Recept för hårmaskar med bryggerjäst från de vanligaste problemen


Livslängden hos ett mänskligt hår är från 3 till 8 år, varefter det faller ut och en ny växer i sin plats. Var och en av oss har flera tiotusentals hår på huvudet, så dagliga förluster på 50-80 delar per dag är vanliga. Men vad ska man göra om håret började falla för intensivt?

Applicera näringsrika masker från vanlig öljäst! De förhindrar inte bara håravfall, men kommer snart att göra dina lockar tjocka och silkeslena.

Jäst, både bagerier och öl, har en stor mängd näringsämnen och arbetar med mirakel verkliga mirakel.

Idag ska vi prata om öljästmaskar - det här är den mest effektiva lösningen för håravfall och mjäll, som används av kända skådespelare, modeller och sångare. Kort sagt, de för vilka en vacker frisyr är nyckeln till framgång och erkännande.

Bryggerjäst: Sammansättning och egenskaper

Vad är egengärd hos öljäst? De bidrar till normalisering av hårbotten och accelerera processerna för regenerering. Jäst har en hög nivå av B-vitaminer, inklusive biotin. Det fungerar som ett utmärkt byggmaterial för hår, stärker dem, stimulerar tillväxt och förbättrar strukturen, och förhindrar även utseende av mjäll.

Förutom B-vitaminer är jäst rik på vitaminerna E, PP, D, F, innehåller protein, det viktigaste för människokropp, magnesium, zink, järn, kalium, mangan och selen, vilket bidrar till förnyelse på mobilnivån. Jäst har också olika enzymer, sorbenter och lipider.

Särskilt om du använder jäst i kombination med olika oljor, honung, örtteck och äggulor.

Maskrecept

Håravfall

Du behöver:

 • 150 ml. mjölk.
 • 1.5 Art. sked av torr öljäst.
 • 0,5 tsk honung.
 • 2 kycklingäggor.
 • 1 msk. sked av burdock olja.
 1. Värm mjölken på elden till en temperatur av 36 ° C.
 2. Tillsätt honung, jäst till mjölk och lämna på en varm plats i 40-50 minuter. Rör blandningen periodiskt för att förhindra bildning av klumpar.
 3. Tillsätt burdockolja och äggulor till massan, blanda noga till en jämn konsistens.
 4. Massage masken i hårbotten och applicera sedan kompositionen på håret med en kam.
 5. Sätt duschlocket på huvudet och linda det med en varm handduk i 1 timme.
 6. Tvätta håret med varm, syrlig citronsaft med vatten. Om masken tvättas illa, använd schampo.

Från splittrade ändar

Du behöver:

 • 5 msk. skedar av olivolja.
 • 4 msk. skedar av honung.
 • 50 g levande bryggerjäst.
 • 5 msk. skedar torra eller en massa färskt nässla.
 1. Förbered ett avkok av nässla, häll kokande vatten över det (200 ml) och koka över låg värme i 15 minuter. Låt svalna.
 2. Blanda avkoket med andra ingredienser tills det är slät.
 3. Gnid i hårbotten och sprid sedan över hela längden av håret. Var särskilt uppmärksam på tipsen, kamma dem noggrant med en kam.
 4. Sätt ett duschlock på huvudet, linda en varm handduk runt det och vänta 45 minuter.
 5. Tvätta av masken med schampo.

mjäll

Du behöver:

 • 100 ml. lätt uppvärmd yoghurt;
 • 10 g. Öljäst.
 1. Kombinera kefir och jäst, lämna på en varm plats i 40 minuter.
 2. Rör omblandningen periodiskt, annars kommer det att bilda klumpar som kommer vara mycket svåra att ta bort från håret.
 3. Applicera den resulterande massan i hårbotten och håret, sätt på ett duschlock och linda huvudet med en handduk i 30 minuter.
 4. Skölj med varmt vatten och schampo.

tips

 • Jäst bör jäsning - endast i detta fall kommer deras användning att ge den förväntade effekten. Av denna anledning är det mycket viktigt att följa alla villkor för recepten och hålla jäst med mjölk eller kefir på en varm plats för den angivna tiden.
 • För att undvika de negativa konsekvenserna av att applicera dessa masker rekommenderar vi att blandningen blandas först på armbågens inre böja eller på huden bakom örat och vänta en timme. Om ingen allergisk reaktion observeras kan masken appliceras på håret.
 • Jäst påverkar mest effektivt rent hår. Därför, innan du applicerar masken, tvätta håret med schampo och torka till ett fuktigt tillstånd så att de förblir lite fuktiga.

Hur ofta kan jag ansöka?

Efter det första förfarandet kommer du att känna hur mjukt och silkeslitet dina krokar har blivit. Men för att masken ska ge en återställande effekt är en applikation naturligtvis liten. Masker, som vi berättade om, måste göras i 2 månader med en frekvens på 1 gång per vecka.

Om ditt hår är för lös, bortskämd med frekvent färgning eller strykning, och mjäll har blivit en riktig illusion, gör de första 3 veckorna en mask 1 gång om 3 dagar.

Om håret fortsätter att falla ut efter kursen och mjällproblemet kvarstår rekommenderar vi att du upprepar 2 månaders kurs efter en 30-dagars paus. För förebyggande ändamål används masker 1 gång per månad.

Vem skulle passa ett sådant verktyg?

Denna mask är lämplig för alla som inte är allergiska mot komponenter och vill uppnå skönhetens skönhet och hälsa. Detta är ett utmärkt sätt att lösa problem med håravfall och mjäll. Masker är lämpliga för personer med livslöst, skört och uttömt hår.

Kontra

Masker är gjorda av naturliga ingredienser, så de tolereras väl av de flesta. De rekommenderas dock inte för användning i följande fall:

 1. i närvaro av svampsjukdomar;
 2. i närvaro av hudsjukdomar;
 3. med intolerans mot någon av ingredienserna.

Inte alltid friska och välskötta lockar - det här är resultatet av dyra salongprocedurer. Som regel kan en hållbar effekt utan hälsorisk uppnås hemma, med hjälp av vanliga apotek och kosmetiska produkter.

Våra masker är ett utmärkt exempel på enkel hemvård, med vilken du kommer att se ut som en miljon!

Jästmasker för ansikte

Jäst för ansiktshud.

En annan populär och effektiv folkmedicin som används i hemmamaskar och ansikte hud- och nackkrämer är bryggerjäst. De gör en utmärkt näringsrik mask, rik på vitaminerna B, C och PP, vilket ger huden mjukhet och ömhet! Det är också användbart att samtidigt applicera jäst och inuti. Den sistnämnda rekommenderas dock inte för personer som är benägen att corpulens.

Hur man gör hemgjorda öljästmaskar för ansiktshud?

För beredning av folkmassor och ansiktsvärmer hemma, använd antingen torrjäst som säljs i påsar eller frysta briketter. Andel för omräkning: 8-9 gram levande jäst - en tesked torr.
Innan du applicerar jästmasker ska ansiktshuden ångas med varmt vatten.

De bästa hemlagade jästmaskerna:

Gås ansiktsmask - jäst + mjöl (vete, råg, ris, etc.)

Appliceringsmetod: Lös upp jästen i varmt vatten, tillsätt mjöl i en sådan mängd för att göra en krämig massa. Låt blandningen vara en varm dag. Nästa dag kan masken användas. Applicera det på huden i femton till tjugo minuter, skölj sedan med varmt vatten.

Jästmask för torr hud.

Maskens sammansättning: jäst + olja (oliv, linfrö, burdock, solros eller ricinus etc.)
För torr hud rekommenderas en mask som liknar den tidigare. Endast det är nödvändigt att plantera jäst inte med mjölk, men naturlig vegetabilisk olja. Allt som finns på gården är lämpligt: ​​solros, kardborre, oliv, ricinus, lin, etc.

Jästmask för torr hud.

Ingredienser: jäst + honung + vete (ris - råg) mjöl + mjölk (grädde)
Rör två tsk torr jäst med samma mängd vet, råg eller rismjöl och en tesked honung. Lös upp med varm mjölk eller grädde så att det är bekvämt att applicera massan på huden. Procedurstiden är tjugo minuter. I slutet tvättas det av med varmt vatten.

Mask med jäst för fet hud.

Ingredienser: jäst + väteperoxid.
En annan version av ovanstående mask för fet hud. I detta fall spädas jästen med en 3% väteperoxidlösning (säljs i ett apotek).

Whitening mask med öljäst - jäst + mjölk

Lös upp levande bryggerjäst med varm mjölk för att bilda en viskös massa. Låt det varma i trettio till sextio minuter för att jästa jästen. Applicera masken på huden i en kvart i timmen. Jästmasker rekommenderas att ta kurser i 2-3 veckor.
Den här folkmedicinen har också en vitare effekt på huden.

Mask från bryggerjäst för ansiktsblekning.

Ingredienser: jäst + kefir (yoghurt).
Lös upp jästen med kefir (yoghurt) så att en krämig blandning erhålls. Lämna det i en halvtimme - en timme. Applicera på renad hud. Tvätta av med varmt vatten. Denna mask har också en vitare effekt på huden.

Mask med jäst för ansiktet hemma.

Maskinsammansättningen: bryggersjäst + citronsaft (vinbärsjuice, grapefrukt eller tranbär).
Mycket enkelt folkmedicin för hudblekning med jäst. Tillsätt en liten mängd citronsaft till jäst. Låt stå lite på en varm plats. Tvätta av efter en kvart i timmen. Då ska huden torkas och smörjas med en närande grädde.

Gis ansiktsmasker recensioner: 9

Masker från bryggerjäst, en av de mest effektiva för akne och pormaskar, är stor hjälp: de är rena och torra hudar

Detta är säkert. Även en mask som säljer "jäst och svavel" från akne

Och vilken jäst är bättre att köpa för en mask: torr eller frusen? Finns det någon skillnad? Av någon anledning verkar det som att frysta är mer "levande" och därför borde vara effektivare i bruk. Eller misstar jag mig?

En mycket effektiv mask för problemskinn - jäst och kefir. Jag regelbundet acne fullständigt. Det rekommenderas att användas för både ung och nedsmutsande hud.

Jag gjorde mig två gånger en mask av bryggerjäst med vatten (utan andra ingredienser). Och båda gångerna kom röda fläckar upp i ansiktet. Snart försvann de, men fortfarande oroade över frågan - är det normalt? Eller ska jag inte göra jästmasker längre?

rensar perfekt huden maskerar skakande spereskiyu

Vitaminmask är bra för huden, särskilt på våren.

Jag har mycket rynkor på mitt ansikte, kommer en jästmask att hjälpa?

Jag har mörka ringar under mina ögon, hur kan man bli av med masker?

Vi förbereder effektiva masker för akne från öljäst

Är bryggarens jäst finnar effektiva? Denna fråga ställs av dem som i kampen för en ren och frisk hud har försökt alla möjliga och omöjliga medel och har inte uppnått några speciella förbättringar. Bryggerjäst är en naturlig produkt, rik på de mest värdefulla näringsämnena som är nödvändiga för en hälsosam, vacker hud. Skönhets vitaminerna i bryggerjäst (vitaminer i grupp B, C, PP) hjälper till att klara av akne, förbättra hudfärgen och göra huden mjuk och flätig. Bryggerjäst kan inte bara konsumeras inuti, men också för att förbereda medicinska masker från dem.

Fördelar och principer för verkan av jäst på huden

Ett överflöd av värdefulla komponenter

Bryggerjäst innehåller vitaminer E, PP, H, som är nödvändiga för friskt hår, naglar och hud.

B-vitaminer, närvarande i bryggerjäst, skyddar kroppen på ett tillförlitligt sätt från negativa miljöfaktorer, ett överskott av sockerarter, fetter, olika kemiska tillsatser och konserveringsmedel, vilka moderna tillverkare generöst "säsong" med mat.

Accept av öljäst har en positiv effekt på magsekretionsfunktionen, där den normala aktiviteten och tillståndet hos alla system och organ, inklusive huden, beror.

Den framgångsrika kombinationen av proteiner i jäst och vitamin B underlättar nedbrytning av proteiner, förbättrar metaboliska processer i tarmen, stimulera bukspottkörteln, såsom är väl känt, i många fall uppträdandet av inflammatoriska hudutslag orsakade nämligen störningar i mag-tarmkanalen.

Som finns i öljäst vitaminer, antioxidanter, värdefulla aminosyror, mineraler och spårelement (magnesium, fosfor, natrium, kalium, zink, selen, svavel, koppar) förstärka immuniteten, främja utsöndring av toxiner, förbättra metabolismen och hormoner, hjälpa till att klara med akne och akne som orsakas av ett överskott av toxiner, metaboliska störningar och hormonella obalanser.

Niacin, biotin, pantotensyra och essentiella aminosyror, som ingår i bryggersjäst, normaliserar metaboliska processer i hudcellerna, stimulerar regenerering och förnyelse av huden.

Hur man tar bryggerjäst

Öljäst, säljs på apoteket som tabletter och kapslar, tas vanligen tre gånger om dagen 10 minuter innan måltid för flera månader, men innan mottagning önskvärd konsultera en läkare för att exakt fastställa doseringen och behandlingstiden. Du kan inte ta bryggerjäst med gikt, idiosyncrasi och kroniskt njursvikt.

Bryggerjäst kan också användas för extern användning, främst för framställning av masker och bad. Oavsett vilken typ av tillträde du väljer, måste du vara tålamod, eftersom de första signifikanta resultaten kommer att vara synliga bara om några veckor. Det bör noteras att i de första dagarna av att ta antalet akne och komedoner kan öka. Oroa dig inte. Detta är ett normalt temporärt fenomen som indikerar lanseringen av djupa rensningsprocesser, följt av normaliserings- och restaureringsprogram.

När det gäller sannolikheten att gå upp i vikt när man tar jäst finns det inga vetenskapliga bevis på effekten av jästberedningar på kroppsvikt. Brewerys jäst normaliserar emellertid metabolism och ökar aptiten, så under mottagningen är det nödvändigt att övervaka mängden mat som konsumeras.

Läkemedelsblandning för internt bruk

Blanda 20 g torrkamille med 20 g linfrön och 70 g bryggerjäst. Tillsätt 1 tsk. Blanda i ett glas lite varm icke-fet mjölk. Blanda noggrant och drick. Vi tar dagligen i flera månader. Vi gör en kort paus. Om det behövs, upprepa kursen. Med systematisk användning kan det väsentligt förbättra tillståndet hos problemhår utsatt för bildandet av akne och komedoner. Det tar hand om huden och läker det från insidan.

Yeast Mask Recept för Acne

 • Mjölksjästmask för oljig porös hud

1-1,5 msk. torr bryggerjäst utspädd i en liten mängd lättmjölk. Rör tills bildandet av en tjock uppslamning. Applicera på rengjort ansikte. Lämna i 10-20 minuter. Vi tvättar med varmt vatten. Det är lämpligt att använda masken minst en gång i veckan. Med regelbunden användning reglerar den talgkörtlarna, inte bara förbättrar utseendet, utan också effektivt läker huden. Det har en utjämning och antiseptisk effekt.

 • Jästmaske med Vete Germ Oil för torr hud

1 msk. öljäst utspädd i 10 ml vatten för att bilda en pasta. Tillsätt 2 tsk. vetegroddarolja och 1 äggula. Allt grundligt blandat till en homogen massa. Vi lägger en mask på ansiktet. Lämna i 10-20 minuter. Tvätta ansiktet med varmt vatten. Perfekt för torr, dehydrerad hud. Bryggersjästens helande egenskaper, förstärkt av den kraftfulla effekten av vetegrodolja, intensifierar metaboliska processer i huden, förbättrar hudens tillstånd och färg, gör det mer elastiskt och elastiskt.

 • Jästmask för torr, fläckig hud

Bredt 2 tsk. torr bryggerjäst i en liten mängd vatten för att bilda en homogen tjock gruel. Tillsätt en äggula, 3 msk. tung grädde och 2 msk. markprydda vete korn. Alla blanda väl. Den resulterande massan appliceras på ett rent ansikte. Lämna i 10-20 minuter. Skölj noga med varmt vatten. Rik formel mask bestående av värdefulla komponenter, en positiv effekt på torr hud, ger djup intensiv fukt och näring, mjukar upp huden och förbättrar blodcirkulationen och metaboliska processer i epidermis, vilket gör huden mjuk, mild, ren och sammetslen.

 • Toning mintjästmask

Brew 1 påse med mint te. Låt det brygga och kyla. Späd 1 msk. bryggerjäst i en liten mängd mintteblad. Lägg till blandningen 1 msk. favorit närande grädde. Blanda alla tills en homogen konsistens. Applicera på ansikte och nacke. Lämna i 10-20 minuter. Tvätta av masken med varmt vatten. Perfekt för alla hudtyper. Brewer's yeast läker och fyller huden med väsentliga näringsämnen. Mint perfekt toner och uppdaterar.

 • Jästmaskmask för alla hudtyper

Blanda 2 tsk. torr öljäst med 1 msk. mager yoghurt, 2 tsk olivolja. Tillsätt en tesked citron, morot och apelsinjuice. Blanda alla komponenter tills en homogen massa. Applicera blandningen på ett rent ansikte. Lämna i 10-20 minuter. Tvätta av med varmt vatten. Perfekt för alla hudtyper. Rich sammansättning mask näring perfekt och återfuktar huden och återställer dess skyddande barriär, bidrar till att bli av med spår av stress och trötthet, förnyar huden, fylla den med alla nödvändiga vitaminer och näringsämnen, laddar huden med energi och jämnar hy.

 • Jästmaske för känslig hud

Blanda 2 tsk. torr öljäst med ett par teskedar havremjöl. Vi gnuggar 1 gurka och pressar saften. Lägg till gurkajuice 2 tsk. grädde och 1 sked flytande honung. Vi kombinerar alla ingredienser. Rör om till en homogen massa. Applicera på rengjort ansikte. Lämna i 10-20 minuter. Tvätta av med varmt vatten. Under den varma sommartiden innan du applicerar, kan du placera masken i kylskåpet i en timme. Masken har en utmärkt effekt på känslig hud: det lugnar, mjukar, fyller med energi och en hälsosam glöd.

 • Jästskalning för problemskinn med förstorade porer

Späd 1 msk. bryggerjäst i lite vatten. Tillsätt 1 msk. markpressad frö. Applicera den resulterande vasslan på ansiktet. Massage bra i två eller tre minuter. Tvätta av med varmt vatten. Det rengör huden perfekt, tar bort överskott av talgummi, stramar porerna, förbättrar blodcirkulationen, ger huden ett friskt friskt utseende.

Blanda 2 tsk. öljäst med en matsked honung och ett par teskedar av nypressad citronsaft. Tillsätt 1 msk. markpressad frö. Applicera på vått ansikte. Massage bra i två eller tre minuter. Tvätta av med varmt vatten. Rengör djupt och noggrant porerna, avlägsnar smuts och överskott av talg, förhinder huden.

Användbara egenskaper och rekommendationer för beredning av ansiktsmask med bryggerjäst

Öl är en populär drink bland den manliga befolkningen, men få vet att dess förberedelse använder produkter som kan ingå i kosmetiska recept. Först och främst gäller detta bryggerjäst, som innehåller många användbara saker för huden. Nu försäkrar du dig om att du definitivt bör försöka göra en mask som innehåller denna mirakulösa produkt.

Fördelarna med masker med öljäst för ansiktet

Kosmetiska ölprodukter innehåller många vitaminer, mineraler, aminosyror och andra användbara ämnen som är viktiga för de metaboliska processerna i cellerna, vilket påverkar huden. Tack vare denna komposition hjälper masken till att förbättra tillståndet på vilken hud som helst.

Fördelar med öljäst:

 • Hoppet innehåller kvinnligt hormon, vilket hjälper till att stabilisera talgkörtlarna. Det är därför som det rekommenderas att regelbundet genomföra liknande förfaranden för ägare av fet hud.
 • Jäst har B-vitaminer som ger god näring. Dessa ämnen hjälper till att bli av med många hudsjukdomar. Dessutom eliminerar B-vitaminerna flingning, släpper ut rynkor och förbättrar hudtonen.
 • Med vanlig applicering av en mask med jäst kan du bli av med akne och olika utslag. Dessutom hjälper dessa verktyg att återställa skadad vävnad;
 • ha sådana kosmetika för ansiktsdesinfektion, torkning och desinfektion
 • Med tanke på närvaron av många aminosyror är det värt att notera att sådana produkter har en föryngrande egenskap. Dessutom aktiverar dessa fördelaktiga substanser processen för framställning av kollagen och elastin, vilket gör huden elastisk och stoppar processen med cellulär förstöring.
 • innehåller jästkalium, vilket medför närvaron av en fuktgivande effekt. Det finns också andra mineraler som är direkt involverade i mikrocirkulationen och metaboliska processer som förekommer i huden;
 • Denna produkt innehåller också vitamin C, som skyddar dermis från skadliga UV-strålar, temperaturfall och ett förorenat klimat.
 • Det finns också organiska syror i öl som gör det möjligt att rengöra porerna och bleka pigmentfläckarna.

Som du kan se har bryggerjäst ett stort spektrum av åtgärder, så ägare av vilken hudtyp som helst kan använda denna produkt i kosmetiska förfaranden.

Regler för användning av öljäst för ansiktsmasker

För att få en effektiv kosmetisk produkt är det nödvändigt att ta hänsyn till befintliga rekommendationer för beredningen av produkten, annars kommer det inte att bli något resultat. Du måste börja med testet för förekomsten av allergier. För att göra detta, applicera den färdiga kompositionen på handleden, lämna ett tag, tvätta och titta på resultatet. Om det finns irritationer och rodnad, bör sådana förfaranden överges.

Om bryggerjäst är flytande behöver de inte spädning i vatten och annan beredning. De kan omedelbart hällas i blandningen.

För att fördelaktiga ämnen trängde sig bättre och snabbare i huden rekommenderas det att förånga ansiktet ovanför ångbadet.

Ägare av torrtyp bör välja kamille, salvia, citronbalsam, dill etc. för detta ändamål. Om huden är oljig, kommer ekbark, Johannesört, malurt, etc. Du kan också göra en skrubb som tar bort smuts och döda celler.

För att göra ölmasker agerar ännu mer, rekommenderas att tvätta dem med rent vatten och det är bäst att ge företräde till mjölk eller örtavkok. För att uppnå resultaten måste man genomgå en kurs, någonstans 10-12 procedurer.

Du måste göra 1-2 masker om 7 dagar.

Populära ansiktsmaskar med öljäst

Det finns många olika recept, bland vilka många kommer att hitta ett lämpligt alternativ. Tänk på ditt problem, hudtyp och välj kompositionen.

Recept för öljästmaskar.

 1. För fetttyp. Ta 10 g jäst, slipa för att få ett pulver och lös sedan upp dem i 2,5 msk. skedar av surkåljuice. Resultatet ska vara en tjock blandning som inte kommer att tappa ur ditt ansikte. Procedurens varaktighet är 12 minuter. Kåljuice kan ersättas med äppelcidervinäger;
 2. För kombinationshud. Ta i detta fall 10 g pulver och späd det i en liten mängd väteperoxid. Blanda den resulterande massan med pre-whipped protein. Procedurens varaktighet är 10 minuter. Det är värt att notera att en sådan jäst ansiktsmask har en blekande effekt;
 3. För problemskinn. I detta fall ska 10 g pulver blandas med yoghurt för att få massan, som gräddfil. Sprid blandningen på ditt ansikte och var särskilt uppmärksam på problemområdena. Håll i 15 minuter;
 4. För torr typ. Ta 10 g jäst och tillsätt 1 tsk honung och 1,5 msk. skedar av lökjuice. Häll till homogenitet och fördela den resulterande massan över ansiktet. Håll i 15 minuter;
 5. För mogen hud. Ta 20 g pulver och lösa upp det i varmt vatten, bara det ska finnas några, några skedar. Häll mer rågmjöl och blanda för att få en konsistens, som tjock grädde. Lämna sedan blandningen i 20 timmar på en varm plats. Efter tiden applicera kompositionen på ansiktet och håll i 20 minuter;
 6. För blekning av huden. Detta recept innehåller: 10 g pulver och 2 msk. sked rowan juice. Blanda och applicera på ansiktet i 15 minuter;
 7. För alla typer. Detta är en universell komposition som passar alla. Strukturen omfattar: 2 teskedar jäst och olivolja, och ytterligare 1 msk. Sked yoghurt med låg fetthalt och 0,5 tsk gulrotsaft och citron. Blanda först pulvret och yoghurten, häll sedan i resterande ingredienser. Applicera blandningen i 15 minuter.

Nu vet du hur du ska ta hand om din hud med öljäst. Använd de presenterade recepten för att uppnå bra resultat.

Vilken bryggerjäst är bättre från akne

Yeast acne är ett av de effektiva verktygen som används för att eliminera hudskador. De kan användas separat eller i samband med droger, andra medel för behandling.

Det är nödvändigt att studera deras egenskaper, egenskaper vid användning, indikationer och kontraindikationer. Det viktigaste är hur man applicerar jäst från akne, recensioner av kvinnor och tjejer hävdar att produkten verkligen kan helt avlägsna alla obehagliga hudskador.

Vad är det

Bryggerjäst är en mikroorganism som ingår i svampklassen. Deras användning började ganska länge sedan och hittills har detta verktyg inte förlorat sin popularitet.

Även i antiken användes det aktivt för beredning av bröd, öl och olika kosmetiska förfaranden.

För att förbättra huden och bli av med akne började bryggarens jäst att applicera inte så länge sedan. Tidiga experter trodde att denna produkt endast är lämplig för tillsats till olika livsmedel.

effektivitet

Kosmetologer och hudläkare rekommenderar att du använder komplex medicinsk behandling för att eliminera akne och akne. Det är önskvärt i dess komposition att dessutom inkludera bryggerjäst.

På grund av det faktum att kompositionen av detta verktyg har många användbara komponenter, har det en fördelaktig effekt på hela kroppen, inklusive huden. Det beror på dem och säkerställer snabb eliminering av akne, akne.

Effekten av öljäst bevisas av följande effekter av denna naturliga produkt:

 • normalisering av metabolismen av hela organismen
 • har en fördelaktig effekt på matsmältningssystemet
 • stimulera bukspottkörteln;
 • öka immunförsvaret;
 • ge högt skydd mot miljöens skadliga effekter,
 • främja aktiv eliminering av toxiner, skadliga ämnen från kroppen;
 • påskynda processen för regenerering av skadade cellulära strukturer;
 • Ge hudens jämnhet och elasticitet.

Video: Användbar information

Sammansättning och former av frisättning

Innan du använder bryggerjäst är det värt att överväga vilka komponenter de består av. Sammansättningen av detta verktyg innehåller ett stort antal användbara komponenter som har en positiv effekt på hela kroppen.

Sammansättningen av bryggerjäst innehåller följande ämnen:

 • protein. Detta ämne är byggnadsbasen av celler;
 • nikotinsyra (PP). Positiv effekt på blodcirkulationen;
 • vitamin b1. Det bidrar till att sänka hudens åldrande;
 • pantotensyra. Det förhindrar bildandet av tidiga rynkor;
 • vitamin b6. Detta ämne är nödvändigt för fullständig vård av hudens hälsa. Dess brist orsakar utseende av dermatit, tecken på akne, akne;
 • Biotin (vitamin P). Det bidrar till snabb återhämtning av huden, accelererar läkning av sår, sår, eliminerar ärr;
 • tokoferol (vitamin E). Detta ämne ger stora fördelar för kroppen. Det stramar huden, föryngrar epidermis, eliminerar akne, akne.

Också på försäljning finns bryggerjäst med zink, svavel, selen och andra mineralkomponenter. De är bara perfekta för användning mot akne, akne.

Till salu finns detta verktyg i tre former:

 • i pulver;
 • i piller;
 • i form av en lösning.

Hur man applicerar jäst för akne

Mot akne kan bryggerjäst användas internt och externt. Om du kombinerar två användningsfall kommer det att öka sannolikheten för snabb eliminering av alla akne akne.

Ta de tabletter du behöver varje dag, men det är nödvändigt att strikt följa instruktionerna för användning. Det rekommenderas vanligtvis att ta 2-3 tabletter per dag 40 minuter innan du äter. Bryggerjäst bör tas från 2 till 5 månader.

Innan du börjar applicera bryggerjäst, rekommenderar vi att du konsulterar din läkare. Specialisten kommer att kunna välja den bästa kursen och användningsformen för det här verktyget.

recept

Bra effekt har speciella masker från bryggerjäst. De eliminerar inte bara akne, akne, utan också förbättrar hudens struktur. Förberedelse och användning är inte svårt, det viktigaste är att studera alla viktiga rekommendationer.

Här är några effektiva bryggerjästbaserade hemmedel för akne:

 • blå lera och bryggerjäst kommer att ha en fördelaktig effekt på oljig porös hud. Två huvudkomponenter i lika stora proportioner bör hällas i en kopp och lägga till dem 1 stort sked mineralvatten. Allt omrörs grundligt till en enhetlig struktur. Applicera därefter blandningen på huden med ett jämnt lager och lämna tills det är helt härdat. Tvätta sedan av med varmt vatten;
 • mask på grundval av kefir och bryggerjäst kommer snabbt att kunna eliminera alla tecken på akne. Hon försörjer också epidermis med många fördelaktiga element - nikotinsyra och mjölksyra, selen, zink, det är de som tar det till sitt normala utseende. Tagen på 1 st.lozhke krossade öljästtabletter och kefir. Dessutom kan du lägga till lite naturlig honung eller någon essentiell olja. Allt är väl blandat och appliceras på ytan av ansiktet. Efter ca 20 minuter tvättas allt med varmt vatten;
 • För att eliminera akne kan du använda en mask med bryggerjäst och grått salt. Till skålen häll 1 msk bryggerjästpulver, ½ msk grått salt och tillsätt lite persika eller kokosnötolja. Allt omröres grundligt och appliceras på ytan av ansiktet. Sedan gnidas produkten försiktigt i huden med massagebevegelser. Efter sköljning med varmt vatten. Användningen är 1 gång om 7 dagar.

Om vattnig akne på vuxnas ansikte? Läs mer här.

Ansiktsmasker

Masker på basis av bryggerjäst med svavel "Evisent" eller med zink "ECCO PLUS". De har en desinfektionseffekt på hudens struktur, mätta den med näringsämnen, har en positiv effekt på blodcirkulationen och regenerativa processer.

Tänk på några masker för olika hudtyper:

 • mask för fet hud. Vi värmer en liten mängd mjölk och lägger till 2 stora skedar av bryggerjäst i form av pulver. Blanda därefter bra och sätt omedelbart blandningen på ytan av ansiktet. Efter ungefär en kvart i timmen sköljs allt med varmt vatten;
 • för torr hud. Häll 1 stor sked av bryggerjästpulver i en kopp, häll 1 tsk kylt kokt vatten, tillsätt äggula och 2 tsk vetexsolja. Vi blandar allt bra. Blandningen måste appliceras på ytan av ansiktet. Skölj med varmt vatten efter 15 minuter.
 • för normal och kombinationshud. I en skål borde sätta 2 tsk öljäst. Lägg sedan till 1 msk naturlig mager yoghurt och 1 tsk gulrot, apelsin och citronsaft. Alla välrörda. Innan blandningen appliceras ska huden rengöras noggrant. Applicera jämnt och lämna i 20 minuter. Därefter tvättas det av med varmt vatten.

Indikationer för användning

Bryggerjäst bör endast användas enligt anvisningarna.

Den innehåller följande indikationer:

 • brist på zink och vitamin B;
 • med komedoner, finnar, akne med varierande grader av svårighetsgrad;
 • i närvaro av sprött hår, nagelplattor;
 • om det finns en matt hudfärg;
 • ärr och akne märken.

Även receptioner med bryggersjäst är ofta föreskrivna under följande förhållanden:

 • med anemi
 • under diabetes
 • känna kliande hud;
 • skrubbsår;
 • med dermatit av olika ursprung.

Kontraindikationer och biverkningar

Använd inte öljäst själv. Det är lämpligt att samråda med din läkare. Han kommer att kunna föreslå det korrekta användningsmönstret och användningsområdet för detta läkemedel.

Använd inte verktyget under följande förhållanden:

 • när du bär ett barn
 • när man ammar
 • med individuell intolerans av vissa element.

Instruktionerna indikerar flera obehagliga effekter som kan uppstå vid användning av öljäst:

 • med ökat intag av vitamin B12 kan öka antalet lesioner på ytan av huden på olika delar av kroppen;
 • alltför stora mängder tokoferol kan ge upphov till nya akneutslag
 • när man tar kosttillskott med innehållet i bryggerjäst ökar sannolikheten för att få övervikt.

Säkerhetsåtgärder

Vid användning av öljäst är det värt att observera några försiktighetsåtgärder:

 • Använd inte detta verktyg för barn under 3 år.
 • på grund av det faktum att tillsatsens sammansättning har en hög nukleinsyrahalt, bör den inte tas av äldre personer;
 • Det är inte tillrådligt för män att ta bryggerjäst längre än den etablerade kursen, annars kan det finnas problem med styrka.
 • hos kvinnor orsakar långsiktigt intag av bryggersjäst utseendet av tröst;
 • före användning är det nödvändigt att konsultera en läkare.

Hjälper det

Om bryggerjäst hjälper till med akne, tyder på att effekten av denna tillsats är, men det sker inte omedelbart. Det är bättre att ta dem inuti och använda dem externt, då kommer resultatet att komma mycket snabbare.

Vid ingrepp har de beståndsdelar som bryggerjäst har en positiv effekt på matsmältningssystemet. Ett ordentligt intestinalt arbetsflöde är det viktigaste villkoret för att bota akne och akne.

Gåsmask för huden hemma

Den traditionella komponenten, utan vilken förberedelsen av doftande muffin och skarpt bröd är omöjligt, har använts i kosmetologi under många år. Mjuk och vacker ung hud är hemligheten att använda unika mikroorganismer, som är jäst.

Yeast Facial Benefits

Singelcellade svampar är en värdefull kosmetologisk produkt på grund av närvaron av:

 • Vitaminkomplex i grupp B, E och PP;
 • Konstellationerna av mikro-, makroelement - kalium, koppar, järn, zink, kalcium, jod, fosfor;
 • Organiska syror.
 • fosfolipider;
 • Polysackarider.

Framgångsrika kombinationer med olika delar av ansiktshudens hjälpmedel:

 1. Förbättra tillståndet för problemdermis.
 2. Torra pustler.
 3. Nära porer.
 4. Normalisera arbetet med de subkutana blodkärlen.
 5. Långsam åldring och öka mängden syntetiserat kollagen.
 6. Intensifiera dermisimmuniteten.
 7. Öka tonen.

Indikationer för införlivande i kosmetisk produktsammansättning: akne, komedoner, matt uttorkad hud, utseende på rynkor, minskad elasticitet och turgor.

Applicering av jäst för ansiktet

 1. Svampmikroorganismer är otroligt användbara för skönheten i huden. Masker, skalar, lotioner, komprimerar försiktigt bort döda hudceller, mjukgör och närma epidermis. Hemmetoder, med användning av jäst, som är tillämpliga på alla typer, klarar helt enkelt grundläggande kosmetiska problem.
 2. När du applicerar torrjäst i ansiktet, kan du inte oroa dig för friskheten och lagringen av svamporganismer. Med denna blankett kan du spara alla användbara egenskaper som lätt kan spädas i alla vätskor. De berikar cellerna med syror, vitaminer B, C, PP, perfekt rengör och tonar upp.
 3. Bryggerjäst för ansiktet har en unik biologisk sammansättning. En stor mängd vitaminer i grupp B, E, F, D och K, aminosyror, ribonukleinsyra. Denna kombination gör att du kan avbryta åldrandet, bota pustulära formationer.
 4. Pressgjut har en kort genomförandeperiod - upp till fyra dagar. De innehåller aminosyror, organiskt järn, B-vitaminer, mikro- och makronäringsämnen. Rengör försiktigt, föryngra dermis, återställa cellstruktur.

Hemgjorda jästbaserade ansiktsmasker kan utföra många uppgifter. Naturkosmetik kräver inte en stor mängd fritid och finansiella kostnader. Regelbunden användning av naturens gåvor gör det möjligt att överge modern teknik för behandling och föryngring av dermis. Det är tillrådligt att applicera jästen i ansiktet med en växtbaserad komprimering i förväg, efter ett förfarande bör du inte använda dekorativa kosmetika i minst 2 timmar. Effektiva ansiktsmasker bör periodiskt ändra sin komposition, berika sig med nya komponenter.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Kontraindikationer - Individuell mottaglighet, som inte är svår att upptäcka. Späd lite jäst i en vätska (mjölk, juice, vatten) och applicera på handleden, en eventuell reaktion kommer att ske inom 40 minuter. Skada är möjlig vid användning av levande jäst, öl i flytande form med bristande överensstämmelse med hållbarheten.

Yeast Hemlagad Ansiktsmaske Recept

Gjäskryckmask

Resultatet: Anti-Wrinkle Yeast är effektivt på grund av den stora mängden vitaminer och antioxidant förmåga. Vikarna slätas, både ålder och ansiktsbehandling, dermisens elasticitet ökar.

ingredienser:

 • 40 gr. jäst;
 • 10 ml olivolja;
 • 5 ml mandelolja.

Förberedelse och appliceringsmetod: Lös upp svampmassan i vätskan (te, mjölk, infusion) till konsistensen av mjukt smör. Efter en halv minut anger du de återstående komponenterna och fördelar på ansikte och nacke mot lymfkörtlarna. Njut av effekten av masken i minst en halvtimme, skölj sedan med renat vatten.

Video recept: hemlagad jästbaserad ansiktsrinkmask

Anti Wrinkle Recept

Resultat: Anti-aging remedy, skapad hemma, minskar utseendet på rynkor, whitens photopigmentation.

ingredienser:

 • 10 gr. jäst;
 • 5 gr. kelp;
 • 5 ml avokadoolja.

Beredning och appliceringsmetod: tillsätt algpulver och närande olja till extruderade svampar. En liten varm infusion av lime gör att du kan uppnå önskad konsistens, applicera ett tjockt lager av massa. Tvätta en emulsion med ett snigelkstrakt efter en halvtimme.

Jäst akne mask

Resultat: jäst mot akne är ett effektivt medel för omedelbar åtgärd. Lindrar inflammation och minskar mängden subkutant fett. Tonen blir enhetlig, utan rodnad.

ingredienser:

 • 55 gr. jäst;
 • 40 ml kefir 2,5%;
 • 10 gr. havregrynsmjöl.

Förberedelse och användningsmetod: värm kefiren till 38-40 - och häll den krossade bakarens jäst. Att knäda noggrant, gå in i mjölet och fördela på tidigare ångad hud. Efter en kvart i timmen, ta bort masken med kosmetiska dukar, tvätta med ett avkok av kalendula blommor. För smärtsamma utslag, använd en jästmask för en tio dagars kurs.

Ett annat recept på akne

Resultat: Svampar mot akne, pustler och komedoner effektivt och snabbt "arbete". Vi rekommenderar att du känner till de bästa maskerna för svampens ansikte.

ingredienser:

 • 8 gr. jäst;
 • 5 ml grapefrukt extrakt;
 • mumien.

Beredning och appliceringsmetod: granulerna upplöst i vätskan, kombinerat med bergharts och citrusxtrakt. Efter att ha ångat, applicera dermis försiktigt en kosmetisk mask. Efter tolv minuter kan du tvätta ansiktet, behandla akne med en salva med högt zinkinnehåll.

Torrjäst ansiktsmask

Resultat: djuprengöring, avlägsnande av hudens stratum corneum. Förbättrar hudfärg, tar bort tecken på trötthet, aktiverar intracellulär metabolism.

ingredienser:

 • 10 gr. torr jäst
 • 10 gr. blå / rosa lera;
 • 35 ml mjölk.

Förberedelse och användningsmetod: varm mjölk (upp till 37 grader), häll upp jäst och låt skumma. Sedan kombinera leran med huvudkompositionen. Ta bort smink med micellar vatten och applicera på ansiktet. Efter 12 minuter sköljs med koncentrerade buljong höfter (25 bär per 300 ml), när huden torkar ut, kan du använda en lätt fuktkräm.

Brewer's Yeast Face Mask

Resultatet: bryggerjäst för ansiktet är det snabbaste sättet att återställa huden under vinterns vårperiod. Med en fet och kombinerad typ kommer den glansiga glansen att försvinna, den torra och känsliga dermisen kommer att få ungdoms vitamin elixir.

ingredienser:

 • 2 kapslar öljäst
 • äggula;
 • 15 ml honung;
 • 17 ml sesamolja.

Förberedelse och användningsmetod: Krossa tabletterna i en murbruk och häll lite mineral eller smältvatten. Ange sedan äggula, honung och smör. För att rengöra ansiktet och décolleté, applicera med en svamp. Efter en kvart i timmen, ta bort bomullspuddar.

Jästmask för torr hud

Resultatet: en jäst ansiktsmaske bryr sig perfekt för en torr, benägen att peeling dermis. Egenskaperna hos antioxidanten hjälper till att ta bort sönderfallsprodukter från cellerna, de metaboliska processerna accelereras. Efter proceduren blir huden mjukare, mjukare.

ingredienser:

 • 70 gr. levande jäst
 • 30 ml osötad yoghurt;
 • 20 gr. kockost;
 • 5 gr. torra persilja löv.

Förberedelse och appliceringsmetod: Värm yoghurten till 35 grader och häll jästen, masha bra med en gaffel. Sätt sedan in den revade osten, hugga torr persilja på en kaffekvarn och lägg till kompositionen. Rengör och torka ansiktet, sprid masken jämnt med ett tjockt lager, inklusive på ögonlocket (stäng ögonen). Ta ett bekvämt läge och försök att inte prata / le under handlingen. Efter en halvtimme, ta bort verktyget och tvätta avkokningen av plantainen med tillsats av din favoritolja.

Jästmaske för torr hud

Resultatet: en närande mask skapad med hjälp av jäst för torr hud, kompenserar för brist på fukt, aminosyror, berikar konstellationen av mineraler och ett komplex av vitaminer.

ingredienser:

 • 8 gr. öljäst;
 • äggula;
 • 5 gr. gräddfil.

Beredning och appliceringsmetod: sätt in de utspädda levande mikroorganismerna och äggula i den kylda surkrämen. Ånga ytan av ansiktet, borsta för att fördela näringsmassan. Efter en halvtimme, tvätta med varmt grönt te.

Jästmaske för fet hud

Resultat: Gör en mask av jäst för att normalisera arbetet i talgkörtlarna, lindra inflammation och samtidigt ta hand om den oljeaktiga dermis, enkelt med egna händer med hjälp av tillgängliga komponenter.

ingredienser:

 • 3 enheter öljäst
 • 1 grön banan;
 • 15 ml aloejuice;
 • 25 ml havtornsolja.

Förberedelse och appliceringsmetod: Krossa tabletterna och häll en matsked grönt te. Knippa en banan med en gaffel, tillsätt jäst, färsk saftig juice och olja. Tvätta och ånga ansiktet, använd den beredda kompositionen längs massageledningarna. Ta bort verktyget med servetter efter 16 minuter. Torka i slutet av huden med grapefruktjuice, emulsion eller kräm att använda efter några timmar.

Ett annat recept för fet typ av person

Resultat: Naturliga hudvård recept, normalisera utsöndringen av externa körtlar, förhindra spridning av infektion.

ingredienser:

 • 10 gr. jäst;
 • 5 ml veteolja;
 • en aspirintablett;
 • 10 gr. kalkskal.

Beredning och appliceringssätt: Utspädda färska svampar med farmaceutisk syra med vatten, tillsätt citrusskal och fuktighetsgivande olja. Termisk vätska avlägsnar smink, cirkulär, lite gnugga, applicera en mask. Efter tio minuter, tvätta, använd sedan emulsionen med granatäpplextrakt.

Mask av jäst och väteperoxid

Resultat: väteperoxid och jäst kämpar aktivt med inhomogen pigmentering och ärr efter olika utbrott.

ingredienser:

 • 25 gr. bagerisjäst
 • 3 ml väteperoxid (3%);
 • 12 ml mandelolja;
 • färsk gurka.

Förberedelse och användningsmetod: Häll gurka i en mixer, pressa saften och späd jästen, blanda väl till en homogen konsistens. Blanda sedan massan med jästmassa och smör, den sista peroxiden (endast 3%). Applicera på ansikte och décolleté, skölj kamille och limes med buljong efter 8 minuter. Denna procedur kan tillämpas inte mer än 2 gånger i veckan på sommaren, under årets kalla period, en gång i månaden.

Jäst och mjölkmaske

Resultat: jäst- och mjölkbaserade ansiktsmasker är lämpliga för alla typer. Föryngring, vitare, förbättring av dermis övergripande tillstånd.

ingredienser:

 • 30 gr. torr jäst
 • 30 ml mjölk;
 • medium äpple;
 • vitamin A.

Beredning och appliceringsmetod: torr jäst för ansiktet utspätt i varm mjölk och lämna ett tag. Frukt baka i ugnen, mikrovågsugn, eller gör färdiga potatismos utan socker (barnmat serien). Kombinera alla ingredienser och applicera den resulterande produkten på ansiktet. Skölj med varmt vatten efter 12 minuter, du kan använda en lätt kräm eller gel. För att upprätthålla hudens normala tillstånd kan proceduren användas en gång vartannat vecka efter en 40- till femton dagars kurs.

Jäst och honungsmask

Resultat: levande ansiktsjäst mättar huden med vitaminer och mineraler, i kombination med honung har de också en lyftande effekt.

ingredienser:

 • 30 gr. jäst;
 • 25 ml honung;
 • 18 gr. ris mjöl;
 • 4 droppar ylang-ylang eterisk olja.

Förberedelse och användningsmetod: Mala levande jäst med inte hett örttekoko (timjan, plantain eller nässla), tillsätt flytande honung, mjöl och eterisk olja. För torr och uttorkad hud kan du gå in i ytterligare 15 ml olivolja. Rengör och ånga ditt ansikte med en komprimering. Ta bort håret och applicera i en cirkelrörelse från botten upp och var särskilt uppmärksam på zoner i mentala muskler. Efter en halvtimma, tvätta av blandningen, utför proceduren bättre på kvällen, huden kommer att få tid att återhämta sig före morgonen. (Ytterligare 16 bästa masker med honung, se här).

Jäst och Kefir Mask

Resultat: kefir och jäst för ansiktet minskar inflammation, minskar komedonernas utseende, närar och fuktar dermis.

ingredienser:

 • 50 gr. levande jäst
 • 30 ml kefir 2,5%;
 • 10 gr. svart lera;
 • 3 gr. salvia;
 • 2 droppar essentiell olja av mandarin.

Förberedelse och användningsmetod: Mala jästen med kefir före skumning, sätt in lera och eterisk olja. Sage slipar till ett pulver och lägger till kompositionen. Ta bort smink och tvätta med varmt grönt te, ett sätt att införa ett tjockt lager, särskilt i problemområden. Låt torka helt, skölj sedan och gnugga huden med kallt citronvatten. Pororna kommer att stänga, i 5-7 dagar kommer sekret från talgkörtlarna att bli mycket mindre. På sommaren för att utföra proceduren 2 gånger i veckan, på vintern kan begränsas till 1 gång.

Jäst och sockermask

Resultat: kommer att lindra rynkor i ansiktet, minska suddighetens naturliga jästmaskaskrubb.

ingredienser:

 • 10 gr. jäst;
 • 5 gr. socker;
 • essentiell olja av kamferträ.

Beredning och appliceringssätt: Levande jäst blandad med granulärt socker, sätt in trätoniceter. Gnugga ansiktet med micellär vätska, sprida massan med mjuka, gnidningsrörelser. Efter sex minuter att tvätta, använd en kräm med liposomer som fuktkräm.

Jäst och sur grädde mask

Resultat: lindrar pigmentering, korrigerar den ovala jästmasken.

ingredienser:

 • 15 gr. jäst;
 • 15 gr. gräddfil;
 • 5 gr. vit / grön lera.

Beredning och appliceringssätt: rör jästpulver med mjölk, efter sju minuter, kombinera med gräddfil och kaolin. Efter dammets ångning i ett tätt skikt för att fördela blekningsmassan. Njut av proceduren i femton minuter, skölj med hibiskusbuljong.

Jäst och citronmask

Resultat: Gåsmask recept är lämpliga för alla hudtyper, men de är särskilt effektiva för fet hud med problemskinn. Regelbundet utslag, rodnad och obehag kan leda till ärr och ärrbildning. Ansiktsvård kräver regelbundna förfaranden. Genom att skapa jästmaskar själv kan du förbättra hudfärgen, minska utslaget och förhindra utseendet på nya.

ingredienser:

 • 20 gr. torr jäst
 • 5 ml citronsaft;
 • 8 gr. citronskal
 • 5 ml linfröolja.

Förberedelse och användningsmetod: Häll torra sopor med saft (kan ersättas med kalk), tillsätt riven sking och olja. Rengör ansiktet med mjölk och efter 7 minuter fördela det över huden med en kosmetisk borste. Tvätta ansiktet efter 15 minuter och behandla med ett tunt lager av zinksalva.

Jäst- och havregrynsmask

Resultat: för djup rening, aktivering av cellbiosyntes, är det värt att använda jäst effektiva recept.

ingredienser:

 • 5 gr. jäst;
 • 10 gr. havregryn;
 • 5 ml macadamiaolja.

Förberedelse och appliceringsmetod: Steaming havregryn, tillsätt mikroorganismer och australiensisk näringsrik olja. Gnugga hudvävnaden med termisk vätska för att fördela uppslamningen. Efter tio minuter, ta bort rester, använd ett koncentrat med elastin för att fukta.

Mask av jäst och rågmjöl

Resultat: gör huden mjuk och flätig, jästkosmetik mjukar och eliminerar flakning.

ingredienser:

 • 5 gr. jäst;
 • 5 gr. rågmjöl;
 • 10 ml grädde.

Förberedelse och användningsmetod: Blanda den klassiska grädden med mjöl och pressade svampar. För att sprida en tjock massa i ett tätt skikt, före fuktning av läppar och ögonlock. Efter en kvarttimme kan du tvätta av avkolning av guldblommor.

Video recept: Yeast mask för ansiktsföryngring hemma

Gjut till ansiktet: ansökan recensioner

Jag har problemskinn som periodiskt blir ont. Användad medicinsk kosmetika, som ett resultat var det fortfarande en peeling. En jästmask med kefir hjälpte till att rengöra porerna, minska deras utseende och förbättra det övergripande hudtillståndet.

Anastasia, 39 år gammal

Brist på sömn och konstant stress gjorde ansiktet tråkigt och grått. Tack vare masken med jäst och honung, återvände jag den tidigare friskheten, antalet rynkor har minskat markant.

Kristina, 48 år gammal

Folk recept för mig det bästa sättet att ta hand om ditt utseende. Innan någon händelse använder jag vanlig jäst som en mask. Efter det försvinner all utskrift av åldern.

Började lägga jäst på ansiktet med kefir eller yoghurt, efter en annan reaktion på butiksmask. God uppfriskande, tar bort oljig glans.

Levande jäst används istället för gel under ögonen. Vid morgonen går svullnaden bort, huden är öm, fuktad.Nästa Artikel
Användning av ricinolja för hår