Eteriska oljor för tillväxt, tjocklek och håravfall


I naturen hittar du växter som används för att göra flyktiga föreningar som har en positiv effekt på människor. För närvarande används cirka trehundra sådana ämnen i kosmetologi. De har alla olika egenskaper och syfte. Eteriska oljor för hår har länge använts framgångsrikt. Oftast introduceras de i blandningarna. Förutom den vackra aromen, betyder utrustad med obestridliga användbara egenskaper.

Fördelarna med eteriska oljor för hår

Användningen av eteriska oljor för hår har praktiserats under lång tid. Detta är ett naturligt urval av element som positivt påverkar curls hälsa och förbättrar deras utseende. Användbara eteriska oljor kontrollerar hela kroppens tillstånd. De tenderar att penetrera de drabbade områdena och återställa dem utan speciell ansträngning från personen. Experter rekommenderar en omfattande behandling för att eliminera interna problem som påverkar kvinnlig attraktivitet. För att göra detta kan du fullt ut använda de användbara egenskaperna hos estrarna.

Varje verktyg har sin egen specifika riktning. I allmänhet kan flyktiga föreningar eliminera många problem:

 1. Slow growth of curls;
 2. Bli av med mjäll
 3. Förhindra nedfall
 4. Tillväxtstimulering;
 5. Ge sken och densitet.

Användningen av eteriska oljor för hår på grund av problemet. Fonderna används oftast inte i ren form, men ingår i blandningarna med en hastighet av fem droppar per sked av baskomponenten. För att uppnå ett effektivt resultat är det nödvändigt att fortsätta förfarandet i flera månader. De första ändringarna kommer att märkas efter tre veckors användning. Hemma kan du spendera inte bara behandling, men också förebyggande. I det här fallet rekommenderas att du upprepar proceduren en gång i veckan. Om det finns problem, får du använda medicinska oljor tre gånger i en eller annan form.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Kontraindikationer för användningen av estrar

Liksom alla naturliga medel kan oljor ge både den positiva effekten och skadan. Människor kan ha personlig intolerans mot olika typer av komponenter. Var försiktig med att behandla de som är benägen för allergiska reaktioner med olja. Gör maskerna med egna händer, det är nödvändigt att göra ett preliminärt test. Sätt en liten blandning på insidan av handleden och vänta. Rödhet, brännande och klåda är de första tecknen på intolerans mot komponenterna i en kosmetisk produkt.

Eteriska oljor för hårväxt

Hårvård innebär en mängd olika förfaranden som påverkar återhämtningen och tillväxten. För att uppnå önskat resultat måste du använda de mest effektiva eteriska oljorna som kan eliminera problemet och inte förvärra det.

Dessa inkluderar:

Var och en av estrarna, förutom att påverka tillväxten av lockar, har ytterligare egenskaper. Klyftor kan användas för att behandla hår mjäll och bli av med fett. Med hjälp av kanel elimineras ökad bräcklighet och torrhet. Fir kan användas för att mata rötterna. Fonder med melissa förhindrar snabb förorening av lock och ökat fettinnehåll. Ylang-Ylang frisyr ger en hälsosam glans och mjukhet till friska strängar. Den integrerade användningen av dessa element kommer att bidra till att påskynda tillväxten av krullar.

Eteriska oljor för hårdensitet

Kosmetiska oljor är användbara att använda i förebyggande syfte och för att öka frisättningen hos en frisör. Den här funktionen kan fungera framgångsrikt:

Samtidigt med den rikliga tillväxten och pompen på krullarna betyder att du kan bli av med mjäll, för att uppnå ordentlig hydrering, för att förhindra brådhet. Citrusfrukter har en tonic egenskap, patchouli tar bort överflödigt fett, cypressen arbetar på volymen, cedar är engagerad i läkning och kummin stärker. Rosa träd och gran är ansvarig för tillväxten av lockar. Användningen av estrar i komplexet leder till en underbar effekt.

Eteriska oljor för håravfall

För att stärka håret är det nödvändigt att välja specialprodukter med följande eteriska oljor:

För skadade curls perfekt burdock i form av olja eller schampo. Återställande effekt av rosmarin. Lavendelprodukter hjälper till att bli av med fettinnehållets höga fettinnehåll. Pine är ett mycket kraftfullt verktyg mot fallout.

Eteriska oljor för torrt hår

En förutsättning för att skapa effektiva verktyg är användningen av en oljebaserad bas. För att göra torra lockar till livliga och glänsande måste du använda majs, sesam, pumpa, havtorn, avokado. Tack vare dessa grundläggande element utförs fuktighet. Följande eteriska oljor är lämpliga för torra tips:

Tillsammans med fuktgivande och vitaliserande lockar, kan remedier hjälpa till med relaterade problem. Sandelträ förbättrar blodcirkulationen, ylang-ylang bidrar till att stärka, torr hud kommer att lugna och fuktar jasminkomponenten, körtlarna fungerar normalt med geranium och enbär bidrar till den snabba ökningen i längden.

Eteriska oljor för fet hår

För att göra rätt botemedel mot fet hår måste du använda en oljebaserad pumpa, mandel eller kalendula. Deras terapeutiska egenskaper förbättras med eterföreningar. För dessa ändamål kan du använda:

Att lägga till medel för estrar gör dem mer effektiva. Universal ylang-ylang hjälper till att ta bort fet hud. Medel med ceder och melissa, liksom grapefrukt, gör körtlarna i en normal rytm. Patchouli främjar genomgången av metaboliska processer.

De bästa eteriska oljorna att lägga till i schampo

Du kan välja de bästa eteriska oljorna som kan ge alla krullarnas behov vid återhämtning och behandling. De kan läggas till vanligt schampo så att processen inte avbryts. Man bör komma ihåg att tvättmedel med tillsatser inte kan lagras längre än en månad, så det är lämpligt att förbereda det i portioner.

Som ett oljefyllmedel är bäst att använda:

Denna lista är oändlig, eftersom det finns mer än tre hundra estrararter. Många citrusblandningar används för att lätta håret, och detta måste beaktas med sin egen rika färg. Valet av estrar är individuellt och måste motsvara problemet.

Sköljning av hår med eteriska oljor

För att hårvård ska fortsätta kontinuerligt är det nödvändigt att inte vara begränsad till oljebaserade masker. Estrar kan användas för sköljning. Detta sätt att vårda gör kammar lättare och övervakar kontinuerligt tillgången på näringsämnen. Lägg till några droppar olja kan vara i en svag lösning av äppelcidervinäger eller vatten. Rosemary och geranium kommer att bli en underbar smak. Benoljor, inklusive persika, främjar hydrering.

Med estrar kan du göra en spray för hår. För dessa ändamål är de mest doftande ingredienserna också lämpliga. Fördelarna med de mottagna fonderna är inte bara i en trevlig lukt, men också i ständigt underhåll av balans.

Hemmagjorda hårmaskor med eteriska oljor

Att göra läkningsmedel hemma är ganska ekonomiskt. Om uppgiften är att bota skadade lockar är det bättre att inte använda kemiska komponenter. Om de används otillbörligt kan de vara skadliga. Naturliga komponenter förblir säkrare. Återkopplingen om användningen av sådana masker är bara positiv, och effekten tar inte lång tid att vänta.

För tillväxt

Mask för hårväxt bör innehålla komponenter som är aktiva på glödlamporna.

ingredienser:

 • torr senap;
 • citron eterisk olja;
 • oljebas (burk).

En liten del senap bör lösas i varmt vatten och blandas sedan med en oljebaserad bas. I kosmetiken behöver du lägga till några droppar eter. Oftast beräknas flyktiga föreningar från det totala antalet masker. Fem till tio droppar kommer att räcka, beroende på längden på trådarna. Den resulterande blandningen smutsas noggrant in i rötterna. När den termiska effekten av proceduren fortsätter till en halvtimme. Dubbel spolning hjälper till att undvika bindning. Använd verktyget kan vara varje vecka.

Från att falla ut

För att undvika förlust av hårsäckar är det nödvändigt att använda en universell botemedel mot håravfall.

ingredienser:

 • varmt vatten;
 • rosmarineter.

Det här verktyget är så enkelt och effektivt. I ett halvt glas vatten är det nödvändigt att lösa oljekomponenten. Den resulterande blandningen har en fördelaktig effekt på rötterna efter applicering av massagerörelser. Proceduren fortsätter i en timme medan man skapar en termisk effekt. Hårbotten är väl näring. Spolning bör utföras flera gånger.

För torr

Att sätta torra krullar i ordning och oljiga blandningar är perfekta för hårändarna.

ingredienser:

 • på basis av jojobaolja;
 • kamille eterisk olja.

Basen måste ange några droppar kamomilleter. Denna komposition täcker alla lockar. Om bara tipsen har lidit, då kan du bearbeta dem. Processens gång är en timme. Det är nödvändigt att skapa en termisk effekt. Förstärkt oljekomposition måste tvättas två gånger.

För fett

För att justera fettkörtlarna är det nödvändigt att applicera flera komponenter.

ingredienser:

 • mandelbasolja;
 • eukalyptus;
 • bergamott;
 • citronbalsam

Tre droppar av varje eter sättes till oljebasen. Obligatoriskt tillstånd för applicering är behandling av rötter och hårbotten. Med den termiska effekten kan proceduren fortsättas i en timme. Den produkt som är förstärkt med oljor måste sköljas med ett sköljmedel.

Att stärka

För att väcka vilande lökar och få dem att fungera måste du använda heta komponenter.

ingredienser:

 • mandelolja bas;
 • eter kanel.

En blandning av basen och några droppar kaneleter hjälper till att väcka vilande lökar. För att göra detta, bearbeta rötterna och skapa en termisk effekt. Om möjligt bör masken hållas i minst en halvtimme. Vid spolning kan du använda en balsam med tillsats av motsvarande ester.

För återhämtning

För att återställa de förlorade hårstrumporna är det nödvändigt att applicera uppvakningskomponenterna med en uttalad effekt.

ingredienser:

 • oljebas
 • rosmarin.

Kombinationen av oljor hjälper till att rensa håravfall, återställer skadat hår och accelererar tillväxten av förlorade trunkar. Oljelösningen måste behandlas med hela huvudet. Täck det med polyeten, vänta ungefär en timme och skölj sedan av med shampoo. Denna komposition är lämplig för både ljust och mörkt hår, eftersom det inte har någon effekt av lättnad.

För densitet och volym

En enkel volym och pomp av frisyr kan ge enkla verktyg, skapade självständigt.

ingredienser:

 • schampo;
 • estrar av ros eller cypress.

För att frisyr slog alla med sin naturlighet och volym, är det nödvändigt att använda schampon gjorda av etrar. I det vanliga rengöringsmedlet kan du lägga till en rosa luft, vilket ger håret prakt och en behaglig lukt. Vid tvättning av huvudet är det nödvändigt att utföra massrörelser och inte rusa för att tvätta kompositionen från fem till sju minuter.

För glans och glans

För glans är håret perfekt tea tree ether.

ingredienser:

 • oljebas
 • några droppar eter.

För att öka effektiviteten till mediet behövs en uppvärmd oljeblandning. Hon behöver helt behandla hennes hår. Förutom det snygga utseendet, är strängarna näring och ser mer levande och attraktiva ut. Förfarandet har en varaktighet av ca en timme.

Att ljusna

Blont hår kan stödjas av masker som innehåller citrusoljor. Det är bra att använda estrarna av mandarin, apelsin, citron.

ingredienser:

 • burdock oil base;
 • någon av citrusestrarna.

Hårfärgningsmedel kan användas av blondiner utan att förlora förlusten av naturlig färg. Försiktighetsåtgärder bör utföras på målade trådar. Mask tid när du skapar riktig värme i ungefär en timme. Vid spolning är det nödvändigt att använda schampo två gånger. För mörkt hår är det här verktyget bättre att inte applicera.

mjäll

Ett vanligt problem med modernitet är mjäll. Det är lätt att bli av med det med hjälp av hemmet.

ingredienser:

 • jojobaolja;
 • minteter

Att bli av med mjäll ger en lätt oljekomposition med minteter. Det måste gnidas in i rötterna och lämnas för att värma i en timme. Då tvättas krullarna väl och torkas naturligt. Ständigt övervaka dina lockar hjälper bordet, speciellt bestående av masker som innehåller eteriska oljor.

Intressant video: Användbara egenskaper och applicering av de bästa eteriska oljorna för hår

Recensioner om användningen av eteriska oljor

Jag kunde prova fördelarna med estrar på mig själv. Maskerna med dem är lite svåra att tvätta, men effekten är fantastisk. Kombinationen av jojoba och rosmarin har blivit min favorit i att ta hand om skadade tips. Jag rekommenderar.

Svetlana, 25 år gammal

Jag försökte kanelluft när jag insåg att min frisyr hade tunnat. Två veckor senare såg jag resultatet. Jag gillade det väldigt mycket, nu klarar jag andra masker. Frisyr alla avundsvändningar.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

För rättvist hår

Allt för vård av blont hår.

Brightening hår folkmekanismer. Färger i ljusgyllen.

Ljus hårfärg är avisit från en stor mängd pigment feomelanina i hårets kortikala skikt.

Naturlig ljusfärg kan göras ljus och vacker utan att tillgripa färger som innehåller peroxid, ammoniak och andra ämnen som förstör hår.

Handgjorda kosmetika för lätta hår säljs till apotek och organiska kosmetika salonger.

En gyllene nyans till lätt hår ges av eteriska oljor av kamomill, saffran, ädelfärgskamomill och citron.

Markera blont hår kan vara närande maskar av honung och citron.

Honung avger ett vitare, liknande i komposition till väteperoxid, men skadar inte håret. Honungsblomman maskerar håret, försvinner hårfärgen och närmar sig det.

Lemon. Applicera juice och citronskal för att lätta och skina hår, men inte för skört och torrt hår, känslig eller irriterad hårbotten.

Dekoktioner och infusioner av örter. För att mildra och bevara blont hårs skinn rekommenderas att skölja dem med kamilleavkok med tillsats av andra örter efter varje tvätt: kalendula, saffran, rabarber, ädelfärgskamomill, ingefära, gurkmeja, solrosblommor, lökskal.

Ju lättare den naturliga hårfärg desto starkare ljusare effekt av masker och tinkturer. Kom ihåg - effekten av vegetabiliska färgämnen från naturprodukter kommer att hålla till nästa shampooing. En permanent effekt kommer att kräva användning av naturliga färgämnen efter varje shampooing.

Shampoo för ett rättvist hår.

För 100 ml shampoo tillsätt:

3 droppar geraniumolja,

3 droppar vild morotolja,

5 droppar citronolja,

8 droppar ädelkamilleolja

Blanda eteriska oljor med schampo och tvätta håret regelbundet för att få en vacker ljusskugga.

Oljemask för blont hår:

För 2 tsk basolja (jojoba, aprikoskärnor, söt mandel) lägg till:

3 droppar ädelkamilleolja,

1 droppe vild morotolja

Rör oljor, gnid i hårbotten och applicera på hår, täcka med plastfolie och varm handduk över natten, skölj sedan med schampo, balsam och skölj i buljong.

Mask med honung 1 - Applicera honung i hår, täck med plastfolie och varm handduk i 8-10 timmar, skölj sedan.

Mask med honung 2 - Ta 1 andel honung och 2 delar hårbalsam, mixa. Applicera blandningen på hår, täck med plastfolie och varm handduk i 6-8 timmar, skölj sedan.

Mask med honung 3.

60 ml blomma honung,

60 ml tomatpasta,

60 ml olivolja,

15 droppar lavendelolja.

Rör, applicera på hår, täcka med plastfolie och en varm handduk i 2 timmar, skölj sedan.

Ljussmask för fet hår - citron, sur mjölk och vodka.

Mala 1 citron i en mixer eller häll helt enkelt, häll ett halvt glas vodka, blanda noggrant, lämna i 24 timmar på ett kallt mörkt ställe, och dra sedan på. Den resulterande lotionen injiseras dagligen i hårbotten, lägger grus på håret, täcker med plastfolie och en varm handduk i 2 timmar. Skölj sedan utan schampo och kamma genom håret för att ta bort citroner.

Alternativ med sur mjölk. I blandningen tillsätt surmjölk, blanda och applicera på hår, täcka med plastfolie och en varm handduk i 2 timmar, skölj sedan.

Ljussköljning: Avkok och tinkturer för blont hår.

100 g eller 2 matskedar av kamomillblommor brygger 1 liter kokande vatten och koka i 5 minuter. Infusera i 30-40 minuter, kyla, spänna och skölj håret.

Torka 1 citronsaft med 1 kopp vatten och skölj håret.

Äppelcidervinäger och citronolja.

Blanda 1 tsk äppelcidervinäger och 3 droppar citronolja, späd i 1 kopp vatten och skölj håret.

2 msk solrosblommor häll 1 kopp kokande vatten, lämna i 2 timmar, kyla, dränera och skölj hår. För att fixa resultatet, skölj håret med infusionen efter tvättning, efter förtorkning.

Många hemmafruar använder lökskalningar för att färga ägg till påsk, i stället för moderna färgämnen. Lökskal ger blont hår en gyllene nyans. Häll ett glas tvättad lökskal med 1 liter kokande vatten och koka i 15-20 minuter, låt i 30-40 minuter, svalna, dränera och skölj håret efter tvätt.

Kamille, barber och solros.

Lika delar av solrosblommor, kamille och barberblandning, häll kokande vatten och lämna i 1 timme.

Kyla, spänna och skölj håret. För att fixa resultatet, skölj håret med infusionen efter tvättning, efter förtorkning.

Citron, kamille och honung.

1 liter vatten, 1 matsked citronsaft, 2 matskedar kamillextrakt, 1 tsk honung.

Blanda komponenter och skölj håret efter tvätt.

Citron, kamille och saffran.

1 tesked hackad saffran, juice av en citron, 1 matsked hackad kamille, 4 droppar lavendel eterisk olja.

Brew chamomile och saffran, insistera 20 minuter, tillsätt essentiell olja och citron. Rör om blandningen och skölj håret efter tvätt.

Kamille och nässla.

1 matsked nafelstammar, 1 matsked kamilleblommor, 1 liter vatten.

Blanda örter, häll en halv liter vatten, koka i 10-15 minuter, lämna i 20 minuter. Kall, dekantera ett glas buljong för sköljning, och lägg uren på håret, täck med plastfolie och en varm handduk i 30 minuter. Skölj sedan och skölj håret, sprid ett glas buljong i en halv liter vatten. För att fixa resultatet, skölj håret med infusionen efter tvättning, efter förtorkning.

Rabarber, Kamille och Te.

50 högtalare, 250 g rabarberinfusion, 250 ml vatten, 1 tesked te. Blanda allt, tillsätt vatten, koka i 10-15 minuter, lämna i 20 minuter. Kall, dekantera glaset med buljong för sköljning och lägg sot på håret, täck med plastfolie och en varm handduk i 1-2 timmar. Skölj sedan och skölj håret, sprid ett glas infusionsdekok i en halv liter vatten. För att fixa resultatet, skölj håret med infusionen efter tvättning, efter förtorkning.

Rabarber och vitt vin.

Torr eller fräsch mark stjälkar, rabarberblad och rötter, vitt vin eller vatten.

2 koppar löv och stjälkar, 1 rabarberrot häll en halv liter vitt vin eller kokande vatten. Koka tills hälften av vätskan kokar bort, sedan sval, påfrestning, applicera på håret, täcka med plastfolie och varm handduk i 1 timme.

2 tsk kamillefärg blommor häll 1 kopp kokande vatten, lämna i 30 minuter, kyla, spänna och skölj håret i 15 minuter. För att fixa resultatet, skölj håret med infusionen efter tvättning, efter förtorkning.

Effekten av att markera eller hårsträngar som är solbrända i solen.

1) Avkok med akacia honung.

50 g akacia honung

4 hela färska citroner,

en halv liter äppelcidervinäger,

30 g pulveriserad rabarberrot,

20 g kamomillblommor och 20 kalendula / ringblommor.

En flaska av den resulterande buljongen räcker för i genomsnitt 2-3 veckor. Antalet doser av blandningen beror på hårets längd och tjocklek.

Citroner klämma och gnugga. Placera rabarbern i en rostfritt stålkruka, häll eddika, koka upp, sätt på en långsam eld i 10 minuter (inte mer och inte mindre för att undvika att resultatet bryts). Tillsätt saften av 2 citroner, kamomillblommor och kalendula, täck sedan pannan med ett lock och håll kvar låg värme i ytterligare 5 minuter. Avlägsna från värme och kyla i en stängd kastrull. Torka buljongen genom en fin sikta, tillsätt citronens juice, alkohol och honung, blanda, häll i en flaska och kork tätt. Behåll behoven i kylskåpet.

För att få en bestående ljuseffekt, använd 1 matsked av blandningen per liter vatten för att skölja efter tvättning av håret. För effekten av blandning, applicera blandningen på separata strängar och håll i minst 30 minuter. För att fixa resultatet, skölj håret med kallt vatten och torka naturligt.

2) Citron och vodka.

1 citron (juice, zest), 1 liter vatten och vodka (i lika delar med citronsaft).

Kram saften från citronen. Skala kvar resterande skal och lust i en mixer eller helt enkelt slipa, häll 1 liter kokande vatten och koka i 15-20 minuter. Kyla, spänna, blanda med citronsaft och skölj håret.

För effekten av att markera, lägg till vodka tillsammans med citronsaft i lika delar. Den resulterande blandningen appliceras på enskilda strängar och torkas (om det är möjligt att torka i den öppna solen, kommer effekten att öka med ultraviolett ljus)

De bästa recepten för ljus hår masker

Vilka komponenter kan inte användas för blont hår:

Vad rekommenderas för ljust hår

Recept Masker för blont hår

Mask för blont hår med kamomill

Torr kamille (2 matskedar) häll kokande vatten (1 kopp), täck med lock och lämna i en timme. Spänn den resulterande buljongen och blanda den resulterande vattnet med lanolin (ett halvglas) och värm det i ett vattenbad. Applicera en varm blandning på håret och lämna i en halvtimme. Resterna av masken kan förvaras i kylskåp i en glasbehållare i högst 4 dagar. Det rekommenderas att applicera masken en gång i veckan i 2 månader.

Mask med citronsaft för blont hår
Olivolja blandad med citronsaft i ett förhållande 1: 1 och uppvärmd i ett vattenbad. Vi applicerar varm blandning på vått hår och vi lägger upp huvudet med en handduk. Denna mask hjälper till att stoppa brittleness och göra håret starkt och starkt.

Hårmask med kefir

Värm golvet i ett glas kefir och tillsätt ett par citronoljaoljor, sprid det över ditt hår, täck med cellofan och värm huvudet. Det är bäst att lämna masken i en timme.

Mask med honung för blont hår
Innan du gör en mask, tvätta huvudet med ett djuprengöringsschampo, eller tillsätt ett nypa läsk till din schampo. Låt håret torka och applicera honung på det (helst med akacia honung) och täck håret med en film. För att masken ska kunna stärka och återställa håret är det nödvändigt att hålla den i 7-10 timmar, därför rekommenderas denna mask att bli gjort på natten.

Skölj med kamomill för blont hår
Sådan sköljning passar blondiner med gyllene hår. Häll 50 gr. torr kamille med en liter vatten och simma i 15 minuter. Torka sedan buljongen och låt den svalna en stund. Efter tvätt, använd avkokning med kamomill för sköljning av hår. Om det behövs kan det färdiga avkoket förvaras i kylskåpet, men inte mer än 4 dagar.

Oljemaskor för blondiner
Vegetabiliska oljor hjälper till att ge hårets elasticitet, men de måste användas med försiktighet för fet hår.

För oljemaskan behöver vi:

- mandelolja;
- olivolja;
- persikaolja;
- citron eterisk olja;

Ta 1 msk. l. varje olja och tillsätt 2-3 droppar essentiellt mala citron, blanda alla oljor grundligt och fördela med hår, det är bättre att dra sig tillbaka 5 cm från roten.

Kom ihåg att blont hår är mest mottagligt för torrhet och bräcklighet, så du kan använda andra masker för torrt hår.

Håroljor - vad man ska välja för rätt vård

Masker för hår på basis av oljor - En av de mest effektiva typerna av produkter som används både i salonger och hemvård. Sådana droger kan effektivt hantera många sjukdomar i hårbotten, liksom effektivt återställa krullarnas struktur. Detta material kommer att berätta om användningen av sådana verktyg och hur man använder dem korrekt.

Fördelarna med håroljor

Nästan alla masker baserade på oljor har en komplicerad effekt på hårbotten och håret.

De gör det möjligt att lösa följande kosmetologiska uppgifter:

 • aktivera metaboliska processer, inklusive normal blodcirkulation;
 • mätta håret och huden med vitaminer och saknade element.
 • eliminera inflammation, klåda, skalning, kännetecknande för svamp eller värmeskador på integritet, liksom deras överdriven torrhet;
 • för att förhindra klämning av spetsarna;
 • ge hårstyrka, elasticitet och hälsosam glans.

Naturligtvis kan alla dessa resultat erhållas genom användning av masker med oljor för hår. Natura Siberika är bara damen som gör dem regelbundet och noggrant väljer fondens sammansättning. Berätta i detta fall, du behöver kvaliteten på ditt hår, liksom förekomsten av olika sjukdomar. Då kan du hitta från hela mängden recept de mest lämpliga för dig och lösa alla befintliga problem.

Valet av eterisk olja beroende på hårtypen

Varje olja som kan ingå i din valda produkt är ansvarig för att lösa ett viktigt problem med hår och hårbottenhälsa. De allmänna principerna för valet av dessa komponenter är följande:

 • pelargon, rosmarin, ylang-ylang passar damer med normalt hår;
 • barrträd och citrusarter är bra för fet hår. Dessa inkluderar oljor av cederträ, citron, tall, cypress, citronella, bergamot;
 • med delade tips, effektiva: pelargon, rosenträ, sandelträ, vetiver;
 • Dam med torrt hår bör stoppa valet på myrra, rökelse, kamomill, patchouli, mandarin;
 • Om det är nödvändigt att stärka hårrötterna, är det rekommenderat att ägna särskild uppmärksamhet åt oljan av ek, cederträ, tall, tea tree;
 • mjäll är bra för alla citrusfrukter, samt te-trädolja.

Innan du applicerar något, även det mest populära receptet baserat på eterisk olja, var noga med att testa den på huden och använd den endast om du inte har några allergiska reaktioner. Valet av oljor är väldigt brett, det är inte nödvändigt att skada hälsan till förmån för verktyget, vilket i ditt fall orsakar allergier.

Viktiga oljemaskor

Det enklaste sättet att använda eteriska oljor för att förbättra håret eller hårbotten är att lägga till dem i maskerna. Låt oss överväga de mest effektiva alternativen för sådana masker för olika typer av hår.

Kompositioner för mörkt hår

Förbereda masker för mörkt hår, det rekommenderas att använda kompositioner baserade på söt mandel, jojoba, samt rosmarin, pelargon, citron. Förbered en mask med dem så här:

 • Jojobaolja och en liten mandel tar 3 skedar vardera och värms i ett vattenbad;
 • tillsätt 3 droppar andra eteriska oljor. Kompositionen är mycket väl blandad;
 • Den resulterande blandningen appliceras försiktigt på håret, lindas med plastfolie och täckes sedan med en handduk;
 • Efter två timmar tvättas oljan försiktigt.

Alla ovanstående verktyg kan också läggas till sammansättningen av andra masker för mörkt hår, inklusive de som baseras på lök, äggulor, brandy. Samma recept som du ska använda i de fallen när du behöver säkerställa maximal näring av håret.

Masker för blont hår

Naturliga blondiner, liksom ägare av ljust hår bör fokusera på användningen av masker baserade på eterisk olja av citron.

Du kan laga det så här:

 1. Starkt bryggning av grönt te läggs till 0,5 liter mineralfritt kolsyrat vatten. Lägg till några droppar olja, samt en tesked honung.
 2. Blandningen omröres tills en homogen massa, jämnt fördelad genom håret.
 3. Efter 30-40 minuter, tvätta hela kompositionen.
 4. På samma sätt kan du göra en mask baserad på citronolja, grönt te, samt balsam för blont hår. Verktyget appliceras också i en halvtimme.

För att receptet ska bli riktigt effektivt, använd bara naturligt grönt te i dess förberedelse, en blandning av nuvarande populära tepåsar fungerar inte för dig i det här fallet.

Allmän åtgärd betyder

Dessa recept kommer att passa ägarna av alla typer av hår, en positiv effekt på deras hälsa, såväl som utseende. De kommer att låta ditt hår ge maximal näring och skydd. För dessa ändamål kan du använda:

 • oljeblocket för hår. Det har en generell förstärkningseffekt, hjälper till att förhindra håravfall, normaliserar hårbotten.
 • För att stimulera tillväxten kan du använda en blandning av två skedar med ricin eller mandelolja med tillsats av droppar av sådana oljor: patchouli, pelargon, ros, ylang-ylang.
 • för hårväxt: Ta 2 matskedar av mandel- eller kokosnötolja och tillsätt två droppar kryddnejlika och tallolja till den.

I allmän praxis kan du använda andra formuleringar om de valda eteriska oljorna är rätt för dig. För att förbereda en lämplig mask kan du ta 2 matskedar av huvudprodukten och tillsätt ett par droppar essentiell olja till den. Det viktigaste är att produkten är naturlig och du har inga allergier mot den.

Förbindelser mot brokenness och brittleness

Om ditt hår har blivit sprött och tråkigt, kommer följande medel att kunna återföra den tidigare skönheten till mem:

 • maskera med citrusoljor. För dess förberedelse ta 2 matskedar mandelolja, lägg sedan till 2 droppar patchouli, apelsin, eukalyptus;
 • En liknande produkt baserad på citron och mandarinoljor förhindrar också bräcklighet, men på grund av ljuseffekten av dessa komponenter kan bara unga damer med blont hår ge råd om masken.
 • ge håret elasticitet och sluta brittleness kan också maskas baserat på lin. Du kan lägga till några droppar jasmin eller rosmarin;

Medel mot bräcklighet måste alla använda minst en månad för att få önskad effekt. Du kan alternativa dem med alla näringsämnen, till exempel, baserat på lök eller äggulor.

Hur man använder masker på basis av oljor

För att göra den valda kompositionen så effektiv som möjligt på ditt hår, bör du ägna särskild uppmärksamhet åt sådana stunder:

Coiffure frisyr för medelhår: elegant styling för frisyr med pärlor

Läs mer om serier och paletter av hårfärger Cies här.

 • för att förbättra effekten av vilken blandning som helst genom uppvärmning. För detta ändamål rekommenderas att omsluta huvudet efter applicering av masken med en film och en handduk. I ett improviserat växthus kommer verktyget att fungera mycket mer effektivt;
 • När du skapar en mask som är baserad på olja, kan du bara använda högkvalitativa naturliga ingredienser. Inga produkter med smaker, matfärger - de kan påverka hårets skick är inte det bästa sättet.
 • För att uppnå den förväntade effekten, bör proceduren upprepas inom en månad, det räcker att göra dem 1-2 gånger i veckan. Detta alternativ är optimalt;
 • Oljebaserade masker är extremt svåra att spola. För att förenkla denna procedur för dig själv, välj sparande enkla schampon med en mjuk formel;
 • Blandningen kommer inte alltid att vara effektiv om den används i flera månader - håret blir vant vid det snabbt. För att undvika denna effekt rekommenderas det att växla masker. Du kan till exempel välja för en vitaminiserande komposition, en annan - återställa hårändarna. Om du byter mellan tvätt och tvättning, kommer sådan vård att vara så effektiv som möjligt.

Oavsett vilken typ av produkt du har valt och hur länge du använder den, var alltid uppmärksam på hårbotten efter appliceringen. Klåda, rodnad, hudskalning - alla dessa är ganska allvarliga problem som kan uppstå även med hjälp av välkända komponenter, men till exempel att välja olja från en annan tillverkare eller lägga till en produkt som du är allergisk mot receptet. Om du märker sådana symptom, sluta använda den här masken en stund och prova en annan komposition för dig själv.

video

En kort genomgång av effektiva håroljor visas i videon nedan.

slutsats

Idag, för varje typ av hår och lösa problemen i samband med vården av dem finns det en typ av mask som är baserad på oljor. Och i de flesta fall kommer det här verktyget att kunna överraska en potentiell konsument med effektivitet, eftersom det kommer att fungera bättre än alla färdiga apotek eller kosmetiska produkter. Så, beroende på hårtyp, kan du välja masker med kardborre, kakaosmör och andra komponenter. För att uppnå önskad effekt är det tillräckligt att välja den optimala kompositionen för din kropp och använda den regelbundet. Den nödvändiga effekten av sådan behandling tvingar sig inte att vänta.

Masker för blont hår

Blont hår i några nyanser låter damerna se mycket femininare ut, se mer bräckliga och graciösa. Det är inte förvånande att många män föredrar blondiner - det finns något i dem från en liten naiv tjej som vill skydda sig från det hårda vardagen. Samtidigt kräver blont hår särskild vård, eftersom de inte skiljer sig i speciell tjocklek och densitet. Hemmagjorda masker för blont hår hjälper dig att göra ditt hår vackert, glänsande och glänsande.

Masker för blont hår hemma: recept

Nourishing masker för blont hår

Mask med honung och olivolja

Ingredienser: 100 g honung, 100 ml olja, ett glas varmt vatten.

Beredning och användning: komponenterna blandas och piskas till en homogen massa. Blandningen appliceras på håret, lämnar i 40 minuter.

Åtgärd: hydrering och näring.

Ansökan: Medlen används 1-2 gånger i veckan inom en månad.

Mask med eteriska oljor för blont hår

Ingredienser: 2 matskedar jojobaolja, 4 droppar kamille, citron och citrongräs eteriska oljor.

Förberedelse och användning: Komponenterna blandas, gnids in i rötterna och fördelas över hela hårets längd. Krullar kan isoleras genom att ha på sig en plastlock och en handduk. Blandningen tvättas av med schampo efter 40 minuter.

Åtgärd: Kamilleolja bryr sig om hår; citronolja, eliminerar bräcklighet och brittleness, och ger också en platinaskugga, citrongräsolja ger krönorna en speciell glans och hälsosam utseende.

Ansökan: Medlen appliceras en gång i veckan inom en månad.

Mask för blont hår från vetegroddarolja

Ingredienser: 2 äggulor, 3 matskedar vetegroddarolja, 3 droppar vitamin E, 1 tsk honung.

Förberedelse och användning: Komponenterna blandas med en visp och den färdiga produkten appliceras på håret och gnuggar den i rötterna.

Åtgärd: Masken närmar sig håret tack vare de aktiva näringsämnena som utgör sin komposition.

Användning: verktyget rekommenderas för användning 2 gånger i veckan i 2 månader.

Fuktgivande masker för blondiner

Mask med gelatin och kamille

Ingredienser: 2 matskedar av kamomillinfusion, 1 matsked honung och gelatin.

Förberedelse: torra kamomillblommor (1 matsked) häll 1/2 kopp kokande vatten och lämna i 15 minuter. I 2 matskedar av infusionen spädas gelatin och honung, lämnas att svälla i 30 minuter. Verktyget appliceras på vått hår och inkuberas i 40-60 minuter.

Åtgärd: Masken fuktar rent torrt hår, täcker dem med en tunn film och skyddar mot uttorkning.

Ansökan: medel appliceras 1-2 gånger i veckan i 2 månader.

Mask för blont hår med eteriska oljor

Ingredienser: castor och burdock olja 2 matskedar, 2 droppar lavendel eterisk olja, 4 droppar salvia eterisk olja.

Förberedelse och användning: Komponenterna blandas, gnidas aktivt i rötterna och sprids över lite fuktigt hår. Låt på i 30-40 minuter och tvätta av med schampo.

Åtgärd: Produkten återfuktar håret, närmar sig och hjälper till att upprätthålla livlig glans.

Applicering: masken appliceras på håret 2-3 gånger i veckan. För att få ett hållbart resultat krävs 15-20 procedurer.

Mask för blont hår från gräddfil

Ingredienser: 150 ml medium fet gräddfil.

Förberedelse och användning: Syrkräm gnids i rötterna och krullarna tills de är våta.

Åtgärd: Mjölksyra avlägsnar plack, återvänder glans till lock, fetter återfuktar hår och närmar sig.

Applicering: masken appliceras på håret 1-2 gånger i veckan i 2 månader.

Firming masker för blont hår

Mask för blont hår med citron

Ingredienser: juice av 1 citron, ägg, 20 ml burdock olja.

Förberedelse och användning: Komponenterna piskas med en gaffel, blandas tills den är jämn, appliceras på håret i 40 minuter.

Åtgärd: Håret får ett levande sken, förstärkt.

Ansökan: rekommenderas att använda 1-2 gånger i veckan i en månad.

Mask för blont hår med ägg och biprodukter

Ingredienser: 1 ägg, 1 matsked jojobaolja och honung, ½ tsk propolis extrakt, 2 tabletter mumiyo.

Förberedelse och användning: komponenterna är blandade, förkrossande mumiyo tabletter. Verktyget appliceras på håret och gnidas in i rötterna, lämnar i 30-40 minuter.

Åtgärd: De aktiva ingredienserna närmar och förstärker håret, hjälper till att eliminera mjäll.

Ansökan: medel används en gång i veckan, kursen består av 10 masker.

Mask för blont hår med grönt te

Ingredienser: 2 matskedar grönt te, 1 matsked olivolja, 5 droppar citronolja.

Beredning: Komponenterna blandas och appliceras på rent hår i en halvtimme, tvättas sedan av med schampo.

Åtgärd: Stärka, förbättra färg, lägg till glans och silkiness.

Banan och Ägg Mask

Ingredienser: 1 banan, 1 äggula.

Förberedelse och användning: Blanda banan med en gaffel och blanda med äggula. Blandningen appliceras på håret i 40 minuter och tvättas bort.

Åtgärd: Förstärkning på grund av aktiv näring.

Applikation: Mask används 2 gånger i veckan. Kursen är 12-15 procedurer.

Blonda masker för hårväxt

Mask för blont hår med brandy

Ingredienser: 2 matskedar brandy, 1 matsked honung och olivolja, 1 äggula.

Förberedelse och användning: Komponenterna blandas och vispviskas tills en homogen massa appliceras på håret i 40 minuter.

Åtgärd: Aktiva ingredienser förbättrar näring och påskyndar hårväxten.

Användning: Produkten används med försiktighet på torrt hår, inte mer än 1 gång om 2 veckor, eftersom konjak har en torkningseffekt. För oljigt hår kan masken användas en gång i veckan.

Mask för blont hår med senap

Ingredienser: torrt senapspulver, kamillextrakt.

Förberedelse och användning: 1 matsked torkade kamomillblommor hälls med ett glas kokande vatten och lämnas i 20 minuter. 2 matskedar torkad senapfödd kamilleinfusion och gnidde in i rötterna. Tvätta av med mycket vatten efter 10 minuter och skölj håret med utspädd citronsaft.

Åtgärd: senap "accelererar" blod i hårbotten, vilket aktiverar deras tillväxt.

Applikation: Mask används för fet hår 1 gång per vecka i 2 månader. Om håret är normalt rekommenderas att lägga äggula till de angivna ingredienserna.

Masker för blondiner för håravfall

Mask för blont hår med kardborreolja

Ingredienser: lök, 1 msk burdockolja, 1 matsked honung.

Förberedelse och användning: Gnid lök på ett fint rivjärn, ta 4 matskedar juice, pressad genom ostklaff och blanda med smör och honung. Verktyget kastas aktivt in i rötterna, resten fördelas genom håret. Lämna på i 1 timme och tvätta av med schampo. när man förbereder en mask, är det extremt att endast lökjuice kommer in i produkten utan ytterligare ingrepp. I annat fall behåller håret länge en obehaglig löksmak.

Åtgärd: Klyftaolja och honung närmar sig rötterna och lökjuice aktiverar blodcirkulationen i hårbotten.

Applikation: masken används 1-2 gånger i veckan i 2 månader.

Mask med henna och senap för blont hår

Ingredienser: 20 g gelatin, 1 tesked färglös henna och senap, äggula.

Förberedelse och användning: Gelatin häll 100 ml varmt vatten och fyll i, tillsätt sedan henna, senap och äggula. Produkten appliceras på rötterna och lämnas i 10 minuter, tvättas sedan av.

Åtgärd: senap medför en svag förbränning, vilket är ganska normalt för att öka blodcirkulationen i hårbotten, Henna intensivt ger näring och ger god tillväxt.

Applicering: masken appliceras 1 gång per vecka (för fet hår) eller 1 gång om 2 veckor (för torrt hår).

Masker för lätt skadat hår

Mask för blont hår med glycerin

Ingredienser: 1 tsk glycerin och ättika, ägg, 2 matskedar ricinolja.

Förberedelse och användning: ättika blandas med glycerin, vispa ägget separat och sätt i blandningen. Ta in ricinolja och vispa massan med en visp. Verktyget appliceras på håret och lämnar i 2 timmar.

Åtgärd: De aktiva ingredienserna återställer strukturen hos skadat hår, ge det glans.

Ansökan: medel appliceras på krullarna 2 gånger i veckan i 1 månad. Efter procedurförloppet rekommenderas att du behåller håret genom att applicera en mask 1 gång på 10-14 dagar.

Mask med kamomill och äggula för blont hår

Ingredienser: 20 g kamilleinfusion, äggula, 1 matsked babyolja, stärkelse om det behövs.

Förberedelse och användning: Gör en infusion, häll 1 matsked kamilleblommor med 50 ml kokande vatten och låt i 1 timme. Vispa skinkan med babyolja och tillsätt 20 g kamilleinfusion. Verktyget appliceras på håret och lämnar i 1,5 timmar.

Åtgärd: betyder väl återställer hårstrukturen, lättar krullarna något.

Applikation: masken appliceras 2-3 gånger i veckan i 2 månader.

Mask av en blandning av oljor och gurka

Ingredienser: linfrö, ricin, burdock och olivolja, färsk gurka.

Förberedelse och användning: Oljor blandas i lika stora proportioner beroende på hårets längd, tillsätt gurka, riven på en fin rivare. Komponenterna blandas med en gaffel eller en visp. Applicera på håret i 1,5-2 timmar, tvätta av med schampo.

Åtgärd: Masken fuktar och närnar håret, vilket ger återhämtning till skadade lockar. Förbättrad hårtillväxt noteras, håravfall stannar, de splittrade ändarna återställs.

Ansökan: Gör en mask 1 gång per vecka i 2 månader.

Mask för blont hår med gelatin

Ingredienser: 20 g gelatin, äggula, 3 matskedar schampo.

Förberedelse och användning: Komponenterna blandas och lämnas i 40 minuter för att svälla, appliceras på håret, läggs på en plastlock och lindas med en handduk. Masken tvättas av efter 30 minuter.

Åtgärd: masken stärker håret och återställer sin struktur efter färgning eller perm.

Ansökan: medel appliceras 1 gång i veckan i 1-2 månader.

Masker för blondiner från delade ändar

Mask med mandelolja och ättika

Ingredienser: mandelolja, äppelcidervinäger och honung, taget 1 matsked.

Förberedelse och användning: Komponenterna blandas och gnids i spetsarna, lämnar i 30 minuter.

Åtgärd: verktyget återställer helt delade ändar och torra hårändar.

Applikation: masken kan användas 2-3 gånger i veckan.

Vitaminmask med dimexidum

Ingredienser: vitaminer A och E (1 matsked), burdock och ricinolja (2 matskedar), 1 matsked Dimexidum.

Förberedelse och användning: Komponenterna blandas och appliceras på håret, lägg sedan på en plastlock och isolera håret med en handduk. Ju längre produkten varar på håret desto bättre. Använd helst på morgonen och skölj på kvällen.

Åtgärd: Masken återställer aktivt strukturen hos splittrade ändar av håret.

Ansökan: Medlen används 2 gånger i veckan inom 1 månad.

Masker för lätt tunt hår

Mask med ägg, honung och aloe juice

Ingredienser: 10 g honung, 20 ml aloejuice, kycklingägggula.

Förberedelse och användning: Komponenterna blandas med en visp tills en homogen massa bildas, gnidas aktivt i rötterna och lämnas i 20-30 minuter. Efter tvätt av masken, ringar med avkok av nässla eller kamille.

Åtgärd: Maskor som innehåller ett ägg ger håret en speciell volym och densitet, liksom näring och mättnad med vitaminer.

Ansökan: Det rekommenderas att applicera masken 2 gånger i veckan, kursen är 10-12 procedurer.

Havregrynsmask

Ingredienser: Havregryn och vatten.

Förberedelse och användning: slipa flingor i en kaffekvarn och blanda med vatten. Gnugga den resulterande våtmarken i håret och lämna i 15-20 minuter, skölj sedan med vatten utan schampo.

Åtgärd: Masken ger hårvolymen och densiteten.

Applicering: Produkten kan användas efter varje tvätt i 1 månad.

Blonda maskerar för natten

Hårprodukter som är utformade för att "arbeta" hela natten, används oftast för lätta. De kallas ofta "masker för blondiner från hårets yellowness".

Mask för blont hår med kefir

Ingredienser: 1/2 kopp kefir, juice av 1/2 citron, 1 äggula, 50 ml vatten, 10 g hårbalsam.

Beredning: Komponenterna blandas till ett tillstånd av homogen vassle och appliceras på håret, omsluter dem med en handduk, lämnas i 7-8 timmar (över natten).

Åtgärd: lättare hår i flera toner, vilket ger sken, mjukhet.

Applicering: masken kan användas en gång i veckan för att uppnå önskad nyans.

Mask för blont hår med kanel

Ingredienser: 4 msk kanel, 2 matskedar balsam.

Förberedelse och användning: Komponenterna kombineras och appliceras på håret, lägger på en plastlock, lindas med en handduk och lämnar i 7-8 timmar.

Åtgärd: Lättar håret, ger livlig glans och vacker nyans.

Applikation: Mask appliceras 1 gång per vecka i 1 månad.

Honungsmask för blondiner

Ingredienser: 100 g honung, ett glas varmt vatten.

Förberedelse: Honung är upplöst i vatten så att det inte finns några klumpar, lägg på håret, linda och lämna i 7-8 timmar (över natten).

Åtgärd: Lightening för flera toner, djup näring.

Applikation: masken kan användas flera gånger i veckan.

Åtgärd för att eliminera yellowness

Lös 2-3 acetyltabletter i ett glas varmt vatten och skölj håret i dem. Efter 20 minuter kan ditt hår sköljas med rent vatten. Verktyget återställer snabbt ljuskrullets skugga.

Masker för blont hår: recensioner

Masker för blont hår hjälper verkligen till att bli av med de problem som uppstått, om du använder dem tydligt för det avsedda ändamålet. Det är viktigt att komma ihåg att en individuell allergisk reaktion är möjlig eller att de föreslagna komponenterna inte är lämpliga för en speciell krullningsstruktur. I vilket fall som helst bör receptet väljas beroende på personliga preferenser.

Hur bryr man sig om blont hår?

Blondrullar har en mer ömtålig och porös struktur. Vid tvättning är det mycket lättare att skada dem, speciellt om schamponet är valt felaktigt. Det enklaste sättet att köpa ett speciellt schampo för blont hår från serien, som idag erbjuder många tillverkare.

Tvätta blont hår för ofta är det inte värt det, för att tvätta bort den naturliga sebaceous sekretionen berövar krullarna av naturligt skydd.

För sköljning använd ett avkok av kamille eller citronsaft, utspätt med vatten - detta kommer att betona den naturliga nyansen och glans.

Att bry sig om blont hår använder aktivt masker, kokta hemma. Du bör veta att användningen av en mask med kaffeblondiner inte rekommenderas, eftersom ett sådant verktyg kan byta skuggans skugga.

Om ljusskärmen är artificiell och din naturliga färg är mörkare, kommer ditt hår definitivt att behöva ytterligare skydd och näring i form av speciella masker. Våra recept av masker för ljust hår hjälper även ägare av naturliga blonda krullar att upprätthålla skönhet.

Senaste blogginlägg på vår sida

Senaste forumet på vår sida

 • Zina | 2016-12-29 15:48:30

Jag har blekt blont hår, som är torrt över hela längden och oljigt vid rötterna, så jag gör en mask med oljor (burk, oliv och jojoba) i förhållandet 2: 1: 1, jag håller ca 30-40 minuter, mitt huvud torkar jag och applicera bara blå eller grön lera i hårbotten, behåll den tills den torkar och tvätta den sedan med balsam. Bra hand om blont hår!

Lämna din feedback om denna procedur (den kommer att visas på denna sida efter moderering)
I denna formulär beskrivs endast personlig erfarenhet från förfarandet. För att lämna en kommentar om innehållet i artikeln, använd en annan form - i rutan "kommentarer" längst ner på sidan.Nästa Artikel
Vad du ska göra om du har svår mjäll, kliande huvud: möjliga orsaker, läkemedel och folkmetoder för att bli av med klåda