Funktionerna sköter torr lockigt och lockigt hår


Torrt och lockigt hår kan vara en riktig katastrof för sina ägare.

De trycker, slår av på spetsarna, ser formlöst ut och orsakar mycket problem i dagvården och installationen.

Hur pacify stygga torra vågor och ge dem en hälsosam utseende?

För att göra detta måste du radikalt ompröva din hårvård och inkludera nya rutiner i den.

Ta hand om torrt lockigt hår

Krulligt hår är särskilt benäget för torrhet. På grund av den inhomogena vågiga strukturen är sebaceoushemligheten ojämnt fördelad längs hårets längd, ändarna berövas skydd och näring.

Oljig hårbotten och rötter i kombination med torra brytningspunkter är en vanlig förekomst bland ägarna av lockiga lås.

I det här fallet måste du ägna särskild uppmärksamhet åt:

 • hydratisering;
 • skydd mot skador
 • ordentlig tvättning
 • förebyggande av torrhet.

Med felaktig vård blir sådant hår fluffigt, poröst och styggt, och deras tips tunna på grund av sektionen och avbrott. Det är nödvändigt att återställa hårets inre struktur, släpa ut oegentligheter och fylla porositeten med speciella medel.

Användbara förfaranden

Hemlagade behandlingar för lockigt torrt hår inkluderar användning av masker och huvudmassage. Masker ska göras minst en gång i veckan. Syftet med masken är att närma och återställa håret, tränger djupt in i sin struktur.

Masken kommer att ge största möjliga nytta om du håller den på huvudet i minst en halvtimme och värmer ditt huvud. Värme ökar blodcirkulationen, så att rötterna får näring särskilt intensivt.

Du kan lära dig allt om hemvård för torrt hår här.

Glöm inte att läsa instruktionerna - vissa masker är utformade för en fem minuters applikation, det är inte meningsfullt att hålla dem på huvudet i timmar. I dessa masker ökar koncentrationen av näringsämnen, och du riskerar att få motsatt effekt om du överdriver det.

Huvudmassage är bra eftersom det främjar tillförseln av näringsämnen till hårsäckarna. För att göra förfarandet mer effektivt, applicera vegetabiliska oljor (kardborre, oliv, linfrön, persika) till dina fingertoppar.

Massage kan göras före varje tvätt av huvudet, i tvättprocessen eller på någon ledig tid.

Salongbehandlingar är mer mångsidiga än hemma. Vad gäller dem?

  Laminering. Applicera en speciell förening som bildar en skyddande film på varje hår.

De får volym och glans, blir mer lydiga. Det tar flera sessioner, effekten varar ungefär två månader. Överdrags. Ett förfarande som liknar laminering, endast en speciell näringsrik och skyddande glasyr appliceras på håret, vilket är färgat och färglöst.

Effekten varar i en period av två veckor till en och en halv månad.

 • Avskärmning. Kärnan i förfarandet förblir densamma - håret är inslaget med en näringskärande förening. Mängden frisyr ökar betydligt. Den terapeutiska effekten är mer uttalad än i fråga om laminering och glasering, varar ungefär en månad.
 • Vård betyder

  För att eliminera torrhet, effektivt outplånliga vårdprodukter. Dessa inkluderar:

  De innehåller ämnen som tillåter fukt att förbli i håret (fettalkoholer, oljor, glycerin). Eftersom produkten inte tvättas av, håller fuktnivån konstant, håret blir elastiskt, glänsande, levande.

  Tänk på exempel på flera outplånliga medel för vilken effekt de ger och hur de skiljer sig.

  Oljekomplex

  Vilka är fördelarna med hårolja? Till att börja med är de uppdelade i penetrerande och täckande.

  Den första infiltrerar djupt i hårvågorna, vilket ger skydd mot skador under tvätt. Detta är kokosolja, olivolja, avokadoolja.

  Den senare bildar ett skyddande skikt på håret, vilket förhindrar att fukten lämnar dem. Detta till exempel jojobaolja, solros, majs. Efter tvättning rekommenderas att man använder oljor av beläggningstyp.

  Vårdkomplex innehåller flera typer av oljor på en gång och extra kemiska medel kan tillsättas till dem: silikoner, proteiner, glycerin och så vidare. Olja bör appliceras på den torkade ut efter att ha tvättat spetsarna i en liten mängd.

  Oljor är bra för sin naturliga sammansättning och terapeutiska effekter, men att applicera dem är inte särskilt bekvämt. Dessutom måste du experimentera med olika typer av oljekomplex, eftersom vissa av dem kan väga eller limma håret.

  Oljor lämpliga för torrt hår:

  • Natura Siberica, havtorns oljekomplex;
  • Ekologisk butik, jojobaolja;
  • L'Oreal Elseve, extraordinär restaurerande olja;
  • Riche, hårolja Amla;
  • Ciel Parfum, olja 9 i 1, skydd och briljans.

  sera

  Serum samtidigt fuktar och läker hår, och bidrar också till deras enkla styling. Det kombinerar egenskaperna hos balsam, mousse och mask, hjälper till att bilda vackra lockar.

  Strukturen innehåller ett balsamreducerande medel, liksom andra komponenter som syftar till håråterställning: extrakt, proteiner, oljor, biopolymerer, panthenol.

  Serumets komponenter bidrar till mättnaden av hårbotten med syre, accelerera hårväxten, förbättra sin struktur. Vissa serum appliceras på hårets ändar, medan andra (till exempel riktade mot förlust) appliceras på rötterna.

  Exempel på anti-torrsera:

  • Tahe Gold Secret, för att återställa torrt och lockigt hår;
  • Kharisma Spänning Daglig Nutritiv Hår Serum;
  • Kapous Dual Renascence 2-fas, fuktgivande serum;
  • Kapous, fuktgivande med arganolja;
  • Biokon Hårstyrka, för torra och spröda tips.

  Sprayen

  Spray - det här är förmodligen det mest praktiska verktyget. Det appliceras snabbt och enkelt, det verkar omedelbart, det kan bäras runt med dig och stänker på håret under dagen.

  Termiskt vatten eller växtdekok är oftast närvarande vid sprayens botten. Keratin, oljor, silikoner, vitaminer läggs till dem. Kompositionen ska sprutas på rent hår (torr eller våt - beroende på den specifika typen av spray).

  Exempel på sprayer som är lämpliga för torra lockiga lås:

  • Ouidad Botanical Boost Moisture Infusing Uppfriskande Spray;
  • Wella Elements Moisturizing Spray;
  • Shiseido Tsubaki Skada Care Hair Water;
  • L'oreal Hydra Reparation fuktgivande balsam spray;
  • Gul Curly behandling för lockig hårvård.

  Hur man tvättar, torkar och kammer

  Hur bryr du sig om lockigt torrt hår? För tvätt, använd schampo och balsam som passar din hårtyp. Hur man väljer ett schampo för torrt hår, läs här.

  Ge upp handdukar, mikrofiber är lämpligare i kampen mot torrhet och brittleness.

  Du behöver definitivt extravård - masker, serum, elixirer.

  Bland dem väljer du produkter som gör hårets yta mjukare.

  Leta efter hyaluronsyra i kompositionen, det fyller perfekt håret med fukt och låter dem inte bryta.

  Byt ut kammen till höger - med sällsynta tänder och antistatisk effekt. Du kan inte använda metall- och plastkammar, stoppa ditt val på trä eller silikon. För styling, plocka upp produkter utan alkohol, speciellt för lacker och sprayer.

  Nu om tvättproceduren.

  Du måste börja tvätta från rotzonen. Häll lite schampo i dina händer, skum upp det och applicera på hårbotten. Mjuka rörelser, utan att rycka, fördela skummet på håret.

  Slutar nog med den mängd schampo som faller på dem under sköljning. Det är nog att massera huvudet med schampo i 3-4 minuter.

  Nu är det maskens vändning. Efter att ha sköljt håret, pressa dem ut. Det är nödvändigt att avlägsna överskott av fukt innan du applicerar masken - så mer näringsämnen kommer att flöda till håret.

  Börja med att applicera masken med tipsen, gradvis flytta till rötterna.

  Fördela den i snygga kamningsrörelser. För många masker behöver inte appliceras, håret ska inte "simma" i det. Håll masken i 5-10 minuter, skölj sedan.

  Ditt hår har blivit mjukare, inte trassligt, men det är fortfarande tidigt att sluta tvätta på det här steget, eftersom hårvågorna öppnas och du behöver återställa dem till deras tidigare tillstånd. För att göra detta, använd hela längden på luftkonditioneringsapparaten.

  Undvik att få balsam på rötterna för att inte beröva hårets volym.

  Skölj huvudet med kallt vatten i slutet av tvätten. Tryck sedan ut överskott av fukt och handduk över huvudet i ca fem minuter.

  Rusa inte till kam efter tvätt. När det blöts blir håren sårbarare, släcka och riva lätt ut. Börja med att borsta dem med dina händer och ta tag i kammen.

  Om du torkar håret med en hårtork, börja från rotzonen. Hårtork direkt från topp till botten. Torka håret med lite sval luft, inte varm alls.

  Varmluft ökar masken eller serumets verkan. Det är bättre att byta till torkning på ett naturligt sätt, utan hårtork, eftersom termiska effekter strider mot hårets struktur.

  Vad mer kan göras för att bota torrt hår, läs i denna publikation.

  Förebyggande av torrhet

  Så att ditt hår inte lider av torrhet, räcker det inte bara att ta hand om dem. Vi måste göra förändringar i din livsstil och göra en hälsosam kropp.

  Vad ska göras:

  • introducera i din kost mat rik på vitaminerna A, E, grupp B;
  • håll huvudet borta från vind, kall, brännande sol;
  • mindre använda en hårtork, strykning, curling;
  • undvik stress.

  Trimning av torrt hår behöver minst en gång var tredje månad för att bli av med splittrade ändar. Särskilt effektiv skärning "het sax".

  Glöm inte att massera huvudet minst en gång i veckan. Du kan massera dig själv, och du kan ta en kurs på skönhetssalongen var sjätte månad.

  Kampen mot torrhet av lockigt hår är svårt och långt men fullt möjligt. Stopp inte på bara ett sätt att återfuktas och återställas. Den mest effektiva kommer att vara ett integrerat tillvägagångssätt, vilket innefattar att ta hand om inte bara håret utan även om organismens tillstånd som helhet.

  Användbar video

  Ta hand om lockigt hår och vårdprodukter - i två delar:

  5 viktiga hårvårdsprodukter för lockigt hår

  Medel för lockigt hår uppfunnet av icke-marknadsförare. Och den som fick håret lockigt från naturen, kan lätt känna skillnaden. Lyckligtvis finns det nu något att välja mellan, och inte bara i salongmärken. Tillsammans med Alexei Shubin, chef för Training Center Ru Beauty and coach Aloxxi Niophlex och varumärken utreds, av bristen på offentliga medel vård för lockigt hår kraftigt försvårar livet för sina ägare.

  Nr. 1 Shampoo / Conditioner

  Shampoo och balsam för lockigt eller lockigt hår - inte ett skämt och inte en marknadsföringskamp. Struktur lockar skiljer sig mycket från den hos "normala" hår (varje hår curl sträcker ut som en oval i tvärsnitt), är de tunnare och, mycket viktigt, mer sällsynta. Trots den skenbara volymen av lockigt hår på huvudet de gör mindre, inte alltför många hårsäckar medel och brist på talg som de producerar. Det skulle inte ha skulden talg, varför huvudet på den andra dagen verkar det smutsiga och Josh, det var han bland annat hår ger de nödvändiga naturliga försvar - fet smörjmedel. I lockigt lockar det är så gott som frånvarande, så nagelband över hela längden på håret borst i olika riktningar, håret som en följd av förvirrade, och på grund av sina egna svagheter, och även bryta.

  Det är därför att schampo för lockar framför allt ska vara fuktgivande och helst - sulfatfri. Produkter som innehåller sulfater, tvättas ur nagelband av knappa natur fet smörjning och om fet eller normalt hår kan stå ut med det, då lockigt ─ nästan ingen. Bra disciplin hår balsam eller balsam för "patch" de skadade områdena av håret nagelband och ger utjämning stång jämnhet, ge lämplig tilläggskost. En snag: luftkonditioneringsapparater innehåller ofta silikoner, som bara sulfater kan tvättas i god tro.

  Curly Hair Oil: Särskild vård för speciella lock

  Curly hair oil - det perfekta verktyget!

  Många tjejer i åratal vägrar att använda oljor för hår och tror att de kommer att beröva volymer eller göra dem oljiga. Och vi tror att det viktigaste är att veta rätt användningsteknik! Redaktörerna för All Things Hair kommer att berätta om lockig hårolja och vem det passar.

  Vilka problem möter lockiga hårägare?

  • Krokiga lås är benägna att torka över hela längden, i synnerhet torrhet i hårets spetsar. Det rekommenderas att trimma tipsen en gång varannan eller högst tre månader.
  • Krokigt hår behöver skydd mot ultravioletta strålar. Direkt solljus kan göra att de blir torra och spröda.
  • På grund av torrhet rekommenderas inte lockigt hår ofta användning av hårtorkar, strykjärn och andra apparater för styling vid höga temperaturer.
  • Curls svår att kamma. De kräver noggrannhet. Börja kamma från tipsen och flytta högre till rötterna.

  För ägarna lockiga lockar har också några regler. T.ex. kan tjejer med lockiga trådar inte vara lämpliga för en kort hårklippning med pärlor. Bangs måste räta ut regelbundet, varför det finns risk för att förstöra håret. Även lockiga trådar tolererar inte frekvent färgning, vilket kan orsaka torrhet och sårbarhet hos lockar.

  Oavsett hur berömde schampon för hårvolymen - de hjälper tunna trådar, men inte lockigt. På lockar fungerar ett sådant verktyg som en rasushitel. Strängar kommer att likna en maskros, snarare än en vacker frisyr.

  Försök att välja shampoo och balsam eller balsam beroende på hårtypen. Med rätt medel kommer vården bara att gynna och förvandla krullarna.

  Varför är olja en lämplig produkt för lockigt hår?

  • Krokigt hår - torrt av naturen. Olika naturliga oljor gör ett utmärkt jobb med problemet med torrt hår. De kan läggas till schampo, balsam, hårmaskor eller de kan användas som en separat produkt.
  • Hårolja ger dem glans och glans (plus för strängar av vilken struktur som helst!)
  • Oljor konsistens och avgränsar strängarna, vilket gör att lockigt hår ser mer separerat ut.
  • Oljor bryr sig om hårspetsarna, skyddar dem mot tvärsnitt och bräcklighet.

  Maskerade oljor för lockigt hår

  För hemvårdare kan hemlagade masker för lockigt hår passa.

  Här, till exempel, ett av recepten med bra recensioner. Blanda olivolja, gräddfil och banan i en mixer. Den resulterande blandningen kan hållas på håret i ca 20 minuter.

  Ett annat recept på en hemlagad mask för lockigt hår innehåller mandel och olivolja tillsammans med avokado puree. Hög koncentration av friska fetter kommer att vrida sig till glänsande och konturerade lock.

  Redaktörens tips: Trots de fördelar som hemmagjorda produkter kan ge, måste du testa för en allergisk reaktion innan du använder dem. Applicera en liten mängd av produkten på huden och tvätta den efter 10 minuter. Om fonderna inte orsakade klåda, rodnad och obehag - kan du börja skönhetsproceduren.

  Olja för lockigt hår: vad ska man välja och hur man använder

  Trots de många fördelarna har hårolja sina nackdelar. Bland bristerna kan man kalla en stor konsistens och problematisk när man tvättar produkten med trådarna. Därför rekommenderar experter att applicera hårolja på torrt hår, skölj av produkten med schampo.

  Efter att ha använt oljor som kardborre, ricinus, oliv, sheasmör, tea tree, kan du själv känna behovet av att ytterligare rengöra håret. Annars är det troligt att produkten kommer att förbli på strängarna, vilket gör dem klibbiga. I detta avseende borde du ha tillräckligt med tid när du använder en hemlagad oljebaserad hårmask.

  För kvinnor som föredrar att ta hand om sitt hår på egen hand, kan enkla maskrecept för lockigt hår baserat på oljor och andra naturliga ingredienser vara till hjälp. Du kan använda någon cocktail av dina favoritoljor. Innan produkten appliceras på håret och hårbotten, bör oljan vara något uppvärmd.

  Det är också nödvändigt att utföra ett 10-minuters test för en allergisk reaktion. Applicera en liten mängd olja i hårbotten. Om du inte känner klåda, obehag, kan du börja en fullständig procedur.

  Redaktörens tips: För flickor vars hår ser livslöst och tråkigt ut, kan ett maskrecept som innehåller två skedar av kardborre och olivolja vara användbart. De kan blandas med vitamin E och A i flytande form (dessa medel kan köpas på apoteket). Efter att produkterna har blivit blandade och uppvärmda appliceras masken på håret och hårbotten.

  Masker för hår på basis av oljor har många fördelar. Till exempel behöver du inte noggrant följa tiden efter appliceringen. Ju längre det är kvar på strängarna desto bättre. Vissa kvinnor föredrar inte att tvätta av masken innan du går och lägger en handduk runt huvudet.

  Redaktörens tips: Kokosolja kan vara lämplig för vård av hårändar. Det kan till exempel tyckas för mättat för hårbotten, därför rör sig högre till rötterna, ersätt det med kuller, ricinus eller näsolja. Var inte rädd för att blanda olika oljor! Rätt kombinationer kan ge dig en lycklig och utmärkt effekt.

  Masker för lockigt hår för dem som har lite tid

  Shopfonder spara vår tid och kan också tacka med ett utmärkt resultat.

  Bland de inköpta produkterna, som inkluderar oljor för lockigt hår, kan du nämna torrhårolja "Transforming Care" varumärke Dove. Kompositionen av produkten inkluderar att återställa håret längs hela längden av afrikansk macadamiaolja, såväl som kokosnöt, mandel, solros och andra.

  Att använda verktyget tar inte mycket tid. Det är bara nödvändigt att applicera tre eller fyra droppar av produkten som tvättas, men fortfarande vått hår. Det ska börja från mitten av hårets längd och flytta till spetsarna. För strängarnas rötter kan torr olja vara för tung och beröva hårets volym.

  Men en produkt som är väl lämpad för hårbotten är en renlinjeprodukt: 5in1 hårolja "Burdock" med övervägande burk extrakt och "starkt hår" fytosystem. Produkten kan även återställa hårets utseende. Till skillnad från det tidigare verktyget rekommenderas denna olja att bearbeta trådarna från rot till spets.

  Kockolja bidrar till att stärka och återuppliva hårväxten. Det kan också användas genom att behandla trådar en gång i veckan i en månad. Verkligt hår spa utan att gå hem!

  Vilken olja är bäst för lockigt hår

  När man köper olja är det bättre att välja en produkt som erhålls genom kallpressning. Med andra ord är en grön produkt bättre kvalitet än en produkt. Det är bra för lockigt och vågigt hår, som kännetecknas av långsam tillväxt.

  Olja för torrt och skadat hår

  Torrt hår är ett problem som ofta står inför det rättvisa könet. Ojämn frisyr förlorar ett attraktivt utseende och kräver särskild vård. Ofta förlorar lås sin naturliga fuktighet på grund av konstant färgning, användandet av verktyg för krökning och rätning. Detta kan leda till dålig näring, förorenad ekologi och till och med fel val av schampo och stylingprodukter. Torrhårolja är ett av de populära sätten att hjälpa till att återställa den gamla styrkan och skönheten till krullarna.

  Egenskaper och fördelar

  • Hårolja är effektiv och fördelaktig. Det har en positiv effekt genom reglering av talgkörtlarna.
  • Efter förfarandets gång fuktas håret, blir mjukt och lättsamt.
  • Ett brett sortiment av produkter gör att du kan välja det bästa alternativet för din hud och hårtyp.
  • Verktyget accelererar tillväxten av lockar, närmar sig folliklarna, löser estetiska problem, behandlar hårbotten.
  • Den har en viskös struktur, den bör appliceras i minimala doser. Annars kommer frisyren att bli orörlig.

  När gäller det?

  • Torrhet, mjäll. Detta är ofta förknippat med daglig shampooing, användning av aggressiva schampon, förorenade av miljön, torrt klimat. Du kan inte utföra proceduren för intensivt och tvätta håret flera gånger i rad. Med regelbunden användning av verktyget kan du känna en märkbar skillnad.
  • Kliande hårbotten. Ofta är det en följd av seborré. Om detta inte skäller, ligger anledningen till en allergi mot tvättmedel.
  • Statisk elektricitet och installationskomplexitet. Olja fungerar mjukare och längre än lack. Denna frisyr kan modelleras.
  • Split ends. Detta är det svåraste problemet. Exfoliating hårets tips kräver särskild vård. Användning av olja hjälper till att stoppa den obehagliga processen, om du lägger den till färdiga produkter (balsam, masker, schampon) före direkt användning.
  • Slow growth of curls. Verktyget korkar det feta lagret, vilket gör att hårsäckarna kan fungera normalt.
  • Hårda trådar, ingen glans. Efter att ha använt oljan är håret lätt att kamma, det passar snyggt och sticker inte ut.

  Hur man väljer?

  Oljor för torrt och sprött hår har olika struktur och komposition. De är av två typer: grundläggande och väsentliga. Medlen från den första gruppen används som grund för terapeutiska masker. Den andra raden kan vara en oberoende produkt för aromaterapi, sköljning. Ofta blandas dessa oljor med olika komponenter av kosmetiska produkter eller bland dem själva.

  Masker är fuktgivande, återbildande, helande. De görs med tillsats av olika ingredienser (vanilj, ris, blandat). Produkten kan kräva sköljning eller vara outplånlig. Om ändarna är bita, räcker det att bara smita dem, utan att röra hela längden.

  Valet av typen av produkt beror på typen av trådar och den nödvändiga vården: för fuktighet, brittleness, anti-torrhet, för lockigt och mycket poröst hår, för hårbottenbehandling. Oftast används hemma kardborre, linfrö, olivolja, ricinus och kokosolja och vanilj för fint hår.

  När du väljer en produkt är det nödvändigt att ta hänsyn till att oljor har en annan effekt på hårbotten och krullarna. Ofta blandas oljorna för att uppnå en större effekt.

  För att öka elasticiteten, återställa naturlig glans och skydda håret från negativa atmosfäriska influenser, kan du gnugga olja i huden och längs hela längden på krullarna eller tillsätta agenten till schampo före användning.

  Effektiva basoljor

  kardborre

  Detta verktyg innehåller mycket vitaminer, fettsyror och väsentliga ämnen. Den har regenererande egenskaper och är känd som nummer 1-agens bland oljorna. Denna olja förhindrar håravfall, lindrar hårbotten från mjäll och lindrar hårsäckar från att hålla sig vid hudfettet. Samtidigt normaliseras lökarnas arbete, håret blir fuktgivande och närande.

  ricinolja

  Denna produkt innehåller ricinolsyra, som klarar sig bra med olika hudsjukdomar. Förutom näring av rötterna i strängarna och hårbotten förseglar det fukt och blir ett skydd mot strömmarnas tömning. Varje hår blir mjukt och förtjockat. Castorolja används vanligen som en oberoende mask utan tillsatser.

  kokos

  Detta verktyg är erkänt som den bästa naturliga balsam som närmar, skyddar och regenererar tillväxten av skadat hår. Den innehåller mer än 90% fettsyror, varigenom hårbotten mjukar och fuktar. Med verktyget växer håret snabbare, deras bräcklighet minskar. Redan efter flera procedurer återställs vital glans och volym. Medel har trevlig exotisk arom.

  Effekten av användningen av olja var det bästa, när du köper bör välja orefinerad olja utan tillsatser. Det har en bättre effekt på de splittrade ändarna och rötterna.

  linfrö

  Den har en ljus struktur och är utmärkt för torrt hår och återställer sin struktur. Den innehåller 46% av vitamin F, vitaminerna A, E och många omättade syror. Håret efter appliceringen av oljan blir stark, vacker och glänsande.

  oliv

  Detta läkemedel är ett utmärkt sätt att behandla och förebygga håravfall. Samtidigt stärks och smidas de. Detta verktyg tvättas lättare än hjulet. Den innehåller enomättade fettsyror och E-vitamin, vilket stimulerar hårväxten. Medlen fuktar och närnar dem.

  När man köper olja är det bättre att välja en produkt som erhålls genom kallpressning. Med andra ord är en grön produkt bättre kvalitet än en gul-orange produkt.

  argan

  En sådan produkt är dyr, men effekten motiverar förväntningarna. Med regelbundna procedurer ser strängarna ut släta, silkeslen och glänsande. Förutom vitaminer och fettsyror innehåller oljan linolsyra och oljesyror som fuktar hårstrukturen.

  Arganolja är väl lämpad för tråkigt, lockigt, trassigt hår. Detta verktyg hjälper till att återställa krökarnas vitalitet, utsatt för olika aggressiva behandlingar (kemisk perm, rätning, frekvent färgning). Dess positiva egenskaper inkluderar UV-skydd och miljöförorening. Det är helt oljigt, gör inte kröken tunga och gör dem inte oljiga.

  Fördelarna med basoljor, till exempel burdock, i nästa video.

  Viktiga verktyg

  lavendel

  Denna olja är universell, avsedd för hår av vilken typ som helst, accelererar tillväxten, eliminerar seborré och kliande i hårbotten. Den är gjord av lavendelblommor. Förutom att stärka, hjälper verktyget att klara av håravfall och med konstanta procedurer i flera månader ger positiva resultat och återupptar tillväxten av lockar.

  Den kan kombineras med andra estrar (rosmarin, jojoba, tea tree oil, etc.).

  kamomill

  En av de mest populära hårbottenprodukterna. Kamilleens helande egenskaper har länge varit kända. Ett sådant läkemedel lugnar huden, lindrar inflammation, regenererar hårbotten efter procedurerna i salongarna (kemisk perms, rätning, färgning). Med det kan du bota allergier, följt av klåda, fläckning av hårbotten och mjäll.

  Tea Tree

  Detta väsentliga medel har en antiseptisk effekt. Det är förebyggandet av hårbotten från svampsjukdomar och förstör källorna till inflammation. Samtidigt normaliseras hårfolliklarna, och håret blir snyggt. Det läker mikrokretsar och lindrar huden från mjäll, klåda och skalning.

  Fördelarna med eteriska oljor, till exempel tea tree, i nästa video.

  Hur man använder

  Applicera oljan på flera sätt: gnid in i de skadade ändarna av trådarna, som en del av masker eller som omslag.

  Eteriska oljor är koncentrerade läkemedel. Du kan inte använda dem i ren form. Vanligtvis blandas de med basen (du kan inte använda mer än 3-5 droppar per session).

  Om oljan läggs till i schampot, är en eller två droppar per procedur tillräckligt.

  För att skölja håret efter tvätt kan du lägga till olja i varmt vatten.

  • Denna mask kan göras hemma. Det appliceras vanligtvis jämnt på torra eller våta strängar före eller efter schamponering.
  • En polyetenlock är sliten, huvudet är täckt med en handduk.
  • Vid slutet av den erforderliga tiden tvättas produkten med schampo.

  Det är oönskade att utföra proceduren mer än två gånger i veckan. En fullständig kurs kan sträcka sig från 10 till 12 procedurer och upp till två månader (varaktigheten beror på hårets skador och hårbotten).

  • Basmasken kan lämnas över natten, det är bättre att tvätta bort det eterala senast två eller tre timmar efter appliceringen.
  • För att maximera effekten kan en ljusmassage av huvudet utföras före proceduren.

  Topprankat

  Idag är valet av kosmetiska produkter för vård av hårbotten och håret ganska brett. Kvalitetsbaserade och eteriska oljor ska återfuktas, närma, stärka strängarnas struktur och ge dem tillförlitligt skydd. Klarlackade schampon med oljor av kända märken är ofta praktiska eftersom de inte kräver sköljning.

  Gliss Kur gör strängarna mjuka, stannar tvärsnittet av ändarna, fuktar och närnar håret efter att ha använt elverktyg för styling och rätning. Denna produkt tar bort statisk elektricitetskurver.

  Vanligtvis blir effekten märkbar strax efter den första ansökan. Hår märkbart lättare att kamma, bli lydig. Plus olja är ekonomisk konsumtion.

  Produkter från det franska företaget Loreal är en gud för hår som behöver återupplivning. Verktyget består av sex oljor och appliceras både innan du tvättar huvudet och efteråt. Efter applicering är den väl tvättad av, utan känslan av klibbighetens klibbighet. De ser välskötta, silkeslen och friska.

  Garnier Botanic Therapy Cream Oil innehåller arganolja. Det är bra för lockigt och vågigt hår, som kännetecknas av långsam tillväxt. Verktyget gör inte krullarna tyngre och kräver inte sköljning. Ofta lockigt hår kan vara torrt och livlöst. De blir till ett fluffigt, formlöst hår. För att ge ditt hår ett vackert utseende, och samtidigt återställa krökorna, kan du applicera krämolja längs hela längden av strängarna.

  Det gör styling och kamning enklare. Med regelbunden användning blir varje hår lydigt, smidigt och friskt.

  recensioner

  Användningen av oljor för behandling av torrt hår har länge bevisats. Bland recensionerna finns mycket positiv feedback om enkla produkter och produkter av välkända kosmetiska företag.

  Alla kvinnor är enhälliga i en sak: verktyget måste väljas noga för din hårtyp och hud. Med rätt val av medel är effektiva och har en lugnande och regenererande effekt. Många svar ägnas åt problemet med håravfall och behandling av detta problem med hjälp av oljor, vilket är frälsning från ett allvarligt problem.

  Bland andra svar är några recensioner ägnas åt företagens outplånliga medel. Det är bekvämt och låter dig fixa hår när som helst. Förutom en bra terapeutisk effekt blir håret vackert och luktar gott.

  De bästa oljorna för hälsosam och försiktig vård för lockigt hår. Vilka egenskaper är karakteristiska för lockigt hår? Krokigt hår växer inte lika snabbt som jämnt. Vågiga lås är benägna att bryta.

  Curly och Curly Hair Oil

  Kvinnor är utbytbara som vinden: idag drömmer de om att vara brunetter, och imorgon - blondiner, nu bär de lockor, och i framtiden vill de ha smidiga strängar. Det finns specialverktyg som hjälper kvinnor att byta frisyrer från lockiga lockar till släta glänsande strängar, samt att eliminera torrheten av lockiga lockar och göra dem lydiga. För att göra detta kan du använda olja för lockigt hår.

  Innehåller lockiga lockar

  Alla hår är individuella, det kan vara av olika slag - torr, oljig, kombinerad, och var och en av deras typer kräver särskild vård. Både smidiga och lockiga lås kräver en noggrann inställning, eftersom strukturen hos detta hår är annorlunda.

  Vilka egenskaper är karakteristiska för lockigt hår?

  • De kännetecknas av fetthalt på roten och torra tips.
  • De är mycket känsliga för ultraviolett strålning och till blandningar av kranvatten, särskilt klor.
  • De är ofta oönskade att ligga med hjälp av en hårtork och tang, eftersom det kan vara för torrt.
  • De är inte lätta att kamma, de är förvirrade.
  • Krokigt hår växer inte lika snabbt som jämnt.
  • Vågiga lås är benägna att bryta.

  Det verkar som det som kan vara bättre än hår som är krökt i naturen behöver inte slösa tid på en perm, men den här typen har sina egna egenskaper. Till exempel, utan att de kan likna en formlös höstack, och vid hög luftfuktighet ser huvudet på sin ägare ut som en fluffig maskros. När curling hård typ kamning - en riktig tortyr, vet många av de svagare kvinnorna om det här förstahandet.

  Användbara rekommendationer

  För ägare av lockigt hår kan du ge några användbara tips, vars antagande hjälper håret att alltid vara "i höjden".

  Här är några förbjudna åtgärder för kvinnor med naturliga krullar:

  • korta hårklipp med smäll
  • frekvent färgning;
  • shampooing för volym;
  • användning av någon "uppvärmning" styling enheter (hårtork, curling järn, järn).

  Frekvent hårfärgning är kontraindicerat på grund av det faktum att lockigt hår vanligtvis tunnas och färgning gör dem ännu tunnare. Shampoos för volymen bör inte användas, eftersom de komplicerar stylingen av det redan frodiga lockiga håret.

  Hårklippningar är älskade av många kvinnor, eftersom de ger möjlighet att ändra sin bild. Men för lockiga huvuden är detta sätt att ändra bilden inte lämpligt, för med denna typ av vacker hårlinje går bara vilse i krullar.

  Daglig styling med användning av termiska medel kan agera på lockigt hår på ett ogynnt sätt - gör dem tunna, svaga och tråkiga.

  Mycket försiktigt, du måste närma dig valet av kosmetika för hårvård - välj läkemedel som innehåller näringsrika oljor: jojoba, argan och extrakt av lotus, lind, lavendel, havtorn.

  Sådana kosmetika kommer att fungera på håret på bästa sätt - hårets mjukhet kommer att ersättas av snygghet och attraktivitet.

  Verkliga hjälpkrullar

  Vad är användbart för lockigt hår från naturen? Regelbundet genomföra aromaterapi sessioner, hjälper du ditt hår, stärker dem, och det blir också mycket lättare att få dem tillbaka till det normala, de kommer att bli mer ändamålsenliga. Du bör inte starta processen med att odla långa krullar, det är mer användbart för lockiga strängar - systematisk skärning av de splittrade ändarna. Det är önskvärt att göra detta en gång varannan i tre månader.

  Ett annat tips - försök att plocka upp rengöringsmedel och kosmetika för hår styling enligt denna typ - för lockiga och lockiga lockar. Det är mycket bra om de innehåller naturliga oljor, extrakt ur örter och andra användbara ingredienser, vitaminer.

  Ett bra alternativ är att använda olja för krusigt hår: det kan användas i masker för lockiga lockar.

  Masker med oljor

  Olja för lockigt hår - en av huvudkomponenterna i maskerna för lockiga lås. För detta är havtorn, ricin, burdock, olivolja, mandel, kokosnöt, persika och andra oljor lämpliga. Maskuppskrifter syftar huvudsakligen till att fukta upptorkade krullar och räta dem något. Förbättra kamningen, bli av med brittleness - resultatet av sådana kosmetiska sessioner.

  Men deras ägare måste applicera närande, fuktgivande masker för lockigt och lockigt hår för att bibehålla det bästa. Ägare av rakt hår vill göra dem vågiga, förvandla dem till lätta lock eller till riktiga Negro-krullar.

  Masker för lockigt och lockigt hår

  Lyxig mopp av mjuka, vågiga lockar - drömmen om många kvinnor. Men deras ägare måste applicera närande, fuktgivande masker för lockigt och lockigt hår att bibehålla i bästa skick. Endast välbeklädd lockigt hår ser attraktivt ut, raffineras och skakar skarpa eller oregelbundna drag.

  Egenskaper av lockigt hår

  Ägare av rakt hår vill göra dem vågiga, förvandla dem till lätta lock eller till riktiga Negro-krullar. Men kvinnor som får sådan skönhet av natur, tvärtom, försöker räta ut dem. Trots allt ser lockigt hår ut att vara attraktivt endast om de är omhändertagna, korrekt utformade.

  Naturligt lockigt hår är olydigt, det är svårt att ge den rätt mängd. För att skapa en frisyr är det ofta nödvändigt att applicera en gel eller skum för styling. Men det största problemet är inte daglig kamning, men hälsa och utseende.

  Här är de problem som krusiga och lockiga hårägare oftast stöter på:

  • överdriven torrhet och brittleness
  • långsam tillväxt;
  • svårt att kamma
  • lockar på sig.

  Alla dessa problem är förknippade med själva hårets struktur, vilket ser ut så här: bagagerummet, omgivet på alla sidor av tätt passande vågar. På vintern, när luftfuktigheten ökar, börjar övre skalet svälla och luckor dyker upp mellan vågorna. Genom dem kommer olika substanser in och håret förlorar sin elasticitet.

  Vågigt hår skadas vid torkning av en hårtork, rätning av järn eller annan exponering för artificiell värme. De skadas genom färgning, blekning, kemisk perm.

  Som ett resultat av en sådan inverkan blir ändarna brutna, håret blir trassigt och kammat kammat. För att undvika detta är det nödvändigt att applicera speciella masker som skapar en skyddande mantel på ytan av varje hår.

  Typer av masker

  För att ge curly lås en hälsosam look, använd speciella masker. De fäster vågar och skyddar över ytan. Överflödiga näringsämnen är inte mindre skadliga än deras brist, därför bör masker med en komposition appliceras inte mer än en gång var 7: e dag. Deras recept beror på resultatet du vill ha:

  De skiljer sig åt i färg, textur och appliceringsmetod.

  1. Näringsrika masker appliceras längs hela längden.
  2. Medel för att öka elasticiteten appliceras på ett avstånd av 10 cm från rötterna.

  Om du bestämmer dig för att skapa en mask hemma, var noga med att respektera proportionerna. Det är viktigt att endast använda naturliga ingredienser, särskilt honung, oljor, mejeriprodukter, ättika.

  Tillväxtstimulering

  För att förbättra tillväxten och mätta dem med vitaminer, använd formuleringar baserade på olivolja och lökjuice.

  Häll 1 msk. sked 3 typer oljor: olivolja, mandelolja eller ricinolja. Rör om 1 msk. l. honung och lämna i 60 min. Skölj noggrant efter användning.

  Lökmask mättat med vitaminer, ger dem elasticitet och accelererar tillväxten.

  Pundsjuice av 1 lök med äggula av 1 ägg och 1 msk. l olja. Lös upp med denna 1 msk. en sked av honung. Applicera direkt på omslag och täcka med folie. Blötlägg över natten och skölj med schampo. För att uppnå resultatet bör produkten med lökjuice appliceras 1 gång om 7 dagar i 3-4 månader.

  moisturizers

  Det största problemet med lockigt hår är torrhet. Så att de igen lyser med naturlig glans, välj masker med frukt och kefir, gräddfil eller andra mejeriprodukter. För att förbättra effekten, skapa ytterligare uppvärmning, täcka huvudet med klämfilm och en handduk.

  En bananmask gör den silkeslen och gör dem lydiga. Mala banan i potatismos och blanda den med 3 msk. skedar av varm mjölk och med samma mängd varm honung. Ange 5 Art. skedar av olivolja och blanda. Sprid blandningen jämnt från rötterna till spetsarna. Skölj under filmen i 30 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Shampoo är inte nödvändigt att ansöka.

  Ta 1 msk. yoghurt (för lång tid, ta 2 koppar). Vätskan bör ligga vid rumstemperatur. Lägg till några droppar av din favorit kosmetiska olja. Det är nödvändigt att applicera med massage gnugga på det fuktiga håret. Det är möjligt att tvätta medel på 30 minuter. Använd shampoo är inte nödvändigt.

  För mycket torr återställning i 2 steg.

  Den första masken för lockigt hår består av lökjuice och aloe juice (eller gel) i ett förhållande 1: 1. Blandningen smutsas grundligt in i rötterna och inkuberas i 30 minuter.

  Det andra receptet består av 2 stora skedar gräddfil 25% fett, en matsked honung, ricinus och olivolja (1 liter liter vardera). Blandningen appliceras på krullarna själva 30 minuter efter applicering av det första receptet. Det andra receptet är 60 minuter. Därefter tvätta håret med schampo.

  Medel för att rätta

  För att räta ut uraktiga krullar i kompositionen lägg till ämnen med viktningsegenskaper. För att effekten blev synlig utförs proceduren ständigt.

  Ett fullständigt paket av henna (färglös) rör om med kefir eller vatten för att göra blandningen till tjock grädde. Applicera och blöt i 60 minuter.

  Lös ättika med vatten i förhållandet 1: 1 och tillsätt 3-4 droppar kosmetisk olja. Med den andra versionen kombinerar du en till en konjak med kamillebuljong. Applicera den resulterande vätskan i hela längden av håret i 20 minuter. Täck inte med folie och handduk.

  För att förbättra resultatet, gör din egen sköljning.

  • 1 msk. pressad citronsaft;
  • 0,5 tsk äppelcidervinäger;
  • 1 tsk vodka;
  • 0,5 l. vatten.

  Skölj bara rent hår. Låt dem torka på egen hand.

  Nourishing mask

  Ge elasticitet och vitalitet med hjälp av näringsrika masker. Eftersom de innehåller vegetabiliska oljor, tvätta håret noggrant. Huvudet tvättas som regel åtminstone 2 gånger.

  Vintermask med avokado

  Blanda avokado puree med 40 ml mandel och grapfröolja. Spridning bör bara vara på håret, för att undvika att komma till rötterna. Skölj av efter 30 minuter.

  Återställ tipsen med kåljuice. Gnid saften i basen av krullarna och sprid över hela längden. Täck huvudet med plast och en mjuk trasa. Tvätta av efter 30-40 minuter.

  Regler för användning av masker

  Att dra nytta av maskerna var högt, följ schemat för deras tillämpning.

  Applicera koncentrat i följd:

  • på hårbotten
  • på hårets längdriktning;
  • gnidde in i rötterna.

  Den fulla effekten blir synlig om 12-14 dagar, så du bör inte göra den terapeutiska blandningen före varje huvudtvätt. Det är nog att använda dem regelbundet i 7-14 dagar en gång i månaden.

  Grundläggande regler för att ta hand om lockigt hår och rekommendationer för deras restaurering

  Med kompetent organiserad vård för lockigt hår kan du behålla utseendet, bibehålla silken och hälsosam glans.

  Strukturella egenskaper hos lockigt hår

  När man jämför olika strängar finns det stora skillnader i strukturen. För raka och hårda hårtyper har tvärsnittet en perfekt rund form, då är det för ellips eller ovala för krullningar. Ju mer platta håret desto mer uttalat är det locket.

  Påverkar också naturen hos hårsäckar konfiguration. Tack vare den vikta follikeln syns vågor på hårets huvud. Om lampans struktur är platt kommer strängarna att vara raka.

  Curly curls är ärvda. Hörlighet kan emellertid uppstå på grund av påverkan av negativa faktorer, till exempel hormonell obalans, allvarlig sjukdom, användning av kemikalier vid tvättning av huvudet.

  Så tvätta, torka och kamma strängar

  Kunskap om egenskaperna hos lockiga strängar gör att du kan effektivt och i rätt tid ta hand om dem, samtidigt som du behåller elasticitet, silkighet, naturlig glans.

  För tvätt får de ett schampo som matchar hårtypen. Följ några viktiga regler:

  • huvudtvätt, även med svår greasiness högst tre gånger i veckan;
  • Applicera den önskade mängden schampo mot rötterna, massage dem lätt för att avlägsna fettinnehållet.
  • Balm eller balsam jämnt fördelad genom hela håret. Inget behov av att använda schampo från "två i ett" -intervallet.

  Våt krullar måste torkas noggrant. De gnuggar inte med en handduk och promakivayut varje strand. Om det finns tillräckligt med tid torkas de i luft utan hårtork. Och när du använder enheten, riktas en cool ström till rötterna.

  Kamkronor efter torkning. Sällsynta tänder är gjorda av sköldpaddeskal eller trä. Spraysprutning, utformad för att underlätta kamning.

  Observera intervallet på tre månader, tipsen ska trimmas. Detta förfarande förhindrar deras tvärsnitt. Frisyrer att bära rekommenderas utan tät vävning. Det är farligt att ofta använda strykjärn för att räta krullarna.

  De bästa verktygen för lockigt

  Svårigheten att välja medel att ta hand om lockigt hår är att vid rötterna är det oftast oljigt och spetsarna är torra.

  Utbudet av speciella professionella verktyg som ger anständigt vård för vågigt hår, slående mångfald. Detta gör att du kan välja dem korrekt, och krullarna lyser och ser välskötta i alla situationer.

  Populära produkter för lockigt hår:

  Egenskaper av färgning

  Syftet med användningen av olika kompositioner för hår är en önskan att dölja grå hår eller ändra bilden.

  Det rekommenderas inte att använda färger som innehåller ammoniak. Denna komponent bidrar till utseende av torrhet och ökad bräcklighet hos krullarna.

  Det är lämpligt för självfärg att ge företräde åt naturprodukter - henna och basme. Den rätta lösningen är att kontakta skönhetssalongens specialister, som väljer den nödvändiga kompositionen för noggrann färgning.

  Se också: hur man ordentligt bryr sig om lockigt hår

  Hemmagjorda masker för lockigt hår

  Effektivt hemma för att organisera vården för lockigt hår är möjligt med hjälp av självgjorda masker.

  Huvudvillkoren för att uppnå ett permanent välsköttsutseende av hår är regelbundenheten hos förfarandena och användningen av endast högkvalitativa ingredienser vid beredningen av masker.

  Efter fördelning över hela hårvolymen är huvudet täckt med en fukttät film och sedan inslaget med en varm scarf. Exponeringstid anges i recept. För spolning använd vald speciellt för typen av hårschampo. Utför procedurer två gånger i veckan.

  Kontrollerade recept för curls-orienterade masker:

  • Honung och ägg. Lite varm honung (2 msk. L). Gnid det med tre äggulor och häll i under omrörning 1 msk. l. Två typer av oljelastor och solrosor. Häll till en homogen konsistens. Ställ 30 minuter.
  • Gelatin. Placera 30 g gelatin i en fajanskål. Häll 50 ml varmt vatten. Efter 30 minuter tillsätt ättika (6%) (25 ml), olivolja (1 msk.) Till den svullna massan. Rör om med en träspatel, injicera en blandning av eteriska oljor (6 droppar vardera) - mandel och ginseng. Maskens uppehållstid är 20 minuter.
  • Gräddfil. Blötläggt i 50 ml varmvatten gelatin - 20 g. Efter 30 minuter tillsätt fett sur grädde - 40 ml. Med noggrann blandning injiceras majsolja och rågklid - 1 msk. l. Masken tvättas av efter 30 minuter.
  • Glycerol. Häll ättika (9%) med glycerin i en keramikskål - 1 tsk. och ricinolja - 2 msk. l. Gnid blandningen med ägget tills det är smidigt. På håret håller strukturen 45 minuter.
  • Oil. Anslut oljehögtorn och solrosolja, observera en andel av 9: 1. Gnidde in i hårrötterna och låt sköljas i 1 timme.
  • Oliv honung. Med hjälp av ett vattenbad blir honungen något uppvärmd - 100 g till ett flytande tillstånd. Blanda den med olivolja - 3 msk. l. Denna mask rekommenderas att tvättas efter 60 minuter. ansökan.
  • Från avokado. Skalad frukt utan ett ben med en bländare förvandlas till en mush. Blandad med två sorter av smör - mandel (20 g) och oliv (50 g). Håll masken i en timme.

  Förebyggande av torrhet

  Det är viktigt att förstå att bevarandet av silkiness, elasticitet hos lockiga trådar, förebyggande av torrhet inte bara kräver användning av vårdprodukter utan även livsstilsförändringar.

  Vad ska göras:

  • Berika menyn med vitaminer och viktiga mineralelement.
  • i kylan, var noga med att bära hattar av naturliga material;
  • Använd endast järn, hårtork när det behövs.
  • Undvik stark stress, undvik överarbete, observera nödvändig sömnperiod.

  Det är användbart att utföra en huvudmassage varje vecka. Om, efter att ha observerat de grundläggande reglerna om vård, förlorar krullarna deras elasticitet, ser dränerade och tråkiga ut, är det lämpligt att vända sig till en terapeut som hjälper till att identifiera eventuella sjukdomar som orsakar detta tillstånd.

  Ett bra tips om att ta hand om lockigt hår från en hårgrå med fyra års erfarenhet. Hej, hej, hej, elastiska och glänsande lockar

  Hej alla!
  Idag vill jag berätta om min omsorg om lockigt hår
  Denna översyn baserar sig bara på min erfarenhet, jag delar med dig vad som verkligen hjälpte mig, så att du inte begår de misstag som jag gjorde tidigare. Jag hoppas att jag ska hjälpa någon
  I mitt inlägg pratade jag om varför curls curl, hur och hur de skiljer sig från rakt och vågigt hår. Där såg vi att det raka och lockiga håret är annorlunda och deras vård är annorlunda.
  Jag tycker att det är ett stort jobb att ta hand om lockigt hår. Jag försökte mycket verktyg, gjorde en massa misstag i vården, men jag gav inte upp! Och nu vill jag dela med dig min omsorg för lockigt hår.

  Om mitt hår: torrt, poröst, tunt, olydigt, lockigt, aldrig färgat, 2 gånger skuren under en torg.
  Färg: Ljusbrun
  Hur många år växer jag: nästan 4 år
  Hur länge vill jag ha: just nu 80 cm.
  Längd nu: 64 cm.

  Jag börjar med bakgrunden
  Som barn var jag väldigt lockig och min mamma kunde inte kamma mitt hår för att jag inte lät henne göra det här (det var smärtsamt för mig, eftersom de alltid fanns ihop).

  Jag gick alltid med flätor till skolan tills jag var 11, eftersom det var det enklaste sättet att pacify my mane (och håret från flätan var rakare). Jag brukade ha mitt huvud tvättat med vanligt schampo, jag hade inga masker eller balm, jag kammade håret mycket hårt, drack dem hela tiden.

  Och en gång under sommarsemestern i Tiraspol (som det är hemskt värme) bad jag min mamma att skära mig under torget (jag var ungefär 11 år gammal). Det var ett hemskt misstag! Jag ångrar fortfarande. Det är synd att det inte finns något foto. Då förstod jag inte hur vackert mitt hår var. Men jag var galet kär i denna kara, och jag tyckte om det så mycket att jag efter ett par år upprepade det i min egen stad, men utan framgång. Hittills, med en skakning, minns jag mina "stubbar" av hår, mina tårar efter denna "hårklippning". På bilden nedan är de redan 4 centimeter centimeter. Så tänk vad som hände tidigare. Mardröm!
  Jag började ha hårvård bara år 2012 i slutet av 2: a året på universitetet. Efter att jag trimmade tipsen gick jag till apoteket och köpte min första olja - jojobaolja. Då lärde jag mig att apotekoljor inte är av bästa kvalitet och började beställa dem online.
  Mina favoritföretag: Olesya Mustayeva och Spivaks verkstad (men de är inte meganaturala heller).
  Jag började återställa håret med hjälp av oljor. Jag försökte massor av olja, det är ingen mening att måla allt.
  För närvarande är mina favoriter från basoljor:
  -kokosnötolja
  -arganolja
  -linolja
  -mono de taichiolja
  -broccoliolja
  -sheasmör
  -kakaosmör
  -mandelolja
  -hampolja
  -jojobaolja
  Favorita eteriska oljor:
  -lavendel
  -Ylang-ylang
  -beat (för tillväxt)
  -salvia
  -rosmarin (för tillväxt)
  -kanel (för tillväxt)

  Hemlagad masochki
  När jag började återställa håret gjorde jag oljemaskor 3-4 gånger i veckan, en gång i veckan lämnade jag alltid masken för natten. Nu gör jag oljemaskar 2 gånger i veckan (och ibland 1) innan du tvättar mitt hår och det räcker för mig.
  Det är tillrådligt att lämna oljemaskan över natten, men ska endast appliceras på längden.
  På hårets rötter är sådana masker bättre att inte hålla i mer än 2 timmar, eftersom de kan täppa till porer, och som ett resultat kommer håravfallet att öka, de kommer att bli fetare snabbare.
  VIKTIGT: Essentiella oljor ska inte blandas med en metallsked! Endast trä eller i extrema fall plast.
  Det viktigaste är att göra masker regelbundet och inte vara lat!

  1. Mask med kokosnötolja
  Vi behöver: kokosnötolja
  Jag kamar mitt hår, tar lite olja (smältpunkten på oljan är 25˚), gnugga den i mina handflator och applicera den på mitt hår med "klumpiga" rörelser, som om man trycker på olja på mitt hår (jag applicerar bara längden). Jag kamar mitt hår med en hårborste så att oljan är bättre fördelad över håret (det gör jag för alla oljemaskor). Sedan vrider jag mitt hår i en bulle, lägger på en väska, en hatt och lägger mig (men oftare flätar jag bara mitt hår eller gör en bulle, lägger jag en handduk på en kudde och sover). På morgonen tvättar jag allt.
  Nyligen bara gör det.

  2. Kefir mask
  Vi behöver:
  - 1 kopp kefir (bättre fetare)
  - 7 droppar lavendel eterisk olja
  - 7 droppar salvia essentiell olja
  - Lägg ibland kakao
  Jag värmer kefir i ett vattenbad (du kan värma upp det i en mikrovågsugn), tillsätt eteriska oljor till det och blanda det. Jag lägger denna blandning på rötterna och hela längden på håret, snurra bullen, lägg på påsen, hatten och gå tills jag blir trött (minst en timme, vanligen ca 3 timmar). Efter att ha tvättat allt med varmt vatten och mitt huvud som vanligt.
  P.S. Masken strömmar.

  3. Gräddfil med kakao
  Vi behöver:
  - 1 kopp gräddfil
  - 7 droppar lavendel eterisk olja (eller någon annan essentiell olja)
  - Kakaopulver
  Principen är densamma som med kefir mask.
  Gräddfil + kakao uppvärmd i ett vattenbad (kan värmas i mikrovågsugn), tillsätt eteriska oljor till blandningen och blanda. Jag lägger masken på rötterna och längden på håret, snurra bunken, lägger på förpackningen, locket (jag går ca 3 timmar). Efter att ha tvättat allt med varmt vatten och mitt huvud som vanligt.
  P.S. Masken strömmar.

  4. Äggsmask med honung och aloe
  Som du vet, hur bra håret bildas i glödlampan kommer så bra hår att vara i framtiden. Det betyder att du måste ta hand om hårbotten, dricka vitaminer så att håret initialt bildas starkt och friskt.
  Vi behöver:
  - aloe-massa (eller aloe-gel)
  - 2 matskedar honung
  - 2 äggulor
  - burdockolja (eller någon basolja)
  - 7 droppar ylang-ylang eterisk olja
  - 6 droppar rosmarin eterisk olja
  - 1 tsk vitamin A och E
  Massa eller aloe gel blanda med honung, äggula, burdock olja, essentiell olja av ylang-ylang och rosmarin + vitaminer A och E. Applicera blandningen på hårrötterna, snurra bunten, sätt på påsen och locket.
  Jag går med henne i en timme, tvätta sedan med varmt vatten och mitt huvud som vanligt.

  5. Supermix oljor
  Vi behöver:
  - 2 matskedar linfröolja
  - kakaosmör
  - Sheasmör
  - mandelolja
  - Hampaolja
  - jojobaolja
  -valnötolja
  -olivolja
  -pumpa olja
  -essentiell olja av lavendel, salvia, rosmarin (ibland lägger jag till en annan patchouli och ylang-ylang)
  Smält kakaosmör och sheasmör, när blandningen svalnar (knappt varm), tillsätt följande oljor: mandel, hamp, jojoba, valnöt, olivolja, pumpa. Alla mixar. Lägg sedan till oljor av lavendel, salvia, patchouli och ylang-ylang (ca 5 droppar vardera). Återigen rör om.
  Applicera på hårets längd under 2 timmar (och helst vid 3, det är möjligt på natten). Masken blir mycket fet, men effekten är fantastisk.

  6. Havtornsolja
  För att ge näring till hårrötterna gillar jag att göra en sådan mask:
  -havtornsolja
  -rosmarin eterisk olja
  - 1 tsk vitamin A och E
  Jag blandar allt, lägger en mask på rötterna (du kan också vara lång), ta på en väska, en keps och gå en timme. Sedan tvättar jag det med varmt vatten och mitt huvud som vanligt.
  Försiktigt är havtornsolja mycket välmålad!

  Tjejer, förvänta dig inte mirakel från oljor efter den första ansökan! För att vara resultatet måste du använda oljor regelbundet (åtminstone i två eller tre månader). Jag återställde mitt hår som dödades genom misshandel med oljor under mycket lång tid (mer än ett år säkert). Och ett litet resultat tycktes, personligen för mig, bara om ett halvt år! Men när jag såg honom var jag väldigt glad. Resultatet var värt all min insats.
  Oljor ger förhindrande av tvärsnitt och brott. Det ger, och behandlar inte redan skadade och delade ändar. Du behöver bara klippa av det klippta håret och inget annat! Och först då behandla med oljor och andra medel (om det nedan)
  VIKTIGT! Om du har helt dött hår på ditt huvud (felaktig ljussättning, färgning, kemisk vinkning, strykjärn och liknande), kommer INGET att spara ditt hår! Det finns bara en väg ut - att skära av allt och börja växa.

  7 steg för ditt hårs skönhet.
  Låt oss nu titta på vad som ska vara rätt vård för vårt hår.
  Jag tror att många människor vet, men jag upprepar fortfarande att det i vård av någon typ av hår är bäst att tillämpa flera lagervård, som bör vara inriktad på näring (till exempel oljor), fuktgivande (innebär att hyaluronsyra, -panthenol, glycerin, aloe-extrakt, betain, marinkollagen etc., till exempel en spray från Librederm, återvinning (produkter som innefattar: proteiner, keratin, kollagen, elastin, etc., till exempel lundenilona 3 nattmask 1) och hårskydd (produkter som inkluderar: aminopropylfenyltrimetikon, fen yl trimeticon, etc.) Om det här kommer jag snart att göra en separat recension.
  Så det första steget - rensande hår. Det innehåller schampon.
  Det andra steget är en mask (balsam, balsam).
  Den tredje etappen - ampoule care.
  Den fjärde etappen - sprayer. De behövs för att återfuktas, skydda håret från solen, lätt kamma...
  Femte nivån - mjölk (grädde) för hår.
  Det sjätte steget - olja (någon nesmyvashka), termiskt skydd för hårets tips.
  Sjunde etappen - väl vald kam.
  Nedan kommer jag att beskriva varje steg mer detaljerat.

  Mina hemligheter för att bry sig om lockigt hår:

  1. Kombinera (7: e steget).
  Om hur man kamar skrev jag i den här artikeln. Jag tror att jag inte kommer att upprepa mer.

  2. Korrekt shampooing.
  Mitt hår är upp och ner.
  Jag tycker att det är rätt att tvätta mitt hår så här: Först urinerar jag grundligt mitt huvud varmt! vattna, häll sedan shampooet på handflatan, skumma det och sätt sedan det på rötterna! hår, massera noga hårbotten (skum strömmar ner genom håret, håret är inte ett gnid!). Sedan häller jag igen schamponet i handflatan och upprepar proceduren, det vill säga, jag tvätter huvudet 2 gånger (första gången smutsen tvättas bort, stylingprodukterna från håret...). Därefter sköljer du håret från schamponet med varmt vatten och kläm sedan försiktigt vattnet från håret för att applicera masken (balsam, balsam), behåll den tilldelade tiden så att masken (balsam, balsam) fungerar och sköljer håret med kallt vatten (med denna åtgärd stänger vi hårflingorna, vilket gör vårt hår smidigt och glänsande).
  Men om jag gjorde oljiga oljemaskor eller stylade mitt hår med många stylingprodukter, eller om jag tvättade mitt huvud med djuprengöringsschampo (SHGO), spred jag försiktigt skummet längs hårets längd.
  VIKTIGT! Du kan inte tvätta håret med varmt vatten, eftersom talgkörtlarna på huvudet börjar fungera aktivt, och håret blir mycket snabbt oljigt och kan fortfarande förlora sin glans.
  Det är nödvändigt att tvätta håret endast i föroreningar!

  2,1. Schampo. (Första etappen)
  Mina krav på schampon:
  Det första och viktigaste är att de ska rengöra sitt hår väl.
  För det andra bör inte existera existerande problem.
  Tredje, passa min skalp typ.
  Fjärde, för varje säsong bör det finnas ett schampo.
  Jag försöker använda ekologiska schampon och ersätta dem före varje shampooing (mina favoriter: Solid Amla och Chamomile Shampoo från Olesya Mustayeva Workshop; Organisk Tai Shampoo "Frangipani"; ChocoLatte "White Grape" Shampoo, "Jordgubbe", "Citrus").

  Men i vissa masker har jag Amodimethicone. Efter att ha använt dessa masker (till exempel är masken från Angel orange), tvättar jag mitt huvud med en profampampoon.
  Amodimetikon tenderar inte att skapa starka lager, löses inte i vatten, men det tvättas fullständigt med schampon med Lauryl sulfat (laurylsulfat), Laurethsulfat (laurethsulfat) eller Cocamidopropil Betaine (kocamidopropylbetain).
  För sommaren köpte jag mig ett par professionella schampon: Angel Professional shampoo Solar serien och djupt rengöringsschampo (GOSH) också från Angel Professional, som jag kommer att använda en gång i månaden, eftersom jag använder masker med silikon.
  GOSH (eller SHGO) - är avsedd för djupt rensning av hår från olika föroreningar som har ackumulerats i dem. Om ditt hår är infunderat med masker och andra vårdprodukter (lack, skinn...), hänga istappar, bli tråkiga, då behöver du en djup rengöringsschampo. Vanliga schampon tvättar bara ytan smuts och smutsen inuti håret fortsätter att ackumuleras.

  2,2. Masker, balm, balsam. (Andra steget)
  Nu använder jag professionella masker i längd och organiska masker på rötterna (jag brukade bara älska organisk vård, han återställde mitt hår väldigt bra, men nu är de för långa (64 cm), det finns lite fukt och skydd mot organiskt material. Därför är ca 1, 5 år sedan bytte jag till prof).
  VIKTIGT! Inget behov av att klättra in i masken med våta händer (som bad eller dusch, vatten kommer in i masken), det är bättre att använda en träsked eller en spatel eller försök att torka händerna.
  Mina favoritprofiler är:
  a) Ängel Professionell hårmask Instant återvinning med Arganolja;
  b) ANGEL Professional Hair Mask Nourishing Hair Cream;
  c) Cream mask för hår Brelil NUMERO med havre
  d) Masker från Kaaral (Hydra och med royal gelé - jag tog det för att tappa)
  Min favorit organiska masker
  a) Sunshine Mask Cream Minoxidil 1% klyftolja + te träd med havtorn (och andra kräm masker i denna serie) - stimulerar hårväxt på grund av innehållet av Minoxidil i det - sätt det på rötterna;
  b) Balsam-hårbalsam Olesya Mustaevas verkstad med broccoliolja - applicera på en längd.
  Jag gillar också Angel Professional MARINE DEPTH SPA CONDITIONER hårbalsam.
  Jag applicerar masker (balsam, balsam) enligt följande: Efter att ha tvättat mitt huvud 2 gånger, kläm jag försiktigt (vrid inte) håret för att avlägsna överskott av fukt som kommer att störa masken (eller balsam) suga bra (du kan lägga dem i en handduk absorbera detta överskott av fukt), och applicera sedan en organisk mask på rötterna och en professionell mask på längden. Jag klarar av den nödvändiga tiden, tvätta av med kallt vatten (igen, kallt för att stänga hårvågorna).
  Mitt huvud, jag 2 gånger i veckan på natten (men ibland vid viktiga händelser att locka sig bättre på morgonen). För första gången (onsdag) lägger jag en mask på längden och andra gången (söndag) balsam. Jag lägger en organisk mask på rötterna varje gång.
  Efter varje shampooing försöker jag skölja mitt hår med örter.
  Min favorit: salvia, kamomill, nässla, lind, mint.

  3. Ampoule care. (Tredje steget)
  Även om håret är i utmärkt skick behöver de särskild vård. Modern kosmetologi erbjuder ampuller för hår restaurering. I regel innehåller flerkomponentvårdsprodukter ett stort antal användbara aminosyror, vitaminer, mineralkomponenter, antioxidanter. En sådan "cocktail" av näringsämnen stärker inte bara, men tränger också djupt in i hårstrukturen. Ampoule care - om än en sällsynt men oumbärlig vård för mitt hår. Med honom kommer håret bara levande! Jag använder ampullen en gång varannan vecka.
  Jag försökte bara 3 ampuller (från Selective, Dikson och Lakme). Den sista jag älskade mest.
  Hur man använder ampullen från Lakme
  Jag använder ampullen efter schampo, applicera produkten i ca 15 minuter på vått handduk-vriden hår. När du häller produkten på handflatan känner du omedelbart värmeeffekten. Det är nödvändigt att hälla mycket noggrant så att inte spillas. Maslitse över hela hårets längd måste försiktigt fördelas (ca 15 centimeter bort från rötterna), slå skummet med "zhamkam" -rörelser (var noga med att slå till skum, annars kommer det inte att bli resultatet! Kontrollerat!) Oljan är mycket bra skumning.
  Efter applicering av luftkonditionering (eller balsam). Jag håller 5-10 minuter och tvättar mig svalt! vatten. Jag spenderar proceduren varannan vecka och jag tror att det här räcker för mitt hår.
  Som ett resultat blir mitt hår mjuk, silkeslen, elastisk och mycket väl fuktad.
  Resultat från ampuller + totalvård

  4. Torka håret
  Efter att jag tvättade mitt huvud (punkt 2), lindade jag mitt hår med en handduk (som en turban) och gick en minut eller två (högst 5) så att överskott av fukt absorberades.
  Sedan spolar jag försiktigt turbanen och blöt mitt hår hårt, gnid inte dem.
  Tips: Om du blåser torrt hår, torka det bättre med kall luft med hjälp av diffusorfäste och var noga med att applicera termiskt skydd (och om du räta ut håret kommer det att vara värmeskydd utan att det finns risk för hårdskada)! Detta är min personliga åsikt.

  5. Ej tvättbara produkter (4, 5 och 6 steg) och hår styling
  När mitt hår torkar ut lite (det är inte vått, det är vått!), Jag borstar det med Tangle Angel kammen (om mitt huvud är på morgonen)
  eller jag delar håret i två svansar (jag gör det här för natten), som om jag ska väva två flätor, spraya spetsarna och längden på håret med spray (till exempel Librederm - 4: e steget) och applicera outplånliga medel på dem för längden (till exempel kräm - 5: e steg), sedan på tipsen (till exempel outplånligt från CHI - 6: e steget). Sedan lutar jag mitt huvud och börjar "mumla" mitt hår så att krullarna blir bättre. Jag sover med en sådan "frisör" på mitt huvud.
  Så tydligt dåligt förklarar jag: Jag lutar mitt huvud ner, skjuter mitt hår i tuggummit, som om jag ska knyta en svans, jag gör en tur och jag skjuter inte mitt hår till den andra vändningen av tandköttet. Enligt denna princip är hårets frisyr vävda.
  På morgonen klarar jag bara försiktigt av det, fuktar mitt hår med vatten, "zhamkayu" hår och får färska och vackra lockar. Jag stylar mitt hår det enda sättet.
  Om håret börjar trycka på dagen, så glattar jag dem bara med vatten, eller sprutar dem med pshikayu.
  Förutom grädde och outplånligt stackar jag inte mitt hår (med dessa två produkter ligger mitt hår redan bra), eftersom jag är rädd att sådant som mousse, gel kommer att torka mitt hår eller limma dem, men jag vill fortfarande prova Angel foam ).
  Nedan är ett exempel på mina favorit outplånliga medel.

  Odelbara medel för längd
  a) Ängel Professional Paris Nourishing Hair Cream med tång (outplånlig) - min favorit;
  b) MoltoBene Milk för hår är också ett bra verktyg.
  c) Londa cream - för sommaren för att skydda håret från solen
  Odelbara produkter för hårspetsar
  a) Hårreparationsmedel CHI Silk Infusion;
  b) Arganolja för hår med guldpartiklar Tahe Keratin guld. Jag har det nyligen, men jag har redan lyckats älska honom
  c) Reparera hårolja Dancoly Angel Professional;
  Ingen av dessa produkter torkar mitt hår.

  Hårsprayer
  a) Librederm Hyaluronic Fluid Hair Conditioner;
  b) Fuktgivande serum KAPOUS DUAL RENASCENCE 2-fas;
  c) Angel Spray från Sun Series
  De fuktar helt håret.

  Hår efter komplex vård:

  6. Hårnålar.
  Jag använder elastiska ledningar, de är mycket bekväma och kommer inte att riva håret.

  7. Medel för hårväxt
  Eftersom mitt hår växer mycket långsamt stimulerar jag hårväxten med masker.

  Hemlagade verktyg

  1. Hemlagad klyftaolja
  Jag gillade aldrig burkolja i ett apotek, så jag bestämde mig för att laga det själv, det är så enkelt!
  För dess förberedelse behöver vi:
  -burdock rötter
  -senapsolja
  -calamus rötter
  Senapsolja hälls i en kruka där du smutsar in smöret. Häll sedan kockrotor och kalamusrötter in i det (hur mycket att hälla, beror på din burk, jag ströde ca 2 matskedar på ögat), skaka burken så att rötterna är helt i olja och sätta det på en varm plats i 10 dagar. Efter 10 dagar, filtrera oljan och du kan smarta hårrötterna.

  2. Nettleolja
  För dess förberedelse behöver vi:
  -nässla löv
  -senapsolja (eller oliv)
  Det gör detsamma som burdockolja:
  Senapsolja hälls i en kruka där du smutsar in smöret. Häll sedan näsblad i det, skaka burken så att löven är helt i olja och lägg den på en varm plats i 10 dagar. Efter 10 dagar, filtrera oljan och du kan smarta hårrötterna.

  3. Senapsmask
  Denna välkända mask hjälper väldigt bra i hårväxten, eftersom det perfekt bakar hårbotten. Men det måste användas noggrant, det kan brinna huden, liksom torka håret.
  För att förbereda denna mask behöver vi:
  - 1 matsked senapspulver
  - 1 matsked socker (om senap inte bakar, kan du lägga till 2 skedar)
  - avkok av nässla (med ögat)
  - 1 äggula
  - 1-2 matskedar burk (senap) olja
  -5 droppar rosmarin eterisk olja
  En avkok av nässla, senapspulver och socker blandas tills en homogen, inte för flytande konsistens, då lägger vi till oljor och äggula och applicerar det strikt på rötterna. Hårets längd måste smörjas med oljor, annars kommer senapet att torka hela håret! Sedan lägger vi på påsen, hatten och går i 15-30 minuter (beroende på hur det bakar) eller ännu mindre, titta på dina känslor (om du bager starkt, lider inte, annars kommer du att brinna hårbotten, mjäll kan dyka upp!). Skölj är inte varmt vatten och ljummet, annars kommer det att bli eld på huvudet.
  Försiktigt, försök när du tvättar blandningen bort, inte komma i ansiktet, på näsan eller i ögonen! Gör en mask med bättre kurser (till exempel 1 månad 1 gång per vecka).

  4. Skruva i hårbotten med eteriska oljor
  Vi behöver:
  - finmalt havsalt
  -6 droppar essentiellt oljeblott
  -5 droppar rosmarin eterisk olja
  -lera
  Jag blandar alla ingredienser och skrubbar noga hårbotten innan du tvättar håret (jag lägger alltid olja på längden och spetsarna så att saltet inte torkar ut dem).
  Varför lägger jag till lera?
  Om du skrubba hårbotten bara med salt och tillsatt eteriska oljor, är saltet starkt flakat (kanske någon har tur och det går bra), och när jag lägger till ler, appliceras allt perfekt. Leran är också mycket användbar för hår.
  Saltskrubb för hårbotten:
  - accelererar hårväxten (som blodcirkulationen i hårbotten förbättras);
  - förhindrar håravfall
  - hår efter det är mindre fet
  - tar bort döda celler
  - rensar hårbotten

  5. Peppermask
  Vi behöver:
  - Tinktur av chili peppar
  -hårbalsam (naturligt, utan hud)
  En sådan mask appliceras enbart på rötterna, det är obligatoriskt att applicera en oljemask till längden, eftersom peppervodkan kan torka håret, jag lägger en påse och ett lock på toppen. Hårbotten bör vara väl bakad. Jag brukar gå med henne i ungefär en timme, skölj sedan försiktigt med varmt vatten, sedan mitt huvud som vanligt. Hon, som senapsmask, görs bäst med kurser.

  6. Mask med essentiell olja av kanel (eller beat)
  Vi behöver:
  -kanel eterisk olja (eller viken)
  -basolja (burk, senap, havtorn)
  I basoljan droppar ca 5-6 droppar essentiell olja av kanel (eller ca 10 droppar eterslag), rör om och applicera på hårbotten. Varning! Kanel bakar mycket! Det är bättre att börja lägga till till exempel 3 droppar kaneleter, och då, om det inte är bra att baka, öka antalet droppar. Jag håller ungefär en halvtimme (ibland en timme), tvätta bort.

  Köpta medel

  1. Minoxidil

  Jag använder Minoxidil nyligen (sedan april 2016). Jag applicerar den för att rengöra hårbotten (inte mer än 18-22 pressningar) en gång om dagen och tvätt inte av det.
  Bottom line: många små hår uppträdde.
  Men mer nyligen övergav jag honom, eftersom rötterna med det här verktyget blir djärvare.

  2. Mask ryska fält med peppar
  Alla känner till masken.
  Jag lägger den på rötterna och på längden av oljemaskan, för isolering lägger jag på förpackningen, sedan locket. Masken kan värmas upp med hårtork. Jag går med henne i en timme, tvätta sedan vattnet och mitt huvud som vanligt.

  8. Hårskärning, heta saxar
  Jag går till frisören ett halvt år (jag råder dig att få en frisyr efter behov), men jag skar regelbundet mitt hår med flagella hemma regelbundet en gång i månaden för att ta bort hela klippet. Jag anser att det inte är nödvändigt att förklara att det splittrade håret inte kan limmas ihop, de behöver bara avskuras. Om du inte får en hårklippning, blir det splittrade håret bara större, håret kommer att bryta av, längden står stilla.
  Därför är det mest framgångsrika alternativet en frisyr med flagella, eftersom de klippta håren avlägsnas både på längden och på spetsarna, och håren fortsätter att växa, längden läggs till.
  Nyligen gick till proceduren: hårskärning med het sax. Jag gillade det verkligen. Först rätade jag mitt hår och trimade sedan hårets längd och tips med flagella. Det här är mycket bättre än att jag skär mig själv hemma, för på rakt hår är taket klart synligt, och på lockigt hår är det nästan osynligt. Håren var galen mjuk, smidig. Nu ska jag alltid gå på den.
  Men det finns ett par men:
  1) Jag tvättade inte huvudet och sätta på några masker före förfarandet, och det borde ske (men jag visste det, jag varnar dig bara i förväg);
  2) Före rätningen fick jag inte något termiskt skydd på mitt hår och ånga kom från dem. Men det här är en allvarlig försummelse!
  Jag tror att jag ska leta efter en annan mästare, och innan jag registrerar frågar jag honom vad han ska göra och hur.

  9. Vitaminer för hår
  Varje dag (morgon och kväll) tar jag linfröolja. Jag planerar också att köpa andra oljor (cederträ, pumpa) och dricka dem varje dag.
  Jag tog också Perfectil-vitaminerna, jag tyckte om dem, men min faster undrade att hennes bekanta (också en galning) planterade sina mage och jag bestämde mig för att sluta dricka dem.
  Sedan juni har jag druckit Amway - NUTRILITE Double X-vitaminer med vitaminer, mineraler och fytonäringsämnen.
  Ibland dricker jag en vitamin pentovit kurs. Vid hösten planerar jag att köpa vitaminer för hår, hud och naglar 21st Century Health Care Biotin för Ayherb eller vitaminer för hår, hud och naglar Silettum.


  10. Aromaterapi.
  Jag gör sällan aromaterapi, men jag gillar verkligen att göra det med lavendelolja.
  Jag gör det på följande sätt: På en träkam (eller ben) dricker jag några droppar essentiell olja och grundligt, och viktigst noga, kamma mitt hår i minst 5 minuter (helst att inte röra vid rötterna). Aromaterapi är endast gjord på rent hår (inte utsmält med någonting!). Det är lämpligt att ventilera rummet före och efter proceduren.
  VIKTIGT! Innan du använder oljan, se till att du inte är allergisk mot den och att du luktar bra.
  Aromaterapi behöver göras med naturliga eteriska oljor (jag gillar etrar från Olesya Mustaeva Workshop, ibland tar jag från Spivak, även om de inte är så naturliga). Men de eteriska oljorna från apoteket är inte helt naturliga.
  Jag planerar att köpa mig mycket läckra oljor och ta upp denna fråga noggrant.
  Jag försöker också göra en huvudmassage varje dag.

  Några mer nyanser
  - Rätt näring - nyckeln till hälsosamt hår! Och deras näring börjar från insidan. Försök att äta mer hälsosamma livsmedel.
  - Alkohol (rökning) - hårets fiende. Det berövar ditt hår (naturligtvis och inte bara dem) av makt, glans.
  - Behöver få tillräckligt med sömn.
  - Drick 1,5-2 liter vatten per dag.

  Skillnaden i längd mellan lockigt och rakt hår är 11 centimeter (plus eller minus ett par centimeter. Det beror helt på stylingen). Nu är min hårlängd 64 centimeter (rak) och ca 53 centimeter i lockigt hår.
  Det är så som våra krullar "stjäl" längden

  Mina misstag i vården av lockigt hår:
  1. Kombinera.
  -Alla vet att krullarna inte kan kammas, för att det blir fluff. Och jag kämpade trots allt till universitetets 2: a år och samlade dem i svansen. Horror.
  "Jag använde en dålig kam som bara rev mig i håret.
  2. Felaktig tvättning.
  -Jag tvättade hela hårets längd och shampooen gniddes inte i palmerna, men hällde den direkt på huvudet.
  - Jag gnidde mitt hår längs hela längden och masserade massivt hårbotten med mina naglar.
  Bottom line: hårtorkat, började skära.
  3. Torka håret med en handduk.
  Gnid inte ditt hår med en handduk! Härifrån är de mycket förvirrade, skadade och börjar splittras.
  4. Låt inte ditt hår torka.
  Innan min hårvård tänkte jag inte på några sprutor, masker och andra saker att återfuka. Men lockigt hår - torrt hår.
  5. Kombinera vått hår.
  Jag brukade kamma mitt våta hår och kamma det med sådana kamar som skulle riva ut mina hårstrålar. Kom ihåg att vått hår inte kan kamma! Men vått hår, med fuktgivande medel som appliceras på dem, är möjligt, vilket jag ibland gör.
  6. Hårtork, strykjärn, krulljärn.
  Jag torkar alltid mitt hår naturligt, använder hårtork mycket sällan (när jag har bråttom någonstans och bara kall luft) räkte jag mitt hår i salongen en gång i mitt liv när de skar min flagella. Jag använde inte gardinen en gång.
  7. Elastiska band, hårnålar.
  - Du kan inte använda gummiband, med järninsatser, de sönder hår! Och även du kan inte använda snäva gummiband.
  8. Måla
  Jag har aldrig målade mig själv, för jag anser det vara skadlig för lockar (tills jag har grått hår, kommer jag definitivt inte att måla). Men när jag måste göra det, så använder jag bara bra professionella färger.

  Tja, ett par tips:
  1. Gör aldrig keratinrätning. Det är mycket skadligt för håret! (Personligen, min åsikt)
  2. Välj en frisör mycket noga (helst vem vet hur man ska arbeta med din hårtyp). Jag tror att många har läst om fall som barberaren i stället för en centimeter hår, skär av 5 centimeter (det här är någon som tur). Så att detta inte händer för dig behöver du en beprövad mästare med en lätt hand. Du kan antingen klippa ditt eget hår (jag klipper ofta mitt hår med flagella) eller fråga släktingar.
  3. Sova inte med håret lös, eftersom de är mycket förvirrade (det är bättre att samla dem i en "ananas" eller i en fläta).
  Mitt råd är min personliga erfarenhet och jag delar bara med dig.
  Jag har skrivit denna recension under en mycket lång tid och noggrant, och jag hoppas att det är användbart för dig!  Nästa Artikel
  Hemmasker för sprött hår - orsaker, schampon och recept