Kosmetiska oljor ska appliceras efter schamponering


Många moderna kvinnor står inför en sådan olägenhet som splittrade hårändar.

Några av dem hittar inte en bättre lösning hur man går till frisören.

Men torra och spröda lockar kan återföras till liv, med hjälp av ett effektivt och prisvärt sätt - olja.

Idag lär vi oss hur man väljer rätt hårolja och hur man använder det.

Välj olja för hårets ändar och eliminera orsakerna till bräcklighet

För att permanent bli av med hårets slöhet, splittrade ändar, är det nödvändigt att identifiera och eliminera orsakerna till problemet. Bara några faktorer i det fina könet kan inte förändras. Det handlar om dålig ekologi och ärftlighet. Samtidigt måste du markera andra, de vanligaste orsakerna till hårbrott:

• obalanserad näring (brist på viktiga vitaminer och spårämnen);

• exponering för ultraviolett strålning och låga temperaturer;

• färgning, perm, frekvent

• Användning av stylingverktyg och elektriska apparater för stylingkrullar;

• felaktig vård.

Även om hårspetsarna ständigt applicerar den bästa oljan, utan att ta hänsyn till skadliga faktorer, för att bli av brittleness och tvärsnittet kommer att lyckas ett tag. Så innan du går till affären eller apoteket för en mirakelbehandling, byt helt ut din hårvård:

• inkludera mat i din kost som kompenserar bristen på fettsyror, vitaminerna A, F, H. Dessa är livsmedel som nötter, frön, fisk, skaldjur, mejeriprodukter, äggulor, körsbär, druvor, ärtor, äpplen, aprikoser, tomater och blomkål;

• drick mycket rent dricksvatten dagligen (minst 1,5 liter);

• bär alltid en hatt i varmt soligt och frostigt väder för att minska effekten av ultraviolett och kallt på håret;

• Använda aggressiva hårstylprodukter så sällan som möjligt;

• Vid tvättning av hår är det önskvärt att mjukna kranvatten. För att göra detta, för 1 liter vatten måste du ta 1 tesked soda. Även hårt vatten kan mjukas med flytande ammoniak: 1 tsk för 2 liter vatten;

• Välj kosmetika för hårvård, med tanke på både hårets tillstånd och dess typ.

Välja oljan för ändarna av håret: basoljor

Den bästa lösningen för torra och splittrade hårändar är basolja. Denna produkt, som har en naturlig sammansättning och en ljus konsistens, har en helande effekt på hårstrukturen och orsakar inte allergiska reaktioner. Fet vegetabilisk olja fuktar perfekt spetsarna, ger dem mjukhet och förhindrar tvärsnittet. Tänk på de mest effektiva oljorna, varefter du kan bestämma vilken olja som är bättre för torra och delade hårändar.

1. Olivolja. Denna fuktkräm är oumbärlig för hårvård under den kalla årstiden. På hösten-vinterperioden arbetar elvärmare i våra lägenheter. Varm och överdriven torr luft leder till sprött hår. Nourishing olja, något uppvärmd på ångbadet, appliceras på hårets ändar över natten.

2. Kokosolja. Många experter rekommenderar att du använder den här produkten hela tiden - varje gång du tvätter håret. Olja minskar märkbart den skada som schampon med sulfater orsakar hår. Det kan appliceras i hårets ändar före sänggåendet. Men även om du lämnar kokosolja på håret i 1 timme kommer du att märka fantastiska resultat.

3. Mandelolja. Verktyget är väl beprövat i vården av hårets tips, torkade termometrar och kemiska färgämnen. Mandelolja läker hårstrukturen, och när den appliceras på rötterna aktiveras deras tillväxt. Denna produkt skyddar också märkbart mot ultravioletta strålar.

Professionella rekommenderar att du applicerar en liten mängd olja på ändarna av håret varje gång du går och solar. Om du applicerar lite olja kommer det inte att lämna spår av fett på locken.

4. Jojobaolja. Detta är en annan olja som inte kan spola. Det är tillräckligt att applicera en hel del av denna naturliga produkt på hårets tips med snygga massagerande rörelser. Efter några procedurer, inte bara dig, men andra kommer också att märka hur ditt hår omvandlades. Håret blir näring, lättsamt och otroligt mjukt.

5. Ferska olja. Denna naturliga produkt återfuktar väl torra krullar. Det är särskilt fördelaktigt att använda det under vintersäsongen för att bli av med problemet med elektrifierande hår. Det rekommenderas att applicera persikaolja på ändarna av håret i en till två timmar. Särskilt bra resultat ger en mask som görs på natten. Efter att ha vikit huvudet med en handduk, kommer du märkbart att öka läkeegenskaperna hos växtbaserade produkter.

6. Avokadoolja. En härlig botemedel mot förebyggande av hårsektion. Experter rekommenderar att man köper avokadoolja omedelbart efter att ha gått till frisören. Applicera det i ändarna av håret före varje tvättning av huvudet, och du kommer att glömma sektionen och sårbarheten, såväl som att kunna odla önskad längd på lockar.

7. Linfröolja. De unika egenskaperna hos den här produkten gör att du kan återställa den naturliga naturliga glansen till krullarna. Olja "sticker ihop" splittras och sparar från torrhet. Den enda nackdelen med produkten är den tunga lukten, som inte alla kvinnor kommer att vilja ha.

Välja oljan för ändarna av håret: eteriska oljor

Eteriska oljor ska inte användas för att behandla torra ändar av hår i sin rena form. De är mycket koncentrerade, och därför bör de användas uteslutande med basen. Att förbereda en effektiv blandning tar inte mycket tid, men med regelbunden användning kommer det att bli fantastiska resultat.

Eteriska oljor rekommenderas för att återställa skadade hårändar:

Det är viktigt för återställande och förebyggande procedurer att endast använda naturliga eteriska oljor. När du köper pengar, var uppmärksam på kompositionen. Den naturliga produkten lämnar inte en oljig fläck på papperet, men är packad i en mörk glasbehållare. Vilken olja för torra och delade hårändar är bättre, du kommer bara att lära dig genom att prova några av dem.

Välja oljan för ändarna av håret: funktioner och hemligheter av applikationen

Resultatet av användningen av medel beror på den korrekta tillämpningen av oljan. Experter identifierar fyra sätt att använda oljor i kampen för friska hårändar:

• Applicera basoljan på spetsarna i ren form;

• Applicering för att krulla blandningar av bas och eteriska oljor;

• lägga oljor till hemlagade masker;

• Applicera olja på håret utan efterföljande sköljning.

Basoljan på spetsarna ska appliceras med försiktiga gnidningsrörelser. Lämna åtgärden att agera i minst 1 timme. Olja tränger hårstrukturen bättre om den appliceras på våthår, och en polyetenhatt läggs på huvudet och lindas med en varm handduk. Om du använder den här metoden kommer det att vara möjligt att tvätta oljan utan svårighet med vanligt schampo.

Förbered en blandning av bas och eteriska oljor ska vara omedelbart före användning.

Följande blandningar är särskilt effektiva:

1. Olivolja - 3 matskedar, lavendel essentiell olja - 15 droppar.

2. Olivolja - 3 matskedar, estrar av rosmarin, lavendel och pelargon - 4 droppar.

3. Persikaolja - 2 matskedar, rosmarin-eter - 10 droppar.

4. Kokosolja - 2 matskedar, patchoulieter - 6 droppar.

Experter noterar att essentiell olja läggs till basoljan, men inte vice versa. Blandningar ska inte appliceras dagligen. De används som behandling en eller två gånger i veckan. Varje kvinna som experimenterar kommer att kunna välja de perfekta oljorna för håret som kommer att ge spetsen av håret den nödvändiga näring och hydrering.

Också oljor för hårspetsarna kan läggas till hemlagade masker. Det kan vara en mängd olika masker med rågbröd, mejeriprodukter, kosmetisk lera, henna.

Vissa oljor kan appliceras efter schamponering. Om de fördelas över hårets spetsar i ett likformigt tunt skikt, kommer locken inte att se oljig ut och det kommer inga fläckar på kläderna. Vi pratar om sådana oljor som mandel och jojoba. Efter att ha applicerats får håret en levande, hälsosam glans och får ett tillförlitligt skydd mot bräcklighet.

Vilken olja för torra och delade hårändar är bättre, varje kvinna bestämmer sig för sig själv. Dessa oljor mer effektivt än andra fuktar och närnar hårets ändar, förbättrar deras struktur. Med regelbunden vård kommer det trötta håret att se snyggt ut och ska behaga sin älskarinna med silkeslenhet och bländande glans.

Olja för torrt hår och delade ändar: regler för urval och användning, åtgärd

Nu lider nästan alla moderna kvinnor av torrt hår. För många noteras förlusten av fukt inte längs hela längden: endast spetsarna eller håraxlarna påverkas, från deras mittpunkt; rötter kan ha normalt eller till och med ökat fettinnehåll.

Omskärelse av de uttorkade områdena utan ytterligare åtgärder från din sida är ett slöseri med tid. Att återställa krullarna hjälper bara till att förbättra deras näring: samtidig införande i kosten av livsmedel som är rik på vitaminer i grupp B och omättade fettsyror och behandling av torrt hår med oljor - väsentliga och kosmetiska.

Dessa medel kan köpas på apoteket, de är ganska billiga. Det viktigaste är att välja de som hjälper till att inte bara fukta duken utan också lösa sina andra problem: återställ strukturen, stoppa nedfallet, bota de splittrade ändarna. Nedan kommer vi att berätta vad en viss olja kan göra, hur man använder den.

Vissa teorier

De oljor som används i kosmetologi kallas kosmetiska. De är indelade i:

 1. Basoljor och smörjmedel, som kan användas i ren form eller tjäna som grund för införandet av användbara komponenter i dem. Dessa medel är vegetabiliska (naturliga, härledda från växter) och mineral (deras ursprungliga produkt är olja, som genomgår rening på flera nivåer och är berikad med användbara ingredienser).
 2. Oljeskakningar bestående av en basblandning i vilken olika aktiva substanser kan tillsättas. I grund och botten är dessa eteriska oljor härrörande från växtmaterial, med stark lukt och hög koncentration. De appliceras inte på hud och hårsaxlar i ren form, utan endast som en del av oljekocker, för att inte orsaka brännskador.

Oljeverkan för torrt och skadat hår är delvis att simulera funktionen av normal talg som produceras av talgkörtlarna. Den senare, som pressar nagelskalorna till hårsaxens bas, gör den mjuk, mjuk och glänsande. Och om en person ofta tvättar huvudet eller kontinuerligt använder en hårtork eller ett krusningsjärn minskar mängden talg - hårbotten torkar och flingar. Skal av hårkutiklet "puff up", öppnar åtkomst till pigmentet (det ger hårfärg), som snart tvättas bort eller bleknar. Hårskenorna blir sig sköra, torra, trassliga, brutna och tråkiga.

Förutom att fylla fett brist i hårstrået, bör oljan mätta dem användbara ämnen, för att skydda mot effekterna av UV-strålar och skadliga ämnen i vissa fall - att stimulera talgkörtlar att arbeta sin egen, är att ge fukt under en längre period. Vissa ämnen uppvisar antiseptisk och antifungal aktivitet, kämpar mjäll, andra stimulerar blodcirkulationen i huvudet och ökar kullarnas tillväxt. I grund och botten fungerar bara eteriska oljor på detta sätt.

De bästa oljeprodukterna för hembehandling av torrt hår

Kosmetiska oljor köps i färdig form: till exempel en separat olja eller en färdig blandning ("Gliss Kur Oil Elixir", "L'real Mystic Oil", Garnier-olja). En kosmetisk cocktail kan också göras genom att blanda flera basoljor eller tillsätta väsentliga komponenter där.

Vilka oljor är lämpliga för torrt hår:

 • Castor: fuktar, reglerar tillväxt, minskar förlusten;
 • jojoba: närmar, lägger till sken, skyddar mot skador
 • olivolja: närmar och stärker, behandlar mjäll, motstår alopeci;
 • burdock: kunna accelerera tillväxten av hårstänger;
 • vetekim: det har närande och återbildande egenskaper;
 • pepparmynta: rensar, återställer tonen och stärker, botar mjäll
 • kokosnöt: återställer strukturen, lägger till volymen;
 • linfrö: närmar, stärker, accelererar tillväxten;
 • argan: effektivt fuktar, förhindrar förlust
 • aprikos: närmar och fuktar;
 • Sandelträ: Med hjälp av den aktiva komponenten har Santalol en skyddande effekt mot skadliga yttre substanser och syreradikaler, vilket ökar hårets åldrande. Det har en antiinflammatorisk effekt på huden.

Vilken olja är bättre att välja för torra hårändar? En utmärkt lösning är att applicera linfrö, olivolja, mandel, ricinus eller burdockoljor till spetsarna på håraxlarna.

Följande eteriska oljor för torrt hår kan också sättas till basblandningarna. Valet beror på det problem som behöver lösas:

 • tea tree - dess åtgärder är inriktade på behandling av mjäll;
 • rosenolja - minskar sårbarheten hos hårstängerna;
 • basilika - ger näring till rötterna;
 • myrra - fukt och stärka håraxlarna;
 • Lavendel - stärker hårsäckar, varför håret växer starkt och friskt;
 • Jasmine - ger hår hälsa och glans, fuktar huden;
 • mandarin och apelsin - stimulerar produktionen av kollagen genom huden, förbättrar syretillförsel till folliklarna;
 • kamille - återställer hårets axelstruktur, fuktar huden, lindrar mjäll
 • morotfrö - på grund av dess aktiva substans, vitamin A, stärker hårsäckarna.

Metoder för applicering av kosmetiska oljor

Klar basolja (olivolja, kokosnöt, burdock eller annat) eller en blandning av den med vald eter rekommenderas att appliceras två gånger i veckan till håret 40-120 minuter före tvätt. Kompositionen bör ha en temperatur på ca 40 ° C.

Om bara spetsarna är torra eller håraxlarna är från mitten, appliceras kompositionen inte på rötterna. Om emellertid inte bara hårbanan lider av otillräcklig fukt, men också huden, appliceras kompositionen helt på håret, liksom massagen av huden. Efter applicering av oljekompositionen sätts en keps (polyeten) på huvudet och en varm scarf eller halsduk läggs på toppen så att alla användbara komponenter kan övervinna ytskiktet och absorberas av håraxelns bas. Efter 1-2 timmar ska oljeblandningen tvättas av med schampo. Du måste först applicera shampoo utan vatten, direkt på det utsmyckade håret, piska det och skölj det först med vatten. Efter tvättning av huvudet, använd vanlig balsam eller balsam.

Hemma kan du också förbereda masker baserade på olika oljor, nedan anser vi de viktigaste.

oliv

För torrt hår kan olivolja användas i dessa recept:

 1. För behandling av torrt hår med delade ändar. Ta 3 msk. gräddfil och tre gånger mindre olivolja, 5 droppar estrar av geranium och lavendel. Blanda med en mixer, varm i ett vattenbad och applicera sedan på hela längden på duken. Håll masken i en halvtimma, tvätta av med schampo.
 2. För att eliminera sprött hår. Du behöver 400 ml varmt vatten, där tillsätt en sked olivolja extrakt och 1 rå äggula. Blanda och applicera blandningen. Exponeringstid 20-30 minuter.
 3. För att stärka torrt hår. Blanda 2 matskedar honung med 3 matskedar olivolja. Mask att hålla i en halvtimme under skyddskåpa.

kardborre

Kockolja används inte bara för att återställa torrt hår, men också för att behandla huvudkliar och alopeci.

Den kan användas oberoende, i uppvärmd form. Den används i maskens sammansättning:

 • 3 msk. oljeblandning av burdock, kefir i mängden 2 msk, samma mängd persikolja, 2 droppar ylang-ylang och lavendeloljor. Denna mask ger näring och återställer skadade håraxlar, stärker dem.

ricinolja

Applicera detta verktyg på håret är inte alltid helt, men bara med alopeci - de kommer vara svåra att tvätta. Men du kan använda ricinolja för torra ändar av hår, om de är starkt splittrade. För att göra detta, ta 1 tsk. oljor, blanda med samma mängd olivolja och schampo. Applicera endast i 40 minuter, tvätta sedan i en tvållösning.

kokos

Användningen av kokosnötolja är visad för dem vars hår inte bara är torrt utan även skadat. För detta verktyg kan användas:

 • i sin rena form, smälta den i ett vattenbad och värma upp till 35-40 grader;
 • tillsätter rosmarinblad och torrkamilleblommor till oljebasen (10 g per 100 ml olja). Blandningen måste upphettas i ett vattenbad i en halvtimme, insistera på en vecka i en flaska mörkt glas och sedan filtreras. Före användning värms produkten, appliceras på håret i en halvtimme, täckt med en varm handduk;
 • i form av schampo. För att göra detta brygga kamillete (säljs i apotek) i en mängd av 120 ml, blanda den med 30 ml äppelcidervinäger. Separat tas 100 ml kokosmörsmör, blandas med en tesked kosmetisk lera och sedan förenas båda delarna. Applicera på huvudet med lätta massagebehandlingar och skölj av efter 5 minuter.

mandel

Mandelolja är rik på B-vitaminer, askorbinsyra, proteiner, tokoferol och glukos. Det är ett stimulansmedel för hårväxt och fuktar och läker också helt.

Den används huvudsakligen i ren form, till och med applicerar en liten mängd olja för att rengöra och fortfarande varmt hår efter tvätt. Gör det bekvämt med en träkam, där ett par droppar av denna naturliga produkt appliceras. Du borde inte ta mer pengar, annars kommer håret att bli smutsigt.

argan

Arganolja är ett förråd av fleromättade fettsyror, användbara för kärnan i håraxeln, liksom för dess glödlampa.

För att näring och fuktar håret används "flytande guld från Marocko" i sin rena form. Den appliceras först på handflatan och fördelas sedan från rot till spets i 25 minuter. Verktyget kan appliceras i form av en mask för att behandla delade ändar och eliminera mjäll. För att göra detta måste du göra en oljeblandning av argan och oliv 1: 2, tillsätt 5 droppar lavendel och salviaeter där. Värm blandningen, applicera på hår och blöt i 30 minuter, skölj sedan.

kamfer

Åtgärder på håret på två sätt: det förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, normaliserar lokal metabolism, så håraxeln börjar växa frisk. Om du även applicerar produkten på håraxeln, kommer den att näring och fuktar den.

Olje kamferhjälp hjälper till med svagt och tunt hår, med torr hårbotten, eliminerar mjäll och behandlar håravfall. Det är bättre att använda det så här:

 • razbolt 1 äggula i en liten mängd varmt vatten, tillsätt 1 tsk. kamferolja. Sprid produkten på vått hår, massera hårbotten i 3 minuter, skölj sedan med vatten;
 • späd 1 yolk med 1 msk. burdock och 5 droppar kamferolja. Håll masken i en halvtimme, lindade huvudet i plast och en varm handduk;
 • 1 rå äggula blandad med 1 tsk. glycerin och samma mängd ättika, lägg till 2 matskedar. Kamfer, förvärmd. Blandningen fördelas över hela längden av håret, lämnar i 30 minuter.

Olja efter att ha tvättat håret i hårets ändar

Precious Oriental Hair Oil från L'Oreal - Mytisk olja

Odelbara hårvårdsprodukter blev en av huvudprodukterna på varje kvinnas hylla: emulsioner, serum, oljor - de verkade inte så länge sedan men vann kärlek över hela världen. Kan budgetoljan från L'Oreal, Mythic Oil, jämföras med sina motsvarigheter från en högre prisklass? Vad säger professionella och vanliga konsumenter om honom?

Sammansättning av produkten

Innan vi betraktar uppsättningen av komponenter direkt, bör man vara uppmärksam på följande viktiga punkt: outplånliga produkter ska vara lätta, inte väga ner håret och inte klistra in dem. Följaktligen är outplånlig olja inte ren olja. Om du försöker applicera mandel, jojoba, avokado eller någon annan (även i minsta mängd) efter att ha torkat huvudet kommer du att få fula istappar. Av detta skäl bör alla outplånliga medel i detta format inkludera utspädande (dämpande) komponenter. Priset på produkten och dess sammansättning i denna fråga är inte relaterade.

Men i dyra produkter är det möjligt att öka koncentrationen av naturlig olja, speciellt om det inte är billigt - till exempel arganolja. I budgeten sänks andelen av innehållet ofta, eller komponenter av lägre kvalitet används. Professionella påminner: ju närmare komponenten i kompositionen till början, desto högre delas den.

Vad erbjuder Mythic Oil till konsumenterna?

 • 1: a plats i kompositionen - cyklopentasiloxan (cyklopentasiloxan). Silikonolja, som löser upp olja, får inte vara rädd för: det ger skydd mot solen, underlättar kamning, fyller in spåren, visuellt gör håret jämnare. Det avdunstar efter applicering, vilket ger en tunn, ogenomskinlig film. På grund av dessa egenskaper kan en visuell härdning av delade ändar observeras.
 • 2: e plats - dimetikonol (dimetikonol). Också en frekvent gäst i sammansättningen av outplånliga medel. Silikonpolymer som underlättar processen att kamma hår, skyddar mot värme. Mjukar, fuktar. Finns i vissa balm / masker / balsam. Ämnet är visköst, så det går i tandem med föregående element. Det bidrar till en jämn fördelning av den färdiga blandningen, skapar en vattenavstötande film, klibbar de snittiga ändarna.
 • 3: e plats - c 12-15 alkylbensoat (alkoholbensoat). Innehåller antimikrobiella egenskaper, löser upp och binder fetter, fungerar som ett förtjockningsmedel. Det kan fuktas, näring, men det gör inte håret tyngre, lämnar inte en känsla av greasiness. Förlänger aromastabiliteten, om den är i kompositionen av den parfymerade blandningen.
 • Endast 4 och 5 platser ges till naturliga oljor: detta är avokado och druvfröolja. Avokadoolja i hårvård har varit känd sedan antiken - det börjar regenerativa processer, fuktar, närmar och verkar inte bara på håret utan även på glödlamporna. Den rika kompositionen, rik på vitaminer och fettsyror, förmågan att skapa en skyddande film för att förhindra tvärsnittet i ändarna - allt detta gör det ett oumbärligt element i hårvårdsproceduren. Grapefröoljan på dess bakgrund är mycket mindre imponerande: fuktighetsgivande och antioxidantegenskaper, kanske dess huvudegenskaper.

Mytisk olja har 20 ingredienser, vars notering kan trösta de flesta konsumenter. Därför, efter att ha studerat de första positionerna och hitta de viktigaste komponenterna, är det tillräckligt att bara uppmärksamma några saker, vars roll inte kan ignoreras:

 • 11: e plats - bensylalkohol. Bensylalkohol är dessutom klassificerad som skadlig. I en viss produkt fungerar den som ett konserveringsmedel, finns i andra hälften av listan, men förlorar inte dess egenskaper, så vid frekvent användning leder det till uttorkning. Det har ett syntetiskt ursprung och hög volatilitet, giftigt.
 • 18: e plats - bensylbensoat. Det är känt som potentiellt farligt på grund av dess toxicitet och negativa effekter på det endokrina systemet. Antiseptisk, förlänger doften av doften, har en blommig lukt.
 • 19: e plats - cinnamilalkohol. Återigen, alkohol, men redan kanel, en naturlig aromatisk komponent, ger luktstabilitet, säker.

Om vi ​​analyserar sammansättningen av mytisk olja som helhet kan det hävdas att det drar på de solida fyra, särskilt med tanke på produktens låga pris. Naturliga oljor, som lockar tillverkaren, är inte i slutet av listan, så de kan verkligen påverka hårets tillstånd från insidan och inte bara skapa en visuell effekt som försvinner efter att produkten har stoppats.

Den fullständiga säkerheten hos oljan från L'real är tveksam på grund av närvaron av bensylalkohol som, när den ackumuleras, torkar hår.

Dessutom uppstår frågan, varför en så stor lista över ämnen som förlänger doften av doften?

Hur ser fonden ut?

Sedan frisättningen av den första håroljan Mythic Oil från L'real har flera år gått och idag erbjuder tillverkaren flera alternativ och försöker hjälpa olika hårtyper. Dessutom uppträdde produkter i sortimentet, som innehåller samma oljor: det här är en värmebeskyddande kräm med funktion av närande och fuktgivande, samt schampo och balsam, kallad tvättbar vård.

Direktoljor i Mythic Oil-linjen, med undantag för den klassiska, idag 3:

 • Fuktgivande och strålande, fokuserad på alla hårtyper. Förutom de listade ingredienserna är linfröolja från tranbärfrön också närvarande. Volymen på 100 ml, priset varierar från 1200 till 1500 rubel.
 • Disciplinolja, där inte bara argan, men också riskli. Hjälper till att hantera elektrifiering och underlättar kamning.
 • Skimrande olja i sprayen kan användas inte bara på håret utan även på kroppen. Kompositionen har ett extrakt av magnolia. Konsistensen är lättare än vanligt, mer som vassle än olja. Den har ett uttalat blom-citrus arom och små skimrande partiklar. Priset är högre än de andra rören - 1800-2000 rubel.

Vi bör också nämna termiskt skydd, som lovar att bibehålla hårets hälsa även när den utsätts för en temperatur på 240 grader. Det är universellt med avseende på hårtyper, i kompositionen finns svart kumminolja. Väger inte ner, förorenar inte. Priset ligger också inom 1200-1400 rubel. för 150 ml grädde.

Vem behöver olja från L'Oreal?

Även om det endast bedöms av den undersökta kompositionen, passar produkten till ägarna av de splittrade ändarna, eftersom det visuellt förklara detta problem, hjälper till att riva upp håret efter schamponering och underlätta vård av långt hår. Det höga innehållet i naturliga oljor närmar och fuktar, ökar densiteten och stänger nagelbandet, skyddar mot solen.

Det kan också vara användbart för kvinnor som ofta värmer håret - från torkning till tång. Filmen, som är skapad av oljor och silikoner, kommer att spara från höga temperaturer. Emellertid är en outplånlig olja inte lika med gott termiskt skydd:

 • Närvaron av silikoner i de första positionerna kan påverka mycket tunt hår med försvagade folliklar, vilket leder till viktning och jämn förlust.
 • Det är oönskat att använda produkten med fint lockigt poröst hår, liksom benäget för keratinrätning på grund av alkoholen i kompositionen.

Det är i alla fall viktigt att komma ihåg att mytisk olja, liksom andra outplånliga oljor, inte är en terapeutisk produkt, inte närnar håret från insidan, ger inte en terapeutisk ackumulativ effekt.

Allt som du kommer i färd med att använda det är ett visuellt och taktilt resultat som försvinner någon gång efter avbokningen.

Hur använder man verktyget?

Det finns flera sätt att använda outplånliga oljor, och nästan alla Loreals produkter är tillgängliga på grund av dess sammansättning. Den enklaste och mest kända för de flesta kvinnor är att man använder en droppe pengar på handdukstorkade lås innan de torkas i naturen eller i termisk torkning. Behöver flytta från slutet 2-3 minuter absorberas olja.

Volymen av produkten beror på hårets längd och tjocklek. En kort hårklipp är tillräckligt 1 gång för att försiktigt trycka på dispensern, för långt hår kan det ta upp till 3-4 pressar. Ofta bestäms det exakta beloppet individuellt genom att använda fonderna.

Men det här är inte alla sätt att använda det:

 1. Du kan klämma några stora droppar (ungefär 1-2 matskedar) olja i handflatan och applicera det på håret innan du tvättar håret. Sprida kammen längs längden, lämna i 15-20 min., Skölj sedan bara. Använd schampon som krävs.
 2. Mytisk olja kan läggas till arbetsblandningen under färgning: det påverkar inte färgens kemiska egenskaper och dess färg, men minskar graden av negativ påverkan på håret. Tillräckligt 1 droppe i 60 ml färgämne och 60 ml oxygenator. Viktig förtydligande: Systemets säkerhet bekräftas endast för produkter av L'Oreal.
 3. För djup näring och hemlamineringseffekt, lägg till 1-2 droppar av produkten till någon hårmask eller balsam, applicera blandningen i håret och låt det ligga i 40-50 minuter och linda dem i en varm handduk.
 4. Innan du använder rätaren, applicera olja över hela längden i minsta mängd, ge det 4-5 minuter. suga upp Rikta in trådarna genom folien: På så sätt får du maximal glans och densitet på dem, och oljan kommer att spela rollen som termiskt skydd.

En viktig nyans berör andra vårdprocedurer. Om silikonerna skapade en film runt håret, blockerade de inte bara frisättningen av vatten därifrån utan även penetreringen av näringsämnen inuti. Således, om du planerar att applicera en behandlingsmask eller på annat sätt påverka håret från insidan, innan du behöver tvätta håret för att ta bort barriären. Annars kommer alla dina handlingar att vara helt meningslösa.

I sammansättningen av mytisk olja, även i de ursprungliga positionerna, finns fettlösliga silikoner. Följaktligen är det omöjligt att tvätta dem bort med vatten.

Om du inte vill ha ackumulering ska du tvätta håret efter att ha använt L'Oreal-olja med schampon där natriumlaurylsulfat är närvarande. Det kan ersättas med ammoniumlaurylsulfat.

Varför är ackumuleringen av silikon i håret oönskat? Efter varje användning av den outplånliga produkten ökar filmen den bildas i tjocklek. Vid något tillfälle faller det här skiktet och tar med sig hårkutiklet. Således är det "naket" på vissa ställen, det blir poröst, fukt lämnar det och det börjar bryta av.

Konsumentrecensioner

Antalet positiva kommentarer på denna produkt kan överraska och ge anledning att tro att L'Oreal lyckades göra någonting mirakulöst. Enligt professionella är uppställningen verkligen läsbar och varumärket har gjort ett bra jobb. För sitt pris är oljan av hög kvalitet, men det kan förlora egentligen läkemedel: till exempel en liknande lösning från Kerastase.

Bräcklig hårbehandling

Torrt, skört hår är ett tillstånd av hår som är bekant för många, särskilt tjejer med långt hår. Håret ser livlöst, tråkigt, hårt, mjäll och torrhet i huvudet, och det mest obehagliga - håret börjar bokstavligen "bryta". Att skilja skönheten i håret från att falla ut är mycket enkelt - i slutet av ett brutet hår kommer det inte att finnas någon vit förtjocknings-ryggrad. Skört hår kan leverera många problem till ägaren, så du måste lära dig hur man klarar dem, säkerställa korrekt behandling och sköter om skört hår.

Orsaker till hårbrott

Ökad sårbarhet kan uppstå på grund av täta torkning av huvudet, hårfärgning och perm, med felaktig näring och användning av en varm hårtork. I detta fall är huvudfaktorn överdriven hårdhet i hårbotten och otillräcklig smörjning av hår med hudfett, utan vilket håret förlorar sin elasticitet. Därför lider hårets tips mest. Också bräcklighet kan orsakas av någon form av sjukdom eller felaktig vård. Orsaken kan vara anemi, sjukdomar i mage, lungor, njurar och till och med karies.

I allmänhet är ägarna av fettigt hår mycket lyckliga, eftersom de är mindre benägna att möta detta problem. Håret kan emellertid vara fet på rötterna, men torka på spetsarna. Därför bör ägare av fet hår också observera ordentlig hårvård, eftersom torrhet ofta uppstår på grund av uttorkning.

Bräcklig hårbehandling

 1. Först och främst måste du normalisera din kost och följa en speciell diet mot skört hår, rik på vitamin A.
 2. Försök att äta mer morötter, grädde, havtorn, smör och vegetabilisk olja, ägg, keso och mejeriprodukter.
 3. Även vitaminer i grupp B, E och C kommer att vara användbara.
 4. Det är mycket viktigt att maten är rik på protein och grönsaker.
 5. Eliminera snäva dieter, kanske är de orsaken till bräcklighet.
 6. Drick mycket vätska, det hjälper till att eliminera torrt hår och installera en luftfuktare i lägenheten.

Dessutom bör behandling av sprött hår åtföljas av speciella kosmetiska förfaranden. Om det är möjligt, är det värt att genomgå en behandling av mesoterapi, kryomassage och fysiska procedurer, vilket förbättrar mikrocirkulationen i huden och ökar tillväxten av folliklar. Du kan också massera hemma med händerna eller en träkam.

Ta hand om skört hår

Skört hår behöver noggrann vård och ytterligare näring. För tvätt, använd näringsschampo innehållande vitamin B märkt "för skadat hår". Och sedan applicera närande balsam.

Två gånger i veckan, använd en mask för sprött hår med zink eller biotin. Du kan också göra hemlagade masker från vegetabiliska oljor.

 • Två gånger i veckan, applicera burdock, muskotnöt, mandel eller persikaolja till håret i ren form eller som en blandning av oljor.
 • Låt oljan stå i 30 minuter och skölj sedan.
 • Mayonnaise mask är mycket effektiv - mixa majonnäs, honung och aloe juice i lika stora proportioner och applicera i 20 minuter på hår.

Försök att torka håret naturligt och inte använda tångar. Kamma ditt hår med en kam av naturmaterial med muskotnötolja applicerad två gånger om dagen, det kommer att fuktas och göra det elastiskt.

Klabukova Tatiana, när du kopierar en länk till Silky-hair.ru hemsida är obligatorisk

Varför behöver du hårbalsam

Nästan alla badrum har detta mirakel av kosmetiska läkemedel och naturligtvis använder de flesta av oss efter varje shampooing. Men visste du:

 • Vilka uppgifter ska han utföra?
 • hur man ansöker det
 • Vilken balsam är lämplig för din hårtyp?

Verkningsmekanism och komposition

Efter shampooing i hårbotten, hårvågorna stiger, bristlande i olika riktningar, klamrar sig till en kam. Negativt laddade krullar klibbar i en homogen massa. Varför behöver jag hårbalsam? Basen är en positivt laddad sur emulgator. Den sura miljön gör att skalorna stängs och det positivt laddade komplexet neutraliserar statisk elektricitet. Efter applicering av detta ämne, kramar håret lätt, blir frodigt, "smuligt". Förutom basen innehåller klimatanläggningen i sin sammansättning andra ämnen som tillåter kondensation av denna kosmetiska produkt i tre typer.

 • Silikonosoderzhaschie. Filmen, som kvarstår på dina lockar efter appliceringen, klistrar delade ändar och ger håret ett hälsosamt utseende. Sådana kosmetika skyddar ditt hår helt från exponering för höga temperaturer (curling, strykning). De har också nackdelar. Silikon tunga vikter, så vid slutet av dagen kan strängar sakta och samlas i "istappar".
 • Protein eller protein. Vegetabiliska proteiner som utgör dessa kosmetika tränger djupt in i nagelbandet, fyller i hålrummen och läker de skadade områdena. Ofta används hydrolyserat keratin som ett protein. Sedan har luftkonditioneringen en brun nyans. Istället för keratin kan det innefatta: siden, ris, mandel, sojaprotein.

Tänk på att det är nödvändigt att använda sådana medel med omsorg och endast för det svaga och skadade håret. Proteinkonditioneringsmedel rekommenderas inte till ägare av friskt hår.

 • Oil. Lämplig för hår med intakt struktur. Nära och fukt. Jojobaolja, kokosnöt, olivolja, ricinus, linfrö, Sheasmör, tea tree oil - dessa är ingredienserna som oftast finns i oljebalkare. Enligt deras konsistens, verkan och sammansättning är dessa kosmetika närmast balsamerna.

Hur man ansöker

Innan du använder balsam för hår, gör den enklaste manipuleringen - direkt efter att du har tvättat huvudet, försök att "kamma" trådarna med fingrarna. Om de är lätta från rot till spets, behöver du inte denna kosmetiska produkt. Om skalorna "klibbar" bara från mitten av håret, börja sedan applicera agenten från mitten.

För problematiska krullningar - torkad, upprepade gånger målade, med delade ändar, är det bättre att välja en tvättbar balsam.

 • Torka huvudet med en handduk.
 • Applicera substansen i små portioner. Börja antingen från hårets ändar eller från rötterna. Använd dina fingrar, fördela produkten jämnt längs längden.
 • Vänta 3-5 minuter och skölj balsam med varmt vatten.

Oplastlig hårbalsam, eller som det kallas också "Inlämning", är det önskvärt att applicera på de fortfarande våta krökarna, omedelbart efter tvätt. Spola det, vilket framgår av namnet, är inte nödvändigt. Det produceras i form av en spray eller gel. Om det efter tvättning används riklig lack, mousse eller gel, är det bättre att inte använda verktyget, eftersom det kan störa installationen.

Hur man oljer fett hår efter tvätt?

Användningen av schampo leder till fullständigt avlägsnande av den skyddande fettfilmen, och efter tvättning skapar den en obekväm känsla, även om håret inte är torrt vid beröringen. I gott schampo säger de att de innehåller oljor som ersätter naturligt fett. men jag har inte sett dem än.

Som de sa kan du smörja ditt hår med olja. Om så är fallet, hur och hur. Eller kanske någon känner varumärket av schampon med oljor som sådan?

Jag har mycket tunt, långt blekt hår. Och även efter balsams och masker är det inte alltid möjligt att kamma dem, en bo är formad på huvudet)) Jag upptäckte jojobaoljan för mig själv, som redan nämnts ovan. Köpt på apoteket verkar rubel för 60-70 flaska. Jag lägger bokstavligen en droppe på mina händer och borstar dem på ändarna av något fuktigt hår innan du torkar det med en hårtork. Jag gillade effekten

När det gäller oljorna efter tvätt kan jag säga att alla naturliga oljor som används för hår är ganska tunga och feta och kommer att skapa en oöverträffad effekt av smutsigt hår, det är osannolikt att denna effekt uppnås genom att tvätta huvudet. Det finns dock ett alternativ till oljor - det här är vätskor. Personligen gillar jag Kapous hårvätskor mycket, lägg dem på vått hår direkt efter tvätt och även på torrt hår - i ändarna. Håret blir slät och glänsande, porositet och torrhet går bort. Personligen använder jag vätskan för splittrade ändar, och som jag själv har fet hårbotten, men i slutet är mitt hår alltid torrt, jag applicerar inte från rötterna, men på spetsarna.

Marina! Jag håller med er om att även i bra schampon, som enligt beskrivningen innehåller vissa oljor, innehåller dessa oljor en så liten mängd att det inte kan skydda håret från att torka ut, speciellt om du har tunn och ömtålig natur.

Försök inte smörja håret med olja efter tvättning. Detta kommer att bli en mardröm.

Håroljor ska endast användas innan du tvätter håret! Och samtidigt är oljan som appliceras på håret mycket dåligt tvättade med vanligt schampo - efter håret torkar, kvarstår den feta effekten på dem ändå.

Jag använde Evalar burdock olja under lång tid, så jag tvättade det två gånger med Drakoshs barns schampo (som utan några mjukgörande tillsatser) och sedan tvättade jag mitt hår med vanligt schampo. Det var då effekten var mer eller mindre.

Sedan dess har jag inte använt oljor under lång tid! Jag försökte alla typer av masker (Elsev, L'Oreal), eller efter tvättning av balsamer, som är tillräckligt att hålla i 2 minuter på håret, skölj sedan med kallt vatten och en bra effekt tillhandahålls.

Nu gillar jag verkligen balsam i det belarussiska företaget Belita "äggula" - både budget och det luktar läckra (vanilj), och effekten är inte dålig om du gnuggar bra in i håret och håller det i ungefär tre minuter tills det tvättas av.

Hur man väljer oljan för ändarna av håret och mot tvärsnittet

Om du tvättar håret blir styggt, mer lockigt och för torrt, bör du tänka på ytterligare vård - Användning av olja i ändarna av håret. De flesta schampon tvättar hårt fett som utsöndras av talgkörtlarna, vilket håller fukt och förhindrar skört hår. Men oljor gör ett utmärkt jobb med näring och fyller på varje hårs fuktighet.

Populära oljor

För att få önskad effekt måste du applicera oljemaskor som hjälper till att förbättra hårhälsan. I det här fallet hanterar de den här uppgiften mycket bättre än fett i talgkörtlarna. Det är viktigt att kunna välja rätt olja för hårets tips, eftersom vissa av dem inte är lämpliga för alla.

Baobab Frukter

Näringsämnen från frukten av baobab har länge använts som en elixir för frisk hud och hår. Tack vare vitaminerna A, C, D och E, liksom omega-3, 6 och 9 fetter är baobabolja ett sant hydratiserande mirakel. Det spelar ingen roll om du vill bli av med mjäll, fuktar överdriven tips (brist på vård kan fånga dem) eller bara lägga till friskhet i ditt huvud, blir baobabolja din favorit.

För behandling av mjäll, skadad struktur och torrt hår, försök använda baobabolja som en het oljebehandling. Det är nödvändigt att massera hårbotten och ändarna med uppvärmd olja, och sedan wrap huvudet i en handduk för att förbättra effekten. Alternativt kan en hårtork användas för att påskynda absorptionen av oljemasken. Resultatet är säkert att behaga.

För att ge tipsen en blank utseende innan du går ut, kan du hälla lite olja på händerna och gnugga den över hårets tips.

Arganolja

För speciellt torra, skadade och spröda hår är arganolja obligatoriskt. Du kan lägga till några droppar argan i vanligt schampo för behandling av split eller färgat hår. Efter avslutad behandling kommer de gradvis att förvärva sin tidigare styrka och hälsosamma utseende.

Ren arganolja är ett verkligt mirakel. Det hör till de så kallade "torra" oljevätskorna, det vill säga den har en ljus silkeslen konsistens, jämnt och snabbt absorberad i fuktigt hår och lämnar inga oljiga märken.

Tropisk kokosnöt

Kokosolja är utan tvekan en av de bästa hårprodukterna eftersom den stimulerar snabb tillväxt, unravels stygga hår och skapar en fuktgivande film. På grund av närvaron av antioxidanter är kokosnötolja för hårspetsarna det bästa skyddet mot de negativa effekterna av solen och gatan. Om du behöver anti-mjäll behandling eller har en önskan att växa en scythe till midjan, är det bättre att lämna lösningen av dessa problem till kokosnötets unika näringsämnesammansättning. Det finns flera sätt att få maximal nytta av att använda kokosnöt:

 • För att förbättra hårväxten, försök att göra masker för hårbotten i en månad. Sådan terapi stimulerar blodcirkulationen hos hårlökarna, vilket kommer att öka tillväxten. På samma sätt kan du permanent bli av med mjäll, eftersom vitaminerna E och K, som är en del av kokosnoten, bekämpar hudens hudskallning.
 • Med frekvent fladdring kan du gnugga en liten mängd kokosnötolja mellan dina palmer och smita på trassiga områden. Därefter kan du långsamt kamma håret. Om du gör allt på rätt sätt och ger din hårtid att dricka, fungerar oljan som en skyddande barriär kring varje enskild sträng, vilket minimerar framtida förintring.

Grape Seed och Tea Tree

Druvor är fyllda med väsentliga proteiner, mineraler och vitaminer som hjälper håret att växa och stärka. För att få maximal nytta av näringsegenskaperna hos druvutsäde, använd värmd olja som luftkonditionering.

För att skapa en terapeutisk komposition, lägg till ett par droppar essentiellt tea träd. Det bidrar till att rengöra hårbotten i hårbotten, återuppliva folliklarna och stärka blodcirkulationen för att krullarna blir snabbare och starkare. Luktet av tea tree kan hjälpa till att bli av med löss eller förhindra deras utseende. Lägg några droppar oljekomposition av te och druvfrö i schampo för att förbättra huvudets pH.

Avokado från spetsavsnittet

Avokado är inte bara en läcker produkt, utan också en av de mest näringsrika kosmetika för hud och hårbotten. Om du vill bli av med mjäll eller återställa hälsan hos den skadade strukturen hos splittrade ändar, hjälper avokado till att återfuka och återställa även de mest ömtåliga folliklarna och strängarna.

Prova följande komposition för intensiv behandling: ett par matskedar avokado utspädd med honung och äggvita. Blanda noggrant och använd som balsam för vård, vilket orsakar vått eller torkat hår. Du måste ge det dags att suga i (ca 20 minuter) innan du sköljer det med varmt vatten. Håret blir mjukare och friskare.

Olive mat

Oliver består av hälsosamma fetter och antioxidanter, vilket gör det till ett oumbärligt element i ditt hårs hälsa. Det är en unik komposition som hjälper till att bekämpa för tidigt hår åldrande, vilket innebär förlust av volym och ökad bräcklighet.

När du väljer olja för hår från delade ändar, måste du komma ihåg att oliv är det bästa att klara av detta problem. Använd bara en liten mängd på torra tips. Och även en gång i veckan kan du göra en mask och värma huvudet med en hårtork, vilket kommer att stimulera snabb absorption av näringsämnen och påskynda förfarandet. Resultatet är en elegant glänsande effekt och bindade ändar.

Jojoba för styrka

Jojobaoljans molekylära struktur imiterar den naturliga sebum som vår hud producerar. Samtidigt är det helt säkert för känslig hud, så jojoba är en av de mest allergivänliga oljorna som du kan använda hemma.

Gnid oljan flera gånger i veckan i spetsarna i 20-30 minuter, skölj sedan huvudet noggrant. Lägg till jojoba någon ester för att öka effektiviteten av förfarandet.

Mandel för hårtips

Mandelolja är utmärkt för tunt hår, eftersom dess relativa lättnad gör det möjligt att inte väga ner för svaga och tråkiga strängar. Det behöver inte tvättas, det kan användas som ett termiskt skydd eller appliceras för att släta ut hår som sticker ut. Mandelolja för hårspetsarna - ett utmärkt verktyg, eftersom det inte gör dem fetare, samtidigt som strukturen återställs, vilket gör att spetsen inte kan splittras ytterligare.

Castor för densitet

Förmodligen finns det ingen sådan person som inte skulle höra om möjligheten av ricinolja att motstå håravfall. Detta är sant, och förutom den önskade längden får du tjocka och friska ändar. För att uppnå önskat resultat är det nödvändigt att fördela oljan från toppen av huvudet till spetsarna. Det är tillrådligt att sätta på huvudet i en handduk och sitta i flera timmar eller förbättra hjulets effekt, och lämna masken för natten. Efter det ska du bara tvätta håret och torka. Folliklar kommer att återställas, och frisyren kommer att få en hälsosam volym och jämn struktur.

Fuktgivande persika

De viktigaste aktiva beståndsdelarna i persikafröet är omega-fettolje och linolsyra. De hjälper till att upprätthålla balansen av fukt, liksom hjälpa till att tona och stärka cellerna. Användbara antioxidanter - C-vitamin och E - hjälper till att neutralisera fria radikaler och tecken på snitttips.

Eftersom persikolja är mycket lätt är den lämplig för vilken hårstruktur som helst. Det bästa resultatet från användningen uppnås i kombination med etrar, som tillsats för din favorit shampoo, balsam eller mask. Därför är det så vanligt i många kosmetiska preparat.

För att erhålla en positiv effekt är det tillräckligt att helt enkelt applicera emulsionen direkt på problemområdet. När den appliceras på hårbotten penetrerar den lätt in i och verkligen fuktar huden utan att täppa till porerna och lämnar inga oljiga märken.

För användning som läkemedel för mjäll måste du blanda 10-12 droppar tesked eller mintestrar i 6-7 tesked persikolja och massera hårbotten. Låt blandningen suga över natten och skölj med naturligt schampo på morgonen.

Burdock för tillväxt

En annan välkänd produkt för att lösa problem med överdriven volymminskning. Men samtidigt bidrar burken till hårbotten och fyller de bleka spetsarna med livet.

Det innehåller sådana mineraler som polyacetylener, inulin (upp till 45%), alkaloider, etrar, fytosteroler och även fettsyror och vitaminer A och B2. Du kan hitta den i alla apotek och även i snabbköpet.

Aloe Vera

Aloe Vera läker snabbt brännskador, näring och näring av huden. Men inte mindre användbart har aloe vera olja, speciellt för skadade tips. Till exempel:

 • Det är användbart att skämma bort dig själv med en uppfriskande balsam av aloe vera, vatten och aromatiska eteriska oljor efter eget val.
 • När det gäller att sönderfalla strimlar, slåss mjäll, faller ut eller spröda tips, måste aloe vera vara i din arsenal.
 • Det rekommenderas att använda aloe på färgat hår för att ge det jämnhet och återställa vattenbalansen.

Fondens urvalsregler

Det är inte alltid möjligt att förstå vilka oljor som borstar ditt hår med. Du kan helt enkelt gå till affären och köpa Johnson Baby smör för hår eller spendera mer tid och köpa något mer naturligt. Därför är det vanligtvis värt att följa tre regler för att välja en lämplig produkt för hår:

 1. Lita inte på etiketter. Ofta på burken kan tillverkaren skriva att produkten endast består av en naturlig komponent, men det kommer faktiskt att finnas en hel massa kemiska tillsatser i kompositionen. Därför måste du kolla innan du köper organisk kosmetika.
 2. Titta på kompositionen. Förutom kemiska tillsatser kan estrar ses i många organiska produkter. I de flesta fall kommer de även vara mycket användbara, men bara om du inte har allergier mot dem.
 3. Lyssna på dig själv. Hårtypen är annorlunda, det finns också en individuell uppfattning om sättet, och det som fungerar för en person kanske inte passar någon annan. Var försiktig, prova och var inte rädd för att gå vidare till någonting annat.

Överdriv det inte med användning av oljor, annars finns det risk för att trådarna blir alltför feta. Tvätta alltid huvudet med naturligt sulfatfritt schampo. Och naturligtvis, kom ihåg att ingenting händer med en gång. Så var tålmodig och vänta. Mycket snart blir din frisyr märkbart bättre om du regelbundet använder hårolja. Vad som är bättre - oförstörbart eller krävande tvätt efter applicering kan avgöras på grundval av hårkonstruktionen. För torra är det att föredra att applicera och stanna kvar på dem, för oljiga - som används som en mask som ska tvättas bort.

Recensioner om användning av masker

Jag kan inte dela med olivolja! Till fet - kanske har du inte tillräckligt torrt hår. För mina torra melirovanny-tips var det närmade sig för alla 100%. Absorberar på bara några minuter. Jag applicerar och tvättar inte.

Vi hade kärlek vid första ögonkastet med ricinolja. Först användes för att öka tillväxten, så märkte effekten på tipsen och repurposed. Det kan tyckas att det är oljigt, men efter ett par minuter absorberas allt och det finns en matt glans.

Före första användningen var jag skeptisk, säger de, allting kan inte vara så enkelt, förutom mina tips var redan livliga. Efter flera användningar av kokosnötolja blev de märkbart mjukare (de kunde nästan inte särskiljas från resten av håret), de slutade splittras, även sken uppträdde.Nästa Artikel
Användningen av läkemedlet Aevit från håravfall. Hjälper det? Hur man tar?