Castorolja hårmask: 15 recept och TOP-10 varumärken


En av de mest budgetiva och effektiva kosmetika är en mask för hår med ricinolja. Det rekommenderas att använda trichologer vid behandling av olika sjukdomar i hårbotten. Den är lämplig för regelbunden vård. Det viktigaste är att kunna applicera det korrekt, eftersom vissa ögonblick av behandling med en mask kräver särskild uppmärksamhet.

Användbara egenskaper

Varje hårmask av castorca är ett komplett terapeutiskt komplex. Tack vare fettsyror och vitaminer löser det nästan alla problem:

 • fuktar, förhindrar förångning av fukt från cellerna (på grund av stearinsyra och linolsyra);
 • skyddar mot negativa yttre faktorer (ultravioletta, låga och höga temperaturer, skadliga ämnen och rök);
 • återställer skört, splittring, tunnat hår (tack vare stearin och retinol);
 • gör dem mjuka och lätta, starka och friska (tokoferol har en föryngrande effekt);
 • accelererar deras tillväxt (ricinolsyra, som är den vanligaste i ricinolja), har irriterande egenskaper;
 • förbättrar subkutan metabolism (oljesyra har denna egenskap);
 • Det har antibakteriella och antifungala effekter, därför förordar trichologer ofta castorca för behandling av torr seborré;
 • stärker rötterna, så det används ofta för håravfall av olika intensitet och etiologi.

Effektiviteten hos masker från ricinolja beror på det faktum att näringsämnen snabbt och enkelt tränger in djupt i cellerna och blodet och är aktivt involverade i biokemiska processer som omvandlar hår. Detta är möjligt genom palmitinsyra, som utför transportfunktionen.

Varning! Castormaskar är kontraindicerade för ägare av fet hårtyper och för individuell intolerans mot ricinolja (det är det starkaste allergenet).

Märkesklassificering

Hemmagjorda castormaskar har flera nackdelar:

 • obehaglig lukt;
 • hög grad av allergi
 • för oljig konsistens, på grund av vilken blandningen är svår att tvätta av håret och lämnar dem med fet film.

På grund av det, inte alla älskar att förbereda sådana masker med egna händer och köpa märkesvaror. De luktar bra, tack vare olika dofter och smaker. Passera speciella tester som minimerar risken för allergier. Och tvättas av mycket lättare, som utspätt med andra, mindre feta ingredienser.

Men kom ihåg att de kommer att kosta mycket mer, och i deras sammansättning måste vara närvarande konserveringsmedel, färgämnen och andra kemikalier.

 1. För basal volym och glans. Serie Albert Heinke. Egomania (Israel). $ 16,6 för 250 ml.
 2. Intensiv näring Hot Oil Treatment - intensiv grädde mask. Honung, ricinolja och ägg. Dabur Vatika (Egypten). $ 10,1 för 500 ml.
 3. Сaptivating Oudh är en aktivator av tillväxt på grundval av etrar av Udaz-trädet. Ecocraft (Ryssland). $ 6,3 för 150 ml.
 4. Castorolja och mandlar - fastande outplånlig grädde mask för svag, utsatt för håravfall. Botanic Therapy Series. Garnier (Frankrike). $ 6 för 250 ml.
 5. Med ricinolja och honung för reparation av djupa skador. Apoteksföreskrifter (Ryssland). $ 4,5 för 250 ml.
 6. Oil. Kosmeya (Ryssland). $ 3,8 för 150 ml.
 7. Trippelstyrka - balsammaske mot förlust med kardborre-, ricinus- och rosmarinoljor. Hemläkare (Ryssland). $ 3,4 för 500 ml.
 8. Cream castor mask-bad mot förlust. Power of Nature-serien. Bielita (Vitryssland). $ 1,8 för 200 ml.
 9. Mot mjäll med björkknoppar och ricinolja. Green Pharmacy (Ryssland). $ 1,8 för 200 ml.
 10. Senap med ricinolja och honung för att stärka och aktivera tillväxten. Folkrecept (Ryssland). $ 0,6 för 30 ml.

Obs. Som en del av märkesmaskerna, som vanligtvis skrivs på engelska, letar du efter Castor Oil. Ju högre andra komponenter det blir desto mer finns det i verktyget. Om det är närmare slutet, är det försumbar och den första fiolen spelas av andra ämnen som står före den.

Regler för ansökan

Många tror att matlagningsmaskor från ricinolja i hemmet inte är en process som motiverar resultaten. Och allt blir smutsigt och känslan av greasiness runt - på händer, på kläder, på huvudet, i ansiktet etc., och inte alla tycker om lukten. Faktum är att alla dessa obehagliga stunder lätt kan undvikas om du vet ett litet knep. De som har behärskat de grundläggande reglerna för ricinoljebehandling är osannolikt att handla detta verktyg för något annat.

utbildning

Rusa inte om att omedelbart blanda ricinolja med övriga ingredienser som anges i masken. Först bör det upphettas i en separat behållare i ett ång- eller vattenbad till ca 45 ° C. Om kompositionen innehåller ägg, estrar eller ampuller av vitaminer, sänk temperaturen till 35 ° C.

Andra vätskor som nämns i receptet värms också på samma sätt (kefir, honung, kosmetiska och vegetabiliska oljor), förutom alkoholhaltiga (konjak, vodka). Fasta produkter (grönsaker, frukter, gröna) skärs och avbryts i en mixer. Därefter blandas alla komponenter manuellt med varandra.

Var medveten om att Castorca inte kombinerar med silikon och kollagen, som är närvarande i många schampon. Därför, när du tvättar, se till att de inte finns i ditt fordon. Annars bildar ett oljigt barriär på huvudet, håret kommer att se fettigt och orenat, och hela intrycket av masken kommer att förstöras hopplöst. Det är av denna anledning att så många negativa recensioner om det.

Castor masker används bäst för att rengöra (förtvättat) och noggrant torkat hår.

Tänk på den lugnande effekten av Castorca. Det lämnar oljiga märken på alla vävnader som den kommer i kontakt med. Det blir omöjligt att torka bort dem senare. Därför behöver du gamla saker som du inte längre behöver och som du då kan använda flera gånger för specifika kosmetiska procedurer: en badrock och en halsduk för isolering.

Kontrollera om din hud är allergisk mot castorca. Smörj handleden / innerarmbågen / området bakom örat med det, tvätta det efter 15 minuter och titta på känslorna. Brännande, klåda, rodnad indikerar att hårvården måste hitta ett annat verktyg.

infliction

Castorca har den huvudsakliga effekten på rötterna och hårbotten. Masken gnids antingen med fingrar eller med en mjuk borstborst i delarna. Om det behövs kan det fördelas över hela längden, men endast om det är nödvändigt att reparera skadan. Du kan göra det med dina palmer. Om oljan rullar på bollar i dina händer, fuktar dem med vatten. Spaltiga ändar sänks direkt i blandningen och håller den i ungefär en minut. Sedan vred och knuffade med resten av håret på kronan.

Castorolja, som alla oljor, gillar en uppvärmningseffekt. Därför bör ett duschlock, en terryhandduk - allt detta lagras på huvudet.

Åtgärdstiden kan vara helt annorlunda - från 10 minuter (om receptet innehåller aggressiva irriterande ingredienser som peppar, senap, kanel, alkoholhaltiga vätskor) till 8 timmar (om oljan är ren eller med kefir).

sköljning

Hemmagjord hårmask baserad på ricinolja är svår att tvätta av. Detta bör ske i steg.

I den första tvätten, dra dina händer i varmt vatten, applicera en liten mängd schampo på dina handflator, skum allt tillsammans med en mask på huvudet. Om det inte fungerar, lägg till lite mer vatten.

Andra gången shampoo tas mer, och det appliceras på det våta huvudet.

Se till att ingen olja finns kvar på huvudet. Om du är osäker, upprepa tvätten igen. Och först efter det, skölj håret med varmt vatten. Du kan lägga till ett avkok av medicinska växter eller eteriska oljor (de kommer att ge en trevlig arom och ta bort lukten av castorca).

nyanser

Gör sådana masker 2 gånger i veckan, om håret faller ut starkt, växer inte alls, mjäll torterad, och en gång i 10 dagar - för förebyggande.

Varaktigheten av behandlingstiden beror också på svårighetsgraden av problemet. Om allt är dåligt och försummat, kommer det att ta minst 15 procedurer. För profylaktiska ändamål kommer 10 att räcka.

En liten hemlighet. Om ricinolja är för svårt att tvätta, försök med att använda fet hårschampo för första gången, även om håret är torrt. Men bara i en liten mängd.

Hemlagade recept

När du väljer ett recept, överväga din hårtyp; Det problem du vill lösa med hjälp av en ricinmask Ingredienserna som ingår i dess sammansättning (så att de alltid står till hands, eftersom det kommer att ta en hel kurs).

För att stärka rötterna i förlustperioden användes nästa recept. Slå upp till skummaterialet 2 kycklingägg. Blanda med 50 ml varm castorca. Gnid i rötterna i 1-1,5 timmar. Om en fuktgivande effekt behövs, ska 2 hela ägg ersättas med 3 äggulor, utan proteiner.

Blanda 50 ml castorca, 2 äggulor, 20 ml varm glycerin. Det visar sig vara en utmärkt fuktgivande mask med en helande effekt - återställer splittrade ändar och olika skador.

Recept nummer 1. 50 g naturlig honung och 100 ml ricinolja i olika behållare bör värmas i ett vattenbad. Blanda upp det.

Recept nummer 2. Blanda 50 g smält honung, 1 äggula och ricinolja (70-80 ml).

Båda maskerna är närande, fuktgivande och förbättrar hårets utseende, som efter dem blir mjuka och lätta.

Värm 200 ml nonfat kefir och 50 ml castorca i olika behållare i ett vattenbad. Blanda upp det. Applicera som en tillväxtpromotor. Du kan lämna för natten.

Alla vet hur effektiva senapsmask är (vi skrev redan om detta). Tack vare henne kan hårväxten vara upp till 1 cm per vecka. På grund av dess aggressiva åtgärder kan inte alla dra nytta av det. Men det kan alltid mjukas med olja. Först bryts senapspulver med varmt vatten (för 20 g - ca 60 ml). Blandad till ett krämigt tillstånd. Därefter tillsätt 50 ml varm castorca.

Blanda 100 ml ricinolja och cognac (det är bättre att använda tappesorter Hennessy, Augier, Bisquit, Camus). Masken har en terapeutisk effekt: hanterar seboré och mjäll, svampsjukdomar i hårbotten. Ägare av torrt hår och delade ändar bör vara försiktiga: den alkoholhaltiga komponenten har torkegenskaper. Om du fortfarande behöver denna speciella mask, lägg till ett par äggulor och lite honung för att förbättra den fuktgivande effekten.

 • Kockolja

Blanda oljor i lika stora proportioner. Använd för att stärka rötterna under våren och hösten för att förebygga säsongsförluster. Du kan lämna för natten.

Blanda 50 ml vodka, ricinolja, nypressad citronsaft, späd inte ut med vatten. Masken är kontraindicerad i torrt hårtyp och delade ändar. Normaliserar arbetet med de subkutana körtlarna, hjälper till att klara av fet seborré, lindra mjäll. Åtgärdstid - inte mer än en halvtimme.

Om håret är skadat av misslyckad färgning, hairstyling, ett annat frisörförfarande, är för torrt och kräver ytterligare fuktgivande, kommer denna mask att vara ett perfekt botemedel. Det är dock kontraindicerat för ägarna av fetttypen, eftersom det kommer att bidra till snabb förorening och öka utsöndringen av subkutant fett. Först måste du förbereda en 20% dimexidlösning. För detta hälls 20 ml av läkemedelsberedningen långsamt i 100 ml vatten vid rumstemperatur och blandas noggrant. Sedan tillsätts 60 ml varm castorca.

Fuktar ren gasbindning med den beredda lösningen. Vrid ut så att det inte droppar. Håret sitter fast. Sätt gasbind på huvudet. Ovanifrån - en cellofanpaket, och sedan är hela denna design fixad med en scarf från naturtyg. Skölj efter en halvtimme med varmt vatten med en liten mängd schampo.

Andra masker baserade på Dimexidum se länken.

 • Peppartinktur

Alternativet till senapsmask är att påskynda hårväxten inte mindre effektivt. Peppartinktur kan köpas på apoteket redan i färdig form, och du kan förbereda det hemma med egna händer. Använd gummihandskar och skyddsglasögon. Ta bort från pudden av röda varma pepparfrön och stammen. Skär i godtyckliga bitar. Mala i en kaffekvarn eller murbruk. Häll 100 ml vodka, lämna i 3 veckor i en korkad flaska mörkt glas.

Efter 21 dagar filtreras tinkturen och förvaras i kylskåpet.

För att förbereda en mask som accelererar hårväxten, blanda castorca och tinktur i lika stora proportioner. Applicera endast på hårbotten i högst 15 minuter.

De nedre löv av aloe skära, skölja, lägg i kylskåp i 2 veckor för att syntetisera de nödvändiga biologiskt aktiva substanserna. Därefter kan de antingen slipa (skära och punda i en mortel), eller pressa saften ut ur dem. På 20 ml medicinska råvaror - 60-70 ml varm castorca. Ansök om en halvtimme. Ett bra sätt att bli av med mjäll, stärka rötterna, öka tillväxten.

På vintern och våren är det rekommenderat att göra en kurs med vitaminmasker för att förebygga säsongsutfall och brist på fördelaktiga ämnen. För att göra detta blandas 50 ml varm castorca antingen med oljekoferol och retinolacetat (pressa ut 2 kapslar) eller med 1 ampull nikotinsyra, pyridoxin eller cyanokobalamin. Gnidde in i rötterna, fördelade över hela längden. Vänster i en och en halv timme.

Blanda 50 ml castorca, 75 g hackad, frisk grön persilja, 100 ml persilja rotdekokning. Gnid in i rötterna under säsongsfall. Utmärkt befästning av glödlampor på bara en månad. Åtgärdstid - från 20 minuter till 2 timmar.

 • Med citronsaft

Blanda 40 ml olivolja och ricinolja, 50 ml citronsaft som inte späds ut med vatten. Åtgärdstiden är en halvtimme. Användbar för dem som snabbt oljigt hår.

 • multikomponent

Ett annat alternativ till senap och peppar masker. För väl aktiverar tillväxten. Förbered först infusionen av kones horsetail. 50 g råvaror häll ett glas kokande vatten, lämna i en halvtimme, filtrera. Den resulterande läkemedelsvätskan häller 30 g jäst (det är bättre att ta levande). Lämna en kvarts timme till jäsning. Blanda, tillsätt 20 ml aloe (juice eller hackad massa), 1 äggula, 30 ml brandy och varm ricinolja. Applicera på hårbotten. Tvätta av efter ungefär en timme.

Castorolja är ett billigt men effektivt medel baserat på vilket du kan göra en utmärkt hårmask hemma. Det kommer inte bara att ha en kosmetisk, men också en helande effekt. Skador på skador, 100% skydd mot aggressiva faktorer och mjäll och seborré är garanterade.

Castorolja för ansiktet

Castorolja är en naturlig kosmetika som kan ge huden en hälsosam och vacker look, återställa friskhet och bli av med små rynkor. Det är en tillgänglig "hemlig" ingrediens i många krämer och lotioner som har en utjämningseffekt. Castorolja - vägen till skönhet och ungdom!

När använder du ricinolja för ansiktet?

Det används som ett närande, mjukgörande och fuktgivande medel. Olja hanterar perfekt sådana hudfel som: grovhet, grovhet, skalning, förlust av elasticitet och jämn rynkor! Dessutom har ricinolja utmärkt lugnande och mjukgörande egenskaper, så det är lämpligt även för känslig hud.

Viktigt: i sällsynta fall kan ricinolja orsaka allergiska reaktioner, så om du har irritation eller obehag, passar det inte dig.

Utmärkt ricinolja och för att bekämpa rynkor, särskilt inte så djupt. Därför används den inte bara för näring, men också för att utjämna små rynkor i ansiktet och runt ögonen.

Inte mindre effektiv ricinolja att ta hand om ögonfransar och ögonbryn. Det bidrar till deras förtjockning, ögonbryn och ögonfransar blir tjockare, deras volym ökar. I allmänhet förhindrar ricinolja håravfall, stärker hår, förhindrar deras bräcklighet och torrhet. Dessutom kan ricinolja användas för att lätta ansiktets hud. Inklusive åldersfläckar och fräknar. I vissa fall hjälper det till och med att bli av med vårtor, papillom eller tillväxt på huden.

Regler för användning av masker baserade på ricinolja

Applicera masken endast på rengjort ansikte!

Det är absolut nödvändigt att innan du använder oljan är det nödvändigt att värma upp lite, vilket kommer att bidra till att det blir lättare att komma in i huden. Du kan göra detta med ett vattenbad, och du kan förvärma en matsked och häll sedan olja in i den.

Håll masken på ansiktet med tillsatsen av ricinolja kan inte vara längre än tjugo minuter, är fylld med utseendet på en allergisk reaktion.

Det är nödvändigt att tvätta kompositionen från ansiktet med varmt vatten, varefter huden ska torkas med en kosmetisk servett doppad i grönt te eller kamillebuljong.

Castor ansiktsmasker

Rynkorolja med rynkor

Blanda ricinolja i lika stor utsträckning som en av oljorna: havtorn, oliv eller persika. Värm i ett vattenbad och kör rynkor med fingertopparna. Att göra dagligen, 2 gånger om dagen under månaden. Break - 2 veckor.

Mot fräknar

Om du vill lätta fräknar och åldersfläckar smörjer du dem med ren ricinolja (eller en jämn blandning av ricinus och havtornsolja) flera gånger om dagen.

Mask för torr, blekande hud med fina rynkor

Koka 2 msk havregryn i mjölk, tillsätt 2 teskedar av lite värmd naturlig honung och 2 tsk ricinolja, blanda noggrant och applicera med ett tjockt lager på huden i 20 minuter.

Att utföra en sådan mask bör vara två gånger i veckan, det hjälper till att mjuka ut fina rynkor och ta bort torr hud. Denna mask är inte lämplig för personer som är allergiska mot honung.

För torr, blekande hud

 • gör en jämn potatismos av en stor potatis;
 • lägg till två teskedar varm ricinolja;
 • Häll en matsked av förvärmd hemlagad mjölk i blandningen;
 • Blanda alla ingredienser med rå äggula
 • Applicera masken på ansikte och nacke medan den fortfarande är varm;
 • lämna en kvart i timmen;
 • skölj med kallt rinnande vatten.

Universell mask för vilken hudtyp som helst

Den här enkla masken hjälper dig att hålla din hud alltid fräsch och strålande. En matsked ricinolja är lätt piskad med en gaffel med färsk äggula, sedan appliceras blandningen på ansiktet. Skölj ansiktet med varmt vatten efter 30 minuter.

Mask av hallon och ricinolja

Du måste mala hallon för att göra en matsked fruktgrus och tillsätt en tesked castorca. Denna mask toner huden väl.

tips

Enkla tips

Ren ricinolja är användbar för att behandla vårtor, hudtillväxt, du borde bara gnugga den varje dag tills problemet försvinner.

På kvällen före sänggåendet är varm ricinolja applicerad på huden med en bomullsplatta en likvärdig ersättning för din nattkräm! Det är också ett paradis för rynkor runt ögonen: det räcker att driva några droppar av denna olja i ögonlockens hud.

Kosmetologens råd

Ägare av fet hud, hemlagad kosmetika med ricinolja är indicerad för användning högst flera gånger i månaden - annars är sannolikheten för överdriven aktivering av de subkutana talgkörtlarna hög, vilket resulterar i fet skinn och akne i ansiktet.

Användbara egenskaper för ricinolja

Pimples and wrinkles recede före castorolja

Används ricinolja för ansiktet för att ta bort rynkor och akne, vilket gör huden samtidigt naturligt slät, recensionerna på denna produkt orsakar glädje.

Castorolja i ansiktsvård kan lösa följande problem:

☀ Ger pålitlig hydrering genom epitelets djup;

☀ Ger näring av hudceller med alla nödvändiga näringsämnen och makro- och mikromineraler;

☀ Accelererar regenerering av hudceller;

Stimulerar produktionen av naturligt hudkollagen

☀ Förhindrar pigment neoplasmer - melanin fläckar;

☀ Undertrycker tillväxten och utvecklingen av patogena mikroorganismer på huden och som ett resultat bidrar till att bekämpa olika inflammationer;

☀ Avlastar symptom på hudirritation;

☀ Avlastar en allergisk reaktion på huden;

Användningen av ricinolja för ansiktet i ett så stort antal problem med hudproblemen som det löser beror på det faktum att denna olja är mättad med en unik komposition där alla ingredienser som är nödvändiga för huden, fettsyror, fettlösliga vitaminer A, D och alla nödvändiga biologiskt aktiva substanser utan vilka huden inte känns bekväm nog och helt enkelt inte kan vara hälsosam.

Castorolja för hårväxt: recept och tips

Med all sin effektivitet kan moderna hårkosmetika inte konkurrera med tidtestade skönhetsprodukter. Så om en flaska god gammal castorca ligger i din garderob, ligger det dags att använda den för din skönhet.

Att vara eller inte vara kosmetika från castorca?

Castorolja är en viskös, grumlig, gulaktig vätska som har en märklig lukt. Denna doft, skrämmande de flesta kvinnor borta, är väldigt enkel. Det räcker att värma produkten i ett vattenbad, och efter att ha applicerats på trådarna, sätta på huvudet med en handduk.

Castorolja innehåller en massa fördelaktiga komponenter, inklusive många fettsyror - linolsyra, ricin, oljesyra, stearinsyra, palmitinsyra och oljesyra. Våra mormor brukade fortfarande använda ricinolja för hår, och de visste noga mycket om hår. Vad är det här verktyget de sålunda förtjänar?

 • Castorolja har en organisk natur, så det kan inte föranleda allergier.
 • Det ingår i receptet på många olika hemmasker. Men i solo prestanda fungerar det vackert;
 • De aktiva komponenterna i castorca, som faller djupt in i follikeln, bidrar till den aktiva bildningen av keratin, vilket stärker strukturen hos strängarna, limmar skalorna och accelererar deras tillväxt.
 • Mycket stark fuktgivande effekt gör ricinolja en idealisk botemedel mot mjäll och fläckar.
 • Oljorna ger strängarna jämnhet och silkighet. De sparar hår från brittleness, torrhet och skada.
 • Regelbunden applicering av olja på strängarna garanterar deras pump, densitet och volym;
 • Flickor, ofta tillgriper färgning, markering och kemisk perm, kan helt enkelt inte göra utan masker från Castorca, vilket kommer att förbättra sitt utseende.

Vill du göra dessa ord till en verklighet? Använd ricinolja en eller två gånger i veckan i en månad eller två.

Hemligheter om användningen av ren castorca

Detta verktyg kan tillämpas på strängar ospädd. I det här fallet hålls det från 15 minuter till en timme. Denna metod är lämplig för både terapeutiska och profylaktiska ändamål. Om du vill kan du berika det med ett par droppar essentiell olja. Om ricinoljan är mycket tjock, torka den med mer flytande olja - från druvfrö, solros eller olivolja. De hjälper till att neutralisera den obehagliga lukten.

Castoroljebaserade masker

Att stimulera tillväxten

Använd ricinolja för hårväxt, försök med detta recept.

 • Castor - 1 del;
 • Tinktur av rödpeppar (kan ersättas med alkohol eller vodka med peppar) - 1 del.

Hur man gör en mask:

 1. Blanda tinktur eller vodka med ricinolja.
 2. Vi gnuggar blandningen i hårbotten och gömmer den under en handduk i 2 timmar.
 3. Upprepa två gånger i veckan.

Firming mask

 • Honung - 10 g;
 • Äggula - 1 st.
 • Citronsaft - 10 g;
 • Castorca - 30 g

Hur man gör en mask:

 1. Vi kombinerar alla ingredienser.
 2. Smörj hårmask.
 3. Tvätta av det på en halvtimme.

Mask för fett typ

 1. Värm lite kefir.
 2. Häll castorolja in i den.
 3. Applicera kompositionen på håret.
 4. Tvätta av efter en timme.
 • Calendula tincture - 1 del;
 • Castor - 1 del.

Hur man gör en mask:

 1. Kombinera tinktur med olja.
 2. Vi gnuggar masken i rotzonen.
 3. Lämna i 20 minuter och skölj håret med vatten.
 • Castorolja - 1 msk. sked;
 • Juice från halv citron;
 • Olivolja - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Kram juice från citron.
 2. Vi kombinerar den med olja och ricinolja.
 3. Vi smörjer håret i en timme.
 • Lökjuice - 1 del;
 • Castor - 1 del;
 • Aloe gruel - 1 del.
 1. Kram saften från löken.
 2. Grind aloe.
 3. Blanda båda komponenterna och lägg till Castorca.
 4. Applicera exakt i en timme.
 • Castorolja - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.
 • Cognac - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Kombinera äggula med smör och brandy.
 2. Vi mättar trådarna med en blandning.
 3. Tvätta av efter 2 timmar.
 • Mineralvatten - 0,5 liter;
 • Castorolja - 10 ml;
 • Äter av ylang-ylang - 3 droppar.

Hur man gör en spray:

 1. Vi lägger till eter och ricinolja i mineralvattnet.
 2. Häll blandningen i en sprayflaska.
 3. Spraya på håret en gång om dagen.

Detta är en utmärkt metod för att stimulera blodcirkulationen i det subkutana skiktet. För massagen behöver du blanda 30 g ricinolja med samma mängd lavendelolja och ett par droppar av vilken eter som helst. Applicera denna produkt på huden och utför en ljusmassage.

Genom att kombinera ricinolja med mandelolja i lika stora mängder får du ett unikt läkemedel för delade ändar. Värm blandningen i ett vattenbad och smörj ändarna i 15 minuter. Utför proceduren du behöver 30 minuter innan du tvättar håret.

Ett annat recept:

Hur tvättar man ricinolja från håret?

Ricinolsyra, som ingår i ricinolja, är nästan olöslig i vatten och svarar inte väl på tvättmedel. Det är därför det är extremt svårt, men inte omöjligt, att tvätta av en sådan mask från håret. Våra rekommendationer hjälper dig att lösa problemet.

 • Tips 1. Lägg till lite rosmarin eller druvolja före masken på masken.
 • Tips 2. Ett alternativ till dessa oljor kommer att vara äggula.
 • Tips 3. Tvätta av masken med varmt vatten, ta en kort paus och tvätta huvudet flera gånger med ett schampo för hår med hög fetthalt. Vid slutet av proceduren skölj strängarna med kallt vatten så att skalorna stänger.

Applicera ricinolja på hår regelbundet och enligt alla regler, kommer du att uppnå bra resultat. Gör masker enligt våra recept - låta dig vara vacker.

Castor hår masker. Hur man gör masker för hårricinolja.

Vad är användningen av ricinolja för hår

Castorolja (ricinolja) är en viskös lätt vätska med en liten specifik lukt. Den innehåller värdefulla fettsyror som används i kosmetologi - linolsyra, palmitinsyra, oljesyra och ricinolsyra, som ingår i ansiktscremer och hårvårdsprodukter. Om dess magiska effekter på håret var det känt för skönheten i det antika Egypten. De hällde "sparkar" på håret, vilket gjorde dem starkare, tjockare och skinnigare. "Kiki" - det här är vad egyptisk olja kallades i Egypten.

När den appliceras absorberas den i hårbotten och håret, utan att bilda en fet film. Under exponeringen av masken tränger oljan in i hårfollikeln, fyller den med näringsämnen och absorberas i hårets struktur, limar samman vågar, från vilka krullarna blir släta och starka. Castorolja är effektiv för att bekämpa brittleness, matthet, håravfall. Det eliminerar mjäll, läker hårbotten från överdriven torrhet eller fettighet. Ge inte upp hjulmaskar om du inte gillar lukten av olja. För en mer behaglig doft, tillsätt blandningen 2-3 droppar av några eteriska oljor - tall, grapefrukt, rosa, lavendel, etc.

Castor masker: indikationer och rekommendationer för användning

Om dina krullar utsätts för daglig utsättning för en varm hårtork, strykning, blekmedel eller dö i månadsvis, bör masker göras varje vecka i syfte att förebygga så att ditt hår inte tunnas eller skadas. I det här fallet är det inte nödvändigt att göra komplexa masker, det är tillräckligt att applicera förvärmd ricinolja, som köps i ett apotek. Varaktigheten av det förebyggande förfarandet är 40-60 minuter.

Om det finns problem med håret - de började falla ut, dimma, bryta, mjäll uppträdde, klåda - en mer intensiv effekt krävs. Ytterligare ingredienser introduceras i mask-kefir, alkohol, ört-tinkturer, vitaminer, medicinska växter etc. Varaktigheten av sådana masker är flera timmar - från två till åtta (kvar över natten), numret är två procedurer per vecka.

Hår med en överlagd komposition täckt med polyeten och insvept med en handduk. Tvätta av masken med vanligt schampo. Olja tvättas inte alltid från första eller andra gången, därför bör tvål upprepas. Hårets utseende förbättras redan efter första masken, medan problemet elimineras radikalt med regelbunden exponering i en till två till tre månader. Speciellt när det gäller håravfall. För masker används endast naturliga ingredienser - om honung, då naturlig, om mjölk eller gräddfil, sedan rustik, från marknaden. Ägg är också önskvärda att använda hemma.

Castor masker kan omvandla inte bara problematiskt hår, men också ögonfransar. För att göra detta borde de borsta varje kväll med en pensel doppad i ricinolja. Borstens roll kan utföra en borste från använt mascara, som måste tvättas ordentligt.

Castor mask för torrt hår

1. För mjäll. Oliver, ricinolja och schampo (alla komponenter 1 msk) blanda, gnid in i rötterna. Sprid den återstående blandningen genom håret. Håll en timme.

2. Att stärka och vitalisera håret. Blanda en del av oljeledaren, oliv och burk (brukar ta matsked). Tillsätt tio droppar vitamin A, vars oljelösning säljs i ett apotek. Smörj hårbotten genom att massera den i ca fem minuter. Den återstående oljeblandningen för att smörja håret, fördela längden. Om möjligt, behåll masken hela natten.

3. För försvagat och skadat hår. Ta en stor sked ricinolja och naturlig honung, lägg till två äggulor, blanda. Gnid in i rötterna, massage. Applicera rester av masken i håret, håll i minst 2 timmar.

4. Återställ mask. Nypressad juice av en citron blandad med 4 stora skedar ricinolja. Blandningen appliceras på håret i 40 minuter. Regelbunden användning - en gång var tionde dag. Masken återställer hårstrukturen.

Castor masker för fet hår

1. För mjäll. Blanda lika delar av kalendeltinkturen (säljs i apotek) och ricinolja. Gnid i huden och hårrötterna. Tvätta håret med schampo efter 40 minuter. Tinktur av kalendula hjälper till att lindra klåda och inflammation.

2. För att stärka rötterna. Blanda en halv kopp varm kefir med en stor sked ricinolja. En del av masken ska gnidas in i rötterna med massörrörelser. Den återstående delen är att smörja håret. Håll minst en timme. Kefir hjälper till att normalisera arbetet med talgkörtlarna, tillsammans med ricinolja - läker håret själv och ger det glans.

3. För hårväxt. Pund en tesked flytande honung med äggula, lägg till en stor sked ricinolja, citronsaft och peppartinktur. De köper tinkturen på apoteket eller gör det själva: i ett glas vodka insisterar de i 10 dagar två tricks av röd het peppar. Mask håller en timme.

Castor mask för normalt hår

1. För mjäll. Ta en liten sked vinäger (6%) och glycerin, tillsätt 2 stora skedar ricinolja och äggula. Ingredienser blandar och gnider i rötterna med lätta rörelser, massage i fem minuter. Lämna i 2 timmar på håret. Masken bekämpar mjäll och närmar sig hårbotten.

2. Den här masken hjälper till att sluta håravfall. Det är nödvändigt att ta i lika delar alkohol (vodka) och ricinolja, blanda dem ordentligt, gnid in i rötterna. Effekten av masken förstärks av den långvariga exponeringen av blandningen på huden. Därför är det lämpligt att lämna henne över natten. Om omständigheterna inte tillåter det, behåll minst två timmar.

3. För tjockt hår. Masken hjälper till att aktivera vilande hårlökar och stimulera hårväxten från folliklarna. Förutom ricinolja behöver aloejuice och lök. För att få saften, tvätta det köttiga aloebladet och, efter att ha tagit bort skarpa taggar, hugger du fint. Vik de smullade bitarna i gasväv och pressa saften. Hans mask behöver bara en matsked. Juice från lök pressar på liknande sätt, bara löken krossas på en fin rivare eller mixer i mush. Kombinera aloejuice och två stora skedar med ricinolja och lökjuice. Gnid in i rötterna. Lämna minst två timmar.

Castor oil hårmaskar - fördelar, recept, hemanvändningsregler

Biverkningar av miljöfaktorer, väderförhållanden och inte alltid användbara kosmetiska procedurer påverkar håret hårdt och testar deras resistans. Hemmagjorda masker med ricinolja fungerar som ett oumbärligt verktyg i hårvård för att behålla sin skönhet, styrka och hälsa.

Fördelarna med ricinolja för hår

Castorolja är allmänt tillgänglig, så det är lätt att använda hemma.

Produkten har många fördelaktiga egenskaper för hår:

 • limar hårvågar, stärker strukturen (brittleness försvinner);
 • främjar tillväxt
 • gör håret glänsande och tar bort slöhet
 • närmar sig follikeln, vilket leder till vitaminer och spårämnen.

Du kan applicera det utan tillsatser eller som en del av masker, kompletterande med andra ingredienser.

Kontra

Använd inte ricinolja i närvaro av utslag, allergier eller sår i hårbotten.

Arbetsordningens regler

Effekten av ricinolja beror på hur den används. Vid användning av ricinolja utan tillsatser observeras allergiska reaktioner sällan.

rekommendationer:

 • Tvätta inte håret innan du utför proceduren.
 • För större effektivitet, värm oljan något före användning.
 • Användningen av film kommer att förbättra effekten.
 • Effektiviteten kommer också att öka om du gör en huvudmassage före proceduren.
 • Det ska sprida oljan jämnt över hela längden av håret.
 • Vid tvättning av oljan rekommenderas det att inte våta håret innan du applicerar shampoo. Skölj håret ska vara 2-3 gånger för att helt tvätta oljan.
 • Det rekommenderas inte att använda en hårtork efter proceduren.
 • Om håret kvarstår fet efter flera tvål betyder det att ricinolja inte rekommenderas för användning i ren form i det här fallet. För sådant hår bör du kombinera ingredienserna, välja lämplig komposition.
 • Masker med ricinolja och olika tillsatser hemma används för alla typer av hår.

Masker med ricinolja för hår

Vitamin E Firming Mask

Denna mask ger näring till hårsäckarna, stärker locken och ger dem glans, gör håret starkt och elastiskt.
Mask för svagt hår: Blanda uppvärmda oljor (kardborrefrön och ricinolja, 16 ml vardera), tillsätt 5 ml vitamin E, A och 3-4 droppar Dimexid. Kompositionen fördelas över hela hårets längd och lämnar under en plastlock i 1 timme. Förfarandet utförs var 7: e dag.

Mask för hårväxt med ett ägg

Till den uppvärmda oljan måste du tillsätta 2 kycklingäggor, slipa till slät. Att gnugga strukturen i hårrötter och att distribuera till tips. Blandningen absorberas i håret, vilket kommer att bidra till deras aktiva tillväxt. Håll håret på kompositionen du behöver minst 1 timme. Större effektivitet har en mask för att aktivera tillväxt med honung, men det har en liten ljuseffekt.

Med kefir för torrt hår

Förbered sammansättningen av 15 ml uppvärmd olja, äggula och 20 ml jäst mjölkprodukt med en fetthalt av högst 2,5%. Efter applicering, linda filmen, håll i en timme.

Med citron för fettigt hår

Blanda i lika stora proportioner vodka, varm olja och citronsaft. Håll på håret 40-60 minuter.

Med brandy att skina

Blanda olja och brandy i ett förhållande 1: 1 och applicera på hår i 30-50 minuter. En mer effektiv mask som påverkar lusten och tillväxthastigheten har samma sammansättning, bara med tillsatsen av 1 äggula.

Med olivolja mot splittrade ändar

Lika mängden uppvärmda oljor (olivolja och ricinolja) ska hållas på huvudet under filmen i 1 timme.

Med jäst och lök mot förlust

Torka 8 gram torr jäst i varmt vatten, tillsätt samma lökjuice och ricinolja. Gnid kompositionen i rötterna och håll en timme under locket.

Kockolja

Burdock (burdock) och ricinolja - två "magiska" betyder att det påverkar hårväxten och volymen.

Hemma är det lätt att göra en regenererande hårmask från en blandning av ricinus och burdockolja med tillsats av A-vitamin

Förhållandet mellan dessa oljor i masker för hår i hemmet:

 • 1: 1 - Återställ skadat hår, ge elasticitet mot spröda lockar, rotenas volymer.
 • 2: 1 - burdock och ricinolja i sådant förhållande och i uppvärmt tillstånd kommer lätt att avlägsnas från huvudet. Kompositionen kommer att lägga glans till håret, stärka rötterna.
 • 1: 2 - används för torr hårbotten, benägen att flakas.

Kompositionen för skadat och tråkigt hår: Blanda 15 ml olja (burk och ricin) och tinktur av varm peppar, applicera på hår i 30-40 minuter. Mjukgöring och återställande mask: Olja, kardborre och ricinolja blandas i lika stora delar och appliceras på hår i 2 timmar.

Med älskling

Blanda 40 gram smör, 20 gram varm honung och 1 ägg. Blanda blandningen med en visp. Sprid massan i lockar, lämna i 15 minuter under locket.

Med senap

Senapspulver torkar hår, men denna brist kompletteras med ricinolja, som i kombination med torr senap stärker och närmar hårbrotten. Mask för att accelerera tillväxten: Blanda ricinolja, senap och varmt vatten till 2 matskedar, tillsätt äggulan av ett ägg och 25 gram socker. Lämna på håret i 25 minuter.

Senapspulver och tinktur av röd varm peppar har en liknande effekt på håret, så de två komponenterna är utbytbara vid framställning av masker. Lättnaden av att tvätta masken med senapspulver tillhandahålls genom att tillsätta en äggula eller en liten mängd druvaolja till den.

Före tvättning rekommenderas denna komposition att hälla hår med varmt vatten och använd endast schampo.

Med glycerin

 • Mask med effekten av laminering: att förbereda en sammansättning av ½ tsk. äppelcidervinäger, 5 ml glycerin, 35 ml ricinolja och 15 ml arganolja, applicera på hår i 1 timme.
 • Fuktgivande och närande mask: varm olja (burk och ricin 40 g.) Blanda med äggula och 15 ml glycerin. Lämna på håret under filmen i 40-50 minuter.

Med dimexid

Läkemedlet hjälper håret att absorbera fördelaktiga element. Det stärker håret, främjar deras accelererad tillväxt.

Rekommendationer för användning av droger i masker:

 • Effekten av användningen kommer endast att vara i avsaknad av beriberi och svampsjukdomar;
 • Användning rekommenderas endast på rent, torrt hår;
 • handskar bör användas när man arbetar med dimexid;
 • Det rekommenderas inte att utföra procedurer oftare än en gång om dagen i 7 dagar, och behåll sedan en paus på 4 månader.

Hur man förbereder och applicerar masker:

 • Tillväxt stimulator: Blanda ricinolja (50 ml) med Dimexide (16 ml). Håll under filmen i 1,5 timmar.
 • Firming mask: Lägg Dimexide (16 ml) till förvärmda oljor (burk och ricin 25 ml.). Applicera kompositionen på rötterna i 40 minuter.
 • Restaurering av skadat hår: varm essens av vitaminerna A och E (16 ml), Kombinera med äggula och vitamin B6 (16 ml), tillsätt sedan Dimexide (16 ml). Applicera ca 40-50 minuter.

Med avokado

Använd endast mycket mogen frukt som syftas med en mixer eller med en gaffel.

Hårnäring: Komposition av ricinolja (10 ml), honung (1 tsk) och mashed avokado puré på hår i 30 minuter.

Med röd peppar

Brinnande rödpeppar accelererar hårväxten. Det är dock värt att överväga att denna ingrediens är mycket allergiframkallande. Överdriven användning av peppar kan orsaka försvagning och håravfall. Att hålla blandningen rekommenderas inte i mer än en halvtimme.

Hur man förbereder och applicerar masker:

 • Stimulator för tillväxt och glans: 1 tsk. peppar och senap kombineras med 2 msk. varmt vatten och 10 g socker, 35 ml ricinolja och äggula.
 • Firmasmask: nybakad peppar (1 tsk), olja (35 ml), flytande honung (1 tsk) blanda och fördela jämnt på håret.

Med persilja

Persilja är lämplig för alla typer av hår, det minskar den oljiga huden, återställer håret och läker seborré.

Maskrecept: finhackad persilja (3 msk) i olja (15 ml), tillsätt extraktet av Ivan-te (10 ml) och vodka (5 ml). Blöt under polyeten i en halvtimme.

Med persilja frön

Mask mot splittrade ändar: Blanda persiljafröinfusion (2 msk) och ricinolja (160 ml), värm upp över låg värme i en halvtimme. Den erhållna kompositionen för att hålla trådarna 30 minuter.

Med äggula

Behandling av svagt skadat hår: Förbered en blandning av varm olja (35 ml), 1 äggula, ättiksyra (1 tsk) och glycerin (1 tsk). Sprid på håret i 40 minuter. Mask för fuktgivande hår och hårbotten: varm ricinolja (20 g) och 3 yolksblandning och applicera i 1 timme.

Med havskal

I kosmetologi appliceras havskalk i torr form. Du kan köpa den på apoteket.

Mask för glans och hårväxt: använd gröt från tångpulver (50 g) och vatten med varm ricinolja (35 ml) i 40 minuter.

Med havsalt och banan

Nourishing mask: Mashed 1 banan, ricinolja (16 ml) och havsalt (25 g) blanda och applicera på håret i 50-60 minuter.

Med maskrosröta

Fuktighetsgivande mask för torra tips: Blanda infusioner av kamomill, maskrosrot och mallow i samma proportioner med ricinolja (1/2 msk.). Blötlägg på tipsen i ungefär en timme. Förfarandet upprepas varannan dag.

Med peppartinktur

 • Näringshår och acceleration av tillväxten: En blandning av pepparinfusion (1 matsked) och olja (35 ml) applicerades på hårrötterna och hårbotten under polyeten i 40 minuter.
 • Sammansättning för hårväxt: Förbered en blandning av peppertinktur (1 matsked), oljor (35 ml) och schampo (2 msk), håll håret i en timme.
 • Stärka håret: Blanda peppartinktur (1 msk) med oljor (ricin och burdock, 5 ml vardera), lägg på håret under polyeten i en timme.

Med vodka

Firming mask: lika mycket vodka och castorca jämnt fördelat på håret och håll i 2,5 timmar.

Hur man tvättar ricinolja från håret

Det är ganska svårt att ta bort oljan, eftersom det praktiskt taget inte blandar med vatten. För snabb borttagning av olja från håret, rekommenderas att tvätta av det med hett hett vatten, tvätta sedan håret med schampo 2-3 gånger.

Tips för tvätt av ricinolja:

 • Äggula gör det lättare att tvätta bort ricinolja efter att ha applicerat en hårmask hemma. Skölj inte håret med varmt vatten om äggulan används, eftersom det kan krulla och tvätta det av håret blir mycket svårare.
 • Det rekommenderas inte kategoriskt att använda tvål, annars kommer det att upphäva hela återvinningsförfarandet, eftersom det har en uttalad torkningseffekt.
 • Lätt ricinoljespolning ger eteriska oljor i masker (druvor, mandel, etc.).

Expertråd

 • Om det inte är möjligt att värma ricinoljan, tillsätt persika eller mandelolja till masken.
 • Det är föredraget att ge oljan en kallpressad, mättad gul färg.
 • Castorolja bör vara i en flaska mörkt glas.
 • Varaktigheten av lagring av olja bör inte överstiga 2 år.
 • Öppna flaskan ska förvaras i kylskåpet.
 • Spray från ricinolja, mineralvatten och ylang-ylang-eter kan sprayas på håret varje dag.
 • Behandlingar med hårmasker på basis av ricinolja är önskvärt att genomföra hemma varannan dag i 3 månader, för förebyggande - 1 gång per månad.
 • Blodcirkulationen i huden kommer att förbättras om den masseras med en blandning av ricinus och lavendelolja en gång i veckan.

Video om ricinusolja hårmaskor som är lätta att göra hemma

De bästa recepten för hårmaskor med ricinolja:

Mask för delade ändar av ricinus och olivolja. Hur man gör hemma:

Hårmaskor med ricinolja

Castorolja är förmodligen den vanligaste av alla oljor som används för hårvård. Applicera det, både i ren form och som en del av masker för hår.

Hemgjorda hårmaskor med ricinolja är extremt enkla, säkra och effektiva och kan enkelt konkurrera med dyra kosmetiska märken (vi rekommenderar artikeln "Castorolja för hår").

Fördelarna med ricinolja för hår

Castorolja är en riktig hitta när det gäller att vitalisera hår och hårbotten. Nedan listar vi de fördelaktiga egenskaperna hos ricinolja för vårt hår.

Så, ricinolja:

 • Främjar hårväxten
 • Förhindrar gallring
 • Interfererar med utvecklingen av för tidig skaldethet (alopeci)
 • Fuktar hår och hårbotten
 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Det ger näring till hår och hårfolliklar
 • Varnar och läker splittrade ändar
 • Hinder utvecklingen av bakterier och svampar
 • Behandlar mjäll
 • Förhindrar torr hårbotten
 • Mjukar håret
 • Gör håret mer glänsande och attraktivt.

Recept för hårmaskar med ricinolja

Vi rekommenderar dig en liten katalog av det bästa, enligt vår mening, hårmaskar med ricinolja. Sammansättningen av de föreslagna recepten innehåller endast naturliga och lättillgängliga ingredienser.

Mask med ricinolja för torra delade ändar

Denna naturliga mask för hår med ricinolja bidrar till att näring, stärka och återställa torrt, skadat hår, vilket kännetecknas av brittleness och excision av ändarna.

Denna mask rekommenderas att göra 1 gång per vecka.

Du behöver:

 • 3 msk ren ricinolja
 • 1 äggula
 • 1 tsk naturlig honung.

Förberedelse och användning:

 1. Blanda alla ingredienser i en liten skål.
 2. Applicera kompositionen på håret, längs hela längden och massera hårbotten vid rötterna.
 3. Samla hår och täck huvudet med plastfolie och / eller en varm handduk.
 4. Lämna i 15-30 minuter.
 5. Skölj med varmt vatten med ditt vanliga schampo (bara inte med varmt vatten så att äggulan i håret inte kokar).

Mask med ricinolja för att mjuka håret

Castorolja, om den appliceras på hela längden av håret, ger den en naturlig mjukhet och en fantastisk glans.

Castorolja har en ganska hög viskositet och det är inte alltid lätt att applicera på håret. Därför rekommenderar vi att du blandar den med någon annan vegetabilisk olja, till exempel kokosnötolja.

Du behöver:

 • 2 matskedar ricinolja
 • 2 matskedar kokosnötolja.

Du kan ändra mängden olja, beroende på hårets längd, vilket innebär att andelen är oförändrad - 1: 1.

Förberedelse och användning:

 1. Blanda i en skål, i lika stora proportioner, ricinus och kokosnötolja.
 2. Applicera oljeblandningen i håret, från rötterna till ändarna.
 3. Samla ditt hår och linda huvudet med en varm, våt handduk.
 4. Lämna masken i 2 timmar, skölj sedan håret med varmt vatten och ett mildt schampo.

Vi rekommenderar att du utför denna procedur 3 gånger i veckan.

Mask för torrt hår med ricinolja

Masken med ricinolja, framställd enligt detta recept, är speciellt angiven för torrt, skadat hår, liksom för hår som har förlorat sin naturliga glans.

Det rekommenderas att ansöka 1 gång per vecka.

Du behöver:

 • 1 matsked ricinolja
 • 1 matsked olivolja
 • 1 rå äggula
 • 1 kapsel vitamin A (oljelösning)
 • 1 kapsel vitamin E (oljelösning).

Förberedelse och användning:

 1. Placera i en skål med smör, äggula och blanda allt bra.
 2. Krama kapslarna med vitaminer, pressa in innehållet i den tidigare erhållna blandningen och blanda igen (tills slät).
 3. Applicera en mask på håret, längs hela längden och på hårbotten (vid rötterna).
 4. Lämna i minst 30 minuter, skölj sedan ditt huvud med varmt vatten och ett mildt schampo.

Fuktgivande hårmask med ricinolja

En mycket enkel mask som perfekt fuktar ditt hår och ger den en extraordinär strålning. Detta recept användes av våra mormor, vilket givetvis är ett allvarligt argument.

Du behöver:

 • 2 matskedar ricinolja
 • 2 rå äggulor
 • 1/2 del citron.

Förberedelse och användning:

 1. Separera äggulorna från de vita och placera dem i en liten skål.
 2. Kram i yolk, saften från halv citron och blanda.
 3. Tillsätt ricinolja i blandningen och blanda allt bra igen så att massan är helt homogen.
 4. Applicera masken på håret längs hela längden (vi rekommenderar att du börjar applicera från ändarna och flytta uppåt).
 5. Vi samlar hår på huvudet och vi vindar huvudet med en varm fuktad handduk.
 6. Håll i 30 minuter, tvätta sedan håret med varmt vatten och schampo.

Supermask för hår med ricinolja

Torrt hår är ett verkligt problem som många kvinnor besöker, särskilt på sommaren. Det mest effektiva sättet att lösa det är att använda en hårmask baserad på tre typer av oljor: ricinus, mandel och kokosnöt.

Castorolja innehållande fettsyror som oleinsyra, stearinsyra och linolsyra, ger näring till håret och återställer dem tack vare dess regenerativa effekt. Ricinolja fungerar också bra mot håravfall.

Kokosolja, på grund av det höga innehållet av E-vitamin, fuktar och närnar håret, eliminerar deras bräcklighet. Denna olja är den enda av alla vegetabiliska oljor innehållande laurinsyra - ett ämne som effektivt minskar överproduktionen av talg i hårsäckarna, vilket förhindrar täppning av håret. Dessutom förhindrar kokosnötolja, såväl som ricinus, håravfall.

Mandelolja ger hår med vitaminerna A, E och D, vitaminer från grupp B, liksom proteiner och mineralsalter. Som de tidigare angivna oljorna är mandelolja en allvarlig källa till fettsyror, främst oljesyra.

Du behöver:

 • 1 tsk ricinolja
 • 1,5 matsked av kokosnötolja
 • 1,5 matsked mandelolja
 • 3 rå ​​äggulor
 • 3 matskedar av naturlig honung
 • 1 msk citronsaft.

Förberedelse och användning:

 1. Placera alla ovanstående ingredienser i en liten skål och rör om tills massan är jämn.
 2. Applicera massan till vått hår.
 3. För att öka effekten, samla hår och linda huvudet, först med aluminiumfolie och sedan med en handduk.
 4. Låt masken vara på i 1 timme, och tvätta huvudet med varmt vatten och ett mildt schampo.

Obs! Alternativ till mandelolja kan vara linolja eller druvolja.

Mask med ricinolja för livlöst hår

Utmärkt hårmask med ricinus, olivolja och arganolja, som kommer att andas in i din livlösa, tråkiga hår. Håret blir vackrare, starkare, deras förlust kommer att sluta.

Dessutom har denna procedur en ganska stark regenerering och stimulerande effekter, som verkligen påskyndar hårets tillväxt.

Du behöver:

 • 1 tsk ricinolja
 • 1 tsk arganolja
 • 1 tesked olivolja
 • 1 äggula
 • 1 tesked vätska, naturlig honung.

Förberedelse och användning:

 1. Placera äggula i en liten skål och lägg till honung, olivolja, ricinus och arganolja.
 2. Blanda ingredienserna så att du har en massa av enhetlig konsistens.
 3. Applicera den resulterande kompositionen till fuktigt hår, längs hela längden, från rötterna till spetsarna.
 4. Lämna masken på ett tag från 30 minuter till 1 timme (helst i 1 timme).
 5. Skölj håret med schampo och balsam.

Mask med ricinolja för håravfall

Effektiv mask eliminerar (förhindrar) håravfall. Det har en lite märklig lukt på grund av närvaron av lökjuice i receptet, men tro det är värt det!

Du behöver:

 • 1 tsk ricinolja
 • 1 tesked honung
 • 1 äggula
 • 1 matsked lökjuice
 • 2 teskedar vanligt schampo.

Förberedelse och användning:

 1. Skala löken, rist och, genom cheesecloth, pressa lökjuice.
 2. Blanda en matsked lökjuice med resten av ingredienserna så att du får en ganska homogen massa.
 3. Lätt värma den resulterande kompositionen och gnugga den i hårbotten vid hårrötterna.
 4. Vik en handduk över huvudet och lämna i ett par timmar.
 5. Tvätta huvudet med varmt vatten.

Mask med ricinolja för hårets elasticitet

Om du har mycket mjukt, sönderfallande hår, då kommer denna mask med ricinolja att ge dem elasticitet och göra dem lydiga i styling.

Du behöver:

 • 2 matskedar ricinolja
 • 1 matsked honung
 • 1/2 del citron
 • 1 äggula.

Förberedelse och användning:

 1. Kram saften från en halv citron.
 2. Värmevaddolja i ett vattenbad, vid en temperatur av ca 35 grader, tillsätt honung och rör om för att bilda en homogen viskös massa.
 3. Ta bort massan från vattenbadet, tillsätt äggula, citronsaft och mixa allt igen väl.
 4. Applicera kompositionen i hårbotten, massera vid hårets rötter och förläng masken längre, hela längden på håret, till de allra bästa spetsarna.
 5. Samla ditt hår, täck huvudet med plastfolie och linda in en bomullsduk.
 6. Lämna masken på natten, och på morgonen tvätta huvudet med varmt vatten och ett mildt schampo. Tänk på att du kan behöva flera tvättar av hår och därför måste du ha en viss tid för dessa manipuleringar.

Mask med ricinolja för hårglans

Mycket intressant mask som ger ditt hår en fantastisk glans.

Du behöver:

 • 2 tsk ricinolja
 • 2 skivor rågbröd
 • 2 msk finhackad nässla
 • 1 äggula (rå)
 • 100 ml kokande vatten.

Förberedelse och användning:

 1. Brew nässlor med ett glas kokande vatten och låt det brygga i 10 minuter.
 2. Sätt bröd i en glasskål och häll 100 ml kokande vatten över det.
 3. Blanda brödet med en gaffel och spänna överflödet.
 4. Tillsätt 2 matskedar av nätutdraget, ricinolja, äggula till brödet och blanda allt bra för att göra massan relativt homogen.
 5. Applicera den resulterande kompositionen på ditt hår, fånga hela sin längd, från rötterna till spetsarna.
 6. Täck huvudet med plastfolie och lämna i 1 timme.
 7. Tvätta huvudet flera gånger med varmt vatten och schampo.

Hårmask med ricinolja och glycerin

En intressant mask som gör ditt hår luddigt och glänsande. Sällsynt nog recept, som berättade för en bekant tysk.

Du behöver:

 • 2 tsk ricinolja
 • 1 tesked glycerin
 • 1 tsk äppelcidervinäger
 • 1 rå kycklingägg.

Förberedelse och användning:

 1. Vispa ägget i en glasskål.
 2. Tillsätt ricinolja, äppelcidervinäger, glycerin och blanda allt grundligt för att göra massan homogen.
 3. Applicera kompositionen för att torka håret, täck huvudet med plastfolie och linda med en handduk.
 4. Låt masken vara på i 2 timmar, och skölj sedan ditt huvud med varmt vatten och ett mildt schampo.

Om du har långt hår kan du fördubbla mängden ingredienser i receptet.

Hårmask med glycerin och ricinolja

En utmärkt mask för att stärka håret och öka tillväxten, vilket förutom ricinolja innehåller glycerin och äppelvinäger.

Du behöver:

 • 2 matskedar ricinolja
 • 2 matskedar glycerin
 • 1 rå äggula
 • 1 tsk äppelcidervinäger.

Förberedelse och användning:

 1. Placera äggulan i en glasskål och vispa det lätt.
 2. Tillsätt ricinolja, glycerin till äggulan och blanda ingredienserna tills den är jämn.
 3. Tillsätt sedan äppelcidervinäger och rör om blandningen igen.
 4. Sprid blandningen genom håret, längs hela sin längd, med särskild uppmärksamhet på rötterna.
 5. Håll masken i 30-40 minuter, skölj sedan med varmt vatten och en mild schampo.

Hårmask med peppartinktur och ricinolja

Detta verktyg bidrar till den snabba tillväxten av hår och tjockt hår. I kursen går "tung artilleri" - peppartinktur.

Du behöver:

 • 2 matskedar ricinolja
 • 4 matskedar peppar tinktur på alkohol.

Förberedelse och användning:

 1. Kombinera ricinolja med peppartinktur och blanda noga till en homogen massa.
 2. Applicera den resulterande kompositionen, ljusa, massera rörelserna i hårbotten och hårrötterna och lämna i 30 minuter.
 3. Skölj masken med varmt vatten och skölj huvudet med en mild schampo.

Mask med ricinolja och persiljajuice

Underbar mask för att stärka och växa hår med ricinolja, som innehåller persiljajuice.

Du behöver:

 • 2 matskedar ricinolja
 • 4 msk färskpressad persilja juice (du kan mala en matsked persilja frön i stället för juice).

Förberedelse och användning:

 1. I en glasbehållare, kombinera ricinolja med persiljajuice och blanda väl.
 2. Applicera masken på hårbotten och hårrötterna. Massage lätt.
 3. Håll kompositionen i 30 minuter, skölj sedan med varmt vatten och skölj huvudet med en mild schampo.

Yoghurt Castor Hårmask

Detta recept, som inget annat, är lämpligt för torrt hår. Prova det och du kommer inte ångra det!

Du behöver:

 • 3 matskedar ricinolja
 • 1/2 kopp naturlig yoghurt.

Förberedelse och användning:

 1. Kombinera ricinolja med yoghurt och vispa blandningen tills den är jämn.
 2. Applicera masken på håret, längs hela längden och håll i 25-30 minuter.
 3. Skölj håret med varmt vatten och schampo och torka håret.

Mask med ricinolja för hårväxt

Utmärkt mask som stannar håravfall och stimulerar tillväxten. Ricinoleinsyra som ingår i ricinolja, omega-6-fettsyror och vitaminerna K, A och E, som ingår i kokosnötolja, accelererar blodcirkulationen i hårbotten, vilket leder till ökad hårväxt.

Rosemary eterisk olja är en av de bästa eteriska oljor som har en positiv effekt på hårväxten. Rosemaryolja innehåller antioxidanter som neutraliserar fria radikaler som orsakar grå hår och gallring.

Du behöver:

 • 1 matsked ricinolja
 • 2 droppar rosmarin eterisk olja
 • 1 msk kokosnötolja.

Förberedelse och användning:

 1. Smält kokosnötolja. tillsätt resten av ingredienserna där och blanda allt bra.
 2. Applicera kompositionen först på hårbotten, och sedan på hårsträngarna längs hela längden.
 3. Lämna masken på natten, och på morgonen skölj håret med varmt vatten och ett mildt schampo.

Det rekommenderas att utföra ett sådant förfarande 2-3 gånger i veckan och resultatet tar inte lång tid.

Mask med ricinolja mjäll

Aloe vera innehåller ett komplex av näringsämnen som hjälper till att reglera talgproduktionen. Tea Tree Oil har antiseptiska, antivirala och antifungala egenskaper, vilket leder till undertryckande av patologisk mikroflora i hårbotten, vilket kan orsaka mjäll. Tea Tree Oil, dessutom främjar hårväxt och förhindrar håravfall.

Du behöver:

 • 2 matskedar ricinolja
 • 2 droppar te träd eterisk olja
 • 1 msk aloe vera gel.

Förberedelse och användning:

 1. Blanda alla ingredienser i en skål.
 2. Applicera blandningen i hårbotten, och sedan på håret, i det hela taget. deras längd.
 3. Efter 1 timme skölj håret med varmt vatten och ett mildt schampo. Du kan lämna denna hårmask med ricinolja över natten, det blir bara bättre.

För att uppnå ett allvarligt resultat bör proceduren upprepas 2-3 gånger i veckan.

Mask med ricinolja med stark håravfall

Hemlagade masker för friskt hår (med ricinolja)

Mer om fördelarna med hårmaskar med ricinolja

Castorolja innehåller en stor mängd fettsyror, som har den mest fördelaktiga effekten på hårbotten och direkt på håret. Dessutom innehåller vitaminerna i ricinolja ett regelbundet flöde av näringsämnen i hårbotten, vilket givetvis förstärker håret och påskyndar tillväxten.

Det bör dock noteras att hårsmaskar med ricinolja bör appliceras regelbundet för att uppnå ett positivt resultat.

Castorolja innehåller:

 1. Palmitinsyra, som utför transportfunktionen, hjälper resten av ämnena i masken, tränger djupt in i hårbotten och absorberas intensivare i blodet.
 2. Stearin. Känd för dess fuktighetsgivande egenskaper. Det skyddar skört, torrt hår från påverkan av olika negativa faktorer, såsom ultraviolett solstrålning, låga temperaturer, hårtorkning, etc.
 3. Oljesyra Förbättrar ämnesomsättningen i hårbotten, återställer skadade cellulär skyddsfunktioner.
 4. Ricinoleinsyra. Gör krullar mjuka, lydiga, har en antibakteriell effekt, förhindrar håravfall och bidrar också till deras förstärkning och tillväxt.
 5. Linolsyra. En effektiv naturlig fuktkräm.
 6. Tocopherol (vitamin E). Det viktigaste vitaminet främjar ungdomar, inte bara hår, men också hud. Det aktiverar syntesen av kollagen och elastin, förvandlar håret till en kaskad av starkt och elastiskt hår.
 7. Retinol (vitamin A). Behandlar skadat, skört hår, vilket kräver återställning av den inre strukturen.

Sammanfattningsvis kan vi säga att den kraftfulla tandem av fettsyror och vitaminer som finns i hårmaskor med ricinolja ger skönhet och hälsa mot håret, trots de negativa miljöförhållandena och inte tittar på alla slags kemiska förfaranden som våra älskade kvinnor syndar om.Nästa Artikel
Mask av sur mjölk för hår