Kalamusrot skyddar ditt hårs skönhet


Marsh Marsh är en fantastisk växt, "anlänt" till oss från Kina genom Grekland och Turkiet. Det uppskattas av nästan alla folk i världen, antalet namn översteg 20, och de helande egenskaperna är nästan obegränsade.

Om du hör sådana namn som "Tatar Potion", flatbread, irisk rot, sabelnik, yaver, calamus eller kosatnik, borde du veta att allt detta är calamus.

Luft är en flerårig medicinsk växt, som oftast finns i träskmarkerna, liksom på floder och sjöar.

Huvuddelen av sabelnik som används i medicin och kosmetologi är rhizomen av brun färg - tjock, svampig inuti, med många små oavsiktliga rötter, på skäret har en rosa vit skugga, med en bittert kryddig smak och en trevlig delikat arom.

Sammansättning och användbara egenskaper

De unika helande egenskaperna hos calamusrot för hår förklaras av dess sammansättning:

 • Högt innehåll av askorbinsyra - förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och accelererar hårväxten;
 • Stärkelse (25-40%) - normaliserar talgkörtlarna, vilket eliminerar överflödigt fett.
 • Organiska syror - är inblandade i förnyelsen av hudens cellulära komposition;
 • Eteriska oljor (högst 5%) ger en behaglig doft till kosmetika och gör krullarna glänsande och livliga.
 • Phytoncides - har irriterande effekt, förbättrar blodflödet och påskyndar cellomsättningen
 • Pitches - skyddar säkert ett hårhår från en ultraviolett temperaturskillnad och andra faktorer;
 • Glykosider - Ta bort toxiner och avlägsna föroreningar från huden och håret.
 • Jod - hjälper till att bekämpa seboré och mjäll
 • Cholin - läker och förstärker locken, vilket hjälper till att undvika förlust.

På grund av sin unika sammansättning har kalamus länge använts för en rad olika ändamål: som ett diuretikum, för behandling av levern, bronkopulmonala sjukdomar och andra ändamål.

Hårapplikation

I vackra damer har det här redskapet ett rykte som "frisör av hårets huvud". Regelbunden användning av calamusrot har en fantastisk effekt på håret. Huvudåtgärden av calamus uttrycks i:

 • Förstärkning av rötterna, vilket gör att håret slutar falla ut;
 • Eliminering av ökad bräcklighet;
 • Stimulerande hårväxt.
 • Försvinnandet av klåda och fläckning av hårbotten;
 • Utseendet på en hälsosam glans, som är särskilt märkbar på färgat hår;
 • Eliminera mjäll
 • Normalisering av talgkörtlarna.

Rekommendationer för effektiv användning

 • Innan du använder kalamusrotprovet för känslighet för växtens komponenter. För att göra detta måste du förbereda ett litet avkok av rötterna och fukta bomullsullen i det, gnugga armbågens böj eller handleden. Om kroppen inte svarar på detta inom 24 timmar, är du inte rädd för allergier.
 • För att uppnå en bestående positiv effekt rekommenderas att skölj håret med calamum decoction efter varje shampooing och använd masker 2 gånger i veckan.
 • Kokade avkok och infusioner av kalamus kan användas i avel hårsmaskar.

Bäst Hemlagade Recept

Beroende på befintliga hårproblem kan du välja ett eller flera recept för hår från calamus.

Klassiskt avkok för sköljning

Det används främst för att stärka håret.

Häll 2 msk. pulver från rhizomer av calamus 300 ml kokande vatten och koka i 20 minuter på låg värme. Efter kylning spänna buljongen och späd den med samma mängd vatten. Håret ska sköljas med avkok efter tvätt, ej sköljning.

Traditionell tinktur

Tinktur av kalamorrot närmar sig håret, förbättrar blodtillförseln till glödlamporna och minskar sebaceous körtlar.

Riven ryggrad i mängden 1 msk. fyll i med 1 kopp kokande vatten, varma och låt för att infusera i 1 timme. Den resulterande infusionen kan fuktas i hårbotten och gnidas in i rötterna, proceduren kan göras varannan dag.

Eterisk olja

Calamus eterisk olja används ofta i kosmetologi med torr seborré, för att lindra klåda och stärka håret.

Det är upplöst i kosmetika eller olja och används för att gnugga in i hårrötterna eller för massage. För att göra detta, 3-5 droppar eterisk olja blandat med 1 msk. olivolja och denna blandning gnidde hårbotten och resterna fördelas över hela längden av håret.

Wrap huvudet i 1-1.5 timmar, skölj sedan lock med schampo. Eller du kan lägga till 1 droppe per 10 ml. schampo eller balsam.

Masker med luft

Ner med håravfall

Vi behöver äppelcidervinäger - 200 ml och hackad rot - 4 msk. Falla i sömn rot i ättika och koka i ett vattenbad i 20 minuter. Skaka ättikabuljan och gnid in i rötterna. Minimikursen är 20 rutiner.

Vi ger torrt och sprött hår

200 ml olivolja upphettas i ett vattenbad och tillsätt 3 msk. calamus rhizomes. Värm blandningen i ett vattenbad i ytterligare 10 minuter, sedan kyla, spänna och gnid i krullningar innan du tvätter huvudet.

Mask för tillväxt

En underbar mask med calamusrot accelererar hårväxten, närmar huden, stärker och ger glans till håret.

Blanda 2 msk. Jag mala i köttkvarnen havregryn med 2 msk. rötter, häll en blandning av 400 ml kokande vatten och efter en halvtimme infusion tillsätt 1 msk. honung.

Masken måste gnidas in i huden och in i håret, varefter den måste värmas upp och efter 1 timme sköljs låsen med varmt vatten.

Var hittar man en kvalitetsprodukt och hur man lagrar den

Om du vet var du kan hitta calamus, gå sedan upp rhizomesna i slutet av augusti eller början av hösten.

Roten måste tvättas utan att korkskiktet avlägsnas och skärs i stycken 18-20 cm långa och torkas i skuggan. Endast efter sådan torkning kan det övre lagret rengöras och roten torkas i 3-4 veckor på en välventilerad plats vid temperaturer upp till 30-35 ° С.

Grind rhizomen är bäst i en mortel eller i en kaffekvarn. Den behåller sina härdande egenskaper i tre år, men endast med korrekt lagring, dvs i papperspåsar eller lådor på ett torrt, mörkt ställe och i ojord.

Om du samlar rhizomen själv är det inte möjligt, då kan det köpas på apoteket. Kostnaden för packning av torra rhizomer av kalamus 50 gr 60-70 rubel.

Hur man använder kalamrot för hår - avkok, olja och masker

Nära träsk och små dammar möter ofta medicinska fleråriga. I århundraden har tjejer letat efter katastrof och riskerar att falla i en träsk. Trots allt var hemligheten av lyxiga, långa flätor i en speciell naturlig hårvård.

Calamus hår fördelar

I kosmetologi appliceras de fördelaktiga egenskaperna hos calamus:

 1. Stärka follikeln;
 2. Återställandet av stammarnas struktur;
 3. Fuktgivande, förhindrande av brott
 4. Behandling av mjäll, seborré;
 5. Revitalisera tillväxten.

Gräs, calamusrot för hår innehåller i sin sammansättning:

 • eterisk olja;
 • tanniner;
 • flyktig;
 • mineralelement;
 • hartser;
 • stärkelse;
 • organiska syror;
 • vitaminerna A, C, B4.

Kontraindikationer - individuell intolerans. Hemma är skadan från naturliga formuleringar möjlig med en hög koncentration av medicinska växter.

Applikation av kalamusrot

Marsh mäktig växt har länge varit van vid att driva hår. Användbara komponenter har en komplicerad effekt. Förbättra förhållandet på rötterna, återställ strängarna längs hela längden.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Calamus buljong för hår

Resultat: hjälper till att stoppa förlusten, stärker folliklarna airovy buljong. Revitaliserar torra och målade krullar, förhindrar bräcklighet och tvärsnitt. Det är användbart att använda kalam i kombination med andra örter - nässla, kamomill, linden, timjan.

ingredienser:

 • 15 gr. kalmus;
 • 300 ml vatten.

Förberedelse och användningsmetod: Krossa roten till ett tillstånd av pulver, häll över sedimenterat vatten. Koka på en liten eld, koka efter kokning högst tio minuter. Stam när det är kallt att kylas. Håll inte mer än en vecka. Buljongen används som grund för terapeutiska masker, skölj håret längs hela längden efter schamponering.

Infusion calamus hår

Resultat: Återställ hårlås längs hela längden, tillsätt elasticitet och skina till hårrecept med kalamrot.

ingredienser:

 • 10 gr. calamus örter;
 • 200 ml vatten.

Förberedelse och användningsmetod: Placera bryggkalamus i en keramisk skål, fyll den med varmt vatten (90-100). Infusera i 1 timme, spänningsbehandlingsvätska kan användas i kosmetiska förfaranden.

Applikation: Calamus tincture gör att du snabbt kan odla långa lyxiga lockar. Kan användas med en sprayflaska, sprida jämnt på rotzonen tre / fyra gånger om dagen. Denna metod hjälper till att stoppa förlusten, aktivera sovsäckar. Det rekommenderas att ta pauser på två / tre månader.

Skölj håret med luft

För behandling av hår efter färgning, krullar, termo layouter, bör du använda en hemlagad sköljning. Detta folkmedel eliminerar mjäll och seborré, normaliserar hårbotten i hårbotten. Den rika kemiska kompositionen gör att du kan göra håret mjukt och smidigt.

Calamusolja för hår

Calamus eterisk olja med en lätt woody aroma perfekt tonar hårbotten, aktiverar snabb tillväxt. Eir är effektiv mot håravfall i masker, balsamer, sköljningar. För fuktgivande och närande längs hela längden är det värt att utföra aromaterapi. För torrt hår förhindrar några droppar på en träkam att fästa och tvärsnitt av spetsarna. Vi rekommenderar också att man försöker arugula olja att växa och stärka håret.

Hemlagade hårmaskor från calamus

Handgjorda hemlagade recept hjälper till att bli ägare av lyxiga, friska krullar. Naturliga kompositioner med kalamgräs är berikade med vitaminer, etrar, mineraler från rötterna till spetsarna.

Hårväxtmask

Resultat: ett naturligt medel med en airbrush för tillväxt gör det möjligt att förlänga krullarna med två / tre centimeter i en månad.

ingredienser:

 • 25 ml kalamusavkokning;
 • äggula;
 • 15 gr. öljäst.

Förberedelse och användningsmetod: rör bryggarens jästpulver med koncentrerad medicinsk buljong, tillsätt äggula. För homogenitet, slå blandningen med en mixer, applicera med en borste och behandla hela rotzonen på sidan. Wrap huvudet med en film och en varm handduk, varaktigheten av proceduren är två timmar. Skölj noggrant med organiskt schampo och skölj med vatten.

Hårförlustmask

Resultat: Stoppa alopeci, stärka glödlamporna, aktivera de sovande folliklarna folkres recept mot förlust. Proceduren rekommenderas att använda kursen under hösten-vårperioden för att förebygga säsongens nederbörd.

ingredienser:

 • 20 ml infusion av calamus;
 • 10 ml olivolja;
 • 5 ml burdockolja;
 • 10 ml konjak.

Förberedelse och användningsmetod: Calamus rhizomes med kokande vatten, insistera minst två timmar. Efter filtrering i varm olivolja, kardborre och brandy, slå allt med en mixer tills den är jämn. Applicera en vätskemassa längs hela längden på krullarna, gnugga speciellt noga i rötterna. Ha gömd håret under duschlocket, sätt på en extra stickad topp och värm den med en hårtork. Låt masken vara i åtminstone en timme. Efter tvätt av med schampo med vitaminer, skölj med kamille avkokning.

Mask för att stärka håret

Resultat: För att återställa torra och färgade lockar, stärka håret över hela längden av tillväxten, är det värt att använda naturliga hårprodukter. Förhindrar förlusten och förstörelsen av strukturen hos kalamusmossa strukturen.

ingredienser:

 • 25 ml avkok av kalamusrötter och nässla;
 • 10 gr. gräddfil;
 • 15 gr. kakao.

Förberedelse och användningsmetod: ha beredd en helande buljong från samling av nässla och kalamus, spänna det, introducera kakaopulver och färsk hemlagad gräddfil. Applicera den resulterande masken med en borste som börjar från rotzonen. Wrap huvudet med en film, vänta i fyrtio minuter. Skölj med kallt vatten eller skölj med örtinfusion.

Mask för fettigt hår

Resultat: En naturlig procedur för fet hår kommer att ge hand om hårbotten, normalisering av pH-nivån. Örter stabiliserar utsöndringen av talgkörtlar, förhindrar mjäll.

ingredienser:

 • 5 ml calamus extrakt;
 • 10 gr. blå lera;
 • 10 ml sur mjölk;
 • Santana eterisk olja.

Förberedelse och användningsmetod: Blanda blå eller gul lera med varm yoghurt, tillsätt flytande växtekstrakt, vitamin B1 och träester. Applicera på otvättat hår, jämnt fördela på rotzonen. Masken är designad i en halvtimme. Efter sköljning med en cool buljong av fågeln körsbär. Upprepa proceduren en gång i veckan, vilket gör att låsen längre kan förbli volymin och väl preparerad.

Video: Healing egenskaper och hur man ansöker calamus hemma

Recensioner av kalamus för hår

Jag bär ofta bär och höga svansar, mitt hår började tunna på märkbart sätt, kvar på elastiska band och hårnålar. Gnugga infusionen av kalamus med äggula för natten, efter två veckor slutade strängarna att falla ut.

Svetlana, 42 år gammal

Redan visat grå hår och du måste tona rötterna var tredje vecka. Staten passar naturligtvis inte - tråkigt, hårt, mycket torrt. Hon fann sig en underbar mask med kalamusgräs och vitaminer, krullarna blev lydiga, mjuka och väl passande.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Calamus eterisk olja och dess fördelaktiga egenskaper

Calamusolja är en typ av flyktiga eteriska oljor. Det extraheras från växtkalamusen, som växer på våtmarker och nära vattendrag. Den högsta konsistensen - i rotsystemet utförs bearbetning genom ångdestillation. Kalamus eterisk olja är särskilt vanligt i Europa, den största producenten är Ryssland.

Eftersom rökelseolja har varit känd sedan urminnes tid - det användes under dyrkan i länderna i Mellanöstern, Nordafrika och Indien. Popularisering i Gamla världen skedde ganska sent - från XIV-talet användes det nästan uteslutande som medicin samt för vattenrening.

Calamus eteriska oljegenskaper

Kalamusolja har en hypnotisk effekt

Strukturen som helhet motsvarar andra eteriska oljor - hög viskositet och snabb förångning i friluft. Lämna inga märken på tyget, det tvättas lätt av huden. Den har en ljus, trevlig, tärvluft. Färgning kan vara väldigt olika, beroende på vilken typ av bearbetad kalamus och bearbetningsmetoden. Som regel har den en mörkgul nyans, men det kan vara mörkare, till och med till mörkbrun.

Verktyget har många fördelaktiga egenskaper, på grund av vilket den används i stor utsträckning av människor på olika sfärer. Tidigare trodde man att det lindrar smärta, men från de experimentellt bekräftade effekterna har det följande:

 • Stimulering av produktionen av magsaft, som en konsekvens - ökad aptit.
 • Hypnotisk effekt.
 • Expectorant action.
 • Lägre blodtryck.
 • Insekticid effekt - avvisa myggor och andra insekter.
 • Antiseptisk verkan.

Basen för produktens användbara egenskaper är det höga innehållet i substansen Azaron. Det tillhör fenylpropanam, har en lugnande effekt på det mänskliga nervsystemet, är en effektiv hypnotisk. Asaron lindrar också muskelspasmer. Innehållet i detta ämne är högre endast i destillationsprodukter från rötterna hos växtdjuret.

Tidigare trodde man att kalamus är en naturlig afrodisiakum som är effektiv för att stimulera sexuell lust hos både män och kvinnor. Experimentella studier av denna egendom har inte bekräftat, men verktyget är tillämpligt på mycket breda gränser.

Calamus eterisk olja ansökan

Aromlampa för eterisk olja

Det används ofta i följande branscher:

 • Livsmedelsindustri - som smakämne för konfektyr.
 • Kosmetologi - som en naturlig smak vid tillverkning av tvål, parfymer, schampon.
 • Alkoholproduktion.
 • Framställning av läkemedel är ganska begränsad på grund av begränsningar av användningen av azaron som ingrediens.

Användningen av produkten i vardagen är också extremt utbredd, främst som kosttillskott, för tandvärk, störningar i matsmältningssystemet och även som hårvårdsprodukt. De vanligaste användningarna är:

 • Inuti - några droppar i en varm dryck eller honung.
 • Aromlampor.
 • Komprimerar.
 • Slip.
 • Inandning.
 • Bad - i kombination med emulgeringsmedel, exempelvis badsalter.
 • Hårmaskar.

Hårfördelar

Aramolja kan ofta hittas som en ingrediens i schampo och balm. Den är också lämplig för användning i ren form, har en helande effekt:

 • Eliminerar mjäll.
 • Tonar huden.
 • Aktiverar hårsäckar.
 • Förhindrar håravfall.
 • Fuktar - med torrt hår.

Som ett alternativ till masker är det möjligt att använda vid borstning. Förfarandet stärker håret som helhet, förhindrar trassning av strängar. Olja kombineras mycket väl med andra tillsatser, en lämplig ingrediens vid framställning av blandningar.

Tolerans av essentiell olja av calamus av kroppen

Kalamusolja kan köpas på apoteket

Calamusolja har inga kontraindikationer. I händelse av individuell intolerans eller en signifikant dosdosering kan det dock vara giftigt, leda till huvudvärk, inflammation i luftvägarna och störning i mag-tarmkanalen.

Calamus eterisk olja fortsätter att vara ett populärt botemedel mot många problem, även om det inte används så mycket som i det senaste förflutna. Öppet säljs i ett apotek.

Aire från håravfall

Friskt hår (tillsammans med naglar och tänder) är en av de första tecknen på kvinnans skönhet, ett slags telefonkort. Men livets moderna takt och ogynnsamma miljöförhållanden har en negativ inverkan på hårets tillstånd. Men den naturliga styrkan hos många växter kan ge dem hälsa och skönhet. I denna artikel har vi bara samlat in de bästa recepten som inte lämnar likgiltiga herbalister.

Calamus träsk

Marsh Marsh har länge lockat människans uppmärksamhet. Dess hemland anses vara Kina och Indien: det har använts som ett läkemedel där i mer än fyra tusen år. I antika Grekland och Rom betraktades calamusrötter som dyra kryddor. Senare Hippocrates föreslog med hjälp av calamus för att behandla en mängd sjukdomar. I folkmedicin används calamus rhizomer. De grävs med skovlar eller gafflar på hösten när vatten faller. De samlade rhizomerna tvättas och torkas i flera dagar under en baldakin, spridas ut i ett tunt skikt. Rhizomerna skärs i stycken upp till 20 cm, torkas under en baldakin, i väl ventilerade rum eller en torktumlare vid 30-35 0 C. Det färdiga råmaterialet lagras i ett torrt, kallt rum i 3 år.

Skörd och lagring

För terapeutisk användning används rhizomer av Aira-sockerrör, som har en intensiv kryddig arom och en bitter, skarp smak.

Ibland skördas rötterna i början av våren innan översvämningen börjar, men oftare på hösten när vattennivån i behållarna minskar. Rötterna grävas med spadar, tagna ur vattnet med gafflar. Det första behandlingssteget är tvätt av råmaterialet, vilket vanligen är förorenat med rester av lera eller sandjord. Då rensas barken av rötterna, bladen skärs av, torkas något i luften. Färska rötter skärs i segment av högst 20 centimeter, rhizomer med stor diameter skärs dessutom längs längden. Den slutliga torkningen utförs i skuggan under baldakiner eller i torktumlare vid mycket låg temperatur (högst 30 grader) för att hålla de väsentliga oljorna intakta.

Förvara färdiga råvaror bör vara på en torr plats. Deras helande egenskaper torkade rötter av Aira behålls i två till tre år.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Kemisk sammansättning

Aira's rhizomer är källan till essentiell olja, som kan utgöra upp till 5% av råvarans sammansättning, det är för honom att växten bär sin karakteristiska kryddiga arom och smak. Det finns många terpener i Ayr-olja: azaron, calamenon, borneol och andra, och dessutom kamfer, naturliga syror och phytoncider med antibakteriella och antiinflammatoriska effekter. Bittera föreningar, glykosider och alkaloidföreningar förbättrar de helande effekterna av calamus mire, har en positiv effekt på matförtunning, ökar aptiten, stimulerar produktionen av magsaft. Det finns också jod, hartsartade föreningar, katekiner, tanniner, slemhinnor, stärkelse och olika vitaminer i Acacia-rötterna. Akorin har en koleretisk effekt och tonar gallblåsan.

Fördelaktiga egenskaper hos kalamus för hår

Det är inte nödvändigt att göra värdelösa nyttigheter till någon och gå till träsken efter kalamusrotet för håret. Det kan köpas idag på något apotek till ett överkomligt pris och utan recept som en vanlig läkemedelssamling.

Detta kommer att vara din viktigaste ingrediens för beredning av hemma masker mot håravfall med kalamorrot. Förstärkning av hårsäckarna i deras bon är inte det enda som myrgräs kan.

Utbredningen av dess verkan på hårbotten och strängarna själva är ganska bred, tack vare många ämnen i sammansättningen av den helande rhizomen:

 • Essentiell olja ger en doftande, svag lukt, naturlig, naturlig glans även efter färgning.
 • organiska syror (de samlas här i en relativt liten mängd men är koncentrerade: valerin, ättiksyra, palmitin) bidrar till förnyelsen av hårcellens cellulära sammansättning och därmed blir strängarna elastiska.
 • phytoncides - en irriterande faktor som aktiverar blodflödet: detta leder till accelereringen av metaboliska processer i cellerna och ytterligare näring av rötterna; Resultatet är en pålitlig förstärkning av folliklarna, ökad tillväxt av strängarna (med ett framgångsrikt resultat av regelbundna procedurer - upp till 3-4 cm tillväxt per månad);
 • glykosider är kända i kosmetologi för sina kraftfulla rengöringsegenskaper, och som en del av avkok från kalamens rot elimineras dessa fördelaktiga ämnen effektivt och snabbt bort all smuts från håret och till och med avlägsna toxiner.
 • Med sina höljehartser är det som om de sätter ihop varje hår i en mjuk men hållbar kapsel som ger dem tillförlitligt skydd mot höga och låga temperaturer, ultraviolett strålning, luftföroreningar och andra yttre aggressorer.
 • askorbinsyra, allestädes närvarande och outtröttligt C-vitamin, påverkar blodcirkulationen i hårbotten, aktiverar den, vilket också är användbart för accelererad och obestämd hårväxt.
 • stärkelse kontrollerar talgkörtlarna, förbättrar därför tillståndet av fet hårstyp;
 • Jod är känt för uttalad desinfektion, antiinflammatoriska egenskaper, vilket möjliggör aktiv användning av kalamrot för behandling av mjäll, olika former av seborré, eftersom det finns gott om jod i det.
 • Kolin (ett unikt vitaminliknande element) behövs för att stärka håret så att det inte faller ut.

Omfattande inverkan på cellerna ger en sådan chockuppsättning av vitaminer och mineraler kalamustoten verkligen magiska egenskaper.

Med regelbunden och aktiv användning av avkoket från denna växt, kan du inte bara stoppa strängarna från att falla ut vid någon intensitet, men också lägga i ordning feta krökar, påskynda tillväxten av strängar, bli av med mjäll. Men för detta behöver du veta exakt hur man applicerar detta råmaterial för att behandla ditt hår hemma.

Tips för calamus hår

Calamus rot kan omvandla dina lockar på det mest mirakulösa sättet bara med sin ordinarie tillämpning. Utan att veta det lilla, men väldigt viktigt i det här fallet, kan nyanser inte nå det önskade resultatet eller bli offer för biverkningar som växtbaserade läkemedel är fyllda med.

För detta är det nödvändigt att ta hänsyn till flera rekommendationer från specialister och de som upprepade gånger har upplevt på deras hår den underbara kraften av tatarisk dryck:

 1. Det är lämpligt att köpa råvaror uteslutande på apoteket, men inte från händerna, inte på marknaderna och inte i boendet som är tveksamt.
 2. Glöm inte att kolla läkemedelsuppsamlingens utgångsdatum, vilket måste anges på förpackningen.
 3. Calamus rot är bäst krossad för hand, med en murbruk. Slå i det i pulver, häll en matsked med ett fullt glas vatten (det ska vara så varmt som möjligt), låt stå under ett lock i 30-60 minuter. Detta kommer att få infusion av calamus root. Om det emellertid lätt värms upp på en långsam eld, får du ett avkok.

Med korrekt och noggrann användning av calamusroten mot håravfall och för deras tillväxt, får du långa, tjocka, tjocka krullar. Dessutom är recepten för sköljning och masker med detta träskgräs extremt enkla och bör vara 100% motiverade av dina önskemål och hopp.

Recept av folkmedicin med kalamusrot

Du kan regelbundet använda masken från avkolningen av rosten av calamus, sköljlösningen baserad på den.

Byt recept, låt inte ditt hår vänja sig till samma sammansättning - det kommer att öka effektiviteten hos de använda metoderna.

Klassiskt avkok

För beredning av tonic för hår hemmet behöver remsor 2 matskedar av roten av roten i ett strimlat tillstånd. De fylls med kokande vatten i mängden fullt glas (minst 250 ml).

Låt den kokta kompositionen koka, lämna den under locket på låg värme i 30 minuter, lämna sedan ytterligare en halvtimme för att insistera och sedan spänna. Före sköljning av håret med tanke på den starka koncentrationen, rekommenderas att späda buljongen i vatten (glas per liter).

Avkok med ättika

Hackad kalamusrot (4 matskedar) hälls med äppelcidervinäger (två koppar, ca 500 ml), kokt i 15 minuter.

Kan gnidas in i rötterna varje dag.

Buljong med burdock

De krossade rhizomerna av kock och kalamus (två matskedar) blandas, hälls med varmt vatten (två koppar, ca 500 ml), kokt efter kokning i 15 minuter över låg värme.

Infunderad i en termos i åtminstone 8 timmar, filtrerades, späddes med kokt varmt vatten till en liter, sköljmedel användes.

Samla örter

Blanda en sked med matskedbjörnrot och kalamus, guldblommor blommor, hoppkeglar.

Fylld med en liter kokande vatten, infunderad i flera timmar.

Mask med havregryn

Blanda krossad kalamus rhizom (2 msk) med havregryn malda i mjöl (samma mängd), häll kokande vatten (högst en halv liter), lämna i 30 minuter. Lägg till en matsked varm och flytande honung.

Att på rätt sätt tillämpa ovannämnda remedier baserade på calamusrot, är det möjligt på kort tid att accelerera hårväxten, stoppa oönskade processer av deras förlust, stärka och närma alla nödvändiga rötter. Och som en bonus, för att få en extra volym, helt enkelt orealistiskt glans och lyxig längd.

Lotion för fet hår

Förberedelse: 2 matskedar av krossade kalamorstammar häll 0,5 liter kokande vatten, koka i 2-3 minuter på låg värme, kyla, spänna, tillsätt 1 matsked vinäger eller juice av en citron, 40 ml alkoholtinktur av calendula, eukalyptus eller kamfer-anda.

Applicering: Torka fettigt hår med lotion i intervallet mellan tvätten.

Infusion med torr seborré med mjäll

Förberedelse: 1 matsked krossade kalamhaltiga rhizomer för att insistera på 1 kopp kokande vatten i 30 minuter.

Applicering: gnugga infusionen i hårbotten 2-3 gånger i veckan. Kurs 10-15 procedurer. Efter 2-3 veckor kan det upprepas.

Buljong för att stärka håret och stimulera tillväxten

Förberedelse: 4 matskedar finhackade kalamorstammar koka i 5 minuter i 1 liter vatten, i 30-40 minuter. Töj sedan.

Applicering: Skölj håret efter tvätt. Systematisk sköljning med denna buljong av blont hår lyser dem ännu mer.

Kalamus med håravfall

När håravfall rekommenderas användningen av olika medicinska örter. Till exempel, G.V. Lavrenyov, med håravfall och skallighet, ger rådgivning 3 matskedar av kalamhästdjur för 0,5 liter bordvinäger, insisterar på en veckovis daglig gnidning i hårbotten.

Det finns ett annat recept med balm mot håravfall, det innehåller inte ättika. Så Yu. Saveleva rekommenderar att man förbereder ett avkok från rosen av calamus träsk och appliceras i form av lotioner och gnugga. Gör ett avkok av 1 msk. l. krossade rötter och rhizomer av calamus, fyller rötterna med ett glas kokande vatten och lämnar det i ungefär en halvtimme (helst i termos). Gnid en avkok av calamusrötter i hårbotten och lämna i 20 minuter, skölj med varmt vatten.

Det finns ett annat recept infusion av calamus med håravfall. Ta en nypa krossad rhizom av calamus, burdock rot, guldblommor blommor och humle kottar. Det är nödvändigt att ta lite mindre naglar och hoppa än kalamus och en burdock. Stir, brygg 1 liter kokande vatten och låt det brygga i 2 timmar. Avstramad infusion bör fuktas över natten.

Kom ihåg att traditionell medicin inte helt kan ersätta metoderna för klassisk medicin!

Calamusolja för hår

Kalamus eterisk olja produceras genom het destillation av roten av denna växt. Oljan har antiinflammatorisk, antiseptisk, antioxidant och antispasmodisk verkan. Verktyget används ofta för kosmetiska ändamål.

Calamusolja används i följande fall:

 1. För att stärka hårrötterna.
 2. I förebyggande förfaranden mot mjäll och håravfall.
 3. Att rengöra huden.

Calamus extrakt i form av en eterisk olja är ett effektivt botemedel som överträffar extraktet av calamus rot i dess prestanda. Denna komposition används i stor utsträckning vid tillverkning av parfymer och medicinska infusioner.

I livsmedelsindustrin används inte calamusolja alls, eftersom den har en hög koncentration av skadliga ämnen.

Calamus root extrakt går bra med vissa oljor. Fin arom till läkande infusion av calamus kommer att ges av estrar:

Hur man brygger kalamus för att skölja håret

Första sättet

 1. Innan du börjar brygga calamus, ska den blötläggas i kallt vatten för en dag. Soaking calamus root, uppnås effekten av en hög koncentration av näringsämnen. Därefter är det nödvändigt att torka och slipa.
 2. Vidare i 1 liter vatten löses 30 g av den erhållna kalamusen. Låt denna blandning koka och svalna.
 3. Fördelarna med att använda en sådan balsam är fantastiska. Luft läker hårbotten och ger håret en hälsosam glans.

Andra sättet

 1. Luftmassan måste sättas under tung press. Håll växten under tryck i minst två timmar. Häll sedan den plana roten med kokande vatten (1/5 liter vatten per 50 g). Ge buljonginfusion och stam.
 2. Brewing Calamus på ett liknande sätt bör vara minst fyra gånger. I processen med att hälla kokande vatten ger växten alla de fördelaktiga egenskaperna hos den framtida hårspolningen.
 3. Förklaring: När roten är under tryck bildas ett ämne som heter isoleucin, vilket maximerar koncentrationen av fördelaktiga substanser.

Recept masker för hår från calamus

Masker från calamus har en större fördel för torrt och skadat hår än avkok och sköljningar. Nedan följer några recept och metoder för att göra dessa masker hemma.

Calamus rot för håravfall

Mask "Luft för att stärka håret med ättika"

För att förbereda ättika masken kommer att behöva följande komponenter:

 • kalamusrot - 50 g.
 • ättiksyra - 500 ml.;
 • vatten - 3 matskedar.

Från 50g. kalamus och 500 ml. ättiksyra krävs för att koka den homogena blandningen över låg värme i 15 minuter. När buljong kokar, lägg till 3 matskedar vatten och blanda noggrant. Låt sedan svalna. Det ska appliceras på hårmasken före sänggåendet. Det rekommenderas att applicera en mask dagligen under veckan.

Calamus rot för hårväxt

Mask "Luft med honung och havregryn"

För att förbereda en liknande mask behöver du:

 • havregryn - 2 matskedar;
 • kalamusrot - 2 matskedar;
 • honung - 1 matsked
 • vatten - 400 ml.

Havregryn blandas med luft och häll kokande vatten. Låt blandningen stå i ungefär en halvtimme. Lägg i en sked av honung i den kylda massan. Masken ska appliceras på håret innan du tvätter huvudet. Vik en handduk och håll i ca en timme.

Var kan man köpa calamus?

Köp calamus root idag är inte svårt. Det finns flera alternativ där du kan köpa kalamus för hår.

 1. Herb kalamus för hår säljs i nätbutiker som specialiserat sig på genomförandet av sådana växter. Innan du köper är det lämpligt att jämföra flera resurser och välja ett lämpligare alternativ. Således kan du skydda dig från att förvärva en falsk. Om du är i tvivel är det värt att fråga chefen frågor av oro via online konsult tjänst. Då med tillförsikt att utfärda en online-order på webbplatsen. Vanligtvis kommer produkten till kunden inom en vecka (i vissa fall kan väntetiden ändras beroende på köparens bostad). Kostnaden för calamus på sådana Internetportaler sträcker sig från 50 till 100 rubel för 30 g helande potion.
 2. Luft - produkten är inte så sällsynt, så den kan säljas i nätverket av apoteker av megacities. I det här fallet kommer inköpet av kalamustoten att kosta något mindre än inköpet i onlinebutiken, eftersom du inte behöver betala för leverans av varor. Den genomsnittliga apotekskostnaden varierar från 30 rubel per 50 g. upp till 100 rubel för 75 g
 3. Herbal Street Säljare kan vara mest välkomna. Sådana varor är inte ovanliga på hyllorna. Ofta är rotkalamusen mycket billigare än i nätbutiker och apotekskedjor. En köpman kan sälja 100 g varor för endast 50 rubel.

Luft för hår: recensioner

Alla, 24 år

Efter att ha applicerat maskerna från kalamusen, slutade mitt hår att falla betydligt. Jag gör regelbundet en honungsmask och mycket nöjd med resultatet!

Svetlana, 35 år gammal

Jag började ha problem med delade hårändar. De blev också ömtåliga och tråkiga. Känd stylist rekommenderas att använda ett avkok av kalamusrot. En månad senare överträffade resultatet alla mina förväntningar. Den som har problematisk hår, rekommenderar jag ett avkok av kalamus.

Anton, 30 år gammal

Jag har bara torterat mjäll. Inga schampon hjälpte mig. Min fru förberedde infusionen av kalamusrot. Efter flera användningsområden är mjäll borta. Luft är ett bra verktyg!

Användningen av calamus och dess rhizomes för hårväxt och mot förlust

Det har länge trott att kalamusrot för hår bär den största fördelen, effektivt stärker och närnar dem. Vanligtvis för vård av krullar gjordes ett avkok eller en mask som regelbundet ska användas för att uppnå en synlig effekt.

Fördelar med kalamusolja för hår

Denna kosmetika används mot följande problem:

 • hårrötterna försvagades avsevärt, vilket provade början av håravfallsprocessen.
 • mjäll sprider sig aktivt.
 • huden var signifikant förorenad.

Det är värt att överväga att olja är ett effektivt botemedel som har en starkare effekt än avkok av kalamusrot. I grunden används oljan i industriell produktion av kosmetiska och terapeutiska medel, men roten till denna växt används för hemmetoder.

Användning av rötter

Calamusrötter har en fantastisk förmåga att återställa hårstrukturen och har även följande användbara egenskaper:

 • spela en viktig roll i funktionen att stärka hårrötterna, vilket förhindrar håravfall
 • De bekämpar aktivt mjäll på grund av att de första symptomen av sjukdomen elimineras och mot hårbotten
 • främja tillväxten av lockar samt göra håret mer voluminöst och tjockt.

Var att hitta

Hitta rhizomes calamus är inte svårt. Det finns 3 ställen där det kan köpas.

Online-butiker som specialiserar sig på att sälja olika örter och rötter. Men skynda inte att betala för inköp, eftersom den presenterade produkten kan vara en falsk. För att skydda dig måste du använda tjänster av en online-konsult som förklarar alla oförståliga stunder. Vid köp på detta sätt kan rhizomen erhållas om en vecka. Vanligtvis överstiger priset på denna produkt inte över 100 rubel för ett 30 grams paket.

 • Apotek. Apotekskedjor i stora städer kan också sälja kalamus för hår. I ett apotek kostar detta verktyg i genomsnitt 30 rubel för ett 50 grams paket.
 • På gatan. På gatan bås kan också hittas rhizom. Medelpriset för ett 100 grams paket är ca 50 rubel.
 • Hår användning

  buljong

  Innan du förbereder ett avkok av kalamus hemma måste du tydligt definiera problemet och hitta ett recept som effektivt kommer att lösa det. Calamus root (den ska användas regelbundet) kommer att visa sin effekt efter flera användningar.

  Med håravfall

  Att hantera problemet med håravfall hjälper till att avkok beredda enligt följande recept.

  1. Ett par matskedar kalamus krossas.
  2. Pulveriserad rot hällde 200 ml kokande vatten.
  3. Det framtida avkoket blandas grundligt och sätts på långsam eld.
  4. Blandningen kokas och lämnas i 20 minuter.
  5. Därefter filtreras buljongen med gasbindning.

  Denna vätska ska användas för att skölja huvudet efter tvätt.

  För robusta trådar

  1. En nypa pulverformad kockrot, 4 matskedar kalamus, 1 matsked hoppkäglar krossas noggrant.
  2. Den resulterande gröt infunderas i 3 timmar i en liter varmt vatten.
  3. Infusion filtreras.

  Massan försiktas gnidas i hårbotten och trådarna och lämnas över natten.

  Snabb tillväxt

  Aktivering av hårväxt bidrar till balsam, förberedd enligt en viss teknik.

  1. Jordkalamusrotet infunderas i kokande vatten under svalkningsbetingelser och frånvaro av direkt solljus.
  2. Vid sidan av det läggs en liten mängd markbördare, och kompositionen blandas grundligt.
  3. Blandningen infunderas i ytterligare en halvtimme.
  4. Infusionen filtreras och används som en balsam efter att ha tvättat huvudet.

  Det här verktyget hjälper till att aktivera lökarnas arbete, vilket accelererar hårväxten.

  Hårbotten behandling

  Effektiv buljong, framställd enligt en speciell teknik, kommer effektivt att bota hårbotten av oljig eller mjäll.

  1. Luft sugs i en tank fylld med kallt vatten för en dag. Detta är nödvändigt för att genom denna åtgärd erhållas en ökad koncentration av fördelaktiga ämnen i den framtida hårvårdsprodukten.
  2. Därefter torkas roten och krossas omsorgsfullt för att erhålla en uppslamning.
  3. 30 gram av denna massa blandas med 1 eftermiddagssked av kockrot och löses i en liter vatten, och därefter kokas kylden och kyles.

  Sköljning av krullarna med detta verktyg bidrar också till att mätta tråden med en hälsosam, aktiv glans.

  Det finns också ett annat sätt att öka koncentrationen av näringsämnen i buljongen. För att göra detta, sätt roten under pressen för ett par timmar. Sedan fylls det med kokande vatten med 4 delar vatten till 1 del kalamus, infunderas och filtreras. Sådana åtgärder upprepas 4 gånger så att växten ger så många element som möjligt som har en helande effekt på håret. Strained infusion blandas med en nypa burdock och sedan infunderas i en timme. Med denna typ av bryggning producerar växten isoleucin, som kan maximera mängden näringsämnen i infusionen och öka effektiviteten att stärka håret.

  masker

  ättiksyra

  Från håravfall måste du använda en ättiksmask, som kommer att kräva:

  • 50 gram kalamus
  • en halv liter ättiksyra;
  • 3 matskedar vatten.

  genomgång:

  1. Vinäger och kalamus blandas i behållare och kokas över låg värme i en kvart i timmen.
  2. När buljongen börjar koka, hälls vatten i det.
  3. Medlen avlägsnas från värme och kyls.
  4. Vätska behöver hantera lockar innan du lägger dig. Behandlingen fortsätter i 1 vecka varje dag.

  honung

  Denna mask ger dig möjlighet att uppnå snabba tillväxtsträngar. För dess förberedelse är nödvändiga:

  • ett par matskedar havregryn;
  • så många kalamus krossade;
  • 1 sked honung;
  • nypa av jordklumprot;
  • 400 ml vatten.

  guide:

  1. Havregryn hälls med vatten, och sedan tillsätts kalamus och mush från burdock till dem.
  2. Infusion blandas och infunderas i 30 minuter.
  3. Ytterligare älskling strömmar.
  4. Masken är gjord på smutsigt hår, och huvudet är inslaget i cellofan och en varm handduk.
  5. Håll verktyget ska vara 1 timme och tvätta sedan håret med ett mjukt schampo.

  Denna infusion kommer inte bara att påskynda hårtillväxten utan också ge effekten av att förstärka hårsäckarna, vilket kommer att minska hårförlusten och ge hårvolymen. Om du vill att effekten av en sådan mask ska vara starkare, borde du lägga till 2 efterrättskedar med burdockrot till den.

  För att uppnå resultatet av att stärka lås så snart som möjligt, liksom i kampen mot mjäll och håravfall, bör börda läggas till maskerna och kalamabaserade avkoket i liten mängd vilket kommer att komplettera de helande effekterna av den aromatiska rhizomen. Med regelbunden användning av denna komposition kommer du att få en hälsosam hårbotten, normalisera hårstrukturen, och din frisyr kommer alltid att vara perfekt.

  Kalamus - Beskrivning av växter, hårmaskor från kalamusrot

  Luft - en växt som växer i fuktiga förhållanden (ofta i träsk, sjöar). Under dess existens kallades det annorlunda: från den tatariska draken till jordens rot. I antiken brukade läkarna kalamusrot som medicin.

  Företrädare för det svagare könet producerade vätska från det och sedan våt det med hår. Calamus rot är en av orsakerna till friskt och starkt kvinnligt hår i tidigare generationer.

  Studier har visat att calamus är en av de bästa hjälparna att bli av med mjäll och förhindra håravfallsprocessen. Rizomet, som kommer en trevlig arom, bör ingå i listan för vård av svaga och smala krullar.

  Användbara egenskaper och effekt

  Lyckligtvis, idag kommer ingen att behöva göra en resa till myren för denna växt, för att kalamusrot säljs i ett apotek till ett litet pris (30-60 rubel). Effekten av en växt i hårbotten kan vara helt mångsidig, eftersom den består av många användbara komponenter:

  • Den eteriska oljan ger håret en behaglig lukt, även om den nyligen har blivit färgad.
  • organiska syror hjälper till att förnya cellerna i hårbotten;
  • phytoncider återställer metabolismen, ger näring till hårrötter, stimulerar tillväxten;
  • glykosider bidrar till att smutsen avlägsnas från håret, som inte kan tvättas med ett schampo;
  • Vitamin C ger skydd mot effekterna av temperatur och smuts, erhållen genom ekologi.
  • stärkelse kontrollerar aktiviteten hos talgkörtlarna, vilket hjälper till att bota fetthårstypen;
  • Cholin ansvarar för en stark struktur, och hjälper också till att hålla håret på huvudet.

  Buljong recept

  klassisk

  För att göra en standard avkok, behöver du 2 matskedar av rhizom, som måste hackas. Root häll varm vätska i en mängd av minst 250 ml. Den resulterande vätskan kokas, sedan håll den under locket i en halvtimme, och spänna sedan buljongen. Innan sköljning av håret är det önskvärt att upplösa buljongen i vatten (en halv kopp per 1 liter).

  Med ättika

  4 msk hackad rhizoom häll äppeläger (500 ml), koka i 15 minuter. Du kan använda buljong åtminstone varje dag.

  Med burdock

  Rhizomes av calamus / burdock häll varmt vatten (två koppar). Koka i ytterligare 15 minuter efter låg värme efter att ha väntat på koka. Därefter krävs kompositionen i en termos i mer än 6 timmar, utspädd med varmt vatten (högst en liter). Skölj håret efter tvättning.

  För snabb tillväxt

  Mala roten. Bay kokande vatten, skicka insistera. Platsen är nödvändig för att hitta en ljus, cool. Efter några timmar (du kan lägga upp för natten och fortsätta produktionen på morgonen), fortsätt att filtrera. Använd som en balsam för strängarna. Det måste alltid användas vid tvättning av hår. För att förbättra resultatet kan du dessutom hälla en sked vinäger. På så sätt blir strängarna ljusare.

  Calamus maskerar

  Att stärka

  • calamus rhizom - 60 g;
  • ättika - 500 ml;
  • vatten - 3 skedar.

  Koka sammansättningen av rhizom och ättika i 15 minuter. Vid kokning tillsätt vatten. Stir kraftigt. Den erhållna blandningen bör svalna. Applicera rekommenderas före sänggåendet. Kurs: minst en vecka.

  Med havregryn och honung

  • spannmål - 2 matskedar;
  • luft - 2 msk.
  • honung - 1 sked
  • vatten - 300 ml.

  Flingor blandade med rhizom, häll vatten, förvärmt till kokande vatten. Kompositionen bör stå: tillräckligt många timmar. När allt är coolt, sätt honung inuti. Masken ska appliceras en timme före tvätt. Täck huvudet med en trasa för att skapa värme inne i håret.

  Vi rekommenderar dig att läsa:

  Ansökningsrecensioner

  Efter en månad med att använda kalvans rhizom i en honungsmask stoppade den rikliga förlusten helt. Strängar har blivit glänsande, mjäll är inte mer. Jag slutar inte med resultatet, jag fortsätter att använda den regelbundet för förebyggande. Jag rekommenderar!

  Konstantin, 40 år gammal

  Seborré övermanade mig i flera månader. Jag trodde det fanns ingen frälsning, inga schampon förskrivna av läkare hjälpte. Min fru föreslog att han gick till örter, men jag trodde inte på deras effektivitet, men det gick ändå överens. Efter två ansökningar försvann klåda, jag började känna ljusare. Jag använder två veckor, seborrhe försvann nästan helt!

  Elizabeth, 20 år

  På grund av frekventa experiment såg håret ut som ett kvast. Ändarna splittrade, trådarna lossnade. Frisör rekommenderade en mask med peppar, liksom med calamus root. Först bestämde sig för att prova rhizomen. Hon kom inte till masken med peppar, eftersom avkoket med ättika nästan blev en frälsare. Jag råder!

  Ekaterina, 31 år gammal

  Apoteket frågade säljaren om naturläkemedel. Jag hörde många namn, men sedan klargjort att du behöver billig, naturlig och effektivare. Jag rekommenderades att calamus rot. Medlen var tillräckligt mycket, det var i påsarna, som jag bara hällde med varmt vatten och sköljde efter tvätt. Presenten var en trevlig lukt.

  Calamus rot har många fördelaktiga egenskaper, liksom extremt positiva resultat. Fördelen är avsaknaden av kontraindikationer och en trevlig lukt.  Nästa Artikel
  18 bästa schampon för fet hår 2018