Avocado Hår Masker


innehåll:

Avokadofrukt är ett utmärkt sätt att växa och stärka håret hemma. Avokado innehåller alla vitaminer, kalium, järn, folsyra och koppar som är nödvändiga för hår. På grund av denna komposition anses avokado masker vara bland de mest effektiva för att återställa och behandla hår hemma.

Hur man ansöker avokado för hår?

För att förbereda folkmaskar måste du ta en mycket mogen avokadofrukt och hugga den bra i en mixer. Om avokado är omog eller du är för lat för att mala den till en renliknande stat, måste du välja avokadobitarna från håret.

Hemlagad avokado mask kan appliceras på både torrt och rent fuktigt hår.
Du kan använda avokado i masker och utan tillsatser. Masken i den här versionen varar från trettio minuter och längre.

Avokado masker används för både torrt och oljigt hår, men de extra komponenterna i maskerna ska vara olika, beroende på hårtypen.

Här är några populära recept för avokado masker för hårväxt och behandling:

Recept 1: Avokados hårmask med olivolja.

Maskinsammansättningen: avokado + olivolja + äggula.
Maskan är lämplig för torrt hår.
Krossa den färska avokadofrukten i en mixer, blanda bra med äggula och ägg och två matskedar olivolja. Olivolja kan ersättas med kuller, ricinus eller kokosnöt. Applicera masken på ditt hår, täck det med en film och en varm trasa, håll i minst en halvtimme. Procedurens varaktighet beror på din fritid. Denna hemgjorda avokado mask kan lämnas över natten. Tvätta av masken med varmt vatten och en liten mängd schampo.
Läs mer om masker med olivolja:
Olivolja för hår

Recept 2: Mask för hårväxt c avokado.

Maskinsammansättningen: avokado + honung + kefir.
Om du har fet hår, då i föregående recept, ersätt äggulan med honung och olivolja med kefir. Allting görs på samma sätt.
Läs mer om användningen av kefir i hemlagade hårmaskor här:
Kefir hårmask

Recept 3: Avokado oljemask för hår.

Blanda en tesked avokadoolja med en tesked av någon naturlig vegetabilisk olja (olja för masker ska alltid vara lite uppvärmd), tillsätt två eller tre droppar av någon essentiell olja. Applicera på håret, wrap huvudet väl och håll i trettio till sextio minuter.

Recept 4: Avokado Mask för håravfall.

Maskinsammansättningen: färglös henna + avokado + ricinolja.
Maskan är lämplig för torrt och skadat hår.
Häll två matskedar av färglös henna med varmt vatten, vänta femton minuter och tillsätt grundmassan av en mogen avokado, sedan en matsked lite värmd ricinolja. Det här folkhälsobeståndet återställer helt skadat och sprött hår, förhindrar håravfall.
Castor oljemask recept:
Castor Hair Oil

Recept 5: Mask med avokado för hår - avokado + aloe + citron + salt.

Effektiv folk avocado mask för fet hår:
Blanda jordad avokadofrukt, en tesked aloejuice, en sked citronsaft och en tesked havsalt. Sprid den resulterande massan av hår, täck och håll masken i trettio minuter.
Recept masker med salt:
Salt hår masker

Recept 6: Mask för hårväxt från avokado - avokado + majonnäs.

Denna hemlagade mask är väl lämpad för torrt hår. Blanda mogna avokadojord i en mixer med en matsked mayonnaise. Titta bra och applicera masken på håret i fyrtio till femtio minuter. Skölj med varmt vatten och schampo.
Majonnäs mask recept:
Majonnäs hårmaskor

Recept 7: Mask för torrt hår från avokado - yoghurt (kefir) + avokado + jojobaolja.

Fukta helt torrt hår efter folkmask:
Gnid försiktigt den mogna avokadofrukten med en tredje kopp naturlig yoghurt eller kefir och en matsked jojobaolja (kan ersättas med någon annan vegetabilisk olja). Applicera blandningen på huvudet, varma, håll i 30 minuter.
Läs mer om masker med jojobaolja:
Jojobaolja för hår

Var försiktig när du applicerar masker och krämer. Alla läkemedel kan ha individuell intolerans, kontrollera den först på handens hud! Du kanske också är intresserad av detta:

 • Hårmask med aloe hemma - recensioner: 31
 • Bananhårsmaskar - recensioner: 42

Avokado hår masker recensioner: 11

Och från håravfall och skallighet mask från avokado hjälp?

Gjort en hårmask av avokado och kokosnötolja. Fruktansvärt gillade! Mitt torra hår från avokado blev oerhört mjukt och glänsande, mycket trevligt att röra vid. Avokado för hår - coola saker. Jag rekommenderar!

För hår från avokado masker gav inte, bara för ansiktet. Bara starkt mosa avokado och applicera på huden. Mycket användbart för torr hud.

Så var har vi en bra mogen avokado att köpa? Det faktum att i butikerna är en parodi av denna frukt. Här i Grekland var avokado, så avokadoer...

och jag är en mask och i ansiktet, och håret förblir)) här sitter jag och väntar, vad som händer !! men jag tror det inte blir värre)

Bara ska försöka, förhoppningsvis kommer jag inte göra värre.

Har jag delat hår, PPC, kan jag återställa dem med mitt hår, jag gör personligen en sax

Avokado har inte mycket att ligga ner och de mognar, jag har mycket mognat.

håret efter masker är mycket bättre, smidig mask är cool, men håret stinker sedan länge..), men från avacado är det coolt, jag tillade verkligen en kiwi där.)

Avakado är mycket användbart för hår, i många år har jag gjort en mask av avacado och olivolja, ett utmärkt resultat, mitt hår är fuktigt och fuktigt och växer snabbare, många tror att jag har spridit dem. Förresten, den här masken är också lämplig för splittrade ändar, behöver bara distribuera den för hela längden, sätta på paketet (eller en speciell keps för färgning) och håll ett tyg på förpackningen, minst 1,5. Resultatet kommer att finnas efter flera applikationer.

Den tredje gången jag ska göra, gillar jag verkligen. Min torkning, de blir mycket mjuka))) en - det här är priset för 1 avokado.

Hemlagad Avocado Hår Masker - Bästa Recept

En unik frukt med en karakteristisk oljig smak, oumbärlig i hemmet kosmetologi. Avokado hår rekommenderas för att återställa och behandla tunna, sköra krullar. De exceptionella egenskaperna hos vegetabilisk produkt kommer att ge lyxen av tjockt och glänsande hår.

Avokado hårfördelar

I kosmetologi används alligatorpäron i regenerativa förfaranden. Den rika kompositionen hjälper på bara några sessioner att återanpassa de mest skadade strängarna. Avokado är användbar för alla typer, speciellt torr, målade, benägen att smälta. Fördelaktig effekt på håret efter hårförlängningar och lockor.

Användbar fruktkomposition:

 • vitaminer av grupperna B, A, C, PP, E och D;
 • mineral komplex
 • enkelomättade syror.

Läkande egenskaper för hår:

 1. Fuktgivande och näring;
 2. mjuknar;
 3. Ger sken och elasticitet;
 4. Återställer nagelbandet;
 5. Skyddar mot skador.

Kontraindikationer att använda:

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 • individuell intolerans
 • mjäll, seborré.

Regler för att applicera avokado masker på hår

 1. Använd en mogen frukt, för detta ändamål bör en hård frukt som köpts i en stormarknad läggas i två / tre dagar för att mogna hemma;
 2. Koka bara kvalitetsprodukter, ta bort benet och avlägsna huden.
 3. Slipning på en köksmaskin eller bländare för pastaens konsistens, det kommer att stärka maskins effekt och underlätta efterföljande tvättning.
 4. Både torra och våta strängar appliceras längs tillväxtlinjen;
 5. Skölj med mycket vatten, du kan med ättika eller citronsaft, om masken applicerades på rotområdet för att använda ytterligare organiskt schampo.

Hemlagad Avocado Hair Mask Recept

Traditionella recept tillåter curls att ge omfattande vård. På grund av innehållet i avokadoer av vitaminer i grupp B och mineralämnen får håret bra näring från rot till spets. En stor mängd fukt och fettsyror ger hydratisering och återställande av keratinkutiklet.

Mask för ökad tillväxt

Effekt: För att förbättra hårväxten, näring av glödlamporna, förbättra mikrocirkulationen.

komponenter:

 • avokado;
 • 10 gr. kanel;
 • 30 ml kamilleavkokning.

Produktion och appliceringsmetod: Hoppa över frukten genom köttkvarn två gånger, tillsätt krydda och kyld buljong för att musha. Sponzhem distribueras vid rötterna, lämnas åt åtta / åtta minuter, skölj som vanligt. För att uppnå önskat resultat, upprepa den kosmetiska sessionen en gång i veckan. Skada är möjlig om det finns sprickor i hårbotten.

Mask från att falla ut och stärka

Effekt: det är nödvändigt att använda en naturlig komposition för att stärka och förebygga säsongsfall.

Receptets sammansättning:

 • huvudrediens
 • 20 gr. jäst;
 • 3 äggulor.

Produktion och appliceringsmetod: Rist på massan, tillsätt yolk och svampgranuler, späd massan för tjock med en njurbuljong. Applicera på håret två timmar innan du tvättar, linda med film och handduk.

Mask att återställa

Effekt: Slöta och spröda, livlösa lockar, skadade av färgning, uppbyggnad och utyazhkami behöver genanimationsförfaranden.

komponenter:

 • avokado;
 • 15 ml cognac;
 • 15 ml olja av castorca.

Tillverkning och användningsmetod: I en köksmaskin sätta den utländska pärnen till homogenitet, tillsätt ricinolja och varm alkohol. För att distribuera återställningsmasken med en borste som gömmer sig under cellofanen, lämna åtgärden i två / tre timmar.

Mask för glans och mjukhet

Effekt: Naturliga hårprodukter hjälper till att återställa den starka glansen och elasticiteten hos starka krullar.

komponenter:

 • halv avokado;
 • 25 gr. honung;
 • 6 droppar orangeeter.

Tillverkning och användningsmetod: Lägg till honung och doftande droppar till den oljiga massan, rör om, fördela på våta strängar istället för balsam efter tvätt. Efter en halvtimme, ta bort rester av den närande masken.

Mask för split ends

Effekt: Effektivt förbered en mask hemma för att lödda den splittrade nagelbandet, återställ det skadade håret. Det är tillräckligt att använda en gång i veckan för att uppnå snabba resultat.

komponenter:

 • 10 gr. fruktgruel;
 • 5 ml veteolja;
 • 3 droppar palissandereter.

Produktion och användningsmetod: På en mixer för att göra en pasta av alligatorpäron, tillsätt veteolja och träliknande vätska. Efter tvätt, fördela på våta tips, ta bort rester efter tjugo minuters åtgärd.

Mask för fettigt hår

Effekt: Fettkrullar vid rötterna behöver också fuktas och återställas. Det är användbart att genomföra ett vårdförfarande för att skydda mot UV-ljus och torr luft.

komponenter:

 • 15 gr. avokado;
 • 25 gr. henna;
 • 5 gr. ingefära.

Produktion och appliceringsmetod: hennapulver ångad te, och lämna i en halvtimme, därefter, gå in i krossad frukt och krydda. Fördela den resulterande produkten över hela basområdet, lämna i trettio / fyrtio minuter, slutföra hårvård på vanligt sätt.

Fuktgivande mask för torrt hår

Effekt: För att normalisera fukthalten och de fördelaktiga elementen bör man använda naturliga formuleringar. För att förhindra förlust av glans och brittleness efter färgning, upprepa proceduren två gånger i månaden.

komponenter:

 • frukt;
 • 15 ml aloejuice;
 • 5 ml grapefruktjuice.

Produktion och appliceringsmetod: Blanda fruktvikt med saft från en hemväxt och citrus. Att bearbeta våta lås, som har receded från rötter tre / fem centimeter. Vik upp och vila i ungefär en timme.

Video recept: Hemmagjorda masker för att återfuka torrt hår med avokado

Recept för avokado och olivolja

Effekt: För djup återhämtning av tråkiga, skadade trunkar, förebyggande av bräcklighet och delaminering är det värt att använda en beprövad komposition. Förfarandet är också användbart för vård av långa krullar, upprepa minst två gånger i månaden.

komponenter:

 • frukt;
 • 20 ml olivolja;
 • 2 ägg;
 • 20 ml öl.

Produktion och appliceringsmetod: Slå in de flytande ingredienserna med en mixer, blanda med fruktpasta. Avokado masker appliceras över natten, under filmen och handduken. Vakna upp för att tvätta, låt torka naturligt.

Video recept: SUPER hårmask av avokado och olivolja hemma

Från avokado och honung

Effekt: ger sken och elasticitet, gör krullarna mjuka och lätta. Att återställa torra strängar håller en kurs på åtta sessioner.

komponenter:

 • 15 gr. fruktgruel;
 • 30 gr. honung;
 • 10 ml serum.

Produktion och appliceringsmetod: Hoppa över frukten genom köttkvarn, blanda med honung och mjölkvalle. Sprid naturligt ämne jämnt på huvuddelen och tipset på de våta strängarna, lämna i sextio / åttio minuter.

Avokado och Banan

Effekt: För jämnhet och silkighet, liksom hårnäring, bör du använda naturkosmetik, skapad av dig själv.

komponenter:

 • avokado;
 • banan;
 • 8 droppar patchoulieter.

Produktion och appliceringsmetod: Efter att ha kombinerat ingredienserna, distribueras på rena, våta strängar, är kompositionen ungefär en halvtimme.

Avokado och Ägg

Effekt: Oljad oljig frukt är användbar för torra, färgade strängar, tillsammans med ägget skyddar stammarna från mekaniska skador och exponering för höga temperaturer.

komponenter:

 • 15 gr. huvudrediens
 • 2 ägg;
 • 15 droppar tokoferol.

Produktion och appliceringssätt: Vrid en exotisk bär i en pasta, tillsätt slagen ägg och vitamindroppar. Sprid produkten på rena lockor, håll kompositionen i cirka fyrtio minuter.

Video recept: Nära hårmask hemma

Avokado och Citron

Effekt: för att skydda pigmentet, hälsosam glans och förhindra yellowness att användas för blondirovannyh krullar.

ingredienser:

 • 20 gr. fruktgruel;
 • 25 ml citronsaft.

Tillverkning och användningsmetod: Blanda komponenterna, fördela på våta strängar, sätt in cellofan, värm upp med varm luft i flera minuter. Skölj som vanligt efter att ha lämnats i ytterligare en timme.

Avokado och Kiwi

Effekt: En fruktcocktail hjälper till att stödja, bibehålla mjukhet och elasticitet under vintersäsongen.

komponenter:

 • huvudrediens
 • två kiwi.

Göra och appliceringsmetod: Vrid massan i en mask på en köksmaskin, applicera rikligt på krullar till de mycket tipsen, håll i ungefär trettiofem minuter. Applicera kompositionen tre / fyra gånger i månaden.

Avokado och Kokosmjölk

Effekt: ger curls mjukhet, förhindrar trassel och porositet.

komponenter:

 • huvudrediens
 • 30 ml kokosmjölk.

Produktion och appliceringsmetod: ha kombinerat komponenterna, fördela jämnt på rena våta strängar, avgår från början av tillväxten fem / sex centimeter. Värm upp, vila i minst en timme, tvätta avokado masken som vanligt.

Avokado och majonnäs

Effekt: för skadat hår utsatt för brott över hela längden är det värt att genomföra en omgång av omsorgssamtal.

komponenter:

 • 30 gr. fruktgruel;
 • 20 gr. majonnäs.

Produktion och användningsmetod: Förbered såsen enligt det klassiska receptet, tillsätt smörbärpasta. Sprid massan på torra strängar, i femtio / sextio minuter kan du slutföra.

Användbar video: Summer avocad mask för skönhet och hälsa av hår

Fruktanvändningsrecensioner

Hon ville anmäla sig till laminering i salongen, och hennes vän rådde först att prova avokado hårmask. Effekten är fantastisk, krullarna är mjuka, livliga, glittrande och skimrande.

Hemlagade masker baserade på avokado började användas för återhämtning efter strykjärn. Bokstavligen efter den andra ansökan märkte jag en skillnad. Han återvände en hälsosam färg och tipsen upphörde att exfoliera.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Avokado hårmaskor

Avokado är en exotisk frukt som för några år sedan var en underverk på hyllorna i våra butiker. Människor uppskattar sin smak smärt, många tycker inte om det, men användningen av avokado för hår är obestridligt. Avokado är rik på vitaminer, friska fetter och spårämnen. Med vanlig användning som hårmaskor får du vackra, fräscha och glänsande lockar.

Avokado: fördelarna med fruktfett för hälsa och skönhet

Fördelarna med avokado kan vid första anblicken tyckas vara spekulativa. Faktum är hur kan en tredjefett produkt vara användbar? Men nutritionists förklara: fet fett - strid. Vissa mättade fetter ökar kolesterolet och ökar risken för att utveckla hjärt-kärlsjukdomar. Medan andra, mono- och fleromättade, tvärtom kan signifikant sänka nivån av skadligt kolesterol och på ett tillförlitligt sätt skydda hjärtat. Fördelarna med avokado var för det första bara för omättade fetter. Avokados innehåller också ett stort antal folater (vitaminer i grupp B), vitaminer A och E, kalium och steroler, som också är mycket effektiva vid bekämpning av skadligt kolesterol. Fettiga avokadoer är dock fördelaktiga inte bara för hälsan, men också för ett attraktivt utseende. I synnerhet - för skönhet och elasticitet i huden. Inte bara fetter ger fördelar, men också vitaminerna A och E, som också finns i avokados i överskott. Användningen av denna frukt regelbundet (men i små mängder!) Hjälper till att mjuka rynkor, stärka cellväggarna, vilket ökar hudens elasticitet och yttre glans. Dessutom är oljorna med vilka avokadoer rika minskar inflammation på ytan av huden, så användningen av avokado är mycket användbar i sådana sjukdomar som akne, eksem, dermatit.

Avokado hårfördelar

Avokado är inte bara en utsökt exotisk frukt, men också mycket användbar. Den innehåller ett stort antal olika mikro- och makroelement.

När allt kommer omkring är de involverade i alla metaboliska processer som förekommer i hårbotten och håret, vilket ger dem tillräckligt med syre och andra användbara ämnen.

Dessutom är dessa vitaminer utmärkta tillväxtpromotorer. De har regenererande och regenererande egenskaper. Därför ger endast deras närvaro i avokado redan anledning till att använda denna frukt för att göra hemlagade hårmaskor.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Men förutom vitamin A och E innehåller det också spårämnen som:

Men alla är helt enkelt nödvändiga för den normala tillväxten och skönheten i håret. Därför bör varje kvinna åtminstone en gång i sitt liv skämma bort hennes hår med en mask som är gjord av denna frukt.

Sätt att använda avokadoolja för hår

Avokadoolja kan användas individuellt, kan kombineras med andra kosmetiska och eteriska oljor och används i form av masker, beror på problemet som ska lösas med håret. Ren olja har en närande, fuktgivande, stramande, regenererande och vitaliserande effekt på vilken typ av hår som helst (förutom kanske alltför fet oljigt hår).

Kombinationen av avokadoolja med ricinolja, burdockolja, olivolja, macadamia, jojobaolja, rosmarin, ylang-ylang och kamilleoljor ger en underbar effekt på håret.

Avokadoolja ger håret förlorat glans, elasticitet, jämnhet, gör dem fogliga och mjuka. Du behöver bara lägga till en droppe olja till det schampo eller balsam som matchar din hårtyp varje gång du tvättar.

Recept för avokado oljebasmaskar

 • Masker ska göras en halvtimme eller en timme innan du tvättar håret. Avokadoolja (två matskedar) måste förvärmas (detta ska göras i något recept), sedan fördelat över hela längden av håret, gnidade i rötterna och hårbotten. Vik över plastpolyeten och sätt på en badhatt eller linda en handduk (varm halsduk). Efter det att tiden har gått, tvätta huvudet noggrant med vanligt vatten och schampo.

För förebyggande ändamål rekommenderas en sådan mask att utföras vart sju till tio dagar. För terapeutiska ändamål ska masken göras var fjärde dag, beroende på hårets tillstånd.

 • Men ett recept som hjälper till att stärka försvagat och tråkigt hår: två eller tre matskedar avokadoolja (med hänsyn till hårets längd och tjocklek) i kombination med eteriska oljor av rosmarin, ylang-ylang, basilika och kamille, taget i en droppe. Mask för att stå emot en halvtimme.
 • Och denna masochka kommer att göra dina lockar elastiska och lydiga, dessutom stimulerar den tillväxten: kombinera en matsked avokadoolja och jojoba. Berik blandningen med fem droppar palissanderolja.

  För starkt torkat och svagt hår, i föregående blandning, gå in i äggula, en tesked majonnäs och juice av en halv citron. Efter en halvtimma, tvätta håret på vanligt sätt, det vill säga med hjälp av schampo och balsam.

 • För håråterställning, näring och förebyggande är följande maskochka effektiv: slå äggula med två matskedar honung, helst i flytande form, tillsätt en matsked avokado och jojobaoljor. Denna blandning ska appliceras i tio minuter för att rengöra och något pressas ur vattenhåret, skölj först med kallt och sedan varmt vatten.
 • För att återställa torrt och skadat hår kan du använda denna mask: kombinera avokadoolja och vetex (en matsked är tillräckligt), tillsätt tre eller fyra droppar ylang-ylangolja. Håll blandningen på håret i fyrtio minuter och tvätta sedan på det vanliga sättet. Efter tre procedurer kommer du att märka dramatiska förändringar med ditt hår.
 • För samma ändamål kan du använda följande komposition: kombinera en matsked olivolja med två matskedar avokado, tillsätt slagen äggula. Berik blandningen med fem droppar rosmarinolja. Mask för att stå emot en halvtimme.
 • Och denna mask ger bra resultat i vården av lockigt hår, liksom efter perm: varm avokadoolja kombinerad med eteriska oljor basilika, rosmarin, svartpeppar och ylang-ylang. Sammansättning håller sig i fyrtio minuter.
  • För håråterställning är det också effektivt att använda en sådan komposition: kombinera en skedssked av avokado och burdockoljor. I blandningen för att komma in i saften av en halv citron av medelstorlek. För att förbättra effektiviteten av att tvätta håret efter denna mask rekommenderas äggula.
  • Att närma håret: kombinera två matskedar avokadoolja med vitaminerna E och A i olja, tagen i en halv tesked, lägg sedan till eteriska oljor av grapefrukt, bukt och ylang-ylang.
  • För att göra ditt hår rakt och jämnt, prova en blandning av en matsked färglös henna, samma mängd avokadoolja, fem droppar apelsinolja. Före användning ska henna spädas i 200 ml varmt vatten och lämnas i fyrtio minuter. Endast efter det kan det blandas med resten av masken.
  • För skinn och elasticitet på din curl, använd följande balsam recept: kombinera en matsked avokado olja med 100 ml öl. Att applicera struktur på det tvättade håret och hålla i fem minuter. Skölj med varmt vatten.
  • För effekt var synligt, och resultatet är länge, tillämpa dessa recept systematiskt. Då kommer dina lockar alltid att vara friska och vackra.

  Tips för att göra avokado hårmaskor

  Bäst av allt kommer en avokado hårmask att komma ut ur en mogen frukt, annars blir det svårt att tvätta hårda faststycken. Skala avokado bekvämt i en mixer. För att göra detta måste du först skära frukten i hälften, ta bort benet och försiktigt separera massan med en tesked.

  Första gången, förbered verktyget med en marginal, i framtiden vet du redan hur många komponenter som krävs för ditt fall. För maximal effekt, överväga även vilken typ av hår du väljer, rätt komponenter för masken. Procedurens varaktighet påverkar kvaliteten och djupet av hårnäringen. Skölj bättre med en mild schampo.

  Avocado Hair Mask Recept

  • För ägare av torrt hår är en näringsmask lämplig: sträcka en halv avokado, tillsätt 2 msk. olja (bättre än olivolja), blanda. Fördela denna puré jämnt genom håret, täcka med folie, rulla upp med en handduk, håll i upp till en timme.
  • Om håret är oljigt, lämplig mask med användning av mejeriprodukter. Till massan 1/2 avokado tillsätt 100 g kefir eller yoghurt (helst naturlig, utan tillsatser). Den krossade massan appliceras på fet hår i en timme.
  • Vid skadat hår används en avokado mask med äggula som en snabb lättnad. Krossa 1 mogen frukt, tillsätt ett par skedar av vegetabilisk olja (burk, olivolja, solros) och 2 äggulor. Fördela den resulterande produkten i håret och suga upp i två timmar. En sådan mask kan utföras regelbundet, det är tillåtet att byta ut det med andra närande och regenererande fruktmaskar.
  • Om håret faller ut, försök att använda en honungsbaserad avokado-mask. I massan av mogen frukt tillsätt 2 matskedar. honung och blanda. Det här verktyget måste först gnidas in i rötterna och fördelas sedan över hela hårmassan (som görs under färgning). Det är bättre att bära en mask på håret i ca 2 timmar, upprepa proceduren upp till 8 gånger i månaden.
  • Om håret har förlorat sin naturliga glans, se tråkigt, du kan applicera verktyget med äppelcidervinäger. Blanda bara avokadosmassan och 1 msk. denna ättika, suga i minst en halvtimme.

  Kontra

  Avokadoolja och massan av denna frukt kan orsaka en allergisk reaktion. Därför bör ett test genomföras för att bestämma förekomst av en allergisk reaktion innan de appliceras. För att göra detta, applicera på huden på handleden beredd mashed avokado eller eterisk olja och titta på reaktionen av din kropp i 10 minuter.

  Om rodnad eller andra tecken på allergi har uppstått på din hud under denna tid, bör du överge tanken på att använda avokado kosmetika. Om de saknas kan du säkert gå vidare till restaureringen av deras hår.

  Kom ihåg att hemlagade avokado masker ska appliceras minst 2 gånger i veckan i 1 månad. Endast på detta sätt kan du märka den synliga effekten av kosmetiska förfaranden. Därefter ska de göras minst en gång i veckan för profylax. Detta gör att du kan undvika kosmetiska problem med ditt hår i framtiden.

  Avocado Hår Mask Recensioner

  Evgenia, Moskva (12 månader sedan)

  Oooh, dessa masker hjälpte mig i rätt tid! Dumt, jag ville bli en blondin från en brunett = D Även om frisören varnade för att Achtung skulle vara med hennes hår. I allmänhet var en del av längden avskuren. Och resten blev sparad med avokado hårmaskor - effekten är ännu bättre än från många dyra masker. Oftast används recept med ägg och gräddfil.

  Alina, Perm (10 månader sedan)

  Jag köpte avokado, 3 i lager i snabbköpet, det finns inga i familjen men jag. Därför har man bara lämnat masken för hår och ansikte. Jag använde receptet nummer 3, men jag tillsatte fortfarande en tesked honung. Sedan satte hon på ett duschlock och skakade på håret med en handduk och tvättade sedan av det utan schampo. Effekten är som, håret blev omedelbart hälsosammare och lätt att kamma.

  Tanya, Vladivostok (7 månader sedan)

  Hon gjorde en mask enligt det tredje receptet, bara i stället för massa använde hon avokadoolja. Resultatet glad, håret blev mer elastiskt och levande. Att vara ägare av tunt och ganska sprött hår, dessutom blekt, försökte en otrolig mängd olika medel för att rädda håret. Jag gillade denna hårmask med avokadoolja, honung masochka reanimates också bra. Tja, naturligtvis, industriella medel, olika balsams, balsam, indeliques och så vidare. Nästa gång jag kommer att försöka använda själva frukten, vikter oljan fortfarande håret lite, och om du tar exakt köttet, då, i teorin, borde det bli bättre.

  Ekaterina Mikheeva (7 månader sedan)

  Håret måste ständigt bibehållas och näring sig med olika oljor och vitaminer, eftersom de delas upp, faller ut, särskilt när det gäller tvättning eller borstning. Jag brukar använda naturläkemedel och två gånger i månaden gör jag en avokado hårmask. Jag köper olja på ett apotek och blanda det med burdockolja eller droppa det i schampo och tvätta mitt huvud med det. Effekten är märkbar omedelbart, håret verkar komma till liv.

  Olga Novikova (7 månader sedan)

  Efter en lång ljusning blev mitt hår ett halmbunt. Vad jag bara inte gjorde! Men resultatet var antingen obetydligt eller noll. Ändarna måste skäras, och det som lämnades kunde bara återupplivas med hjälp av en avokado mask med hjälp av det tredje receptet. Effekten överträffade mina förväntningar

  Valeria (6 månader sedan)

  Hon ville anmäla sig till laminering i salongen, och hennes vän rådde först att prova avokado hårmask. Effekten är fantastisk, krullarna är mjuka, livliga, glittrande och skimrande.

  Anna (6 månader sedan)

  Hemlagade masker baserade på avokado började användas för återhämtning efter strykjärn. Bokstavligen efter den andra ansökan märkte jag en skillnad. Han återvände en hälsosam färg och tipsen upphörde att exfoliera.

  Avocado Hår Masker

  Avokado är en frukt som uppenbarligen är otänkbar. Faktum är att den innehåller en stor mängd användbara ämnen, tack vare vilken det blev populärt bland fans av hemmet kosmetika. De använder den här produkten för att ta hand om sitt hår. Med det kan du återställa hårets struktur, förhindra förlusten, samt återvända krullarnas gamla överklagande.

  Många kvinnor har upphört att lita på produkter av kosmetiska märken, eftersom de innehåller mer skadliga ämnen än användbara, och dessutom är de beroendeframkallande. Alternativet är uppenbart: du bör vända dig till naturens rikedom för att få friskt och vackert hår. Erfarenheten av många kvinnor visar att avokado är en av de mest populära och effektiva produkterna för naturlig håråterställning. Läs mer: Masker för snabb hårväxt.

  Avokado är en fet frukt som innehåller en stor mängd vegetabiliska oljor. För figuren är det inte så bra, men för håret - vad vi behöver. Avokadosmassa är ett lagerhus av vitaminer, mikro och makronäringsämnen, dess fördelar för håret och hårbotten är svåra att överskatta.

  Användbara egenskaper av avokado för hår

  Avokados är frukten av ett vintergröna träd som heter Perseus American. Syd- och Centralamerika är kulturens födelseplats, men nu odlas den också i industriell skala i följande länder: Argentina, USA, Australien, Brasilien, Nya Zeeland och många andra. Ett sådant intresse för "alligatorpäron" uppstod av en anledning. Faktum är att forskare har funnit: Avokado har en helande effekt på människokroppen, inklusive håret. Detta beror på den unika kemiska sammansättningen. Så vad ingår han?

  • American Persei är rik på biologiskt aktiva substanser som glutation, klorofyll, lecitin. Den första komponenten bekämpar fria radikaler, vilket skyddar trådarna från för tidigt åldrande. den andra stoppar håravfall på grund av förstärkning av hårsäckar; den tredje återställer aktivt krullarnas struktur och ökar deras motstånd mot yttre stimuli.
  • Hår, som hud, behöver konstant näring. Avokado kan mätta dem med vitaminer. Vitamin A normaliserar lipidmetabolism i hudcellerna; E ökar immuniteten F främjar cellförnyelse; C förbättrar blodcirkulationen; B-vitaminer är inblandade i hudens metaboliska processer, stimulerar hårväxten.
  • För hälsa kräver håret även makro och mikronäringsämnen. Som en del av denna frukt är kalium, natrium, fosfor, kalcium, järn, zink, magnesium, selen, koppar och mangan. Tack vare de angivna substanserna återvänder elasticitet, elasticitet och naturlig glans till strängarna.

  Fuktgivande Avocado Hair Mask

  Denna mask är utmärkt för övertorkat försvagat hår som ser ut som att tugga. Det ger näring och återställer hårbrunnen.

  Maskernas sammansättning:

  • En halv stor mogen avokado
  • En halv mogen banan
  • 1 matsked olivolja
  • 1 matsked hemlagad majonnäs

  Användbara egenskaper hos komponenterna:

  • Banan är en närande och fuktgivande komponent för hår, berikar dem med alla användbara vitaminer och mineraler.
  • Olivolja - återställer helt hårstruktur, mättade med vitamin E, fuktar och närmar sig.
  • Majonnäs.
  • Helst är det bäst att göra din egen från äggula och ättika. Detta är ett universalmedel för närande hår, vilket ökar blodcirkulationen i hårbotten och ger hår glans och jämnhet.

  Matlagningsmaskar med avokado:

  1. Tillsätt majonnäs och olivolja i blandningen. Allt grundligt blandat.
  2. Nu kommer den svåra delen, lägg en mask av avokado på ditt hår.
  3. Jag råder dig att göra detta i badrummet ovanför diskbänken.
  4. Fukt håret och försök att applicera blandningen jämnt över hela längden av håret, massage och sätt på en duschlock och linda huvudet med en handduk.
  5. Låt masken vara på i 30 minuter.
  6. Skölj huvudet noggrant med varmt (inte varmt vatten) schampo och låt håret torka under naturliga förhållanden.

  Max Avocado Hemlagad - för volym, tillväxt och hår restaurering

  Maskernas sammansättning:

  • 1 mogen avokado
  • 1 äggula
  • 1 msk citronsaft

  Användbara egenskaper hos komponenterna:

  • Gommen är rik på B-vitaminer, vitamin A, zink, svavel, lecitin. Allt detta ger den nödvändiga näringen av hårrötterna. Främjar hårväxten. Fuktar och närnar hårcellerna.
  • Svavel och vitamin B12 hjälper till att öka hårvolymen. Hög svavelhalt i äggulor hjälper till att minska kliande hårbotten och mjäll. Gör håret silkeslen och mjuk.
  • Citronsaft förstärker hårrötterna, ökar hårväxten och får dem att lysa

  Maskberedning:

  1. Gör en avokado puré, tillsätt äggula och citronsaft, som slås in i skummet och blanda tills det är slät.
  2. Applicera masken på fuktigt hår, sätt ett duschlock överst och lämna i 20 minuter.
  3. Torka sedan av masken noggrant med varmt vatten och schampo.

  Använd Avocado Hair

  "Alligator päron" indikeras för att ta hand om hår av vilken typ som helst. Det kan effektivt användas även för att återställa färgade och alltför torra krökningar, som systematiskt utsätts för mekanisk påverkan av anordningar avsedda för läggning. Regelbunden användning av läkemedelskompositioner baserade på avokado kan returnera strängar till sin tidigare överklagande. Detta beror på att denna produkt perfekt fuktar, förstärker och närmar dem, och arbetar också aktivt med sådana problem som tvärsnitt och mjäll.

  För hårvård kan avokado användas i två former - ren och blandad. Det går bra med många kosmetiska oljor. Oftast läggs argan, burdock, olivoljor och lavendelestrar av ylang-ylang, rosmarin, patchouli och kamille till den.

  Kontraindikationer för användningen av den amerikanska perseifrukten är individuell intolerans. Som en del av "fattig ko", även kallad avokado, finns ett ämne som heter chitinas. Att det kan orsaka en allergisk reaktion. Människor som inte tolererar latex är särskilt mottagliga för det. Därför, innan du börjar använda den, glöm inte att testa för allergier. Applicera en liten massa massa i din handled. Om huden efter 30-40 minuter inte svarar med rodnad och irritation finns ingen intolerans.

  Avocado Hair Mask Recept

  För tillverkning av hemlagad kosmetika, rekommenderas att använda mogna frukter, eftersom orörda frukter är svåra att mala till en puree. Det är mycket viktigt att det inte finns några klumpar, eftersom de komplicerar processen att tvätta håret efter proceduren. För att ta reda på, mogen avokado eller inte, klicka bara på den med fingret. Om huden tas bort vid tryckning är svaret ja.

  Mask för torrt skadat hår

  • avokado - 1 st.
  • olivolja - 2 matskedar.
  • Skär avskalad frukt i små bitar, slip sedan till slät i en mixer.
  • Värm oljan till ett varmt tillstånd med hjälp av ett vattenbad och skriv sedan in avokado puree. Blanda allt grundligt.

  Applicera på trådarna av terapeutisk komposition och håll den i 30 minuter. Efter en bestämd tid, tvätta av på vanligt sätt. Genomföra denna procedur 2 gånger i veckan i en månad kommer du att märka en fantastisk hårförändring. De kommer att bli friska och starka.

  Mask för fet hår

  • havsalt - 1 tesked;
  • "Alligator päron" - 1 st.
  • citron- eller limejuice - 1 tsk
  • Aloe juice - 1 matsked.
  • Avokado skalar och mala i en mixer till en grusig stat.
  • I massan anger du de övriga ingredienserna. Blanda allt som det borde.

  Sprid den resulterande pasta över hela hårets längd. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt tipsen. Efter applicering, linda in trådarna med plast och en handduk för att skapa en växthuseffekt på huvudet. Håll blandningen i 30-60 minuter, skölj sedan med varmt vatten med ett schampo. Mängden senare bör vara minimal. Regelbunden användning av denna mask kommer att lindra håret från överdriven sekretion av talg, samt ge dem mjukhet och silkighet.

  Nourishing hårmask

  • vetegroddarolja - 1 matsked
  • lavendel eller jasmin eterisk olja - 2-3 droppar;
  • avokado - 1 st.
  • banan - 1 st.
  • Haka frukten av den amerikanska persenen till en puree.
  • Tillbringa samma procedur med en banan. Han måste vara mogen.
  • Kombinera alla ingredienser i en skål och blanda noggrant.

  Tvätta håret på vanligt sätt innan du applicerar masken, och ta bort håret med en handduk. Kamma de torkade trådarna och fördela den färdiga produkten över dem, både längs hela längden och längs huvudets huvudområde. Sätt på en plastlock och en frottéhandduk. Skölj med varmt vatten utan schampo efter 20 minuter. Hårsäckarna rengörs från det beskrivna förfarandet, hårstrukturen återställs. Sken och jämnhet återvänder till dem tillsammans med vitala krafter. Användningsfrekvensen för denna mask är 1 gång per månad.

  "Alligator päron" - en unik naturlig gåva som hjälper till att lösa de flesta problemen i samband med hårets hälsa. När du använder denna frukt i sammansättningen av hemlagad kosmetika för lockar kan det utan tvekan vara deras effektivitet. Med avokado får du en kaskad av tjockt långt hår!

  Avokado mask för färgat hår

  Hår efter färgning blir ofta matt och svagt. Masken, som är beredd enligt detta recept, hjälper till att återuppliva de strängar som påverkas av den kemiska effekten, ger dem en charmig glans och silkighet.

  • 1 mogen avokadofrukt;
  • 50 g blomma honung;
  • 1 äggula
  • 30 ml mandelolja.

  Förberedelse och användning:

  • Mala avskalade avokadoerna i en mixer.
  • Blanda den resulterande vattnet med smör, slagen äggula och honung.
  • Rör om alla ingredienser tills det är smidigt och sprida den färdiga massan i lite fuktiga strängar.
  • Värm upp ditt hår och vänta minst 30 minuter.
  • Skölj låsen noggrant med varmt vatten och schampo.

  Hemlagad Avocado Hair Mask Recept

  För att maskera håret medför maximala fördelar måste du välja rätt frukt. Det måste vara moget - det här är huvudkravet. Tyvärr ligger det som ligger på hyllorna i våra stormarknader, i de flesta fall fattiga i frukt. En bra avokado är en mjuk men fjädrande frukt, på vilken tryckdoftar förblir men slätas snabbt ut. Om du skakar det kan du höra hur benet rasar inuti. Grön och orenad avokado kan också tas, men då borde den ligga i rummet i flera dagar tills den mognar.

  Så vi valde avokado. Frukten måste rengöras och avlägsnas, och därefter mashed. En mincer eller blender kan hjälpa till med detta. Den resulterande massan, som redan nämnts, är bra för håret själv, men är också en bra grund för beredningen av masker från en blandning av ingredienser. Antalet frukter måste tas på grundval av hårets längd och tjocklek. Genomsnittlig avokado utan skal och ben väger ca 150 gram. Detta kommer att räcka för håret strax under axlarna av medeltjocklek. Följaktligen kan ägare av kort eller sparsamt hår komma överens med hälften av frukten, och de som naturen har utrustad med en lång och tjock man måste ta minst 3 avokado.

  • Om ditt hår är torrt, tråkigt och sprött, kommer en sådan mask att hjälpa till att andas in i det. För 150 gram avokado-massa, ta 3 matskedar av vanlig naturlig yoghurt och 1 matsked persikokärnolja (du kan ersätta mandel- eller vetexsolja). Blanda alla ingredienser i en homogen massa och applicera på hår. Maskens varaktighet är minst en halvtimme.
  • För torr hårbotten och fallande hår finns det också frälsning. Lägg till en matsked olivolja och applicera på håret, och i synnerhet på hårbotten, till en mashed massa av medelstark avokado. Det är bra att gnugga masken och massera huden. Låt blandningen på håret vara 20, och helst 30 minuter.
  • Exotisk mask från massan av en avokado (150 gram), en banan och en matsked honung hjälper till att återuppliva tråkigt hår och lägga glans på dem. Alla komponenter blandas och appliceras över hela längden av håret och lämnar upp till en halvtimme. En sådan mask är en riktig vitaminbom som hjälper till att städa håret efter vintern och under hösten avitaminos.
  • Om ditt hår behöver näring och fukt, men är snabbt förorenad vid rötterna, hjälper avokado i det här fallet. Krossa 150 gram frukt (eller mer, om håret är långt), pressa saften av en citron, tillsätt äggulan av ett ägg och en matsked honung. Blanda allt tills det är smidigt och applicera från rot till spets. Förfarandet bör ligga mellan 30 och 40 minuter.
  • Damer som drömmer om långt hår, och så snart som möjligt kommer också till hjälp av en fantastisk frukt från heta länder. Massan av medel avokado ska blandas med äggula och 3 droppar rosmarin eterisk olja. Applicera denna blandning i håret i en halvtimme. Ingredienser som sminkar, aktiverar rotmatningen och blodcirkulationen, stimulerar hårväxten.

  Avocado mask appliceringsregler för hår

  Använda någon mask, hemma eller köpta i affären, du borde förstå hur det ska tillämpas. Trichologists rekommenderar inte att sätta masker i hårbotten om den lider av talgkörtlar med överdriven aktivitet. I det här fallet måste du dra sig undan 2-3 cm från rötterna och applicera verktyget. Undantaget är medicinska masker avsedda att minska denna aktivitet.

  Alla masker, beredda enligt ovanstående recept, fungerar bäst i värme. För att göra detta rekommenderas att du lägger en speciell hatt eller plastpåse i håret och lindar den med en handduk. Tvätta av masken ska vara bekant shampoo hår. Avsluta tvätten bättre med kallt vatten - det hjälper till att släta ut hårvågorna och ge dem extra glans.

  Användningsfrekvensen för avokado masker beror också på hårets typ. Oljigt hår kommer att räcka en gång var 10-14 dagar, normalt - en gång i veckan och torr - 2 gånger i veckan. Kom ihåg att nyckeln till framgång och skönhet av hår - är den vanliga användningen av masker. Ett förnuftigt och systematiskt tillvägagångssätt leder dig till ett friskt och glödande hår.

  Snyggt hår är ett måste för att ha en kvinna som är van att se efter sig själv. Vad kan vara mer minnesvärt och förföriskt än ett vattenfall av glänsande, flytande, friskt hår. Tyvärr finns det många faktorer som gör det svårt att få det eftertraktade frodiga håret. Utan överdrift är även miljön i sig fientligt för vårt hår. Badvatten med föroreningar - en gång, skadlig ultraviolett - två, torr luft i rummen - tre, exponering för kemikalier och heta apparater - fyra, ohälsosam mat - fem... Listan kan fortsätta, men det räcker för att förstå att vårt hår behöver i skydd och vård.

  Hur påverkar avokado håret?

  Avokado är en fet frukt som innehåller en stor mängd vegetabiliska oljor. För figuren är det inte så bra, men för håret - vad vi behöver. Avokadosmassa är ett lagerhus av vitaminer, mikro och makronäringsämnen, dess fördelar för håret och hårbotten är svåra att överskatta.

  Ett nyfiken faktum: det andra namnet på en avokado är en alligatorpäron.

  • Avokadosmassa är en frälsning för torrt hår. Det är känt att torrt hår lätt bryts och splittras. Oljorna som ingår i frukten hjälper till att mätta håret med fukt och förhindra håravfall på grund av bräcklighet. Läs mer: Masker för hår från potatis.
  • Om du lider av överdriven hårbotten kommer det säkert att orsaka många problem. Klåda, känsla av täthet, skalning och, som ett resultat, håravfall. Avokado hjälper till att lätta känslor nästan omedelbart.
  • Långt hår är vanligtvis torrt och tunt i ändarna. Detta leder till dissektion av håren och förstör deras utseende. Avokado i denna situation kan hjälpa dig.

  Ett nyfiken faktum: Avokado är en frukt, även om den inte smakar söt eller saftig. Avokadohår är bra i sig, men det kan också vara en utmärkt bas för vilken en multikomponentmask kommer att dyka upp.  Nästa Artikel
  Fuktgivande hårmask hemma