TOP 15 naturliga schampon som enkelt kan göra hemma


Idén om allt naturligt och organiskt är väldigt relevant i vår tid. Denna trend har påverkat olika områden av skönhet och vård för håret är inget undantag.

Idag försöker många människor hitta säkra alternativ för att ersätta färdiga produkter. Därför kommer vi i denna artikel att diskutera hur man gör ett schampo med egna händer hemma.

De flesta butiksrenare för hår innehåller natriumlaurylsulfat. Detta billiga och effektivt skummande ämne har utmärkta rengörings- och emulgeringsegenskaper.

Men det är inte så säkert för lockar, om du använder det för ofta. Vissa industriella schampon orsakar irritation i hårbotten och överdriven håravfall. I de flesta fall skyller vi hårt vatten eller dåliga miljöförhållanden.

Men allt blir klart så snart du börjar läsa etiketten på ditt vanliga schampo, vilket du regelbundet använder. Jag tror att många av er försökte byta till naturvård, vissa tyckte om den här metoden, andra återvände till konventionella medel.

Ingredienser för organisk schampo

Om du bestämmer dig för att skapa en naturlig rengöring, är det bäst att utforska fördelarna med varje komponent som används i receptet och lära sig om fördelarna.

Huvudkomponenterna i schampot kan vara:

 1. Äggula är en bra lotion rengöringsmedel. Den innehåller lecitin, vilket är en emulgeringsmedel. Kycklingfärg tar bort fett och smuts från krullarna. Den passar till och med smalt och smutsigt hår, återupplivar hårsäckarna och lägger täthet på locken.
 2. Kefir är det bästa tvättmedlet för torra lock och hårbotten. Det mjukar och fuktar strängarna, stärker rötterna, eliminerar mjäll och splittrade ändar. Men kan torka ut färgen på färgat hår.
 3. Mjöl. De bästa resultaten ges av råg eller ris (eller till och med en kombination av båda på en gång). Rågmjölet har ett neutralt pH, så det kan inte skada krullarna. Du kan också använda rågbröd. Andra arter är bäst att inte använda, eftersom de innehåller gluten, som håller fast vid strängarna.

Du kan använda olika typer av ler beroende på det specifika syftet:

 • Grön - den mest effektiva i vården av hår. Det här är en bra lösning för en tjock typ av krullar, liksom för att bli av med mjäll. Det rengör huden av fett och smuts, och eliminerar överdriven fettproduktion.
 • Blå - det mest populära alternativet i skötseln av huden och locken. Den är lämplig för dem som vill växa friska och långa strängar. Dessutom förhindrar det skallighet och eliminerar bräcklighet.
 • Svart är ett läkemedel som är lämpligt för torrt och tråkigt hår. Det återställer strängar och pH-nivån i hårbotten, närnar krullarna. Dessutom medför regelbunden användning av svart lera snabbare tillväxt och minskar tvärsnittet.
 • Rosa - naturlig behandling av tunt och svagt hår. Hon kan göra krullarna tjockare och starkare.
 • Röd - Lämplig för känslig hud i huvudet och oljiga trådar. Det lugnar huden, reducerar eventuella allergiska reaktioner efter målningsproceduren.
 • Vit - lägger till mer volym till svagt och gallrande hår. Dessutom återställer den tunna strukturen hos lockar, fuktar och närmar dem, stoppar förlusten.
 • Gul - har antiseptiska egenskaper. Det rensar perfekt hårbotten och minskar utseendet av mjäll.

För ytterligare komponenter lämpliga:

 1. Herbal decoctions. Örter har olika fördelar för hår. Beroende på dina behov kan du välja örter som hjälper till att lösa detta eller det här problemet med krullar.
  • För ljus: kamille och kalendula. Dessa örter ger en lättare effekt.
  • För mörk: nässla och rosmarin. De stimulerar hårsäckar och minskar håravfall, om de tillämpas permanent.
  • Broth eik bark botar mjäll och orsakar sund tillväxt av hår.
 2. Basoljor. Utmärkt näring och fuktar strängarna. Här är några exempel.
  • För torr: avokado, kokosnöt, kakao, shi.
  • För fett: hasselnöt, macadamia, argan, druvfrö.
  • För normal: olivolja, mandel, jojoba.
 3. Eteriska oljor. Stärka effekten av andra komponenter, behandla lockar och hårbotten.
  • För torr: jasmin, apelsin, sandelträ, neroli, enbär, pelargon, rosmarin.
  • För fett: eukalyptus, bergamot, tea tree, grapefrukt, citron, salvia.
  • För normal: lavendel, vanilj, beat, patchouli.
 4. Honung är en organisk antibakteriell och antifungal produkt. Han kommer att hjälpa till att bli av med problem med mjäll. Dessutom ger det mjukhet och jämnhet i håret, inte prilizyvaya.
 5. Aloe juice - ett lagerhus med användbara vitaminer och enzymer som ökar tillväxten av friskt hår. Det normaliserar pH-nivån i hårbotten, vilket kommer att ha en positiv effekt på tillväxten och bibehålla fukt.

Rekommendationer före användning

 1. Till att börja med måste du bestämma din hårtyp. Enligt honom väljer du den nödvändiga organiska produkten som passar dig.
 2. Prova hela tiden med att experimentera med olika recept tills du hittar den som ditt hår tycker mest om.
 3. Naturliga schampon kan inte skumma alls, men det betyder inte att de inte fungerar.
 4. Koka inte pengar för mycket. Eftersom hemlagad schampo inte innehåller konserveringsmedel. Det betyder att det inte kommer att lagras under lång tid.
 5. Börja använda schampo med en gång per vecka. Om resultatet passar dig, gå till två gånger. I det här skedet är det bättre att undvika att använda industriellt schampo, eftersom du måste ge din hårtid för att vänja sig på det naturliga.
 6. Var beredd på den så kallade "övergångsperioden". Att döma av de många recensionerna på Internet kan först tycka att dina strängar är för fet och smutsiga. Detta händer eftersom din hårbotten används för aggressiva tvättmedel, så det fortsätter att producera mycket smörjmedel. Till dess att det används till milda tvättmedel, kommer effekten av feta krökor att bevaras. Det kan ta en hel månad att anpassa sig till naturlig tvättning.

Ekologiska Shampoo Recept

Om du är intresserad, föreslår jag att du försöker följande alternativ för hemlagad schampo som inte är svår att förbereda dig själv.

Lera och oljor för torra krullar

Castor och olivoljor är användbara för skallighet. De har fuktgivande och stimulerande egenskaper som hjälper till att fuktar hårbotten och ge de nödvändiga näringsämnena till hårsäckarna.

Vi gör och använder!

Odla lera med en varm vätska för att få en tjock pasta. Lägg till andra ingredienser och rör om. Sammansättningen fördelas huvudsakligen på hårrötterna och masseras. Då sköljs krullarna är inte hett vatten.

Mitt svarta tehår

Denna komposition bör inte användas regelbundet, eftersom det kan torka håret avsevärt, men blandningen har en bra effekt på fet hud på huvudet.

 • lerpulver (2 msk);
 • olivolja (1 ssk);
 • kycklingblomma (1 st);
 • starkt svart te (2 matskedar).

Vi gör och använder!

Torka lerapulveret med varm ren vätska tills en krämig massa erhålls. Blanda det med andra ingredienser. Vi masserar bara schampot i hårbotten och undviker hårets längd. Låt blandningen i 5 minuter, inte mer, eftersom det inte är en mask. Tvätta sedan strängarna ordentligt med vatten. I slutändan använder vi växtbaserade dekoktioner (nässla eller ekbark).

Sminkverktyg för mörka strängar

Denna organiska botemedel är lämplig för ägare av mörkt hår. Flickor med lätta lock bör undvika att använda kaffe, eftersom det kan ge en gulaktig nyans.

Vi gör och använder!

Kombinera kaffe med senapspulver. Samtidigt använder vi inte omedelbart kaffe i påsar, bara naturliga. Torka dem med ren vätska för att få en tjock pasta. Tillsätt eter och blanda väl. Sätt blandningen på rötterna och försiktigt massage. Tvätta hemlagad schampo med vatten. Låt strängarna torka naturligt.

Rening med volym effekt

Gelatinbaserat schampo recept är ett naturligt botemedel mot tunna och skadade lockar. Det hjälper till att lägga till mer volym till svagt hår, vilket skapar en tunn film på sin yta.

Vi gör och använder!

Lös upp gelatinpulveret i varmt vatten. Låt blandningen stå ett tag (30 minuter) för att skapa önskad konsistens. Tillsätt senapspulver till gelatin. Rör om de övriga ingredienserna tills du får en jämn pasta. Gnid kompositionen i rötterna. Om så önskas, lämna den också på strängarna i 30 minuter. Skölj med ljummet vatten. Förfarandet upprepas två gånger om 7 dagar.

Rengöras med lera och mjöl

Den här versionen av shampoo är universell och passar absolut alla. Lera kommer att ta bort all smuts från hårbotten och håret, medan rågmjöl kommer att närma och fukta dem.

 • lerpulver (1 msk);
 • rågmjöl (1 msk);
 • EM-citron (2-3 k.).

Vi gör och använder!

Kombinera rågmjöl och lera tillsammans. Torka blandningen med varmt vatten för att göra en mjuk pasta. Tillsätt några droppar eter för att skapa citrus arom på locken. Fördela lera i hårbotten och varsamt massera utan att gnugga. Lämna eventuellt i 10 minuter eller skölj omedelbart med varmt vatten.

Lera och ärtmjöl för torra lockar

Ärmjöl är en effektiv behandling för håravfall och är också en stimulator för snabbare tillväxt. Gör kretsar mer lydiga och skyddar dem mot yttre aggressiva faktorer.

 • lerpulver (1 msk);
 • ärtmjöl (1 tsk);
 • EM patchouli (3-4 k.).

Vi gör och använder!

Kombinera komponenterna tillsammans och fyll dem med varmt vatten. Tillsätt så mycket vätska för att göra en tjock pasta. Sätt blandningen på rötterna. Lämna hemlagad schampo i 10 minuter. Skölj med ljummet vatten. Sammanfattningsvis sköljer håret med örtavkok vid viljan.

Nässla och lera mot skallighet

Det här schampot receptet botar håravfall. Nässle har stimulerande egenskaper och hjälper till att återställa krullarna efter alltför hög skaldethet.

 • lerpulver (1 msk);
 • olivolja (1 ssk);
 • avkok av nässla (3 matskedar).

Vi gör och använder!

Utspädd lera Tillsätt olivolja och blanda väl. Applicera blandningen på rötterna utan att gnugga. Lämna shampoo på strängar i 10 minuter. Vi blir inte av med varmt vatten.

Aloe Vera Cleanser

Detta recept är bra för torra och skadade lockar. Aloe i kombination med yoghurt och honung hjälper hårbotten och håret att förbli fuktigt vilket gör dem skina och mjuka.

Vi gör och använder!

Blanda alla ingredienser. Applicera blandningen endast på rötterna, inget behov av längden. Eventuellt lämnar blandningen på trådarna i 20 minuter. Tvätta sedan av med varmt vatten.

Shampoo recept med mjöl och kefir

Denna komposition är lämplig för blont hår. Kombinationen av kefir och honung har effekten av lättnad. Dessutom gör det håret mjukt och glänsande.

Vi gör och använder!

Ta färska kefir och späd dem med mjöl. Blanda inte för flytande. Tillsätt honung och blanda noggrant. Lägg blandningen i hårbotten och massage. Skölj med ljummet vatten. Vi sköljer strängar med örtavkok.

Hemlagad Honungshampoo

Denna struktur passar det upptorkade, rättvisa håret.

 • torkad kamille (4 ss);
 • honung (1 tsk);
 • varmt vatten (1 msk.)

Vi gör och använder!

Fyll kamille med varmt vatten. Ge brygga i en halvtimme. Skölj vätskan och blanda den med honung. Applicera blandningen på håret med massörrörelser. Skölj sedan ditt huvud med rent vatten. Upprepa proceduren två gånger om 7 dagar.

Medel på örter och mjöl

Det kommer att vara användbart att absolut alla. Stärker och läker strängar.

 • rågmjöl (3-4 msk);
 • kycklingblomma (1 st);
 • calendula decoction (1 msk);
 • kamilleavkokning (1 msk.).

Vi gör och använder!

Förbered ört avkok i förväg. För att göra detta, kombinera både örter och häll kokande vatten. Väntar på 30 minuter. Låt det svalna och filtrera vätskan. Vi blandar med andra komponenter. Applicera blandningen på lock och massage. Vi blir inte av med varmt vatten.

Gelatin för fet hår

Kompositionen hjälper till att lugna talgkörtlarna och eliminera det ökade fettinnehållet.

Vi gör och använder!

Lös upp gelatin i varmt vatten. Lägg till andra ingredienser och blanda väl. Applicera blandningen på håret med massörrörelser. Tvätta av med varmt vatten.

Universal med ägg och vodka

Ägget innehåller mycket protein, vilket gör den lämplig för alla typer av krullar. Men om du använder det för ofta kan det torka strängarna, så det är bäst att använda denna schampo en gång i veckan.

Vi gör och använder!

Blanda komponenterna ihop. Applicera blandningen på håret och massage noggrant. Tvätta av utan varmt vatten.

Havregryn för känslig hårbotten

I detta recept använder vi sodavatten i små doser. Vissa använder det som en viktig ingrediens. Gör inte det här! Det rekommenderas inte att använda natron som ett naturligt schampo, eftersom det har ett för högt pH som förstör håret.

 • havregrynflingor (2 matskedar);
 • majsstärkelse (1 msk);
 • bakpulver (0,5 tsk);
 • kamille avkok (3 msk).

Vi gör och använder!

Grind havregryn i en mixer eller använd havremjöl i stället. Blanda alla ingredienser tills du får en jämn pasta. Applicera blandningen på våta strängar med massagerande rörelser. Vi blir av med lite varmt vatten. Sköljda lockar med örttekoko.

Shampoo med citron och gurka

Citron underbart rensar fet hår. Väl avlägsnar överdriven greasiness och samtidigt gör krullarna glänsande. Gurkajuice fuktar hårbotten och lämnar strängar smidiga och fräscha.

Vi gör och använder!

Ta bort huden från citron och gurka. Lägg dem i en mixer och blanda tills en smidig pasta erhålls. Sätt den beredda blandningen på hårbotten och fördela håret på håret. Massera noga och skölj med icke-hett vatten.

Hur man använder självtillverkat verktyg

Här är några regler:

 1. Till att börja med, bara våt håret med vatten.
 2. Sätt på hemlagad schampo på rötterna.
 3. Vi gör ljus massage. Upprepa samma steg som vid användning av konventionellt schampo.
 4. Ekologiskt schampo kan lämnas i 5-10 minuter. Spola omedelbart rekommenderas inte. Naturliga ingredienser kommer att närma huden och absorbera överflödigt fett.
 5. Tvätta strängarna försiktigt under vatten. Vi ser till att alla rester av tvättmedel är helt borttagna (speciellt för mjöl och bröd).
 6. Vi använder decoctions av örter för att skölja lockar. Eller odla äppelcidervinäger (1 msk per 2 liter rent vatten).

Sammanfattningsvis skulle jag säga att trots att naturen och säkerheten hos de produkter som används i hemlagad schampo kan förberedelsen i sig ta en lång tid. En mer minus är en lång beroende. Tja, resten är bara plusser. Du bestämmer dig.

Hälsosam du shag! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

Hur man gör shampoo gör-det-själv hemma. Recept från nässla, tvålnötter, aska, hushålls- och barntvål, ägg, kakao

Hår, som en del av kvinnlig skönhet, behöver konstant vård. Användningen av naturliga ingredienser i form av schampon gör håret hälsosammare och vackrare. Självgjord schampo hemma ger dem ett välskött utseende.

Home Shampoo Fördelar

Den största fördelen med ett hemlagat schampo är naturlighet. Dessa schampon har inte i sina kompositionparabener, silikon, konserveringsmedel, formaldehyd och ytaktiva substanser (ytaktiva ämnen). Förutom den huvudsakliga funktionen - rengöring, dessa schampon, på grund av närvaron av användbara, naturliga ingredienser, närma hårbotten och håret.

Fördelarna med naturliga schampon:

 1. De innehåller säkra ingredienser.
 2. De har en förebyggande och terapeutisk effekt.
 3. Effektivt och snabbt resultat av ansökan.
 4. Ekonomiskt jämfört med schampon av industriellt ursprung.

Hur man gör shampoo gör-det-själv hemma. Recept från nässla, tvålnötter, aska, hushålls- och barntvål, ägg, kakao

Men när du använder dem måste du följa vissa vacciner:

 1. På grund av brist på konserveringsmedel kan den maximala hållbarheten inte vara mer än en vecka, några bara några dagar. Förbered huvudsakligen före användning.
 2. Det är viktigt att observera lagringstemperaturen. Den optimala temperaturen är 2-5 grader.
 3. Allergiskt test måste göras före användning. Smörja tillbaka din hand eller armbågs rygg med en liten mängd. Här är huden mjukare, och reaktionen kommer att dyka upp i en kvart i timmen. Om klåda eller rodnad saknas är kompositionen lämplig för användning.
 4. Komponenterna ska passa håret.
 5. Om håret är mycket sköljt ut är resultatet av användningen inte synligt, ändringsmedel.

Jästschampo

Användningen av jäst som masker är känd. Jäst på grund av hemlagad schampo har fått stor användning. Det är lätt att göra det själv, eftersom det finns jäst i alla hushåll. Denna komponent löser upp fett och har en fördelaktig effekt.

För matlagning behöver du: 25 g jäst, ägg (2 st.), Honung.

 1. Rör i jästen och honungen, som degen kommer att stiga, tillsätt ägg.
 2. Sprid huvudet och håll en kvart i timmen. Om du kan lägga en plastpåse på huvudet. Detta kommer att maximera uppnåendet av ett positivt resultat.
 3. Efter applicering, mjuka, skölj med citron eller ättiksyra.

Fläckschampo med alkohol

Shampoo förbereder följande princip. Det är nödvändigt att ånga några bitar av svart brödmassa med vatten, vänta tills svullnad. Istället för vatten kan örter användas: ek, kamille, kullock.

Efter kylning tillsätt 10 ml alkohol. Du kan använda växtbaserade tinkturer på alkohol: björktinktur, tinktur av kalendula eller nässla. Den resulterande massan gnuggar hår och huvud. Håll i en halvtimme.

Kaffeshampo

Receptet för att göra kaffeshampoo är ganska enkelt. Kaffe, ägg, konjak (tinktur av ekbark tillåts) blandas. Applicera på hår och massage huvudet, linda i en plastpåse. Blötlägg i en halvtimme och skölj. Rekommenderas inte för blont hår, byt färg, ge en mörk nyans. För att mjuka är det lämpligt att skölja med citron eller ättiksyra.

Shampoo med henna i kompositionen

Färglös henna, för dem som inte vill ändra hårfärg. Hon lägger visuellt volymen. Det är nödvändigt att odla henna med kefir, örtteckkok att välja mellan. Kompositionen appliceras på huvudet och håret. Tillåt att ansöka upp till en halvtimme. Denna schampo är lämplig för oljig hårtyp, den är benägen att torka.

Hemlagad tvålbaserad schampo

För schampo måste du ta naturliga tvål, baby, glycerin eller apotek tvål blandningar. Lägg till växtbaserade extrakt och / eller oljor till tvålen. Gräset ångas och insisterar. För att förbereda basen måste du gnugga tvålen, tillsätt olja till chipsen.

Blanda infusions- och tvålflisorna, håll kvar tills tvålflaskorna löser upp. Efter att du använt det här schampot är det lämpligt att skölja huvudet med citron eller ättiksyra. Termisk användning om en vecka.

White Clay Shampoo

Hur man gör ett schampo med egna händer hemma från vit lera. Det kommer att ta en halv kopp lera och samma mängd varmt vatten, blanda för att uppnå konsistensen av gräddfil. Detta är grunden. Växtbaserade extrakt av kamille, björk och jasminblom kan användas som en vätska för att späda lera.

Det är tillåtet att tillsätta aromatiska eller eteriska oljor. Den resulterande kompositionen för att massera hårbotten. Att hålla lite tid och tvätta. För att mjuka sköljning med citron eller ättiksyra.

Soda baserad förening

På grund av dess alkaliska egenskaper tvättar läsken på ett perfekt och effektivt sätt huvudet, tar bort oljig film och ackumulerad smuts. Det är tillräckligt att medelhår för att lösa upp ett fjärdedel av ett glas i vatten. Natriumlösning bör ligga nära glaset. Till utspädning av sodapulver tillät användning av växtbaserade infusioner.

I kombination med ekinfusion, infusion av kullrot, kamilledekok, kommer denna åtgärd att utföra en närande funktion förutom rening. Splash vått hår, massera rötterna för att bli av med fett. Tvätta av. Det är lämpligt att skölja med citronvatten efter applicering.

Shampoo med senap för hårväxt

Senapschampo kan användas som hårväxtmask. Detta verktyg är lämpligt för oljig hårtyp. En tredjedel av ett glas senapspulver ska spädas i en halv liter vätska. För att späda pulvret kan du använda örtdekok av björkblad eller knoppar, kardborre, kamomill, salvia.

Tillsätt aloe juice (tillval). Massage huden och håret med en lösning. Faktumet av bränning indikerar en förbättring av blodrörelsen hos hårrötterna, respektive tillväxt stimuleras. Kan spädas till en tjock grädde, använd som en lösning. Efter applicering skölj håret med citron eller ättiksyra.

Gelatinkomposition

Detta schampo har inga restriktioner på hårtyperna. Krävs: 2st. l. snabbt löslig gelatin, örter för infusion, honung, aloe juice (tillval), oljor, tvålbas eller babyschampo. Blötlägg gräset, spänna, sätt gelatin före svullnad. Värm lite för att lösa upp. Tillsätt tvål, honung och oljor till blandningen. Skölj med citronvatten efter applicering.

Shampoo med äggula

Rör äggulan med vätskan (1: 1), smörj håret, skum och tvätta. Vätska kan ersättas med örter, men samtidigt ta hänsyn till hårets typ.

Tansy Shampoo

För detta behöver du förbereda infusion av tansy. Ta en sked blommor, ånga (1 kopp), blötlägg i ca 3 timmar. Brygg produktivt i en termos. Infusion kommer att förberedas snabbare och blir rikare. Stam och använd helst om två dagar.

Nässelschampo

På samma sätt, med andra växtbaserade schampon måste du först förbereda ett avkok: 30 g torrt gräs ångas ½ liter vätska. Insistera, dekantera och häll 100 ml ättika. Klar att använda.

Bananschampo

För att få en banansjampo måste du: rengöra banan, tillsätt ägg och citronsaft och ge homogenitet. Om så önskas, lägg till droppar kosmetiska oljor, oljiga vitaminer. Den resulterande kompositionen appliceras, slipas, hålles i ungefär en halvtimme. Tvätta och skölj med kamille eller nåldekok, beroende på hårfärgen.

Kefir schampo

Kefir, med någon procent av fett, utspätt med vatten och denna vätska för att tvätta håret. Skölj med citron eller vinägervatten. För att lägga till kefir mörkt bröd. Förberedelsen tar ungefär en timme. Blanda brödmassan med kefir, låt den göra brödet sväller. Slå massan tills den är jämn. Håll ungefär en dag, som brödet i kefirjäsning.

Rågschampo

Blöt en bit rågkrumm i vätskan. Insistera på att svälla. Det visar sig gruel, det är bättre att spänna, svårt att tvätta krummerna. Gjord med en massa smörj hår, slipa. För att hålla i 10 minuter, för att tvätta. Detta är ett sätt att bli av med mjäll.

Framställning av rågmjöl tar ungefär en halvtimme. Häll varm mjölk eller vattenlösning av örter. Låt det svälla. Stamma den resulterande massan. Få den så kallade rågmjölken (infusion). Används i denna form, men det är tillåtet att lägga till ytterligare komponenter: honung, citronsaft, aloe juice, oljevinaminer.

Applicera på fuktat hår. Idealt sett sätta på en plastpåse och håll i en halvtimme, håret kommer att absorbera näringsämnen. Kompositionen tvättas fullständigt. Efter applicering, mjuka, skölj med citron eller ättiksyra.

Jasminsjampo med honung

Huvudegenskapen: Fuktar och närnar håret. Han förbereder sig för tvål. Grate tvål (baby eller farmaceutisk tvål komposition), lägg till ett avkok av jasmin kronblad och honung. Rör tills tvålflaskorna löser upp. Applicera på ett fuktat huvud, massage och tvätta. Lagringsperiod på upp till en vecka.

Sammansättning med ricinolja

Castorolja schampo är utformad för att ge näring till torrt hår. Förbereder sig på tvålbasis. Lös upp den revade tvålen i ett avkok av örter att välja mellan, tillsätt smör och ägg. Sprida vått huvud, gnugga och tvätta.

Cognac shampoo

Cognac shampoo passar fet hår, det eliminerar den oestetiska glansen. Det är nödvändigt att blanda brandy och ägg. Komponenterna bringas till homogenitet, appliceras på ett vått huvud, gnugga och tvätta.

Sammansättning med ekbark

Ekbark, med konstant användning, hjälper till att eliminera mjäll. Krossad bark häll vätska, koka och minska en kvart i timmen. I buljongen kan du om så önskas lägga till aromatiska oljor.

Medel att ansöka om 2 månader. Det är värt att överväga att detta shampoo blonda hår ger mörka nyanser.

Sur mjölk som ett schampo

Kefir är inte den enda fermenterade mjölkkomponenten i ett schampo som kan tillverkas med egna händer i hemmet. Liksom kefir, kommer det alltid att vara sur mjölk eller yoghurt på gården.

Mjölksyra ger en skyddande film från den negativa påverkan av den yttre miljön. Mjölk appliceras på håret, gnider i hårbotten, täcker med en plastpåse. Blötlägg i en halvtimme, tvätta och skölj med citronvatten eller ättiksyra.

Tvålbuljong som schampo

Mylnyanka är en örtväxt. På grund av det enorma innehållet i roten av ämnen som kallas saponiner, har den förmågan - skum.

Du kan förbereda flera typer av schampo:

 1. En halv kopp jordrot och ett glas vätska, koka i en kvart i timmen. För att dekantera den kylda lösningen, tillsätt olja efter eget gottfinnande. Det resulterande schampot kan användas i en vecka.
 2. Jordrot, citronverbena, mint - koka, koka i en kvart i timmen. Kyl det ner.
 3. Jordrot + gräs: kamille (ljus), rosmarin (mörk), lavendel (fet), marshmallow (torr). Avkok och använd vecka.

Majsstärkelse torr schampo

Dry shampoo är en gudstjänst för dem som inte har tid att tvätta håret. Torkat stärkelsebaserat schampo kan enkelt klara av denna uppgift. Det är nödvändigt att spruta håret med torr stärkelse, piska och skaka dem, torka ut stärkelsen, om nödvändigt ta bort rester med en torrhandduk. Kamma håret med en tjock kam.

Shampoo med friska oljor

Beroende på resultatet är håret lämpligt: ​​kardborre, ricinus, salvia, ros, jojoba, etc. Det är nödvändigt att blanda sig i en homogen massa yolk, alkohol (vodka), en oljelösning av salvia och ros. Kompositionen eliminerar fläckning och klåda sensation. Gnid, noggrant promassirovav tvätt. Skölj med citron eller vinägervatten.

Ölschampo

Hemligheten med det här verktyget är enkelt. Öl fukta håret och skölj efter några minuter. Finns i kompositionen av ölkomponenterna dricker huden.

Saltschampo för djuprengöring

En effektiv och billig metod för djuprengöring är ett vanligt salt. I genomsnitt behöver du 30 g. Salt utspätt i vätska eller yoghurt. För att späda saltet kan du använda växtbaserade dekoktioner av kamomill, nässla, kalendula, björk. Fukt håret med den resulterande lösningen och massera huden. Tvätta av med vatten, återanvändning rekommenderas efter en halv månad.

Björkschampo

Det finns flera alternativ hur man gör en björksjampo gör-det-själv hemma. För baskomponenten tas björkblad eller björkknoppar. Förbered infusionen enligt standardschemat och använd det var tredje dag.

Granatäpple schampo

Verktyget är lämpligt för oljigt hår, eftersom granatäppleskalar har astringent, tannisk effekt. Erforderlig: Häll vätska (1 liter) av granatäpplen av jordskalan (20 g), koka och koka i en kvart i timmen. Du kan göra granatäpplen skorpor i en termos och lämna över natten. Cool, använd var tredje dag.

Hur och hur man gör håret attraktivt beror på det schampo som görs hemma med egna händer. Huvuddelen är att de valda komponenterna är tillämpliga på hårtyperna och ger dem ett hälsosamt och effektivt utseende.

Video om hur man gör ett gör-det-själv-schampo hemma

Hur man gör schampo hemma:

Orange-vaniljschampo med honung från basen

Detta är ett doftande och balanserat recept på hår shampoo från Castilian basics som du kan göra med egna händer. Detta schampo återfuktar hårbotten, gör håret mjukt och glänsande. Shampoo är gjord från basen bokstavligen 5-10 minuter.

Orange shampoo med honung

 • 50 ml - flytande Castilian organisk bas Organisk Vätske Castilsåpbas
 • 50 ml - renat vatten
 • 20 ml - flytande honung
 • 1 tesked - essentiell olja av apelsin
 • ½ tsk - vaniljolja

Honungschampo recept:

 1. Varmvatten i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn till 40-50 grader.
 2. Tillsätt honung till det uppvärmda vattnet och rör om för att få en homogen massa.
 3. Häll honungsvatten i flaskan där shampooen kommer att lagras.
 4. Tillsätt honung och eteriska oljor till honungsvatten.
 5. Blanda försiktigt alla ingredienser i flaskan, så att schamponet inte börjar skumma mycket.
 6. Din honungschampo är klar!

DIY hemlagad schampo orange

Du kan använda detta schampo inte bara som ett schampo, utan även som en duschgel, det är mycket mildt, helt naturligt med en underbar apelsin-vaniljolja. Honung ger detta schampo inte bara mjukhet och fuktgivande egenskaper, utan också en antibakteriell effekt. Eftersom vi inte tillsatte emulgeringsmedel till schamponet kommer det att stratifiera med tiden och skaka därför flaskan före varje användning.

Mer användbara artiklar:

 • Ett annat recept på organiskt schampo: Kokosmjölkschampo.
 • Du kan också välja andra eteriska oljor för din hårtyp i artikeln: Effekt av eteriska oljor.

Hur man gör honungschampo med egna händer?

Att ta hand om hårets skönhet och skina tvingar alltmer kvinnor att inte vända sig till industriella schampon bländande med namnen på kemiska föreningar, men till naturliga produkter som görs hemma. Till exempel bidrar tillsatsen av honung i kompositionen till att återfuka, närma, ge hårvolymen och eliminera det obehagliga problemet - splittrade ändar. Hur man förbereder honungschampo och vad är reglerna för dess användning?

Vad är användningen av honung för hår?

Den positiva effekten av användningen av honung i vården av lockar kan förklaras av dess unika sammansättning. Bland de gynnsamma egenskaperna hos honungsschampo är följande särskilt framstående:

 • håret blir igen glänsande, voluminöst och ser mer attraktivt ut;
 • På grund av stimuleringen av blodcirkulationen i hårbotten börjar krullarna växa snabbare.
 • funktionen av talgkörtlarna normaliseras, håret förblir färskt under lång tid vilket gör det möjligt att tvätta håret mindre ofta;
 • biologiskt aktiva komponenter som tränger djupt in i håret "trådar", hjälper till att stärka de inre strukturerna, vilket resulterar i minskad hårbrott;
 • Med regelbunden användning skapar honungshampo en film på locken som är osynlig för ögat, vilket skyddar dem från den aggressiva miljön, förhindrar fuktförlust men bidrar till att flödet utifrån.

"Markera" honungshampo i deras mångsidighet. Doftande verktyg passar ägarna av alla typer av hår, förutom blonda kvinnor efter ett tag kommer att märka effekten av att lätta håret på ett par toner.

Honungshampoo Recept

Att göra ett hemlagat schampo med honung, som inte bara "behandlar" lockar utan ger dem en diskret naturlig arom, måste du ta:

 • 4 matskedar av torkade kamomillblommor;
 • ett glas kokande vatten;
 • 2 matskedar honung.

Hackade kamilleblommor ska sättas i en termos och häll 200 ml kokande vatten. Infusionen lämnas i två timmar, därefter dräneras vätskan av intresse för oss och filtreras. Efter kylning sätter de honung i ört-tinkturen och blandar den noggrant (du kan inte lägga en biodlingsprodukt i en het vätska!).

Användningen av naturligt rengöringsmedel utgör ingen speciell svårighet. Först måste du tvätta håret med välbekant schampo, applicera sedan honung-kamille avkok över hela längden av håret och massera huden lite. Efter en halvtimme sköljs krullarna med varmt vatten.

Några användbara tips

Tvättning med honung är värt att öva minst en månad eller två, så att du kan märka positiva förändringar i ditt hår. Helst är det önskvärt att helt överge industriella schampon, men inte allt detta kan göras, eftersom när man använder honung-kamilleavkokning, observeras vanliga skum och "knäckande" krullar från avfettning.

Under alla omständigheter kommer följande praktiska rekommendationer att vara till hjälp för de härliga damerna:

 1. Upprepa proceduren flera gånger i veckan. Ju mer aktiva talgkörtlarna fungerar, desto oftare bör du använda kamille honungschampo.
 2. Om du inte kan undvika det vanliga industriella rengöringsmedlet, försök att lägga till kamille honungslösning till den. Det kommer att bli en lätt modifiering, som kommer att bidra till en smidig övergång uteslutande till "honung" -metoden för att tvätta huvudet.
 3. Några hantverkare förbereder fast schampo med honung, smältande tvål och lägger till en viss mängd biodlingsprodukter och eteriska oljor till den.
 4. Efter två eller tre honungskamomillprocedurer, försök skölja ditt hår med äppelvinäger utspädd med varmt vatten. Hår efter en sådan balsam blir ännu mjukare och mer lydig.
 5. För att återfuktas och tillsätt skina till torra lockar, genom proceduren, tillsätt några droppar lavendel eller teolja till honungsmedlet. Du kan skämma bort ditt hår med E-vitamin, som säljs i kapslar.

Den resulterande volymen (ca 200 ml räcker) räcker för ett eller två procedurer - det beror helt på längden på locken och hårets densitet. Den återstående produkten kan användas i nästa tvätt, men den bör inte lagras längre än en vecka.

Industriell Honungshampoo

Moderna tvättmedel innehåller också ofta honung i sina egna schampon. På hyllorna i kosmetikaffärer hittar du hela "honungsserien", och det finns både VIP-verktyg och budgetalternativ.

Honung som ingrediens finns i schampon av sådana utländska och inhemska producenter som:

 • Garnier;
 • L'Oreal;
 • Palmolive;
 • Kroppsbutiken;
 • lush;
 • Växtbaserade essenser;
 • Le Petit Marseillais;
 • Mormor Agafyas recept;
 • Krasnaya Polyana naturkosmetik.

Innan du köper ett sådant tvättmedel måste du noggrant undersöka etiketten. Honungschampo kommer att vara mer användbar om honung är i början av ingrediensförteckningen, och själva listan består av lägsta antal kemiska beståndsdelar.

Naturligt rengöringsmedel med honung hjälper en kvinna i kampen mot torrhet eller överdriven fettighet i håret, vilket gör håret mer voluminöst och lättsamt. Och för att förbättra effekten av organiskt schampo, kan du göra olika hårmaskor, den huvudsakliga ingrediensen i vilken kommer också att vara doftande honung sötma.

Naturliga schampon gör det själv

Naturliga schampon har nyligen blivit mycket populära, de är nästan lika konkurrenter med märken av välkända schampon. Folk började inse att de kemiska komponenterna i schampon inte alltid gagnar hår. Shampoo, kokta med egna händer, hanterar hårproblem mycket mer effektivt, till exempel ökat fett, mjäll, brist på skinn och brittleness. I den här artikeln ska jag berätta för dig hur man gör schampo hemma, vilket kommer att vara lämpligt för din hårtyp.

Shampoo matlagning hemma

Vi brukade tvätta vårt hår med schampo och skölj med balsam. Gör ett naturligt schampo hemma ger inget arbete, men fördelarna med ett sådant schampo kommer att vara flera gånger överlägset de flesta verktyg som köpts på butikshyllor. Det finns utmärkta folkmedicin för hårvård. De kan lätt förberedas hemma och håret efter dem kommer att vara vackert, starkt och glansigt med sin hälsa.

Receptar naturliga schampon för alla typer av hår

Förbereder ett liknande schampo baserat på en blandning av olika örter, senap och rågmjöl. Dess främsta fördel är att den kan lagras i torr form under mycket lång tid. Och för att tvätta håret behöver du bara en liten mängd utspädd med vatten innan du tar emot vattnet. Det påverkar helt håret, absorberar väl och tar därför bort fett och andra föroreningar.

Blondt hår rekommenderas att använda: kamille, björkblad, växtfäste, kullockor, horsetail, humle och jämn ingefära. I allmänhet ju fler örter du använder desto bättre.

Till exempel kan du göra ett hemlagat hårschampo med följande recept:

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Blanda lika stora mängder björkpinnar, humlekottar, lakritsrot och nässlor. Mala alla ingredienser till ett pulveriserat tillstånd med en kaffekvarn. Om stora partiklar är närvarande i blandningen, sikt det genom en sikta. Fyra matskedar av de resulterande råvarorna kombineras med en halv sked torr ingefära, en sked senapspulver och tio matskedar rågmjöl.

Torka den önskade mängden av blandningen med vatten. Du kan också använda någon sur vätska, till exempel vassle, äppel eller citronsaft. Applicera sedan på håret och gnugga om två eller tre minuter, skölj sedan. Om tiden tillåter kan kompositionen lämnas på håret i ungefär tjugo minuter.

Jästschampo Mask

Detta verktyg löser sig perfekt fett och bäst återspeglar hårets tillstånd. För dess förberedelse behöver du en fjärdedel av ett pack av pressad jäst (torr oönskad att använda), ett par yolk och ett par skedar honung. Pund honung med jäst och sätta på en varm plats. Efter blandningen skumar, sätta äggulorna till den, blanda väl och applicera på torrt hår och hud och vrid sedan huvudet i polyeten. Kompositionen är önskvärd att motstå minst en kvart i timmen och företrädesvis fyrtio minuter. Detta är nödvändigt för att alla dess komponenter ska reagera med fett och smuts, vilket gör att du kan rengöra ditt hår så mycket som möjligt.

Hemlagad mjällschampo baserad på alkohol och oljor

Utnämning: eliminerar hudsköljning och klåda.

Tillagningstid: 5 minuter.

komponenter:

kycklingägggubbar - 2 st.
alkohol eller vodka - 20 ml
salviaolja - 4 droppar
rosolja - 1 droppe

preparatet:

Slå äggulor, lösa olja i alkohol och tillsätt till äggulor. Blandningen appliceras på vått hår.

Genomsnittlig kostnad per portion: 17 rubel.

Förvaringsförhållanden: högst 4 dagar på kallt ställe.

Äggschampo

Shampoo hem med kaffe och ägg absorberar och löser upp fett och smuts, och tar dessutom bort dem mekaniskt. Dess väsentliga komponenter är kaffe (helst mycket finmalt) och äggulor. Du behöver också cognac eller alkoholisk tinktur av ekbark, som enkelt kan tillverkas av dig själv.

Två skedar av brandy och samma mängd kaffe blandat med ett par äggulor. Gnugga blandningen i krullarna, för bästa effekten, linda dem i plast, håll i femton till fyrtio minuter, skölj sedan av med inte mycket varmt vatten. Tyvärr är det här verktyget inte lämpligt för blondiner, eftersom kaffe kan ge strängarna en brunaktig nyans.

Henna schampo

Förutom att Henna helt tar bort fett från håret, är det också mycket användbart för strängarna.

Det måste helt enkelt spädas till en konsistens av gruel med citronsaft, kefir, vassle, ett avkok av örter eller vanligt vatten, sätta på håret, gnugga väl och skölj. För bästa resultat kan blandningen lämnas på håret i ungefär trettio minuter. Det är dock värt att beakta att Henna, särskilt färglös, torkar hår, så det ska inte användas för ofta - högst en gång i veckan.

Shampoos i tvål

Ofta, för att göra shampoo hemma, använder älskare av naturprodukter en tvålbas. Eftersom det är lämpligt hemmagjord tvål, barntvål, naturliga glycerinsaft eller tvålbaser, sålda i specialaffärer eller apotek. Dessa produkter blandas med olika växtbaserade infusioner, essentiella och vegetabiliska oljor. Till exempel kan du göra hemlagat hårschampo av vilken typ som helst med följande recept:

Vitlera hemlagad schampo

Utnämning: mot håravfall.

Tillagningstid: 2 min.

komponenter:

vit lera - 50 g
vatten - 100 g

preparatet:

Ta torr vit lera (säljs i apotek), blanda med varmt vatten, bör inte vara flytande, men inte för tjock massa. Applicera kompositionen på håret och massera brunnen. Tvätta av med varmt vatten.

Genomsnittlig kostnad per portion: 17 rubel.

Förvaringsförhållanden: i slutna behållare, högst 2 veckor.

Soda-baserad schampo

Eftersom soda har en alkalisk miljö rensar den helt och hållet strängarna och huden från föroreningar, neutraliserande syror. För att förbereda schampon behöver du bara lösa en matsked pulver i ett glas varmt vatten. Skölj enkelt strängarna med den resulterande vätskan, massage dem lätt, fördela kompositionen över hela längden och skölj sedan. Efter applicering av detta verktyg måste håret sköljas med vatten, sura med ättika eller citronsaft.

Senapshampoo

1 msk. en sked senap utspädd i två liter varmt vatten och detta hår tvätt shampoo. Senap är bäst för fet hår. Det eliminerar obehaglig oljig glans, håret blir inte så snabbt att bli smutsigt.

Gelatin Shampoo

Blanda 1 msk. sked av något schampo, 1 äggula och 1 msk. sked av gelatinpulver. Slå långsamt, så att det inte finns några klumpar, applicera på fuktigt hår och håll i 5-10 minuter, skölj sedan håret väl med ljummet vatten. Denna förening innehåller mycket protein, håret blir vackert och tjockt. För enkelhets skyld är det möjligt att göra en koncentrerad lösning av gelatin (1 matsked gelatin för 3 matskedar vatten). Du kan lägga till 1 mer äggula istället för schampo.

Äggula schampo

Skölj äggulan i lite fuktigt hår och skölj noggrant med varmt vatten efter 3-5 minuter.

Tansy Shampoo

1 msk. En sked full av skumdryck häll två koppar kokande vatten och lämna i två timmar. Strained infusion tvätt hår. För oljigt hår, tvätta den här infusionen med hår varannan dag i en månad. Denna åtgärd hjälper också till med mjäll.

Nässelschampo

Häll 100 g färskt eller torrt nässla 1 liter vatten, tillsätt 0,5 liter ättika. Koka blandningen på låg värme i 30 minuter, sedan spänna. Tillsätt 2-3 koppar av det resulterande avkoket i en skål med vatten. Att tvätta håret med denna struktur.

Fermenterade mjölkschampo recept

1. Du kan använda för att tvätta håret surt mjölk, yoghurt eller yoghurt. De skapar en fet film som skyddar håret från de skadliga effekterna av miljön. Du måste ta till exempel yoghurt, fuktar det rikligt med huvudet och täcker håret med polyeten och på toppen med en handduk. Efter en halvtimme sköljer du håret noggrant med vanligt varmt vatten och surgörs sedan med saften av en citron- eller vinägerlösning (1 msk vinäger per 2 liter vatten).

2. Torka kefir med varmt vatten och tvätta håret med denna komposition.

Banan hemlagad schampo

Utnämning: ger mjukhet, glans och silke.

Tillagningstid: 5 min.

komponenter:

 • en halv banan
 • citronsaft - 20 ml
 • kycklingägg - 1

Förberedelse: Rengör hälften av banan, ta bort lite av det övre lagret (som det är visköst), slip resten till ett slamtillstånd. Tillsätt till denna puré citronsaft och äggula. Rör om. Att tvätta håret med sådant schampo.

Genomsnittlig kostnad per portion: 9 rubel.

Förvaringsförhållanden: på kallt ställe, ca 2 dagar.

Rågschampo

Ta en skiva med rågbröd och knåd i en liten mängd varmt vatten på ett sådant sätt att man får en flytande uppslamning. Du kan ge henne lite tid att kräva. Skaka håret och håll i 5-10 minuter. Skölj sedan noggrant med vatten. Man bör komma ihåg att brödsmulor är svåra att kamma, så det är bäst att gnugga vattnet genom en sikta. Dina ansträngningar kommer inte att vara förgäves: detta maskschampo har en mycket fördelaktig effekt på hårtillväxt och på deras tillstånd: håret blir tjockt, tjockt. Detta recept är särskilt effektivt för fet hår.

Hemlagad schampo för normalt hår

Hemlagad äggschampo med gelatin

Syfte: För volymen och mjukheten i håret.

Tillagningstid: 45 min.
komponenter:
gelatin - 1 matsked
vatten - 100 g
äggula - 1 st.

preparatet:
Häll gelatin med vatten, låt svälla i 40 minuter. Värm det i ett vattenbad, dränera. Tillsätt äggulan till gelatin, rör om. Applicera på håret, lämna i 20 minuter, skölj sedan ordentligt med vatten.

Genomsnittlig kostnad per portion: 7 rubel.

Förvaringsförhållanden: i kylskåp, högst 2 dagar.

Hemlagad schampo med jasmin och honung

Utnämning: mat, fukt och hälsosam glans.

Tillagningstid: 2 min.

komponenter:

vanlig schampo - 2 matskedar
avkok av jasminbladblad - 1 matsked
honung - 1 matsked

preparatet:

Blanda alla ingredienser, applicera på håret, massera lite och skölj med vatten.

Genomsnittlig kostnad per portion: 20 rubel.

Förvaringsförhållanden: I en mörkad, inte varm plats, högst 1 månad.

Hemmagjorda hårda schampon

Hemlagad schampo med ricinolja

Syfte: hydratisering och näring.

Tillagningstid: 2 minuter.

komponenter:

Castorolja - 2 matskedar Art.
kycklingägg - 1 st.

preparatet:
Blanda väl alla ingredienserna och tvätta håret med detta schampo och massera huvudet väl.

Genomsnittlig kostnad per portion: 7 rubel.

Förvaringsförhållanden: i kylskåp, i en tätt sluten behållare, högst 2 dagar.

Äggoljeshampoo

Blanda äggulaen med 1 tesked ricinus och olivolja och tvätta håret med den resulterande lösningen. Denna blandning är speciellt lämplig för torrt hår.

Hemlagad schampo för svagt och skadat hår

Hemlagad schampo från bröd och kefir

Tillagningstid: 2 timmar

komponenter:

svartbröd - 100 g
Kefir - 100 g

preparatet:

slipa brödet i små bitar, häll det med kefir, lägg i ett par timmar på en varm plats. Därefter bör denna massa piskas med en mixer, skölj håret.

Genomsnittlig kostnad per portion: 10 rubel.

Hemlagad schampo för fet hår

Hemlagad brandy shampoo

Syfte: torkar och eliminerar glans.

Tillagningstid: 2 minuter.

komponenter:

Cognac - 50 g
ägg - 1 st.

preparatet:
Blanda cognac med äggula för att få en krämig massa, tvätta håret, gnugga kompositionen väl i huden och håret.

Genomsnittlig kostnad per portion: 15 rubel.

Förvaringsförhållanden: på en sval plats, inte mer än 3 dagar.

Hemlagad ek Bark Shampoo

Syfte: mat, glans, återhämtning.

Tillagningstid: 2 min.

komponenter:

ekbark - 100 g
kokande vatten - 1 liter

preparatet:

brygg ekbark med kokande vatten. Denna buljong tvättar håret i 5 minuter.

Genomsnittlig kostnad per portion: 6 rubel.

Förvaringsförhållanden: i en glasbehållare, inte mer än en dag.

Matlagning "Nästan schampo"

1-2 msk. l. basilika, nässlor eller maskros glas rent vatten, 60 ml av en toalett eller bättre flytande tvål (endast inspektera den för närvaron av skadliga ämnen), 15 till 60 droppar av någon eterisk olja lämplig du, till exempel, ceder, en timme. l. lite vegetabilisk olja (solros, cederträ). Gör avkok eller infusion av örter och tillsätt alla övriga ingredienser där, blanda väl. Balsam: Vatten, surt med ättika, avkok av örter.

Detta schampo kan lagras i kylskåpet i en vecka. Om vid tillsättningstillfället tillsättes en tesked vodka, ökar hållbarheten till 3-4 veckor.

Senaps-shampoo-mask utan tvål

Ta 1 msk. sked av senapspulver, spätt till konsistens med gräddfil med kefir, tillsätt 1 äggula, 1 tsk honung, 1 tsk vegetabilisk olja. Håll blandningen medan du kan tolerera, helst 15-20 minuter. Skölj sedan med vatten. Balsam: Vatten, surt med ättika, avkok av örter. Effekt: stimulering av hårsäckar, blodflöde till hårbotten, ytterligare näring. Eller detta alternativ för fet hår: 1 matsked senap utspädd i 2 liter varmt vatten. Tvätta håret, skölj den bästa infusionen av örter: coltsfoot, nässla, johannesört, plantain. Ta 4 matskedar av blandningen, häll 2 liter kokande vatten, låt det stå i 30 minuter, dränera.

Tvätta håret med sur mjölk

Ett gammalt folkmedel för att tvätta håret är surmjölk. Sedan antiken har många folk i Centralasien använt mjölksyraprodukter för detta ändamål. Och nu tvättade de huvudet med yoghurt, kefir, vassla. Mjölksyraprodukter skapar en fet film som skyddar håret från skador av den alkaliska lösningen som bildas när tvålen är upplöst i vatten. Det är nödvändigt att säga, yoghurt, att fukta det rikligt med huvudet, att täcka det med en polyetenplast och på toppen - med en handduk. Efter 25-30 minuter skölj håret i skummet överfettad tvål, såsom "Baby", skölj noga med varmt vatten, och sedan - surgjordes (1 matsked vinäger till 2 liter vatten).

Tvätta hårdekok Mylnyanki läkemedel

Två förpackningar tvålfat (200 g) häll två liter vatten och koka i en halvtimme. I denna buljong att tvätta mitt hår utan tvål och schampo, skölja med vanligt vatten, eller ännu bättre - tinktur av kamomill, om håret är blond och avkok av ek bark - om mörkret.

Hårtvätt skräp

1 matsked av skumdryck häll 2 koppar kokande vatten, lämna i 2 timmar. Strained infusion för att tvätta håret utan tvål i en månad. Detta verktyg används för att eliminera mjäll.

Recept kan fortfarande resultera i många. Det viktigaste att komma ihåg när man använder naturliga schampon är att effekten inte omedelbart, och att det är nödvändigt att skölja håret med örtteer eller mjuka hårt kranvatten, äppelcidervinäger.

Jag skulle också vilja berätta om en naturlig hår styling produkt, inte helt Siberian, men fortfarande bättre än kommersiell hårspray med sin giftiga lukt.

Natural Hairspray Recept

Skär citronen i skivor och koka den i ett glas vatten tills hälften av vätskan förblir, filtrera sedan och tillsätt några droppar alkohol (eller vodka) för bevarande. Applicera på hårsprayen. Passar perfekt för hår och håller styling.Nästa Artikel
Hur man tvättar ricinolja från håret