En blogg om skönhet och mode


En blogg om skönhet och mode

Oljiga hårmaskor - 9 effektiva recept hemma

Hej kära läsare!

Vem har oljigt hår, han står inför sådana problem som:

 • hår på rötterna blir snabbt smutsiga
 • en obehaglig oljig glans framträder
 • hår ful stämmer ihop

Kämpa med oljigt hår hjälper speciella masker som är lämpliga för fettkrullar. De neutraliserar den ökade utsöndringen av subkutan fett och tar bort oljig glans.

Det är bäst att använda produkter som citronsaft, senap, alkoholmask (de torkar hårbotten).

Använd för lockar

Masker för feta hårrötter har sådana användbara egenskaper:

 • torka hårbotten
 • minska sekretionen av subkutant fett
 • ta bort oljig glans
 • bli av med daglig shampooing
 • behandla mjäll

Korrekt applikation

Innan du förbereder receptet, granska ansökan tips för att korrekt förbereda och applicera en hårmask:

 1. För att göra ditt hår mindre tjockt måste du sluta äta mycket feta och stekta livsmedel. Efter ca 2 veckor ser du att lockets utseende kommer att märkbart förbättras.
 2. Före användning på hårprovverktyget. Du måste se till att du inte är allergisk mot någon komponent. Applicera därför en liten mask på handleden i 30 minuter. Titta på reaktionen. Om det inte finns klåda, rodnad, bränning, använd sedan en mask.
 3. Gör inte en mask om du har mikroskador på hårbotten (sår, nackdelar, repor).
 4. Blandningen måste gnidas in i rötterna med massörrörelser.
 5. Var noga med att värma ditt huvud med ett duschlock och en handduk.
 6. Håll masken på huvudet i 30-40 minuter.
 7. Tvätta håret med varmt vatten med hjälp av schampo.
 8. Skölj krullarna med hushållsspolning.
 9. Applicera en mask kurs i minst 1 månad och gör det regelbundet varje vecka (2 gånger). Detta är det enda sättet att uppnå ett bra resultat.

Bäst recept

Senapsmask

Detta recept hjälper inte bara till att bli av med överdriven sekretion av talg, men stoppar också förlusten, förbättrar tillväxten. Torkar också hårbotten.

Vi behöver 2 matskedar varje. senapspulver och mandelolja, 1 tsk. socker, äggula och 3-4 droppar eterisk olja.

Lös upp senapspulveret i varmt vatten för att bilda en tjock vassle. Tillsätt resterande ingredienser, blanda noggrant och applicera blandningen på rötterna med massrörelser i 20 minuter.

Skölj låsen med en naturlig sköljning efter tvätt.

olja

Använd inte bara en olja för fet hår, för att inte förvärra situationen, men var noga med att lägga till till exempel citrusjuice, eteriska oljor, lökjuice.

recept:

Vi mixar på 1 bord. sked burdock, kokosnöt, olivolja, 1 stolov.l. citrusjuice (apelsin, grapefrukt eller citron) och lägg även till 4 droppar citruseter (apelsin, citron eller grapefrukt - att välja). Applicera Masochka på rötterna i 40 minuter.

ägg

Äggsmask klarar av oljig glans, gör krullarna mjuka, silkeslen, ger naturlig glans.

Applicera endast produkten på rent, tvättat hår.

recept:

 1. Ta 2 äggulor, försiktigt gnugga dem med en sked och lägg till 1 bord. sked av brandy (eller ersätt brandy med vodka). Gnugga blandningen i rötterna och håll i 30 minuter.
 2. 2 äggulor blandas noggrant med 2-3 bord. skedar av yoghurt med låg fetthalt. Gnugga först i huden och applicera sedan på trådarna. Håll på huvudet i 40 minuter.

Med havsalt

Hanterar perfekt problemet med havssalt. Det rensar mycket väl huden från smuts, talg, mjäll, varefter håret inte kommer att bli så snabbt förorenat.

Ta 3 bord. skedar av havssalt (ta bara bra salt), 4 droppar te-trädeter.

Håret ska vara lite fuktigt före appliceringen. Applicera på huden med massörrörelser. Lämna produkten på huvudet i 2-3 minuter och tvätta sedan av det.

Använd 1 gång i 2 veckor eller 1-2 gånger i månaden.

kefir

Med ökat oljigt hår hjälper inte valfri kefir, vassle.

Med kefir kan du laga olika recept. Välj den som bäst passar dig och applicera den på ditt hår.

recept:

 1. Applicera kefir på huden och krullarna i 30 minuter, skölj sedan med vatten.
 2. Ta äggula, 1 msk. sked brandy och kefir. Gnugga blandningen i huden och lämna i 35-40 minuter.
 3. Blanda på 1 bord. sked kefir, aloejuice, örttekoko (till exempel kamomill, nässla, burdock eller andra örter), 1 te l. citronsaft, honung. Gnid den beredda blandningen i rötterna och vänta 30 minuter, skölj sedan.
 4. Vi behöver en halv kopp kefir och 4 droppar eter (till exempel citron, apelsin, lavendel, ylang-ylang, tea tree). Blanda blandningen och applicera på huden och krulla i 40 minuter.

citronsyra

Ett av de mest effektiva recepten för fet hår är citronmask. Det torkar huden, neutraliserar överdriven sekretion av subkutan fett, eliminerar glans.

recept:

 1. Lägg till 1 bord till äggula. l. brandy och citronsaft. Gnugga in i rötterna och lämna i 30 minuter.
 2. Blanda på 1 bord. sked aloe juice, citronsaft, honung och äggula. Massage i huden i 30 minuter.

Med eteriska oljor

Använd eteriska oljor för att förbättra utseendet på lockar, nämligen bli av med oljig glans, mjäll, förlust, gör dem silkeslen, elastisk, mjuk och smidig.

För oljigt hår, använd sådana estrar: citron, apelsin, mint, grapefrukt, tea tree, bergamot, ylang-ylang, eukalyptus, enbär, cederträ, lavendel och andra.

Ester kan läggas till balm, masker, schampon. För att göra detta, ta en del av verktyget och tillsätt 3-4 droppar eter, tvätta sedan ditt hår.

Gör också ett ansikte kam. Applicera 3 droppar eter till träkammen och kamma lockarna i längd i 5 minuter. Upprepa detta förfarande 2-3 gånger i veckan.

alkohol

Alkoholtinkturer och masker torkar huden helt, efter det att håret blir mindre förorenat, ser rent och snyggt längre ut.

recept:

 1. Blanda äggulor från 1 bord. sked vodka eller brandy (tillval), 1 tsk. sked av honung, aloe juice, citronsaft. Applicera på rötterna genom att massera i 30 minuter.
 2. Vi behöver 1 bord. sked av gräs (ta 1 gräs att välja mellan - nässla, björkblad, kalendula blommor). Fyll med vodka (100 ml). Och sätt i 5-10 dagar att insistera på en mörk plats. Därefter spänna och gnid in i rötterna 2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer. Om det inte finns någon tid att vänta tills läkemedlet är infunderat, köp en färdig calendula tinktur på ett apotek och tillämpa.

balsam

För att förbättra resultatet rekommenderar jag att du använder hemlagade sköljningar.

Det kan vara vinäger, citron eller örtsköljning.

Applicera äppelcidervinäger för att skölja, citron, örter (mint, kamille, citronsmör, kolsfoot, linden, plantain, salvia, nässla, björkblad).

För att förbereda örtsköljning ta 2 tabeller. skedar av gräs till 1 liter vatten. Fyll gräset med kokande vatten, vänta tills agentens infusioner, svalna. Därefter spänna det och skölj efter tvättning av hår. Applicera det 3 gånger om 1 månad. Ta sedan en paus och byt sköljning till ett annat recept så att det inte finns någon missbruk.

För att göra ättika eller citron balsam, ta 1 liter varmt vatten och 2 bord. skedar av äppelcidervinäger (eller citronsaft). Skölj håret med denna lösning 3 gånger i veckan i 1 månad.

Oljiga håroljor

Ägare av fettigt hår undviker ofta oljemaskor, med tanke på att oljan från håret blir jämnare och strängarna hänger ner oattraktiva istappar. Om det är fel att plocka upp och applicera olja på håret, så delvis, så är detta sant. Faktum är att ett stort misstag är att undvika naturliga vegetabiliska oljor i hårvården. Du behöver bara veta vad vegetabiliska oljor lätt tvättas av och absorberas väl av hår. Sådana oljor är perfekta för fet hårbotten. Det är också viktigt att korrekt använda och tvätta av oljemasken från håret, detta ämne beskrivs i detalj i artikeln hur man applicerar och tvätta av oljan från håret.

Den grundläggande punkten: Oljan för hårvård bör vara naturlig! Denna olja bör inte innehålla konstgjorda tillsatser, mineralolja och vara av låg kvalitet. Förresten, "falska oljor", lägger ner filmen på hela ytan av håret och hårbotten, vilket inte tillåter porerna att andas och det är mycket svårt att tvätta av med schampo.

Så sammanfatta. Oljiga håroljor:

- Måste vara "lätt";

- Oljan måste vara naturlig, hög kvalitet, utan innehåll av raffinerade petroleumprodukter. Detta är nyckeln ögonblicket!

- Oljemaskor måste appliceras ordentligt och tvättas av håret.

- Även om alla ovanstående föremål är uppfyllda händer det (men sällan!) Att oljan (även om den är väldigt bra) passar dig inte. I det här fallet kan du, genom försök och fel, hitta "ditt smör", vilket är idealiskt hår.

Vilka oljor är lämpliga för fet hårbotten?

Orefinerad grön kaffolja

Pumpa fröolja

Valnötolja

Usmaolja var inte specifikt inkluderad i listan, eftersom den fortfarande är rikare och tyngre än ovanstående oljor. Men det är så användbart att det fortfarande ska läggas till oljemaskor för fet hår som ett kraftfullt adjuvans (speciellt usmaolja fungerar bra mot håravfall). Oljan är inte billig, kommer i små flaskor med en dispenser, men det är värt det.

Ovanstående oljor sprids väl på håret, är ekonomiska att använda, tvättas lätt av jämnt oljigt hår (vissa klarar av att tvätta av oljemaskor med hjälp av sådana naturliga produkter som lera, kycklingägg, senap, shikakai och till och med henna!) Och innehåller en stor mängd vitaminer och mikroelement.

Oljor lindar fet hårbotten (speciellt i kombination med eteriska oljor för fet hår), plågad av konstant aggressiv tvättning med kemisk schampo. Oljorna närmer och mättar hårbotten med alla nödvändiga vitaminer och mikrodelar, bekämpar håravfall och mjäll, accelererar tillväxten och stärker hårroten, förhindrar splittrade ändar, skyddar mot skadliga yttre influenser, släpper håret längs hela längden, ger glans och styrka.

Jag råder dig att prova olika oljor och titta på hårets reaktion. Om du är ny i världen av vegetabiliska oljor, då är det först bättre att använda varje olja separat. Så det blir möjligt att ta reda på hur ditt hår reagerar på en viss olja.

I alla fall är alla dessa oljor väldigt användbara för hårets skönhet, och de kan säkert blandas med varandra.

Vissa tillverkare av naturkosmetik säljer färdigblandade högkvalitativa vegetabiliska oljor. Du kan välja lätt örtolja (med tillsats av uppfriskande eteriska oljor och vitaminer) från den välkända turkiska tillverkaren Otaci, som är väl lämpad för fet hår. Bland indiska oljor (förresten är det indiska oljor som ofta är förfalskade, mycket lågkvalitativa produkter med mineralolja, var försiktig!) Mycket bra MahaBringaraj-olja, som fortfarande är positionerad som ett naturmedel i kampen mot tidig hårbearbetning. Oljan är av hög kvalitet och mycket effektiv för att lösa många hårproblem, men "Maha Bringaraj" har en speciell orientalisk lukt som inte alla gillar, och ändå är denna olja mer "tung" och "fet" än till exempel turkisk örtolja "Otaci" ".

Vilken typ av olja väger och redan fet hår?

Mest troliga kommer ej ägarna av fet hårbotten att fungera:

Dessa oljor är säkert bra, men det är troligt att det blir mycket svårt att tvätta bort fet och tunt hår. Men igen är allting individuellt, till exempel kokosnöt eller sheasmör, som appliceras sparsamt i små mängder per hårlängd (och även hårbotten) kan tvättas fullständigt med fet hår. Det viktigaste är att inte överdriva det med "tunga" och "feta" oljor, vårt hår behöver inte någonting!

Du kan ofta höra klagomål om att ricinor och burdockoljor, som säljs i apotek, är mycket svåra att tvätta av, även med normalt och torrt hår. I detta ämne finns en separat artikel där man kan köpa ricinolja? Varför köper jag det inte i ett apotek.

Det finns misstankar om att det inte är själva oljan som skyller, men den låga kvaliteten. Därför rekommenderar jag dig att prova samma oljeproducenter, som noggrant övervakar kvaliteten på deras produkter och rykte.

Hur lång tid håller oljan på fet hår och hur ofta kan jag använda den?

Det är bättre att hålla oljemaskor på håret så länge som möjligt, till exempel att lämna över natten. Ju längre du håller oljan på håret desto bättre. Olja med långvarig exponering absorberas väl i håret och djupt härdar dem. Dessutom kommer oljan att vara lätt att tvätta av håret (håret övernattning bokstavligen "äter upp" all överflödig olja).

Oljemaskan tvättas av med ett vanligt schampo (kan vara sulfatfritt), håret är soaped två gånger och shampoo på håret hålls i några minuter. Om oljan är riktig, och du sätter den rätt, ska den tas bort utan problem.

Alla oljor fungerar som en naturlig balsam, perfekt utjämnande håret och ger det en otrolig glans. Efter oljor är håret mycket mjukt, mjukt och smidigt. Eftersom alla oljor har effekten av en naturlig balsam, är det bättre att på oljig hår inte använda en balsamsköljd kosmetisk mask eller en outplånlig grädde efter att ha tvättats av oljemaskan. Överdriven smink till håret behövs knappast, och sannolikt gör de bara en gång tyngre. Men det här är igen alla individuellt.

Du kan använda oljemaskar så ofta och så länge du passar, även för en livstid. Det viktigaste är att följa hårets reaktion, för att inte ladda om dem. Du kan agera så här: om det inte finns några allvarliga hårproblem, använd sedan olja 1-2 gånger i veckan, med en förbättrad behandling ca 3 gånger i veckan (varje gång innan du tvättar håret).

Det kommer att vara idealiskt om du förstår orsakerna till överdriven hårfettighet (de är alla diskuterade i artikeln "Mycket fet hår. Vad ska man göra?") Och eliminera dem. Det är användbart att kombinera hårvård med naturliga oljor med andra naturliga produkter för fet hår. Till exempel kan shikakai, henna, senap, lera, scrubs för hårbotten, salt och andra naturliga produkter vara utmärkt hjälpmedel för vård av fet hårbotten.

Använd bara de bästa och kvalitetsoljorna för att ta hand om ditt hår, och de kommer att tacka dig med otrolig skönhet, friskhet och hälsosam utstrålning!

Masker för fet hår med eteriska oljor

För oljigt hår rekommenderas följande masker:

- Som grund måste du ta 15 ml basolja och tillsätt sedan två eller tre droppar bergamot, eukalyptus och citronmeljolja. Som grund kan du ta jojobaolja, sesam, safflor, vetex eller mandel. Efter användning av masken rekommenderas att man använder en lösning av äppelcidervinäger - ett te. en sked vinäger i 200 ml vatten;

- För beredningen av denna mask behöver du grapefrukt och citron eterisk olja. För basen behöver du 30 ml vegetabilisk olja. I basoljan lägger du till tre droppar grapefrukt och citronolja. Den beredda blandningen bör gnidas i håret, en turban ska göras från handduken på huvudet och hållas i en timme, sköljas sedan med vatten och ett mildt schampo;

- För att bli av med hår oljig glans och påskynda hårväxten rekommenderas att man gör följande mask: det är nödvändigt att lösa klödesolja (5 droppar), kanel (5 droppar), enbär (5 droppar), rosmarin (5 droppar) i basolja (30-50 ml). Efter användning av masken rekommenderas att skölja håret med följande blandning: I 250 ml vatten tillsättes två eller tre droppar rosmarin, rökelse och bergamot.

Hemlagade masker för fet hår - de bästa recepten och recensionerna

Fat curls ger många problem till sina ägare. Vi måste ofta använda schampo, tillämpa medel för densitet och volym, bekämpa regelbundet mjäll och seborré. Orsaker till talgkörtorns överdriven aktivitet ligger ofta i hormonell obalans, såväl som i livsstil. Övervägande i kosten av kryddig, kryddig, liksom söta rätter och leda till kränkningar av hårbottenprocesserna. Oljiga hårmaskor är effektiva både för att återställa inre arbeten och för fuktgivande torra ändar.

Regler för att göra hemlagade masker för fet hår

Vad ska man göra med fettigt hår? Kommer att lösa problemet med naturliga föreningar. Att observera enkla rekommendationer är lätt att ta hand om lockar:

 1. Koka uteslutande i keramik eller keramik för att undvika oxidationsprocessen.
 2. Var noga med att kontrollera maskens sammansättning på reaktionen innan du behandlar hårbotten;
 3. Ytan på epidermis bör vara fri från sprickor och skador.
 4. Skölj med varmt vatten, för att inte ytterligare förbättra sekretionen av körtlar;
 5. Om håret är oljigt vid rötterna och spetsarna är torra används masken endast på rotområdet, skäret behandlas separat med näringsrik balsam.

Hemmasker Tips

Om du har blivit oljig krullar är det värt att använda återställande kosmetiska produkter en gång i veckan. Rätt shampoo ska kombineras med en balsam som appliceras på den huvudsakliga tillväxtzonen och till spetsarna.

De viktigaste rekommendationerna är:

 • För att minska fettighet kan du använda avkok av kamomill, nässla, maskros, kolfoot;
 • perfekt torkad, gör lockar frodig och voluminös lera, henna, spannmål och potatisstärkelse;
 • ett uppvärmningslock används i stor utsträckning för att förbättra effekten;
 • genomföra läkningsprocesser upp till två gånger i veckan
 • Innan du tvättar med schampo eller applicerar en mask, behövs en hårbottenmassage.

Användbar video: Hur blir jag av med fet hår?

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hemlagade recept maskerar mot fet hår

Optimal vård för fet hår kräver regelbunden djuprengöring. För att återställa arbetet med talgkörtlarna är att genomföra naturkosmetiska förfaranden. Ger pomp och volym, krullarna längre förblir glänsande och smuliga.

Mask för fettigt hår vid rötterna

Med egna händer kan du normalisera lipidbalansen, minska intensivt arbete, minska fet hår. För att stärka och täthet, öka tillväxten av vilande folliklar, måste du använda traditionella metoder. Allmänna villkor förbättras, mjäll och irritation försvinner.

ingredienser:

 • 20 gr. henna;
 • 10 gr. lera;
 • 6 droppar bergamoteter.

Tillverkning och användningsmetod: Häll pulvret med varmt te, vänta tills det bryts i ungefär en halvtimme. Blanda leran med färglös henna, fördela till områdena torra rötter med fem / sju centimeter. Tätt omslagen film, vänta sextio minuter.

Mask för fettigt hår och torra tips

För att eliminera fet hår, samt skydd mot brittleness över hela längden, rekommenderas att använda naturliga ingredienser. Förfarandet har en utmärkt effekt på tråkiga, livlösa färgade strängar, vilket ger dem mjukhet och glans. För att underlätta vikning och smärtsam upplösning av fläckar, upprepa försiktighetsprocedurerna två gånger i veckan.

ingredienser:

 • 40 ml sur mjölk;
 • äggula;
 • 5 ml vitamin B2.

Produktion och appliceringsmetod: vispa surmjölken med en visp med en äggula och en vitaminlösning. Den färdiga blandningen bearbetar torra obehandlade trådar över hela tillväxtområdet. Hur ska det vara varmt, lämna för att fungera i fyrtiofem minuter. Tvätta som vanligt.

Video recept: Mask för fett vid rötterna och torka på spetsarna

Mask för tillväxt av fet hår med senap

Maskens aktiva komponenter gör att du kan påskynda de metaboliska processerna i glödlamporna och ge näringsämnen. För att påskynda tillväxten och stärka, recitera folkrecept två gånger i veckan. Oxygen andning förbättras, håret blir starkt och fjädrande.

ingredienser:

 • 20 gr. senapspulver;
 • 50 ml infusionsnät;
 • 5 ml mandelolja.

Produktion och appliceringssätt: Blanda pulvret med infusionen för att få en homogen konsistens, tillsätt fröolja. Sprid senapsmasken på det basala området av otvättade strängar, lämna i tio / tolv minuter, skölj på vanligt sätt.

Mask för att stärka fet hår med vitaminer

Det ger ett snabbt resultat mot nedfall, en naturlig procedur som används hemma. Att mätta stammarna med användbara ämnen längs hela längden, samt att påverka formationsprocesserna i glödlamporna, att utföra minst tre gånger i månaden.

ingredienser:

 • 50 ml kamilleavkokning;
 • 25 droppar retinol;
 • 15 droppar tokoferol;
 • 2 ampuller av vitamin B 5;
 • 2 ampuller vitamin B12.

Produktion och appliceringsmetod: sätt in resterande ingredienser i ett varmt ansträngt avkok, fördela vätskemassan på rena trådar med en pensel. Efter bearbetning, vrid försiktigt filmen och låt den fungera över natten. På morgonen skölj med äppelcidervinäger utspädd med vatten.

Mask för densitet och volym

Regelbunden korrekt vård kommer att minska överdriven fetthalt i rotområdet, lindra mjäll och peeling. Förfarandet med tomatjuice ger den nödvändiga tjockleken och fluffigheten i håret, så att du kan spara stilen längre.

ingredienser:

 • 2-4 tomater;
 • 20 gr. risstärkelse;
 • 6 droppar rosmarin eterisk olja.

Produktion och appliceringsmetod: pressa juice från massa från saftiga mogna tomater, kombinera med stärkelse och doftande droppar. Massfördelningen fördelas på rötterna och den huvudsakliga tillväxtzonen och lämnar ändarna fri. Efter tjugofem minuter kan du spola.

Mask från att falla ut

För behandling av hår från riklig håravfall och brittleness är det värt att använda hemlagade förstärkare. Aktiva komponenter återskapar snabbt rotansystemets tillstånd, fyller underskottet av de nödvändiga elementen. Under lågsäsongen, genomföra en kurs av förebyggande förfaranden, av tre / fem sessioner.

ingredienser:

 • 20 gr. pepparrot;
 • 15 ml sesamolja;
 • 4 äggulor.

Förberedelse och användningsmetod: Hacka fräsch pepparrot på kombina, skriv in resterande komponenter. Sprid tjock våt jämnt vid rötterna och lämna i tjugo minuter. Skölj, som vanligt, om olja kvarstår, skölj med vatten och vinäger.

Mask för glans med konjak och citron

Ett effektivt recept som torkar fettigt hår gör att du kan få tjocka, voluminösa lockar, utan att tunna spetsarna och huvudområdet av tillväxten. Den återupplivande masken hjälper till att återställa krullarna efter färgning, när rotfettinnehållet bevaras och tipsen börjar splittras och bryts.

ingredienser:

 • 25 ml cognac;
 • 10 ml citron;
 • 15 ml druvolja.

Produktion och appliceringsmetod: I en varm alkoholhaltig dryck för att komma in i sur juice och lätt fuktighetsgivande olja. Behandla den våta blandningen med en flytande blandning, avvika lite från början av tillväxten. Du kan slutföra omhändertagandet i femtio / åttio minuter.

Video recept med äggula och brandy hemma

Fuktgivande mask med kefir

Masken från fermenterade mjölkprodukter ger ett välskämt utseende till feta tråkiga krullar. Normal fukt normaliseras utan viktning och ökar den ökade utsöndringen.

ingredienser:

 • 25 ml kefir;
 • 20 gr. kockost;
 • Ampul av vitamin B5.

Produktion och appliceringsmetod: från en yoghurt, mjuk stallost och vitamin för att förbereda en homogen massa, kan spädas ut med mineralvatten. Sprid limmassan på rena, våta strängar, vänta minst en timme. Curd blandning för att tvätta av vanligt sätt.

Nourishing mask med olivolja

För restaurering av dimsträngar efter sommar ultraviolett och havsvatten, samt skydd mot magnetisering och låga vintertemperaturer för fetttypen, är det värt att använda näringsförfaranden. Normaliserad vatten-lipidbalans, lödda porösa områden av nagelbandet.

ingredienser:

 • 15 ml olivolja;
 • 20 gr. gelatin;
 • 3 droppar ingefäraester.

Produktion och användningsmetod: rör kristallerna i grönt te tills de är fullständigt upplösta, sätt i en heliumpasta i den uppvärmda oljan och doftande droppar. Fördela från rötterna till fyra / sex centimeter, omedelbart efter tvättning, var noga med att värma och värma i varmt läge. Skölj efter en timmes åtgärd. Läs mer om fördelarna och användningen av olivolja för hårvård här.

Återställningsmaskan med lera

Den bästa masken för fetttyp gör det möjligt för en vecka att glömma formlös styling, ökad greasiness och brist på pomp och volym. Djupt påverkar de intracellulära nivåerna, rensar och torkar, gör krullarna mjuka och lätta.

ingredienser:

 • 20 gr. lera;
 • 30 ml öl;
 • 2 ampuller av vitamin B6.

Produktion och användningsmetod: Blanda favoritljudet med den berusande drycken, tillsätt pyridoxin. Intensivt gnugga massan i hårbotten, efter att ha lämnat de aktiva ingredienserna i en kvart i timmen kan du använda istället för schampo.

Mask för tunt oljigt hår med ägg och honung

Stärka tunna, livlösa strängar, återställ naturlig glans och hållbarhet tack vare ett bevisat recept. Naturliga komponenter har en fördelaktig effekt på strukturen av nagelbandet i slutet.

komponenter:

 • 3 ägg;
 • 25 gr. honung;
 • 20 gr. havregryn flingor.

Produktion och appliceringsmetod: Från havregryn för att förbereda en flytande uppslamning, i den kylda, tillsätt slagen ägg med honung. För att bearbeta rena våta krullar, varma, vänta ca två timmar, skölj med kallt vatten så att proteinet inte krullar.

Brödmask med havsalt

För mycket oljigt hår finns ett recept som ger maximal tjocklek och hälsosamt välvårdat utseende. Förfarandet tillåter dig också att påskynda tillväxten och bli av med hårbottenirritation.

ingredienser:

 • 30 gr. rågbröd;
 • 15 gr. havsalt.

Produktion och appliceringsmetod: Häll varm grönt te över brödköttet, rör om intensivt, tillsätt vita kristaller till mushen. Efter att ha bearbetat rotområdet, sätt på duschlocket och slut på tio minuter.

Äggsmask med aloejuice

Ger näring och hydratisering utan att täppa till kanalerna och aktiverar inte extra utsöndring. En mjuk effekt på stamstrukturen gör att du kan lödda den stratifierade skadade nageln, och grönsaksjuice ger en antiseptisk effekt.

ingredienser:

 • 3 ägg;
 • 20 ml aloejuice;
 • 3 droppar orangeeter.

Produktion och appliceringsmetod: vispa de kombinerade ingredienserna med en visp, använd den färdiga äggmasken till en våt chock från början av tillväxten till skivorna. Håll under en film och en handduk i minst en timme, skölj sedan som vanligt.

Video: Effektivt recept med ricinus och persikaolja, aloe och honung

Oljemask

För att återställa pH-balans, mättnad med fettsyror samt förebyggande av nederbörd. Vi rekommenderar att fettypen tillämpar detta näringsförfarande. Vitamin- och mineralcocktail ger tillräcklig näring och hydratisering, som används för profylax två gånger i månaden, med plötslig håravfall, håll fem / sex sessioner i rad.

ingredienser:

 • 20 ml burdockolja;
 • 5 ml sheasmör
 • 4 droppar ylang ylang eter.

Produktion och appliceringsmetod: Uppvärm de närande oljorna i ett vattenbad, späd med rosmarinbuljong och tillsätt doftdroppar. Bearbeta hela rotområdet och längs tillväxtlinjen. Göm under en uppvärmningskåpa, låt handla i två timmar, skölj med organiskt schampo.

Användbar video: Hur bli av med fet hår hemma

Recensioner om användningen av populära recept

Sedan tonåren är håret hela tiden oljigt, var jag tvungen att tvätta det varje dag. Masken med eteriska oljor hjälpte mig, nu volymen varar i fyra dagar, medan jag inte använder extra medel.

Valeria, 33 år gammal

Trött av att bry sig om fet hårbotten, så jag bestämde mig för att måla mig själv för att torka rötterna. Men det fanns också en nedgång, jag var tvungen att vända mig till populära recept. Efter applicering av masken med henna fästes rötterna, krullarna blev tjockare och skenigare.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

TOP 10 oljor för fet hår

Hår med hög fetthalt är inte en anledning att vägra användning av kosmetiska oljor. Påståendet att oljiga håroljor är en olämplig vårdprodukt är en vanlig myt. Denna artikel kommer att bevisa detta.

Användbara egenskaper

Oljigt hår kräver ett individuellt tillvägagångssätt vid valet av vårdprodukter. Deras huvuduppgift är att skydda rötterna från yttre påverkan, eliminera fettig glans, ge ett välskött hälsosamt utseende till håret. Alla dessa egenskaper har kosmetiska oljor. Med ordentlig regelbunden användning blir håret starkare, mer motståndskraftigt mot temperaturändringar på grund av mättnad av lock med nödvändig fukt.

Den kosmetiska produktens unika sammansättning tränger in i varje hår, mättar den med fukt och användbara ämnen. Verktyget har också en positiv effekt på hårbotten, närande och skydda hårsäckarna.

Varning! Alla oljor innehåller naturliga multivitaminkomplex som är nödvändiga för normal reglering av utsöndring av talgkörtlar på huvudet.

Att välja en viss kosmetisk olja bör baseras på hårets typ, struktur, samt aromatiska preferenser. Medel används både i ren form och vid tillverkning av kosmetiska masker.

viktigt

På grund av den lätta texturen gör de eteriska medlen inte ens den tunnaste krullans vikt. Skönhetssalonger rekommenderar användningen av oljekstrakter:

 • citron - har en torkande effekt, lägger till sken;
 • Bergamot - normaliserar hårbotten, har en terapeutisk effekt;
 • Rosemary - reglerar funktionen av talgkörtlarna;
 • tea tree - har en antiseptisk, lugnande effekt;
 • lavendel - bekämpar mjäll, stimulerar tillväxt
 • mint-toner, uppdaterar, förvränger strålning och elasticitet.

För bästa resultat rekommenderas att massera hårdelen av huvudet med ett eter-extrakt i en halvtimme före tvätt. Några droppar mjuka rörelser gnidde in i rötterna och lämnade sig ensamma. Efter 30 minuter tvättas håret med schampo. Du kan lägga produkten direkt till en del schampo. Effekten av regelbunden användning är inte lång i kommande.

Mycket effektiv mask baserad på flera oljor. I basen (mandel) läggs 2 droppar eteriska oljor: cederträ, citron, bergamot, cypress. Maskens varaktighet är 20 minuter.

kokos

På grund av den unika sammansättningen (95% fördelas på andelen mättade fettsyror), fuktar och stärker detta verktyg perfekt håret, vilket ger sken och lydnad. Inte konstigt att det är så populärt bland asiatiska damer.

Verktyget appliceras i sin rena form i mitten och ändarna av håret, undviker rotzonen. Eller förbered en mask med honom:

 • För att stärka: Blanda 15 ml extraktet med 5 ml honung och 3-4 droppar ylang-ylangolja, värm lite, applicera i 30 minuter.
 • För att stimulera tillväxt: blanda en halv banan med 30 ml av produkten och 15 ml gräddfil, ansök om en halvtimme.
 • För rekonstitution: kombinera 30 ml av medlet och 30 g havsalt, värm upp det för att lösa det, håll håret i 1 timme.

kardborre

Den bästa produkten för dem som har försvagat fettigt hår med en stor andel håravfall. Det är värdefullt för sin extraordinära komposition, som har en kraftfull regenererande, regenererande och stimulerande effekt. Det är tillräckligt att använda det 1-2 gånger i veckan för att uppnå en utmärkt hälsosam tillväxt av hårmassa.

Detta kan göras i form av en "varm" mask när 30 g av produkten värms till en bekväm temperatur, applicerad på hårbotten och hårändarna, inslagna i en varm handduk och lämnats i en timme. Eller använd ett annat alternativ - en mask för att normalisera talgkörtlarna: till 30 gram uppvärmd oljevätska och 5 gram jordad peppar. Maskens varaktighet är 1 timme.

Havtorn

Detta verktyg är ett lagerhus av vitaminer och näringsämnen som är nödvändiga för att hårbotten ska fungera normalt. Verktyget har en helande, regenererande och helande effekt, närmar och förstärker hårsäckar, ger näring med fukt.

För oljigt hår är havtornsolja bättre att använda med örtavkok, till exempel med nässla. För att göra detta häll ett par matskedar torrt gräs med ett glas kokande vatten, tillsätt två matskedar olja, koka och låt stå tills blandningen har svalnat.

Applicera den i 20 minuter, skölj sedan med schampo. Regelbunden användning av en sådan mask gör ditt hår friskt, starkt, lättsamt.

ricinolja

En tidtestad kosmetisk produkt återställer skadat hår från rot till spets. På grund av verktygets speciella sammansättning tränger djupt in i strukturen, närande och fuktgivande försvagat hår. Det ska ändå användas sällan, eftersom det är ganska svårt att tvätta och göra krullarna tyngre.

Rådet. Det bästa skulle vara användningen av en mask baserad på ricinolja och kefir (5 droppar per halvglas). Applicera masken på håret och lämna i 30 minuter och tvätta håret noggrant.

jojoba

Detta verktyg är känt som en riktig panacea för hår av vilken typ som helst. För en fettrik shag är oljan anmärkningsvärd eftersom den har förmåga att lösa upp talg och frigör glödlamporna. Samtidigt ger verktyget perfekt, mjukgör, ger sken och hälsosam utseende. En sådan maskinkomposition är mycket effektiv:

 • 1 msk. l. olja;
 • en halv tesked citronsaft;
 • en halv tesked propolis tinktur.

Alla komponenter blandas, blandningen appliceras i 30 minuter. Regelbunden användning förvandlar fet hår - gör dem lätta, fackliga, starka.

mandel

Ett underbart verktyg i kampen mot mjäll, liksom en rik elixir för näring och förnyelse av hårbotten och håret. Verktyget är effektivt vid kombinerad användning med väsentliga analoger, liksom i sammansättningen av kosmetiska masker och sköljningar.

Näringsmask recept:

 • 1 msk. l. mandelolja;
 • 1 msk. l. persikaolja;
 • 1 tsk. "Dimexidum";
 • äggula;
 • 1 msk. l. konjak.

Alla komponenter blandas tills de är enhetliga. Åtgärdstid - 20 minuter.

linfrö

Regelbunden användning av linfrö eliminerar överflödigt fettinnehåll vid rötterna, anpassar håret längs hela längden, vilket säkerställer strukturen. Dessutom bör det användas både som livsmedelsprodukt och som kosmetisk.

Regenererande mask:

 • 1 msk. l. linfröolja;
 • 3 msk. l. citronsaft.

Håll blandningen på håret i en halvtimme, skölj sedan med schampo och skölj med kallt vatten med citronsaft.

Från druvfrö

En annan närande elixir för friska, glänsande lockar, som behandlar svagt, sprött hår, kontrollerar talgkörtlarna. Vitamin- och mineralkomplexet som finns i det fyller helt upp reserverna av nödvändiga ämnen i hårsäckarna. Detta har en positiv effekt på hårets utseende.

Verktyget är perfekt för oljigt hår, eftersom det lätt absorberas utan att väga det. Samtidigt uppnås den lätta torkningseffekten. Du kan använda produkten i följande mask:

 • druvfröolja - 2 msk. l.
 • kokosolja - 2 msk. l.
 • 1 msk. l. konjak.

Värm upp blandningen till ett varmt tillstånd, applicera, lämna i 20 minuter, skölj med schampo. För bästa resultat skölj huvudet med vatten och äppelcidervinäger (1 msk.).

oliv

Lämplig för blandat hår. Verktyget eliminerar rötterna av överflödigt fett, samtidigt som de närmar sig och återställer torra spröda tips. En bra långvarig effekt kan uppnås med en kombination av olivolja (1 msk. L.), äggula och citronsaft (1 msk. L.).

Instruktioner för användning

Kosmetiska oljor för fet hår är lätta och viktiga.

 1. Lätta medel har den sammansättning och egenskaper som de kan appliceras på alla delar av håret, från början av rötterna. Samtidigt bildas ingen viktning eller ytterligare fettinnehåll. Dessa oljor inkluderar te träd, eukalyptus, jojoba, rosmarin, citron, salvia, pepparmynta, lavendel och andra oljor. Längden av effekten av lätta läkemedel varierar från 15 till 30 minuter.
 2. Basoljor har en tjockare, mer tvättbar formel. Därför appliceras de bara på mitten och hårets tips. Dessa är kokosnöt, linfrö, burdock, ricinus, mandeloljor, avokadoolja och andra. Dessa kosmetiska produkter kräver längre appliceringstid (en timme eller två) för att uppnå önskat resultat.

Varning! Efter användning tvättas håret ordentligt med schampo. Särskild uppmärksamhet bör ägnas vid användning av basoljor. Sköljning med en liten mängd ätbara syror (citronsaft, äppelcidervinäger, etc.) har en bra rengöringseffekt.

Vad är förbjudet

Kakaosmör och palmolja bör inte användas för ägare av fet hår. Dessa produkter har en mycket tung struktur som är svår att tvätta bort. Dessutom är risken för inköp av lågkvalitativa varor hög.

Resten av förbuden hänför sig inte i högre grad till de specifika metoderna, utan till användningsmetoden och produktionens kvalitet. Denna typ av hår har det största fettinnehållet i rotzonen, som vid kamming sprider sig längs hela längden.

Därför kan basfettoljor (kokos, burdock, mandel) inte appliceras på rötterna, eftersom detta kommer att leda till tätning och kvävning. Med frekvent och långvarig användning kan håravfall börja.

Högkvalitativa kosmetiska produkter innehåller inte konstgjorda tillsatser och raffinering. Det är definitivt värt att uppmärksamma när man köper en produkt. Korrekt valt verktyg ska ha den förväntade effekten utan några besvär och allergiska manifestationer.

Rådet. Innan du köper kosmetisk olja, se till att det är en 100% naturlig produkt. I annat fall kan den önskade effekten inte ses, och problemet förvärras.

Fördelar och nackdelar

Korrekt användning av kosmetiska oljor i vård av fet hår gör det möjligt att lösa de flesta av de befintliga problemen, nämligen:

 • överdriven talg
 • brist på volym;
 • mjäll;
 • förlust;
 • dålig tillväxt
 • obehaglig lukt.

Med nackdelar med ansökan kan tillskrivas tillräcklig expensiveness av produkter, särskilt om de är naturliga och sällsynta. Till exempel är oljan av argan, jojoba, olivolja och andra ganska dyr. Dessutom har många verktyg en speciell lukt och en viskös konsistens som inte är lämplig för alla.

Oljiga hårmaskor

Överdriket oljigt hår orsakas av alltför aktivt arbete i talgkörtlarna i hårbotten, vilket ger mycket fett. Ägare av fet hår vet att deras hår kan bli orörda på bara en dag. Vissa kvinnor väljer ofta tvättning, men det sparar inte, eftersom talgkörtlarna börjar arbeta ännu mer aktivt och situationen förvärras. Den enda vägen ut - maskerar till hemlagat oljigt hår.

Hur man använder en mask för fet hår

1. Medlen gnids in i rötterna och isolerat hår, omslaget med en handduk. Du kan bära ett duschlock.

2. Fettrötter i kombination med torra tips - det vanligaste problemet. Rekommenderade produkter appliceras bäst på rötterna, sprider något genom håret. Applicera olja på spetsarna för att skydda dem mot uttorkning.

3. Tvätta av fonderna med varmt eller till och med något kallt vatten för att inte aktivera talgkörtlarna.

4. Fonder används 1-2 gånger i veckan i 1,5-2 månader för att få ett hållbart resultat.

5. Masker kan alterneras beroende på inställningar.

Oily Hair Mask Recept

Mask för fet hår med senap

Senapsmask för fet hår hjälper till att klara inte bara med deras alltför stora fettinnehåll, men hjälper också till att förbättra tillväxten och förhindrar håravfall. Om håret är för fet, bör du blanda senap med leran enligt följande recept.

Torka 2 matsked senapspulver i vatten i ett förhållande av 1: 2, tillsätt 2 matskedar svart eller grön lera och 1 tesked citronsaft och honung. Verktyget appliceras på håret närmare rötterna, men inte gnidas in i huden för att undvika rodnad och brännskador. Låt på i 20-30 minuter, tvätta sedan med schampo.

Oljig hårmask av lera

2 matskedar blå eller grön lera utspädd i en liten mängd mineralvatten för att få konsistens med gräddfil. Applicera övervägande på rena rötter och sprida sig genom håret. Tvätta av kompositionen efter 30 minuter med varmt vatten.

Ägg-cognac mask för fet hår

Bland äggulan med 1 matsked av brandy, tillsätt 1 matsked vatten. Blandningen appliceras på rötterna av tvättat hår, gnidas försiktigt och lämnas i 10-15 minuter. Efter proceduren tvättas kompositionen, sköljer håret noggrant med varmt vatten.

Proteinmask för fet hår

2 äggvita piskade i ett starkt skum, gnidade i hårbotten innan du tvättar och lämnar tills blandningen är torr, tvätta sedan med schampo. För att göra håret mjukare och mer lättsamt, bör du lägga till kamillextrakt tillverkat av 1 matsked torkade kamomillblommor och 50 g kokande vatten till proteinet.

Äggjästmask för fet hår

En matsked jäst späds i en liten mängd varmt vatten så att uppslamningen erhålls. Tillsätt 1 äggvita, piskad i ett starkt skum. Verktyget används före tvätt: gnidas in i rötterna, och återstoden fördelas genom håret. Tvätta av med schampo.

Honung-oljemask för fet hår

Blanda 1 matsked honung och aloe juice, tillsätt en tesked ricinolja. Den resulterande kompositionen appliceras före tvättning, försiktigt gnuggar in i rötterna och fördelar genom håret. Du kan rulla huvudet med en handduk och lämna produkten i 10-15 minuter, och tvätta den sedan med schampo. Denna mask hjälper inte bara att klara av fet hår, utan stärker också dem perfekt.

Mask oljor och fruktjuice för fet hår

Kombinera 1 matsked oljor (burdock, persika, oliv och mandel) med 1 matsked av citrusjuice (mandarin, apelsin, grapefrukt eller kalk). Verktyget gnids i rötterna och sprids på håret. Efter 40 minuter tvättas håret med schampo.

Mask för fettigt hår med kefir

För 1 kopp kefir kan du lägga till 3 msk juice av färsk potatis, gurka eller pumpa. Blandningen appliceras före tvätt på håret och gnidas aktivt in i rötterna. Produkten tvättas av efter en halv timme med ett schampo. Förutom saften av dessa grönsaker kan du också tillsätta massan av söt paprika.

Curd Mask för fettigt hår

4 matskedar mager mögelost blandad med 2 matskedar av nypressad citronsaft. Produkten appliceras på tvättat hår och tvättas av med varmt vatten efter 15 minuter. Under proceduren kan håret isoleras genom att ha på sig ett duschlock och lindas i en handduk.

Mask av mynta och bergaska bär för fet hår

Mintbladen males i en mixer. 3 msk grus och 3 matskedar mosade rönbär blandas och appliceras på rent, fuktigt hår. Skölj med varmt vatten efter 10 minuter. Verktyget kan appliceras 2-3 gånger i veckan i 3 månader.

Kiwi oljig hårmask

För förfarandet, välj frukt med en tät struktur. 2-3 kiwi skalas och knådas med en gaffel (eller gnidas på en rivare). Den resulterande vattnet appliceras på rötterna av tvättat hår, gnides och spreds sedan med en hårborste längs hela längden av håret. Efter 20 minuter kan du tvätta av masken.

Mask för fet hår från tomatjuice

Mogna tomater avskalas från skinnen och massan är mättad i potatismos. Den resulterande vattnet appliceras för att rengöra hårrötterna och lämna i 30 minuter. Tvätta av med varmt vatten.

Mask med ägg och honung för fet hår

Grind 2 äggulor med 2 matskedar honung och applicera blandningen på rötterna, lämna i några timmar. Denna mask kan också lämnas på håret på natten. Tvätta av med schampo. Medlen stärker håret och hjälper till att klara av överflödigt fett.

Mask för fettigt hår med kakao

Du måste blanda 1/2 tesked kanel, 2 msk kakao, 1 matsked finmalt kaffe och kefir för att få en massa krämtjocklek. Produkten appliceras på håret i 40 minuter och tvättas sedan av utan schampo.

Masker för fet hår: recensioner

De presenterade recepten av masker förtjänar särskild uppmärksamhet, för att de verkligen tillåter att avsevärt förbättra tillståndet för hårbotten och håret. Ägare av fettigt hår är glada att notera att efter att ha använt dessa verktyg är det inget behov av täta tvättar, krullarna håller sitt utseende färskt länge och håret ser glänsande och elastiskt ut.

Vi rekommenderar att du använder olika masker för att bestämma det bästa receptet på ditt hår. Och 20 minuter om dagen för att tilldela för att behålla krullarna vacker och frisk kan varje kvinna.

Hur man sköter om oljigt hår

1. Vid tvätt, använd endast varmt vatten, och utföra procedurer i varmt vatten aktiverar talgkörtlarna. Du kan lägga till några droppar eucalyptus, pepparmynta, rosmarin, citron, kalendula eller bergamot eteriska oljor till ett vanligt schampo. Denna enkla råd hjälper till att minska sebumproduktionen något, och ge håret mjukhet och friskhet.

2. Använd en kam med trätänder. Undvik frisyrer med hårklippningar, samla inte håret för hårt och vägra även att använda en hårtork.

3. Använd schampon med tjära, ichthyol, zink och svavel för att tvätta håret.

4. När du tvätter håret kan du vägra shampoo och städa håret med en uppslamning av 150 g svart bröd och 100 g varmt vatten. Bröd hälls med varmt vatten och lämnas i 10 minuter för att svälla, sedan knådas och gnugga i hårrötterna.

5. Skölj efter att ha tvättat hårbotten med avkok av ekbark, St. John's wort, yarrow, plantain eller bergaska. Buljonger kokas i 10-15 minuter. För 1 liter vatten tillsätt 3 matskedar ekbark eller 7 matskedar av något av dessa örter. Rowan bär (4 msk) mash i gröt, häll 1 liter vatten och koka.

6. Gnugga regelbundet nypressad morot, citron eller äppeljuice i hårbotten.

7. Justera kosten, med undantag av animaliska fetter, konserverade, för heta och salta rätter.

Om, förutom oljigt hår, är du orolig för mjäll, då har du troligtvis oljig seborré i hårbotten, och du behöver behandling som din hudläkare kan ordinera. Läs mer om behandlingen av seborré i artikeln på vår hemsida.

Med tanke på det specifika problemet är håret i regel för oljigt vid rötterna och torrt vid spetsarna. Därför bör masker för fet hår, som är förberedda hemma, samtidigt ge näring åt håret utan att väga ner det och torka hårbotten.

Senaste blogginlägg på vår sida

Senaste forumet på vår sida

Lämna din feedback om denna procedur (den kommer att visas på denna sida efter moderering)
I denna formulär beskrivs endast personlig erfarenhet från förfarandet. För att lämna en kommentar om innehållet i artikeln, använd en annan form - i rutan "kommentarer" längst ner på sidan.Nästa Artikel
Pityriasis versicolor versicolor. Läkarens råd.