Masker för hårändar


Din mardröm - dela hårets slut? Denna artikel hjälper till att ta reda på orsakerna till deras utseende och sätt att eliminera, eftersom den brutna strukturen hos hårets tips kan förstöra inte bara håret utan även humöret.

Korrekt hårvård hjälper till att undvika sådant obehagligt fenomen som oftast uppstår när man försöker växa långt hår. Detta beror på det faktum att ju längre ditt hår, desto mer illa blir de i ändarna. Om tipsen är skadade kan de inte återställas, men vanligtvis kvinnor står inför ett sådant problem som en vanlig hårsektion. Så först och främst är förebyggande nödvändig.

Vad orsakar splittring av hår?

Hur man förhindrar splittrade ändar av håret?

3. Välja rätt kam. Försök att inte köpa billiga kammar från material som kan skada ditt hår. Köp en kam av horn, sten eller trä. Allt material som är säkert för hår kommer att göra.

4. Masker för hårets tips. Hårbehandling med masker är det mest effektiva, eftersom masker baserade på naturliga produkter ger näring och fuktar ändarna av håret. Det är bättre att göra sådana masker hemma, med hjälp av tillgängliga produkter för deras beredning - jäst, honung, vegetabiliska oljor. Man tror att oljemaskor från olivolja, avokadoolja och kokosnötolja är speciellt användbara för hårspetsar.

5. Glöm inte hårbotten och rötterna. Håret kommer bara att vara hälsosamt om hårrötterna får tillräckligt med näringsämnen. Huvudmassage är mycket användbar för hår, eftersom det stimulerar blodcirkulationen, och glödlamporna får näring. Att ta vitaminer hjälper också till att undvika hårproblem.

Hemlagade masker för hårets tips - recept

Följande oljor är bäst för hårändar:

Burdock oljemask för hårändar

Du behöver:

1. Kockolja.
2. Film (lämplig påse).
3. Varm handduk.

Lätt värm oljeboljan, försiktigt gnugga den i hårrötterna och sprida den över hela längden. Vrid sedan ditt huvud först med en omslag och sedan en handduk. Håll masken i en halvtimme (missbruk inte, speciellt om du lider av blodkärl eller tryck), och tvätta sedan av masken med schampo. Skölj huvudet med vatten, tillsätt lite citronsyra.

Mask för hårspetsar med linolja

Linfröolja fuktar och ger näring till håret, är ett utmärkt verktyg för att förebygga hårtips.

- Linfröolja - 1 msk
- olivolja 1 msk
- Essentiell olja ylang-ylang 2-3 droppar.

Vi blandar oljor och värmer dem lite upp, lägger dem på hårets spetsar och om så önskas på huvudkoden. Håret bör vikas med en varm handduk och lämnas i en halvtimme.

Mask för hårspetsar med avokadoolja och jojoba

- 1 msk. avokadoolja;
- 1 msk. jojobaolja;
- Vitamin A och E i olja (tsk)

Smält jojobaoljan och mixa med linolja, tillsätt A och E för att fördela genom håret. Håll masken i 1 timme under en handduk, skölj håret med schampo med vatten och använd en balsam. Gör en mask innan du tvättar 1 gång per vecka.

Olive mask med gräddfil

1. Olivolja (Art L).
2. 2 msk. Gräddfil (fetthalt kan vara olika beroende på ditt hår).

Applicera blandningen till hela längden på håret och låt i en timme. Det rekommenderas att göra det en gång i veckan som en förebyggande åtgärd.

Oljepackning för hårändar

För omslag kan du använda olika oljor, bland annat blanda persika, mandel och burdockolja. Också lämplig castor, olivolja, druvfröolja och andra basoljor.

För att göra detta måste oljan blandas och upphettas i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Ta sedan i varm form på håret, lind huvudet med plast och på en handduk. För att förbättra huvudets verkan kan du förpacka med en varm handduk. För att göra detta, blötlägg en handduk med varmt vatten, kläm ut det och linda huvudet. När det är kallt, fukt igen med varmt vatten. Du kan hålla masken så mycket som tiden tillåter. Skölj sedan med vatten med schampo.

Honung fyller helt hår, ger det glans och elasticitet, regelbunden användning av honungsmaskar kommer att undvika utseende av splittat och sprött hår.

Du behöver:
1. 2 tsk av honung.
2. Ett glas kokt vatten (inte varmt).

Lös honung i vatten. Braid håret i flätor och sänk hårets tips i en burk honungsvatten och håll det på så sätt i 10 minuter. Skölj honungslösning är inte nödvändigt. Håret kan torkas naturligt.

Nourishing mask för hår slutar med honung och ägg

Mask för tips av håret med äggula och kefir

1. Citronsaft (vg).
2. 0,5 Art. kefir (valet av dess fettinnehåll beror på hårets fetthalt).
3. Äggula.

Blanda ingredienserna och fördela jämnt över hela maskens längd. Värm det med en papperspåse och handduk, håll i en halvtimme, skölj sedan med schampo.

Mask med kefir och honung

Peach hårmask

Denna mask ger håret glans och hälsosam utseende, släpper håret och stänger skalorna.

Du behöver:
1. Skal, skalas.
2. Grater.

Krossa persikamassan på en rivare och applicera den på håret längs hela längden och lämna i en halvtimme.

Mask för ändarna av håret med majonnäs

Få människor vet att majonnäs innehåller alla nödvändiga komponenter för hårets skönhet och hälsa, förutsatt att denna majonnäs är naturlig. Därför, innan du gör en sådan mask, se till att din majonnäs är naturlig eller laga det själv.

Majonnäs kan appliceras i sin rena form, sprida bara majonnäs genom håret och linda huvudet. Eller blanda majonnäs och andra ingredienser för att förbättra effekten.

Kom ihåg att håret behöver kärlek och vård - bara då kommer de att behaga sina ägare med skönhet och hälsa. Använd hårmaskar en gång i veckan, och om en månad kommer du att se ett utmärkt resultat.

Mask för split ends med honung hemma

Honung är inte bara en god produkt, men också mycket hälsosam. Och i synnerhet - i förhållande till håret. På grund av att den innehåller hela gruppen av vitaminer B och det aktiva komplexet av spårämnen i sammansättningen av koppar, järn, kalium, fosfor, jod, mangan och zink, kan denna biodlingsprodukt kallas ett slags botemedel mot försvagat och skadat hår. Den har utmärkta fuktighetsgivande och återbildande egenskaper, ger volymen och densiteten till krullar, gör dem starkare och accelererar tillväxten. Men det här är inte allt än - masken för split ends med honung kan också lösa detta problem. Dra nytta av våra recept för dessa masker, och ditt hår kommer att vara glänsande, smidigt och friskt.

Delad hårmask - honungsvatten

Det enklaste sättet att förbereda en sådan återställningsmask är honungsvatten. För att göra detta, bara löst upp ett par teskedar honung i ett glas varmt vatten eller ört avkok (björk, kamille, mynta). Samla dina lock med dina händer eller fläta dem i en fläta och håll tipsen i den här lösningen i upp till 10 minuter. Efter proceduren är det inte nödvändigt att tvätta håret - du kan begränsa dig till en kamning.

Reparera masker för split ends med honung

Honung kombinerar bra med andra näringsämnen och produkter, och tar dem som allierade i kampen för jämnt och jämnt hår. Här är några exempel på sådana helande allianser:

 1. Mask med honung och lök: blanda 1 msk. l. Denna användbar produkt och 4 msk. l. lök i krossat tillstånd. Vid torrt, sprött hår kan 1 tsk hällas i blandningen. lite uppvärmd majs, soja eller olivolja. Den optimala effektperioden för denna reducerande blandning på spetsarna är upp till 50 minuter;
 2. Mask med honung och druvfröolja: Först, värm lätt 2 msk i ett vattenbad. l. specificerad olja. Blanda i honoljan (1 msk) och äppelcidervinäger (1 matsked). En sådan mask för splittrade ändar har ett brett spektrum av effekter, så applicera det på spetsarna själva, längs hela längden av trådarna och på hårbotten under polyeten eller film. Täck ditt huvud med något varmt och låt dina krullar återhämta sig i minst 40 minuter;

 • Mask med honung och rå äggula: slå en rå äggula med 1 tsk. vegetabilisk olja (bättre än olivolja). I denna massa lägg till ytterligare 1 msk. l. honung och 1 tsk. konjak. Applicera blandningen före shampooing, men inte tidigare än en halvtimme;
 • Mask med honung och ricinolja: Denna mask består av brandy och ricinolja, tagen i 1 msk. l., samt 1 tsk. flytande honung och äggula. Förberedelsen börjar med att blanda äggulan och oljan, och därefter tillsätt brandy och honung till massan. Applicera en sådan mask för delade ändar med honung "i 20 minuter under matfilm och en varm handduk (eller halsduk);
 • Mask med honung och gräddfil: slip 2 msk. l. tjock grädde med äggula och honung i mängden 1 tsk. Denna näringsämne appliceras på håret i 15 minuter.
 • Alla de angivna återställningsförfarandena är färdiga med ett schampo och tvätta håret minst en gång i veckan. Och du kommer att se att resultaten inte är långa i kommande.

  Mask för hårändar

  Ofta står flickor inför problemet med visade ändar, särskilt när det gäller långhåriga ägare.

  Split ends förstöra utseendet på ett vackert långt hår. Många damer löser detta problem genom att klippa bort de skadade tipsen. Men folkmetoder och underhåll av ordentlig vård kan hjälpa till med detta problem, och samtidigt behöver du inte förkorta hårets längd.

  Konstant skadlig effekt bidrar till störningen av talgkörtlarna, vilket leder till torrhet och bräcklighet i spetsarna, de förlorar sin tidigare glans och ett hälsosamt utseende.

  Skäl för att börja hårproblem:

  1. Som ett resultat av färgning eller krökning. Speciellt skadligt på håret påverkar exakt permen, efter att bara en mask inte kommer att spara, bara en sax.
  2. Strykjärn, curling strykjärn, uppvärmda hårvalsar, hårtorkar - alla dessa enheter fungerar med varm luft som skadar håret. Använda en hårtork - sätt på den kalla luften och vägrar att använda speciella hårkrullar alls.
  3. Efter att ha tvättat håret behöver du inte gnugga håret med en handduk, det är bättre att kamma den.
  4. Åtdragningsmaterial och andra tillbehör med liknande effekt skapar veck och splittrade ändar.
  5. Direkt solljus är skadligt, särskilt på vått hår, skydda dig själv genom att ha på sig en hatt eller använd skyddsolja.
  6. Gör inte små saker när du väljer vård kosmetika, det bör vara av hög kvalitet.
  7. Brist på vitaminer.
  8. Irrationell mat.
  9. Daglig hårspänning.
  10. Kosmetika som innehåller alkohol.

  Masker som hjälper till att lösa problem

  Självklart mötte alla tjejer problemet med de visade ändarna, även med dyra kosmetika, ibland kan detta inte undvikas. Åtminstone ibland måste deras värdighet utfodras direkt av folkrättsmedel som genomförs genom århundradena.

  Viktiga komponenter i hårvård är oljor och vitaminer.

  Av allt överflöd av oljor, burdock, linfrö och oliv är erkända som de mest effektiva. Men i själva verket kan du använda någon.

  Om tillståndet för din frisyr har försämrats, granska din kost, äta mer vitaminerika livsmedel, ät nötter.

  Användbara produkter och deras effekter

  1. Mejeriprodukter - normalisera produktion av talgkörtlar;
  2. Färska kycklingägg - näring och fuktighet, håret blir trevligare för beröring, ej elektrifierad, mindre rast från repor.
  3. Flytande honung - tar bort inflammation och torr hud. Om spetsarna sitter fast - skapar effekten av "het" sax.
  4. Aloe juice - innehåller en stor mängd spårämnen och vitaminer som hjälper till att återställa hårets interna struktur.
  5. Oljor - absorberas djupt i hårbotten, återställer hårsäckar, fuktar och närmar sig torrt hår, skyddar mot uttorkning.
  6. Juice från lök - stärker rötterna, återställer naturlig glans, främjar accelererad hårväxt.
  7. Infused örter kommer att göra håret mjukare, mer strålande. Stärka bräcklig hårstruktur.
  8. Massa av banan och avokado - mätta huden med vitaminer fruktsyror. På grund av dessa krullar får glans, och rötterna fuktas.
  9. Naturlig citronsaft - används som en extra komponent till grundkompositionen, vilket eliminerar alltför fetthalt i oljelösningar. Det ger curls en naturlig glans, återställer splittrade ändar.

  De bästa recepten för återställningsmaskar

  Det finns ett överflöd av olika recept, alla är i sig effektiva, men väljer med avseende på hårskador. Även de bästa maskerna kommer inte att kunna ge det förväntade resultatet första gången, därför ha tålamod och genomgå en behandling, vilket är en månad för daglig applicering av masken.

  Masker med jästa mjölkprodukter

  Med peppar

  Du behöver:

  • 150g kefir;
  • en äggula
  • 1 msk. flytande honung;
  • 1 tsk havtornsolja;
  • 2-3 droppar aloeolja;
  • röd peppar på knivens spets;

  Kombinera alla ingredienser och sätt på torra lockar, linda med en handduk och håll i en timme.

  Med kockost

  Du behöver:

  • 2 msk. kockost;
  • 2 msk. gräddfil;
  • 1 dessertsked honung;
  • 1 äggula;

  I en skål, mala stuga ost med gräddfil. Blanda i blandningen en sked full av honung och äggula. Applicera blandningen i 40 minuter. Skölj med rent vatten utan att tvätta med schampo.

  Äggsmask

  Du behöver:

  Gelatin häll vatten, vänta på svullnad, tillsätt sedan äggula, honung och 10 droppar olja. Eventuellt tillsätt balsam. Applicera blandningen på hela längden, tvätta av efter en timme.

  honung

  Med båge:

  Du behöver:

  • 1 genomsnittlig fackla;
  • 1 msk. äppelcidervinäger (du kan ta regelbundet);
  • 1 msk. honung;
  • 3 msk. yoghurt;

  Kram saften från glödlampan, tillsätt ättika, honung och kefir. Applicera blandningen i en timme, skölj sedan med varmt vatten.

  Med aloeolja:

  Blanda i lika stora proportioner aloe, lökjuice, flytande honung. Lägg till denna komposition i äggulan. Stir, fördela över hela längden av håret. Skölj efter en timme.

  Masker för varje tillfälle

  Mask med olivolja:

  • I en behållare rör om en äggula, tillsätt honung och en sked olivolja. Slå alla ingredienserna till skummet och fördela över hela längden från rot till spets. Blötlägg i 30 minuter och skölj med varmt vatten.

  Effektiviteten hos naturliga masker

  1. Innan du fortsätter med proceduren, trimma ett par centimeter av delade ändar.
  2. Använd inte hårtorken och gardinen en stund.
  3. Effektivitet kommer att vara om du gör dem varannan dag.
  4. Användningen stoppar inte tills resultatet uppnås.
  5. Varma alltid huvudet med en mask.
  6. Det är nödvändigt att tillämpa struktur, fördelning på all längd.
  7. Kasta inte lock i en handduk.
  8. Innan du lägger dig, samla krullarna i en fläta, så de kommer inte att bli mycket disheveled på morgonen, vilket gör det lättare att kamma dem på morgonen.
  9. För den bästa effekten av rutinerna, följ en diet. Undvik snabbmat och överflöd av socker.
  10. På sommaren berika kroppen med tillräckligt med vitaminer.
  11. Var noga med att inkludera i din kostfisk - det är en kraftfull källa till friska fetter som behövs för att sebaceous körtlar ska fungera normalt.

  recensioner

  Christina: Med början av kallt väder blev mina krusar skrämmande skurna, trots att jag tog vitaminer, provade en mask på kefir, tillsatte burkolja - och ett mirakel hände - mitt hår började återgå en hälsosam utseende.

  Svetlana: Varje vinter stöter jag på problemet med torr hud. Försökte mycket pengar, jag gillade effekten av gelatin. Nu har jag inga problem att hitta aktiva masker. Mycket nöjd.

  Valeria: Jag tror, ​​från änden av piska - enbart sax är en effektiv metod, men ibland gör jag olika masker själv, krullarna, tack med mjukhet och glans.

  De bästa hårmaskorna med honung hemma

  Honung är ett utmärkt verktyg för att bibehålla hälsan och förbättra immuniteten. Det används i kosmetologi för behandling och återställande av skadade lockar. Regelbunden användning av det här verktyget gör det möjligt att uppnå mjukare, glänsande och välskötta trådar. Honung för hår är användbart på grund av dess biologiskt aktiva substanser, liksom likheten av dess sammansättning med plasma.

  Därför absorberas den fullständigt av kroppen. Honung för hår bidrar till återkomsten av elastisk krullning, hjälper till att eliminera mjäll. Tänk på fördelar med krullar, medicinska egenskaper och recept för masker som kan förberedas hemma.

  Fördelarna med honung för hår

  Den positiva effekten av användningen av honung för behandling av trådar beror på dess unika sammansättning. Bland de 400 komponenterna i denna produkt kan du välja det viktigaste för behandling av lock.

  Användbar komposition:

  • Vitamin B. Returnerar glans till lås, accelererar tillväxt och ger styrka. På grund av detta delas håret inte och blir starkare och mer voluminöst.
  • Jod och järn. På grund av bristerna hos dessa komponenter i människokroppen blir hårsäckarna tunna och får håret att falla ut och bli tråkigt.
  • Koppar. Brist på koppar i kroppen kan leda till brott och slöhet i strängarna. Koppar är ansvarig för produktionen av kollagen och elastin, liksom för mättnaden av krullarnas färg.
  • Zink. Gör det möjligt för dig att normalisera arbetet i talgkörtlarna, vilket gör håret friskt och vackert. Reagerar också på restaureringen av krullarnas struktur.

  Användbara spårämnen som ingår i honung, absorberas helt i håret, vilket gör dem skina och starka. Regelbunden användning av honung i kosmetologi kan ha en mer konkret effekt än dyra verktyg och procedurer i en skönhetssalong.

  Älsklingens särdrag i sin mångsidighet. Den är lämplig för alla typer av hår, och löser också nästan alla problem med deras hälsa. Dessutom kan ägare av naturligt blont hår lätta krullarna med hjälp av honom i flera toner. Med regelbunden användning av honungsbaserade produkter bildas en film på håret, vilket skyddar dem mot de negativa miljöeffekterna, och gör dem också mjukare och starkare. Hårvård bör genomföras regelbundet med olika recept och kombinera honung med andra naturliga ingredienser.

  Honungshårljus

  Om du bestämmer dig för att lätta ditt hår med honung, kan du räkna med en vacker gyllene nyans, naturlig glans och restaurering av krullarnas struktur. Vid interaktion med andra komponenter släpps en naturlig substans som främjar rätning. Därför, med regelbunden användning av honung kommer curlsna gradvis att bli ljusare. Redan en månad senare kommer färgen på krullarna före och efter honungsförklaringen att skilja sig väsentligt.

  Video: Brightening hår med kanel och honung

  För förtydligande används honung och kanel för hår, liksom en liten mängd vatten och någon vegetabilisk olja. Blandningen måste appliceras i form av värme, och sedan sätta fast trådarna med polyeten. Beroende på krullarnas ursprungliga färg och skick, kan du under en månad lätta dem med 1-3 ton.

  Honung för hårväxt

  Den unika sammansättningen av honung stimulerar sovande glödlampor, accelererar hårväxten och kämpar med skallighet. Det rekommenderas att applicera honung i form av värme över hela längden av locken, och intensivt gnida i hårbotten med massagerörelser. Dessutom kan du lägga till ett litet brandy eller vodka. Dessa produkter har en uppvärmningseffekt, därför ökar blodcirkulationen vid applicering på huden. Du kan också blanda den med hackad lök eller varm peppartinktur, som har en liknande effekt. Dessa honungsbaserade recept hjälper också till att hantera allvarlig håravfall.

  Video - Recept: Mask med honung för snabb hårväxt hemma

  Honung för torrt hår

  Torrt hår är särskilt i behov av bra näring och hydrering. Det rekommenderas att använda olja och honung för hår som mättar locken med användbara element, närnar dem och skapar även ett lager på ytan som skyddar mot de negativa effekterna av solen, produkterna och termisk styling. En liten älskling som läggs till din favorithårprodukt kommer att göra det helande.

  På torra krullar appliceras i uppvärmd form. Du kan också lägga äggula till det. För att stärka de torra krökarna rekommenderas att använda en blandning av vitlök, brandy och flytande honung. Denna mask kan lämnas hela natten.

  Hårmaskor med honung - recept hemma

  Honungsmask för hår kan lösa de flesta problem med lockar. För att uppnå maximala resultat, för att lösa alla problem med hjälp av en mask rekommenderas det att lägga till andra naturliga och användbara komponenter till den.

  Hemmagjorda masker som du kan göra med egna händer från de tillgängliga komponenterna är mycket effektivare än även de dyraste procedurerna i skönhetssalonger. Tänk på några av de mest effektiva maskerna.

  Hårmask med honung och ägg

  Om du vill återuppliva ditt hår, gör det friskt, vackert och glänsande, kommer naturlig honung och äggula att komma till räddningen. Honung och ägg har en otrolig effekt och är lämpliga för krullar av alla typer och tillstånd.

  ingredienser:

  • Flytande honung
  • Ägg.
  • Aloe juice
  • Mandelolja.

  Blanda äggula och honung i en mixer, tillsätt lite färsk aloejuice och några droppar mandelolja. Masken appliceras på rena och lätt torkade lockar. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt tipsen. Maskens exponeringstid är 1-2 timmar. Regelbunden användning av det här verktyget hjälper till att smidiga strängarna, vilket gör dem skina och fuktgivande.

  Video: Recept ägg honung hårmask hemma

  Hårmask med honung och olivolja

  Den klassiska hårmaskan innehåller bara honung och vegetabilisk olja. Men det gör det inte mindre effektivt. Det är möjligt att använda en sådan blandning för hår av vilken typ som helst, men det är mest effektivt för torra och skadade lockar.

  ingredienser:

  Honung bör smält i ett vattenbad och tillsätt lite vegetabilisk olja. Det är bäst att använda kallpressad olivolja, som innehåller alla vitaminer som är nödvändiga för att bibehålla hälsan hos lockar. Att tvätta av en sådan mask är ganska svårt, det kan lämna en oljig glans. Tvätta därför håret med schampo 2-3 gånger.

  Hårmask med honung och burdockolja

  Varje kvinna vill ha långa och glänsande lockor. För att uppnå detta resultat hemma kan du använda burkolja och honung för hår. Dessa komponenter aktiverar vilande lökar och återställer skadad hårstruktur.

  ingredienser:

  Blanda alla ingredienserna, värm lite upp och applicera på hårrötterna. Behandlingsförloppet ska vara minst 1,5 månader.

  Hårmask med honung och brandy

  Hemmagjorda hårmaskor med honung och brandy hjälper till att förbättra blodcirkulationen i hårbotten. Således växer håret mycket snabbare. Dessutom hjälper masken att lösa problemet med överdriven fettkrets, eftersom konjak har en torkningseffekt. För torra lockar är den här masken bäst att inte använda.

  ingredienser:

  • Med.
  • Cognac.
  • Äggula.

  Blanda äggula, honung och brandy, lite värme. Det rekommenderas att sätta en mask på all längd. Förutom att stimulera hårväxten bidrar det till att förbättra sitt övergripande tillstånd.

  Hårmask med honung och citron

  Ett annat hemlagat sätt att lätta och stärka lockar. Det rekommenderas att applicera en sådan mask för natten, har viklat ett huvud med polyeten och har lagt på en hatt.

  Du behöver:

  • Med.
  • Castorolja.
  • Lemon.

  För masken är det bäst att använda färskpressad citronsaft. Den blandas med honung och ricinolja. Applicera på hela längden på locken.

  Hårmask med honung och kefir

  Att stärka håret är väldigt viktigt när som helst på året. Om du vill förbättra det oljiga och kombinerade håret rekommenderas att du använder ett hårmaskrecept med honung, kefir och senap.

  ingredienser:

  • Med.
  • Kefir.
  • Senap.
  • Äggula.
  • Citron eterisk olja.

  Honung och senap blandas och värms upp. Tillagt lite kefir och en äggula. Lägg en liten citronolja i den färdiga masken, vilket ger det en otrolig arom och minskar också krökets smörighet. Efter användning av masken rekommenderas att tvätta håret med honung. För att göra detta, tillsätt honung till varmt vatten och skölj strängarna efter shampooing.

  Hårmask med honung och lök

  Kan också användas mot håravfall. Verktyget är berett på grundval av flytande honung, havsalt och lök.

  ingredienser:

  • Med.
  • Lökjuice.
  • Havsalt
  • Vodka.

  Blanda alla ingredienserna tillsammans och värm blandningen lite. Applicera på rena krullar, varefter du borde wrap huvudet med en handduk. Applicera honung från håravfall bör vara minst flera gånger i månaden, annars kommer effekten av det att vara obetydlig och inkonsekvent.

  Hårmask med honung och mjölk

  För torr hårbotten och krullar är det bäst att använda recept med honung och mjölk.

  ingredienser:

  • Fet mjölk.
  • Med.
  • Vitt bröd.

  Blöt brödet i mjölk, lägg till lite honung. Applicera över hela längden på locken och på hårbotten. Mjölk och honung för hår är en unik kombination som närmar och fuktar strängarna och huden. (Se även de bästa maskerna med mjölk hemma).

  Mask med honung för hårdensitet

  Om du har sällsynta och försvagade lockar kan du göra en underbar mask, vars huvudkomponenter är honung och peppar.

  ingredienser:

  • Flytande honung
  • Tinktur av röd varm peppar.

  Applicera masken ska vara smutsiga lockar. Var noga med att sätta ihop. Kan orsaka en lätt brännande känsla, liksom en trevlig känsla av värme. Peppar och honung för hårdensitet förbättrar blodcirkulationen, accelererar hårväxten, kan till och med användas som ett botemedel mot åldersrelaterad skallighet. Nedan kan du läsa recensioner på ansökan.

  Honung för hår: ansökan recensioner

  Efter regelbunden användning av honungs- och pepparbaserade masker började krullarna bli mycket bättre, glömde mjäll och en otrolig glans uppträdde. Bara super!

  Mest av allt gillar jag masken, som innehåller gräddfil och honung. Jag ansöker det flera gånger i månaden och jag är mycket nöjd.

  Genomförande stärkande hår med honung och kefir. I allmänhet är jag nöjd eftersom krullarna har blivit tjockare, men en otrevlig känsla av täthet har uppstått. Kanske för torr hud, är denna mask inte lämplig.

  Honung för delade ändar: masker

  Varje tjej har ibland ett sådant problem som splittrade hårändar.
  Inte alla tjejer älskar att dela med långt hår. Men ett dåligt klimat, frekvent färgning, stress påverkar hårets tillstånd och flickorna måste skära i håret. Split ends ser väldigt slarvigt ut.
  Vi delar med dig i denna artikel recept för att lösa ett specifikt hårproblem med honung.

  Våra masker kommer att återställa hårets ändar, och du behöver inte klippa håret.
  Denna produkt är användbar för hår och människokroppen.

   Det är nödvändigt att inte vara lat och utföra procedurer för att applicera masker med honung på ditt hår, och du kommer att märka resultatet efter trettio dagar.

 • Sätt i en behållare, tillräckligt djup, 20 gram honung. Sedan lägger de till en liten sked vegetabilisk olja, 4 gram äppelcidervinäger. Blanda alla ingredienser noggrant. Vi gnuggar den resulterande blandningen i krullar. Torka väl rotzonen, massera hårbotten. När trettio minuter har gått, tvättar vi av masken med varmt vatten och tvättar vårt hår med schampo.
 • Ett annat maskrecept: ta 60 gram honung, tillsätt 8 gram mandelolja, 4 gram äppelcidervinäger. Alla mixar. Denna mask är mycket enkel, samtidigt som den har en effektiv effekt. Vi fördelar masken på håret, vänta tjugo minuter.
 • Nästa mask: Det är nödvändigt att ta ett kycklingägg, separera albumen från äggula. Smaka på äggula, tillsätt 4 gram ricinolja till det, några matskedar honung och en sked av brandy. Ingredienser blandas. Applicera masken på håret.
 • Nu bör du berätta om hemlagad äppelcidervinäger. För att börja, samla eller köp äpplen av något slag: älskling, etc. Om du har en egen trädgård med äppelträd är det ännu bättre. Skölj äpplen noggrant. Skär dem i små bitar. Sätt i en mixer, slipa. Det viktigaste är att frukten ska mashed. Lägg dem nu i en stor kruka. Sätt sedan i en behållare med 50 gram socker. Förvänta att denna mängd socker beräknas för 1 kg äpplen. Tillsätt 10 gram honung till behållaren om äpplen är sura. Du kan också lägga till några brödstycken gjorda av rågmjöl. Fyll komponenterna med varmt vatten. Se till att äpplen är helt under vatten.
  Sätt grytan på en ganska varm plats. Men solens strålar bör inte falla på den. Blandningen måste omröras två gånger om dagen. Efter två veckor filtreras blandningen genom cheesecloth. Allt hälls i en burk. Vi väntar på jäsningsprocessen. Vi väntar på 2 veckor. Apple bite redo!
 • Hemlagad honungsmask för torra hårändar

  Honung i hushållsprodukter för trådar är en universell komponent, eftersom den används för effektiv vård av hår med fettinnehåll och grad av skada. I synnerhet finns denna komponent aktivt i sammansättningen av hemrecept för torra delade ändar. Honung doftande mask för torra ändar av håret kan återuppliva håret om några månader, återvänder sin tidigare elasticitet och skönhet, särskilt för hårspetsar, som oftast är i värsta skick.

  Fördelarna med honungsmaskar för torra tips

  Den unika sammansättningen av honung innebär en komplicerad effekt på hårets ändar - det närmar, fuktar, stärker, återställer strukturskador, ger glans och elasticitet. Skadade hårändar är mättade med alla användbara vitaminer, makro- och mikroelement som är viktiga för friskt hår och hårbotten.

  Det enklaste hemmet för torra tips är honung i sin rena form, det räcker att applicera den uppvärmda produkten i ändarna av håret och gnid det sedan i rotszonen, berika med alla nödvändiga hårsäckar.

  Innan du använder fuktgivande honungsformuleringar för att läka krökets spetsar, är det värt att förstå de grundläggande reglerna för deras användning:

  • Innan honung tillsätts till blandningen måste den värmas upp till en behaglig hudtemperatur - inte högre än 35-39 ° C. Om du blandar kalla ingredienser kommer effekten av användningen av honung att minska.
  • Fuktighetsmask är inte förberedd i förväg - endast färska blandningar visar maximal effektivitet;
  • Innan honungskompositionen appliceras i håret måste de tvättas och torkas med en handduk.
  • Exponeringstiden för kompositionen med honung är 40 minuter, det är nödvändigt att sätta håret ihop med ett värmebad, proceduren slutar med sköljning med örttekoko. Till exempel, för att göra en njurbuljong för mörkhåriga tjejer, måste du hälla 50 g gräs med 1000 ml kokande vatten och koka i 10-15 minuter. Blondiner passar balsam framställd från 50 g kamomillblommor eller lind;
  • Maskens gång är 8 näringsprocesser - 2 gånger i veckan under månaden.

  Populära honungsrecept hemma

  Klassisk honungsmask

  Denna komposition kommer att stärka håren, rensa hårets ändar från torrhet, i allmänhet gör masken håret glatt, glänsande, stärker och stoppar förlusten. För att utföra proceduren måste du ta 2 msk. älskling, smälta den i ett vattenbad och smutta rikligt med spetsarna och rötterna på håret. Exponering av masken utförs under en film och en varm handduk - tvätta av rester av honung med vatten med en mild schampo.

  Honung + Lera

  Med detta recept får du en fuktgivande effekt på håren, läker och läker mikrostrukturskador, och laddning av vitaminer och mineraler från masken aktiverar regenerativa processer i håret. Om denna mask appliceras på hela längden av håret och gnidas in i rötterna, då kan vi räkna med antiseborrheic effekten. När det gäller valet av ler kan blondor bara använda vit, alla andra tjejer kan välja vilken som helst tillgänglig variant av mineralet. För att erhålla den önskade blandningen krävs för att blanda 2 matskedar. pulver av kosmetisk lera, 200 ml kefir, 1 msk, honung och kycklingrått ägg. Vi blandar de uppvärmda flytande ingredienserna med lera och lägg till ett ägg slagen i skummet. Blandningen enligt receptet appliceras på hela längden av håret och placeras under värmebadet - efter 60 minuter kan du tvätta huvudet med schampo.

  Honung + Ägg

  Honung-äggblandning hemma ger inte bara den kvalitativa elimineringen av torra ändar, men också återställandet av elasticitet för hela hårets hår. Äggproteiner garanterar djup håråterställning, så att behandlingen är stoppad, och nya delade tips syns inte. För att förbereda blandningen måste du slå 2 rå kycklingägg, tillsätt 2 msk till skummet. uppvärmd honung och 5 droppar aloe juice - om masken visar sig vara tjock, kan du lägga till lite tung kräm eller mjölk - blandningen efter omrörning appliceras på spetsarna och hålls i 40 minuter under ett värmebad.

  Honung + lök

  Aktiv näring och aktivering av hårsäckarna, som ger en sådan blandning, en positiv effekt på spetsens tillstånd, även om de är överdriven och benägna att splittras. På 4 msk. Lök gruel värt ta 1 UF. smält honung - en homogen blandning gnids i huden och täckt av folie och en varm handduk. Den optimala effekten kan uppnås om du periodiskt värmer upp handduken med en hårtork eller gör en mask i badet - tvätta av återstoden av blandningen med varmt vatten och schampo. För att bli av med obehaglig lukt av lök kan du använda smaksatt sköljning. Om tipsen är i fruktansvärt tillstånd är det vettigt att lägga på dem en ytterligare blandning av ricinus och burdockolja. Ämnesforumet har tips om hur man använder ricinolja och andra basoljor för att klara splittrade ändar, men behandlingen av splittrade ändar utan att skära av den skadade delen av håret är värdelös - strängarna kommer fortfarande att se ut siga.

  Honung + Lecitin

  För att mjuka torra och delade hårändar kan du använda följande recept: honung, lecitin och olivolja i ett förhållande 1: 1: 2. Blanda försiktigt blandad massa i håret och placera den under filmen och en varm scarf. Tvätta håret med varmt vatten med en mild schampo efter en timmes exponering.

  Honung + burdock olja

  Denna mask är relevant för torrt hår, eftersom det effektivt ger näring, återställer och eliminerar torrhet. För att förbereda en sådan hemlagad mask, är det nödvändigt att kombinera i en enhetlig blandning av 1 tsk. honung, 2 msk. l. burdock olja, 2 äggulor, 1 msk. l. majonnäs och 2 vitlöksklyftor (slipa i mush eller pressa juice). Denna blandning måste gnidas in i hårrötterna och efter massagen förblir masken fördelad över hela längden av håret och lämnat under filmen i 40 minuter. Eftersom det finns vitlök i masken rekommenderas det inte att överdriva denna komposition på håret. Om vitlökens lukt fortfarande finns efter att ha tvättat blandningen av håret, kan du bli av med hjälp av en smaksatt sköljning.

  Honung + Aloe

  Den närande och regenererande effekten av ett sådant recept gör att du kan återställa hälsan hos de benägna i tvärsnittet av tipsen. Denna mask tillverkas av saft av aloeblad, vegetabilisk basolja, äggula och honung i ett förhållande av 2: 2: 1: 1. Pound leaves (juice) blandas med andra komponenter, lägger hela hårets längd och vikar håret med folie och handduk - efter en timma tvätta resten av massan med vatten och schampo.

  Honung + olivolja

  Detta recept ger djup näring för både hår och hårbotten, eliminerar torrhet, läkning, förstärkning och ökning av hårvolymen, vilket stimulerar tillväxten av strängar. För att få denna effekt måste du blanda olivolja och linfröolja, honung i lika stora proportioner, tillsätt en oljelösning av vitaminerna A och E till en homogen varm blandning till 6 msk. blandar vi tar 10 droppar vitaminmedel. Vi applicerar masken på hårrötterna och fördelar den över hela hårets hår - exponeringstiden under värmebadet är 1 timme.

  Honung + Vinäger

  Denna mask hemma används i fall där håret i princip inte finns några andra problem än splittrade ändar. För att förbereda sop måste du kombinera 2 delar honung och 1 del naturlig äppelcidervinäger och mandelolja i en maträtt. Homogen massa appliceras rikligt på rötterna och spetsarna, kammen kan fördela blandningen genom håret. Efter det första förfarandet kan du redan märka effekten, helt hälsosamma hårändar kommer att vara efter en månadsförlopp och en hälsosam glans och elasticitet i strängarna kommer att vara en extra bonus.

  Honung + Banan

  För intensiv näring av torra tips måste du förbereda en mask med mosad banan, honung, kycklingägg, mjölk och olivolja i förhållandet 2: 1: 1: 1: 2. En sådan mask behöver ett termiskt bad i 30 minuter. Resultatet av sådana förfaranden är fuktad och vitaminmättad hår med en hälsosam glans.

  Honung + mjölk

  Denna klassiska kombination gör att du kan stärka och återställa håret, under förutsättning att blandningen appliceras för hela hårets längd, hårväxten accelereras. För att göra ett recept, blanda burkolja, honung i lika stora proportioner, och späd därefter masken till önskad konsistens med mjölk. Applicera den beredda blandningen i håret och tvätta det med varmt vatten och mild schampo efter en timme.

  Mask för split ends med honung hemma

  Långt, snyggt hår - en dekoration för vilken kvinna som helst. Här gör endast moderna ekologier och konstanta påfrestningar vårt hår svagt, tråkigt och livlöst. Och om du kan lägga till sken och stärka rötterna utan problem med hjälp av bra hårvård kosmetika, så är de splittrade ändarna nästan omöjliga att spara. Som regel märker vi stratifierade ändar, vi går till salongen och tar hänsynslöst av med dem och förlorar flera dyrbara centimeter hår. Men du kan förhindra ett så smärtsamt resultat och ta hand om förebyggandet av splittrade ändar.

  Varför hår splittras

  Innan du börjar behandla delade ändar måste du förstå orsaken till utseendet. Bland de faktorer som bidrar till stratifieringen av hår kan noteras bristen på vitaminer (särskilt A, B och E), ohälsosam kost och dåliga vanor, otillräckligt vattenintag, försummelse av huvudbonader, felaktig vård. I synnerhet börjar håret, torkat med hårtorkar, krusningsjärn och strykjärn, exfoliera. Därför måste du alltid använda ett termiskt skyddsmedel innan du använder någon av dessa enheter. Du bör också granska din kost, öka mängden vätska till dagslängden på 2 liter och var säker på att dölja håret från sol och frost.

  Hemmagjorda masker för split ends med honung

  Hemmagjorda hårmaskar är det enklaste och mest prisvärda sättet att förbättra delarnas slutförhållanden. Särskilt effektiva är masker baserade på naturlig honung, som är mycket rik på viktiga vitaminer och mineraler.

  Den enklaste masken för split ends med honung är beredd på bara 5 minuter, och resultatet av sin regelbundna användning överstiger alla förväntningar. Du behöver bra naturlig honung, helst lime eller blomma. Ta 2 msk. l. honung och smälta den i ett vattenbad. Låt honungen svalna något och försiktigt applicera på spetsarna, rulla håret i en handduk. Du måste hålla en sådan mask i 40 minuter, tvätta sedan ditt hår som vanligt.

  Flera masker baserade på honung ger också en bra effekt. Till exempel en mask för att dela hår med honung och citron. Citron kan ersättas med någon annan citrus, det spelar ingen roll. För att förbereda en sådan mask hemma behöver du:

  • flytande honung - 1 msk. l.
  • citronsaft - 2 msk. l.
  • äggula - 1 st

  Först måste du blanda kycklinggul och honung väl och tillsätt sedan citronsaft. Applicera en sådan mask kan inte bara i ändarna, men också längs hela längden av håret, retreating 3-4 cm från rötterna. Gyllan regenererar håret perfekt, och honung tränger djupt in i strukturen och närar det från insidan.

  Honungsmaskar med oljor: kardborre, olivolja, kokosnöt och castor har en fördelaktig effekt på delade ändar. För att förbereda en sådan mask, är det nödvändigt att blanda smör och honung i lika stora mängder, applicera det på ändarna och tvätta av det efter 30 minuter.

  Hårmaskar med honung

  Masker med honung för hår är mycket populära, eftersom honung är en värdefull produkt som innehåller mer än 400 näringsämnen och många vitaminer. Den ger näring, förstärker, ger mjukhet och skiner till skadat hår. Det finns många recept för honungsmaskar, så vi sorterade dem i grupper: stärker, mot håravfall mot mjäll, mot splittrade ändar, för hårväxt och de mest effektiva maskerna för normalt, torrt och oljigt hår.

  Firming masker

  1. Honung med lök. Förbered, ta lökmedelsstorlek och gnid på en fin rivare. Den resulterande vattnet av lök blandat med honung i förhållandet 4: 1 appliceras på håret och gnidas väl i rötterna, lämnas i 30-50 minuter och tvättas därefter av med vatten. När torrt hår bör läggas till masken en liten mängd olja (burdock, grönsaker, oliv, etc.) och lämnar i en timme.
  2. Honung med äggula. Jojobaolja (1 msk.), Äggula, honung (1 msk.), Krossade mummitabletter (2 st), propolis-extrakt (1 tsk.) Blandas. Den resulterande blandningen appliceras på håret, vänster i 30-40 minuter. Sammansättningen ger också perfekt näring, förstärker och eliminerar mjäll.
  3. Honung med konjak. Blandad honung (1 msk.), Brandy (1 msk.), Äggula och burdockolja (1 msk.). Alla ingredienser blandas väl till en homogen massa, appliceras sedan på håret och tvättas av med schampovatten. En sådan mask närmer sig, stimulerar tillväxt och stärker.
  4. Honung med lökjuice för förstärkning och behandling. Följande ingredienser krävs för beredning: honung (1 tsk.), Flytande tvål (1 tsk.), Kockolja (1 tsk.) Och lökjuice. Alla ingredienser blandas grundligt och används som komprimering. Förfarandet varar 1,5-2 timmar.
  5. Honung och kamille för att mildra och stärka håret. För att förbereda tas hakad kamomill (30 g), hälls med kokande vatten (100 g), åldras i ett kokande vattenbad i 15 minuter. Sedan kyles det i 30-40 minuter, filtreras och honung (dessertsked) läggs till infusionen. Håret tvättas, torkas lite med en handduk och fuktas väl med den beredda lösningen. Efter 1-1,5 timmar sköljdes. Med torrt hår utförs proceduren var tionde till tolv dagar, med fet hår en gång var sjätte till sju dagar.
  6. Honung med lök. Lök skälls och gnids på en fin rivare, blandas sedan med honung i ett 4: 1-förhållande. Den resulterande massan gnids i hårbotten och tvättas sedan av efter 30-40 minuter. Med torrt hår och mjäll sätts en liten mängd grönsaks- eller burdockolja till blandningen av lök och honung. Den är grundligt blandad och gnidas in i rötterna, en gummikåpa sätts på och en timme efter applicering huvudet tvättas.
  7. Firming mask för fet hår. I lika stora proportioner blandad äggula, lökjuice och honung. D-vitamin i olja tillsätts (några droppar). Den resulterande massan smörjs med rent, fuktigt hår, isoleras och lämnas i en timme. Då tvättas huvudet.
  8. Firmasmask för torrt hår. Blandad honung (1 tsk.), Vitlök (två kryddnejlika), majonnäs (1 ssk.), Arnica (3 ssk.), Kockolja (2 ssk.) Och två äggulor. Vitlök passerar genom pressen, och alla ingredienser blandas. Den resulterande massan appliceras på hårrötterna, fördelade över hela längden. Då är huvudet inslaget med en varm handduk, lämnad i 30-40 minuter. Handduk byter till en annan när den svalnar. Kompositionen tvättas av med schampo, företrädesvis baserat på äggulor. Förfarandet görs en eller två gånger i veckan.

  Hårborttagningsmaskar

  1. Om håret faller kraftigt, bör honung gnidas i sina rötter i sin rena form. Den är noggrant gnidas, lämnas i 30-60 minuter, tvättas sedan av.
  2. Honung med konjak med en stark förlust. Honungs- och brandy-kompositioner används när håret börjar falla kraftigt. De stärker och reparerar hår. Följande ingredienser är blandade: honung (1 tsk), brandy (sex droppar), vitlök eller lökjuice (sex droppar), hårbalsam (1 msk), yoghurt (1 tsk). Den erhållna blandningen appliceras på huvudet, lämnas i en timme och tvättas sedan av.
  3. Honung-potatisblandning. Med en stark förlust rekommenderas denna procedur. Ta potatis (1 styck), aloe juice (2 msk), honung (1 msk). Potatis skalas och juice pressas ut ur den. Blanda potatisjuice (2 matskedar) med aloe och honung. Den resulterande masken gnids in i rötterna och masserar hårbotten. Huvudet är täckt med polyeten eller ett duschlock, och huvudet är inslaget med en handduk ovanpå. Masken lämnas i två timmar, sedan tvättas huvudet med schampo. Upprepas två gånger i veckan.
  4. Tar honung inuti med håravfall. Huvudet tvättas, honung tas (15 g) och jämnt gnidas in i rötterna, lämnar i 30-60 minuter, sedan skingras honungen. Denna procedur används för stark håravfall. Du kan få bästa effekten, om du tar honungen med masken inuti, för den här honungen (1 msk) späds i kokt vatten (1 kopp) och tas en dag en till tre gånger.

  Mjällmaskor

  Även om det andra och tredje receptet inte har något att göra med honung, inkluderade vi dem fortfarande i artikeln, eftersom dessa blandningar är mest effektiva för mjäll.

  1. Propolis anses vara det bästa botemedlet för mjäll. För att förbereda masken blandas följande ingredienser: färglös henna (1 msk.), Hypericumolja (1 msk.), Propolis-extrakt (1 tsk.), Serum (2 msk.). Allt blandas noggrant tills en homogen massa appliceras i 30-40 minuter och tvättas sedan av. Behandlingen innehåller trettio procedurer.
  2. Hemmagjord mask av äggula, krita och burdockolja. Ta honung (1 msk.), Burdock oil (1 msk.) Och äggulor (2 delar). Alla ingredienser blandas och den resulterande blandningen gnids i hårbotten. Kompositionen lämnas i 40-50 minuter, sedan huvudet tvättas under rinnande vatten. Masken är effektiv och med håravfall, görs dagligen i 2 månader.
  3. Hemmagjord mask av äggula och ricinolja. Ta äggula och ricinolja (1 msk.). Därefter piskas äggulan och blandas med ricinolja. Applicera på håret, lämna i tre till fyra minuter, varefter huvudet tvättas med rinnande vatten. Ger dig möjlighet att förbättra hårets tillstånd och bli av med mjäll.

  Masker mot splittrade ändar av hår

  1. Spaltiga ändar kan göras elastiska med honung. Blandad honung (2 msk.), Äppelcidervinäger (1 msk.), Mandelolja (1 msk.). Alla ingredienser är väl blandade, och den resulterande massan gnids i hårändarna, lämnas i 30 minuter.
  2. Honung tas (1 msk.), Äppelcidervinäger (1 msk.) Och vetexsolja (2 msk.). Alla ingredienser blandas grundligt, och den resulterande massan gnids med massrörelser i vått, tvättat hår. Huvudet är täckt med folie och lämnas i 30-45 minuter. Då tvättas huvudet med ett mildt schampo och sköljas noggrant. Masken kan ge en härlig glans och släta hårets hårda yta.

  För hårväxt

  1. Honungslökmask. Honung (1 msk.) Blandas med riven lök (4 msk.). Den resulterande massan gnids in i rötterna, kvar i en timme.
  2. Honung med aloe juice. Aloe juice, äggula, brandy och honung tas i lika stora proportioner. Alla ingredienser blandas för att erhålla en homogen massa som gnids in i rötterna och fördelas över hela hårets längd. Därefter sätta på en varm keps. Kompositionen lämnas i en timme. Används en gång om dagen i sju dagar.
  3. Propolis extrakt stärker håret. Propolis-extrakt (1 tsk) späds i vatten (1 kopp). Det erhållna extraktet används för att tvätta håret och gnugga i hårbotten. Denna procedur låter dig stimulera tillväxt och stärka håret.
  4. Kockolja används för att stimulera tillväxten. Det värms upp och appliceras på rötterna, då är oljan fördelad över hela längden av håret. En timme senare tvättades av med en mild schampo. För att förbättra effekten värms huvudet med cellofan eller ett lock, och en stickad ullpåse är sliten.

  För att bibehålla normal hårhälsa

  1. Älskling si kamille. För beredning behöver du honung (1 tsk), kamomillblommor (30 g) och vatten (100 g). Kamilleblommor krossas och hälls kokande vatten, alla kokas i ett vattenbad i 15-20 minuter. Därefter kyles buljongen, filtreras och tillsätts honung. Honungavkärning appliceras på rent och fuktigt hår i en halvtimme. Det görs en gång i veckan.
  2. Honung med senap. Blandad honung (1 tsk.), Enhver olja (1 tsk.), Kefir (1,5 msk.), Äggula, senapspulver (1 msk.). Den resulterande massan appliceras på håret i 30-40 minuter.
  3. Vitlöksmask. Ta honung (1 msk.), Aloe juice (1 tsk.), Äggula, vitlök (1 huvud). Vitlök gnids på en fin rivare och juice pressas från den. Sedan blandas vitlöksjuice med aloejuice, honung och den resulterande massan males. Den erhållna blandningen förvaras i kylskåp under en lång tid och före användning tillsätts äggulan till masken. Huvudet tvättas med ett mildt schampo, och massan gnids i hårbotten. Huvudet är stickat med en polyeten halsduk, en varm scarf eller handduk läggs på toppen. Vänster i 30 minuter.
  4. Ägghonungsmask med en grön lök. Ta hackad grön lök (2 matskedar), honung (2 matskedar) och äggulor. Grön lök är marken, blandad med honung och äggula tillsätts. Den resulterande masken gnids i håret, sedan är huvudet bunden med plastfolie och stickad ovanifrån med en scarf eller handduk. Åldrad en timme. Det rekommenderas inte att använda schampo, det är bättre att tvätta håret med en gruel gjord av svart bröd, sköljdes noggrant.
  5. Mask för att lägga till glans. Färsk citronsaft (5 matskedar) och honung (2 matskedar) tas. Komponenterna blandas och appliceras på torrt hår med en kam. Och tio minuter senare tvättas de bort. För bästa resultat görs proceduren flera gånger i veckan.
  6. Blandad honung (2 tsk.), Två äggula och burdockolja (2 tsk.). Den resulterande massan gnids i håret och lämnas i 40 minuter, tvättas sedan noggrant med schampo. Det görs två eller tre gånger i månaden.
  7. Blandad honung (1 tsk.), Äggula och brandy (1 msk.). Den erhållna blandningen appliceras på håret i 20 minuter.
  8. Blandad honung (1 msk.) Och aloe juice (1 msk.). Blanda väl, applicera på hår och lämna i tio minuter, skölj sedan.
  9. Blandar honung (1 tsk.) Och ricinolja eller klyftaolja (2 tsk.). Den erhållna blandningen upphettas något, och en varm blandning appliceras på håret. Sedan tvättas av efter en timme.
  10. Färglös henna (1 msk.), Äggula, burdockolja (1 msk.) Och honung (1 msk.) Blandas. Den resulterande blandningen appliceras på rent fuktigt hår, lägg på en plastlock, ovanpå huvudet täckt med en handduk och lämnat över natten. På morgonen tvättar du håret med schampo. Det görs två gånger i veckan.
  11. Lökmask. Lök (1 stycke), konjak (1 msk), citronsaft (1 tsk) och honung (1 msk) tas. Glödlampan gnids och blandas med andra ingredienser. Den erhållna blandningen appliceras på håret i 1 timme.

  För torrt hår

  1. Agave. Agave-bladet slog i en matprocessor eller passerade genom köttkvarn. Honung läggs till (1 msk.), Äggula och ricinolja (1 msk.). Blandningen är klädd med brandy (1 tsk) och blandar väl. Applicera på hårbotten och håret, bundet med en handduk. Åldrat i två timmar.
  2. Aloe juice (1 matsked) och honung (1 matsked) blandas, vitlöksaft (1 tsk) och äggula läggs till, allt är blandat bra. Allt appliceras på håret och vänster i 20 minuter. Sedan tvättas och sköljdes infusion av mynta. Så du kan bli av med vitlök smak.
  3. Olivmask. Olivolja och honung blandas i lika stora proportioner, ingredienserna blandas till en homogen massa. Den erhållna blandningen appliceras på håret och lämnas i tjugo minuter.

  För fet hår

  1. Vitlöksmask. Klar i 20 minuter innan du tvättar ditt hår. För att göra det, är honung (1 tsk.), Citronsaft (1 tsk.), Hackad vitlöksklyfta och agavejuice (1 tsk.) Blandade.
  2. Följande ingredienser är blandade: honung (1 msk.), Aloe juice (1 tsk.), Castorolja (1 tsk.). Allt är grundligt blandat. Den resulterande massan appliceras på rötterna, en polyetenlock placeras på huvudet och huvudet är inslaget med en handduk. Vänster i 20 minuter, tvättas sedan av.

  Forskare som har studerat de gynnsamma egenskaperna hos honung har kommit fram till att den är kemiskt lik human plasma. Därför absorberas den perfekt, både när den appliceras inuti och när den används externt. Den består av många unika näringsämnen som inte finns i några produkter och många andra användbara ämnen. Honungsmaskar gör håret slät, silkeslen och mjukare, liksom att stärka det.  Nästa Artikel
  Kam med naturliga borstar