De bästa hemlagade hårmaskerna baserade på oljor


Naturliga oljor, antingen grundläggande eller väsentliga, används oftast som en del av hemlagade hårmaskor, eftersom de bäst visar sina fördelaktiga egenskaper.

Hemmagjorda hårmaskor är väldigt populära idag, för det första är alla ingredienserna i masken naturliga och nyberedda. För det andra vet du vad du ska lägga på håret och hårbotten till den sista ingrediensen. För det tredje tar resultatet av sådana masker inte lång tid att vänta, om du tillämpar dem regelbundet.

Maskens korrekta sammansättning för din hårtyp och hårbotten kommer bara att ge en positiv effekt: det hjälper till med håravfall, härdning mjäll, stärker och accelererar hårväxten, kommer att ge sken, mjukhet och elasticitet till håret.

Idag finns det ett stort antal olika hemlagade hårmaskor. Vi har samlat in för dig masker som fungerar i olika riktningar, baserat på naturliga oljor, du måste välja den som du gillar bäst.

 1. Håroljor måste vara av god kvalitet.
 2. Kvalitetsoljor kan inte vara billiga
 3. Oljor för hår använder kallpressad och orefinerad.
 4. För att förbättra oljens effekt kan den upphettas i ett vattenbad.
 5. Blanda och förbered masker med oljor strax före appliceringen.
 6. Använd inte olja för hår hela tiden, de kan vara "slitna", du måste ge hår och hårbotten en vila från oljemaskor.

Hur man väljer hårmaskor baserade på oljor?

Oljor i masken kan ändras till andra som passar dig, mer om olika typer av naturliga oljor för hår. Du kan läsa här, där hittar du information om effekterna och fördelarna med varje olja på håret.

Återställande hårmask

 • 1 tesked olivolja;
 • 1 tsk arganolja;
 • 1 tsk kokosnötolja;
 • 8 droppar essentiell olja av ylang-ylang eller apelsin, lavendel, kamomill;
 • 5 droppar vitamin A och E i olja (säljs i apotek).

Vi blandar alla ingredienser, uppvärmda i ett vattenbad i en glasbehållare. I form av värme applicerad på håret som avtar från hårrötterna. Vi isolerar masken och lämnar den åtminstone i 2 timmar och bättre för natten. Masken tvättas av med schampo (2-3 gånger). Denna mask är tillräckligt för att göra en gång i veckan.

Hair Shine Mask

 • 1 tesked avokadoolja;
 • 1 tesked linfröolja;
 • 1 tsk honung;
 • 2 tsk av aloejuice;
 • 5 droppar vitamin A i olja;
 • 5 droppar vitamin E i olja;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienser och kan värmas till en behaglig temperatur. Applicera en mask på rötterna (gör en ljusmassage) och fördela över hela längden. Håll masken i ungefär en timme och tvätta av med schampo, en sådan mask kan göras en gång i veckan.

Mask för att påskynda hårväxt och fet hårbotten

 • 2 msk torr senap;
 • 2 matskedar vatten
 • 2 msk burdockolja;
 • 3-5 droppar vitamin A och E i olja;
 • 1 äggula.

Senap utspädd med varmt vatten, tillsätt väl piskad äggula och smör. Blandningen appliceras på hårbotten, det är önskvärt att värma, du kan också värma hårtorken. Håll masken från 30 minuter till 1 timme och tvätta noggrant med schampo. Mask nog att göra en gång i veckan.

Skyddsmask för skadat hår

 • 1 msk kokosnötolja;
 • 1 matsked jojobaolja.

Blanda oljan i en glasbehållare och värm den i ett vattenbad. Vi applicerar masken innan du tvättar håret, någonstans i 2-3 timmar, du kan värma den med plastfolie och lägg en varm hatt på toppen. Sedan tvättar jag mitt huvud som vanligt (schampo, mask eller balsam).

Mask för håravfall

 • 2 msk peppartinktur;
 • 1 matsked ricinolja eller senap
 • 5 droppar essentiellt oljeblott.

Värmolja i ett vattenbad, tillsätt peppartinktur och eterisk olja till det. Applicera masken på hårbotten avskiljning (försök att hålla masken faller på hårets längd, tinkturen är mycket torrt hår), varma och lämna från 40 minuter till 1 timme. Om du har torrt hår kan du applicera din favoritbasolja på tipsen.

Nourishing mask för blekt hår

 • 1 tsk broccoliolja;
 • 1 matsked sheasmör (shea);
 • 3-5 droppar vitamin A i olja;
 • 3-5 droppar vitamin E i olja.

Blanda basoljor och värme i ett vattenbad, tillsätt vitaminerna A och E för att värma oljor. Applicera blandningen för hårets längd och isolera. Lämna masken i 1-2 timmar och skölj väl med schampo.

Användbara masker med håroljor

De mest fördelaktiga hår- och hårbottenoljorna


I specialiserade kosmetiska butiker säljs allt oftare färdiga masker med håroljor. De kan vara olika i komposition och kombination av ingredienser, men vi känner inte till de helande egenskaperna hos vardera.

Därför kommer vi idag att titta på deras egenskaper för att i framtiden kunna veta exakt vilka oljor som är lämpliga för vårt hår.

I allmänhet finns det ganska många av dem, låt oss titta på var och en av dem.

 • Aprikos. Ger hälsan torrt, skört och livlöst hår. Det ger näring och näring av håret med vitaminer, skyddar dem från ultravioletta strålar. Därför är det bättre att applicera på sommaren, när solen är särskilt aktiv.
 • Peanut. Används för skadat hår efter färgning. Det återställer och närmar håret.
 • Vattenmelon. Denna olja kan accelerera hårväxten, samt ge dem glans och mjukhet.
 • Vaniljolja. Det ger håret mer fluffighet, jämnhet och återställer dem. Det är bättre att lägga till det till oljemaskorna.
 • Grapefrukt. Det närmar sig, stärker håret, ger dem sken och hälsosam utseende.
 • Ingefära. Eftersom denna olja kan öka blodcirkulationen i hårsäckarna, används den för att accelerera tillväxten. Dessutom återställer det håret, närnar det, ökar dess tjocklek och styrka. Efter denna olja blir håret glänsande, smidigt.
 • Kamfer. Det används för att återställa hårhälsan och återställa sin struktur. Det verkar också positivt i hårbotten, torkning och avlägsnande av inflammation. En bra mask för hår med kamferolja, speciellt om håret är fet och sprött. Denna oljekälla förhindrar håravfall.
 • Castor. Används huvudsakligen för tillverkning av masker. Det gör håret tjockt, starkt och glänsande, vilket förhindrar att det faller ut.
 • Coconut. Detta är en mycket användbar olja som passar alla typer av hår. Det återfuktar och förstärker dem. Dessutom har den anti-svamp och anti-bakteriell verkan. Den innehåller mycket vitamin, som kan återställa hårets ursprungliga struktur.
 • Hampa. Fuktar hår, ger dem mer elasticitet och glans. Dessutom förhindrar entanglement.
 • Laurel. Om håret är försvagat och började falla ut, applicera omedelbart denna olja. Det stimulerar huvudets hud, tar bort mjäll, har en förebyggande effekt i utseendet och ger håret ett livligt utseende.
 • Linfrö. Denna olja kan stärka, återställa, lägga till glans, sluta håravfall och påskynda hårväxten. Det tar också bort mjäll och skyddar håret från brittleness och split ends. Med hårmask, som innehåller linfröolja, kommer håret att bli hälsosamt, bli välskött och vackert.
 • Avokado olja. Denna olja har använts i stor utsträckning, eftersom den grundar maskerar med håroljor.
  Förutom det faktum att det återställer den skadade hårstrukturen, ger den också näring och huvudets hud. Trots detta är avokadoolja väl lämpad för fet hår. Det innehåller också en stor mängd vitaminer och spårämnen.
 • Broccoliolja. Det används när det är nödvändigt att fuktar håret och ge det glans. Att de kan ersätta silikonhåret.

Vad jag vill säga, eftersom det finns ett stort antal olika oljor för hår, då när du köper kan du fråga om egenskaperna hos en viss produkt.

Topp 7 Hemlagade Oljemask Recept


Av det ovanstående är det uppenbart att oljehårsmasken är mycket effektiv. Det kan återställa håret, stärka det, återfuktas, förhindra förlust, accelerera tillväxten och öka densiteten. Efter det blir håret glatt, glänsande och friskt.

Vi erbjuder dig sju recept av de mest populära oljemaskorna.

Recept nummer 1

För att förbereda masken behöver du hundra milliliter av någon olja som bäst passar din hårtyp, ett hundra gram smör.

Smält smöret och blanda det noggrant med din valda kosmetiska olja. En annan varm blandning bör gnidas in i hårrötterna, och resten ska appliceras på håret längs hela längden och torra ändar.

Låt blandningen på håret vara tjugo minuter eller några timmar, och tvätta sedan håret med schampo utan tillsatser.

Recept nummer 2

Alla vet att lin är ett utmärkt näringsämne. Samma är masker med olja för hår från linfrö. Denna mask är det enklaste, eftersom det inte kräver användning av några ytterligare komponenter.

Applicera oljan på rötterna och sprida sedan kammen över hela längden på håret.

Men det finns en liten nyans: denna mask ska göras i badet eller bastun. På grund av hög temperatur och fuktighet kan effekten ses på femton minuter. Tja, om du gör det hemma, så måste du gå med henne i nästan två timmar.

Recept nummer 3

På basis av mandelolja är masker från hårväxtoljor särskilt framgångsrika. Applicera en sådan mask bör vara densamma som maskfröolja.

Recept nummer 4

Denna mask kommer att hjälpa näring hårsäckarna och förhindra förlust.

Ingredienser som behövs: naturlig honung, liksom rosmarinolja, gran och olivolja.

Ta en del av oljan av gran och rosmarin, och olivolja bör tas tre gånger mindre. Till denna blandning av oljor, lägg till en matsked honung. Blanda sedan väl och applicera på huvudets hud. Du måste hålla masken i fyrtiofem minuter och tvätta sedan håret med schampo.

Recept nummer 5

De bästa oljebasmaskarna är de som kan vitalisera håret och ge det en hälsosam utseende. Detta är masken av macadamiaolja.

För dess applicering bör oljan upphettas, appliceras sedan på håret och vikar huvudet med polyeten. Sätt en hatt på toppen och lämna den så här hela natten. På morgonen skölj med ättika och skölj med naturligt schampo.

Recept nummer 6

Masker med håroljor för densitet och hårväxt hemma, det är också en mask med ricinolja. Det närmar sig håret och passar alla hudtyper.

Ta olja, värm lite och gnugga in i rötterna. Efter omslaget ditt huvud med plast och en handduk. Låt på i 30 minuter och skölj med schampo. Du kan göra denna mask två gånger i veckan.

Recept nummer 7

Även för hårväxt kan du applicera en mask med eteriska oljor. För att göra detta, ta bomull, sesam, mandel och jojobaolja, tillsätt sju droppar salvia och cypresseter till dem. Värm blandningen något och börja sedan gnugga i hårbotten.

Därefter kamma håret för att fördela den återstående oljan över hela längden av håret. Täck huvudet och håll i en timme. Efter tvättning med schampo.

Vi berättade hur man gör oljemaskar för hår, och nu går vi vidare till omslaget.

Oljepackning för friskt hår


Många har hört att kroppsförpackningen är en mycket användbar procedur. Sådan är inslaget av hår, men det kommer inte att påverka briljansen eller jämnheten.

Denna process hjälper till att rensa huvudets hud, berika den med vitaminer, mineraler, aminosyror, normaliserar blodcirkulationen och funktionen hos talgkörtlarna.

För att göra en oljeväxling för hår kan du använda vilken oljemask som helst.

Hårvård efter användning av masker

Hur man tvättar oljemasken från håret, vet vi redan. Du måste använda schampo eller ättika lösning, och sedan schampo. Det är önskvärt att använda naturliga produkter för hår utan SLS, parabener och skadliga tillsatser.

Och försök sedan att torka håret väl med en mjuk handduk så att den torkar sig själv. Det är bättre att inte använda en hårtork eller i extrema fall att rikta en ström av kall luft till ditt hår, eftersom varm luft torkar håret starkt och berövar dem av vital fukt.

För att göra ditt hår skina skölja dem med ett avkok av olika örter. Blondiner kommer att göra med kamomill, och brunetter kommer att ha vanligt svart te.

8 snabba och effektiva hårmaskar med oljor. Recept och rekommendationer

Vackert, friskt hår - resultatet av korrekt vård. Faktum är att varje tjej kan förbättra hennes hårs tillstånd med oljor. Läs vår artikel, där hittar du värdefulla tips och råd!

Vackert, friskt och glänsande hår är den dyraste kvinnliga prydnaden. Trots den stora mängd hårvårdsprodukter som tillverkas av industrin föredrar många kvinnor att använda naturliga oljor.

Vilka hårproblem kan lösas med oljor?

Om du använder en mask med ett oljextrakt av växter, kan du bli av med de flesta problem med hår. Särskilt användbara är oljemaskor för sprött hår, gallring och störning av deras struktur, närvaron av mjäll, tung förlust och långsam tillväxt. Trichologists rekommenderar att du väljer rätt typ av olja, beroende på vilken typ av hår som helst.

 1. Att återställa den skadade strukturen hjälper oljor: hamp, jojoba, sesam, avokado, persika, sandelträ, argan, lavendel, kokosnöt, från geranium.
 2. Olja fungerar bra med håravfall: mandel, lin, oliver. Också uppmärksamma oljan av salvia, kamille, rosmarin, vilken citrus som helst.
 3. Aktivera hårväxt kan olja: oliver, burdock, havtorn, gran, jojoba, cederträ, cypress och gran.
 4. Citrus-, pumpa-, lavendel- och mandelolja slåss mot seborrhea oljig.
 5. Torr mjäll "rädd" av burdock olja, jojoba, lin, rosmarin eterisk olja och tea tree olja.
 6. Normalisera utsöndringen av oljiga hårfolliklar kan oljor: olivolja, pumpa, sesam, mandel, aprikos, avokado, druvfrö och jojoba. Viktiga extrakt av apelsin, lavendel, grapefrukt, patchouli, citron, rosmarin, bergamot, tea tree, cederträ och eukalyptus anses också som effektiva.
 7. Torra krullar ger näring till oljorna: nödvändig - sandelträ, ros, kamomill, jasmin, lavendel, pelargon och ylang-ylang; bas - linfrö, hampa, olivolja, kokosnöt, macadamia, argan.

Typer av håroljor och metoder för deras användning

Oliveolja är känd för sin helande egenskaper. Torrt och fettigt hår återställs snabbt, stärks och blir glänsande efter att ha använt masker. Vitaminerna A och E är bra näring för hårsäckarna, vilket gör krullarna friska.

Hårmaskar med olivolja. Recept 1

Det enklaste sättet är att applicera en förvärmd varm olja följt av en jämn fördelning över hela längden av håret. Efter 30 minuter ska "olivmasken" tvättas av med varmt vatten och schampo, som du alltid använder.

Hårmaskar med olivolja. Recept 2

Bedömning av recensioner av det fina könet, en effektiv mask för håret av deras olivolja med tillsats av citronsaft.

 1. För att förbereda masken, ta olivolja (2 tsk.) Och blanda med 1 tsk. färskpressad citronsaft.
 2. Efter noggrann blandning och applicering av masken till håret, håll den i 30 minuter. För att förbättra huvudets effekt kan du täcka med cellofan och ha en varm hatt.

Masker för hår med ricinolja. Recept 3

Castorolja är rik på ricitin och oljesyra, liksom vitaminerna A och E. Den används för håravfall och mjäll.

 • ricinolja (1 msk);
 • citronsaft (1 ssk);
 • alkohol eller brandy (1 msk. l).

Alla ovanstående ingredienser måste kombineras, blandas noga och appliceras i 30 minuter.

För att förbättra effektiviteten i proceduren är det nödvändigt att täcka huvudet med ett uppvärmningslock. Maskan måste hållas i 30 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

Masker för fet hår med ricinolja. Recept 4

Det är nödvändigt att göra en blandning av 1 tsk castreseolja, 1 tesked brandy och 1 tesked hackad persilja. 30 minuter efter applicering till håret tvättas blandningen av.

För att uppnå maximal effekt av masken med ricinolja är tillräcklig för att inte göra mer än 1-2 gånger i veckan.

Mask för hårväxt med burdockolja. Recept 5

Kockolja är ett känt effektivt sätt att öka tillväxten och stärka håret.

Tanniner, C-vitamin, inulin och sitosterol, som ingår i, tillåter det att användas för brittleness, torrhet och sällan växande hår.

Vi behöver:

 • burdock olja (3 tsk);
 • äggulor (2 delar);
 • kakaopulver (1 tsk).

Alla ingredienser måste blandas noga och appliceras endast på hårrötterna. För att göra masken lättare att tvätta håret, kan du lägga till vitaminerna A och E, som kan köpas på apoteket.

Nourishing och fuktgivande hårmask med klyftaolja. Recept 6

Det kommer att ta:

Kockolja (3 ssk);

 1. Det är nödvändigt att blanda burdockolja med 2 äggulor och honung. Sedan appliceras kompositionen jämnt över hela längden av håret.
 2. Efter en halvtimme ska masken tvättas noggrant. Regelbunden applicering av burkoljaolja ger håret en hälsosam glans, vilket gör dem fina och vackra.

En effektiv och enkel hårmask med jojobaolja. Recept 7

Jojobaolja har en fuktgivande effekt och rekommenderas för användning med skadat, torrt hår. Det kan också användas som hårbalsam. Vitamin E, som är en del av oljan, ger bra näring till hårsäckarna.

 1. Maskinsammansättningen är enkel. Du måste ta samma mängd burdockolja och jojobaolja, mixa bra och sätt i ett vattenbad för uppvärmning.
 2. Efter den här varma kompositionen appliceras på hårrötterna. Efter 30 minuter kan masken tvättas av.

Mask för hårglans med jojobaolja. Recept 8

Denna mask är också effektiv och effektiv, den används för att lägga till glans i håret och minska sårbarheten.

 1. Kombinera och blanda noga 3 msk. jojobaolja, 1 äggula, 2 msk. flytande honung.
 2. Därefter applicerar vi den färdiga blandningen över hela hårets längd, tål 25-30 minuter och skölj noggrant.

Andra typer av håroljor som används för masker

 • Flaxfröolja masker appliceras för håravfall, varefter håret blir mjukt och silkeslen.
 • Kokosolja ingår i masksammansättningen, vilket bidrar till restaureringen av torkat hår. Dessa masker rekommenderas för de som ofta använder strykning och hårtork för hår styling.
 • Vanlig solrosolja har en fuktgivande effekt och är effektiv för att återställa delade ändar. På basis av solrosolja gör man också effektiva masker med olika komponenter.
 • För att eliminera torrhet och skört hår används mandeloljemaskor i stor utsträckning, vilket rekommenderas att användas exklusivt på spetsarna.
 • Palmolja fuktar hår och hud. Curls efter applicering perfekt slät.

Försökte du masker baserade på oljor? Dela din upplevelse!

Masker på basis av oljor för hår

För alla är flickans vackra och lätta hår tillägnad hårvård.

Först och främst, kom ihåg att hårets tillstånd beror huvudsakligen på vårdens metoder och medel. Det första föremålet av hårvård är fuktgivande! Detta är ämnet i artikeln.

Fuktgivande hår är mycket viktigt, särskilt på sommaren, när solen inte sparar dem. Naturligtvis är de bästa hjälparna i denna verksamhet masker. Vilken professionell eller hemlagad hårmask kommer att få effekt, det viktigaste är att välja en mask enligt hårtyperna.

Vi har skapat en hel serie användbara artiklar om hur man väljer en professionell hårmask och hur man gör en fuktgivande mask hemma.

De bästa recepten för djupa fuktgivande oljemaskor för hår hemma

Oljebaserade hårmaskar fungerar bäst. Tänk på 7 alternativ för receptmaskar med oliv, kokosnöt, burdock och ricinolja.

Hårolja öppnar en andra vind efter färgning, tvättning eller typisk torrhet efter utjämning med curling:

- försiktigt höljer hår, så de blir släta och glänsande

- ger näring åt skadorna, ger volym och mjukhet

- fuktar, effekten av halm försvinner, håret ser ut som en sidenduk.

Mask för hår från oljor

Designad för slät, silkeslen, fuktgivande och närande hår. Mycket enkelt. Minsta kostnad - maximala resultat!

Denna hydratiseringsmetod kräver endast olja från oss. Lämplig kladd, havtorn, oliv eller kokosnöt, välj själv.

Mängden beror på längden. Vi kommer att bygga på kort hår, 3 matskedar kommer att räcka för dem, naturligtvis för långt hår kommer 3 skedar att bli 5 eller mer.

Förbered oljan för applicering på håret:

För oss är det viktigt att oljan var varm, för det här använder vi vattenbadet. Det är viktigt! - Vi behöver VARM olja, inte varm.

Varm olja öppnar hårporerna för maximal penetration i dem.

Det första användningsområdet kommer att vara hårbotten, fördelat längs längden men inte i stora mängder, om du överdriver det med oljemängden i dessa områden kommer håret att se smutsigt ut. Vårt huvudmål är tipsen, de lider mer, och vi kommer att distribuera huvudmängden olja på dem. Efter applicering måste du skapa en varm atmosfär så att porerna äntligen öppnas. För att göra detta sätter vi håret ihop med klämfilm (du kan använda en väska, men filmen passar snyggt, så det är bättre att behålla håret och temperaturen), vi sätter ihop en handduk ovanpå. Håll oljan på håret i 15-20 minuter, det här räcker för att återfuka håret, om du överdriver oljeemulsionen kommer håret att absorbera överflödigt olja och skapa effekten av smutsigt hår.

Kom ihåg att alla älskar sin mått, hår är inget undantag. Inget behov av att återfuktas håret

Håll masken i 20 minuter och tvätta bara mitt hår med schampo under varmt rinnande vatten.

Det är möjligt att fukta hår med ren olja inte mer än en gång i veckan.

Hårmask med mandelolja, yoghurt och honung

Gör håret starkt, smidigt och mjukt.

Vi behöver yoghurt 2% fett utan smaker, mandelolja (i stället för mandelolja, sheasmör passar dig perfekt, välj dig) och blomma honung. Om hårlängden är medium behöver yoghurt 1-1,5 koppar, vi tar 1 matsked olja och honung.

Vi värmer upp honung och smör i ett vattenbad (de måste värmas separat), vi värmer också upp yoghurt och lägger till varma honung och smör till det.

Vi applicerar den beredda masken jämnt och nödvändigtvis kamma genom håret för att äntligen fördela det genom håret.

Vi rekommenderar att du kammar håret med trä eller bambukam.

Vi skapar värme med en film och en handduk. Du måste hålla masken i 20-30 minuter, den här tiden kan ges till ett avkopplande bad med havssalt, oljor och doftljus, det kommer att vara bra för din hud och humör. J

Tvätta av masken med schampo. Vi gör en sådan mask inte mer än en gång i veckan.

Vem frågade frågan "Vilken olja är det mest fördelaktiga för håret?" Vi svarar: Alla oljorna är användbara för håret, men var och en har sin egen effekt på håret.

Hårmask med havtorn olja och honung

Det närmar, mjukar, ger håret jämnhet och glans.

Vi kommer att använda blommig honung, havtorn olja, äggulor.

Beredning och applicering:

Blanda 2 tsk honung med 2 matskedar havtornsolja och drunkna i ett vattenbad i enhetlig konsistens, vispa yolken separat så att de inte krulla, sätt dem till den knappt varma blandningen av honung och smör. Fördela masken till alla delar av huvudet och håret lika. Som tidigare värmer vi håret med film och handduk i 30 minuter. Tvätta av med vatten och schampo. Denna mask ska göras 2 gånger i veckan.

Hårmask med kokosolja, äggulor och aloe

Det ger hår glans, näring, gör kammen mjuk.

För beredningen behöver vi yoghurt, det blir vår grund, aloe vera (juice), kokosolja och äggula.

Beredning och applicering:

Först måste vi värma 1 msk kokosnötolja och tillsätt äggula till det, 1 sked aloejuice och blanda. Den resulterande "oljolja" -blandningen kombineras med 1,5-2 koppar yoghurt (bestäm mängden enligt längden på ditt hår).

Vi börjar applicera masken från rötterna till linjen och tipsen. I 40 minuter sätter vi håret i en film och gömmer det under en frottéhandduk. Den här masken tvättas i två steg, först tvättar vi håret med varmt vatten och lät håret vila i 10 minuter. Vi tvättar håret andra gången redan med schampo. Denna mask används 2 gånger i veckan.

Råd: Vilken maske du inte skulle göra, torka inte håret efter proceduren med hårtork, det kommer delvis att förånga masken från håret, låt håret torka på egen hand

Hårmask med ricinolja och gelatin

Går håret elastiskt och elastiskt, fyller, accelererar tillväxten, nivåerna. Denna masks roll är inte bara i fuktgivande hår, det kommer att ge effekten av keratinrätning.

För denna mask kommer vi att använda ricinolja, gelatinpulver, varmt vatten, vitaminer A och B i form av en lösning.

Vi gör en gelatinbas, för att göra detta, lösa gelatin i varmt vatten, vi behöver det 1 kopp, lägg till i 20 minuter för att helt lösa upp. Efter tillsättning av vitamin A och B, 10 droppar av varje vitamin och ricinolja - 1 matsked. Vi lägger på håret, vi är särskilt intresserade av längd och slutar, vi gömmer håret med en mask i värmen i 30 minuter under filthandduken. För att tvätta, använd schampo och varmt vatten, en tvätt kommer att räcka till. Vi rekommenderar att du använder den här masken 1-2 gånger i veckan.

Mask för hår med olivolja och gräddfil

Du kommer att vara lyckligt lydigt, glatt och intensivt fuktat hår, för att denna mask gör dem exakt så. Perfekt för ägare av vågigt och lockigt hår som drivs.

Vi behöver olivolja, gräddfil 15% fett, äggulor.

Förbered och applicera masken:

Du måste blanda 2 matskedar smör med 3 matskedar gräddfil, försök att slå massan noggrant (ingen anledning att värma), tillsätt äggula till vispgrädde. Du bör försöka fördela masken över hela håret och linda en handduk, 30 minuter räcker. Skölj först masken under rent vatten, låt ditt hår vila i 15 minuter och skölj sedan bara håret med schampo igen. Dela inte med denna mask, den är lämplig för användning 1 gång per vecka.

Hårmask med burdockolja och arnica

Arnica kommer att göra håret elastiskt och burkolja kommer att fuktas och påskynda hårväxten.

Vi kommer att förbereda masken från 3 äggulor, som en bas, 2 matskedar burdockolja och samma mängd arnica-tinktur.

Beredning och applicering:

Äggulor ska piskas, värm oljan något och tillsätt Arnica-tinkturen till varm olja, slå sedan allt med äggulor till en homogen massa. Huvuddelen av masken är fördelad i ändarna och hälften av längden, vid rötterna och på toppen av håret fördelar vi blandningen i liten mängd. Glöm inte att värma håret med en handduk med en omslag. Notera 30 minuter, och gör ett bra jobb själv eller koppla av med en kopp kaffe. Tvätta håret med schampo och vatten.

Med professionella filer är allt enkelt. Ingen mask som används av proffs kan göra utan att lägga till kemiska komponenter. I varje fall kommer varje märke att beskriva varje mask när det gäller dess sammansättning och effekt. Du bör definitivt lära känna komponenterna och jämföra dem med din hårtyp! Bara när allt är detsamma kan du köpa det valda läkemedlet och använda det.

Oljemaskor för hårhemligheter och recept

Om du vill stärka håret och påskynda tillväxten rekommenderar vi att du uppmärksammar oljemaskor för hår. Deras regelbundna användning leder till fantastiska resultat. Många århundraden sedan använde kvinnor sådana verktyg för att återställa hårets struktur på ett naturligt sätt. Tack vare det här lyxiga håret har alltid varit deras värdighet. För att få maximal effekt från oljemaskan, är det nödvändigt att korrekt förbereda och applicera det.

Funktioner av användningen av masker (video)

För kraftigt skadad, splittring, bräckligt och tunnt hår, rekommenderar experter att använda oljemaskar i några timmar eller bättre på natten. Det viktigaste att veta: Du kommer inte att göra ditt hår sämre med olja, naturligtvis, om håret själv inte är för fet. Ägare av mycket oljigt hår är bättre att vägra masker med oljor och välja professionella masker.

För att förbättra kompositionens effektivitet är det bättre att värma den beredda blandningen före applicering. Förutom linfröolja, för att det inte tolererar höga temperaturer. Det viktigaste är emellertid att inte överdriva det, annars kommer användbarheten av masken att gå förlorad, och den kan kastas ut. De mest ihållande när uppvärmda oljorna är sesam, avokado, sasankwa, macadamia, mandel, jojoba, kukui och svart kummin. Med andra arter får man inte koka i något fall. Det är nödvändigt att värma blandningen i ett vattenbad, upp till 35 - 38 grader. Var noga med att kasta rätt mängd, värm inte hela lösningen.

Efter applicering sätta på huvudet med en vanlig matfilm och en scarf eller handduk ovanpå för att skapa effekten av ett ångbad. Om du bär en uppvärmd hatt kan du säkert ta hand om din verksamhet i en timme - det är rätt tid att masken ska fungera.

Det finns ingen överenskommelse om när man ska applicera masker, så att du kan genomföra dessa procedurer på ett bekvämt sätt för dig.

Med särskild omsorg bör kompositionen appliceras på rötterna. Efter behandling massera noga hårbotten med fingrarna och först därefter sprida masken över hela längden av håret.

Mask på håret

Den vanligaste frågan är hur man tvättar av masken? Tvätta håret som vanligt, men glöm inte att använda balsam för att förbättra det positiva resultatet av proceduren. Du kommer att känna effekten av masken omedelbart - ditt hår kommer att utstråla hälsan.

Vad kommer att hjälpa var och en av oljorna?

Innan vi börjar göra hemlagade masker måste vi ta reda på hur användbara de kommer att ge oss. Låt oss börja:

 • Ferska olja - används för att återfuka och återställa hår, samt att ge dem en volym.
 • Havtornsolja - hjälper till att göra håret tjockare, eliminerar skallighet och bidrar till den snabba tillväxten av hår.
 • Palmolja - fuktar håret, gör dem starkare och hårbotten - mindre mottagliga för irritation.
 • Kokosolja - sparar hår i kylan, liksom med upprepad tvätt, gör dem skina.
 • Solrosolja - ger håret ett tillförlitligt skydd på vintern, fuktar torrt och delat hår.
 • Mandelolja - det är bättre att använda med skört och splittrande hår.
 • Camphorolja - hjälper till att förbättra blodcirkulationen och därmed stimulerar hårväxten och deras återuppbyggnad.
 • Linfröolja - speciellt lämplig för torrt hår, ger näring till rötterna och förhindrar håravfall.
 • Eteriska oljor (jojoba, ylang-ylang, tea tree, avokado, ris, rosmarin) - återuppliva och göra hårpärlorna, vilket gör håret tjockare och orsakar snabb hårväxt.

Vegetabiliska oljebaserade recept

Oljemaskor är mycket effektiva. Återupplivande hår från rötterna bidrar de till accelerationen av deras tillväxt, och vissa formuleringar ökar volymen och förhindrar håravfall. Vegetabiliska oljor anses vara pumpa, sesam, jojoba, linfrö, olivolja.

Så, överväga några recept:

 • Ingredienser 1: olivolja, granolja, honung och rosmarinolja. Fir och rosmarin beräknas på allt hår i en mängd av en till en per matsked honung (flytande), men vi behöver olivolja 3 gånger mindre. Denna mask kommer att spara ditt hår från att falla ut. Beredning och applicering: Alla ingredienser blandas och gnids i hårbotten. Håll masken i ca 45 minuter, skölj sedan noggrant med schampo.
 • Sammansättning 2: Vegetabilisk olja (välj den som passar dig) - ett halvt glas, ett halvt smörförpackning. Förberedelse och applicering: smält smöret i en mikrovågsugn eller i ett vattenbad, blanda det med vegetabilisk olja (glöm inte att blanda det noggrant). Temperaturen på masken är annorlunda för alla, men det viktigaste är att det är varmt. Kompositionen gnids i rötterna och resten appliceras jämnt på hela håret, det är bättre att använda en kam. Håll i 20 minuter. Skölj med varmt vatten och schampo.
 • Komposition 3: macadamiaolja. Lämplig för retur av hår till vitalitet. Förberedelse och applicering: värm upp rätt mängd olja, applicera över hela längden och linda ihop med film. Sätt på en hatt och gå och lägg dig. På morgonen tvättas med en lösning av äppelcidervinäger.
 • Ingredienser 4: Linfröolja (utmärkt för rotmatning). Förberedelse och applicering: Det är bättre att använda denna olja för ett snabbare resultat före en bastu eller ett bad. Gnugga det noggrant i hårbotten, rötterna och hela längden på håret. I bastunen kommer en gynnsam effekt att nås på 15 minuter, men om du utför proceduren hemma, är det bättre att vänta 1,5 - 2 timmar.
 • Ingredienser 5: mandelolja. Förberedelse och användning: Som i föregående mask. Denna olja kommer att fylla ditt hår med glans och ge det elasticitet.

Recept med eteriska oljor

Eteriska oljor tjänar inte bara till aromaterapi, men främjar även hårväxt och densitet. Till skillnad från växt mäts de endast i droppar.

Följande recept förtjänar ett obligatoriskt omnämnande:

 • Nourishing mask för torrt hår. Sammansättning och applicering: en tesked macadamia, jojoba och avokado oljor. Eteriska oljor i förhållandet 2 - 2 - 2 - 1 ylang - ylang, calamus, rosmarin och kamille. Allt är blandat och appliceras på rötterna. Skölj efter 30 minuter.
 • För att lägga till glans. Sammansättning och applicering: samma mängd jojoba och kokosoljor och 10 droppar av den eteriska oljan du vill. Applicera på rötterna, tvätta av efter 30 - 60 minuter.
 • För snabb tillväxt. Sammansättningen och appliceringen: På en matsked oljor - jojoba, mandel, sesam, tillsätt till denna blandning 7 till 10 droppar essentiella oljor av cypress och salvia. Efter noggrann blandning, värm i ett vattenbad och massera, gnid i hårbotten. Sprid resten över hela kammen. Håll masken måste vara minst en timme. Efter tvätt med schampo är det bättre att skölja håret med örttekoko.
 • För hårbotten. Sammansättning och tillämpning: orefinerad kokosnötolja (bas) och eteriska oljor - laurel, petitgrain, ylang-ylang, jojoba, grapefrukt. Genomsnittliga proportioner - 2 - 2 - 1 - 10 - 1. Applicera på huden med massagerörelser. Håll ungefär en halvtimme.
 • För oljigt hår. Sammansättning och användning: Olivolja, jojoba och avokado, ca 20 ml blandas ihop, häller 10 droppar mineralolja i mint. Allt är grundligt blandat, applicerat på rötterna, vi wrap huvudet med en poetileen och efter 40 minuter tvättar vi bort det.
 • För benägen till fet hår. Sammansättning och applicering: oljebaserad - jojoba, till det i proportionerna 2 - 2 - 1 tillsätt essentiella oljor - rosmarin, björk och ylang-ylang. Blanda, gnugga in i rötterna. Efter en timme kan allt tvättas bort.

Masker med vitaminer

För att öka effektiviteten hos maskerna, lägger de ibland farmaceutiska vitaminer. Detta medger att man får föreningar med helt nya egenskaper som blir mycket effektivare än enkla blandningar av oljor och andra naturprodukter.

Tjej med vackert hår

Tänk på några recept för sådana masker:

 • Att göra håret tjockt. Sammansättning och användning: olivolja, druvolja, 10 droppar rosmarinolja, en matsked av vitaminerna E och A. Vi ansöker om hela längden, vi uppmärksammar rötterna särskilt. En timme senare, tvätta av.
 • För att förbättra effekten av masken. Sammansättning och applicering: 20 ml. Olivolja och samma mängd linfröolja, 6-8 droppar äppel- och korianderolja, tillsätt vitaminerna E och A. Skölj också efter en timme.

Håret efter sådan vård blir silkeslen, mjuk, felfri och tjock. Du kommer att se oemotståndlig, exceptionell, full av styrka och hälsa.

Hur man använder oljor i masker för hår för att få den bästa effekten.

Masker från vegetabiliska oljor har länge varit kända för sina unika egenskaper för behandling, restaurering, förbättring av strukturen och utseende av hår.

Trots tillgängligheten och det bredaste valet av en mängd olika kosmetika är naturliga oljor fortfarande populära på grund av deras förmåga att få en helande effekt på hårets tillstånd.

Sammansättningen av varje mask från vegetabilisk olja innehåller ett komplex av unika egenskaper och väsentliga för hårämnen:

 • mättade och omättade fettsyror;
 • vitaminer - först och främst vitamin E;
 • spårämnen.

De främsta målen för vilka oljemaskar är speciellt rekommenderade är att näring och fuktar skört, torrt och livlöst hår, öka elasticiteten, ge strålande glans.

En viktig funktion är förebyggande eller upphörande av förlust, behandling av fokalhaltighet, ökning av densitet och stimulering av aktiv tillväxt. I allmänhet kan korrekt användning av masker från naturliga oljor rädda dig från nästan alla problem med ditt hår, vilket ger dem ett hälsosamt, livfullt och välvårdat utseende.

Kokosolja

Användbarheten av kokosolja är bevisad och testas upprepade gånger av erfarenhet. I kosmetologi används den inte bara för hår utan också för mjukgöring och näring av hud, kropp, ansikte, händer, fötter och en jämn solbränna.

Kokosolja ger hårskyddande och antiseptiska egenskaper, närmar, fuktar, hjälper till att bibehålla färgens ljusstyrka (inklusive färgat hår). Denna produkt är speciellt användbar för torrt och skadat hår: det ger dem en naturlig glans, löser problemet med delade ändar.

Den höga densiteten och fettinnehållet i kokosnötolja måste beaktas vid bestämning av den erforderliga mängden för olika längder och tjocklekar av hår. Den råa produkten har en delikat tropisk arom; raffinerad under bearbetningen förlorar sin färg, lukt och några av dess användbara egenskaper.

ansökan

Kokosolja kan användas ensamma eller i kombination med andra produkter.

Sprid uppvärmd olja jämnt över hela längden av håret och hårbotten med en speciell pensel, var särskilt uppmärksam på spetsarna. Massage i 30 minuter. Efter några sessioner kommer du att märka att tipsen mirakulöst upphörde att likna en visp och håret förvärvade en stadig trevlig arom av valnöt. Applicera 1-3 p. på en vecka.

För bättre effekt kan du blanda kokosolja med andra fördelaktiga ingredienser: eteriska oljor (med kokos som bas), honung, banan, kefir (för fet hår).

Olivolja

Oliverolja är en universell värdefull produkt, lika mycket som används i matlagning och i kosmetologi. Komplexet av vitaminer E, A, liksom antioxidanter som förhindrar förstöring av hårceller och bibehåller fukt, ger det användbara egenskaper. Därför läggs olivolja ofta till schampon, balsam, som används för beredning av masker.

Huvudproduktfunktioner:

 • hårväxtstimulering;
 • kämpa med mjäll;
 • aktivering av metaboliska processer i hårbotten;
 • hårförstärkning;
 • eliminering av splittrade ändar;
 • förbättra utseendet och strukturen hos håret, ge dem glans, sund styrka, silkiness.

Gelatinmasker ger en fantastisk effekt på håret! Hur man laminerar hår hemma? Läs den här artikeln.

Gör ditt hår glans, för att påskynda tillväxten hjälper dig speciella receptmaskor, som du hittar här.


Det mest effektiva botemedlet för att göra hemlagade masker är ozoniserad olivolja, som kan köpas på apotek.

ansökan

Oljan måste upphettas i 1-2 minuter, då masken absorberas bättre och tränger djupt in i hårsäckarna. Håret delas i separata strängar, appliceras över hela längden, gnugga noggrant i hårbotten.

Efter bearbetning, wrap huvudet med polyeten, täcka med en handduk eller en scarf för uppvärmningseffekt, stå i en eller två timmar, skölj med varmt vatten och schampo.

För att förbättra den terapeutiska effekten genom att tillsätta sådana produkter till olivoljan:

 • citronsaft - till 2 tsk olja tillsätt 1 tesked nypressad citronsaft, blötlägg i 30 minuter;
 • äggulor - tillsätt 2 äggulor till 5 matskedar smör, håll i 30 minuter (ett utmärkt sätt att stimulera tillväxten);
 • honung - lägg 2 skedar naturlig honung till 3 matskedar smör, håll i 30 minuter;
 • peppar - Blanda oljan och tinkturen av rödpeppar i lika stora proportioner, håll i 30 minuter (mot fet hår).

Havtornsolja

Norrhavet buckthorn berry är unik för sin helande egenskaper. Det används både i medicin för behandling av många, inklusive allvarliga sjukdomar, och i kosmetologi för vård av hår och hårig del av hårbotten. Havtornsolja innehåller vitaminer E, A, B1, B2, B3, P, karotenoider och folsyra.

Det är anmärkningsvärt att inte bara olja är användbar för hår, utan också bark, löv och frö från havtorn. Men den mest värdefulla betraktas fortfarande som olja, som har så viktiga egenskaper:

 • hårdnande och regenererande effekten av hårbotten;
 • hårväxtstimulering;
 • kampen mot alopeci och fokal håravfall;
 • återställande av skadat, försvagat torrt hår efter curling, färgning, exponering för solljus;
 • analgetisk effekt;
 • stärka hårsäckarna
 • antibakteriell verkan;
 • glans, mjukhet, silkiness.

ansökan

Det enklaste sättet att applicera: Gnid upp uppvärmd havtornsolja i hårrötterna 2-3 timmar innan du tvätter huvudet och upprepa proceduren 2 gånger i veckan. För ritning är det möjligt att använda sprutan utan en nål eller en flaska med batchern.

Resultatet kommer att märkas efter 2-3 veckors användning: håret kommer att finna strålande glans, skador och sår i hårbotten kommer att försvinna. På ljust hår lämnar havtornsoljan en karakteristisk gyllene nyans som sedan tvättas av.

Kombinerade receptmaskor med havtornsolja för hårväxt:

 • 1 tesked olja, 10 gram trinitol, äggula, blöt i 20 minuter, applicera 1 gång per vecka;
 • Blanda 2 matskedar olja och 1 tsk Dimexide, blöt i 30 minuter, efter tvätt, skölj med vatten och äppelcidervinäger.
 • koka burken rot i 20 minuter, blanda 0,5 liter med 2 msk. l. havtorn och 2 skedar med burdockolja, blötlägg i 40-50 minuter.

Kockolja

Bland hårprodukterna är svåra att hitta lika effektiva som burdockolja. Det förvandlar håret externt, återställer från insidan, har en helande effekt. Säker, enkel att använda och mjuk på arbetsmask av burkolja bör antas av alla kvinnor som bryr sig om skönhet och hälsa hos håret.

Sammansättningen av burdockolja har en mängd ingredienser, som alla har användbara egenskaper:

 • palmitinsyra är ett utmärkt botemedel mot håravfall;
 • fet stearinsyra ger lydnad och mjukhet;
 • ricinolsyra stimulerar tillväxten;
 • olja fuktar
 • linolsyra lindrar mjäll och seborré.

ansökan

Masker av burdockolja appliceras på håret i uppvärmd form. Först smutsas en liten del av hårbotten i hårbotten för att stärka hårsäckarna, så faller hårets tips i en behållare med olja, och resten är fördelad över hela längden. Huvudet är täckt med polyeten, täckt med en varm handduk. Stå 1-2 timmar

Burdock maskerar med tillsatser

 • för återvinning - tillsätt 2 äggulor till 2 matskedar olja;
 • för sken - lägg till 4 äggulor och 2 matskedar till 4 matskedar olja. L. Naturlig honung;
 • mot förlust - 3 msk. oljor lägger till 2 äggulor, 2 msk. citronsaft och honung.

Linolja


Oljan extraherad från linfrön är vår traditionella ryska produkt, som har många användbara ämnen. I antiken brukade den användas som mat, speciellt under fastande, och den användes alltid för hud och hårvård.

Linfrö erhålls genom kallpressning, så alla fördelaktiga ämnen i den lagras fullständigt:

 • linolsyra, oljesyra, linolensyra och andra fleromättade syror förnya hårceller och starta återvinningsprocessen, aktivera produktionen av kollagen;
 • Vitamin B2 lugnar huden, eliminerar seborré och mjäll.
 • folsyra skyddar, gör håret immun mot yttre skador, inkl. värmebehandling och färgning;
 • Vitamin PP stimulerar tillväxten.

ansökan

Linolja appliceras på lite fuktigt hår, värms och hålls upp till 2 timmar. Behandlingsförloppet - 10 masker med en frekvens av 2 p. på en vecka. Oljan upphettas till t-ry inte mer än 39 grader.

Linfröolja masker

 • för torrt hår - 2 msk. Linfröolja, 1 msk. färsk citronsaft, 1 äggula, stå i 2 timmar (var noga med att värma huvudet);
 • för fettigt hår - 1 msk. l. olja, 1 msk. citronsaft, 2 msk. blå lera (utspädd i vatten), 2 msk. färglös henna (brygg och kall), suga i 1 timme.

kommentarer 12

Jag använde tidigare burkolja med havtorn. Resultatet är efter den första applikationen, håret är glänsande och levande. Nu föredrar jag kokosolja, jag håller masken hela natten.

Av alla listade oljor föredrar jag kokosnoten. Dessutom beror kvaliteten på oljan på tillverkaren, jag föredrar att köpa i en butik som transporterar varor från Thailand. Namngiven thailändsk olja är det bästa, enligt min åsikt. Jag gör masker strax innan du tvättar mitt hår, men min vän lämnar oljan för natten, bara sveper huvudet i en huvudduk (jag känner mig inte så bekväm att sova). Hår efter sådana masker som gick och luktade behagligt, det tvättas av helt enkelt, till skillnad från andra oljor.

Jag har lockigt hår, oljigt i rötterna och torrt i ändarna, så maskerar med oljor - min frälsning! Jag älskar Olive, havtorn, de direkt matar håret, resultatet är märkbart omedelbart. Kokosolja skärper håret, gör det starkt. Men linfrö och burdockolja kan lämna lukten, det är bättre att tvätta huvudet två gånger.

Hon visste inte ens om kokosnötsolja... Men hon kändes länge länge, använde den när det fanns problem med håret, föll ut starkt. Bra smör! Jag gjorde honom nästan samma mask från att falla ut, bara lagt till vissa vodka och levande jäst på den. Hår lyckades återhämta sig.

På en gång, bärs av masker från vegetabiliska oljor. Min favorit var burdock olja. I början blev håret verkligen "levande", men då började deras tillstånd försämras. Det visar sig att oljan "trättar" med porerna, vilket påverkar lampan negativt. Jag använder oljor hittills, men med försiktighet och utan fanatism.

För mig är kokosnöt, kardborre och ricinolja för tunga oljor. De är svåra att tvätta, håret ser ut som det är smutsigt. Men jojobaoljan är väldigt lätt, den tvättas väl och stärker håret, både tips och rötter.

För att inte öka hårets oljighet är oljan bäst applicerad på mycket tips i en halvtimme innan du tvättar huvudet. Denna mask kommer att spara hårets ändar från torrhet och snitt.

Kokosolja är inte lämplig för allt hår. Jag tänder håret, de är benägna att torka, så att kokosolja torkar dem ännu mer. Jag läste någonstans, för att det ska fungera bra, måste du tillämpa det hela natten, och det här är inte så bra, du vet.
För mig anser jag macadamia de bästa oljorna - det är mycket näringsrikt, ger en snabb och märkbar effekt. För hår som är benäget för fetthalt skulle rådgöra med argan - det är lättare, men inte mindre effektivt. Det är sant att du måste köpa dessa oljor i ren form, utan tillsatser, helst med en anteckning om att dessa är ekologiska produkter.

Bara i olja kan jag återställa mitt mycket skadade hår. Men. Tyvärr tvättas färgen snabbt ut. Eftersom du måste välja: antingen friskt hår eller färg. Min favorit bland oljorna är kokosnöt. Trevligt och lätt att använda.

Med hårproblem var sista gången, en aktiv livsstil, lite tid för vård, frekvent färgning. Behandlad kokosolja, gjorde allt enligt anvisningarna. Det hjälper verkligen! Vem är intresserad av hårets foto på länken, tycker jag, ett bra resultat var http://imglink.ru/pictures/27-04-16/def10e115bc7aae7c3f9537e4a83a24f.jpg

En gång i barndomen gav pappa mig blommolja för hår. Det fanns inga förklaringar till ansökan och jag hällde glatt hälften av bubblan på mitt huvud. Därefter försökte jag tvätta oljan två dagar i rad. Ingenting hjälpte till att mor hällde mjöl på håret. I det ögonblicket var jag mest rädd att det i mitt huvud, istället för smör, skulle finnas en otvättad deg! Nu är det klart att jag överdriven något med dosen av olja. Det är synd att det tidigare var omöjligt att hitta samma användbar artikel. Då skulle minnena ha varit annorlunda.

Från mig vill jag tillägga att olivolja och kokosoljor tränger in i håret i 8 timmar, och därför är det önskvärt att ansöka om åtminstone en kort period, och helst på natten. Masker med dessa oljor kan ändra hårets struktur, göra dem tjockare. I slutändan påverkar oljemaskar hårväxt, densitet och elasticitet.Nästa Artikel
Psoriasis på huvudet