Silikonhår: balsamer, schampon, sprayer, masker, krämer, serum


Många försöker undvika schampon och andra medel att ta hand om strängarna, som innehåller ett stort antal kemikalier. Vi föreslår att överväga huruvida flytande silikon är skadlig för håret, där det kan köpas och vilka typer det har.

Hur gör silikon

Trots det faktum att hårprodukter med silikon något vägt hår är de marknadsledande inom behandlingen av trådar och förbättrar deras utseende. Silikoner täcker håret med en tunn hydrofob (vattentät) beläggning. Däckförmåner:

 • Minskar kretsens porositet, vilket gör det mindre absorberbart och hjälper till att underlätta rätningsförfarandet (det är därför det är bra att utjämna orörliga och lockiga strängar).
 • Minskar förlusten av fukt från krullarna, vilket gör det bra för konditionering;
 • Smörjer ytan av långt hår, så de är mycket enklare att kamma, de är mindre förvirrade. Men det finns också en minus, det är svårare att knyta dem i en fläta eller att vrida dem på curlers;
 • Bidrar till restaureringen av orderstrukturen efter färgning;
 • Används för att lägga glans från rot till spets. Efter användning visar den korta effekten av laminering låsningen blir tjockare, blir jämnare, jämnare.

Video: Den hårda sanningen om silikon

Effekten av silikon på krullarna

Vilka skadliga silikoner för hår? Det finns olika typer av remedier, vissa av dem ackumuleras i en sträng, och det kan helt enkelt inte fungera normalt, alopeci kan börja, bräcklighet och torrhet av krullar, ökad prolaps, splittrade ändar etc. uppträder. I det här fallet kommer inte ens vitaminer, som ofta ingår i separata produkter, att hjälpa till. Låt oss ta en närmare titt på typerna av silikon:

 1. Cyclomethicone är en av de vanligaste silikonen i hårvård, den används av välkända företag som Nouvel, Loreal, Barex. Det är en flyktig silikonvätska, den avdunstar någon gång efter appliceringen, ger silkeslätt, slät, lydigt hår, tvättas av omedelbart när vatten kommer in, det används i luftkonditioneringsapparater, oftare i masker eller stylingprodukter.
 2. Dimethicon copolyol är en vattenlöslig lättviktig silikon som ger mycket lite sediment. Det används ofta i balsam shampoo.
 3. Amodimetikoner (har "AMO", "amin" eller "amino") är vanligtvis använda silikoner i kosmetika, vilka är kemiskt modifierade för att förbättra tillståndet hos huden och håret. De är svåra att tvätta, men de håller sin form bättre. De används i lacker, mousser, vaxer, pulver för krullar.
 4. Dimetikon är en silikonolja, som ofta används för förlängt, skadat, färgat hår (Nouvelle spray, PERICH serum, silke för skadade Estelle curls). Dimetikon ger vacker glans och konditionering. Men det löser sig inte i vatten, så det är svårt att tvätta bort det. Dessutom kommer den här tunga beläggningen, i förhållanden i en storstad, damm, krullar, mycket snabbt att bli smutsig, om håret har en liten volym eller det är sällsynt, blir de mycket tunga på grund av detta betyder att de kommer att se osjobbiga ut.

Förlängda trådar och silikon

Varje professionell schampo kommer att tvätta bort silikon, kan därför säkert använda medel som innehåller det. Men om du utnyttjar tunga partiklar (i synnerhet dimetikon), kan du behöva tvätta huvudet flera gånger i rad. För split och hårförlängningar är silikon det bästa sättet att skapa en frisyr, det hjälper till att lägga strängar i de mest otänkbara formerna, skyddar mot de skadliga effekterna av UV-strålar.

Silikonskada

Transparenta preparat som innehåller silikon är inte lämpliga för användning på sällsynta trådar, eftersom gör dem tyngre och skapar effekten av smutsigt hår. Det är inte tillrådligt att använda det för daglig installation, eftersom För att helt tvätta produkten hemma fungerar den första tiden inte, och med tiden kan krullar förändra strukturen på grund av konstant förorening.

 1. Ämnet torkar håret starkt, tillåter inte att de andas normalt;
 2. Det används ofta för att återställa färgade krullar, men endast om låsningarna är tjocka, och det gäller inte blekning.
 3. Silikonbalkningsmedel ska inte användas efter tvätt för krullar som saknar volym;
 4. Silikonprodukter kan vara farliga om du är överkänslig, allergisk, känslig för hårbotten.
Foto - Kontraindikationer silikonhår

Silicone Hair Products Review

Det är mest lämpligt att använda silikon om det ingår i specialprodukter. Vi erbjuder en översyn av professionella produkter som innehåller denna komponent. Betygsättningen skapades med hjälp av recensioner från kvinnors forum.

Skada eller fördelar med silikon i hårprodukter

Användningen av silikon i kosmetologin började inte så länge sedan, bara i 50-talet av förra seklet blev det 14: e elementet i det periodiska bordet oumbärligt i skönhetsindustrin. Före detta har dess fantastiska egenskaper uppskattats inom byggnad, tandvård, industri och medicin.

På grund av molekylernas unika struktur kopplas det lätt till några element, klarar extrema förhållanden, förlorar inte dess egenskaper vid skarpa tillräckligt höga / låga temperaturer och fuktighetsskillnader, har en lång livslängd, är elastisk och säker för miljön.

Användningen av silikon för hår

Eftersom framsteg har blivit mycket och snabbt inbäddade i alla samhällsskikt har hälsan och utseendet på håret påverkats kraftigt. Komplicerad flernivåfärgning, hårklippningar, kemiska, biologiska krullningar, stylister och rätare, användning av hårtorkar, balsamgivare lämnar inget annat val hur man väljer kosmetiska produkter för hår med silikon.

 • Instant effekt av lyxiga lockar.
 • Ansluter porösa och splittande områden, varigenom "liv" för varje enhet förlängs.
 • Håller färg så länge som möjligt efter färgning eller toning.
 • Skyddar mot ultravioletta strålar, temperaturer och extrema fuktighet.
 • Hår efter silikon är lättare att kombinera och stila.
 • Det ger glansig hälsosam glans till lock.
 • Möjligheten att fördröja uppdateringstipsen hos frisören och därigenom uppnå önskad längd.

Silikon skada på hår

Egenskapen för förpackningsfilmen gör faktiskt inte krullarna hälsosamma, men skapar bara en visuell bild.

Vilka skadliga silikoner för hår?

Kortsiktig effekt av ett vackert välplejat hår.

Regelbunden användning gör lockar tråkiga, spröda och stygga.

Otillgänglighet för näringsämnen och vitaminer för att komma in i folliklarna och frisyren, begränsningen för genomförandet av det normala livet.

Huvudskadorna är att de outplånliga silikonerna för håret ackumuleras efter långvarig användning, vilket stör strömmen av syre och näringsämnen till glödlamporna.

Kontraindikationer - mjäll, seborré, förekomst av sår, hudskador.

Var kan man köpa silikonhår?

Omfattande användning stannar ibland, och tillverkare indikerar inte att silikon är närvarande i kosmetika. De flesta av de olika metoderna (70%) av både massmarknadslinjer och lyxprodukter innehåller viss del av detta element.

Priset beror på tillverkaren och andra relaterade komponenter. Italienska, franska, israeliska, spanska, tyska laboratorier erbjuder ett brett utbud av olika serier för att ta hand om och stärka håret. Det exakta förhållandet mellan silikon och naturliga komponenter ger krullarna en extra glans och fungerar som skydd mot mekanisk och kemisk skada. Vätskesilikon för hår är utformad för extra ljusstyrka och färgdjup, vilket eliminerar problemet med att splittra ändarna. Maskerad kompenserar denna komponent för bristen på naturlig keratin och klibbar de skadade segmenten. Beroende på tillverkaren, den teknik som används vid produktutvecklingen kan priset variera från 330 till 3000 p.

Olika oljor, sprayer, schampon kan köpas på professionella kosmetikaffärer, apotek eller i stora stormarknader där det finns både medicinska och specialiserade linjer. Priset på silikon för hår är mycket högre än vanliga kosmetika, men användningen innebär en ganska kort tidsperiod, därför köps en mask av 250 ml för 1000 rubel. kan användas i ett halvår / två år.

Video: Analog av flytande silikon - Hårolja

Applicering av silikon för hår

Förvärv av alla nödvändiga medel för att se kompositionen bör innehållet i denna kemiska förening inte överstiga 50%, det vill säga vara i mitten eller slutet av listan.

Kosmetika innehållande högpolymer silikoner bör användas som en snabb metod för att uppnå snabba resultat. Huvudschampo, balsam och mask kan innehålla endast vattenlösliga silikoner.

Användningen av silikonolja för hår, medel för tipsen bör vara lokal, bruksanvisningar hjälper till att undvika misstag. Att sätta på rötterna framkallar mjäll eller allergisk reaktion.

För att förebygga och djupt rensa hårbotten en gång i veckan är det nödvändigt att använda effektiva medel som innehåller tensider, aktiva komponenter i örter.

Silikonhårolja

Perfekt uppfattas av kroppen, medan det inte orsakar allergier.

Användbara egenskaper hos olja med silikon:

 • Eliminera magnetiseringen av hår och elektrifiering efter att ha tagit bort huvudbonaden.
 • För snabb återhämtning efter sommarsolen, havsvatten, vindgustar, temperaturen sjunker.
 • Innan styling hår i Hollywood krullar eller rätning olja kommer att täcka varje fat med en tunn film och hålla det från att förlora fukt och vitaminer.
 • Efter färgning kommer färgen och den glansiga glansen att bli så ljus som möjligt.
 • Stygga trådar är lätta att kamma, medan hårets struktur är likformig längs hela längden.
 • Silikon för hårförlängningar kommer att förenkla vård och styling, samt återuppliva, ge krullarna ett naturligt utseende.

Att välja en viss olja bör styras av individuella egenskaper. Skadan eller nyttan beror på rätt kosmetika. Sprutarens närvaro fördelar oljan jämnt och undviker rotzonen.

Lätt, silkesigt och lättsinnigt hår kommer att bli efter applicering av produkten i kompositionen, vilken silikon kompletteras med naturliga oljor (burk, oliv, havtorn, jojoba) och keratin.

Video: Är orsaken till oljigt hår silikon?

Silikonfria hårschampon

Hårvård börjar med rengöring. Hårprodukter utan silikon av Eco Cosmetics kännetecknas av en mjuk helande effekt. Lämplig för daglig användning, inte uttömning, men näring av närvaro av naturliga extrakt och oljor.

Det indiska företaget Biofarma har släppt produkten Comex, där alla sulfater och parabener är uteslutna. Tvålbär och bönor aktiverar hårsäckar, accelererar tillväxten och hjälper till att eliminera mjäll. Shampoo är gjord enligt Ayurveda, närvaron av Neem, Tulasi, Henna, Calamus hjälper till att tvätta silikonet från håret som återstår efter applicering av stylingprodukterna.

Silikonhårschampo

Shampoo Elixir Ultime Oleo-Komplex Sublim Rengöringsolja från Kerastase på grund av kompositionen, berikad med silikon och naturliga oljor, förvandlar omedelbart håret och skyddar mot de skadliga effekterna av hetluft och hög temperatur styler. Professionella kosmetika används för att skapa semester styling, frisyrer, efter färgning, lockar för att bevara färg och form.

Silikonfri hårbalm

Den nya produkten från det tyska laboratoriet hjälper till att undvika problem med exponering för ultraviolett och hårt vatten. Eco Cosmetics balm fyller lockar med oljor av olivolja, jojoba, burdock, granatäpplextrakt och vitamin E. Lös problemet med splittrade ändar och förlust bara 10-15 minuter på trådarna och organiska hårprodukter utan silikon.

Hårbalsam med silikon

Brelils bioegenskaper ger näring och skyddar lockar. Efter torkning är håret lätt, felfri, silikoner fungerar som en mycket tunn naturlig beläggning. Denna balsam är lämplig för regelbunden användning, utmärkt skydd vid användning av en hårtork, strykning.

Silikonfritt hårbalsam

Aubrey Organics balsam spray är speciellt utformad för fint hår. Kameliaolja, arabiskt tuggummi och vitamin B5 har antioxidantegenskaper, näring och fuktar strängarna perfekt längs hela längden. Behållar styling, ger extra glans.

Silikonhårskonditionerare

Silikonbalsam hårförlängningar är det enda sättet att skapa styling. L'Oreal Professionnel introducerade den nya Pro Fiber Restore Conditioner-produkten. Den huvudsakliga aktiva komponenten i monosilan är en kiselkiselförening för att binda hårets inre skikt till ett tredimensionellt nätverk. Efter användning blir krullarna mjuka, lätta att kamma och mottagliga för läggning.

Silikonfri hårspray

Indisk linje Chandi rekommenderar Almond och Sandalwood spray för att skydda mot effekterna av hårtorkar, strykjärn och väderproblem. Detta verktyg normaliserar talgkörtlarna, är ett bra antiseptiskt medel.

Spray och hår med silikon

L'Oreal Professionnel Hydra Repa innehåller silikon för hår styling, det tas bort med ett speciellt schampo. Räcker väl ihop tjocka, orubbliga lockar, för tunn blekt användning silikon för hårspetsarna.

Silikonhårsmaskar

Mask med salt och silikon

Vi behöver:

 • 3-3.5 Art. skedar av jodiserat salt;
 • 1 msk. en sked av vetexsolja;
 • 1 tsk mask (Keratin, Cristina, Mon Platin).

Applicera masken på rent, fuktigt hår med massörrörelser och dra några centimeter från rötterna. Sätt på en plastlock och linda huvudet med en handduk. Applicera det kombinerade saltet och oljan i hårbotten efter 8 minuter och skölj noggrant efter 2-3 minuter.

Mask med banan och silikon

Vi behöver:

 • 1 mogen banan;
 • 0,5 tsk vinäger;
 • 1 msk silikonbaserad mask.

Krossa bananmassa med en mask och vinäger. Vid torrt hår fördela jämnt, undvik kontakt med huden. Wrap filmen och håll masken i ungefär en timme, under vilken tid de fördelaktiga egenskaperna är aktiva på håret. Efter tid, tvätta av med schampo utan silikon och parabener (organisk linje). Mask recept kan kombineras beroende på säsongen - på sommaren ersätts bananer med persika eller aprikos massa.

Mask med silikon och henna

Förbered:

 • 2-4 msk. skedar av färglös henna;
 • 2 msk. skedmask med silikon;
 • 3 droppar orange / mandarin eterisk olja;
 • 500-600 ml växtbaserad infusion.

Hemma kan du snabbt lägga till en hälsosam glöd till färgade, utökade lockar. En halvtimme före tvättproceduren appliceras denna mask. Anslut alla komponenter, om konsistensen är för tjock kan du späda den med kolsyra av mineral. Applicera den resulterande massan över hela längden med särskild uppmärksamhet på tipsen. Avslutar sköljinfusionen av nässla och kamille. Denna mask kan användas ganska ofta på grund av kombinationen av silikon med naturliga ingredienser.

Silikonhår: ansökan recensioner

Mitt tjocka, lockiga hår från barndomen medförde mycket svårigheter. Silikonens mask har blivit en upptäckt för mig, och nu kan jag skryta med glänsande, välskötta lockar. Jag lyckades skapa ett professionellt resultat med egna händer.

Jag stöder dagliga styling med strykning. Hårmaskor utan silikon gav inte önskat resultat. Min frisör rådde att använda professionella verktyg. Och efter att ha applicerats på dem, är håret lätt stylat och tipsen ser hälsosamma ut.

Mitt hår efter graviditeten var hemskt och frisören berättade för mig att köpa Nouvelle Drop of Light (Novel) silikonprodukt - det här är hårkosmetik. Efter användning glömde jag om splittrade ändar, och håret gav lite glans.

Efter att ha använt shampoo med silikon blev håret mycket sprött ((

Till efterrätt, video: Min hårvård kosmetika

Silikonhårolja är till hjälp om

Varför används silikon i kosmetologi?

Silikon är en kemisk förening med ett mycket högt motstånd mot temperaturfluktuationer och motståndskraft mot deformation. Silikon bryts inte ner över tiden, är inte mottaglig för oxidation och löses inte upp i vatten. Silikonets särdrag är att dess molekyler är biologiskt kompatibla med människokroppens celler, men samtidigt är de tillräckligt stora för att inte kunna tränga in i vävnader och organ. Därför orsakar silikon inte allergier, hudirritation och sjukdomar i inre organ.

Forskare lyckades syntetisera silikoner med olika egenskaper, 1961. Amerikanerna fick flytande silikon, och sedan dess har den använts aktivt i kosmetikindustrin, särskilt vid tillverkning av hårvårdsprodukter och skapande av dekorativa kosmetika. På grund av sina kemiska egenskaper skapar silikon en skyddande film på håret, klistrar de splittrade ändarna, fixar håret och ger håret en attraktiv glans.

Silikonolja avser flytande silikonpolymerer. Det är en analog av kiselorganiska föreningar, i vilka några av kolatomerna ersätts av kiselatomer. Den har en ganska låg molekylvikt och kallas kemiskt oligoorganosiloxan.

Dessutom är denna olja:

 1. Ingen lokal irritation.
 2. Överträder inte värmeutbytet på huvudets hud.
 3. Det har förmågan att överföra nödvändiga medicinska ämnen.
 4. Resistent mot vatten.

Silikonfördelar

Kosmetologinäringen har nyligen erbjudit en stor mängd produkter, som innehåller silikonolja. Även om vissa människor är skeptiska till det här innovativa verktyget är det dock enligt värderingar av professionella kosmetologer svårt att överskatta.

Tidsprövade och medicinska silikoner bekräftar deras säkra och effektiva egenskaper. De är ofarliga inerta ämnen som bildar en andningsbar film på håret. Enligt deras funktionella egenskaper skyddar de indirekt skiktet genom att förbättra hårstrukturens tillstånd. Användningen av outplånliga serum och vårdkrämer hjälper till att tränga in i glödlampan med alla nödvändiga näringsämnen och mineraler.

Hårförlängningar silikon

En särskild plats är ockuperad av silikonolja i vård av hårförlängningar. När allt kommer omkring beror de delvis på möjligheten att få bra näring från hårsäckarna. Därför behöver hårförlängningar ett speciellt tillvägagångssätt.

Här, efter varje shampooing, är det nödvändigt att applicera en femton minuters näringsmask för att återställa hårets struktur. För att göra detta kommer de till hjälp av silikonolja i kompositionen av fuktgivande spray, vilket ger håret en silkeslen naturlig glans.

Denna flytande silke vård för hårförlängningar behöver bara några droppar. De är markerade i händerna och appliceras sedan på håret från rötterna. Enligt många kvinnor ger det en bra yttre effekt, håret är inte längre förvirrat, det blir glänsande och smidigt.

Översikt över medel

Hur man väljer silikonolja, vilket förbättrar hårets tillstånd och inte skadar dem? Vi erbjuder en översikt över några av verktygen:

 • Silikon droppar "Silikon droppar Bio Spa Spa Spa" är ett botemedel från Israel som många människor verkligen gillar. Silikon i kompositionen kompletteras och berikas med naturlig havtornsolja, så att verktyget närmar sig och bokstavligen förvandlar håret och skyddar dem också. De blir lydiga, smidiga och välskötta. Kostnaden är cirka 1000 rubel per flaska på 100 ml.
 • Olja "Kerastaz". Den består inte bara av silikon, men också av 4 typer av naturliga oljor som perfekt fuktar och närnar håret. Som recensionerna visar, blir de inte smutsiga och feta efter att ha använts, men de blir släta, glänsande och snyggt utseende. Kostnaden är ca 1500-2000 tusen per förpackning på 125 ml.
 • "L'Oreal Mythic Oil" är inte helt silikonolja, men det finns silikoner i den. De som använde det här verktyget var nöjda och noterade att krullarna inte vägdes, men de blev släta och mycket fackliga. Priset på ett 125 ml paket är ca 800 rubel.
 • Morokanoil har en tjock konsistens, vilket inte är mycket bekvämt. Dessutom har flaskan ingen dispenser, vilket komplicerar applikationen mycket. Många säger att kompositionen kan tunga håret och göra dem feta och inte mycket attraktiva. Men krullarna är jämn och rakt. Kostnaden för en 200 ml flaska är cirka 2000 tusen.
 • Wella Reflections olja är lämplig för mer frekvent användning, eftersom det inte lämnar en tät, outplånlig film på locken. Verktyget klarar sig bra med sina uppgifter och förbättrar hårets tillstånd. Det är en flaska på 100 ml av ca 670 rubel.

Ta hand om ditt hårs hälsa, och de kommer att svara dig med ett elegant utseende.

safehair.ru

Effekt av ansökan

Vad kan silikonolja ge krullar? Här är några av dess egenskaper:

 • Detta verktyg klarar av statisk elektricitet och skyddar håret från "magnetisering".
 • Silikoner fyller bokstavligen de hålrum som finns på ytan av varje hår och limar även skalorna och därmed återställer strukturen, vilket gör håret smidigt och välskött och löser också problemet med delade ändar.
 • Filmen som bildas på ytan lägger först och främst extra volym, för det andra räknar håret och förhindrar dess deformation, för det tredje skyddar det krullar från hög luftfuktighet (det är därför kompositionen används ofta före styling).
 • Tunn silikonfilm skyddar håret från negativ påverkan av miljöfaktorer som förkylning, regn, snö eller direkt solljus.
 • Olja bidrar till restaurering av hår efter färgning, liksom bevarande av färg (filmen tillåter helt enkelt inte att tvätta färgpigment).
 • Verktyget underlättar kraftigt kammarprocessen och underlättar styling.
 • Silikoner kan skydda håret när du använder pleyok eller rätare, såväl som hårtork.

Hur man använder silikon utan att håret skadas?

Vissa tror att silikonolja är ganska skadlig och till och med farlig för hår. Men om de används korrekt, kommer risken för negativ påverkan att minimeras.

I händelse av felaktig användning kan emellertid vissa problem uppstå:

 • Om du använder verktyget för ofta och inte tvätta bort det, kommer den film som bildas på hårets yta bokstavligen att blockera åtkomsten av syre till den, vilket gör krökorna livlösa och tråkiga.
 • Om du applicerar kompositionen i hårbotten kommer den att täppa till porerna, vilket leder till störningar i talgkörtlar eller mjäll.
 • Även filmen (speciellt om den är tät) kommer att störa hårets normala fuktighet.
 • Hårsäckar, när de appliceras på rotzonen och hårbotten, kan lida av brist på syre. På grund av detta kommer deras funktion att störas, vilket kan leda till långsammare hårväxt och till och med till håravfall.
 • Om du aktivt smiter olja i hårbotten (det rekommenderas inte att göra det), kan silikoner tränga igenom det och orsaka irritation eller inflammation (faktum är att dessa ämnen har en hög grad av penetration i vävnaderna och kan bära med dem, till exempel förorening ).
 • Om du inte tvätta av kompositionen från håret kan filmen göra håret smutsigt, oljigt.

Försök att inte använda kosmetika för hår, där silikoninnehållet överstiger 50%.

Applicera kosmetika som innehåller högpolymer silikon, applicera den bara i hårets ändar, undvik kontakt med hårbotten.

Alternativ användning av schampo och masker med och utan silikon. När du använder hårvårdsprodukter som innehåller olösliga silikoner, en gång i veckan, glöm inte att tvätta håret med ett djupt rengörande schampo som tar bort överflödigt silikon. Särskilt effektiva medel som innehåller tensider - naturliga aktiva aktiva ingredienser i örter.

Hur man väljer och använder silikonhårolja?

Hår behöver rätt och omfattande vård, så du måste välja lämpliga medel som ger ett varaktigt skydd, näring och förstärkning. Idag uppmärksammar många människor silikonolja. Och vad är dess användning för hår? Och hur man använder det här verktyget?

Vad är det

Började förlora hår efter graviditet, stress, på grund av ålder? Blir ditt hår sprött, torrt, faller ut i klumpar? Prova utvecklingen av Sovjetunionen, som förbättrades 2011 av våra forskare - HAIR MEGASPRAY! Du kommer bli förvånad över resultatet!

Endast naturliga ingredienser. 50% rabatt för läsare på vår webbplats. Ingen förskottsbetalning.

Silikonoljor idag ingår i många kosmetika. Silikoner är ämnen som för det första är helt kompatibla med människokroppens celler och därför inte avvisar och inte orsakar allergier. För det andra är de helt giftfria, har kemisk inertitet, det vill säga reagerar inte med syre och orsakar inte förändringar i vävnaderna och förändrar inte kompositionen och egenskaperna vid interaktion med andra ämnen eller påverkas av höga eller låga temperaturer. För det tredje är silikoner luktfria, färglösa och smaklösa, vilket gör dem praktiskt mångsidiga och lätta att använda.

Effekt av ansökan

Vad kan silikonolja ge krullar? Här är några av dess egenskaper:

 • Detta verktyg klarar av statisk elektricitet och skyddar håret från "magnetisering".
 • Silikoner fyller bokstavligen de hålrum som finns på ytan av varje hår och limar även skalorna och därmed återställer strukturen, vilket gör håret smidigt och välskött och löser också problemet med delade ändar.
 • Filmen som bildas på ytan lägger först och främst extra volym, för det andra räknar håret och förhindrar dess deformation, för det tredje skyddar det krullar från hög luftfuktighet (det är därför kompositionen används ofta före styling).
 • Tunn silikonfilm skyddar håret från negativ påverkan av miljöfaktorer som förkylning, regn, snö eller direkt solljus.
 • Olja bidrar till restaurering av hår efter färgning, liksom bevarande av färg (filmen tillåter helt enkelt inte att tvätta färgpigment).
 • Verktyget underlättar kraftigt kammarprocessen och underlättar styling.
 • Silikoner kan skydda håret när du använder pleyok eller rätare, såväl som hårtork.

Hur man väljer?

Välja ett sådant verktyg, ge företräde endast till beprövade varumärken, studera noggrant produktens sammansättning och recensioner. Det är bättre att inte köpa olja, som består av högpolymera silikoner, eftersom de bildar en mycket tät film, limar vågorna och förhindrar penetration av syre. Typiskt betecknas sådana substanser som aminopropyl dimetikon, aminofunktionella silikoner, dimetikonemulsion, succinoglykangummi. Dessutom skulle det vara bra om huvudkomponenten kompletteras med naturliga oljor, som för det första kommer att säkerställa riktig näring, och för det andra, fuktar krullarna.

Hur man använder

Användning av silikonolja är ganska enkelt. Det räcker att lägga på håret och sprida sig längs längden. Detta kan göras före styling eller efter tvättning av håret. Dessutom kan verktyget läggas till balsam eller schampo.

Det finns några regler vars överensstämmelse tillåter att undvika problem:

 • Det rekommenderas inte att använda produkten mer än 1-2 gånger i veckan.
 • Applicera inte på hårbotten och rotzonen, för att inte störa syrabasbasen och talgkörtlarna.
 • Om kompositionen inte tvättas med vanligt schampo, använd sedan ett professionellt verktyg för djup rengöring.
 • Låt dina krullor vila från silikonerna.
 • Det är lämpligt att applicera en liten mängd komposition så att den film som bildas på krullytans yta inte är för tät och medger att syre passerar igenom.

Är det skadligt?

Vissa tror att silikonolja är ganska skadlig och till och med farlig för hår. Men om de används korrekt, kommer risken för negativ påverkan att minimeras.

I händelse av felaktig användning kan emellertid vissa problem uppstå:

 • Om du använder verktyget för ofta och inte tvätta bort det, kommer den film som bildas på hårets yta bokstavligen att blockera åtkomsten av syre till den, vilket gör krökorna livlösa och tråkiga.
 • Om du applicerar kompositionen i hårbotten kommer den att täppa till porerna, vilket leder till störningar i talgkörtlar eller mjäll.
 • Även filmen (speciellt om den är tät) kommer att störa hårets normala fuktighet.
 • Hårsäckar, när de appliceras på rotzonen och hårbotten, kan lida av brist på syre. På grund av detta kommer deras funktion att störas, vilket kan leda till långsammare hårväxt och till och med till håravfall.
 • Om du aktivt smiter olja i hårbotten (det rekommenderas inte att göra det), kan silikoner tränga igenom det och orsaka irritation eller inflammation (faktum är att dessa ämnen har en hög grad av penetration i vävnaderna och kan bära med dem, till exempel förorening ).
 • Om du inte tvätta av kompositionen från håret kan filmen göra håret smutsigt, oljigt.

Översikt över medel

Hur man väljer silikonolja, vilket förbättrar hårets tillstånd och inte skadar dem? Vi erbjuder en översikt över några av verktygen:

 • Silikon droppar "Silikon droppar Bio Spa Spa Spa" är ett botemedel från Israel som många människor verkligen gillar. Silikon i kompositionen kompletteras och berikas med naturlig havtornsolja, så att verktyget närmar sig och bokstavligen förvandlar håret och skyddar dem också. De blir lydiga, smidiga och välskötta. Kostnaden är cirka 1000 rubel per flaska på 100 ml.
 • Olja "Kerastaz". Den består inte bara av silikon, men också av 4 typer av naturliga oljor som perfekt fuktar och närnar håret. Som recensionerna visar, blir de inte smutsiga och feta efter att ha använts, men de blir släta, glänsande och snyggt utseende. Kostnaden är ca 1500-2000 tusen per förpackning på 125 ml.

Ta hand om ditt hårs hälsa, och de kommer att svara dig med ett elegant utseende.

Våra läsare delar i sina recensioner att det finns 2 mest effektiva lösningar för håravfall, vars verkan syftar till att behandla alopeci: Azumi och HAIR MEGASPRAY!

Och vilket alternativ använde du? Vi väntar på din feedback i kommentarerna!

Silikonhårolja

Inlagd av: admin i Hårvård 04.06.2018 0 91 Visningar

Hur man väljer och använder silikonhårolja?

Hår behöver rätt och omfattande vård, så du måste välja lämpliga medel som ger ett varaktigt skydd, näring och förstärkning. Idag uppmärksammar många människor silikonolja. Och vad är dess användning för hår? Och hur man använder det här verktyget?

Silikonoljor idag ingår i många kosmetika. Silikoner är ämnen som för det första är helt kompatibla med människokroppens celler och därför inte avvisar och inte orsakar allergier. För det andra är de helt giftfria, har kemisk inertitet, det vill säga reagerar inte med syre och orsakar inte förändringar i vävnaderna och förändrar inte kompositionen och egenskaperna vid interaktion med andra ämnen eller påverkas av höga eller låga temperaturer. För det tredje är silikoner luktfria, färglösa och smaklösa, vilket gör dem praktiskt mångsidiga och lätta att använda.

Vad kan silikonolja ge krullar? Här är några av dess egenskaper:

 • Detta verktyg klarar av statisk elektricitet och skyddar håret från "magnetisering".
 • Silikoner fyller bokstavligen de hålrum som finns på ytan av varje hår och limar även skalorna och därmed återställer strukturen, vilket gör håret smidigt och välskött och löser också problemet med delade ändar.
 • Filmen som bildas på ytan lägger först och främst extra volym, för det andra räknar håret och förhindrar dess deformation, för det tredje skyddar det krullar från hög luftfuktighet (det är därför kompositionen används ofta före styling).
 • Tunn silikonfilm skyddar håret från negativ påverkan av miljöfaktorer som förkylning, regn, snö eller direkt solljus.
 • Olja bidrar till restaurering av hår efter färgning, liksom bevarande av färg (filmen tillåter helt enkelt inte att tvätta färgpigment).
 • Verktyget underlättar kraftigt kammarprocessen och underlättar styling.
 • Silikoner kan skydda håret när du använder pleyok eller rätare, såväl som hårtork.

Välja ett sådant verktyg, ge företräde endast till beprövade varumärken, studera noggrant produktens sammansättning och recensioner. Det är bättre att inte köpa olja, som består av högpolymera silikoner, eftersom de bildar en mycket tät film, limar vågorna och förhindrar penetration av syre. Typiskt betecknas sådana substanser som aminopropyl dimetikon, aminofunktionella silikoner, dimetikonemulsion, succinoglykangummi. Dessutom skulle det vara bra om huvudkomponenten kompletteras med naturliga oljor, som för det första kommer att säkerställa riktig näring, och för det andra, fuktar krullarna.

Användning av silikonolja är ganska enkelt. Det räcker att lägga på håret och sprida sig längs längden. Detta kan göras före styling eller efter tvättning av håret. Dessutom kan verktyget läggas till balsam eller schampo.

Det finns några regler vars överensstämmelse tillåter att undvika problem:

 • Det rekommenderas inte att använda produkten mer än 1-2 gånger i veckan.
 • Applicera inte på hårbotten och rotzonen, för att inte störa syrabasbasen och talgkörtlarna.
 • Om kompositionen inte tvättas med vanligt schampo, använd sedan ett professionellt verktyg för djup rengöring.
 • Låt dina krullor vila från silikonerna.
 • Det är lämpligt att applicera en liten mängd komposition så att den film som bildas på krullytans yta inte är för tät och medger att syre passerar igenom.

Vissa tror att silikonolja är ganska skadlig och till och med farlig för hår. Men om de används korrekt, kommer risken för negativ påverkan att minimeras.

I händelse av felaktig användning kan emellertid vissa problem uppstå:

 • Om du använder verktyget för ofta och inte tvätta bort det, kommer den film som bildas på hårets yta bokstavligen att blockera åtkomsten av syre till den, vilket gör krökorna livlösa och tråkiga.
 • Om du applicerar kompositionen i hårbotten kommer den att täppa till porerna, vilket leder till störningar i talgkörtlar eller mjäll.
 • Även filmen (speciellt om den är tät) kommer att störa hårets normala fuktighet.
 • Hårsäckar, när de appliceras på rotzonen och hårbotten, kan lida av brist på syre. På grund av detta kommer deras funktion att störas, vilket kan leda till långsammare hårväxt och till och med till håravfall.
 • Om du aktivt smiter olja i hårbotten (det rekommenderas inte att göra det), kan silikoner tränga igenom det och orsaka irritation eller inflammation (faktum är att dessa ämnen har en hög grad av penetration i vävnaderna och kan bära med dem, till exempel förorening ).
 • Om du inte tvätta av kompositionen från håret kan filmen göra håret smutsigt, oljigt.

Hur man väljer silikonolja, vilket förbättrar hårets tillstånd och inte skadar dem? Vi erbjuder en översikt över några av verktygen:

 • Silikon droppar "Silikon droppar Bio Spa Spa Spa" är ett botemedel från Israel som många människor verkligen gillar. Silikon i kompositionen kompletteras och berikas med naturlig havtornsolja, så att verktyget närmar sig och bokstavligen förvandlar håret och skyddar dem också. De blir lydiga, smidiga och välskötta. Kostnaden är cirka 1000 rubel per flaska på 100 ml.
 • Olja "Kerastaz". Den består inte bara av silikon, men också av 4 typer av naturliga oljor som perfekt fuktar och närnar håret. Som recensionerna visar, blir de inte smutsiga och feta efter att ha använts, men de blir släta, glänsande och snyggt utseende. Kostnaden är ca 1500-2000 tusen per förpackning på 125 ml.

Ta hand om ditt hårs hälsa, och de kommer att svara dig med ett elegant utseende.

Silikonhårolja

 • huvud
 • Vårdprodukter
 • Andra medel

  Nu har de mest radikala hårvårdsprodukterna - vilket ger dem ett hälsosamt utseende - med silikon. Skaffa vanligtvis liknande kompositioner för långvarig vård, för att skydda håret från extern exponering och ge det en hälsosam utseende.

  Hårprodukter med silikonskydd täcker strängarna med en tät vattentät film, porositeten hos keratinstängerna minskar, okränkliga lockar slätas och blir lydiga. Fuktförlust uppstår inte, kamning är mycket lättare, efter att måla strukturen faller inte samman. Omedelbart efter proceduren visas en lamineringseffekt - håret glänsar, frisyrens frisättning vid rötterna ökar.

 • Vad är flytande silikon?
 • Silikon exponering för hår
 • Silicone Hair Products Review

  Vad är flytande silikon?

  Den vanligaste silikon är cyklometon. Sådana välkända kosmetiska tillverkare, som L'Oreal, Nouvel och Barex, introducerar det i sina vårdprodukter. Med denna typ av silikon, hårsprayer och, mycket mindre ofta, masker görs. Dess egenskaper - effekten av jämnhet och mjukhet skapas, men samtidigt är den lätt att tvätta bort, det långsiktiga resultatet ges inte.

  En annan vattenlöslig silikon som inte ackumuleras i hårets struktur och inte skapar viktning är dimetikon-copolyol. Det finns i kompositionen av schampo eller i luftkonditioneringsapparaten.

  Amodimetikoner används för att förbättra hårets kvalitet. De är svåra att tvätta bort, ge volymen under en längre tid, bidra till att bevara slätheten av trådarna, har en fixeringseffekt. Silikon av denna typ är en komponent av vaxer, lacker och mousser för styling.

  Företag Estelle, Nouvell injicerar Dimethicone i kompositionen av deras kosmetika. Detta verktyg liknar olja i struktur och används för färgat och skadat hår, vilket hjälper till att återställa sin hälsosamma glans och återställer mjukhet och silke. Spray med detta ämne rekommenderas inte att sätta på sällsynta tunna trådar - det väger dem, de blir snabbt feta. Utsikten blir orörlig.

  Silikon exponering för hår

  Även om silikon ser underbart ut på håret, hjälper det att klara många befintliga problem, men de som använder det bör vara medvetna om dess skadliga effekter på håret:

  • smörjmedelssöndringen störs, den tvättas av från keratinstänger, vilket kan orsaka irritation i hårbotten och mjäll.
  • vid upphörande av användningen av medel för att lämna liknande handlingar börjar strängar splittras;
  • krulelasticitet på grund av förlust av fukt reduceras;
  • ökar risken för allergiska reaktioner.

  Efter att silikonhårsmaskorna är lätta att sätta, ser frisyren ut sig felfri. Men med tanke på de skadliga effekterna bör dessa läkemedel inte missbrukas. Professionella kosmetologer rekommenderar att du använder silikon inte mer än 1 gång per vecka.

  Du kan inte köpa vårdprodukter med silikon om låsen är missfärgad, tunn och uttorkad.

  Silicone Hair Products Review

  För hårvård är silikonoljor de mest populära - de gör masker.

  • De ger skydd mot magnetisering - de tillåter inte statisk att ackumuleras, de ger smidighet mot trådarna, de gör håret vackert preparerade, de löser sektionsproblemet;
  • På ytan av locken bildas en film som förhindrar deras deformation, skyddar mot ökad fuktighet och överskott av ultraviolett strålning, bevarar pigmenteringsljusheten efter färgning.
  • Maskan med silikon skyddar också mot värmeexponering - det ger skydd vid användning av ploek, hårtork, strykjärn.

  Gnugga inte masken i rotzonen - partiklar av ämnet täppa porer, huden slutar andas, risken för allergiska reaktioner ökar. Detta kan orsaka håravfall. Därför måste masker med skyddande komposition tvättas ordentligt av huden.

  De mest populära är följande oljor.

  1. "Kerastase". Komplexet innehåller förutom silikon fyra ytterligare naturliga vegetabiliska oljor, på grund av vilka de skadliga effekterna minimeras. Förpackningskostnaderna om 2000 rubel, hårfettlighet efter applicering observeras inte;
  2. En intressant form i produkterna från det israeliska företaget "Hair Silicone Drops Bio Spa Sea of ​​Spa" - speciella droppar, berikade med havtornsolja, om några minuter kommer att förändra hårets utseende. Krullarna mjukas, de visade ändarna är förseglade, den skyddande åtgärden varar i flera dagar - tills du tvättar huvudet. Förpackningskostnaden är densamma;
  3. På masken med silikonolja "L'Oreal Mythic Oil" är konsumentrecensioner endast positiva. Med regelbunden användning är olydiga strängar snabbt "pacifierade", jämn och lätt att kamma. Priset är lågt - ca 800 rubel per 100 ml;
  4. Revitaliserande olja har "Wella Reflections oil". Detta är ett av de billigaste sätten - 670 rubel per 100 ml. Filmen på håret bildas inte;
  5. Morokanoilolja erbjuds för utjämning och rätning, men det är inte populärt hos konsumenterna. Strukturen är tung, obekväm att applicera - flaska utan dispenser. Och så ser frisyren inte perfekt ut. Inte nöjd med priset på "Moroccanoil" - för 200 ml 1000 rubel.

  Typiskt erbjuder tillverkare silikonprodukter för hårvård i komplexet - balsam, schampo och mousse. Shampoos ger ett perfekt utseende för hår, håret torkar snabbare efter dem. Om du inte missbrukar applikationen minimeras skadan från användningen - eventuell överdrivenhet och utseende av sårbarhet -.

  Serum - Giovanni Frizz Göm, Anti-Frizz Hair. Ganska bra feedback från konsumenter på Avon Shampoo Advance Techniques - det eliminerar snabbt tvärsnittet av tipsen, gör strängarna mer täta och lydiga.

  Högkvalitativa silikonskampor från ett välkänt företag MATRIX. Biverkningar med korrekt användning sker inte.

  Beautycosm Sebum Balanse och Periche Kode FREQ tvättmedel är ett populärt schampo för daglig vård. Den första av dem normaliserar sekretionen av talg, bryr sig omsorgsfullt för håret, skapar skydd mot den yttre miljön. Den andra åtgärden är liknande, men den kan användas för vanliga hårtyper - det har ingen torkningseffekt.

  Följande företag introducerar flytande silikon i sina produkter:

  • HAIRSHOP - schampo + spray + balsam baserat på dimetikon;
  • Kerastase Masquintense - keratinmousse, rekommenderad för användning efter perm och flera färgämnen;
  • .Paul Mitchell shampoo + skumkomplex, släpper effektivt orörliga krullar och gör att de snabbt kan kamma
  • Kaaral TRIACTION - huvudsaken - rätande locket, mousse komplexa + balsam;
  • L'Oreal Professionnel erbjuder Hydra Repa spray med amodimetikon - den har en stark fixering och är lämplig för dem som inte vill spendera tid efter att ha havsbad eller simma i poolen;
  • Wella har släppt en speciell gel "Lifetex hair ends elixir" - med användningen kan du spara på lamineringsprocessen, effekten är densamma.
  • Produkter från företagets Faberlic PRO-linje finns tillgängliga för budgetkonsumenten. Professionella hygienprodukter och stylingprodukter innehåller dimethikon-copolyol och kan användas för sprött, torrt hår.
  • komplex från företaget Lacme - balsam + schampo + mousse + lack. Det fungerar som en "ambulans" om det är mycket viktigt att visuellt förbättra håret på kort tid. För daglig vård är inte lämplig.

  Om du har problem med hår och en tendens till allergiska reaktioner, är det bättre att göra med hemmet och tvätta håret med lätta schampon. Men det finns situationer när det är svårt att göra utan silikonhårbehandling.

  I det här fallet måste du välja dina medel, men missbruka dem inte. Om utjämningsämnen används inte mer än en gång i veckan kommer en oönskade bieffekt inte att uppstå.

  Silikon - vad är det?

  Denna högmolekylära organosilikonförening, innehållande syre i dess sammansättning, organiska och oorganiska substanser, vilka är monterade på kiselmikropartiklar.

  Enkelt uttryckt är det ett syntetiskt fett. Det är inte ett allergen och irriterar inte huden. Förorsakar inte förgiftning.

  Första gången det användes i kosmetika ungefär ett halvt sekel sedan, och efter ett tag började de lägga till nästan alla vårdprodukter för lockar. Omfattningen är ganska omfattande.

  Förberedelser med dess innehåll kan skydda lockar från de skadliga effekterna av solljus och enheter som används för styling. De hjälper till att återställa strukturen och ge ett vackert utseende på locken.

  All silikon kan delas in i fem typer:

  1. Vattenlöslig. Den används som tillsats i schampo för volym och tvättas lätt med vatten. Minskande negativa effekter av ytaktiva ämnen på håret.
  2. Oil. Som regel läggs de till balsam, masker och balm. Det ligger på trådarna med en tunn film och soldater vågar av skadade lockar. Den behåller fukt vid användning av en hårtork och samtidigt stryker järnet. Förenklar kamningen. Håret blir mjukare och glänsande. Men användningen av droger där den ingår, rekommenderas ofta inte.
  3. Flyga. Det läggs till outplånliga preparat, såsom skinn, balsam, lack, spray. Efter applicering avdunstar den snabbt. Det ger slät hår och silke. Gör curls lydiga. Väl tvättas bort.
  4. Hög polymer. Används huvudsakligen i professionell kosmetika. Det läggs till vax, en lack, mousse. Han limar delade ändar och bättre håller krullarnas form. Men det är mycket svårt att tvätta bort.
  5. Silikonolja. Den används för färgade, kraftigt skadade och förlängda lockar. Formar en tät film, mycket resistent. Ger sken och eliminerar skador. Det är svårt att tvätta av även med varmt vatten.

  Huvudåtgärderna för denna komponent är:

  • skydd av krullar från brittleness, skada och torkning;
  • ökning i mjukhet och silkiness;
  • glansförstärkning;
  • avsevärd lindring av repor
  • gör krullarna felfria och motståndskraftiga mot miljöpåverkan.

  Silikonhår Kosmetika

  Nu innehåller nästan alla kosmetika i kompositionen flytande silikon, det används av både vanliga kvinnor och modeller.

  Shampoo för hår. Detta verktyg passar väl till ägare av långa krullar. Komponenten fördelas längs stångens längd, skapar en skyddande film och ger volym.

  Håret är mer benäget att torka, inte så mycket förvirrat och lättare att kamma. Vågarna slätas och splittrade ändar är lödda. Dessutom är varje sträng skyddad från klor i vatten, utanför från ultraviolett strålning, och när det läggs från bränning.

  Som ett resultat blir håret glänsande och inte så tjockt. Shampooer för färgade lockar innehåller som regel silikonolja och tvättas av ganska svårt.

  Balm för hår. Sammansättningen av läkemedlet innehåller ofta en outplånlig form. Och där ligger dess skada. Men det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att ett slags verktyg är nödvändigt för vissa kategorier av kvinnor. Det är faktiskt omöjligt att sträcka håret med hjälp av en strykning, under daglig styling och blekning. Vid användning är det nödvändigt att strikt följa åtgärden. Tvätta av det här verktyget endast med schampo djup rengöring.

  Hårmask med silikon. De finns alltmer i försäljning. Efter användning uppnås en omedelbar effekt. Curls blir större och lättare att passa.

  Kosmetika för lock med silikon: fördelarna och skadorna

  Vad är fördelen med denna komponent?

  Som det visade sig har han en imponerande mängd fördelar:

  1. Låg kemisk aktivitet. Den här egenskapen låter dig lägga till en komponent i kosmetika för lockar utan rädsla för utseendet av oönskade interaktioner med resten av drogen. Och i själva verket har det blivit nästan omöjligt att skaffa ett medel där denna komponent inte skulle existera. Det läggs till nästan alla schampon, balm, masker och till och med målarfärger.
  2. Minimal toxicitet. En av de viktiga faktorerna, vilket tyder på att komponenten inte har någon skadlig effekt, eftersom den inte absorberas av kroppen.
  3. Temperaturbeständighet. Det är möjligt att använda preparat som innehåller denna komponent med oförändrad effektivitet när som helst på året och i vilket som helst väder.
  4. Låg värmeledningsförmåga. Fastigheten används för värmeskydd av håret.
  5. Bildandet av en vattentät film. Skyddar hår från förångning och absorption av överskott av fukt. Det betyder att det är värdelöst att använda preparat som innehåller en sådan komponent på torrt hår, och att applicera på vått hår kommer att gynnas genom att behålla fukt i varje sötnos.
  6. Motstånd mot vissa typer av oxidationsmedel. Ozon och UV-strålar som kan skada håret. Användningen av silikonoljor är att skydda krullarna mot de skadliga effekterna av en frätande miljö och vid användning av alla typer av belysnings- och färgberedningar.

  Dessutom, fördelarna med användningen av produkter för vård av redan målat hår.

  Vilka skadliga effekter har detta ämne?

  Faktum är att omslutningen av filmen inte gör krönningarna hälsosamma, men skapar bara visuell skönhet.

  Vad är skadlig komponent:

  1. Effekten av vackra lockar är ganska kortsiktig.
  2. Frekvent användning av verktyget gör låsen spröd och matt.
  3. Förhindrar att vitaminer, syre och näringsämnen kommer in i folliklarna. Begränsar normal försörjning.
  4. Odelbara former kan ackumuleras vid frekvent användning.
  5. Används inte för sår på huden, mjäll och seborré.

  Använd sådan kosmetika bör vara klokt, för att inte orsaka irreparabel skada.

  Regler för ansökan

  Om du fortfarande bestämmer dig för att applicera kosmetika med silikon, är det viktigt att komma ihåg att detta kan göras inte mer än två gånger i veckan i sådana fall då krökning med krullning med järn är nödvändigt. Denna komponent hjälper till att skydda håret från värme och göra det friskt och glänsande. Använd inte för ofta lacker stark fixering. I de flesta fall innehåller dessa beredningar silikon. Med frekvent användning av håret blir det tråkigt och livlöst.

  Det är lämpligt att tvätta av den här komponenten varje dag med ett speciellt schampo. För att uppnå detta mål är schampon innehållande aktiva växtbaserade ingredienser perfekta. Det rekommenderas inte att applicera sådana kosmetika på huvudets hud, eftersom silikon helt stänger porerna och orsakar mjäll och eventuellt håravfall. Sådana preparat appliceras endast på krullarna.

  Hur man återställer lockar efter silikonhaltig kosmetika

  Om du succumbed till reklam, jagade efter glänsande och lyxiga lockar och började använda verktyg med silikon, vilket skadar dina lockar, förtvivla inte, återställ hårets skönhet, även möjligt.

  Använd vanliga barns tvål och ättika. Det är nödvändigt att tvätta huvudet mycket noggrant med tvål och skölj med ättika. Därefter bör du sluta använda produkter som innehåller silikon.

  Fullständigt avvisa sådana medel, ge krullarna tid att återhämta sig. Börja med en kurs av masker, som endast omfattar naturliga ingredienser, och glöm inte massage. Återhämtning kan ta från tre månader till sex månader.

  Vad är det

  Silikonoljor idag ingår i många kosmetika. Silikoner är ämnen som för det första är helt kompatibla med människokroppens celler och därför inte avvisar och inte orsakar allergier. För det andra är de helt giftfria, har kemisk inertitet, det vill säga reagerar inte med syre och orsakar inte förändringar i vävnaderna och förändrar inte kompositionen och egenskaperna vid interaktion med andra ämnen eller påverkas av höga eller låga temperaturer. För det tredje är silikoner luktfria, färglösa och smaklösa, vilket gör dem praktiskt mångsidiga och lätta att använda.

  Effekt av ansökan

  Vad kan silikonolja ge krullar? Här är några av dess egenskaper:

  • Detta verktyg klarar av statisk elektricitet och skyddar håret från "magnetisering".
  • Silikoner fyller bokstavligen de hålrum som finns på ytan av varje hår och limar även skalorna och därmed återställer strukturen, vilket gör håret smidigt och välskött och löser också problemet med delade ändar.
  • Filmen som bildas på ytan lägger först och främst extra volym, för det andra räknar håret och förhindrar dess deformation, för det tredje skyddar det krullar från hög luftfuktighet (det är därför kompositionen används ofta före styling).
  • Tunn silikonfilm skyddar håret från negativ påverkan av miljöfaktorer som förkylning, regn, snö eller direkt solljus.
  • Olja bidrar till restaurering av hår efter färgning, liksom bevarande av färg (filmen tillåter helt enkelt inte att tvätta färgpigment).
  • Verktyget underlättar kraftigt kammarprocessen och underlättar styling.
  • Silikoner kan skydda håret när du använder pleyok eller rätare, såväl som hårtork.

  Hur man väljer?

  Välja ett sådant verktyg, ge företräde endast till beprövade varumärken, studera noggrant produktens sammansättning och recensioner. Det är bättre att inte köpa olja, som består av högpolymera silikoner, eftersom de bildar en mycket tät film, limar vågorna och förhindrar penetration av syre. Typiskt betecknas sådana substanser som aminopropyl dimetikon, aminofunktionella silikoner, dimetikonemulsion, succinoglykangummi. Dessutom skulle det vara bra om huvudkomponenten kompletteras med naturliga oljor, som för det första kommer att säkerställa riktig näring, och för det andra, fuktar krullarna.

  Hur man använder

  Användning av silikonolja är ganska enkelt. Det räcker att lägga på håret och sprida sig längs längden. Detta kan göras före styling eller efter tvättning av håret. Dessutom kan verktyget läggas till balsam eller schampo.

  Det finns några regler vars överensstämmelse tillåter att undvika problem:

  • Det rekommenderas inte att använda produkten mer än 1-2 gånger i veckan.
  • Applicera inte på hårbotten och rotzonen, för att inte störa syrabasbasen och talgkörtlarna.
  • Om kompositionen inte tvättas med vanligt schampo, använd sedan ett professionellt verktyg för djup rengöring.
  • Låt dina krullor vila från silikonerna.
  • Det är lämpligt att applicera en liten mängd komposition så att den film som bildas på krullytans yta inte är för tät och medger att syre passerar igenom.

  Är det skadligt?

  Vissa tror att silikonolja är ganska skadlig och till och med farlig för hår. Men om de används korrekt, kommer risken för negativ påverkan att minimeras.

  I händelse av felaktig användning kan emellertid vissa problem uppstå:

  • Om du använder verktyget för ofta och inte tvätta bort det, kommer den film som bildas på hårets yta bokstavligen att blockera åtkomsten av syre till den, vilket gör krökorna livlösa och tråkiga.
  • Om du applicerar kompositionen i hårbotten kommer den att täppa till porerna, vilket leder till störningar i talgkörtlar eller mjäll.
  • Även filmen (speciellt om den är tät) kommer att störa hårets normala fuktighet.
  • Hårsäckar, när de appliceras på rotzonen och hårbotten, kan lida av brist på syre. På grund av detta kommer deras funktion att störas, vilket kan leda till långsammare hårväxt och till och med till håravfall.
  • Om du aktivt smiter olja i hårbotten (det rekommenderas inte att göra det), kan silikoner tränga igenom det och orsaka irritation eller inflammation (faktum är att dessa ämnen har en hög grad av penetration i vävnaderna och kan bära med dem, till exempel förorening ).
  • Om du inte tvätta av kompositionen från håret kan filmen göra håret smutsigt, oljigt.

  Översikt över medel

  Hur man väljer silikonolja, vilket förbättrar hårets tillstånd och inte skadar dem? Vi erbjuder en översikt över några av verktygen:

  • Silikon droppar "Silikon droppar Bio Spa Spa Spa" är ett botemedel från Israel som många människor verkligen gillar. Silikon i kompositionen kompletteras och berikas med naturlig havtornsolja, så att verktyget närmar sig och bokstavligen förvandlar håret och skyddar dem också. De blir lydiga, smidiga och välskötta. Kostnaden är cirka 1000 rubel per flaska på 100 ml.
  • Olja "Kerastaz". Den består inte bara av silikon, men också av 4 typer av naturliga oljor som perfekt fuktar och närnar håret. Som recensionerna visar, blir de inte smutsiga och feta efter att ha använts, men de blir släta, glänsande och snyggt utseende. Kostnaden är ca 1500-2000 tusen per förpackning på 125 ml.
  • "L'Oreal Mythic Oil" är inte helt silikonolja, men det finns silikoner i den. De som använde det här verktyget var nöjda och noterade att krullarna inte vägdes, men de blev släta och mycket fackliga. Priset på ett 125 ml paket är ca 800 rubel.
  • Morokanoil har en tjock konsistens, vilket inte är mycket bekvämt. Dessutom har flaskan ingen dispenser, vilket komplicerar applikationen mycket. Många säger att kompositionen kan tunga håret och göra dem feta och inte mycket attraktiva. Men krullarna är jämn och rakt. Kostnaden för en 200 ml flaska är cirka 2000 tusen.
  • Wella Reflections olja är lämplig för mer frekvent användning, eftersom det inte lämnar en tät, outplånlig film på locken. Verktyget klarar sig bra med sina uppgifter och förbättrar hårets tillstånd. Det är en flaska på 100 ml av ca 670 rubel.

  Ta hand om ditt hårs hälsa, och de kommer att svara dig med ett elegant utseende. • Nästa Artikel
  Öm hårbotten