KOSMOPOLIT


Vackert hår kräver noggrann vård, och hemlagade masker är ett av de snabbaste och mest prisvärda sätten att städa upp ditt hår efter en varm sol och havsferie. Vi har samlat 10 av de mest effektiva maskerna som du kan göra själv.

Det är nödvändigt att göra en mask för hår en gång i veckan - inte mer. Tro mig, med daglig vård, kommer du inte bara att få ett otroligt resultat, men du kan helt enkelt "överbelasta" håret med vitaminer och mikrodelar. När du har applicerat blandningen i ditt hår måste du lägga ett duschlock på huvudet och hålla masken i minst 30 minuter.

Mask av avokado och olivolja

Det här är favoritmasken av modell Joan Smalls, som skönheten gör regelbundet. Du behöver en mogen avokado, en matsked olivolja och 2 äggulor. Det är nödvändigt att blanda alla ingredienserna i massan, applicera över hela längden av håret och hårbotten. Efter 2-3 applikationer kommer du att märka resultatet - håret kommer att bli glänsande och fuktad.

Mask av stuga ost och gurka

Denna mask fuktar perfekt och är idealisk för torrt hår. Blanda i en blandare fettostost och en gurka utan skal. Du kommer att få fuktgivande på grund av gurka, och kock med riklig kalcium är ansvarig för näring. Förresten, det här verktyget är väldigt enkelt, så att en mask av keso och gurka kan existeras oftare än en gång i veckan.

Kiwi mask

Beroende på längden på ditt hår behöver du 1-2 mogna kiwi. Om frukten är mjuk nog, blanda en annan sked eller gnid den på en rivare. Intressant är kiwi - den enda frukten som kan förhindra för tidigt grå hår. Det är också rikt på vitaminerna E, C, B6, B9 och folsyra. Håret kommer att säga tack!

Mask av äggulor och honung

Detta är ett klassiskt recept som användes av våra mormor. Du måste blanda två äggulor (de innehåller vitaminerna A, B, E, D, liksom lecitin, som behövs för friskt hår) med en matsked honung. Den viktiga punkten är att du bara behöver tvätta av masken med kallt vatten, annars kommer äggulan att curl upp och du kommer inte vara så lätt att rengöra håret från klumparna.

Jästmaske

Jäst är verkligen mycket användbart för håret, eftersom det är rikt på många spårämnen - zink, järn, mangan, kalcium, vitaminer i grupper B, D, PP. Du behöver bakersjäst i en brikett (färre näringsämnen lagras i torrjäst) - de måste spädas med kefir till ett uppslamnings tillstånd och appliceras på håret och hårbotten.

Gelatinmask

Det snabbaste och mest kostnadseffektiva sättet att återställa håret och ge det glans är en gelatinmask. Det viktigaste är att köpa färglös gelatin! Häll 2 matskedar gelatin med varmt vatten och låt det brygga, värm sedan i ett vattenbad tills gelatin är helt upplöst, låt det svalna lite, tillsätt äggulor och applicera på håret längs hela längden. Denna mask ger en enkel effekt av laminering - du kommer att uppnå perfekt jämnhet.

Aloe och honungsmask

Du har nog hört talas om aloe mirakulösa egenskaper, vilket är bokstavligen användbart för allt! Och hår är inget undantag - två matskedar av aloejuice mixa med en sked naturlig honung och gnugga blandningen i hårbotten. Men växtsapet är så effektivt att du kan applicera det på ditt hår utan några hjälpämnen.

Röd kaviar hårmask

Detta recept med sina fans delade en gång en modell Tyra Banks. Och kan hon inte tycka att du är för snygg och dyr! För det första är röd kaviar verkligen rik på element som är användbara för ditt hår; För det andra borde det bara appliceras på hårbotten, så du behöver inte mer än en matsked av produkten (viktigast av allt, äter inte när du förbereder masken!). Kaviar bör grundligt knådas, gnidas in i hårrötterna och lämnas i 20-30 minuter. Denna mask förbättrar blodcirkulationen och stimulerar hårväxten - vi försöker bara att uppnå detta!

Banan hårmask

En sådan frukt som en banan, rik på kalium och vitaminer i grupp B, är användbar inte bara för att äta, men också för att applicera på håret. Denna mask beredas väldigt snabbt: knåd en banan i en mush, lägg till en sked full av kokosnötolja (mmm, vilken doft!), Applicera på håret och hårbotten. Effekten är märkbar efter det första förfarandet - masken närmar sig, fuktar och ger en hälsosam glöd.

Mask av en blandning av oljor

Vi har redan pratat om fördelarna med olika oljor, men ditt hår kommer framför allt som en cocktail av flera effektivaste produkter. Blanda jojoba, argan och mandeloljor i lika stora proportioner, värm i mikrovågsugnen eller i ett vattenbad och gör en mask rik på vitaminer en gång i veckan. Det fungerar "på alla fronter" - oljor och tar hand om hårbotten och "stänger" hårvågorna och gör håret silkesleget.

En granskning av naturliga hårväxtmaskor: Topp 20 produkter som du kan göra hemma

introduktion

I grund och botten beror hårväxten på den ärftliga faktorn. Men det finns fortfarande några sätt att påskynda processen. Hemmagjorda masker för krullningstillväxt är mycket populära, eftersom de är beredda av ganska överkomliga ingredienser, och är inte sämre än effektiviteten för shoppingmedlen. Tillväxten av strängar uppstår på grund av aktivering av hårsäckar, förbättring av deras arbete och näring. Sammansättningen av dessa masker innefattar "uppvärmning" -komponenter: alkoholtinkturer, peppar, senap, lökjuice och andra som kan väcka vilande folliklar. Vi kommer att förstå mer i detalj hur hemmasker är så användbara och bra.

Fördelarna med hemmet maskerar, accelererar hårväxten

De komponenter som används för att göra hemlagade masker varierar. Men det är nödvändigt att välja dem tydligt på grundval av sin egen typ, för varje typ av hår och hårbotten - deras behov.

Vilka masker är bättre och effektivare?

För torrt hår är huvudproblemet splittrade ändar och otillräcklig hydrering av hårbotten. Som en följd av brist på näring störs vattenbalansen, huden börjar skrälla, mjäll framträder, och strängarna förlorar själv glans och elasticitet. För att eliminera torrhet bör du välja de mest fuktighetsgivande ingredienserna: alla typer av närande oljor (ricin, burdock, mandel, jojoba, amla), gelatin, äggulor.

Normalt hår ser alltid snyggt ut, men det är inte heller skyddat mot effekterna av miljöfaktorer, stylingprodukter och exponering för höga temperaturer. Därför bör de ge förebyggande åtgärder mot överhettning och ge tillräcklig näring.

Med ökad utsöndring av talgkörtlarna är huvuduppgiften att sakta ner produktionen av talg. Denna process underlättas genom uppvärmning av substanser som ökar blodcirkulationen och därigenom normaliserar folliklarna. Därför, för oljigt hår, bör du använda komponenter med en uppvärmning och samtidigt torka effekt: senap, brandy, peppar tinktur, henna och kefir.

De bästa recepten för hårväxt

Senapsmaskar

Senap är känd för sina torkningsegenskaper, och det stimulerar också perfekt blodcirkulationen i epidermis. Användningen av denna produkt i masker bidrar till att bli av med alltför fetthalt i trådarna och hårbotten.

Kryddat och basoljor

Häll torra ingredienser i en ren keramisk (plast) skål: en matsked senap och tepulver av ingefära, tillsätt en sked vatten, blanda, tillsätt så mycket burdockolja. Använd en pensel för att färga krullar, applicera massa på hårbotten. Från ovan för att införa en polyetenfilm. Lämna på i 30-40 minuter.

Med honung och kefir

Lämna 100 ml kefir i förväg vid rumstemperatur så att den är något uppvärmd. Därefter löses socker i det - en åtgärd och tillsätt två mått senapspulver, blanda tills homogen. Applicera på strängarna med en pensel eller svamp i hårbotten, blöt i 45 minuter före sköljning.

Med tillägg av färglös henna

Blanda alla tillgängliga ingredienser: 2 msk. senapspulver och färglös henna, en sked apelsinjuice eller grapefrukt och samma mängd vatten, slipa till konsistensen av gräddfil. Applicera på basalzonen och på huden, varma med en scarf, hatt eller handduk. Håll minst en halvtimme.

Peppar masker för hårväxt

Egenskaperna hos chili pepprar liknar senap, men det är också ett bra antiseptiskt medel, dödar patogena bakterier och mikrober, rensar hårbotten och vaknar vilande hårsäckar.

Peppartinktur

Blanda försiktigt 50 ml ricinolja, 80 ml chili peppartinktur, häll i en flaska med E-vitamin, blötlägga hårrötterna med en mask, med en svamp och undvik ögonkontakt. Skölj inte i en halvtimme.

Med honung och slipad peppar

Alla komponenter måste blandas till en homogen massa: 1 msk. olja av burdock och jordad cayennepeppar, tillsätt äggula och en sked full av honung. Sätt blandningen på trådarna. Växthuseffekten skapas med hjälp av handdukar och cellofan. Håll på håret i minst en timme.

Utspädd peppartinktur

Torka peppartinkturen i vatten i ett förhållande av 1: 5. Använd gummihandskar och varma med en bomullspinne, blötlägg rotzonen. Värm en halsduk eller lock. Håll på krullarna i minst en timme.

Masker med Dimexidum för hårväxt

Dimexid har länge använts i stor utsträckning inom kosmetologi, särskilt för att stimulera hårväxten och hjälp med partiell alopeci.

Havtornsolja

Blanda en halv sked Dimexidum med två matskedar havtornsolja, häll i 1 ampull vitamin B6 och B12, alla ingredienser värms upp till 36 grader i ett vattenbad, så att du inte känner temperaturövergången när du rör ett finger. Applicera med pensel eller hand till rötterna och sträcka hela längden. Lämna till exponering i 50 minuter.

Med ricinolja och kardborreolja

Rör om en matsked av ricinus och burdock oljor, tillsätt vaktel äggulan och en tesked utspätt dimexidum, lägg på rötterna, sträck ut med en pilgrimsmussla längs hela längden. Vänta en halvtimme.

Med mandelolja och brandy

En halv matsked honung lite för att värma upp i ett vattenbad till en behaglig hudtemperatur, häll i 1 msk. mandelolja, nikotinsyra, brandy och tillsätt 0,5 tsk. Dimexidum. Rör om och applicera med borste eller svamp på håret. Lämna för att aktivera näringskompositionen i 1 timme.

Burdock Remedies

Kockolja är ett lagerhus med användbara mikroelement och aminosyror, det stärker krökningarna insidan, närmar dem och stöder också hydro-lipidbalansen.

Med honung och äggulor

Grindquail äggula med 2 msk. burdock olja, rör om blandningen, häll i en uppvärmd tesked honung, tillsätt några droppar någon hårbalsam. Gnid långsamt i hårbotten och sträcka försiktigt blandningen med en kam genom håret. Täck håret med folie och lock, håll i en timme.

Kockolja och kakao

I 3 msk. burdock olja tillsätt 5 droppar klyftolja, häll 1 tsk. en sked med kakaopulver, slipa med äggulor och en tesked kakao. Gnid den beredda massan i hårbotten, lämna i minst en och en halv timme.

Med burdockolja, honung och aloejuice

Kram aloe juice från ett stort blad, blanda det i samma proportioner med burkolja och ett par teskedar honung. Applicera på hårbotten, mätt försiktigt rötterna och låt dem stå i två timmar.

Lökmasker för hårväxt

Lök - ett naturligt antibiotikum, förutom dess användbara egenskaper vid bekämpning av förkylning, utövar det en annan funktion - påverkar väsentligt tillväxten hos strängarna.

Grated lök

Mala en lök och en halv citron utan skalen i en köttkvarn, blanda den resulterande vattnet med en sked full flytande honung. Fördela till rötterna, wrap, håll masken 40-60 minuter.

Kefir, Cognac och Honung

Mala i en mixer eller i köttkvarn en liten lök, blanda de resulterande potatismosorna med 4 msk. kefir och hälften av denna mängd brandy, tillsätt 2 tsk. uppvärmd honung. Fördela till vått eller torrt hår, såväl som hårbotten. Lämna en timme.

Lökjuice och kalendulaolja

1 msk. torr jäst häll ett par skedar varmt vatten, hugga löken, pressa saften med gasbindning. Lägg till 2 msk. kalendula (olja) och en äggula, rör kraftigt. Applicera med en borste på rotzonen.

Cognac betyder för att tvätta håret

Cognac är känt som ett utmärkt uppvärmningsmedel, det tätar splittrade ändar, ger rotvolymen till locken, gör det lätt och hjälper till att återställa naturlig glans.

Med honung och äggulor

Lös honung i konjak i lika stora mängder, sätt i ett vattenbad och omrör massan, tillsätt äggula, pressa saften från en halv citron. Fortsätt inte nedkyld kompositionen med försiktigt gnugga in i rötterna och fördela över hela längden av de förvasket strängarna. Håll under filmen och en handduk i en halvtimme.

Med honung och olivolja

Blanda lika delar av olivolja, havssalt och brandy. Mass appliceras på rötterna, skrubba. Håll huvudet en halvtimme under en handduk eller duschlock.

Med juice, äggula och ricinolja

Värm upp oljan av ricinolja (1 msk), tillsätt så mycket brandy och citronsaftblandning, kombinera med äggula, häll en tesked snabbkaka. Mask distribuera hela längden på håret, inte nå toppen några centimeter. Att sätta ihop polyetenhalsbandet för att värma halsduken. Tillåt en timme före spolning.

Masker med kanel för hårväxt

Kanel, som ett medel för hår, har blivit känt från öst, vilket gör att kryddan ger en liten stickning på huden och stimulerar blodflödet, vilket perfekt accelererar tillväxten av lockar.

Honung, burdockolja och äggula

Lägg honung i ett vattenbad, sätt i burkolja till det i likvärdig mängd, dropp kanelolja (bokstavligen några droppar), avlägsna från kaminen och tillsätt äggula, blanda. Applicera på lite fuktigt hår, täck med plastfolie eller cellofan. Tvätta av efter 40 minuter.

Olivolja, aloe, kanel och honung

2 msk. Olivolja lite varm med en sked full av honung och socker, i en fortsatt varm blandning häll ett par matskedar av aloejuice och somna i 2 tsk. kanelpulver, blanda. Att applicera struktur på vått hår och aktivt att gnugga i rötter. Håll masken under plastpåsen i två timmar.

Naturligt hår maskerar hemma

Det är inte svårt att ge ditt hår den näring som behövs för sin skönhet och glans - gör bara en hemlagad hårmask. Om du fortfarande tvivlar på om du behöver utföra denna kosmetiska procedur rekommenderar vi att du läser vår artikel Varför behöver vi hårmaskar?

Med hjälp av naturliga ingredienser som du förmodligen har i ditt kylskåp, kommer du inte bara att göra den mest användbara hårvårdsprodukten utan spara också betydande pengar (jämfört med salongprocedurer och industriprodukter).

Grundläggande principer för att använda hemlagade hårmaskor

Varje tjej och kvinna har sina egna speciella krav på hårmasker - någon vill göra håret mer frodigt, någon kämpar med splittrade ändar, många väljer helt enkelt en mask enligt hårtypen. Oavsett vilket mål du har, följ de grundläggande principerna för att använda masker:

 • Applicera masken omedelbart efter beredningen. Lämna det inte i kylskåpet i flera dagar och sträcka "nöjet" ytterligare en gång. Var inte lat om du vill få maximal effekt från att använda masken.
 • Om du är allergisk, när du använder olika örter och ovanliga ingredienser, spela det säkert och se till att masken inte orsakar allergier.
 • Applicera masken när du har ledig tid, utan brådska - optimalt på kvällen. Det är vanligtvis nödvändigt att hålla det på håret i 20-30 minuter, för att förbättra effekten, sätt ett duschlock på håret eller täck det med en plastpåse och linda med en handduk ovanpå;
 • Det är bättre att tvätta av masken med varmt (inte varmt) vatten, efter proceduren behöver du inte tvätta håret, annars kommer hela effekten att försvinna.
 • Du bör inte göra hårmaskar oftare än 3 gånger i veckan och mindre än en gång i månaden. Frekvensen beror på hårets typ och maskens "aggressivitet". 1-2 gånger i veckan är det som regel ganska nog,
 • Masker appliceras vanligtvis från mitten av hår till ändar (om det inte är en absorberande mask för fet hår eller en mask för hårväxt, vars effekt också riktas mot hårbotten);
 • Det är tillrådligt att använda olika masker för maximal effekt av vård. Så du kommer att öka antalet olika användbara ämnen som härrör från masker, vilket gör håret vackert och friskt.

Vi erbjuder dig de mest enkla och effektiva hårmaskorna.

Masker för tillväxt och hårdhet

Honungsmask med ingefära: 1 msk. Älskling, 1 msk. slipad ingefära, 1 msk. burdock olja. Honung lite varm på ett vattenbad och blanda med ingefära och smör, gnid in i hårrötterna. Blandningen i form av värme kommer inte att vara för klibbig. Denna mask förbättrar hårväxten och ger dem en hälsosam glans.

Mask av bröd och öl: 200 g rågbröd (cirka en fjärdedel av en bröd) suga i ett halvt glas öl i 2 timmar. Den resulterande kompositionen appliceras i 30 minuter, skölj håret med vatten, i vilket äppelcidervinäger utspättes (0,5 koppar vinäger per 1 liter vatten).

Färglös Henna hårmask: Häll 100 g Henna med 300 ml kokande vatten. Kyl till kroppstemperatur och applicera i 30 minuter på håret från rötterna och hårbotten, masken måste värmas - täcka med en handduk. Denna mask förbättrar blodcirkulationen i huden och återställer skadade lampor.

Honungsmask med äggula och burdockolja: 1 msk. Älskling, 3 msk. olja, 1 äggula. Värm oljan och blanda alla ingredienser. Applicera på hårrötterna, håll i ca 1 timme. Förutom den snabba tillväxten kommer att ge hår mjukhet.

Hårförlust masker

Lökmask för hår: Riven lök på en fin riven lök kommer att förhindra håravfall och stimulera tillväxten. Applicera lökmassa i ett tjockt lager över hela längden och hårrötterna och lämna i ungefär en timme. För oljigt hår göres lökmask bäst med tillsats av alkohol, och om du också vill bli av med mjäll, lägg till lite ricinolja i riven lök. Minus av en sådan mask är den återstående lukten av lök. Tvätta den med torra senap eller hemlagad balsam hjälper dig att klara det: du måste blanda 150 g ättika, riven gingerrot, 4-5 droppar essentiell olja (till exempel Ylang-Ylang eller bergamot). 2-3 matskedar Den resulterande blandningen till 2 liter varmt vatten - och ditt hår kommer att hitta en trevlig arom.

Vitlöksmask med honung, citron och agavejuice: 1 tsk. citronsaft, honung och agavejuice, 1 finhackad vitlöksklyfta. Applicera på vått hår och hårbotten, håll blandningen i 30-40 minuter.

Multikomponentmask mot håravfall: 2 äggulor, 1 tsk. ricinolja, 2 tsk burdock olja, 1 tsk Cognac, 2 msk. älskling, lite färsk jäst. Värm den resulterande blandningen på ett ångbad, blanda och applicera på hår och hårbotten. Det är bättre att värma masken, täcker huvudet med plast och en varm handduk. Håll på håret i 2 timmar.

Mask från coltsfoot: 3 msk. l. lämnar till 1 liter varmt vatten - häll och insistera 30-40 minuter, sedan spänna och applicera på rötterna av tvättat hår.

Senapsmask: 1 msk. senapspulver, 2 msk. starkt svart te, 1 äggula. Applicera masken i 30 minuter. Masken brinner, det här är grunden till effekten - det aktiverar hårbotten i blodet.

Dessutom kan du göra hårmaskar med eteriska oljor: petigrain, bay, rosmarin, calamus, verbena, ylang-ylang, cederträ, tea tree, tall, rosenträd, mint, koriander, cypress, rökelse förebygga håravfall och stimulera dem tillväxt. Till exempel kan du göra en sådan mask med färglös henna (för 100 g Henna behöver du 300 ml kokande vatten). Kyl blandningen något och tillsätt några droppar av den valda eteriska oljan. Värm upp mask (duschlock och handduk) och håll håret i 30 minuter.

Delade hårmaskor

Mask för delade ändar med majonnäs: 1 äggula, 1 msk. majonnäs (idealiskt naturlig hemlagad), 1 tsk. honung, 2 malet vitlöksklyfta. Applicera masken från ungefär mitten av håret till spetsarna.

Mask för delade ändar med kakaohår: 3 msk. burdock olja, 2 äggulor, 1 tsk kakao. Värm oljan på ett ångbad och blanda med äggulor och kakao. Mask applicerad på håret i 1 timme, det är önskvärt att värma med polyeten och en handduk. Efter proceduren skölj håret med vatten och äppelcidervinäger (0,5 koppar vinäger till 1 liter vatten).

Äggsmask: 1-2 yolks, 1 msk. burdock olja, citronsaft från halv citron. Ingredienserna blandas och upphettas i ett vattenbad. Applicera på splittrade ändar, håll i 30-40 minuter, skölj med varmt vatten.

Masker för fint hår

Mask för fint torrt hår med ricin och olja: 1 tsk. ricinolja, 1 tesked olja, 2 te. citronsaft. Rör väl och applicera på hår och hårbotten, gnugga massage rörelser. Håll på håret i 1-2 timmar, för att förbättra effekten, täck håret med plastfolie och en handduk.

Sommarmaske för fint hår av vilken typ som helst: 75 g färska burockrötter, 200 g solrosolja. Blanda komponenter och insistera i 24 timmar, koka sedan, ofta rör om, över låg värme i 3 timmar. Den resulterande masken ska appliceras i hårbotten i 1-2 timmar. Denna komplexa, men effektiva mask förbättrar ditt hårs tillstånd avsevärt - gör det mer voluminöst, glänsande, accelererar tillväxten och skyddar ditt hår mot mjäll.

Oljiga hårmaskor

Kefir mask: 1 kopp kefir eller sur mjölk appliceras på håret före tvätt. Fermenterade mjölkprodukter minskar talgproduktionen. Masken hålls på håret i 30 minuter, varefter huvudet tvättas som vanligt.

Äggsmask för hår: 1 äggula, 1 tsk. alkohol, 1 tsk vatten. Gnugga masken i hårbotten efter att ha tvättat med schampo, håll i 10 minuter.

Mask av lera: Torka den blå lera med vatten till konsistensen av flytande gräddfil och applicera på hela längden av håret och hårbotten.

Mask av äggvita: slå 2 proteiner och applicera hår. Låt masken torka och skölj sedan med varmt vatten.

Honungsmask: 2 msk. l. honung, 2 äggulor. Applicera ägg-honung blandningen till hårrötterna medan du masserar hårbotten. Helst lämna denna mask på håret för natten.

Brödmask: 100 - 200 g svartbröd häll 0,5 koppar kokande vatten och täck med lock. Ungefär en timme senare kan du applicera den resulterande våldet på hårrötterna och hårbotten. Värm masken med polyeten och en handduk. Håll masken i 30 minuter, skölj med varmt vatten.

Proteinmask med kamille: 2 msk. l. torkade kamomillblommor, 50 ml kokande vatten, 1 äggvita. Brew kamomill med kokande vatten och låt det brygga i 3-4 timmar, och sedan införa infusionen. Slå de vita och blanda med kamillextrakt. Gnid blandningen i håret och hårbotten. Låt torka helt och tvätta håret med varmt vatten.

Gåsmask: 1 msk. l. jäst, 1 tsk. vatten, 1 äggvita. Lös upp jästen med varmt vatten tills det bildar en uppslamning och blanda med det vispade proteinet. Gnid blandningen i håret och hårbotten, efter torkning av masken, skölj med varmt vatten.

Senapsmask: 2 msk. l. senap löses i ett glas varmt vatten, sedan tillsätt ytterligare 1 liter varmt vatten. Den resulterande lösningen, skölj huvudet, var särskilt uppmärksam på hårrötterna och hårbotten och skölj sedan håret med varmt vatten.

Masker för normalt hår

Bröd och gräsmask: 1 msk. l. torr kamomill, lind, nässla; flera bitar rågbröd, flytande (fet) vitaminer A, B1, B12, 200 ml vatten.

En blandning av örter häller kokande vatten, insisterar om en timme, påfrestning och tillsätt till den resulterande infusionen av vitaminer och bröd. När brödet mjukar, rör den resulterande massan och applicera på håret. Det är bättre att värma masken och hålla den i en och en halv timme, skölj sedan av det med varmt vatten.

Radish mask: 100 gram är sällsynta att riva, pressa saften och gnugga den i hårrötterna. Mask för att hålla håret under en handduk i 1 timme, skölj sedan med vatten.

Mask av gröna lök: 3 msk. hackade lökfjädrar (pounded med en sked i gruel) applicera på hår i 1 timme, täcker dem med plastfolie och en handduk. Skölj med varmt vatten.

Mask med lökskal för att stärka håret: 1 msk. honung och lökskal, 2 msk. burdock olja, 3 msk. kokande vatten. Lökskål häll kokande vatten, insistera i en timme, sedan på infusionen. Tillsätt honung och burdock olja. Applicera blandningen på håret i en halvtimme, skölj sedan grundligt med varmt vatten.

Masker för torrt och sprött hår

Kycklingägg innehåller lecitin och aminosyror som ger näring åt håret och skyddar det mot skador, så äggmaskar är idealiska för torrt hår.

Äggsmask för hår: 2 äggulor, 2 msk. burdock olja, 3 msk. Arnica-tinktur (säljs på apotek). Håll i 30 minuter, med håret täcka, skölj sedan med vatten. Efter denna procedur kommer håret att bli fet, så det är bättre att göra det innan du lägger dig och tvätta håret på morgonen. Mask gör 1-2 gånger i veckan.

Äggsmask med glycerin: 1 ägg, 1 tsk. glycerin, 1 tsk ättika (bättre än äpple), 2 msk. l. ricinolja. Blanda och gnid in i rötterna och längs hela längden av håret. Förvara 30-40 minuter under polyeten och en varm handduk, skölj sedan med varmt vatten och tvätta håret med äggula. Denna mask görs en kurs, inom en månad, 1-2 gånger i veckan.

Mask av honung och aloe juice: Ta en matsked av varje komponent, blanda allt grundligt och applicera på rent hår. Håll inte mer än 10 minuter. och skölj med vatten.

Oljemask: 1 tsk. castor och burdock oljor, citronsaft. Blandningen injiceras dagligen i hårbotten och vikar huvudet med en handduk. hålla 2 timmar. Masken hjälper till att minska brittleness och ge ditt hår en hälsosam glans.

Naturliga hemlagade masker kommer säkert att hjälpa ditt hår bli mer hälsosamt och vackert!

Förbereder hårmaskar med naturliga ingredienser hemma

Oavsett hur säljaren i affären inte målar kompositionen av den produkt som erbjuds dig kommer det fortfarande att finnas kemi. Låt lite, om inte det värsta, men utan konserveringsmedel kosmetika snabbt försämras, och utan emulgeringsmedel och förtjockningsmedel kommer inte att gå så bra. Vill du ta hand om ditt hår hemma, samtidigt som du befriar dem från skadliga ämnen? Förbered dina egna naturliga hårmaskor.

Vi definierar problemet

Innan du hämtar hårprodukter måste du bestämma om typ, egenskaper och skick. Hårtyper och deras tecken är som följer:

 • Normal - hår, som inte ger speciella problem. Lätt, livligt och glänsande, kräver inte ofta tvättning.
  Detta hår behöver lite: grundvård, stärkande, närande medel. Men utan mycket ansträngning, inte att överdriva, eller vice versa att inte överdriva.
 • Oljig - vanligtvis smidig, tung hår, glänsande men kräver ofta tvättning, eftersom de snabbt blir smutsiga, ser röriga ut, "istappar".
  Oljigt hår saknar vanligtvis volym. För dem betyder lämplig torkning, tillsats av volym, förtjockande hår.
 • Torr, skadad - berövad fukt porös hår, matt, splittring, ofta svårt. Torrt, de kan vara från naturen eller på grund av olika störningar i kroppen.
  Oftast behöver de behandling. Rötterna och hårbotten behöver näring, förbättrad blodcirkulation och håret axlar sig - i maximal fukt och mjukning.
 • Blandad typ - fet på rötterna, torka på spetsarna. Oftast är detta tillstånd resultatet av yttre inflytande. Det är i första hand håret kan vara normalt eller oljigt, men från frekvent färgning, kemiska permiller eller termovoljor förstörs hårskenet, de skivade ändarna verkar och utsöndringen av talgkörtlarna kan öka.
  Här är det nödvändigt att välja en separat behandling för hårbotten och för torra tips. Ofta saknar sådant hår vitaminer, varför obalansen uppstår.

Vad för vad?

Har definierat problemet, fortsätt till valet av produkter för masker.

Den fuktgivande komponenten är i första hand en olja. Det finns många av dem, alla har sina egna egenskaper, men för fuktgivande kan du använda någon naturlig olja som grunden för masken. Ofta blir priset det avgörande valet. De enklaste, billiga oljorna som kan användas hemma är skägg, havtorn, vanlig grönsak. Av den dyrare blicken på jojoba, kokosnöt, mandel, argan. Deras struktur är mycket lättare, de mindre smutsiga håret.

Henna är lämplig för torkning av fet hår och rötter. Förutom färg och masker kan hon även tvätta håret (även om det inte är lätt, och inte alla kommer att tycka om denna process). Även från fettinnehållet sparar mat som innehåller syra. Det kan vara en mängd citrussorter, juice och mejeriprodukter. Och naturligtvis, alla typer av tinkturer och avkok av örter.

Grönsaker, frukter och bär, rik på vitaminer och fettsyror, har näringsmässiga egenskaper. De mest populära som hårvårdsprodukter är citron, jordgubb, banan, pumpa, avokado och många andra. Detta inkluderar lök och vitlök, men på grund av sin starka lukt används de mindre vanligt. När det gäller hårnäring är det omöjligt att inte nämna om honung. Detta är en av huvudkomponenterna, mättade med användbara ämnen, som kan ligga till grund för många masker för olika typer av hår.

Vad är ditt hår?

Hårbehandling är en ömtålig sak som kräver speciella ingredienser. Traditionellt används detta för att stärka avkroppen av örter och växtsoppa: aloe, kamille, calendula, arnica, cassia och andra.

Om du inte vill spendera produkterna på ditt hår, finns det ett annat enkelt sätt att göra en näringsrik mask hemma - bara tillsätt vitaminer i tabletter, bättre i kapslar. Sprid pillen eller häll kapslens innehåll i basen (till exempel i hårolja) och du är klar!

Korrekt hårvård

Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

 1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
 2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
 3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
  • Instyler Tulip Safe Hair Curler
  • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
 4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
  • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

Nödvändig inventering

För att göra masker hemma måste du lägga upp på flera saker:

 • Redskap. Bättre icke-metalliskt, vilket är lämpligt för alla ingredienser. Skålar, skålar med medelvolym, så att du kan hålla tillräckligt med pengar. Maskor är ofta heta eller bryggda med kokande vatten (avkok), så disken ska vara värmebeständig.
 • Skedar, pestlar, ätpinnar, tofsar. Allt att mala och blanda ingredienserna. Kraven är desamma: icke-metalliska, värmebeständiga.
 • Måttbägare. Ibland anger recepten inte antalet skedar, men gram och milliliter, så det här är mycket användbart.
 • Blender. Naturligtvis kan du göra det utan en pestel och en rivare, men med det är det tydligare bekvämare och snabbare.
 • Handskar. De flesta hemlagade hårmaskor bäst bäras av handskar, speciellt om de är maskerade med henna, honung, oljor eller ägg.
 • Polyeten eller duschlock. Här, som du föredrar: du kan köpa polyeten i en rulle, klippa av rätt mängd och linda huvudet, eller du kan lagra på förpackningar av rätt storlek eller lock.
 • Terry handduk. Det tjänar till att värma huvudet, förbättra effekten av masker på håret. Det är bättre att välja en gammal, onödig handduk, vilket inte är synd att bli smutsig. Inte alla masker tvättas bort (speciellt de som innehåller henna, kaffe, vissa juice), så du bör inte förstöra en ny handduk.

Behöver du värmebehandling?

De flesta näringsmässiga maskerna görs utan uppvärmning, det vill säga färska produkter tas, blandas och appliceras på håret som det är. Till exempel värmer inte ägg, olja, fruktmasker upp, för när de upphettas, förstörs de vitaminer de innehåller.
Vissa produkter fungerar bäst när det är varmt eller till och med varmt. Kefir masker värmer ofta till kroppstemperatur. Och henna bryggs med kokande vatten och appliceras på håret så varmt som huden kan tolerera. Faktum är att funktionsprincipen för dessa masker skiljer sig från vitamin, de verkar på grund av ämnen som faller i hårvågorna eller omsluter håret själv.

Är det möjligt för framtida användning?

De flesta naturliga masker tolererar inte långtidslagring. De måste vara beredda strax före användning. Produkter som innehåller mejeriprodukter, ägg eller grönsaker försvinner snabbt.
Masker av oljor, honung, örter och vitaminer kommer att vara lite längre, du kan förvara på dem i förväg, till exempel att ta med dig på vägen. Men du borde inte behålla dem för länge.
Men det finns de som kan och bör fylla upp. Detta är en annan typ av örter. Deras hållbarhet begränsas endast av tätheten på locket som täcker tinkturkärlet. Det vill säga, när alkoholen helt försvinner, kan detta verktyg försämras.

rekommendationer

Hemmasker är naturliga produkter som inte innehåller kemikalier, det vill säga de kan inte aggressivt påverka håret för att ordentligt fixa i sin struktur (till exempel keratin i brasilianriktning eller ammoniakfärg). Därför är huvudvillkoren för deras effektivitet regelbunden användning. Men överdriven användning kan också skada håret, så balans är viktigt här. Den optimala frekvensen av att använda en hårmask hemma är 1 gång om 10 dagar. När du exempelvis behandlar hår, från att falla ut, kan du (och till och med behöver) göra lämpliga masker oftare - 2-3 gånger i veckan.

Hur man tvätta bort

Det är bättre att tvätta av naturliga hårmaskor med varmt vatten utan schampo, så effekten blir mer uttalad och varar längre. Detta är dock inte alltid möjligt. Det är till exempel mycket svårt att tvätta håret efter en mask med oljor eller honung. I sådana fall måste du självklart använda shampoo, inte bara en gång.

Spray masker för hårbehandling

Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

 • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
 • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
 • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

effekt

I kosmetikaffären är allt uppenbart: ju mer i sammansättningen av naturliga ingredienser (oljor, växtekstrakter) desto dyrare är det här verktyget. När det gäller maskerna, som görs hemma och helt och hållet består av naturprodukter, kommer de att kosta dig mycket billigare än deras märkesvaror, och deras effekt blir ofta mycket bättre. Den enda nackdelen - denna effekt är inte beständig. Men du kan vara säker på att ingenting kommer att skada håret, eftersom hushållsmaskar inte innehåller kemikalier.

Hårmasker från naturprodukter

Tjockt och friskt hår är en välkommen utsmyckning för vilken kvinna som helst. Och om naturen inte gav dem vid födseln, kan den alltid korrigeras. Hårmaskar från naturprodukter kan trots allt göra underverk. Det viktigaste är att hitta ett lämpligt recept.

I banan-citronglasyr

Användbar och god banan är redo att duscha våra kroppar med vitaminer och mikrodelar från topp till tå. Därför är hårmaskor baserade på det mycket effektiva. Till en början måste en mogen banan förvandlas till en homogen mush och blandas med saften av nypressad citron. Vi behöver också ett glas öl med lägsta alkoholinnehåll. Det är nödvändigt att vänta tills ölet är helt uttömt, låt det varma över låg värme och blanda sedan bra med fruktmassan. Den resulterande masken och appliceras sekventiellt till varje sträng, förfiltrering av massan genom en sikt. Sedan sätter vi på huvudet med en plastpåse och en handduk. Låt masken stå på håret i 30 minuter och sluta i slutet med shampoo. Denna mask kan göras ett par gånger i veckan före badning. Det stärker och närmar sig håret väl, och samtidigt minskar deras förlust.

Chokladkrullar - starka rötter


Choklad är en underbar produkt, oavsett vilken väg du ser ut. Och till och med en hårmask från den ger oerhört nöje. För beredningen blanda 1 msk. l. mjölkpulver och 1 msk. l. Kakao pulver, utspätt med varmt vatten och vispad till konsistensen av gräddfil. Tillsätt till den resulterande massan av 1 tsk. jojobaolja och burdockolja, blanda sedan bra igen. Applicera masken på hårrötterna och fördela jämnt längs hela längden. Vi lägger en väska över huvudet och värmer oss med en handduk, en varm hatt eller en scarf. Efter 40 minuter tvättar du håret under vatten med schampo. Chokladmaskan har många fördelar: det aktiverar hårväxt och närmar sig sina rötter, har en lugnande effekt på hårbotten och normaliserar blodcirkulationen, det eliminerar mjäll och minskar hårbrottet. Gör det 2-3 gånger i veckan, och snart ser du resultatet själv.

Skönhet i all glans


Attraktivitet och hälsa kan ge hår och gelatinmask. Gelatin innehåller naturligt kollagen som ger näring av varje hårs struktur och ger dem en lamineringseffekt. Vi löser upp 1 tsk. gelatin i 3 tsk. varmt vatten och vänta 20-25 minuter tills det är helt upplöst. Du bör inte dessutom värma blandningen - värmebehandling gör masken absolut olämplig. När massan har blivit viskös och blivit en jämn gul skugga, är det dags att lägga till en tesked olivolja och en halv matsked färsk citronsaft. Komponenterna blandas i en homogen massa och appliceras på vått hår med en kam. Sedan värmer vi huvudet med cellofan och en handduk. Underhålla masken i minst en timme, skölj sedan med schampo. För att förbättra hårets effekt ska sköljas med njurinfusion. Du måste först brygga 5 msk. l. torrbladen lämnar i en liter kokande vatten och insisterar på 6 timmar. Med regelbunden användning av gelatinmasken får håret en hälsosam glans och silkighet, vilket gör styling och volym bättre. Det är dock rekommenderat att göra det bara en gång vartannat vecka.

Solbländning i hår

För ägare av torrt, sprött och svagt hår kommer en honungsbaserad mask att bli en riktig frälsning. Det är bäst att välja naturlig blommihonung. Blanda honung med olivolja grundligt i lika stora proportioner. Den resulterande massan måste upphettas i en mikrovågsugn i en till två minuter. Det är viktigt att inte överdriva honungen, annars kommer värmen att förstöra de flesta näringsämnena. Blanda honung med smör med en träspatel, lägg försiktigt mjölk till det med följande: 1 del honungsmassa per 4 delar mjölk. Blanda ständigt blandningen så att mjölken inte har tid att stryka. Den resulterande masken kan om så önskas blandas med hårbalsam, som innehåller propolis. Applicera det direkt på smutsigt hår och skölj efter 30-40 minuter med schampo. Dessutom kan du skölja rent hår avkodning av burdock root. För detta brygger vi 3 msk. l. rot i en liter kokande vatten och inkuberas i 6 timmar. Det rekommenderas att inte genomföra hela proceduren mer än en gång i veckan. Efter flera användningsområden kommer håret att bli mycket starkare, få glans och hälsosamt utseende.

Hälsohögskolor


Cognac är inte bara en ädel dryck, men också ett utmärkt sätt att återställa och närma hårstrukturen. Kombinationen av brandy, råa ägg och kaffe kan omvandla ditt hår utan igenkännande. Häll först 1 tsk. malt kaffe med en matsked kokande vatten. Efter några minuter tillsätt 1 msk. l. cognac, 2 äggulor och 1 tsk. olivolja. Alla komponenter är grundligt blandade och jämnt fördelade över hela våthårets längd. Torka huvudet ordentligt och behåll masken i 30-40 minuter och tvätta sedan ordentligt med vatten. Cognac kommer att värma upp hårsäckarna och stimulera tillväxten av nytt hår. Ägg kommer att återfuktas i splittrade ändar, och kaffe ger ditt hår en naturlig guldfärg. Det är dock rekommenderat att byta kaffe blondiner med honung, annars kan håret bli mörkt. Med frekvent användning blir håret mycket tjockare och kommer att förbli färskt och väl preparerat under mycket lång tid. Två gånger i veckan räcker det att snart njuta av de dramatiska förändringarna.

Hemmasker - ett mycket enkelt och prisvärt sätt att ge ditt hår skönhet och hälsa. För att uppnå maximal effekt är det viktigt att regelbundet och periodiskt byta ut olika komponenter. Använd våra recept och dela dina egna skönhetshemligheter.

Hårmasker från naturprodukter

Skönheten i håret ligger i glans och silkighet, om de är torra, sköra, så är det dags att uppmärksamma dem och ge dem vitalitet igen. Hyppig användning av strykjärn, hårtorkar, kemikalier för fixering och färgning påverkar hårets struktur negativt. Därför är det nödvändigt att regelbundet ta hand om hår. Det är nödvändigt att fylla håret med en näringsämnesdel för volym och hälsosam glans. Detta är möjligt på grund av maskerna från naturprodukter.

Hur man använder reparationsmasker?

Masken är fylld med användbara egenskaper kan ge en allergisk reaktion, och dess frekventa användning på håret är beroendeframkallande, vilket är värdelöst.

Behöver följa de grundläggande reglerna:

 • När du har applicerat masken ska du alltid bära en cellofanhatt på huvudet;
 • Wrap huvudet med en handduk;
 • Håll blandningen i mer än en halvtimme, eller en timme rekommenderas inte.
 • Skölj håret med varmt vatten;
 • Mask, i kompositionen som det finns olja, tvätta av med schampo;
 • Använd verktyget inte mer än 1-2 gånger i veckan.

Recept masker för att återställa torrt hår:

Kefir mask - 100 ml produkt blandad med 5 g olja, tillsätt 50 g citronsaft, gnid i hår och låt i en halvtimme.

Mask för att återställa håret. Blanda 2 äggulor med 90 ml burdockolja och 20 ml kalendula-tinktur och applicera på håret i ca 40 minuter.

Havregrynsmask Slipa havregryn flingor häll kokande vatten, tillsätt två droppar burdock olja, blanda och applicera på hår, håll inte mer än 30 minuter.

Mask av bröd. Häll ett glas krossat bröd med ett glas kokande vatten, tillsätt 2 äggulor och mixa. Gnid i huvudet och låt i fyrtio minuter.

Naturliga masker återställer tråkigt hår, ger dem volym och glans.

Topp 5 bästa recepten för naturliga hemlagade hårmaskor

Tidigare ansågs idealet för skönhet vara en tjej med rosa kinder och en tjock, lång flätad flicka. Tiderna ändras, men långt hår förblir alltid i mode. Moderna tjejer är redo att spendera mycket tid och pengar för att göra håret långt och vackert. Men är det värt att slösa så mycket, kanske är det bättre att prova folkens naturliga masker bevisade genom åren?

Till anteckningen: kanske hemligheterna av skönheten hos indisk skönhets hår kommer också att vara till nytta för dig.

Naturliga masker från senapspulver

Först och främst av antalet recensioner och matlagningsvariationer finns en mask som är utformad för att förbättra hårväxten, från senapspulver. Det finns mer än 10 olika recept för denna mask, basen är senapspulver och mindre ingredienser kan vara oljor, socker, ägg etc. Senap hjälper till att värma huden, vilket ger en tillströmning av näringsämnen genom blodkärlen till hårsäckarna. Med regelbunden användning av denna mask finns en ökning av hårväxten och deras övergripande förstärkning.

Senapspulver säljs i någon stormarknad och kostar ett öre. Dessutom är det bra att använda det i hushållet som ett helt ekologiskt sätt (se en separat artikel om detta).

Senapsmask för torrt hår

Senap fungerar ganska aggressivt på hårets hår, så för ägare av övertorkat och skadat hår av olika faktorer, är det lämpligt att "mjukna" masken med ytterligare komponenter.

Recept: Lös upp två msk potatispulver i en porslin eller plastbehållare med varmt vatten till önskad konsistens. Lägg till i denna komposition en matsked av någon vegetabilisk olja eller kosmetisk. Värm masken i mikrovågsugnen till önskad temperatur, tillsätt några droppar doftande lavendel eterisk olja eller ylang-ylang där. Applicera massan på huvuddelen av håret och hårbotten, samla håret i en bulle och linda det i en stor bomullsduk. Håll den här brinnande kompositionen på håret inte längre än 20-30 minuter. Varning! Med en stark brinnande känsla bör masken tvättas av med varmt vatten och med schampo och balsam!

Senapsmask med honung och ägg, för normalt hår

Om håret inte är torrt, men inte blir smutsigt under lång tid ser det ut som det är levande och behagligt att hålla kontakten, typ är normalt. För en sådan sjal passar en senapsmask med honung och ägg.

Recept: Blanda en liten del senapspulver med en stor äggula (du kan ta 2) och en matsked flytande honung. Kompositionen värms upp i mikrovågsugnen och appliceras på hårbotten med massorörelser för att säkerställa gott blodflöde. För att samla ett hårhår, linda ett huvud med en handduk och håll masken i 20-30 minuter.

Senapsmask för fet hår

Senap har en utmärkt egenskap - som en del av masken förbättras inte bara hårtillväxten utan också avlägsnas deras alltför stora fettinnehåll och reglerar utsöndringen av hårbotten i hårbotten. Sockermask med senap är perfekt för tjejer med fet hår.

Video: superväxt av hår med senapsmask:

Naturliga peppar maskerar hemma

På andra plats i fråga om popularitet och effektivitet bland masker för hårväxt är en peppermask. Dess huvudsakliga ingrediens är den heta peppartinkturen. Masksens handlingsprincip är densamma som hos senapsmaskorna.

Mask accelererar hårväxten från peppartinktur med olja för torrt hår

Flickor med torrt hår måste välja mjukare versioner av dessa masker så att de inte överdriver håret och hårbotten.

Recept: Blanda två matskedar av peppartinktur med samma mängd burdock, ricinus, olivolja eller kokosnötolja. Kompositionen ska appliceras på hårbotten, för att samla hår och rulla upp med en handduk i en halvtimme. Med en stark brinnande känsla bör masken tvättas av.

Peppar tinkturmask med ägg, honung och brandy

Denna mask förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och stärker håret på grund av närvaron i kompositionen av ytterligare aktiva ingredienser.

Recept: Blanda en sked av brandy, äggula, en tsk honung och två msk. tinktur av varm peppar. Värm omedelbart innan masken appliceras. Kompositionen appliceras på hårbotten, massage. Wrap huvudet med en handduk och håll masken i 40 minuter. I denna mask expanderar effekten av "två i en": peppartinkt blodkärl, förbättrar blodflödet, så att näringsämnen och ägg, honung och brandy bättre tränger in i hårbotten.

Till noten: honung är mycket användbar för hud och hår, lär dig mer om fördelarna med honung och användning i kosmetologi för hår och hudvård.

Expressmask för tillväxt av hår från peppartinktur

För dem som inte har tid att förbereda masker för komplexa recept, finns det ett enklare sätt att göra håret längre och starkare.

Hemlagad masker från burdock olja

Den tredje raden i listan över popularitet och effektivitet, tar en mask för hårväxt från burdockolja. Det är en lättanvänd, men mycket effektiv och användbar mask. Kockolja innehåller många användbara vitaminer, fettsyror och mikroelement, så det stärker håret perfekt och förbättrar tillväxten. Och för torrt hår, är denna mask användbar i tvillingar - det kommer att fuktas fullständigt och göra dem mjukare, mer lydiga.

Masken av burdockolja för tillväxt och stärka håret (särskilt torrt)

Recept: Mängden olja som krävs för beredningen av denna mask beror på hårets längd och mängd (tjocklek). Oljan bör värmas (så det kommer bättre att tränga in i hårbotten) och applicera på huvudet och håret över hela längden. Det är bättre att värma huvudet. Mask håller 60-90 minuter. Under denna tid kommer oljan att få tid att näring håret med näringsämnen och perfekt fuktar dem. Denna mask ska tvättas bort mycket noggrant.

Massage med burdockolja för hårväxt

För dem som har tillräckligt med tid finns det här receptet. Massage förbättrar blodcirkulationen, slappnar av hårbotten och har en positiv effekt, inte bara på håret utan även på en persons psykosociala tillstånd.

För massage behöver du ca 2 matskedar av varm burkaolja. Det bör appliceras på hårbotten och lätta gnidningsmassagerande rörelser. Massage bör vara 15-20 minuter. Du måste göra det långsamt, med koncentration. Efter proceduren sköljer håret på vanligt sätt.

Kefir Masks

För det fjärde är maskerna för hårväxt med kefir. Kefir själv betraktas som ett skönhetsmedel, eftersom det innehåller en stor mängd protein, fettsyror och vitaminer.

Mask för hårväxt från kefir med brandy

Denna mask förbättrar hårväxten på grund av innehållet i alla komponenter av näringsämnen och en liten uppvärmningseffekt.

Recept: äggula (för de med långt hår, det är bättre att ta två) blandas med 100 ml. kefir. Lägg lite smörgås i masken, en sked full av honung och en sked av smör (du kan till och med ta en grönsak). Applicera masken på hårbotten och sprida den över hela längden av håret. Om du inte är rädd för att få dina händer smutsiga, kan du försiktigt massera huvudet. Denna mask rekommenderas att stå på håret i ungefär en timme.

Mask för hårväxt från kefir med kakao

Det här är en väldigt lätt att förbereda mask som förbättrar hårväxten och främjar restaureringen och gör den hälsosammare.

Recept: kefir blandat med äggula, lägg till kakao sammansättning (en tesked med en kulle). Kakao lägger vanligen en omslag på masken och inte knådas inuti. För att fixa detta måste masken vara uppvärmd. Sätt den färdiga masken på huvudet och fördela den på hårets huvud. Förpackning är inte nödvändigt, men för hygienens skull är det fortfarande nödvändigt. Håll masken på huvudet i ungefär en halvtimma, tvätta av på vanligt sätt.

Anmärkning: Kakaosmör har utmärkta fuktighets- och mjukningsegenskaper. Det är otroligt användbart inte bara för hår (gör det slät, glänsande, silkeslen och hälsosamt), men också för huden som ett kraftfullt anti-agingmedel.

Naturliga hårmaskor baserade på örter, ägg etc.

Femte platsen i rangordningen av effektiva masker för hårtillväxt, uppdelades förstärkning och läkning med örtte, vilket accelererade naturlig hårväxt, nikotinsyra och uttrycka äggmasker. Örter har använts sedan antiken på alla sfärer av mänskligt liv, inklusive kosmetologi. Ägg läggs till sammansättningen av många masker för ansikte, händer och hår, men i sin rena form har de också en mycket bra effekt: de ökar tillväxthastigheten och förbättrar avsevärt hårets totala tillstånd. Nikotinsyra är vitamin B3 vid en viss koncentration. Det expanderar blodkärlen bra och förbättrar därigenom flödet av blod och näringsämnen till glödlamporna.

Sköljning med örter

De mest populära örterna som främjar tillväxt är: hästslag, burdock, nässla, salvia och kamille. Dessa örter har en generell förstärkningseffekt, förbättrar hårets tillstånd, minskar sannolikheten för att de tvättar ut byggmaterialet - proteiner, på grund av vilket det förbättrar hårväxten. Man måste dock komma ihåg att man inte bör förvänta sig en snabb effekt av växtdekok, det kan noteras först efter två månader med regelbunden användning.

För att skölja avkok, häll 100 gram av en torr blandning av olika örter med två liter varmt vatten och låt det infiltreras. Efter shampooing och applicering av balsam, ska håret sköljas med det beredda avkoket.

Äggsmaskar

Äggulan innehåller mycket "godis" för hår: B-vitaminer, zink, fosfor, selen och fett. Ägget kan till och med användas som ett komplett schampo - i piskat tillstånd bildar äggulan ett utmärkt skum och tvättar håret väl, till skillnad från schampo, utan att lämna några skadliga ämnen på dem.

För att tvätta huvudet med ett ägg måste du ta 1-3 yolks (beroende igen på längden), späd med en liten mängd varmt vatten och slå igen. Applicera kompositionen på fuktigt hår, massera huvudet på samma sätt som vid tvättning med schampo och lämna ägg på håret i 3-5 minuter. Tvätta av med varmt vatten. Efter applicering av ägg behöver du inte tvätta håret med schampo.

Nikotinsyra för hårväxt

Användningen av nikotinsyra för sådana ovanliga ändamål började ganska nyligen. På Internet, ett stort antal recensioner, som berättar om den positiva effekten av användningen av nikotinsyra.

För att genomföra kursen behöver du några ampuller av "nikotin". 1-2 ampuller nikotinsyra måste dagligen gnidas i hårbotten (tillval efter tvätt). Det viktigaste i kursen är regelbundenhet. Det är nödvändigt att genomföra proceduren i två veckor, ta sedan en tvåveckorsavbrott och börja om igen. Vanligtvis efter två månader blir resultatet mycket märkbart. Använd inte nikotinsyra om det finns skada på hårbotten, eventuellt bett etc. Nikotinsyra torkar inte hårbotten, men fettproduktionen normaliseras.

Odelbar skuggermask för hår

I varje flicka finns det ett begär för förändring av utseende. Oftast hänför sig dessa förändringar till håret. Curly hair straighten, rakt - försök att curl snyggt. Ljusfärgad i mörk och brunetter lätta deras hår. Sådana experiment kan dock vara kostsamma för ditt hår, eftersom färgen är mycket förstör håret och stör naturens balans i hårbotten.

Det finns mjuka sätt att ändra ditt hårs utseende. En av dem är toning. Detta ger håret en viss nyans med hjälp av produkter som inte tränger in i håret. Det här är alla typer av schampon, sprayer, balm och färgmask. Sprayer och nyansmask är oftast outplånliga. För att upprätthålla färg måste de användas regelbundet, annars pigmenteras mycket snabbt av håret.

Flickor vars "händer inte är för tristess" kan göra en outplånlig naturlig färgmasspray själva. För att göra detta måste du avkoka några örter och koka starkt kaffe på den. En outplånlig spraymask hälls i en flaska med en spray. Applicera produkten omedelbart efter tvättning till kammat vått hår, varefter de noggrant ska kamma igen. Den här oförstörbara masken kommer att ge mörkt hår en mer mättad färg, och ljuset kommer att göra det ljusbrunt eller brunt. På det här sättet kan du skugga på vilket hår som helst.

För att odla ett långt hårhår behöver du inte så mycket: tålamod och naturliga ingredienser. För att flätan ska vara lång måste håret få tillräckligt med vitaminer och väsentliga mineraler från blodet, vilket underlättas genom att bränna masker från senap och peppartinktur.

Det viktigaste med att använda något medel är regelbundenhet. Även ett enda missat förfarande kan negera hela effekten.

Recensioner av den bästa naturliga hårmasken

Sammanfattningsvis ger vi en karakteristisk översyn, från många andra, vilket bekräftar att senap anses vara den bästa masken för hårväxt. Nedan följer en recension av flickan som använde denna mask.

"Efter ett misslyckat frisyr splittrade håret starkt och förlorade sin glans. Att ta hand om var mycket torra och bröt. Jag bestämde mig för att gå till frisören och skära av allt det skadade håret. Befälhavaren sa att det är bättre att göra en torg. Hår var synd, men jag var överens.

När jag kom hem började jag leta efter sätt att växa hår så fort som möjligt, för efter 8 månader planerade min man och jag ett bröllop. Hittade ett recept på en senapsmask. Flickorna på internet berömde henne väldigt mycket.

Gjord en mask, som beskrivs i receptet, och applicerade den på hårbotten. De första 10 minuterna var väldigt heta, och jag ville tvätta det, men då kom en trevlig värme upp och jag kunde sitta i 30 minuter. Jag tvättade av masken under rinnande varmt vatten och tvättade mitt hår hårt med min schampo. En gång i veckan (oftast på torsdagar) i några månader gjorde hon denna brinnande mask, så hon gav huden en "vila" i 2 veckor och höll en annan kurs. Före bröllopet växte håret ordentligt, och frisören gjorde en otroligt vacker styling. "Nästa Artikel
Hur effektivt behandla scabs och mjäll på huvudet?