Eteriska oljor för fet hår


Estrar av oljor har alltid använts i många länder i världen. De hjälpte till att läka kroppen och återställa sinnesstörningen. Den äldsta vetenskapliga avhandlingen Ayurveda innehåller en hel lista över estrar av oljor med en beskrivning av deras användning.

Etrarna har en stark effekt på hårbotten. De stärker strängarnas rötter, närmar dem och förbättrar den skadade strukturen. Oskadligheten hos eteriska oljor gör att de kan användas hemma för beredning av läkande och profylaktiska kompositioner för hår.

Hårspärrande eteriska oljor

Estrar används ofta i kosmetiska blandningar och kompositioner av masker, balm, sköljningar och schampon. De spelar en aktiv roll i hårväxten, stärker löken, stabiliserar produktionen av subkutant fett, vilket minskar hårets fettinnehåll. Estrar används för att bekämpa mjäll och håravfall, förminska deras struktur.

Några droppar till sköljningen eller schampon gör det ännu mer effektivt:

 • eterorange - hjälper kroppen att motstå infektioner, lindrar stress, trötthet och irritabilitet, sömnlöshet försvinner. Några droppar och hår får ytterligare elasticitet och volym.
 • cederteter - hjälper till att ta bort gifter, slagg och jämn sten. Det har en antiinflammatorisk effekt på huvudets hud, stimulerar hårväxten, stärker sina glödlampor.
 • Neroli ester - lindrar stress och irritation, vilket kan leda till håravfall. Detta är en kraftfull afrodisiakum. Förhindrar seborré.

Recept för att stärka hårstrukturen

Blanda i två droppar: lavendel, rosmarin, tall. Tillsätt en droppe geranium, timjan och blanda med extraktet av örter malurt och nässla. Lägg till lite av blandningen med varje shampooing.

Esters för svagt hår läggs till i maskerna och schampon, du kan lägga till några droppar i vattnet för att skölja efter att du har tvättat huvudet. Lämpliga oljor:

 • ylang-ylang eter - bli av med ångest, vilket betyder stress. Förhindrar håravfall, har positiva effekter på hår och hud.
 • Mandarinester - deltar aktivt i nedbrytning av fetter, normaliserar talgkörtlarna och eliminerar alltför fet oljigt hår. Arom ger humör, lindrar från erfarenheter
 • Rökelseare - har antiinflammatoriska egenskaper, lindrar irritation och klåda i hårbotten, eliminerar mjäll. Detta är ett utmärkt hårreparationsmedel som hjälper till vid arbetet med kollagensyntes. Stärker hårsäckar och ger jämnhet mot håret.

Eteriska oljor mot hårfettighet

För att bli av överdriven hårfett rekommenderas följande typer av estrar: cypress, rökelse, salvia, citron, rosmarin, bergamot och yarrow. Någon av dessa oljor kan tillsättas till schampo eller sköljning. Effekten garanteras.

Shampoo för fet hår

 • Cedar Satin - 3 droppar
 • fyra droppar olja av cypress och clary salvia
 • ett par droppar vinrörolja
 • sju droppar citron eterisk olja

Alla komponenter måste blandas noggrant med hundra milliliter schampo. Förvara i en flaska.

Hårbalsam för fettigt hår:

I ett glas vatten rör om i äppelcidervinäger eller citronsaft (2 msk), tillsätt ett par droppar citroneter och en droppe timjanolja. Blandningen läggs till vattnet för sköljning efter tvättning och noggrant tvättas, gnidning försiktigt in i huden.

Tonic för fet hår:

Denna tonik kan användas för något hår, men för fettigt hår är det särskilt relevant. I ett par glas kokt vatten, tillsätt citronsaft (2 matskedar) och två droppar eteriska oljor av bergamot, salvia, lavendel och cypress. Plus en droppe timjaneter. Blandningen gnids i huden på huvudet vid hårets rötter och lämnas över natten. Det rekommenderas att gnugga i upp till tre gånger i veckan. Blandningen lagras under lång tid i en välsluten flaska.

Minst en gång i veckan kommer det inte att skadas för att noggrant arbeta med fet hår. Blanda ett par matskedar av följande eteriska oljor: cypress, citron, bergamot, yarrow. Gnugga blandningen i rötterna, sprid den gradvis över hela håret, värm det sedan med en folie och en handduk och låt den stå i tjugo minuter. Sedan kan du skölja, skölj med kallt vatten.

Korrekt användning av blandningar av eteriska oljor hjälper till att normalisera talgkörtlarna och återvänder håret till dess normala tillstånd. För oljigt hår används ofta masker, vilket innefattar närvaron av en viss eterisk olja.

Mask: honung + äggula

Ta ett par äggulor och försiktigt gnugga dem med honung (2 fulla matskedar). Till den resulterande blandningen tillsätt den valda eteriska oljan och blanda noggrant. Masken gnids vid hårrotsarna, varefter den är isolerad med polyeten och insvept. För att hålla en mask till två klockor är det möjligt att tvätta.

Mask: sur mjölk + eterisk olja

Detta är det enklaste maskreceptet. Fermenterad mjölkbas är blandad med eterisk olja och gnidts in i huden på huvudet. Om så önskas kan blandningen appliceras på hela längden av strängarna. Huvudet värms varmt. Tåla upp till en timme och tvätta av.

Mask: sur grädde + honung

Övning har visat att detta är en av de effektiva maskerna för att bekämpa hårfettighet. Grädde kan ersättas med grädde. Komponenterna blandas i samma proportioner, beroende på hårets längd och densitet, tillsätts eteriska oljor och blandas. Blandningen kan appliceras på allt hår och kan användas vid rötterna samtidigt med en lätt huvudmassage.

Efter applicering av mask som sköljning, använd kallt vatten med en lugnande effekt av eterisk olja. För oljig skalp och fet hår, prova följande åtgärd: Ett par droppar lavendel, tre droppar rosmarin och tre droppar bergamot läggs till vatten och används som sköljning.

Användningen av eteriska oljor för skönhet och hälsa har bevisats i århundraden. En liten kunskap och du kan alltid använda en eller annan version av etern för föryngring av huden, hårets elasticitet, deras glans och tillväxt. Tack vare oljor kommer du alltid att känna dig lugn och balanserad. Det viktigaste är att känna egenskaperna hos eteriska oljor, och för vilka ändamål är de mer lämpliga.

Eteriska oljor för fet hår

Friskt hår anses vara en symbol för skönhet och en lyxig inredning för varje kvinna. De ger inte bara en särskild attraktion, men kompletterar även bilden på ett original sätt. Ofta är huvudproblemet hos de flesta män och kvinnor fettigt hår, eftersom de ser svaga, oattraktiva och du måste tvätta dem varje dag. Samtidigt är användningen av traditionella kosmetiska produkter i vård i detta fall maktlös.

Du kommer lära dig mer om eteriska oljor för hår, deras egenskaper och metoder för användning i videon:

skäl

Skälen som orsakar utseendet av fet hår, mycket. Detta kan vara en störning i talgkörtlarna, vilket resulterar i att mycket sebum produceras och överflödigt fett stänger hudens porer. Hårrötterna lider av brist på näring, vatten och syre. En stor roll spelas också av rätt diet, överdriven konsumtion av kaffe, rökt, söt och mjöl orsakar en obalans i kroppen och en metabolisk störning. Olika hormonella sjukdomar och ärftlighet har också en negativ effekt på håret.

För att minska sekretet hos talgkörtlarna och göra hårbotten frisk, används många specialverktyg, bland vilka eteriska oljor för fet hår förtjänar särskild uppmärksamhet. Regelbunden användning av dem gör krullarna rena och attraktiva. Därför rekommenderar flertalet kosmetologer mot hårfettighet, det utför en maskbehandling med tillsats av korrekt valda eteriska oljor.

Sådana förfaranden är väl lämpade för smutsiga vid rötterna och torka på hårets tips. Förebyggande masker återställer huden, stärker rötterna, närmar håret längs hela längden.

Eteriska oljor för fet hår är blandningar av lösningar bestående av flyktiga ämnen. De är gjorda av växter med hjälp av en syntetiserande teknik. För att verktyget ska vara så effektivt som möjligt vid behandlingen är det nödvändigt att välja de komponenter som utgör den korrekt. Alla naturliga oljor är uppdelade i väsentliga och basoljor.

Basprodukter erhålls genom att pressa korn och frön från växter. Det kan vara kokosnöt, ricinus, burdock eller mandelolja. Sådana läkemedel kännetecknas av ökad densitet av molekyler. De är uppdelade i torra arter, djärva och feta.

När det gäller eterblandningarna har de en speciell arom av växter. Produkten tillverkas genom att pressa, ånga och sedan införa naturliga ingredienser. För framställning av en sådan kosmetisk produkt, använd huvudsakligen rötterna, bladen, blommorna, kärnorna och stammarna av växter. Eteriska oljor avdunstar snabbt, lös inte upp i vatten och lämna inte märken.

I kosmetologi för behandling av fet hår rekommenderas både basiska och eteriska oljor, även om de senare anses vara de mest effektiva. För att ta hand om fettkrullor rekommenderas oljor som består av sådana naturliga ingredienser:

 • Cedar. Stärker hårbrotten på ett tillförlitligt sätt, aktiverar tillväxten, normaliserar huvudvärkets allmänna tillstånd, eliminerar överdriven fett och mjäll.
 • Bergamott. Väl reglerar talgkörtlarna.
 • Frankincense. Återställer locken, gör dem elastiska, har en regenererande effekt.
 • Sage. Det anses vara en helande elixir. Det minskar inte bara sebumsekretioner utan behandlar skallighet.
 • Lemon. Det tränger djupt in i epidermis, hjälper till att bekämpa seborré, behandlar löskorna effektivt.
 • Cypress. Minskar håravfall, stabiliserar utsöndringen av körtlar, eliminerar sårbarhet, ger krullarna en hälsosam och livlig glans.
 • Lavendel. Det aktiverar hudbalansen, läker krullarna.
 • Juniper. Det hjälper till att ta itu med alla hårproblem. För bättre resultat rekommenderas att tillsätta eterisk eterisk olja till schampo. Det hjälper med fet hud.
 • Yarrow. Det kännetecknas av hårbotten som lugnar hårbotten, lindrar seborré, fyller håret med vital kraft.
 • Timjan. Behandlar fet hår, som börjar från rötterna, aktiverar glödlamporna och accelererar deras tillväxt.

Ansökningsmetoder

Förberedelser baserade på eteriska oljor har visat sig på marknaden för kosmetologi, därför är de mycket populära för att lösa problem med fettkrullar. För att uppnå maximal effekt vid förebyggande och behandling av oljor, bör du veta hur man använder dem, hur ofta vård och proportioner är. Moderna produkter anses multifunktionella, de används inte bara för att avlägsna fettigt hår, men också i kampen mot brittleness och mjäll. Dessutom naturliga lösningar perfekt ton upp, bevara hårets integritet, näring av glödlamporna med viktiga vitaminer.

Ett bra alternativ för fet hår är användningen av toning lotions baserat på naturliga oljor. För att göra det, hemma kan du enkelt förbereda en mängd sköljningar och tonics. Det är särskilt användbart att genomföra kosmetiska procedurer efter traditionell tvättning av huvudet, de rekommenderas att gnidas i håret för natten.

Positiva resultat kommer också att ha användning av väsentliga blandningar med schampo. De säljs både i färdig form och tillverkas självständigt genom att blanda oljorna med schampo. Naturliga komponenter har inga biverkningar, förutom individuell intolerans och allergiska reaktioner på vissa delar. Shampoo med naturliga tillskott ger håret en behaglig doft, livlig glans, jämnhet och gör inte håret "tungt". Samtidigt är det väldigt lätt att utföra proceduren, några droppar eteriska oljor läggs till en vanlig sköljning eller schampo.

Essentiella och eteriska oljor - källan till skönhet oljigt hår

Oljigt hår ger ägaren mycket besvär. Hon verkar ständigt smutsig och låter dig inte skapa önskad frisyr. Det finns dock många naturliga masker som innehåller oljiga håroljor som kan eliminera problemet.

Minska fettinnehållet i krullar med oljor

Håret växer snabbt snabbt av flera anledningar:

 • sebaceous körtlar misslyckades
 • ogynnsam ekologisk situation
 • sol exponering; vind;
 • olämpliga vårdprodukter;
 • ohälsosam diet;
 • påkänning;
 • frekvent färgning och användning av termometrar.

För att normalisera salovagasens funktion behöver du använda speciella oljor. De kommer att bidra till att eliminera den feta glansen, ge volymen av hår och stärka rötterna.

En annan anledning att använda oljor för fet hår är effekten av ämnen direkt på körtlarna. Estrar innehåller mycket vitaminer och mineraler som förbättrar tillståndet av alla typer av krullar. Dessutom stimulerar de blodcirkulationen och förhindrar håravfall.

Användbara oljor för fet hår

De mest effektiva oljorna är:

 • burdock olja för fet hår - näring hårsäckar, ger sken, eliminerar mjäll
 • Castor - lämplig för att återställa rötter och splittrade ändar, optimerar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • argan - återställer tunt, sprött hår, har antiinflammatorisk effekt;
 • mandel - kan användas för att behandla mjäll eller seborré
 • kokosnöt - ger krullarna en vacker naturlig glans
 • jojoba - kämpar med strandfall, eliminerar mjäll
 • havtorn - perfekt neutraliserar hårbotten, fuktar håret;
 • flaxen - mjukar och stärker locken;
 • Olive - perfekt för blandat hår.

Effektiva eteriska oljor för fet hår

 • lavendel - avlägsnar mjäll, provar tillväxt, lugnar irritation i rotzonen;
 • tea tree - känt för dess antibakteriella egenskaper;
 • Pepparmint - behandlar hudsjukdomar, uppdateringar och toner;
 • citron - torkar de feta trådarna, gör dem mer lydiga;
 • Cedar - förbättrar blodcirkulationen, ökar tillväxten.

Folk recept maskerar med oljor

Olivolja för fet hår

 • Det enklaste alternativet är uppvärmd olivolja utan tillsatser. Smörj röttområdet med toppen, lägg på en hatt eller halsduk. Håll minst en timme, om så önskas, kan du lämna ett omslag för natten.
 • Vrid glödlampan i en köttkvarn, anslut den med 2 msk. l. baser (oliv eller havtorn) och 1 ägg. Smörj hårbotten väl. Ta bort rester efter en timme.
 • Olivolja (30 g) Förvärm i ett vattenbad, skriv 1 äggula och 5 g chilensk peppar. Applicera lösningen på strängarna, från hästarna. Har tvättat håret 60 minuter, tvätta ett huvud.
 • Blanda olivolja (2 ssk.) Med 1 msk. l. senapspulver, 1 äggula, 1 tsk. citronsaft och 2 msk. l. kokt vatten. Applicera noggrann blandad massa på hårbotten och krullarna. Skölj huvudet efter 15 minuter. Olivolja i kombination med sådana ingredienser minskar avsevärt hårets fettinnehåll och provar också deras tillväxt.

Castorolja

 • Ta ricinolja (1 msk. L.), Anslut den med 1 tsk. Färsk citronsaft, tillsätt 1 piskat protein. Applicera den blandade massan på locken. Vänta minst 1 timme, skölj.
 • Maskinkomponenterna för att bli av med klåda och mjäll, samt optimera arbetet med talgkörtlarna: ricinolja - 1 msk. l., björktjära - 10 g, vodka - 100 ml. Blanda ingredienserna noggrant, gnugga i hårbotten 1 innan du tvättar.
 • För följande recept behöver du hackad persilja (3 msk.), Castorolja (1 msk. L.) och brandy (1 tsk.). Sprid kompositionen jämt över strängarna, varma med en handduk. Efter en halvtimme, rengör håret med schampo. I stället för ricinolja kan du ta havtornsolja utan förlust av effektivitet.
 • Värm 100 ml fettfattig kefir i ett vattenbad, häll castorolja i produkten - 2 tsk. Applicera på lockar, linda dem med en film. Håll masken i minst en timme.
 • För en ljusfärgseffekt kan du använda en mask som är baserad på kakao eller malet kaffe. K 4 Art. l. produkt tillsätt 2 msk. l. henna. Förbered ricinolja (mängden beror på hårets längd) i en separat behållare. Behandla vått hår med ricinolja och applicera sedan den beredda blandningen. Skölj med rinnande vatten efter 30-40 minuter.

Arganolja

 • Ospädd arganolja kan användas ospädd - bara gnugga den i rotområdet och kör sedan kammen längs strängarna. Gå i 30 minuter, tvätta av under en varm dusch.
 • I argan, druv- och avokadoolja - 1 msk. l., tillsätt 2 droppar cedarolja. Applicera på håret i 30 minuter och skölj sedan. Denna blandning ger ljushet oljigt hår.
 • Arganolja (2 msk.) Blanda med samma mängd honung. Förvärm blandningen för ett par, applicera på håret. Detta recept är bra för alla typer av hår.
 • Almond - 5 ml, argan - 10 ml, patchouli - 10 droppar. Alla blanda, sätt på lockar. Det är lämpligt att lämna blandningen över natten.

Mandelolja

 • Kombinera mandelolja med persika och brandy - endast 1 tsk behövs. Häll i piskad äggula och bearbeta varje sträng. Tvätta håret efter 40 minuter.
 • Ta argan, mandel och macadamiaolja. Mät ut varje produkt 1 tsk., Tillsätt 10 droppar lavendel ester till oljorna. Applicera en mask, försiktigt smörja varje sträng. Tvätta av efter 30 minuter med schampo.
 • Också för behandling av fet hår kan du använda mandelolja (1 msk. L.) i kombination med cederträ, lavendel, bergamot eller citron (7-8 droppar). Applicera blandningen på håret en halvtimme före tvätt.
 • Mandelolja blandad i lika stora proportioner med aloe-massa kommer att bidra till mjäll. Anslut 1 msk. l. Komponenterna, efter applicering, håller massan i 30-40 minuter.

Havtornsolja för att bli av med fett

 • För dem som inte gillar komplicerade recept, är det här alternativet idealiskt: värm havtornsolja (2 msk) och använd det enkelt på strängarna, var särskilt uppmärksam på rötterna. Ta en promenad i en plastlock och en handduk i en halvtimme. Tvätta sedan håret med schampo.
 • Kram 10 g tritizanol i behållaren (produkten säljs i ett apotek), tillsätt havtornsolja (1 msk. L.), 1 äggula. För viskositet häll 2 msk. l. vatten. Håll masa i en halvtimma, tvätta bort resterna.
 • Förbered i förväg avkokning av nässla - 2 msk. l. torrt gräs häll ett glas kokande vatten. Tillsätt havtornsolja (2 msk) till vätskan och koka. Då är det nödvändigt att låta massan infusera i 20 minuter. Spänn blandningen och låt svalna. Applicera på håret i 15 minuter. Shampoo skölja resterna av.

Lavendelolja för feta trådar

För att göra krullarna lydiga och glänsande, samt att ta fram mjäll, använd recepten med tillsats av lavendelolja:

 • 3 msk. l. Kombinera olivunderlaget med estrar av geranium, lavendel, citron och tea tree (5 droppar vardera). Sprid på håret, vänta minst en timme.

På grund av dess sammandragande egenskaper minskar lavendeloljan hårets fettinnehåll, men torkar inte det.

Olika oljor eller estrar hanterar effektivt problemet med fet hår. Bara några veckors systematisk användning kommer att överraska dig med bra resultat.

Oljiga håroljor

Det finns två typer av oljor för fet hår: grundläggande och väsentliga. De kompletterar varandra perfekt i masker som är utformade för att eliminera problem som är karakteristiska för denna typ av krullar.

Hur man reducerar alltför fet oljigt hår med oljor ^

Håret blir oljigt av flera anledningar: Talgkörtlarna slutar vanligtvis fungera normalt på grund av ogynnsamma miljöförhållanden, extern exponering för solen eller vinden, felaktigt utvalda vårdprodukter, ohälsosam kost, stress, användningen av curlingverktyg eller frekvent färgning.

För att återställa den normala aktiviteten i cervico-kanalen används essentiella och basoljor för feta hårrötter: de hjälper till att eliminera den feta glansen, ge volymen till håret och stärka rötterna.

En annan fördel med eteriska oljor mot fet hår är att de verkar direkt på körtlarna själva. Luften innehåller många vitaminer och mikrodelar, som avsiktligt förbättrar lås av denna typ, stimulerar blodcirkulationen och förhindrar förlust.

Vilka oljor reducerar hårolja

Det finns många oljor för att återställa normal fettbildning av hår, som också har ytterligare funktioner:

 • Burdock: stärker folliklarna, bidrar till utseendet på sken och mjäll
 • Castor: är neutral, lika bra återställer och skadade tips och arbetet i talgkörteln;
 • Almond: används för att behandla seborré och mjäll
 • Kokosnöt: Mättar krullarna med naturlig glans.
 • Linfrö: normaliserar fettbalans, stärker och smälter;
 • Jojoba: Kämpar med mjäll och förlust
 • Olive: bäst för blandade strängar.

Vilka eteriska oljor för fet hår används oftast:

 • Citron: torkar, gör håret glänsande och lydigt;
 • Lavendel: neutraliserar mjäll, aktiverar tillväxt, lugnar irritationer;
 • Tea tree ether: har antibakteriella egenskaper;
 • Mynt: lindrar hudsjukdomar, toner och uppdateringar;
 • Cedar: aktiverar tillväxtprocesser, förbättrar blodcirkulationen.

Alla dessa oljor för fet och tråkigt hår bidrar till att eliminera en mängd problem, eftersom de läker och innehåller en stor mängd friska krullningar av ämnen.

När du känner egenskaperna hos de bästa oljorna för fet hår, hemma, är deras användning inte svårt: det räcker att blanda dem ordentligt med varandra eller med andra ingredienser för att uppnå ett högt resultat.

Vilka nackdelar eliminerar masker med basoljor för fet hår tillsammans med estrar?

 • Seborré och mjäll
 • förlust;
 • Långsam tillväxt;
 • Spetsiga tips;
 • Dim färg;
 • Brist på volym;
 • Överdriven sebaceous utsöndring.

Regler för användning av masker för oljigt hår med oljor:

 • Efter applicering av kompositionen måste du bära en plastpåse eller lock och ta sedan om med en varm scarf;
 • Vid slutet av sessionen, tvätta av allt med schampo bara;
 • För att uppnå önskad effekt är det tillräckligt att använda det valda verktyget två gånger i veckan.

Oljor för oljigt hår hemma: masker, bästa recept, användningsregler ^

Kockolja för fettigt hår

För att stoppa förlusten och öka tillväxten måste du förbereda denna komposition:

 • Vi vrider löken i köttkvarnen, blanda allt med 2 msk. l. kardborre och ägg;
 • Smörj bara hårbotten;
 • Ta bort efter 1 timme.

Castorolja för fet hår

Följande åtgärd är lämplig för tråkiga och svaga krullar:

 • En stor sked ricinolja kombineras med 1 tsk. juice pressad från citronmassa, tillsätt vispadprotein;
 • En välblandad blandning appliceras på håret;
 • Vi väntar 60 minuter och tvättar sedan.

Mandelolja för fet hår

För att stärka försvagade rötter passar detta recept bäst:

 • Till den råa äggula som vi blandar i efterrättskeden med mandel- och persikabas, lägg till samma konjak
 • Whipped komposition bearbetar hårbotten och trådarna;
 • Efter 40 minuter, mitt huvud.

Kokosolja för fet hår

För att minska fettinnehållet och göra rötterna starkare, bereds denna blandning:

 • Gnid några vitlöksklyftor, blanda med kokosnötbas (50 g) och 1 tsk. rödpeppar;
 • Vi bearbetar endast rotdelen;
 • Tvätta av efter en kvart i timmen.

Linfröolja för fet hår

Detta verktyg används för att normalisera aktiviteten hos sebaceous sätt, lägga till naturlig glans och eliminera mjäll:

 • Vi pressar juice från en hel citron (3 msk. L.), Vi planterar dem linbas (1 msk. L.);
 • Gnid försiktigt in i rötterna, smörj och krulla sedan;
 • Efter en halvtimme tar vi bort.

Jojobaolja för fet hår

För behandling av mjäll och rengöring bör hårbotten av överskott av fett använda detta recept:

 • Ansluta 1 msk. l. jojobabas med citronsaft (1 tesked) och en lika stor andel propolis-tinktur;
 • Smörj endast rötterna och huden, håll i 25 minuter;
 • Vi tvätta håret.

Olivolja för fet hår

Vid intensiv nederbörd med hela bunter används följande komposition:

 • Blanda i lika stora proportioner olivbas och medicinsk alkohol;
 • Gnid försiktigt in rötterna;
 • Efter 1 timme sköljdes.

Ferska olja för fet hår

Detta recept är lämpligt för att återställa de utskurna spetsarna och stärka rötterna:

 • 2 msk. l. persika basblandning med 1 tesked brandy;
 • Applicera kompositionen, massage i 3 minuter;
 • Efter 1 timme tvättas alla.

Citronolja för fet hår

För att normalisera fettbalansen hos krullarna under tvätten ska huvudet göra följande:

 • Blanda favorit shampoo med några droppar citroneter;
 • Lather hår, lämna i 10 minuter;
 • Vi sköljde med lite vatten.

Lavendelolja för fet hår

Denna blandning ger curlsen sken och gör dem mer lätta, och visar även mjäll:

 • 3 msk. l. Olivextrakt kombineras med eter av lavendel, pelargon, tea tree och citron (5 droppar);
 • Efter blandning, fördela på strängar;
 • Vi väntar på 60 minuter och tvättar sedan.

Tea tree olja för fet hår

För att stärka rotstrukturen och aktivera tillväxt rekommenderas sköljning:

 • Till 1 liter renat varmt vatten tillsätt 10 droppar eter;
 • Skölj efter tvätt
 • Låt håret torka naturligt.

Olja för oljiga hårrötter: mask

För att lindra irriterad hårbotten och bli av med mjäll är det rekommenderat att använda denna åtgärd:

 • En stor sked honung kombinerar med 1 tsk. ricinolja och lika delar av aloextrakt
 • Smaka bra, applicera direkt på huden;
 • Efter att ha hållits i minst en timme tvättar vi den på det mest noggranna sättet.

Olja för mycket oljigt hår hemma: recensioner, videor, tips

Titta bara på resultaten av att applicera eteriska oljor mot hårigt fet hår hemma för att förstå hur användbara de är för hår:

 • Låsens tillstånd är normaliserat;
 • Inget behov av att tvätta håret varje dag, för minskar mängden fettutmatning;
 • Visas vacker naturlig glans och volym;
 • Seborré och mjäll försvinner helt.
 • Rötter stärks
 • Växande process blir uppenbar.

Recensioner av masker för fet och oljigt hår med oljor från våra vanliga läsare är också mycket positiva:

"Jag använder bara ricinolja som bas, vanligtvis lägger jag citronsaft eller brandy till det. Det fungerar bra! På bara en månad lyckades jag stärka rötterna och minska fett! "

"Hittills har jag bara provat teet från airs. Jag tyckte verkligen om lukten, men jag håller mig tyst om åtgärden: det var nog att använda masken i några månader för att stoppa nedfallet, medan det lätt tvättas av. "

Alexandra, 39 år gammal:

"Jag botade mjäll på det enklaste sättet - jag använde en mask med lavendeleter. Endast 5 procedurer var tillräckliga för att eliminera dessa vita flingor. Den enda nackdelen - lukten av "en amatör", eftersom Jag föredrar friskhet. Men mannen sa att han tyckte om det, för aromen förblir sedan på lockarna "

Oljiga håroljor

Ägare av fettigt hår undviker ofta oljemaskor, med tanke på att oljan från håret blir jämnare och strängarna hänger ner oattraktiva istappar. Om det är fel att plocka upp och applicera olja på håret, så delvis, så är detta sant. Faktum är att ett stort misstag är att undvika naturliga vegetabiliska oljor i hårvården. Du behöver bara veta vad vegetabiliska oljor lätt tvättas av och absorberas väl av hår. Sådana oljor är perfekta för fet hårbotten. Det är också viktigt att korrekt använda och tvätta av oljemasken från håret, detta ämne beskrivs i detalj i artikeln hur man applicerar och tvätta av oljan från håret.

Den grundläggande punkten: Oljan för hårvård bör vara naturlig! Denna olja bör inte innehålla konstgjorda tillsatser, mineralolja och vara av låg kvalitet. Förresten, "falska oljor", lägger ner filmen på hela ytan av håret och hårbotten, vilket inte tillåter porerna att andas och det är mycket svårt att tvätta av med schampo.

Så sammanfatta. Oljiga håroljor:

- Måste vara "lätt";

- Oljan måste vara naturlig, hög kvalitet, utan innehåll av raffinerade petroleumprodukter. Detta är nyckeln ögonblicket!

- Oljemaskor måste appliceras ordentligt och tvättas av håret.

- Även om alla ovanstående föremål är uppfyllda händer det (men sällan!) Att oljan (även om den är väldigt bra) passar dig inte. I det här fallet kan du, genom försök och fel, hitta "ditt smör", vilket är idealiskt hår.

Vilka oljor är lämpliga för fet hårbotten?

Orefinerad grön kaffolja

Pumpa fröolja

Valnötolja

Usmaolja var inte specifikt inkluderad i listan, eftersom den fortfarande är rikare och tyngre än ovanstående oljor. Men det är så användbart att det fortfarande ska läggas till oljemaskor för fet hår som ett kraftfullt adjuvans (speciellt usmaolja fungerar bra mot håravfall). Oljan är inte billig, kommer i små flaskor med en dispenser, men det är värt det.

Ovanstående oljor sprids väl på håret, är ekonomiska att använda, tvättas lätt av jämnt oljigt hår (vissa klarar av att tvätta av oljemaskor med hjälp av sådana naturliga produkter som lera, kycklingägg, senap, shikakai och till och med henna!) Och innehåller en stor mängd vitaminer och mikroelement.

Oljor lindar fet hårbotten (speciellt i kombination med eteriska oljor för fet hår), plågad av konstant aggressiv tvättning med kemisk schampo. Oljorna närmer och mättar hårbotten med alla nödvändiga vitaminer och mikrodelar, bekämpar håravfall och mjäll, accelererar tillväxten och stärker hårroten, förhindrar splittrade ändar, skyddar mot skadliga yttre influenser, släpper håret längs hela längden, ger glans och styrka.

Jag råder dig att prova olika oljor och titta på hårets reaktion. Om du är ny i världen av vegetabiliska oljor, då är det först bättre att använda varje olja separat. Så det blir möjligt att ta reda på hur ditt hår reagerar på en viss olja.

I alla fall är alla dessa oljor väldigt användbara för hårets skönhet, och de kan säkert blandas med varandra.

Vissa tillverkare av naturkosmetik säljer färdigblandade högkvalitativa vegetabiliska oljor. Du kan välja lätt örtolja (med tillsats av uppfriskande eteriska oljor och vitaminer) från den välkända turkiska tillverkaren Otaci, som är väl lämpad för fet hår. Bland indiska oljor (förresten är det indiska oljor som ofta är förfalskade, mycket lågkvalitativa produkter med mineralolja, var försiktig!) Mycket bra MahaBringaraj-olja, som fortfarande är positionerad som ett naturmedel i kampen mot tidig hårbearbetning. Oljan är av hög kvalitet och mycket effektiv för att lösa många hårproblem, men "Maha Bringaraj" har en speciell orientalisk lukt som inte alla gillar, och ändå är denna olja mer "tung" och "fet" än till exempel turkisk örtolja "Otaci" ".

Vilken typ av olja väger och redan fet hår?

Mest troliga kommer ej ägarna av fet hårbotten att fungera:

Dessa oljor är säkert bra, men det är troligt att det blir mycket svårt att tvätta bort fet och tunt hår. Men igen är allting individuellt, till exempel kokosnöt eller sheasmör, som appliceras sparsamt i små mängder per hårlängd (och även hårbotten) kan tvättas fullständigt med fet hår. Det viktigaste är att inte överdriva det med "tunga" och "feta" oljor, vårt hår behöver inte någonting!

Du kan ofta höra klagomål om att ricinor och burdockoljor, som säljs i apotek, är mycket svåra att tvätta av, även med normalt och torrt hår. I detta ämne finns en separat artikel där man kan köpa ricinolja? Varför köper jag det inte i ett apotek.

Det finns misstankar om att det inte är själva oljan som skyller, men den låga kvaliteten. Därför rekommenderar jag dig att prova samma oljeproducenter, som noggrant övervakar kvaliteten på deras produkter och rykte.

Hur lång tid håller oljan på fet hår och hur ofta kan jag använda den?

Det är bättre att hålla oljemaskor på håret så länge som möjligt, till exempel att lämna över natten. Ju längre du håller oljan på håret desto bättre. Olja med långvarig exponering absorberas väl i håret och djupt härdar dem. Dessutom kommer oljan att vara lätt att tvätta av håret (håret övernattning bokstavligen "äter upp" all överflödig olja).

Oljemaskan tvättas av med ett vanligt schampo (kan vara sulfatfritt), håret är soaped två gånger och shampoo på håret hålls i några minuter. Om oljan är riktig, och du sätter den rätt, ska den tas bort utan problem.

Alla oljor fungerar som en naturlig balsam, perfekt utjämnande håret och ger det en otrolig glans. Efter oljor är håret mycket mjukt, mjukt och smidigt. Eftersom alla oljor har effekten av en naturlig balsam, är det bättre att på oljig hår inte använda en balsamsköljd kosmetisk mask eller en outplånlig grädde efter att ha tvättats av oljemaskan. Överdriven smink till håret behövs knappast, och sannolikt gör de bara en gång tyngre. Men det här är igen alla individuellt.

Du kan använda oljemaskar så ofta och så länge du passar, även för en livstid. Det viktigaste är att följa hårets reaktion, för att inte ladda om dem. Du kan agera så här: om det inte finns några allvarliga hårproblem, använd sedan olja 1-2 gånger i veckan, med en förbättrad behandling ca 3 gånger i veckan (varje gång innan du tvättar håret).

Det kommer att vara idealiskt om du förstår orsakerna till överdriven hårfettighet (de är alla diskuterade i artikeln "Mycket fet hår. Vad ska man göra?") Och eliminera dem. Det är användbart att kombinera hårvård med naturliga oljor med andra naturliga produkter för fet hår. Till exempel kan shikakai, henna, senap, lera, scrubs för hårbotten, salt och andra naturliga produkter vara utmärkt hjälpmedel för vård av fet hårbotten.

Använd bara de bästa och kvalitetsoljorna för att ta hand om ditt hår, och de kommer att tacka dig med otrolig skönhet, friskhet och hälsosam utstrålning!

TOP 10 oljor för fet hår

Hår med hög fetthalt är inte en anledning att vägra användning av kosmetiska oljor. Påståendet att oljiga håroljor är en olämplig vårdprodukt är en vanlig myt. Denna artikel kommer att bevisa detta.

Användbara egenskaper

Oljigt hår kräver ett individuellt tillvägagångssätt vid valet av vårdprodukter. Deras huvuduppgift är att skydda rötterna från yttre påverkan, eliminera fettig glans, ge ett välskött hälsosamt utseende till håret. Alla dessa egenskaper har kosmetiska oljor. Med ordentlig regelbunden användning blir håret starkare, mer motståndskraftigt mot temperaturändringar på grund av mättnad av lock med nödvändig fukt.

Den kosmetiska produktens unika sammansättning tränger in i varje hår, mättar den med fukt och användbara ämnen. Verktyget har också en positiv effekt på hårbotten, närande och skydda hårsäckarna.

Varning! Alla oljor innehåller naturliga multivitaminkomplex som är nödvändiga för normal reglering av utsöndring av talgkörtlar på huvudet.

Att välja en viss kosmetisk olja bör baseras på hårets typ, struktur, samt aromatiska preferenser. Medel används både i ren form och vid tillverkning av kosmetiska masker.

viktigt

På grund av den lätta texturen gör de eteriska medlen inte ens den tunnaste krullans vikt. Skönhetssalonger rekommenderar användningen av oljekstrakter:

 • citron - har en torkande effekt, lägger till sken;
 • Bergamot - normaliserar hårbotten, har en terapeutisk effekt;
 • Rosemary - reglerar funktionen av talgkörtlarna;
 • tea tree - har en antiseptisk, lugnande effekt;
 • lavendel - bekämpar mjäll, stimulerar tillväxt
 • mint-toner, uppdaterar, förvränger strålning och elasticitet.

För bästa resultat rekommenderas att massera hårdelen av huvudet med ett eter-extrakt i en halvtimme före tvätt. Några droppar mjuka rörelser gnidde in i rötterna och lämnade sig ensamma. Efter 30 minuter tvättas håret med schampo. Du kan lägga produkten direkt till en del schampo. Effekten av regelbunden användning är inte lång i kommande.

Mycket effektiv mask baserad på flera oljor. I basen (mandel) läggs 2 droppar eteriska oljor: cederträ, citron, bergamot, cypress. Maskens varaktighet är 20 minuter.

kokos

På grund av den unika sammansättningen (95% fördelas på andelen mättade fettsyror), fuktar och stärker detta verktyg perfekt håret, vilket ger sken och lydnad. Inte konstigt att det är så populärt bland asiatiska damer.

Verktyget appliceras i sin rena form i mitten och ändarna av håret, undviker rotzonen. Eller förbered en mask med honom:

 • För att stärka: Blanda 15 ml extraktet med 5 ml honung och 3-4 droppar ylang-ylangolja, värm lite, applicera i 30 minuter.
 • För att stimulera tillväxt: blanda en halv banan med 30 ml av produkten och 15 ml gräddfil, ansök om en halvtimme.
 • För rekonstitution: kombinera 30 ml av medlet och 30 g havsalt, värm upp det för att lösa det, håll håret i 1 timme.

kardborre

Den bästa produkten för dem som har försvagat fettigt hår med en stor andel håravfall. Det är värdefullt för sin extraordinära komposition, som har en kraftfull regenererande, regenererande och stimulerande effekt. Det är tillräckligt att använda det 1-2 gånger i veckan för att uppnå en utmärkt hälsosam tillväxt av hårmassa.

Detta kan göras i form av en "varm" mask när 30 g av produkten värms till en bekväm temperatur, applicerad på hårbotten och hårändarna, inslagna i en varm handduk och lämnats i en timme. Eller använd ett annat alternativ - en mask för att normalisera talgkörtlarna: till 30 gram uppvärmd oljevätska och 5 gram jordad peppar. Maskens varaktighet är 1 timme.

Havtorn

Detta verktyg är ett lagerhus av vitaminer och näringsämnen som är nödvändiga för att hårbotten ska fungera normalt. Verktyget har en helande, regenererande och helande effekt, närmar och förstärker hårsäckar, ger näring med fukt.

För oljigt hår är havtornsolja bättre att använda med örtavkok, till exempel med nässla. För att göra detta häll ett par matskedar torrt gräs med ett glas kokande vatten, tillsätt två matskedar olja, koka och låt stå tills blandningen har svalnat.

Applicera den i 20 minuter, skölj sedan med schampo. Regelbunden användning av en sådan mask gör ditt hår friskt, starkt, lättsamt.

ricinolja

En tidtestad kosmetisk produkt återställer skadat hår från rot till spets. På grund av verktygets speciella sammansättning tränger djupt in i strukturen, närande och fuktgivande försvagat hår. Det ska ändå användas sällan, eftersom det är ganska svårt att tvätta och göra krullarna tyngre.

Rådet. Det bästa skulle vara användningen av en mask baserad på ricinolja och kefir (5 droppar per halvglas). Applicera masken på håret och lämna i 30 minuter och tvätta håret noggrant.

jojoba

Detta verktyg är känt som en riktig panacea för hår av vilken typ som helst. För en fettrik shag är oljan anmärkningsvärd eftersom den har förmåga att lösa upp talg och frigör glödlamporna. Samtidigt ger verktyget perfekt, mjukgör, ger sken och hälsosam utseende. En sådan maskinkomposition är mycket effektiv:

 • 1 msk. l. olja;
 • en halv tesked citronsaft;
 • en halv tesked propolis tinktur.

Alla komponenter blandas, blandningen appliceras i 30 minuter. Regelbunden användning förvandlar fet hår - gör dem lätta, fackliga, starka.

mandel

Ett underbart verktyg i kampen mot mjäll, liksom en rik elixir för näring och förnyelse av hårbotten och håret. Verktyget är effektivt vid kombinerad användning med väsentliga analoger, liksom i sammansättningen av kosmetiska masker och sköljningar.

Näringsmask recept:

 • 1 msk. l. mandelolja;
 • 1 msk. l. persikaolja;
 • 1 tsk. "Dimexidum";
 • äggula;
 • 1 msk. l. konjak.

Alla komponenter blandas tills de är enhetliga. Åtgärdstid - 20 minuter.

linfrö

Regelbunden användning av linfrö eliminerar överflödigt fettinnehåll vid rötterna, anpassar håret längs hela längden, vilket säkerställer strukturen. Dessutom bör det användas både som livsmedelsprodukt och som kosmetisk.

Regenererande mask:

 • 1 msk. l. linfröolja;
 • 3 msk. l. citronsaft.

Håll blandningen på håret i en halvtimme, skölj sedan med schampo och skölj med kallt vatten med citronsaft.

Från druvfrö

En annan närande elixir för friska, glänsande lockar, som behandlar svagt, sprött hår, kontrollerar talgkörtlarna. Vitamin- och mineralkomplexet som finns i det fyller helt upp reserverna av nödvändiga ämnen i hårsäckarna. Detta har en positiv effekt på hårets utseende.

Verktyget är perfekt för oljigt hår, eftersom det lätt absorberas utan att väga det. Samtidigt uppnås den lätta torkningseffekten. Du kan använda produkten i följande mask:

 • druvfröolja - 2 msk. l.
 • kokosolja - 2 msk. l.
 • 1 msk. l. konjak.

Värm upp blandningen till ett varmt tillstånd, applicera, lämna i 20 minuter, skölj med schampo. För bästa resultat skölj huvudet med vatten och äppelcidervinäger (1 msk.).

oliv

Lämplig för blandat hår. Verktyget eliminerar rötterna av överflödigt fett, samtidigt som de närmar sig och återställer torra spröda tips. En bra långvarig effekt kan uppnås med en kombination av olivolja (1 msk. L.), äggula och citronsaft (1 msk. L.).

Instruktioner för användning

Kosmetiska oljor för fet hår är lätta och viktiga.

 1. Lätta medel har den sammansättning och egenskaper som de kan appliceras på alla delar av håret, från början av rötterna. Samtidigt bildas ingen viktning eller ytterligare fettinnehåll. Dessa oljor inkluderar te träd, eukalyptus, jojoba, rosmarin, citron, salvia, pepparmynta, lavendel och andra oljor. Längden av effekten av lätta läkemedel varierar från 15 till 30 minuter.
 2. Basoljor har en tjockare, mer tvättbar formel. Därför appliceras de bara på mitten och hårets tips. Dessa är kokosnöt, linfrö, burdock, ricinus, mandeloljor, avokadoolja och andra. Dessa kosmetiska produkter kräver längre appliceringstid (en timme eller två) för att uppnå önskat resultat.

Varning! Efter användning tvättas håret ordentligt med schampo. Särskild uppmärksamhet bör ägnas vid användning av basoljor. Sköljning med en liten mängd ätbara syror (citronsaft, äppelcidervinäger, etc.) har en bra rengöringseffekt.

Vad är förbjudet

Kakaosmör och palmolja bör inte användas för ägare av fet hår. Dessa produkter har en mycket tung struktur som är svår att tvätta bort. Dessutom är risken för inköp av lågkvalitativa varor hög.

Resten av förbuden hänför sig inte i högre grad till de specifika metoderna, utan till användningsmetoden och produktionens kvalitet. Denna typ av hår har det största fettinnehållet i rotzonen, som vid kamming sprider sig längs hela längden.

Därför kan basfettoljor (kokos, burdock, mandel) inte appliceras på rötterna, eftersom detta kommer att leda till tätning och kvävning. Med frekvent och långvarig användning kan håravfall börja.

Högkvalitativa kosmetiska produkter innehåller inte konstgjorda tillsatser och raffinering. Det är definitivt värt att uppmärksamma när man köper en produkt. Korrekt valt verktyg ska ha den förväntade effekten utan några besvär och allergiska manifestationer.

Rådet. Innan du köper kosmetisk olja, se till att det är en 100% naturlig produkt. I annat fall kan den önskade effekten inte ses, och problemet förvärras.

Fördelar och nackdelar

Korrekt användning av kosmetiska oljor i vård av fet hår gör det möjligt att lösa de flesta av de befintliga problemen, nämligen:

 • överdriven talg
 • brist på volym;
 • mjäll;
 • förlust;
 • dålig tillväxt
 • obehaglig lukt.

Med nackdelar med ansökan kan tillskrivas tillräcklig expensiveness av produkter, särskilt om de är naturliga och sällsynta. Till exempel är oljan av argan, jojoba, olivolja och andra ganska dyr. Dessutom har många verktyg en speciell lukt och en viskös konsistens som inte är lämplig för alla.

Oljebärande eteriska oljor

Vackert och snyggt hår de vill ha allt - både kvinnor och män. Men vårt hårs tillstånd kan påverkas negativt av olika externa och interna faktorer. De kan orsaka överdriven torrhet eller oljighet, förlust eller gallring. I den komplexa terapin för att eliminera dessa obehagliga följder kan essentiella oljor och de multikomponentmedel som kan förberedas med dem användas.

I den här artikeln kommer vi att presentera orsakerna till hårfettlighet och beskriva recepten för schampo, masker och sköljningar, som innehåller eteriska oljor.

Orsakar fet hår

Den direkta orsaken till fet hår är ökad separation av talg från talgkörtlarna, belägna i hårbotten och kopplad till hårsäckarna.

Olika interna faktorer kan orsaka överdriven körtelaktivitet:

 • hormonella störningar;
 • ärftliga sjukdomar;
 • hormonell obalans i tonåren;
 • sjukdomar i matsmältningssystemet;
 • felfunktion i nervsystemet
 • infektionssjukdomar.

För att identifiera dessa orsaker till hårfettighet måste du kontakta en terapeut. Läkaren ska genomföra en serie undersökningar och vid behov utse ytterligare samråd med läkare med smal specialisering - en gastroenterolog, en endokrinolog, en neuropatolog, en gynekolog.

Förutom att interna faktorer för att aktivera talgkörtlarna kan innefatta sådana yttre orsaker:

 • felaktig användning av schampo och andra kosmetika för hår;
 • frekvent användning av varmluftsdrogen;
 • kamma hår med en massageborste;
 • långa hattar;
 • Tvätta håret med varmt vatten.

Genom att eliminera ovanstående yttre faktorer är det möjligt att avsevärt minska hårets ökade fettighet. Både färdiga kosmetiska produkter och hemgjorda schampo, balm, balsam, masker och spray för fet hår kan användas för detta.

Vilka eteriska oljor kan användas för fet hår?

Eteriska oljor kan användas för att ta hand om fet hår och minska sebaceous körtlar:

 • grapefrukt;
 • citron;
 • patchouli;
 • bergamott;
 • Atlas cedar;
 • timjan;
 • rölleka;
 • cypress;
 • lavendel;
 • eukalyptus.

Urval av eteriska oljor för att eliminera överflödigt fet hår bör individualiseras, eftersom de kan orsaka en allergisk reaktion. Innan du använder en av dem, bör ett test utföras på armbågens baksida. För att göra detta späds 1 droppe essentiell olja i 10 droppar av någon fet olja (solros, oliv, majs eller andra) och appliceras på huden. Om hudreaktionen i form av rodnad eller urtikaria inte uppträder efter 10 minuter kan den valda oljan användas för framställning av kosmetika.

Oljiga hårvårdsprodukter baserade på eteriska oljor

Förberedelse av produkter för fet hår med eteriska oljor hemma kan göras på två sätt. I den första versionen är de beredda helt oberoende, dvs alla ingredienser köps i specialbutiker för tvåltillverkning eller apotek och blandas i en viss ordning. Ett annat sätt att skapa sådana verktyg är att lägga till eteriska oljor och andra naturliga ingredienser till den färdiga neutrala kosmetiken.

Det är bättre att använda ytterligare enheter för matlagning:

 • mixer för blandning av kosmetika;
 • skedar eller spatler av glas eller keramik för att blanda ingredienserna;
 • sprutor eller bägare för att dispensera flytande komponenter;
 • elektroniska vågar för vägning av fasta komponenter;
 • Keramiska eller glasbehållare för blandning och förvaring av kokta livsmedel;
 • trakter för transfusion från en behållare till en annan från inert material.

Alla apparater för hemlagning ska vara rena och desinficerade. Beroende på materialet från vilket en desinfektionsanordning görs kan du använda 96% alkohol, Sterillium eller kokande vatten.

Shampoo för fet hår baserat på eteriska oljor

Shampoo baserad på druvfröolja och rosmarinolja

För att förbereda ett sådant hård tvättmedel behöver du följande ingredienser:

 • Liquid Crystal Concentrate (England) - 60 ml;
 • destillerat vatten - 68 ml;
 • rosmarin hydrolat - 60 ml;
 • rosmarin essentiell olja - 3 ml;
 • grönt färgämne (valfritt, du kan inte tillämpa) - 2-3 droppar;
 • konserveringsmedel för spolbar kosmetika - dosering beror på instruktionerna
 • havsalt med betakaroten - 2-3 klyftor;
 • Hårskyddsmedel Bas (England) - 200 ml.

Sådana verktyg och behållare är nödvändiga för förberedelse:

 • 4 små behållare för flytande komponenter;
 • värmebeständig kapacitet på minst 300 ml;
 • sked eller spatel för blandning;
 • bägare;
 • termometer för temperaturmätning i vätskor;
 • 2 burkar på minst 100 ml.

Vid beredning av schampon bör du observera följande sekvens av åtgärder:

 1. Vi doserar alla komponenter med en bägare i separata behållare, och blanda bara rosmarinolja och druvfröolja i en av behållarna.
 2. Basen för schamponet upphettas i ett vattenbad till 30-35 ° C. För uppvärmning kan du använda en mikrovågsugn, men för detta ändamål måste dess drift justeras så att basen för schamponet inte överhettas.
 3. Blanda basen och eterisk olja med en mixer eller blanda med en sked för att bättre blanda dem ihop.
 4. Lägg till ett färgämne i vattentanken, om du bestämmer dig för att använda den och blanda noggrant. Värm lite i ett vattenbad.
 5. I den resulterande blandningen av vatten och färgämne tillsätt havsalt, som används för att tjockna lösningen. Mängden beror på dina önskemål - om du gillar shampoo tjockare, så kan du lägga till 3 klyftor etc.
 6. I en varm bas för schampo tillsätt en blandning av essentiella och basoljor. Rör om i 5-7 minuter med en sked eller använd en mixer.
 7. I behållaren med vatten, tillsätts färg och salt hydrolat. Blanda noggrant.
 8. Blandningen av basen för schampo och olja blandas med blandningen från behållaren med vatten, färgämne, salt och hydrolat. Alla grundligt blandade i 10 minuter.
 9. I det resulterande schampot är det nästan klart att tillsätta ett konserveringsmedel, vilket förhindrar tillväxten av bakterier i den från luften eller från händerna under användningen. Alla komponenter är grundligt blandade.
 10. Häll schampo i en behållare förberedd för den, använd en tratt eller lita på din egen samordning av rörelser.

Du kan behålla detta schampo i 3 månader. Om du inte har använt ett konserveringsmedel för dess beredning ska en sådan hårvård förvaras i kylskåpet i högst 3-5 dagar.

Shampoo baserat på flera eteriska oljor

För att förbereda ett sådant schampo kan du använda någon neutral (till exempel barn).

Du behöver följande ingredienser:

 • schampo - 100 ml;
 • citron eterisk olja - 7 droppar;
 • eteriska oljor av cypress och clary salvia - 4 droppar vardera;
 • Atlas cedar eterisk olja - 3 droppar;
 • Yarrow eterisk olja - 2 droppar.

Sådana verktyg och behållare är nödvändiga för förberedelse:

 • kapacitet för lagring av schampo minst 100 ml;
 • kapacitet för att blanda eteriska oljor ca 20 ml;
 • Blandare för blandningsoljor.

Vid beredning av schampon bör du observera följande sekvens av åtgärder:

 1. I en liten behållare för att blanda alla eteriska oljor, observera doseringen. Slå dem med en mixer. Om du inte har en mixer kan du använda en ren och desinficerad glasflaska med ett lock som kan skakas för att blandas.
 2. Shampoo blanda med en blandning av eteriska oljor och blanda med en mixer eller genom att skaka en korkad flaska.

Du kan lagra sådana hårvårdsprodukter inte i kylskåpet, utan på hyllan i badrummet.

Masker för fet hår på vokalbasis av eteriska oljor

Mask för hår baserat på söt mandelolja och en blandning av eteriska oljor

För att förbereda en sådan oljehalsmaske behövs följande ingredienser:

 • söt mandelolja - 20 ml;
 • eteriska oljor av citron, vinrör, cypress, citron och bergamot - 2 droppar.

Sådana verktyg och behållare är nödvändiga för förberedelse:

 • glasbehållare med lock på minst 25 ml;
 • Blandare för blandningsoljor.

Vid framställning av en oljemask, observera följande sekvens av åtgärder:

 1. Häll mandelolja i lagertanken.
 2. Blanda den med eteriska oljor. Slå alla komponenter med en mixer eller skaka den slutna flaskan med blandningen kraftigt.

Masken appliceras på hårbotten och gnidas med mjuka massagebevegelser. Därefter läggs en cellofantlock eller påse på huvudet. Efter 15 minuter tvättas masken av med varmt vatten och schampo. Ansökningsfrekvensen bestäms individuellt och beror på graden av fet hår.

Återstående hållbarhet efter appliceringen av masken kommer att vara densamma som anges på flaskorna med väsentliga och basolja.

Mask av citronsaft och lavendel och mandarin eteriska oljor

Följande ingredienser är nödvändiga för att förbereda en sådan hårmask:

 • citronsaft - 20 ml;
 • eteriska oljor av mandarin och lavendel - 5 droppar.

Sådana verktyg och behållare är nödvändiga för förberedelse:

 • glasbehållare 30 ml med lock;
 • pipett för dosering av eteriska oljor eller dosering av ampuller;
 • mixer för blandning av ingredienser.

När du gör en mask, observera följande sekvens av åtgärder:

 1. Eteriska oljor blandas i en glasbehållare.
 2. Tillsätt citronsaft i behållaren.
 3. Blanda alla maskingredienser med en mixer eller stäng behållaren med lock och skaka flaskan kraftigt i flera minuter.

Masken appliceras på att rengöra hårbotten med mjuka massage rörelser i 10-15 minuter och tvättas av med varmt vatten.

Oljiga hårbalsam

Efter att ha tvättat håret och använt masker för fet hårvård, måste du vattna håret med sköljning. Sådana vårdprodukter låter dig skydda dem från att salta under dagen.

Skölj med äppelcidervinäger och eteriska oljor av citron och timjan

Följande ingredienser krävs för att förbereda denna balsam:

 • vatten - 200 ml;
 • äppeläger - 10 ml;
 • citron eterisk olja - 2 droppar;
 • citron eterisk olja - 1 droppe.

Sådana verktyg och behållare är nödvändiga för förberedelse:

 • glasflaska med ett lock 250 ml;
 • pipett för dosering av oljor om det inte finns droppdispensrar på flaskorna;
 • bägare eller spruta för dosering av ättika.

När du förbereder en mask, bör du observera följande sekvens av åtgärder:

 1. Häll ättika i en glasbehållare och tillsätt eteriska oljor i den angivna dosen. Blanda genom att skaka flaskan.
 2. Tillsätt vatten till blandningen och skaka igen.

Samma sköljning kan användas som spray. I detta fall krävs en flaska med en finfördelare för att lagra den. Hållbarheten i detta fall beror på det datum som anges på flaskorna med eteriska oljor och ättika.

Skölj med äppelcidervinäger och blandning av eteriska oljor

Följande ingredienser är nödvändiga för att förbereda en sådan balsam:

 • vatten - 400 ml;
 • äppeläger - 40 ml;
 • Cypress essentiell olja - 3 droppar;
 • essentiella oljor av salvia, lavendel och bergamot - 2 droppar vardera;
 • timjan eterisk olja - 1 droppe.

Sådana verktyg och behållare är nödvändiga för förberedelse:

 • glasflaska med spray 500 ml;
 • pipett för dosering av oljor om det inte finns droppdispensrar på flaskorna;
 • bägare eller spruta för dosering av ättika.

Denna sköljning appliceras på håret före sänggåendet 1 gång per vecka. Med starkt oljigt hår kan användningsfrekvensen vara 2-3 gånger. Varaktigheten av lagringen av denna hårvårdsprodukt beror på det datum som anges på flaskorna med eteriska oljor och ättika.Nästa Artikel
Hårväxtolja: alla recept