Hårmaskar med citron: 14 recept


Att ha friskt och vackert hår är inte tillräckligt för att bara använda kosmetika. För att förbättra effekten är det nödvändigt att systematiskt använda hemlagade masker baserat på naturliga produkter. Vi behöver utforska några enkla sätt att hjälpa curls att alltid förbli i sin ursprungliga form. Tänk på de mest effektiva recepten för citronhårsmaskar.

Användbara egenskaper för citron för hår

 • bli av med ömhet
 • normalisering av pH-balans
 • eliminering av fet hår
 • tändning på flera toner;
 • skada återhämtning
 • rida hårbotten i torrhet;
 • sektionsförebyggande.

Citron Skölj

 1. Medlen ger håret en synlig glans. Efter den vanliga hanteringen av att tvätta håret, använd citronsköljning.
 2. Förbereda produkten, ta 130 ml. nypressad citronsaft och 650 ml. kokande vatten.
 3. Kombinera komponenterna och blanda noggrant, låt kompositionen infilera i ca 6 timmar. Använd sköljning efter att huvud håret tvättats.

Aloe äggula och juice

 • Använd en liten behållare, blanda i den 30 ml. citrusjuice, 45 ml. flytande aloe, 15 gr. robust honung och 1 kycklingägg.
 • Ta kompositionen till en homogen uppslamning, applicera på huvudet med massagerörelser. Gnugga massan i rötterna och fördela sedan till tipsen.
 • Vänta 1 timme, tvätta bort på vanligt sätt. Om du systematiskt applicerar en liknande mask, kommer det att bli av med fet hår.
 • Senap och senap

  1. Masken ger näring och stärker håret. Kompositionen förhindrar också förlusten. Blanda väl 12 gr. Castorolja, 10 g. senapspulver, äggula och 40 ml. citronsaft.
  2. Tvätta håret på vanligt sätt med hjälp av ett lämpligt schampo. Därefter applicera masken på ett lite fuktigt hår. Täck huvudet med en film och en näsduk, vänta 45 minuter. Skölj med varmt vatten.

  Olive och honung

  1. En mask med liknande ingredienser kan berika krullar med näringsämnen. Håret blir också mycket starkare, medan lydnad och mjukhet inte kommer att försvinna. Allt annat krullar kommer att få märkbar glans.
  2. För att få näringsblandningen, kombinera 100 gr. flytande honung, 45 gr. citrusjuice och 30 ml. olivolja. Rör omedelbart, överför massan till vattenbadet. Vänta 15-20 minuter.
  3. Före manipulation måste håret tvättas och torkas. Därefter fördela masken i ett tätt skikt från rötterna till ändarna. Wrap huvudet med plastfolie, linda en terry handduk över den.
  4. Håll kompositionen i 40 minuter, torka sedan av masken med varmt vatten med rengöringsmedel. Blandningen får anbringas 1 gång om 5 dagar. Efter några procedurer får du ett smart hårhår.

  Citron och naturliga oljor

  1. Verktyget kan förbättra blodcirkulationen, såväl som rädda huvudet från utseende av mjäll. Blanda 2 äggulor, 2 ml vardera för att förbereda blandningen. burk- och ricinolja, 50 gr. citronsaft.
  2. Få från komponenterna i en homogen komposition, applicera på rotzonen med massagebevegelser. Distribuera resterna av masken längs stapelns längd.
  3. Wrap ett hår hår, ha byggt ett uppvärmningslock, vänta en halvtimme, tvätta den med varmt vatten och en balsam. För att uppnå maximala resultat bör kompositionen appliceras systematiskt 2 gånger i veckan.

  Kefir och schampo

  1. Var försiktig när du använder den här masken. Komponenterna kan tända håret ett par toner.
  2. Blanda i en total skål 150 ml. kefir 1,5% fett, 1 äggula, 40 ml. Cognac, 50 gr. citronsaft och 20 gr. schampo.
  3. Applicera en mask, gnugga produkten i rotzonen, fördela den återstående blandningen längs krullarnas längd.
  4. Sätt en polyetenlock på håret, linda ett huvud med en scarf. Masken appliceras över natten, efter att ha vaknat, sköljs av med varmt vatten och schampo.

  Lök och Citrusjuice

  1. Om du blandar ingredienserna i rätt proportioner kan du undvika den obehagliga lökluften. Tack vare citronsaft neutraliseras det. Efter applicering av masken blir håret smidigt och lättsamt.
  2. Vrid in mush 40 gr. lök, 35 ml. citrusjuice och 30 gr. olivolja. Blanda komponenter, uppnå enhetlighet. Gnugga masken i folliklarna, fördela resterna till ändarna av håret.
  3. Värm huvudet med cellofan och en scarf. Vänta i 35 minuter, skölj med schampo, skölj håret med kall ättika lösning.

  Kockrot och kamille

  1. Kompositionen har visat sig som ett botemedel mot förlust. Ta 60 gr. torkade burdockrötter, skickas till värmebeständig behållare.
  2. Häll i tillräckligt kokande vatten (ca 300 ml.), Vänta i 20 minuter tills infusionen är infunderad. Därefter spolas vätskan, häll den i 100 ml. färsk citronsaft.
  3. Masken appliceras 5 minuter före hårvård. Gnugga blandningen i rötterna, vänta lite tid, fukta chocken och applicera schampo. Tvätta bort på vanligt sätt.
  4. Buljong kan också användas som balsam. För detta gör du 400 ml till citronsammansättningen. infusion av salvia och kamille.

  Iran och burdock

  1. Maskan är utformad för fet hårtyp. För att bereda kompositionen blandas i en total behållare 25 gr. burdock rot, 100 ml. citronsaft och 40 ml. ayran. Häll 250 ml i ingredienserna. kokande vatten, blanda noga.
  2. Infusera uppslamning i ca 6 timmar vid rumstemperatur. Masken appliceras med massagebe rörelser till rotområdet innan du tvätter håret. Kompositionen får appliceras 3 gånger på 7-8 dagar.

  Schampo och äggula

  1. Verktyget hjälper till att återställa och stärka försvagade lockar. För att förbereda masken, ta 25 gram. citrusjuice, 45 gr. pulpy honung, 50 gr. lökgruel, 1 äggula, 30 ml. burdock olja och 35 g. schampo lämplig för din hårtyp.
  2. Slå blandningen med en visp eller en mixer med minimal effekt, använd sedan masken på rena, fuktiga krölar.
  3. Gnid försiktigt föreningen i rötterna, fördela resterna längs längden. Bär en cellofantlock, linda huvudet med en varm scarf. Vänta 1,5-2 timmar, skölj med kallt vatten.

  Honung och Aloe

  1. Verktyget på grundval av komponenterna hjälper till att återställa hårstrukturen och lätta på fettet. För att förbereda en effektiv komposition, kombinera 15 ml. citronsaft, 20 gr. pulpy honung, 50 gr. aloe juice och 1 äggula.
  2. Masken gnids i hårets botten med massrörelser. Sedan appliceras kompositionen på spetsarna. Medlen suger sig 40 minuter under film och näsduk. Tvätta av masken med schampo, skölj håret med avkok baserat på nässla och hypericum.

  Olivolja och citrus

 • Kombinera citronsaft och olivolja i lika stora mängder, överväg hårets längd. Skicka kompositionen till ett vattenbad, värm upp till 35 grader.
 • Blöt en stapel grundligt från rot till spets. Maskens exponeringstid är inte begränsad, du kan säkert lämna verktyget hela natten. Wrap huvudet med en film och en handduk.
 • Vid uppvaknande, tvätta bort på vanligt sätt. Masken har närande egenskaper och hjälper till att återställa torrt hår.
 • Persikaolja och Castorca

  1. Verktyget ger näring och fuktar strängarna, vilket ger dem mjukhet, lydnad och glans. Anslut 25 ml. persikolja, 20 ml. ricinolja, 30 ml. citrusjuice.
  2. Gnugga masken i hårrötterna 35 minuter före huvudvattenbehandlingen. Applicera produkten varje gång innan du tvätter huvudet.

  Hypericum och vegetabilisk olja

  1. Blanda i en skål 20 gr. Hypericum, 15 gr. nässla, 25 gr. kamille och 12 gr. burdock rötter. Häll 130 ml i behållaren. varm vegetabilisk olja och 50 ml. färsk citrusjuice.
  2. Häll ingredienserna i en glasbehållare, stäng locket ordentligt, lämna i 6-8 dagar vid rumstemperatur. Spänn sedan blandningen, applicera 50 minuter innan du tvättar håret.

  De flesta masker syftar till fet och vanlig hårtyper. Citronsaft med olika ingredienser ger näring och vitaminiserar strängarna. Komponenterna hjälper också till att återställa hårets skadade struktur. Var försiktig när du applicerar på mörkt hår, vissa komponenter lyser lockar märkbart.

  Citronsaft för hår

  Många kommer säkert att komma överens om att håret är huvudinredningen av någon kvinna, men bara om de ser välskötta - rena och friska. På hårbotten och krullarna ackumuleras alltid smuts som består av döda hudpartiklar, damm och fett som utsöndras av talgkörtlarna. Dessa föroreningar förstör epitelceller, tätar porerna, stör sebaceous körtlar och orsakar mjäll, seborrhea och andra obehagliga fenomen som åtföljs av svaghet i håret, tråkighet och tvärsnitt av spetsarna.

  Försök att lösa problem med hårbotten och håret med hjälp av industriprodukter är inte alltid effektiva, eftersom de inköpta kosmetika innehåller konserveringsmedel, dofter och andra kemikalier som inte är det bästa sättet att påverka hårets tillstånd. I detta fall kan en vanlig citronsaft, som länge är känd för dess antibakteriella och antifungala egenskaper, och som ofta används inte bara i matlagning och medicin, men också i kosmetologi, vara ett utmärkt alternativ. Citronsaft för hår kan användas både i ren form och i kombination med andra produkter. Det kan läggas till hemlagade masker, balsam och andra vårdprodukter, samt användas som en hårspolare, utspädd med vatten eller örtavkok.

  Fördelarna med citronsaft för hår

  Citronsaft är en gulaktig klar vätska med en uppfriskande doft och karakteristisk sur smak, erhållen från mogna citronfrukter. Det är känt att saften av denna sol citrus är en rekord för innehållet av C-vitamin (askorbinsyra), som har antioxidant, immunostimulerande, antivirala och antiseptiska egenskaper. Dessutom består citronsammansättningen av flyktiga vitaminer i grupp B, ett komplex av mineraler (kalium, mangan, järn, fosfor och andra) samt nikotinsyra - ett vitamin som deltar i många redoxprocesser och säkerställer transporter av syre till celler.

  Jämfört med alla andra citrusfrukter innehåller citronsaft den största koncentrationen av citrin, även kallad vitamin P eller rutin. Denna förening tillhör gruppen av flavonoider, vilka i kombination med vitamin C bidrar till minskningen av kapillärpermeabilitet och bräcklighet, liksom återställandet av vattenfettmetabolism i celler. På grund av sin rika kemiska sammansättning och uttalade svampdödande och bakteriedödande egenskaper har citronsaft en komplicerad effekt på hårbotten och håret:

  • eliminerar mjäll, seborré och klåda;
  • normaliserar sebumsekretion;
  • förbättrar blodcirkulationen i cellerna;
  • hjälper till att bekämpa infektioner, minskar inflammation
  • minskar intensiteten av håravfall, ökar deras tillväxt;
  • aktiverar cellens skyddande funktioner;
  • stärker rötterna och hårstrukturen
  • har en konditioneringseffekt;
  • underlättar kamning och styling;
  • returnerar hårstyrka och vacker glans.

  Citronsaft lämpar sig för alla typer av hår, även för torr, endast i det här fallet bör det användas i kombination med oljor eller mejeriprodukter. Kontraindikationer för användningen av detta verktyg är individuell intolerans, förekomsten av allvarliga hudskador (sår och sprickor) samt infektionssjukdomar med okänd etiologi. Dessutom kan citronsaft, om de används felaktigt, i synnerhet om dosen inte följs, orsaka brist på hårbotten och överdriven torkning av krullarna. Därför är det mycket viktigt att strikt följa receptet med hjälp av denna produkt som en del av hemmet kosmetika.

  Regler för användning av citronsaft för hår

  Citronsaft med korrekt applicering kan ge håret en väldigt konkret nytta, men om du börjar använda denna produkt okontrollerat, kan denna "behandling" leda till försämring av håret och en massiv förlust av lock. Därför bör du känna till följande regler innan du påbörjar ett hälsoprocedur:

  • För beredning av hemmet kan du bara använda färsk citronsaft, pressad från mogen frukt. Köpa den färdiga produkten i butiken borde inte vara, eftersom den kan innehålla konserveringsmedel. Om det behövs kan du ersätta saftkornet, hackad i en mixer.
  • När blandningen är beredd i enlighet med receptet, måste du applicera det i en liten mängd på handleden eller armbågen. Efter en kvart timme ska kompositionen tvättas med vatten och utvärdera resultatet. I närvaro av biverkningar (rodnad, brännande eller klåda) måste användningen av det beredda medlet överges.
  • Citronmasker, bland andra egenskaper, har också en ljusande effekt, tack vare vilken du kan ge ditt hår en vacker gyllene nyans, men det gäller bara naturliga blondiner och brunhåriga kvinnor. Ägare av mörka lockor, liksom de vars hår har nyligen färgats, bör du först kontrollera den beredda blandningen på en separat sträng för att undvika obehagliga konsekvenser, eftersom resultatet av sådana experiment kan vara oförutsägbart.
  • Med god tolerans av citronsaftblandning, där denna komponent är närvarande, kan den gnidas in i hårets rotzon. Men hårets tips rekommenderas inte att behandlas, eftersom de kan börja exfoliera (bara innan de appliceras blandningen kan de doppas i någon vegetabilisk olja, vilket ger dem skydd mot de aggressiva effekterna av syrorna som utgör citronsaften).
  • Applicera citron masker ska vara på de smutsiga, lite fuktiga krullarna. Därefter måste du värma huvudet med en duschlock eller plastpåse, som du måste vikla över en tjock handduk eller en näsduk.
  • Varaktigheten av maskerna med citronsaft är i genomsnitt 15 minuter till en halvtimme. Det rekommenderas inte att hålla blandningen längre på håret på grund av de irriterande egenskaperna hos organiska syror som finns i sammansättningen av gul citrus.
  • Skölj citronblandningar behöver vanligt vatten vid en behaglig temperatur. Om det finns oljor i masken är det nödvändigt att använda ett schampo som väljs utifrån hårtyperna.

  Behandlingsfrekvensen beror på hårets typ och de problem som måste lösas. För oljigt hår kan citronmasker göras 2 gånger i veckan, för normalt och torrt hår är en gång per sju dag tillräcklig. Behandlingsförloppet bör inte innehålla mer än 15 sessioner, varefter det är nödvändigt att ta en paus i en och en halv till två månader för att undvika att torka håret.

  Populära Hemlagade Recept

  Citronsaft för sköljning av hår

  Att använda citronsaft som hårspolning hjälper till att minska fettigheten och ge en hälsosam glans till krullarna. För proceduren måste du pressa saften från en halv citron och späd den i två liter vatten. Om så önskas kan koncentrationen av juice ökas. Den resulterande lösningen ska sköljas med ren, tvättas med schampokräm, skölj av produkten är inte nödvändig. Denna metod kan användas efter varje shampooing under lång tid.

  Citronlindning för fet hår

  Genom denna procedur kan du normalisera sekretionen av talg, göra håret mjukt och lättsamt, samt minska mängden mjäll.

  • 1 storbladig aloe;
  • 100 ml kokande vatten;
  • 1 äggula
  • 30 ml citronsaft;
  • 50 g flytande honung.

  Förberedelse och användning:

  • Haka av aloebladet noggrant och häll kokt vatten över massan i 30 minuter.
  • I en separat skål klumpar äggulan med honung och citronsaft, tillsätt 50 ml aloebuljong och blanda.
  • Smörj hårbotten med den beredda blandningen och linda håret med en klämfilm i 30 minuter.
  • Tvätta av kompositionen med varmt vatten och skölj krullarna med örtavkott av nässla eller Johannesört.

  Hårmaskar med citronsaft

  Citronmask med mjölk och olivolja för torrt hår

  Denna mask fuktar och mjukar håret, ger dem styrka och naturlig glans.

  • 30 ml citronsaft;
  • 50 ml olivolja;
  • 50 ml mjölkmjölk.

  Förberedelse och användning:

  • Blanda alla ingredienser, varma upp och smörj det våta håret försiktigt och bearbeta varje sträng.
  • Värm huvudet och låt det stå i 20 minuter.
  • Skölj krullarna noggrant med schampo vatten.

  Citronmask med lök och burdockolja för skadat hår

  Detta verktyg stimulerar blodcirkulationen i hårbotten, ökar hårväxten och återställer aktivt sin struktur.

  • 1 rålök
  • 20 ml citronsaft;
  • 30 ml burdock olja;
  • 30 g honung;
  • 50 ml schampo.

  Förberedelse och användning:

  • Mala den skalade löken i en mixer.
  • Tillsätt honung, varmt smör, citronsaft och schampo till den resulterande vattnet.
  • Torka blandningen med en mixer och fett med den resulterande kompositionen lätt fuktade trådar, varma och efter 40 minuter tvätta citronmaskan med vatten och schampo.

  Anti-mjäll äpple vinäger mask

  Det här verktyget med regelbunden användning kommer att förbättra hårbotten, hjälpa till att bli av med mjäll och förhindra dess ytterligare utseende.

  • 50 ml solrosolja;
  • 50 ml äppelcidervinäger;
  • 20 ml citronsaft.

  Förberedelse och användning:

  • För att komma igång, förbered ditt hår (ungefär en timme innan proceduren) genom att borsta den med varm vegetabilisk olja och täcka huvudet med en film.
  • Förbered en blandning av citronsaft och äppelcidervinäger vid denna tidpunkt.
  • Smörj krullarnas sammansättning och låt i en halvtimme.
  • Skölj håret flera gånger med varmt vatten och schampo för att helt tvätta av oljan.

  Citronsaft är ett billigt och mycket effektivt sätt att hjälpa till att upprätthålla gott hår. Med det kan du enkelt bli av med mjäll, återvända krullets hållbarhet och fantastisk glans, såväl som försiktigt lätta strängarna och ge dem en behaglig nyans. Det viktigaste är att inte glömma att 90% av framgången med de planerade rutinerna är läskunnighet och deras regelbundenhet.

  Hårmaskar med citron

  Absolut varje tjej vill ha vackert glänsande hår, för att de är en av de första egenskaperna hos kvinnlig skönhet. Men som regel lyckas den här drömmen sällan, som med felaktig vård blir håret snabbt torrt, skört och tråkigt.

  Numera finns det många välreklamerade dyra läkemedel som lovar att rädda dig från hårproblem för alltid, men det är värt att spendera stora summor pengar när det finns lika effektiva medel för att förbereda som du behöver mycket liten tid. Sådana medel innefattar i första hand alla typer av hårmaskor. Samtidigt är det inte nödvändigt att köpa dem i butiker och apotek, eftersom naturprodukter har de bästa läkningstegenskaperna, och det är från dem som i hemmet kan du göra en idealisk mask för ditt hår.

  Citron, sedan antiken, är känd för sin helande egenskaper. Den är rik på ett stort antal vitaminer och biologiskt aktiva ämnen som ingår i den. Tack vare honom kan du rensa håret av många sjukdomar och brister. På kortast möjliga tid kommer det tillbaka till ditt hår samma skönhet och hälsa.

  Citron masker för fet hår

  Ofta lider flickor av ett sådant problem som fettigt hår. Jag tänkte att jag bara tvättat mitt hår på morgonen, och på kvällen hade stylingen redan förlorat hela sin volym och en ful fettig blomma uppträdde på håret. Lösningen på detta problem är mycket lätt att hitta, eftersom det finns flera folkmedicin som snabbt hjälper till att få ditt hår tillbaka till det normala.

  En av de mest effektiva lösningarna för att bekämpa fet hår är citroninfusion. För att förbereda det måste du blanda saften av en halv citron med 100 gram vodka och låt den brygga i 20 minuter. Den resulterande blandningen bör appliceras dagligen endast på hårrötterna. Det är oerhört viktigt att använda detta verktyg noggrant, med stor försiktighet, eftersom den är mycket stark och kan torka hårbotten om den används felaktigt.

  Inget mindre effektivt verktyg på detta område är äggmasken på citron och brandy. Effektiviteten hos denna mask är att kolesterolhalten i äggula förhindrar bildandet av talg. För att göra det behöver du ett ägg, blanda med en tsk brännvin och citronsaft. Den resulterande blandningen gnider massagebehandlingen i hårbotten, värms sedan med en handduk och håller i 15 minuter. Skölj sedan huvudet väl med schampo och balsam.

  Citronmask för torrt hår

  Torrt och sprött hår, detta är ett annat problem som moderna tjejer står inför. Och ofta är de själva synderna av vad som hände. Faktum är att vår värld har blivit omrustad med ny teknik, och det fina könet på jakt efter den perfekta frisyren har alltmer gripit till användningen av hårtorkar, stylers, hårkrullningsstrykjärn och detta skadar vårt hår väldigt, gör dem torra och spröda.

  För att hålla håret i gott skick räcker det inte bara att tvätta dem med bra schampon, det är också mycket viktigt att använda extravårdsprodukter. Och det är här som masker baserade på citron kommer att komma till din räddning.

  Mask för torrt hår av citron, ägg och honung. För dess förberedelse måste du blanda två teskedar honung, en äggula och en kvart citronsaft, blanda allt bra. Lägg sedan till en riven vitlöksklyfta där. Den resulterande blandningen appliceras på rötterna och hårbotten i en cirkulär rörelse. Detta kommer att förbättra blodcirkulationen och förbättra hårfollikelns funktion. Denna mask kan lämnas i flera timmar, varefter, för större effektivitet, tvätta av med en nätdekok.

  Du kan enkelt lägga till styrka och glans till sprött torrt hår, om du blandar en halv avokado i en puree och tillsätt saften av en halv citron. Den erhållna blandningen för att bearbeta håret längs hela längden och lämna i 15 minuter, skölj sedan. Denna mask ska appliceras 2 gånger i veckan.

  För att återfuka torrt hår, försiktigt piska en äggula, lägg till 1 msk till den. sked med solrosolja med lukt, 2 matskedar citronsaft och 1 tesked hönan, skate och honung. Allt grundligt blandat och applicerat över hela längden av håret. Täck sedan med en handduk, håll i 50 minuter och skölj med varmt vatten.

  Lemon hårväxt masker

  Långt, välsköttsfritt hår från urminnes tid, ansågs vara den främsta prydnaden av kvinnor. Det var för honom att slutsatsen drogs om flickans hälsa och hennes vitalitet. Det var ägarna av långt och vackert hår som var de första att gifta sig med. I vår tid har mycket förändrats, och nu har hårets längd inte längre ett sådant värde. Men trots det, drömmer det mesta av det fina kön fortfarande om att ha ett långt och tjockt hår.

  På hyllorna i butikerna finns brett representerade produkter av kända tillverkare, som lovar på kortast möjliga tid för att påskynda hårets tillväxt i två och ibland tre gånger. Men är det värt att tro på modern reklam när det finns hundratals sätt som våra farmor har verifierat.

  Sådana mirakulösa egenskaper har en mask som är baserad på avkok av burdockrötter och citronsaft. För att förbereda detta verktyg borde du hälla 2 matskedar torr burdockrot med ett glas vatten och koka i 10-15 minuter. Därefter insisterar den resulterande buljongen om 2 timmar och när den kyls, filtreras genom 2 lager av gasbindning. Det läggs också ett halvt glas färskpressad citronsaft, och den resulterande massan gnides med en massörande rörelse i hårrötterna före tvätt. Detta verktyg kommer inte bara att påskynda tillväxten av ditt hår, utan också bidra till att bli av med mjäll och vitaminbrist.

  För att förbereda en annan effektiv folkmedicin, måste du överleva saften från en glödlampa. Det läggs också 1 matsked citronsaft, kycklingägggulv, en liten bördolja, schampo och honung. Allt detta är väl piskat, då tillståndet av ett tjockt skum. Efter applicering på vått hår ska den här masken vara täckt med polyeten och en varm handduk i 2 timmar. Tvätta sedan håret med ditt vanliga schampo och skölj med nåldekok.

  Citron Hår Mask Recept

  Att bli ägare av ett tjockt, smidigt och glänsande hår, det räcker inte med att använda butiksprodukter, och inte alla har råd med salongvård. Hår behöver restaurering och näring med hjälp av produkter som honung, naturliga oljor eller avkok av örter. Bland produkterna av räddarna står solen och vitaminiserad citron ut livligt. Den naturliga masken för citronhår verkar på flera fronter samtidigt, vilket ger effekten av ljussättning och återställer hälsan till locken.

  Citron Benefit

  Användningen av citrus som en aktiv komponent i maskerna i hemmet är ganska naturlig och på grund av dess värdefulla kemiska sammansättning. Citronsaft innehåller följande aktiva element:

  • Naturliga syror hjälper till att balansera hudens talgkörtlar.
  • Pektin, flavonoider och karoten främjar vävnadsregenerering, har en peeling effekt.
  • Det höga innehållet av hesperidin och sesquiterpener stärker skyddsfunktionen, ger naturlig glans och läkning.
  • Riboflavin, tiamin och C-vitamin förhindrar mjäll, ger syrebildning och ger en antiinflammatorisk effekt.
  • Förutom vitamin C innehåller frukten vitaminerna A, B, B1, B2, E, D, P, eteriska oljor och ett helt komplex av mineraler (kaliumsalter, fosfor, järn, mangan, magnesium, kobolt och svavel) som främjar hårväxt.

  De aktiva beståndsdelarna i kompositionen återställs och behandlas genom att penetrera djupt i hårbotten och hårstrukturen. Effekten av applikationen är redan synlig efter flera förfaranden.

  Citronbaserade masker hjälper till att förhindra mjäll, normalisera talgkörtlar, skina, regenerera hårbotten, tillväxt och lätta krullar.

  Hur gör citron ljusare hår?

  Förfaranden för att lysa citronsaft har många fans bland blondiner. Hur fungerar de? Organiska syror aktivt, men försiktigt påverka pigmentmelanin, som är ansvarig för hårets färg, förstör det, så det finns en förtydligande. Detta är en effektiv analog av kemiska agens, om du inte behöver en kardinalförändring av färg från en brunett till en platina blondin, men bara några få toner ljusare.
  Särskilt effektiv är användningen av citrusparad med honung - denna tandem är mest framgångsrik i recept för att klargöra lockar. Bee honung fungerar som en lätta katalysator och ökar effekten av citron.

  Innan du börjar applicera citronblandningar, läs de viktiga rekommendationerna:

  1. Citrus har egenskapen att torka lockar, så att maskernas sammansättning för hår med citron ska sättas till de närande och fuktgivande ingredienserna.
  2. Vid applicering av citronblandningen, undvik kontakt med slemhinnor och ögon.
  3. Om hårbotten är skadad finns det öppna sår eller repor, det är bättre att avstå från att använda citronsaft.
  4. Innan du applicerar citron-senap blandning, maskerar med citron och honung eller bara citronvatten, bör du göra ett allergiskt reaktionstest.
  5. Använd mineralvatten (1: 1 förhållande) för att minska de aggressiva effekterna av syra. Citronvatten rekommenderas för användning.
  6. Om lättnad inte ingår i dina planer, behåll en mask med citron på håret i högst 20-25 minuter (speciellt om honung är närvarande i blandningen).

  Citronjuice Mix Recept

  Recept för masker och jämn hårsköljning med citronhalt är enorma: citron-senapsmask, blandar med tillsats av naturliga oljor eller honung. Välj ett recept baserat på önskad effekt och närvaron av vissa problem med håret.

  Juice clarification

  På sommarperioden rekommenderas det att applicera citronsaft på håret innan de går ut i solen, så dess aktivitet ökar och du kan uppnå den moderna naturliga effekten av de brända låsningarna.

  I denna förklaringsmetod användes citronsaft i sin rena form. Applicera den på hårets längd, men i inget fall på hårbotten.

  Om resultatet av förtydligande efter den första appliceringen av juice inte är märkbar är det troligt att pigmentet motstår envishet och inte kräver fler förfaranden.

  Skölj för glanskrullar

  Efter shampooing med vanligt schampo är det nödvändigt att skölja håret för att tvätta de aggressiva kemiska partiklarna och ge håret en hälsosam glans. I detta fall kommer citronvatten att hjälpa till.

  • en halv kopp citronsaft
  • 3 koppar kokande vatten

  Juice häll varmt vatten och smutsa i 5-7 timmar. Använd även sköljningen efter det vanliga tvättförfarandet.

  För att återställa skina och ljusa fettigt hår

  • citronsaft 1 msk
  • Aloe 2 matskedar
  • honung 1 poäng
  • 1 äggula

  Aloe juice och citron blanda noggrant med honung, applicera med gnidningsrörelser i rötterna och hårbotten, fördela längs längden. Blötlägg masken i 40-60 minuter, skölj sedan med schampo. Denna mask kommer att hjälpa till att bli av med problemet med fet hår.

  Med ricinolja mot håravfall

  • 1 citronsaft
  • 1 äggula
  • ricinolja 1 tsk
  • senap 1 te

  Limonnikovo senap blandning appliceras på vått hår. Åtgärdstid - 40 minuter.

  Att lätta och stärka

  • juice och krossad hud av 4 citroner
  • äppelcidervinäger 500 ml
  • rabarberrot 40-50 g
  • honung 50g
  • alkohol 50 g

  Gör ett avkok av rabarber, hackad hud av citron och vinäger. Naturlig honung kan smältas separat i ett vattenbad. Sila buljongen, tillsätt alkohol, citronsaft och honung. Ett sådant koncentrat för förtydligande kan förvaras i kylskåp och förvärmas före användning.

  För att återställa och fukta torrt hår

  • citrusjuice
  • olivolja

  Blanda komponenter i förhållandet mellan 1 och 1, använd limonnikovooljeblandning i hårbotten och hårlängden. Skapa en växthuseffekt och håll blandningen i en timme. Skölj sedan med varmt vatten och schampo.

  mjäll

  • citrusjuice 1 msk. l.
  • äppeläger 2st. l.
  • olivolja 2 msk. l.

  Värm oljan till en behaglig hårbottenstemperatur. Massage oljan på rötterna. Efter 1 timme, blanda äppelcidervinäger och citronsaft, gnugga kompositionen i huden och skölj med varmt vatten och schampo efter en halvtimme.

  Färdigt att använda receptmaskerna med citron hemma kan du uppnå fantastiska resultat. Nyckeln till framgång är regelbundenhet av förfaranden och överensstämmelse med alla regler om användningen av citrus.

  Hårmaskar med citron

  Citronanvändning för hår

  Citronhår sköljning

  Avkok mot förlust med citronsaft

  Oljiga hårmaskar med citron

  Recept 1. Mask med citron och avkok av örter

  För oljigt hår, blanda 1 msk. burdockrötter och 1 matsked calamus, häll dem med 1 kopp kokande vatten och tillsätt 3-5 matskedar. citronsaft. Insistera blandningen i 7 timmar, helst på en varm plats. Efter att kompositionen är infunderad, gnugga den varm i hårrötterna varje gång före tvätt (helst 2-3 gånger i veckan). Den återstående blandningen kan spädas med vatten och sköljas håret efter tvätt.

  Recept 2. Citronmask med lökjuice för sällsynt hår

  - lökjuice;
  - 1 msk. citronsaft;
  - 1 msk. burdock olja;
  - 2 msk. honung;
  - äggula;
  - 1 msk. schampo (valfritt, för bättre tillämpning).

  Om du har fet hår och svag, sällsynt och skadad (till exempel efter färgning eller permeering), sedan omsluter det med citronsaft, kommer det att hjälpa till att "återuppliva", blanda blanda 1 glödlampa med 1 matsked citronsaft, 1 msk burdockolja, 1 äggula, 2 matskedar honung och 1 matsked en sked schampo. Slå alla ingredienser i skum med en mixer. Efter tvätt, applicera den resulterande massan till fuktigt hår och gnid i hårbotten. Vi täcker huvudet med en plastpåse och en handduk. Låt i 2 timmar och skölj sedan med vatten.

  Goda råd: För att håret kvarstår rent i schampo för ett oljigt hår, lägg till några droppar essentiell olja av en citron.

  Recept 3. Citron + Aloe

  Ett annat bra recept på fettigt och svagt hår: 1 tesked citronsaft och honungsblandning med 2 matskedar av aloejuice och tillsätt 1 äggula. Den resulterande kompositionen gnids i hårrötterna 30 minuter före tvätt. För bästa effekten sköljer du håret efter att du har avkorkat Hypericum.

  Masker med citronsaft för torrt hår

  Recept 1. Mask med citron och olivolja. Hårt hår hjälper kompressor av citronsaft och olivolja. Blanda lika stora andelar citronsaft och olivolja, värm lite och applicera på hårrötterna och fördela längs hela längden. Vi sätter på huvudet och lämnar i 30 minuter - 1 timme. Lämna om möjligt masken över natten.

  Recept 2. Näringsrik mask med oljor och citronsaft

  Persikolja (1 msk. L.), Castorolja (1 msk. L.) Och citronsaft (2 tsk.) Blandas noggrant och appliceras på håret. Det rekommenderas att göra denna mask 30 minuter innan du tvättar huvudet.

  Masker för alla typer av hår med citronsaft

  För detta recept behöver vi följande örter: Nässla, Johannesjurs, Kamille, Kockrot (Du kan också ta andra örter). 1 st. l. Vi fyller i varje örter med vegetabilisk olja (0,5 koppar) och juice av 1 citron. Tätt nära och lämna insistera på veckan. Efter denna tid filtrerar vi kompositionen och applicerar den på håret en timme före tvätt. Skölj sedan väl.

  Receptet hjälper perfekt till att bekämpa mjäll. Därför häller skålen med 3 citroner med en liter vatten och lagar på låg värme i 15 minuter. Skölj och skölj håret efter tvätt.

  Andra användbara recept:

  Med skallighet Vodka (100 gram) och citronsaft (3 msk) hjälper till. Blanda saften med vodka och lämna i en tätt sluten behållare i en vecka. Det resulterande verktyget torkar balding områden av huvudet 1 gång per dag.

  Citron hårspray: skära citronen i tunna skivor och täck med ett glas vatten. Sätt det på elden och koka tills halva vätskan kokar bort. Sedan filtrerar vi buljong och lägger till ett par droppar vodka eller alkohol. För sprayning använd en sprayflaska, applicera på håret som en vanlig lack. Detta verktyg kommer inte bara att hålla ditt hår, men också förbättra ditt hår!

  Hårmask med citron: för lätta, återställande, förstärkning

  Citron är mycket känd för sina fördelaktiga egenskaper för hår - det stärker dem och lyser, uppdaterar och rengör. Det här är en riktig assistent i omsorgen av strängar, som kan användas av nästan alla. Men för att få maximal effekt från honom behöver du veta hur man gör det korrekt. Här hittar du flera populära recept för masker och rekommendationer för deras förberedelser.

  Användbara egenskaper för citron för hår

  Masker med citron är perfekta för ägare av feta trådar, eftersom de torkar hårbotten och rensar överskott av talg. Men att lägga till den i sammansättningen av sådana medel bör inte vara de som vill behålla sin hårfärg - det har egenskapen att avsevärt lätta krullarna.

  Citron i sammansättningen av naturliga masker är mycket användbar:

  • eliminerar mjäll
  • ger en spegelglans;
  • gör kamningen enklare
  • påskyndar hårväxten
  • förbättrar blodflödet till hårbotten;
  • närmar sig hår
  • berikar lockar med vitaminer.

  Kontraindikationer för användning av citronmaskar

  Förbered en mask enligt receptet, lägg en droppe blandningen på handleden eller armbögen. Rödhet och klåda indikerar en allergisk reaktion - blandningen kan inte användas.

  Använd inte citronsaft i följande fall:

  • allergi eller idiosyncrasi;
  • graviditet och amning
  • sår i hårbotten;
  • klåda och irritation av dermis.

  Effektiva recept

  För masker används citron i form av juice, och köps i affären är inte lämplig på grund av förekomsten av konserveringsmedel. Därför rekommenderas att använda nypressad. Frukten bör vara fast, skalen - ljusgul. Försök att välja en citron med en slät hud. Det betyder att det sköts nyligen från ett fruktträdande träd och mycket mer användbart.

  För förtydligande med honung

  Ett bra alternativ för dem som vill snabbt lätta en del av strängarna eller alla krullarna utan att använda kemiska färgämnen som skadar dem.

  Den milda effekten av kompositionen kommer att göra strängarna ljusare med flera toner.

  Förberedelser tar inte mycket tid:

  1. Häll i ett glas flytande honung (150 g). Om det är svårt eller kandat, smälta det.
  2. Kram saften från en halv citron, blanda med honung.
  3. Fingrar sprida kompositionen över hela längden av håret.
  4. Om tipsen är mycket torra, smörj dem dessutom med någon vegetabilisk olja.
  5. Håll huvudet i 6-7 timmar. Värm inte upp! Detta kommer att minska maskenas ljuseffekt.

  Att återställa svagt och skadat hår

  Masken är perfekt för ägare av torkade, dehydrerade och färgade hår. Cognac och honung kommer att förbättra åtgärden av huvudingrediensen - citron.

  Att förbereda en mask är väldigt enkel:

  1. Kram juice från citron (1 msk. L.).
  2. Dela det hemlagade ägget i äggula och vit.
  3. Blanda cognac (1 tesked), mandelolja (1 tesked), citronsaft (1 tsk), äggula.
  4. Pensel applicera kompositionen på rötterna, separera strängarna genom avskiljning.
  5. Sprid över längden, varma, håll huvudet i 1 timme, skölj med vatten vid rumstemperatur med ett schampo.

  Om du behöver accelerera tillväxten av trådar använder du receptet från den här videon:

  mjäll

  För att behandla och förebygga seboré, skölj håret med citronvatten flera gånger i veckan. Förutom att eliminera mjäll minskar oljig hårbotten.

  Förbered blandningen måste vara i förväg:

  1. Tvätta citronerna noggrant (4 st.), Skär i små skivor.
  2. Häll en liter vatten i potten, tillsätt citroner.
  3. Koka 15 minuter efter kokning, torka citronvatten genom ostklaven.
  4. Skölj håret efter att ha använt schampo och balsam.
  5. Kompositionen behöver inte tvättas, låt håret torka naturligt.

  Vi har också några mjäll recept.

  För spröda och splittrade ändar

  Denna mask gör krökorna starka och glänsande, soldater de skadade tipsen, ger dem en hälsosam utseende. Näringskompositionen av 4 komponenter mättar strängar med vitaminer.

  1. Tvätta citronen ordentligt, skär i små skivor, vispa med en mixer tills det är mashed, torka genom en sik för konsistens.
  2. Ta ett nytt, helst hemlagad kycklingägg, separera äggula från proteinet.
  3. Kombinera citronpuré (1 matsked) med äggula, blanda noggrant.
  4. Tillsätt flytande honung (30 g) och kokosnötolja (30 g).
  5. Applicera blandningen med dina fingrar på håret över hela längden, hantera försiktigt tipsen.
  6. Håll kompositionen varm i minst en timme, eller bättre, 3-4.

  Från att falla ut

  Enligt recensioner hjälper masken att stärka hårsäckarna och påskynda blodflödet till hårbotten. För bästa effekten, utför en kurs på 10 masker, 1-2 per vecka.

  1. Skala lökhuvudet, tvätta, skära i 4 delar. Passera genom en juicer eller hugga med en mixer. I det andra fallet skiftas lökpuréen till gasbindning och använd dricksjuice i masken.
  2. Tvätta citronen ordentligt och pressa saften ut ur den.
  3. Ta ett nytt kycklingägg och separera äggula från proteinet.
  4. Blanda burkolja (1 msk. L.), Citronsaft (1 msk. L.), Lökjuice (1 msk. L.), äggula och honung (1 tsk.).
  5. Applicera blandningen på rötterna och massera hårbotten.
  6. Fördela försiktigt kompositionen i längd. Trolla inte håret för att undvika skador.
  7. Värm huvudet, håll masken i 30-60 minuter.

  Inte bara citron är bra för hälsan och skönheten hos dina lock. Glycerin kan också användas för hår för att ge dem. Läs hur lätt det är att uppnå med det.

  Vad är kakao bra för håret? Hur använder man det korrekt? Vem passar han för? Vi har redan svarat på alla dessa frågor i en annan publikation.

  Mycket användbar för hår och en gräddfilm. Läs här om vilka komponenter som behövs för dess förberedelser, hur man gör det här verktyget och tillämpar det.

  Användbara tips

  Applicera kompositionen på smutsiga trådar, för att göra det lättare, kan du fukta dem. Därefter bär du en duschlock eller plastpåse, linda en handduk runt huvudet eller bära ett ulllock. Håll värmen i upp till en timme, beroende på receptet. Skölj med varmt vatten och schampo.

  Här är några fler tips:

  • Effekten av ljussmaskan blir mer märkbar om du applicerar blandningen på torrt hår.
  • Om krullarna delas, lägg till kompositionen av vegetabilisk olja eller gräddfil.
  • Kram juice från citron precis före användning.
  • Värm inte masken, eftersom temperaturen stiger, förlorar den några användbara substanser.

  Recensioner av våra läsare

  Diana, 37 år: Jag sköljer mitt hår med citronvatten 1-2 gånger i veckan i många år. Cool effekt. Jag försökte för första gången att bli av med mjäll, nu gör jag det för att skina och stärka. Nu gillar jag att lösa mitt hår och började få komplimanger ofta.

  Kristina, 23 år: Jag tyckte verkligen om masken för skadat hår. Jag har lockiga lockar, de började ligga vackert, mindre tryckande, silkeslen. Jag har gjort det en gång i veckan i en månad, jag fortsätter, jag vill slutföra kursen till slutet. Jag rekommenderar!

  Julia, 30 år gammal: Jag snubblade på ett recept för att lysa upp trådarna, hade länge velat borsta på håret, men det var ingen önskan att skämma bort håret med färg. Jag var mycket nöjd med resultatet: efter den första applikationen hade jag en liten effekt av att lyfta fram (appliceras på enskilda strängar) och hölls i 2 timmar. Det ser väldigt naturligt ut som om håret hade bränt ut i solen De började skina, jag gillar det verkligen.

  I den här videon hittar du recept för olika hårtyper:

  Och viktigast av allt - citron är en prisvärd och billig produkt som du kan köpa när som helst på året och var som helst. Försök att inkludera det i hårvård, och du kommer att bli förvånad över hur vackra de kan vara!

  Hårmaskar med citron

  Den moderna kvinnan tenderar att alltid vara snygg och vacker. Ett av kriterierna för skönhet i vår tid anses vara tillståndet, densiteten och glansen av håret. Att uppnå effekten av friska krullar är inte lätt. Shampoos och sköljningar som annonseras på tv och säljs i butiker, innehåller för det mesta ytaktiva ämnen som tar bort smuts och fett från håret, men tillsammans med dem tvättar de fördelaktiga ämnena ut. De irriterar hårbotten och kan orsaka seborré och mjäll. I skönhetssalonger är rutiner för restaurering av lockar väldigt dyra. Inte varje kvinna har råd att gå igenom hela kursen och upprepa det regelbundet.

  Ingen har dock avbrutit prestationerna från traditionell medicin som våra mormor har använt i århundraden för att ta hand om hårets skönhet. Ett av de mest kända och prisvärda sätten att återställa lockar - en mask med citronsaft.

  Citron för hår: fördelar

  Sammansättningen av citronsaft innehåller följande substanser som har en positiv effekt på hår och hårbotten:

  - Vitaminer av grupp C, B;

  - Spårämnen - magnesium, fosfor.

  Användningen av citronsaft vid beredningen av masker för att återställa och bibehålla krillens hälsa kommer att uppnå följande resultat:

  Återställer hårstrukturen, gör den mindre spröd och elastisk;
  Eliminerar hårets delade ändar;
  Normaliserar syra-basbalansen;
  Revitaliserar torrt och livlöst hår;
  Eliminerar svampsjukdomar i epidermis (seborré, mjäll).

  Har du alltid ingen tid för dig själv på grund av det upptagna schemat? Eller har du bara inte haft tid att föra sina lockar i ordning innan du besöker? För att förhindra att sådana situationer lurar i framtiden, använd en beprövad metod. Det finns ett enkelt verktyg, vars hemlighet är känd för många affärskvinnor. Kram citronens saft, kombinera den i lika stora mängder med kokt vatten och häll blandningen i en flaska med en spray. Efter tvätt, applicera produkten på torkat hår. Nu kommer dina lockar att vara rena och glänsande dubbelt så lång som vanligt. Denna mask av vatten med citron skapar en skyddande film som avstöter smuts och saktar ner talgkörtlarna. Dessutom får curls en stor mängd näringsämnen som ingår i citronsaft.

  Om du inte hittar tid att göra masker av citronhår, äta du denna frukt. Inkluderar en citronskiva i din dagliga kost, du kommer att berika din kropp med vitaminer och mikrodelar. Din hud och hår kommer att få de nödvändiga ämnena från insidan.

  Citron för hår: hur man använder

  Det kommer inte att vara en hemlighet för alla som citron är en riktig frälsning för fettigt hår. Det har följande effekt på dem:

  - Rengör smutsiga och lera pluggar;

  - Stabiliserar talgkörtlarna i huvudets epidermis.

  Kvinnor, som naturen har tilldelat med lätta lockor, använder citronsaft som en naturlig ljusare. Om du använder det här verktyget en stund kan du uppnå en ljus, behaglig nyans där det inte kommer någon orange färg.

  Om du vill återställa skönheten i torrt hår ska masken bestå av citron och en komponent med högt innehåll av fettsyror:

  - Fet mjölk eller kefir;

  Om du inte lägger till dessa ingredienser, kan torrt hår torkas ännu mer.

  Det är osannolikt att det finns en person som inte har provat en citron. Därför kan alla säga om han är allergisk mot citrus ingredienser eller inte.

  Masknummer 1 - ljuskronor.

  Applicera ren citronsaft för att förtydliga. Börja proceduren för att klargöra curls med citronsaft, bör du följa några rekommendationer:

  - Genom att lätta på citron, agerar du med ett aggressivt surt medium på ditt hår. För att inte förstöra eller torka känsliga krusar, var noga med att använda sköljbalsam efter proceduren eller använd aromaterapi med essentiell avokadoolja eller kamilleolja. Applicera 3 droppar olja på kammen och borsta locken längs hela längden;

  - För livlös hårblekning med citronsaft är kontraindicerat. Denna procedur kommer endast att förvärra situationen och förstöra krökningarna permanent;

  - Om du inte bara vill bleka, men också göra en närande mask, lägg till honung till citronsaft;

  - Effekten kommer att bli mer märkbar om utspädd citronsaft i kamomillbuljong (1: 3) och tillsätt ricinolja eller burdock. Denna mask ger näring och ger en strålande glans till blont hår.

  Mask nr 2 - skölj med citron.

  Som en komponent i hårspolning har citronsaft använts under mycket lång tid. Beräkningen av proportionerna vatten och citron är enkel - tillsätt 1 tsk till liter vatten. citronsaft. Om du byter ut din vanliga balsamsköljning med det här enkla verktyget, så kommer du att märka att dina lockar har blivit släta, lätta och mjuka. Dessutom eliminerar detta verktyg mjäll. Om du tvättar håret med vatten och citron två gånger i veckan kan du uppnå ett stabilt resultat vid behandling av svampsjukdomar i huvudets epidermis.

  Mask nummer 3 - ett näringsämne.

  Masken med honung och citron är ett verkligt skafferi av friska ämnen som dina krusar kommer att få. För att göra det nödvändigt att ta 150 gram smält honung, 2 tsk. olivolja och färsk juice ½ citron. Efter att du har gjort masken, sätt den på ett varmt batteri. För en timme blir det tillräckligt. Applicera en varm blandning för att rengöra håret, wrap huvudet med en påse och terryduk i 20-40 minuter. Skölj masken med vatten och skölj sedan med schampo. Samma verktyg används av dem som kämpar med för tidig skallighet.

  Masknummer 4 - återhämtning.

  Denna mask återställer krullarnas struktur och eliminerar mjäll.

  Det är nödvändigt att kombinera två kycklingäggor och två teskedar med burdockolja med ½ citronsaft. Du kan ersätta ricinolja med burdockolja. Masken appliceras i en halvtimme på ytan av hela huvudet och hårlinjen. Förpackad med cellofan och varm trasa. Tvätta av masken med rinnande vatten.

  Masknummer 5 - för hårväxt.

  Många läser om lökskalans fördelaktiga egenskaper och hårbågen själv. Men de flesta kvinnor är rädda för att använda denna värdefulla grönsak för att behandla och återställa sina lockar. Lökmasker som innehåller citronsaft har ingen obehaglig lukt. Citronsaft neutraliserar lökestrar. Denna mask är perfekt för dem som är trötta på skört och torrt hår, sjuka som ett resultat av att järnet används ofta för styling. Curls straighten och ser ut som om de bara hade varit föremål för vård av en professionell beautician.

  Det är nödvändigt att kombinera i lika stora delar (1-2 msk.) Malt lök, citronsaft, olivolja (kan bytas ut med kardborreolja). Alla blanda och applicera på håret längs hela längden. Tvätta av masken efter en halvtimme och skölj med rinnande vatten med en droppe ättika.

  Masknummer 6 - noggrann belysning.

  För att snabbt och säkert till strukturen av håret för att lätta hår två ton, måste du ta en halv kopp fett yoghurt, äggula 1 ägg, ¼ kopp starkt alkohol (helst konjak), citronsaft ½ del. Det är nödvändigt att sätta 1 tsk i blandningen. schampo som du brukade använda. Medlen appliceras på torrt hår. Det är nödvändigt att se till att krullarna saknas lika mycket. Täck huvudet med cellofan och en varm trasa. Mask med kefir och citron måste hållas på håret över natten. Tvätta av på morgonen med tvättmedel.

  Om du inte gillar hårfärgen som du färgade lockar med, kan den gradvis tvättas av med samma medel.

  Masknummer 7 - från håravfall och mjäll.

  Detta verktyg stimulerar perfekt hårsäckarna, förbättrar blodcirkulationen i huvudets epidermis och förhindrar återfall av mjäll.

  Ta 0,5 koppar kockrot (krossad), häll dem 250 ml. kokande vatten. Sätt behållaren på elden och låt den koka i 10-15 minuter. Krama saften av 1/2 citron och lägg till avkokning av burdockrötter. En halvtimme innan du tvätta huvudet, gnugga produkten i huvudets epidermis. Kompositionen närmar hårsäckarna, eliminerar mjäll och klåda, återställer hårets elasticitet och glans.

  Du kan lägga kamille eller salvia blommor till burdock rötter.

  Masknummer 8 - Återställ uppskuren perm hår.

  Det är nödvändigt att kombinera 2 tesked citronsaft och smält honung, blanda. Lägg till 2 msk. aloe-massa och kycklingägg. Applicera kompositionen företrädesvis tre gånger i veckan. Mask med ägg och citron appliceras på torrt hår, täckt med cellofan och material. Tvätta av med tvättmedel. För att skölja håret, tillsätt 3 droppar kamilleolja till vattnet eller gör ett avkok av St John's wort gräs.

  Masknummer 9 - balsam för livlöst hår.

  Du måste ta komponenterna i följande proportioner:

  - Persikolja - 15 droppar;

  - Castorolja (burk eller oliv) - 1 msk;

  - Triple cologne - 1 msk. L.;

  - Citronsaft - 1 msk.

  Blanda komponenter och slipa väl. Om du applicerar balsam till smutsigt hår, måste du tvätta av det efter 20 minuter med hårtvätt. När balsam appliceras för att rengöra håret, ska det tvättas av med varmt vatten utan schampo.

  Masknummer 10 - för alla typer av hår.

  Ta i lika stora proportioner - 1 matsked, följande hackade komponenter:

  Blanda och häll nypressad citronsaft så att den täcker blandningen för 1 centimeter. Ta av behållaren med infusionen på ett mörkt, kallt ställe i 10 dagar. Stam. Applicera infusion som ett medel efter tvättning av hår. Gnid in i locken hela tiden och tvätta av efter 3-5 minuter.

  Skär av skalen från 5 citroner, tillsätt 1,5 liter vatten och koka i låg värme i 10 minuter. Stam. Gnidas i hårbotten rekommenderas efter att huvudet har tvättats. Verktyget kan användas inte mer än 1-2 gånger i veckan.

  Hårspray med citron

  Ta 2 citroner, skära dem i cirklar och häll 2 koppar vatten. Sätt blandningen på elden och koka den 2 gånger. Stam och coolt. Tillsätt till den resulterande buljongen en tesked alkohol. Häll blandningen i en flaska med en spray för att fixa håret.  Nästa Artikel
  Vad ska man göra om håret faller ut dåligt och varför det händer