på hårrötterna och aminosyror bidrar till att förbättra hårets struktur.

Hop är en av plantorna som innehåller fytohormoner i stora mängder. Därför används hoppolja och hoppextrakt i stor utsträckning i kosmetologin. Biostimulanter är gjorda av dem - krämer och serum, och används också som en antiinflammatorisk komponent i kosmetika. Krämer som innehåller humle förbättrar vatten- och fettmetabolism i hudceller, ökar elasticiteten och huden turgor, mjuka fina rynkor.

Hop har en annan unik kvalitet. Han kan kämpa med hypertrichos - överdriven tillväxt av ansiktshår. Denna egenskap hos humle används i speciella masker för ansikt mot hypertrichos. Sådana masker bidrar också till processen för cellförnyelse, näring, eliminera flabbighet, förhindrar hudåldring. Ha sårläkningseffekt, lindra irritation och inflammation. De kan användas för att eliminera kärlnätet i ansiktet.

Humle i kosmetika

Herbal komponent kommer att ge friskhet i huden och glans av hår.

Hop är känd som den viktigaste ingrediensen i någon öl, men det förtjänar inte mindre trovärdighet som en del av kosmetika och olika dermatologiska preparat för behandling av huden. I kosmetika används humle i form av ett extrakt: som en del av ett brett utbud av hudvårdsprodukter, ger det ett brett utbud av åtgärder Framför allt föryngrande, lugnande, antiinflammatorisk och tonisk effekt.

Inget mindre krävt hoppextrakt och vid framställning av olika produkter för håret - denna växt har länge använts som en balsam, vilket ger håret sken och styrka.

Synonymer: Hopp, Humulus Lupulus, Humulus Lupulus (Humle) Strobil, Humlextrakt, Växtbaserad Extrakt Hop EG.Patenterad formler: Wonderlight ™, MIX OXI STOP, Hop CO2-extrakt, Smak reducerat, standardiserat, Akonature® Hop, Akomplex® Firm.

Effekten av humle i kosmetika

Hopp anses vara en av de rikaste naturliga källorna till växtfytoöstrogener - hormonlika ämnen som hjälper till att upprätthålla hudens färska färg och bevara sin ton. Dessa naturliga föreningar bromsar åldringsprocessen på grund av det faktum att de stimulerar syntesen av kollagenfibrer, stärker den dermala matrisen och hjälper också till att förhindra inflammation. En ganska uttalad antiinflammatorisk effekt av denna komponent bidrar till att minska ytanätet av kapillärer och små blodkärl.

Dessutom innehåller hoppextrakt ett antal värdefulla antioxidanter och föreningar, liksom olika eteriska oljor, vitaminer och mineraler, som inte är mindre användbara än fytoöstrogener. I synnerhet är myrcen, kariofiller, farnezen och humulen ansvariga för många medicinska egenskaper hos humle - aromatiska föreningar som ger den antiseptiska och astringerande effekten av denna växtbaserade ingrediens. Så, hoppextrakt har imponerande astringenta och toniska egenskaper, och har också en liten antibakteriell och ljusande effekt.

I kosmetologi återfinns hoppkonsekstrakt traditionellt i hårförstärkande produkter: denna komponent återställer fettbalansen i håret och hårbotten, förbättrar de metaboliska processerna i epidermis, förhindrar mjäll och håravfall. Hemligheten är att de fördelaktiga fytokomponenter som finns i humle hjälper till att öppna hårbottens små porer, tränga in i hårsäckarna och därmed minska håravfall, eliminera mjäll. Till exempel är de kända egenskaperna hos en välkänd lupulin - den aktiva substansen i humlextraktet lugnande irritationer och inflammation, lugnar huden i hårbotten.

Vem visar hopp

För huden. Humle anses vara en mycket värdefull komponent, vilket främst visas för blekande hudvård. Det är också perfekt om du vill hitta en naturlig lösning på problemen med torr, fläckig eller UV-skadad hud. I vissa fall hjälper humle till att klara av defekter som hypo- och hyperpigmentering: Humlepultar har visat sig effektivt bekämpa missfärgning av huden. Ytterligare två mindre välkända "alternativ" av humle i kosmetika är behandling av akne och eliminering av mörka cirklar under ögonen.

För hår. Humle ger håret en naturlig glans, återställer vitaliteten och hjälper också till att minska mjäll och minska håravfall. Hop-extrakt (eller avkod baserade på "kottarna" på denna växt) kan också användas direkt för att tvätta hår.

Vem är kontraindicerat hopp

En strikt kontraindikation är reaktionen av en individuell överkänslighet. När man använder humle för att göra hemlagad kosmetika måste man komma ihåg att dess "stötar" har en ganska kraftfull färgverkan.

Kosmetika som innehåller humle

Den kosmetiska industrin är fortfarande inte tillräckligt uppskattad humle på fördelarna: även om denna komponent läggs till i sammansättningen av olika anti-aging krämer, tonics, liksom många hårprodukter, används den mycket mer i traditionell medicin och kosmetologi.

Recept föryngrande masker och lotioner baserade på humle

En näringsrik mask med humle är idealisk för åldrande hud: Häll två matskedar av färskhoppkeglar, sätt i en halv tesked olivolja och en tesked honung till dem, rör om. Applicera den resulterande massan på ansiktet i 10-15 minuter och tvätta sedan den återstående kylda buljongen.

Ett annat anti-aging recept med hoppa koner är en hud tonic. En tesked hoppkottar häll ett glas vatten, koka upp, koka i fem minuter, spänning. Den resulterande infusionen av dagligen torkar ansiktets hud (eller ännu bättre - tvätta på morgonen och kvällen). Med regelbunden användning av en sådan naturlig tonic kommer fina rynkor att försvinna, pigmentfläckar och i allmänhet förbättras hudförhållandena avsevärt.

Recept för hoppbaserade masker och lotioner för oljig och torr hud

För oljig hud med förstorade porer är den här masken lämplig: Hoppkeglar - en matsked - hacka, häll ett glas kokande vatten, täck noga, låt svalna. Stam, tillsätt sedan mängden stärkelse till den resulterande vätskan för att bilda en massa, konsistens av tjock gräddfil. Applicera masken på rengjort ansikte i 15-20 minuter, skölj med kallt vatten.

Det finns en enklare version av receptet på hemgjorda masker på basis av humle för fet hud: två matskedar krossade humlehällar häll en halv liter kokande vatten, låt det brygga i två timmar, sedan spänna. Applicera den resulterande massan på huden i 15-20 minuter, skölj med kallt vatten. Denna mask normaliserar fettmetabolismen, ger huden elasticitet.

När försvårande akne hjälper till att bli av med humleens tinktur: Blanda en halv matsked krossad örter av Hypericum, humle och malurt. En matsked av samlingen häll ett glas kokande vatten, tätt lock med lock, låt svalna helt. Sedan spänna och tillsätt ett halvt glas vodka och en matsked äppelcidervinäger till den flytande delen. Fuktar fuktigt fickorna med akne med denna infusion och tvättar efter 10-15 minuter med kallt vatten.

Samma schema för att göra hemlagad tonic kan användas för de som har torr hud i ansiktet - endast i detta fall, istället för äppeläger, läggs en tesked glycerin i extrakten från "stötarna". Den färdiga tinkturen kan förvaras i kylskåp eller på en sval plats i 5-7 dagar.

Öl kan anses vara en märklig kosmetisk produkt som innehåller humle - många recept för hårvård skapas på grundval av det.

Källor av hopp

Hoppa extrakt erhålls från mogna "koner" av en växt, som är känd som gemensam humle - de antas ackumulera hela härdande kraften i denna växt. Hopp vanlig (Humulus lupulus) - fastväxt växt, klättring som en liana, under sommaren ger en riklig grödor av plantor - "koner", som också kan användas för att förbereda hemlagad kosmetika för hud och hårvård.

Vid skörd av råvaror är det nödvändigt att ta hänsyn till den ekologiska frekvensen av växtens växande område. Förutom värdefulla fytokomponenter kan förorenade humplanter också innehålla toxiner, vilket säkerligen inte förbättrar hudtillståndet.

Humls hemliga makt

Hop - en ständig och mycket vacker vinstock. Dess långa klättrande groddar växer på våren från rhizomet och bokstavligen flätade bågar, bostadsmurar, trädstammar, häckar. Hopbladet är snidade, glänsande och fjädrande, och när det är dags att blomma, täcker skotten försiktigt med salladskruvarna! Hop är väldigt vacker och dekorativ just nu, men växten är ganska aggressiv och genom att plantera den i din trädgård, gör dig redo för den ständiga kampen mot dess försök att helt fånga upp hela bostadsutrymmet. Men samtidigt, om du håller det "inom ramen", tar du tidigt bort de spridda jordiska rhizomerna och sedan genom att samla en skott av kottar på sensommaren - på hösten, kommer du att försörja dig med utmärkta råvaror. Torkad shishechki som är användbar för att förbereda olika styrmedel för hår, ansiktslotioner, samt fungera som ett material för medicinska dekokationer och tinkturer.

De växer också humle i produktionsvolymer, det här är exakt växten som "förlorar inte någonting". En tyg är gjord av sina torra stammar, slitstarka färger för ull och silke kan tillverkas av humle, humle är en nödvändig komponent vid tillverkning av lacker, kan inte göra det utan i parfymeri, i alkoholhaltig drycksproduktion, bakindustri och naturligtvis finns huvudanvändningen av humle i bryggning.

Spektrumet av humlebruk i traditionell medicin är väldigt bred. Särskilt populära infusioner och avkok av humlekottar - de förbättrar digestionen, de rekommenderas att dricka i njurar och lever, gastrit, sömnlöshet, neuros. Om vi ​​pratar om den fördelaktiga effekten som en avkok eller vatteninfusion har, är det här en hel lista: lugnande, antikonvulsiva, smärtstillande, antiinflammatoriska, antihelminthic, mildt laxerande, mildt lugnande. Den terapeutiska effekten beror på innehållet i användbara ämnen. Detta är inte bara en unik eterisk olja. I hopens sammansättning: bitter och aromatisk aktiv ingrediens lupulin; ett stort antal syror, såsom askorbinsyra, hopped, humulenic och valeric; trimetylamin; harts; gummi; färgning och tanniner; kolin; bitterhet; hypoxantin; vax; flyktiga. Men vi får inte glömma: växten är giftig, och intag av beredningar från humle kräver försiktighet.

Inte bara folkmedicin, men officiell medicin erkänner också effekten av preparat som innehåller humle. Populära läkemedel är valokardin, herbion, corvaldine, sedavit, urolesan - de innehåller eterisk olja eller dessa eller andra extrakt från olika delar av humlen (blommor, plantor, etc.) Tyska apotekare använder olika humle, balsamer, piller, tabletter - Vilken typ av hopbaserade droger produceras inte här. Infusionen av humlekottar är också en del av det kända kombinationsdrog Doppelgerts® energi tonic ("The Power of Two Hearts"), som har toniska och toniska egenskaper. Det används för ökad fysisk och psykisk stress, polyhypovitaminos och avitaminos, neuros.

Blanda kottar med mintbladen och valerianrötterna, de förbereder lugnande preparat och te.

Och naturligtvis kan man inte tala om öl när man talar om humle. Huvudskälet till att lägga humle är att ge ölen en speciell arom och en viss bitterhet i smaken. Men dessutom har humle starka antiseptiska egenskaper, så det är nästan omöjligt att förgifta med öl. Sjukdomsbakterier i det överlever inte helt enkelt. När öl konsumeras från humle kommer hela komplexet av biologiskt aktiva substanser (a-isosyror, flavonoider, glykosider, etc.) med antioxidantegenskaper in i människokroppen.

Hopp och skönhetshår

I kosmetologi ingår hoppkonsekstrakt traditionellt i hårförstärkningsprodukter. Humle återställer fettbalansen i håret och hårbotten, förbättrar de metaboliska processerna i epidermis, förhindrar mjäll och håravfall. Våra avlägsna förfäder visste om den här egenskapen hos humle. Så i "Izbornik Grand Prince Svyatoslav Yaroslavovich" hänvisas till användningen av humle för att minska hårfett. Humlekottarna torkades, krossades i damm och gnidde i hårbotten. Som ett resultat av dessa manipuleringar har håret länge varit rent och glänsande och hårbotten är frisk.

Många kosmetiska tillverkare använder dessa humleegenskaper och innehåller extrakt från humle i sammansättningen av schampon, medicinska masker för hår och tonik.

De flavonoider som finns i humle, normaliserar talgkörtlarna, vitamin K hjälper till att stärka rötterna, aminosyrorna förbättrar hårstrukturen.

Till exempel innehåller schampot "Hop" från tillverkaren "Wonderful Bin", tillsammans med andra komponenter, hopputdrag. Hop ingår också i en annan populär produkt av detta företag - Antistress-komplexet, som används före tvätt av hår. Det närmar sig håret, accelererar tillväxten, stärker rötterna, skyddar mot mjällbildning, ger hårstyrka och glans.

Om du föredrar medicinska kosmetika som är beredda med egna händer, är det lätt att göra en mirakelhärdning från torkade humlekottar: Förbered en infusion med 1:10 klumpar, och du kan gnugga det i hårbotten, tvätta och skölja håret.

Om håret är torrt, är en blandning av örter perfekt: 2 msk. l. en blandning av kamille, kalkblomma, mint, salvia, horsetail, humle häll 1 liter kokande vatten och insistera 5-6 timmar. För oljigt hår kan du erbjuda följande samling: Hoppkeglar, nässlor, häststång, yarrow, coltsfoot, calamusrötter och burdock. Två Art. l. örter häll 1 liter kokande vatten och simma i 10 minuter, insistera och filtrera i 15-20 minuter.

Fytoöstrogener och humle

Som det är känt, kan vissa växter syntetisera ämnen som är nära att reagera mot hormoner, de så kallade fytohormonerna. Hop är en av de växter som är mest rika på fytohormoner. Hopolja och humlextrakt används ofta i kosmetika: både som biostimulerande medel och som en antiinflammatorisk komponent i kosmetika. Krämer som innehåller humle, förbättrar vatten och fettmetabolism i hudceller, ökar dess turgor och elasticitet, mjuka fina rynkor.

Hop har så unik kvalitet som kampen mot hypertrichos (överdriven tillväxt av ansiktshår). Den här egenskapen används i ansiktsmasken "Ussuri humps och Chinese Schizandra". Masken bidrar till processen för förnyelse av hudceller, närmar, släpper ut fina rynkor, eliminerar sagging och förbättrar hudtonen, förhindrar cellåldring. Det har en sårläkningseffekt, lugnar huden, lindrar irritation och inflammation. Kan användas med ett expanderat kärlnät.

Ett annat exempel på användningen av humörns föryngrande egenskaper i kosmetika är anti-aging ANEW-ULTIMATE AGE REPAIR NIGHT cream från AVON.

Öl kan betraktas som en märklig kosmetisk innehållande humle.
De säger att sådana stjärnor som Madonna och Julia Roberts är fans av denna drink. De tillämpar det, inklusive, och för vård av utseende.

Ölmasker och bad blir alltmer populära runt om i världen. Wellness spa behandlingar med öl kom upp i Tjeckien. Ölgourmer erbjuder ölbad, humlesmassage och kosmetika på öljäst. Med hjälp av öl kan du kämpa med rynkor. Slå äggulor och öl tills den är jämn, applicera i 20 minuter, skölj. Sådana masker har en särskilt fördelaktig effekt på fet hud, gör den smidig och normaliserar blodcirkulationen.

En annan ursprunglig applikation av humlekottar är bröstförstoring. För att göra detta, applicera infusioner och tinkturer för internt bruk och krämer för extern användning. I princip eftersom hop innehåller fytoöstrogener, sedan ingenting är omöjligt i en sådan åtgärd infusioner och ingen grädde. En annan sak är att oftast de är nöjda i beredningar av humle inte så stor att den orsakar en markant ökning i bröstet, men om du äter beredningar av humle i stora mängder kan det orsaka skador.

Glöm inte alltid som rimligt mått, och låt humle hjälpa oss att behålla kroppens hälsa och den externa bildens skönhet.

Ansiktsmask DNC Hop face - review

Naturlig örtmask mot inflammation på ansiktets hud. För och nackdelar betyder.

Hej alla!

Visst, med ordet humle, är det omedelbart en association med öl. Men hopp är en väldigt användbar växt, mättad med kvinnliga fytohormoner, brukade ta hand om ansiktets och hårets hud. Hopbaserade masker har en föryngrande effekt, aktiverar cellmetabolism, har antiinflammatoriska och lugnande egenskaper.

Idag vill jag dela mitt intryck av Hop-ansiktsmaskan från det lettiska naturkemikaliemärket DNC.

Maskan är lämplig för vilken hudtyp som helst, men den är speciellt angiven för fet, problem och åldrig hud.

 • Var man kan köpa: den officiella webbplatsen dnctorg (direktlänk till masken), liksom andra IM, där DNC-produkterna presenteras
 • Pris: 149 rubel, till rabatter du kan köpa till ett mer behagligt pris.
 • vikt: 50 g

Produktbeskrivning:

Vegetabilisk mask Hopp mot ansiktet är förpackat i en kartong med bilden av maskinkomponentens huvudkomponent.

På baksidan av paketet kan du läsa information om växten och dess egenskaper, läs om hur masken appliceras, samt lära känna dess sammansättning.

Maskinsammansättningen är helt naturlig och säker:

Humulus Lupulus (humlekottar), Kaolin (kaolin), Lind (Linden), BLÅHALLON (björnbär), trubbhagtorn (Hawthorn), Orange Zest (apelsinskal), Chamaenerium angustifolium (vide-ört), Citrus sinensis Essential Oil ( Orange Olja).

Masken i sig är i förpackningen, den har en torr konsistens, mycket lik mjöl.

Maskens doft är ört, kanske en amatör, men jag gillar det, till exempel. Påminner apotekskamomill. Det finns inga svampiga, hårda och obehagliga dofter i masken.

En öppnad väska med en torr blandning lagras i 1 månad, men jag tror inte att masken kommer att försämras under denna tid. Jag öppnade väskan mer än en månad sedan, men jag fortsätter att använda masken, jag har inte märkt några förändringar i det antingen genom lukt eller i processen.

Användning:

Konsumtionen är mycket ekonomisk. För att förbereda masken har jag tillräckligt med skedar av blandningen på en sked kokande vatten. I processen sväller inte masken, men örterna börjar istället ge bort sina fördelaktiga ämnen.

Jag applicerar en maska ​​rikligt på ansiktet, det håller sig väl på huden, det strömmar inte ner.

Medan masken är varm finns det en känsla av avslappning och salighet på huden, plus doften av örter. Masken torkar dock mycket snabbt på huden och börjar strama. Du kan stänka ditt ansikte med hydrolat eller termiskt vatten, eller helt enkelt lägga våta händer på ansiktet och uppdatera masken.

Jag gillade att lägga till extra oljor till masken - mandel och druvfrö. Bokstavligen 4-5 droppar. Masken torkar inte så snabbt och jag gillar effekten mer.

Innan du tvättar av masken, våtade jag det rikligt. Sedan masserar jag huden lite, maskpartiklarna fungerar i detta fall som en mjuk skrubb. Men om huden har inflammation är det bättre att inte göra det.

Masken tvättas lätt, utan hjälp av svampar.

Efter sköljningen fortsätter masken att torka huden. Det vill säga, efter det vill du återfuka ansiktet. Kanske kan den oljiga hudmasken inte torka.

Jag försökte torka ansiktet med tonic efter masken och fann att det lämnar spår på huden. Bomullsplattan var inte ren. Det är uppenbart att detta inte är smuts, men fortfarande. Så innan du applicerar grädden är det bättre att gå med en bomullsplatta med tonic eller olja.

När det gäller maskins effektivitet, gå igenom tillverkarens löften.

1. Returnerar hudens fullhet och täthet.

För att vara ärlig märkte jag inte denna effekt bland andra hudvårdsprodukter. Därför kan jag inte döma honom.

2. Speciellt bra för fet hud

Jag är säker på att det är. Masken torkar inflammationsbrunnen. Leran i masken mattas väl och smalnar porerna.

3. hjälper till med akne

4. har antiinflammatorisk effekt

Jag har tillfälliga utslag före cd-skivan. Maskan hjälper till att minska rodnad från inflammation. Det är bara för svaret uppstod nezhdanchik. Bilder före och omedelbart efter masken:

5. förhindrar tillväxt av oönskade ansiktshår

Tyvärr tog jag inte in det här ögonblicket. Det finns oönskade hår över överläppen, men på sommaren blir de missfärgade och drabbas inte av mycket. Men jag tror att en gång i veckan för effekten av att motverka hårväxten, kommer masken självklart inte att vara tillräckligt.

Så, för att sammanfatta, tyckte jag personligen eller ogillade masken:

fördelar:

 • naturlig sammansättning,
 • ekonomisk konsumtion
 • rimligt pris
 • effektiv mot inflammation
 • kan användas som en delikat skrubb,
 • lätt att använda.

Nackdelar (ja, eller låt oss säga det, små noteringar):

 • masken torkar och stramar huden. Utgång: tillsätt olja till kompositionen, efter masken - fuktkräm.
 • på hudens spår av masken. Utgång: Torka av huden med en tonic.
 • Paketet indikerar inte användningsfrekvensen för masken.

Tack för din uppmärksamhet! Var vacker!

Folk recept med humle

I Ryssland var humle kända i antiken. Han nämns i annalerna från X-talet. Hopp, drömmer i en dröm, lovar en allödig passion.

För medicinska och näringsändamål används humlehoppar som skördas i början av mogning, när de blir gröngula, någonstans i mitten av augusti. Kottar skärs ihop med pediceller upp till 2,5 cm långa och torkas i skuggan. De måste behålla sin färg och smak.

Humle innehåller vitamin B1, B2, B6, PP, hmeledubilnuyu och valeriansyra, färgämnen, bitter substans lupulin, Humulin alkaloid, eteriska oljor, hormoner, aska och flavonoider flertal makro- och mikronäringsämnen.

Skott och löv innehåller stora mängder C-vitamin - upp till 190 mg%.

Formuleringar av humle har antiinflammatoriska, smärtstillande, antibakteriell, anti-krampaktig, anti-allergisk, anti-sår, kapillyaroukreplyayuschim, hyposensibilisering egenskaper.

Humle har en lugnande effekt på centrala nervsystemet. I Frankrike används den för överdriven sexuell upphetsning, för att förbättra hjärt-kärlsystemet, matsmältningen och lugna nerverna.

Infusion av blomställningar hop folkmedicinen används för sömnlöshet, nervös spänning, klimakteriebesvär sjukdomar, cancer, som ett diuretikum när urat benägenhet, gastrit, magsår, kolecystit, nefrit, cystit, vid hypertoni och åderförkalkning.

Hopplantor är en del av de lugnande kostnaderna. I en av de "Journals allmänt användbar information" för 1835 i Pushkin biblioteket ger följande recept: "Jag rekommenderar en enkel snuva testad av mig betyder: bör ta den svarta lerkruka, för att uttrycka hopp eftersom det kan passa in i det, häll syra soppa och kladdig locket, placera i ugnen i fyra timmar, allt väl ukipelo. Att gå till sängs, avlägsnas från ugnen potten, uncorking, satte framför honom, och täcker huvudet, så att ångan inte avviker i alla riktningar, sbiralsya den och röka dem minst en halvtimme. Även en dålig förkylning kan passera under natten. "

Hop har kontraindikationer. Till exempel är det strängt förbjudet att använda det för gravida kvinnor. I allmänhet rekommenderar experter inte att ta humle inuti, eftersom växten är giftig. Med en överdosering av humpkottar uppstår illamående, kräkningar, huvudvärk, svaghet, svaghet.

Modern officiell medicin använder också humle. Det är en del av sådana droger som valokordin, valosedan, khovaletten, urolesan.

Humle används ofta i kosmetikindustrin. På grundval av dem producerar de krämer, schampon och olika medel för att behandla akne, stärka håret och bli av med mjäll.

Hemma kan du göra ett avkok av humpkottar för att gnugga ansiktet och stärka håret.

Avkok för ansikte
1 tsk hoppkottar häll 1 kopp kokande vatten och koka i en halvtimme, dränera. Gnid ansikte på morgonen och på kvällen.

Ansiktsmask
Till 2 teskedar avkokning av humle tillsätt 1 msk. skedad gräddfil, 1 tsk honung och 1 äggula. Blanda väl och applicera på ansikte, nacke och decollete. Efter 15 minuter skölj med vatten vid rumstemperatur.

Buljong för hår
1 msk. en sked av humlehällar häll 1 kopp kokande vatten. Infusera i 2 timmar, stamma, gnugga in i hårrötterna och fukta håret över hela längden, sätt på en plastlock, linda ett huvud med en handduk. Tvätta av med varmt vatten efter 1 timme.

Sacking, rep, garn och papper är gjorda av fibrerna från hoppstammarna.
Hoppfrö frukter används för jäsning av urt och vid brödtillverkning när man gör surdeg. Lägg till foder av stora och små boskap, hästar, grisar.

Unga skott av humle som används i matlagning.

Hop soppa

Du behöver:
- 150 g unga underjordiska hoppskott
- 2 koppar mjölk;
- 1-2 msk. skedar av mjöl;
- smör och salt efter smak.

Beredningsmetod:
Skölj humlen med kallt vatten, skär i små bitar, häll över mjölken och koka tills det är mjukt.
Några minuter innan du är redo att tillsätta mjöl stekt i en panna till en ljus gyllene färg, tillsätt salt.
När du serverar, fyll i smöret.


Soppa med hopblad

Du behöver:
- 250 hoppblad
- 4 potatis;
- 1 löklök
- 1 morot;
- 100 g sorrel;
- 1-2 tomater;
- 3 koppar kyckling eller grönsaksbuljong;
- 10g. grön dill;
- 10g. persilja;
- gräddfil;
- salt, peppar efter smak.

Beredningsmetod:
Klipp potatis i kuber och koka dem i buljong, koka i 10 minuter, tillsätt hackade lök, riven morötter, hackade löv av humle och sorrel, hackad tomat. Koka till kokta grönsaker. 5 minuter innan den är klar till salt.

När du serverar, tillsätt sur grädde till tallrikarna och strö med hackad persilja och dill.


Hop sallad

Du behöver:
- 100 g unga hoppblad
- 20 gram gröna lökar;
- 10 g dill;
- 1 gurka;
- 2 msk. skedar av konserverade gröna ärtor;
- majonnäs för tankning;
- salt, peppar efter smak.

Beredningsmetod:
Skölj hopbladet med kallt vatten, skölj med kokande vatten, finhacka. Hacka lök, dill, gurkor skuren i små bitar. Blanda allt, tillsätt gröna ärter, salt och peppar, krydda med majonnäs och dekorera med persilja löv.

Intoxicating ansiktsmasker

Öl är ett utmärkt sätt att bevara ungdom och skönhet, det är bara en skatt för hemlagad kosmetika! Olika masker och lotioner baserade på det rensar, närmar och föryngrar huden. Naturligtvis talar vi bara om levande öl, som inte har genomgått värmebehandling. Prova denna smink och utvärdera effektiviteten!

Allt som är en del av det här populäraet sedan antiken är mycket användbart. Malt (spritad korn), humle, jäst - leverantörer av proteiner, kolhydrater, enzymer och mineralsalter, liksom B-vitaminer etc.

• Förbered en blandning av 1 tesked olivolja, 1 matsked honungs och 2 matskedar öl. Blanda alla ingredienser noggrant.

Ta en bomullspinne, fukt den i den resulterande massan och använd den för att applicera en mask på ditt ansikte. Lämna produkten på ansiktet tills den är helt torr. När masken torkar, skölj ansiktet med kallt rinnande vatten utan att använda tvål. Denna mask är utmärkt för torr hud.

• Om du har fet hud, är det bättre att använda ett annat recept. Kram saften från en halv citron, blanda den med ett tredje glas öl och 1 tesked honung. Applicera den resulterande massan på ansiktets hud och lämna masken i 10 minuter.

Skölj sedan av masken med varmt vatten efter den här tiden.

• Ta 3 matskedar öl, 1 äggula, samt potatispasta, framställd av en rå potatis, riven på en fin rivare. Blanda alla ingredienser noggrant, applicera sedan masken på ansiktet och lämna i 10-15 minuter, och skölj därefter med kallt vatten efter den här tiden.

Denna mask skiljer sig från blekande hud.

• Försök med en annan anti-aging mask för blekande hud! Skala och rista stora nya potatisar på en fin rivare, häll 2 msk ljus öl och rör om. Applicera massan på det rensade ansiktet, täck ansiktet med en våt gasväv och håll i 10-15 minuter, ta sedan bort masken med en fuktig bomullspinne.

På grundval av öl kan du laga utmärkta toniska lotioner, som också är mycket fördelaktiga för huden. Fuktar bara en bomullspinne i en lotiontonic och på morgonen eller på kvällen torkar du ansiktet med det. Efter applicering låt produkten torka helt och skölj sedan ansiktet med kallt vatten. Klar lotion butik i kylskåp, men inte mer än tre eller fyra dagar.

• För torr, fläckig hud: 2 msk havregryn häll en halv kopp kokande vatten, låt flingorna brygga i tjugo minuter, spänning. Till den resulterande infusionen, lägg till ett glas öl och blanda.

• För kombination eller fet hud: Häll en handfull mintblad med ett glas kokande vatten och låt det brygga i 30 minuter. Efter denna tid, påminna mintinfusionen och blanda den med ett glas öl.

Hur användbara hopkottar för hud

De flesta av oss förenar humle med en skummig dryck - öl. Men humle har en rik och användbar komponent. Denna växt används ofta även av föräldrar till vår far-morföräldrar, men idag har det blivit ett vanligt element i den vackra designen av tomterna. De är dekorerade med verandor och gazebos, och torra frukter (koner) används aktivt i ekibanah.

Läkande egenskaper hos humlekottar

Hopkäglar är frukterna av denna fleråriga växt. Det mest intressanta är att de inte bara är män, utan också kvinnor. För terapeutiska ändamål är endast kvinnliga sorter lämpliga. Utåt är det extremt svårt att skilja dem, men det som honungskeglarna ger ut är lukten.

Hoppkeglar används ofta i traditionell medicin på grund av innehållet i dess sammansättning:

 • vitaminer och mineraler av grupper B, C, kalcium, kalium, magnesium;
 • hopylsyra;
 • hartser;
 • valerinsyra;
 • alkaloid-himulin;
 • Lupulin etc.


Nästa Artikel
Schampo "hästkrafter"