Hårmask för natten


En över natten hårmask är ett utmärkt sätt att göra ditt hår glänsande och snyggt. Under natten matar hemvårdsprodukter krullarna, så på morgonen ser de mycket bättre ut. På vilken typ av masker du kan göra på natten och hur du utför denna procedur korrekt, kommer du att lära av den här artikeln.

Vad är användningen

Fördelarna med nattmaskar är ganska uppenbara, eftersom det är mycket bekvämare. När allt kommer omkring, är det ofta inte tillräckligt med tid för hemvårdsprocedurer under dagen när vi är upptagna. Därför är det bara på natten möjligt att ta tid att göra en mask för sig själv. Och vid speciella nattmedel behöver de inte heller tvättas.

Masken appliceras på håret på kvällen och fortsätter hela natten. Under denna tid tränger alla dess komponenter in i krullarnas struktur, fyller dem med näringsämnen och förbättras avsevärt. För vissa produkter anses långvarig exponering för hårbotten eller ett extra plus.

I det här fallet, för en lång tid av användning, har håret tid att fullt ut mata på alla användbara komponenter. Därför försvinner även riktigt märkbara problem snabbt.

De bästa recepten för hårmaskor på natten med foton och video

Vi, moderna kvinnor, har lärt oss att harmoniskt kombinera arbete och familjeliv, men hur kan vi förbli feminina och se ut som hundra procent?

Vad ska man göra om det finns en katastrofal tidsbrist även för full kommunikation med hemläsare, hur man fördelar tid för att ta hand om ditt utseende?

Det är för upptagna kvinnor att jag skulle vilja erbjuda en enkel lösning på ett av de mest pressande problemen - bevarandet av krullarnas skönhet.

För många av oss är hår en fråga om stolthet, men konstant styling, torkning med hårtork, färgning, markering och många andra faktorer försvårar vårt hårs utseende över tiden.

Det är här hårmaskor för natten kommer till räddning, som kommer att ta hand om dina strängar medan du sover.

Den viktigaste fördelen med dessa masker är att du gör praktiskt taget ingenting. Allt som krävs av dig är att följa anvisningarna och somna i en god söt sömn.

Hårmaskar för natten

Varje kvinna vill se bra ut och vara välskött, men det är inte så lätt att hitta några extra timmar för att besöka skönhetssalongen i den moderna rytmen i livet. Dessutom kostar kostnaden för salongprocedurer ibland "bett", och inte varje plånbok kan ge ägaren ett sådant nöje. Hemprocedurer kommer till räddning, som i de flesta fall inte är sämre än salongen i de flesta fall men har fortfarande vissa fördelar.

Idag kommer vi att prata om hårvård. Och konversationen kommer att gå om hur man får maximal effekt från sådan vård - om nattmask.

Varför på natten?

Även om du gör kosmetiska procedurer för hår hemma från "improviserade" betyder det att du behöver minst 1,5-2 timmar för att förbereda, tillämpa, hålla och ta bort dem. Olyckligtvis, under denna tid från vad masken ingredienser kan ge, har inte alla användbara substanser tid att absorberas i hårbotten och hårrötterna.

Hur är det? Öka exponeringstiden? Men vart ska man ta så mycket tid? Det finns en väg ut - lämna masken för natten! Och nattmaskerna har samtidigt sina fördelar:

  Time. Å ena sidan räddar vi det, men å andra sidan ökar vi det. Saving time ligger i det faktum att nattmasken inte tar bort från oss för mycket och väntar på att den ska få sin effekt. Ja, vid denna tidpunkt skulle det vara möjligt att göra hushållssysslor, men med en mask på huvudet kommer du inte att lämna huset, du kommer inte att lämna och kommer inte att ta emot gäster. Så varför inte göra en mask när ingen ser oss - för natten? Och att kombinera en dröm med ett användbart förfarande är en dubbel fördel! Dessutom fortsätter effekten av nattmaskar mycket längre än dagen, och därför behöver de inte frekvent användning. Ökningen i tiden är att exponeringsintervallet för masken inte är begränsat till en timme eller två. Det kan lämnas längre, vilket innebär att näringsämnen tränger djupare, fungerar bättre, och resultatet blir längre och helt enkelt fantastiskt.

Hur man applicerar nattmaskar?

För att få den förväntade effekten och inte förlora ditt hår, bör du följa vissa regler för beredning och användning av masker:

 1. När du väljer en mask, överväga dess orientering - vilket problem det kommer att hjälpa till att hantera. Dessutom ska masker som appliceras under en längre tid (6-8 timmar) märkas "på natten" eller "nattmask".
 2. Var extremt försiktig: nattmasker ska inte innehålla aggressiva ingredienser (salt, läsk, peppar, lök, vitlök, senap, kanel, citrus). Med långvarig exponering för hårbotten kan dessa ingredienser orsaka en allergisk reaktion eller till och med brännskador, vilket kan leda till håravfall.
 3. Det rekommenderas inte att använda klibbiga ingredienser i nattmask (bröd, banan, etc.). De är bra för hårvård, men de klarar av att torka ut och bli en skorpa över natten, så på morgonen tar det mycket tid och energi att tvätta och kamma resterna av en sådan blandning.
 4. Om du gör den valda masken för första gången, glöm inte att göra ett allergitest. På handleden eller armbågens böj applicera den beredda kompositionen och låt den stå i 10-15 minuter och tvätta sedan av: om det inte finns någon rodnad, utslag, ingen klåda, kan du säkert använda masken. För att undvika en oväntad färgverkan, skulle det vara användbart att testa masken på en separat hårsträng, och lämna kompositionen hela natten.
 5. Det är bäst att prova nya masker på en ledig dag, så att du inte behöver skynda någonstans på morgonen och samtidigt överväga resultatet under dagen. Vissa masker kan ge en oönnskad färgningseffekt (särskilt på blont hår) om de använder färgämnen (till exempel hennapulver, ekbark, juice av vissa grönsaker, bär och frukter).
 6. Före proceduren ska huvudet tvättas, torkas och kammas ordentligt.
 7. Applicera masken i 30-40 minuter före sänggåendet: Under denna tid kommer överskottsvätska att dränera och de flesta oljorna kommer att absorberas. Men så att säng- och nattkläder inte påverkas av möjliga feta eller färgade fläckar, kan du sätta på kudden med en gammal terryhandduk.

Som vi har sagt har nattmaskar en långvarig effekt och anses vara det mest effektiva sättet att behandla hår, så de används inte mer än 1 gång per vecka. Håll dig till reglerna för användning av nattmasker, och de kommer inte att göra dig besviken.

Recept Nattmasker för hår

Vi har valt ut för dig de mest populära nattmaskerna och grupperade dem enligt inverkan:

1. För split och skadat hår (inklusive efter frisörförfaranden - perms, färgning, etc.):

 • 2 msk. burdock olja, 1 msk. mandel-, castor- och jojobaolja, 3 droppar rosolja (salvia, kokosnöt, lavendel). Gnid blandningen i hårets ändar. Nästa morgon får du glans och ömtålig doft från håret, och med regelbunden användning ökar du fortfarande hårvolymen.
 • 1 msk. slipad ingefära, 1 msk. sesamolja - blanda, applicera blandningen på spetsarna och längs hela längden på håret.

2. För torrt, skadat och fallande hår:

 • 1 msk. gelatin häll 100 ml vatten och låt svälla i 20-30 minuter, sedan ständigt omröra, tillsätt gradvis balsam för din hårtyp - tills en blandning erhålls, som tjock gräddfil. Applicera kompositionen endast på håret, utan att påverka hårbotten, annars på morgonen kommer det att "dra av". Denna mask ger också en "laminering" -effekt.

3. Mot håravfall:

 • Blanda i lika stora proportioner nypressad äpple (vit druv) juice och någon vegetabilisk olja (oliv, burdock, avokado eller mandel). Applicera blandningen med massage rörelser i hårbotten.
 • Blanda 1 tsk. mandelolja, hundros och pumpa, 1 msk. gräddfil (helst hemlagad), äggula, 5-7 droppar ylag-ylang eter.

4. För fettigt hår:

 • 2 msk. honung lite (upp till 40 ° C), värme på ångbadet, tillsätt 1 slagen äggula - mixa. Gnid blandningen i hårbotten och sprid över hela längden av håret.
 • Koka i 50 ml kokande vatten 2 msk. torra kamomillblommor. Låt det brygga i 2-3 timmar, spänna, tillsätt ekorren piskad i skum.
 • 1 msk. jäst lös upp i 1 msk. varmt vatten, tillsätt det vispadda proteinet.

5. Näringsrika masker - appliceras på rötterna, sprider sig över hela längden av håret:

 • Slå 2 ägg, lägg till 2 msk. flytande honung till en homogen blandning.
 • 1/3 kopp morotsjuice, 30 g äppeljuice, 30 g aloejuice eller gruel. Denna mask kommer inte bara att mätta håret med vitaminer, utan också lindra mjäll och ge dem styrka, glans och skönhet.
 • Ta 1 stor mogen päron, ta bort stammen och kärnan med fröna, puré frukten med en bländare eller en liten rivare (om frukten är för saftig och pressa ut överskott av fukt). Lägg till 2 msk. olivolja och 1 slagen ägg.
 • Blanda 2 msk. castor och burdock oljor, 2 ampuller retinol (vitamin A) och tokoferol (vitamin E), 2 droppar din favorit eterisk olja.
 • Suga 2 skivor torkat rågbröd i kokande vatten, hugga i mush och låt stå i 2-3 timmar, pressa ut fukt (du kan kasta ut kakan) och tillsätt 1 tsk. burdock olja.

Natt hår masker är det bästa sättet att förvandla ditt hår i bara några behandlingar. Masker kommer också att vara användbara för hår som har lidit av aggressiva manipulationer med dem (markering, kemisk perm, laminering, frekvent användning av strykjärn, lockar, varm hårtork, etc. Det trevligaste med dessa förfaranden är att på morgonen ser håret ut mycket bättre än på kvällen.

Oljemask för hårrecensioner

Lök. Clay. Recensioner. En över natten hårmask är ett utmärkt sätt att göra ditt hår glänsande och snyggt. Oil. Oljor är användbara för kropps- och hårvård. När det gäller hår hjälper de mätta krullarna med näringsämnen och återfuktar.

Hårmask för natten

En över natten hårmask är ett utmärkt sätt att göra ditt hår glänsande och snyggt. Under natten matar hemvårdsprodukter krullarna, så på morgonen ser de mycket bättre ut. På vilken typ av masker du kan göra på natten och hur du utför denna procedur korrekt, kommer du att lära av den här artikeln.

Vad är användningen

Fördelarna med nattmaskar är ganska uppenbara, eftersom det är mycket bekvämare. När allt kommer omkring, är det ofta inte tillräckligt med tid för hemvårdsprocedurer under dagen när vi är upptagna. Därför är det bara på natten möjligt att ta tid att göra en mask för sig själv. Och vid speciella nattmedel behöver de inte heller tvättas.

Masken appliceras på håret på kvällen och fortsätter hela natten. Under denna tid tränger alla dess komponenter in i krullarnas struktur, fyller dem med näringsämnen och förbättras avsevärt. För vissa produkter anses långvarig exponering för hårbotten eller ett extra plus.

I det här fallet, för en lång tid av användning, har håret tid att fullt ut mata på alla användbara komponenter. Därför försvinner även riktigt märkbara problem snabbt.

Nattmask rekommenderas oftast för tjejer som har torkat, sprött och fallande hår. Högkvalitativ vårdsprodukt hjälper till att återställa livslängden hos skadade trådar och göra dem mindre tråkiga.

Hur man använder

Men för att masken ska ge det förväntade resultatet måste det användas korrekt. Först och främst, kom ihåg att kompositionen som du kommer att tillämpa på ditt hår ska vara beredd den kvällen. Produkten appliceras på locken före sänggåendet och tvättas av dem bara på morgonen.

Det är också värt att komma ihåg att produkten inte ska innehålla några ingredienser som kan ge dig en allergisk reaktion.

Många tjejer vägrar ibland att använda nattmaskar bara för att de är rädda för att smutsiga sängkläder. Men det här är helt enkelt att undvika - det är nog bara att sätta på en tätt passande cellofanlock på huvudet. Ovanifrån är det önskvärt att linda den i en varm scarf eller handduk.

Populära Recept

En bra hårmask ska väl väljas och passa dig och enligt hårtypen och med funktionerna i ditt problem. Låt oss titta på några hemlagade masker som du kan göra själv.

olja

Oljor är användbara för kropps- och hårvård. När det gäller hår hjälper de till att mätta krullarna med näringsämnen och återfuktar dem. Det är därför oljeblandningen rekommenderas för ägare av torrt hår med delade ändar.

Att förbereda det är väldigt enkelt. Från oljorna behöver du hjul och burdock. De måste blandas i samma mängd och upphettas i ett vattenbad. Den resulterande oljeblandningen ska inte vara för varm, bara varm. Det bör noggrant tillämpas på hela längden, med särskild uppmärksamhet på tipsen.

Curls ska försiktigt avlägsnas under en plastlock, och linda den på toppen med en handduk.

kefir

Mejeriprodukter är fördelaktiga för vår kropp, inte bara från insidan. Kefir är perfekt för att göra olika masker baserat på den. För att göra detta behöver du fettkaka, uppvärmd till rumstemperatur. I denna varma blandning behöver du hälla två matskedar olivolja och slå en äggula.

Masken ska appliceras på håret, fördela från rötterna till spetsarna. Verktyget hjälper väl till att återställa de lösa locken med splittrade ändar. Du måste hålla masken på håret hela natten och på morgonen tvätta det bra med varmt vatten.

honung

Masken med naturlig honung ger dig möjlighet att återställa hårets mjukhet och silke. Dessutom, om du har problem som mjäll eller seboré, så hjälper den här produkten dig också.

För högkvalitativ vård måste du blanda med två matskedar honung tvåäggor och lämna det här verktyget på håret hela natten.

gelatin

Masker med gelatin känt för dess lamineringseffekt. Men dessutom kan de stärka håret, fuktar och göra dem starkare. Denna mask är lämplig för att ge glans och silke.

Att förbereda det hemma är ganska enkelt. För att göra detta måste du lösa upp en matsked gelatin i kallt vatten. För att göra det svullna, håll ihop löst gelatin i behållaren i en halvtimme. I denna blandning måste du försiktigt införa en enkel balsam för hår som du använder löpande.

Den resulterande produkten ska blandas väl och appliceras på håret.

lök

En lök- eller vitlökmask är känd för att påskynda processen för hårväxt väsentligt. Men du kan inte använda verktyget mer än en gång i veckan. Detta kommer att vara tillräckligt för att ditt hår ska växa snabbare och bli av med fett.

Lök för matlagning av denna mask behöver bara gratulera på en fin rivare och göra den till en slags mush. Från denna lökblandning måste du pressa saften. Du behöver en hel matsked av denna saft. Det måste blandas med ett rå ägg och en matsked av castorca.

Fördela försiktigt produkten på strängarna, samtidigt som du uppmärksammar hårbotten.

lera

Denna mask är perfekt för tjejer med fet hårbotten. Lera är en ingrediens som hjälper till att minska sebumutskiljningen och samtidigt rensa hårbotten av föroreningar. För masken passar bäst blå lera. Det måste lösas i varmt vatten och tillsätter saften av en citron.

Och om du vill att masken ska göra ditt hår mer silkeslitet och glänsande, lägg till produkten med honung och äggula av ett ägg.

För tillväxt

Att växa långt och starkt hår drömmar nästan alla tjejer. En enkel mask som skapas från burdockolja, en äggula och citronsaft hjälper till att göra detta. Om ditt hår inte är mycket oljigt, kan blandningen också kompletteras med ricinolja.

I allmänhet är denna vårdprodukt perfekt för alla typer av hår. Det närmar sig håret och hårbotten, stimulerar den snabba tillväxten av nya och starka strängar.

Mot en nedfall

Problemet med övertorkat och blekt hår ligger ofta i det faktum att de aktivt faller ut. Du kan lösa det genom att applicera en mask av två äggulor, honung och brandy i ditt hår. Detta verktyg stärker rötterna och gör krullarna starkare.

Applicera det bara på rötterna, för tipset på produkten kommer inte att medföra några fördelar.

För tips

Split ends - detta är inte en mening. Det är ganska möjligt att återställa dem med hjälp av en korrekt vald mask. För hela natten kan du applicera en blandning av olivolja och ricinoljor, kompletterad med några droppar vitaminer E och A.

Denna blandning bör tillämpas exklusivt på tipsen. I matfilmen kan du bara pakka dem. På morgonen ska oljan tvättas noggrant från håret så att krullarna inte är feta.

För torr

Torra lås behöver framför allt aktiv hydrering. För att försörja försvagat hår applicera en blandning av ricinus och burdockolja i stora mängder i dem, och tillsätt eteriska oljor som ros och ylang-ylangolja. Det är också tillrådligt att lägga till några droppar vitaminer E och A.

För fett

Djärva krullningar behöver en helt annan vård. För att de ska se bra ut och väl underhållna bör de få näring med en honung-citronmask som appliceras på locken. Du kan laga det genom att blanda två matskedar honung med ett glas kokande vatten och en matsked med nypressad citronsaft.

näringsrik

Den senaste versionen av masken är näringsrik. Detta verktyg hjälper till att återställa glans till dina lockar och göra dem välskötta och starka. För att ge näring till hår, blanda mandelolja i lika stor utsträckning med jojoba-extrakt och en tesked roseter. Den resulterande flytande blandningen bör fördelas över hela längden.

Receptet för att göra masker för natten för håret, se videon nedan.

recensioner

Masker som stannar på håret hela natten får mestadels positiv feedback från tjejer. Denna procedur sparar verkligen tid. Speciellt om du inte använder inköpta masker hemma, inte kokta hemma. Speciellt populär bland tjejer är masken från Lundenilona.

Men hushållsprodukterna fungerar också bra på håret.

Speciellt tjejer älskar masker med henna, med mamma och honung. Också trevligt nöjda oljiga formuleringar - lin, oliv eller ricin maskerar. Sådana produkter efter att ha ansökt hela natten har endast fördelen. Så, om du behöver en ljusande eller närande mask för att fungera så effektivt som möjligt, så kan du välja en lämplig komposition som kan hållas på håret hela natten.

Det rekommenderas inte att använda oljeblandningar med hög fetthalt, för att inte förvärra situationen. En hårmask för natten hjälper dem att bli. Video: Nattmask för hår. Recensioner. Tamara, 35 år: Jag jobbar med människor, och det är viktigt att se bra ut varje dag.

Hårmask för natten av oljor för tillväxt, stärka och mot förlust

Snyggt hår ger en kvinna ett förtroende. Tyvärr är det ofta inte tillräckligt med tid att göra hår, gå till en skönhetssalong. Efter arbetet - till affären, laga middag, behöver manen med barnet uppmärksamhet. Hur hittar du tid själv under dessa förhållanden? Försök att göra nattliga hårmaskor - du kommer snabbt ta ditt hår i ordning.

Vad är fördelen med natthårsmaskar för håravfall?

För en frisyr som dagligen utsätts för aggressiva miljöpåverkan, är det skönt att använda sig av kosmetika, men regelbunden vård är viktig. Förutom att tvätta håret med schampo behöver du vitaminer, användning av läkemedel för att falla ut, för att förbättra näringen. Applicera hårmaskar för natten, du:

 • spara tid - du kan smutsa och sova;
 • få mer effekt - kompositionen är giltig i flera timmar;
 • du kommer inte att kunna skada dig, du får en mild effekt, eftersom naturliga komponenter används
 • Upplev inte hudirritation.

Hur man gör en mask för hår på natten

För att uppnå önskad effekt på restaurering eller näring av strängarna rekommenderas att maskerar per månad 3 gånger. Om kompositionen av oljekomponenterna - de tvättas av med schampo. I andra fall används varmt vatten. Det är lämpligt att följa reglerna:

 • Strängarna måste vara torra och rena.
 • starta proceduren trettio minuter före sänggåendet;
 • med fett, torrkomposition gnugga in i rötterna;
 • med splittrade ändar - gäller endast dem
 • för tjocklek, glans, silkiness - gnugga längs strängarnas längd;
 • bära en duschlock
 • slå ihop med en handduk;
 • morgon tvätta av.

Recept maskerar mot håravfall

Sammansättningar som görs hemma är olika, eftersom naturliga ingredienser används. Ett mycket prisvärt recept - kefir mask. Det är bara nödvändigt att värma produkten något och applicera den. Det bör noteras att kefir lätt kan lätta krullarna. Det finns många alternativ för honungsmaskar. De närmar sig glödlamporna och förhindrar att de faller ut. I en av recepten gnids en blandning av två matskedar honung äggulor i hårbotten. Alternativ honungsmask: bland biprodukt med burdockolja. Det krävs på en stor sked av båda, lägg sedan till en sked av brandy.

Lökmask, förutom hjälp med förlusten, avlägsnar mjäll, mjäll. Det är nödvändigt att grilla den grönsakspannade, pressa. För att förbereda kompositionen behöver du ta en sked full av ricinusjuice, lökjuice, tillsätt äggula. För att ge ingen lukt, skölj huvudet med en speciell förening. Tillsätt citronsaft till två liter vatten. Tja med förlusten hjälper äggmask, appliceras den på rötterna. Grundreceptet är:

 • slå 2 yolks;
 • lägg till en sked full av brandy;
 • lägg en sked full av honung.

Oljemaskor för hår

Du vill ha friska, glänsande lockar - det är nödvändigt att utföra behandling med användning av oljor. De mättas med näringsämnen, vitaminer. Det rekommenderas inte att använda oljeblandningar med hög fetthalt, för att inte förvärra situationen. En över natten hårmask hjälper dem att bli glänsande, förbättra tillväxten om de är torra, försvagade. Det är lämpligt att applicera kompositionen i form av värme. Speciellt populär i recepten är oljor:

 • persika;
 • kokosnöt;
 • kardborre;
 • havtorn;
 • castor;
 • oliv.

Olivolja

Om ditt hår började falla kraftigt ut eller om du vill förbättra sin tillväxt, använd olivolja som en behandling. Tillåt att använda den i sin naturliga form, du kan lägga till olika ingredienser. För att förbättra tillväxten, försök en åtgärd med fem skedar smör och två äggulor. För att uppnå densitet bör du gnugga in i rötterna i sammansättningen av två skedar av produkten med en sked citronsaft. Ett utmärkt botemedel mot skallighet - två matskedar olja, där man tillsatte samma mängd brandy. En bra terapeutisk effekt ger följande sammansättning:

 • slagen ägg;
 • jordad avokadofrukt;
 • två skedar smör.

ricinolja

Denna olja var fortfarande populär hos mormor. Det ger näring till lökarna och förbättrar tillväxten. Efter det blir vegetationen på huvudet glänsande, silkeslen. För att förbättra tillväxten blandas kalendeltinktur och ricinolja i lika stora proportioner. För att reglera näring, gnid persilja eller sellerirot. Till en del av den resulterande uppslamningen tillsättes 5 delar olja, inkuberades på ett vattenbad i en timme. Effektiv mask för torrt och sprött hår. För att göra det måste du blanda:

 • alkohol - 1 del;
 • citronsaft - 2 delar;
 • Castorolja - 1 del.

kardborre

En särskiljande egenskap av burdock olja - det är dåligt tvättade. Procedurer bör göras på en ledig dag eller ytterligare tid ska ges för detta. Kockolja hjälper till med håravfall, bekämpar mjäll, brittleness. Ett mycket enkelt recept är att ta en oljebas i samma proportioner som honung. God effekt ger kompositionen, där samma delar av följande komponenter blandas:

Firming hårmask hemma

Om det råkar skada håret genom miljöexponering, kosmetika av dålig kvalitet, användning av droger, kommer du att hjälpa till med att återställa masker. De läker och stärker torra, spröda och färgade strängar. Sammansättningen av en matsked sesamolja och en sked av riven ingefära fungerar bra. Ett recept som blandar oljor är väldigt populärt: två teskedar rosa läggs till en tesked rosa:

För torrt hår

Torka upp vegetationen på huvudet efter semestern, när huden torkas av exponering för solen, havsvatten, använd en gelatinmask. Produkten är mycket prisvärd. Förbered dig på ett halvt glas vatten, tillsätt en sked fylld gelatin. Efter svullnad, sätta balsam till kompositionen visat sig som gräddfil. Applicera på strängar, undvik rötterna. För att stärka torrt hår, gör ett förfarande med 3 matskedar riven potatis med en sked honung. En bra effekt är gjord genom att applicera lika delar av saften till rötterna:

För målade

Många kvinnor använder hårmålning för att dölja grått hår eller ändra sitt utseende. Tyvärr påverkar detta förfarande negativt frisyren. Om du lägger på en mask för färgat hår på natten, så på kort tid kommer du att lägga dem i ordning. Du kan snabbt göra kompositionen av de tillgängliga produkterna: blanda en halv kopp yoghurt med en sked honung, äggula. Prova ett mer komplext recept, vilket inkluderar:

 • äggula;
 • en tesked yoghurt och honung;
 • hårbalsam - sked;
 • 10 droppar lökjuice;
 • en tesked av brandy.

För spröd

För att återställa delade ändar, för att bota brittleness, rista lök och betor på en fin rivare. Lägg till burdock olja för att göra konsistensen som grus. Applicera på rötterna längs hårets längd. Sammansättningen i vilken huvudkomponenten är en sked av kokosnötolja hjälper väl, och 5 droppar eukalyptusolja, ylang-ylang läggs till den. Ett sådant recept är effektivt:

 • slipa en banan;
 • lägg till en sked olivolja;
 • lägg 3 skedar gräddfil.

Video: Natt hårmask

recensioner

Tamara, 35 år: Jag jobbar med människor, och det är viktigt att se bra ut varje dag. Frekvent användning av lack gjorde håret tråkigt och torrt. Mormor rekommenderade receptet: Sätt på en mask av värmd burdockolja för natten. Jag började göra det en gång i veckan. 2 månader har gått - håret började skina, silkeslen till beröringen. Jag kommer att fortsätta, receptet jag råder alla!

Evgenia, 46 år: Jag blev grå tidigt - nu måste jag måla mitt huvud ofta. Medlen väljer dyrt, och håret förstör - blir livlös, förlorad glans. Hon hittade ett recept på masker från kefir och lök. Bara lukten efter det - skräck. Tack, en vän rådde att skölja med citronsaft. Det hjälpte - lukten var borta. Redan efter andra gången blev håret bättre. Jag råder!

Anastasia, 25 år gammal: Jag vilade på havet perfekt. Bara mitt stackars huvud är inte ett hår, men ett bunt av halm. Mamma föreslog att man gjorde en mask med bördolja och honung för natten. Jag såg effekten snabbt, men jag behöver bara tvätta huvudet länge. På morgonen, vart tar den här tiden? Jag var tvungen att göra proceduren i helgen när det inte finns någonstans att skynda på mig. Det hjälper verkligen, prova det!

Hårmaskor, som appliceras över natten, har ett antal fördelar - deras långvariga åtgärder ger bättre absorption av de aktiva komponenterna i hårbotten och skapandet av en skyddande film på håret. Oljemask

Hårmaskar för natten

Det stora problemet med det moderna livet är konstant tidsproblem. Det finns en evig tidslöshet, galna hastigheter, många planer som äventyras, och kvinnornas sysslor tar också hand om hushållsarbeten - tvätt, städning, matlagning och kontroll av lektioner för barn. Jag har nästan ingen tid kvar för mig själv, och jag vill se bra ut, oavsett vad hindren är.

Ibland är det väldigt svårt att skära ut även 30-40 minuter i ditt upptagna schema för att ta hand om ditt utseende. Det är därför våra kloka mormor, som om vi förutser en sådan händelse, har kommit med medel som sparar tid och gör oss oemotståndliga.

Hårmaskor som kan lämnas hela natten är en bra väg ut ur denna situation. Dessutom är de ibland mycket effektivare kortsiktiga dagliga förfaranden. När allt kommer omkring finns sådana ämnen som helt enkelt inte har tid att utöva sin positiva effekt under de allra flesta 30-40 minuter.

Hårmaskor, som appliceras över natten, har ett antal fördelar - deras långvariga åtgärder ger bättre absorption av de aktiva komponenterna i hårbotten och skapandet av en skyddande film på håret. De förenklar väsentligt vårdprocessen, eftersom de sparar dyrbar dagtid.

Allmänna rekommendationer för nattmaskar

 1. masken måste matcha typen av ditt hår (normalt, fet eller torrt);
 2. kombinera inte nattmaskar för olika effekter. Till exempel, för att skina och stärka. Resultatet kan vara motsatsen till det förväntade
 3. Masken bör endast vara nyberedd och bör appliceras i 20-30 minuter före sänggåendet.
 4. Applicera blandningen på torrt och välkamrat hår;
 5. Det bör inte ingå i "lång" masken är ganska aggressiva komponenter - senap, peppar, lök och andra som dem;
 6. Vid applicering av masken, var särskilt uppmärksam på problemområdena (fettskalp, torr - till spetsarna);
 7. var noga med att täcka kudden med en handduk eller annan trasa, eftersom nattmaskens sammansättning kan ge märken på sängkläderna;
 8. håret behöver inte vikas eller bära en "varm hatt". Lång exponering för masken kräver ingen aktivering vid uppvärmning. Om du använder cellofan - ska hårbotten inte andas. Bara fixa håret så att det inte faller ifrån varandra.
 9. Det är nödvändigt att tvätta av en nattmask på morgonen. Om kompositionen inkluderade olja - med användning av schampo.

Först och främst måste du bestämma vilken typ av hår som är mycket viktigt för masker som appliceras på natten - "långa" masker.

 • normal - som har ett hälsosamt utseende och en ljus glans, kamma bra, do not tangle och växa fett 2-3 dagar efter tvätten;
 • fettiga - som kräver vardaglig tvättning av huvudet, men ändå, i slutet av dagen har de ett vanligt och tråkigt utseende;
 • torrt - skört, tunt, tråkigt, dåligt kammade. I denna typ är mjäll oftast närvarande;
 • blandad typ finns för det mesta bland ägarna av långt hår. Rötterna är feta och tipsen är torra och spröda. Detta beror på att produktion av talg verkar vara bra, men det räcker inte för hela längden.

Baserat på denna kunskap kan du hämta en nattmask för hår.

Masker för torrt hår

Bananmask

För denna nattmask behöver du:

 • 0,5 banan;
 • 1 msk. l. honung;
 • 1 äggvita
 • 1 msk. l. grädde.

Denna mängd ingredienser är utformad för kort hår. Gör justeringar enligt din längd.

Banan knådas i gröt, rör med honung och grädde. Slå i proteinet i ett tätt skum och tillsätt resten av ingredienserna i det. Applicera masken jämnt över hela längden, med särskild uppmärksamhet på hårbotten. Det masseras i 3-5 minuter. Denna mask ska vara täckt med en bomullsduk eller lock.

Skölj på morgonen under varmt rinnande vatten. Om det är möjligt, sedan baser av användning av schampo.

Brödmask

Masker, där bröd är den ledande ingrediensen, skillnaden i de återstående komponenterna, som varierar beroende på hårtypen.

Du behöver (för kort):

 • ¼ rågbröd (crumb);
 • 100 ml. tung grädde;
 • 1 äggula
 • 1 msk. honung;

Grädden värms upp (men inte kokas) och häller brödsmulor med dem. Ge svullnad. Lätt pressa grädde, gnid i gröt. Tillsätt äggula och honung. Blanda och applicera på huvudet. Naturligtvis lägger vi på en bomullshatt eller tygduk.

På morgonen, tvätta av med en icke-aggressiv schampo och skölj med en strukturerad örttekoko. För blondiner - kamille och linden, för brunetter - ett tåg och nässla.

Om du stylar håret med en hårtork, använd en balsam av mineralvatten och mandelolja (du kan använda kokosnöts, rosa eller annat som du vill).

För att förbereda det, ta 50 ml icke-kolsyrade mineralvatten, tillsätt 1 msk. l. olja, skaka väl. Häll i sprayflaska. På det fuktiga håret innan du torkar eller stylar, sprinkla denna balsam. Du mjuker effekten av varmluft och dessutom skapar en skyddande film som skyddar ditt hår mot extern exponering under hela dagen.

Oljemask

Detta är den mest effektiva nattmasken, eftersom oljorna återställer hårets struktur och metaboliska processer i hårbotten.

För hennes behov (kort):

 • 1 tsk. burdock olja;
 • 1 tsk kokosnötolja;
 • 1 tsk. mandelolja eller jojobaolja;
 • 2-3 droppar ylang-ylang eterisk olja.

Alla oljor blandas och upphettas i ett vattenbad tills kokosnötoljan är helt upplöst. Avlägsna från värmen och droppa eterisk olja. Rör och fortfarande varm applicera på hår.

Vänta i 15-20 minuter, låt kompositionen suga lite i håret. Bara sedan sticka en bomullsduk eller ett lock.

På morgonen tvättas med regelbundet schampo och skölj med vatten strukturerat med syrad citronsaft eller äppelcidervinäger.

Oljiga hårmaskor

Honung och frukt

För en sådan nattmask är nödvändig (för kort)

 • ½ medium äpple;
 • ½ medelstora morötter;
 • ½ medium orange eller 1 liten mandarin.
 • 1 msk. l. honung.

Äppel och morot gnidade på en rivare (helst på glas eller plast, för att undvika förstöring av C-vitamin). Orange eller mandarin rengjord av filmer och gnidas med trämassa. Kombinera alla ingredienser och tillsätt honung. Rör om. Applicera på håret, ge lite torrt och sätt på en bomullshatt eller tygduk.

På morgonen tvättas med regelbundet schampo och skölj med strukturerat vatten.

Herbal Night Masks

Vi behöver (för kort hår):

 • ¼ rågbröd;
 • ½ kopp nätdekok - för brunetter, kamille - för blondiner;
 • 2 msk. l. skummad sur mjölk;
 • 1 äggula.

Vi gör ett avkok av örter. 1 msk. l. sked häll torrt gräs 1 msk. kokande vatten och koka fortfarande i 2-5 minuter. Ge gräset att bosätta sig och försiktigt perezhevaem buljong. Häll denna köttfärsbröd. Låt det smälta i 5-10 minuter. Krossa sedan brödet vattnet lite och gnugga det tills det är homogent, tillsätt surmjölk och äggula. Applicera masken på huvudet, gnid i hårrötterna och massage direkt håret själv. Vi lägger på "skydd" av bomull.

På morgonen tvättas på vanligt sätt. Vid sköljning, applicera samma örter som i masken.

Masker för normalt hår

Normalt hår behöver inte så speciell vård som problematisk. Att ta hand om dem kan du byta masker för torr och fet. Men det finns fortfarande ett hemligt vapen som hjälper ditt redan bra hår att se bara fantastiskt ut. Förresten, med små förändringar kan det användas för problem hår, vilket kommer att ge ett mycket bra resultat, med tanke på graden av skydd som denna nattmask garanterar.

Gelatinmask med lamineringseffekt

Du behöver (för kort hår):

 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. varmt vatten;
 • 1 msk. l. honung.

För fettsammansättning kan vallmor lämnas oförändrade. För torra, byt ut vatten med grädde eller hemlagad mjölk.

Fyll gelatin med vätska och låt den brygga i 30 minuter under locket. Om under denna tid inte gelatinet är upplöst - värm det i ett vattenbad. Ständig omrörning, för att lösa upp, men koka aldrig! Kokning leder till förlust av användbara egenskaper och ger inte önskat resultat.

Lägg sedan till honung i blandningen och mixa. Applicera på håret utan att röra på hårbotten. Låt torka och täck sedan med en keps eller ett paraply. Faktum är att gelatin torkar i hårbotten och orsakar klåda och sveda.

På morgonen skölj med varmt vatten och tvätta om nödvändigt med schampo.

Håret kommer att se ut efter salongprocedurer.

Förneka inte hårets uppmärksamhet. Dessutom finns det ett utmärkt sätt att spara tid, men kommer inte att påverka ditt utseende. När allt kommer omkring är det en av de mest unika fördelarna med en kvinna. Och det är inte alls nödvändigt för andra att veta var du tar det vid den tiden.

Hårvård hemma (masker, skal, etc.) - granskning

Oljemaskor skapar WONDERS. Eller "Jag känner bara inte igen mitt hår." Mycket text. Foto "före" och "efter". Tips och observationer.

Hej, älskling!

Så bakgrunden (uppmärksamhet, mycket text). Jag har aldrig varit ett fan av traditionella hårvårdsprodukter, och i allmänhet har jag aldrig bryr mig om mitt hår. Jag använde bara schampo och balm. det är allt.

Låt mig förklara varför jag inte gjorde masker enligt hemlagade recept:

 • Den viktigaste grundorsaken - det här är latskap.

Det verkade mig som om det var fruktansvärt tråkigt att laga mat för att koka, och sedan också under en tid att bära denna matlagning på huvudet under cellofan))

Självklart gjorde jag någonting från hemmet, men på grund av brist på information och kunskap gjorde jag allt fel. Ja, och jag använde inte några lämpliga recept.

 • Väntar alltid på ett mirakel efter bara en mask. ))) Naturligtvis kom inte ett mirakel på en gång, och håret från kemi som hoppar på vårdvård är stressigt. Och i stället för ett mirakel var det bara en besvikelse och överraskning: hur mår det? Alla gör det, men det gör jag inte.

Så i fjol bestämde jag mig för en gång för att lämna med svart hår. Jag lämnade den genom den här tvätten. Först var mitt hår i utmärkt skickoch ännu bättre än tidigare!). Men efter en månad efter tvättning ville jag ha en ljusare och ljusare hårfärg. Eftersom jag var utomlands vid den tiden och i synnerhet i Kina, var jag tvungen att köpa sin "termonukleära" supra (som var avsedd för asiatiskt hår ) och 6% oxygenator (Jag hittade inte en mindre procentandel med dem. )

I allmänhet kommer jag inte att beskriva processen att bli lättare, bara för att säga att hårets kvalitet har blivit sämre. och jag avslutade dem med frekvent färgning i röd färg, eftersom det röda på mitt hår var bara högst två veckor. På grund av detta färgade hon ofta håret och så småningom "dödade" hennes hår.

Och i början av oktober i fjol under nästa målning i rött kammade jag ut MIG HAIR. att jag bara var rädd. 2 stora huvud av brutet hår.

Efter det bestämde jag mig för att 100% behandla mitt långlårande hår. Efter att ha satt på internet i flera timmar insåg jag att den bästa återhämtningen för mitt hår var med hjälp av naturliga oljor.

Mina första oljor var havtorn och ricinolja + EM Ylang Ylang och EM-citron. Som mitt hår på morgonen, varannan dag, bestämde jag mig för att göra oljemaskor för natten.Wow, jag led av denna havtorn! Jag blev torterad för att tvätta kuddarna från rödhåran!)

Efter en veckas användning uppträdde en hälsosam glans, håret upphörde att vara tråkigt.

Och efter två månader blev de mer elastiska och elastiska. Dessutom har antalet brutna hår på kammen minskat till ett minimum.

Här är receptet för havtorn och ricinmaskar:

 • -4 msk. havtornsolja
 • -1 msk. ricinolja
 • -EM Ylang-Ylang (eller något annat EM som du gillar.

Men snart var jag trött på havtorn och ricinolja, och kvinnlig nyfikenhet tog över))) Jag började använda olivolja och linolja. Jag beställde även SPIVAK-olja för mig själv.

Olive och linfrön - som jag anser att de bästa oljorna är tillgängliga för alla (och till priset av vårdkvaliteten).

När det gäller SPIVAK-oljor har de blivit en upptäckt och upptäckt för mig. Tack vare det här företaget fick jag lära känna sådana underbara exotiska oljor som kokos, kakao, shea, palm, avokado, burrit osv. Och för lite pengar!

Först, mitt hår ville inte vara "vänligt" med smeten. När de tvättades med schampo, även flera gånger, hängde de med feta istappar ((jag visste inte ens vad jag skulle göra, och jag började tro att "exotiska" inte passar mig. Jag var väldigt upprörd (((Och övergav sönderfläckens avlopp i ungefär en månad.

Men bokstavligen efter 2 veckor bestämde jag mig för att "prova min tur")) Endast den här gången applicerade jag oljor på vått hår. och voila. Jag har bara inte erkänt dem. De är så så välkomna och tittat på att se! Vad är externt, det förbättras! Jag är bara i skak!

Tja, receptet för magisk masochka.

 • orefinerad kokosolja 0,5 tsk.
 • oraffinerad avokadoolja 7-10 droppar
 • EM Ylang-Ylang 1 droppe
längd:

 • kakaosmör, orefinerad 0,5 tsk.
 • Shea smör, oraffinerad 0,5 tsk.
 • arganolja några droppar
 • burritolja 2 droppar

Maskinsammansättningen kan variera som du vill - vilka oljor du gillar bäst, det är dem du använder. Jag följer inte strikt detta recept och komposition.

Naturligtvis är mina resultat inte lika fantastiska som de av några tjejer som lämnar sådana recensioner på den här sidan, eftersom de började ta hand om sitt hår nyligen. Men jag är redan mycket nöjd med resultaten jag har uppnått.

Nå, nu ska jag ge dig mina råd och observationer:

 • När det gäller valet av olja är det tjejer, det är bara bekant med försök och fel! Du måste försöka allt! Och det finns dina husdjur där! Det finns ingen olja som är 100% lämplig för alla! Vi är alla olika och har olika hår, hur kan vi inte vrida! Vad händer Det är bra för en sak - för den andra, dålig. Så våga! Leta efter din egen! Jag är här på jakt.
 • För mig är det bättre att applicera dem på vått hår, som om jag lägger dem på torrt hår, då finns det en chans att de är kvar med "istappar" på huvudet efter att de har tvättat.

Torka inte fasta oljor i dina händer - det är uppriktigt att NONSENING alltid drunknar på ett ångbad. Som någon olja i en mask ska vara varm, nästan varm! Och under inga omständigheter MICROWAVE.

 • Det finns två sätt att applicera en oljemask:

- Applicera olja så att håret verkar väldigt smutsigt, fläta sedan pigtailen och gå och lägg dig eller gå en stund.

- och för det andra är detta en stor tillämpning av oljor (men inte så att de flödade från din ström!). Vik sedan in i cellofan och sätt det på toppen av locket.

Personligt för mig själv väljer jag den andra metoden - eftersom den termoelektriska effekten gör masken djupare och effektivare. Ja, och resultatet efter att ha tvättat masken är mer märkbar än från den första metoden.

 • Ju längre du bär en mask, enligt min mening, desto bättre. Men självklart är allt bra i mått! Maximalt för natten. Använd minst 1,5 - 2 timmar.
 • Oljor tvättar färgen från håret. Detta gäller särskilt för blond. Var försiktig.

Bättre hårvård som oljemaskor, jag tror att det bara finns nej. Särskilt om de är i ett bedrövligt tillstånd med dig - enligt min mening, är deras enda verkliga frälsning. I yttersta fallet är det sax! Det är också möjligt att använda professionell kosmetika. Kerastase kommer att rädda dig.

En liten bit om de köpta balmen, schampon, masker och färger:

När jag började återställa håret med oljemaskar bestämde jag mig för att byta till ekologiskt schampo och balsam. och DETTA VAR EN STOR MISTAKE!!Faktum är att allas hår är annorlunda, därför är det organiskt lämpligt för någon, men inte för någon. Om du har skadat, poröst hår - ORGANICS FINDAS HÄR FINN DIN (som det var i mitt fall)!

Kanske fläktar organisk vård nu kastar mig i tofflor) Men jag tror att du inte ska "våldta", "tortyr" ditt hår med någon sibirisk eller mormor Agafya - och vänta "när kommer de äntligen att vänja sig på organisk vård." kommer att bli värre och värre. som det var i mitt fall, när jag började använda denna schampo och balsam.

Jag menar, om du började använda någon form av organisk substans och ditt hår började rynka framför dina ögon, försök inte och använd på hälsa med silikonskampo och balsam. Förresten, min favorit och oumbärlig antistatisk spray)) Speciellt för skadat hår SILIKONER - LIKE EN LIVCIRKEL! Om jag inte hade använt nu silikongshampo, balm och nesmyvashkami, hade det varit blyg.

Från organisk materia var det enda som jag gillade mer eller mindre RBA-jästmasken.

Om färgningen. Om håret är starkt dödat - DYRA INTE GENOMTIDIGT FÖR ALLTID ELLER (OM DU VIL) VÄXT DIN HAIRFÄRG! Jag hade en vän som hade en perhydrol blondin, så att säga. Titta på hennes 3-4 hår)) Jag gjorde inte Jag förstod uppriktigt vad som hänt - jag trodde det kunde vara mer sjuk än en person. men det visar sig, trots att hon bokstavligen föll bort hela längden på färgen, så fortsatte hon att måla och bränna de återstående rötterna med den. Brrr. Det såg väldigt sorgligt ut ((Och allt eftersom hon verkligen ville vara blond och kunde inte föreställa sig sig själv, till exempel i naturlig färg. Jag tror att det här är sadomazahism. Och inget annat! Så, tjejer, om du målar "dödade" ditt hår, var god och kasta sedan en kemisk färgning i det översta hörnet.Det är trots allt bättre att gå med vuxna rötter och i en "naturlig musfärg", snarare än med en perfekt målade tvättduk på ditt huvud!Ge ditt hår vila och "mata" dem med oljor)) Och först då, när ditt hår kommer i gott skick och tänka igen om färgning. Men samtidigt välja högkvalitativa och skonsamma färgämnen.

Tja, en liten lyrisk nedbrytning:

Vår värsta fiende är vår lathet!Tjejer, om du vill se vacker, ta hand om dig själv! Gör dig själv vacker och glad! Ingen utom du hjälper dig med det här! Stoppa avundsvärda tjejer som naturligtvis har tjockt och vackert hår! Älska dig själv för det du är! spendera mer tid och pengar på dig själv! Och snart kommer resultaten inte att hålla dig väntar!))

All skönhet och lycka.

Tack för att du läste mig - jag är väldigt nöjd!

Hårvård hemma (masker, skal, etc.) - granskning

Allt om oljemaskor! + många bilder

Slutligen kom runt för att skriva en recension om mina favoritoljemaskar!

Mitt hår: långt, rakt, tungt, ganska tjockt, nyligen gjort en shatush, och för det mesta är färgen naturlig!

Jag skulle vilja berätta för bakgrunden, varför jag allmänt bad till oljemaskor.

Allt började 2010, då jag fick en stor dos av strålning i huvudet. Och jag fick det helt löjligt. Det visade sig att min telefon utstrålade otroligt strålning! ja ja, och det händer! Allt började med att jag i september 2010 presenterades med en iPhone 3-födelsedag, senare visade det sig att det var en kinesisk falsk. så, bokstavligen om 2 månader är jag skallig. Jag förlorade 60% av mitt hår! det var något. Jag undrade varför, varifrån. vad är det med mig? Jag köpte schampon från att falla ut, olika serum, grävde burdockrötterna själv, bryggde den och sköljde det med hår. Herre, vad jag just inte gjorde. Jag grät, led... hår var överallt: på en kudde, på kläder, överallt! Jag är tyst när jag kammade dem, det var nog att röra huvudet mot kammen. Så mycket så att jag inte kammade i flera dagar, för att inte röra mitt huvud igen. Som på universitetet, med en fysiklärare, pratade vi om telefonerna, jag visade mina, vi öppnade det, och åh, skräck. Kineserna gömde inte något! stråldosen indikerades, och den överskreds hundratals gånger. Efter att ha kommit hem, kopplade jag omedelbart den och slog inte på den igen. Nästa dag sprang jag till sjukhuset för att donera blod för alla indikatorer.. och ja, järnet i mitt blod föll katastrofalt lågt. Jag vet inte hur jag inte har svimmade alls. Läkaren föreskrev vitamin, förbättrad näring. Jag tog min sorgelefon och tog honom till skogen, långt bortom staden och begravdes i marken.. kanske var jag tvungen att vända honom någonstans, men då tänkte jag inte på det.. och tror inte det, på en vecka slutade håret falla! kanske det föll ut, ja, hår 20-30 per dag, men inte i tatters, som tidigare! Jag var då den lyckligaste på jorden. Hur glada jag var att vi upptäckte problemet vid den tiden att det åtminstone var något kvar på mitt huvud. även om naturen gav mig underbart tjockt hår, tungt och tätt.

Här är ett foto, det handlar om 2007..

sanningen kan ses dåligt, men det är uppenbart att håret är långt och tjockt

och sedan tvättade jag dem med en enkel Fructis)))

Sedan efter utfallet, av någon anledning jag målade den i en mörk, mörk färg, nästan svart. Då trodde jag att det svarta håret inte är så synligt tjockt och visuellt blir det mer.

våren 2011.. redan målade, men de nya började inte växa, du kan se på bilden vilken bred rad jag har på mitt huvud, vad det vita huvudet lyser igenom. allt hår från ryggen kastas framåt

Redan år 2012 började Guschina återvända tyst, det fanns fluff i hela huvudet, nya rötter växte på axelnivån och huvudet håret var fortfarande strimlat))) nu ville jag inte bara återvända den tjocka men också återvända min färg! Jag var trött på de mörka, jag insåg att min inhemska färg passar mig mest. Jag var färgad med färger, gjorde färgläggning, allt i frisörsalonger. befälhavaren ville att jag skulle göra övergången från färgad till naturlig minimalt märkbar. Här var jag en dåre, inte bara håret föll ut, så jag brände dem också med färger, markering och annat skräp.

här kan du se överflöd av färgstarkt hår))) och du kan se att hårets tjocklek är bättre!

Det var då jag träffade oljemaskor! Jag läste på Internet att de tvätta färgen från håret, vilket är vad jag behöver! att de återställer färgat hår! Jag började med kull och olivolja. Gradvis tillsatt mandel och persika. Sedan applicerade jag masker i 2 timmar regelbundet innan du tvättade mitt huvud, d.v.s. varannan dag. Här är resultatet jag fick senast sommaren 2013.. färgen tvättas nästan bort! och densiteten är bättre! Kanske var det oljemaskins vinst!

Jag vill säga att jag klippte mitt hår hela tiden! en gång i 2 månader stabil! trots allt var min uppgift inte att växa länge, men för att återställa tjockleken och jämn längden, för att återge ett enda "ark" av tjockt hår.

Nytt år 2015 Jag har redan träffat sådant hår))) De har samma längd, färgen återställs, om bara tipsen av centimeter för 7 färgade kvar

Kanske, jag återvände mitt gamla hår, jag var väldigt glad då, men jag kastade inte maskerna))) Jag tyckte om effekten av dem så mycket att jag fortsatte använda dem, men redan en gång i veckan!

Men det var inte där))) våren 2015 bestämde jag mig för att färga den med henna och basma!))) Det är vad vi är för tjejer, hur kan vi förstå)))) (se bilden nedan)

Tja, nu låt oss berätta varför jag älskar oljemaskar så mycket?

För det första är det naturligt och säkert.

För det andra är de lätta att applicera och använda.

För det tredje säljs oljor överallt, i apotek, i butiker (oliv, havtorn, linfrö), i olika nätbutiker.

Fjärde, som inte skulle säga vad de säger är som förra seklet, har kosmetika länge skapats. men! Alla livoljor var kända för sina värdefulla egenskaper, och aldrig gå i bruk.

Den första, en av de viktigaste egenskaperna för mig personligen. Oljemaskor tvättar färg väl. Till exempel tvättade jag henna i 10 månader!

Här är mitt resultat: en skillnad på 10 månader.

Hår direkt efter färgning med henna + basma

Hår, efter 10 månader med regelbunden användning av oljemaskor

Effekten är uppenbar! Inte en droppe röd eller ingefära pigment som ger henna.

Masker ska appliceras eller på natten, eller åtminstone i några timmar. På 30 minuter får du ingenting.

Jag får alltid oljemaskar på natten. det är mer bekvämt för mig.

Efter att ha applicerat masken rullar vi håret i en "bun" och sätter håret ihop med en film (matkvalitet) och sedan med en handduk för att lägga till värme. Det är sant att jag har en hatt utformad speciellt för detta ändamål.

Här är mina redskap för oljemaskor:

Jag har nog för alla hår 1/4 glasögon. Jag värmer i ett vattenbad (jag lägger ett glas i en skål med kokande vatten för bokstavligen 3 minuter). Följaktligen stör jag en gaffel))) Och jag lägger den på mitt hår, bara för en längd! Jag drar tillbaka från rötterna på 5 cm och tillämpar, särskilt noggrant arbetstips. Jag drar aldrig olja på roten! Eftersom mitt hår är benäget för fett! Och för tillväxt med andra masker och andra medel.

Någon lägger en mask på smutsigt hår, någon på nätet. Alla individuellt.

Jag tar alltid olja på rent hår innan du tvättar!

Hur tvättar man oljemask?

Tvätta bara ditt huvud med ditt vanliga schampo. Om detta inte räcker skakar du två gånger. EN NUANCE: Applicera aldrig schampo i längd, bara på rötterna. Och för längden på "jaga" skum, eftersom rent schampo är för aggressivt mot hårets längd.

OLJAN FÖRSTÄLLER HAIR, DEFINERAR DEM, DE KOMMER TÄCK. Efter normala (!) Förfaranden kommer håret att bli föremål för näringsämnen, mätt, briljant, och även utsidan av substansänden är utsläppt!

Slutligen är här mitt arsenal av oljor för tillfället:

FREKVENS AV OLJSMASKANSANVÄNDNING - 1 TIME A WEEK! Jag gör utan att bryta från september till juni och så än år. SOMMAR GÖR INTE, TK MYCKET VARMT, JA OCH HÅR SKALL FÖRSTA.

VIKTIGA OLJOR ANVÄND INTE, FÖR ATT jag inte älskar, anser jag inte att de är användbara för hår.

Jag beställer oljor på Spivaks webbplats under de senaste två åren. Kvalitet, pris, leverans - alla är glada.

Oljor säljs också i alla apotek!

Nu ska jag berätta om varje smör.

1. Kokosolja raffinerad

Lukt: frånvarande, på grund av att oljan är raffinerad!

Konsistens: Tjock, men 30 grader räcker för smältning.

Kokosolja för hår är allergivänliga och lämpar sig för alla typer av hår och hud, vilket ger hårhållfasthet, elasticitet, glans, förhindrar håravfall och eliminerar effekten av splittrade ändar.

2. Sheasmör

Lukt: Nötaktig, tunn

Konsistens: mycket mer tät kokos, smälter vid 40 grader.

En mer detaljerad översyn av denna olja kan läsas här.

3. Kokosolja, oraffinerade

Konsistens: tjock, smälta vid 30 grader.

Många anhängare av konservativa hårvårdsmetoder motverkar bara omnämnande av exotiska produkter, utan att förstå hur de är bättre än vår vanliga kardborre eller ricinolja. Det är verkligen svårt att argumentera med invecklade synpunkter, men du kan alltid hitta starka argument. I vårt fall kommer den verkliga trumf att vara överflöd av fettsyror, vars verkan på hårstrukturen liknar riktig magi, för tack vare dem blir allt hårdare mjukare, mer elastisk och friskare! På grund av den unika strukturen tränger oljan lätt in i dem, verkar från insidan och skyddar den mot eventuella mekaniska effekter.

4. Macadamia olja, oraffinerade

Effekt på hår:

På grund av den djupa penetrationen i hårsäckarna ger verktyget näring till hårrötterna, fuktar hårbotten. "Magic" smör eliminerar mjäll, återställer hår, återvänder dem till den gamla skönheten. Det behandlar också splittrade ändar och läker håret efter krökning och färgning.

5. Castorolja

Konsistens: oljan är mycket tjock och tät!

Effekt av olja på håret:

 • Castorolja kan penetrera djupt in i hårsäcken. Där närar det håret och mättar det med alla nödvändiga ämnen.
 • fördelat längs hårets längd, oljan klistrar torra vågar, vilket ger krullarna silkiness och glans. Därför är det perfekt för vård av färgade, blekta och splittrade ändar;
 • olja eliminerar torr hårbotten, d.v.s. lindrar sig från mjäll och peeling.

6. Arganolja

Konsistens: Vanligt, med en liten gulaktig nyans. Färg: något gul

Effekt på hår:

• Inget medel kan fuktar håret och arganolja för hår, eftersom det närmar dem längs hela längden och mättar med de mest användbara vitaminerna utan att missa en enda centimeter skadat hår.

• Det kan återställa skador av vilken typ som helst, vilket är mycket viktigt, eftersom moderna tjejer ofta använder hårrätare och curlers som bryter mot deras struktur.

• så länge som möjligt bidrar till att hålla håret jämnt och bidrar till att ditt hår kommer att ha den perfekta formen även i dåligt och regnigt väder

• hjälper till att permanent bli av med irriterande mjäll genom att fuktar hårbotten hela tiden,

• ger hårstyrka för att bekämpa de skadliga effekterna av ultravioletta strålar;

• stärker hårsäckarna så mycket som möjligt så att håret faller ut mindre och är tjockt och starkt;

• återvända förlorad hårglans och hjälpa till att återställa den tidigare pompen och densiteten i håret, vilket framhäver hårets naturliga skönhet.

7. Buritiolja

Färg: gul. LJUSVÄRDA DAMAR - VAR FÖRSIKTIG! ENDAST DROPS.

Konsistens: vanlig olja.

Effekt på hår:

Efter flera applikationer kan du se att krullarna började glansa, dullheten och sårbarheten försvann, de fick igen ett vackert utseende, vitalitet, skönhet och glans. Det förhindrar också uttorkning och anses vara användbart för färgat hår.

8. Jojobaolja

Effekt på hår:

Detta underbara verktyg används oftast för oljigt och torrt hår, även om det passar helt för alla typer. Perfekt rensar porerna i talg och döda celler, näring och återställande försvagade strängar, verkar jojoba på hårstrukturen "inifrån" på ett magiskt sätt. Super förmåga att absorbera hjälper honom att inte vikta krullarna och inte belasta sin yta med en fet film. Jojobaolja är också populär eftersom dess användning kan vara ganska frekvent.

9. Broccoli Fröolja

Kanske min favorit!

Färg: grön och gul. LJUSVÄRDA DAMAR - VAR FÖRSIKTIG! ENDAST DROPS.

Konsistens: ganska tjock

Effekt på hår:

Produkten ersätter alla serum som innehåller silikoner och gör håret tyngre. Med verktyget kan du:

 • slät hårkutik
 • förhindra utseendet av splittrade ändar;
 • eliminera brittleness, öka hårstyrkan;
 • minska fet hårbotten;
 • Ge ditt hår en fantastisk hälsosam glans.

Så, jag vill också ge några tips om hur du inte kan skada ditt hår

1. Noggrann kamning. Jag använder en Tangle Teezer kam.

2. Håret ska kammas innan du tvättar!

3. Gnugga dem inte med en handduk efter tvätt. tryck bara försiktigt, utan att vrida och vind handduken i 20 minuter. Under denna tid absorberar den allt överskott av fukt.

4. Riva aldrig av vått hår. vänta tills de torkar ut lite!

5. Mindre ofta använda curling strykjärn, rätare, hårtorkar!

6. Mindre ofta gör höga frisyrer, vilket skulle orsaka hårets rötter och håret själv.

7. Knippa inte håret med ett gummiband tills du förlorar din puls! Använd endast mjuka gummiband. Och det är bättre att använda hårnålar och krabbor, de klämmer inte håret i hälften och skadar därför inte honom.

8. Skydda ditt hår från solen! Från poolen och havsvatten!

9. Och viktigast av allt - älska ditt hår och dig själv!

HÄR FINNS MIN HAIR PÅ DENNA MOMENTNästa Artikel
Medel för hårväxt Minoxidil Kirkland 5%