Oil Bay - för att stärka glödlamporna och snabb hårväxt


Naturliga hårvårdsprodukter är för närvarande mycket populära. En särskild plats är ockuperad av olika oljor, inklusive väsentliga. För att stärka lökarna och den snabba hårväxten har olja Bay positivt rekommenderat sig. Denna naturliga ingrediens blir en trollstav för många efter att ha läst några av de hemligheter som beskrivs nedan. Tänk på hur man använder oljeblocket för hårväxt.

teknik

För att få den essentiella oljan i bukten, använd löv av träden i myrtlefamiljen som kallas Bay Tree. Ångdestillationsteknologi extraherar den önskade elixiren från bladen, som har en ljus tefärgskonsistens. När det gäller lukt hör den till de kryddiga kategorierna, med anteckningar av bitterhet och skärpa.

På människokroppen som helhet påverkar som lugnande medel. Utöver ovanstående kommer det att fungera som ett bra antiseptiskt, en uppfriskande läkemedel, ett botemedel mot svampar och inflammationer.

Tips! Essentiell oljefack är en universell botemedel mot alla typer av hår. Lämplig för torrt och oljigt hår, eftersom det kan leda till normalt hudfett.

Användbara egenskaper och kostnad

Förutom dessa egenskaper har den väsentliga delen av bukten en fördelaktig effekt på hårbotten och håret. Följande positiva egenskaper hos detta läkemedel är kända:

 • hårrötterna blir starkare, hårväxten ökar
 • Hårets spetsar upphör att exfoliera;
 • återställer fettbalans i hårbotten;
 • krullarna börjar skina och glänsa;
 • Ta försiktigt bort de negativa effekterna av värmebehandling.

Kostnaden för oljeblocket beror på tillverkaren och startar från 250 till 2000 rubel.

Hur gör det?

När oljan kommer på huden tränger den omedelbart inuti. På grund av den irriterande effekten börjar blodet cirkulera intensivt. Förhöjd blodcirkulation bidrar till näring av hårsäckar med fördelaktiga ämnen. Hårrötterna blir starkare, förlusten minskar till ett minimum, och nya börjar växa på platsen för det tappade håret.

Regelbunden användning av den väsentliga elixirbukten kommer att bli av med hudsjukdomar. Oljig seboré, mjäll och andra problem kommer att försvinna från livet. Håret blir tjockare och glittrande, vilket ger attraktivt hår.

Foto före och efter

Användarvillkor

Om du följer alla regler, kommer det här verktyget att vara till nytta, utan att orsaka skada. Håret kommer att utstråla hälsan, och deras ägare kommer att lysa med ett leende.

Användarvillkor:

 1. Den appliceras i form av en lösning. Som regel läggs 3 eller 4 droppar bay-eterisk olja till 1 matsked av bas.
 2. En nödvändig åtgärd är att göra ett preliminärt test för en allergisk reaktion. Den färdiga produkten ska appliceras tätt på det känsliga området i händerna, till exempel handleden. Om huden inte blir röd och inte börjar klia inom 15 minuter kan produkten användas.
 3. På grund av den höga koncentrationen tillsätts den eteriska oljan i masken i små doser med några droppar. Det är välkompatibelt med oljor av mandel, argan, citron, rosmarin, enbär, anis, vervain, lavendel och många andra.
 4. Masker appliceras direkt på huvudets hud och masserar det. Efter applicering bör du vänta ungefär en timme och tvätta håret på vanligt sätt.

Det är viktigt! Eterisk olja är mycket koncentrerad, och det är förbjudet att använda den i sin rena form!

Särskild uppmärksamhet bör ges mot kontraindikationer. Oil Bay är förbjuden att använda om det finns:

 • graviditet och amning
 • individuell intolerans mot oljekomponenterna;
 • högt blodtryck.

Maskrecept

Det finns många recept för hårmaskor som använder detta element. Den enklaste och mest använda metoden är att lägga till en vik i ett schampo eller balsam med en hastighet av 5 droppar per 100 ml.

Tänk på vanliga folkrecept:

 1. För hårväxt: 30 droppar olivolja och 25-30 gram bryggerjäst läggs till 20 droppar bayolja. Jäst häll te, tillsätt olja. Verktyget appliceras på hårrötterna, inslagna med en film och en handduk och hålls på huvudet i en halvtimme.
 2. Bekämpa håravfall: 2 matskedar av henna (färglös) utspädd med varmt vatten för att få en pasta. Till den resulterande massan tillsätt 3 droppar vik och blanda noggrant. Verktyget appliceras på hårrötterna, inslagna med en film och en handduk och hålls på huvudet i en halvtimme. Fler recept maskerar med henna för hårväxt hittar du på vår hemsida.
 3. Mot dugghet: Det är nödvändigt att ta 1 matsked av basolja efter vilja. Tillsätt en äggula och 5 droppar bayolja. Ingredienserna är väl blandade, och skönhetens elixir applicerades i en halvtimme. För att uppnå effekten bör proceduren utföras 1 eller 2 gånger om 7 dagar. Vi rekommenderar oliv- eller burdockolja som bas.
 4. Fuktighetsgivande effekt: 4 msk gräddfil lätt uppvärmd och tillsätt 4 eller 5 droppar olja. Blandningen fördelas genom håret. Det är nödvändigt att sätta in ett huvud med en film eller att sätta på en speciell keps. Efter 30-40 minuter, tvätta av. Det kommer att vara tillräckligt att använda denna metod en gång i veckan.
 5. Mot splittrade ändar: 1/8 av den mellersta löken är revet. Till den resulterande uppslamningen blanda 1 matsked honung i flytande form och 4 droppar av eterkomponenten. Masken gnidas in i huden och välisolerat huvud. Tvätta håret ordentligt med regelbundet schampo efter 40 minuter. Det är lämpligt att skölja håret efter tvätt med varmt vatten och citron. På fördelarna med lök för hårväxt, samt recept av de bästa honungsmask för hårväxt, kan du läsa mer i en av våra artiklar.

Kunde inte få buktoljan? Oroa dig inte, vi erbjuder en översyn av andra effektiva hårväxtoljor:

Hur man använder olja för hår

Oljebiten har blivit populär tack vare skönhetsbloggers ansträngningar. På natten blev det nr 1 verktyg för alla unga damar som vill växa en fläta i midjan.

Oljan erhålls genom destillation från bladet på ett fjärdträd, även kallat amerikansk laurel. Initialt växte ett vintergröna träd, som sträckte sig 12 meter, bara i de karibiska öarna, men blev över tiden i USA, Indien och Afrika utbredd.

Under lång tid användes bara frukterna av trädet - som kryddor för indiska rätter. Fruktoljan från bukten har en djup gulbrun nyans och dess kryddiga doft liknar lukten av laurel. Det används med framgång i kosmetologi, medicin, parfym och sport.

Sammansättning och användbara egenskaper

Användbara komponenter i kompositionen av Bay: eugenol, myrcen (33%) och många monoterpeniska syreinnehållande föreningar (1,8-cineol, citral, okten-3-ol, etc.).

Problem med vilka det används:

 • Stimulering av hårväxt. Det är en kraftfull regulator för vävnadsmetabolism: genom att reagera på ämnesomsättningen, "triggar" mekanismerna för regenerering av hårsäckar och deras tillväxt;
 • Fuktar, förstärker håret och förhindrar deras bräcklighet. Spetsen av spetsarna minskar, och krullarna blir mer elastiska.
 • Förebyggande och behandling av hårbottensjukdomar. Hög koncentration av eugenol, har en kraftfull antiseptisk effekt: oljan dödar all patogen mikroflora (bakterier, svamp, etc.).

En sådan potential kunde inte gå obemärkt av tillverkare av medicinska och kosmetiska produkter. Idag är oljan från trädet Bey en del av uppsättningen hårvårdsprodukter. Bland europeiska tillverkare är naturliga produkter av det brittiska varumärket "Lush" och indiska kosmetika "Aasha Herbals" för en mild hårfärg.

Vilka problem kan fixa

Den mest slående effekten av oljan från bukten kommer att ha på:

 • intensivt håravfall orsakat avitaminos, hormonella förändringar eller kronisk trötthet;
 • saktar tillväxten av lockar (med försvagning av kroppens immunförmåga).

Ytterligare åtgärder:

 • ökar hårstrukturens densitet
 • Hårkutikans yta blir jämnare och mer enhetlig - glans ökar;
 • hår mindre förvirrad vid tvätt och kamning;
 • eliminerad spetsavsnitt.

Instruktioner och användningsmetoder

Det är möjligt att använda oljeblocket för hår på flera sätt:

 • Aromaterapi - en kam eller en kam av naturmaterial (borst eller ved) appliceras 3-4 droppar olja jämnt, och sedan kammades håret över hela längden och även linjerna i avskiljningen i 10 minuter.
 • Berikning av färdiga kompositioner "butik" masker, schampon och balsam. Om du vill ge helande schampo till ditt vanliga schampo, måste du följa två regler: 1 droppe olja läggs till 10 ml av läkemedlet - det optimala förhållandet; Det är inte nödvändigt att lägga till det i flaskor med kosmetika "för framtiden", baserat på den totala volymen - och luften kommer att försvinna, och kosmetiken kommer att jäsas.
 • Hårbottenmassage: Utförs med en blandning av 15 ml basolja och 4-5 droppar.
 • Göra kosmetika hemma (mer om detta nedan).

Rekommendationer för användning

Innan du börjar använda verktyget, kom ihåg några viktiga rekommendationer:

 • Det är strängt kontraindicerat för gravida kvinnor.
 • Använd aldrig ren eter, enbart som en extra komponent till basen. Annars kan du få en allvarlig brännskada.
 • Använd endast produkter av hög kvalitet, bara de kommer att ge effekt. De ledande tillverkarna av smör från trädets frukter är varumärkena Aura Cacia, AKH, Karl Hadek och Primavera. Det är enkelt att kontrollera kvaliteten på den köpta produkten: droppa eter på ett papper av rent papper - om platsen från droppen har fullständigt avdunstat nästa dag, så har du en äkta produkt i dina händer. Om en droppe har lämnat en halo eller någon form av subton, så, tyvärr, är den antingen utspädd eller gjord med hjälp av konstgjorda föroreningar.
 • Förvara olja vid en temperatur på 18-25 grader på en mörk plats.

Hemlagade recept för hår

Införandet av oljebytes skönhetsritualer bestämde jag att jag inte ville hoppas på självförslag. Därför pratar jag bara om de recept som gjorde det möjligt för oss att se i spegelreflektionen den verkliga skillnaden "före" och "efter".

Oljepackning

Från de klassiska maskerna skiljer sig detta förfarande i tillämpningsmetoden. Oljan distribueras inte bara över rötterna och längden, utan appliceras i serie, liksom i färgningsprocessen.

En folieremsa är innesluten under strängen, en mask uppvärmd i ett vattenbad appliceras längs hela längden och linjen av avskiljningen, sedan strängas in i folie.

Bearbetningskurvor med denna metod gör att du kan täcka varje hår och få maximal resultat - folien håller oljan varm under lång tid.

Du behöver:

 • Bay - 2-4 droppar;
 • Basolja - 2-3 msk. l.
 • Valfria ingredienser: Blomvatten (hydrolat), vitaminer (idealiska - A och E i fet form, liksom B-vitaminer i ampuller) eller proteiner (hydrolysater) - några droppar.

Hur man väljer en basolja:

 • För torrt hår, avokadoolja, vetegroddar och aprikosoljor blir det perfekta valet.
 • utsatt för fett - jojoba, Aragana och sesam;
 • Vanliga och kombinerade hårtyper - burdock och aragana.

Applicera före tvätt på välkamat torrt hår i 40-60 minuter. Tvätta av med schampo (minst 2 gånger).

Regelbunden användning: För att uppnå resultat ska wraps spendera 3 månader. Den första månaden - en gång i veckan, den andra och tredje - en gång var 10-14 dagar.

Resultat: Strängarna blir elastiska och smidigare efter 1-2 procedurer; Effekten av accelererad tillväxt kan observeras efter 1-1,5 månaders omslag.

Det är viktigt att veta att:

 • Vid blandning av komponenterna borde de alla vara vid rumstemperatur;
 • Oljorna upphettas exklusivt i ett vattenbad, varvid användningen av en mikrovågsugn för detta ändamål neutraliserar alla aktiva beståndsdelar i kompositionen.

Mask-skrubba för hårväxt

Du behöver:

 • Medium eller finmalt havssalt - 3 tsk;
 • Basolja - 1 tsk;
 • Essentiell oljebalta - 2 droppar.

För att uppnå den bästa effekten, lägg till massan 1 droppe av en annan eterisk olja, beroende på hårtyperna:

 • för torra och delade ändar, ylang-ylang, rosenträ och sandelträ;
 • för fettigt hår - citron, ingefära, melissa och bergamot;
 • för normalt hår - eukalyptus, patchouli och pelargon.

Tillsätt eter i basen och blanda sedan oljekomponenten med salt. Applicera den resulterande blandningen på huden i 15 minuter och fortsätt till massage-peeling inom 5 minuter.

Partiklar av salt effektivt "polera" huvudets hud utan att skada det. Rensa det övre lagret av smuts och döda celler, skrubba "ge bort" oljekomponenterna. Tack vare detta penetrerar alla näringsämnen djupare och snabbare.

Kurs: Det rekommenderas att applicera en gång i månaden - proceduren tonar hud och hårsäckar.

Det är viktigt att veta att någon typ av skrubb är kontraindicerad i närvaro av seborré och inflammation i huden.

Nattmask

Recept: 2-4 droppar oljebytta 15-20 ml. baser efter hårtyp plus bonuskomponenter:

 • för torra kokosnöt, druvutsäde och macadamia;
 • långfett - mandel och ceder;
 • för normal olja sasankva och pumpa.

Du kan applicera masken med båda händerna och en pensel som är mycket bekvämare. I detta fall är huvuduppgiften att måtta olja hela längden och rötterna. Exponeringstid - hela natten. Tvätta av med schampo.

Kurs: Proceduren ska utföras 3 månader. Den första månaden är före varje morgon tvätt av huvudet, den andra och den tredje efter 1-2 tvättar.

Det är viktigt att veta att den speciella lukten av laurel inte är till alles tycke - se till att den som kommer att se drömmar bredvid dig kan klara denna doft hela natten.

Olja för hår

Artikelns innehåll:

 1. Hur man väljer
 2. Fördelarna
 3. Funktioner av användning
 4. Hemlagade masker

Varje tjej vet att naturkosmetiska ingredienser kan hjälpa till att lösa ett stort antal problem. Men under behandlingen och återhämtningen är det nödvändigt att korrekt beräkna dosen av ett visst medel. Att ta hand om ditt hår och behålla sin skönhet är inte nödvändigt att köpa några dyra schampo och masker, eftersom det är tillräckligt att tillämpa en så effektiv och ovärderlig naturlig botemedel som oljedräkt. Naturliga ämnen har en gradvis och ganska långsam inverkan, men den resulterande effekten kommer att lösas under lång tid.

Hur man väljer en riktig smörsslag?

Liksom de flesta naturliga eteriska oljor erhålls beatolja med användning av metoden för ångdestillation. För dess produktion används trädens löv, som också kan kallas fikonträdet eller den amerikanska laurellen. För att få oljan upphettas bladen för ett par, varefter den eteriska vätskan börjar sticka ut. Under framställning sker ingen utspädning av naturlig olja.

För att få 1 ml naturgasolja, förbrukar ca 100 kg råvaror. Det är därför kostnaden för den färdiga och kvalitetsprodukten blir ganska hög. Du bör inte använda falska saker, eftersom sådana medel inte ger en positiv effekt.

Riktigt och högkvalitativt oljeblocket har en ljus och flytande konsistens, dess färg kan vara gyllene eller mörkbruna. Oljens doft är ganska komplex - bittertartad, kryddig. Det kan förväxlas med lukten av enkel laurel, men det finns inget gemensamt mellan dessa två växter.

Fördelarna med oljeblackhår

Beatolja har mycket starka stimulerande egenskaper. Med tanke på dess regelbundna användning är även mycket sällsynt och svagt hår stimulerat. Denna lösning är mest användbar för ägare av split och torkat hår. Oil Bay är idealisk för vård av alla typer av hår och kan ersätta hela uppsättningen kosmetiska vårdprodukter.

En av de viktigaste egenskaperna hos oljeblocket är stimuleringen av hårväxten. Den består av unika ämnen som bidrar till återupplivningen av hårsäckarna. Därför börjar även "vilande" folliklar växa snabbt. Dermatologer rekommenderar användning av oljebrygga för behandling av partiell skaldethet.

Regelbunden användning av oljeblocket är ett effektivt förebyggande av håravfall. Under gnidningen av produkten direkt i hårrotsarna, ökar blodflödet och ett stort antal användbara ämnen, vilket medför att ämnesomsättningen i hårbotten ökar. Oavsett vad exakt orsaken orsakade början av håravfall, kommer oljeblocket att hjälpa till med att stoppa denna process.

Det är en effektiv och naturlig fuktighetskräm som rekommenderas för att ta hand om tunt och övertorkat hår, speciellt om det finns problem med brutna ändar.

En effektiv behandling av hårbotten, inklusive eliminering av sådana problem som mjäll. Som en del av oljeblocket finns en hög koncentration av antiseptisk substans, på grund av vilken svamp och bakterier förstörs, läkningsprocessen accelereras, även allvarlig klåda och irritation elimineras.

Håret blir vackert och hälsosamt, de blir helt släta och kammarprocessen underlättas mycket. Oil Bay är en del av medicinsk kosmetika, vilket hjälper till att bli av med olika kosmetiska problem.

Funktioner av användningen av olja Bay för hårvård

Det är viktigt att välja oljeblocket endast högsta kvalitet, annars kommer det inte att ge önskad kosmetisk eller terapeutisk effekt. Du kan enkelt kontrollera produktens kvalitet - oljan dricker på ett pappersark och lämnar en dag. Om fläcken helt försvinner är detta en naturlig och högkvalitativ substans. I fall där det finns någon form av fett eller fläck, är det bättre att överge detta verktyg, eftersom det har ett artificiellt ursprung.

För att använda oljan i taket gav maximal nytta bör du använda följande tips:

  Den naturliga produkten är en biologiskt aktiv substans som har en mycket stark effekt, så det rekommenderas inte att använda det under amning och graviditet.

Oljan innehåller ämnen som kan öka blodtrycket, så det är förbjudet för personer som lider av högt blodtryck.

Innan oljan appliceras är det absolut nödvändigt att ett känslighetsprov utförs.

Användning av olja för hår eller hudvård är strängt förbjudet, eftersom det kan orsaka svåra brännskador eller en allergisk reaktion.

Detta ämne kan tillsättas blandningar, lotioner, masker, för att berika kosmetiska produkter (schampo, balsam, sköljning, etc.).

Den maximala engångsdosen är exakt 5 droppar men inte mer. Det är nödvändigt att hålla sig till följande proportioner - 1 msk. l. Andra komponenter tas inte mer än 2 droppar bayolja.

Under anslutningen av alla komponenter för beredning av masken bör de ligga vid rumstemperatur.

Oljeslagret kan inte värmas mer än 40 grader, annars kommer det att bryta mot dess struktur och förlust av användbara egenskaper. För uppvärmning kan du använda ett vattenbad.

För att tvätta oljekompositionen, som innehåller olja, är det nödvändigt att använda vatten vid rumstemperatur. Om vattnet är väldigt hett kommer det inte bara att komplicera processen att tvätta av oljan, men också orsaka allvarliga skador på hårets hälsa.

Masken ska lämnas på håret under en viss tid som anges i receptet, överstiger det som inte rekommenderas.

När kompositionen kommer att appliceras på håret, måste du bära en plastlock och värma håret med en handduk. På grund av den termiska effekten absorberas fördelaktiga ämnen i hårstrukturen mycket mer aktivt.

Kosmetiska procedurer med användning av olja ska utföras minst 2 gånger i veckan, en fullständig återhämtningskurs varar cirka 3 månader.

Om en mask används som behöver lämnas över natten, måste du se till att den specifika lukten av olja inte kommer att störa.

 • Produkten kan förvaras vid en temperatur av 25 grader, men inte högre, annars kommer den att förlora dess användbara egenskaper.

 • Oil Bay för hårvård kan användas på flera sätt, har valt ut mer effektivt för dig själv:

   Hemkrämer och masker.

  Berikningen av schampo eller balsam med oljeblott - till exempel basoljan (mandel, oliv, etc.) blandas med bipolja (10 droppar) och kompositionen tillsätts omedelbart före användning, varefter håret tvättas på vanligt sätt.

  Aromaterapi - några droppar essentiell olja appliceras på kammen och torra strängar behandlas (kammartid ca 10 minuter). Denna procedur kan utföras flera gånger i veckan och därmed blir håret slät, silkesigt och glänsande.

 • Huvudmassage är en mycket trevlig och användbar procedur, under vilken du behöver använda en oljeblandning (5 droppar baivolja och 15 ml basolja).

 • För att få ett märkbart resultat är det nödvändigt att använda oljebåten i flera månader 2 gånger i veckan. Då kan den användas som profylax.

  Hemlagade hårmaskor med olja

  Beat Butter Scrub

  Detta verktyg har en stimulerande effekt på hårväxten. För dess beredning blandas 1 msk. l. basolja med 2 droppar bayolja. Kompositionen tillsättes 3 msk. l. havsalt.

  Den resulterande massan appliceras på hårbotten, sedan utförs en lätt massage och blandningen lämnas i 15 minuter. Små kristaller av salt avlägsnar keratinerade hudpartiklar, har en tonisk effekt på huden, ger näring med fördelaktiga ämnen som tränger in i hårfollikeln.

  Det rekommenderas att använda en sådan skrubb en gång i månaden, men förutsatt att det inte finns någon irritation, sår och repor på hårbotten.

  Mask för natten

  Blanda 2-3 droppar bayolja och 20 ml av basen. Den resulterande kompositionen med en borste jämnt fördelad över hela ytan av håret och lämnat över natten. På morgonen tvättas den återstående oljan av med schamponvatten.

  En fullständig kurs av hår restaurering varar 3 månader, varefter det kan hända igen.

  Fuktgivande mask

  För att förbereda en sådan mask måste du blanda 5 droppar beatolja och 4 msk. l. fet grädde Den resulterande kompositionen appliceras på våta strängar och fördelas jämt över hela längden.

  Denna produkt är idealisk för torr och svag hårvård. Du måste göra en mask en gång i veckan och 2 gånger under den kalla årstiden.

  Mask för att påskynda hårväxten

  Detta verktyg kan användas vid behandling av skallighet. För dess beredning kommer att behöva ta 1 msk. l. burdock olja, 1 tsk. vetegroddarolja och 1 msk. l. ricinolja.

  Före användning måste oljan upphettas i vattenbad till kroppstemperatur. Den färdiga kompositionen gnids direkt i huvudets hud och fördelas jämnt över hela längden på håret.

  För att förbättra effekten av masken rekommenderas att värma håret med plastfolie och en handduk. Efter 30 minuter tvättas masken av med mycket varmt vatten och en mild schampo. Det är nödvändigt att göra detta kosmetiska förfarande var 7: e dag.

  Mask för hårvolymen

  Regelbunden användning av denna kosmetiska hjälp hjälper till att återställa tjockleken på det försvagade och tunna håret. För att förbereda en sådan mask tas 1 tsk. Vitamin A, 1 tsk. E-vitamin och 2 msk. l. avokadoolja, injicerade 5 droppar smörslag.

  Alla komponenter blandas noggrant, och den resulterande kompositionen appliceras på hårrötterna, fördelas jämnt över hela längden av strängarna. Denna produkt är idealisk för behandling av fet, normalt och torrt hår. Masken lämnas i en halvtimme, tvättas sedan av med varmt vatten och en mild schampo.

  Nourishing mask

  För att göra en sådan mask måste du ta 2 msk. l. fet grädde, 2 msk. l. olivolja, 2 msk. l. flytande honung och 4 droppar eterisk oljebetong. Den erhållna kompositionen fördelas jämnt genom håret och tvättas bort efter 30 minuter.

  Beat olja är ett unikt naturmedel som hjälper till att bli av med olika hårproblem och ge dem ett attraktivt utseende. Men för att få önskat resultat måste det appliceras regelbundet.

  Hur man odlar långt hår, använder olja Bay, titta i den här videon:

  8 enkla recept med Bayolja

  I tropiska länder växer ett fantastiskt träd som hör till familjen myrten. Från dess löv genom metoden för ångdestillation produceras en unik eterisk olja, som har samma namn som trädet. Dess varma, söta doft rekommenderas för behandling av depression, ångest, dystoni.

  Essentiell olja för hår visar sig också vara användbar: det har många användbara, näringsämnen som stärker rötterna. Om vi ​​gör det till en regel att lägga till denna unika eter för hårmaskor, schampon och andra hårvårdsprodukter, kan du förbättra deras utseende och förbättra deras hälsa avsevärt.

  Åtters handling på hår

  Med rätt, regelbunden användning av eterisk olja Bay har en positiv stimulerande effekt på håret och hårbotten:

  • stärker rötterna och hårstrukturen
  • förseglar dem, gör dem starkare och starkare;
  • slutar falla
  • aktiverar tillväxt
  • gör krullarna tjocka, elastiska, långa;
  • näring hårsäckarna med fördelaktiga ämnen bidrar till ytterligare näring av strängarna längs hela sin längd;
  • lugnande effekt på hårbotten;
  • förhindrar svampsjukdomar (seborré);
  • återställer splittrade ändar;
  • har antiinflammatoriska egenskaper.

  Precis som någon annan eter behöver beat hantera noggrann hantering, annars kan det skada håret och svika dem som bestämde sig för att utnyttja sina fördelaktiga egenskaper.

  Viktig rådgivning från förlaget!

  En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en fruktansvärd figur - 98% av de populära schamponerna förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaron av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst!

  Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka allergier eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra redaktörer genomförde en serie schampontester, bland vilka de identifierade ledaren, Mulsan Cosmetic.

  Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Mulsan är den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

  Regler för användningen av oljebruk för hår

  Slår eterisk olja är en mycket koncentrerad substans som, om den appliceras felaktigt på hårbotten, kan orsaka kemisk bränning, skada håret, prova en allergisk reaktion. Därför bestämmer du för förbättring av håret på detta sätt, först måste du förstå grunderna i aromaterapi för hår.

  Det borde inte finnas några svårigheter, men efter att ha kompetitivt använt olja för hår kan du glömma många av problemen med ditt utseende relaterat till frisyren.

  1. Essentiell oljeblock bör köpas i en specialiserad salong. Du måste vara helt säker på att du har köpt en ny och certifierad produkt.
  2. Se till att du inte har några kontraindikationer för att använda denna ester som en kosmetisk hårvårdsprodukt. Detta kan vara individuell intolerans, allergier, tryckproblem. För att testa effekten av olja på kroppen, tänd aromlampan med sitt deltagande. I avsaknad av yrsel och illamående efter 5-10 minuter kan läkemedlet användas som avsett. För större säkerhet kan du späda en dropp i vattnet och smita huden nära öronloben med denna lösning. Det kommer att visa om oljan kommer att utlösa en allergisk reaktion.
  3. På grund av den höga koncentrationen av eter, doseras dosen uteslutande av droppar. Det kan inte finnas några teskedlar, än mindre matskedar.
  4. Inklusive olja, slå hemlagade masker, försök att inte värma upp på ett vattenbad kosmetiska och vegetabiliska oljor med honung. Det finns risk för överhettning av dem också, varför eter kan förlora sin helande kraft för hår. Om du redan är van att göra detta och inte kan vägra den "varma masken", se till att temperaturen inte överstiger 35 ° C: det här är maximalt.
  5. Medlen av beats appliceras på hela hårets del av huvudet: de gnids in i huden, trådarna är lindade jämnt, spetsarna bearbetas.
  6. Du kan göra isoleringen av mat, plast, plastfilm och något terry eller till och med ull (handdukar eller halsduk).
  7. Varaktigheten av hårmaskor med essentiell olja i viken bestäms av den allmänna kompositionen. I avsaknad av kryddor, sprit och citrusfrukter kan de hållas på huvudet i upp till 2-3 timmar. Den genomsnittliga varaktigheten av proceduren är ca 20-40 minuter.
  8. Skölj med rent rinnande vatten (välfiltrerat) med shampoo.
  9. Det är mycket användbart att skölja hår med eterisk olja. För att göra detta, lägg bara eter till vattnet för att tvätta.
  10. Trevlig aromkamming kommer också att göra.
  11. Välj en speciell metod för att läka håret med eterisk oljedräkt. Detta kan vara berikning av butiksprodukter (schampo, till exempel), framställning av en hemlagad mask, sköljning eller aromskalning. Det rekommenderas inte att använda flera metoder samtidigt på grund av den höga koncentrationen av eter.
  12. Essentiell oljeblott kommer att förbättra sina fördelaktiga egenskaper om den kombineras med sådana etrar som bigardia, cypress, rosenträ, enbär, bergamot, verbena, limemett, citronella, lavendel, citron, rosmarin, anis, söt eller blodig apelsin, hyssop, neroli.

  Börja bekanta dig med den eteriska oljan från en liten: Lägg bara en droppe helande vätska till vattnet för att skölja håret efter tvätt.

  Den framträdande glans och silkiness av strängarna är det bästa levande exemplet på hur det fungerar för att förbättra hårets hälsa och förbättra sitt utseende. Hemkosmetologi är redo att erbjuda dig många recept med deltagande av denna unika eter.

  Beat Butter Recept

  Bestäm vilka oljeprocesser som kommer att medföra maximal nytta för ditt hår: aromskrubbning, masker, sköljning, komprimering eller det vanliga sättet är något berikat med det. Därefter kan du välja ett recept i enlighet med ditt beslut.

  1. Sköljning för glanshår.
   I förväg för sista sköljningen förbereder 1-2 liter varmt (eller rumstemperatur) filtrerat vatten. Lös upp den eteriska oljan i den. För 1 liter vatten - 8-10 droppar oljaxtrakt.
  2. Nattkompress mot håravfall.
   I 4 matskedar av burdockolja, tillsätt 2 droppar estrar av bay, lavendel och cypress. Applicera på huvudet över natten.
  3. Massagebehandling för hårväxt.
   Smält almondens kosmetiska olja (1 tabell l.), Kyla till 25-30 ° C. Lägg till 1 droppe till den. Långsamma, cirkulära rörelser gnuggar oljan i hårrötterna. Varaktigheten av en sådan massage är 5-7 minuter. Inga tvättar krävs.
  4. Aromaterapi för att stärka rötterna.
   På en ren hårborste (bättre trä) applicera 3-4 droppar oljeblott. Kamma försiktigt strängarna från rot till spets tills den eteriska fettskinnet på håret inte lämnar spår (det är 4-5 minuter). Aromaterapi kan göras vid vilja flera gånger om dagen (2-3).
  5. Anrikningsschampo för glanshår.
   I en flaska av ditt schampo (500 ml) tillsätt 10 droppar eterisk oljeblott. Använd produkten för sitt avsedda syfte - att tvätta håret - så ofta som du behöver.
  6. Nourishing mask.
   Blanda honung, gräddfil, olivolja (2 matskedar av vardera), tillsätt 4 droppar slag och 1 droppe eteriska oljor av söt apelsin och enbär.
  7. Mask för torrt hår.
   Blanda 2 äggulor med tung grädde (2 matskedar), lägg till 2 droppar slag.
  8. Mask för fettigt hår.
   Blanda citronsaft (1 bord. L.) Med låg fetthaltost (2 msk), tillsätt 2 droppar eter.

  Slå eterisk olja är en idealisk lösning för tunt, livlöst, matt, försvagat hår. Det stimulerar perfekt cellulär metabolism, förbättrar blodcirkulationen mellan hårsäckarna och hårbotten, regenererar deras bakteriezon.

  Trichologer och aromaterapeuter rekommenderar regelbundet att använda en fladdermöss på skallighet och svår seborrhea. Hår efter en fullständig behandlingskurs med eterisk oljeblott växer mer friskt, tjockt, starkt och tjockt.

  Beat Essential Oil

  Tusentals kvinnor drömmer om ett sådant verktyg som hjälper till att återställa sitt vackra, tjocka hår, men föreställ dig inte att frälsning är nära.

  Få personer känner till essentiell olja, men de som använder den noterar sina magiska egenskaper, dess förmåga att ge en andra ungdom till håret. Därför kommer det alltid att vara användbart för kvinnor att veta hur man använder denna underbara gåva av naturen, som kan återställa hårets naturliga skönhet.

  Faktum är att en växt vars namn inte säger till de flesta människor är populärt och välkänt i Karibien. Faktum är att det här trädet kallas annorlunda: Buy-tree, Pimento-brush, amerikansk laurel och det tillhör Myrta-familjen. Den växer och odlas i länderna i Östafrika och Oceanien.

  Ett köp-träd är ett tunt borr, vintergröna träd, som blommar med vita blommor, vilket ger frukt på 8-12 mm i storlek.

  Från frukten av mycket trädet med ångdestillation, få oljan av en tenn med en skarp kryddig arom som påminner om lukten av laurel och kryddnejlika med bittera anteckningar. Och trädens orörda torkade frukt blev känd i världen som kallas doftande jamaicansk peppar, som är en av de dyraste kryddorna i världen.

  Eugenol aktiv ingrediens anses vara huvudkomponenten i oljan, vars andel inom intervallet 50 till 60 är en kvalitetsjusteringsgaffel. Om innehållet av eugenol är mindre än 50%, anses aromolja betraktas som substandard. Och om procentandelen av det aktiva ämnet är mer än 60%, kommer det att tala om föroreningarna hos andra oljor eller förfalskningar, vilket i vilket fall som helst kommer att påverka kvaliteten på baeveterns egenskaper och egenskaper.

  Använd smör beat

  Bye-olja har ingen sådan utbredd användning som någon annan eterisk olja.

  Men det kan noteras att oljan slog:

  • Används som ett antiinflammatoriskt medel som eliminerar förkylning, bronkit, det klarar sig väl med nasal trafikstockning. För inandning använd 1 droppe olja per liter kokt vatten och påverka luftvägarna i 10 minuter.
  • Hypotonik leder till livet, något ökande blodtryck. För att normalisera tryckfallet eter kombinerat med 0,5 Art. l. olivolja eller någon vegetabilisk olja och efter att ha druckit med en bit bröd tvättad med surgjort vatten.
  • Med en smärtstillande effekt används den av idrottare för att eliminera muskelsmärta, med skador och föroreningar.
  • Effektivt påverkar den emotionella sfären, det kan lindra nervös spänning, eliminera rädslan, anpassa sig till en optimistisk bedömning av problem.
  • Enligt kundrecensioner är det av stor popularitet på grund av den välkända Köln baserad på Bay Rum eterisk olja.

  Men den huvudsakliga riktningen i vilken triumfprocessen kring världens bipolja firas är kosmetologi. Och i synnerhet behandling och hårvård.

  Olja för hår, användbara egenskaper

  En stor lista över egenskaper av essentiell olja för hår säger att man inte bör försumma sina egenskaper till kvinnor som är allvarligt oroade över de problem som uppstått.

  Bayevy olja hjälper verkligen i följande situationer:

  • Bidrar till restaurering och förstärkning av hårsäckar;
  • Stärker skadat hår
  • Främjar ny hårväxt
  • Hjälper eliminera hudsjukdomar - seborré, svamp;
  • Förhindrar håravfall
  • Återställer naturlig silkiness och returnerar glans till hår;
  • Stödjer den nödvändiga fettbalansen i hårbotten;
  • Förbättrar blodcirkulationen av huvudets kärl.
  Olja för hår, användbara egenskaper

  Trots den exotiska och inte mycket avkopplande lukten, enligt experter, hjälper eteriska oljeblocket snabbt och effektivt till att återställa hårets struktur.

  Funktioner av användningen av eter för hår

  För att använda oljan för att uppnå sina mål bör man inte försumma de enkla reglerna:

  • Olja används inte under graviditet och amning.
  • Olja ska inte användas av hypertensiva patienter.
  • Före användning måste du klara provet för tolerans av olja, droppande på huden.
  • Använd inte olja i ren form på grund av sin starka biologiska aktivitet, det kan orsaka brännskada.
  • På en matsked av andra oljor ska inte ta mer än två droppar byteeter. Enkel användning av olja får inte överstiga fem droppar.
  • Beat olja förlorar dess egenskaper när den värms till mer än 40 grader. Om oljeuppvärmning krävs är det bättre att använda ett vattenbad.
  • Vid tvättning av oljan rekommenderas att du använder vatten 20-25 grader, vid en högre temperatur håret kommer att tvättas ut dåligt.
  • Den mask som används bör hållas under en strikt bestämd tid före tvätt för att undvika skador.
  • För att uppnå önskad effekt rekommenderar experter att applicera essentiell olja för att slå i minst tre månader vid 2 gånger i veckan.

  Recept populära hårmaskar

  Det händer ofta att en stor mängd kosmetika inte alltid finns till hands, men i det här fallet är det möjligt att använda eterisk olja med stora fördelar.

  • Du kan använda oljan i kompositionen med några kosmetiska hårvårdsprodukter.
  • Applicera arom-skrubbning med kammussloraterat applicerat på tänderna.
  • Njut inte massageen - en trevlig och användbar procedur som använder en oljeblandning av 5 droppar by-line-eter och 15 droppar vegetabilisk olja.
  • När Henna färgar hår, tillsätt 5 droppar oljig eter i håret.

  Mask för svagt och torrt hår

  4 droppar hejdolja blandad med 4 msk. gräddfil. Värm blandningen i ett vattenbad och fördel masken längs hårets längd. Tvätta håret med shampoo efter 40 minuter.

  Hårmask

  För en mask, ta:

  • 2 msk. olivolja,
  • gräddfil (2 msk)
  • honung (2 msk)
  • 3 droppar oljeslag.

  Den resulterande blandningen sprids på håret och efter 30 minuter tvättas av med schampo.

  Hårväxt masker

  Alternativmasknummer 1. Denna mask kommer särskilt att vädja till damer som är benägna att baldness. Det hjälper till att återställa håret, vilket ger tillväxt till nytt hår. Förbereder en mask baserad på burdockolja (1: 1), ricinolja (1: 1), vetegrodolja (1ch.l.), 4 droppar oljeblott.

  Före användning upphettas blandningen i ett vattenbad till en behaglig temperatur, gnidas i hårbotten, täckes med ett uppvärmningslock och lämnas i en halvtimme. Tvätta sedan av med schampo.

  Alternativmask nummer 2. Ta 2 droppar bayolja, 1 msk. l. bas vegetabilisk olja och 3 msk. havsalt. Med hjälp av en sådan mask görs en huvudmassage, så att du kan frigöra huden från stratum corneum, ökar blodcirkulationen, tonar hårsäckarna.

  Beat essentiell olja kan köpas i specialaffärer. Men, viktigast av allt, köpa olja av hög kvalitet, och experter rekommenderar inte att sådana inköp görs på apotek. Först och främst bör du alltid uppmärksamma ursprungslandet. Kostnaden börjar med ett litet antal 100-200 rubel och kan nå upp till 3000 rubel för 10 ml.

  Slå av essentiell olja: egenskaper och användning, kontraindikationer

  Den Bey träd (Pimenta gasetoza), eller som det kallas "doftande träd", härstammar i Sydamerika, men är för närvarande odlas i Antillerna, Mexiko, Venezuela, Barbados och Jamaica.

  Slå av essentiell olja är förvirrad med laurell eterisk olja (laurel), vars löv används för matlagning. Två växt substanser har liknande egenskaper, men tar emot dem från olika växter.

  Beat Oil Properties

  Bay tree är också annorlunda än doftande buske från vilken de första amerikanska bosättarna producerade godis. Bayev träd tillhör familjen av växter som producerar kryddig pepparbär, även kallad allspice eller jamaicansk peppar.

  Träet växer upp till 9 meter, har doftande spjutliknande blad och små gulaktiga eller vita blommor. Frukt svart frukt. Slå av essentiell olja extraheras från färska lövträd över 5 år.

  Oljan är en vätska med djup gult färg, ibland upp till bruna toner.

  En stark kryddig doft liknar klyftaolja. Den mest vördade oljan bryts i Jungfruöarna. Mycket ofta förfalskas det med terpentin, allspice eller kryddnejlika. Du kan skilja genom lukt, det finns små nyanser.

  Smaka söt doft av olja, färskt, med en subtil smak av peppar.

  Laurelolja används i kosmetika och parfym, i synnerhet hos mäns personliga hygienprodukter. Till skillnad från andra vegetabiliska oljor, som rosor eller pelargoner (som är mer "feminina"), gör den en kryddig, ren doft det till ett bra val för män.

  Den huvudsakliga beståndsdelen i oljebåten 65-70% är fenoler (eugenol, metyl eugenol). I kompositionen finns myrcen, phellandren, limonen, citral. Kvalitetsolja bestäms av procentandelen eugenol.

  Resultatet av ca 60% anses vara högt, under 50% eller det kommer redan att finnas en icke-standard vid gränsen.

  Varning! Eugenol korroderar metall, så använd olja med försiktighet. Annars finns det risk för irritation av hud och slemhinnor.

  Närvaron av eugenol, estragol och myrcen ger oljan till anestetika.

  Användning av eterisk oljeblott

  Karaktären hos buktoljan är lik cloves eller laurels. En hög andel fenoler orsakar goda antiseptiska egenskaper. Används i sjukdomar i andningsorganen, näsan, halsen och lungorna.

  Det är också en bra tonic, som har fördelaktiga effekter på organ och system, accelererar ämnesomsättningen.

  Antiseptisk. Sår på kroppen kan vara en källa till infektion med farliga sjukdomar. Septisk inflammation, stubbkramp leder till svåra spasmer, andfåddhet, hydrofobi och ibland psykisk förlust.

  Den antiseptiska effekten av produkten är att skydda mot hudskador från infektioner och för att stoppa antalet bakterier.

  Ett antibiotikum. Oljebloppens ämnen hämmar tillväxten av svampar, mikroorganismer och bakterier, vilket ger skydd mot infektioner. Dess främsta fördel som antibiotikum är säkerhet och frånvaron av biverkningar. Sedan, som medicinska antibiotika, påverkar dåligt levern, hjärtat och andra organ.

  Smärtlindring Neuralgi är en stark smärtsam reaktion. Munnenhålan, halsen, öron, tonsiller, struphuvud, svamp och omgivande områden som lider av svår smärta är mest utsatta för sådan smärta.

  Anledningen till detta tillstånd är kompression av glossopharyngeal nerven. Att vara smärtstillande, oljeblocket minskar känslan av smärta. Och dess sammandragande egenskap bekräftar blodkärlen och därigenom lindrar trycket på kranialnerven, lindrar snabbt smärta.

  Kramplösande. Spasmer, hosta, smärta, diarré och nervösa tik är manifestationer av sjukdomar som orsakas av spasmer. I detta tillstånd uppstår en överdriven sammandragning av andningsorganen och musklerna intill den.

  En spasm orsakar inte bara sjukdom, men kan orsaka dödsfall. Ether Bay lindrar spasmen, avslappnande spänning, hjälper till att undvika risken för sjukdom.

  Stimulering av matsmältningen. Förlust av aptit är ett vanligt problem hos människor. Överdriven stress på kontoret, hemma, brist på tid kan orsaka förlust av aptit.

  Det finns inget bättre än att använda eterisk olja för att få dig att njuta av en god middag.

  Astringent egendom Hjälper till att stärka gripvidhäftningen mot tänderna, förhindrar hud och muskler från slöhet, förstärker hårsäckarna, förhindrar förlusten och förorsakar blodkärlen och hjälper till att stoppa blodförlusten.

  Choleretic. Aromoprodukt ger fria flöden av galla i magen. Galen förstör komplexa livsmedelsmolekyler och neutraliserar överskott av syre i magen.

  Detta är viktigt eftersom en ökad dos av syra kan orsaka snabbt slitage på magslemhinnan, vilket resulterar i sår.

  Normaliserar menstruationscykeln. Smörolja ger lindring av smärta och förbättrar känslomässigt välbefinnande.

  Febernedsättande. Komponenterna för oljebeständiga infektioner minskar därför manifestationen av feber. Det främjar svettning och påskyndar utsöndringen av gifter, överskott av salt, vatten och fett.

  Insektsmedel. Att vara dödlig för insekter hjälper dem att köra iväg. Det används i rökgasmedel, sprayer, sprutor och i olika andra preparat.

  Lugnande. Olja lugnar nervsystemet, lindrar upphetsning och aggressivitet. Underlättar förloppet av epilepsi, ångest, stress, depression.

  Toning. Normaliserar metaboliska funktioner, såsom nedbrytning av mat och absorption av näringsämnen, förbättrar leverfunktion, mag och tarmar. Hjälper att växa starkt och friskt.

  Det reglerar utsöndringen av hormon och enzymer, toner nervsystemet, vilket gör en person mer uppmärksam och aktiv. Och slutligen stärker det immunförsvaret, vilket skyddar mot infektioner.

  Beat essentiell olja är lika effektiv för reumatism, neuralgi, smärta i muskler och leder, förkylningar, influensa, dentala infektioner, diarré, hudinfektioner. Denna olja främjar hårväxt och övergripande hårbottenhälsa.

  Användningen av oljedräkt för hår, i kosmetologi

  Till skillnad från många andra eteriska oljor, är muskeln smalmålad och verkar på huvudets epidermis, eliminerar mjäll, stärker glödlamporna och förbättrar hårets övergripande tillstånd.

  Beat olja aktiverar förnyelsen av epidermala celler, stimulerar metabolismen i hårbotten. Det finns anledning att tro att denna produkt är bäst mot håravfall. Samtidigt förbättras deras struktur, stärker och stimulerar tillväxten från "vilande" folliklar.

  Många recept för att förstärka hår och schampo innehåller eteriska oljebalter. Det ger styrka och glans till sprött hår. Interfererar med fettinnehåll och bildning av mjäll.

  Recept med oljedräkt för hår

  1. Du behöver alkohol (70 °) - 50 ml, 15 ml vatten och 1,5 ml oljeblott. Massage hårrötterna innan du applicerar schampo. Förstärkning av håret, läkning av epidermis.
  2. För behandling av mjäll måste du lägga till 2 droppar aromolja för varje 50 ml schampo.

  Beat olja används som en massage eller läggs till i badet för att ge en avslappnande effekt. Den används i parfym och för tillverkning av rakprodukter. En bra maskulin doft och antibakteriella egenskaper tillåter det.

  Recept använder olja i vardagen

  Flera sätt att njuta av alla fördelar med en naturlig produkt:

  Sömn förbättring

  Blanda 10 droppar slag, 2-3 droppar sötorange, 1 droppe essentiell olja av kryddnejlika och mandelolja som bärolja (50 ml). För massage.

  Mot depression

  Det tar 2 droppar smör, 4 droppar svartpeppar, 4 droppar bergamot och 1 matsked jojobaolja.

  Mot influensa

  Ta 2 droppar och 4 droppar myrolja. Placera i diffusorn.

  Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

  Ospädda eteriska oljor kan orsaka hudirritation och eterisk olja är inget undantag. Före användning måste den först blandas med bärolja, såsom mandel, kokos eller oliv.

  Den kombinerar med flera eteriska oljor av eukalyptus, lavendel, pelargon, rosmarin, timjan och apelsin.

  Dessutom bör eteriska oljor först kontrolleras för att avgöra om du är allergisk mot den. Gör ett test på huden innan du använder ett måste. Du kan lägga en droppe utspädd olja på en liten fläck av huden och titta på eventuella biverkningar.

  På grund av innehållet av eugenol är det önskvärt att använda mycket små mängder av denna produkt. Det visade sig att oljan inte irriterar människans hud i en koncentration av 10%, men det rekommenderas fortfarande att man använder en topisk maximal koncentration på 3%.

  Även om oljebryggan fungerar som en antiseptisk och en decongestant för andningssjukdomar kan innehållet av eugenol i oljan orsaka irritation av slemhinnorna och huden. Det ska användas med försiktighet och endast efter en undersökning av en läkare eller professionell aromaterapeut.

  Det rekommenderas inte för personer som lider av njursjukdom, lever eller cancer eller dem som tar antikoagulantia.

  Det är förbjudet att applicera det på känslig eller skadad hud, eftersom det kan leda till ytterligare försämring.

  Gravida och ammande kvinnor bör undvika att använda batolja, även efter utspädning. För barn och spädbarn rekommenderas inte att använda denna produkt.

  Magnifik produkt av "doftande trä", som hjälper en person att bibehålla hälsan och förbättra hårets tillstånd. Lös problem med en klar och tydlig lösning, som passar ett smör med en manlig karaktär.  Nästa Artikel
  Varför huvudet kliar - de 7 vanligaste orsakerna till kliande hårbotten