Effektiva henna masker för att stimulera hårväxt hemma


Långa, friska krullar kommer att ge bilden av en kvinna extra femininitet, mysterium, "markera".

Hastigheten för hårtillväxt påverkas inte bara av en ärftlig faktor, men också av ytterligare fängelse.

Effektiv stimulering av tillväxten av strängar är ett kosmetiskt hönanpulver.

I förfaranden för stimulering av hårväxt används som en vanlig henna och färglös. Men om du inte vill få en röd nyans eller färg, är det bättre att välja en färglös förberedelse.

Kosmetisk och terapeutisk effekt

Användbara egenskaper hos henna representeras av de element som ingår i det:

 • Krisofanol har antimykotisk, antibakteriell effekt;
 • Emodin och Aloe-Emodin förbättrar blodcirkulationen i hudytan och på så sätt accelererar tillväxten hos strängarna, och lägger också en hälsosam glöd på krullarna.
 • karoten hjälper till att återställa strukturen hos varje hår, minskar deras bräcklighet och närvaron av delade ändar;
 • Närvaron av betain hjälper till att återfuka och närma strängarna;
 • Effekterna av komponenterna i ceaxathin och rutin syftar till att förstärka hårsäckarna och därigenom förhindra håravfall.
 • Svampinfektionsfisalen har en helande effekt på hårbotten.

Användningen av henna vid beredningen av masker hjälper försiktigt att ta hand om håret, närma, stärka, skydda dem mot negativa faktorer.

Användningen av kosmetika stimulerar också tillväxten av strängar, bekämpar mjäll, purulenta och inflammatoriska formationer i hårbotten.

Henna reglerar noggrant sebaceous sekret från hudkörtlarna.

 • Använd henna för torrt hår mer än en gång i månaden på grund av biverkningar (orsakar torrhet).
 • Det är inte nödvändigt att applicera henna på kvinnor med mjukt blont hår, eftersom agenten kan ge en grön nyans till strängarna;
 • Blanda inte pulvret med andra kosmetiska procedurer med användning av kemikalier som färgning, laminering. Förfaranden görs bäst mellan henna-användningen.

Visste du att med vissa procedurer kan du påskynda tillväxten av strängar, till exempel mesotherapy och huvudmassage. Också mycket viktigt att kamma ordentligt.

Regler för ansökan

Den obestridliga fördelen med henna bidrar till det faktum att det lövande pulvret länge har använts, inte bara för att påskynda hårväxten med henna och upprätthålla sitt hälsosamma, välplexade utseende, men också som ett utmärkt verktyg för att ta hand om ansiktsytan.

Oavsett användningsområde för henna är det viktigt att korrekt förbereda det:

  Pulvret ska spädas med vatten upp till 80 grader värme i förhållandet 300 ml vätska per 100 g. blandningar (varmare vätska kan minska produktens helande egenskaper);

 • För utspädning av blandningen är det nödvändigt att använda glas eller porslinskålar (kopparprodukter kommer i kemisk kontakt);
 • Procedurens varaktighet beror på syftet med att applicera masken (upp till en halvtimme för kosmetisk exponering, ungefär en och en halv och en halv för den terapeutiska effekten);
 • När du har applicerat vattnet på håret måste du ha ett speciellt plastlock (du kan använda en vanlig cellofanpåse) för att undvika fuktförångning.
 • Vid avlägsnande av masken är det inte nödvändigt att applicera schampo, om inga fettprodukter används.
 • Hemanvändning

  Det klassiska receptet på tillväxtsträngar: Pulver utspätt med varmt vatten (per 100 g. Ämnen 300 - 500 ml vätska), blanda noggrant till konsistensen i form av tjock grädde, håll i 5 minuter och täcka behållaren med lock, applicerat på håret, täckt med cellofan ovanpå.

  Trots att Henna har ett stort antal användbara egenskaper, kan tillsats av ytterligare ingredienser till den utspädda blandningen bidra till att öka dess påverkan och minska de negativa manifestationerna (torrhet):

  • några droppar eteriska oljor;
  • en matsked olivolja (för torrt hår);
  • vitamindroppar A, E;
  • dimexid (främjar penetreringen av näringsämnen i huden).

  recept

  Hemma kan henna masker för hårtillväxt beredas enligt flera recept.

  Med kefir

  För en mask med kefir, blanda 2 matskedar pulver med 100 ml lätt uppvärmd kefirprodukt, lämna i 15 minuter.

  Verktyget appliceras först i hårbotten och sprids sedan över hela håret, täckt med cellofan.

  Blötlägg i 40 minuter, skölj sedan noggrant med schampon.

  Med älskling

  Lägg några matskedar honung i pulveret, blanda det i visköst tillstånd, applicera på hårbotten (rotdel), gnid in, täck med en handduk.

  För att hålla 30 minuter, tvätta av, applicera en balsam på håret.

  Med tillägg av kardborre och ricinolja

  Ta 2 msk. skedar av burdock olja, 2 msk. sked kamferolja, värm i ett vattenbad (koka inte!).

  Tillsätt 3 msk till oljan. sked Henna, blanda noggrant, vänta 10 minuter.

  Medel som appliceras på hårbotten och håret.

  Håll ungefär en halvtimme, tvätta håret med schampo.

  För kvinnor med feta trådar rekommenderas att ta hand om håret med hjälp av Henna en gång i veckan, med torrt hår en gång i månaden eller två gånger om du lägger till oljebeståndsdelar i masken.

  Resultatet

  Att applicera en henna mask för hårväxt och stimulera blodcirkulationen med regelbunden konsistens under hela året bidrar till att accelerera tillväxten hos strängarna och öka längden med 25-30 cm per år.

  Förutom en betydande ökning av längden, kommer användningen av henna att hjälpa dig att bli ägare till elegant hår med glänsande glänsande, flytande hår.

  Användbara material

  Läs våra andra artiklar om hårväxt:

  • Tips om hur man växer lockar efter en kvadrat eller annan kort hårklippning, återställ den naturliga färgen efter färgning, påskynda tillväxten efter kemoterapi.
  • Lunar kalender hårklippningar och hur ofta behöver du klippa håret när du växer?
  • De främsta orsakerna till att strängar växer dåligt, vilka hormoner är ansvariga för deras tillväxt och vilka livsmedel påverkar god tillväxt?
  • Hur man snabbt växer hår på ett år eller till och med en månad?
  • Medel som kan hjälpa dig att växa: Effektiva serum för hårväxt, särskilt varumärket Andrea; Estel och Alerana produkter; cemerica vatten och olika lotioner; Hästkraftsschampo och olja; liksom andra tillväxtschampon, i synnerhet Golden Silk Activator Shampoo.
  • För motståndare traditionella medier kan erbjuda människorna: mamma, olika örter, tips om användning av äppelcidervinäger och senap, samt recept för hur man gör hemlagad schampo.
  • Vitaminer är mycket viktiga för hårets hälsa: Läs översynen av de bästa apotekskomplexen, särskilt drogerna Aevit och Pentovit. Lär dig om funktionerna i användningen av vitaminer i grupp B, särskilt B6 och B12.
  • Lär dig om de olika förberedelserna för att öka tillväxten i ampuller och tabletter.
  • Visste du att medel i form av spray har en positiv effekt på krämens tillväxt? Vi erbjuder dig en översyn av effektiva sprayer samt instruktioner för matlagning hemma.

  video

  Vi rekommenderar att du tittar på videon om hur du kan accelerera hårväxten med färglös henna:

  Henna för hårväxt - ett bevisat sätt att återställa densitet

  Moderna hårvårdsprodukter är ganska dyra, och inte alla kvinnor har råd att köpa dem regelbundet. På grund av den höga kostnaden för professionella produkter, vänder kvinnor alltmer till gamla, men beprövade sätt att återställa hårdensiteten. Ett av dessa verktyg är Henna för hårväxt.

  Vad är

  Henna är en naturlig substans som erhålls från växter från östra länder. Koppar erhålls genom slipning av löv av lavsonia och färglös från löv av kassi är trubbigt.

  Eftersom pulvret är av naturligt ursprung är effekten på håret det mest fördelaktiga. De otvivelaktiga fördelarna är överkomliga priser och erfarenhet av att använda mer än en generation.

  Sammansättning och användbara egenskaper

  Henna har en riktigt rik uppsättning näringsämnen som har en helande effekt.

  • Emodin (ger krullarna ljus glans);
  • karoten (förhindrar brott, splittrade ändar);
  • betain (hydratisering och näring);
  • rutin (befästning);
  • fisalen (antimykotisk effekt);
  • aloe-emodin (stimulering av hårsäckar);
  • Krisofanol (antibakteriell substans).

  Vilken effekt gör det?

  Tack vare en imponerande mängd näringsämnen kan detta magiska pulver hjälpa till att bli av med problemen i samband med håret.

  1. Återställ naturlig glans.
  2. Återställande effekt, vilket ger tjocklek och volym.
  3. Minskar överdriven fraglighet.
  4. Accelererar tillväxten, saktar ner.
  5. Eliminerar fettigt hår från fettighet.
  6. Avlastar känslig hud från klåda.

  Det är viktigt! Regelbunden användning av henna garanterar eliminering av mjäll och rubbning av hårbotten av irritation.

  arter

  Henna är uppdelad i fyra typer:

  För behandling av hår är det att föredra att använda färglös henna. Det är naturligt och appliceras direkt för att bli av med problem. Koppar är också naturligt, men har en färgämne som en kvinna inte alltid behöver. Naturlig Henna har råd med ens tonåring, det kostar mellan 11 och 100 rubel.

  Vit och svart är en syntetisk produkt som inte kan behandla håret, det är vanlig färg. Denna färg kallas Henna bara för att en liten mängd färglös pulver läggs till det. Kostnaden är också låg, priset varierar i området 100-150 rubel. Om fördelarna med och farorna med färgning med henna, läs vår hemsida.

  Kontra

  Den huvudsakliga kontraindikationen är en allergisk reaktion. Före användning är det nödvändigt att genomföra ett test - på handleden eller armbågen. I frånvaro av irritation kan medlet säkert användas.

  Användarvillkor

  Applikationsfunktioner:

  1. Masker måste göras regelbundet för att uppnå bästa effekten.
  2. Pulvret måste köpas på apotek, eftersom det måste vara av hög kvalitet.
  3. Pulvret ska spädas endast i glasvaror, det rekommenderas att man inte utesluter kontakt med koppar och metallprodukter.
  4. För torrt hår rekommenderas tillsats av kosmetiska oljor till masken.

  Observera att pulvret endast ska spädas ut med varmt vatten. Användning av kokande vatten är förbjudet.

  Foto före och efter

  Maskrecept

  Det finns många recept baserade på cassia pulver. Beroende på problemet kan du välja rätt recept. För varje hårlängd krävs en viss mängd pulver: För hår upp till axlarna, 125 g, till mitten av ryggen, krävs 175-200 g. Om kompositionen är planerad att användas endast på rötterna, kommer 50 g att räcka

  klassisk

  Detta recept innehåller bara två komponenter, men kan göra håret skimt och tjockt.

  ingredienser:

  • färglös henna (50 g);
  • varmt vatten (150 ml).

  Förberedelse: Pulver ska hällas över med varmt vatten och lämnas för att infusera i 10 minuter. Applicera den varma kompositionen på rötterna och strängarna, sätt på en plastlock och låt i 2 timmar. Skölj sedan med varmt vatten utan schampo.

  Förstärkning och tillväxt

  Denna mask är idealisk för ägare av torkat och sprött hår.

  ingredienser:

  Förberedelse: Lägg till burdockolja i pulveret, blanda noggrant. Sedan tillsätt castorc, blanda väl. Slutligen lägg till tea tree oljan och mixa igen. På vått hår applicera den resulterande kompositionen, inklusive gnugga in i rötterna. Skydda med polyeten och låt handla i en halvtimme. Skölj sedan med vatten och schampo.

  Anti mjäll

  Mjäll är en vanlig och obehaglig hårbotten sjukdom. Detta recept hjälper till att bli av med detta problem.

  ingredienser:

  • färglös henna (2 förpackningar);
  • grönt te (100 ml);
  • Tea Tree Oil (4 droppar);
  • eukalyptusolja (4 kali).

  Förberedning: Häll pulvret med varmt, starkt te och låt det stå i 10 minuter. Tillsätt sedan olja och blanda allt. Applicera på håret, var särskilt uppmärksam på rötterna och hårbotten. Lämna i ungefär en timme, skölj sedan med schampo.

  Växande och bli av med irritation

  Om det finns små sår eller irritation i hårbotten, så kommer den här masken perfekt att hjälpa till att bli av med sådana problem. Dessutom aktiverar den hårväxten.

  ingredienser:

  • färglös henna (2 msk.);
  • varmt vatten (100 ml);
  • kycklingblomma (1 st);
  • honung (1 msk.).

  Förberedelse: Häll pulvret med varmt vatten och låt det stå i 20 minuter. Därefter tillsätt kycklinggul och uppvärmd honung. Allt blandas till en homogen komposition. Applicera i full längd, gnugga i hårbotten och lämna i 30-40 minuter. Skölj sedan med varmt vatten, applicera en fuktgivande balm.

  Med hjälp av färglös henna är det möjligt att inte bara intensifiera tillväxten av strängarna, men också för att bli av med mjäll, stärka rötterna, förhindra utseendet av splittrade ändar.

  Visste du att en vanlig orsak till dålig hårväxt är vitaminbrist. Kolla in de bästa vitamin-mineral komplexen för att fylla underskottet av fördelaktiga komponenter:

  Användbara videoklipp

  Mask mot håravfall och snabb hårväxt med färglös henna.

  Färglös henna-mask för snabbare hårväxt.

  Hemmagjorda hårmaskor med henna

  Henna - torkat pulver från bladen av lausonia - har länge använts av orientaliska skönheter för att färga håret och stärka dem, för att förbättra krillens och hårbotten. Våra landsmän har också antagit denna produkt under en lång tid, med hjälp av den för naturligt ofarlig färgning och återställning av strängarnas struktur, behandling av seborré.

  Under tiden kan inte alla använda konventionell henna på grund av sin färgverkning, men det visade sig vara en väg ut: Färglös henna kom till räddning av rättvisa kvinnor och brunetter, brunhåriga kvinnor och till och med rödhåriga som ville behålla sin naturliga nyans lockar.

  Hur användbart henna för hår

  Kompositionen av henna är en stor mängd vitaminer och andra element som är användbara för hälsan hos hår och hårbotten. Läs mer: Hårmaskar för blondiner.

  För att förbättra tillståndet för epidermis är värdefulla innehållna i färglös henna:

  • K-vitamin som hjälper till att bekämpa infektion;
  • Chrysophanol - svampdödande substans som i synnerhet påverkar svampen som orsakar seborré och mjäll.
  • emodin, som har antiinflammatoriska effekter;
  • fishena, som hjälper till att bekämpa torr hud och skalning, vilket eliminerar torr seborré
  • tanniner, torkning inflammation, reglering av sebum sekretion, som hjälper till att motstå fet seborré.

  Hårkropparnas tillstånd är förbättrat genom att använda färglös henna på grund av dess höga innehåll:

  • karoten, som är ett av huvudbyggnadsmaterialen av hår, det reparerar håren, limar hårskalorna tillsammans, vilket gör krullarna smidiga och glänsande.
  • vitaminer i grupp B, vilket förhindrar att cellerna förlorar fukt och följaktligen kämpar med torrt hår och deras bräcklighet.

  Karoten och B-vitaminer bidrar också till hårväxt. C-vitamin, rutin och cyaxanthin, som ger näring till håret, intensifierar metaboliska processer i hårbotten, vilket bidrar till mättnaden av folliklar med syre, hjälper också till att stärka håret och öka tillväxten.

  Förutom allt detta har henna, inklusive färglös, antioxidantegenskaper, vilket skyddar krullarna från den aggressiva verkan av fria radikaler.

  Allt detta gör Henna en oumbärlig produkt för närande hår, stärker strängarna och bibehåller epidermis i huvudet i utmärkt skick. När man berikar det med andra produkter som inte är mindre fördelaktiga för hår multipliceras Hennas fördelaktiga effekt på håret.

  Firande hårmask

  • henna (färglös) - fyra påsar;
  • ricinolja - två stora skedar;
  • burdockolja - två stora skedar;
  • honung - dessertsked
  • vatten - två glasögon
  • kycklingägg - två.
  • Koka vatten, kyla till ca 70 grader, lösa honung i den.
  • Häll flytande henna, rör om och låt stå i en kvart i timmen.
  • Blanda olja och värme i ett vattenbad.
  • Separera äggulorna från proteinerna, gnugga äggulorna tillsammans med oljeblandningen.
  • Kombinera blandningen med henna och blanda väl.

  Antalet ingredienser i receptet är konstruerat för långa krökningar. Om du har hår av medellängd eller kort, minska antalet ingredienser, behåll proportionerna.

  Den resulterande blandningen bör appliceras på håret, den bör täcka dem i ett ganska tjockt skikt. Var noga med att bära en polyetenhatt på huvudet och binda en scarf eller handduk över den. Första gången masken lämnas på håret i en halvtimme, varefter krullarna tvättas väl med rinnande vatten. Appliceras regelbundet ungefär två gånger i veckan, varje gång exponeringstiden ökas med en kvart timme tills den når maximal 1,5 timmar.

  Självklart måste du, innan du använder verktyget första gången, göra ett test och orsaka honom till en kvart i timmen på handleden. Henna ger vanligtvis inte allergier, men masken är multikomponent, så risken för allergiska reaktioner ökar betydligt. Bara om det inte finns något tvivel om att din kropp tar det lugnt, kan det användas till hårvård.

  Fuktgivande mask för torrt hår

  • färglös henna - 2 påsar;
  • vatten - 1 kopp;
  • avokado - 1 st.
  • ricinolja - en stor sked
  • burdock olja - en stor sked.
  • Brew Henna hett, men inte kokande vatten, rör och låt det brygga.
  • Vid denna tid blandas avocadohackens massa i en mixer, blandas med oljor.
  • Kombinera och blanda väl Henna och Mosad Avokado så att alla ingredienser är jämnt fördelade.

  Receptet är konstruerat för långt hår, för medelstort eller kortt hår, endast en påse hönan, ett halvt glas vatten, en halv avokado och en halv matsked av burdock och ricinoljor.

  Verktyget används efter varje shampooing för att fukta torrt hår, för att förhindra att snittets tvärsnitt, bristning av strängarna. Samtidigt fuktar produkten hårbotten och bekämpar mjäll.

  Håll masken på håret under en plasthatt och en handduk i en halvtimme. Denna tid anses vara tillräcklig för att erhålla önskat resultat, en ökning av exponeringstiden påverkar inte signifikant det, så det är inte nödvändigt att göra det. Det kommer emellertid inte heller att skada sig om det finns en önskan, kan du lämna masken på huvudet i minst två timmar.

  Oljig hårbalansmask

  • henna (färglös) - 3 påsar;
  • vatten - två glasögon
  • blå lera - tre matskedar;
  • klyftaolja - tre dessertskedar;
  • rosmarinolja - 5 droppar.
  • Brew henna vatten med en halv glas på en påse. Vatten bör kokas och varmt men inte varmare än 80 ° C.
  • Blanda leran så att inte en enda klump kvarstår, häll ett halvt glas varmt vatten och blanda väl för att få en homogen massa.
  • Tillsätt burdock olja och rosmarin eter till leran, blanda noggrant igen.
  • Kombinera lera med henna och blanda allt så bra som möjligt. Om konsistensen visade sig vara för tjock, lösa upp massan med lite kokt vatten eller, ännu bättre, avkok av ekbark.

  Masken appliceras på hårbotten och rötterna, sedan på krullarna längs hela sin längd, isoleras de med ett duschlock eller en bit polyeten. Efter en halvtimme ska masken tvättas av, det rekommenderas inte att hålla den längre.

  Det här verktyget hjälper till att reducera det oljiga håret vid rötterna och samtidigt fuktar strängarna på spetsarna. Den andra åtgärden som den har är att stärka krullarna och aktivera deras tillväxt. Det klarar ganska effektivt med fet seboré och andra hudsjukdomar.

  Mask för att aktivera hårväxten

  • färglös henna - 3 påsar;
  • vatten - en och en halv glasögon
  • kefir - en halv kopp;
  • klyftaolja - 3 matskedar;
  • Oil Bay - 5 droppar.
  • Brew henna med vatten (temperatur 70-80 ° С).
  • Värm lite kefir i ett vattenbad, lösa olja av burdock i det, tillsätt smör till oljan.
  • Anslut henna med kefir, blanda väl. Om massan är för tjock, lägg till lite mer kefir eller burdock buljong, nässla.

  Verktyget måste appliceras på hårrötterna och hårbotten, som återstår att fördela hela längden på strängarna. De kvantiteter som anges i receptkomponenterna bör vara tillräckliga för applicering på långt hår. Om krullarna är korta, är det lämpligt att justera receptet, minska antalet ingredienser, men utan att ändra proportionen. Efter applicering av huvudet måste du värma. Tvätta av masken minst 30 minuter, max - om en och en halv timme. Det är bättre att öka exponeringstiden gradvis.

  Fläckmask

  • färglös henna - 3 påsar;
  • grönt te - ett och ett halvt glas
  • eukalyptusolja - 5 droppar.
  • Brew starkt grönt te.
  • Stryk teet när det smälter, om nödvändigt, värma till 75-80 ° C, häll henna till dem, rör om, låt stå 10 minuter.
  • Tillsätt eukalyptusolja, blanda väl.

  Massan ska appliceras på hårbotten, de återstående är fördelade genom håret. Därefter ska du lägga ett duschlock på huvudet och värma det med en handduk eller en näsduk. Du kan tvätta på en halvtimme.

  Hemmagjorda hårmaskor med henna

  Henna hjälper perfekt mot håravfall. För beredning av terapeutisk blandning behöver två typer av oljor, ägg, honung. Förberedelse: Förbered henna, som vanligt, med 150 gram pulver; piska två äggulor, tillsätt 25 ml olivolja och mandelolja, samt en tesked honung; Blanda den kokta blandningen och Henna, slå.

  FÖR BEKÄMPNING AV OATS

  Sammansättningen för fet hår bör ha en torkningseffekt. En sådan mask bereds för hår med vit henna med tillsats av vitt eller blått lerpulver. Komponenterna blandas i lika stora mängder (ta 4 matskedar av den ena och den andra), häll vatten, för att erhålla en krämig massa. Häll juice från halva citron till kompositionen. Denna komposition bör inte hållas på håret i mer än en halvtimme.

  FÖR RESTORATION AV EXHAUSED TRAINS

  En näringsmässig henna hårmask bereds med tillsats av avokado och burdockolja. Först, förbered henna, hälla vatten 150 gram pulver. Medan den är infunderad, skalla avokado, ta bort benet och blanda fruktmassan i en puree med en mixer. Blanda potatismos med Henna och två skedar smör, slå.

  För att minska förlusterna

  Du kan göra masker med henna för att stärka håret med torr senap. Två teskedar senapspulver måste ta två matskedar av torrt hennapulver. Blanda pulver och häll ett halvt glas vatten. Denna komposition appliceras endast på rötterna, du behöver inte hålla den längre än 10 minuter. Huvudet måste värmas upp.

  För att ge hårskydd mot negativa effekter är det nödvändigt att förbereda en mask baserad på henna med gelatin. 5 gram gelatin häll kallt vatten och två matskedar av hennapulver (i en annan maträtt) - hett. Värm upp den svullna gelatin för att lösa upp, blanda med henna. Applicera endast på trådarna, inte gnugga rötterna.

  Kompositionen mot mjäll bereds enligt följande: två matskedar av hennapulver späds med vatten. Efter tio minuter tillsätt citronsaft, pressas från hälften av citrus, en matsked ricinolja (förvärm oljan) och tre droppar eteriska oljor av eukalyptus och tea tree.

  FÖR MÖRK HAIR

  För att ge en ljusare färg till naturligt mörkt hår, använd en blandning av färglöst henna och kakaopulver. Blanda dem i samma volym, brygg med vatten. I en slurry lägg till några droppar rosolja. Håll kompositionen i en halvtimme.

  FÖR AKTIVERING AV TILLVÄXT

  Effektiva henna masker för hårtillväxt bereds med tillsats av oljeblocket. Denna komponent är inte billig, men en mask kräver endast fem droppar av detta ämne. 150 gram henna utspätt med vatten. Lägg sedan till en kvart kopp kefir och smör.

  Henna är ett av de få verktyg som inte behöver reklam. Tidsprövad, testad av många generationer, gick det väl och grundligt in i många kvinnors liv. Och om färgad henna används för färgning, då du använder färglöst eller vitt hår, kan du uppnå en snabb och pålitlig förstärkning av håret, dess tjocklek och strålning. Hemmagjorda hennahårsmaskar kan göra underverk om de används intelligent och utan fanatism.

  Effekten av henna masker på håret

  Det finns ingen magi i det faktum att i 20 minuter av hårmasker från henna blir kaskaden av strängar tjock och voluminös, nej. Färglös henna är en naturlig, naturlig produkt som produceras från en tropisk växt, Cassia är ihålig. Dess stam och löv krossas till ett pulver som är unikt i sin sammansättning:

  • Fisalen - välkänt läkemedel för oönskade mjäll;
  • rutin, tränger in i rötterna, förstärker dem maximalt från insidan;
  • Ceaxanthin kommer inte att låta nedfallsprocessen börja, och om det redan är på gång, kommer det att stoppa det,
  • Betaine är en utmärkt naturlig fuktighetskräm, alltid så nödvändig för torrt hår;
  • karoten behövs för att återställa delade ändar;
  • aloe-emodin accelererar hårväxten;
  • emodin ger den önskade glansen;
  • Chrysophanol är det bästa antimikrobiella och antifungala läkemedlet i medicin för behandling av olika inflammationer och pustulära formationer i hårbotten.

  Vad är vit henna?

  Vit henna är ett läkemedel som är utformat för att lätta håret. Trots det här namnet har det här verktyget inget att göra med naturlig henna tillverkad av blad av lavsony (växt). I själva verket är White Henna hårfärg inte mer än en blandning av koncentrerad väteperoxid, karbonat och magnesiumoxid, ammoniumpersulfat, citronsyra och vatten. Dessutom innehåller kompositionen även en liten mängd färglös henna - det är dess närvaro som gav detta läkemedel rätt att bära detta namn. Eftersom andelen naturlig färgämne jämfört med andra komponenter är ganska liten, kan vit henna knappt placeras som ett säkert för krillens hälsa. Även om du jämför det med andra kemiska klargörare är skadan från vit henna med korrekt användning fortfarande mycket mindre. Dessutom har denna färg ett antal otvivelaktiga fördelar, som inkluderar:

  • låg kostnad;
  • användarvänlighet;
  • ingen anledning att ha professionella färdigheter för färgning
  • ganska snabbt och stabilt resultat.

  En annan obestridlig fördel med vit henna är förmågan att välja exponeringstid för ljusmedlet till håret. Det betyder att du bara kan ändra skuggans nyans och du kan helt missfärga håret och bli en riktig blondin. Visst, för det här kommer du troligtvis att behöva utföra flera förfaranden, men som ett resultat får du en jämn, naturlig nyans.

  Säkerhetsåtgärder

  Eftersom kompositionen av vit henna innehåller ganska aggressiva kemiska komponenter, är det nödvändigt att observera vissa försiktighetsåtgärder vid användning av det:

  • För att förhindra en allergisk reaktion på färgämnenas komponenter rekommenderas att göra ett känslighetsprov innan du utför det första ljusproceduren. För att göra detta, applicera en liten mängd av blandningen på huden bakom örat och vänta 2-3 timmar. Om du efter denna tid inte har haft några obehagliga symptom (rodnad, klåda, brännande) kan du säkert använda henna för det avsedda ändamålet.
  • Tänk på att om du har gjort hårbearbetning under det senaste förflutet: du färgade dem med syntetiska preparat eller utsätts för kemisk perm, är det bättre att avstå från att applicera vit henna, annars kan resultatet vara ganska oförutsägbart.
  • Använd inte henna, och om det finns problem med håret - ökad torrhet, brittleness och split ends. Faktum är att förtydligandet av försvagade lockar kan försämra deras tillstånd avsevärt. Därför är det nödvändigt att behandla håret med speciella reparations- och förstärkningsmaskar innan de utför sådana förfaranden.
  • Innan du lyser krullarna med vit henna, noggrant studera instruktionerna som bifogats preparatet, som innehåller information om beredningen av färgämnesammansättningen och den tid det hålls på håret, vilket är nödvändigt för att få en viss nyans. Underlåtenhet att applicera färgningstekniken kan leda till hårbottenbrännskador och håravfall.

  Om du följer alla rekommendationer från tillverkaren och inte använder vit henna för ofta, kommer det inte att leda till någon speciell skada på dina lock, eftersom dess åtgärd liknar alla andra syntetiska ljusmedel. Det är sant att bra resultat kan uppnås endast på friskt hår. Därför, om du är osäker på lämpligheten av användningen av detta verktyg, kontakta en specialist.

  Hur tänder håret med vit henna

  För att lätta håret med henna var framgångsrikt bör du först lära dig några regler. Instruktioner för att använda detta färgämne är extremt enkelt, men dess överensstämmelse hjälper dig att undvika många obehagliga konsekvenser.

  • Innan du börjar bereda blekningsblandningen måste du noggrant studera anteckningen till läkemedlet. Faktum är att olika företag producerar vit henna, och därför kan färgämnets sammansättning variera.
  • För att den beredda blandningen visade sig vara homogen rekommenderas det att värma det något i ett vattenbad och sedan noga vispa.
  • Det är tillrådligt att applicera klargörande förening på smutsigt och torrt hår, det vill säga, du behöver inte tvätta håret före proceduren. För enkelhets skull kan krullarna vara lite fuktiga och försiktigt blöta med en handduk.
  • Det är nödvändigt att börja hennafärgning från rötterna, jämnt fördela blandningen över hela längden på locken. För att underlätta denna process kan du lägga till ett litet schampo till det färdiga färgämnet.
  • Efter applicering av lättnadsblandningen rekommenderas att du sätter ett duschlock på huvudet och lindar en tjock handduk över det - det hjälper till att förbättra effekten av proceduren och uppnå ett bestående resultat.
  • Färgets exponeringstid på håret kan variera från 10 till 60 minuter, beroende på den ursprungliga färgen och krillens tillstånd, liksom på den nyans du vill få. Det viktigaste - överdriv inte det, annars kan ditt hår drabbas mycket.
  • Efter den tid som anges i anvisningarna måste färgen tvättas av. Försök att göra detta försiktigt för att tvätta återstoden av blandningen helt från håret. Och var noga med att använda en fuktgivande eller närande balm som hjälper till att minimera de skadliga effekterna av de kemiska komponenterna som utgör vit henna på lockar. Vid slutstadiet skölj håret med varmt vatten och torka med en hårtork. För att fixa resultatet måste du avstå från att tvätta huvudet i 2-3 dagar.

  Ytterligare skötsel av blekta krullar är den regelbundna användningen av speciella balsam, designad för färgat hår och regenererande masker, som kan köpas i affären eller laga mat enligt populära recept. Det rekommenderas också 1-2 gånger i veckan att gnugga varm burkolja i hårbotten och skölj håret med örtdekok av nässla, kamille eller salvia. Läs mer: Mask för skadat hår hemma.

  I allmänhet kan vit henna inte utvärderas antingen kraftigt negativt eller otvetydigt positivt. Ja, det här läkemedlet kan verkligen hjälpa dig när du vill byta, och medel för inköp av dyra färgämnen räcker inte, men vit henna, som alla andra kemiska preparat, bör inte missbrukas, eftersom det kan vara full av de mest obehagliga konsekvenserna för hår, och för övergripande hälsa.

  Henna maskerar för naturlig hår restaurering

  Henna, som ofta används i östlig kosmetologi, är fast etablerad i vårt liv. Detta underbara pulver kämpar med många problem som plågar vårt hår och ger oöverträffade resultat, vilket inte ger någon salongprocedur. Henna hårmaskar är äkta trollkarler som mirakulöst kan förvandla vårt hår. Det viktigaste är den kompetenta tillämpningen av folkrecept.

  Få människor vet att det finns två typer av naturligt färgämne - färg och färglös. Både en och den andra är framställda av tropiska växter Lawsonia, bara färgning henna är gjord av löv och färglös är gjord av stammen. Lovesonia är berikat med en mängd vitaminer, aminosyror och eteriska oljor som är användbara för friskt och vackert hår. Därför har pulvret som produceras från denna växt ett antal positiva egenskaper:

  • restaurering - ingår i sammansättningen av ceaxantin, emodin och karoten, stärker hårsäckar, undviker förlust av hårstänger och släta vågar;
  • förstärkning - genomträngande djupt i roten rutin maximalt mättar och stärker dem från insidan;
  • antiinflammatorisk - i vegetabiliskt pulver innehåller krysofanol, vilket anses vara det bästa (!) botemedlet för behandling av olika typer av inflammationer;
  • fuktgivande - komponenter som pisalen och betain, förstöra mjäll och lindra hårbotten i torrhet.

  Tack vare sådana komponenter används henna ofta i hemmamaskar, vars syfte är att återställa krullar (främst feta) för att förhindra att de faller ut, för att ge strängar av elasticitet, silkighet och glans.

  Vi odlar Henna för hår

  Innan du förbereder en mask för dina krullar från henna, ska den spädas med vätska. Det verkar som om processen är ingenstans lättare. Men detta vid första anblicken, i själva verket behöver du veta några nyanser.

  • Ta kvantitet utifrån längden och tjockleken på din "mane". För en kort frisyr behöver du en påse med pulver (standard - 80 g), för medelstora krullar (upp till axlarna) - två påsar och för långa lockar - minst tre förpackningar
  • För att späda henna, ta en glas / keramikbehållare, häll ut pulver i det, häll hett (80 ° C) kokt vatten i en tunn ström (2 delar vätska till 1 del av henna) och omrör hela tiden. Vid avfarten bör du bli helt homogen, utan några klumpar, tjock vassle
  • Tropiskt växtpulver kan också spädas med örtavkok eller vassla, vilket gör håret glänsande och smidigt.
  • Vill du ge dina lås en varm kastanjeskugga? Blanda pulvret från lawsonia med naturligt slipat kaffe (cirka en msk). Om du vill ha håret att få en ljus eldig färg, använd en rödbeta juice uppvärmd till 70 ° C för att odla Henna, och för att ge håret ett rikt rödaktigt brygga underbart kamillepulver, lägg även gurkmeja och paprika till denna blandning (en timme vardera). l.) eller krossad kalendula.
  • För att göra masken med henna ge en intensiv och resistiv färg, blanda det utspädda pulvret med citronsyra / juice och bordsvinäger (halv tsk)
  • Innan du lägger till andra komponenter i det bryggda pulvret, ska det infuseras lite
  • För en mask som bygger på ett tropiskt växtutdrag för att få ett trevligare doft, använd grönt te och ett par droppar av din favorit aromolja för att brygga.

  Regler för användning av henna masker

  Med tanke på de starka färgegenskaperna bör hemmagjorda hårkosmetika med denna komponent beredas och tillämpas i enlighet med en uppsättning regler:

  1. Masker med henna rekommenderas inte för rättvisa skönheter - under påverkan av grönsakspulver är blondinerna riskabla att bli sådana "utomjordingar" med gröna (i bästa fall gulliga) lockar.
  2. Eliminera närvaron av individuell intolerans mot Lawsonia pulver, sätta våld på handleden / örat och titta på reaktionen.
  3. Denna produkt bör köpas uteslutande i specialutbud.
  4. Masken med henna appliceras på ett rent, fuktat hår: först gnuggar du det i rötterna och sedan med en sällsynt kam kammade du trådarna. "Växthusets effekt" (huvudisoleringsfilm och lock) krävs.
  5. Tvätta av med varmt vatten.
  6. Sessionens varaktighet - från 20 till 60 minuter. (beroende på det förväntade resultatet och hårets färg), frekvensen - var 14: e dag. I två månader.
  7. Efter att ha använt masker med henna i 3 dagar, färga inte ditt hår, som hög sannolikhet för ojämn fördelning av färg.

  Vad är ditt hår?

  Korrekt hårvård

  Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

  1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
  2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
  3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
   • Instyler Tulip Safe Hair Curler
   • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
  4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
   • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

  Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

  Henna-baserade recept

  Det är viktigt! Använd ett färglöst (vitt) pulver för behandlingsmasken och vanligt (iransk) pulver för ytterligare färgning.

  Torka hårblandningar

  • Med oljor och avokado

  Lägg till en liten mängd avokado-massa och ricinusolja + av burk (en tsk) till det bryggda lavsonipulvret. Sessionsvaraktighet - 1 timme.
  Denna mask fuktar perfekt torr hårbotten, eliminerar mjäll och lindrar håret från elektrifieringstillståndet.

  • Med citronsaft, ost och ägg

  Lös upp färgen (30 g) med citronfärsk juice (två matskedar), tillsätt blandningen piskade äggulor (två) och hackad färsk kesong (två matskedar). Maskens varaktighet är 40 minuter.
  Denna produkt har utmärkta fuktighetsgivande och närande egenskaper.

  Fett hårprodukter

  • Med citron och blå lera

  Separat, späd grönsakspulveret (en påse) och blå lera (fyra msk). Blanda dessa två blandningar med citronsaft (från en citrus). Åtgärdstiden är en halvtimme.
  Detta verktyg kommer att spara ditt hår från obehaglig glans och snabb förorening.

  Blanda äggvita, piskad till skumförhållanden och utspädd lonsoniapulver (två msk). Procedurens varaktighet är 30 minuter.
  En sådan mask kommer mirakulöst att lätta dina strängar från stratification, normalisera sebaceous sekretion och mätta lås med nödvändig näring.

  Hårväxt masker

  • Med kefir och smör

  Blanda det utspädda grönsakspulveret med kefir (kvartkup) med bayolja (amerikanska laurbær) (fem droppar). Procedurens varaktighet är 40 minuter.
  Denna mask förstärker perfekt rötterna och aktiverar tillväxten av hårstänger.

  • Med aloe och avokadojuice

  Blanda färglöst pulver (ett par matskedar), aloe juice (en matsked) och mogna avokado (en matsked fruktkött). Maskens varaktighet är 20 minuter.
  Denna komposition gör att du kan stärka hårsäckar och stimulera hårväxten, samt lägga hårpomp.

  Blandning mot håravfall med honung, ägg och olivolja och klyfta

  Gör färgen (150 g), tillsätt äggulor (två), honung (en tsk) och oliv + burkolja (två msk) till den, vispa allt bra. Masken appliceras i en halvtimme.

  Skrämmemask med citronsaft, eukalyptus och ricinolja

  Brewed henna (ett par matskedar) blanda noggrant med citronfärsk juice (två tsk), ricinolja (en matsked) och eukalyptusolja (några droppar). Applicera på håret i 30 minuter.

  Blanda för fluffiness av hår med kefir

  Torka lonsoniya pulver (två matskedar) i varm kefir (en halv kopp) och låt värme i ungefär en kvart i timmen. Maskens varaktighet är 40 minuter.

  Torrt henna schampo

  Detta är ett utmärkt terapeutiskt och profylaktiskt medel mot förlust och för aktiv tillväxt av hår, vilket är mycket lätt att förbereda hemma.

  Ta med följande ingredienser: färglöst pulver (två tsk), tvålspån (50 g), grönt te / örtkoko (50 g), kockolja (en tsk), keratin och silkeprotein (fem droppar varje) ). Smält såpchips + te / buljong i vattenbadet, blanda med andra ingredienser. Blanda hela blandningen mycket försiktigt, undvik bildandet av bubblor och häll det i formen (förbehandla dem med alkohol). När shampooet har svalnat, lossa det från formarna och placera det på ett torrt ställe för torkning och infusion. Din hemlagad henna-baserad schampo är klar.

  Spray masker för hårbehandling

  Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

  • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
  • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
  • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

  Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

  I dagens liv, fylld med alla slags negativa fenomen, är bevarandet av friskt och lyxigt hår väldigt viktigt. Henna-baserade hårmaskor är universella, eftersom de kan "återuppliva" även det svagaste och skadade håret och fylla det med vital energi. Därför borde du inte spendera din tid och pengar på salongprocedurer - du kan göra drömmen om en elegant kaskad av lysande lockar själv.

  Hårmaskor med färglös henna hemma

  Många känner till Hennas fördelaktiga egenskaper - stärka håret, förmågan att förbättra sin struktur, ge styrka och volym. Vanlig henna för färgning erhålls från bladen på en växt som kallas lawsonium. Inte mindre värdefulla är stammarna av lavsonia - de brukar producera färglös henna. Hon har samma antal användbara egenskaper, men påverkar inte hårets färg.

  På basis av färglös henna kan du göra underbara masker för att stärka, näring och utjämna hår, samt förbättra hårbotten. Läs om hur man använder henna och välj populära recept för hemlagade masker baserat på det.

  Fördelarna med färglös henna för hår

  Hennas anmärkningsvärda egenskaper och dess värde för hår är en vetenskaplig förklaring. Poängen är i ämnen och vitaminer som utgör sin sammansättning:

  • C-vitamin behövs för syntesen av sitt eget kollagen, mycket effektivare än vad som helst med dess analoger.
  • Vitaminer från grupp B - stimulera regenerering av alla vävnader, främja tillväxten av starkare och friskt hår.
  • Emodin - stimulerar blodcirkulationen i hårbotten, har en bra effekt på tillväxten.
  • Karoten är ett byggmaterial. Penetrerar håraxeln, justerar sin struktur. Som ett resultat verkar det smidigt och glänsande.
  • Rutin - närmar sig hårsäckar, förhindrar håravfall.
  • Ceaxanthin - kan så småningom öka hårets tjocklek och elasticitet.
  • Fisalen - en bra fuktkräm. Effektiv mot mjäll.
  • Chrysophanol - lindrar inflammation, lugnar hårbotten.

  Metoder för användning av färglös henna

  Effekten av masken kommer till stor del att bero på ytterligare ingredienser. Kefir, honung och oljor är perfekta för torrt hår, vilket ger masken de vårdande egenskaperna. Senap, lera och basma ökar tennegenskapernas torkegenskaper och påverkar fettinnehållet positivt. Naturligtvis måste alla komponenter vara av hög kvalitet.

  Om masken läggs till mjukgörande ingredienser kan den ersätta balsamhår och utan att det blir smidigt och glänsande.

  Det är möjligt att använda henna och istället för schampo för fet hår. Det tar längre tid än vanligt att tvätta huvudet med henna. Men resultatet är värt det - ju mindre kemi, det hälsosammare och starkare håret.

  Färglös henna har en positiv effekt på hårbotten och håret. Det appliceras vanligtvis längs hela längden. Men om du vill eliminera ett specifikt problem, till exempel, mjäll kan du begränsa programmet till rötterna.

  Kontra

  Varje ny produkt ska användas med försiktighet. Här är vad du behöver veta om henna innan du ansöker det:

  • Hår med mycket ljusa nyanser kan vara lite färgade. Testa masken på en obetydlig krull - om det inte har ändrats färg kan du applicera kompositionen på hela huvudet.
  • Naturlig henna är oförenlig med färger och permprodukter. Om planerna har ett sådant förfarande rekommenderas inte masker med färglös henna för en månad före och efter dem.
  • Blanda inte ingredienserna i en metallrätt. Henna kan oxidera och ändra dess egenskaper.

  När de används korrekt är fördelarna med henna svåra att överskatta. Och i kombination med andra värdefulla komponenter i masken kommer att ha en omfattande helande effekt.

  Masker med färglös henna för att stärka håret

  Klassiskt (grundläggande) recept

  Det enklaste receptet, du kan börja utforska Henna från honom. Som en del av endast henna, utspädd i vatten eller avkok av örter. Det har torkningsegenskaper, så det här receptet är endast lämpligt för oljigt och normalt hår.

  • Färglös henna - 100 gram.
  • Vatten- eller växtbaserade avkok - 300 ml.
  1. Vatten uppvärmd till 80 grader.
  2. Häll hennaen i ett glas eller emaljerad behållare, täck med vätska, täcka med lock.
  3. Låt det brygga i 15 minuter.
  4. Applicera på våta lockar, linda huvudet med cellofan. Håll i 30 minuter, skölj sedan med kallt vatten.

  För förstärkning och mot förlust

  Masken som består av 3 ingredienser och alla dessa produkter hjälper till att stärka glödlampan, stimulerar tillväxten av nya krullar. Om håret är torrt rekommenderas det att endast applicera på rotzonen.

  • Färglös henna - påse
  • Castorolja - 2 msk. skedar
  • Äggula - 1 st.
  1. Vi tar några icke-metalliska rätter, häll henna i det och häll kokande vatten, under omrörning med en träsked
  2. Vi stör till en homogen massa, så att det inte finns några klumpar
  3. Lämna vår blandning i 20 minuter.
  4. Efter tillsats av ricinolja och äggula och blanda igen. Massan ska vara som tjock grädde.
  5. Applicera på torrt eller vått hår i en gnidningsrörelse
  6. Vi lägger på en polyetenlock, lindar oss med en handduk och håller i ca 40 minuter, varefter vi tvättar bort.

  Titta på video om den här masken här:

  Utjämningsmask

  Passar till strängar som är benägna att torka. Kommer att göra dem lydiga och smidiga, flyter, kommer att underlätta läggning. Den kan endast tillverkas från henna och kefir, men tillsatsen av eterisk olja kommer upprepade gånger att öka effekten och neutralisera den mjölkiga lukten.

  • Färglös henna - 50 gram.
  • Vatten - 100 ml.
  • Kefir - 100 ml.
  • Essentiell olja ylang-ylang - 5 droppar.
  1. Kefir värms till rumstemperatur, vatten - upp till 80 grader.
  2. Häll henna vatten, håll i 15 minuter, blanda.
  3. Lägg till kefir och eterisk olja, applicera på trådar. Top - cellofan och en handduk.
  4. Förvaras från 30 minuter till 2 timmar, tvätta av med varmt vatten.

  Mask för färgning av hår från henna och basma

  Basma används inte separat från henna, eftersom håret kan få en oönnskad grön nyans. Om du blandar den med färglös henna, kommer denna effekt inte att vara. I masken med Basma måste du lägga till omsorgsfulla ingredienser så att färgen inte torkar ut håret. Proportioner måste bestämmas baserat på önskad nyans.

  • Svart färg - 2 delar basma och 1 del av henna.
  • Mörk kastanj - lika stora proportioner.
  • Kastanj - 2 delar henna och 1 del basma.
  • Vatten - 250 ml.
  • Äggula - 1 st.
  • Mandelolja - 15 ml.
  1. Blanda henna och basma, häll kokande vatten. Rör, vänta 15 minuter.
  2. Tillsätt äggula och mandelolja, blanda.
  3. Applicera på torra trådar, linda med plast och en handduk.
  4. Förvaras från 30 minuter till 1 timme, tvätta av med varmt vatten.
  Resultatet av färgning. Rötter efter första tvätten

  Den återställande masken för att ge en ljus nyans

  På basis av kaffe kan du göra en aromatisk, närande hår enkel mask. Det kommer att accelerera deras tillväxt på grund av aktivering av hårsäckar. Rekommenderas för ägare av mörkt hår - kaffe ger en mjuk nyans och glans. För att behålla nyans gör 1 gång per vecka.

  • Färglös henna - 50 gram.
  • Malt kaffe - 50 gram.
  • Vatten - 200 ml.
  • Essentiell oljebalta - 4 droppar.
  1. Blanda Henna och kaffe, häll kokande vatten, lämna i 20 minuter.
  2. Lägg till eterisk olja och sätt omedelbart på tvättat hår, linda huvudcellofan och varma med en scarf eller handduk.
  3. För att hålla kvar en timme, tvätta av utan balsam.

  Nourishing mask

  Färglös henna har ingen negativ inverkan på torrt hår om du lägger till honung och ägg på den. En viktig egenskap hos denna mask är att den bara kan tvättas av med kallt vatten så att proteinet inte krullar och lätt tvättas ut ur håret.

  • Färglös henna - 100 gram.
  • Vatten - 150 ml
  • Honung - en matsked.
  • Ägg - 1 st.
  1. Koka Henna med kokande vatten, lämna i 30 minuter.
  2. Lägg till honung och slagen ägg. Applicera, linda huvudet i cellofan och värm med en handduk.
  3. Skölj med kallt vatten för att hålla 1-2 timmar.

  Fuktgivande mask för vilken typ av hår som helst

  Kockolja hjälper till med håravfall, fuktar och närmar dem. Kockolja i kombination med henna kommer att ersätta alla dyra kosmetiska produkter. Receptet är så enkelt som möjligt, men mycket effektivt.

  • Färglös henna - 100 gram.
  • Vatten - 100 ml.
  • Kockolja - 15 ml.
  1. Häll henna kokande vatten.
  2. Lägg omedelbart kardolja, blanda och kyla.
  3. Applicera på våtvättade krullar i 1,5 timmar. För att förhindra att masken flyter ska huvudet vikas in i cellofan.
  4. Tvätta av med vatten. Använd om nödvändigt shampoo.

  Mask för skadat hår

  Olivolja har förmågan att återställa, det är i nästan vilket kök som helst. Avokados är rika på värdefulla vitaminer och är en vanlig ingrediens i skadliga hårmaskor.

  • Färglös henna - 100 gram.
  • Strained nätdekok - 100 ml.
  • Avokado - 1 st.
  • Olivolja - 10 ml.
  1. Häll henna med varmt avkok av nässla, blöt i 20 minuter.
  2. Skala avokadoerna, ta bort benet. Använd mashed massa genom att använda en mixer eller gaffel.
  3. Tillsätt till hennaolivolja och mosad avokado, mixa.
  4. Du kan hålla denna mask i upp till 2 timmar. Skölj sedan med varmt vatten.

  En annan med olivolja:  Nästa Artikel
  Henna hårmaskor: 16 recept för alla tillfällen