På henna målning (mehendi, mendi, mehndi)


Henna hårfärgning är ett välkänt fenomen. Men det finns fler "östliga" metoder för dess tillämpning. Det här är mehendi - henna ritningar på huden. I europeisk praxis fick de något annat syfte - henna tatuering, men det är i princip inte sant. Från tatueringen kännetecknas de av att de inte förändrar människans natur. Enligt islam är tatuering förbjuden, men användningen av henna för färgning av huden är inte bara tillåten utan uppmuntras också.

Människor har länge dekorerat sina kroppar med olika ornament. Henna målning var känd i forntida Babylon, Assyrien, Mesopotamien, antikens Grekland och det stora romerska riket. Henna ritningar fungerade som en utsökt dekoration för kvinnor. Hittills har traditionen att tillämpa henna ritningar i samband med semester, eller bara för skönhet, blomstrat i länderna i Mellanöstern, Nordafrika, Indien och Pakistan. I Indien är måla av brudar före ett bröllop obligatoriskt, eftersom man tror att mönstret på händer och fötter driver bort onda andar och ger lycka och lycka.

Henna målning är en konst där någon kultur har sina egna traditioner och egna smycken. De mest blygsamma grafiska ritningarna av stiliserade streck, prickar och krokar - från Berbers of North Africa.
I islamisk kultur föredras stora blommönster, eftersom religion förbjuder avbildningen av människor och djur. I Indien älskar filigranlinjerna och kurvorna, som liknar spetsar - och det finns ingen gräns för fantasin: påfåglar, förrätter och bilder av gudar.

Matlagningspasta för ritning.

Kvaliteten på mönstret bestäms av pastaens kvalitet, så vi rekommenderar att du noggrant följer det traditionella receptet för dess förberedelse. Förberedelse av pasta bör börja i förväg, dagen innan, för att pastaen ska vara helt förberedd tar det cirka 24 timmar. Receptet är utformat för 20 g hennapulver, varav ca 100 g pasta kommer att släppas. Detta räcker för att måla båda armarna till armbågen.

Du behöver:

• Nypressad och pressad citronsaft (ungefär 2 citroner)

• Aromatisk olja (tillval)

• Liten plast- eller glasskål

• Applicator: en medicinsk spruta (utan nålar), eller en plastflaska med ett litet hål, eller en plastpåse där ett litet hål är kapat, en bred plåt för breda mönster (som en ispinne).

Natten före:

Innan knådningen påbörjas är henna önskvärt att siktas genom en liten sil. Detta är ett nödvändigt krav om det finns många tunna linjer i din ritning och du kommer att dra med en spruta. Tunna linjer är framgångsrikt ritade endast av en homogen pasta av välsigtad henna. Eller torka blandningen genom en sil. För att laga pasta, rekommenderar indianerna att sikta hennapulver genom silkeväv - det här kommer att vara mycket fint slipning och fina linjer kommer att erhållas i 100% av fallen.

Ungefär 24 timmar före den avsedda användningen av pastaen, häll 20 g henna (1 matsked med toppen) i en glasskål och tillsätt kopp citronsaft. Förutom citronsaftpasta kan du lägga till en stark lösning av svart te - för en mer resistent brun nyans. För att få den rödbruna färgen tillsätt vin eller granatäpplejuice.

Rör hennaen med citronsaft tills den är slät, så att inga klumpar kvarstår i blandningen. Vid detta tillfälle är konsistensen av blandningen tjock, som liknar potatismos. Vikta behållaren med blandningen i en plastpåse, tätt stäng för att begränsa luftens tillträde och lämna minst 12 timmar på en varm plats (22-25 ° C). Du kan lätt värma blandningen i ett vattenbad.

Det rekommenderas inte att späda henna för färgämne med vanligt vatten, eftersom ett surt medium är nödvändigt för att släppa pigmentet från bladen. Vissa recept kräver tillsats av ingredienser som kaffe, te eller kryddor. För ett mörkt brunt mönster kan du lägga till lite basma eller antimon (kohlya) till blandningen. Lägg inte till några andra ingredienser i blandningen, eftersom de, antingen ensamma eller i kombination med henna, kan orsaka allergiska reaktioner! Allergiska reaktioner från naturlig henna inträffar nästan aldrig.

Nästa morgon:


Utvid blandningen och tillsätt 1 tesked socker. Socker sätts, att hon blev något viskös i konsistens - så det lägger sig smidigt och alla slags krullar blir bättre. Dessutom är det önskvärt, men inte nödvändigt, att tillsätta några droppar eterisk olja. Använd vanligtvis färdig olja för mehendi med eukalyptus eller pelargon, men någon annan essentiell olja är lämplig, det bästa är träolja: te eller apelsinolja, sandelträ, lavendel, kryddnejlika. Klistra med eteriska oljor lämnar ett mörkare och mer stabilt mönster.

Rör om alla ingredienser noggrant. Nu behöver du hämta pastaen till önskat tillstånd genom att tillsätta citronsaft. Det är ganska svårt att bestämma den exakta mängden citronsaft, eftersom Henna absorberande kapacitet beror på många förhållanden (odlingsplatsen, tiden som krävs för att samla löv och väderförhållandena där henna odlades). Konsistensen av den färdiga pastaen ska likna tjock gräddfil eller tandkräm. Tillsätt 1 tsk citronsaft till blandningen, rör om det noggrant tills du får önskad konsistens. För tjock pasta kommer att vara svår att pressa ur applikatorn. Om pastan är för flytande - kommer bilden att flöda. Lägg till för mycket hennapulver till en för tunn pasta.

Återanvänd behållaren med blandningen i en plastpåse och låt "mogna" i ytterligare 12 timmar på en varm plats. Efter det är pastan klar att äta.

Lyckligtvis finns det nu många färdiga pastor för ritning, redan i rör med tud, vilket är mycket bekvämt.

Vilken färg blir bilden?

Naturliga Henna-mönster kan vara orange / röd / brun. Den exakta tonen kan dock variera beroende på var ritningen appliceras (de ljusaste ritningarna erhålls på områden med tät torr hud, som händer och fötter), tiden då pastan kommer i kontakt med kroppen och kroppens individuella kemiska reaktioner.

Först, när du tar bort pastan från huden, är mönstret en blek orange färg. Under de närmaste 48 timmarna kommer det att mörkas och så småningom bli rödbrun. Det är lämpligt att undvika kontakt med vatten under de första 24 timmarna. I genomsnitt kan henna mönster variera från 3-7 dagar på bröstet eller tillbaka till 1-3 veckor på händer eller fötter. Därefter försvinner spåren av henna utan spår.

Naturlig Henna design är aldrig ren svart, violett, rosa eller grön. Om workshopen erbjöd dig att göra ett henna-mönster i en av dessa färger, betyder det att kemiska, ofta skadliga element blandas med henna.

Ritningsmönster

Henna appliceras på att rengöras, tvättas med tvål, skrubber hud, utan rester av grädde eller lotion. För att öppna porerna måste du mjuka platsen där du ska sätta bilden, specialolja för mehendi.

Henna börjar suga genast. Därför, om du gör ett misstag eller har ojämnt ritat en rad, måste du omedelbart radera det onödiga. Omedelbart avlägsna överskottsfärg från huden med en våt bomullspinne.

Om du är nybörjare kan du först göra en preliminär skiss på kroppen med en vattenbaserad filtpenna eller en speciell filtpenna för målning med henna. Det kommer inte bara att tillåta att bilden ritas utan fel, men kommer också att göra den mer levande och resistent. Detta hjälper dig att sätta henna över mönstret snabbare och utan fel.

Fyll pastaen med applikatorn. Vid applicering av mönstret ska applikatorns spets inte röra vid huden. Kläm bara in pastaen och lämna ett märke i form av ett tunt rep. Tunna små mönster kan ritas med en tandpetare och doppa den i en pasta.

Ljusare, gulaktiga toner kan uppnås genom att smörja pastan med ett tunt lager på en bred yta med en träpinne. Om du tvärtom måste "mörka" en bred yta, applicera en pasta på denna plats med ett tjockare lager eller blanda en del av pastaen med basma. Basma pasta knådas i en separat behållare med varmt vatten till konsistensen av tjock grädde.

Ännu lättare att arbeta med mallar. Med en mönstrad teknik fixeras stencilen med tejp eller en gips på kroppen och de tomma utrymmena fylls med hennapasta. När pastan torkar något, tas stencilen bort och tvättas med vatten för vidare användning.

Efter appliceringen ska bilden torka väl. Henna bör torka nära pluce. Ju längre den torkade pastaen är på kroppen, desto ljusare och hållbarare kommer ritningen att vara. När hönan har torkat, måste du fukta ritningen (försiktigt) med en lösning av citronsaft med socker 1-2 gånger och vänta tills den torkar. Du kan lämna henna för natten. För bekvämligheten kan du torka det torkade mönstret med bandage och fixa.

En annan fixeringsmetod är att spruta ett mönster med starkt fixa hårspray som inte innehåller alkohol eller spray hårgel. Då måste du vänta på att lacken torkar och sprinkla mönstret igen. Vanligtvis är två eller tre lacklager tillräckligt för att fixa mönstret på natten.

Efter torkning skrapa försiktigt pastaen med knäskanten eller torka av den med en torr trasa - men torka inte av det! För att tvätta av rester av pastan kan du torka ut designen med en bomullspinne med mehendiolja.

Färskberedd pasta ska användas inom 2-3 dagar. Pastover pasta kan vara tätt stängt och fryst i en frys. Som sådan kan den lagras i upp till tre månader. När du behöver det igen, låt bara blandningen avfrostas i en timme vid rumstemperatur.

För att förlänga bildens livstid:

• Torka ritningen med vegetabilisk olja före badning, bad, dusch eller andra vattenprocedurer. Använd inte mineraloljeprodukter som petroleumgel, babyolja eller solskyddsmedel.

• Gnugga inte bilden. Hyppig tvätt, speciellt med tvål, gnidkläder eller skor - allt detta bidrar till att mönstret snabbare försvinner.

• Epilera inte eller raka den här delen av kroppen efter applicering av mönstret.

Översättningsteknik

Med överföringstekniken överförs ritningen till huden från specialtillverkat papper, och sedan förenas linjerna med henna från ett rör.

Till exempel, i första hand spåras ritningen på pergamentet från teckningskällan med en vattenlöslig feltpennpenna. Därefter beläggs den beredda huden med en bolldeodorant, pergamenten är målade med den målade sidan på huden, pressas hårt i flera minuter och avlägsnas sedan. Deodoranten löser pigmentet i pennan och linjerna syns på huden.

Det andra alternativet: På den förberedda huden sätta på ett papper med ett mönster, fuktiga det med isopropanol och försiktigt avlägsna - konturerna på mönstret förblir på huden.

Det tredje alternativet: Ritning från spårpapper på den förberedda huden överförs med en vattenbaserad spetspenn, som läcker genom spårpapperet, lämnar linjer på huden.

Det fjärde alternativet: bilden appliceras snabbt på filmen med en filtpenna och fortfarande våt applicerad på den förberedda huden.

Tja, mästarnas mästare ritar "för hand" allt de vill ha, inte begränsar sig med mönster och stenciler. Det räcker bara för att ha en fantasi.

På en anteckning

- Henna varar längre på kroppens "slutna" delar.
- Den orangefärgade färgen på bilden har bara i början, inom 24-48 timmar kommer den gradvis att mörkas. Vid den här tiden rekommenderas det inte att tvätta mallplatsen med tvål, bara vatten, eller inte tvätta det alls.
- Värme gör mönsterkärlet djupare och mer hållbart. För att göra det, håll mönstret under infraröd lampa eller i solen när du torkar.
- Det mest slående mönstret erhålls på palmer och fötter.
- För att bättre absorbera pigmenten, vid torkning, fuktas sprutritningen med en blandning av 2 msk citronsaft och 1 matsked socker.
- Nästa dag, applicera om ett tunt lager av hennapasta på ritningen - det kommer att göra färgen djupare och slutligen fixa den.
- För att öka torktiden för henna kan du lägga en fuktig trasa i en blandning av citronsaft och socker på ritområdet.
- Så att teckens färg är mer intensiv och har en vacker glans, efter att du har tagit bort pastan från henna, torka den med mandel, senap eller sesamolja, eller med en speciell oljeblandare för mehndi.
- För att hålla bilden på huden så länge som möjligt, undvik svettning.
- Teckning från henna försvinner sakta, inom 2-4 veckor, blir gradvis blek. Om du vill fördröja favoritmönstret, sen innan den slutliga missfärgningen återupptas ritningen.
- Henna är ett starkt färgämne! Var försiktig och omedelbart avlägsna överskottsfärg från huden med en bomullspinne.
- Torka henna mönstret med olja inom 2-3 dagar, så mönstret blir ljusare och hållbart.

Kan jag ta bort henna mönstret?

Ritningen försvinner endast ensam efter en tid har gått. Emellertid kan denna process accelereras genom frekventare tvättning med tvål och användningen av skrubber och andra exfolierande medel. Några andra medel (till exempel en lösning av klor) kan också påskynda mönstret, men de är för aggressiva mot huden, så deras användning rekommenderas inte.

För att ta bort bilden kan du också gå till bastun eller badet och ånga huden väl och sedan gå runt med en exfolierande svamp och slutligen med en fuktig handduk. Lätt spår men återstår. men ett ljust pigment kommer ner.

Eukalyptusolja för att ge ljusstyrka och fixa mehendi henna 25 ml.

Helt perfekt utförande av mehendi, tillsammans med högkvalitativ henna, kräver användning av specialolja, vilket förbättrar ljusstyrkan hos mehendi-mönstret och tillfällig tatuering, skapar effekten av silkigheten, bidrar till hållbarhet och fixar mehndi från henna på huden. Vi säljer alltid eukalyptusoljemärke Najuka Wagella. Detta är en premiumprodukt som fungerar i flera riktningar samtidigt - det gör henna tatueringen ljus, det fixar mehendi och bryr sig om huden.

Endast kvalitetsprodukter! Vi garanterar kvalitet och äkthet.

Pengar tillbaka garanti. Du kan returnera varorna inom en månad.

Beställ idag och vi skickar din beställning imorgon inom 1 arbetsdag.

Hittade ett billigare objekt? Ring det gratis nummeret, vi sänker priset för dig.

Populariteten av produktoljan för att säkerställa tatuering mehendi 4.3 av 5 baserat på 1 recensioner.

Jag vill lämna feedback om arbetet i Artvio webbutik. Nyligen lämnade jag en order här för första gången. Jag var intresserad av ett speciellt verktyg för att fixa bilden, eftersom jag länge varit förtjust i orientalisk kultur, i synnerhet tekniken för att applicera bilder på mehendi-kroppen. Jag var mycket glad att du kan ringa affären gratis från alla hörn av Ryssland. Anställda i företaget rådde mig denna Najuka Wagella eukalyptusolja och jag köpte ett köp. En dag senare fick jag ett paket via post, tack vare personalen i onlinebutiken "Artvio" för utmärkt service och punktlighet. När det gäller oljan uppfyllde det fullt alla mina förväntningar, men jag tvivlade först. Anvisningarna på webbplatsen visade att den kan appliceras både före bildens bildning (det bidrar till att porerna öppnas, desinficeras) och därefter. I allmänhet är allt super. Henna för en tatuering började bli mycket längre än vanligt. Jag är väldigt nöjd! När Henna är klar för Mehendi, kommer jag att kontakta dig här igen.

Hittade ett billigare objekt? Ring oss!
Vi kommer att sänka priset för dig

Fri frakt på
beställning från 2500 rubel.

Vi köper stor grossist, det skulle
erbjuda dig det bästa priset!

Gör en henna tatuering mättad, resistent - eukalyptusolja för att säkra Mehndi.

Vill du rita fantastiskt vacker mehendi med professionell kvalitet, få maximal ljusstyrka på färgen, fixa ritningen bra? Du gillar det tryckta mönstret, du vill att det ska vara längre i sin ljusa färg. Allt detta kommer att ge eukalyptusolja till Mehndi. Att det används och rekommenderas av mästare av tatuering, mehendi. Dess användning i processen med att applicera henna, gör det möjligt att uppnå en högkvalitativ tatuering - ett utmärkt klämmönster, saftig, distinkt bild. Det är lätt, trevligt, användbart att använda eukalyptustatueringsolja. Den har många användbara egenskaper, den unika sammansättningen av den indiska naturprodukten har en komplicerad effekt - mjukar huden, har en antibakteriell effekt, effektivt främjar öppningen av hudporerna, fixar mönstret. Resultatet är en mättad färg med ett tydligt och hållbart mönster.

Eukalyptusolja känt indiskt märke Najuka Wagella - helt naturlig produkt, effektiv att använda. Den har en mild, subtil, helande arom - det slappar, lugnar. Det rekommenderas att använda det inte bara efter att hennaen har torkat för att konsolidera. Det fuktar huden perfekt, ger maximal öppning av porerna för tatuering och tränger sig väl in i det övre lagret av epidermis, mönsterfärgen med henna, ljus och mättad visas på bästa sätt. Använd oljan på ren hud. Skaka flaskan, spray den med en spray, gnugga den, det absorberas omedelbart, fuktar, desinficerar huden, öppnar porerna så mycket som möjligt, dra mehendi, du kommer att bli förvånad över ljusstyrkan hos naturliga henna! För att fixa bilden bra, efter att ha tvättats av hennaen, är det nödvändigt att lägga lite olja på den, det blir sunt, med en liten glans. Det rekommenderas även att användas för tatueringsvård (appliceras före vattenprocedurer).

I mehendi-konsten är eucalyptusolja för henna en oumbärlig egenskap som gör att du kan skapa ljusa, rika mehendi-mönster. Den används för att applicera henna tatueringar av någon annan stil. ArtVio.ru erbjuder naturlig indisk eukalyptusolja för Mehndi i en 25 ml sprayflaska. En bekväm spray gör att du kan jämnt täcka hela ytan på mönstret. Professionella mästare på 1 henna-kona / tuba använder bara 3 ml, en sådan flaska är tillräcklig för att du kan fixa en mängd mehendi-mästerverk.

Alla inmatningsdata är säkra och överförs via ett säkert SSL-protokoll. Vi accepterar:

Mehendi (henna målning) och eteriska oljor


VAD ÄR MECHENDI?

Kunna av henna kroppsmålning, känd som Mekhendi i hindi och urdu, har praktiserats på moderna Pakistan, Indien, Afrika och Mellanösterns territorium i över 5000 år sedan bronsåldern. Enligt vissa studier observerades användningen av henna på den bevarade keramiken från den tidiga Neolithicen, tiden för Umm-Dabagian-kulturen, vilket föreslår en mycket mer omfattande ålder av traditionen - mer än 9000 år!

På grund av dess kylegenskaper har hennapulver - torkade och pounded löv av Losoniya (Lavsoniya) obearbetad (Unspiny) (Lawsonia inermis), använts i århundraden av invånare i ökenhabitater för att kyla huden. Pasta gjordes av gnidas i pulver och siktade hennablad i vilka handflatens handflator doppades för att skapa effekten av luftkonditionering. De som använde pastaen upplevde en allmän kylningseffekt på kroppen, så länge den stannade på kroppen. När pastan naturligt föll av, kvarstod färgade spår på huden, vilket ledde då att tänka på att använda denna effekt för estetiska och dekorativa ändamål.

Under utgrävningen av gravar i forntida Egypten, på mumierna fann man spår av mönster, applicerade med henna. Det finns också bevis för att Queen Cleopatra använde hennapasta på hennes kropp för dekorativa ändamål.
Henna är skyldig i sin breda fördelning till enkelhet av utvinning och utbredd tillväxt, vilket gjorde att den inte bara användes av de rika utan även av de fattigare lagarna av befolkningen, som framgångsrikt bytte ut olika smycken med hennafärgning, som de självklart inte hade råd med.

Vägen av Henna C öst till väst

Hittills har människor runt om i världen erkänt lättheten och skönheten att använda henna att dekorera sina kroppar med vackra utsmyckade mönster. Sådan färgning har blivit en mycket populär form av tillfällig dekoration av huden på 90-talet i USA och har sedan dess bara vunnit fart.


Många kändisar, som Madonna, Gwen Stefani, Yasmin Blyth, Liv Tyler, Xena och många andra, visar stolt sina kroppar målade med henna mönster, på filmfestivals röda mattan, på sociala evenemang och till och med vid höga tjänstemän.


Människor i väst entusiastiskt släppte in i deras hjärtan denna anmärkningsvärda tradition från öst och började måla sina händer och fötter, särskilt inför många viktiga händelser: bröllop, födelse av avkommor, barns födelsedagar (populära färger med gnistrar). Flickor målar ofta sina tummar under graviditeten, vilket återigen bekräftar naturligheten och säkerheten att använda henna som färgämne.


(OBS! Använd inte i så fall den så kallade "black henna", en kemisk blandning av färgämnen som orsakar allergier, blåsor och kemiska brännskador i tredje graden!).

I allmänhet har henna ett brett utbud av applikationer: för självuttryck, firande av speciella händelser i livet (bröllop, helgdagar, födelsedagar, minnesvärda händelser), även för deltagande i religiösa förfaranden, för att gömma ärr eller som föregångare till en tatuering.

INCI-klassificeringsnamn: Lawsonia inermis (Henna) lövpulver
Latinska namnet: Lawsonia inermis
Andra namn: Losoniya (lavsoniya) obeväpnade (non-sticks), Henna, le henne. Engelska namnet är Henna, från vilken pro
Den ryska "henna" kommer i sin tur från den arabiska āinnā.
Metod för att erhålla: löv av växten, torkad, krossad till pulver och siktad.
Beskrivning: Pulver grön (khaki)
Löslighet: väl utspätt i varmt vatten
Kemisk sammansättning: innehåller två färgämnen: grön klorofyll och gulröd lavson.
Henna lämnar innehåller 1-4% lavson (hennotanninsyra, hennotansyra).
Henna innehåller också tanniner, polysackarider, hartsartade och feta substanser, organiska syror, inklusive galliner, vitaminer C, K, spår av eterisk olja.
Henna av högsta kvalitet med det högsta innehållet i Loveson (upp till 5%) används för teckningar på hudkroppen. Henna kvalitet "kroppskonst" är perfekt för hår - det mår bättre och ger en mer mättad färg.

Växten växer bäst i torrt klimat, vid temperaturer upp till 50 ° C, vilket ger maximal lavsonfärg. Växten tappar vid temperaturer under 10 ° C. Bladen växer i par, tvärs och når ca 2-4 cm i längd. Blommorna har en stark arom, bildar en spets med konisk form, 10-40 cm lång, varje blomma är ca 5 mm i storlek, med fyra vita kronblad. Frukt - en torr kapselformad låda, 4-8 mm i diameter, innehåller många frön, 1-2 mm i storlek.


Som redan beskrivet ovan innehåller Lavson-växten ett ämne som heter lavson, vilket är en gulrot-orangefärgad färg och har förmåga att binda med det keratinprotein som finns i vår hud och det är därför säkert att färga det. Färgfärgen kan vara annorlunda och beror på kvaliteten på henna och tiden för den kemiska reaktionen - från blek orange till nästan svart.
För kroppsfärgning torkas hönanbladen, omvandlas till pulver, och sedan görs med en mängd olika recept en krämig pasta från detta pulver.

(på bilden: henna svezhopsedennaya pulver)


Efter matlagning appliceras denna pasta på huden för att fläcka dess ytskikt (för djupare färgning, rekommenderas att använda eteriska oljor, vars terpener binder vattenmolekyler, vilket frigör en större mängd keratin för reaktion med henna. Vi kommer att berätta om detta senare).
Lawson löv har en grön färg och därmed också ett pulver, men pastaen kan inte bara vara grön, den kan ha från mörkgrön till brungrön färg, detta påverkar växlingsplatsen och pastaens fulla komposition, men trots detta Efter torkning och avlägsnande av hennapasta från huden lämnar den en ljus orange färg, som sedan mörknar i 2 dagar och varar sedan upp till 3 veckor.


För att förbättra mönsterets färg och hållbarhet, lägger mästarna nu fruktos till pastaen, så att pastan blir lite klibbig och viskös, vilket gör att den kan spricka och inte falla av sig själv. Ibland förseglas bilden med ett klibbigt bandage, så att pastan är på huden i ca 8 timmar.

Färgen kommer att få styrka, inom 1-3 dagar blir en rödbrun nyans. Händerna och fötternas palmer är starkast färgade, med tanke på att huden är tätare och därför innehåller den mer keratin. Ju längre från fötter och palmer - ju svagare skuggan. Bilder på ansiktet har traditionellt den minsta kraften i färg. I genomsnitt hålls de applicerade ritningarna från 1 till 3 veckor, beroende på odlingsförhållandena för henna, grooming och hudtyp.


Henna ser bra ut på vilken hud som helst, både mörk och ljus. Det bör dock komma ihåg att på grund av det olika innehållet av keratin i huden kan hönanmönstret skilja sig i gynnsam riktning i vissa, i jämförelse med andra, även om de har en skön hud. Trots det vet du att Henna är en symbol för skönhet, konst och lycka, tillgänglig för alla och alla!

En annan positiv faktor vid användningen av henna-mönster är dess ljusspärrande egenskaper. Enkelt sagt har din ritning på sommaren all chans att gå längre än 1-3 veckor, för efter att du solat sig under den varma sommarsolen kommer bilden att vara med dig, bara färgen blir inverterad, den blir lättare jämfört med mer mörk, garvad hud! Teckningen kommer att stanna hos dig så länge du kommer att fortsätta med dig!

Foto: Kayaput tree (Melaleuca Leucadendron)

Verkliga mehendi-mästare använder eteriska oljor för att förbättra färgkvaliteten hos henna mönstret - dess djup och mättnad. I professionell slang kallar de dessa hjälpare - "terps", från ordet terpener - små molekyler, som i huvudsak består av alla eteriska oljor. Om vi ​​går in i detaljer talar vi mer om olika terpener - monoterpena alkoholer.
Växter producerar terpener såväl som stärkelser, proteiner och sockerarter. Vissa växter är mer rik på monoterpena alkoholer än andra. Sådana växter kallas "eterbaggar" och det är från sådana växter att vi extraherar eteriska oljor genom ångdestillation.

Så vad är terpener och hur relaterar de till mehendi?

Många eteriska oljor innehåller terpener, som är naturliga kolvätelösningsmedel med hydrofila egenskaper, vilket gör det möjligt för dem att binda fria vattenmolekyler i huden, vilket frigör mer keratin för att reagera med myron. Hennotansyra (lavsonfärg som finns i hennablad) har hydrofoba, vattenavvisande egenskaper som hindrar oss från att använda vatten som ett effektivt lösningsmedel för henna, vilket kan frigöra fullt ut dess potential. Den mest användbara och minst skadliga substansen i alla terpener är terpineol, vars höga halter hittades i eteriska oljor av Tea Tree, Kayaputa och Lavendel.

I varje test utförde tillsatsen av dessa eteriska oljor avsevärt och fördjupade färgmönstret, samtidigt som processen bildades. Naturligtvis ger användningen av ren terpineol en liknande effekt, men för huden är det inte det bästa alternativet, för koncentrationen är för hög och allergiska reaktioner kan uppstå. Men det bör också komma ihåg att de eteriska oljorna med lågt innehåll av terpineol inte ger en så kraftfull effekt som denna treenighet av assistenter från någon mehendi-mästare - Lavendel, Kajaput och Tea Tree.

(på foto: Lavandula officinalis växt)


För att förbättra bindningsreaktionen hos lavson med keratin används även andra kolvätelösningsmedel i eteriska oljor - alfa terpineol, geraniol, cineol, cedrol, linalool - också. En terpen som kallas eugenol förbättrar också färgdjupet, men kan irritera huden, så vi rekommenderar att man undviker användning av oljor som Bay and Clove. Camphene kan också vara involverad i hennaförmörkningsprocessen, men denna terpen kan orsaka berusning och illamående. Den minst användbara i denna olja som innehåller eukalyptol och citronellol.

Tea Tree Essential Oil är den mest pålitliga källan till "terpov", eftersom Den australiensiska regeringen reglerar innehållet av terpineol i den resulterande eteriska oljan på statsnivå! Kayaputa och Lavendelens 100% naturliga eteriska oljor har en liknande effekt, men de är själva mjukare och luktar bättre, eftersom smaken och färgen, som de säger, inte är någon vän, och någon kan lukta aromen av teträdets essentiella olja som öppnar portalen. till helvetet (skämt).

Om du godkänner en kompromiss eller vissa dofter kan du vara uppmärksam på sådana oljor som Neroli, Fir, Juniper, Thyme, Rosemary och Marjoram. De döljer till viss del mönstret, om än med en mycket lägre grad av effektivitet jämfört med lavendel, Tea Tree och Kayaput olja.

100% naturliga eteriska oljor av knölar och svartpeppar bidrar till att mörka hönanmönstret samtidigt som de har en stark irriterande effekt på huden, därför bör användningen av dessa två oljor hållas till ett minimum om det inte är möjligt att helt ge upp dem. Det är också nödvändigt att undvika att använda citrusoljor, eftersom De har stark fototoxicitet, vilket kan leda till solbränna även med måttlig tid i öppen sol.

Vitolja-eterisk olja kan också vara inblandad i att förbättra färgdjupet i mönstret, men denna olja är en stark transdermal rusmedel som kan orsaka sjukdom hos en person som har blivit hennaed med hjälp av White Camphor-olja. Oljor av kanel (löv eller bark) och klöver (löv) bör också undvikas, som de kan bidra till förekomsten av dermatit på applikationsställen.


Ska du använda Mehdi Oil?


Några av de få oljorna på marknaden under varumärkena "Mehdi", "Oil Mehdi", "Oil Mehendi" etc. kan innehålla terpener användbara för färgning, men varken deras typ eller procentandel regleras av någon. Med hjälp av sådana oljor har du stor risk att lägga kamfer, fotogen och kemiska lösningsmedel på huden. Använd endast beprövade 100% naturliga oljor från tillförlitliga leverantörer!

Ska jag använda Eucalyptus Oil?

(på bilden: färska eucalyptusblad)


I världen finns det mer än 700 arter av Eucalyptusträd och ett stort antal tekniker för destillation av dess eteriska olja. Några av dessa oljor kan mörka Henna mönstret effektivt och säkert för din hud, men de flesta av dem uppnår inte denna effekt, så det kommer bara att kasta pengar borta. Vissa oljor på marknaden som är märkta med "eukalyptus eterisk olja" är i själva verket en kemisk blandning av doftande ämnen, med tillsats av ett lösningsmedel som kallas DEP (dietylftalat), en högt giftig substans, vilket skulle ta åtminstone ett par stycken för att lista de negativa egenskaperna.

Det viktigaste att veta är att det inte finns någon svart henna, för Lavson, ett naturligt färgämne som finns i Henna, kan bara producera brunt (i alla sina nyanser, från orange till mörkbrun), någon annan färg, svart eller till exempel blå, kan endast erhållas genom att tillsätta olika kemikalier till pulvret eller klistra med henna. Dessa substanser kan ha en skadlig effekt, inte bara på hudens nivå, men också på nivåerna på de inre organen. Parafenylendiamin, (para-fenylendiamin, PPD) som finns i nästan 100% av produktproverna på marknaden som heter Black Henna, har till exempel en mycket toxisk effekt på människans hud och kan orsaka blåsning och kemiska brännskador (upp till till tredje graden!).

Som ett resultat av att du använder PDD kan du få ärr över hela ditt liv, som förvrängt liknar en tidigare "tillfällig" tatuering. En frekvent reaktion på para-fenylendiamin är en ökning av känslighet för kemikalier (bredspektrumallergier) och skador på inre organ. Kom ihåg att när vi färgar vårt hår använder vi skyddshandskar och vi försöker att förhindra att färgen kommer på huden, eller hur?


Så varför ska vi medvetet tillämpa samma, faktiskt måla, rakt mot vår hud? Använd aldrig färdiga blandningar från fabriksproduktionen. Det är mer än troligt att du i dem är mer benägna att hitta en betydande del av det periodiska bordet än ren hennapasta. Professionella Mehendi-mästare gör alltid pastaen själv (eller ge råd om dess tillämpning). Om du ser hur din mästare använder fabrikspasta, kör så fort du kan.
När det gäller de blå nyanserna - i naturen finns det säkra ämnen - färgämnen som ger en sådan färg, men det är snarare Indigo eller Yagua (Jagua), men inte Henna. Indigo är ett säkert, naturligt blått färgämne som kan hålla på huden för bara en dag eller två. Jagua har en mörkare nyans, men är också ett naturligt och säkert färgämne. Indigo, som huvudsakligen används för färgning av textilier och hår, för huden används det i mindre utsträckning.

Så om du erbjuds att snabbt, inom en timme, ansöka och fixa bilden med hjälp av "svart henna" - håller inte i något fall (utom om du är 100% säker på att detta är jagua gel) - spara tid, pengar och, viktigast av allt, spara ovärderlig hälsa!

VILKA EGENSKAPER HAR INTE EN PATIENT?

Eteriska oljor rik på terpener har ingen "huduppvärmning" effekt eller förbättrar blodcirkulationen. Till exempel, den essentiella oljan av ingefära, som används, i synnerhet i uppvärmningsblandningarna av eteriska oljor, har nästan ingen effekt på hennaliknande färgförbättring. Det finns inga nödvändiga hydrofila terpener i ingefäraolja. Även resinoider, eteriska oljor härrörande från hartsplanter, har ingen effekt (eller effekten blir mycket svag). Dessa oljor inkluderar Frankincense eller Mirra.

(på bilden: Boswellia carteri harpiksvadd)


Eteriska oljor, i det här fallet, fungerar som enkla (mer exakt, inte enkla men fortfarande) lösningsmedel som drar vatten från hennapasta, vilket ökar koncentrationen av lavson och därigenom förbättrar färgens effekt, vilket gör det möjligt för mer lavsonmolekyler att bilda ett bindemedel med mer keratinproteinmolekyler.


Monoterpena alkoholer blandas bäst med kokt pasta några timmar innan blandningen appliceras på huden. Faktum är att för reaktionen av bindningen av vattenmolekylerna tar en viss tid, från 2 till 6 timmar minimum. Om du applicerar pasta direkt efter införandet av eteriska oljor i det, kommer effekten av deras användning att vara minimal.


För att sammanfatta: vad är "terps", vad gör de, och varför ska vi använda dem?

eftersom Henna är en hydrofob substans, inte en hydrofil substans, det färgämne som finns i den (henotaninsyra, lavson), frigörs mycket mer aktivt i den fria formen, utan samband med vattenmolekyler, med deltagande av monoterpeniska alkoholer / etrar än med citronsaft eller vatten. Om du noggrant "testar" ditt hennapulver får du ett mycket större utbyte av färgämne i pastan och följaktligen på din hud vilket resulterar i en mycket djupare och mörkare färg. "Terps" hjälper till att sätta en mycket mörkare, i jämförelse med citronsaft, dra på torso, armar och ben. När du använder en henna terpenblandning för mehendi i varmt väder får du en djup mörk färg inom några timmar utan att behöva använda en extra omslag! Man bör dock komma ihåg att färgen som erhållits med hjälp av den henna terpeniska blandningen sannolikt kommer att vara mer mättad än med den vanliga blandningen, men också mindre mättad än med ytterligare användning av en fixerare (omslag). Således skulle det bästa alternativet vara att använda de eteriska oljorna i pastan och den slutliga fixeringen av pastan på huden på 4-12 timmar.

Så vilka oljor ska vi använda för att förbättra blandningens kvalitet för mehendi?

(på bilden: Collage av växten Melaleusa alternifoila och dess eteriska olja)

I allmänhet kan vi efter en hel galax av tester säkert bekräfta att använda Tea Tree, Lavendel och Kayaputoljor är det bästa valet för en professionell mehendi-mästare som värderar sitt rykte framför kunderna och strävar efter att utöka sin kundkrets eftersom det inte finns något bättre, än befälhavaren är nöjd med klientens arbete och sprider positiv feedback med hjälp av muntliga ord.

VIKTIGT! Endast användningen av beprövade ingredienser för att skapa Henna-pasta kan garantera dig ett 100% resultat. Undvik förfalskningar, kontakta endast beprövade, pålitliga mehendi-mästare som förbereder hennapasta på egen hand av kvalitetsingredienser och bara 100% naturliga eteriska oljor, eller använd färdiga blandningar av 100% naturliga eteriska oljor från samma pålitliga leverantörer!

Köp en blandning av eteriska oljor till Mehendi här

diskussioner

VIKTIGT ATT VETA. FÖR ATT SKA FÖR MEKHENDI, SKALL OIL ANVÄNDAS!

5 inlägg

Min kära, jag vill varna dig!
För att din skönhet - mehendi, överlevde längre - rekommenderas att ta hand om bilden och sprida den med olja! Det finns en speciell olja (bestående av tre oljor) för vård av mehendi! Du kan använda eukalyptus, aprikos! Det visar väldigt bra teckning, ser efter!

Oljor som kan användas:
- En blandning av tre oljor - speciellt för mehendi
- eukalyptus
- Tea Tree
- Aprikossmör

För att förlänga bildens livstid:

• Torka ritningen med vegetabilisk olja före badning, bad, dusch eller andra vattenprocedurer. Använd inte mineraloljeprodukter som petroleumgel, babyolja eller solskyddsmedel.

• Gnugga inte bilden. Hyppig tvätt, speciellt med tvål, gnidkläder eller skor - allt detta bidrar till att mönstret snabbare försvinner.

• Epilera inte eller raka den här delen av kroppen efter applicering av mönstret.

Tatiana, naturlig Henna, utan färgämnen, jag kallar henne - Live Henna varar från 1 till 1,5 veckor, kanske kommer någon att ha ca 2 veckor, men teckningen blir inte klar och ljus längre! Allt beror på många aspekter! Tiden att hålla henna på kroppen - när den bara var påkallad! rekommenderas upp till 4 timmar! (men som regel håller ingen det så mycket! en och en halv timme!)) Ja, målningen skulle vara dyr om alla skulle torka i 4 timmar från målmästaren men från den tid Henna applicerade på huden beror fortfarande på bildens mättnad! + Obligatorisk grooming - näring huden med oljor som inte innehåller artificiell kemi! (Jag betonar - artificiell, för - allt i naturen - det finns kemiska föreningar!) + Det beror också på människans ämnesomsättning - om det är snabbt, förnyas huden snabbt och henna kommer att komma undan med peelingcellerna.

Kostnaden för mitt arbete - målning Live Henna:
Inga andelar:

1 - hand:
250 - Mängden måleri är något högre än borsten
350 gnidning - målning till armbågen

2 händer:
300 rubel - mängden målning är något högre än borsten
500 gnugga till armbågen (beror på påfyllningen av bilden !!)

tillbaka = från 500 till 1000 rubel - beror på volymen
mage = 350 till 600 rubel - beror på volymen

ben = från 250 till 1000 rubel - beror på målarvolymen (kanske målaren kommer från fot till höft!)

tatufoto.com

Under de senaste åren har det mystiska ordet "mehendi" blivit allt vanligare. Vad betyder det? Om du översätter komplexa termer från ordböcker till mänskligt språk, är det ritningar som appliceras med specialiserad färg på mänsklig hud. Mehendi är ett bra ersättare för tatueringar. Om du bestämmer dig för att göra en tatuering, men vet inte hur bilden kommer att se på dig, då kan du göra mehendi, och allt kommer att bli klart. Ritningarna själva kan vara olika: djur, växter, inskriptioner, etc. Att bry sig om dem är ganska enkelt, men det behövs fortfarande. Det viktigaste förfarandet efter direkt applicering av mehendi är att belägga mönstret med olja. Hur man gör det bättre, dess ungefärliga pris och annan information hittar du i vår artikel.

Olja för mehendi (henna ritningar) - syfte

Denna olja har ett tillräckligt antal funktioner, men vi kommer att berätta om de tre viktigaste.

  1. Hudmjukning. Efter applicering av mehendi blir huden mycket torr. Om du vill återvända till den tidigare mjukheten i huden, är oljan definitivt värt att köpa. Naturligtvis kan du använda den vanliga mjukgörande grädden, även om oljan kommer att klara det här mycket bättre, speciellt om vi antar att det har en naturlig komposition.
  2. Antibakteriell effekt. Efter att ha applicerats på sådan sköljning "tatuering" är det viktigt att desinficera ritningen, och här kommer den vanliga grädden inte att hjälpa dig.
  3. Spara bildens ljusstyrka. Efter appliceringen av denna olja, kommer din ritning inte bara att vara längre på huden, men kommer inte att blekna i solen och i kontakt med vatten.

Naturligtvis har mehendiolja ett ganska stort antal fördelar, till exempel kortsiktig expansion av porer, men det är dumt att lista dem alla. Ovanstående oljefunktioner rekommenderar redan det för inköp.

Hur man använder mehendiolja?

När man skapar mehendi appliceras olja två gånger. Första gången du behöver lägga det för befälhavaren kommer du att göra en ritning och andra gången redan i slutet av ritningen för att fixa den. För att använda oljan behöver du en mycket liten mängd, och själva lagret måste vara tunt.

Information innan du köper mehendiolja

Naturligtvis beror priset på denna olja på volymen och företaget. Bubblor för det produceras oftast i en liten volym - ca 6 ml. Först kan det tyckas att det är mycket litet, och det räcker bara för en ritning, men det är det inte. Priset för ett sådant rör varierar från 100 till 200 rubel, medeltalet kommer att vara ca 150 rubel.

Kompositionerna från olika företag kommer naturligtvis att skilja sig från varandra, men inte mycket. Till exempel, tar vi den första flaskan med olja i ett apotek, vi läser denna komposition: terpineololja, eukalyptusolja, klyftolja.

Ett stort antal företag producerar oljor för mehendi. Bland mästarna finns flera som vi kan berätta om. Den första respektive Irisk Professional. Denna fras kan ge inget till början mästaren, men det är bekant för människor som länge har jobbat i denna bransch. Inte dåligt fast Ayuna. Plus oljorna i detta företag är att de produceras i en stor volym - 20 ml, men deras pris är ganska stort - cirka 300 rubel.

Förberedd av: malinnik (Margarita Vadimovna Prokhorova)

Henna olja

Vi älskar alla mehendi (mehndi) och om ni tycker om det, älskar alla tjejer helgdag och bröllopsäsong och möjligheten att visa sitt nya mehendi-mönster. Kanske du älskar och vet allt om mehendi, men kanske du inte vet allt om fördelarna med att använda mehendiolja.

Mehendi pasta (även känd som mehndi, henna, mehndi) är gjord av löv från Lawsonia växten, som växer i södra Asien. Lovesonia (eller henna) växer också i Australien och Afrika. Denna prickiga buske med små löv växer i subtroperna. Torkade löv blandas med oljor och vatten, får en pasta, färgar huden i röd och burgunderfärg.

Mehendi är en integrerad del av bröllopsceremonierna i Sydasien, varför det är så populärt. Klistra in från torkad och slipad i pulver henna med tillsats av eteriska oljor används för att dekorera brudens kropp. I vissa kulturer betraktas hönanens hönas händer bra.

Om du har en matt och blek mehendi behöver du definitivt mehendiolja för att få en ljusare och rikare färg.


Vad är mehendiolja?

Fördelarna med olja för mehendi.

5. Du kan använda mehendiolja till smakrum. Detta är praktiskt om du vill maska ​​den obehagliga lukten eller ge rummet en ovanlig smak.

Hur man använder Mehendi Oil?

För varje 10 gram henna tillsätt 1 till 3 ml mehendiolja. Överstiga inte detta värde.
Undvik att använda mehendiolja för gravida kvinnor, eftersom detta kan vara farligt för barnet. Innan du använder oljan, kontakta din läkare.
Innan du använder mehendiolja, testa för allergier. Applicera en liten mängd olja på huden, efter en halvtimme, skölj, observera inom 48 timmar om klåda, irritation eller andra reaktioner uppstår, undvik att använda mehendiolja.

Följ bara riktlinjerna för användning av Mehendi Oil och få ett mörkt maroon-brunmönster avtryck.

VIKTIGT: vissa tillverkare lägger ämnen som är farliga för huden till mehendiolja, noga studera kompositionen vid inköp.

Indisk mörk oraffinerad Hennaolja östkvällar

För att beställa produkten fyller du i formuläret och klickar på "skicka"

Henna Indisk Mörkolja Hensons Olja Lawsonia Inermis Orefinerad GOLD LINE

Oljan framställs genom metoden för första pressning av blommor av lavsonia, stjälkar, löv och rhizomer.

Denna produktionsmetod låter dig spara maximalt antal växtens naturliga sammansättning och förbättra dess påverkan i kosmetiska och medicinska ändamål.

Indisk hennaolja i färg tar den genomsnittliga färgen på en mörk oljeskugga (den mörkaste oljeskärmen är inneboende i olja producerad från Lawsonia Iranian).

Lite om hennaolja:

- Sudanese Light Henna Oil är lämplig för det mest blonda håret, från ljusbruna och valnöttoner till ljusblond. Denna typ av olja är också universell för alla andra kategorier av hårfärger.

- Indisk hennaolja är idealisk för medium och ljusbrunt, rödaktigt hår, samt mörka och medelstora valnöt nyanser.

- Irländsk hennaolja är den mörkaste East Heights-oljan som produceras av företaget. Den är mest lämpad för användning med svart, mörkt brunt och rödaktigt hår.

Tillämpning av indisk hennaolja:

Hennaolja används i första hand för att stärka hårsäckarna, förhindra förlusten och förbättra vitaliteten i de frusna glödlamporna.

Användningen av olja har också en kosmetisk aspekt. Det ger en strålande glans, ett ovanligt spel av den ursprungliga färgen och en mystisk glänsning till varje hår, vilket blir speciellt märkbart under solens sol.

Användningen av Henna Oil Indian har kosmetiska och terapeutiska aspekter:

• med en stark förlust stärker och ger näring av lökarna;

• med matthet och livlöshet - återställer hårstrukturens densitet

• ger håret i en palett från ljus till en mutter nyans ett hår en magnifik luminescens;

• Med regelbunden användning av olja kan du permanent bevara hårets ljusstyrka och glans med någon typ av färgning.

• förhindrar tidig gråtning, behåller det naturliga hårpigmentet i många år;

• stör inte färgning med någon färg, basma eller henna och samtidigt tillåter maximal användning av alla fördelar med att använda de aktiva komponenterna i kassan;

• ökar hårdets densitet, används för skallighet, stimulerar aktivt tillväxten av nytt hår;

• ger lätt att kamma hår, med trassigt hår - räta ut håret och hjälper till att eliminera strukturryckningar,

• eliminera seborré (mjäll), skölj försiktigt av det döda lagret;

• släpper ut keratinskalorna och bidrar till eliminering av de skurna ändarna;

• används vid färgning med henna som tillsatsmedel (1-2 teskedar per procedur), som en extra närande olja som förhindrar torkning av hår;

• återställer även det mest skadade håret efter perm och ljussättning;

• förlänger hårfollikelns livscykel;

• eliminerar svampsjukdomar i naglarna på händer och fötter (såväl som svampskador i hårbotten), för detta är det nödvändigt att gnugga en liten mängd hennaolja i huden som påverkas av svampen. Fläckar inte spikplattan.

Användningsformer:

- kan användas i ren form, det mest rekommenderade användningsalternativet är i en blandning med någon amlaolja eller andra typer av oljor eller deras kompositioner.

- Det är möjligt att kombinera två typer (eller flera) av hennaolja: medelmåttig och färglös. Samt blandning av individuella kompositioner med andra basoljor och ytterligare fettoljor i ett förhållande av 0,5 delar hennaolja till 1 del ytterligare olja.

- Ren hennaolja eller som en del av blandningen appliceras på håret i minst en timme som en förebyggande åtgärd, för terapeutiska ändamål, för att öka exponeringstiden till 7-8 timmar (över natten). Du kan lägga huvudet med en film och en handduk, och du kan låta den vara öppen, det beror på din uppfattning om oljens doft och den situation där hårmaskan är gjord. Efter användningstid är det nödvändigt att skölja håret med varmt vatten och skölj två gånger med naturligt schampo.

För akutbehandling, gör denna procedur 2-3 gånger i veckan, för profylaktiska ändamål - en gång i veckan.

- Oljan kan innehålla naturliga växtpartiklar (sediment), eftersom det inte genomgår ytterligare filtrering. Skaka väl före användning. Med lång stående kan du observera den naturliga sedimenteringen av växtpartiklar i ett ganska tätt nedre lager.

Fysikaliska egenskaper: Specifik vikt: 16.10

Brytningsindex: 23,10 ± 0,004

Surhet (%): 22,09 ± 1,13

Peroxidvärde (mEq / kg): 08,05 ± 2,1

Förtvålningsnummer: 2,05 ± 12,7

Otänkbara ämnen (g / kg): 1,2 ± 1,2

Naturlig kemisk sammansättning: lipider, omega-3 och omega-6 fleromättade fettsyror, klorofyll, karotenoider, fettlösliga vitaminer (A, D, E). makro- och mikroelement: K, Na, Mg, Ca, Fe, Mn, Al, Si, Br, J, S, P, vitaminer A, Bl, B2, B6, B12, C, D, E, H, kobolt, molybden, fosfor, jod, pantotensyra, biotin.

Volym: 30 ml

Användning av oljor som produceras av EAST NIGHTS:

Unika producerade levande oljor har behållit alla kvaliteter av den ursprungliga produkten och de aktiva substanserna i naturliga råmaterial. Oljor innehåller cellsap, kan innehålla små partiklar av en växt (levande sediment), eteriska oljor, flavonoider, växthormoner, vitaminer och aminosyror. Allt detta går in i hudcellerna i en lätt smältbar form, både i kompositionen av EAST NIGHTS kosmetika och i form av rena hudvårdoljor.

Din recension: Varning: HTML stöds inte! Använd vanlig text.

Dålig 1 2 3 4 5 bra

Ange koden som visas på bilden:Nästa Artikel
Hur man applicerar olja på håret