Citron Lightening - Safe Lightening.


Det finns flera sätt att lätta på håret och inte skada det. Det mest kända sättet är väteperoxid, men vi kommer inte att prata om det, eftersom hårets peroxidglans har en dålig effekt på hårstrukturen. Du måste förstå att folkmekanismer inte kommer att ge en sådan effekt som du kan få från färgen, och om du är en brunett, blir du inte blond efter applicering av maskerna. Håret kan tända bara några få toner. Låt oss prata om de säkraste, mest skonsamma sätten att lätta håret, vilket också kommer att gynna dina lockar.

1. Förtydligande av kamillextrakt. Det säkraste sättet att ljusna. Kamille hjälper inte bara håret att lysa i ton, utan också stärka håret och ge det en hälsosam glans. Det är nödvändigt att brygga gräset, låt det brygga och skölja håret efter varje hårtvätt. Gör det flera gånger, efter varje shampooing och du kommer att se att ditt hår har blivit ljusare.

2. Lättnad med citronsaft. Torka citronsaft med vatten 1: 1, skölj håret och håll blandningen på huvudet i ca 20 minuter, skölj sedan noggrant. Men vi måste komma ihåg att citron torkar hår, gäller inte de som har torrt och sprött hår!

3. Ljusning med honung. Ett mycket bra sätt att uppnå resultat. Späd honung med vatten 1: 2 och applicera blandningen på rent, fuktigt hår. Sprid honungen över hela längden av håret, sätt in en film eller lock, ovanpå en handduk. Det är bra att lämna en sådan mask i 8-9 timmar. bättre på natten. Du kommer att se ett bra resultat, håret blir inte bara lättare, men kommer att vara blank, silkeslen och hälsosam.

Brightening hår med citron - naturligt och harmlöst för hår

Våren är en tid att byta. Vi byter till en ny behandling, en lättare smink, ljusa nyanser i kläder... Colorists rekommenderar också att lätta din egen hårfärg och växla från röda pigment till clarifiers. Varför?

De första strålarna i vårsolen är ganska aktiva, de förstör de röda pigmenten, gör dem onaturliga. Därför, för sommaren, rekommenderar många färgämnen att göra höjdpunkter eller något underlättar sin egen färg. Effekten av trådar bleknade i solen är också relevant under vår- och sommarsäsongerna.

Så jag vill verkligen lätta strängarna. Detta görs bäst av en erfaren mästare. Och ingen kommer att argumentera med det. Men det finns en stor andel kvinnor som föredrar alternativa färgmetoder. Samtidigt lyckas de hålla sitt hår friska, eftersom de i deras arsenal är sådana naturliga färgämnen som henna eller basma. Och även för att markera hittade de en liknande metod. Detta är en ljusning med citron och solljus.

Hur gör de det

Om de ljusande egenskaperna hos färska citronsaftkvinnor vet man länge. Men denna saft är så aggressiv att den är allergiframkallande mot huden. Det är därför det enda säkra citronskönhetsreceptet idag är ett sätt att ljusna naglarna.

Att använda ren citronsaft för att bleka hud och hår, några bestämmer. Det hotar trots allt hudirritation och även små brännskador. För att lysa håret med citron behövs därför en bas, vilket släpper ut aggressionen av citronsyra.

Som grund, ta det vanliga rentvattnet. Men i allmänhet är ingredienserna i citronfärgen:

- citronsaft (färskpressad, 8-10 medelstora citroner eller 2-3 stora frukter),
- 1 msk kanelpulver,
- varmt vatten
- hårbalsam.

För färgning behöver du också en ren behållare med sprutlock och kam med breda tänder.

Matlagningsmetod Häll varmt vatten i en sprayflaska och häll citronsaft in i den. Tillsätt kanelpulver. Häll några droppar hårbalsam i behållaren - detta är nödvändigt för att skydda håret från torrhet och brittleness. Alla ingredienser ska blandas noggrant genom att skaka flaskan. Och du måste omedelbart använda blandningen: Färsk citronsaft har den önskade aktiviteten.

Solbelysning

Solbleken bör vara aktivatorn för citronblekning. Så vänta på en solig dag för att experimentera med denna förtydligande metod. Processen tar från 1 timme. Varje upprepad procedur ökar effekten.

Den beredda kompositionen måste behandlas hår. Och sedan gå under det öppna solljuset. Glöm inte att skydda ditt ansikte och nacke med en hög SPF-kräm. Det är också tillrådligt att inte behandla hårbotten om du är rädd för hudreaktionen. Den bästa tiden på dagen för processen är när solen ligger i sin längd, i vilket fall resultatet blir enhetligt och 60 minuter för förtydligande kommer att räcka för dig.

På hur du tillämpar den beredda kompositionen - beror på färgstickans stil. Med hjälp av citronklarering gör de både frysning, markering och total färgning.

Citronsaft för hårfärgning

Citronsaft används inte bara för den så kallade "solklaringen". Citronsaft tillsätts vid färgning med henna. Och i detta fall blir färgen klarare, tydligare och vackrare.

Om du inte vill göra "solfärg", kan du använda en lösning av citronsaft för att skölja håret. Denna teknik kan rekommenderas till brunetter och blondiner. Håret kommer att få en spegel glans och glans.

Regler för lättare hår med citron

Citron - en naturlig städare. I vardagen används den för avkalkning, rengöring av koppar och mässingsprodukter. Citronskivor serveras på ett bord som är parat med blåbär: så att tänderna blir vita. Och kvinnor utövas i allmänhet lätta hår med citron: sur frukt, tvätta bort pigmentet, förstör inte krullarna.

Fördelar och effekter på hår

De fördelaktiga egenskaperna hos citron beror på det höga innehållet av vitaminer (A, Grupp B och C) och spårämnen (koppar, kalium, magnesium, fosfor och zink, kalcium). Tack vare dem sitter rötterna stadigt i glödlamporna, slätas i längd och får glans.

Hårbotten normaliserar talgproduktionen och eliminerar mjäll. Men den främsta effekten av citron - är lättare hår, vilket beror på det höga innehållet av organiska syror.

Lättnad med citron hjälper dig inte att bli blond, men efter det första förfarandet märker du att håret har blivit 1 ton lättare. Och när lättnad med färg, beroende på den ursprungliga hårfärgen och koncentrationen av blekningskomponenten, kan du göra håret ljusare upp till 4 toner - inte mycket mer med tanke på skadorna på den.

Citronfördelar:

 • Förfarandet strider inte mot hårets struktur.
 • Lättare hår kan vara under graviditet;
 • Hår efter ljusning med citron börjar att lysa;
 • Rötterna blir starkare;
 • Förlusten minskar
 • Krullar blir mycket mindre;
 • Försvinner mjäll.

Citron Nackdelar:

 • Med frekvent användning torkar strängarna;
 • Dåligt tvättade
 • Om du tvätta håret hårt, kommer det att göra det så hårt som halm;
 • Orsakar allergisk hudutslag vid överkänslighet mot produkten.

Hårlättnad

Med hjälp av citron kan du inte få vitt hår. Men du kan förutsäga dess förändring. I tabellen nedan hittar du källan och den resulterande färgen:

Den slutgiltiga effekten av förtydligande påverkas av faktorer:

 • Rod tjocklek Ju tjockare det är desto sämre pigmentet tvättas ut;
 • Stiffhetsstången. Ju hårdare håret desto sämre blir det ljusare.
 • Naturlig färg. Det är lättast att lysa ljuskrullningar, värre - mörka. Citron är nästan maktlös om håret är naturligt svart (svart pigment är det mest resistenta).

Brightening funktioner

 • Om krullarna är tuffa, gör en mjukningsmask för att förbättra ljusförstärkningseffekten.
 • För att lysa håret med citronsaft, köp färsk frukt. Store juice innehåller konserveringsmedel och ett färgämne;
 • Spara inte pengar när du ansöker - annars kan du hoppa över delar av hår som kommer att förbli oupplysta.
 • Brightening i solen ger dubbelt så stor effekt. Därför, efter applicering av masken, gå ut i klart väder eller bara stå i södra fönstret - ultravioletta strålar hjälper pigmenten att komma ut snabbare. 1 timmars sola är tillräckligt;
 • Om du har torra lockar, gör proceduren en fuktgivande mask.
 • Alla frisyrer;
 • Individuella strängar: Endast valda strängar, vilket hindrar dem från att kontakta resten av massan.

Förtydningsregler:

 • Innan det första förfarandet ska du kontrollera din känslighet för citron. För att göra detta, kläm lite juice och applicera den på huden bakom örat. Om röda kliar inte syns inom en timme kan du använda citron för att lätta håret.
 • För att tvätta citronsaften måste du hålla krullarna under lång tid under rinnande vatten. Om det torkar på håret, blir det kristall som blir täppt under vågorna på stången, vilket gör håret svårt.

Det rekommenderas att återställa skadat hår före lätta. Du behöver inte tvätta håret före proceduren. För beredning och applicering av en ljusmask med citron behöver:

 • Träspatel;
 • Keramisk skål;
 • spruta;
 • Borsta för masken.

Ibland behöver du en plastpåse och en handduk (recept anger om de behövs).

Recept för förtydligande

Hemma kan håret tändas med citron eller dess produkter: eterisk olja och citronsyra. Du kan använda dem i ren form eller i kombination med hjälpprodukter.

Ansökan i ren form

På mörkt, fet och normalt hår - det är möjligt på natten, på torrt och tunt - högst 2 timmar. Skölj med schampo.

När du har tvättat masken, använd en mjukgöringsbalsam.

Du kan tända inte mer än en gång i veckan.

Sprid 3 droppar eter på kammen och kamma de tvättade och torkade lockarna.

När du tvätter huvudet kan du lägga 5 droppar olja till 10 ml schampo (balsam).

Efter kamning behöver du inte tvätta håret. Du kan upprepa proceduren i en vecka.

Att lägga till vårdprodukter rekommenderas inte längre än 1 gång om 7 dagar.

Ljusmask med citron

Efter lätta ditt hår, tvätta håret med schampo. Det kommer att ta sköljning mjukgörande balm. Torka huvudet utan hårtork.

I kombination med citron fungerar de inte värre än väteperoxid, men skadar inte håret. Tillsammans kan de hantera även hennafärgade strängar.

Hur man lagar mat: från 3 msk. l. kanel och 100 ml olivolja för att göra en mush, tillsätt saften av 1 citron och 100 ml balsam. Blanda upp det.

Hur appliceras: Sprid längs hårets längd och isolera i 3 timmar. Torrt, tunt hår - upp till 1 timme.

Det tar bort pigmenten väl, vilket gör ljuset mer intensivt. Olja fuktar lockar. Maskan är lämplig för torrt och svagt hår.

Hur man lagar mat: Blanda 40 ml juice, olivolja och honung.

Hur man ansöker: fördela längs hårets längd m för att värma i 2-4 timmar.

Mjuk mask som passar alla hårtyper. Kefir torkar inte ut och hjälper till att lätta håret.

Hur man lagar mat: Blanda 50 ml kefir med 1 ägg, juice av 1 citron och 30 ml vodka, 10 ml schampo.

Hur man ansöker: fördela sig längs hårets längd, isolera och motstå minst 8 timmar.

Har en ljusande effekt, ökar effekten av citron. Ger en gyllene nyans till blont hår, koppar - mörkt.

Hur man lagar mat: häll 2 msk. l. blommar 200 ml kokande vatten. Kram saften av 1 frukt och blanda med den kylda infusionen.

Hur man ansöker: Fukt håret med en sprutpistol. Varma inte. Sätta åt sidan för natten. För torrt och tunt hår i 2 timmar.

Med väteperoxid

Citron och peroxid förbättrar ljuseffekten av varandra. Denna metod är inte lämplig för skadat hår: det finns hög risk för bränning. Även kvinnor med starka krullar rekommenderas att kontrollera deras styrka under proceduren var 5: e minut. Om strukturen är trasig ska masken tvättas omedelbart.

Hur man lagar mat: Blanda 50 ml peroxid 3% och samma mängd citronsaft.

Hur man ansöker: Fukt håret med en sprutpistol. Varma inte. Håll i 3 till 30 minuter. Ju tunnare och lättare stavarna desto mindre håller.

Varning! För att inte överdryla krullarna, kontrollera processen med förtydligande. Om du känner att ditt hår har blivit tufft - torka av masken. Det rekommenderas att göra proceduren inte mer än en gång i veckan i en månad. Sedan - 1 månad vila.

Skötsel efter proceduren

Ljusat hår kräver noggrann vård:

 • Kam med en kam av naturmaterial (trä, horn);
 • Tvätta håret med naturligt schampo;
 • Var noga med att använda en balsam;
 • Fuktar, närnar och återställer hår med masker
 • Torka håret naturligt.

Ljushår med citron är motiverat om du inte vill radikalt ändra bilden. Citrus blev kär i blondiner, som förstörde håret under kemisk blekning, men de kunde inte vägra att lätta växande rötter. Lemon smälter övergången från de mörka rötterna till den klarade änden, utan att orsaka skada.

Citron Lightening

I varje butik eller specialiserad kosmetisk avdelning är valet av kemiska färgämnen och blekningskompositioner idag mycket omfattande. Trots detta föredrar många kvinnor fortfarande naturliga botemedel: citron, kamomill och andra. De har en mer mild effekt på håret, även om effekten av att använda "farmors recept" inte är så uttalad. Citronljus är viktigt för ljus och mörkt hår, inte tidigare utsatt för färgning. I denna artikel kommer vi att se på fördelarna och nackdelarna med ett folkmedicin och metoder för dess användning, låt oss prata om principerna om citrons effekt på håret och dess effektivitet.

Princip för verksamheten

I citronsaft innehåller samma syra som tränger in i håraxeln och förstör delvis pigmentet. Till skillnad från industriella beredningar baserade på väteperoxid och ammoniak, som mjuknar hårsaxens nagelkärna och tar bort allt det naturliga pigmentet, istället för vilket det införs konstgjorda, fungerar citronsyra mjukare och mer exakt. Gradvis återställs mängden naturligt pigment i håret, vilket blir mindre fet, men torkar inte ut.

Naturliga höjdpunkter i solen

För att lätta individuella hårsträngar räcker det med att blöta dem med nypressad citronsaft och ligga ner i 15-20 minuter i direkt solljus med huvudet upptäckt. För initialt blont hår är en tid tillräcklig; Redheads och brunhårda kvinnor bör upprepa förtydligandet 3-4 gånger. I slutet av förtydligandet tvättas citronsaften noggrant med hår med schampo - detta neutraliserar syran.

Effekten av proceduren är jämförbar med Kalifornien salonsalong: Håret blir elegant i solen medan skadan är minimal. Observera att på vintern kan ett liknande resultat uppnås i en solarium - 5-7 minuter räcker, eftersom ljuset är mer aktivt här. Om du blötar håret med citronsaft, blir de som en olycklig blekning med hydroperit.

Kamille och citronmask

För en mask på medellångt hår behöver du: juice av en medelstora citron, två matskedar av farmaceutiska kamilleblommar, ett gram saffran och två eller tre droppar lavendelolja. Alla komponenter blandas och hälls kokande vatten i en platt skål (vatten ska täcka komponenterna), infunderas under locket i en halvtimme. Masken appliceras på torrt hår i 20 minuter; Förfilter är det inte nödvändigt. Det rekommenderas att tvätta produkten med en mild schampo, och sedan behöver du använda ett sköljmedel eller en balsam som underlättar kamningen. En mask av citron och kamomill kan göras varannan dag för att uppnå önskad grad av förtydligande.

Citronmask med vodka

Enligt recensioner gör en mask av citronsaft och vodka, tagen i lika stora mängder, inte bara dig att lätta håret, men normaliserar också hårbotten i hårbotten. Efter applicering av håret kan du lägga dem i en handduk eller ligga i solen: i det första fallet är effekten mer mild, i andra - effekten är mer uttalad. Masken av vodka med citron rekommenderas inte för svagt, skadat och krusigt hår, eftersom det kan överdriva dem.

Koncentrerad mask

För tjockt mörkt hår rekommenderas en mask med ren citronsaft. Den appliceras längs hela längden från rötterna till ändarna, och sedan torkas håret på ett naturligt sätt och tvättas med schampo. Resultatet är en 1-2 ton förtydligande. Masken kan appliceras inte mer än en gång i veckan på helt friskt hår; efter det bör du regelbundet använda fuktgivande balm och krämer.

Tvätta och skölj

Efter att ha tillsatt en liten citronolja till det vanliga schampot kan du göra ljusbrunt och ljust brunt hår med vanlig användning 1-2 toner.

Det säkraste sättet är att skölja håret med vatten, till vilket lite citronsaft läggs till: som regel 1-2 matskedar per 1 liter vatten. Du kan utföra proceduren efter varje shampooing. I det här fallet är huden lätt torkad och näring, håret blir slät och glänsande. Förresten är sköljning med citronvatten effektivt för att tvätta av oljemaskor för hår. Om du lägger till ett avkok av kamomill citronsaft, kommer ljusningseffekten att öka.

Citron Rabarber Clarifier

Home brightener kan beredas enligt följande: pressa saften av fyra citroner. Skaka skalen med skalen i en mixer med 30 g skivad Rabarber, tillsätt 0,5 liter äppelcidervinäger, koka och koka i 10 minuter med låg värme. I den färdiga avkoket sätt till hälften av citronsaft, 20 g kalendula och kamomillblommor, täck och koka i ytterligare 5 minuter. Sila den kylda buljongen, blanda med 50 g akacia honung, 50 g alkohol och resterande citronsaft. Förvara klargöraren i en glasbehållare med ett glaspropp i kylskåpet. Använd i utspädd form för sköljning (1 matsked av produkten häll 1 liter vatten) eller smörj trådarna med en koncentrerad klarare för naturlig markering. Det rekommenderas att skölja med kallt vatten - detta kommer att öka effekten.

Citronfrukt / Citrus limon - Review

Hur tänder håret även efter Henna? Enkelt sätt att bli en blondie (FOTO FÖRE / AFTER)

Hej, Leydis!

Idag skulle jag vilja prata om ett enkelt sätt att lätta håret. Detta är citron och..peroxid. Du kan hitta denna metod radikal och skadlig, men kontrollerar mig själv, jag är redo att rekommendera det.

Vad behövs?

 • citron (hela eller större delen av det)
 • burk väteperoxid

Tja och en flaska med en spray där det kommer att vara möjligt att hälla allt detta. Jag har en flaska uppfriskande blommigt vatten.

Vad gör vi?

På kvällen sprutar vi på håret vad vi gjorde (jag sprayade så att håret var vått igenom).

Sedan låter vi håret torka och bara då går vi till sängs (vaknar med lukt av surt hår). På morgonen mitt huvud som alltid.

resultat:

Från den månatliga hennafärgningen blev mitt hår mörkare, så på det sättet ville jag uppdatera färgen, göra den ljusröd.

För att jämföra, foto innan:

I badrummet är ljuset lite gult, så jag bifogar ett slumpmässigt foto från det personliga arkivet för att visa håret i dagslys:

Citron Lightening Method

Brightening hår med citron kan göras hemma.

Det här sättet att bli blondin är mycket relevant, trots det stora antalet färgverktyg i handelsnätet.

För att resultatet av förtydligande ska visa sig vara detsamma som för peroxidfärgning, måste du korrekt applicera frukten.

Vad är användbart för citronkrullar?

Citron är väldigt frisk. Men i hårvård tog han fast sin plats. Denna frukt innehåller i sin sammansättning många vitaminer. Den största mängden vitaminer C, askorbinsyra.

Essentiell olja, som också är i stora mängder i citrus, kan stärka hårfollikeln och hårets struktur, närma den med vitaminer.

Tack vare de eteriska oljorna kan du ta bort mjäll, återvända den förlorade glansen till krullarna, lätta håret.

Citrus kan användas färskt och kan tillsättas till masken, som en essentiell olja.

Men det är värt att veta att färsk frukt kan orsaka torrhet av trådarna, så det är nödvändigt att tillsätta mjukgöringsingredienser till kompositionerna.

Grädde, smör, persikaolja och honung är lämpliga som mjukgörare.

Lätt citronsträngarna började för länge sedan. Om dessa egenskaper hos citrus kändes många århundraden sedan.

Blekningsegenskaper applicerades inte bara på hår utan även på kläder och andra föremål.

Brightening hår med honung och citron med kanel rekommenderas för ljushåriga tjejer. Mörka strängar juice av denna frukt kan inte ta.

Tänk noga på blekning av lockar för dem som målade sina strängar i en mörkare nyans.

Färg efter förtydligande kan obehagligt överraska. Orange eller rostfärg är osannolikt att passa hostessen av färgat hår.

De som använde henna för att ändra krönen, använder inte citronsaft för att klargöra.

Innan frukten påverkar håret bör du kontakta en mästare. Han kommer att råda att det är bättre att använda för att lätta strängarna.

Bilden visar ett exempel på krullar som lyser med citron och kanel, med naturligtvis kan du få lättare hårfärg, men det kommer inte att vara användbart för ditt hår.

Sätt att lätta trådar med citron

För att lätta håret med citronsaft hemma kan du använda flera sätt.

Används ofta saftens och vattenets sammansättning, ibland använder den essentiella oljan av citron.

Förfarandet för sådan förtydligande är följande:

 • Ta två frukter, pressa juice ut ur dem. Hårda frukter rekommenderas att knacka på bordet tills citronen är mjuk. Därefter skär citrusfrukterna i två och pressa saften;
 • I en behållare med juice tillsätt en liter vatten och blanda ingredienserna;
 • Om krullarna är torra, rekommenderas att lägga lite balsam i blandningen, blanda allt och lämna i 15-20 minuter.
 • Kompositionen placeras i en flaska med en spray och appliceras på trådarna;
 • När håret är fuktat med kompositionen är det nödvändigt att gå ut så att solens strålar påverkar locken i ca två timmar. Så frukten är bättre att visa sina egenskaper. I det här fallet måste du sprida ansiktet med en skyddande kräm;
 • Efter proceduren är det nödvändigt att ta bort kompositionen på vanligt sätt: med vatten, schampo.

Denna metod för förtydligande kan tillämpas för att få effekten av att markera hemma. Men för att detta ska appliceras måste kompositionen vara en bomullsplatta eller en boll.

Om det finns en luftkonditionering i produkten, är det nödvändigt att ta en borste och applicera kompositionen på krullarna med den.

För att göra krullarna lättare, behöver du ett annat förfarande för att applicera citrusjuice med vatten. Men det kan hållas först efter 90 minuter efter den första förtydligandet.

Efter den andra appliceringen av lysande föreningen i solen måste sitta i 30-40 minuter.

Om det inte finns tillräckligt med tid att spendera det andra steget i förtydligandet, kan du skjuta upp evenemanget för en bekvämare tid.

Den andra metoden för förtydligande hemma innebär användning av citronsaft, inte blandning med vatten och andra komponenter.

För att göra detta måste frukten pressas direkt på håret och jämnt fördela saften i alla lås.

Att torka strängar måste nödvändigtvis vara i solen. Endast på detta sätt kommer de nödvändiga förändringarna att ske i hårstrukturen, och håret blir ljus som på bilden.

För att få den gyllene färgen på de rättvisa flickornas strängar kan du göra denna komposition: kamille eller honung läggs till citronsaften, allt måste appliceras på strängarna.

Efter proceduren bör du inte förvänta dig en snabb effekt som peroxidfärgning. Det tar några veckor för krökarna att byta färg.

Lättnad av håret med citron är en naturlig process, så i 3-4 veckor kommer frukten att fungera och gradvis lätta stränderna.

När citronsaften lyser hemma, bör du vara beredd att håret blir lättare med endast 1-2 toner. För att göra resultatet ljusare rekommenderas det att applicera citrusjuice regelbundet.

Tips om att lysa lockar med citron

Välja ett sätt att byta hårets ljus med ett citron hemma, du måste följa några tips för att lysa håret med citron eller frukt i kombination med kanel effektivt:

 • Citronsaft torkar håret mycket starkt. För att inte förstöra strängarna rekommenderas att man lägger till en liten balsam i kompositionen. Det kommer att mildra effekten av citron. Om balsam inte ingår i receptet, då efter proceduren rekommenderas recensioner att tvätta trådarna med en mjukgörare;
 • Det är värt att komma ihåg att de aktiva egenskaperna hos citron endast förekommer vid exponering för ultravioletta strålar. Hög temperatur bidrar inte till att bli lättare, så att det inte går att byta sol med en hårtork.
 • Att genomföra aktiviteter för att lätta krullarna i hemmet rekommenderas sommaren. Det är vid denna tid på året att ultravioletta strålarna är mest aktiva;
 • I kalk är koncentrationen av citronsyra densamma som citronen, därför kan den, om den senare saknas, ersättas med kalk;
 • Mask med citron kan orsaka allvarlig ögonirritation om den kommer in i dem, så vid applicering måste du vara försiktig
 • För att uppnå bättre förtydligande, efter att masken med citron har tagits bort, måste du skölja strängarna med vatten, där tusenskönan dras;
 • Mask för förtydligande med citron, kanel, honung bör endast beredas med färsk juice. Den juice som säljs i flaskor i affären för förfarandet är inte lämplig;
 • Om en mask användes för förtydligande, varav en av ingredienserna var en citron, bör du avstå från att besöka poolen de första dagarna efter proceduren. Citronsyra interagerar aktivt med klor, så håret kan bli grönt;
 • Innan du använder kompositionen med citron, kanel på strängarna rekommenderar du att du färgar en liten sträng för att kontrollera hur kompositionen ska fungera. Först efter det får man maska ​​på alla krullarna;
 • Det är inte nödvändigt att utföra flera procedurer på en dag, eftersom masken med citronhalt kan skada håret, torka hårbotten.
 • Torkningskurvor i solen efter lätta, är det viktigt att inte glömma de skyddande organen för ansiktet.

För att undvika att torka ut krullarna till följd av exponering för citronsyra rekommenderar man att man applicerar ett ljusmedel på strängar som inte tvättats tidigare.

Naturligt fett skyddar håret från att torka ut.

Efter lättnad i hemmet är det viktigt att tvätta krullarna ordentligt och fukta dem med en balsam eller annan fuktgivande mask.

Du bör inte öka en del av citronen i kompositionen, eftersom det finns risk att spjälka strängarna. Det är mycket svårare att behandla och återställa krullar än att vidta lämpliga åtgärder och hålla dem friska.

Recept för att klargöra lockar

För att lätta trådarna kan du använda ett av de många recepten med citronhalt.

Citron plus vattenmask

För att lätta stränderna behöver man pressa saften av två frukter och blanda den med en liter vatten.

Om strängarna är lätta blonda kan du bara lägga till 2 msk juice till samma mängd vatten. En sådan komposition anses vara mer försiktig för lockar.

De kan skölja håret varje dag, vilket kommer att bidra till att ta bort mjäll, återställa hårglans, hälsosamt utseende.

Kamille läggs till i denna komposition. Det kommer att konsolidera resultatet, lindra inflammation i hårbotten.

Citron i denna lösning kan aktivt förstöra det naturliga pigmentet i håret, såväl som peroxidfärgning.

Till skillnad från kemiska färgämnen har citrusfrukter en mild effekt, håret tänds, men samtidigt finns det ingen uttorkning eller utseendet på alltför högt fettinnehåll i krullarna.

Citronmask med kanel för lättnad

Masken är inte svår att förbereda. För detta är det nödvändigt att pressa saften från en frukt, späd den med kanel - tre skedar.

Blanda alla tills mjuk och lägg sedan till 5-6 matskedar luftkonditionering.

Blandningen bör appliceras på strängarna med en pensel, sedan vikla strängarna med cellofan och håll i 5 eller 6 timmar.

Ta bort masken med kanel och citron, som alla andra, vatten, schampo. Det är nödvändigt att smita strängarna med balsam eller balsam för att mjuka dem.

Citron Lightening

Essentiell olja är en naturlig produkt. Tillsammans med återhämtningen av lockar kommer det att lätta håret.
Det är ganska enkelt att använda det.

Citronolja bör blandas med olivolja. Du kan mixa rätt i handflatan.

Efter det, med mjuka rörelser, måste du gnugga oljan i trådarna och linda en våt handduk.

Efter ca 30-40 minuter kan masken med olja avlägsnas. Detta görs bäst med ett schampohaltigt balsam.

Var inte upprörd om du inte kan ta bort oljan första gången. Recensioner rekommenderar sköljningsträngar flera gånger.

Citronfrukt / Citrus limon - Review

Ljusa håret med citron! Min erfarenhet, citron + kefir, citron + honung

Jag brukade vara en naturlig blondin.. och tidigare var det i början av barndomen. Naturligtvis har mitt hår mörknat och jag är nu med den vanliga ljusbruna hårfärgen. I flera år gjorde jag höjdpunkter, i princip tyckte jag om det, bara mitt hår försämrades fruktansvärt.

Jag gillar i allmänhet min nuvarande hårfärg, om det var ett par nyanser lättare, skulle det vara mitt ideal.

Därför bestämde jag mig för att prova naturliga hårklarare. Den första masken i mitt experiment var kanel + älskling, jag gjorde det för natten, men tyvärr såg jag inte ljuseffekten. Kanske passar det bara inte mitt hår.

Nästa mask var citron + kefir. Citronsaft blandas i lika stora proportioner (hälften var tillräckligt för mig) och kefir (helst vanlig, inte fettfri). Appliceras på natten i 12 timmar. Masken tvättas ganska lätt, det var ingen lukt av sur mjölk i håret efter tvätt.

Effekten av lättnad är hårets färg "började spela", det var speciellt märkbart i solen! Även min man märkte det betyder att jag inte verkade.

På tillvägagångssättet var en honung + citronmask, men jag gjorde det efter nästan 2 månader. Och under denna period gjorde jag en hårklippning. För masken behövde jag 1 msk. honung och juice någonstans halv citron. Ställ det bara på natten under filmen och locket i 12 timmar. Hon tvättades lätt, men lade lite obehag med att hennes hårbotten var lite kliande.

Resultatet syns på bilden, det var inte så märkbart som efter kefir + citronmasken.

Nu, eftersom det blir tid och önskan att prova honung + kefir mask, blir det intressant.

Citron Lightening

Lättnadshår med citron är en ganska lång process. Denna metod kan kallas väldigt gammal och populär, speciellt eftersom den passar alla hårfärgerna.

Hur fungerar citronklaration?

Blondiner använder ofta citronsaft för att hålla håret vit. Brunetter lätta håret längs hela längden eller strängarna för att ge en naturlig glans till den naturliga lysningen av de solbakade strängarna med en röd kant. Ljusa tjejer kan lätta håret som helhet och strängar, vilket skapar solkusar på hårets huvud.

Åtgärden hos det naturliga ljusgöraren här förbättras av solljus, så att när du applicerar en mask med citron behöver du ta ett solbad.

Vad behöver du veta om lättare hår med citron?

 • Citron torkar håret lite, men det är lätt att fixa med hjälp av närande masker, balsam och oljor.
 • Citron kan ge rödaktiga nyanser till tydliga strängar, men om du sällan använder ett naturligt ljusmedel, kan detta undvikas.
 • Citronblekta strängar ser ut som om de brändes ut i solen, vilket gör håret naturligt.
 • Platser som har klargjorts med citron kommer inte att försvagas.
 • Citron kan lätta bara naturligt hår. Målet hår är osannolikt att lysa - i det här fallet är det bättre att använda honungs- och kefirmasker.

Citron Lightening Recept

Det finns flera populära recept för masker och sprayer med citron för att lätta hår som passar olika hårtyper.

Mask med citron för torrt hår

 • Juice 4 färskpressade citroner
 • 1/3 kopp näringsrik balsam

Citronsaft spray för normalt hår

 • Juice 4 färskpressade citroner
 • ¼ kopp varmt vatten eller kamille buljong

Brightening hår med citron och kefir

 • ½ kopp kefir
 • Juice 2 färskpressade citroner
 • 2 msk shampoo

Kanel Citron Hair Lightening

 • 3 msk kanel
 • 3 matskedar olivolja
 • Juice av en nypressad citron
 • 5-6 msk balsam eller balsam

Hur man gör lätta hår med citron?

 1. Kram saften från citronerna i en icke-metallisk behållare.
 2. För torrt hår: tillsätt en balsam till saften och låt masken bryta i 15 minuter.
 3. För normalt hår: Häll citronsaft, utspätt med vatten eller kamilleavkokning i en sprayflaska.
 4. Applicera en mask / lösning på håret längs hela längden eller delvis med en bomullspinne.
 5. Gå ut i solen och spendera minst 2 timmar där.

Det är bättre att applicera solskyddsmedel till kroppen.

 • Tvätta masken / lösningen från håret med varmt vatten och använd en näringsrik balsam.
 • Låt håret torka naturligt.
 • Resultatet kanske inte visas omedelbart. Ibland fortsätter hårljuset ytterligare 2 veckor.

  Foto av hår före och efter citronfärgning

  I detta foto är resultatet inte en en gång lång vistelse i solen med hår fuktad med en lösning av citronsaft och vatten.

  I det här fotot kan du se hur citronsaft lyser brunt hår.

  Titta på videon

  I den här videon kan du se hur lätt det är att tända håret hemma med citronsaft.

  Rekommendationer och försiktighetsåtgärder

  • Citronsaft utövar sin ljuseffekt endast när UV-strålar slår på det.
  • Om citronen torkar håret för mycket, kan du lägga till olivolja.
  • Det är nödvändigt att undvika kontakt med citronsaft på huden. Annars kan vita fläckar bildas.
  • Det är väldigt viktigt att komma ihåg att efter att ha tätt håret med citron är det omöjligt att kontakta klor, det är bättre att inte gå till poolen. Annars kan håret ta en grön nyans.
  • Mörkt hår lätta citronsaft är problematiskt, eftersom det inte är känt vilken färg som kommer att dyka upp. Det är bättre att göra ett preliminärt test på en obekväm strand.
  • Du borde inte spendera mer än ett förfarande per dag, eftersom en mycket vanlig citronfärgning ger en orange nyans till håret.

  Brightening kanel hår kan enkelt göra hemma med överkomligt pris.

  Lättnadshår med väteperoxid är ett enkelt och billigt förfarande. Många tjejer använder.

  Kamille hårlättnad är en användbar, men inte mycket effektiv procedur. Kamomill avkok mer.

  Ljushår med kefir hjälper inte bara att göra håret några nyanser lättare.

  Att ljusa håret med honung är ett ganska effektivt förfarande, och inte bara från utsidan.

  Ljushår med supro är en gammal procedur, men fortfarande använder många tjejer det.

  © DoHairs 2018. Allt om hår, hårklipp och frisyrer

  Citron Lightening

  Om du letar efter ett naturligt sätt att lätta ditt hår utan obehagliga kemikalier eller en dyr resa till salongen, kan du lätta ditt hår med det citron som du troligen har i ditt kök. Att lätta håret med citron är en lång process, eftersom citronen lyser håret långsamt, men samtidigt, även om dina rötter växer, kommer de inte att se onaturliga ut.

  Ljushår med citron kan användas av både blondor och tjejer med mörkt hår, den här metoden passar alla. Jämfört med kemiska färgämnen är denna metod för lättare hår relativt säker. Du kommer lära dig mer om konsekvenserna nedan.

  Faktum är att användningen av citronsaft för att lätta håret inte är en ny uppfinning, utan det är en gammal tradition som folk har använt i många år. Blondiner använder citronsaft för att bevara sitt blonda hår under hela året. Tjejer med mörkt hår använder citronfärgning av håret, så att deras hår blir rött eller blir rödaktigt.

  Citronsaft innehåller syra som lyser pigmentet i håret, de mörka lagren försvinner och glansen framträder. Exponering för solljus ökar effekten ytterligare och påskyndar processen för lättare hår.

  Citron Lightening: Recept

  För normalt hår:

  - 1 glas färskpressad citronsaft (ca 4 citroner)

  - 1/4 kopp varmt vatten

  För torrt hår

  - 1 glas färskpressad citronsaft (ca 4 citroner)

  - 1/4 kopp luftkonditionering

  Lemon Hair Lightening: Instruktioner

  1. Kram saften från citronen. Om citronen är svår kan du slå den på en hård yta. Fortsätt knacka citron tills det är mjukt, då blir det lättare att pressa. Skär citronen i halva och pressa saften.

  Citron Lightening

  2. Häll citronsaft i en sprayflaska och tillsätt vatten.

  Ljushår med citron För att applicera citronsaft till hår är det bäst att använda en spray

  3. Blanda citronsaft och hårbalsam för torrt hår. Citron kan torka håret, så hårbalsam behövs. Blanda blandningen i en liten skål och lägg åt sidan i 15 minuter.

  Ljusa håret med citronblandning citronsaft och balsam

  4. Applicera solskyddsmedel på huden. När du applicerar en lättnadsblandning till ditt hår, måste du spendera 2 timmar i solen, så du behöver en kräm för att skydda din hud mot brännskador.

  Ljusa håret med citron Applicera solskyddsmedel på huden när du sitter i solen

  5. Applicera blandningen i ditt hår.

  - För fullständig täckning av allt hår, spraya lättnadsblandningen på håret med en spray

  Citron Brightening Spraya blandningen på håret

  - Om du vill lätta individuella hårsträngar är det bättre att använda bomullskulor.

  Ljusa håret med citron Applicera en blandning av citron med en bomullspinne

  - Om du använder en blandning med luftkonditionering, är det bäst att applicera en målningsborste. När du använder luftkonditioneringen för att separera kommer strängarna att vara mycket svåra

  6. Hitta en bekväm plats i solen. Under direkt solljus måste du sitta i ca 2 timmar för att märka färgförändringar.

  Ljusa håret med citron Sitt i solen i 1 till 2 timmar Ljusa håret med citron På håret bör falla sol

  7. Sätt på citronsaft efter 90 minuter. Fortsätt att sitta i solen i ytterligare 30 minuter. Om du inte har tillräckligt med tid att sitta på gatan så mycket, kan du återuppliva håret med citron nästa dag.

  Citronljusning av hår Återanvändning av citronsaft efter 90 minuter

  8. Tvätta håret som vanligt.

  Citron Lightening Tvätta håret som vanligt

  9. Applicera balsam för hår

  Citron Brightening Applicera Conditioner

  10. Förvänta dig inte omedelbara resultat. Färgen fortsätter att lysna i 2-4 veckor.

  Citron Lightening: Hur man byter naturlig hårfärg

  -Mörkbrun Hår: Ljusbrun eller Gråaktig Beige

  - Ljusbrunt hår: Guldblond

  - Mörkblont hår: Lättblont

  - Auburn Hair: Auburn

  - Ljust rött hår: Mörkblond / Blont

  - Svart hår: kommer inte att väsentligt ändra sin färg.

  Lemon Hair Lightening: Tips

  - Citronsaft torkar hår, så efter varje tvätt av ditt hår, använd ett luftkonditioneringsapparat för att återfuka ditt hår!

  - Efter appliceringen av citronsaft, var noga med att stå i solen. Blodtorkning ditt hår aktiverar inte ljussättningen, eftersom citronsaft inte aktiveras av värme; Det aktiveras av UV-strålar.

  - Det fungerar bäst på sommaren när solen är mer aktiv!

  - Du kan också använda limejuice om du inte har citronsaft till hands. Den har ungefär samma koncentration av citronsyra som citronsaft.

  - Lägg ett par matskedar olivolja till citronsaft för att näring ditt hår.

  - När du lyser håret med citron, se till att det inte kommer in i dina ögon, eftersom det kommer att baka!

  - Om du inte har en spray kan du bläcka den erhållna citronsaften med en pappershandduk och lägga den på håret.

  - För en mjuk vitareffekt kan du skölja håret med en blandning av citronsaft och kamille

  - Använd inte citronsaft i flaskor.

  - Använd inte citronsaft på hår som tidigare färgats med kemiska färgämnen och var i kontakt med klor, eftersom detta kan skada håret och färgen inte kommer att glädja dig (grön)

  - När du går ut i solen skydda din hud med solbrännskräm

  Lemon Hair Lightening: Varningar

  - Undvik att besöka poolen omedelbart efter applicering av citronsaft. Du vill inte att ditt hår blir grönt.

  - Det är svårt att säga hur ljusande hår med citron kan påverka det mörka håret. Du kanske märker en minimal effekt, eller ditt hår kan få en orange nyans. För att ta reda på det möjliga resultatet, försök att lätta bara en liten del av håret på baksidan av huvudet.

  - Ljushår med citronsaft är oförutsägbart. Du kan inte vara säker på vilken skugga som ska dyka upp.

  - Under dagen är det omöjligt att genomföra mer än ett ljussätt, kan håret förvärva en kopparskugga.

  - Metoden är inte effektiv nog för mörkbrunt och svart hår

  - Gör inte så ofta, eftersom solen kan skada din hud allvarligt. Titta på solbränna, det är lättare att förhindra solbränna än att läka..

  Lemon Hair Lightening: Vanliga frågor

  1. Har citronsaft skador på håret?

  Ja, men minimal jämfört med kemiska målarfärger. Kom ihåg att citron är en naturlig kemisk fri produkt. Efter lättnad med citron blir håret torrt, men efter det att balsammen applicerats försvinner torrheten.

  2. Brunt hår efter förtydligande med en citron få en kopparskugga.

  Ja, om du gör det för ofta. Du kan tända håret inte mer än 5 gånger så allt kommer att vara bra och ditt hår kommer inte att få en kopparskugga.

  3. Citronsaft kommer att lysa mitt hår för alltid?

  Ja, platser som tänds kommer antagligen inte att återgå till sin ursprungliga färg.

  4. Kan jag lätta färgat hår med citron?

  Nej, ledsen! Ljusar bara din naturliga hårfärg. Men om du verkligen vill, försök på en liten hårsträng och se resultatet. Om det uppfyller dig, fortsätt djärvt att lätta ditt hår med citron.

  Lemon Hair Lightening: Foto före och efter

  Andra metoder för att lätta håret

  Du kan använda dessa metoder i kombination med citron för bättre resultat.

  1. Försök lätta ditt hår med Siberian Cassia. Cassia är en växt som innehåller ett svagt gyllene eller ljusgult färgämne. Det är känt som "färglös henna" och kommer att ge ditt hår gyllene nyanser.

  Citronblekningshår Försök bleka hår med Siberian Cassia

  2. Använd kamomillte för att lysa håret. Kamomillte fungerar bäst på ljusbrunt eller ljust hår, och det kan appliceras på hår som citronsaft, liksom med citronsaft.

  Citronblekningshår Använd kamillete för att lysa håret

  3. Använd väteperoxid för att lätta håret. Det kan inte vara "naturligt", men fungerar verkligen. Läs mer här. Peroxid Brightening

  4. Försök med kanel att lätta ditt hår! Kanel fungerar bra på mörkt hår, och det luktar bättre än väteperoxid. Läs mer här Cinnamon Brightening

  5. Försök att använda honung för att lätta håret. Honung torkar inte hår som citron eller peroxid och hjälper också till att göra håret lättare.

  Ljushår med citron Honung för lätta hår

  Citron för lätta hår: 3 grundläggande recept för fantastiska resultat

  Varje kvinna drömmar om lyxiga lockar, strålande hälsa. Men många salongprocedurer orsakar ofta hårskador. Speciellt negativt på hårfärgstillståndet påverkar användningen av kemiska föreningar. Därför finns det en naturlig önskan att försöka spara naturliga metoder. Det här alternativet innehåller lättare hår med citron.

  Citron Essential Oil Benefit För Hairline

  Denna citrusfrukter utmärks inte bara av dess exceptionella smak, men också av dess positiva effekt på hudens och kretsens tillstånd. Denna effekt uppnås på grund av närvaron i citronblandningen som är nödvändig för hälsan av vitamin C, fosfor, magnesium och B-vitaminer.

  Med citron för att lätta håret är det möjligt parallellt att uppnå följande positiva förändringar:

  • Restaurering av sprött hår;
  • Lösningar till split ends problem;
  • Stabilisering av surhet;
  • Fettreduktion;
  • Returnera glans, jämnhet, vittnar om strängarnas livskraft
  • Eliminering av mjäll, klåda och obehagliga känslor.

  Hur man ansöker doftande citrus

  Lättnadshår med citronsaft är speciellt användbart för fet hår på grund av fruktens förmåga att styra aktiviteten hos hårbotten i huvudbunden, sänkning av utsöndringen. Efter "citrus" -procedurerna är håret lätt att kamma och få en trevlig platinskugga (om den ursprungliga färgen är en av de blonda varianterna).

  Det är möjligt att lysa håret med citron och för torra trådar. I detta fall används den naturliga komponenten inte i ren form, men i kombination med sur grädde eller vegetabilisk olja.

  Hur man korrekt ljusnar citron med kamomill

  Lätt ditt hår med citron utan skada för krullar kan följa dessa riktlinjer:

  1. Enbart en positiv effekt på sammansättningen av tre delar vatten, en del citronsaft, kamillebuljong och ett par matskedar olivolja eller ricinolja. Som ett resultat sker förtydligande utan att störa strukturen, krullar förvärvar styrka och briljans.
  2. Markering med citronsaft i kombination med akacihonung ger dessutom näring till huvudets hud, vilket är extremt viktigt för krillens hälsa.
  3. Du kan använda citronsaft för sköljning, mjukgör effekten av hårt vatten. För att göra detta utspäds en tesked i en liter vatten vid rumstemperatur. Till följd av detta elimineras strängbrytning, styling underlättas.
  4. Med torr hårbotten görs hemlagad blekning med citronsaft maximalt var 7: e dag, varefter håret smörjs med en lämplig balsam efter proceduren.

  Varianter av populära recept för masker

  Utmärkning med citronsaft är möjligt på grund av den rena produktens förmåga att förstöra pigmentet som ger hårfärg. Självklart är citronklaringen mest effektiv för ägarna av blont hår, men brunhårda kvinnor kan gå för ett sådant experiment och utvärdera resultatet efter flera sessioner. Traditionell medicin erbjuder flera effektiva recept.  Nästa Artikel
  Nettle avkok för att skölja håret mot håravfall. Recept och användning