Vad är den bästa håroljan


Vackert och friskt hår är ägarens stolthet, föremålet för beundran av män och avundsjuka av kvinnor. Skönhetssalonger erbjuder ett brett utbud av tjänster för dem som vill ha ett drömhår, men det finns mer prisvärda och lika effektiva medel för att uppnå önskad effekt hos hushållsolja.

På videon anser trichologisten på håroljor.

Typer och fördelar

Den främsta fördelen med oljor är att de består av naturliga komponenter. Mest användbara är de som erhålls genom kallpressning. De innehåller proteiner och fetter, tanniner, olika vitaminer, makronäringsämnen och fettsyror som hjälper till att normalisera sebaceous körtlar, påverkar hårets skick, gör dem hälsosammare, mer glänsande och silkeslen.

Högkvalitativ, välvalad olja kan vara en riktig flätning för skadat hår. På grund av sin värdefulla sammansättning, stärker olika oljor och återställer håret från rutt till spets, hjälper till att lösa problemet med mjäll, klåda och seborré, kan ge näring till hår, fuktighet, lätta kamma, ge en hälsosam utseende och naturlig glans och ersätta flera burkar med det på olika sätt på hyllorna i många skönheter.

De skapar också den tunnaste skyddsfilmen på hårets yta, vilket håller fukt djupt i stammen och skyddar locken under styling med hjälp av varmluft och höga temperaturer, t.ex. hårtork eller krökning.

Hur många oljor - så många effekter

Trots det faktum att någon olja har flera egenskaper på en gång, för korrekt användning är det nödvändigt att ta reda på vilka typer av oljor som finns och vilka problem de kan lösa.

Traditionellt är det vanligt att allokera grundläggande, väsentliga, kosmetiska.

Bas eller vegetabilisk - dessa är oljor som används som en enda komponent eller som grund för masker från flera typer av oljor, olika komponenter och estrar. Populära representanter för arten: oraffinerad kokosnötolja, ytterhjul, burdock, olivolja, linfrö, majs, persika, mandel. En viktig egenskap hos basoljor är förmågan att tränga igenom hårkutiklet.

Ju bättre penetrerande egenskaper desto effektivare blir användningen. Det maximala resultatet ger kokos, olivolja och avokado. Resten saknar förmågan att penetrera djupt inuti hårkötan, men kan ha en helande effekt, särskilt på grund av penetration i hårbotten. Bland dem kan noteras persika, mandel, linfrö, arganolja och burdock.

Fettolja - nyckeln till en kosmetisk och helande effekt. För denna kvalitet särskilja torra oljor, fet och fet.

Torr erhålls från frön av kakao, druvor, jojoba. Produkter av denna typ absorberas maximalt av huden, gör inte håret tyngre, passa tunna och spröda lockar.

Fet - olivolja, mandel, avokado - det mest kompletterande sättet. Lämplig för behandling och utfodring av olika typer av hår, är en utmärkt bas för terapeutiska masker och lätt tvättas bort efter applicering.

Fettoljor innefattar till exempel argan- och ricinoljor. Sådana lösningar är bra genom att de aktiverar hårsäckarna och stärker krullarna, men gör dem tyngre och kräver ytterligare ansträngningar för att helt skölja.

Aromoljor och eteriska oljor appliceras externt. De måste vara av naturligt ursprung och användas endast i utspädd form och i små mängder kan vara i form av en spray. Framställa estrar genom kallpressande växtmaterial. På grund av processens särdrag behåller de alla växtens naturliga egenskaper och är ett terapeutiskt medel med hög effektivitet. Förbättring med dessa oljor tillhandahålls. Leta efter dem på hyllorna på apotek och affärer som specialiserar sig på att sälja miljöprodukter.

Kosmetiska oljor av industriellt ursprung är frukterna av kosmetiska företagens arbete. Som en del av ett sådant verktyg är det lätt att upptäcka flera naturliga oljor, både grundläggande och aromatiska eller väsentliga, och många andra komponenter, inklusive silikon, glycerin, färgämnen, konserveringsmedel, stabilisatorer, parfymeringselement. Förutom de grundläggande elementen kan ytterligare vitaminer, pärlemorpar och skyddande UF-filter inkluderas. Den primära uppgiften för sådana produkter är expressvård, näring och kosmetisk effekt, därför utmärks de av användarvänlighet, funktionalitet och kompaktitet av förpackningen.

Odelbara oljor i ett serum, spray, vätska och balsamformat är mycket praktiska och populära. Dessa inkluderar verktyg för att återställa splittrade ändar, för att räta lockigt hår och dämpa orubbliga krullar, för att öka volymen, för att ge jämnhet, mjukhet och glans, medel för termiskt skydd. Alla har en delikat konsistens, fördelas lätt genom håret, lämnar ingen fet film på händerna och inte väger ner strängar och ger ett konkret resultat från början av ansökan.

Ansökningsmetoder

Kosmetiska produkter är utan tvekan en trollstav för många typer av hårskador, men de bör användas med omtanke för att inte få effekten av obehandlade patchar istället för lyxiga lockar. Huvudvillkoren är att ansöka pengar utan att komma till rötterna. Det bästa sättet är att försiktigt sprida oljan på rena, torkade lockar, med fokus på tipsen, så kommer håret att se levande och skina, utan tyngd och fetthet vid rötterna.

Urvalsfunktioner

Alla oljor skiljer sig åt i enskilda egenskaper. Vissa har en komplicerad effekt, andra - lokala, vissa är mer lämpliga för tunna, andra för tjocka och andra - för normala. Det finns oljor som måste fördelas längs hårets längd och de som är avsedda för applicering på hårbotten, det finns produkter för naturliga och det finns för färgat eller blekt hår för att skydda mot problematisk torrhet och att bli av med oljig glans. Att välja rätt alternativ beror alltid på källdata och önskad effekt.

Hur många typer av hår - så många sorter av oljebehandling.

Håret är tätt och tunt, tjockt och sparsomt, benäget för fet, torr, normal eller relaterad till blandad typ. Var och en kräver särskild behandling och vård. Den mest capricious i vården av tunna och benägna att fett. Representanter för dessa typer övergår ofta behandlingen med oljor, rädda användningen av tjocka och täta texturer för hår som redan är ganska fet. Men de behöver också hydrering och näring, du behöver bara välja rätt lösning.

Den bästa oljan för att bekämpa fett är jojoba, det ger den nödvändiga näring, hydrering och mjukhet. En enbärolja torkar och eliminerar den fula glansen vid rötterna. Det kan användas som tillsats i schampo eller balsam, eller i tandem med andra, såsom salviaolja.

Något mindre krävande utsatt för torrt och tunt hår. Idealisk olja för krullar av denna typ erhålls från vetex. Den innehåller de nödvändiga vitaminerna, antioxidanterna, syrorna och spårelementen som ger ditt hår ett lyxigt utseende och mättar dem med fukt. Det är också lämpligt för företrädare för orubbligt lockigt hår som har en porös struktur.

Normala hårtyper som inte behöver särskild vård bör välja produkter som ger täthet, accelererad tillväxt och stödjer sin naturliga skönhet. Till exempel burk, liksom oljor av broccoli, kamelia och lin.

Naturliga oljor kommer att vara användbara för älskare att färga och lätta hår. De kommer att göra färgen mer pigmenterad och uttrycksfull och minska risken för torkning. Och om håret redan har lidit, kan du återanpassa dem med ricinolja. Det här verktyget kan fungera underverk och få tillbaka ännu tråkiga, svaga och livlösa lockar till livet.

Om du har problem med seboré, kliar, mjäll, överdriven torrhet, kommer mandarinolja att hjälpa till. Det kommer att rädda patchouli från bakteriella hudskador och rostträet innehåller de bästa aktiva ingredienserna som verkar för att regenerera hårbotten och håret.

För de som vill odla Rapunzel flätan kommer de bästa hjälparna att vara: traditionell oliv-, kardborre-, ricinus-, senaps-, kokosnöts-, linfrö, persika och mandel, citrus, mynta, cornflower och tea tree.

För att göra håret starkt bör du använda eukalyptus, jasmin, ylang-ylangoljor, alla citrusfrukter, sandelträ, basilika, bergamot, rosmarin, beeolja.

Kock, mandelfröolja, iransk, ricinus, linfrön, orefinerad kokosnöt, majs, argan, vetexdjur kommer att spara från splittrade ändar.

För fuktgivande och mot brittleness är vegetabiliska oljor av persika, mandel, hampa, aprikos, anis perfekt, liksom palm, argan och sesam.

ansökan

Det finns ungefär ett dussin sätt att använda oljor, vilket också bör väljas utifrån hårets skick och egenskaper. Mycket skadat hår hjälper ghee i nattmask. För beredningen förvärms blandningen av oljor i ett vattenbad och appliceras på håret varmt. Proceduren utförs på natten, det översta inslagna håret med bomullstyg eller bär en hatt. På morgonen ska du skölja håret bra med schampo. Återställ skadorna, oljan masseras genom att applicera på rötterna eller hårbotten och hålls sedan under en varm handduk så länge som föreskrivs i receptet på en viss mask.

Positiva förändringar kommer att märkas efter några veckor om du släpper lite av din favoritolja i en flaska schampo och hårbalsam. Dessutom kan ett par droppar värmas i handflatan och appliceras för att rengöra fuktigt hår och sprida håret försiktigt över hela massan inte närmare än 5-10 centimeter till rötterna. Sådana förfaranden ökar effektiviteten hos kosmetika, gör kamning enklare, skyddar hår från höga temperaturer, UV-strålar, desinfektionsmedel i poolen och ger dig också möjlighet att behandla hår med maximal komfort.

För snabb effekt och pålitlig styling kan ett kosmetik appliceras på håret i form av en spray, balsam eller serum.

Topp 10 betyg och recensioner

Liksom någon annan produkt kan hårolja vara mer eller mindre av hög kvalitet, förtjänar positiva och negativa recensioner. Du kan köpa rena oljor på apotek eller butik och experimentera med kompositionen och proportionerna, eller du kan titta på de färdiga kosmetiska produkter som redan har bevisat sig på marknaden. Inklusive budgetalternativ som du säkert kan överlåta ditt hår.

Öppnar topp tio Elixir Ultime från Kerastase. Det är svårt att kalla denna produkt som budget, men för en applikation behövs det så lite att ekonomisk användning på vått och torrt hår helt rättfärdigar priset. Elixiren innehåller fyra viktiga komponenter: majskärnor, Camellia och Argan, och den hemliga ingrediensen är Pracaxi-olja, vilket är en utveckling av varumärket själv. Detta innebär att närma och läka hårbotten.

Den andra platsen är upptagen av Black Seed Dry Oil från Kardashian Beauty. Även om du är trött på Kim Kardashian, bör du inte förbise produkten under hennes namn. En flaska torr svart kumminolja innehåller tillräckligt med vitaminer och näringsämnen för att ge ditt hår samma jämnhet och glans som stjärnan själv. Lämplig för daglig användning.

Följande produkt kan kallas optimal vad gäller pris och kvalitet. Mytisk olja från L'Oréal Professionnel skiljer sig i fetthalt och förmåga att pacify även de mest hårdnackade locken och fyller dem också med nödvändiga element från arganolja och riskli. Ägare av fint hår bör användas med försiktighet.

MO Behandling från Moroccanoil i fjärde positionen. Det välkända "flytande guldet" från ett välkänt varumärke är perfekt för näring, kamning (kan användas som en mask i flera timmar före tvätt) och läggas till hår kosmetika. Det viktigaste är att inte överdriva det, annars kommer håret att bli tungt och gammalt i utseende. Det är billigt, du kan köpa det till en rabatt i vilken webbutik som helst.

KOSMOPOLIT

10 mest effektiva håroljor

Blåstorkning, varm styling, användning av styling - allt detta gör vårt hår till något som liknar strå. Lyckligtvis finns det verkligt effektiva oljor som hjälper dig att snabbt ta håret i ordning, närma håret med användbara element och uppnå en hälsosam glans! Vilka slags verktyg värda din uppmärksamhet, berätta för oss just nu.

Hårolja - vilket är bättre

Elixir Ultime av Kerastase

Denna lätta olja kan användas på både torrt och vått hår. Produkten består av fyra av de mest värdefulla oljorna - majskärnor, kamelia, arganolja, samt speciell Pracaxi-olja - uteslutande utvecklad av varumärket Kerastase. Produkten används ekonomiskt: även om du har långt hår, applicera ett par droppar på din handflata, gnid det upp för att värma det något och sprida det över ditt hår.

Black Seed Dry Oil av Kardashian Beauty

Kim Kardashian var trött på många saker, men oljan för hår under eget namn, verklighetstjernen, producerar bara bra! Vi tyckte om allt - från arom till lätt textur. Denna torra svarta kumminolja är rik på vitaminer och näringsämnen. Applicera det varje dag och ditt hår blir lika glatt och glänsande som Kims.

Mytisk olja av L'Oréal

Den berömda mytiska oljan har omfördelats med en ny komposition och i ny förpackning. Detta är ett "disciplinerings" -verktyg som kommer att hjälpa till att pacify det mest orubbliga håret, liksom närma dem med användbara element. Förutom arganträdoljan, som vi redan känner till, innehåller den också risbranolja - en källa till E-vitamin och en kraftfull antioxidant. Visst är denna produkt ganska tjock, och om du har tunt hår, sätt bokstavligen en droppe!

MO Behandling av Moroccanoil

Märket Moroccanoil har producerat sin legendariska arganolja i många år, som i öst kallas "flytande guld". Detta verktyg är den mest koncentrerade, du måste applicera på vått eller torrt hår med försiktighet - om du överdriver det med mängden riskerar du att göra frisyren tyngre. Men innan du tvättar ditt huvud kan du göra masker från MO Behandlingsolja - håret kommer bokstavligen att lysa. Dessutom kan denna produkt djärvt sättas till schampo och balsam för att förbättra deras effekt.

Luxe Oil av System Professional

Denna lösning består av tre värdefulla oljor - argan wood, jojoba och mandel. Luxe Oil är utformad speciellt för "trött" hår - torrt och skadat. Så om ditt mål är en snabb återhämtning, använd sedan den. Formeln väger inte, men som med andra oljor är det viktigt att inte överdriva det: en eller två klick på dispensern kommer att vara tillräckligt.

Nourishing Moisture av Macadamia Professional

Ett annat mirakelmedel som värderas inte mindre än ett arganträd är macadamianötterolja som odlas i Australien. Verktyget är rikt på proteiner och kan därför effektivt stärka håret, vilket gör det mer elastiskt och tätt.

Arganolja av CHI

Denna lätta botemedel, baserad på arganolja, luktar bara utsökt! Doften av en blandning av oljor är verkligen parfymering, och effekten är märkbar efter den första applikationen - applicera ett par droppar till hela längden på håret och njut av glansen. Förresten, du kan också göra närande masker från denna olja. För att göra detta måste du fördela produkten i ett mer generöst lager, lämna det i 2-3 timmar och skölj sedan av med schampo.

Polynesian Monoi Radiance Oil från Body Shop

Vi rekommenderar starkt att prova den unika Monoioljan från Body Shop. Denna värdefulla blandning av organisk kokosnötolja och tiareblommor har använts av polynesiska öar för hud och hårvård i över två tusen år. Olja fuktar och tonar huden, ger den en lyxig glöd och lämnar ett tåg av exotisk doft av gardenia och kokos.

Argan-6 av Redken

Argan-6-olja som testats under åren är bra för att den inte väger ner och är lämplig även för det tunnaste och mest skadade håret. Bortsett från det faktum att verktyget återställer och närmar sig, fungerar det också som termiskt skydd - sätt det på vått hår innan du börjar torka det med en hårtork.

"6 effekter" av Gliss Kur

En av budgeten, men inte mindre effektivt verktyg - "6 effekter" från Gliss Kur. Produkten innehåller flera användbara oljor - bagare, marules, argans och monoi. Denna exotiska cocktail kommer säkert att glädja ditt hår!

10 bästa outplånliga håroljor

Egenskaper i rankningen

I vår tid är det svårt att föreställa sig en modern tjej som inte ser efter hennes utseende, för att hon är eskorterad av sinnet och uppfylls "enligt hennes kläder". Vackert och friskt hår är minst 50% av en lyckad bild, så mycket uppmärksamhet ägnas åt det.

Tillverkare av naturkosmetik försöker gissa och förutse hemliga önskningar i den vackra halvan av mänskligheten. På hyllorna av butiker förekommer alla typer av schampon, återställande tonikum, lotioner, masker, liksom många outplånliga oljor. Till sist kommer vi att bo mer detaljerat och försöka förstå vad som skiljer dem och vad är fördelen med andra typer av hårvård kosmetika.

Den första otvivelaktiga fördelen är enkel att använda. Den andra är kompositionen. De innehåller silikoner (det är de som ger silkehår, glans och hälsosam glans), alla möjliga naturliga oljor och grönsaksingredienser, olika tillsatser - vitaminer eller etrar. De återställer och återfuktar.

TOP - 10 bästa oföränderliga håroljor

10 Kapous Arganoil

Den sista raden i betyget av "outplånlig" är professionell hårvårdolja från det inhemska varumärket Kapous Professional - Kapous Arganoil. Lämplig för poröst, krusigt och skadat hår, lätt att applicera och skapar inte en film och oljig glans. Vissa kunder noterar att innan du applicerar det är det bättre att mala lite i sina händer för att värma dem.

Denna olja har inga dofter och därför är externa lukt praktiskt taget frånvarande. Finns i en flaska på 75 ml, utrustad med en bekväm dispenser. För en användning är 6-8 droppar tillräckligt. Verktyget rekommenderas speciellt för älskare att färga håret - det kan tillsättas direkt till färgämne (samma volym 6-8 droppar) för att minimera de skadliga effekterna av färgämnen och balsam efter färgning.

9 Barex Olioseta Oil Treatment Blonde - Fint hår

Som namnet antyder är denna olja bäst lämpad för blondiner, för Naturligt ljusreflekterande partiklar som finns i det är det fördelaktigt att betona hårets ljusa nyans. Förutom ovanstående partiklar och arganer innehåller tillverkaren omega-3 (fleromättade och fettsyror), antioxidanter och vitamin E. Den kan användas på fett, torr och normal krus. Det tar hand om alla steg - det fuktar, närmar och lindar strängar från kammarprocessen till styling, ger den en blank och snygg utseende.

"Disciplinerande" olja, som säljarna döpte den, finns i två versioner - 30 ml och 100 ml vardera. Detta verktyg från det italienska varumärket, trots den stora kostnaden, har visat sig bland köpare. Det skiljer sig positivt från många konkurrenter genom fullständig frånvaro av syntetiska komponenter i kompositionen. En bekväm flaska tjockväggigt glas med en finfördelare kommer att vara en annan fin touch och argument till förmån för detta läkemedel.

8 Redken All Soft

Nästa representant för TOP - naturligt outplånligt hårolja Redken All Soft är inte rädd för jämnt komplicerade och försummade fall. Detta är en amerikansk produkt som innehåller arganolja. Otroligt populär hos kunderna eftersom det klarar av konsekvenserna av misslyckad "kemi", färg, förtydligande. Med andra ord, alltför aggressiv påverkan på lockar. Det täcker inte bara varje hår, men gör dem också mer attraktiva. Främjar regenerering av skadade områden, närmar och återställer utsidan och insidan.

Flaskan är utrustad med en spray, den är bekväm att använda. Det är tillåtet att sätta betyder både på fuktigt och på torrt hår. Vid intensiv återhämtning rekommenderar tillverkaren att den används 2-3 gånger om dagen, vilket inte är svårt på grund av den lilla volymen - det är bekväm att bära en flaska med dig. Priset på verktyget är något över genomsnittet.

7 Havtornskomplex Natura Siberica

Havtornets produkt av inhemsk produktion baseras på en hel massa olika vårdkomponenter. Förutom havtornolja innehåller strukturen citrongräs och argan-, cedertopp- och linoljor, vilket bidrar till bildandet av keratin. Det ger hårelasticitet och glans. Redan efter en ansökan blir håret lydigt. Regelbunden användning kan spara de mest känsliga och livlösa ändarna. Viktigt är att verktyget inte lämnar en fet effekt och inte klämmer fast trådarna. Inte konstigt att det här verktyget kallas split-tip tamer.

Denna naturliga olja finns i en 50 ml injektionsflaska utrustad med en pipettdispenser. Eftersom flaskans väggar är transparenta kan du alltid styra balansen på produkten. Trots den lilla volymen, det varar ganska lång tid, eftersom den har en medelhög viskositetsteknik. Priset på verktyget är också ganska trevligt.

6 "Sex effekter" av Gliss kur

Lyxig olja med ett demokratiskt pris från det tyska företaget Gliss kur har visat sig vara ett utmärkt verktyg för split ends. I basen finns 4 oljor (pequi, marula, argan och monoi). De ger ett hälsosamt huvud med ett friskt och naturligt utseende, de skyddar mot uttorkning under blåstorkning. Strängarna ser hydratiserat och snyggt ut.

Gliss kur rekommenderas att appliceras på torrt eller vått hår, huvudsakligen på sin nedre del. Oljan har en viktlös konsistens, krullarna efter att den inte är förvirrad, elektrifierar inte och är lätt att kamma. Den obestridliga fördelen är frånvaron av alkohol i kompositionen. Volymen av den tillverkade tuban - 75 ml. Vissa köpare märker också en ganska skarp lukt.

5 DNC Kokosolja

Denna olja från det välkända lettiska varumärket DNC ​​kan kategoriseras som billigt och universellt. Det produceras i en volym av 60 ml och är lämplig för nästan alla typer av färgat (blekt och markerat) hår. Basen innehåller två ingredienser - klämma kokosnöt och vitamin E. Drogen måste appliceras på spetsarna, varefter de ser levande ut och naturliga, lätta att kombinera och passar bättre.

Det kan också användas för att återfuka ansiktet och kroppen. Den har en karaktäristisk söt, men diskret arom. Den är gjord av miljövänliga råvaror av hög kvalitet. På internet har kokosolja samlat många positiva recensioner.

4 Matrix Oil Wonder Amazonian Murumuru

Tillverkaren, den amerikanska firmaet Matrix, hävdar att oljan för spetsarna har en långvarig effekt, håret behåller sin silkiness och lyser i upp till 72 timmar. Mycket bra resultat! I strukturen finns det ett naturligt extrakt av exotiska frön från Amazonian murumuru palm, vilket väsentligt kommer att förenkla processen för att lägga återkrävande lockar och skydda mot hög luftfuktighet. Vitaminer kommer att kompensera för bristen på näringsämnen i håret.

Matrix Oil har en tät struktur, på grund av vilken det är lätt att applicera. Efter applicering är håret mjukare och mer lydigt. Lämplig för färgade strängar och, i motsats till recensioner av glada ägare, har den en kryddig blommig arom. För att förbättra den positiva effekten rekommenderar tillverkaren att använda den med schampo och balsam av samma märke. Finns i en transparent flaska 150 ml, är prismärket något över genomsnittet.

3 La'dor Premium Argan Hair Oil

Nästa representant för TOP - drogen från det sydkoreanska företaget Lador. Det anses vara lyx kosmetika. Basen, förutom argan, olivolja och jojoba, har en positiv effekt på hårfollikeln och hårbotten. De kan också fungera som mjällskydd. Antioxidanter stärker rötterna, bekämpar irritation och aktiverar hårväxtprocesser. Bedömning av konsumentrecensioner, kommer denna effekt att ses efter en veckas användning.

Av ett antal liknande oljor kännetecknas Lador av det faktum att den är avsedd för behandling av lockor efter exponering för höga temperaturer (hårtork, krusjärn eller ett hett järn), utan vilket ingen modern kvinna kan föreställa sig hennes existens.

2 L'Oreal Professionnel Mytisk oljig rik olja

Strukturen av läkemedlet innefattar risbran och arganolja. Rekommenderas för lockigt, styggt hår. Det är därför som tillverkaren kallar det "disciplinering". Finns i en transparent flaska, som är utrustad med en praktisk doseringspumpe. Den har en trevlig struktur, är lätt applicerad och jämnt fördelad. Det ger ett naturligt utseende och visuella vikter torra och livlösa lockar.

Det är också förbrukat ganska sparsamt - det är tillräckligt att applicera två eller tre pumppumpar till vått, tvättat hår och distribuera. För större effekt kan du hålla den ordentligt i en minut, torka sedan hårt med en hårtork och var inte rädd för att överdriva (tillverkaren lovar en hög grad av termiskt skydd). Av minuserna noterar vi priset på pengarna - det är inte billigt.

1 Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment

Verktyget hänvisar till en kohort av ledare av elitvårdskosmetik. Det kan tillämpas på ägare av vilken typ av hår som helst. Resultatet manifesteras efter en applikation. I hjärtat av de två mest värdefulla oljorna - macadamian och argan, som har fuktgivande och närande egenskaper och ämnen som skyddar mot de negativa effekterna av ultravioletta strålar. Alkohol och sulfater är frånvarande, det är en otvivelaktig fördel.

Oljan har en silkeslen och viskös konsistens, lätt applicerad och jämnt fördelad. Att ha en dispenserflaska gör det extremt ekonomiskt. Finns i 4 volymer - 300, 125, 30 och 10 ml. Nackdelarna kan tillskrivas att "bita" priset på sådana medel. Men, som de säger, motiverar resultatet medlen.

15 bästa naturliga oljor för hår

Naturliga oljor är en utmärkt hårvårdsprodukt på alla sätt. På grund av sin komplexa kemiska sammansättning är de slående i effektivitet, men de skrämmer inte till ett orimligt pris, och det är helt enkelt att hitta den önskade bubblan på marknaden. Med hjälp av oljor kan du bokstavligen förvandla ditt hår - göra det friskare och starkare, bli av med brittleness och torrhet, ge det en blank glans och närn dig med användbara ämnen.

En utmärkt bekräftelse på oljens magiska effekter kan vara tjocka, starka, långa och lysande krullar av indiska kvinnor - kvinnor i detta land använder traditionellt naturliga oljor för hårvård.

Typer av naturliga oljor och deras urvalsregler

Naturliga oljor är grundläggande och nödvändiga. Men sistnämnda kan, på grund av sin höga koncentration och aktivitet, inte användas som ett självständigt medel - endast i kombination med huvudoljan.

Enligt konsistensen är alla basoljor delat upp i flytande, tjock och fast form (som även kallas smörjmedel). Alla tränger sig in i glödlampan och håraxeln, näring och återställer den på alla områden.

Men att välja bland hundratals flaskor är det bästa håroljan inte alls lätt - var och en förför sig med sina värdefulla egenskaper och lovar att visa underbara resultat. Och om du börjar känna dig yr från sortimentet i en butik eller ett apotek, måste du dra dig samman och fokusera på två kriterier: Hårets typ och det problem som ska lösas.

Så, för att svagt hår faller ut, är den bästa oljan burk. Det kommer också att bota mjäll och bli av med hårbotten i hårbotten. Skador, tunt, volympåverkat hår kommer att vara tacksamma för avokado, jojoba, argan, cedaroljor. Torrt hår kommer att spara kokosolja, ricinus, senap och St John's wortolja hjälper till att stimulera tillväxten, och majs och linoljor kan lägga till glans och silkesmjukhet.

Men i rättvisa bör det noteras att de flesta oljor är universella och fullt kapabla att lösa olika uppgifter och fungerar bra på olika hårtyper. Om endast produkten var av hög kvalitet - rekommenderar vi dig att välja kallpressade olja, utan några andra tillsatser i kompositionen. Det finns i denna olja att alla näringsämnen lagras.

Hur man använder basoljor för hår

Beroende på det ultimata målet, smutsas oljan in i hårrötterna och i hårbotten eller fördelas över hela längden av trådarna.

För maximal effekt, innan du applicerar en del av oljan, kan du värma upp på ångbadet till en trevlig värme eller placera behållaren med olja i en skål varmvatten ett tag. Men om det finns eteriska oljor i blandningen, bör det inte värmas upp.

När oljemaskan är på håret, vid dess påverkan, skulle det vara trevligt att linda huvudet i en plastpåse och linda den med en frottéhandduk ovanpå. Och processen att sprida oljan bör åtföljas av lätta massagebevegelser.

Det är viktigt! Vissa typer av oljor kan inte användas under graviditet och under amning, så innan du köper måste du noggrant undersöka kontraindikationerna. Om oljan används för första gången är det inte överflödigt att först testa för en allergisk reaktion.

Slutligen, för att inte överdriva håret och inte få dem att bli beroende av en viss produkt, var noga med att ta raster, det vill säga använda oljemaskar i kurser.

Och för att bestämma valet av den bästa basoljan för hår hjälper du oss med att betygsätta, baserat på opinions av proffs och recensioner av vanliga användare.

Hårolja: Vad ska man välja? Topp 12 bästa håroljorna

Hårolja har alltid använts för att stärka, återställa, växa och ta hand om lockar. Ofta är det rekommenderat att använda hårolja på vintern som en naturlig antistatisk, med att håret nästan inte elektrifierar och håller styling bättre. Men kommer olja verkligen hjälpa till att lösa något hårproblem? Vad behöver du veta om hårolja för att använda den så effektivt som möjligt och utan hälsorisk? Vilka håroljor är mest effektiva? Svar på dessa viktiga frågor och toppen av de bästa håroljorna väntar på dig nedan.

Innehållet

1. Bashåroljor

2. Eteriska oljor för hår

10 bästa basoljor för hår

№1 Burdock Hair Oil

Hårtyp: Alla Hårtyper

Kommer att hjälpa till: stärka, återställa, stoppa förlusten

Recept av burkhårolja har länge varit kända. Burdock har en stor mängd användbara komponenter som behövs för friskt hår. Den växer i överflöd i Ryssland, så att denna olja har ett antal fördelar framför många andra. Den första är förstås ett överkomligt pris och hög förekomst, i ett sällsynt apotek kommer det inte att finnas någon kardborreolja. För det andra tros det att växter av remsan där han föddes är mest användbara för människokroppen. Därför är burdockolja för de flesta i vårt land effektivare och kan presenteras som den bästa håroljan. Den är lämplig för generell förstärkning och restaurering av hårstruktur under negativa stressperioder, förlust av styrka, brist på vitaminer. Kockolja hjälper till med håravfall, ett recept med varm peppartinktur är särskilt användbart och effektivt:

 • 1 msk. l. burdock olja
 • 1 msk. l. olivolja
 • 1 msk. l. heta peppar tinkturer

Alla ingredienserna är väl blandade tills en homogen konsistens erhålls och gnidas in i hårrötterna. Med en liten stickning och värme - allt är bra, masken fungerar, vi håller. Om det finns en stark brinnande känsla, ska masken tvättas omedelbart. Under gynnsamma förhållanden, behåll masken - 25-45 minuter. Tvätta sedan på vanligt sätt. Tinktur av heta paprika stimulerar blodflödet och förbättrar näring av hårsäckar.

!Var uppmärksam! Om huden har inflammation eller skada är det bättre att inte använda denna mask.

Kockolja kan användas i ren form eller med tillsats av andra oljor, ricinolja, olivolja och jämn solrosolja. Detaljerad recept och användningsmetoder i materialet Burdock Hair Oil - >>

No. 2 Castor Hair Oil

Hårtyp: För torr, skadad, bräcklig och trött hår

Det hjälper: med hårbottensproblem, seborré, gör håret smidigt, ger dem styrka, eliminerar tvärsnittet

Castorolja växer i tropiska och subtropiska områden. I Egypten har den blivit odlad i mer än 4 tusen år och främst för oljans skull, som de anser vara den bästa håroljan!

Castorolja är mycket tjock och viskös, att applicera den i sin rena form är ganska problematisk, eftersom det är svårt att applicera och inte lätt tvättas av. Men det finns några knep.
1. Castorolja för hår kan upphettas, så blir det mer flytande och bekvämt att använda.
2. Castorolja kan blandas med en annan olja med en lättare konsistens, till exempel burdock.

Castorolja kan återuppliva håret efter nästan all skada. Det återställer glans, ger hårstyrka. Med regelbunden användning 1 gång i veckan kan det helt enkelt göra underverk. Denna olja är en bra lösning för att eliminera många problem!

Vitamin hårmask med ricinolja

 • 1 msk burdock olja
 • 1 matsked ricinolja
 • 1/2 tesked av varje vitamin (B6, E, A)

Alla vitaminer i flytande form säljs på apotek. Vitamin B6 hjälper till att eliminera torr och obehaglig klåda. E-vitamin kommer att ge näring till glödlampan. Dessa vitaminer kan också köpas på apoteket och tillsätt en tesked till blandningen av kardborre och ricinoljor. Vitamin A är värt att lägga om håret plötsligt blev tunt, tråkigt, sprött, börjar splittras. Blandningen upphettas i ett vattenbad. Applicera på hår, sätt på ett duschlock och linda ett huvud med en handduk. Håll masken rekommenderad från 40 minuter till 2 timmar. Tvätta sedan håret på vanligt sätt.

Mer detaljerad om proportionerna att blanda med andra oljor och recept med ricinus och burdockolja här - >>

Nr 3 Kokosnötolja

Hårtyp: Alla Hårtyper

Det kommer att hjälpa: att stärka, växa friskt och starkt hår, accelerera tillväxten, för permanent vård, bibehålla skönhet och hälsa

Kokosolja för hår används aktivt av tjejer och kvinnor i de östra länderna i världen. Det är där som kokosolja anses vara den bästa där. Använd den för att odla långt och friskt hår. Från unga till gamla, fattiga och rika, tar tjejer och kvinnor i sina liv hand om sina hår med kokosnötolja och är stolta över sina lyxiga flätor. Hela hemligheten är den vanliga användningen av olja för att stärka håret. Kokosolja innehåller en stor mängd vitaminer, mineraler och fettsyror som är nödvändiga för friskt hår. Med brist på dem i kroppen - det är främst hår som lider. Därför, med hjälp av kokosnötolja för att komplettera håret, minskar du bördan på kroppen och ger håret med de saknade elementen.

Kokosolja kommer att göra håret starkare, mjukare, påskynda tillväxten, återställa strukturen av skadat hår. Regelbunden användning av kokosolja kommer att göra ditt hår mer välskötta, glänsande och frodiga.

Kokosolja för hårväxt

ingredienser:

 • 15-20 ml kokosnötolja
 • 5-10 ml ricinolja
 • 15-20 ml god konjak

Användning:

Kokosolja upphettas i ett vattenbad till 37-40 grader. Lägg till cognac. Applicera kompositionen på hårrötterna, täck huvudet med en plastpåse eller duschdräkt. Håll 30 minuter - 1,5 timmar. Ju längre desto bättre, men när ett starkt stycke inträffar, ska vi omedelbart tvätta av masken.

№4 Avocado Hair Oil

Hårtyp: Alla Hårtyper

Det hjälper: skina, fuktighet, stärka, växa friskt och starkt hår

Lite avokadohår har ett unikt komplex av fördelaktiga fettsyror. Denna olja kan med rätta betraktas som en av de bästa håroljorna. Det kommer inte bara att ge bättre näring, men ger också ditt hår en hälsosam glans. I denna parameter kan avokadoolja endast jämföras med linolja. Den är lämplig för alla typer av hår och för att ta hand om tips.

Avokado olja att ta hand om hårets tips

För skötsel av splittrade ändar och spröda hårtips kan avokadoolja användas ensam eller med jojobaolja, druvfröolja, macadamiaolja. Utvalda oljor blandas i lika stora proportioner och appliceras i hårets ändar 20-40 minuter före schamponering.

Recept för alla typer av hår, mot håravfall och mjäll finns i artikeln Avocado-olja för hår - >>

№5 Linfröolja för hår

Hårtyp: Alla Hårtyper

Kommer att hjälpa till: den allmänna restaureringen och stärkningen av håret, påskynda tillväxten, bli av med mjäll, håravfall och tvärsnitt av hår

Linfröolja för hår är extremt användbar, eftersom det har ett unikt komplex av OMEGA-fettsyror. I denna olja samlas de i en bred komposition och hjälper till att lösa ett stort antal hårproblem. Effektiviteten av linfröolja jämfört med andra oljor är ganska hög. Endast 1 ansökan är tillräcklig för att utvärdera resultatet av dess påverkan.

Linfröolja för att stärka håret

För att stärka håret kan du använda linfröolja i sin rena form som en mask. För detta behöver du 2 msk. linfröolja. Håll denna mask i 40-60 minuter och tvätta sedan på vanligt sätt.

Detaljerad recept, oljens sammansättning och dess egenskaper i artikeln Linseed oil for hair - >>

№6 Olivolja för hår

Hårtyp: Alla Hårtyper

Kommer att hjälpa till: återställa, stärka, förbättra, återställa sken, accelerera tillväxten

Olivolja är universal och kan användas för alla typer av hår. Men för att göra ansökan så effektiv som möjligt är det nödvändigt att tillsätta ytterligare komponenter till denna olja, eftersom olivolja i sig kan vara sämre i effektivitet gentemot andra oljor.

Om du frågar någon kvinna från Medelhavsländerna vilken typ av hårolja som är bäst, kommer alla av dem definitivt att svara - olivolja.

Grekiskt recept:

Applicera 20-30 ml olivolja till något fuktigt hår, sätt på ett duschlock och täck huvudet med en handduk. Tvätta oljan på vanligt sätt efter 20-40 minuter. Efter en sådan mask kommer ditt hår att få en hälsosam glans och styrka.

Svaret på frågan om hur man väljer rätt olivolja och många användbara recept med den finns i artikeln Olive Hair Oil - >>

№7 Argan olja för hår

Hårtyp: För normalt och fet hår

Kommer att hjälpa: stärka, återställa, göra frodigare, hälsosam och stark

Arganolja för hår anses vara en av de mest användbara, det läggs till schampon, balsam och hårmask. Arganolja har en lätt konsistens och är lämplig för oljigt och normalt hår. Denna olja gör dem inte tunga och ger samtidigt ytterligare näring och hydratisering.

Arganolja för hårglans

För hårglans används arganolja ofta i en blandning med macadamiaolja. Dessa oljor har hela spektret av väsentliga delar för glans och friskt hår. Dessutom kommer arganolja och macadamiaolja att stärka håret, återställa strukturen och återgå till det.

ingredienser:

 • 10-15 ml arganolja
 • 10-15 ml macadamiaolja

Då handlar vi som vanligt, gnuggar det i rötterna och hårbotten, sätter på en duschlock eller plastpåse, förpackar den med en handduk eller sätter på en gammal hatt. Det rekommenderas att behålla en sådan mask från 40 minuter till 1,5 timmar och tvätta sedan håret på vanligt sätt.

Hårmaskor med arganolja för oljigt hår, för glans, för restaurering och ett recept för vård av hårtips finns i materialet Arganolja för hår - >>

№8 Mandelhårolja

Hårtyp: Alla Hårtyper

Kommer att hjälpa: mandelolja hjälper till att stärka och återställa håret i allmänhet, kommer att ge glans

Söt mandelolja rekommenderas ofta för hårvård, det ger näring och återställer hår från rot till spets. Använd denna olja effektivt, inte bara i maskernas sammansättning, det kan kammas, uttrycka masker, huvudmassage och läggas till shampoo.

Att stärka håret och påskynda tillväxten:

 • 2 msk. linolja
 • 1/2 tsk flytande vitamin A
 • 1/2 tsk flytande vitamin E
 • 5-10 droppar lavendel eterisk olja eller ylang-ylang

Denna komposition ger håret med nödvändiga komponenter för deras aktiva tillväxt. Masken appliceras 1-2 gånger i veckan.

Naturligtvis kan den användas som ett självständigt verktyg i masksammansättningen, och du kan förbättra dess effekt med hjälp av extra ingredienser. Vilken typ Läs i artikeln Almondolja för hår - 5 bästa recept för användning - >>

Nr 9 Grape Seed Oil

Hårtyp: för fet och oljigt hår

Det kommer att hjälpa till: återställa strukturen, ta bort tipsets svårighetsgrad, reglera talgkörtlarna, näring, fuktar

Druvfröolja kan användas för alla hårtyper, men det är särskilt lämpligt för oljigt och fet hår. Denna olja har en ljus konsistens och väger inte håret efter applicering. Det kan användas som ett självständigt verktyg och som en del av maskerna, för att uppnå större resultat. Som ett självständigt medel appliceras det en gång i veckan innan huvudet tvättas. Appliceras på rötterna och fördelas över hela längden av håret. Det är nödvändigt att stå emot 30-60 minuter och tvätta sedan ditt hår på vanligt sätt.

Mask för fettigt hår med druvfröolja

 • 3 msk. druvfröolja
 • 1 msk. kokosnötolja
 • 1 msk. konjak

Alla blandade och appliceras på hårrötterna i 25-30 minuter. Tvätta sedan på vanligt sätt. Masken hjälper till att stärka hårsäckarna och den gradvisa ökningen av hårets tjocklek.

Nr. 10 Vete Germ Oil

Hårtyp: För torrt, sprött och skadat hår.

Kommer att hjälpa till: läka skadat hår, återställa struktur, återfuktas

Vetexsolja är mest lämplig för att återställa torrt och skadat hår. Det fuktar, försörjer och främjar snabb återhämtning. Efter appliceringen av denna olja blir ditt hår mjukare, skinnigare, i ett ord - friskt.

Näringsrik vallmo med vetegroddolja för torrt hår

 • 2 msk. vetegroddaroljor
 • 1 msk. avokadoolja
 • 1 msk. olivolja

Kompositionen kan upphettas något i ett vattenbad och appliceras på håret 30-45 minuter före schamponering. För vanlig hårvård görs en mask en gång varannan vecka. För brådskande restaurering efter hårskador 2-3 gånger i veckan.

№ 11 senapolja

Hårtyp: För torrt, normalt och skadat hår

Kommer att hjälpa: mot håravfall, tidig ett, växer tjockt och långt hår, närmar sig, återfuktar, hjälper till att påskynda tillväxt, elasticitet och lydnad

Senapolja för hår hjälper till att lösa många problem. Liksom många andra naturliga oljor, men det hjälper till att återställa håret, göra det hälsosammare, frodigt och snyggt, smidigt och smidigt.

Regelbunden applicering av senapsolja på håret över hela längden hjälper till att förhindra utseendet av tidigt grått hår. Med denna olja kan du växa friskt och starkt hår, vilket kräver minst 1 gång i veckan för att använda följande recept:

 • 2 msk. senapsolja
 • 1/2 tsk torrt senapspulver
 • 1 msk. olivolja
 • 7-10 droppar ylang-ylang eterisk olja

Alla ingredienserna blandas och appliceras på rötterna och fördelas över hela längden av håret. Lämna i 30-40 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.

Nr 12 Jojoba Oil

Hårtyp: torr, spröd, matt och fet

Kommer att hjälpa till: återfuktas, återställs, används i komplex behandling av håravfall, läka ändarna

Jojobaolja fuktar och närnar håret. Den har en ljus konsistens och är en av de bästa oljorna för fet hår. Jojobaolja är också lämplig för torrt hår, eftersom det intensivt återfuktar och återställer hårstrukturen.

Jojoba oljemask för torrt och skadat hår

 • 2 msk. jojobaolja
 • 1 tsk sked flytande honung

Masken appliceras 30-40 minuter innan du tvätter huvudet. Tvätta sedan mitt huvud på vanligt sätt.

Eteriska oljor för hår

Essentiell olja hjälper till att behålla hårets skönhet och hälsa. Man bör komma ihåg att den väsentliga lilla i sin rena form praktiskt taget inte används. Den läggs till basoljor. Eteriska oljor bättre än basen tränger in i hårstrukturen och främjar bättre absorption av fördelaktiga element som finns i basoljor. Dessutom reglerar de flesta eteriska oljor talgkörtlarna. Så de visas för hårvård, utsatt för fett.

Citron Essentiell Olja

Denna olja rekommenderas ofta i hårvård. Och med god anledning har citronolja en rad olika positiva egenskaper:

 • aktiverar ämnesomsättningen, hårsäckar får mer näring, blir starkare och starkare.
 • reglerar talgkörtlarna, fettigt hår kvarstår rent.
 • främjar snabbare hårväxt på grund av dess sammansättning.
 • ljusnar håret.
 • främjar läkning av hårstrukturen.

Citrons essentiell olja används för att förbättra hårväxten i följande sammansättning:

 • 1 msk. kokosnötolja
 • 1 msk. linfröolja
 • 1 msk. makadamia eller druvfröolja,
 • 1/2 tsk vitamin A,
 • 1/2 tsk vitamin E,
 • 7 droppar citron eterisk olja

Masken appliceras först till rötterna och fördelas sedan över hela längden på håret, inte glömma spetsarna. Var noga med att bära ett duschlock och handduk. Håller masken från 45 till 60 minuter, tvättas av med vanligt schampo. Med hjälp av denna komposition en gång i veckan kan du växa vackert välskött hår. Hårväxt med vanliga vitaminer accelereras märkbart.

Denna mask kommer att vara användbar för dem vars hår växer mycket långsamt.

Lavendel eterisk olja

Lavendel eterisk olja används för att lösa ett brett spektrum av problem, det

 • närmar sig, förbättrar blodcirkulationen och flödet av näringsämnen till varje hår,
 • lugnar hårbotten, eliminerar rodnad, inflammation, klåda, irritation,
 • väcker vilande hårsäckar och aktiverar tillväxten av nytt hår,
 • med regelbunden användning bidrar det till att öka hårdensiteten,
 • återställer hårstrukturen, blir mjukare och mer lätta,
 • hjälper till att stoppa nedfallet
 • används som ett hjälpmedel vid behandling av seborré,
 • reglerar talgkörtlarna, är användbar för både oljigt och torrt hår,
 • hjälper till att bli av med olika typer av svampar och mjäll.

Lavendelolja har en desinfektions- och antiinflammatorisk effekt. Därför används det ofta för att bekämpa olika problem: svampar och mjäll. Det mest effektiva receptet:

 • 1 msk. ricinolja
 • 1 msk. burdock olja,
 • 10 droppar lavendel eterisk olja,
 • 10 droppar te-träd eterisk olja

Alla ingredienser blandas och appliceras huvudsakligen på hårrötterna. Rester fördelas över hela längden. Håll denna mask i 30-40 minuter och tvätta sedan på vanligt sätt.

Ylang Ylang Essential Olja

Sist men inte minst, ylang-ylang essentiell olja för hår. Denna olja kan fungera underverk. Till exempel bota skivade tips.

Så, den väsentliga oljan ylang-ylang har följande egenskaper:

 • Det förbättrar blodcirkulationen, vilket först och främst aktiverar hårbotten, hårsäckarna och håret själv.
 • Förhindrar håravfall, främst på grund av förbättrad näring.
 • Accelerera tillväxten av nytt hår. Pipten, som är en del av oljan, väcker vilande hårsäckar och stimulerar därmed tillväxten av nytt hår. Gradvis ökar hårdets densitet.
 • Reglering av hårfettbalans. För oljigt hår är ylang-ylang-oljan ett utmärkt komplement till vården. Torka håret och applicera ylang-ylang-oljan gör det möjligt för ditt hår att vara färskt lite längre.
 • Protection. På grund av närvaron i sammansättningen av en stor mängd antioxidanter skyddar ylang-ylang-oljan hår från de negativa effekterna av den yttre miljön.
 • Antibakteriella egenskaper kommer att hjälpa till i kampen mot bakteriell seborré.

!noggrant

Vilken olja eller vilken blandning som helst baserad på den måste testas för individuell tolerans före användning. Applicera en liten mängd av produkten på ett känsligt område av huden, på armbågen eller på handleden och utvärdera effekten inom 20-30 minuter. Om inga obehagliga symptom uppstår kan läkemedlet användas.Nästa Artikel
Näring och förstärkning av lock: Förbereder en mask för hår från kefir och burdock olja