Vilket botemedel mot psoriasis på huvudet bör föredras: salva, lotion, spray eller schampo? Välj baserat på sjukdomsstadiet.


Psoriasis i hårbotten är en av de mest skrämmande, svåra att behandla sjukdomar.

Insidiousness av det ligger i det faktum att sjukdomen praktiskt taget inte manifesterar sig i de tidiga stadierna, förutom att det finns en liten skurning, som en person vanligtvis tar för en enkel säsongsmässig avitaminos.

Men det är komplexiteten hos sjukdomen: De första etapperna utan kompetent komplex behandling blir snabbt komplexa, som redan åtföljs av oacceptabel klåda och rodnad.

Kombinationen av huden leder till bildandet av mikroskopiska sår genom vilka infektion uppträder och som följd bildandet av smärtsamma röda plack, grovbildning av huden. Men oavsett hur svårt denna sjukdom är, är det acceptabelt, om det inte är fullständigt, men för behandling, vilket undertrycker de negativa manifestationerna av denna sjukdom.

En sak att komma ihåg är att lida av psoriasis: nu borde du alltid övervaka din hälsa, kosten, för att inte orsaka eftergift, hudens tillstånd. Om du följer dessa regler kan du återställa hudens hälsa och skönhet. Men vad betyder hjälp för att släcka sjukdoms smärtsamma symtom och hur man väljer att inte gå vilse i det moderna bredaste sortimentet av massmarknad och apotek?

Urvalskriterier

Att tänka framför långa hyllor med flaskor, rör, burkar med alla slags droger som lovar att bli av med psoriasis en gång för alla, bör du klara dig med följande urvalskriterier:

  För det första är det nödvändigt att noga läsa medias sammansättning och inte bara klara reklamsslagord.

Kompositionen bör innehålla glukokortikoider eller keratoplaster, huvudkomponenterna som syftar till att bekämpa dermatologiska problem, i synnerhet med psoriasis.

 • Det är mycket bra om dessutom vitaminer och naturliga komplex ingår i kompositionen: de hjälper huden att återhämta sig snabbare.
 • Det är viktigt att välja ett botemedel mot psoriasis på huvudet baserat på sjukdomsutvecklingsstadiet.

  Läkande schampon kan klara av de första, första etapperna, för att underlätta dem och minska de smärtsamma manifestationerna.

  I svåra fall är det bättre att vända sig till starkare droger som har en komplex kemisk sammansättning som kan undertrycka utvecklingen av sjukdomen, förhindra infektion och minska inflammation, salvor, speciella vätskor kan vara sådana.

 • Det är inte nödvändigt att använda kriteriet för väl publicerade medel som en grund: i allmänhet döljer hög reklam för sig ett mycket svagt läkemedel, vilket sannolikt inte kommer att ge effektiv hjälp. Kvalitet består inte alltid av ett högt pris, och ibland hanterar billiga narkotika inom hemmet mycket bra. Bra rykte behöver inte reklam, det går från munnen till munnen.
 • Köp inte salvor, balsam, geler och schampon i små butiker, men bara på platser med bevisat positivt rykte. Det finns ofta fall där små detaljhandelssäljare köper billiga, lågkvalitativa produkter, där någon ibland oacceptabel komposition kan döljas bakom färgglada förpackningar. Var uppmärksam och uppmärksam.
 • Remedies för psoriasis i hårbotten

  Hittills har köparen det bredaste valet av alla möjliga medel för detta problem. Men vilken ska man välja?

  Drogerna är indelade i fem kategorier, nämligen:

  Och nu mer om allting.

  Salvor är det mest effektiva botemedlet för psoriasis på huvudet. Fördelarna är:

  • möjligheter att släcka ett väsentligt spridet fokus av sjukdomen, lugna irriterad hud;
  • antiinflammatorisk och antiseptisk effekt;
  • startar processen med cellregenerering, vilket är särskilt viktigt för psoriasis.
  1. Salicylsalva. Vanligtvis används 1 eller 2 procent komposition.

   Salvets huvudsakliga effekt är dess antiinflammatoriska och desinfektionseffekt. Behandlingsförloppet gör det möjligt att uppnå avskalning av kornade hudvågar och börja läka och reparera celler.

   Salicylsyra, som ingår i, är ett utmärkt medel för många typer av infektioner, vilket är särskilt viktigt i det här fallet. Ansökan består i en enkel applicering av salva på det rengjorda området av den drabbade huden. Kursen varar från en vecka till två, beroende på scenen.

   Solkoseril. Salva av ett brett spektrum av åtgärder, används även i kirurgisk medicin för återställande av slemhinnor. Inklusive aktivt använd i dermatologi. Mjukgörande effekten av Solcoseryl har gjort salvan populär bland patienterna.

  2. Salva med en del av tjären. Tjära från forna tider var i gott skick med läkarna, folkläkare. Med ankomsten av vetenskaplig medicin blev det känt att tjära har en stark antiseptisk och sårläkningseffekt. Den naturliga komponenten kan jämföras i kraft av dess effekter med många kemiska medel, men i motsats till dem har den inga kontraindikationer och biverkningar.

  Geler, sprayer, balsamer, sprayer

  Panthenolbaserade läkemedel har visat sig mycket bra. Dessa är Fenistilgel och Psilobalzam. De kemiska beståndsdelarna och de naturliga komplexen (extrakt av medicinalväxter) inhiberar tillväxten av patogena organismer som alltid observeras i psoriasis när en idealisk miljö skapas för tillväxt av skadliga bakterier som sprider sjukdomen till andra delar av huden.

  Keratinocyter som finns i dessa läkemedel har en mjukgörande, antiinflammatorisk effekt, eliminerar klåda.

  Det är nödvändigt att fördela och en aerosol Skin Cap. Framträdande på läkemedelsmarknaden nyligen har den fått en stor popularitet hos patienter på kort tid. Avlägsnandet av flaking, klåda, inflammation och cellregenerering är huvudområdena för aerosoler. Applikationen är enkel - applicering av rensad hud en gång om dagen tills lättnad.

  Healing Shampoos

  Listan över medicinsk schampo är ganska bred. Deras fördel är användarvänlighet - den terapeutiska effekten kommer efter första användningen. För proceduren behöver du bara tvätta håret. Denna enkelhet och gjorde schampon speciellt efterfrågan idag.

  • Lamisil. De komponenter som utgör shampoo har antiinflammatoriska, antiseptiska och antimykotiska effekter. Omfattande avskalning elimineras, det naturliga, hälsosamma hudöverdraget på hårbotten återställs.
  • Nizoral. Denna lösning används i stor utsträckning av psoriasisdrabbade. Kvaliteten på effektivitet, tillförlitlighet, tog honom till ledarpositionen för kategorin medel för bekämpning av psoriasis. Det anses vara en av de bästa lösningarna för psoriasis på huvudet.

  lotioner

  Medicinska lotioner föreskrivs också av trichologer och dermologer för att bekämpa psoriasis. Deras tillämpning skiljer sig inte från komplexitet: du behöver bara torka de inflammerade områdena i huden tills lättnad. Men som med speciella schampon, kan aerosoler, geler, lotioner inte användas länge, du bör byta droger för psoriasis på huvudet för att förhindra deras missbruk.

  Lotionerna är uppdelade i hormonella och icke-hormonella.

  Hormonala droger:

   Belosalik. Kombinationen av komponenterna av dipropioanat, silcylsyra och betametazol gör detta läkemedel för psoriasis på huvudet mycket effektivt. Salicylsyrabrunnskal, främjar regenerering. Det är också anmärkningsvärt att Belosalik, till skillnad från många moderna lotioner, inte lämnar några rester, håret klibbar inte, vilket också är viktigt.

  Elokim. Gör det möjligt för dig att klara av alla slags dermatologiska sjukdomar, inklusive intraktabel exudativ form av psoriasis.

  Icke-hormonella läkemedel:

  • Dayvoneks. Detta är ett utmärkt botemedel mot behandling av psoriasis på huvudet i ett komplex. De spädde användningen av hormonella lotioner. Men effekten av icke-hormonella droger är något lägre och de används två gånger om dagen.
  • Calamine. Det huvudsakliga aktiva elementet är zinkoxid, som är känt i medicin som en antiinflammatorisk, sårläkningskomponent. Zinkoxid används också i kirurgisk medicin för snabb läkning av vävnader. Fördelarna med lotionen: ingen skarp lukt, lämnar inget spår, en uttalad bedövningseffekt. Brister som inte identifierats.

  Folkmekanismer

  Traditionell medicin är rik på bra recept, tips för att hjälpa till att hantera någon dåre. Det finns mycket kunskap i sin spargris att bekämpa psoriasis. Så, hemlagad salva har en positiv effekt på irriterad hud:

  Ta 2 msk. l. hyvlat tjärsåp och 5 vitlöksklyftor, krossade till ett tillstånd av vattendrag. Ingredienserna blandas, hälles i ett glas vatten och kokas på låg värme i ca 10-15 minuter tills det mesta av vattnet förångas. Då ska salvan svalna, då är den klar att användas.

  Mer sparsam egendom än skarpt luktande, men fortfarande sådan läkning vitlök, har ett bad för hårbotten i njurinfusion. Nettle har ett rikt spektrum av vitala vitaminer och mikroelement. Det desinficerar, lugnar, lindrar klåda och rodnad i huden, eliminerar desquamation. Förfarandet utförs en gång om dagen i 5-7 minuter.

  Ungefärlig behandlingstid

  Självklart utvecklas behandlingsförloppet uteslutande av läkare-trikologen på grundval av de erhållna analyserna, baserat på sjukdomsfasen.

  Den genomsnittliga kursen kan bestå av följande procedurer:

  1. Användningen av hormonhaltig lotion är den 3-4: e dagen.
  2. Användningen av terapeutiska schampon - 5-10: e dagen.
  3. Rubbing salvor i hårbotten - 11-15 dagar.

  Tillsammans med användningen av läkemedelsbehandlingar för psoriasis i hårbotten, är det värt att använda folkläkemedel.

  Det är också nödvändigt att berika din kost med vitaminer och försöka hålla en aktiv livsstil, oftare att vara i frisk luft.

  Solen - huvuddelen i kampen mot sjukdomen, och detta bör inte glömmas bort.

  Så vi har avvecklat de viktigaste metoderna för att hantera sjukdomen som kallas psoriasis. Shampoo, lotion, salvor, sprayer och populärt råd, allt detta ger tillsammans en positiv effekt.

  Då behöver du bara behålla ditt fysiska tillstånd, följa kosten, använd inte produkter som orsakar allergiska reaktioner, och sedan kan du behålla en hälsosam hud under lång tid. Jag önskar dig hälsa och bra!

  Användbar video

  Titta på en video om hur man behandlar psoriasis med hjälp av speciella sprayer:

  I vilka fall använder du hormonella droger:

  Psoriasis salva på huvudet

  Det finns sjukdomar vars natur förblir ett mysterium idag. Detta inkluderar psoriasis: läkare hänvisar till autoimmuna patologier som inte orsakas av någon infektion. Hur och hur kan det behandlas? Rekommendationerna nedan hjälper dig att hitta en botemedel mot psoriasis.

  Hur fungerar psoriasis salva?

  Salvor för psoriasis på huvudet är gjorda på grundval av olika ingredienser som har viss effekt på denna sjukdom. Den första gruppen består av icke-hormonella läkemedel, som indikeras för tidig behandling. Dessa inkluderar antiseptiska salvor och pastor innehållande salicylsyra och borsyra, zink eller svavel. Björk tjära i psoriasis, som är en del av salvor, är också effektiv - det har en desinfektionseffekt.

  Den andra gruppen innehåller hormoner, betraktas som "tung artilleri" vid behandling av huvudpsoriasis. Sådana droger är effektivare, men deras huvudsakliga nackdel är den gradvisa beroende av komponenterna. Dessutom är antalet biverkningar mycket stora. Huvudkomponenterna för sådana salvor mot psoriasis är triamcinolon, vilket minskar inflammation och klåda, flumetason, som har antiallergiska effekter. Kompositionen innehåller också ofta clobetasol, hydrokortison, betametason - antiinflammatoriska ämnen.

  Hur man behandlar psoriasis

  Psoriasis är en sjukdom som inte kännetecknas av fullständig botemedel: du kan bara lindra tillståndet och bli av med sjukdomen. Behandlingen i detta fall beror helt på patologins utvecklingsstadium, varför läkemedlen och rutinerna väljs individuellt:

  1. Det kännetecknas av frånvaron av nya utslag, så patienter klagar inte över någonting.
  2. Skalning och irritation i huden förekommer, allt kliar komplementeras.
  3. Symtom innefattar inflammation, sprickbildning och sårskador med sår.
  4. I stället för att peeling på huden verkar förtjockning och grovbildning.
  5. Stora, röda plack med skalor noteras, vilka sedan avskalas och ersätts med gråaktiga partiklar som slår hela huvudet och sträcker sig bortom hårlinjen.

  I de tidiga stadierna kan utvecklingen av sjukdomen stoppas med kost och vitaminer. Allt detta måste kombineras med sedativa, dvs lugnande förberedelser. Dessutom rekommenderas att använda shampoo, balsam eller spray för hårväxt för att stoppa förlusten. Effektivt för psoriasis är Aleran varumärkesprodukter. När sjukdomen fortskrider, måste mer allvarliga metoder användas: För det första icke-hormonella salvor och sedan hormonella.

  Psoriasisbehandling med medicinering

  Läget för läkemedelsbehandling för psoriasis ingår i den så kallade "terapeutiska interventionsstegen". Detta system består i att välja en lista över droger beroende på svårigheten hos sjukdomen hos varje patient. Lokal behandling av psoriasis är en effekt på de drabbade områdena med speciella krämer och salvor och föregår allvarligare förfaranden.

  Non-hormonell psoriasis salva

  Psoriasis salva på huvudet

  Bota för psoriasis på huvudet

  Salva och kräm för psoriasis på huvudet väljs beroende på svårighetsgraden av patologin och svårighetsgraden av utslaget, närvaron av en exudativ komponent.

  I de flesta fall är det svårt att förutspå hur huden ska reagera på användningen, det beror på patientens individuella egenskaper.

  Syftet med utnämningen av medel för lokal användning

  Psoriasis i hårbotten karakteriseras av utseende av plack, vars yta är täckt med ett tätt lager av dödsvågar. Sådana element sammanfogar sig, och sedan är hela huvudet täckt med en skorpa. För behandling av psoriasis väljs systemiska droger, men utan salvor kommer deras terapeutiska effekt att vara ofullständig.

  Användning av externa agenter krävs:

  • för att minska det inflammatoriska svaret
  • för att påskynda resorptionen av formade plack;
  • för att lindra obehag - klåda och brännande;
  • för att förhindra spridningen av psoriasiselement över hela ytan av huvudet.

  Hur man bota psoriasis i huvudet - den behandlande läkaren kommer att förklara. Det är svårt att välja en effektiv salva på egen hand, och du måste ta hänsyn till att vissa externa medel är kontraindicerade i ett visst stadium av sjukdomen.

  Salvor och krämer som används i psoriasis är uppdelade i hormonella och icke-hormonella. Behandling i ett tidigt skede av sjukdomen börjar med användning av läkemedel som inte innehåller hormoner.

  Dessa verktyg eliminerar klåda och skalning, skyddar huden från negativa yttre påverkan och leder till omvänd utveckling av plack.

  Icke-hormonella salvor är gjorda på basis av tjära, salicylsyra, olja, fett, vegetabiliska komponenter.

  Hormonala preparat för extern applikation har en hög terapeutisk effekt. De inom några dagars användning minskar svullnaden i huden, gör plackorna mindre och eliminerar nästan obehaget.

  Tilldela salva med hormoner i avancerade fall av psoriasis på huvudet. Detta beror på att glukokortikosteroider, med långvarig och frekvent användning, leder till missbruk och orsakar allvarliga komplikationer.

  Hur man väljer antipsoriatisk salva

  En salva väljs ut för psoriasis i hårbotten endast av läkaren efter undersökningen och i kombination med systemiska medel eller med fysioterapeutiska förfaranden. Läkaren kan rekommendera användning av flera externa mediciner, valet bör ta hänsyn till följande rekommendationer:

  • Börja omedelbart behandlingen av psoriasis på huvudet med antibakteriella och hormonella externa medel är inte värt det. Huden blir snabbt vant vid den aktiva komponenten och slutar därför ofta att reagera på den.
  • Extern terapi väljs så snart de första psoriasisförändringarna uppträder på huvudet. Vid detta tillfälle stannar salvor och krämer som har antiseptisk, mjukgörande och peelingverk ofta sjukdomsprogressionen.
  • Psoriasis på huvudet behandlas inte samtidigt med flera läkemedel med lokal åtgärd. Om flera läkemedel används samtidigt är en allergisk reaktion möjlig, och det blir svårt att förstå vilken medicin som hjälper.
  • Du kan inte få salvan, som rådgör andra patienter med psoriasis. Skalig zoster i varje patient utvecklas annorlunda, och därför kan regimerna som doktorn förskrivit inte vara densamma.
  • Om det tidigare använda läkemedlet med framgång har upphört att hjälpa, är det nödvändigt att fastställa den försvårande faktorn. Ofta går symtomen på sjukdomen inte bort om en allergiframkallande produkt är närvarande i kosten eller om olämpliga hårvårdsprodukter används. Avskaffandet av dessa orsaker till sjukdomen förbättrar kvaliteten på lokal behandling.
  • Komponenterna i någon antipsoriatisk salva tränger bättre in i epidermis om huden förindunstas. Det är inte nödvändigt att tvätta håret varje gång. Det är nog att byta huvudet med en handduk doppad i varmt vatten i en halvtimme före användning.

  Lokal botemedel mot psoriasis på huvudet bör användas inte bara i den akuta fasen av sjukdomen. Plocka upp salva och med en förebyggande effekt mjukar huden, förhindrar irritation och skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön.

  Icke-hormonell salva

  Salvor utan hormoner används i början av psoriasis på huvudet omedelbart efter utseendet av de första förändringarna. Dessa verktyg är inte beroendeframkallande, leder inte till atrofi i huden, påverkar inte inre organens funktion.

  Det finns nackdelar med dessa läkemedel, varav den främsta är den långsamma utvecklingen av den terapeutiska effekten, de flesta patienter rapporterar en positiv trend efter 7-10 dagars användning av icke-hormonella läkemedel.

  Salicylsalva

  Läkemedlet har antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. I psoriasis värderas keratolytisk egenskap hos salicylsyra också - förmågan att förstöra döda hudvågor.

  I det aktiva skedet av psoriasis används 2% salicylsalva. Sätt på ångplåtar i förväg, så proceduren är bäst att göra efter en dusch eller ett badkar. Vid akut inflammation är appliceringsfrekvensen två gånger om dagen, då kan du byta till en enda användning av läkemedlet.

  Om du applicerar psoriasiselement med salicylsalva, bör du förbereda dig för att sängkläder kommer att bli bortskämda - liniment har en fet bas. Varaktigheten av att använda lokala läkemedel med salicylsyra är inte mer än en månad, varefter en paus på två veckor tas.

  Zinksalva

  Zinkpasta, eller annars salva, har uttalade antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Användningen av läkemedlet i psoriasis leder till en minskning av obehag, förbättrar vävnadsregenerering, normaliserar talgkörtlarna.

  Applicera pasta på huvudet ska vara flera gånger om dagen efter fördämning av plack. Under de första dagarna av sjukdomens förvärmning är det önskvärt att komponenterna i läkemedlet ligger på plattans yta i flera timmar, så att pastan används före sänggåendet.

  För hårbottenpsoriasis används Lassarpasta ofta - en blandning av zinkpasta med salicylsalva. Två aktiva komponenter förbättrar verkan av varandra, på grund av vilken den omvända utvecklingen av psoriasiselement accelereras.

  Tjärbaserad salva

  Björk tjära är ett naturligt medel som är utrustad med keratolytiska, antiseptiska, antiparasitiska, antiinflammatoriska egenskaper. På basis av tjära skapade flera salvor som används i psoriasis.

  Deras användning leder till minskning av klåda och irritation, påskyndar läkning av huden, mjukar plattorna och förhindrar patogener att komma in i såren.

  Psoriasis i hårbotten behandlas med salvor: Anthraminsyra, Antrasulfonsyra, Colloidin. För att smutsa huden på dessa droger kan du själv bestämma dig, men bara behandlingen börjar med bearbetning av ett litet område, eftersom tjära ibland orsakar en allergisk reaktion.

  Preparat med tjära har hög antipsoriatisk aktivitet, men används sällan. Och detta beror främst på deras specifika lukt, vilket är svårt att ta bort, även efter schamponering. Men vissa människor gillar den naturliga lukten av tjära, och de föredrar denna friska doft till kemiska dofter.

  Fettbaserad salva

  Medicinsk fett mjukar ytskiktet i huden, aktiverar biokemiska reaktioner och därigenom accelererar cellförnyelsen. Dessutom bidrar fett till att minska smärta, minskar klåda och inflammatorisk respons.

  För psoriasis rekommenderar dermatologer att använda Kartalin-salva på den håriga delen av huden. Förutom fett innehåller det växtekstrakter. Efter applicering bör du inte tvätta huvudet i 12 timmar; använd läkemedlet en gång om dagen.

  Acrosalbaserad psoriasiskräm med korrekt användning leder till fullständig försvinnande av psoriasiselement, efter att det har använts i kursen finns inga pigmenterade fläckar kvar på huden. Hög effektivitet vid behandling av scaly berövande olika läkemedel Antipsor, Antipsoriasis, Magnipsor.

  Oljebaserad salva

  Externa produkter som innehåller naftalen exfolierar döda hudpartiklar, aktiverar epitelets tillväxtzon, leder till resorption av plack. Till oljeblandande salvor ingår Naftalan, Psori-naft, Dermo-naft. Deras användning minimerar obehag, ökar lokal immunitet.

  Läkare rekommenderar användningen av lokala agenter med naftalan i sjukdomsintaget, det vill säga när den akuta perioden av sjukdomen sjunker.

  Salva med vitaminer

  Vitaminer som ingår i det yttre sättet för psoriasis, förbättrar metaboliska processer och ger näring till hudcellerna. Dayvonex salva innehåller en analog av vitamin D3, under påverkan av läkemedlets komponenter, döda partiklar från plackens yta avlägsnas bättre, aktiviteten hos T-lymfocyter reduceras. Dayvoneks för behandling av psoriasis appliceras först efter 18 år.

  Calcipotriolsalva hämmar celldelning, det leder gradvis till läkning av psoriasiselement. Medel Videstim innehåller retinol, som aktiverar metaboliska processer och påskyndar läkning av huden. Detta läkemedel ordineras efter det att den akuta processen har minskat.

  För psoriasis i huvudet utförs salvbehandlingen i steg. Först de nödvändiga sätten att minska inflammatorisk process och ha keratolytisk effekt.

  Efter nedsättning av det aktiva steget används preparat för att hjälpa till vid vävnadsregenerering. Under remissionstiden behöver du ständigt använda krämer som mjuknar hårbotten och förhindrar irritation.

  Hormonalva

  Hormonalmedicin för psoriasis på huvudet ordineras endast av en läkare. Salva med glukokortikosteroider för flera tillämpningar minskar i hög grad klåda och irritation, under deras inflytande stannar utvecklingen av plack, och de försvinner gradvis. Men medel med hormoner används endast enligt strikta indikationer.

  Hormonala externa medel är uppdelade i fyra grupper enligt deras styrka. Den första gruppen innehåller Prednisolon och Hydrocortison-salvor, som kännetecknas av en svag antiinflammatorisk effekt, men det finns inga negativa reaktioner på deras användning.

  Stark terapeutisk effekt är olika salvor Cloveit, Dermoveit, de ordineras i extrema fall och i en period som inte överstiger 5 dagar. Externa preparat med hormoner använder inte mer än 14 dagar, mångfalden av deras applicering - upp till tre gånger per dag.

  Förlängning av behandlingsförloppet eller ökning av användningsfrekvensen leder till atrofi i huden och kan orsaka systemiska störningar. Medel baserade på glukokortikosteroider lindrar akuta manifestationer av psoriasis och behandlas sedan med andra läkemedel.

  Psoriasis i hårbotten är en patologi som leder inte bara till fysiskt lidande. Bildandet av fula plack och korst på huvudet orsakar inre obehag och tvingar ofta en person att leda ett återkommande liv.

  Korrekt utvald salva och användning av antipsoriatiska schampon hjälper till att snabbt avlägsna huddefekter och förhindra förvärring av sjukdomen.

  De bästa salvorna och krämerna för psoriasis i hårbotten

  Det händer att på grund av vissa faktorer uppträder psoriasis på håret, vilket åtföljs av bildandet av foci av död hud som liknar en paraffinfilm. Sjukdomen åtföljs av klåda och rodnad i hårbotten. Hur är det i det här fallet? Är det möjligt att behandla sjukdomen lokalt med speciella krämer och salvor för psoriasis? I detta kommer vi nu att räkna ut det och hjälpa dig att hitta den salva som passar bäst för varje enskilt fall.

  Vad ska vara psoriasis salva

  Naturen av psoriasis har inte studerats fullt ut av läkare. Experter kan inte komma till ett otvetydigt svar, vilket provar utvecklingen av sjukdomar.

  Bland orsakerna är:

  • hormonella förändringar (särskilt i ung ålder och under graviditet);
  • autoimmuna störningar i samband med överföring av allvarliga infektionssjukdomar;
  • konstant stress och nervchocker;
  • utveckling av svamp i hårbotten;
  • kränkning av metaboliska processer;
  • genetisk predisposition;
  • ohälsosam diet, särskilt styva dieter;
  • och några andra faktorer.

  Därför eliminerar den ursprungliga källan att bli av med sjukdomen för alltid. Men för att rengöra hårbotten i hårbotten, lindra inflammation eller övervinna svampen behöver du bara använda speciella geler, salvor och krämer, gnidade i hårets dermis.

  Intressant att veta: Uppdelningen av vanliga celler tar 28-30 dagar. I psoriasis uppfattar immunsystemet cellerna som främmande, därför uppträder deras accelererade regenerering på bara 4-5 dagar. På grund av den starka skiktet i vissa områden, i synnerhet i hårbotten, bildas plack - vissa foci på vilka huden är mycket grov och fläckig.

  Hittills, i landets apotek för att bekämpa psoriasis, finns det två alternativ för kosmetika:

  • Icke-hormonella aktiva beståndsdelar är växtextrakt, zink, salicylsyra och borsyra, svavel. Sådana verktyg är lämpliga för de som har psoriasisförändringar i hårbotten i början. På grund av sin ofarliga sammansättning är nästan alla typer av sådana kosmetika lämpliga för gravida kvinnor, ammande mödrar, småbarn och personer med svår lever- och njursjukdomar.
  • Hormonala droger. Dessa suspensioner är mycket snabbare från sina naturliga prekursorer för att lindra sjukdomen (inom några veckor). Men tyvärr kan många orsaka allergiska reaktioner, och deras resultat av kontraindikationer är imponerande.

  Således är det bättre att överlåta valet av medel för lokal terapi av psoriasis till en dermatolog eller tricholog. Högspecialiserade läkare kommer att ordinera leveransen av flera tester, bestämma sjukdomsfasen och välj de bästa och effektiva drogerna, vars aktiva komponenter inte kommer att ingå i en konfrontation mellan sig och din kropp.

  Kompositionen av pastan och salvor av hormonella läkemedel inkluderar triamycinolon, vars styrka syftar till att eliminera inflammation och klåda, flumetason, som bekämpar allergiska manifestationer, klobetasol, betametason och många andra komponenter i antibakteriell verkan. Tack vare kemikalier syntetiserad av kemisk industri, efter 3-4 ansökningar kommer du att märka en signifikant minskning av rodnad och komplett klåda.

  I de tidiga skeden av sjukdomen, när det finns rodnad, klåda och flaking kan du dricka ett vitaminkomplex, gå på diet och ta till lugnande medel med lugnande effekt.

  En viktig punkt! Om du märker bildandet av en skorpa och en ökning av antalet lesioner, använd först non-hormonal terapi och använd sedan steroidkosmetik.

  Fördelar och nackdelar

  Användningen av salvor som eliminerar symptomen på psoriasis:

  • bidrar till eliminering av inflammatoriska processer och etablering av hudregenerering;
  • ger en lokal effekt (till skillnad från tabletter, kommer de aggressiva komponenterna av salvorna inte i blodet, vilket minimerar påverkan på arbetet hos enskilda organ och system i kroppen).
  • eliminerar ögonkontakt och slemhinnor, eftersom krämer och salvor appliceras direkt på plack;
  • förhindrar ytterligare spridning av papper, liksom förekomsten av en allergisk reaktion;
  • är relativt billiga och lätta att använda.

  Nackdelarna med krämer, geler, pasta och salvor inkluderar överdriven hud, behovet av att skölja av med vatten (annars finns det en stark oljig glans) och möjligheten till några biverkningar.

  Kontra

  Icke-steroida läkemedel ska användas med försiktighet, speciellt om du ofta lider av allergier. Du kan sakna det friska området på huden på handleden och låt salvan aktiveras i en halvtimme. Om klåda, urtikaria, ödem är frånvarande, kan helande suspensionen användas på de drabbade områdena av dermis.

  Läs alltid anvisningarna noggrant, eftersom vissa krämer är kontraindicerade under graviditet, amning och barn upp till en viss ålder.

  Hormonala salvor, som tillhör gruppen glukokortikosteroider, undertrycker produktionen av hormoner, är därför förbjudna under graviditet, menstruation och amning av barnet.

  De har följande lista med negativa effekter:

  • kan producera njurstenar;
  • bilda kolesterolplaketter, förvärra den vaskulära permeabiliteten;
  • ge beroendeframkallande hud till drogen;
  • de förvärrar ett dermatologiskt problem (hudatrofi, bildning av pigmentfläckar, dermatit, etc;
  • negativt påverka immuniteten (kontraindicerat för personer med hiv och de som har haft svåra sjukdomar);
  • kan förvärra situationen i närvaro av maligna tumörer;
  • och några andra negativa manifestationer.

  Det bör noteras att så snart du slutar använda steroidläkemedel kommer hormonerna att stabilisera igen.

  För psoriasis är det bäst att bli testad av en hudläkare. Efter en viss undersökning kommer en kompetent specialist att föreskriva en omfattande behandlingskurs, som innehåller ett vitaminkomplex, diet, salvor och lotioner för lokal användning. Kom ihåg att vissa komponenter i medicinsk pasta kan vara inkompatibla med andra droger. Därför engagera dig inte i obehörig behandling och överlåta din hårspecialist.

  Vid inandning av hormonella medel i matsmältningssystemet är det nödvändigt att framkalla kräkningar och skölj magen. Läkare rekommenderar också att du använder absorberande medel, till exempel aktivt kol.

  Regler för ansökan

  Tyvärr kan du inte helt återhämta sig från psoriasis med hjälp av salvor, pasta, geler, krämer, eftersom dessa läkemedel bara lindrar symtom och lindrar patientens tillstånd.

  Följ dessa riktlinjer:

  1. Fukta hårbotten med varmt vatten innan du applicerar produkten. Detta gör det möjligt att eliminera talg och föroreningar, vilket säkerställer direkt kontakt med dermis med de aktiva substanserna.
  2. Läs noggrant instruktionerna, för att någon salva ska appliceras med en tjock och några med ett tunt skikt.
  3. Efter att produkten har fördelats i hårbotten, massera försiktigt suspensionen i hårbotten. När du har slutfört proceduren, var noga med att tvätta händerna eller skydda dem med cellofanhandskar.
  4. Sakta upp salva sikt, som anges av tillverkaren (som regel 20-30 minuter).
  5. Skölj av med vatten, i vissa fall behöver du en bra sköljning när du använder schampo.

  Behandlingsförloppet är rent individuellt. Om dessa är icke-hormonella läkemedel ska de användas 1-2 månader innan symptomen elimineras. Starka steroidprodukter bör inte användas i mer än 7 dagar. I de flesta fall utförs proceduren två gånger om dagen (på morgonen och på kvällen).

  Översikt över de mest populära verktygen

  Vad är att smärta huvudet med psoriasis? Denna fråga ställs nästan varje person som vill bli av med obehagliga klåda, oestetiska områden på huvudets dermis, liksom andra komplikationer i samband med sjukdomen.

  När du väljer kvalitet bör kosmetika fokusera på:

  • fungicida och antibakteriella effekter av läkemedlet;
  • förmågan att förbättra hudens mikrocirkulation och säkerställa epitelförnyelse;
  • förekomsten av komponenter som är konstruerade för att lindra inflammation
  • biverkningar, liksom din tendens till allergiska reaktioner;
  • stadium av sjukdomen (första skedet, remission eller exacerbation);
  • kostnaden för medel och dess effektivitet.

  Mycket ofta förvirras psoriasis med en svampinfektion som utlöses av en mikroorganisma av släktet Candida. Spridningen av candida kan också vara förknippad med ett försvagat immunförsvar som orsakas av själva psoriasis. Därför måste du köpa komplexa salvor och krämer, som också bekämpar svampen.

  Non-hormonella läkemedel

  • Cream "Dawn" på basis av floralisin förbättrar metaboliska processer på cellulär nivå, fuktar huden perfekt och läker de sprickor som bildas. Använd verktyget 2 gånger om dagen, applicera ett tunt lager på de drabbade områdena. Behandlingsförloppet - tills fullständig läkning. Kostnaden för drogen är låg, bara 100 rubel.
  • "Antipsoriaz" eller annars Ivanovsalva. Denna lösning på basis av petrolatum, fett, lin och kitin har en fungicid (antifungal) effekt på huvudets dermis. Dessutom lugnar det och läker sår perfekt och förbättrar även hudens regenerering. Behandlingsförloppet är från 10 dagar till 4 veckor. Priset på salva börjar från 850 rubel per rör på 120 ml.
  • "Kartalin". Denna härdande suspension baserad på honung och fast olja med tillsats av kamilledekok, eukalyptusblad, löv och salicylsyra har en antiinflammatorisk effekt. När du använder läkemedlet ska det inte djupt gnidas in i scaly plaques, men behöver bara appliceras två gånger om dagen på ytan med ett tunt skikt. Terapi varar 10 dagar. Priset för Kartalin varierar i intervallet 890-1000 rubel.
  • "Naftaderm". Verktyget är framställt på basis av olja, emulgerat vax och alkohol. Det har en skalning av kornade partiklar, desinficerar applikationsplatsen, eliminerar klåda och minskar rodnad. På huvudets dermis ska appliceras med ett tunt skikt. Naftaderm tömmer din plånbok för 550 rubel.

  Hormonala droger

  Hormonala droger kan påverka det endokrina systemet, vilket minskar produktionen av vissa hormoner. Det är möjligt att den aktiva användningen av sådana kosmetika kan leda till ett antal biverkningar. Därför rekommenderar experter att använda dessa produkter i högst 7 dagar.

  Intressant att veta: Dermatologer delar upp steroider mot psoriasispapper i 4 kategorier: från de svagaste till de mest potenta. Först ordinerar läkaren en salva från 1-2 kategorier. Om den helande suspensionen inte ger den önskade effekten, tillgripa starkare droger med 3-4 grupper (till exempel celestoderm, flucinar).

  • "Candide". Det har ett brett utbud av åtgärder. Det är främst ett anti-svamp läkemedel. Visas med färglåg och eksem. Rekommenderas inte för användning under graviditet, under amning och under menstruation. Priserna för mirakelsalven börjar från 200 rubel.
  • "Belosalik". Salvan på basis av betametason och salicylsyra redan efter 2-3 veckor tas för att eliminera symptomen på psoriasis. Det tar bort inflammation, förbättrar lipidbalansen i hårbotten, eliminerar allergier. Denna produkt av inhemsk produktion kostar dig 400 rubel.
  • "Daybovet" från Danmark. Betametason är som i föregående salva nyckelkomponenten. Men paraffin och kalcipotriol sättes till huvudkomponenterna. För att eliminera inflammation är det nödvändigt att applicera behandlingen endast en gång om dagen. För ett rör av grädde i 15 gram måste du betala 1100 rubel.
  • "Prednisolon". Den har antiinflammatorisk effekt och eliminerar klåda. Sätt en krämig suspension på platsen för lokalisering av papper. Kostnaden för en 5 milliliter tuba är 100 rubel.
  • "Hydrocortisone". Nyckelkomponenten är hydrokortisonacetat. Avlägsnar inflammatorisk process, eliminerar puffiness, förhindrar vidare utveckling av psoriasispapper. Ett rör i 10 ml säljs i apotek för endast 35 rubel.
  • "Celestoderm". Läkemedlet tillhör kategorin potent, eftersom det minskar permeabiliteten hos kärl intill huvudets hud. Den aktiva substansen är betametason, som snabbt och lätt lindrar inflammation. Dessutom förhindrar verktyget allergiska manifestationer på huden. Applicera ett tunt lager på de drabbade områdena 2 gånger om dagen. Kostnaden per rör i 15 ml är 300 rubel.
  • "King of Skin". Kinesiska kosmetika baserade på ketokonazol och clobetasol avlägsnar rodnad och klåda, och har också mykotisk effekt. Bidrar till den snabbaste återhämtningen av huden. Det kostar bara 250 rubel.
  • "Flutsinar". Det hör till kategorin starka kosmetika. Den används inte mer än 2 gånger om dagen under veckan. För att förbättra behandlingsproceduren ovanpå salvan rekommenderar tillverkaren att applicera ett sterilt gasbindbandage. Medelpriset för ett rör med en kapacitet på 15 g är 240 rubel.

  Anti-inflammatorisk salva

  Under eftergivningsperioden eller i de första stadierna av psoriasis kan du prova andra medel som snarare eliminerar inflammatoriska processer. Dessa inkluderar:

  • svavel-salicylsalva som dödar mikrober (kostnaden för ett rör börjar från 30 rubel);
  • Vishnevsky salva, som fungerar som en utmärkt antiseptisk och förbättrar blodcirkulationen (du betalar ca 40 rubel för ett litet rör);
  • zinksalva, som kommer att torka de drabbade områdena, samt kunna lindra klåda (kostar 50 rubel)
  • klistra och salva Sulsen, normalisering av talgkörtlarna och regenerering av epidermis (kostar cirka 85-100 rubel).

  Som du kan se är ett överflöd av medel i kampen mot psoriasis slående i sin skala. Nästan alla säljs på apotek över hela landet utan recept.

  Home Cooking Recept

  Det är inte nödvändigt att lägga ut en snygg summa för inköp av utländsk salva. Du kan använda några av ingredienserna från kategorin traditionell medicin och förbereda salvan hemma. Här är några av de mest populära och effektiva recepten:

  1. På basis av fett. Du måste blanda 100 g fett, 10 g torrmark, 30 g krossad ekbark. I den resulterande slammet, skriv in äggvita. Insistera några timmar. Behandlingsförloppet är 2 veckor. Efter varje användning, var noga med att tvätta av masken med knappt varmt vatten.
  2. Kombinera 10% syntomycin liniment med propolisktinktur i förhållandet 3 till 1. Den resulterande uppslamningen används 1 gång per dag tills symptomen på psoriasis försvinner.
  3. Dampa huvudet med varmt vatten, sprid på toppen av den finhackade löken (medfört nästan i läget). Utför en aktiv dermismassage och lindas i håret med polyeten och sedan med en handduk, låt den aktiveras på hårets huvud i 30-40 minuter. Spola massa behöver tjära tvål.

  När man väljer salvor och krämer som bekämpar symptomen på psoriasis är det bäst att konsultera en hudläkare eller tricholog. I apotek i landet kan du idag köpa produkter baserade på naturliga ingredienser som praktiskt taget inte orsakar biverkningar och påverkar inte organens och systemens funktion.

  Om du tänker återhämta sig snabbt måste du förvärva potenta suspensioner som snabbt kan eliminera inflammatorisk process och förbättra regenerering av huden.

  Vilken typ av salva hjälper psoriasis på huvudet

  Vid behandling av psoriasis i kroppens öppna områden används ofta salva. Smärtsamma psoriasisplåtar som påverkar hårbotten ligger i en svår att nå, under håret. Vanligtvis påverkar psoriasis hårlinjen och går till pannan, till templen eller till baksidan av nacken. Skalning, rodnad och utmattande klåda orsakar mycket obehag för patienterna. Behandling med salvor anses vara effektiv och hjälper till att uppnå långvarig remission.

  Intressant! Om du behandlar hudsjukdomen i ett tidigt skede kan du snabbt uppnå eftergift.

  Typer av mediciner

  En effektiv salva för behandling av psoriasis på håret kan köpas på apoteket, beställt på ett certifierat apotek eller i en butik med medicinsk kosmetika. Analys av priser visar att förvärvet i stora apotekskedjor eller via Internet är billigare med i genomsnitt 3-7%. Följande är de mest populära salvorna och deras karakteristiska egenskaper.

  Salicylsalva

  Billiga medicin som används för att behandla hårbotten. Läkemedlet anses vara populärt bland patienter med psoriasis i akut stadium. Den maximala mängd salicylsalva som en vuxen säkert kan använda är högst 10 ml per dag. Behandlingen utförs av kursen, kursens längd och användningsfrekvensen väljs av en hudläkare. Enligt recensioner har vissa patienter svårt att tvätta salven, så det här verktyget är inte lämpligt för alla. Dermatologer säger att resultatet från ansökan sker inom 3 dagar och varar i minst en månad efter avslutad behandling med detta läkemedel.

  Varning! Verktyget kan torka ut huden och orsaka riklig avskalning. Vanligtvis är salicyl förskrivet för att suga, med framgång klarar man med rikligt exsudat.

  Naftaderm

  Den klassiska metoden för behandling av psoriasis är Naftalanolja, som i mer än ett sekel har använts för att framgångsrikt lindra attacker av denna sjukdom. För att remission ska vara stabil behöver du minst 2-3 veckor för att använda denna medicinering. Salvan ger följande resultat:

  • högkvalitativ anestesi
  • snabbt avlägsnande av inflammation
  • eliminering av klåda;
  • läkning av sår och tårar i huden.

  Recensioner säger att Naftaderm nästan omedelbart lindrar det obehagliga obehaget och känslan av täthet i området med psoriasisfall. Smörjmedlet ska vara ett tunt skikt, direkt på hårbotten. Gnidde läkemedlet inte ska vara, det absorberas oberoende. Under vilka förhållanden kan psoriasis behandlas med Naftaderm?

  Barn applicerar Naftaderm kontraindicerat. Det finns inga uppgifter om läkemedlets säkerhet i förhållande till behandlingen av gravida eller ammande patienter, så behandlingen utförs i samråd med hudläkaren och gynekologen.

  Det är viktigt! Efter 4 veckor med att använda Naphtaderm behöver du besöka en hudläkare och se till att behandlingen kan fortsätta.

  Dayvoneks

  Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i denna salva är kalcipotriol. Konsistensen av läkemedlet är idealisk för behandling av hårbotten, salva viskös, väl absorberad. Dermatologer rekommenderar ofta Dayvonex mot vulgär psoriasis, men andra typer av sjukdomar kan också behandlas. Flera funktioner i användningen av droger, vilket är användbart för att lära patienter:

  1. Smöra hårbotten bör regelbundet, varje dag. De som försöker behandla plack en gång i veckan kommer inte att bli framgångsrika.
  2. Den aktiva aktiva beståndsdelen inhiberar starkt uppdelningen av keratinocyter, hjälper till att lindra tillståndet.
  3. Kalcipotriol i sin kemiska sammansättning liknar vitamin D3 och har en liknande terapeutisk effekt.
  4. En kontinuerlig kurs är ca 2 månader, varefter sannolikheten för biverkningar ökar.
  5. Dayvonex eliminerar psoriasis huvudskada hos vuxna och barn från 6 år.

  Barn kan bara behandla sina huvuden efter en barnläkare och en hudläkare ger sitt godkännande. Vem kan inte behandla psoriasis Dayvoneksom:

  • lider av allergier mot läkemedlets komponenter;
  • gravida och ammande kvinnor
  • patienter med kalciummetabolism
  • personer över 65 år gammal.

  Dayvoneks behöver inte tvätta hårbotten, det är viktigt att sova för att inte torka all medicin på kudden.

  Varning! Att få medicinen på ansiktet är oönskade, och på slemhinnan är det farligt.

  Magnipsor

  Grunden för läkemedelsfettfettet. Dermatologer säger att de positiva resultaten från Magnipsor-behandling uppnås av de patienter som följer en diet. Det är nödvändigt att ta bort från kosten:

  • ägg;
  • röda frukter och grönsaker;
  • mjölk och mejeriprodukter;
  • choklad;
  • lök, kryddor och vitlök;
  • citrusfrukter

  Mot bakgrund av en sådan kraft kommer Magnipsor att arbeta efter 1-3 applikationer. Några rekommendationer som läkare ger:

  1. Smöra huden i hårbotten bör vara ett par gånger om dagen.
  2. Först och främst bör den medicinska kompositionen appliceras på de mest smärtsamma områdena i hårbotten. Den smärtstillande effekten av salvan kommer snabbt att lindra tillståndet.
  3. Det ska försiktigt massera drogen i hårbotten, så läkemedel tränger snabbt in i de djupa lagren av dermis.
  4. Under de första dagarna av användningen kan patienten uppleva allvarlig klåda i 5-10 sekunder efter applicering av läkemedlet. Det viktigaste är att inte kamma huden, en sådan reaktion anses normalt.

  Det anses att Magnipsor är effektivare som ett medel för monoterapi, och är dåligt kombinerat med andra droger. Vem ska inte behandlas med psoriasis Magnipsor:

  • barn under 7 år
  • gravida kvinnor;
  • lakterande kvinnor.

  Biverkningar inkluderar en subjektiv känsla av värme vid användningsstället för läkemedlet, irriterande klåda, rödaktig svullnad utslag.

  Tips! Om dessa symptom uppstår, tvätta läkemedlet från hårbotten och ta en antihistamin.

  Ett integrerat tillvägagångssätt för behandling av psoriasis på huvudet

  Behandling under överinseende av en hudläkare gör att du kan justera läkarens recept genom reaktionen som kroppen ger. Garanterade effektiva droger existerar inte, eftersom psoriasis i hårbotten i stor utsträckning har en individuell kurs. Med ett integrerat tillvägagångssätt ska läkaren välja kombinationer av läkemedel. Enligt recensioner ger användningen av följande grupper av läkemedel ett stabilt resultat och remission:

  1. Keratolytiska salvor: svavelsyra, svavel-salicylsyra, kvicksilver-salicylsyra, tikthol, tjära, resorcinol. 2-3 salvor kan användas samtidigt om läkaren har godkänt det.
  2. Glukokortikoid salva. Den riktade effekten av hormonala salvor läker snabbt huden. Utmärkt recensioner har droger som Belosalik eller Beloderm. Remission av psoriasis i hårbotten kräver en kort kurs strängt under kontroll av en hudläkare. Det är omöjligt att behandla hudsjukdomar med sådana kraftfulla verktyg på egen hand.
  3. Vitamin D och dithranol lotioner, schampo, tjära tvål. Detta är en relativt billig medicinsk kosmetika, som nästan alltid kompletterar behandlingen med salvor. Smöra huden bör vara efter att ha tvättat huvudet.

  Förutom läkemedel kan psoriasis behandlas med hemmagjorda salvor, formuleringar baserade på medicinalväxter, tjära, fett eller tång.

  Enkla och effektiva hemlagade recept

  Högkvalitativa råvaror för hemmetoder för psoriasis i hårbotten kan köpas på apotek billigt. Konvalescenta patienter säger att följande behandling ger bra resultat:

  1. Ta en fem liter pack dogrose grenar och bränna. Låt askan, blanda den med petroleumgel. Applicera blandningen på huden. Håll salva i kylskåpet.
  2. Blanda äggvita med petrolatum, tillsätt ca 250 g fett, ca 20 g lind honung och ca 20 g torrmark. Applicera omedelbart efter beredning av kompositionen, förvara inte under lång tid.
  3. Kram Kalanchoe juice (ca 10 ml), blanda med ett glas honung, tillsätt 30g eukalyptusolja. Medel kan endast förvaras i kylskåpet högst 1 vecka.
  4. Blå lera (säljs i apotek) blandat med vatten, sammansättningen av kompositionen bör vara tjock, som sur grädde. Tillsätt 50 g tjära (bäst av alla björkar) och cirka 50 bitar av krossade Ascorutin tabletter. Detta läkemedel kostar ett öre och säljs i alla apotek. Salva perfekt lindrar klåda och irritation i psoriasis i hårbotten, orsakar inte missbruk eller allergier.

  Det finns inget resultat av sådan behandling, ingen specialist kan förutsäga. Fördelarna med traditionella metoder är att de är billiga och kostnaden för experimentet på plånboken hamnar inte exakt. Dermatologer bekräftar att med en diet är det möjligt att uppnå en förbättring med populära metoder. Men med allvarlig psoriasis, särskilt med erytem, ​​är det ingen mening att smita på huvudet, du behöver byta till systemiska droger. Det är nödvändigt att behandla psoriasis med injektioner eller tabletter om användningen av externa medel inte ger resultat inom 3-6 månader. Komponenterna som utgör folkläkemedlen finns i konventionella salvor för hårbotten i hårbotten. Den enda skillnaden är pris och biotillgänglighet.

  Om du hittar ett fel, välj textfragmentet och tryck Ctrl + Enter.

  Vi kommer vara mycket tacksamma om du betygsätter det och delar det på sociala nätverk.  Nästa Artikel
  Hur man odlar långt hår hemma: Tips för tjejer