Recept maskerar av färglös henna mot håravfall och för att stärka håret


Färglös henna har använts i många år för förebyggande och behandling av hår, det har stärkande egenskaper, regenererande, fuktgivande, såväl som svamp och antibakteriell.

Henna är ett magiskt medel som passar alla typer av hår och hårbotten, men om du fortfarande har mycket torrt och poröst hår är det bättre att inte applicera det på längden, bara i hårbotten. Henna behandlar håravfall, mjäll, klåda och andra problem med hårbotten.

Färglös henna kan inte användas före färgning av hår med inköpta färger, eftersom färgen kan ligga ojämnt eller inte fixa.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Om du är blond, bör färglös henna också användas med försiktighet, eftersom det kan ge en grön eller gulaktig nyans till håret.

Masker från färglös henna först bättre att tvätta med kallt vatten, och sedan helt tvättade håret som henna något torrt hår, och när du det kommer att tvätta bort med kallt vatten och sedan vågen kommer inte att avslöjas.

Den enklaste versionen av den färglösa henna masken är att ta 50-100 gram. (beroende på hårets längd) lösa den färglösa henna med varmt vatten och applicera det på hårbotten och hårlängden i varm form, varma och håll i 40-60 minuter. Och det finns mer komplexa alternativ för masker.

Firming mask som accelererar hårväxten

Detta är en mycket bra mask för bättre hårväxt, tack vare irriterande ingredienser (senap, beat) blodcirkulationen förbättras, håret får mer näringsämnen. Henna och honung stärker håret helt och förhindrar håravfall.

 • 1 matsked färglös henna;
 • avkok av örter (kamomill, calamus, humlehoppar, nässla);
 • 1/2 matsked senap;
 • 1/2 matsked honung;
 • 3-5 droppar essentiellt oljeblott eller mynta.

Masken är gjord innan du tvättar håret och appliceras endast på hårbotten. Första ras färglös henna varm buljong av örter och sedan lägga senap till den (du kan inte lägga till senap, om den känsliga huden på huvudet), tillsätt sedan honung och det droppa eterisk olja, alla blandas noga. Mask applicerad på hårbotten avskiljning, om hårets tips är torra, kan du applicera basolja på spetsarna, då värmer vi och håller håret från 40-60 minuter. Sedan tvättar jag mitt huvud som vanligt och applicerar en luftkonditionering eller en mask på längden.

Mask med färglös henna och dimexidum

Tack vare dimexidummasken tränger ingredienser bättre hårstruktur. Olivolja bryr sig om hårbotten och håret, näring dem med fördelaktiga ämnen.

 • 2 matskedar färglösa henna (med en bild);
 • vatten;
 • 1 matsked olivolja;
 • en halv tesked dimexidum.

Fyll den färglösa henna med varmt vatten och låt det svalna, lägg sedan till lite oliv och dimexid. Masken kan appliceras både på hårbotten och på håret (men då måste du öka mängden av henna och andra ingredienser). Masken ska isoleras och lämnas på håret i ungefär en timme, och tvätta sedan ditt hår som vanligt. Mask kan göras en gång i veckan.

Anti-hair loss oljemask

Castorolja stärker och skär håret med regelbunden användning, och med henna och eterisk olja blir resultatet trefaldigt det bästa.

 • 2 matskedar färglös henna;
 • vatten;
 • 1 matsked ricinolja;
 • 10-15 droppar rosmarin eller citronolja, orange.

Masken är endast gjord i hårbotten. Först spädar vi henna med varmt kokt vatten tills konsistensen av gräddfil, tillsätt sedan ricinus och eterisk olja. Applicera masken på partiklarna i hårbotten, isolera och gå med den i minst två timmar. Tvätta sedan huvudet två eller tre gånger med schampo och använd balsam.

Mask för utmattat hår

Linfröolja har unika egenskaper för hår, genom vilket det ger näring, återställer och stärker hår. Henna, honung och äggula stärker och förbättrar hårets övergripande tillstånd.

 • 2-3 matskedar färglös henna;
 • vatten;
 • 1 matsked honung;
 • 1 matsked linfröolja;
 • 1 äggula.

Henna häll kokande vatten (till konsistensen av tjock grädde) och lämna i ungefär fem minuter, men för nu kan du slå äggula med honung väl och tillsätta resterande ingredienser. Applicera masken på hårbotten först och fördela sedan längden på håret, isolera och håll i en timme. Tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

Henna för håravfall: recensioner, recept, hjälper det? Masker med henna för män och kvinnor


Uppgiften att stärka tunna hår kan lösas med hjälp av naturliga produkter. En av dem är henna - ett pulver erhållet genom att slipa löv och löv av löv. Färgen erhålls från växtens löv, och färglös henna framställs från stammarna utan pigment. Henna är mer känt och ger håret en vacker röd nyans. Så, hur handlar Henna om håravfall? Recept och sätt att stärka - nedan.

Hur påverkar henna håret?

Henna har länge använts som ett medel för att stärka och återställa hår, läka sår. På grund av det faktum att det innehåller en mängd användbara ämnen är effekten av henna på hårets skick så fördelaktig. Detta verktyg ger hårväxt och blir av med mjäll, lindrar hudirritation, ger hårglans, löser problemet med håravfall och splittrade ändar. Det kommer att vara användbart för håravfall efter förlossning, eftersom en ammande mamma behöver minst kemi och under graviditeten.

Återställande av skadad hårstruktur aktiverar denna henna hårfolliklarna, förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, vilket främjar läkning av huden och eliminering av alopeci hos kvinnor och män.

Hur man använder henna mot håravfall?

Eftersom vi talar om att stärka olika typer av hår och hår, bör du veta att det finns färglös henna från håravfall, vilket ger en helande effekt utan färgning.

Färglös henna av god kvalitet förändrar inte hårets nyans. Om det behövs, hårfärgning med kemiska färgämnen måste ta en paus efter att ha förstärkt håret med denna henna i minst 2 veckor. För torrt och normalt hår är det tillräckligt att använda produkten en gång i månaden, för fet hår - högst 2 gånger. Om masker mot alopeci kan du läsa här.

Färglösa Henna vs Alopecia Recept

I allmänhet kan henna läggas till någon favorit komposition. Men de mest populära maskerna med henna för håravfall är:

№1. Till 3 delar varmt vatten tillsätt 1 del av henna, blöt i 15 minuter. Applicera krämig blandning på lite fuktigt hår efter tvätt. Sätt på locket och täck med en handduk. Exponeringstid - från 30 minuter till 2 timmar. Tvätta huvudet väl med vatten och lämna inga pengar på håret, för att inte överdriva det.

№2. Till 2 matskedar av henna tillsätt samma mängd grön lera, sätt in 2 matskedar ricinolja och 1 matsked olivolja, sätta till en pastaliknande stat med en infusion av varmt vatten. Efter 10 minuter applicera på hår, håll i 40 minuter. Skölj noga med delikat schampo.

№3. Masken appliceras före shampooing genom applicering på huden. Henna späds med varmt avkok av kamille, nässla eller kalamus till tjocklek av gräddfil. Tillsätt 1 tesked senap och honung, 5 droppar mytolja (du kan slå), blanda noggrant. Medel som appliceras på hårbotten i 1 timme. Med känslig hud kan senap uteslutas.

№4. En halv kopp varm kefir blandad med 2 matskedar av henna. Efter 15 minuter, från rötterna, gnugga massan över hela längden av håret. Maskens varaktighet är minst 40 minuter. När du tvättar, använd shampoo. Maskinsammansättningen, du kan komma in i äggula av kycklingägg för att förbättra dess näringsegenskaper.

Vi har skrivit om andra recept med håroljor i den här artikeln.

Villkor för att göra masker från henna mot håravfall

För att hjälpa Henna från håravfall, kom ihåg att:

 • det är omöjligt att använda återstående medel upprepade gånger, för att få effekt måste masken vara frisk;
 • henna masker som växthuseffekten: en plastlock och en varm handduk.
 • Med hjälp av masker med innehållet i henna för blont hår måste du först kontrollera att du ändrar hårets nyans på en liten strand.
 • Innan du använder henna, se till att du inte är allergisk mot den. Ibland kliande hårbotten kan associeras med en allergisk reaktion på olika sätt.

För att få det önskade resultatet är det viktigt att använda vanlig henna för håravfall. Recensioner av det här verktyget är nästan alla positiva, om du gör allt korrekt och systematiskt. Masker som appliceras från tid till annan, läker inte håret. Överdrivning är inte heller värt det: för ofta användning av produkten kommer att leda till en negativ effekt. Bra att använda henna för att förebygga alopeci och bara för att förbättra hårets utseende.

Henna är en naturlig växtprodukt som inte orsakar allergiska reaktioner. Med rätt användning av det kommer hårkvaliteten att märkbart förbättras: strängarna kommer att vara blanka, starka och tjocka.

På andra folkmedel för behandling av hår finns i denna artikel.

Henna hårmaskor: 16 recept för alla tillfällen

Färglös henna har ett stort antal användbara egenskaper. Olika masker baserade på det kan accelerera hårväxten, göra dem tjocka och attraktiva.

Henna är lämplig för alla typer av hår, om den används korrekt och tillsätt lämpliga ingredienser. Den kan användas i alla åldrar. Plus du kan ringa en liten kostnad av läkningspulver.

Komponenter av färglös henna

Naturlig färglös henna är gjord av tjock facial cassia. Bladen torkas och krossas sedan i pulver. Ingenting mer läggs till det. Färgad henna är gjord av lavsoniya buske, och dessa pulver har ingenting gemensamt förutom namnet.

Användbara komponenter av färglös henna:

 • emodin ger glans till håret;
 • Pisalen hjälper till att eliminera mjäll
 • rutin stärker håret;
 • Chrysophanol bekämpar bakteriella och svampinfektioner;
 • karoten återställer skadade områden i hårbotten;
 • Ceaxanthin förhindrar nedfall
 • Betaine återfuktar hårbotten, eliminerar desquamation och torrhet;
 • C-vitamin är involverat i syntesen av kollagen, vilket främjar hårväxt på cellulär nivå.

Detta härdningsverktyg innehåller inte skadliga komponenter, det kan användas av alla.

Användbara egenskaper

Vad gör detta pulverhår:

 • restaurering, hårstärkning
 • glans, elasticitet, tjocklek och volym;
 • förebyggande av ändprofiler;
 • bekämpa mjäll och seborré, antimikrobiell verkan
 • fuktgivande hårbotten;
 • tränger igenom håret, kuverten, gör det tjockare;
 • hjälper till vid behandling av alopeci
 • normaliserar produktionen av talg, huvudet förblir rent under en längre tid.

När ska man tillämpa henna

Färglös henna är användbar om:

 • Håret är matt, bräckligt, svagt, livlöst;
 • hårbotten oljig och dehydrerad;
 • har mjäll eller seborrheisk dermatit
 • det finns inflammation och skada på hårbotten.

Billig färglös henna hjälper till att lösa alla dessa problem. Det kommer att ersätta dyra och onaturliga inköpta produkter.

Henna Procedureregler

För att få det önskade resultatet, var noga med att överväga vissa regler:

 1. Använd endast pulver med normal hållbarhet. Du måste köpa en kvalitetsprodukt i en pålitlig butik. Bra henna bör vara finmalt, utan klumpar.
 2. För synliga problem med hår eller hårbotten, förloppet av masker med henna - 10-15 procedurer. För profylax är 5 tillämpningar tillräckliga.
 3. För kort hår upp till axlarna är en dospåse (25 g) tillräcklig, två påsar (50 g) är långa. För män eller kvinnor med mycket kort hårklippning är hälften av påsen tillräcklig.
 4. Torka pulvret i kokande vatten eller mycket varmt vatten till tillståndet av medeltäthet. Använd vatten är bättre på flaska eller vår. Kranvatten innehåller tunga och skadliga ämnen. I vissa fall rekommenderas att skölja din hud och hår med rent vatten efter varje dusch eller tvätt, för att tvätta alla skadliga ämnen.
 5. Vid användning, använd handskar för att skydda händerna.
 6. Applicera lite kallt medel över hela längden och gnugga i hårbotten. Håret ska vara rent och lite fuktigt. Om en mask är gjord för hår, fet på rötterna, men torr på spetsarna, appliceras kompositionen inte längre än 3-5 cm från rötterna.
 1. Vik upp paketet med en handduk ovanpå.
 2. Exponeringstiden i genomsnitt från 25 till 60 minuter, beroende på känsla och beroende.
 3. Skölj med rinnande vatten flera gånger, eftersom partiklarna är svåra att tvätta ut.
 4. Använd inte henna efter eller före perming eller måla lockar med kemiska färger. På blekt hår ger henna en smutsig grön nyans.
 5. Om andra ingredienser (kefir, ägg etc.) läggs till i masken, bör de vara färska och naturliga.

Maskrecept

Det finns ett stort antal masker för hår från henna för olika problem.

Mask med henna att stärka

 • späd den önskade mängden pulver i den uppvärmda vasslen till tillståndet av tjock grädde;
 • lämna i 15 minuter, eftersom honung förlorar sina egenskaper med stark uppvärmning
 • blanda med 10 g honung;
 • Applicera på hår, tvätta av efter 40 minuter med varmt vatten.

För fuktning

 • Lös upp Henna i kokande vatten, låt kvarts
 • lägg till riven liten gurka och en tesked gräddfil;
 • fördela längs hela längden, rester till rötterna;
 • Tvätta håret utan schampo om en timme.

Masker för att bekämpa greasiness

Mask med kefir

 • kombinera henna och 100 g varm nonfat kefir;
 • Applicera efter kylning till rötterna, resten för att förlänga längden;
 • Tvätta håret med schampo om en halvtimme.

Lermask

 • Blanda pulver av henna och vit lera i lika stora proportioner, späd tätt i kokande vatten;
 • tillsätt citronsaft till ett tillstånd av tjock grädde;
 • det mesta av rötterna är resten fördelat längs längden;
 • Skölj med varmt rinnande vatten efter 20 minuter.

Från videoklippet lär du dig ett lite modifierat recept:

Mot en nedfall

 • tillsätt lite vatten till pulvret för att göra en mycket tjock massa;
 • kyla något, tillsätt 50-60 g olivolja och ricinoljor;
 • insistera 10 minuter så att hennaen är grundligt mättad med oljor;
 • droppa en liten rosmarinolja;
 • lämna på huvudet i en timme, tvätta med schampo.

För skadat hår

 • kombinera henna med kokande vatten till ett tjockt tillstånd
 • Häll i 30 g ricinolja och 1 avokadofrukt mättad i mush.
 • fördela den resulterande kompositionen i längd;
 • Tvätta håret på en halvtimme.

För att påskynda tillväxten

Herbal mask

 • förbereda en infusion eller avkok av björkblad, nässla, kullrot och kolfot;
 • Blanda pulvret med varm buljong och låt svalna något;
 • suga på huvudet i en halvtimme, skölj med vatten utan schampo.

Du kan lägga till en liten kanel eller några droppar av citrusolja. Dessa komponenter ökar hårfollikelns aktivitet.

Senapsmask

 • späd pulveret i vatten, tillsätt en sked senap;
 • Häll 60 ml burkolja, efter kylning, applicera på rötterna, resterna dispergeras längs längden;
 • Skölj huvudet noggrant efter 20-30 minuter.

Universell mask

  • kombinera henna med kokande vatten till en tjock grädde;
  • släpp i kompositionen av en liten favorit eterisk olja;
  • håll på huvudet i 45-60 minuter, skölj utan schampo.

Ett annat alternativ är att titta på videon:

Fläckmask

 • kombinera hennapulver, 1 msk. l. markerade kryddnejlika, 1 tsk. olivolja, 60 ml cognac;
 • gnugga blandningen i hårbotten, lämna i en halvtimme och skölj håret med schampo;
 • när du känner dig irriterad tvätta genast.

För glans och densitet

 • kombinera henna och kokande vatten, sval 15-20 minuter;
 • tillsätt 50 ml jojobaolja och 1 kycklingsula
 • lämna i minst en timme, skölj med schampo.

Från splittrade ändar

Tillverkningsmetod:

 • Anslut Henna, 3 msk. l. krossade torkade nässla löv och 2 tsk. senapspulver;
 • häll kokande vatten till en tjock grädde och vänta 15-20 minuter;
 • sprid sig längs längden, tåla en halvtimme, skölj med schampo.

För oljigt hår

 • Torka pulvret med kokande vatten till ett tjockt tillstånd, tillsätt 30 ml citronsaft och 5 g honung;
 • kyla, ansök i 30-40 minuter;
 • Lös upp grapefruktjuice i vatten, skölj håret efter tvätt.

För torrt hår

Recept nummer 1

 • tjockt brygga pulver med kokande vatten;
 • utspätt i persika eller aprikosolja till tillståndet av medium densitet;
 • lägg till några droppar ylang-ylang olja;
 • Efter en timme tvättas med schampo.

Recept nummer 2

  • utspädd henna i varm mjölk, sval 5 minuter;
  • häll 1 msk. l. honung, blanda noggrant
  • sprida sig över hela längden, lämna i en timme;
  • Tvätta håret med schampo i kallt vatten.

Recept nummer 3

Om håret är färgat med henna

Recept nummer 1

 • utspädd henna i kokande vatten, tillsätt äggula och 30 g kefir;
 • Applicera i en halvtimme, tvätta under rinnande vatten;
 • fixa resultatet med vatten och citronsaft.

Recept nummer 2

 • kombinera hennapulver, 2 äggulor, 80 g mager ost och 60 g citronsaft;
 • sprida sig längs längden och stå emot 40-50 minuter, använd schampo.

Toning mask för grått hår

Färgämnen är nödvändiga för att få nyans. Recept för röd nyans:

 • att dela pulver med varm sockerjuice, för att insistera på 10 minuter;
 • tåla 60-90 minuter.

Chokladrecept:

 • brygga starkt kaffe, häll henna;
 • Ansök om 60-90 minuter.

Rödaktig nyans:

 • koka lökskal i en halvtimme, lös henna i buljong;
 • Ansök om 50-60 minuter.

Gyllene färg:

 • kombinera henna och ett starkt avkok av kamomill;
 • Ansök om 1,5-2 timmar.

För lockiga lockar

Beredningsmetod:

 • kombinera äggula, 50 g olivolja, 10 g honung, i en sked av Henna och Brandy;
 • Applicera från rot till spets, motstå 35-45 minuter;
 • tvätta huvudet med varmt vatten.

Henna är ett universalmedel för alla typer av hår med några problem. När du lägger till de nödvändiga ingredienserna kan du torka eller fuktar huvudet, bli av med mjäll eller mjällhet. Indisk hårmask med färglös henna är väldigt populär över hela världen.

Henna Hair Mask

Vad man ska göra om håret slutat att behaga, bli tråkigt, förlorat pomp eller, värre, började falla. Detta blir speciellt märkbart i slutet av vintern: den torra luften i lokalerna, den konstanta bärningen av hattar förstör håret. Hur återställer och förstärker den? Handen från Henna kommer att hjälpa till, vilket vi kommer att diskutera i den här artikeln.

Fördelarna och skadorna på henna för hår

Under lång tid använder människor för hårvård färglösa henna masker. Det produceras från stammarna till lawsonium-växten, som växer i Indien, Pakistan och andra länder. Den har en stramande och omslutande effekt och, till skillnad från färgningen, som produceras från plantens löv, har inte röd eller röd pigmentering.

Hårmaskiner med henna skadar inte håret, de har inga kontraindikationer, orsakar inte allergier och förändrar inte hårfärgen. De kan säkert använda jämn blondiner. Det är bara nödvändigt att välja en av de mest lämpliga typerna av hårrecept.

Henna Healing Ingredients

Användningen av henna för hår bevisas både av laboratorier och vanliga människor som använder detta verktyg för att behandla och återställa hårets struktur. Detta är inte förvånande, eftersom det innehåller många användbara ämnen:

 • Emodin - främjar snabb hårväxt
 • Karoten - förbättrar hårstrukturen;
 • Ceaxanthin - stärker hårrötterna;
 • Fisalen - bekämpar mjäll
 • Chrysophanol - kämpar mot inflammatoriska processer och svampinfektioner;
 • Rutin - närmar sig hårrötterna.

För att stärka håret är det tillräckligt att använda en henna, men för att uppnå en större effekt i det, tillsätt andra ämnen.

Hur man använder henna för hår

Du behöver veta att henna endast kan lagras torrt. Späds med vatten, det måste användas omedelbart, annars kommer substansen att förlora alla dess medicinska egenskaper.

Hårmaskor med färglös henna hemma är lätta att göra, men för det här måste du veta reglerna för dess användning.

Kom ihåg! Använd inte metallredskap för dessa ändamål.

 1. I glaset eller keramiken häll den önskade mängden torr henna.
 2. Häll Henna hett (70 °) med vatten. Det är önskvärt att hälla ut vatten gradvis, för att inte göra vattnet för tunnt. Häll en liten mängd vätska, rör om och, om nödvändigt, fylla upp. Du bör få en konsistens av tjock grädde.
 3. Applicera henna på huvudet med hjälp av speciella penslar för hårfärgning. Men du måste göra allt snabbt, tills kompositionen är kall.
 4. Sätt på ett förkokt plastlock, täck toppen med en handduk.
 5. Tvätta av masken utan shampoo efter 30 minuter. Det rekommenderas för detta att använda äggula. Ägget bryter en liten behållare och separerar den vita från äggulan.

Genom att lägga till olika produkter kan du förbättra hårets utseende, ge det glans, fluffighet. Men med den otvivelaktiga fördelen av henna rekommenderas dess frekventa användning, eftersom det kan öka hårets torrhet, speciellt om håret är naturligt torrt. Det är bättre att använda det inte mer än 2 gånger i månaden.

Henna Hair Mask Recept

Masker med henna för att stärka håret:
1) Det kommer att ta: henna (redan utspätt med vatten), vispaddling, kardborreolja, gräddfil. I musheten lägg till alla ingredienser (smör och gräddfil 2 msk. Skedar), blanda. Applicera på hår.
2) Recept med blå lera. Blanda henna och lera med varmt vatten, tillsätt några droppar eterisk oljetree (inte mer än 5 droppar).

Mask för split ends. Henna klarar ett sådant problem som splittrade ändar. Visst många människor som har hårets längd till axlarna och nedanför, står inför detta. Då ska du prova en av maskerna:
1) Häll en sked full av linfrö 1 kopp kokande vatten, insistera. Värm sedan till 70 ° C och häll henna med infusion istället för vatten. Applicera på 50-60 minuter.
2) Blanda skilda Henna med några skedar majonnäs, lägg till honung.

Hårmask med henna hemma för torrt hår:
1) Späd 30 g Henna med varm mjölk, tillsätt några matskedar honung där.
2) Häll den önskade mängden Henna med varmt vatten, tillsätt krossad banan och majonnäs.
3) Lös upp Henna med varmt serum, tillsätt honung och burdock olja. Håll på håret i 45 minuter.
4) I den tillagade hennaen häll några skedar varm olivolja, tillsätt mosad avokadosmassa, blanda. Applicera på hår.

Masker för fettigt hår:
1) Lös upp Henna med varm surmjölk, tillsätt förtvättat brödbröd (du vet att en svartbrödsmaske har ett stort antal användbara ämnen);
2) Mjuka den mogna tomaten och tillsätt henna till vattnet utspätt med vatten.

Nutrition Mask Recept:
1) Vitaminmask för hår henna och persilja med dill, som måste krossas. Henna häll varmt grönt te, blanda med gröna. Blondor använder med försiktighet, masken har en något färgande effekt.
2) Oljemask med henna. Värm blandningen av kladd, ricinus och olivolja i ett vattenbad till en behaglig hudtemperatur, häll henna med denna blandning. Applicera på huvudet, täcka med plast och en varm handduk, lämna i trettiofem - fyrtio minuter.

Hårmask med henna och kefir. Receptet med matlagning: värm 200 g kefir i ett vattenbad, häll henna på det, sätt kycklinggul i det. Håll denna mask kan vara 40-45 minuter.

Recept för att falla ut. Två skedar citronsaft, en liten ost, honung - alla ingredienser blandas och läggs i Henna-gruel. Gnugga blandningen i hårrötterna, sätt på de första, heta locken på polyeten.

Masnar av henna för att påskynda hårväxten.
1) Färglös henna - återställer hårets vitalitet, deras skönhet. Henna, kokt på vanligt sätt + honungssked + juice av en citron + burdock olja. Alla ingredienser lägger till Henna en sked.
2) En henna hårmask med senap för hårväxt kommer inte bara att förbättra krökningen, men kommer att göra håret smidigt och glänsande. För att göra detta, lösa upp henna, tillsätt en matsked torr senap och honung, rör om. Applicera blandningen i en halvtimme.
Förresten rekommenderas masken för tillväxt av senapshår hemma av många av våra läsare.

Tips om hur man använder henna

Henna säljs vanligtvis i påsar om 30 g, som används hela om hårklippningen är av medelstor. För en kort hårklipp är nog en halv väska. Hur mycket henna ska tas för långt och medelstort hår:

 • Ett halvt paket är tillräckligt för en kort hårklippning;
 • 30 g behövs för skärning av medellängd;
 • 100 g krävs för hårlängd upp till 15-20 cm;
 • 150 g behöver hår axel längd;
 • Hårlängden från bältet behöver från 250 g pulver.

Hårdets densitet är också viktigt, men efter den första ansökan blir det klart hur mycket pengar du behöver köpa för att täcka hela volymen.

Det har länge ansetts att håret är den bästa dekorationen. Inte överraskande är människor noga med att ta hand om sitt hår. Naturligtvis producerar industrin ett stort antal olika droger, men vad som kan vara bättre än naturligt, bevisat i århundraden betyder. Först och främst är det ХНА - ett billigt, 100% örtmedel. Hårmask med färglös henna hemma stärker hårrötterna, lindrar mjäll, ger glans. Effekten är märkbar efter den första ansökan. Använd på hälsa!

Henna maskerar för naturlig hår restaurering

Henna, som ofta används i östlig kosmetologi, är fast etablerad i vårt liv. Detta underbara pulver kämpar med många problem som plågar vårt hår och ger oöverträffade resultat, vilket inte ger någon salongprocedur. Henna hårmaskar är äkta trollkarler som mirakulöst kan förvandla vårt hår. Det viktigaste är den kompetenta tillämpningen av folkrecept.

Få människor vet att det finns två typer av naturligt färgämne - färg och färglös. Både en och den andra är framställda av tropiska växter Lawsonia, bara färgning henna är gjord av löv och färglös är gjord av stammen. Lovesonia är berikat med en mängd vitaminer, aminosyror och eteriska oljor som är användbara för friskt och vackert hår. Därför har pulvret som produceras från denna växt ett antal positiva egenskaper:

 • restaurering - ingår i sammansättningen av ceaxantin, emodin och karoten, stärker hårsäckar, undviker förlust av hårstänger och släta vågar;
 • förstärkning - genomträngande djupt i roten rutin maximalt mättar och stärker dem från insidan;
 • antiinflammatorisk - i vegetabiliskt pulver innehåller krysofanol, vilket anses vara det bästa (!) botemedlet för behandling av olika typer av inflammationer;
 • fuktgivande - komponenter som pisalen och betain, förstöra mjäll och lindra hårbotten i torrhet.

Tack vare sådana komponenter används henna ofta i hemmamaskar, vars syfte är att återställa krullar (främst feta) för att förhindra att de faller ut, för att ge strängar av elasticitet, silkighet och glans.

Vi odlar Henna för hår

Innan du förbereder en mask för dina krullar från henna, ska den spädas med vätska. Det verkar som om processen är ingenstans lättare. Men detta vid första anblicken, i själva verket behöver du veta några nyanser.

 • Ta kvantitet utifrån längden och tjockleken på din "mane". För en kort frisyr behöver du en påse med pulver (standard - 80 g), för medelstora krullar (upp till axlarna) - två påsar och för långa lockar - minst tre förpackningar
 • För att späda henna, ta en glas / keramikbehållare, häll ut pulver i det, häll hett (80 ° C) kokt vatten i en tunn ström (2 delar vätska till 1 del av henna) och omrör hela tiden. Vid avfarten bör du bli helt homogen, utan några klumpar, tjock vassle
 • Tropiskt växtpulver kan också spädas med örtavkok eller vassla, vilket gör håret glänsande och smidigt.
 • Vill du ge dina lås en varm kastanjeskugga? Blanda pulvret från lawsonia med naturligt slipat kaffe (cirka en msk). Om du vill ha håret att få en ljus eldig färg, använd en rödbeta juice uppvärmd till 70 ° C för att odla Henna, och för att ge håret ett rikt rödaktigt brygga underbart kamillepulver, lägg även gurkmeja och paprika till denna blandning (en timme vardera). l.) eller krossad kalendula.
 • För att göra masken med henna ge en intensiv och resistiv färg, blanda det utspädda pulvret med citronsyra / juice och bordsvinäger (halv tsk)
 • Innan du lägger till andra komponenter i det bryggda pulvret, ska det infuseras lite
 • För en mask som bygger på ett tropiskt växtutdrag för att få ett trevligare doft, använd grönt te och ett par droppar av din favorit aromolja för att brygga.

Regler för användning av henna masker

Med tanke på de starka färgegenskaperna bör hemmagjorda hårkosmetika med denna komponent beredas och tillämpas i enlighet med en uppsättning regler:

 1. Masker med henna rekommenderas inte för rättvisa skönheter - under påverkan av grönsakspulver är blondinerna riskabla att bli sådana "utomjordingar" med gröna (i bästa fall gulliga) lockar.
 2. Eliminera närvaron av individuell intolerans mot Lawsonia pulver, sätta våld på handleden / örat och titta på reaktionen.
 3. Denna produkt bör köpas uteslutande i specialutbud.
 4. Masken med henna appliceras på ett rent, fuktat hår: först gnuggar du det i rötterna och sedan med en sällsynt kam kammade du trådarna. "Växthusets effekt" (huvudisoleringsfilm och lock) krävs.
 5. Tvätta av med varmt vatten.
 6. Sessionens varaktighet - från 20 till 60 minuter. (beroende på det förväntade resultatet och hårets färg), frekvensen - var 14: e dag. I två månader.
 7. Efter att ha använt masker med henna i 3 dagar, färga inte ditt hår, som hög sannolikhet för ojämn fördelning av färg.

Vad är ditt hår?

Korrekt hårvård

Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

 1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
 2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
 3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
  • Instyler Tulip Safe Hair Curler
  • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
 4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
  • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

Henna-baserade recept

Det är viktigt! Använd ett färglöst (vitt) pulver för behandlingsmasken och vanligt (iransk) pulver för ytterligare färgning.

Torka hårblandningar

 • Med oljor och avokado

Lägg till en liten mängd avokado-massa och ricinusolja + av burk (en tsk) till det bryggda lavsonipulvret. Sessionsvaraktighet - 1 timme.
Denna mask fuktar perfekt torr hårbotten, eliminerar mjäll och lindrar håret från elektrifieringstillståndet.

 • Med citronsaft, ost och ägg

Lös upp färgen (30 g) med citronfärsk juice (två matskedar), tillsätt blandningen piskade äggulor (två) och hackad färsk kesong (två matskedar). Maskens varaktighet är 40 minuter.
Denna produkt har utmärkta fuktighetsgivande och närande egenskaper.

Fett hårprodukter

 • Med citron och blå lera

Separat, späd grönsakspulveret (en påse) och blå lera (fyra msk). Blanda dessa två blandningar med citronsaft (från en citrus). Åtgärdstiden är en halvtimme.
Detta verktyg kommer att spara ditt hår från obehaglig glans och snabb förorening.

Blanda äggvita, piskad till skumförhållanden och utspädd lonsoniapulver (två msk). Procedurens varaktighet är 30 minuter.
En sådan mask kommer mirakulöst att lätta dina strängar från stratification, normalisera sebaceous sekretion och mätta lås med nödvändig näring.

Hårväxt masker

 • Med kefir och smör

Blanda det utspädda grönsakspulveret med kefir (kvartkup) med bayolja (amerikanska laurbær) (fem droppar). Procedurens varaktighet är 40 minuter.
Denna mask förstärker perfekt rötterna och aktiverar tillväxten av hårstänger.

 • Med aloe och avokadojuice

Blanda färglöst pulver (ett par matskedar), aloe juice (en matsked) och mogna avokado (en matsked fruktkött). Maskens varaktighet är 20 minuter.
Denna komposition gör att du kan stärka hårsäckar och stimulera hårväxten, samt lägga hårpomp.

Blandning mot håravfall med honung, ägg och olivolja och klyfta

Gör färgen (150 g), tillsätt äggulor (två), honung (en tsk) och oliv + burkolja (två msk) till den, vispa allt bra. Masken appliceras i en halvtimme.

Skrämmemask med citronsaft, eukalyptus och ricinolja

Brewed henna (ett par matskedar) blanda noggrant med citronfärsk juice (två tsk), ricinolja (en matsked) och eukalyptusolja (några droppar). Applicera på håret i 30 minuter.

Blanda för fluffiness av hår med kefir

Torka lonsoniya pulver (två matskedar) i varm kefir (en halv kopp) och låt värme i ungefär en kvart i timmen. Maskens varaktighet är 40 minuter.

Torrt henna schampo

Detta är ett utmärkt terapeutiskt och profylaktiskt medel mot förlust och för aktiv tillväxt av hår, vilket är mycket lätt att förbereda hemma.

Ta med följande ingredienser: färglöst pulver (två tsk), tvålspån (50 g), grönt te / örtkoko (50 g), kockolja (en tsk), keratin och silkeprotein (fem droppar varje) ). Smält såpchips + te / buljong i vattenbadet, blanda med andra ingredienser. Blanda hela blandningen mycket försiktigt, undvik bildandet av bubblor och häll det i formen (förbehandla dem med alkohol). När shampooet har svalnat, lossa det från formarna och placera det på ett torrt ställe för torkning och infusion. Din hemlagad henna-baserad schampo är klar.

Spray masker för hårbehandling

Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

 • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
 • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
 • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

I dagens liv, fylld med alla slags negativa fenomen, är bevarandet av friskt och lyxigt hår väldigt viktigt. Henna-baserade hårmaskor är universella, eftersom de kan "återuppliva" även det svagaste och skadade håret och fylla det med vital energi. Därför borde du inte spendera din tid och pengar på salongprocedurer - du kan göra drömmen om en elegant kaskad av lysande lockar själv.

Hemlagad Henna Hair Masks: Top 10 Recept

Henna kallas naturligt växtfärg. Förbered det från plantans bottenplåt med det romantiska namnet Lawsonia. När hon appliceras på hår, ger henna dem en rödaktig nyans, så naturlig henna för masker rekommenderas inte för blondiner.

Rättvisa tjejer och de som inte vill ändra den naturliga nyansen bör få färglös henna för grooming. Detta verktyg behåller alla de fördelaktiga egenskaperna hos henna normalt, men målar inte.

Vi kan säga att hårmask med henna är ett verktyg som passar nästan allt, det passar alla färger och hårtyper.

Vad är användningen?

Varje typ av henna kan avsevärt förbättra hårets utseende tack vare dess sammansättning. Detta ämne innehåller:

 • Rutin. Det är ett vitamin som tränger igenom hårsäckarnas celler, vilket ger förstärkning av rötterna.
 • Karoten. Detta element har en positiv effekt på hårstrukturen, vilket gör den mjukare och mer glänsande.
 • Emodin. Detta ämne stärker effektivt, förhindrar förlust.
 • Rhein. Ett naturligt antibiotikum som bekämpar svampar, bakterier, hjälper till vid behandling av olika sjukdomar i hårbotten.

Förutsatt att hennabaserade hårmaskor appliceras på rätt sätt, kan de avsevärt förbättra hårets hälsa och utseende.

När ska man ansöka?

Det är möjligt att använda henna för förebyggande vård och behandling. Med regelbunden användning av dessa verktyg kan du:

Kontraindikationer för användning av färglös henna är få, det enda du behöver för att se till att de substanser som utgör masken, det finns ingen individuell intolerans.

Det rekommenderas inte att utföra procedurer med henna inom en vecka efter färgning med kemiska färgämnen eller kemisk rätning (curling).

När det gäller användningen av färgad henna rekommenderas det inte att användas med en ljus nyans av hår, liksom med en stor mängd gråhår. I detta fall kan resultatet av färgning vara en ljus orangefärgad nyans.

Arbetsordningens regler

Det är lätt att använda henna hemma, men det blir inte överflödigt att lära känna grundläggande regler.

 • För att göra en henna mask, hälls pulver från förpackningen i ett glas eller en fajanskål och fylls med varmt vatten, men inte kokande vatten (den rekommenderade vattentemperaturen är ca 80 grader).
 • Vätska bör tas ungefär tre gånger mer än pulvret. Men du kan hälla "för ögonen", viktigast av allt, för att säkerställa att en krämig massa erhålls.
 • Applicera den beredda kompositionen på hela huvudet. Det vill säga först separera trådarna på skilsmässan och gnugga blandningen i rötterna, fördela sedan längs strängarna med hjälp av en kam. Om färgad henna används, är det väldigt viktigt att använda handskar och inte försöka gnugga kompositionen i rötterna, eftersom kompositionen inte bara färgar håret utan även huden.
 • Uppvärmning är ett viktigt villkor för procedurens effektivitet, så omedelbart efter appliceringen av kompositionen är det nödvändigt att sätta håret ihop med en film och lägga något varmt på toppen - en hatt, en "turban" av en scarf eller handduk.
 • Genomförandet av förfarandet för första gången är begränsat till en 30-minuters exponering. Därefter blir det möjligt att förlänga maskens varaktighet till 2 timmar.
 • Tvätta kompositioner som innehåller henna, helt enkelt nog behöver du bara skölja trådarna i en stor mängd vatten (i behållaren) och använd sedan om nödvändigt shampoo.
 • Procedurernas frekvens bestäms av målen. Om detta är förebyggande, räcker det med att hålla dem tre gånger i månaden. För behandling kan du göra proceduren var tredje dag.
 • Hela kursen är 16-20 procedurer. I slutet av kursen är det bättre att ta en paus genom att byta till masker av en annan typ.

recept

Välj recept för masker för hår med henna är nödvändigt beroende på målen. Om du planerar att uppnå en ljus nyans bör du välja färgad henna.

Tintingföreningar

Om huvudmålet är att få en viss nyans bör färg henna användas. För att inte bli besviken i resultatet måste du följa följande regler:

 • Försök inte att färga skadat, blekt eller färgat hår. Innan masken används, rekommenderas att ha en hårklippning för att ta bort delade ändar.
 • Förbered en mask genom att spädda hennapulver med varmt vatten. Om du planerar att inte bli en ljusröd och en annan nyans introduceras en extra substans i färgmasken - Basma. Om du blandar dessa färgämnen i lika delar får du en kastanjfärg. Ju mer henna är i blandningen desto ljusare blir skuggan och vice versa.
 • Om håret är torrt kan Henna spädas inte med vatten utan med kefir. Basma utspädd med vatten bara.
 • Innan du applicerar masken måste du applicera en fet kräm längs hårlinjen, du kan dessutom göra ett bandage av tre eller fyra lager av gasbind. Detta hjälper till att skydda huden från fläckar av färgämnen.
 • Applicera kompositionen på nyligen tvättade och något fuktiga strängar.
 • Det är nödvändigt att hålla toningskompositionen från 1 till 8 timmar, det beror på skärmens önskade ljusstyrka.
 • Du kan tvätta av kompositionen utan att använda schampo.

Om mycket grå hår

För toning grå hår en blandning av lika stora kvantiteter av henna, malda kaffebönor och basma bereds. Häll blandningen med varmt vatten, låt stå. Applicera på fuktade strängar, håll i två timmar, skölj utan att applicera schampo.

Vårdprodukter

Om huvudsyftet med proceduren är vård och behandling, liksom om en henna mask är förberedd för blont hår, då ska en färglös slags henna användas.

Att stärka

Henna hjälper perfekt mot håravfall. För beredning av terapeutisk blandning behöver två typer av oljor, ägg, honung. Beredningsförfarande:

 • Förbered henna, som vanligt, med 150 gram pulver;
 • piska två äggulor, tillsätt 25 ml olivolja och mandelolja, samt en tesked honung;
 • Blanda den kokta blandningen och Henna, slå.

Att bekämpa greasiness

Sammansättningen för fet hår bör ha en torkningseffekt. En sådan mask bereds för hår med vit henna med tillsats av vitt eller blått lerpulver. Komponenterna blandas i lika stora mängder (ta 4 matskedar av den ena och den andra), häll vatten, för att erhålla en krämig massa. Häll juice från halva citron till kompositionen. Denna komposition bör inte hållas på håret i mer än en halvtimme.

För restaurering av torkade lås

En näringsmässig henna hårmask bereds med tillsats av avokado och burdockolja. Först, förbered henna, hälla vatten 150 gram pulver. Medan den är infunderad, skalla avokado, ta bort benet och blanda fruktmassan i en puree med en mixer. Blanda potatismos med Henna och två skedar smör, slå.

För att minska dropphastigheten

Du kan göra masker med henna för att stärka håret med torr senap. Två teskedar senapspulver måste ta två matskedar av torrt hennapulver. Blanda pulver och häll ett halvt glas vatten. Denna komposition appliceras endast på rötterna, du behöver inte hålla den längre än 10 minuter. Huvudet måste värmas upp.

För att skydda

För att ge hårskydd mot negativa effekter är det nödvändigt att förbereda en mask baserad på henna med gelatin. 5 gram gelatin häll kallt vatten och två matskedar av hennapulver (i en annan maträtt) - hett. Värm upp den svullna gelatin för att lösa upp, blanda med henna. Applicera endast på trådarna, inte gnugga rötterna.

Mjäll - nej!

Kompositionen mot mjäll bereds enligt följande: två matskedar av hennapulver späds med vatten. Efter tio minuter tillsätt citronsaft, pressas från hälften av citrus, en matsked ricinolja (förvärm oljan) och tre droppar eteriska oljor av eukalyptus och tea tree.

För mörkt hår

För att ge en ljusare färg till naturligt mörkt hår, använd en blandning av färglöst henna och kakaopulver. Blanda dem i samma volym, brygg med vatten. I en slurry lägg till några droppar rosolja. Håll kompositionen i en halvtimme.

För att aktivera tillväxten

Effektiva henna masker för hårtillväxt bereds med tillsats av oljeblocket. Denna komponent är inte billig, men en mask kräver endast fem droppar av detta ämne. 150 gram henna utspätt med vatten. Lägg sedan till en kvart kopp kefir och smör.

Hårmaskor med färglös henna hemma

Många känner till Hennas fördelaktiga egenskaper - stärka håret, förmågan att förbättra sin struktur, ge styrka och volym. Vanlig henna för färgning erhålls från bladen på en växt som kallas lawsonium. Inte mindre värdefulla är stammarna av lavsonia - de brukar producera färglös henna. Hon har samma antal användbara egenskaper, men påverkar inte hårets färg.

På basis av färglös henna kan du göra underbara masker för att stärka, näring och utjämna hår, samt förbättra hårbotten. Läs om hur man använder henna och välj populära recept för hemlagade masker baserat på det.

Fördelarna med färglös henna för hår

Hennas anmärkningsvärda egenskaper och dess värde för hår är en vetenskaplig förklaring. Poängen är i ämnen och vitaminer som utgör sin sammansättning:

 • C-vitamin behövs för syntesen av sitt eget kollagen, mycket effektivare än vad som helst med dess analoger.
 • Vitaminer från grupp B - stimulera regenerering av alla vävnader, främja tillväxten av starkare och friskt hår.
 • Emodin - stimulerar blodcirkulationen i hårbotten, har en bra effekt på tillväxten.
 • Karoten är ett byggmaterial. Penetrerar håraxeln, justerar sin struktur. Som ett resultat verkar det smidigt och glänsande.
 • Rutin - närmar sig hårsäckar, förhindrar håravfall.
 • Ceaxanthin - kan så småningom öka hårets tjocklek och elasticitet.
 • Fisalen - en bra fuktkräm. Effektiv mot mjäll.
 • Chrysophanol - lindrar inflammation, lugnar hårbotten.

Metoder för användning av färglös henna

Effekten av masken kommer till stor del att bero på ytterligare ingredienser. Kefir, honung och oljor är perfekta för torrt hår, vilket ger masken de vårdande egenskaperna. Senap, lera och basma ökar tennegenskapernas torkegenskaper och påverkar fettinnehållet positivt. Naturligtvis måste alla komponenter vara av hög kvalitet.

Om masken läggs till mjukgörande ingredienser kan den ersätta balsamhår och utan att det blir smidigt och glänsande.

Det är möjligt att använda henna och istället för schampo för fet hår. Det tar längre tid än vanligt att tvätta huvudet med henna. Men resultatet är värt det - ju mindre kemi, det hälsosammare och starkare håret.

Färglös henna har en positiv effekt på hårbotten och håret. Det appliceras vanligtvis längs hela längden. Men om du vill eliminera ett specifikt problem, till exempel, mjäll kan du begränsa programmet till rötterna.

Kontra

Varje ny produkt ska användas med försiktighet. Här är vad du behöver veta om henna innan du ansöker det:

 • Hår med mycket ljusa nyanser kan vara lite färgade. Testa masken på en obetydlig krull - om det inte har ändrats färg kan du applicera kompositionen på hela huvudet.
 • Naturlig henna är oförenlig med färger och permprodukter. Om planerna har ett sådant förfarande rekommenderas inte masker med färglös henna för en månad före och efter dem.
 • Blanda inte ingredienserna i en metallrätt. Henna kan oxidera och ändra dess egenskaper.

När de används korrekt är fördelarna med henna svåra att överskatta. Och i kombination med andra värdefulla komponenter i masken kommer att ha en omfattande helande effekt.

Masker med färglös henna för att stärka håret

Klassiskt (grundläggande) recept

Det enklaste receptet, du kan börja utforska Henna från honom. Som en del av endast henna, utspädd i vatten eller avkok av örter. Det har torkningsegenskaper, så det här receptet är endast lämpligt för oljigt och normalt hår.

 • Färglös henna - 100 gram.
 • Vatten- eller växtbaserade avkok - 300 ml.
 1. Vatten uppvärmd till 80 grader.
 2. Häll hennaen i ett glas eller emaljerad behållare, täck med vätska, täcka med lock.
 3. Låt det brygga i 15 minuter.
 4. Applicera på våta lockar, linda huvudet med cellofan. Håll i 30 minuter, skölj sedan med kallt vatten.

För förstärkning och mot förlust

Masken som består av 3 ingredienser och alla dessa produkter hjälper till att stärka glödlampan, stimulerar tillväxten av nya krullar. Om håret är torrt rekommenderas det att endast applicera på rotzonen.

 • Färglös henna - påse
 • Castorolja - 2 msk. skedar
 • Äggula - 1 st.
 1. Vi tar några icke-metalliska rätter, häll henna i det och häll kokande vatten, under omrörning med en träsked
 2. Vi stör till en homogen massa, så att det inte finns några klumpar
 3. Lämna vår blandning i 20 minuter.
 4. Efter tillsats av ricinolja och äggula och blanda igen. Massan ska vara som tjock grädde.
 5. Applicera på torrt eller vått hår i en gnidningsrörelse
 6. Vi lägger på en polyetenlock, lindar oss med en handduk och håller i ca 40 minuter, varefter vi tvättar bort.

Titta på video om den här masken här:

Utjämningsmask

Passar till strängar som är benägna att torka. Kommer att göra dem lydiga och smidiga, flyter, kommer att underlätta läggning. Den kan endast tillverkas från henna och kefir, men tillsatsen av eterisk olja kommer upprepade gånger att öka effekten och neutralisera den mjölkiga lukten.

 • Färglös henna - 50 gram.
 • Vatten - 100 ml.
 • Kefir - 100 ml.
 • Essentiell olja ylang-ylang - 5 droppar.
 1. Kefir värms till rumstemperatur, vatten - upp till 80 grader.
 2. Häll henna vatten, håll i 15 minuter, blanda.
 3. Lägg till kefir och eterisk olja, applicera på trådar. Top - cellofan och en handduk.
 4. Förvaras från 30 minuter till 2 timmar, tvätta av med varmt vatten.

Mask för färgning av hår från henna och basma

Basma används inte separat från henna, eftersom håret kan få en oönnskad grön nyans. Om du blandar den med färglös henna, kommer denna effekt inte att vara. I masken med Basma måste du lägga till omsorgsfulla ingredienser så att färgen inte torkar ut håret. Proportioner måste bestämmas baserat på önskad nyans.

 • Svart färg - 2 delar basma och 1 del av henna.
 • Mörk kastanj - lika stora proportioner.
 • Kastanj - 2 delar henna och 1 del basma.
 • Vatten - 250 ml.
 • Äggula - 1 st.
 • Mandelolja - 15 ml.
 1. Blanda henna och basma, häll kokande vatten. Rör, vänta 15 minuter.
 2. Tillsätt äggula och mandelolja, blanda.
 3. Applicera på torra trådar, linda med plast och en handduk.
 4. Förvaras från 30 minuter till 1 timme, tvätta av med varmt vatten.
Resultatet av färgning. Rötter efter första tvätten

Den återställande masken för att ge en ljus nyans

På basis av kaffe kan du göra en aromatisk, närande hår enkel mask. Det kommer att accelerera deras tillväxt på grund av aktivering av hårsäckar. Rekommenderas för ägare av mörkt hår - kaffe ger en mjuk nyans och glans. För att behålla nyans gör 1 gång per vecka.

 • Färglös henna - 50 gram.
 • Malt kaffe - 50 gram.
 • Vatten - 200 ml.
 • Essentiell oljebalta - 4 droppar.
 1. Blanda Henna och kaffe, häll kokande vatten, lämna i 20 minuter.
 2. Lägg till eterisk olja och sätt omedelbart på tvättat hår, linda huvudcellofan och varma med en scarf eller handduk.
 3. För att hålla kvar en timme, tvätta av utan balsam.

Nourishing mask

Färglös henna har ingen negativ inverkan på torrt hår om du lägger till honung och ägg på den. En viktig egenskap hos denna mask är att den bara kan tvättas av med kallt vatten så att proteinet inte krullar och lätt tvättas ut ur håret.

 • Färglös henna - 100 gram.
 • Vatten - 150 ml
 • Honung - en matsked.
 • Ägg - 1 st.
 1. Koka Henna med kokande vatten, lämna i 30 minuter.
 2. Lägg till honung och slagen ägg. Applicera, linda huvudet i cellofan och värm med en handduk.
 3. Skölj med kallt vatten för att hålla 1-2 timmar.

Fuktgivande mask för vilken typ av hår som helst

Kockolja hjälper till med håravfall, fuktar och närmar dem. Kockolja i kombination med henna kommer att ersätta alla dyra kosmetiska produkter. Receptet är så enkelt som möjligt, men mycket effektivt.

 • Färglös henna - 100 gram.
 • Vatten - 100 ml.
 • Kockolja - 15 ml.
 1. Häll henna kokande vatten.
 2. Lägg omedelbart kardolja, blanda och kyla.
 3. Applicera på våtvättade krullar i 1,5 timmar. För att förhindra att masken flyter ska huvudet vikas in i cellofan.
 4. Tvätta av med vatten. Använd om nödvändigt shampoo.

Mask för skadat hår

Olivolja har förmågan att återställa, det är i nästan vilket kök som helst. Avokados är rika på värdefulla vitaminer och är en vanlig ingrediens i skadliga hårmaskor.

 • Färglös henna - 100 gram.
 • Strained nätdekok - 100 ml.
 • Avokado - 1 st.
 • Olivolja - 10 ml.
 1. Häll henna med varmt avkok av nässla, blöt i 20 minuter.
 2. Skala avokadoerna, ta bort benet. Använd mashed massa genom att använda en mixer eller gaffel.
 3. Tillsätt till hennaolivolja och mosad avokado, mixa.
 4. Du kan hålla denna mask i upp till 2 timmar. Skölj sedan med varmt vatten.

En annan med olivolja:Nästa Artikel
Läkemedel i tabletter för håravfall för kvinnor. Professionella produkter i apotek med järn, minoxidil, zink. Namn, priser, recensioner