Fördelarna med honung och hårolja


Först och främst är det logiskt att anta att hårmaskor med honung och olja är mer lämpade för att mata torra strängar. Den här kombinationen av produkter verkar faktiskt på svagt, drenerat, skadat, tråkigt, skört och splittat hår.

Med hjälp av olja och honung för hår kan du återställa hårets styrka och hälsa och berika håret med det nödvändiga komplexet av vitaminer.

Men inte mindre användbara masker från olja och honung kommer att vara för en mer fet hårtyp, för Honung, förutom dess näringsegenskaper, har en rengöringseffekt och tar bort mycket fett från hårbotten. Ja, och vegetabilisk olja är annorlunda, inte bara fuktgivande, men också normaliserar processen för att producera talg, för vilket håret faktiskt snabbt växer fett.

Låt oss överväga användningen av olika oljor med honung för recept på hår.

Göra masker för hår med honung och smör

Receptet på en klassisk mask med olivolja och honung för torrt, matt, split och sprött hår:

Rör 1 msk mycket noggrant. sked flytande honung med 3 msk. skedar av olivolja. Värm den resulterande massan till en bekväm varm temperatur, applicera sedan på huvudet, gnugga större delen av masken i hårrötterna och sprida resten över hela längden av strängarna med en platt och sparsam kam.

Efter applicering av kompositionen, sätt på en plastlock (en påse eller en film är också lämplig), och linda upp en varm handduk ovanpå. Blötlägg i 30-60 minuter, och tvätta sedan med shampoo och balsam som du brukar använda.

Det är tillräckligt att applicera en sådan mask en gång i veckan, men regelbundet, i 2 månader. Då rekommenderas att ta en paus i 1 månad, och sedan upprepa kursen.

Följande mask med honung, smör och ägg är också avsedd för torrare hårtyp:

Som ett ägg behövs bara rå äggula.

Så blanda i en homogen massa 1 msk. sked flytande honung, 2 msk. skedar av olivolja och 1 kycklingägg. Lätt uppvärmd blandning används på samma sätt som i receptet ovan.

Detta förfarande ger näring och fuktar håret, ökar hårets glans, gör dem mjukare och mer silkeslen.

Förresten, vid framställning av masker med honung, olja och äggula för torrt hår, kan olivolja ersättas med kardborre eller ricinolja, vilket också hjälper till att förbättra hårtillväxten, eller argan, macadamia, avokado eller persikaolja.

Om du vill göra en mask med honung, olja och ägg för hår med hög fetthalt, måste du använda hela ägget, vegetabilisk olja av Hypericum eller druvfrö.

Anslut 1 msk. sked flytande honung med hela rå ägg, och från 1 msk. sked valda olja. Torka blandningen med lite vanligt vetemjöl för att göra degen ett medel tjockare. Gnid försiktigt in i hårbotten och rötterna och låt den ligga under plastlocken och handduken ovanpå i 30-40 minuter.

Skölj med ljummet vatten (för att inte krulla proteinet) med schampo. Applicera 1 gång per vecka.

Masken bidrar till en bra rengöring av hårbotten, eliminering av överflödigt fett och förbättring av hårets utseende.

Ett annat alternativ för användning av honung och fett hår oljor:

För beredningen behöver du vit eller blå kosmetisk lera (tillgänglig på apotek).

Rör 1 msk. skedlerapulver, flytande honung och druvfröolja (eller Johannesjorden). Om det är för tjockt att blanda massan kan det spädas med en liten mängd jäst mjölkprodukt - kefir, vassle, surmjölk eller yoghurt. I allmänhet förbättrar tillsatsen av dessa produkter endast maskens uppfriskande och avfettningseffekt.

Metoden för applicering är densamma som i föregående recept (se ovan).

För att förbättra tillståndet av bortskämt, torkat, svagt och sprött hår, tillsätt några eteriska oljor till masken med olivolja och honung.

Plocka försiktigt 1 msk. sked flytande honung med 3 msk. skedar av varm olivolja. Lägg till blandningen 3-4 droppar essentiell olja av basilika eller ylang ylang. Tymme, santal, myrra och rökelseolja kommer också att fungera - de klarar alla perfekt hårbotten, stärker och återställer skadat hårs hälsa, hjälper till att stoppa förlusten, förbättra tillväxten och bli av med torr mjäll.

Använd på samma sätt som i recepten ovan.

För oljigt hår, i stället för olivolja, bör du ta oljan av St. John's wort eller druvfrö, citron eller citronbalsam eterisk olja, vilket förhindrar klibbande, hängande och oförskämd oljig slags strängar.

Mycket näringsfull hårmask med honung och kokosnötolja:

För matlagning behöver du också 1 mogen mjuk banan.

Mala i en homogen musha en hel banan med 1 msk. sked flytande honung.

Smälta så mycket kokosnötolja i ett vattenbad så att det i vätsketilståndet blir omkring 2 msk. skedar. Kombinera det redan smälta varma smöret med en blandning av honung och banan, rör om igen och applicera på huvudet enligt rekommendationerna i ovan beskrivna recept.

Rekommenderas för mycket torrt hår.

I synnerhet för återupplivning av torrt och skadat hår i sammansättningen av 3 msk. skedar av olivolja och 1 msk. sked av honung är bra att lägga till följande ingredienser:

- 1-2 msk. skedar av aloe löv krossad i mush;

- 2 msk. skedar av nypressad lökjuice (i detta fall kommer masken att hjälpa till att förhindra håravfall och öka hårväxten);

- Senap stimulerar också hårväxten, du kan tillsätta den i mängden 2 teskedar (vilket betyder torrt senapspulver, utspätt med en liten mängd vatten);

- 1 msk. sked av gräddfil som är mest fet.

För hårdare hår i en mask med honung, smör och ägg, där en hel rå kycklingägg blandas med 1 msk. en sked av honung och med konst. Med en sked druvolja eller hypericum rekommenderas det dessutom att slutföra:

- 1 msk. sked brandy - stimulerar hårväxten;

- 1 msk. sked låg fetthalt surkräm eller 2-3 msk. skedar av kefir, yoghurt, surmjölk eller vassla (öka maskens uppfriskande och avfettande effekt);

- 1 msk. sked färskpressad citronsaft.

Hårmask med honung och olivolja

Honung och olivolja är en del av många folkmedicin för att bevara skönheten. Hårvårdsprodukter används också. Hårmasken med honung och olivolja tack vare de viktigaste ingrediensernas unika egenskaper, har en komplicerad effekt som positivt påverkar hårsäckarna och strängarna själva. Genom att berika kompositionen med andra aktiva ingredienser är det möjligt att uppnå en mer riktade åtgärd, till exempel för att stoppa håravfall och påskynda tillväxten eller förbättra strukturen hos strängarna för att ge dem en naturlig glans. Välj ett recept baserat på typen av dermis och hår, samt förekomsten av ett visst problem.

Egenskaper av honung och olja från oliver, som är bra för hårets hälsa

Honung anses vara en av de mest värdefulla produkterna inom näring, medicin och kosmetologi. Och detta beror på sin rika komposition. I synnerhet är betydande mängder B-vitaminer, tokoferol, folsyra, mikroelement, naturliga tandkött och karoten, hårets byggsten, fördelaktiga för hårets tillstånd. Tack vare dem, äter honung rötterna, mättar folliklarna med ämnen som är användbara för deras tillväxt. De härmed blir starkare, upphör att falla. Dessutom limar honung flingor av håraxeln och därmed återställer de skadade områdena. Resultatet är kompatibelt hår, stretchigt och visuellt tilltalande.

Användningen av honung i sin rena form i hårets omhändertagande är emellertid problematisk: på grund av sin klibbiga tjocka struktur kommer det att vara svårt att jämnt applicera. Därför används honung i folkkosmetologi endast som en av komponenterna i hårmaskor.

Ofta är den andra ingrediensen i dessa fonder olivolja. Denna produkt värderas av kosmetologer och trichologer på grund av det höga innehållet av vitaminerna A, E samt fettsyror. Oliveolja fungerar också i flera riktningar. Först och främst har den höga fuktighetsgivande egenskaper, återställer lipidbalansen, hjälper till att behålla fukt i cellerna. Den har antioxidantegenskaper, skyddar lockar och bildar en osynlig film på dem. Förbättrar tillståndet av dermis, eliminerar mjäll. Allt detta gör olivolja krävt när man eliminerar mjäll, intensiv håravfall, överdriven torrhet och bräcklighet hos krullarna.

Som en del av hårmaskor som är beredda hemma kan honung och olivolja ge dig ett bra resultat. Naturligtvis, om det tillämpas korrekt.

Applikationstips

 • För framställning av masker är det bättre att använda kallpressad olivolja, helst - ozoniserad.
 • Honung måste vara naturlig. Om han candied, då måste han smälta. Detta kan bara göras i ett vattenbad och på inget annat sätt, annars finns det nästan inga användbara vitaminer i den.
 • Glöm inte att honung är ett vanligt allergen. Om det finns en matallergi är det hög sannolikhet att det kommer att orsaka en allergisk reaktion även när den används externt. Testa det och andra komponenter i maskerna innan du applicerar håret nödvändigtvis.
 • Masken kommer att ge mer nytta om det är varmt. För att förbättra effekten rekommenderas det också att efter applicering av hårmaskorna med honung och olivolja för att skapa en bastuffekt på huvudet. Gör det enkelt: du måste bära en cellofanbjörn, binda en varm scarf eller en terryhandduk över den.
 • Applicera masker med olivolja och honung, helst på tvättade och torkade till lite fuktiga tillståndsträngar.
 • Det rekommenderas att göra masker regelbundet: en gång i veckan med en torr typ av derma på huvudet, två gånger i månaden med en fet typ.

Mask för att skina torrt hår

 • olivolja - tre delar;
 • naturlig honung - två delar.

Metod för beredning: Blanda ingredienserna i det angivna förhållandet och värm på ett vattenbad, omrör hela tiden tills massan når homogenitet.

Använd en borste, applicera den på ditt hår, gnid det i ditt epitel med fingrarna. Täck ditt huvud med en växthuseffekt. Vänta en timme. Skölj med varmt vatten och en måttlig mängd schampo. Masken närmar sig rötterna och förbättrar avsevärt hårkolonnens struktur. På grund av detta blir locken mer visuellt attraktiva, de återvänder till levande glans. Lämplig för torrt hår.

Mask för att skina fet hår

 • naturlig honung - en stor sked
 • olivolja - en stor sked
 • citron - en fjärdedel av frukten.
 • Värm honungen.
 • Tillsätt olja till det, rör om, värma i några minuter.
 • Efter att ha avlägsnat honung-oljeblandningen från vattenbadet, pressa saften från ett kvarts citron in i den. Det är bara att blanda kompositionen och applicera.

Masken används på samma sätt som i föregående recept. Resultatet kommer också att vara detsamma. Detta verktyg är dock lämpligt för skötsel av fettkrullar.

Regenererande mask för skadat hår

 • olivolja - en och en halv matskedar;
 • honungsbis - matsked
 • kyckling äggulor - en;
 • en citron är en.
 • Kombinera honung och smör, värm för att smälta honungen och blanda med smöret.
 • Tillsätt den råa gommen, gnugga blandningen väl.
 • Kram saften från hela citronen till kompositionen, rör om den.

Vid applicering av produkten är det nödvändigt att gnugga det bra in i rötterna så att det närmar dem, men det är särskilt viktigt att fördela det utmed håret, utan att spara den beredda massan. Om håret är långt, öka mängden, behåll proportionerna. Det viktigaste som betyder att alla hår är täckta. Wrap ditt huvud, håll masken så länge som möjligt, du kan till och med lämna den över natten och bara på morgonen tvätta den med varmt vatten. Masken hjälper till att återställa strukturen hos skadade och spröda lockar, delade ändar. Rekommenderas inte brunetter, om inte de vill lysa upp ett par toner.

Mask för att stärka håret

 • Cognac - 1 del;
 • olivolja - 1 del;
 • honung - 1 del.
 • Blanda smöret och honungen väl genom att värma dem i ett vattenbad.
 • Häll i brandy, rör om.

Applicera produkten på krullarna, gnugga in i rötterna. Värm huvudet. Skölj efter en timme. Cognac ökar effekten av de andra komponenterna, har en fuktgivande och stramande effekt. Håret blir starkare och starkare, ser glänsande och friskt ut. Verktyget kan stoppa håravfall. Maskan är lämplig för brunetter och brunhårda kvinnor. Blondiner riskerar att få en oönskad nyans.

Hårmask med honung och olivolja (skönhetsrecept med honung)

Denna SOS-hårmask med honung och olivolja som en nödsituation hjälper dem som redan har torterat splittrade ändar. Masken med honung ger näring till hårbotten och påverkar fräscha hårsäckar, vilket i slutändan ger en underbar visuell effekt av friskt, glänsande hår. Regelbunden användning av denna mask kommer att rädda dig från problemet med splittrade ändar och fylla ditt hår med hälsa.

Vad krävs:
Naturlig honung - 1 matsked (ca 30 gr.)
Kycklingägg - 1 st.
Extra Virgin Olive Oil - 2 matskedar (ca 40 g.)

Beredningsmetod:
Vi tar en lämplig behållare (till exempel en djup skål) och blanda ingredienserna. Blanda en matsked flytande honung med ett ägg och två skedar olivolja. Blanda noga med en visp tills en homogen vätskemassa.

Du behöver inte tvätta håret innan du applicerar masken. Applicera blandningen på vått hår över hela längden av håret, jämnt fördela, var särskilt uppmärksam på de splittrade ändarna. Det har ingen brådska, så försök att behandla denna procedur i god tro, eftersom resultatet är skönheten i ditt hår.

Efter applicering av masken, sätt på en cellofantlock och täck håret med en handduk. Lämna dem i denna position i 30-40 minuter. Skölj med en mild schampo, du kan inte använda sköljning. Det rekommenderas att använda masken två eller tre gånger i månaden.

Rekommendation från "Mountain of Honey": använd kastanj-lind honung för denna mask, den förblir i flytande form under lång tid, kristalliserar inte och har en underbar delikat arom.

Användarkommentarer

Presentera dig själv

Logga in via din profil i sociala nätverk

Ett fönster med behörighetsbevis öppnas, varefter du automatiskt kommer tillbaka till webbplatsen.

Relaterade artiklar

Vi vet alla hur du, efter en hård arbetsveck, vill slappna av och lindra spänningen. Spabehandlingar är ett bra sätt att lindra stress. Men ofta har vi helt enkelt inte tillräckligt med tid att gå till specialiserade salonger och centra. Ett bra alternativ till dyra spa-behandlingar kan vara ett mjölkbad med lavendel och honung, som alla kan laga för sig själva och kära, hemma. Vi fortsätter en serie recept av kosmetika med honung för hemmabruk.. läs fullständigt

Det är ingen hemlighet att skönheten först och främst är en hälsosam, mjuk hud! Idag kommer "Mountain of Honey" dela med dig ett annat recept med honung - en mask som kan fungera underverk. Denna mask ger bort hudtonen. Återställer naturligt kollagen, därigenom utjämnar fina rynkor och förhindrar utseende av nya. Det tar också bort pigmentfläckar och gör huden perfekt.. läs fullständigt

Flera effektiva recept med en bakverk honung. De kommer att hjälpa till att återställa kroppen, stimulera, stärka immunförsvaret och komma i drift. Vad är speciellt viktigt under semestern.. läs fullständigt

Honung är en naturlig källa till vitaminer och väsentliga spårämnen, ett utmärkt verktyg för toning och upprätthållande av immunitet. Och det är värt att utnyttja denna underbara produkt för att återställa styrkan till din kropp under denna svåra hälsoperiod. Hur man tar honung inuti alla vet och vi kommer att skriva om det, och på kvällen den 8 mars vill vi dela intressanta och enkla skönhetsrecept där honung är det viktigaste näringsämnet.. läs fullständigt

Vad är apitherapy? Vad är behandlingsmetoderna och vad behandlas de med apiprodukter? Vad är bipågift (apitoxin) för? Kontraindikationer till apitherapy. Var och en av oss har egna föreningar med ordet "bee". En fantasi drar omedelbart en vas fylld med doftande honung, andra kommer att presentera smärtsamma biter av små djur. Och bara några kommer komma ihåg behandlingen av olika sjukdomar.. läs fullständigt

Firande hårmask med kullolja och honung

Användningen av bietnektar i hemlagade kosmetiska preparat är en riktig trend bland moderna fashionistas. Denna biodlingsprodukt främjar mättnad i hårbotten med vitaminer, gör håret glänsande och silkeslen. En hårmask med honung och klyftaolja är en ännu effektivare lösning som ökar effektiviteten och användbarheten på grund av närvaron av en så unik substans som ett burk-extrakt.

Läkande egenskaper av honung och burdock olja

Honung är inte bara en välsmakande och doftande delikatess, men också ett unikt helande verktyg som positivt påverkar hela kroppen. Så, vitaminkomplexet ger hårdensitet, elasticitet och elasticitet. Mineralkomponenterna som ingår i produkten ger näring till hårsäckarna, vilket resulterar i att hårförlusten upphör, stärker och fuktar krullarna och minskar antalet delade ändar.

Den andra ingrediensen - burdockolja - anses bland de nationella läkarna och läkarna vara en av de bästa örtberedningarna som har en positiv effekt på hårets hälsa. Med regelbunden användning av denna naturliga produkt kan du:

 • stimulera hårväxt
 • återställa vatten-fett balans, fuktar hårbotten;
 • bli av med skador på hårstrukturen;
 • påskynda återhämtningen av hårbotten;
 • stärka håret
 • eliminera mjäll
 • bibehålla optimal fuktighet i hår och hud.

Som vi ser, och individuellt, är alla dessa naturliga substanser ett verkligt helande verktyg, och deras kombination gör att du kan skapa en unik "cocktail" som hjälper till att återställa hälsan och förbättra hårets utseende.

Hårmaskar med burdockolja och honung

Användbarheten av detta verktyg är uppenbart, varför flera typer av masker är mycket populära bland kvinnor, vars grundläggande ingredienser kommer att vara honung och burdockolja.

Klassisk mask

Den traditionella versionen av masken förutsätter innehållet i endast två huvudingredienser. Det återstår att förstå i vilket förhållande de ska blandas. Så måste du ta:

 • 1 msk. en sked av honung;
 • 3 msk. skedar av burdock olja.

Komponenterna värms något i ett vattenbad, vilket undviker kokning. Efter kylning appliceras blandningen på hårbotten och håret. Efter 60 minuter tvättas honungskockan av med en tillräcklig mängd av din favorit shampoo.

Mask med äggula och citron

Närvaron i kompositionen av ytterligare ingredienser gör att du maximerar håret, fuktar dem och ger dem maximal glans.

 • 1 msk. sked av någon honung;
 • juice ½ mogen citron;
 • 3 msk. skedar av burdock olja;
 • 2 äggulor.

Honung och smör upphettas i ett vattenbad, efter kylning lägger du till pounded äggulor och kläm sedan citronsaft i en behållare med en blandning. En jämn massa appliceras längs hela längden av håret, gnidde i hårbotten och lämnade i 60 minuter. Nästa - tvätta av med schampo.

Mask med lökjuice

För att lägga till volymen i håret kan du lägga lökjuice i standardreceptet. Denna doftande grönsak ökar åtgärden av de grundläggande ingredienserna.

Så, för tillverkningen av läkemedlet måste ta:

 • 1 msk. en sked av honung;
 • 1 msk. sked olja;
 • juice av en lök.

Kram saften ut ur den malet löken. Traditionellt värms olja och honung, blandningen kombineras med lökjuice. Läkemedlet ska appliceras uteslutande på hårbotten och gnugga in i hårrötterna. Efter 30 minuter tvättas masken av och håret sköljs med vatten surgjort med citronsaft för att klara en obehaglig lukt.

Aloe Vera mask

Aloe juice (agave) anses vara ett kraftfullt immunostimulerande och regenererande medel. På grund av införandet av denna komponent i grundreceptet blir den fuktighetsgivande och stramande effekten ännu mer uttalad.

För masken måste du ta:

 • 1 msk. en sked av honung;
 • 1 msk. sked olja;
 • 1 msk. en sked aloe juice.

För att förbereda måste du smälta honung och smör, häll aloejuice i samma behållare och blanda allt bra. Drogen appliceras på håret från rot till spets, gnidas i hårbotten. Efter 60 minuter tvättas kompositionen av.

Nuans av tillverkning och användning

Hårmask med burdockolja och honung är ett helt unikt botemedel, men dess helande egenskaper manifesterar sig endast om de används korrekt. Nedan följer de viktigaste rekommendationerna.

 • Det bör komma ihåg att biet nektar är en mycket allergisk produkt, varför, innan du använder läkemedlet, rekommenderar experter dig att kontrollera din reaktion på denna lösning. För detta ändamål appliceras en mask på handleden och efter kvart i timmen kontrolleras reaktionen.
 • För att förbättra blandningen av honungs- och burdockolja rekommenderas de att värmas upp. Detta bör dock inte ske på öppen eld, det bästa alternativet är ett vattenbad, vilket gör det möjligt att behålla användbara delar till det maximala.
 • För att förbättra de helande egenskaperna behöver du skapa en växthuseffekt. Det är ganska enkelt att göra det - en påse och en varm handduk läggs på huvudet.
 • Läkemedlet ska tvättas av med varmt vatten med obligatorisk användning av schampo. Det oljiga extraktet är ganska visköst och oljigt, det är problematiskt att tvätta det, så proceduren måste upprepas flera gånger.
 • Observera att resultatet endast kan användas vid regelbunden användning. Den optimala användningsfrekvensen av läkningsmedel - 1-2 gånger i veckan.

Ett annat tips - skölj håret inte bara med vatten utan med ett varmt extrakt av kamomillblommor. Det kommer att ge extra glans, elasticitet och silkighet mot locken.

Således är en hårmask gjord av honungs- och burdockolja ett utmärkt alternativ till industriella kosmetologpreparat, eftersom naturliga ingredienser försiktigt och effektivt förbättrar hår och hårbotten.

Honung och hårolja

Du har nog hört uttrycket att honung är en naturlig healer för kropp och själ.

Detta är en naturlig källa till fruktos och glukos, som inte bara vårdar vår kropp med fördelaktiga vitaminer, men ger dig också möjlighet att föryngra din hud, hår, etc. Honung, i kombination med många komponenter, fungerar som naturlig kosmetika.

Han kan tända huden och håret. Det är också mycket lätt att bli av med mjäll och för att stärka håret med hjälp av honungsmaskar. Och idag talar vi om sådana kombinationer, eftersom många honungsmaskar har använts av ayuverdas i hundratals år. Men innan du börjar är det värt att nämna kvaliteten på honung.

När allt kommer omkring kan bara naturlig honung ha en positiv effekt på kroppen. Köp bara honung från certifierade leverantörer eller de du är 100% säker på.

10 fördelar med honung för friskt hår:

1. Har antibakteriell effekt
2. Ger hår glans
3. Gör hår mjukt
4. Det har antiinflammatoriska effekter.
5. Mjukar hårbotten, gör håret mer elastiskt
6. Fungerar som en svag analgetik (lindrar smärta)
7. Ta bort klåda
8. Gör det möjligt för dig att bli av med mjäll
9. Låter bli av med dermatit och svampinfektioner i hårbotten
10. Stärker håret

Honung har naturliga antibakteriella och antioxidantegenskaper som gör den till en användbar produkt för behandling av hår och hårbotten. År 2001 genomfördes en undersökning som visade att honung effektivt bekämpar seborrheisk dermatit och håravfall. Baserat på fettstudien är det klart att honung hjälper till att förbättra hårväxten. Hur applicerar honung för hårväxt?

Blanda honung och vatten i en separat behållare: 90 procent honung och 10 procent vatten. Applicera blandningen i hårbotten. Massage i 3-5 minuter. Låt honungsblandningen fungera i 3-4 timmar och skölj sedan med schampo vatten. Denna hårbehandling anges inte mer än en gång i veckan.

Olika oljor har en annan effekt på håret, men i allmänhet är de utformade för att stärka håret, göra det mjukare och vackrare. Och idag diskuterar vi de mest populära kombinationerna.

Olivolja och honung

Olivolja och honung är naturliga produkter för hår och hälsa. Honung har använts i århundraden som en naturlig kosmetisk. Oliveolja är känd för sina många fördelaktiga egenskaper, till exempel mjukgör huden, etc. Kombinera de två produkterna får vi ett effektivt verktyg för hårväxt.

Egypten värderade honung och erbjöd den till gudarna. Det har också använts som en viktig balsamande ingrediens. Biodling var vanlig bland egyptierna, grekerna och romarna. De äldsta anmärkningarna av honung hittades i 2400 f.Kr. Tempel av solen, nära Kairo.
Olivolja är väl lämpad för hårkonditionering och mjällborttagning. Den består av enomättade fettsyror och är rik på antioxidanter och vitaminer (A och E), vilket hjälper till att återfuka och återställa hud och hår.

Honung är en utmärkt fuktkräm som låter dig behålla fukt i cellerna. Det är därför du kan använda honung och olivolja som en naturlig hårbalsam. För att skapa en balsam, blanda 50 ml. honung och 60 ml. olivolja. Värm blandningen i en mikrovågsugn och applicera på hårbotten i varmt skick. Massage huden i minst 5 minuter och lämna sedan masken i 2 timmar och skölj sedan med schampo.

Mandelolja och honung för hår

Mandelolja, skapad av kallpressning av söt mandel. Det används ofta i naturkosmetik på grund av dess mjukningsegenskaper.
Almondolja parat med honung gör att håret är helt fuktigt och gör att du kan bli av med mjäll. För detta ändamål blandas honung och smör i lika stora proportioner och lämnar en mask på håret i 1 timme och tvättas sedan av med schampo. Denna mask tillåter inte bara att avlägsna mjäll, utan också för att ge håret en vacker hälsosam glans.

Kanel, honung och kokosnöthårolja

Kanel och honung - ett utmärkt verktyg för lättare hår. Om du lägger till en droppe kokosnötolja till dessa ingredienser får du en sorts omsorgsfull hårfärg. Faktum är att kanel har unika egenskaper - lätta håret ett par toner. Och honung ger i sin tur håret en bländande glans. Det är därför, om du vill byta skuggning av hår, prova denna hårmask. För att skapa den behöver du 40 ml. honung, 10 gr. malda kanel och 10 ml. kokosnötolja. Blanda alla ingredienser och applicera på håret (men inte i hårbotten!). Låt på i 1 timme, skölj sedan med schampo vatten. Lightening är klar!

Men få människor vet att kanel och honung i vissa fall kan vara mycket farliga för hälsan. Vi får inte glömma att dessa är de starkaste allergenerna. Honung, kanel och kokosolja har en positiv effekt på håret. Som ett resultat blir håret mer lättsamt, vackert och friskt.

Honungs- och oljehårmask - effektiv behandling och skonsam hemvård

En av de mest effektiva och vanliga hushållsprodukterna för skadade, försvagade trådar är honung-olje hårmask, vars recept presenteras i ett stort antal mönster. Hon kan hantera många problem, om man väljer rätt ingredienser för din typ av lockar. Om de började falla ut i hela strimlar, splittrade spetsarna kraftigt, strängarna slutade växa, mjäll uppstod, krullarna gradvis blir till en trassig, orubblig hård klump, det är dags att leta efter en honungoljemask. Hon kommer att klara av allt detta förvirrande problem och kommer inte längre att återvända till komplexet om hårets utseende och tillstånd. Verktyget kan vara antingen tvåkomponent eller med tillsats av olika hjälpämnen som bara förbättrar terapeutiska och kosmetiska effekter av honung och oljor, vilket du kan uppskatta.

Den helande kompositionen av honung och oljemask

Hela hemligheten av honungs- och oljehårsmaskar är i den kemiska sammansättningen av huvudkomponenterna. Med den första ingrediensen uppstår vanligtvis inte frågor: alla vet hur användbart honung är och dess läkemedel även för extern användning. När det gäller oljor är inte allt så enkelt: det finns för många av dem, vilket ofta gör det svårt att välja. Vilket - vegetabiliskt eller kosmetiskt - det är bättre att använda för att återställa krullarna? Och vad exakt? Två komponenter är viktiga, och resten kan läggas till som hjälpmedel, vilket förbättrar terapeutiska och kosmetiska effekter av honung och smör. Har korrekt valt ut kompositionen för din mask, kommer du att kunna uppskatta dess effektivitet.

Kemisk sammansättning av honung:

 • fruktos spelar den första violinen i att återställa splittrade ändar och skadas, spröd, skadas genom konstant färgning och kemisk krökning av trådarna;
 • glukos sätter håret i ordning i ordning: under sin funktion blir de släta, silkeslen, mjuka och fantastiskt briljanta;
 • B2, riboflavin som tränger in i hårbotten, kan noggrant kontrollera sebaceous körtlar, samtidigt som de löser problem och torra strängar (de får den nödvändiga hydrering) och fet (de slutar att skina och snabbt blir smutsiga, eftersom körtlarna minskar mängden subkutant fett).
 • PP, niacinsyra anses vara ett av de mest fördelaktiga vitaminerna för hår, eftersom det gör färgen mer levande och rik (även efter färgning), får dem att lysa naturligt och vackert och förhindrar också utseendet av tidigt grått hår vilket är så oönskat för en kvinna vid vilken ålder som helst. ;
 • B5, pantotensyra arbetar främst för att stärka rötterna - särskilt om de försvagas, vilket ofta bidrar till den totala förlusten av strängar;
 • B6, pyridoxin, enligt trichologists, är en av de mest effektiva anti-mjällarna, så att maskerna, som inkluderar honung, gör det möjligt på kortast möjliga tid att bli av med vita flingor som obehagligt täcker hårbotten.
 • B9, folsyra fungerar som ett slags skydd för försvagade och sjuka strängar från aggressiva, skadliga effekter, och attackerar dem i stor utsträckning från utsidan: från ultraviolett strålning, låga temperaturer, vind, permanent färgning, frekventa kemiska permer, missbruk av hårtork och lagring av hårvårdsprodukter.
 • C, askorbinsyra är den starkaste antioxidanten som gör att dina lockar i alla åldrar ser elastiska och elastiska ut, som i ungdomar;
 • K, kalium är ett spårämne som är tillräckligt med honung för att återfuka strängar som lider av torrhet. Om du regelbundet använder en hårtork och inte kan ge upp den, kan honungsoljemaskan låta dig göra det med minst förlust, just på grund av kalium.
 • Fe, järn i kompositionen av honung är nödvändigt för att normalisera blodtillförseln, vilket bidrar till att närma hårbotten med alla nödvändiga ämnen - utan det skulle masken vara ineffektiv.

Vilken olja är bättre att välja:

 • burdock stärker rötterna, förhindrar håravfall
 • solros gör strängar mjuka, släta, släta, glänsande, silkeslen, måttligt fuktig;
 • oliv återställer skador på krullarna, läker splittrade ändar;
 • Castor fuktar torra trådar, används för att effektivt behandla mjäll av något slag;
 • kokosnöt återställer splittrade ändar, läker dem snabbt och permanent;
 • linfrö försörjer aktivt lås med alla vitala substanser;
 • Argan aktiverar hårväxt, och hjälper också till att höja dem vid rötterna och därigenom öka volymen.
 • Havtornet behandlar fullständigt mjäll och reparerar eventuella skador på strängarna;
 • Mandeln kan penetrera tillräckligt djupt i hårbotten och ha en fördelaktig effekt på folliklarna, stärka och närma dem - det förhindrar håravfall.
 • jojoba används oftast för att återfuka torra krullar, för att återställa skadade
 • amla ger curls glans, mjukhet och silkiness;
 • persika kan användas säkert för extra volym för dem som har gles, flytande hår, liksom för naturlig glans med tråkiga, färglösa lockar;
 • druva används bäst för veckovård för normal hårtyp;
 • Macadamia fuktar helt torrt hår;
 • Ylang-Ylang hjälper till att återställa sjuka, sköra, trötta strängar;
 • vetegroddar är perfekta för dem som vill stoppa håravfall och påskynda deras tillväxt.
 • Kakao kan utföra flera funktioner på en gång: fuktar, hjälper till att växa långa flätor, lägger till glans.

Regelbunden användning av hemgjorda hårmaskar av honung och olja hemma kan ge hårbotten med alla nödvändiga näringsämnen. De tränger djupt in och blir aktiva deltagare i olika cellulära processer som påverkar kretsens inre hälsa och utseende.

Efter att ha haft det allra första intrycket efter masken kan du inte vara rädd att imorgon kommer håret att återgå till sitt tidigare, beklagliga och oönskade tillstånd. Om du gör allt korrekt och regelbundet kommer det att finnas mindre problem med lockar.

För att passa och hur man applicerar lökmasken, är den mest effektiva och enklaste för hemlagning.

Honung oljemask instruktioner

Honung och vegetabiliska oljor är produkter som är bekanta med alla kvinnor i köket. Men för att använda dem för medicinska ändamål för håråterställning, behöver du veta några nyanser. Med kosmetiska oljor måste du dock vara ännu mer försiktig, särskilt om du använder dem för första gången. För att de valda recepten inte ska besvikna, men innan du börjar bereda masken, lära känna förberedelserna - det kommer att spara nerverna, spara tid och ge mycket positiva känslor.

 • Och honung och kosmetiska oljor orsakar ofta en allergisk reaktion på huden, även när den appliceras externt. För att försäkra dig om att det inte hotar dig, smörj handleden (inre sidan) med ett tunt skikt av den beredda kompositionen, skölj efter 15-20 minuter och spåra dina känslor i det behandlade området i 3-4 timmar. Frånvaron av klåda, brännskador, rodnad och utslag är en garanti för att den valda honungoljemasken är säker och användbar för ditt hår.
 • Innan man kombinerar ingredienserna, bör honung och smör värmas upp i olika tankar i ett vattenbad (ångbad) till 45 ° C. Var försiktig med denna procedur om det finns ägg (protein kan koagulera) eller eteriska oljor (de förlora sina fördelaktiga egenskaper för hår).
 • Du kan på ett säkert sätt applicera honungsolymaskar inte bara på håret utan även på rötterna: De kommer att fungera så effektivt som möjligt överallt, eftersom deras aktiva substanser tränger in i varje hårs struktur individuellt och i hårbotten och når själva själva folliklarna.
 • Du behöver inte tvätta huvudet före en kosmetisk procedur, även om rena strängar inte kommer att störa det.
 • Efter att masken applicerats på huvudet, kommer det att vara nödvändigt att sätta håret ihop med en plastpåse (detta kommer att skapa den nödvändiga vakuum- och värmeeffekten) och även omsluta toppen med en handduk.
 • Om maskinkompositionen använder alkoholhaltiga komponenter eller kryddor, håll dem inte på huvudet för länge: en halvtimme skulle räcka. I alla andra fall kan procedurens varaktighet vara 50-60 minuter. Vissa medel kan till och med lämnas över natten.
 • Alla problem med honung-oljamask börjar när det är dags att tvätta den här blandningen från håret, eftersom de lämnar en fet, fet film bakom dig om du inte vet hur man gör det korrekt. Först måste du skaka shampooen utan vatten på håret med masken och skölj sedan. Endast i det här fallet kommer det inga problem i detta skede.
 • Under den sista sköljningen skulle det vara bra att lägga till en nässla eller kamilleavkokning till vattnet, du kan göra en koncentrerad lösning av äppelcidervinäger eller citronsaft - allt detta kommer att ge krullarna en extra glans och en vacker, naturlig glöd.
 • Det är bättre att torka krullarna utan hårtork, för att inte skada dem efter en sådan läkningsprocess och minska alla dess resultat till noll.
 • Hårbehandling med honung och olja bör fortsättas i två månader 1-2 gånger i veckan. Efter det är det lämpligt att ta en paus på 1 månad, och då kan du upprepa kursen, om det behövs.

De kommer att uppnå utmärkta och omedelbara resultat efter den första applikationen. Fördelen är att ett sådant unikt verktyg omfattar många varianter av prestanda: du kan ta oljor av vegetabilisk och kosmetisk - deras val är ganska stor.

Välja de bästa receptmaskinerna av honung och hårolja

För beredning av mirakulösa masker kommer det att vara tillräckligt att få någon vegetabilisk olja från kylskåpet (endast i förväg) (det är lämpligt att använda oraffinerad, eftersom den innehåller mer användbara ämnen): linfrö, olivolja och till och med vanlig solros. Någon kommer att bestämma att försöka verkställa exotiska kosmetiska oljor på deras hår - argans, till exempel, ylang-ylang eller jojoba. Valet beror helt på dig.

 • För att återställa delade ändar

Kefir (15 ml), burk- och persikoljor (30 ml vardera), honung (15 ml) blandas. 3 droppar cederträ och lavendel etrar tillsätts.

Mandelolja och mjölk (15 ml), havregryn (10 g), honung (30 ml) blandas.

Blanda 20 ml rosenkstrakt, honung, druvfröolja.

Blanda 15 ml olja - druvfrö, jojoba, vetex, tillsätt 10 ml honung.

Blanda 15 ml jojoba, druvfröolja, 25 ml honung, 2 droppar ester av timjan, rosmarin, cederträ, lavendel.

Blanda 30 ml castorca, honung och vodka.

Kockolja (10 ml), brandy (20 ml), fräsch aloejuice (10 ml), 2 blommor, honung (20 ml) blandas.

Ferska olja (20 ml), honung (30 ml), jojoba (20 ml) och havremjöl (10 ml) blandas.

Macadamia, honung (20 ml vardera), citronsaft (högst 15 ml) blandas.

Blanda honung, kanel (30 gr var), macadamia, kokosnötolja (10 ml vardera), 3-4 droppar citroneter tillsättes.

Det är värt att dra nytta av denna effektiva hårmask av honung och olja, vilket inte kräver någon speciell tid eller ekonomiska kostnader. Naturliga, de mest användbara ingredienserna, nästan omedelbar handling, garanterad effektivitet, utmärkta resultat av förfarandet - allt kommer alltid att glädja dig.

Hårmask med olivolja och honung gör underverk

Det är ingen hemlighet att en vacker, välvalad frisyr gör en kvinna mer attraktiv. Men hårets skönhet beror till stor del på strängarnas tillstånd. Bara hälsosamt, glänsande hår kommer att kunna betona en vacker styling, och på matt, uttryckslöst hår, kommer även den mest snygga hårklippningen att vara lika uttrycklig. Det är ganska lätt att göra ditt hår glans, glans och släthet i siden - det är nog att använda kosmetiska masker baserade på olivolja och honung.

Olivolja - ett förråd av vitaminer

Olivolja är den rikaste källan till tokoferol (vitamin E), antioxidanter och spårämnen, aminosyror och polyfenoler, som är så nödvändiga för kvinnors hälsa och skönhet. Titta på de eleganta, glänsande krullarna från Medelhavskvinnorna, avundna dem lite och "armera dig" med olivolja.

Det kan användas som bas för närande maskar, eller du kan helt enkelt gnugga vätska i hårrötterna.

Dessa procedurer reglerar aktiviteten hos hårbotten i hårbotten, förhindrar bildandet av mjäll och strängarna blir mjuka och glänsande.

Honung - naturlig biostimulator

Det faktum att honung är en unik produkt, innehållande en stor mängd biologiskt aktiva och näringsämnen, är troligen känd för alla, men sällan gissar någon att använda den som en kosmetisk för sitt hår. Men medlen på basis av honungsbi behandlar och återställer skadat hår, stärker och stimulerar deras tillväxt, liksom näring och fuktighet.

Ren honung används för applicering på delade ändar.

För att göra detta, gör honungsvatten, doppa in tipsen i lösningen och låt dem torka. Skadade hårskalflakor håller sig ihop och håret ser väl ut.

För att stimulera tillväxten av flytande honung appliceras i hårbotten, efter en halvtimme tvättas håret med varmt vatten. För att applicera längs hela längden av strängarna används honung som en ingrediens i masker, och den bästa komponenten till den kommer att vara olivolja.

Effektiv tandem

Tandem av honung och olja är inte av misstag, i kosmetologi anses det vara en av de bästa.

Så olika produkter, men de visar sig perfekt komplettera varandra, vilket ger en fördelaktig effekt på huden och håret. Dessutom kan dessa basiska ingredienser kompletteras med andra komponenter (äggula, citron, kanel), vilket gör att du kan välja den bästa kompositionen för att lösa exakt ditt problem. Masker baserade på olivolja och bihoney är bra eftersom de är helt lämpliga för något hår. Ägare av normal och torr - du kan göra en sådan mask varje vecka, fet - ett par gånger i månaden.

Korrekt hårvård

Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

 1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
 2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
 3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
  • Instyler Tulip Safe Hair Curler
  • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
 4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
  • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

Recept populära masker

Återställningsblandningen

 • 2 msk. skedar av honung uppvärmd i ett vattenbad;
 • 2 msk. skedar av smör

(Andelen anges med krullarnas genomsnittliga längd)
Komponenterna blandas, appliceras på håret längs hela längden, sätt på en plastlock och linda i 40-60 minuter. Skölj masken med örtschampo.

Resultatet är mjuka strålande krokar.

För mycket oljigt hår rekommenderas att lägga 1 tesked citronsaft i masken, det reglerar aktiviteten hos talgkörtlarna väl.

Kanelskyddsmedel

 • 1: a c. honungssked
 • 1 msk. olivoljesked
 • 1 tsk kanel

Blandningen gnids i huden med massagerörelser. Kanel orsakar blodkörning i hårbotten, vilket ger bästa absorption av närande enzymer med hårlökar.

Äggblandningar

Äggula är rik på vitaminer och aminosyror, i kombination med oljor och honung ger det ett bra resultat för att återställa split, sprött och färgat hår. Det är ingen hemlighet att under färgningskurver utsätts för aggressiva kemikalier. Och ofta som ett resultat, förutom den vackra färgen får vi livlösa strängar. Äggula hjälper till att återställa vitalitet, hälsosam glans och silkeslätthet till locken.

För krullar torr typ

 • 2 msk. skedar av mjuk honung;
 • 2 msk. olivoljeskedar;
 • 1 äggula (rå)

Vi blandar ingredienserna, applicerar på torrt hår, lägger på en hatt och lindar en varm handduk.
Efter 30-40 minuter, tvätta av masken med lite varmt vatten (inte varmt!), Och tvätta sedan håret med schampo.

För krullar av fett typ med aloe

 • 1 äggula
 • 1 msk. sked mjuk honung;
 • 1 msk. sked juice eller aloe puree (aloe blad måste först hållas i kylskåpet i en vecka)

Blanda ingredienser, applicera med massörrörelser i hårbotten. Verktyget stärker håret och minskar aktiviteten hos talgkörtlarna.

För curls av fett typ med konjak

 • 1 äggula;
 • 1 matsked honung;
 • 1 msk. sked av brandy

Blanda ingredienserna och applicera på hårbotten.

Cognac orsakar en skynda av blod till hårbotten, vilket hjälper till att leverera fler näringsämnen till hårlökarna och stimulerar därför tillväxten av lockar. Dessutom reglerar denna mask helt deras fettinnehåll.

Spray masker för hårbehandling

Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

 • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
 • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
 • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

Recept är mycket lätta att förbereda och använda, och är noterbara för deras unika effektivitet. Efter några behandlingar för krusar hemma blir du förvånad över slutresultatet. När allt kommer hemvård på intet sätt sämre än salongen, och samtidigt är det mycket ekonomiskt.

Honung och hårolja

Du har nog hört uttrycket att honung är en naturlig healer för kropp och själ.

Detta är en naturlig källa till fruktos och glukos, som inte bara vårdar vår kropp med fördelaktiga vitaminer, men ger dig också möjlighet att föryngra din hud, hår, etc. Honung, i kombination med många komponenter, fungerar som naturlig kosmetika.

Han kan tända huden och håret. Det är också mycket lätt att bli av med mjäll och för att stärka håret med hjälp av honungsmaskar. Och idag talar vi om sådana kombinationer, eftersom många honungsmaskar har använts av ayuverdas i hundratals år. Men innan du börjar är det värt att nämna kvaliteten på honung.

När allt kommer omkring kan bara naturlig honung ha en positiv effekt på kroppen. Köp bara honung från certifierade leverantörer eller de du är 100% säker på.

10 fördelar med honung för friskt hår:

1. Har antibakteriell effekt
2. Ger hår glans
3. Gör hår mjukt
4. Det har antiinflammatoriska effekter.
5. Mjukar hårbotten, gör håret mer elastiskt
6. Fungerar som en svag analgetik (lindrar smärta)
7. Ta bort klåda
8. Gör det möjligt för dig att bli av med mjäll
9. Låter bli av med dermatit och svampinfektioner i hårbotten
10. Stärker håret

Honung har naturliga antibakteriella och antioxidantegenskaper som gör den till en användbar produkt för behandling av hår och hårbotten. År 2001 genomfördes en undersökning som visade att honung effektivt bekämpar seborrheisk dermatit och håravfall. Baserat på fettstudien är det klart att honung hjälper till att förbättra hårväxten. Hur applicerar honung för hårväxt?

Blanda honung och vatten i en separat behållare: 90 procent honung och 10 procent vatten. Applicera blandningen i hårbotten. Massage i 3-5 minuter. Låt honungsblandningen fungera i 3-4 timmar och skölj sedan med schampo vatten. Denna hårbehandling anges inte mer än en gång i veckan.

Olika oljor har en annan effekt på håret, men i allmänhet är de utformade för att stärka håret, göra det mjukare och vackrare. Och idag diskuterar vi de mest populära kombinationerna.

Olivolja och honung

Olivolja och honung är naturliga produkter för hår och hälsa. Honung har använts i århundraden som en naturlig kosmetisk. Oliveolja är känd för sina många fördelaktiga egenskaper, till exempel mjukgör huden, etc. Kombinera de två produkterna får vi ett effektivt verktyg för hårväxt.

Egypten värderade honung och erbjöd den till gudarna. Det har också använts som en viktig balsamande ingrediens. Biodling var vanlig bland egyptierna, grekerna och romarna. De äldsta anmärkningarna av honung hittades i 2400 f.Kr. Tempel av solen, nära Kairo.
Olivolja är väl lämpad för hårkonditionering och mjällborttagning. Den består av enomättade fettsyror och är rik på antioxidanter och vitaminer (A och E), vilket hjälper till att återfuka och återställa hud och hår.

Honung är en utmärkt fuktkräm som låter dig behålla fukt i cellerna. Det är därför du kan använda honung och olivolja som en naturlig hårbalsam. För att skapa en balsam, blanda 50 ml. honung och 60 ml. olivolja. Värm blandningen i en mikrovågsugn och applicera på hårbotten i varmt skick. Massage huden i minst 5 minuter och lämna sedan masken i 2 timmar och skölj sedan med schampo.

Mandelolja och honung för hår

Mandelolja, skapad av kallpressning av söt mandel. Det används ofta i naturkosmetik på grund av dess mjukningsegenskaper.
Almondolja parat med honung gör att håret är helt fuktigt och gör att du kan bli av med mjäll. För detta ändamål blandas honung och smör i lika stora proportioner och lämnar en mask på håret i 1 timme och tvättas sedan av med schampo. Denna mask tillåter inte bara att avlägsna mjäll, utan också för att ge håret en vacker hälsosam glans.

Kanel, honung och kokosnöthårolja

Kanel och honung - ett utmärkt verktyg för lättare hår. Om du lägger till en droppe kokosnötolja till dessa ingredienser får du en sorts omsorgsfull hårfärg. Faktum är att kanel har unika egenskaper - lätta håret ett par toner. Och honung ger i sin tur håret en bländande glans. Det är därför, om du vill byta skuggning av hår, prova denna hårmask. För att skapa den behöver du 40 ml. honung, 10 gr. malda kanel och 10 ml. kokosnötolja. Blanda alla ingredienser och applicera på håret (men inte i hårbotten!). Låt på i 1 timme, skölj sedan med schampo vatten. Lightening är klar!

Men få människor vet att kanel och honung i vissa fall kan vara mycket farliga för hälsan. Vi får inte glömma att dessa är de starkaste allergenerna. Honung, kanel och kokosolja har en positiv effekt på håret. Som ett resultat blir håret mer lättsamt, vackert och friskt.Nästa Artikel
De bästa medicinerad mjällschampo som kan köpas på apoteket